VILLAÄGARNAS RIKSFÖRBUND Region Öst Regionstyrelsen. Protokoll fört vid möte med regionstyrelsen i N orrköping den 7 juni 2010

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "VILLAÄGARNAS RIKSFÖRBUND Region Öst Regionstyrelsen. Protokoll fört vid möte med regionstyrelsen i N orrköping den 7 juni 2010"

Transkript

1 1 VILLAÄGARNAS RIKSFÖRBUND PROTOKOLL Region Öst Regionstyrelsen Förkortningar: AgVP = Arbetsgruppen för verksamhetsplanering DR=direktreklam FO = förbundsordförande FS = förbundsstyrelse HK=huvudkontoret RC = regionchef RK=regionkontor RS = regionstyrelse VR=Villaägarnas Riksförbund Protokoll fört vid möte med regionstyrelsen i N orrköping den 7 juni 2010 Närvarande Bert Ingström Birger Jägtoft Carl Slånemyr Inger Andersson Lars Jonsson adjungerad Nils Tommy Olofsson Rolf Otterström Sari Heikkinen Stig Landstorp valberedningen Tage Carlsson ordförande Förhinder Curt Andersson valberedningen Eva Holmsell adjungerad Leif Svensson valberedningen 1 Mötet öppnas och val av mötesordförande Tage Carlsson hälsade välkommen och öppnade mötet. 2 Dagordning Föreslagen dagordning fastställdes efter ett par kompletteringar. 3 Föregående mötes protokoll RS protokoll och lades till handlingarna. 4 Rapporter och information 4.1 Verksamhet på förbundsnivå Carl Slånemyr rapporterade från FS möte Östra Östergötland FO visade och berömde det ambitiösa arbete kretsen/föreningen Östra Östergötland lagt ner på att ta fram alternativ till ny vägsträckning kring Norrköping. VR har haft möjlighet att beskriva kretsens/föreningens syn vid ett besök på Näringsdepartementet, där förslaget presenterades av Börge Andersson.

2 2 Medlemmar Den siste april hade VR cirka medlemmar fler än vid motsvarande tidpunkt förra året. Orsaken är främst en hög förnyelsegrad (86 %). Värvningen går något sämre än beräknat med värvade mot beräknat Prognosen att klara en nettomedlemsökning på medlemmar kvarstår. En påminnelse: Brytdatum för långa medlemskap är den 7 juni. Alla anmälningar fr o m detta datum innebär medlemskap till förste januari 2012 (t o m den 31/ ) för en medlemsavgift på 380 kronor. Personal Mathias Herneson, 34, anställs som webbstrateg. Mathias börjar sin anställning i augusti. På grund av genomförda och planerade anställningar är det svårt att få lokalerna i Sollentuna att räcka till. Flera alternativ för att lösa problemet utvärderas. N ya Medlemskortet Introduktionen går bra. Över tretusen kort har distribuerats. I nästa nummer av Villaägaren presenteras ett dussin nya förmåner och distribueras ytterligare ett antal värdecheckar. Observera särskilt att extra kort numera är gratis. Bostadspolitik Under pågående möte fick VR en inbjudan till ett samrådsmöte på Justitiedepartementet inför planeringen av direktiven till kommande utredning om tomträtter. Vid mötet kommer man att diskutera vilka frågor en sådan utredning bör omfatta och vilken inriktning utredningsarbetet bör ha, d v s avgälder, friköpspriser och eventuella andra frågor. Det är en stor framgång för vår organisation och för Lena Södersten, som har varit och är frontfigur i ärendet. Ansökan om ekonomiskt stöd En principiellt viktig fråga om stöd för fristående grupper som arbetar i samma riktning som VR avgjordes. För att erhålla sådant ekonomiskt stöd ska ansökan (1) ha inkommit innan åtgärd vidtas och (2) att VR ska beredas möjlighet att påverka aktionen. Annars utgår inget stöd. Övrigt Visionsarbetet Villaägarna 2025 fortsatte. Under nästa möte kommer, om möjligt, någon extern forskare ge sin syn på framtidens boende. En diskussion angående antalet ledamöter i FS inleddes med en presentation av Carl Slånemyr. 4.2 Verksamhet på regionnivå Lars Jonsson rapporterade. Tomträttsmöte i Eskilstuna 6 maj Ca 150 personer kom till träffen, där två politiker var inbjudna. (Jimmy Jansson S, samt Kjell-Erik Israelsson M). Lena Södersten höll i utfrågningen. Dagarna efter mötet skickade RK ut ett mail med information vad som hänt efter mötet. De som inte lämnat e-postadresser fick ett postat brev. Regionsidor Nr 3 som utkommer i juni är under produktion. Regionmöte 7-8 maj. Genomfördes utan några stora problem. Deltagarna verkade nöjda med programmet och arrangemangen.

3 3 Regionkonferens Birger Jägtoft och Lars Jonsson deltog på regionkonferens i Umeå den maj. Se 4.4. Extra föreningsmöte på Öland 5 maj Extra föreningsmöte, där ny styrelse kunde väljas Träff med Mörbylånga kommun RC har träffat Ove Karlesand (ordförande i tekniska nämnden) och diskuterat kommunens agerande i samband med provpumpning av ny vattentäkt. Medlem drabbad av egen sinad brunn. Lokala förmåner/nya hemsidan RK har jobbat med sammanställning av lokalföreningarnas förmåner. Denna sammanställning är ett delprojekt i utveckling av förbundets nya hemsida. Infobrev till föreningar - Villanytt Öst RK har skickat ut ett par omgångar av information till samtliga föreningar. Pressmeddelande om nytt index RK medverkar i regional uppföljning av förbundets nya TRYGGHETSINDEX som SIFO genomfört på uppdrag av VR. Regionstyrelsemöte den 7 juni RK har medverkat i förberedelser inför RS möte den 7 juni. Östra Östergötland och organisationsförändring Planerade extra föreningsmöten under hösten är 14/9 Finspång, 16/9 Söderköping, 21/9 Valdemarsvik. Arbetsmöte genomförs 15/6 på RK. Personalsituation RK RK var en kort tid åter fullbemannat efter sjukdom. Enligt senaste planering är Eva Holmsell ledig onsdagar och tisdagar kopplad till medlemsservice och förstärker svarsgruppen på HK. Denna planering har dock påverkats av nya hälsoproblem för Eva Holmsell. Semester RK och HK Lars Jonsson 10/6-18/6, 28/6-23/7. Eva Holmsell 28/6-21/7. HK håller stängt 12/7 1/8 (vecka 28-30) Medlemsutveckling och marknadsuppföljning enligt bilaga 1. Ekonomi enligt bilaga 2. Förnyelsegrad enligt bilaga Verksamhet på föreningsnivå Nils Tommy Olofsson rapporterade angående Sörmlands län.

4 4 Eskilstuna har gjort en medlemsresa till Nora den 22 maj. Stadsvandring i den gamla delen av Nora och besök i Pershyttans masugn. Säkert hett! Man svalkade sig med den berömda glassen i Nora. Fika och lunch på Nora stadshotell. Resan var mycket uppskattad. Ännu inga planer på utgivning av Villaägarnytt. Gnesta har haft årsmöte med en ny i styrelsen och en som avgått. Föreningen har haft vissa motgångar med tänkta aktiviteter som inte blivit av, men tänker satsa på något rejält i höst i stället med den nye energirådgivaren som medarrangör. Ännu inga planer på utgivning av Villaägarnytt. N yköping. Styrelse och övriga förtroendevalda med familjer träffas för grillkväll den 14 juni. Planerar att ge ut VillaägarN ytt i november. En gemensam aktivitet med Oxelösund planeras ske under hösten. Teman är ännu ej bestämda, efter valet kan ju läget vara annorlunda i vissa avseenden, men energifrågan är alltid aktuell. Tomträtter och taxeringssystem är viktiga, men det är svårt att få dessa frågor att bli publikfriande. Oxelösund hade publikrekord på årsmötet. Föreningen har fått gehör för ett par frågor i kommunens nya översiktsplan. Utformat nya välkomstbrev med hint om nya medlemskortet med MasterCard. Planerar utgivning av VillaägarN ytt i november. Höstaktiviteter, se Nyköping. Strängnäs har tittat på hur pengar redovisas i det kommunala bolag som sköter vatten, elnät och sophantering - har gjort studiebesök i energins tecken på ABB i Ludvika i maj - planerar orka med att "visa upp oss en dag" på Solberga affärscentrum i juni - planerar att ge ut Villaägarnytt inför valet i september. Trosa-Vagnhärad Styrelsemöte 15 juni för planering för hösten. Västra Sörmland Medverkade på Bo-mässan i Flen, som blrv lyckat! Många medlemmar kom och pratade, fick bra syn på varför föreningen inte lyckats förut, alla såg positivt på sammanläggningen. Fick fem nya förmånsgivare direkt på dagen. I höst en träff om Sjuka hus i oktober, Funderar på att kopiera Nyköping-Oxelösunds Tjejträff på någon bilfirma. Kanske en träff för hammare och spik på Lindbro såg i Sköldinge. Bo-mässan i Katrineholm 6-7 november är tveksam, mest jobb och lite resultat enligt tidigare erfarenheter. Ännu inga planer på utgivning av Villaägarnytt. Inger Andersson rapporterade angående Östergötlands län. Linköping försöker få till VIP-dagar hos K-Rauta och Flügger före semestern samt jobbar med fler förmåner och Villaägarnytt. Motala har engagerat sig i samrådsplanen för Varamon Badstrandsvägen samt Varamon Turist och Fritid. Medlemmar kan lämna synpunkter till föreningen före samrådstidens utgång den 14 juni. Vadstena genomför temadag Vårens nyheter i trädgården den 6 maj hos Hagebyhöga handelsträdgård.

5 5 Mjölby-Boxholm genomför studiecirkel om energideklarationer med åtta deltagare vid fyra studietillfällen. Detta görs i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan. Östra Östergötland se 4.2 och 5.2. Åtvidaberg genomför styrelsemöte den 9 juni. Inga medlemsaktiviteter före sommaren. Kyrkbackens villaförening har fått tillstånd att muddra i Skarsättersbadet i Svärtinge. Arbetena har avbrutits p g a för högt vattenstånd, men kommer att återupptas till hösten. På nationaldagen genomfördes städning av badplatsen samt föreningens närområde. Bert Ingström rapporterade avseende norra Kalmar län. Vimmerbyorten fortsätter sin planering av höstens Energimässa. En resa till Sofiero har genomförts med 51 deltagare. På hemvägen åkte bussen via Ullared. Resan var mycket uppskattad. Föreningen är också remissinstans om den framtida sophanteringen i Vimmerby kommun. Hultsfredsorten. Den planerade träffen i Silverdalen angående grannsamverkan är genomförd. Tjustbygden har haft en träff där en jurist från Villaägarna deltog. Ämnen som togs upp var sambolagen och kapningar av lagfarter. Mötet var välbesökt. Föreningen har inrättat ett eget kontor, som är öppet en kväll i veckan. Carl Slånemyr rapporterade avseende mellersta Kalmar län. Strandabygden har med stöd av Lena Södersten och HK startat en aktion mot tredubblade tomträttsavgälder i Mönsterås kommun. Kommunledningen är hittills kallsinnig. Aktionen har dock fått positiv uppmärksamhet i media, bl a i Barometern/Oskarshamnstidningen med en dryg halvsida. Oskarshamn/Högsby har medverkat vid Tolvskillingsmarken och en del andra aktiviteter. Föreningen har bytt lokal. Birger Jägtoft rapporterade avseende södra Kalmar län inklusive Öland. Kalmarbygden har genomfört Temakväll Juridik och villaägande på Scandic Hotell den 23 mars med 32 deltagare, Temakväll Hus och trädgård på Kalmar Lantmän den 21 april med 75 deltagare och Temakväll Säkerhet i boendet på Korsets församlingsgård den 6 maj med 30 deltagare. Fortsatt verksamhet sommar och höst är medverkan i Kalmar Stadsfest den 7 augusti och Temakväll Energi och bygg den 20 oktober. Föreningen avstår från medverkan Villäagarnytt i september. Glasriket kommer att genomföra en Energimässa lördagen den 25 september i Nybro. Medverkar med Villaägarnytt, som kommer att distribueras i början av september till alla villahushåll i Nybro och Emmaboda.. Mörebygden har medverkat vid marknaden "Våryran" i Torsås den 14 maj och hade en monter på nya marknaden "Valfridsbo". Föreningen genomför ett företagsbesök hos Blomlöfs

6 6 Rökeri i Brömsebro för medlemmarna den 7 juni. Detta kombineras med ett utskick i samverkan med Länsförsäkringar. I höst planerar föreningen att genomföra en energikväll. Öland har efter genomfört extra föreningsmöte den 5 maj en planering för ett aktivitetsprogram under resten av Lars Jonsson rapporterade avseende Gotland. Gotland planerar grillkväll för medlemmarna och har för övrigt en låg aktivitetsnivå. Det bör dock noteras att föreningen hade två representanter vid vårträff och regionmöte den 6-7 maj. 4.4 Regionkonferens i Umeå den maj Carl Slånemyr, Birger Jägtoft och Lars Jonsson rapporterade. Konferensen var den tredje i FS regi. FS hade före konferensen inhämtat underlag för verksamhet och program. Programmet omfattade redovisningar, diskussioner och grupparbeten. Tre huvudteman var nya hemsidan, nya medlemskortet och arvoden på regionstyrelsenivå. Utvärdering av resultat från grupparbeten kan ske under hösten. När det gäller utveckling av ny hemsida och nytt medlemskort uppmanas till besök på VR nuvarande hemsida. En liten varning noterades för övertro på nya medlemskortet och nya hemsidan. 5 Beslut 5.1 Ändringar VP 10 m h t regionmötets beslut RS diskuterade utarbetat förslag till ändring av VP 10 sida 12 anpassad till regionmötets beslut avseende arvoden och ersättningar. RS beslutade att behålla tidigare, d v s nu befintlig skrivning. 5.2 Åtgärder för genomförande av VP 10 RS diskuterade tid, plats och verksamhet för höstträff. Som huvudalternativ valdes ett studiebesök vid HK under september-oktober med deltagare från RS och föreningar. RS uppdrog till RC att i samråd med HK utarbeta ett program avseende tid, plats, resor och kostnader för höstträffen. Förslag till beslut redovisas före RS Föreningarna ges ett förberedande besked före Slutlig inbjudan sänds ut vecka 33. RS diskuterade tid, plats och ansvar för genomförande av Energiträffar/ROT-avdrag. Två föreningar, Glasriket och Vimmerby, har aviserat att de anordnar eller medverkar i energimässor under hösten. Energimässa bedöms mest kostnadskrävande och har därför högst prioritet. RS har möjlighet medverka ekonomiskt. RS uppmanar föreningar som anordnar eller medverkar i energimässa att före till RS inkomma med ansökan om ekonomiskt bidrag. Av ansökan skall tydligt framgå omfattning av verksamheten och beräknade kostnader. Bidrag kan även sökas till energiträff och/eller träff avseende ROT-avdrag om träffen bedöms ha innehåll och omfattning av särskilt intresse. RS diskuterade behov av medverkan vid omorganisation av Östra Östergötland. RS tolkar det som positivt med planerade extra föreningsmöten under hösten. Varken någon representant RS eller RC kan medverka vid Östra Östergötlands arbetsmöte den 15 juni på RK. RS uppdrog till RC att försöka få till stånd en annan tid för arbetsmöte och där utröna vilka önskemål om medverkan från RS som föreligger.

7 7 5.3 Tillämpning av RS arvodesregler RS diskuterade tillämpning av arvodesregler. RS beslutade bordlägga frågan till Då bedöms ett bättre underlag finnas tillgängligt, när dokumentation av regionkonferensens grupparbeten har sammanställts. 5.4 Behov av Ag VP RS bedömde det var lämpligt att redan nu utse en Ag VP. Underlag för Verksamhetsplan 2011 bedöms vara tillängligt senast efter FS den 2-3 september. RS beslutade att utse Birger Jägtoft, Nils Tommy Olofsson och Lars Jonsson till ledamöter Ag VP. 6 Övriga frågor 6.1 FS storlek Carl Slånemyr redovisade en arbetshypotes avseende FS storlek. Några beslutskriterier: Nuläge och tidigare erfarenheter Styrelseeffektivitet kontra medlemsnytta Kostnadseffektivitet kontra medlemsnytta Stöd i stadgar och arbetsordningar Rekryteringsproblem Olika alternativ med åtta, tio eller tolv ledamöter RS tackade för informationen och lade den till handlingarna. 7 Plan för styrelsearbete m m Gryt Norrköping (Tillkommet efter mötet ) Höstträff med studiebesök HK Sollentuna (Ny tid) Norrköping Norrköping 8 Sammanträdets avslutande Tage Carlsson tackade deltagarna för konstruktiv medverkan och avslutade mötet. Vid protokoll et Justeras Birger Jägtoft Tage Carlsson

8 8 Marknadsuppföljning Region Öst 2010 (betalda) PROTOKOLL Bilaga 1 Förening/kommun Marknad Antal Antal Avvik Marknad % Eskilstuna ,4 Strängnäs ,8 Katrineholm/Vingåker/Flen ,8 Gnesta ,8 Nyköping ,9 Oxelösund ,2 Trosa ,8 Södermanlands län ,4 Norrköping ,9 Valdemarsvik ,6 Söderköping ,5 Finspång ,9 Kyrkbacken Motala ,5 Vadstena ,3 Mjölby/Boxholm ,1 Linköping/Kinda ,3 Åtvidaberg ,8 Ydre (direktanslutna) ,1 Ödeshög (direktanslutna) ,3 Östergötlands län ,0 Västervik ,1 Vimmerby ,6 Hultsfred ,4 Oskarshamn/Högsby ,8 Mönsterås ,1 Kalmar ,0 Nybro/Emmaboda ,4 Torsås ,5 Öland ,0 Kalmar län ,2 Gotland ,7 Gotlands län ,7 Direktanslutna Regionen ,0 (Understrukna kommuner har lokalförening) Marknadsantal är från

9 9 Villaägarnas Riksförbund PROTOKOLL Region Öst Bilaga 2 Villaägarnas Riksförbund Utfall Regionstyrelsemedel, Öst Utfall Budget Kvar av K-ställe Innehåll budget 861 Intressepolitik / Opionsbildning kr kr kr 863 Medlemsförmåner 0 kr kr kr 867 Intern kommunikation kr kr kr 868 Medlemsvärvning kr kr kr 869 Medlemsvård 0 kr kr kr 870 Föreningsservice och kr kr kr Föreningsutveckling 872 Regionala uppdrag kr kr kr 873 Regionstyrelsearbete kr kr kr Övrigt kr kr Totalt: kr kr kr Korr prel/def. Budget kr Totalt: kr kr kr 868: Medlemsvärvning = inköp av Husets ABC 867: regionmöte i Nyköping

10 10 Villaägarnas Riksförbund PROTOKOLL Bilaga 3 Region Öst Förnyelsegrad per (DM, FM och EU) 02 Öst Aviserade Betalda Aviserade Obetalda Aviserade Utträdda Aviserade Totalt Förnyelsegra 4002 Villaägarna i Gnestabygden ,2% 4005 Labro Villaägareförening ,7% 4011 Villaägarna i Nyköping ,4% 4012 Villaägarna i Oxelösund ,3% 4016 Villaägarna Västra Sörmland ,1% 4018 Eskilstuna Norra VÄF ,9% 4019 Odlarens Egnahemsförening ,1% 4022 Flacksta Västra Villaägareförening ,6% 4023 Hållsta Villaägare ,6% 4024 Villaägarna i Strängnäsbygden ,7% 4031 Villaägare i Trosabygden ,9% 4999 Direktansluten Öst ,5% 5003 Villaägarna i Finspång ,3% 5004 Valdemarsviksavdelningen ,8% 5008 Villaägarna Linköping ,0% 5014 Villaägarna Östra Östergötland ,1% 5016 Kvillinge Villaägareförening ,7% 5026 Söderköpingsavdelningen ,5% 5030 Villaägarna Motala ,9% 5033 Villaägarna i Vadstena ,3% 5034 Villaägarna Mjölby-Boxholm ,3% 5037 Pryssgården-Taborsberg för ,9% 5039 Villaägarna i Åtvidaberg ,3% 5040 Kyrkbackens Villaförening ,0% 5999 Direktansluten Öst ,6% 8001 Villaägarna i Hultsfreds kommun ,5% 8002 Villaägarna i Kalmarbygden ,5% 8004 Villaägarna i Oskarshamn ,6% 8006 Villaägarna Tjust ,2% 8007 Villaägarna Vimmerbyorten ,8% 8009 Villaägarna i Glasriket ,9% 8010 Villaägarna i Strandabygden ,1% 8011 Villaägarna i Mörebygden ,6% 8012 Villaägarna på Öland ,3% 8999 Direktansluten Öst ,0% 9001 Villaägarna Gotland ,9% Regionen ,3%

VILLAÄGARNAS RIKSFÖRBUND Region Öst Protokoll fört vid möte med regionstyrelsen i N orrköping den 14 mars 2011

VILLAÄGARNAS RIKSFÖRBUND Region Öst Protokoll fört vid möte med regionstyrelsen i N orrköping den 14 mars 2011 1 VILLAÄGARNAS RIKSFÖRBUND PROTOKOLL Region Öst 110314 Regionstyrelsen Protokoll fört vid möte med regionstyrelsen i N orrköping den 14 mars 2011 Närvarande Birger Jägtoft sekreterare Carl Slånemyr Inger

Läs mer

VILLAÄGARNAS RIKSFÖRBUND Region Öst Justerat Regionstyrelsen

VILLAÄGARNAS RIKSFÖRBUND Region Öst Justerat Regionstyrelsen 1 VILLAÄGARNAS RIKSFÖRBUND PROTOKOLL Region Öst 120206 Justerat 120217 Regionstyrelsen Protokoll fört vid möte med regionstyrelsen i N orrköping den 6 februari 2012 Närvarande Bert Ingström Birger Jägtoft,

Läs mer

VILLAÄGARNAS RIKSFÖRBUND Region Öst Regionstyrelsen. Protokoll fört vid möte med regionstyrelsen i N orrköping den 13 december 2011

VILLAÄGARNAS RIKSFÖRBUND Region Öst Regionstyrelsen. Protokoll fört vid möte med regionstyrelsen i N orrköping den 13 december 2011 1 VILLAÄGARNAS RIKSFÖRBUND PROTOKOLL Region Öst 111213 Regionstyrelsen Protokoll fört vid möte med regionstyrelsen i N orrköping den 13 december 2011 Närvarande Bert Ingström Birger Jägtoft, sekreterare

Läs mer

Protokoll fört vid möte med regionstyrelsen i Norrköping den 7 maj 2012

Protokoll fört vid möte med regionstyrelsen i Norrköping den 7 maj 2012 1 VILLAÄGARNAS RIKSFÖRBUND PROTOKOLL Region Öst 120507 Regionstyrelsen Protokoll fört vid möte med regionstyrelsen i Norrköping den 7 maj 2012 Närvarande Anders Davidzon, adjungerad Birger Jägtoft, mötesordförande

Läs mer

Styrelsesammanträde 28 maj 2007 kl 14 i Norrköping

Styrelsesammanträde 28 maj 2007 kl 14 i Norrköping Styrelsesammanträde 28 maj 2007 kl 14 i Norrköping Närvarande: Tage Carlsson Birger Jägtoft Claes Anell Märit Högström Karl-Erik Tybbleus ordf förhinder att delta Carl Slånemyr Lars-Olof Svensson Lars

Läs mer

VILLAÄGARNAS RIKSFÖRBUND Region Öst 080609 Regionstyrelsen. Protokoll fört vid möte med regionstyrelsen i Norrköping den 9 juni 2008

VILLAÄGARNAS RIKSFÖRBUND Region Öst 080609 Regionstyrelsen. Protokoll fört vid möte med regionstyrelsen i Norrköping den 9 juni 2008 1 VILLAÄGARNAS RIKSFÖRBUND PROTOKOLL Region Öst 080609 Regionstyrelsen Protokoll fört vid möte med regionstyrelsen i Norrköping den 9 juni 2008 Närvarande Tage Carlsson ordf Birger Jägtoft sekr Carl Slånemyr

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 Villaägarna i Borås Stad Organisations nr. 802459-9212

Verksamhetsplan 2015 Villaägarna i Borås Stad Organisations nr. 802459-9212 Verksamhetsplan 2015 Villaägarna i Borås Stad Organisations nr. 802459-9212 Antagen av styrelsen den 2015-01-29 Behandlad på årsmötet den 2015-03-19 Senast reviderad den 2 (7) Innehåll FÖRENINGENS VERKSAMHET...

Läs mer

- Region Öst innehållsförteckning Regional Verksamhetsplan 2013

- Region Öst innehållsförteckning Regional Verksamhetsplan 2013 - Region Öst innehållsförteckning Regional Verksamhetsplan 2013 Slutversion godkänd av förbundsstyrelsen Postadress Besöksdress Telefon Fax E-post Hemsida Box 7118, 192 07 Sollentuna Johan Berndes väg

Läs mer

Verksamhetsplan 2014

Verksamhetsplan 2014 . Verksamhetsplan 2014 Villaägarna Mölndal Organisationsnummer 802428-4120 Antagen av styrelsen den 140224 Behandlad på årsmötet den 140309 Senast reviderad den 140224 Innehåll 1. Föreningens ansvarsområde

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 Villaägarna i Kungsbacka kommun Org.nr 802417-6235

Verksamhetsplan 2015 Villaägarna i Kungsbacka kommun Org.nr 802417-6235 [Skriv text] Verksamhetsplan 2015 Villaägarna i Kungsbacka kommun Org.nr 802417-6235 Antagen av styrelsen 2015-03-26 Behandlad på årsmötet 2015-04-15 Senast reviderad Innehåll 1. Föreningens ansvarsområde

Läs mer

Årsmöte Onsdag , 18.30

Årsmöte Onsdag , 18.30 Årsmöte Onsdag 2016-04-27, 18.30 Stjärnholms Slott Årsmöteshandlingar Version 1.0 Innehåll FÖRSLAG TILL DAGORDNING... 2 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015... 3 REVISIONSBERÄTTELSE... 4 ÅRSREDOVISNING FÖR 2015...

Läs mer

Verksamhetsplan 2014

Verksamhetsplan 2014 [Skriv text] Verksamhetsplan 2014 Villaägarna i Kungsbacka Org.nr 802417-6235 Antagen av styrelsen 2014-02-20 Behandlad på årsmötet 2014-04-03 Senast reviderad den Innehåll 1. Föreningens ansvarsområde

Läs mer

Verksamhetsplan 2017 Villaägarna Göteborg

Verksamhetsplan 2017 Villaägarna Göteborg Verksamhetsplan 2017 Villaägarna Göteborg Org.nr 802440-9032 Antagen av styrelsen den 6 mars 2017 Behandlad på årsmötet den 20 mars 2017 2 (7) Innehåll FÖRENINGENS VERKSAMHET... 3 1 Ansvarsområde och funktion...

Läs mer

Verksamhetsplan 2014 Villaägarna i Södra Halland Organisationsnummer

Verksamhetsplan 2014 Villaägarna i Södra Halland Organisationsnummer [Skriv text] Verksamhetsplan 2014 Villaägarna i Södra Halland Organisationsnummer 849202-4933 Antagen av styrelsen den 19 februari 2014 Behandlad på årsmötet den 20 mars 2014 Innehåll 1. Föreningens ansvarsområde

Läs mer

Verksamhetsplan 2015

Verksamhetsplan 2015 [Skriv text] Verksamhetsplan 2015 Villaägarna i Öckerö Kommun Organisationsnummer 802432-6509 Antagen av styrelsen den 2015-..- Behandlad på årsmötet den 2015-04-22 Senast reviderad den 2015-..- Innehåll

Läs mer

Årsmöte 2014-04-23. Årsmöteshandlingar

Årsmöte 2014-04-23. Årsmöteshandlingar Årsmöte 2014-04-23 Årsmöteshandlingar Innehåll FÖRSLAG TILL DAGORDNING... 2 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013... 3 ÅRSREDOVISNING FÖR 2013... 4 REVISIONSBERÄTTELSE... 5 LOKAL MEDLEMSAVGIFT... 6 BUDGET 2014...

Läs mer

Verksamhetsplan 2013 Villaägarna i Öckerö kommun Org.nr

Verksamhetsplan 2013 Villaägarna i Öckerö kommun Org.nr Verksamhetsplan 2013 Villaägarna i Öckerö kommun Org.nr 802432-6509 Antagen av styrelsen 20 mars 2013 Behandlad på årsmötet den... Senast reviderad den 2 (6) Innehåll FÖRENINGENS VERKSAMHET... 3 1 Ansvarsområde

Läs mer

Verksamhetsplan 2015

Verksamhetsplan 2015 [Skriv text] Verksamhetsplan 2015 Villaägarna i Södra Halland Organisationsnummer 849202-4933 Antagen av styrelsen den 2015-02-24 Behandlad på årsmötet den 2015-03-12 Senast reviderad den Innehåll 1. Föreningens

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 Villaägarna i Lerums kommun Organisationsnummer

Verksamhetsplan 2015 Villaägarna i Lerums kommun Organisationsnummer Verksamhetsplan 2015 Villaägarna i Lerums kommun Organisationsnummer 802431-9827 Antagen av styrelsen den 24/2-2015 Behandlas på årsmötet 2015-04-14 Senast reviderad den Innehåll 1. Föreningens ansvarsområde

Läs mer

ÅRSMÖTE 2018 Tisdag den 20 mars 2018, kl Nyhemsskolan, Matsalen, Katrineholm. Årsmöteshandlingar. Version 1.21

ÅRSMÖTE 2018 Tisdag den 20 mars 2018, kl Nyhemsskolan, Matsalen, Katrineholm. Årsmöteshandlingar. Version 1.21 ÅRSMÖTE 2018 Tisdag den 20 mars 2018, kl. 18.30 Nyhemsskolan, Matsalen, Katrineholm Årsmöteshandlingar Version 1.21 Innehåll 5. FÖRSLAG TILL DAGORDNING... 2 6. VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2017... 3 7. REVISIONSBERÄTTELSE...

Läs mer

Verksamhetsplan 2013 Villaägarna Vänersborg Trollhättan

Verksamhetsplan 2013 Villaägarna Vänersborg Trollhättan En aktiv villaförening i Vänersborg, Trollhättan och Lilla Edet Verksamhetsplan 2013 Villaägarna Vänersborg Trollhättan Org.nr: 862500-7987 Antagen av styrelsen den 20 mars 2013 Behandlad på årsmötet den

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015 Villaägarna i Kungsbacka kommun Org.nr

Verksamhetsberättelse 2015 Villaägarna i Kungsbacka kommun Org.nr Verksamhetsberättelse 2015 Villaägarna i Kungsbacka kommun Org.nr 802417-6235 Antagen av styrelsen 2016-03-14 Behandlad på årsmötet 2016-04-13 1 Innehåll 1. Inledning 3 2. Villaägarna i Kungsbacka kommun

Läs mer

Verksamhetsplan 2008 Villaägarna Degerfors

Verksamhetsplan 2008 Villaägarna Degerfors 1 (5) 1 Inledning 1.1 Föreningens uppdrag Leverera nytta till våra medlemmar och förbättra villkoren för kommunens småhusägare. Föreningens arbete ska fokuseras på merparten av medlemmarnas intresse till

Läs mer

Bollnäs 2008-01-22 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2007 Villaägarna i BOLLNÄS

Bollnäs 2008-01-22 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2007 Villaägarna i BOLLNÄS Bollnäs 2008-01-22 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2007 Villaägarna i BOLLNÄS Allmänt Föreningens verksamhet har präglats av- MÅL ORGANISATION VERKSAMHETSPLAN fastställd av Villaägarnas Riksförbund samt VERKSAMHETSPLAN

Läs mer

Ordförande Kaj Bergenhill hälsade alla välkomna till årets första regionstyrelsemöte och förklarade samtidigt sammanträdet öppnat.

Ordförande Kaj Bergenhill hälsade alla välkomna till årets första regionstyrelsemöte och förklarade samtidigt sammanträdet öppnat. Villaägarnas Riksförbund Regionstyrelsen ABC Närvarande Kaj Bergenhill ordförande Ingemar Jonsson vice ordförande Per Salberg ledamot Solveig Danielsson-Ekbom Peter Östergren Östen Gidlund Venche Larsson

Läs mer

Verksamhetsplan 2013 Villaägarna i Södra Halland Org.nr 849202-4933

Verksamhetsplan 2013 Villaägarna i Södra Halland Org.nr 849202-4933 Verksamhetsplan 2013 Villaägarna i Södra Halland Org.nr 849202-4933 Antagen av styrelsen den 26 februari 2013 Behandlad på årsmötet den 20 mars 2013 Senast reviderad den den 26 februari 2013 2 (8) Innehåll

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014 Villaägarna Göteborg Org.nr 802440-9032

Verksamhetsberättelse 2014 Villaägarna Göteborg Org.nr 802440-9032 Verksamhetsberättelse 2014 Villaägarna Göteborg Org.nr 802440-9032 Antagen av styrelsen den.16 mars 2015 Behandlad på årsmötet den 24 mars 2015 Innehåll 1. Inledning... 3 2. Villaägarna i Göteborg....

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2009 Villaägarna i BOLLNÄS

VERKSAMHETSPLAN 2009 Villaägarna i BOLLNÄS Styrelsen Villaägarna i BOLLNÄS VERKSAMHETSPLAN 2009 Villaägarna i BOLLNÄS Allmänt Föreningens verksamhet skall präglas av MÅL ORGANISATION VERKSAMHETSPLAN fastställd av Villaägarnas Riksförbund samt skall

Läs mer

Verksamhetsplan 2014 Sektion Södra Mälardalen Östergötland

Verksamhetsplan 2014 Sektion Södra Mälardalen Östergötland Verksamhetsplan 2014 Sid 2(6) Verksamhetsplan 2014 Förslag till verksamhetsplan verksamhetsåret 2014 Verksamhetsplanen för sektion Södra Mälardalen Östergötland tar sin utgångspunkt i förbundets verksamhetsplan,

Läs mer

Nr Ändamål Län Kommun Ärendenummer Inkomdatum Total kostnad 1 SOLEL Östergötlands län Linköping 10580632 2013-04-29 1 020 000 2 SOLEL Östergötlands

Nr Ändamål Län Kommun Ärendenummer Inkomdatum Total kostnad 1 SOLEL Östergötlands län Linköping 10580632 2013-04-29 1 020 000 2 SOLEL Östergötlands Nr Ändamål Län Kommun Ärendenummer Inkomdatum Total kostnad 1 SOLEL Östergötlands län Linköping 10580632 2013-04-29 1 020 000 2 SOLEL Östergötlands län Linköping 10581967 2013-07-12 560 000 3 SOLEL Östergötlands

Läs mer

Verksamhetsplan och Arbetsordning för

Verksamhetsplan och Arbetsordning för Verksamhetsplan och Arbetsordning för Villaägarna i Malmö Antagen av styrelsen 2009-03-17 Reviderad senast 2010-12-08 1 (8) I texten nedan kallade: Villaägarna i Malmö (ViM) Regionkontor (RK), Regionstyrelsen

Läs mer

Bilaga 2. Förtroendeuppdrag efter facknämnd och efter kön 2011 (ANTAL) i kommuner

Bilaga 2. Förtroendeuppdrag efter facknämnd och efter kön 2011 (ANTAL) i kommuner Moderaterna Förtroendeuppdrag efter facknämnd och efter kön 2011 (ANTAL) i kommuner Förändring män kvinnor Samtliga män kvinnor Samtliga sedan 2009 Antal Antal Antal % % % %-enheter kod kommun typ av nämnd

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 Villaägarna Vänersborg Trollhättan Organisationsnummer 862500-7987

Verksamhetsplan 2015 Villaägarna Vänersborg Trollhättan Organisationsnummer 862500-7987 [Skriv text] En aktiv villaägarförening i Vänersborg, Trollhättan och Lilla Edet Verksamhetsplan 2015 Villaägarna Vänersborg Trollhättan Organisationsnummer 862500-7987 Antagen av styrelsen den 2015-03-02

Läs mer

Kallelse till årsmöte för Företagarna Åtvidaberg

Kallelse till årsmöte för Företagarna Åtvidaberg 1 (8) Kallelse till årsmöte för Företagarna Åtvidaberg Åtvidaberg 2014-02-12 Dag: 2014-03-08 Tid: 17.00 Plats: Åtvidabergs Hotell & Restaurang, Klinta Förslag till dagordning 1. Årsmötets öppnande 2. Val

Läs mer

Datum 2014-03-27. Föreningens ordförande, Carl-Åke Utterström, hälsade deltagarna varmt välkomna och öppnade mötet.

Datum 2014-03-27. Föreningens ordförande, Carl-Åke Utterström, hälsade deltagarna varmt välkomna och öppnade mötet. ÅRSMÖTESPROTOKOLL 1 (3) Datum 2014-03-27 Årsmöte mars 2014 Protokoll fört vid Villaägarföreningen Jakobsbergs 126:e årsmöte torsdagen den 27 mars 2014 kl. 18:30 på Pilbogården, Kristinagatan 14, Västerås.

Läs mer

Verksamhetsberättelse Falkenberg

Verksamhetsberättelse Falkenberg Verksamhetsberättelse 2015 Falkenberg 2 (6) Villaägarna i Falkenberg Villaägarna Falkenberg är en obunden förening ansluten till Villaägarnas Riksförbund. Föreningen hade 1139 medlemmar 2015-12-31. Medlemsantalet

Läs mer

1 Sammanträdets öppnande Ordföranden önskar alla välkomna och en god fortsättning på det nya året och förklarar mötet öppnat.

1 Sammanträdets öppnande Ordföranden önskar alla välkomna och en god fortsättning på det nya året och förklarar mötet öppnat. PROTOKOLL Sörmländska Folkdansringen Distriktstyrelsen Sörmländska Folkdansringen Sammanträde 2007-1 Tid 20 januari 2007 Plats Nyköping Närvarande Pierre Marklund, via telefon Ann-Sofie Svensson Agneta

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2011

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2011 ORG.NR. 802417-6235 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2011 Beslutad av styrelsen per capsulam 2012-04-10. Behandlad av årsmötet 2012-04-11. Verksamhetsberättelse 2011 VRKba.doc 1 (5) VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2011 Villaägarna

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012 Villaägarna i Mölndal Org.nr 802428-4120

Verksamhetsberättelse 2012 Villaägarna i Mölndal Org.nr 802428-4120 Verksamhetsberättelse 2012 Villaägarna i Mölndal Org.nr 802428-4120 Antagen av styrelsen den...2013-02-05... Behandlad på årsmötet den..2013-03-10... Innehåll 1. Inledning... 3 2. Villaägarna i Mölndal.......3

Läs mer

Dagordning årsmöte 23 mars 2015

Dagordning årsmöte 23 mars 2015 Dagordning årsmöte 23 mars 2015 1. Årsmötets öppnande, styrelsens ordförande 2. Anteckning av närvarande och upprättande av röstlängd (Bil 1) 3. Val av ordförande, sekreterare och justeringsmän, tillika

Läs mer

Ordförande Kaj Bergenhill hälsade alla välkomna till årets sjätte regionstyrelsemöte och förklarade samtidigt sammanträdet öppnat.

Ordförande Kaj Bergenhill hälsade alla välkomna till årets sjätte regionstyrelsemöte och förklarade samtidigt sammanträdet öppnat. Villaägarnas Riksförbund Regionstyrelsen ABC RS 6/18 Protokoll fört vid regionstyrelsens sammanträde torsdagen den 8 november kl.18.34 20:15 Villaägarnas kontor, Rotebergsvägen 3, Sollentuna. Närvarande

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse

Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse Protokoll 9/2012 Datum: 2012-11-09 Tid: 09.00 16.30 Plats: Närvarande: Ordförande Best Western Arlanda Hotellby, Arlandastad Rolf Weiffert Anders Dahlstedt Tomas

Läs mer

Villaägarna i Karlskoga

Villaägarna i Karlskoga Villaägarna i Karlskoga Årsmöte med Villaägarna i Karlskoga 2011-03-28 Dagordning 1. Öppnande av mötet genom styrelsens ordförande. 2. Fråga om mötets behöriga utlysning. (kallelse den 8 mars per post)

Läs mer

Villaägarna i Karlskoga

Villaägarna i Karlskoga Villaägarna i Karlskoga Årsmöte med Villaägarna i Karlskoga 2010-03-29 Dagordning 1. Öppnande av mötet genom styrelsens ordförande. 2. Fråga om mötets behöriga utlysning. (kallelse den 8 mars per post)

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2012 Villaägarna i BOLLNÄS-OVANÅKER

VERKSAMHETSPLAN 2012 Villaägarna i BOLLNÄS-OVANÅKER Styrelsen Villaägarna i BOLLNÄS VERKSAMHETSPLAN 2012 Villaägarna i BOLLNÄS-OVANÅKER Inledning Föreningens verksamhet skall präglas av MÅL ORGANISATION VERKSAMHETSPLAN fastställd av Villaägarnas Riksförbund

Läs mer

Protokoll vid styrelsemöte den 15 december 2009 kl 1600 Plats: Turning Torso /Håkan Sköld Fastighetsbyrå AB

Protokoll vid styrelsemöte den 15 december 2009 kl 1600 Plats: Turning Torso /Håkan Sköld Fastighetsbyrå AB Protokoll vid styrelsemöte den 15 december 2009 kl 1600 Plats: Turning Torso /Håkan Sköld Fastighetsbyrå AB Närvarande : Lars Herrstedt-Rosén (LHR), Håkan Sköld (HS), Robert Jensen (RJ), Ann Norrsell (AN),

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2010

Verksamhetsberättelse 2010 1 Verksamhetsberättelse 2010 Villaägarna i Kungsbacka kommun Org nr 802417-6235 Behandlad av styrelsen 2011-03-24 Behandlad på årsmötet 2 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2010 Villaägarna i Kungsbacka kommun Föreningen

Läs mer

Vecka 34. Måndag Tranås 11:45 10:45 Hotell Statt Tran. H-C Öster

Vecka 34. Måndag Tranås 11:45 10:45 Hotell Statt Tran. H-C Öster Vecka 34 Måndag 2016-08-22 Tranås 11:45 10:45 Hotell Statt Tran. H-C Öster 070-3165479 osterhc@.com Tisdag 2016-08-23 Mjölby 18:30 17:30 Mjölby St. H. H-C Öster 070-3165479 Onsdag 2016-08-24 Mjölby-Höga

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 Villaägarna Göteborg Org.nr 802440-9032

Verksamhetsplan 2015 Villaägarna Göteborg Org.nr 802440-9032 Verksamhetsplan 2015 Villaägarna Göteborg Org.nr 802440-9032 Antagen av styrelsen den 16 mars 2015 Behandlad på årsmötet den 24 mars 2015 2 (7) Innehåll FÖRENINGENS VERKSAMHET... 3 1 Ansvarsområde och

Läs mer

Förslag på reviderade stadgar Sida 1 ( 6 )

Förslag på reviderade stadgar Sida 1 ( 6 ) Förslag på reviderade stadgar Sida 1 ( 6 ) 1 NAMN Föreningens namn är NYKÖPING- OXELÖSUNDS SLÄKTFORSKARFÖRENING. 2 SÄTE Föreningen har sitt säte i Nyköping. 3 ÄNDAMÅL Nyköping-Oxelösunds Släktforskarförening

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014

Verksamhetsberättelse 2014 Verksamhetsberättelse 2014 Villaägarna i Södra Halland Organisationsnummer 849202-4933 Antagen av styrelsen den 2015-02-24 Behandlad på årsmötet den 2015-03-12 Innehåll 1.Inledning 3 2.Villaägarna i Södra

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014 Villaägarna i Kungsbacka kommun Org.nr

Verksamhetsberättelse 2014 Villaägarna i Kungsbacka kommun Org.nr Verksamhetsberättelse 2014 Villaägarna i Kungsbacka kommun Org.nr 802417-6235 Antagen av styrelsen 2015-03-26 Behandlad på årsmötet 2015-04-15 1 Innehåll 1. Inledning 3 2. Villaägarna i Kungsbacka kommun

Läs mer

ÅRSMÖTE 2015. Torsdag 9 april kl. 18,00. Tevsjö Destilleri Järvsö

ÅRSMÖTE 2015. Torsdag 9 april kl. 18,00. Tevsjö Destilleri Järvsö ÅRSMÖTE 2015 Torsdag 9 april kl. 18,00 Tevsjö Destilleri Järvsö ÅRSMÖTE 2015-04-09 DAGORDNING 1. Öppnande av mötet genom styrelsens ordförande. 2. Anteckning av närvarande och upprättande av röstlängd.

Läs mer

Punkter som togs upp enligt på Anteckningar mötet fastställd dagordning 1. Mötet öppnas Mötet öppnades av Jane.

Punkter som togs upp enligt på Anteckningar mötet fastställd dagordning 1. Mötet öppnas Mötet öppnades av Jane. Protokoll EHSS styrelsemöte 25 september 2014 (telefonmöte kl. 15.00-16.30) Närvarande: Jane, Göran, Per-Johan, Susanne, Anna, Mathias. Frånvarande: Cecilia, Anna-Lisa, Hillevi, Olle. Punkter som togs

Läs mer

Dagordning årsmöte 18 mars 2019

Dagordning årsmöte 18 mars 2019 Dagordning årsmöte 18 mars 2019 1. Årsmötets öppnande, styrelsens ordförande 2. Anteckning av närvarande och upprättande av röstlängd 3. Val av ordförande, sekreterare och justeringsmän, tillika rösträknare

Läs mer

LÄNSMUSEERNAS SAMARBETSRÅD

LÄNSMUSEERNAS SAMARBETSRÅD LÄNSMUSEERNAS SAMARBETSRÅD Styrelsesammanträde 15 februari, 2012 kl. 10.00 15.00 KFS, World Trade Center, Stockholm Närvarande: Anmält förhinder: Adjungerande: Anmält förhinder: Inga Göransson (ordförande)

Läs mer

Protokoll Sammanträde med Svenska Diabetesförbundets förbundsstyrelse den 16 oktober 2015

Protokoll Sammanträde med Svenska Diabetesförbundets förbundsstyrelse den 16 oktober 2015 Sammanträde med Svenska Diabetesförbundets förbundsstyrelse den 16 oktober 2015 Beslutande: Fredrik Löndahl, ordförande Hannah Helgegren, 1:e vice ordförande Sven Georén, 2:e vice ordförande Jonas Bergstedt,

Läs mer

NALEKONOMI OCH STATSVETENS

NALEKONOMI OCH STATSVETENS NATIONALEKONOMI OCH STATSVETENSKAP LINKÖPINGS UNIVERSITET Protokoll från styrelsemöte FLiNS Föreningen Linköpings Nationalekonomer och Statsvetare Datum: 2009-11- 23 Tid: 13:00-15:00 Plats: Wallenbergrummet,

Läs mer

Wäxthuset HVB har Ramavtal med; Hela Kriminalvården och Frivården

Wäxthuset HVB har Ramavtal med; Hela Kriminalvården och Frivården Uppdaterad 2019-09-05 Wäxthuset HVB har Ramavtal med; Hela Kriminalvården och Frivården Alingsås kommun Alvesta kommun Arjeplogs kommun Arvika kommun Avesta kommun Bergs kommun Bjuvs kommun Bodens kommun

Läs mer

Länsbygderådet Sjuhärad STYRELSE

Länsbygderådet Sjuhärad STYRELSE MÖTE Sida 2008-06-12 1(5) Plats och tid: Borås, Boråshälsan kl: 18:30 21:00 Beslutande: Övriga: Utses att justera: Jan Vinkvist Jan Smith Per-Åke Davidsson Claes Bergqvist Tina Yngvesson Agneta Lindström

Läs mer

Jörgen Hafström, sammankallande Inge Blank Thomas Avelin Rolf Sundberg Micke Karlsson Lena Bleckman (förhinder p g a sjukdom)

Jörgen Hafström, sammankallande Inge Blank Thomas Avelin Rolf Sundberg Micke Karlsson Lena Bleckman (förhinder p g a sjukdom) Norrköping 99 09 20 1(6) PROTOKOLL UK 2/99 Sammanträdesdata Tid Fredagen den 10 och lördagen den 11 september 1999 Plats Deltagare Fågelviksgymnasiet i Tibro och Hotell Billingehus, Skövde Jörgen Hafström,

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Villaägarna på Gotland. Sekreterare: Ulf Jönsson. Ordförande: Ulf Almlöf

Protokoll fört vid årsmöte med Villaägarna på Gotland. Sekreterare: Ulf Jönsson. Ordförande: Ulf Almlöf Protokoll fört vid årsmöte med Villaägarna på Gotland Tid 2015-04-16 kl 18.30 21.00 1-24 Plats: Restaurang Visborg, Visby Sekreterare: Ulf Jönsson Ordförande: Ulf Almlöf Justerare: Ebbe Sundberg 1 Mötets

Läs mer

6 Redogörelser och planering

6 Redogörelser och planering 1 Styrelseprotokoll, möte #10 Mötesdatum Mötestid (början slut): Norrmalm 2015-02-24 18.00-20.30 1 Mötets öppnande 2 Inbjudna Mötesplats Föreningslokalen, Vanadisplan 3D Närvarande: Beatrice Eriksson (ordf.),

Läs mer

Protokoll styrelsemöte Svenska Downföreningen nr 03

Protokoll styrelsemöte Svenska Downföreningen nr 03 Protokoll styrelsemöte Svenska Downföreningen nr 03 Tid 17 mars 2018 Plats Närvarande Världskulturmuseet i Göteborg Ordinarie ledamöter: Veronica Magnusson Hallberg Mattias Andersson Anne-Charlotte Lallerman

Läs mer

Närvarande Björn Falk Ann-Sofie Svensson. Lars Pahlén Samt icke beslutande, Kurt-Elof Berglund, avgående valberedare

Närvarande Björn Falk Ann-Sofie Svensson. Lars Pahlén Samt icke beslutande, Kurt-Elof Berglund, avgående valberedare Protokoll Distriktsstyrelsen Sammanträde 2007-2 Tid och plats 070329 kl 19.00 i Södertälje Närvarande Björn Falk Ann-Sofie Svensson Gunbritt Österlund Henry Lindblad Lars Pahlén Samt icke beslutande, Kurt-Elof

Läs mer

Palliation sydöst

Palliation sydöst 2017-10-02 Palliation sydöst 2017 2017-10-02 Våra betydelsefulla inre och yttre rum Bemöta svår ångest Vårdmiljö Medicinsk yoga Naturens betydelse Hjärnstress Medicinsk etik,,, RCC har givit ett löfte

Läs mer

Protokoll fört vid FSO:s interimsstyrelses möte i form av telefonmöte 090204.

Protokoll fört vid FSO:s interimsstyrelses möte i form av telefonmöte 090204. Protokoll fört vid FSO:s interimsstyrelses möte i form av telefonmöte 090204. Deltagare: Sigbritt Bothin, Siv Bringetun, Susanne Rydén, Anna Strömstedt och Åsa Vidman. Dessutom deltog revisorerna Aina

Läs mer

71 Mötets öppnande Ordföranden Bo Lindgren förklarar mötet för öppnat och hälsar alla välkomna.

71 Mötets öppnande Ordföranden Bo Lindgren förklarar mötet för öppnat och hälsar alla välkomna. Närvarande: Bo Lindgren, Bertil Johansson, Johnny Nilsson, Roland Svensson, Åsa Mood och Wide Hellman Frånvarande: Ingen 71 Mötets öppnande Ordföranden Bo Lindgren förklarar mötet för öppnat och hälsar

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727)

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727) PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727) Tid: 2 februari 2011 kl 19.45 Plats: Skype-konferens Närvarande: Ordförande Carl-Olov Filipsson () Kassör Börje Andersson (BA) IT-ansvarig

Läs mer

Detta introduktionsprogram är tänkt att kortfattad ge en beskrivning av FSO:s förening och vad du bör tänka på i ditt uppdrag.

Detta introduktionsprogram är tänkt att kortfattad ge en beskrivning av FSO:s förening och vad du bör tänka på i ditt uppdrag. INTRODUKTIONSPROGRAM FÖR NYA FÖRTROENDEVALDA INOM FÖRENINGEN SOCIAL OMSORG (FSO) Grattis till ditt nya förtroendeuppdrag inom FSO Vi hoppas att du ska trivas i ditt nya uppdrag och känna dig välkommen

Läs mer

STADGAR FÖR SPF SENIORERNA LUND ÖSTER

STADGAR FÖR SPF SENIORERNA LUND ÖSTER STADGAR FÖR SPF SENIORERNA LUND ÖSTER Antagna vid föreningens årsmöte den 24 februari 2015, med ändring ( 6) antagen vid årsmötet den 23 februari 2016 samt med ändringar ( 4 mom. 6 och 5 mom. 1) antagna

Läs mer

Förbundsordning för Kommunalförbundet Sörmlands kollektivtrafikmyndighet

Förbundsordning för Kommunalförbundet Sörmlands kollektivtrafikmyndighet Förbundsordning för Kommunalförbundet Sörmlands kollektivtrafikmyndighet 1 Förbundets namn Förbundets namn är Kommunalförbundet Sörmlands kollektivtrafikmyndighet. 2 Förbundets säte Förbundet har sitt

Läs mer

SÖRMLANDS-DISTRIKTET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Medlemsmöte

SÖRMLANDS-DISTRIKTET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Medlemsmöte 1 Plats och tid Nyköpings BK Kl 19.00-21.45 11 röstberättigade ombud med totalt 16 röster från 7 klubbar enligt bilaga 2. Övriga deltagare DS styrelse Utses att justera Mikael Svensson Underskrifter Sekreterare...

Läs mer

Stadgar för SPF Seniorerna Filbyter Linköping Antagna vid årsmötet 2015-02-16

Stadgar för SPF Seniorerna Filbyter Linköping Antagna vid årsmötet 2015-02-16 Stadgar för SPF Seniorerna Filbyter Linköping Antagna vid årsmötet 2015-02-16 Innehåll sid 1 Namn 2 2 Ändamål 2 3 Medlemskap 2 4 Möten 2 Tid för årsmötekallelse motioner 2 Extra årsmöte 3 Antal möten 3

Läs mer

PROTOKOLL. fört vid sammanträde för. Förbundsstyrelsen, Kyrkomusikernas Riksförbund.

PROTOKOLL. fört vid sammanträde för. Förbundsstyrelsen, Kyrkomusikernas Riksförbund. PROTOKOLL fört vid sammanträde för Förbundsstyrelsen, Kyrkomusikernas Riksförbund. Datum och tid: 2017-05-15 Plats: Närv. ord. ledamöter: Närv ersättare enl. rullande schema Övriga närvarande: Telefonsammanträde

Läs mer

S T A D G A R. för LINKÖPINGS VILLAÄGAREFÖRENING. org.nr: 822000-8422

S T A D G A R. för LINKÖPINGS VILLAÄGAREFÖRENING. org.nr: 822000-8422 S T A D G A R för LINKÖPINGS VILLAÄGAREFÖRENING org.nr: 822000-8422 Dessa stadgar har antagits vid årsmöte i Linköpings Villaägareförening 2010-03-16 1 Ändamål och verksamhetsområde 1 1. Linköpings Villaägareförening,

Läs mer

Föreningens syfte är att bevaka och främja biblioteksverksamhet på svenska i Finland.

Föreningens syfte är att bevaka och främja biblioteksverksamhet på svenska i Finland. Bilaga 1 till höstmötet Styrelsens förslag till ändringar av föreningens stadgar: Stadgar för Finlands svenska biblioteksförening r.f. 1. Namn, hemort och språk Föreningens namn är Finlands svenska biblioteksförening

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727)

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727) PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727) Tid: 18 februari 20 kl 19.00 Plats: Telefonkonferens mellan närvarande styrelsemedlemmar Närvarande: Ledamot / vice ordförande Tommy Malmgren

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012 Villaägarna i Öckerö kommun Org.nr

Verksamhetsberättelse 2012 Villaägarna i Öckerö kommun Org.nr Verksamhetsberättelse 2012 Villaägarna i Öckerö kommun Org.nr 802432-6509 Antagen av styrelsen 20 mars 2013 Behandlad på årsmötet... 2013 1 Innehåll 1. Inledning... 3 2. Villaägarna i Öckerö Kommun...3

Läs mer

SPF Jarlabanke i Täby Stadgar årsmötet 2015 Sidan 1 av 5 STADGAR. När medlem flyttar till en annan förening ska överföring ske senast den 1 december.

SPF Jarlabanke i Täby Stadgar årsmötet 2015 Sidan 1 av 5 STADGAR. När medlem flyttar till en annan förening ska överföring ske senast den 1 december. Sidan 1 av 5 STADGAR 1 Namn Föreningens namn är SPF Seniorerna Jarlabanke Täby inom Stockholmsdistriktet av SPF Seniorerna. Föreningens organisationsnummer är 816000-2807. Föreningen är ideell och partipolitiskt

Läs mer

76 Val av justerare Utsågs Andreas Josefsson att jämte ordföranden justera dagens protokoll.

76 Val av justerare Utsågs Andreas Josefsson att jämte ordföranden justera dagens protokoll. Plats: Telefonmöte 75-97 Beslutande: Ulla Pietarinen Annika Bay Marie Carlsson Andreas Josefsson Geir-Ove Andersen Annelie Karlsson Karjalainen Suppleanter: Ingela Karlsson Susanna Hagman Adjungerad tillfällig

Läs mer

Stadgar för Motormännens Riksförbund

Stadgar för Motormännens Riksförbund Stadgar för Motormännens Riksförbund Antagna vid ordinarie kongress 2010 Gäller från den 1 juli 2011 Senast ändrad den 27 april 2014 enligt beslut vid kongress 2012, fastställt vid kongress 2014 1. kap.

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Verksamhetsplan 2019-01-01 2019-12-31 Vision Alla ska kunna förverkliga sina småhusdrömmar. Mission Genom påverkan, rådgivning och förmåner skapar vi bättre villkor för villaägandet. Verksamhetsidé Villaägarna

Läs mer

Lokala stadgar för Röda Korsets Ungdomsförbund Norrköping

Lokala stadgar för Röda Korsets Ungdomsförbund Norrköping 1 (5) Lokala stadgar för Röda Korsets Ungdomsförbund Norrköping Röda Korsets Ungdomsförbund Norrköpings stadgar innehåller grundläggande bestämmelser för organisationen. Stadgarna ska säkerställa medlemmarnas

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014 Villaägarna i Helsingborg Org.nr 802419-0152. Antagen av styrelsen 2015 01 22

Verksamhetsberättelse 2014 Villaägarna i Helsingborg Org.nr 802419-0152. Antagen av styrelsen 2015 01 22 Verksamhetsberättelse 2014 Villaägarna i Helsingborg Org.nr 802419-0152 Antagen av styrelsen 2015 01 22 Innehåll 1. Inledning... 3 2. Villaägarna i Helsingborg....3 2.1 Föreningens verksamhetsidé... 3

Läs mer

6. Rapport från senaste utskottsmötena inom Sveriges Tandläkarförbund

6. Rapport från senaste utskottsmötena inom Sveriges Tandläkarförbund Datum: 2015-08-21 Ort: Sveriges Tandläkarförbunds kansli, Österlånggatan 43, Stockholm Protokoll nummer: 4/2015 Ordförande: Peter Franzén Sekreterare: Urban Olsson Protokollförare: Madelene Lundin Justerare:

Läs mer

Årsmöte 2011-04-19 Redovisningshandlingar

Årsmöte 2011-04-19 Redovisningshandlingar Årsmöte 2011-04-19 Redovisningshandlingar Förslag till Dagordning vid ordinarie årsmöte (föreningsstämma) med Villaägarna Nordöstra Skåne- Österlen. Dag: 19/4 2011 Plats: Furuboda konferensanläggning 1

Läs mer

STADGAR. Föreningens organisationsnummer är Föreningen är ideell samt partipolitiskt och religiöst obunden.

STADGAR. Föreningens organisationsnummer är Föreningen är ideell samt partipolitiskt och religiöst obunden. STADGAR 1 Namn Föreningens namn är SPF Seniorerna Mälarhöjden - Hägersten inom Stockholms distrikt av SPF Seniorerna. Föreningen har nummer 149 inom SPF Seniorerna Föreningens organisationsnummer är 802402-1514.

Läs mer

Arbetsordning för Valberedningar inom Hyresgästföreningen

Arbetsordning för Valberedningar inom Hyresgästföreningen Arbetsordning för Valberedningar inom Hyresgästföreningen 2 (26) Inledning En förening blir inte bättre än sina ledare. Valberedningen har en nyckelroll i valen av framtidens ledare. Att hitta rätt personer

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse www.villaagarnasavean.se Verksamhetsberättelse inkl. resultat & balansräkning 2018 Villaägarna vid Säveån Föreningens verksamhetsområde är Partille, Lerums & Alingsås kommuner Organisationsnummer 802431-9827

Läs mer

Stadgar för Anhörigas Riksförbund (AHR)

Stadgar för Anhörigas Riksförbund (AHR) Stadgar för Anhörigas Riksförbund (AHR) Organisationsnummer 802402 4831 Grundstadgar antagna vid årsmöte den 2 maj 1996 Ändring av stadgar antagna vid årsmöte 19 mars 2005, 25 mars 2006 Stadgar reviderade

Läs mer

Tid 2005-12-03 kl 10.00-15.45 Plats Grand Hotel, Stockholm

Tid 2005-12-03 kl 10.00-15.45 Plats Grand Hotel, Stockholm PROTOKOLL STY 8/2005 1(6) PROTOKOLL STY 8/2005 Sammanträdesdata Tid 2005-12-03 kl 10.00-15.45 Plats Grand Hotel, Stockholm Närvarande Sture Fredell, ordförande Stig Klemetz, vice ordförande Olle Bergman

Läs mer

Bollnäs 2009-01-22 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2008 Villaägarna i BOLLNÄS

Bollnäs 2009-01-22 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2008 Villaägarna i BOLLNÄS Bollnäs 2009-01-22 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2008 Villaägarna i BOLLNÄS Allmänt Föreningens verksamhet har präglats av- MÅL ORGANISATION VERKSAMHETSPLAN fastställd av Villaägarnas Riksförbund samt VERKSAMHETSPLAN

Läs mer

Arbetsplan. Förslag planering:

Arbetsplan. Förslag planering: Arbetsplan Vi använder följande referenslitteratur: Civilförsvarsförbundets egna skrifter samt, om cirkeldeltagarna vill, även boken Styrelsearbete i ideella föreningar författad av David Gustafsson. Sammankomst

Läs mer

Dagordning årsmöte 14 mars 2016

Dagordning årsmöte 14 mars 2016 Dagordning årsmöte 14 mars 2016 1. Årsmötets öppnande, styrelsens ordförande 2. Anteckning av närvarande och upprättande av röstlängd (Bil 1) 3. Val av ordförande, sekreterare och justeringsmän, tillika

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014

Verksamhetsberättelse 2014 Verksamhetsberättelse 2014 Villaägarna i Öckerö Kommun Organisationsnummer 802432-6509 Antagen av styrelsen den 2015-02-27 Behandlad på årsmötet den 2015-04-22 Innehåll 1.Inledning 3 2.Villaägarna i Öckerö

Läs mer

1. Mötets öppnande Anita Örum hälsar alla varmt välkomna till höstens första medlemsmöte.

1. Mötets öppnande Anita Örum hälsar alla varmt välkomna till höstens första medlemsmöte. FSDB Stockholms och Gotlands Län Protokoll Medlemsmöte 2016 09 21 Närvarande: Anita Örum Rolf Eriksson Ann Jansson Sigrid Enterlöw Pontus Degsell Anette Rosing Britt Marie Nilsson Gurli Wåglund Barbro

Läs mer

Förslag till nya stadgar för SPF Seniorerna Karlaplan bakgrund

Förslag till nya stadgar för SPF Seniorerna Karlaplan bakgrund Stockholm i januari 2015 Förslag till nya stadgar för SPF Seniorerna Karlaplan bakgrund Vid SPFs kongress 11-14 juni 2014 togs beslut om ändrade stadgar för förbundet samt förändring av normalstadgar för

Läs mer

Styrelsemöte 3, verksamhetsåret 2018

Styrelsemöte 3, verksamhetsåret 2018 org. nr. 858501-0542 Styrelsemöte 3, verksamhetsåret 2018 Närvarande Gunnel Fritzson, ordförande Staffan Holmgren Henry Bäckström Florence Westergren Göthe Ann-Christine Baar Lennart Frennemo Inga-Lill

Läs mer

SVENSKA DREVERKLUBBEN

SVENSKA DREVERKLUBBEN SVENSKA DREVERKLUBBEN Protokoll fört vid möte med CS för Svenska Dreverklubben, lördagen den 11/8 2012, Upplands Väsby 1. Sammanträdets öppnande Ordförande Martin Svensson hälsade välkommen och öppnade

Läs mer