Förändringar spårtrafiken 2016

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Förändringar spårtrafiken 2016"

Transkript

1 1(6) Handläggare Sara Catoni Trafiknämnden , info punkt 20 Förändringar spårtrafiken 2016 Ärendebeskrivning Detta är ett informationsärende avseende trafikeringen för spårtrafiken 2016 (T16). Tidtabellsskiftet sker som vanligt december 2015 Med anledning av effektiviseringarna i busstrafiken har den gängse tidplanen för trafikförändringar avseende busstrafiken skjutits fram en månad. För busstrafiken blir det således tidtabellskifte den 11 januari. Det innebär också att motsvarande dokument som det förreliggande för busstrafiken kommer att behandlas i trafiknämnden i december. Olika datum för tidtabellskifte för olika trafikslag ställer höga krav på samordning mellan trafikentreprenörerna så att resenärens möjlighet till byte mellan trafikslagen så långt möjligt bibehålls även under perioden mellan 13 december och 11 januari. Pendeltåg trafikavtalet Tidtabellen för T16 innebär inte några större förändringar för pendeltågstrafiken. Den största påverkan på trafiken får större banarbeten på grenen mot Västerhaninge Nynäshamn samt på Mälarbanan. I övrigt blir det någon justering av avgångstider på grund av banarbeten samt några ändringar på Gnestalinjen som beror på påverkan av övrig trafik. De tåg som drogs in under andra halvåret 2015 kommer i princip att fortsatt vara indragna under I det kontinuerliga arbetet med trafikplanering har dock viss omplanering skett. Ett antal tåg kommer att köras med enbart ett fordon i avgångar där belastningen inte motiverar långa tåg. Några tåg till Nynäshamn tillkommer i form av avgångar varje halvtimma mitt på dagen måndag fredag. Ostkustbanan Inga förändringar planeras för trafiken mot Märsta och Uppsala. Ett antal avgångar kvällstid kommer att köras med korta tåg för att minska kostnaderna för trafiken utan att antalet tåg minskas.

2 2(6) Nynäsbanan Arbetet med dubbelspår Tungelsta Hemfosa samt med bygget av en ny pendeltågsstation i Vega innebär avstängd trafik måndag 27 juni kl måndag 4 juli kl Västerhaninge Nynäshamn samt måndag 4 juli kl måndag 8 augusti kl Skogås Nynäshamn. Avgångstiderna från Älvsjö söderut tidigareläggs med en minut. Avgångarna på sträckan Västerhaninge Nynäshamn tidigareläggs också med en minut i båda riktningarna. Alla tåg utom dem genomgående snabbtågen körs som korta tåg mellan Västerhaninge och Nynäshamn genom att en vagn kopplas av respektive till i Västerhaninge. En utökning av uppehållstiden i Västerhaninge gör detta möjligt. Kvällstid kommer fler tåg än nu att vara korta på hela sträckan till respektive från Stockholms central och bortom. Detta i syfte att ha en så kostnadseffektiv trafik som möjligt (d.v.s. inte ha en överkapacitet av fordon i omlopp). På lördagar och söndagar blir det timmestrafik hela året mellan Västerhaninge och Nynäshamn, vilket infördes redan hösten Mitt på dagen måndag fredag tillkommer halvtimmestrafiken från tidtabellsskiftet. De reduceringar av insatstågen som gjordes från augusti 2015 kvarstår under T16. Två av snabbtågen mellan Nynäshamn och Stockholm på morgonen (från Nynäshamn och 07.08) och två i motsatt riktning på eftermiddagen (från Stockholm C och 16.42) kommer fortsatt att gå. Mälarbanan Utbyggnaden till fyrspår på Mälarbanan fortsätter under 2016, vilket medför ett flertal avstängningar av trafiken. Angivna tider och sträckor kan komma att justeras något. Torsdag 31 mars kl tisdag 5 april kl Ingen pendeltågstrafik Spånga Bålsta Lördag 11 juni kl måndag 8 augusti kl Ingen pendeltågstrafik Spånga Bålsta, 9-17 juli Sundbyberg Bålsta Tisdag 1 november kl måndag 7 november kl Ingen pendeltågstrafik Sundbyberg Bålsta Söndagar hela tågplaneperioden kl Ingen pendeltågstrafik Sundbyberg Bålsta

3 3(6) Sundbyberg saknar utrymme för ersättningsbussar och vägnätet fram till stationen är inte lämplig för en omfattande busstrafik. SLL för en dialog med Trafikverket för att se om det finns alternativ till avstängningarna som har Sundbyberg som gräns. Trafikförvaltningen undersöker tillsammans med Trafikverket och Stockholmståg möjligheten att köra tåg mellan Bålsta och Kallhäll under trafikavstängningarna. Detta för att reducera kostnaderna för ersättningstrafiken och förhoppningsvis kunna ge resenärerna en bättre service. Från augusti kommer några nya insatståg att sättas in på sträckan Kungsängen/Kallhäll Tumba/Södertälje. Detta för att möta en antagen ökad efterfrågan när trängselskatt införts på Essingeleden. Ökningen blir möjlig först efter sommaren då Kalhälls nya station beräknas vara klar. Ett antal turer kvällstid kommer att köras med korta tåg för att minska kostnaderna för trafiken utan att antal tåg minskas. Södertäljelinjen Avgångstiderna tidigareläggs från Älvsjö söderut med två minuter och från Södertälje hamn till Södertälje centrum med tre minuter på grund av att tidigare tidstillägg för banarbeten kan tas bort. Vissa insatståg kommer att utgå ifrån, respektive fortsätta till, Mälarbanan för att svara mot en förväntad ökad efterfrågan p.g.a. att trängselskatt införs på Essingeleden. Ett antal avgångar kvällstid kommer att köras med korta tåg för att minska kostnaderna för trafiken utan att antal tåg minskas. Gnestalinjen Vissa avgångar får ändrad avgångstid på grund av att tågen måste anpassas till övrig trafik på sträckan Järna Gnesta. Anslutande tåg från Stockholm ankommer till Södertälje två minuter tidigare, vilket också kan påverka avgångstiden för några tåg från Södertälje mot Gnesta. Tåget från Södertälje centrum kl till Järna och åter därifrån kl drogs in redan sommaren 2015 och förblir indraget även under Järna har bussförbindelse i ungefär samma tidsläge med linje 784. Stationstjänstavtalet Tidtabellsskiftet innebär inte några förändringar i förhållande till tidigare beställningar av stationstjänster.

4 4(6) Tunnelbana Generellt Vissa åtgärder infördes augusti 2013 (T14) med syfte att minska trängseln framför allt på Röd och Grön linje. Åtgärderna infördes med anledning av att NKI (nöjd kund index) avseende resenärernas betyg på upplevd trängsel hade försämrats i takt med ökat resande. Förbättringsarbetet har avsett två områden rusningstrafik på vardagar samt kvälls- och nattrafik under helger. Resenärernas betyg avseende trängsel har därefter förbättrats. Under 2016 kommer trafikförvaltningen fortsatt att följa de förändringar som genomförts i rusningstrafiken på Röd och Grön linje. Justeringar i tidtabellen som innebär förlängning/förskjutning av den absoluta rusningstoppen i kombination med information om vilka avgångar från respektive station som är mest belastade menar vi har bidragit till att kundernas trängselbetyg förbättrats. Nu intensifieras också arbetet med högre robusthet i de tidtabeller som beställts genom tydlig kravställning på vår entreprenör (inom områden som inställd trafik, förseringar, punktlighet). Avseende kvälls- och nattrafiken under helger kommer trafikförvaltningen att under 2016 något justera det utökade trafikutbud som har beställts tidigare år, enligt ovan. Efter analyser av utfallet (belastning per avgång) kommer mindre förändringar att genomföras, vilket leder till ett något reducerat trafikutbud, vilket i sin tur är en del i besparingsåtgärderna under Spårarbeten under sommaren 2016 förbereds men har ännu inte planerats i detalj, renovering av Söderströmsbroarna kommer att innebära trafikpåverkan i perioder. Även ett planerat brobyte vid Skärmarbrink kommer sannolikt att ge trafikpåverkan på Grön linje under sommaren/hösten Röd linje 2014 reducerades rusningstrafiken något under högsommarperioden (fyra veckor i juli), förändringen skedde utan synpunkter från resenärerna på Röd linje. Belastningsanalyser ger vid handen att ytterligare reducering kan göras och sommaren 2016 införs ren 10-minuterstrafik på linje 13 och 14. En förstärkning av eftermiddagsrusningen söderut på linje 14, med tre avgångar som förlängs från Liljeholmen till Telefonplan, bedöms möta det ökade behovet av trafik till nya bostadsområden. Nattrafiken på helger glesas ut före kl. 24:00 och efter kl då resandet är något lägre, medan turtätheten behålls i mellanperioden.

5 5(6) Grön linje Nattrafiken på helger glesas ut då belastningen är lägre, framförallt under sen kväll (kl ). Då ökad trängsel har identifierats i samband med kvällstrafikens utglesning norrut under vardagar har tre avgångar efter kl dock utökas från korta till långa tåg. Blå linje Under högsommarperioden 2016 (fyra veckor i juli) glesas mellantrafiken på vardagar ut från 10- till 15-minuterstrafik på respektive linje (ca kl ). En ytterligare reducering av trafikutbudet mellan T-centralen och Kungsträdgården har övervägts utan att det resulterade i en beställning men kommer fortsatt att analyseras. Stationsöppettid Den reducering av öppettid för 16 stationsentréer som infördes den 17 augusti 2015 har beställts även för nästkommande tidtabellperiod. Konsekvensanalyser pågår i kombination med översyn av tekniska system (automatdörrar och lås) i syfte att minska negativa kundupplevelser. Lokalbanor Generellt Lokalbanor har generellt hög kundnöjdhet och inga stora ändringar i trafiken planeras för I avtalet med trafikentreprenören Arriva finns ingen årlig nybeställning av trafik, men trafikentreprenörens plan för att utföra avtalad trafik skall godkännas av trafikförvaltningen. Trafikförvaltningen har inte godkänt Arrivas förslag per september att köra buss istället för tåg sena kvällar och på delar av Roslagsbanan med mycket lågt resande. Under våren 2016 kommer en pilot med självvisering medelst viseringsstolpar att genomföras på Tvärbanan och Nockebybanan. Piloten syftar till att förbättra möjligheter för resenärer att validera sina biljetter, samt undvika arbetsskador för ombordpersonal. Piloten ingår i det kontinuerliga arbetet att utveckla ingångna avtal. Roslagsbanan Upplevd kvalitet ligger på en stadigt hög nivå och resandet utvecklas positivt. Under påskhelgen finns en kortare trafikavstängning inplanerad. Arriva har tankar om att inrätta ett eller två ytterligare tåg från Lindholmen in mot Sthlm Östra under morgonrusningen fr.o.m. augusti 2016, men detta är ännu inte fastställt planeras stora infrastrukturella arbeten och motsvarande avstängningar av banan.

6 6(6) Tvärbanan/Nockebybanan Resandemängden förväntas inte öka dramatiskt under För sådan ökning krävs att bytet mellan fordon byggs bort i Alvik vilket för närvarande är planerat att utföras under en längre totalaavstängning av Sicklagrenen under Under 2016 finns inga planerade avstängningar i trafiken för dessa banor. Saltsjöbanan En upprustning av infrastrukturen pågår, bl.a. genom 10 veckor långa totalavstängningar under somrarna 2016 och 2017 då trafiken bussersätts. From augusti 2016 och under en period om minst fem år kommer sträckan Henriksdal Slussen bussersättas främst till följd av byggnationen av den nya bussterminalen vid Slussen. Lidingöbanan Avstängningen har under 2015 medfört allvarliga kundnöjdhetstapp. Under 2016 skall banan vara igång och det finns då förutsättningar för en ökad kundnöjdhet och ökat resandekontantförsäljning ombord av biljetter kommer inte finnas fr.o.m. T16, eftersom försäljningsställen finns i närhet till alla stationer. Spårväg City Trafikleveransen och kundnöjdheten håller en hög och stabil nivå likväl som resandet. Ett omfattande upprustningsarbete av tätskiktet vid Sergels torg startades upp under våren 2015 och beräknas vara klart under Linjesträckningen på Spårväg City av Linje 7 kortas av men trafikeras enligt den avtalade produktionen, d.v.s. grundtrafik samt med tillägg av 6-minuterstrafik under vår/sommarperioden. Sträckan Sergels torg till Kungsträdgården drogs in fr.o.m. mars 2015 p.g.a. tätskiktsarbetena och hållplats Kungsträdgården kommer stängas av under första halvan av Upprustningen är en förutsättning för den planerade förlängningen till Klarabergsgatan. Under de närmaste budgetåren fortsätter tillgänglighetsanpassning av hållplatser. Renoveringen av Djurgårdsbron är för närvarande framskjuten i tiden, men hänsyn behöver dock tas till denna åtgärd under budgetperioden. Utbyggnaden till Frihamnen är under utredning och järnvägsplanen revideras. Ragna Forslund T.f. Förvaltningschef Sara Catoni Trafikdirektör

Trafikförändringar i SL-trafiken svar på remiss från trafikförvaltningen Stockholms läns landsting

Trafikförändringar i SL-trafiken svar på remiss från trafikförvaltningen Stockholms läns landsting Kungsholmens stadsdelsförvaltning Parkmiljöavdelningen Tjänsteutlåtande 1.5.3-099-2014 Sida 1 (5) 2014-03-24 Handläggare Monica Fredriksson Telefon: 08-508 090 32 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd Trafikförändringar

Läs mer

Jk Trafikfönfaltningen

Jk Trafikfönfaltningen Jk Trafikfönfaltningen STOCKHOLMS LANS LANDSTING Buss och Fardtjanst Handlaggare Martin Johansson 08-6863610 rnartin.c.johansson@sil.se I 'xl/ V& \IS h Dnr...,..,,..., Infosak. klass Kl (Oppen) Remiss

Läs mer

Sommarens förändringar i pendeltågstrafiken

Sommarens förändringar i pendeltågstrafiken Sommarens förändringar i pendeltågstrafiken Årstaberg: inga tåg stannar 6/4 2/8 Västerhaninge Nynäshamn: inställd trafik 22/6 2/8 Spånga Bålsta: inställd trafik 27/6 2/8 och 15 16/8 Stockholm C Bålsta:

Läs mer

Innehåll. Övrig information. Linje Sträckning Sida. Giltighetstid

Innehåll. Övrig information. Linje Sträckning Sida. Giltighetstid Innehåll Linje Sträckning Sida Övrig information Sida J J J J J Bålsta Nynäshamn Nynäshamn Bålsta Märsta Södertälje centrum Södertälje centrum Märsta Gnesta Södertälje centrum Södertälje centrum Gnesta

Läs mer

Trafikförändringar i SL-trafiken 2014/2015

Trafikförändringar i SL-trafiken 2014/2015 Södermalms stadsdelsförvaltning Administrativa avdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2014-03-17 Handläggare Agneta Pernu Olofsson Telefon: 08-508 13 034 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2014-04-10 Trafikförändringar

Läs mer

Trafikförvaltningen Analyssektionen

Trafikförvaltningen Analyssektionen Trafikförvaltningen Analyssektionen Upplevd kvalitet i SL-trafiken Våren 14 1 2 Sammanfattning Trafikförvaltningen har det övergripande ansvaret för att alla som bor i, eller besöker, Stockholms län ska

Läs mer

Remiss inför trafikförändringar i SL-trafiken 2014/2015

Remiss inför trafikförändringar i SL-trafiken 2014/2015 1 (8) HANDLÄGGARE Marika Norrberg 08-535 365 65 Marika.norrberg @huddinge.se Samhällsbyggnadsnämnden Miljönämnden Remiss inför trafikförändringar i SL-trafiken 2014/2015 Förslag till beslut Nämnden beslutar

Läs mer

Trafikförbättrande åtgärder 2015. Presentation av de största trafikförbättrande åtgärderna som medför trafikstörningar under 2015

Trafikförbättrande åtgärder 2015. Presentation av de största trafikförbättrande åtgärderna som medför trafikstörningar under 2015 Trafikförbättrande åtgärder 2015 Presentation av de största trafikförbättrande åtgärderna som medför trafikstörningar under 2015 Trafikförbättrande åtgärder i Stockholm 2015 Projekt med trafik och resenärspåverkan

Läs mer

Trafikförbättrande åtgärder Stockholms största trafikförbättrande åtgärder som medför påverkan under 2016

Trafikförbättrande åtgärder Stockholms största trafikförbättrande åtgärder som medför påverkan under 2016 Trafikförbättrande åtgärder 2016 Stockholms största trafikförbättrande åtgärder som medför påverkan under 2016 Koordinering i Stockholm TSA-bild Skärmdump ur det s.k. TSA-verktyget Regional trafikgrupp

Läs mer

Genom kollektivtrafiken bidrar SL till att Stockholm är Europas mest attraktiva storstadsregion. Så ska SL klara tillväxten 2013-02-20

Genom kollektivtrafiken bidrar SL till att Stockholm är Europas mest attraktiva storstadsregion. Så ska SL klara tillväxten 2013-02-20 1 Genom kollektivtrafiken bidrar SL till att Stockholm är Europas mest attraktiva storstadsregion. Så ska SL klara tillväxten 2013-02-20 2013-01-14 2 Anders Lindström Förvaltningschef i Trafikförvaltningen

Läs mer

Trafikförvaltningen Analyssektionen

Trafikförvaltningen Analyssektionen Trafikförvaltningen Analyssektionen Upplevd kvalitet i SL-trafiken Våren 13 1 2 Sammanfattning Den 1 januari 13 omorganiserades verksamheten i AB SL till den nyinrättade Trafikförvaltningen inom Stockholms

Läs mer

Bussar istället för pendeltåg på linje 35 sommaren 2016

Bussar istället för pendeltåg på linje 35 sommaren 2016 Bussar istället för pendeltåg på linje 35 sommaren 2016 Information from SL p16 J35 Stockholm växer och infrastrukturen behöver anpassas. På Mälarbanan mellan Tomteboda och Kallhäll bygger Trafikverket

Läs mer

35 Bålsta-Nynäshamn. 35 Måndag-fredag

35 Bålsta-Nynäshamn. 35 Måndag-fredag 35 Bålsta-Nynäshamn Giltighetstid Noter Anmärkningar 10 juli 2017 och tills vidare s Går ej 10/7 20/8. Extra avgångar i rusningstrafik, se sidan 8. v Avvikande tider kl. 16.40-17.41 på sträckan Västerhaninge-Nynäshamn.

Läs mer

Pendeltågstrafiken uppvisade relativt goda resultat i maj och punktligheten har förbättrats.

Pendeltågstrafiken uppvisade relativt goda resultat i maj och punktligheten har förbättrats. 1 2 3 Sammanfattning Denna automatgenererade månadsrapport är ett arbetsmaterial som fr.o.m. rapporteringen av januari 2011 ersätter den version av "Punktlighet i SL-trafiken" som tidigare beslutades av

Läs mer

Information om kollektivtrafiken under Slussens ombyggnad

Information om kollektivtrafiken under Slussens ombyggnad 1(1) Handläggare Malin Ingemarson 08-686 3746 malin.ingemarson@sll.se TJÄNSTEUTLÅTANDE Trafiknämnden 2014-10-07, info punkt 19 SL 2014-2176 Information om kollektivtrafiken under Slussens ombyggnad Ärendebeskrivning

Läs mer

Trafikförändringar i SL-trafiken 2018/2019

Trafikförändringar i SL-trafiken 2018/2019 Hägersten-Liljeholmen stadsdelsförvaltning Tjänsteutlåtande Sida 1 (4) 2018-03-20 Handläggare Linda Palo Telefon: 0850822033 Till Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd 2018-04-19 Trafikförändringar i SL-trafiken

Läs mer

Trafikförvaltningen Analyssektionen

Trafikförvaltningen Analyssektionen Trafikförvaltningen Analyssektionen Upplevd kvalitet i SL-trafiken Hösten 12 1 2 Sammanfattning Den 1 januari 13 omorganiserades verksamheten i AB SL till den nyinrättade Trafikförvaltningen inom Stockholms

Läs mer

Upplevd kvalitet - SL och Waxholmsbolaget 2016

Upplevd kvalitet - SL och Waxholmsbolaget 2016 Årsrapport Upplevd kvalitet - SL och Waxholmsbolaget 2016 Copyright: Trafikförvaltningen, Stockholm Läns Landsting. Utarbetat av Trafikförvaltningen, Analyssektionen. Marknadsanalys MIND Research AB. Projektledare:

Läs mer

Trafikförändringar i SL-trafiken och Waxholmsbolagets trafik 2019/2020 (T20)

Trafikförändringar i SL-trafiken och Waxholmsbolagets trafik 2019/2020 (T20) Södermalms stadsdelsförvaltning Stadsmiljöavdelningen Sida 1 (7) 2019-03-19 Handläggare Mats Christenson Telefon: 08-508 12 201 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2019-04-25 Trafikförändringar i SL-trafiken

Läs mer

Trafikförvaltningen Analyssektionen

Trafikförvaltningen Analyssektionen Trafikförvaltningen Analyssektionen Upplevd kvalitet i SL-trafiken Hösten 14 1 2 Sammanfattning Trafikförvaltningen har det övergripande ansvaret för att alla som bor i, eller besöker, Stockholms län ska

Läs mer

FÖRVALTNINGSCHEFSINFORMATION

FÖRVALTNINGSCHEFSINFORMATION Trafiknämnden 22 maj 2018 FÖRVALTNINGSCHEFSINFORMATION Caroline Ottosson 1 AGENDA 2 Trafikförvaltningen allmänt Avgiftsfria resor för ungdom Uppföljning av ISS-avtalet Slussen Ansaldo Remisshantering Trafikpåverkande

Läs mer

Svar på skrivelse om att åtgärda bristerna i ersättningstrafiken vid Östertälje station

Svar på skrivelse om att åtgärda bristerna i ersättningstrafiken vid Östertälje station 1 (4) Datum 2011-11-22 Identitet TN 1111-0246 Trafiknämnden Svar på skrivelse om att åtgärda bristerna i ersättningstrafiken vid Östertälje station Inledning Socialdemokraterna i Stockholms läns landsting

Läs mer

Trafikförändringar i SL-trafiken 2017/2018

Trafikförändringar i SL-trafiken 2017/2018 Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning Avdelningen för samhällsplanering Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2017-03-20 Handläggare David Eriksson Telefon: 08-508 220 53 Till Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd

Läs mer

AB Storstockholms Lokaltrafik Analyssektionen. Upplevd kvalitet i SL-trafiken

AB Storstockholms Lokaltrafik Analyssektionen. Upplevd kvalitet i SL-trafiken AB Storstockholms Lokaltrafik Analyssektionen Upplevd kvalitet i SL-trafiken Våren 11 1 2 Sammanfattning De senaste tio åren har kundnöjdheten i SL-trafiken haft en mycket positiv utveckling och nöjdheten

Läs mer

Trafikplan 2020 i korthet

Trafikplan 2020 i korthet Trafikplan 2020 i korthet Stora framtida utmaningar Trafikplan 2020 visar hur SL vill utveckla kollektivtrafiken i Stockholms län till år 2020. SL står inför stora utmaningar för att kunna leva upp till

Läs mer

AB Storstockholms Lokaltrafik Marknadsanalys. Upplevd kvalitet i SL-trafiken

AB Storstockholms Lokaltrafik Marknadsanalys. Upplevd kvalitet i SL-trafiken AB Storstockholms Lokaltrafik Marknadsanalys Upplevd kvalitet i SL-trafiken Hösten 1 1 2 Sammanfattning De senaste tio åren har kundnöjdheten i SL-trafiken haft en mycket positiv utveckling och nöjdheten

Läs mer

Plan för SLs upphandling av buss- och spårtrafik

Plan för SLs upphandling av buss- och spårtrafik 1(5) 2009-05-06 Dokumenttyp Bilaga 1 Plan för SLs upphandling av buss- och spårtrafik 2010-2013 1. Sammanfattning Förslaget till trafikupphandlingsplan för 2010 2013 innebär att avtalsområdena Huddinge/Botkyrka,

Läs mer

AB Storstockholms Lokaltrafik Marknadsanalys. Upplevd kvalitet i SL-trafiken

AB Storstockholms Lokaltrafik Marknadsanalys. Upplevd kvalitet i SL-trafiken AB Storstockholms Lokaltrafik Marknadsanalys Upplevd kvalitet i SL-trafiken Våren 1 1 2 Innehåll Förord 5 74 procent nöjda resenärer i SL-trafiken våren 1 7 Vad är viktigt för att SLs kunder ska bli nöjda?

Läs mer

Not 1: Förändrad redovisning av tunnelbanans punktlighet

Not 1: Förändrad redovisning av tunnelbanans punktlighet 1 2 3 Sammanfattning Den enskilt största orsaken till inställda avgångar i Tunnelbanetrafiken i februari var ett strömavbrott på Grön linje. Ett längre stopp på Röd linje uppstod i samband med en personolycka.

Läs mer

Svar på Trafikförvaltningens trafikförändringsremiss, T20

Svar på Trafikförvaltningens trafikförändringsremiss, T20 1(5) Svar på Trafikförvaltningens trafikförändringsremiss, T20 Ärendet Landstingets trafikförvaltning har påbörjat arbetet med trafikförändringar inför december 2019. Detta arbete innefattar både utökningar

Läs mer

Resvaneundersökning 2014 för sjötrafiken

Resvaneundersökning 2014 för sjötrafiken 1(5) Trafikavdelningen Försäljning och kundservice Handläggare Sara Catoni 08-686 1937 Sara.catoni@sll.se Trafiknämnden 2015-09-08, info punkt 30 Resvaneundersökning 2014 för sjötrafiken Ärendebeskrivning

Läs mer

Trafikförändringar i SL-trafiken 2018/2019 (T19)

Trafikförändringar i SL-trafiken 2018/2019 (T19) - Södermalms stadsdelsförvaltning Stadsmiljöavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (8) 2018-03-26 Handläggare Agneta Pernu Olofsson Telefon: 508 13 034 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2018-04-19 Trafikförändringar

Läs mer

Yttrande över Trafikförvaltningens förslag till Trafikförändringar 2017/2018 (T18)

Yttrande över Trafikförvaltningens förslag till Trafikförändringar 2017/2018 (T18) 2017-04-10 1 (6) Förslag till yttrande KFKS 2017/151 Trafikförvaltningen Stockholms läns landsting Trafikavdelningen 105 73 Stockholm Yttrande över Trafikförvaltningens förslag till Trafikförändringar

Läs mer

Information om presentation av utredningens planeringsramverk och utkast till skisser på trafikeringen

Information om presentation av utredningens planeringsramverk och utkast till skisser på trafikeringen 1(1) Strategisk utveckling 2016-11-18 Ärende TN 2015-1526 Infosäkerhetsklass K1 (Öppen) Information om presentation av utredningens planeringsramverk och utkast till skisser på trafikeringen Ärendebeskrivning

Läs mer

Remiss: Trafikförändringar i SL-trafiken 2017/2018 (T18)

Remiss: Trafikförändringar i SL-trafiken 2017/2018 (T18) 25 april 2017 Dnr 2017/114 Samhällsutveckling Helene Olofsson Mirja Thårlin Kommunstyrelsen Remiss: Trafikförändringar i SL-trafiken 2017/2018 (T18) Inledning Trafikförvaltningen inom Stockholms läns landsting

Läs mer

AB Storstockholms Lokaltrafik Analyssektionen

AB Storstockholms Lokaltrafik Analyssektionen AB Storstockholms Lokaltrafik Analyssektionen Upplevd kvalitet i SL-trafiken Hösten 11 1 2 Sammanfattning Sedan 1 har kundnöjdheten i SL-trafiken haft en mycket positiv utveckling. Under 1 bryts den positiva

Läs mer

Förändringar i SL-trafiken 2015/2016

Förändringar i SL-trafiken 2015/2016 Älvsjö stadsdelsförvaltning Kansli- och serviceavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2015-03-05 Handläggare Kajsa Pärke Telefon: 08-508 21 083 Till Älvsjö stadsdelsnämnd 26 mars 2015 Förändringar i SL-trafiken

Läs mer

Trafikförändringar i SL-trafiken 2017/2018 (T18)

Trafikförändringar i SL-trafiken 2017/2018 (T18) Södermalms stadsdelsförvaltning Stadsdelsdirektörens stab Tjänsteutlåtande Sida 1 (8) 2017-03-27 Handläggare Agneta Pernu Olofsson Telefon: 508 13 034 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2017-04-06 Trafikförändringar

Läs mer

Information från Länstrafiken Justeringar i busstrafiken

Information från Länstrafiken Justeringar i busstrafiken Information från Länstrafiken Justeringar i busstrafiken 2013-05-24 Justeringar i busstrafiken i sommar Många av Länstrafikens linjer fortsätter med samma utbud under sommaren som under övriga året. Men

Läs mer

PM Dnr ~..9.J~... /~_J, dr"ngar )

PM Dnr ~..9.J~... /~_J, drngar ) :'J\b: STOCKHOLMS LÄNS LANDSTING 1(83) Handläggare Katarina Liljefors 0 mhss för traf kförä S = ra "ke. 2 ~ 1 /10 8.. ANKOM SODERTÄLJE KOMMUN 2017 ~04- oq -~. Dnr.. 8..8.~..9.J~... /~_J, dr"ngar ) Trafikförvaltningen

Läs mer

SL:s förslag på trafikändringar 2010 remissvar

SL:s förslag på trafikändringar 2010 remissvar ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING FÖRSKOLA OCH FRITID TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (9) DATUM 2009-08-04 Handläggare: Sophie Dahlberg Telefon: 508 14 037 Till Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd SL:s

Läs mer

Punktlighet i SL-trafiken. Månadsrapport för januari 2011

Punktlighet i SL-trafiken. Månadsrapport för januari 2011 Punktlighet i SL-trafiken Månadsrapport för januari 2011 Innehållsförteckning Sammanfattning... 3 Tunnelbanan... 4 Utförd trafik... 4 Orsaker till stopp i tunnelbanetrafiken... 5 Punktligheten... 6 Kundsynpunkter...

Läs mer

Svar på skrivelse från (SD) angående nattrafik med buss under helger

Svar på skrivelse från (SD) angående nattrafik med buss under helger 1(4) Handläggare Sara Catoni 08-686 1937 sara.catoni@sll.se Trafiknämnden 2015-06-02, punkt 13 Svar på skrivelse från (SD) angående nattrafik med buss under helger Ärendebeskrivning Sverigedemokraterna

Läs mer

Svar på skrivelse från (V) om turtäthet på busslinje 74

Svar på skrivelse från (V) om turtäthet på busslinje 74 1(2) Trafikavdelningen Handläggare Sara Catoni 08-678 1937 sara.catoni@sll.se TJÄNSTEUTLÅTANDE 2015-01-22 Version Trafiknämnden 2015-02-03, punkt 12 Ärende/Dok. id. TN 2015-0124 Infosäk. klass K1 (Öppen)

Läs mer

Simulering T15 Årstabron Avstängd Mälarbanan Enkelspår

Simulering T15 Årstabron Avstängd Mälarbanan Enkelspår Simulering T15 Årstabron Avstängd Mälarbanan Enkelspår 2 214-11-11 Railsys mikrosimulering Railsys bakgrund Forskningssamarbete Trafikverket - KTH sedan 1999 Trafikverket upphandling trafiksimuleringssystem,

Läs mer

Yttrande över Trafikförvaltningens förslag till Trafikförändringar 2014/2015.

Yttrande över Trafikförvaltningens förslag till Trafikförändringar 2014/2015. TJÄNSTESKRIVELSE 1 [8] Mottagare Samhällsbyggnadsnämnden Yttrande över Trafikförvaltningens förslag till Trafikförändringar 2014/2015. Förslag till beslut föreslår samhällsbyggnadsnämnden besluta att som

Läs mer

Tunnelbanetrafiken på Gröna linjens Farstagren ersätts av bussar från 25 mars till och med 17 augusti.

Tunnelbanetrafiken på Gröna linjens Farstagren ersätts av bussar från 25 mars till och med 17 augusti. Tunnelbanetrafiken på Gröna linjens gren ersätts av bussar från 25 mars till och med 17 augusti. Information och tidtabeller till ersättningstrafiken. En begränsad tid av ersättningstrafik, för en bättre

Läs mer

Information avseende upphandling av spårtrafik Lidingöbanan samt Spårväg City under utbyggnad (E21)

Information avseende upphandling av spårtrafik Lidingöbanan samt Spårväg City under utbyggnad (E21) 1(6) Handläggare Iveta Jirgensone 08-686 16 84 iveta.jirgensone@sll.se Trafiknämnden 2014-03-11, info punkt 23 Information avseende upphandling av spårtrafik Lidingöbanan samt Spårväg City under utbyggnad

Läs mer

SL:s förslag på trafikändringar remissvar

SL:s förslag på trafikändringar remissvar ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING FÖRSKOLA OCH FRITID TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (7) 2008-07-17 Handläggare: Marie Broberg Telefon: 508 14 050 Till Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd SL:s förslag

Läs mer

Trafikförändringar i SL-trafiken 2015/2016 yttrande över Trafikförvaltningens förslag till trafikförändringar

Trafikförändringar i SL-trafiken 2015/2016 yttrande över Trafikförvaltningens förslag till trafikförändringar KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING TJÄNSTEUTLÅTANDE DATUM DIARIENR SIDA 2015-03-24 KS-2015/298.445 1 (4) HANDLÄGGARE Norrberg, Marika Marika.Norrberg@huddinge.se Kommunstyrelsen Trafikförändringar i SL-trafiken

Läs mer

Bålsta Nynäshamn J35 J35. Måndag fredag

Bålsta Nynäshamn J35 J35. Måndag fredag J35 Bålsta Nynäshamn Giltighetstid dec. 20 och tills vidare. Noter s Går ej /6 20/8. v Avvikande tider kl..-. på sträckan Västerhaninge-Nynäshamn. Se sidan 8. x Går 6 minuter tidigare 27/-5/1, /5, 5/6,

Läs mer

Nyheter och förändringar tidtabell 19 augusti - 8 december 2012: Stadskortet öppnas upp för laddning och köp ombord på länets alla bussar.

Nyheter och förändringar tidtabell 19 augusti - 8 december 2012: Stadskortet öppnas upp för laddning och köp ombord på länets alla bussar. 2012-07-23 Nyheter och förändringar tidtabell 19 augusti - 8 december 2012: Från tidtabellsskiftet den 19 augusti tas shoppingbiljetten ur stadstrafikernas utbud av färdbevis. Shoppingkortet, som består

Läs mer

Thomas Sträng Grundläggningsonsdag 2010-04-07

Thomas Sträng Grundläggningsonsdag 2010-04-07 Thomas Sträng Grundläggningsonsdag 2010-04-07 Ställer SL speciella krav vid byggnation? Beställare, kravställare och förvaltare Vad är SL? Vilka krav har SL? Vilka krav ställer SL vid byggnation? 2010-04-07

Läs mer

Förslag till beslut Nämnden överlämnar förvaltningens tjänsteutlåtande som svar på remissen.

Förslag till beslut Nämnden överlämnar förvaltningens tjänsteutlåtande som svar på remissen. BROMMA STADSDELSFÖRVALTNING TEKNIK SID 1 (6) 2010-08-10 SDN 2010-08-26 Handläggare: Gunnar Hedman E-post: bromma@bromma.stockholm.se Till Bromma stadsdelsnämnd SL:s trafikförändringar 2011 Förslag till

Läs mer

Innehåll. Linje Sträckning Sida

Innehåll. Linje Sträckning Sida Innehåll Linje Sträckning Sida Baggeby 3 R 7 X ( ) 8 2 10 Övrig information Beskrivning av ersättningstrafiken 2 Trafikinformation 2 Giltighetstid 2 1 Trafikinformation Nu lägger vi om ersättningstrafiken

Läs mer

Förslag om förändringar i pendeltågstrafiken i T13, Ny pendeltågstrafik till Uppsala och övriga förändringar

Förslag om förändringar i pendeltågstrafiken i T13, Ny pendeltågstrafik till Uppsala och övriga förändringar Trafiknämnden TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum 2012-03-06 1 (11) Identitet TN 1203-0061 Handläggare Johan von Schantz 08-686 3877 Förslag om förändringar i pendeltågstrafiken i T13, Ny pendeltågstrafik till Uppsala

Läs mer

Stadens användning. Information om Västtrafiks beslut om trafikplan 2019

Stadens användning. Information om Västtrafiks beslut om trafikplan 2019 TN-Information Trafiknämnden Sammanträdesdatum 2018-09-27 Stadens användning Maria Olsson Telefon 031-368 23 49 E-post: maria.olsson@trafikkontoret.goteborg.se Utfärdat 2018-08-13 Diarienummer 0701/13

Läs mer

Trafikförändringar i SL-trafiken 2018/2019

Trafikförändringar i SL-trafiken 2018/2019 Kungsholmens stadsdelsförvaltning Parkmiljöavdelningen norra innerstaden Tjänsteutlåtande Dnr 1.5.3.-124-2018 Sida 1 (8) 2018-03-12 Handläggare Leila Massih Telefon: 08-508 09 306 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd

Läs mer

Motion 2013:8 av Tomas Melin m.fl. (MP) om tätare trafik på gröna linjen västerut

Motion 2013:8 av Tomas Melin m.fl. (MP) om tätare trafik på gröna linjen västerut Stockholms läns landsting i (2) Landstingsrådsberedningen SKRIVELSE 2014-12-03 LS 1305-0696 Landstingsstyrelsen Motion 2013:8 av Tomas Melin m.fl. (MP) om tätare trafik på gröna linjen västerut Föredragande

Läs mer

Trafikförbättrande åtgärder 2016

Trafikförbättrande åtgärder 2016 Trafikförbättrande åtgärder 2016 Rekordmånga arbeten 2017 Stockholms största trafikförbättrande åtgärder som medför resenärspåverkan under 2017 Antal Rekordmånga arbeten i sommar Ett 100-tal arbeten i

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 5 (25)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 5 (25) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 5 (25) Kommunstyrelsens näringslivs- och planutskott 2014-02-13 3 Yttrande, ersättningstrafik 2014 (KS 2014.029) Beslut Näringslivs- och planutskottet beslutar att

Läs mer

Hej och välkommen till ännu mer Tvärbana!

Hej och välkommen till ännu mer Tvärbana! Hej och välkommen till ännu mer Tvärbana! Fram till 2030 växer Stockholm med runt 500 000 invånare. Det ställer krav, bland annat på möjligheterna att resa smart, både för människor och miljön. En viktig

Läs mer

Förändringar i SL-trafiken 2017/2018

Förändringar i SL-trafiken 2017/2018 Kungsholmens stadsdelsförvaltning Parkmiljöavdelningen norra innerstaden Tjänsteutlåtande Sida 1 (8) 2017-03-22 Handläggare Eva-Lis Brinkensten Telefon: 08-508 09 306 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd 2017-04-20

Läs mer

Om tillgänglighet i SL-trafiken. Alla har sitt sätt att resa

Om tillgänglighet i SL-trafiken. Alla har sitt sätt att resa Om tillgänglighet i SL-trafiken Alla har sitt sätt att resa Vi kollektivtrafiken Kollektivtrafiken i Stockholms län är till för alla. Men alla tycker inte att det är lika enkelt att använda den. I den

Läs mer

Bilaga B Trafikutbud etapp 1

Bilaga B Trafikutbud etapp 1 Bilaga B Trafikutbud etapp 1 Denna bilaga beskriver det trafikutbud i det storregionala stomnätet som parterna kommit överens om att genomföra som etapp 1. Utbudet ligger till grund för gemensamma beslut

Läs mer

Trafikförändring. Linje 541, 543, 546, 550, 560, 567

Trafikförändring. Linje 541, 543, 546, 550, 560, 567 Trafikförändring Linje 541, 543, 546, 550, 560, 567 Bakgrund SL har med entreprenören Nobia inlett ett samarbete i syfte att förbättra kollektivtrafiken inom trafikområde Kallhäll södra, d.v.s. primärt

Läs mer

Trafikförändringar i SL-trafiken och Waxholmsbolagets trafik 2019/2020

Trafikförändringar i SL-trafiken och Waxholmsbolagets trafik 2019/2020 Avdelningen för stadsutveckling Sida 1 (5) 2019-03-12 Handläggare: Cecilia Rivard 08 508 18 048 Till Farsta stadsdelsnämnd 2019-04-11 Trafikförändringar i SL-trafiken och Waxholmsbolagets trafik 2019/2020

Läs mer

Trafikförändringar i SL-trafiken 2018/2019 (T19)

Trafikförändringar i SL-trafiken 2018/2019 (T19) Norrmalms stadsdelsförvaltning Parkmiljöavdelningen norra innerstaden Sida 1 (8) 2018-03-12 Handläggare Leila Massih Telefon: 08-508 09 306 Till Norrmalms stadsdelsnämnd 2018-04-19 Trafikförändringar i

Läs mer

Förslag om hemställan hos regeringen om skadeståndsansvaret för orsakade förseningar

Förslag om hemställan hos regeringen om skadeståndsansvaret för orsakade förseningar 1(4) Handläggare Fredrik Cavalli Björkman 2019-04-15 Trafiknämnden 2019-05-14, punkt 7 Förslag om hemställan hos regeringen om skadeståndsansvaret för orsakade förseningar beskrivning På uppdrag av Landstingsfullmäktige

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut. Motion 2013:8 av Tomas Melin m.fl. (MP) om tätare trafik på gröna linjen västerut

Landstingsstyrelsens förslag till beslut. Motion 2013:8 av Tomas Melin m.fl. (MP) om tätare trafik på gröna linjen västerut FÖRSLAG 2015:7 LS 1305-0696 Landstingsstyrelsens förslag till beslut Motion 2013:8 av Tomas Melin m.fl. (MP) om tätare trafik på gröna linjen västerut Landstingsstyrelsen PROTOKOLL 1/2015 28 Sammanträdesdag

Läs mer

SL:s trafikförändringar 2015/2016

SL:s trafikförändringar 2015/2016 Bromma stadsdelsförvaltning Förskola och teknik Tjänsteutlåtande. Sida 1 (5) 2015-02-26 Handläggare Gunnar Hedman E-post: bromma@stockholm.se Till Bromma stadsdelsnämnd SL:s trafikförändringar 2015/2016

Läs mer

Trafikförändringar i SL-trafiken 2018/2019

Trafikförändringar i SL-trafiken 2018/2019 Handläggare Till Sofia Regnell Östermalm stadsdelsnämnd Östermalms Telefon: 08-508 stadsdelsförvaltning 09 021 2018-04-19 Tjänsteutlåtande Parkmiljöavdelningen norra innerstaden Sida 1 (9) 2018-03-20 Trafikförändringar

Läs mer

Inför trafikförändringar i SL-trafiken 2014/2015 svar på remiss från Trafikförvaltningen

Inför trafikförändringar i SL-trafiken 2014/2015 svar på remiss från Trafikförvaltningen KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING TJÄNSTEUTLÅTANDE DATUM DIARIENR SIDA 2014-03-31 KS-2014/309.445 1 (2) HANDLÄGGARE Helena Sundström helena.sundstrom@huddinge.se Kommunstyrelsen Inför trafikförändringar i SL-trafiken

Läs mer

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar ! Onsdagen 10/7 Onsdagen 10/7 Torsdag 11/7 Torsdag 11/7, Fredag 12/7 Fredag 12/7 Lördag 13/7 Lördag 13/7 Söndag 14/7 Söndag 14/7 Måndag 15/7 Måndag 15/7 Tisdag 16/7 Tisdag 16/7 Onsdag 17/7 Onsdag 17/7

Läs mer

Hur pendeltågstrafiken fungerar idag och hur SL vill utveckla den i framtiden

Hur pendeltågstrafiken fungerar idag och hur SL vill utveckla den i framtiden Trafikenheten 1(14) Vår referens Helena Sundberg 08 686 1480 helena.sundberg@sl.se Hur pendeltågstrafiken fungerar idag och hur SL vill utveckla den i framtiden Trafikenheten 2(14) Sammanfattning Stockholmsregionen

Läs mer

Trafikförändringar i SL-trafiken

Trafikförändringar i SL-trafiken Avdelningen för stadsutveckling Sida 1 (5) 2018-03-19 Handläggare: Cecilia Rivard 08 508 18 048 Till Farsta stadsdelsnämnd 2018-04-12 Trafikförändringar i SL-trafiken 2018 2019 Svar på remiss från kommunstyrelsen

Läs mer

Yttrande över Trafikförvaltningens förslag till Trafikförändringar 2017/2018 (T18)

Yttrande över Trafikförvaltningens förslag till Trafikförändringar 2017/2018 (T18) s 1 (6) Bilaga 1 till KS protokoll 2017-05-08, 156 2017-04-10 Förslag till yttrande KFKS 2017/151 Trafikförvaltningen Stockholms läns landsting Trafikavdelningen 105 73 Stockholm Yttrande över Trafikförvaltningens

Läs mer

JIL tockholms läns landsting

JIL tockholms läns landsting JIL tockholms läns landsting Trafiknämnden 1(3) TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum Identitet 2012-10-29 TN 1210-0203 Handläggare: Jens Plambeck 08-686 1651 Svar på skrivelse från (MP) "Restiden mellan Järna och Stockholm

Läs mer

Punktlighet i SL-trafiken. Månadsrapport för februari 2008

Punktlighet i SL-trafiken. Månadsrapport för februari 2008 Punktlighet i SL-trafiken Månadsrapport för februari Innehållsförteckning 1 Sammanfattning... 3 2 Tunnelbanan... 4 2.1 Orsaker till avvikelser... 4 2.2 Utförd trafik... 5 2.3 Orsaker till stopp i tunnelbanetrafiken...

Läs mer

Kollektivtrafik i Norra Djurgårdsstaden. Boendemöte Norra Djurgårdsstaden (Hjorthagen)

Kollektivtrafik i Norra Djurgårdsstaden. Boendemöte Norra Djurgårdsstaden (Hjorthagen) Kollektivtrafik i Norra Djurgårdsstaden Boendemöte Norra Djurgårdsstaden (Hjorthagen) 20131128 2013-11-29 2 Nuläge - Linje 55 - Hiss, rulltrappor och rullband 2013-11-29 3 Allmänt Linjen trafikerar mellan

Läs mer

Bedömd kapacitet för ny terminalutformning, Upplands Väsby station

Bedömd kapacitet för ny terminalutformning, Upplands Väsby station UPPDRAG Bedömd terminalkapacitet Upplands Väsby station UPPDRAGSNUMMER 2128095000 UPPDRAGSLEDARE Anders Schweitz UPPRÄTTAD AV Anders Schweitz DATUM Bedömd kapacitet för ny terminalutformning, Upplands

Läs mer

Trafikförändringar 2013/2014

Trafikförändringar 2013/2014 1(24) Handläggare Ragna Forslund 08-686 1959 ragna.forslund@sll.se Trafikförändringar 2013/2014 Stockholms läns landsting Trafikförvaltningen 105 73 Stockholm Leveransadress: Lindhagensgatan 100 Godsmottagningen

Läs mer

Moderat spårvägsvision för Stockholm

Moderat spårvägsvision för Stockholm Moderat spårvägsvision för Stockholm - en del av framtidens moderna och miljövänliga kollektivtrafik Augusti 2010 När Stockholm växer måste också kollektivtrafiken växa När Stockholm växer måste också

Läs mer

Trafikförändringar i SL-trafiken 2013/ remiss från trafikkontoret

Trafikförändringar i SL-trafiken 2013/ remiss från trafikkontoret NORRMALMS STADSDELSFÖRVALTNING PARKMILJÖAVDELNINGEN NORRA INNERSTADEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (7) 2013-03-27 Handläggare: Leila Massih Telefon: 08-508 09 306 Till Norrmalms stadsdelsnämnd Trafikförändringar

Läs mer

Trafikförändringar i SL-trafiken 2015/2016

Trafikförändringar i SL-trafiken 2015/2016 Östermalms stadsdelsförvaltning Parkmiljöavdelningen norra innerstaden Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2015-02-25 Handläggare Maria Stigle Telefon: 08-508 09 062 Leila Massih Telefon: 08-508 09 306 Till Östermalms

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut

Landstingsstyrelsens förslag till beslut FÖRSLAG 2005:78 1 (10) Landstingsstyrelsens förslag till beslut Motion 2003:20 av Lars B Strand och Maria Wallhager (fp) om byggandet av Tvärbanans Älvsjögren Föredragande landstingsråd: Anna Berger Kettner

Läs mer

Trafikförändringar i SL-trafiken och Waxholmsbolagets trafik 2019/2020 (T20). Svar på remiss från kommunstyrelsen

Trafikförändringar i SL-trafiken och Waxholmsbolagets trafik 2019/2020 (T20). Svar på remiss från kommunstyrelsen Dnr Sida 1 (5) 2019-03-18 Handläggare Johanna Eriksson 08-508 26 236 Till Trafiknämnden 2019-04-25 Trafikförändringar i SL-trafiken och Waxholmsbolagets trafik 2019/2020 (T20). Svar på remiss från kommunstyrelsen

Läs mer

Ärendebeskrivning. Beslutsunderlag. Förslag till beslut

Ärendebeskrivning. Beslutsunderlag. Förslag till beslut 1(3) Sara Catoni 08-686 1937 sara.catoni@sll.se Trafiknämnden 2018-02-20, punkt 16 Svar på skrivelse från S och MP - Kostnader för automatiserad drift på röda linjen samt skrivelse från MP Ny upphandling

Läs mer

SL:s trafikförändringar 2017/2018

SL:s trafikförändringar 2017/2018 Bromma stadsdelsförvaltning Förskola och teknik Tjänsteutlåtande. Sida 1 (5) 2017-03-29 Handläggare Gunnar Hedman E-post: bromma@stockholm.se Till Bromma stadsdelsnämnd SL:s trafikförändringar 2017/2018

Läs mer

Remiss inför trafikförändringar i SL-trafiken 2013/2014

Remiss inför trafikförändringar i SL-trafiken 2013/2014 1(55) Handläggare Martin Johansson 08-6863610 martin.c.johansson@sll.se Remiss inför trafikförändringar i SL-trafiken 2013/2014 Från och med den 1 januari 2013 har AB SL:s verksamhet omorganiserats till

Läs mer

Punktlighet i SL-trafiken. Månadsrapport för oktober 2010

Punktlighet i SL-trafiken. Månadsrapport för oktober 2010 Punktlighet i SL-trafiken Månadsrapport för oktober 2010 Innehållsförteckning 1 Sammanfattning... 3 2 Tunnelbanan... 4 Orsaker till avvikelser... 4 Utförd trafik... 5 Orsaker till stopp i tunnelbanetrafiken...

Läs mer

Remiss inför trafikförändringar i SL-trafiken 2014/2015

Remiss inför trafikförändringar i SL-trafiken 2014/2015 1(44) Handläggare Martin Johansson 08-686 36 10 martin.c.johansson@sll.se Remiss inför trafikförändringar i SL-trafiken 2014/2015 Trafikförvaltningen har påbörjat arbetet med trafikförändringar inför december

Läs mer

Yttrande över motion 2017:13 av Malin Karlsson (MP) om den upplevda otryggheten i kollektivtrafiken

Yttrande över motion 2017:13 av Malin Karlsson (MP) om den upplevda otryggheten i kollektivtrafiken 1(3) Fredrik Cavalli-Björkman 08-686 3904 fredrik.cavalli-bjorkman@sll.se Trafiknämnden 2017-09-26, punkt 18 Yttrande över motion 2017:13 av Malin Karlsson (MP) om den upplevda otryggheten i beskrivning

Läs mer

J35 All tågtrafik Västerhaninge Nynäshamn inställd 5/7 /8 2010 (Ersättningsbuss) Bålsta Nynäshamn Giltighetstid juni 11 dec 2010 Noter b Tåget 18.24 och.24 ej tågbyte fr.o.m 23/8 2010 f Tåget går även

Läs mer

Trafikverket satsar på Nynäsbanan. Minska störningar i trafiken Öka kapaciteten och punktligheten Höja säkerheten

Trafikverket satsar på Nynäsbanan. Minska störningar i trafiken Öka kapaciteten och punktligheten Höja säkerheten Trafikverket satsar på Nynäsbanan Minska störningar i trafiken Öka kapaciteten och punktligheten Höja säkerheten 1 2012-06-19 Bakgrund Tidigare var det många störningar och begränsningar längs Nynäsbanan

Läs mer

Samråd inför trafikförändn&igar i SL:s busstrafik from januari 2016

Samråd inför trafikförändn&igar i SL:s busstrafik from januari 2016 STOCKHOLMS LÄNS LANDSTING 1(15) PM 2015-09-09 SL 2015-0883 Sändlista T,...,, Nacka kommun K 1 ( ö p p e n ) Handläggare Sara Catoni Samråd inför trafikförändn&igar i SL:s busstrafik from januari 2016 I

Läs mer

Trafikplan 2014 - informationsärende

Trafikplan 2014 - informationsärende LANDSTINGET I UPPSALA LÄN Föredragningspromemoria Sammanträdesdatum Kollektivtrafiknämnden 2013-11-22 2 (11) KTN2013-0052 Sida 74 Trafikplan 2014 - informationsärende Beslut Kollektivtrafiknämnden noterar

Läs mer

Beslut om att förlänga uppdragsavtal avseende busstrafik i Norrtälje (E19B)

Beslut om att förlänga uppdragsavtal avseende busstrafik i Norrtälje (E19B) 1(4) Handläggare Sara Catoni 08-686 1937 sara.catoni@sll.se TJÄNSTEUTLÅTANDE Trafiknämnden 2016-09-27, punkt 11 Ärende Infosäkerhetsklass Beslut om att förlänga uppdragsavtal avseende busstrafik i Norrtälje

Läs mer

Information om Västtrafiks beslut om Trafikplan 2018

Information om Västtrafiks beslut om Trafikplan 2018 TN-Information Trafiknämnden Sammanträdesdatum 2017-09-27 Utfärdat 2017-08-15 Diarienummer 0701/13 Specialist- och sakområden Kajsa Högenå Telefon 031-368 26 88 E-post: kajsa.hogena@trafikkontoret.goteborg.se

Läs mer

Pendeltågstrafiken 2019 Förutsättningar pendeltågstrafikplanering

Pendeltågstrafiken 2019 Förutsättningar pendeltågstrafikplanering 1 Pendeltågstrafiken 2019 Förutsättningar pendeltågstrafikplanering 2018-05-04 2 Välkommen 3 Agenda - Kapitelindelning Vad har egentligen hänt inom pendeltågstrafiken 2017? Vad har hänt ute i pendeltågssystemet

Läs mer