Ta chansen och påverka var med och välj nio partikamrater till kongressombud!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ta chansen och påverka var med och välj nio partikamrater till kongressombud!"

Transkript

1 Socialdemokraterna kommer mellan den maj 2015 hålla partikongress i Västerås. Från och med nu har partiet kongress vartannat år, och det som står på dagordningen är val av valberedning, motioner och två stora teman: De motioner som ska behandlas på kongressen bör handla om ovan tema. Motionerna ställs till arbetarekommunen som har till och med den 30 januari på sig att skicka in bifallna motioner till partistyrelsen. Samtliga medlemmar har rösträtt när det gäller att utse ombud till partikongressen. Från Kronobergs län ska det utses nio stycken, vilket är en ökning med ett ombud i förhållande till senaste kongressen. Den medlemsvärvning som vi arbetat med har alltså gett resultat och vi har stärkt distriktets ställning i partiet. Med detta utskick får du valsedel och valkuvert samt information om samtliga kandidater och hur du röstar. Du kan välja att rösta med poströst eller i vallokal utifrån annonsering i din arbetarekommun. Ta chansen och påverka var med och välj nio partikamrater till kongressombud!

2 Gör i partiet Ordförande i Älmhults Arbetarekommun, ersättare i distriktsstyrelsen. Gör utanför partiet Kommunalråd, Ledamot i Reaktor sydost, Musik i Syd, S:t Sigfrids folkhögskola, Ledamot i den nya regionfullmäktige. Antal kongresser Har deltagit i tre kongresser tidigare. Vad är framtidspartiet för dig? För mig innebär Framtidspartiet att vi alltid skall blicka framåt och lösa de frågor som är viktiga i framtiden, vi skall se till att alla människor kan leva ett bra liv med goda möjligheter till försörjning och oberoende. Vi skall slå vakt om miljön så att vi kan lämna över ett bra land till kommande generationer. Alla skall få goda förutsättningar i skolan, få den vård som behövs och kunna känna trygghet inför ålderdom. Satsningar på Kultur och Fritidsfrågor är viktiga förutsättningar för ett gott liv.

3 Gör i partiet Är fritidspolitiker sedan ca 25 år. Styrelsen i Lessebo S förening och ersättare i arbetarkommunens styrelse. För närvarande sitter jag i fullmäktige, ordförande i Socialnämnden, ledamot i Barn och utbildningsnämnd, nämndeman i Tingsrätten, bolagsman i kommunens bolag samt ordförande i kommunens valberedning. Ersättare i distriktsstyrelsen. Gör utanför partiet Har arbetat inom Pappers- och massaindustrin sedan 80-talet, började som skiftlaborant i Lessebo och jobbade sedan som Ingenjör för att år 2000 börja jobba med administration inom inköp, personal och IT. Nu jobbar jag på ett mindre företag som levererar service och reservdelar till massabruk i hela världen. Förutom arbete och politiska uppdrag försöker jag att resa med familjen en gång om året ut i världen. Bor i villa i Lessebo så det finns oändligt med sysselsättning om man så vill. Antal kongresser: 0 Vad är framtidspartiet för dig? Den viktigaste frågan är att vi lyckas med generationsskiftet i partiet. Vi måste locka till oss yngre som vill engagera sig. Vi som varit med ett tag måste också ta nytta av att få in personer från andra generationer och med annan bakgrund än vår egen. Kunskapsväxlingen måste ske åt båda hållen, vi blir uppdaterade samtidigt som nya i partiet blir inskolade. Gör i partiet 2 e vice Ordförande i kommunfullmäktige, Ersättare i kommunstyrelsen, ledamot i bostadsbolaget, ledamot i Älmhults församling, kyrkorådet, landstingsfullmäktige Gör utanför partiet HSB ledamot ordförande i ABF avdelningen Kronoberg. Förtroendevald i kommunal, kör motorcykel. Antal kongresser 1 st Vad är framtidspartiet för dig? Framtidspartiet skapar möjligheter för alla att utvecklas utifrån sina förutsättningar, Allas lika värde har inte med ursprung att göra när det handlar om livskvalité.

4 Gör i partiet Sitter i arbetarkommunens styrelse och i Nämnden för arbete och välfärd i Växjö kommun. Jag är också aktiv i Växjö socialdemokratiska förening. Gör utanför partiet Arbetar som högstadielärare, är aktiv inom Lärarnas riksförbundet. Antal kongresser Jag var med på kongressen Framtidspartiet för mig? Svensk socialdemokrati är världens genom tiderna mest framgångsrika reformistiska rörelse och med en idé förankrad i demokratisk socialism kan vi fortsätta bygga landet. Jag vill verka för en ideologiskt stark socialdemokrati med fokus på jämlikhet och rättvisa som grunden i framtidens samhällsbygge. Gör i partiet - Gör utanför partiet - Antal kongresser - Vad är framtidspartiet för dig? Gör i partiet Ledamot i kommunfullmäktige och regionfullmäktige. Ledamot i arbetarkommunen och kassör i SSU Kronoberg. Gör utanför partiet Arbetar som boendestödjare på ett LSS-boende. Är fackligt aktiv för Kommunal. Antal kongresser 0 Vad är framtidspartiet för dig? Framtidspartiet samlar alla oss som brinner för ett solidariskt Sverige. Det är partiet som åstadkommit mycket men som alltid blickat framåt och som tror att om vi tillsammans möter utmaningarna i samhället så blir framtiden bättre för oss alla. Därför är Sveriges socialdemokratiska arbetarparti på riktigt också framtidspartiet.

5 Gör i partiet Lessebo arbetarekommuns styrelse, Barn och utbildningsnämnden, kommunfullmäktige, DS Gör utanför partiet Gymnasiebibliotekarie på Teknikum, studerar samtidigt Biblioteks- och informationsvetenskap. Antal kongresser 0 Vad är framtidspartiet för mig? Framtidspartiet är ett parti med visioner, vi måste vilja något! Ett parti som kämpar för att alla ska ha det bra. En viktig fråga för mig är att våra barn är rustade för framtiden när de lämnar våra skolor. Det är en demokratisk rättighet att kunna förstå en läst text och kunna fatta välgrundade beslut för sitt liv. Gör i partiet Fullmäktigeledamot, Styrelseledamot S i Växjö, studieansvarig Gör utanför partiet Arbetar halvtid som verksamhetsutvecklare. Ledig tid tillbringas med fru och barn, gärna i det hyrda torpet. Stort idrottsintresse. Obotlig Östersupporter. Antal kongresser 0 Framtidspartiet för mig? Framtidspartiet ska ge trygghet och framtidstro. Verka för ett samhälle som håller samman. Detta skapas med arbete och utbildning. Framtidspartiet ska kunna hantera och lösa dagens utmaningar, men också ha en tydlig plan för framtida samhällsutveckling, både nationellt, och globalt. Gör i partiet Första suppleant i fullmäktige, Gör utanför partiet går på samhällslinjen i gymnasiet och Antal kongresser Varit på en distriktskongress. Vad är framtidspartiet för dig? Framtidspartiet är för mig ett parti som inte bara förvaltar, utan gestaltar samhället. Med målet av ett samhälle där alla människor kan leva med fred, värde, social säkerhet och ett näringsliv som återigen tjänar människan och inte tvärtom.

6 Gör i partiet Distriktsstyrelsen och verkställande utskottet, på uppdrag av partiet är jag bl a Landstingsråd och blivande regionstyrelseordförande. Gör utanför partiet umgås med familj och vänner, dessutom tränar och läser jag ganska mycket. Antal kongresser som ombud har jag varåt med...4 Vad är framtidspartiet för dig? För mig är Socialdemokratins viktigaste uppgift att åter igen ge alla en tro på framtiden och ett hopp om att det kommer att fixa sig "för mig och mina kära". Jag är övertygad om att minskade klassklyftor är lösningen på de flesta problem vi ser i samhället idag. För att minska klassklyftorna och öka välfärden behöver fler ha jobb. Då måste vi arbeta med både närings- och arbetsmarknadspolitik. Gör i partiet Politisk sekreterare landstingsgruppen Kronoberg, ledamot i kommunfullmäktige Växjö, vice ordf i Växjöbostäder Gör utanför partiet Cyklar mycket, medlem i Lammhultscyklisterna. Skidåkning. Läsa samt följa Östers IF och Troja-Ljungby Antal kongresser 0 kongresser som ombud. 6 kongresser som ombudsman/pol sek. Vad är framtidspartiet för dig? Socialdemokraterna ska vara en ledande kraft i samhällsutvecklingen. Vi ska formulera skarpa förslag utifrån ideologi och värderingar. Vårt övergripande mål är att motverka och utjämna klyftor som klassamhället skapar. Partiet ska visa att utveckling och tillväxt inte står i motsatsförhållande till välfärd med hög kvalitet och en trygg arbetsmarknad där svenska kollektivavtal gäller.

7 Gör i partiet: Kommunstyrelsen, kommunfullmäktige och arbetarkommunen styrelse. Gör utanför partiet: Studerar till samhälls/historia lärare i Helsingborg, familjen tar resten av tiden. Antal kongresser: Inga tidigare kongresser. Vad är framtidspartiet för mig? Jag är en idealist som lever på visioner och drömmar, det gör framtidspartiet också. Framtidspartiet har visioner och en vilja att förändra samhället och förmedlar dessa, så att det kan finnas framtidstro och drömmar i samhället. Frihet är målet, det uppnås genom jämlikhet och solidaritet. Vilja att förändra har byggt vårt parti nu är det återigen tid för förändring. Gör i partiet Fullmäktigeledamot i Ljungby kommun, ledamot i kommunstyrelsen samt ledamot i AKstyrelsen i Ljungby. Gör utanför partiet Gymnasielärare i engelska och religionskunskap. Antal kongresser 1 Vad är framtidspartiet för dig? Framtidspartiet för mig är att Socialdemokratin ska vara en rörelse i tiden som ser människors vardag med alla de utmaningar, bekymmer och glädjeämnen som finns där. Att vara en rörelse som rustar människor för framtiden så att de kan vara trygga och kunna nå sin fulla potential. Det innebär även att värna miljön så att vi har en framtid. Gör i partiet KF, KS, KSAU, vice ordförande i PU, andre vice ordförande i Barn och utbildning, sitter med i Almi Invest Småland och öarnas styrelse och Arbetarkommunens styrelse. Gör utanför partiet Arbetar som svetsare på Invacare Rea AB. Är fackligt aktiv i IF Metall Avd 43 Kronoberg Antal kongresser 5 Vad är framtidspartiet för dig? Ett parti som inte räds att förändra sig i takt med den globala förändringen. Sedan får vi aldrig glömma vår historia som parti.

8 Gör i partiet Kommunalråd i opposition, Ordförande S- kvinnor Kronoberg. Ansvarig för studier i partidistriktet. Gör utanför partiet Socionom. Tjänstledig ifrån Värnamo kommun Gör utanför partiet 0 kongresser Vad är framtidspartiet för dig? Framtidspartiet: Det skall vara lätt att engagera sig i partiet. Vårt parti skall stå för kunskap, utbildning och arbete för att få människor att växa och känna trygghet och nyfikenhet på framtiden. Gör i partiet Ledamot i fullmäktige, Omsorgsnämnden och Kommunstyrelsen. Gör utanför partiet Chef för Musikskola och fritidsgård Antal kongresser ingen Vad är framtidspartiet för dig? Ett parti som tar vara på alla människors möjligheter. Ett parti som är jobbskapande. Ett parti som skapar en likvärdig skola, vård och omsorg av hög kvalitet för alla. Gör i partiet Arbetar för de socialdemokratiska ledamöterna i Europaparlamentet, medlem i Växjö S- förening Gör utanför partiet Åter-/acklimatiserar sig och familjen till ett liv hemma i Småland, ledamot i Svenska Burmakommittén Antal kongresser Ingen som ombud, flera som personal för Palmecentret och partiet Vad är framtidspartiet för dig? Ett inkluderande, samarbetsinriktat parti som tryggt i sina värderingar vågar hitta nya lösningar på dagens problem och utveckla reformer för ett mer jämlikt och solidariskt samhälle. I Sverige och internationellt.

9 Gör i partiet Kassör i Alvesta S. föreningen Gör utanför partiet Godman för ensamkommande flykting barn, hjälper med läxhjälp med ABF och Unga Örnar, ledare på Språk i PUV Antal kongresser 0 kongress Vad är framtidspartiet för dig? (max 300 tecken) Framtidspartiet är en parti som varnar för de svaga i samhälle. Såsom gamla och barn. Gör i partiet Valberedning för Demos (S-studenter), ersättare i Gymnasienämnden Gör utanför partiet Utbildningsbevakare och Vice ordförande på Linnéstudenterna, studentkåren vid Linnéuniversitet. Antal kongresser 0 Vad är framtidspartiet för dig? Framtidspartiet är ett parti som vet att samhället förändras och tar sig an framtidens utmaningar med starkt fäste i ideologi och kan anpassa denna efter det samhälle vi lever i och kommer leva i utan att tappa riktning. Framtidspartiet är många aktiva medlemmar i en folkrörelse med människor från olika bakgrund med olika erfarenheter. Gör i partiet Ordförande i Arbetarekommunen Gör utanför partiet Jobbar på Gnutti Carlo i Alvesta, som klubbordförande. Antal kongresser Har inte varit med tidigare. Vad är framtidspartiet för dig? Att vi tillsammans i allt vi gör måste handla om att trygga vår gemensamma framtid, det är därför viktigt att vi satsar på fler jobb och en bättre skola.

10 Gör i partiet vice ordf. Distriktsstyrelsen, vice ordf. Alvesta arbetarekommun, ledamot s-föreningen i Alvesta. Gör utanför partiet Metallarbetare i grunden, ledamot i kommunfullmäktige Alvesta, regionpolitiker. På fritiden umgås jag med familjen och vänner. Jag gillar att motionscykla lite då och då (blir dock inte så ofta). Antal kongresser 3? Vad är framtidspartiet för dig? Framtidspartiet för mig är det parti som ser varje människa, som står upp för alla människors lika värde och behandlar oss alla som jämlikar och är ett parti med högt i tak internt när vi diskuterar. Det är också det parti som driver en politik som har grunden i ovanstående värden, där social rättvisa och trygghet är ledord för en framtidsinriktad näringslivs-, forsknings-, arbetslivs-, utbildnings- och jobbskapande politik. Det är det parti som tar tydlig ställning mot främlingsfientlighet, rasism och nazism! Gör i partiet Ordförande för SSU Växjö och valledare för Socialdemokraterna i Växjö Gör utanför partiet Jobbar som skolinformatör och verksamhetsutvecklare på Handelsanställdas förbund, avdelning 9 Antal kongresser 1 partikongress Vad är framtidspartiet för dig? En värld i förändring kräver en politik och ett folk i rörelse. Framtidspartiet är för mig en visionär, växande och värderingsburen folkrörelse för ett mer jämlikt, solidariskt och hållbart samhälle. Det är en rörelse full av vilja och passion, där vi inte bara hänger med i tiden, utan där vi formar samhället och framtiden tillsammans.

11 Gör i partiet Ledamot i fullmäktige och i Kommunstyrelsen men from 2015 blir jag gruppledare och vice ordförande i socialnämnden. Suppleant i AK styrelse med ansvar för utbildning och internationella frågor. Gör utanför partiet Gift och arbetar som lärare på Grundläggande vuxenutbildningen i Hässleholm. Antal kongresser Aldrig deltagit i någon partikongress. Vad är framtidspartiet för dig? Ett parti som värnar alla invånare i vårt land. Ett parti som bygger upp välfärden för allas trygghet. Ett parti som satsar på utbildning där alla kan lyckas. Ett parti som arbetar aktivt för miljö och djurskydd. Ett parti som arbetar aktivt för att offentlig verksamhet och näringsliv samverkar och skapar arbete. Ett parti som vågar ta i svåra frågor och problem när det gäller rasism och främlingsfientlighet och kan bemöta människor och argument med motargument och konkreta lösningar. Gör i partiet Kommunalråd, Ledamot i landstingsfullmäktige och i regionfullmäktige, vice ordförande polisstyrelsen. Gör utanför partiet Reparatör inom pappersindustrin Antal kongresser 3 ordinarie och någon extrakongress Vad är framtidspartiet för dig? Det handlar om ett parti som kan göra Sverige till ett mer rättvist land än vad det är idag. Vi har en lång historia och de reformer vi genomfört ska vi vårda och ta med oss in i ett framtidens Sverige. Socialdemokraterna är partiet som kan få folk att känna framtidstro, därför är vi Framtidspartiet.

12 Gör i partiet V. ordf i Arbetarekommunen, Ledamot av kommunfullmäktige Gör utanför partiet Utanför partiet arbetar jag fackligpolitiskt i LO facken Västra Kronoberg och IF Metall Kronoberg. Engagerar mig i olika föreningar. Antal kongresser Inga tidigare kongresser Vad är framtidspartiet för dig? Framtidspartiet för mig är partiet där alla ska kunna synas och efter förmåga vara med. Partiet ska driva frågor som vänder samhället till att bli mindre individualiserat och få ett VI tänkande. Arbeta för ett hållbart liv, dvs. både på fritid och arbetstid. Vi ska arbeta mer utåtriktat genom olika träffar med människor på deras mötesplatser. Gör i partiet Sitter med i fullmäktige, Miljö och byggnadsnämnden, ledamot i AK styrelsen, ordförande i Berga S-förening, suttit i valledningen för Ljungby AK Gör utanför partiet Jobbar som projektanställd på IF Metall som organisationsansvarig, handledare för ett antal utbildningar, sitter med i utbildningskommittén och i avdelningens styrelse. Från nästa år så kommer jag också att arbeta med ett nytt projekt som vi kommer att driva. Söka pengar från Europeiska socialfonden för att kompetensutveckla på olika företag och sen för att få ut långtidsarbetslösa och långtidssjukskrivna i praktik som sen ska leda till jobb. Sitter med i styrelsen för ABF Kronoberg och även distriktet. Sitter med i LO facken västras valberedning. Så mycket fritid finns inte men när jag är ledig så umgås jag med familjen Antal kongresser 0 Vad är framtidspartiet för dig? Ett parti som ska ta ansvar för landet och driva det framåt i en riktning så vi får till ett bra samhälle för alla. Få till en arbetsmarknad med schyssta villkor på arbetsmarknaden. En bra skola som gör att kunskapsnivån höjs så att man kan få ett arbete efteråt som man vill jobba, trivas och utvecklas med. Ett bra socialt skyddsnät för alla.

13 Gör i partiet Ordförande i Barn- och utbildningsnämnden, Ledamot i Kommunfullmäktige, kontorist i Tingsryds socialdemokratiska arbetarekommun Gör utanför partiet Deltar på Unga Örnar Sydsveriges sommarläger med barnen, kyrkvärd umgås med min stora härliga familj Antal kongresser 1 kongress Vad är framtidspartiet för dig? Framtidspartiet för mig värnar framförallt om de svaga i samhället. Ingen ska behöva oroa sig för att inte ha mat för dagen, någonstans att bo eller att kunna ha råd med den medicin man behöver. Att ha ett arbete att gå till är en rättighet. Arbetet mot ökad jämställdhet måste fortgå. Alla skall vara lika mycket värda. Gör i partiet ordförande i SSU Kronoberg, ledamot i partidistriktets styrelse och landstingspolitiker. Gör utanför partiet studerar till gymnasielärare i samhällsvetenskap och historia på Linnéuniversitet. Umgås med vänner och familj, tycker om att laga mat, plocka svamp och resa. Har tidigare simmat konstsim på elitnivå och spelat teater i junis. Antal kongresser 1 partikongress, 2 SSU kongresser Vad är framtidspartiet för dig? En bred folkrörelse med plats för många engagerade medlemmar med olika intressen, erfarenheter och åsikter. Framtidspartiet visar också upp kompetens, tydlighet och utvecklar skarpa politiska lösningar på våra gemensamma framtidsutmaningar. Att klara av den balansen är den viktigaste uppgiften om vi ska fortsätta vinna val i framtiden.

14 Gör i partiet Nominerad till olika uppdrag, men är inte utsett ännu. Gör utanför partiet Jag är tillfälligt anställd på Kosta glasproduktion, jag har tidigare haft en tillsvidareanställning där i runda slängar 18 år. Jag sitter med i IF Metall Kalmarsund AVD41 styrelse, där är jag försäkringsansvarig. Jag är med som ersättare i ABF's Kronoberg styrelse. Antal kongresser Flera kongresser för IF Metall och tidigare Industrifacket, men inga socialdemokratiska kongresser. Vad är framtidspartiet för dig? Jag tillhör de som tror på solidaritet och tillsammans är vi starka, ibland glömmer vi våra rötter och hur demokratin har arbetat sig fram här i Sverige. Vi måste vara förtroendeingivande och faktiskt stå för demokrati och rättvisa på alla plan. De här åren fram till nästa val kan vi inte luta oss tillbaka utan ge allt för att värva fler medlemmar och växa och någonstans rota oss in i de svenska folkens hjärta. Gör i partiet Förtroendevald Region Kronoberg Gör utanför partiet Läser böcker, umgås med familj och vänner, reser och längtar efter en hund. Antal kongresser Ingen aning. Många. Sundsvall var den första, sedan tror jag jag har varit på alla utom en... Vad är framtidspartiet för dig? Ett parti som förmår att ta med sig sina historiska rötter in i framtiden. Där ideologin, visionerna och utmaningarna är liknande, men där verkligheten ser annorlunda ut. Fortfarande är och förblir minskade klassklyftor och en ökad grundtrygghet det viktigaste, och där är skolan och jobben viktigast!

15 Gör i partiet Gruppledare i kommunen Gör utanför partiet Kontorschef Antal kongresser 0 Vad är framtidspartiet för dig? Framtidspartiet handlar för mig om långsiktiga lösningar, att tänka igenom saker ordentligt och att inte förhasta sig. Att rusta sig för framtiden handlar om att hjälpa människor nå sin fulla potential, men också om att investera på lång sikt istället för att spara på kort sikt. Framtidspartiet måste fokusera på frågor som rör barn, utbildning, näringsliv och inte minst miljö samt klimat. Gör i partiet Sitter idag i fullmäktige i Ljungby, har suttit med i valledningen i kommunen under supervalåret, vice ordförande i S kvinnor Ljungby. Är ordförande i LO facken Västra Kronoberg Gör utanför partiet Jobbar som försäkringsansvarig på Kommunal avd Sydväst. Antal kongresser 3 eller 4 kongresser. Vad är framtidspartiet för dig? Brinner för facklig - politisk samverkan, tillsammans jobbar vi för full sysselsättning, ett jämställt arbetsliv och ett samhälle med plats för alla! Gör i partiet Medlem i Demos (S-studenter Växjö), medlem och styrelseledamot i Araby S-förening, ordinarie ledamot i kommunfullmäktige i Växjö, ledamot i AKstyrelsen Gör utanför partiet Arbetar som lärarassistent på Teknikum, samlar på porslin och släktforskar. Antal kongresser 0 partikongresser hitintills! Vad är framtidspartiet för dig? Framtidspartiet förvaltar och förnyar det som varit bra, men lägger störst kraft vid att våga tänka nytt. Framtidspartiet bryr sig om medborgarna principen av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov är utgör grunden för det samhälle vi eftersträvar. Alla medborgare ska känna sig trygga och välkomna i Framtidspartiets samhälle.

16 Du har fått denna folder, en valsedel, ett innerkuvert och ett ytterkuvert. Gå tillväga på följande sätt för att avlämna din röst: Läs igenom foldern och välj vilka kandidater du vill kryssa. Det är nio (9) ombud som ska väljas. Du måste alltså kryssa för nio namn för att röstsedeln skall vara giltig. Varken fler eller färre. Lägg röstsedeln i kuvertet märkt Valkuvert, Kongressval. Klistra igen kuvertet. Lägg valsedelskuvertet i ytterkuvertet. Sänd in ytterkuvertet, som är förtryckt med svarspost och därför behöver du inte skriva adress eller betala porto. Valperioden är mellan 1 december till den 27 januari, röster som inkommer utanför denna period är ogiltiga. Din arbetarekommun meddelar tid och plats för röstning. Detta sker ofta på ordinarie möten som arbetarekommunen eller föreningar anordnar eller i partilokalen och på partiexpeditionen. Läs igenom foldern och välj vilka kandidater du vill kryssa. Det är nio (9) ombud som ska väljas. Du måste alltså kryssa för nio namn för att röstsedeln skall vara giltig. Varken fler eller färre. Lägg röstsedeln i kuvertet märkt Valkuvert, Kongressval. Klistra igen kuvertet. Arbetarekommunen har utsett valförrättare som för protokoll. Valförrättare prickar av rösterna i röstlängden och kontrollerar att antalet valsedlar överensstämmer med röstlängden. Efter avslutad röstning läggs valsedlarna i ett ytterkuvert som förseglas. Röstlängden fästs på ytterkuvertet.

Kandidatpresentation

Kandidatpresentation Partikongress 2017 Kandidatpresentation Umeå Arbetarekommun Val av ombud till partikongressen 22 mars - 24 mars 2019 Valet av ombud Sveriges Socialdemokratiska Arbetarepartis 40:e ordinarie partikongress

Läs mer

Kandidater till partikongressen den 28/10-1/11 2009 Valkrets 1 Habo, Jönköping och Mullsjö Arbetarekommuner

Kandidater till partikongressen den 28/10-1/11 2009 Valkrets 1 Habo, Jönköping och Mullsjö Arbetarekommuner Kandidater till partikongressen den 28/10-1/11 2009 Valkrets 1 Habo, Jönköping och Mullsjö Arbetarekommuner Socialdemokraterna i Jönköpings län Residensgatan 1 556 13 Jönköping T: 036-165140 www.socialdemokraterna/jonkopingslan

Läs mer

Ombudsval Partikongress Valkrets: Kronobergs partidistrikt

Ombudsval Partikongress Valkrets: Kronobergs partidistrikt Ombudsval 2012-10-15 -- 2012-11-30 Partikongress 2013 Valkrets: Kronobergs partidistrikt Socialdemokraterna kommer i april 2013 hålla den 37e ordinarie partikongressen. Det hålls ordinarie kongress vart

Läs mer

Vi vill bygga framtiden

Vi vill bygga framtiden å p n e k fi y N? Socia a n r e t a r ldemok Vi vill bygga framtiden Politiken måste alltid blicka framåt. Den måste alltid handla om framtiden, om det samhälle vi vill skapa imorgon, inte om det vi redan

Läs mer

VAL AV KONGRESSOMBUD

VAL AV KONGRESSOMBUD VAL AV KONGRESSOMBUD Socialdemokraterna i Jämtlands län har 8 ombud på partiets 38:e ordinarie partikongress som hålls i Göteborg 8-12 april 2017. Som medlem i partiet kan du rösta fram vilka 8 ombud som

Läs mer

Kandidater till partikongressen den 3-7 april 2013

Kandidater till partikongressen den 3-7 april 2013 Kandidater till partikongressen den 3-7 april 2013 Valkrets 1 Habo, Jönköping och Mullsjö arbetarekommuner 5 ombud skall väljas i valkretsen. Presentation av de 16 kandidater som kandiderar i valkrets

Läs mer

3 (8) Under verksamhetsperioden ska vi arbeta med att utveckla hela rekryteringskedjan som innefattar, frågan betalningen välkomnandet introduktionen.

3 (8) Under verksamhetsperioden ska vi arbeta med att utveckla hela rekryteringskedjan som innefattar, frågan betalningen välkomnandet introduktionen. 2 (8) Den här verksamhetsplanen för Socialdemokraterna i Bohuslän sträcker sig från 1 januari 2015 till 31 december 2018. Eftersom det är en flerårig verksamhetsplan håller den sig på en övergripande verksamhetsnivå.

Läs mer

KANDIDATER TILL PARTIKONGRESSEN

KANDIDATER TILL PARTIKONGRESSEN KANDIDATER TILL PARTIKONGRESSEN ÖREBRO 22-24 MARS 2019 VALKRETS HÖGLANDET JÖNKÖPINGS LÄN INFORMATION Den 22 till 24 mars har Socialdemokraterna sin 40:e ordinarie partikongress. Denna genomförs på Conventum

Läs mer

Kandidatpresentation

Kandidatpresentation Kandidatpresentation Extrakongress 25 mars - 27 mars 2011 Umeå Arbetarekommun Sveriges socialdemokratiska arbetarepartis extrakongress hålls den 25-27 mars 2011 i Stockholm. 350 ombud ska väljas till extrakongressen.

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2016 Socialdemokraterna Kalmar Län Förslag till Distriktsstyrelsen 15/2

VERKSAMHETSPLAN 2016 Socialdemokraterna Kalmar Län Förslag till Distriktsstyrelsen 15/2 VERKSAMHETSPLAN 2016 Socialdemokraterna Kalmar Län Förslag till Distriktsstyrelsen 15/2 Inledning Denna verksamhetsplan pekar ut hur vi vill utveckla Socialdemokraterna i Kalmar Län under år 2016. Vi behöver

Läs mer

Kandidater till partikongressen den 28/10-1/11 2009 Valkrets 3 Gislaved, Gnosjö, Vaggeryd och Värnamo

Kandidater till partikongressen den 28/10-1/11 2009 Valkrets 3 Gislaved, Gnosjö, Vaggeryd och Värnamo Socialdemokraterna i Jönköpings län Kandidater till partikongressen den 28/10-1/11 2009 Valkrets 3 Gislaved, Gnosjö, Vaggeryd och Värnamo 2 (7) Kandidatpresentation inför Socialdemokraternas ordinarie

Läs mer

Kandidatpresentation

Kandidatpresentation Extrak Extrakongress rn Wiechel, 27 år arvikarie tiska intresseområden: Samhällsplanering, tsmarknad, socialpolitik, utveckling av ntlig sektor. förande SSU Västerbotten, ersättare ialnämnden, ersättare

Läs mer

KANDIDATER TILL PARTIKONGRESSEN DEN 8-12 APRIL 2017 VALKRETS 2

KANDIDATER TILL PARTIKONGRESSEN DEN 8-12 APRIL 2017 VALKRETS 2 KANDIDATER TILL PARTIKONGRESSEN DEN 8-12 APRIL 2017 VALKRETS 2 INFORMATION Den 8 till 12 april har Socialdemokraterna sin 39:e partikongress. Denna genomförs på Svenska mässan i Göteborg. Till kongressen

Läs mer

Opinionsbildning och kommunikation

Opinionsbildning och kommunikation Verksamhetsplan 2019 Det är en ynnest att vara en del av Linköpings arbetarekommun och att ha förtroendet att leda den. Det åligger oss i styrelsen att se till att Socialdemokraterna i Linköping lever

Läs mer

ORGANISATORISKT HANDLINGSPROGRAM DISTRIKTSKONGRESS

ORGANISATORISKT HANDLINGSPROGRAM DISTRIKTSKONGRESS ORGANISATORISKT HANDLINGSPROGRAM DISTRIKTSKONGRESS ÅRE 21-22/4 2018 1 5 10 Ett omfattande arbete med att förnya socialdemokraterna sattes igång i och med framtidspartiet. Framtidspartiet handlar om att

Läs mer

Kandidater till extra partikongressen den 25/3-27/3 2011

Kandidater till extra partikongressen den 25/3-27/3 2011 Kandidater till extra partikongressen den 25/3-27/3 2011 Valkrets 1 Habo, och Mullsjö Arbetarekommuner 1 Kandidatpresentation inför Socialdemokraternas extra partikongress 25-27 mars 2011 i Stockholm.

Läs mer

KANDIDATER TILL PARTIKONGRESSEN

KANDIDATER TILL PARTIKONGRESSEN KANDIDATER TILL PARTIKONGRESSEN ÖREBRO 22-24 MARS 2019 VALKRETS GGVV JÖNKÖPINGS LÄN INFORMATION Den 22 till 24 mars har Socialdemokraterna sin 40:e ordinarie partikongress. Denna genomförs på Conventum

Läs mer

Beslutade och antagna av partidistriktets höstmöte kompletterat

Beslutade och antagna av partidistriktets höstmöte kompletterat Stadgar för Bohusläns partidistrikt Beslutade och antagna av partidistriktets höstmöte 2007-10-20 kompletterat 2013-03-23 1. Partidistriktets uppgift Partidistriktet ansvarar för: Utåtriktad opinionsbildning

Läs mer

Verksamhetsplan 2017 Kristianstad Arbetarekommun. Fastställd på medlemsmöte Inledning

Verksamhetsplan 2017 Kristianstad Arbetarekommun. Fastställd på medlemsmöte Inledning Verksamhetsplan 2017 Kristianstad Arbetarekommun Fastställd på medlemsmöte 2016-12-19 Inledning I vår kommun är alla välkomna och här sätter vi människan främst. Vi lever i en föränderlig värld där tidigare

Läs mer

9B01, KONGRESS Målområden för verksamhetsplanering Långsiktigt visionsarbete och Konkret målstyrningsverktyg

9B01, KONGRESS Målområden för verksamhetsplanering Långsiktigt visionsarbete och Konkret målstyrningsverktyg 9B01, KONGRESS 2019 Målområden för verksamhetsplanering 2019-2031 Långsiktigt visionsarbete och Konkret målstyrningsverktyg POLITIK Vår politik syftar till att bygga ett solidariskt samhälle, i Sverige

Läs mer

Medlemsutvecklingsstrategi

Medlemsutvecklingsstrategi Stockholm 2013-11-19 Åsa Olsson Folkrörelse & kampanj Medlemsutvecklingsstrategi Medlemsutvecklingsstrategi 2014-2024 Under valåret 2014 kommer vi att sätta fokus på värvningsfrågan eftersom det är ett

Läs mer

KANDIDATER TILL PARTIKONGRESSEN DEN 8-12 APRIL 2017 VALKRETS 3

KANDIDATER TILL PARTIKONGRESSEN DEN 8-12 APRIL 2017 VALKRETS 3 KANDIDATER TILL PARTIKONGRESSEN DEN 8-12 APRIL 2017 VALKRETS 3 INFORMATION Den 8 till 12 april har Socialdemokraterna sin 39:e partikongress. Denna genomförs på Svenska mässan i Göteborg. Till kongressen

Läs mer

Politisk Målsättning 3 (8)

Politisk Målsättning 3 (8) 2013-10-04 2 (8) Innehåll Politisk Målsättning... 3 Kommunikativa målgrupper... 5 Vår bild av verkligheten... 6 Politiska prioriteringar... 6 Vår bild av oss... 7 Våra kännetecken... 8 Praktiska prioriteringar...

Läs mer

Kandidater till partikongressen den 28/10-1/11 2009

Kandidater till partikongressen den 28/10-1/11 2009 Kandidater till partikongressen den 28/10-1/11 2009 Valkrets 2 Aneby, Eksjö, Nässjö, Sävsjö, Tranås och Vetlanda. Socialdemokraterna i Jönköpings län Residensgatan 1 556 13 Jönköping T: 036-165140 www.socialdemokraterna/jonkopingslan

Läs mer

STADGAR. Antagna av förbundsmötet Stadgar för S-kvinnors förbund Grundstadgar för S-kvinnors distrikt Grundstadgar för S-kvinnors klubbar

STADGAR. Antagna av förbundsmötet Stadgar för S-kvinnors förbund Grundstadgar för S-kvinnors distrikt Grundstadgar för S-kvinnors klubbar STADGAR Antagna av förbundsmötet 2015 Stadgar för S-kvinnors förbund Grundstadgar för S-kvinnors distrikt Grundstadgar för S-kvinnors klubbar Stadgar för S-kvinnors förbund FÖRBUND 1 Ändamål Sveriges

Läs mer

GRÖN IDEOLOGI SOLIDARITET I HANDLING. En kort sammanfattning av Miljöpartiet de grönas partiprogram

GRÖN IDEOLOGI SOLIDARITET I HANDLING. En kort sammanfattning av Miljöpartiet de grönas partiprogram En kort sammanfattning av Miljöpartiet de grönas partiprogram BY: George Ruiz www.flickr.com/koadmunkee/6955111365 GRÖN IDEOLOGI SOLIDARITET I HANDLING Partiprogrammet i sin helhet kan du läsa på www.mp.se/

Läs mer

Stadgar. Stadgar för förbundet sid 2-5. Normalstadgar för distrikt sid 6-8. Normalstadgar för föreningar sid 9-11. Antagna av kongressen 2015

Stadgar. Stadgar för förbundet sid 2-5. Normalstadgar för distrikt sid 6-8. Normalstadgar för föreningar sid 9-11. Antagna av kongressen 2015 Stadgar Antagna av kongressen 2015 Stadgar för förbundet sid 2-5 Normalstadgar för distrikt sid 6-8 Normalstadgar för föreningar sid 9-11 1 FÖRBUND 1 Ändamål HBT Socialdemokrater (HBT-S) Sverige är ett

Läs mer

Studiemallar för grundkurser 2013

Studiemallar för grundkurser 2013 Studiemallar för grundkurser 2013 Studier är en av våra viktigaste och mest uppskattade verksamheter. Den skolning som vår studieverksamhet skapar är så viktig att det nämns som en av vår organisations

Läs mer

Grundstadgar för socialdemokratiska föreningar och klubbar

Grundstadgar för socialdemokratiska föreningar och klubbar Grundstadgar för socialdemokratiska föreningar och klubbar 1 Den socialdemokratiska föreningens uppgift Den socialdemokratiska föreningen ansvarar för opinionsbildning för partiet, dess idéer och politik

Läs mer

LO-Facken i Kristianstads Socialdemokratiska Förening

LO-Facken i Kristianstads Socialdemokratiska Förening LO-Facken i Kristianstads Socialdemokratiska Förening Årsberättelse 2014 Dagordning 1. Mötet öppnas 2. Godkännande av dagordning 3. Val av 2 st justeringsmän tillika rösträknare 4. Val av ordförande till

Läs mer

Stadgar för förbundet 2 Normalstadgar för distrikt 6 Normalstadgar för grupper 9

Stadgar för förbundet 2 Normalstadgar för distrikt 6 Normalstadgar för grupper 9 Antagna av kongressen 2011 Ändamålsparagraf bekräftad av förbundsårsmötet 2012 Reviderade av förbundsårsmöten 2014, 2015 Stadgar för förbundet 2 Normalstadgar för distrikt 6 Normalstadgar för grupper 9

Läs mer

- Vår ideologi, en socialdemokratisk maktanalys - Vår organisation - Aktuell politik - Socialdemokraterna Framtidspartiet

- Vår ideologi, en socialdemokratisk maktanalys - Vår organisation - Aktuell politik - Socialdemokraterna Framtidspartiet 2 (7) Socialdemokratin är en folkrörelse. Vi tar vår kraft och politiska hållning ifrån medlemmarnas åsikter och framtidsvisioner. Men det räcker inte enbart att vi är många medlemmar med lika många åsikter.

Läs mer

Förslag till: Verksamhetsinriktning för perioden

Förslag till: Verksamhetsinriktning för perioden Förslag till: Verksamhetsinriktning för perioden 2019-2022 Förord En verksamhetsinriktning beskriver uppgifter, prioriteringar och arbetsfördelning för vår organisation. Mätbara mål och metodval redovisas

Läs mer

Marie Eriksson, Möjligheternas Trädgård, Verdandi Kumla. Verksamhetsplan KONGRESS 2017 EN JÄMLIK OCH RÄTTVIS FRAMTID

Marie Eriksson, Möjligheternas Trädgård, Verdandi Kumla. Verksamhetsplan KONGRESS 2017 EN JÄMLIK OCH RÄTTVIS FRAMTID Marie Eriksson, Möjligheternas Trädgård, Verdandi Kumla. Verksamhetsplan 2017 2019 KONGRESS 2017 EN JÄMLIK OCH RÄTTVIS FRAMTID Vi är Verdandi! för social rättvisa och ett drog- och alkoholskadefritt samhälle

Läs mer

STADGAR. Antagna av förbundsmötet 2011

STADGAR. Antagna av förbundsmötet 2011 STADGAR Antagna av förbundsmötet 2011 Stadgar för S-kvinnors förbund Grundstadgar för S-kvinnors distrikt Grundstadgar för S-kvinnors klubbar/föreningar Stadgar för S-kvinnors förbund FÖRBUND 1 Ändamål

Läs mer

Arbetarekommunen är partiets lokala huvudorganisation i Norrköpings primärkommuns område.

Arbetarekommunen är partiets lokala huvudorganisation i Norrköpings primärkommuns område. RÖTT = strykning GULT = ändring/tillägg Arbetarekommunen ansvarar för opinionsbildning för partiets idéer och politik inom Norrköpings kommun kommunikation med väljare inom Norrköpings kommun valorganisationen

Läs mer

Stadgar för Halmstads socialdemokratiska arbetarekommun

Stadgar för Halmstads socialdemokratiska arbetarekommun Stadgar för Halmstads socialdemokratiska arbetarekommun Fastställda av årsmöte 2 mars 2013 1 Arbetarekommunens uppgift Arbetarekommunen ansvarar för att på grundval av partiets program verka för de socialdemokratiska

Läs mer

1. Ändamål. 2. Organisation. 3. Avgifter och rapporter

1. Ändamål. 2. Organisation. 3. Avgifter och rapporter 1 1. Ändamål Partidistriktet har till ändamål på grundval av partiets program verka för de socialdemokratiska idéerna; vara partiets regionala huvudorganisation för anslutna arbetarekommuner inom av partistyrelsen

Läs mer

Dessa stadgar utgör komplement till partiets normalstadgar och kan endast förändras genom beslut på Arbetarekommunens årsmöte.

Dessa stadgar utgör komplement till partiets normalstadgar och kan endast förändras genom beslut på Arbetarekommunens årsmöte. Reviderade vid Årsmötet 2015 1 (8) Lunds Arbetarekommun T I L L Ä G G S S T A D G A R F Ö R L U N D S A R B E T A R E K O M M U N Fastställda av årsmötet 2005 Reviderade av årsmötet 2015 Dessa stadgar

Läs mer

Lerum , distriktsstyrelsens förslag till. Verksamhetsplan 2017

Lerum , distriktsstyrelsens förslag till. Verksamhetsplan 2017 Lerum 2016-10-17, distriktsstyrelsens förslag till Verksamhetsplan 2017 Som grund för verksamhetsplanen för Socialdemokraterna i Västra Götalands Västra ligger det som fastställs som partidistriktets uppgift

Läs mer

STADGAR för S-kvinnors förbund GRUNDSTADGAR för S-kvinnors distrikt GRUNDSTADGAR för S-kvinnors klubbar

STADGAR för S-kvinnors förbund GRUNDSTADGAR för S-kvinnors distrikt GRUNDSTADGAR för S-kvinnors klubbar STADGAR för S-kvinnors förbund GRUNDSTADGAR för S-kvinnors distrikt GRUNDSTADGAR för S-kvinnors klubbar Stadgar antagna av förbundsmötet 2015. Förbundsstyrelsens förslag till revidering av stadgar till

Läs mer

Socialpolitik (Socialt utanförskap och integration) Demokratifrågor (Folkbildning, folkrörelser, skolans demokratiansvar)

Socialpolitik (Socialt utanförskap och integration) Demokratifrågor (Folkbildning, folkrörelser, skolans demokratiansvar) Espen Bjordal Jag heter Espen Bjordal och är aktiv i Nacka Arbetarkommun. Jag är nominerad till partikongressen och det frågor som jag vill driva är. Utbildningsfrågor (likvärdig skola, Fria skolvalet,

Läs mer

STADGAR. Antagna av kongressen Stadgar för S-kvinnors förbund Grundstadgar för S-kvinnors distrikt Grundstadgar för S-kvinnors klubbar

STADGAR. Antagna av kongressen Stadgar för S-kvinnors förbund Grundstadgar för S-kvinnors distrikt Grundstadgar för S-kvinnors klubbar STADGAR Antagna av kongressen 2017 Stadgar för S-kvinnors förbund Grundstadgar för S-kvinnors distrikt Grundstadgar för S-kvinnors klubbar Stadgar för S-kvinnors förbund FÖRBUND 1 Ändamål Sveriges socialdemokratiska

Läs mer

tadgar för Vänsterpartiet Vänsterpartiet

tadgar för Vänsterpartiet Vänsterpartiet tadgar för Vänsterpartiet Vänsterpartiet 1 of 9 2013-02-11 13:38 Stadgar för Vänsterpartiet Stadgar för Vänsterpartiet Antagna av Vänsterpartiets 39:e kongress 5-8 januari 2012 Innehåll Medlemskap 2 11

Läs mer

KANDIDATER TILL PARTIKONGRESSEN

KANDIDATER TILL PARTIKONGRESSEN KANDIDATER TILL PARTIKONGRESSEN ÖREBRO 22-24 MARS 2019 VALKRETS VÄTTERBYGDEN JÖNKÖPINGS LÄN INFORMATION Den 22 till 24 mars har Socialdemokraterna sin 40:e ordinarie partikongress. Denna genomförs på Conventum

Läs mer

3 (10) Senast justerade på årsmöte mars 2013

3 (10) Senast justerade på årsmöte mars 2013 2 (10) Innehåll 1 Arbetarekommunens uppgift... 3 2 Organisation... 3 3 Medlemskap i arbetarekommunen... 4 4 Avgifter... 4 5 Möten... 5 6 Arbetarekommunens valberedningar... 6 7 Arbetarekommunens styrelse...

Läs mer

Stadgar för Göteborgs socialdemokratiska partidistrikt antagna av distriktskongressen 3 december 2007 och reviderad senast 18 april 2015

Stadgar för Göteborgs socialdemokratiska partidistrikt antagna av distriktskongressen 3 december 2007 och reviderad senast 18 april 2015 Stadgar för Göteborgs socialdemokratiska partidistrikt antagna av distriktskongressen 3 december 2007 och reviderad senast 18 april 2015 1 Partidistriktets uppgift Partidistriktet ansvarar för: - utåtriktad

Läs mer

Program för social hållbarhet

Program för social hållbarhet Dnr: KS-2016/01180 Program för social hållbarhet Ej antagen UTKAST NOVEMBER 2017 program policy handlingsplan riktlinje Program för social hållbarhet är ett av Västerås stads stadsövergripande styrdokument

Läs mer

Stadgar för stadsdelskretsar inom Göteborgs socialdemokratiska partidistrikt antagna april ch reviderad senast 18 april 2015.

Stadgar för stadsdelskretsar inom Göteborgs socialdemokratiska partidistrikt antagna april ch reviderad senast 18 april 2015. Stadgar för stadsdelskretsar inom Göteborgs socialdemokratiska partidistrikt antagna 13-14 april 2007 0ch reviderad senast 18 april 2015. 1 Stadsdelskretsens uppgift Stadsdelskretsen ansvarar för: -opinionsbildning

Läs mer

STUDIEPLAN BLEKINGE PARTIDISTRIKT

STUDIEPLAN BLEKINGE PARTIDISTRIKT STUDIEPLAN BLEKINGE PARTIDISTRIKT Blekinge 2017-01-23 FÖRORD Socialdemokraternas studieverksamhet ska stärka den politiska, kommunikativa och organisatoriska kompetensen såväl bland medlemmar som bland

Läs mer

Med sikte på framtiden

Med sikte på framtiden Med sikte på framtiden inspirationstexter extrakongress 17 18 mars 2007 i Stockholm Med sikte på framtiden Socialdemokratin är en folkrörelse på demokratins grund. Partiets politiska vision för samhället

Läs mer

Kommunalt Handlingsprogram Lilla Edet Kommunen som växer och utvecklas

Kommunalt Handlingsprogram Lilla Edet Kommunen som växer och utvecklas Kommunalt Handlingsprogram 2014-2018 Lilla Edet Kommunen som växer och utvecklas Socialdemokraterna Framtidspartiet Lilla Edets kommun har med oss i majoritet utvecklats till en tillväxtkommun. Detta är

Läs mer

Utbildningar hösten 2016

Utbildningar hösten 2016 STUDIEPLAN HT 2016 Utbildningar hösten 2016 September 5 september Inspirationskväll tema Arbete Plats: Kristianstad 7 september Inspirationskväll tema Arbete Plats: Landskrona 17 september Medlemsutbildning,

Läs mer

(S)TUDIEPROGRAM VÄSTSVERIGE 2015

(S)TUDIEPROGRAM VÄSTSVERIGE 2015 (S)TUDIEPROGRAM VÄSTSVERIGE OM VÄ(S)T STUDIER Distanskurser i samverkan mellan (S) i Väst och Arbetarrörelsens Folkhögskola i Göteborg och Viskadalen Kurserna varvar uppgifter på hemmaplan både enskilt

Läs mer

STADGAR FÖR SÖDERTÄLJE SOCIALDEMOKRATISKA ARBETAREKOMMUN

STADGAR FÖR SÖDERTÄLJE SOCIALDEMOKRATISKA ARBETAREKOMMUN STADGAR FÖR SÖDERTÄLJE SOCIALDEMOKRATISKA ARBETAREKOMMUN Kapitel 1 Ändamål 1 Södertälje Arbetarekommunen är socialdemokraternas huvudorganisation i Södertälje och sammansluter alla inom kommunen verksamma

Läs mer

Arbetarekommunen ska 131231 ha minst 1050 medlemmar.

Arbetarekommunen ska 131231 ha minst 1050 medlemmar. 2 Verksamhetsplanen är det dokument som pekar ut arbetarekommunens prioriterade verksamhet under 2013. Verksamhetsplanen föreslå inte till skillnad från föregående års verksamhetsplaner, att gälla över

Läs mer

KANDIDATER TILL PARTIKONGRESSEN DEN 29-31 MAJ 2015

KANDIDATER TILL PARTIKONGRESSEN DEN 29-31 MAJ 2015 KANDIDATER TILL PARTIKONGRESSEN DEN 29-31 MAJ 2015 VALKRETS 2 Aneby, Eksjö, Nässjö, Sävsjö, Tranås och Vetlanda 4 ombud ska väljas i kretsen Presentation av de 8 kandidater som kandiderar i valkrets 3

Läs mer

socialdemokraterna.se WORKSHOP

socialdemokraterna.se WORKSHOP socialdemokraterna.se WORKSHOP Innehållsförteckning: Vårt fokus ligger på framtiden!...3 Del 1: Vårt utgångsläge...4 Del 2: Vår nya inriktning, Socialdemokraterna framtidspartiet...8 Del 3: Hur blir vi

Läs mer

SOCIALDEMOKRATISKT LEDARSKAP ATT LEDA EN IDÉBÄRANDE ORGANISATION

SOCIALDEMOKRATISKT LEDARSKAP ATT LEDA EN IDÉBÄRANDE ORGANISATION SOCIALDEMOKRATISKT LEDARSKAP ATT LEDA EN IDÉBÄRANDE ORGANISATION Studiehandledning Ledaren och gruppen Sverige har stora möjligheter. Där arbetslöshet och hopplöshet biter sig fast, kan vi istället skapa

Läs mer

Nomineringsprocessen inför 2018 års allmänna val. En öppen och genomskinlig valberedningsdriven process

Nomineringsprocessen inför 2018 års allmänna val. En öppen och genomskinlig valberedningsdriven process Nomineringsprocessen inför 2018 års allmänna val En öppen och genomskinlig valberedningsdriven process Vårt mål är att Socialdemokraterna ska ha företrädare som vinner val i Emmaboda, som inger förtroende

Läs mer

Kära kamrater och mötesdeltagare! Det är för mig en stor ära att på denna. arbetarrörelsens högtidsdag få tala inför er. Första maj är ett datum då

Kära kamrater och mötesdeltagare! Det är för mig en stor ära att på denna. arbetarrörelsens högtidsdag få tala inför er. Första maj är ett datum då Kära kamrater och mötesdeltagare! Det är för mig en stor ära att på denna arbetarrörelsens högtidsdag få tala inför er. Första maj är ett datum då människor från alla världens hörn samlas för att demonstrera

Läs mer

VÄLFÄRDS- SATSNINGAR FÖRE LYX

VÄLFÄRDS- SATSNINGAR FÖRE LYX VÄLFÄRDS- SATSNINGAR FÖRE LYX Valplattform Vänsterpartiet Umeå 2018-2022 Umeå är inte till salu! Ulrika Edman (V), 1:a till Umeå kommunfullmäktige Mattias Sehlstedt (V), 2:a till Umeå kommunfullmäktige

Läs mer

KVINNORNAS EUROPA S-kvinnors kandidater Europaparlamentsvalet 7 juni 2009

KVINNORNAS EUROPA S-kvinnors kandidater Europaparlamentsvalet 7 juni 2009 KVINNORNAS EUROPA S-kvinnors kandidater Europaparlamentsvalet 7 juni 2009 Kvinnornas Europa S-kvinnors kandidater Den 7 juni 2009 är det val till Europaparlamentet. Det är ett viktigt val och vår chans

Läs mer

Kyrkans uppgift är att i ord och handling gestalta Jesus budskap om kärlek, försoning, frihet och rättfärdighet.

Kyrkans uppgift är att i ord och handling gestalta Jesus budskap om kärlek, försoning, frihet och rättfärdighet. Socialdemokraterna Umeå AK Valprogram Kyrkovalet 2017 Kyrkans uppgift är att i ord och handling gestalta Jesus budskap om kärlek, försoning, frihet och rättfärdighet. Kyrkans grundvärderingar om alla människors

Läs mer

Stadgar för. Sveriges Socialdemokratiska Arbetareparti. Antagna av den ordinarie partikongressen Kapitel 1 Partiets ändamål

Stadgar för. Sveriges Socialdemokratiska Arbetareparti. Antagna av den ordinarie partikongressen Kapitel 1 Partiets ändamål Stadgar för Sveriges Socialdemokratiska Arbetareparti Antagna av den ordinarie partikongressen 2009 Kapitel 1 Partiets ändamål Socialdemokratin vill forma ett samhälle grundat på demokratins ideal och

Läs mer

Antagna av distriktskongress 27 april 2013

Antagna av distriktskongress 27 april 2013 Blekinge STADGAR Antagna av distriktskongress 27 april 2013 Socialdemokraterna Blekinge Folkets Hus 371 32 KARLSKRONA Besök: Folkets Hus T: 0455-308570 www.socialdemokraterna.se/blekinge 2 (9) Stadgar

Läs mer

Partidistriktsmotion Stockholms partidistrikt

Partidistriktsmotion Stockholms partidistrikt Partidistriktsmotion Stockholms partidistrikt Vi ska skapa ett öppet och modernt folkrörelseparti som sätter organisationsutveckling och samhällsförändring högst på dagordningen. Det krävs för möta dagens

Läs mer

SOCIALDEMOKRATISKT LEDARSKAP ATT LEDA EN IDÉBÄRANDE ORGANISATION

SOCIALDEMOKRATISKT LEDARSKAP ATT LEDA EN IDÉBÄRANDE ORGANISATION SOCIALDEMOKRATISKT LEDARSKAP ATT LEDA EN IDÉBÄRANDE ORGANISATION Sverige har stora möjligheter. Där arbetslöshet och hopplöshet biter sig fast, kan vi istället skapa framtidstro. Där skolbarn hålls tillbaka

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2017

VERKSAMHETSPLAN 2017 Förslag till val VERKSAMHETSPLAN 2017 Valförberedelser Under 2016 passerades halvtid i mandatperioden. De första åren efter vår valseger 2014 har på många sätt varit fokuserat på att med gott resultat

Läs mer

Förslag till nya stadgar för Sveriges Troende Socialdemokrater

Förslag till nya stadgar för Sveriges Troende Socialdemokrater Stockholm den 17 december 2010 Förslag till nya stadgar för Sveriges Troende Socialdemokrater 1 Ändamål Sveriges Troende Socialdemokrater är ett förbund av grupper och enskilda vars övertygelse är att

Läs mer

KONTAKTLISTA PÅ MALMÖ ARBETAREKOMMUN

KONTAKTLISTA PÅ MALMÖ ARBETAREKOMMUN KONTAKTLISTA PÅ MALMÖ ARBETAREKOMMUN Eva Holmström Tel: 660 73 17 Mobil: 070-773 19 35 E-post: eva.holmstrom@malmo.sap.se Andreas Schönström Tel: 660 73 20 Mobil: 070-773 19 33 E-post: andreas.schonstrom@malmo.sap.se

Läs mer

Kandidater till riksdagen

Kandidater till riksdagen Kandidater till riksdagen Kandidaterna är uppställda i bokstavsordning efter efternamn. Född: 1992, Sverige Yrke: Vårdbiträde Polat Akgül Jag studerade journalistik på gymnasiet och arbetar som vårdbiträde

Läs mer

Välfärd genom livet. Alla ska känna sig trygga med samhällets stöd i livets olika skeden. Det gäller från förskolan till äldreomsorgen.

Välfärd genom livet. Alla ska känna sig trygga med samhällets stöd i livets olika skeden. Det gäller från förskolan till äldreomsorgen. Vi socialdemokrater är övertygade om att med demokrati förändra samhället. Vi bygger därför vårt samhälle på demokratins ideal med folkvalda politiker, fri opinionsbildning och respekt för allas lika värde.

Läs mer

Läget på arbetsmarknaden i Kronoberg

Läget på arbetsmarknaden i Kronoberg Kronoberg Växjö 2011-11-17 Läget på arbetsmarknaden i Kronoberg Socialdemokraterna i Kronoberg Liedbergsgatan 31 352 32 Växjö T: 0470-711 772 F: 0470-711 782 www.socialdemokraterna.se/kronoberg Ojämn arbetsmarknad

Läs mer

Ett rött Europa. för jobb och rättvisa

Ett rött Europa. för jobb och rättvisa Ett rött Europa för jobb och rättvisa 2 Fotografer: Nils Sjöstedt sid 1, Bea Tigerhielm sid 5, 9, 11, Jonas Lundborg sid 7, Lars-Örjan Josefsson sid 13 och Jeanette Larsson sid 15. Ett rött Europa för

Läs mer

Kvinnliga kandidaterna till kommunfullmäktigelistan för Socialdemokraterna i Sundbyberg

Kvinnliga kandidaterna till kommunfullmäktigelistan för Socialdemokraterna i Sundbyberg Kvinnliga kandidaterna till kommunfullmäktigelistan för Socialdemokraterna i Sundbyberg Kajsa Adenbäck, 1960 Hallonbergen Vi lever i ett samhälle där oro har fått ett stort utrymme. För mig är inflytande

Läs mer

Riktlinjer för valberedning och kandidatnominering

Riktlinjer för valberedning och kandidatnominering Linköping Riktlinjer för valberedning och kandidatnominering Dokumentet innehåller riktlinjer för hur val bereds, hur arbetarekommunen hanterar valärenden och kandidatnominering. Dokument ersätter alla

Läs mer

Framtiden börjar i skolan. Därför behöver Växjö en skola med fokus på kunskap och lärande som ger varje barn bästa möjliga förutsättningar att utveckl

Framtiden börjar i skolan. Därför behöver Växjö en skola med fokus på kunskap och lärande som ger varje barn bästa möjliga förutsättningar att utveckl Växjö är en bra kommun att leva i och de som vill bo och verka här ska känna sig välkomna. Kommunen växer, utvecklas och har alla möjligheter att ligga i framkant på många områden. Det finns också mycket

Läs mer

Presentation kandidater

Presentation kandidater Presentation kandidater Riksdag & Landsting 2014-2018 Distriktskongressen 5-6 april i Ånge I denna broschyr hittar du den politiska valberedningens förslag till de sex översta namnen på valsedeln till

Läs mer

STADGAR FÖR LUDVIKA SOCIALDEMOKRATISKA ARBETAREKOMMUN.

STADGAR FÖR LUDVIKA SOCIALDEMOKRATISKA ARBETAREKOMMUN. 1 2015-03-25 STADGAR FÖR LUDVIKA SOCIALDEMOKRATISKA ARBETAREKOMMUN. 1. ÄNDAMÅL Arbetarekommunen har till ändamål Att på grundval av partiets program verka för de socialdemokratiska idéerna, Att vara partiets

Läs mer

Jens Nilsson. Europaparlamentariker (S) Demokratin och solidariteten måste erövras av varje ny generation.

Jens Nilsson. Europaparlamentariker (S) Demokratin och solidariteten måste erövras av varje ny generation. Demokratin och solidariteten måste erövras av varje ny generation. Vad gör Europaparlamentet? Europaparlamentet kan liknas vid Europas riksdag. 754 ledamöter från 27 länder sitter i Europaparlamentet.

Läs mer

Handslag för ett framtidsparti

Handslag för ett framtidsparti Handslag för ett framtidsparti Socialdemokratins vision är ett samhälle där alla kan leva ett bättre liv, känna frihet och framtidstro. Det är en vision som grundar sig i övertygelsen att jämlika människor

Läs mer

Övriga handlingar. SSU:s 38:e förbundskongress 2015

Övriga handlingar. SSU:s 38:e förbundskongress 2015 Övriga handlingar SSU:s 38:e förbundskongress 2015 1 2 Uttalanden Jämlik framtid Det är det jämlika samhället som vi människor blir fria att forma våra liv utan att vår bakgrund bestämmer förutsättningarna.

Läs mer

DAG- OCH ARBETSORDNING DISTRIKTSKONGRESSEN 2016 SOCIALDEMOKRATERNA I SKÅNE

DAG- OCH ARBETSORDNING DISTRIKTSKONGRESSEN 2016 SOCIALDEMOKRATERNA I SKÅNE DAG- OCH ARBETSORDNING DISTRIKTSKONGRESSEN 2016 SOCIALDEMOKRATERNA I SKÅNE Arbetsordning Distriktskongressen genomförs den 9 april 2016. Kongressen inleds klockan 09.00 på Sundspärlan, i Helsingborg. Klockan

Läs mer

Verksamhetsinriktning 2016/2017

Verksamhetsinriktning 2016/2017 Förslag till: Verksamhetsinriktning 2016/2017 Förord En verksamhetsinriktning beskiver uppgifter, mål och prioriteringar för vår organisation. Hur vi når målen och vilka metoder vi använder redovisas i

Läs mer

socialdemokratins värderingar och S-kvinnors program och stadgar verka för ett samhälle där kvinnor och män är jämställda.

socialdemokratins värderingar och S-kvinnors program och stadgar verka för ett samhälle där kvinnor och män är jämställda. Nuvarande lydelse Förbund 1 Ändamål Sveriges socialdemokratiska kvinnoförbund, S-kvinnor, erkänner sig till den demokratiska socialismen, sådan den uttrycks i socialdemokratiska partiets program och stadgar.

Läs mer

S-studenters långtidsplan fram till 2020

S-studenters långtidsplan fram till 2020 S-studenters långtidsplan fram till SOCIALDEMOKRATISKA Inledning S-studenter är det socialdemokratiska studentförbundet i Sverige och har sin ideologiska och organisatoriska grundsyn inom socialismen och

Läs mer

Än en gång varmt välkommen! Anna Johansson, ordförande i Göteborgs socialdemokratiska partidistrikt

Än en gång varmt välkommen! Anna Johansson, ordförande i Göteborgs socialdemokratiska partidistrikt Socialdemokraterna i Göteborg är en förening som drivs av viljan att skapa ett jämlikt samhälle, en stad som ger barn de bästa möjliga uppväxtvillkor, där alla som kan jobba också ska ha ett jobb och där

Läs mer

KYRKOVALSPAKETET. Socialdemokraterna i Jönköping

KYRKOVALSPAKETET. Socialdemokraterna i Jönköping KYRKOVALSPAKETET Socialdemokraterna i Jönköping LITE FAKTA OM KYRKOVALET När är kyrkovalet? Söndag den 17 september 2017 är det kyrkoval. I Svenska kyrkan är det val vart fjärde år och alltid den tredje

Läs mer

FÖR EN SAMHÄLLSBÄRANDE KYRKA HUSKVARNA PASTORAT

FÖR EN SAMHÄLLSBÄRANDE KYRKA HUSKVARNA PASTORAT FÖR EN SAMÄLLSBÄRANDE KYRKA USKVARNA PASTORAT EN KYRKA SOM TAR STÄLLNING Vårt politiska arbete gör skillnad i kyrkan! Den öppna folkkyrkan är en viktig del av den svenska modellen, där solidaritet och

Läs mer

Landsorganisationen i Sverige 2013

Landsorganisationen i Sverige 2013 Integrationspolicy Landsorganisationen i Sverige 2013 Foto: Lars Forsstedt Grafisk form: LO Original: MacGunnar Information & Media Tryck: LO-Tryckeriet, Stockholm 2013 isbn 978-91-566-2907-5 lo 13.12

Läs mer

Kungälv , distriktsstyrelsens förslag till. Verksamhetsplan 2019

Kungälv , distriktsstyrelsens förslag till. Verksamhetsplan 2019 Kungälv 2018-11-12, distriktsstyrelsens förslag till Verksamhetsplan 2019 Som grund för verksamhetsplanen för Socialdemokraterna i Göteborgsområdet ligger det som fastställs som partidistriktets uppgift

Läs mer

Hej arrangör. Frågor? Via skolval2018.se kan du få svar och kontaktuppgifter till oss.

Hej arrangör. Frågor? Via skolval2018.se kan du få svar och kontaktuppgifter till oss. ARRANGÖRSHÄFTE Hej arrangör Vad roligt att er skola är anmäld till Skolval 2018 och vad kul att just du är arrangör. Er skola kommer genom Skolval ge eleverna chansen att ta ställning och rösta på ett

Läs mer

MörarpsAktuellt SKOLAN. Mörarps Socialdemokratiska Förening. Hur ser framtiden ut för vår skola i Mörarp?

MörarpsAktuellt SKOLAN. Mörarps Socialdemokratiska Förening. Hur ser framtiden ut för vår skola i Mörarp? MörarpsAktuellt Mörarps Socialdemokratiska Förening NR 1 MARS 2015 Riksdagsledamot Yasmine Larsson Mörarps S-förening 2015 Öppna byamöten och bakluckeloppis. Vad händer mer? SKOLAN Hur ser framtiden ut

Läs mer

LOs politiska plattform valet 2018

LOs politiska plattform valet 2018 LOs politiska plattform valet 2018 Landsorganisationen i Sverige 2018 Grafisk form: LO Produktion och tryck: Bantorget Grafiska AB, Stockholm 2018 isbn 978-91-566-3298-3 lo 18.03 2 000 Trygghet för vanligt

Läs mer

Tvärfackliga studier Jönköpings län 2016

Tvärfackliga studier Jönköpings län 2016 2016 Tvärfackliga studier Jönköpings län 2016 1 Information. Ledigt för fackliga studier: Ansökan ska göras till arbetsgivaren senast 14 dagar före utbildningens start. Vi rekommenderar att du anmäler

Läs mer

För. SRF Jönköpings län

För. SRF Jönköpings län STADGAR För SRF Jönköpings län Antagna vid SRF:s kongress 2014 Reviderade vid SRF Jönköpings läns representantskap 16 april 2016 Inledning Synskadades Riksförbund är en organisation som präglas av öppenhet

Läs mer

SOCIALDEMOKRATERNA FRAMTIDSPARTIET ÄLVSBORGS SÖDRA PARTIDISTRIKT. Regional handlingsplan

SOCIALDEMOKRATERNA FRAMTIDSPARTIET ÄLVSBORGS SÖDRA PARTIDISTRIKT. Regional handlingsplan SOCIALDEMOKRATERNA FRAMTIDSPARTIET ÄLVSBORGS SÖDRA PARTIDISTRIKT Regional handlingsplan 2 (12) Fokus på Framtidspartiet 2016-2020 Förord Socialdemokraterna står inför stora utmaningar under de kommande

Läs mer

Kyrkans grundvärderingar om alla människors lika värde känns naturliga för oss socialdemokrater.

Kyrkans grundvärderingar om alla människors lika värde känns naturliga för oss socialdemokrater. Socialdemokraterna Umeå AK Valmanifest Kyrkoval 2017-09-17 Svenska kyrkans uppgift är att i ord och handling gestalta Jesus budskap om kärlek, frihet, försoning och rättfärdighet. Kyrkans grundvärderingar

Läs mer

MILJÖPARTIET DE GRÖNA

MILJÖPARTIET DE GRÖNA MILJÖPARTIET DE GRÖNA STADGAR ANTAGNA VID MILJÖPARTIETS KONGRESS APRIL 1992 och reviderade vid kongresserna 1993 och 1994 1 Vision Miljöpartiet de grönas vision är uthålliga, demokratiska samhällen, lokalt

Läs mer