PROTOKOLL 1 (16)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "PROTOKOLL 1 (16)"

Transkript

1 PROTOKOLL 1 (16) Kommunala handikapprådet Plats och tid ande Kenneth Fahlesson Daniel Ögren Torvald Stefansson Marie Lundqvist Kenneth Andersson Åke Lindqvist Camilla Stenmark Bibbi Lindgren Stellan Holmström Inger Andersson-Öberg Britt-Inger Lundstedt Mats Rönnblom Agnetha Hansson Stadshuset,sammanträdesrum E4. Klockan Ersättare Torgny Lind Anette Lindgren Curt Nilsson Jörgen Hedman Månika Östlund Torgny Karlsson Övriga Hariett Classon 7 Helen Rönnblom 12 och 15 Michael Kautto 12 Håkan Lundmark 13 Charlotta Carlstedt (ersätter Ewa Boström) Utses att justera Camilla Stenmark Paragrafer 1-15 Underskrifter.. Kenneth Fahlesson, ordförande Charlotta Carlstedt, sekreterare.. Camilla Stenmark, justerare

2 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 2 1 Närvaroupprop och val av justerare Handikapprådet inleder en ny mandatperiod och ordförande Kenneth Fahlesson hälsar alla nya och gamla ledamöter välkomna. Handikapprådet föreslår Camilla Stenmark som justerare av dagens protokoll. Kommunala handikapprådet beslutar att utse Camilla Stenmark till justerare.

3 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 3 2 Föregående protokoll och godkännande av dagordning Protokoll från föregående handikappråd ( ) gås igenom. Handikapprådet noterar att handikappkonsulenten missat att skicka ut föregående protokoll till nya ledamöter samt att kallelsen till mötet skickats ut sent. Dagordningen gås igenom och övriga frågor läggs till. Kommunala handikapprådet beslutar att skicka föregående protokoll till alla ledamöter att godkänna protokollet och lägga det till handlingarna att godkänna dagordningen.

4 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 4 3 Presentation av ledamöter mandatperioden En lista på vilka ledamöter som nämnderna och handikapprörelsen har valt till kommunala handikapprådet har följt med kallelsen till dagens möte. Listan gås igenom och ingen förändring sker. Kommunala handikapprådet tackar för informationen och beslutar att notera den till protokollet.

5 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 5 4 Val av vice ordförande KHR Ordförande i handikapprådet utses av socialnämnden. Vice ordförande väljs bland handikappföreningarnas ledamöter i rådet och handikapprådet föreslår Camilla Stenmark som vice ordförande. Kommunala handikapprådet beslutar att utse Camilla Stenmark till vice ordförande i handikapprådet för mandatperioden

6 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 6 5 Val till KHR beredningsgrupp Camilla Stenmark presenterar referensgruppens förslag till beredningsgrupp för mandatperioden: Ordinarie Camilla Stenmark (medicingruppen) Mats Rönnblom (syngruppen) Britt-Inger Lundstedt (hörselgruppen) Ersättare Stellan Holmström (rörelsehindergruppen) Anna Tegby (psykiska gruppen) Kommunala handikapprådet beslutar att godkänna referensgruppens förslag.

7 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 7 6 Val till KHR tillgänglighetsgrupp Camilla Stenmark presenterar referensgruppens förslag till tillgänglighetsgrupp för mandatperioden: Ordinarie: Camilla Stenmark (medicingruppen) Stellan Holmström (rörelsehindergruppen) Britt-Inger Lundstedt (hörselgruppen) Mats Rönnblom (syngruppen) Christine Edström (psykiska gruppen) Ersättare: Åke Lindqvist (medicingruppen) Jörgen Hedman (rörelsehindergruppen) Agneta Jatko (hörselgruppen) Torgny Karlsson (syngruppen) Ingen ersättare för psykiska gruppen finns föreslagen. I hörselgruppen ingår två föreningar; Hörselskadades förening och Dövas förening. Under en längre tid har Hörselskadades förenings representant varit ordinarie och kallats till mötena och ersättare har varit Dövas förenings representant. Båda föreningarnas representanter önskar vara ordinarie och handikappkonsulenten har framfört ett önskemål om att båda får vara det eftersom föreningarna har så olika tillgänglighetsbehov. Kommunala handikapprådet beslutar att utse tillgänglighetsgruppen enligt referensgruppens förslag att hörselskadades förening och dövas förenings representanter är ordinarie i tillgänglighetsgruppen den här mandatperioden.

8 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 8 7 Information om ersättning för ledamöter i KHR Harriet Claesson, ordförande i personalnämnden, informerar om ersättningens omfattning och varför ersättningen ser olika ut. Hon beskriver att kommunen har ett förtroendevalt reglemente och att ersättningar utgår till föreningarnas representanter med 174 kronor per sammanträde samt reseersättning som är på 29 kr/milen. Handikapprådets ledamöter tycker att det är orättvist att politiskt valda ledamöter får mer ersättning för sitt deltagande i handikapprådet (183 kronor per timme) än de ledamöter som väljs av handikappföreningarna. Ofta efterfrågas handikappföreningarnas kompetens från olika kommunala förvaltningar och grupper som kommunen är ålagd att samverka med bör behandlas lika. Ett exempel från landstinget är att de delar ut ca 3 miljoner till länsföreningarna som ska användas till samverkan med landstinget. Harriet berättar att Skellefteå kommun har många samarbetspartners och det skulle kosta otroligt mycket pengar för kommunen om ersättningen skulle höjas. Personalnämnden och kommunfullmäktige har varit helt överens om ersättningen till råden. Ett gemensamt beslut är också att pensionärsrådet och handikapprådet behandlas på ett likartat sätt. Kommunala handikapprådet tackar för informationen.

9 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 9 8 Uppföljning av KHR 2010 Handikappkonsulenten har skrivit en kort sammanställning av protokoll från handikapprådets sammanträden och arbetsgruppernas träffar under Referensgruppen har tagit del av sammanställningen och tycker att den ser bra ut men att det saknas information om att tekniska kontoret bygger en hiss i gångtunneln under järnvägen i Vitbergsvägens förlängning. Beredningsgruppen har lagt till informationen och bifogat sammanställningen med kallelsen till dagens möte. Kommunala handikapprådet ställer sig bakom sammanställningen och beslutar att lägga ut den på kommunens hemsida. sunderlag Året som gått Kort sammanställning av protokoll från kommunala handikapprådet och arbetsgruppernas träffar.

10 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 10 9 Trygghetslarm och IP telefoni Handikapprådets referensgrupp undrar om trygghetslarm endast fungerar om man har IP telefoni med Telia som teleoperatör. Handikappkonsulenten har fått uppdrag att undersöka vad som gäller och Camilla Stenmark informerar om vilket svar hon har fått. Trygghetslarm kan fungera med annan IP telefoni men socialkontoret informerar dem som får trygghetslarm att det inte är lika säkert som med Telia eller fast abonnemang. Det är en ny upphandling av trygghetslarm på gång och det kommer att ställas högre krav på dem som levererar larmen framöver eftersom IP och mobiltelefon blir vanligare. Kanske blir trygghetslarm via mobiltelefoni en framtida lösning? Handikapprådet konstaterar att upphandlingen är viktig och att frågan borde lyftas på nationell nivå eftersom de som bor i glesbygdsområden ofta påverkas av beslut som rör telefoni och datauppkopplingar. Kommunala handikapprådet tackar för informationen och beslutar att uppdra till beredningen att jobba vidare med frågan.

11 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL Samåkningsrabatt i färdtjänsten Referensgruppen undrar om kommunen inte kan återinföra samåkningsrabatten i färdtjänsten. Rabatten var en uppmuntran för att man ibland tvingas åka en längre sträcka. Nu måste man betala lika mycket vare sig man är ensam i taxin eller inte. Handikappkonsulenten har fått uppdrag att ställa frågan till socialkontoret och Camilla informerar om svaret. I nuläget kan socialkontoret bara hänvisa till beslutat regelverk. För att frågan ska utredas så behöver uppdraget komma från socialnämnden eller förvaltningens ledningsgrupp. Handikapprådet föreslår att beredningen arbetar vidare med frågan. Kommunala handikapprådet tackar för informationen och beslutar att uppdra till beredningen att jobba vidare med frågan.

12 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL Landstingets arbete med enkelt avhjälpta hinder Referensgruppen undrar hur landstinget arbetar med att förbättra tillgängligheten på lasarettet och vårdcentralerna och tycker inte att de ser så mycket förändringar. Frågan har lämnats till landstingets ledamot i rådet. Kenneth Andersson berättar att landstinget sedan 2006 har arbetat med enkelt avhjälpta hinder och bättre tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning. De har anlitat kompetens för arbetet och haft ett bra samarbete med KCT (Kompetenscenter för tillgänglighet). Det finns en lång lista på lasarett och vårdcentraler som är inventerade och åtgärdade i länet. Det finns också en plan från fastighetsförvaltningen som ska genomföras samt pengar som är avsatta i budget för arbetet. Skellefteå lasarett har inventerats men alla brister är inte åtgärdade än. Norrlands universitetssjukhus i Umeå är inventerat och åtgärdat till ungefär 40 %. Kommunala handikapprådet tackar för informationen.

13 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL Information om fritidsnämndens nya bidragssystem Fritidsnämnden har beslutat att ändra i bidragssystemet till föreningarna. Det innebär bland annat att föreningarna får betala hyra för sammanträdeslokaler i gamla Teliahuset. Referensgruppen undrar var föreningarna ska ta vägen med sina möten om de inte har råd eftersom de inte heller får låna lokaler i stadshuset. Beredningen har bjudit in fritidskontoret för att få mer information om det nya bidragssystemet. Helene Rönnblom och Michael Kautto berättar att från och med 1 juli 2011 så kommer föreningarna att få betala en hyra på Storgatan (gamla Teliahuset). Den blir 1200 kronor per år. Om man tycker att det är för mycket för föreningen så finns det klassrum att hyra för 50 kronor per timme. Klassrummen går att hyra efter klockan och på helger och de hyrs ut i hela kommunen. Fritidskontorets lokalbokning sköter uthyrningen och den har telefonnummer Tillgängligheten i klassrummen är olika men lokalbokningen vet hur den ser ut och om det inte finns hörslingor så kan man låna portabla hörslingor i kundtjänst. För att komma in i klassrummen så krävs passerkort och de hämtas på fritidskontoret eller i kundtjänst. Lokalerna i Brinken hyrs inte ut till utomstående på kvällar/helger. Agneta Hansson säger att samlingslokalen på Storgatan är kall och dragig och undrar om fritidskontoret har planer på att åtgärda det. Helen svarar att det inte finns pengar för att göra det idag och att det är fastighetskontoret som äger lokalen. Helen berättar att fritidskontoret kommer att bjuda in till informationsträffar om det nya bidragssystemet. Där kan föreningarna få mer information om vad som räknas som en aktivitet och är bidragsgrundande. Helen hälsar föreningarna välkomna dit. Kommunala handikapprådet tackar för informationen.

14 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL Information om handikappkonsulenttjänsten Handikappomsorgens chef har skickat ett brev till handikapprådets referensgrupp där han berättar att han tänker förändra titel och arbetsinnehåll för handikappkonsulenten. Referensgruppen är rädd för att allt arbete som gjorts under de senaste åren kommer att gå förlorat och vill att handikappomsorgens chef förklarar hur han tänker. Beredningen har bjudit in honom till handikapprådet. Håkan Lundmark beskriver bakgrund till varför han tänkte förändra tjänstens innehåll men att det inte kommer att bli så eftersom kommunstyrelsen tillskjuter pengar så att tjänsten kan utökas istället. Handikappkonsulenten har varit en halvtidstjänst men utökas till heltid med ett uppdrag att också arbeta med den nya planen för handikappolitiskt arbete i kommunen. Kommunstyrelsen har beslutat att tjänsten ska finnas på socialkontoret trots att funktionshinderfrågorna berör alla förvaltningar. Håkan uttrycker missnöje över det men ser samtidigt utvecklingsmöjligheter när tjänsten utökas till heltid. Kommunala handikapprådet tackar för informationen.

15 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL Rapporteringar Tillgänglighetsgruppen Tillgänglighetsgruppen berättar om två möten i oktober och november 2010 där de bland annat har gjort ett studiebesök på Hälsans Trädgård på Rosengård. Minnesanteckningar från mötena har följt med kallelsen till dagens möte. Referensgruppen Handikappföreningarnas ledamöter rapporterar från referensgruppens möte. De berättar att referensgruppen har valt en ersättare till samordningsförbundets projekt Arbetsmarknadstorget och att det är Anna Näsström från SRF (synskadades förening).

16 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL Övriga frågor Tillgängligt friluftsliv Helen Rönnblom från fritidskontoret informerar om ett projekt som ska startas med namnet Tillgängligt friluftsliv. Processen ser ut så att fritidskontoret ska undersöka: Vad har vi idag? Hur ska vi få information om vad som finns idag? Vad ska vi satsa på? Målet är att ta fram en handlingsplan. Helen önskar att fler handikappföreningar vill engagera sig i projektet. Ingen ersättning utgår. För information eller kontakt så maila helen.ronnblom@skelleftea.se. Informationsskyldighet vid byte av personal på vårdcentral Åke Lindqvist undrar hur informationsskyldigheten fungerar vid byte av personal. Till exempel på en vårdcentral då den som har förskrivningsrätt på hjälpmedel slutar. Landstingets ledamot i handikapprådet svarar att han utgår från att det ska finnas personal med ansvar för hjälpmedelsutskrivning på varje vårdcentral och att den informations som behövs ska lämnas över till nästa. Han ger rådet att prata direkt med den vårdcentral det gäller. Hjälpmedelskostnader för den enskilde Månika Östlund beskriver hur hjälpmedel ofta blir en stor kostnad för den enskilde och att det i många andra landsting går att få dem på högkostnadsskyddet. Hon undrar om det inte går att göra så i Västerbotten också. Landstingets ledamot i handikapprådet svarar att handikapporganisationerna har en grupp som bland annat tittar på möjligheten att införa högkostnadsskydd för hjälpmedel men att det inte är klart än. Principiellt så vill landstinget vara mycket restriktiva vad gäller avgifter och varje år så görs en översyn på dem.

PROTOKOLL 1 (15)

PROTOKOLL 1 (15) PROTOKOLL 1 (15) 2011-05-18 Kommunala handikapprådet Plats och tid ande Kenneth Fahlesson Daniel Ögren Torvald Stefansson Anette Lindgren Lasse Johansson Marie Lundqvist Åke Lindqvist Camilla Stenmark

Läs mer

PROTOKOLL 1 (11)

PROTOKOLL 1 (11) PROTOKOLL 1 (11) 2010-05-21 Kommunala handikapprådet Plats och tid ande Gunilla Åström Stig Stefansson Torvald Stefansson Ola Burström Åke Lindkvist Camilla Stenmark Britt-Inger Lundstedt Eva Gustavsson

Läs mer

PROTOKOLL 1 (11)

PROTOKOLL 1 (11) PROTOKOLL 1 (11) 2013-02-13 Kommunala handikapprådet Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 09:00-11:00 Beslutande Camilla Stenmark (ordförande) Marie Lundqvist Kenneth Andersson Åke Lindqvist

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (12) Kommunala handikapprådet 2008-09-24

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (12) Kommunala handikapprådet 2008-09-24 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum. 13.00 16.00 Ledamöter Gunilla Åström Eva Enqvist Ulrika Lindström Torvald Stefansson Ola Burström Kenneth Andersson Åke

Läs mer

PROTOKOLL 1 (15) 2010-11-17

PROTOKOLL 1 (15) 2010-11-17 PROTOKOLL 1 (15) 2010-11-17 Kommunala handikapprådet Plats och tid ande Camilla Stenmark Stig Stefansson Torvald Stefansson Ola Burström Åke Lindqvist Britt-Inger Lundstedt Christine Edström Eva Gustavsson

Läs mer

PROTOKOLL 1 (15)

PROTOKOLL 1 (15) PROTOKOLL 1 (15) 2010-09-15 Kommunala handikapprådet Plats och tid ande Gunilla Åström Stig Stefansson Ulla-Britt Kuhlin Torvald Stefansson Ola Burström Åke Lindqvist Camilla Stenmark Britt-Inger Lundstedt

Läs mer

en kort sammanställning av protokoll från Kommunala handikapprådet 2010 och arbetsgruppernas träffar.

en kort sammanställning av protokoll från Kommunala handikapprådet 2010 och arbetsgruppernas träffar. ÅRET SOM GÅTT - 2010 en kort sammanställning av protokoll från Kommunala handikapprådet 2010 och arbetsgruppernas träffar. FRÅGOR SOM HAR BEHANDLATS Teleslingor i kommunens lokaler Handikapprådet skrev

Läs mer

PROTOKOLL 1 (13) Rådet för förebyggande av funktionshinder

PROTOKOLL 1 (13) Rådet för förebyggande av funktionshinder PROTOKOLL 1 (13) Rådet för förebyggande av funktionshinder 2018-02-28 Plats och tid Lokal E4, Stadshuset, klockan 08:30-12:00 ande Kenneth Fahlesson, ordförande Åke Lindqvist, medicingruppen Jörgen Hedman,

Läs mer

PROTOKOLL 1 (16) 2012-05-16

PROTOKOLL 1 (16) 2012-05-16 PROTOKOLL 1 (16) 2012-05-16 Kommunala handikapprådet Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, klockan 09:00-12:00 Beslutande Kenneth Fahlesson, ordförande Maria Wiksten Marie Lundqvist Kenneth

Läs mer

PROTOKOLL 1 (12)

PROTOKOLL 1 (12) PROTOKOLL 1 (12) 2012-09-19 Kommunala handikapprådet Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, 09:00-12:00 Beslutande Kenneth Fahlesson Camilla Stenmark Mats Rönnblom Britt-Inger Lundstedt Ola Burström

Läs mer

PROTOKOLL 1 (14) Rådet för förebyggande av funktionshinder

PROTOKOLL 1 (14) Rådet för förebyggande av funktionshinder PROTOKOLL 1 (14) Rådet för förebyggande av funktionshinder 2017-11-29 Plats och tid Lokal E3, Stadshuset, klockan 08:30-12:00 Beslutande Kenneth Fahlesson, ordförande Åke Lindqvist, medicingruppen Jörgen

Läs mer

PROTOKOLL 1 (20) Kommunala handikapprådet

PROTOKOLL 1 (20) Kommunala handikapprådet PROTOKOLL 1 (20) Kommunala handikapprådet 2013-09-11 Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum klockan 09:00-11:45 ande Kenneth Fahlesson, ordförande Torvald Stefansson, kommunstyrelsen Maria Wiksten,

Läs mer

Reglemente. Kommunala handikapprådet (KHR) Antagen av kommunfullmäktige KF 67/ Reviderad av kommunfullmäktige KF 45/

Reglemente. Kommunala handikapprådet (KHR) Antagen av kommunfullmäktige KF 67/ Reviderad av kommunfullmäktige KF 45/ Reglemente Kommunala handikapprådet (KHR) Antagen av kommunfullmäktige KF 67/2008-09-29 Reviderad av kommunfullmäktige KF 45/2015-04-27 (KHR) i Degerfors kommun GRUNDER Följande lagrum föreskriver att

Läs mer

PROTOKOLL 1 (22) Kommunala handikapprådet 2014-05-14

PROTOKOLL 1 (22) Kommunala handikapprådet 2014-05-14 PROTOKOLL 1 (22) Kommunala handikapprådet 2014-05-14 Plats och tid Rum E3, stadshusets entréplan, klockan 09:00-12.00 ande Kenneth Fahlesson, ordförande Torvald Stefansson, kommunstyrelsen Lasse Johansson,

Läs mer

PROTOKOLL 1(18) Rådet för förebyggande av funktionshinder

PROTOKOLL 1(18) Rådet för förebyggande av funktionshinder PROTOKOLL 1(18) Rådet för förebyggande av funktionshinder 2019-03-19 Plats och tid Lokal E4, stadshuset 08.30-11:45 ande Iosif Karambotis, ordförande Anette Lindgren, socialnämnden Kenneth Fahlesson, kommunstyrelsen

Läs mer

Reglemente för kommunala handikapprådet, KHR

Reglemente för kommunala handikapprådet, KHR 1 Enligt beslut av kommunfullmäktige 2000-02-16 131 Revidering av kommunfullmäktige 2007-09-19, 132, Dnr 84/07.003 Revidering av kommunfullmäktige 2013-04-24, 34, Dnr 74/11.103 Reglemente för kommunala

Läs mer

PROTOKOLL 1 (18) Rådet för förebyggande av funktionshinder

PROTOKOLL 1 (18) Rådet för förebyggande av funktionshinder PROTOKOLL 1 (18) Rådet för förebyggande av funktionshinder 2015-05-20 Plats och tid Rum E3, stadshusets entréplan, klockan 09:00-12.00 ande Kenneth Fahlesson, ordförande Pierre Lidström, kommunstyrelsen

Läs mer

Pensionärs- och Handikappråd

Pensionärs- och Handikappråd Pensionärs- och Handikappråd Reglemente Antaget av kommunfullmäktige den 4 maj 2015, 35 Antaget av Socialnämnden den 22 januari 2015, 17 Postadress Besöksadress Webb Telefon Bankgiro Organisationsnummer

Läs mer

PROTOKOLL 1 (12) Rådet för förebyggande av funktionshinder 2015-09-23

PROTOKOLL 1 (12) Rådet för förebyggande av funktionshinder 2015-09-23 PROTOKOLL 1 (12) Rådet för förebyggande av funktionshinder 2015-09-23 Plats och tid Rum E3, stadshusets entréplan, klockan 09:00-11.45 ande Kenneth Fahlesson, ordförande Pierre Lidström, kommunstyrelsen

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Handikapprådet Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Handikapprådet Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 15.00 17.30 Beslutande Pehr Magnusson, SN, ordförande Linda Gottschalk, HRF, vice ordförande Boel Rosdahl, BN Bertil Ek, NHR Kjell Carlström, RMA

Läs mer

LUDVIKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5 ) Plats och tid Samlingssalen Marnäsliden, kl 15.00 16.15

LUDVIKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5 ) Plats och tid Samlingssalen Marnäsliden, kl 15.00 16.15 LUDVIKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5 ) Plats och tid Samlingssalen Marnäsliden, kl 15.00 16.15 Paragrafer 14-18 Underskrifter Sekreterare Cathrine Flodström Backlund Ordförande Åsa Bergkvist Justerare

Läs mer

Ingrid Lindahl Socialkontoret, måndagen den 12 december, kl. 11.00. Paragrafer 25-35. Plats och tid Sal Stinsen, Bjurbäcksgatan, 2011-11-28, kl 13-16

Ingrid Lindahl Socialkontoret, måndagen den 12 december, kl. 11.00. Paragrafer 25-35. Plats och tid Sal Stinsen, Bjurbäcksgatan, 2011-11-28, kl 13-16 2011-11-28 1 (8) Plats och tid Sal Stinsen, Bjurbäcksgatan, 2011-11-28, kl 13-16 Beslutande Gabriela Håveland, ordförande Aina Nilsson, FUB Annelie Danielsson, medicingruppen Eva Andersson, DHR Ingrid

Läs mer

Helene Larsson Ps FUB. Tolk Charlotte Wallgren Tolk Carina Matsson Tolk praktikant Anneli Tuvesson

Helene Larsson Ps FUB. Tolk Charlotte Wallgren Tolk Carina Matsson Tolk praktikant Anneli Tuvesson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) Plats och tid Sammanträdesrum 1 Stadshuset, kl. 09.30-11.15 ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Utses att justera ens plats Anna Gustavsson (KD)

Läs mer

FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(6)

FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(6) FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(6) Plats och tid Rosengård Onsdag 1 juni 2011, klockan 08.15-12.00 Beslutande: Harriet Classon Kommunstyrelsen, ordförande Hans-Erik Wallin Kommunstyrelsen, 08.15-11.00

Läs mer

Handikapprådet. Plats och tid: Grå Rummet, stadshuset Ängelholm, , kl. 17:

Handikapprådet. Plats och tid: Grå Rummet, stadshuset Ängelholm, , kl. 17: Plats och tid: Grå Rummet, stadshuset Ängelholm, 2015-03-05, kl. 17:00-18.20 ande: Ersättare: Susanne Jönsson, ordförande Elisabeth Sandberg Kullenberg Anders Bengtsson BrittMarie Hansson Conny Jansson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (16)

Sammanträdesprotokoll 1 (16) Sammanträdesprotokoll 1 (16) Plats och tid Kongsvinger, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Hans Forssell (S) Kjell Nilsson (HSO) Bertil Nilsson (HSO) Agneta

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2010-03-03 Sidan 1

Kommunala handikapprådet 2010-03-03 Sidan 1 PROTOKOLL Kommunala handikapprådet 2010-03-03 Sidan 1 Plats och tid: Kommunstyrelsesalen Stadshuset 100303 kl. 13.00 15.00 Närvarande: Ledamöter: Gun Engström Fibromyalgifören. Marianne Johansson DHR Eva

Läs mer

Övriga deltagande Sirene Johansson Avd.chef handikappomsorg Marianne Sandsten Sekreterare

Övriga deltagande Sirene Johansson Avd.chef handikappomsorg Marianne Sandsten Sekreterare TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(5) + Plats och tid Bullarsalen kommunhuset Tanumshede Klockan 9.30-12.00 Närvarande Mona Svegås Omsorgsnämnden Bertil Gedda Omsorgsnämnden Lennart Larson Kommunstyrelsen Hans

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2011-12-15 14

Kommunala handikapprådet 2011-12-15 14 Kommunala handikapprådet 2011-12-15 14 Plats och tid Tullbackagården, 2011-12-15 kl. 17.30-19.15 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Britt Spiik, DHR Stig Broms, DHR Torbjörn Lindblom, FEB Ulla

Läs mer

PROTOKOLL 1 (19) Rådet för förebyggande av funktionshinder

PROTOKOLL 1 (19) Rådet för förebyggande av funktionshinder PROTOKOLL 1 (19) Rådet för förebyggande av funktionshinder 2018-12-11 Plats och tid Lokal Stadshotellet klockan 08.30-12.00 ande + ersättare Kenneth Fahlesson, ordförande Åke Lindqvist, medicingruppen

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2014-03-03 1 (13)

Kommunala Handikapprådet 2014-03-03 1 (13) Kommunala Handikapprådet 2014-03-03 1 (13) Plats och tid Hörsalen i centrumhuset, Hyltebruk. Kl. 16:00-18:00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Politiker Åke Morin (KV), SBN

Läs mer

PROTOKOLL 1 (9) 2015-02-18

PROTOKOLL 1 (9) 2015-02-18 PROTOKOLL 1 (9) 2015-02-18 Gemensam måltidsnämnd Plats och tid Skellefteå lasarett, gästmatsalen. Klockan 10.00-12.30 ande Tomas Teglund (S), ordförande Leif Holmqvist (C) Britt-Marie Lundström (S) Janeth

Läs mer

Kommunala handikapprådet (10) Politiker: Bo Gunnar Åkesson (M) Dorothea Nilsson (M) Krister Mattson (S) Lennart Ohlsson (C)

Kommunala handikapprådet (10) Politiker: Bo Gunnar Åkesson (M) Dorothea Nilsson (M) Krister Mattson (S) Lennart Ohlsson (C) Kommunala handikapprådet 2011-09-19 1 (10) Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset, 16.00 17.35 ande Politiker: Bo Gunnar Åkesson (M) Dorothea Nilsson (M) Krister Mattson (S) Lennart Ohlsson (C) Referensgruppen:

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL NORDANSTIGS KOMMUN i Hudiskvall och Nordanstig SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2011-12-09 1 Sida Plats och tid Älvstagården i Jättendal, fredagen den 9 december 2011 kl 09:00 11-30 Beslutande Övriga

Läs mer

Övriga närvarande Anna Wikstrand, biträdande kommundirektör, 4 Kent Erlandson, förvaltare, Arvika Fastighetsbolag AB, 5 Mia Nilsson, sekreterare

Övriga närvarande Anna Wikstrand, biträdande kommundirektör, 4 Kent Erlandson, förvaltare, Arvika Fastighetsbolag AB, 5 Mia Nilsson, sekreterare Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Sammanträdesrum, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Sten Fransson, Ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Lena Kandergård (S) Kjell

Läs mer

Sofie Eén, sekreterare I övrigt se respektive paragraf. Anna-Carin Hammarberg. Anna-Carin Hammarberg

Sofie Eén, sekreterare I övrigt se respektive paragraf. Anna-Carin Hammarberg. Anna-Carin Hammarberg 1(9) Plats och tid Beslutande Blomstergården, Rödörummet, måndagen den, klockan 14.00-16.10 Ledamöter Andreas Karlsson, C, ordförande Karin Jonsson, barn och utbildningsnämnden Peter Grundström, Krokomsbostäder

Läs mer

Sara Larsson (s), ersättare

Sara Larsson (s), ersättare 1(11) Plats och tid: Kommunhusets konferensrum 10.00 11.25 Beslutande: Margareta Gustavsson (s), ordförande Ingvar Kleinert (fp), vice ordförande Tomas Johansson (s) Övriga deltagande: Anneli Kuosmanen

Läs mer

Mötesprotokoll Kommunala rådet för funktionshindersfrågor. Ordförande ... Plats och tid Prologen kl. 16:00-17:45

Mötesprotokoll Kommunala rådet för funktionshindersfrågor. Ordförande ... Plats och tid Prologen kl. 16:00-17:45 Plats och tid Prologen kl. 16:00-17:45 Närvarande Protokollet omfattar paragraferna Margaretha Wiberg (M) (vice ordförande) Heidi Carneheim (M) Ingela Sedin Nilsson (L) (ordförande) Anna-Carin Stålgren

Läs mer

Innehållsförteckning. Representation för perioden 2015 2018 4. Information från socialnämnden om projektet Den goda maten 7

Innehållsförteckning. Representation för perioden 2015 2018 4. Information från socialnämnden om projektet Den goda maten 7 Kommunala handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Representation för perioden 2015 2018 4 Mötestider 2015 5 Tillgänglighet 6 Information från socialnämnden

Läs mer

Protokoll från Länshandikapprådets sammanträde

Protokoll från Länshandikapprådets sammanträde PROTOKOLL Central förvaltning Sammanträde 2014-04-16 34 43 Sida 1 (7) från s sammanträde Tid: 2014-04-16 kl 13.30 16.00 Plats: Landstingshuset, Futurum, Falun Beslutande Sören Bertilsson (S), 1:e vice

Läs mer

Kommuhuset, rum Dalen Onsdagen den 7 januari 2015 kl 18:00

Kommuhuset, rum Dalen Onsdagen den 7 januari 2015 kl 18:00 2015-01-07 1 (12) Plats och tid ande Kommuhuset, rum Dalen Onsdagen den 7 januari 2015 kl 18:00 Anders Magnhagen (S), ordförande Jessica Ashworth (M), 1:e vice ordf Maria Truedsson (MP), 2:e vice ordf

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala handikapprådet Datum Sid (17)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala handikapprådet Datum Sid (17) 2011-02-17 1 (17) Plats och tid Senioren, stora sammanträdesrummet Hässleholm 13.30-15.00 ande Förtoendevalda: Anna Gustavsson (kd) ordförande, ON Irene Nilsson (s) ON Peter Groth (mp) BN Ernst Herslow

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2012-06-12 10

Kommunala handikapprådet 2012-06-12 10 Kommunala handikapprådet 2012-06-12 10 Plats och tid Tullbackagården, 2012-06-12 kl. 17:30-19:10 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Britt Spiik, DHR Stig Broms, DHR Birgitta Wahlund, SRF Gunbritt

Läs mer

PROTOKOLL 1 (8) 2015-05-25

PROTOKOLL 1 (8) 2015-05-25 PROTOKOLL 1 (8) 2015-05-25 Gemensam måltidsnämnd Plats och tid Sammanträdesrum Älgen, gamla stadshuset Hjorten. Klockan 10.00-12.30 ande Tomas Teglund (S), ordförande Janeth Lundberg (S), vice ordförande

Läs mer

Gunilla Wallengren DHR. Ivar Nielsen Eva Borgede. Eva Carlbrand Doris Persson. Kommunhuset, Alafors. Rådet för funktionshinderfrågor

Gunilla Wallengren DHR. Ivar Nielsen Eva Borgede. Eva Carlbrand Doris Persson. Kommunhuset, Alafors. Rådet för funktionshinderfrågor 1(14) Plats och tid: Hövdingasalen Nödinge, kl13:00-15:00 Beslutande Rose-Marie Fihn, ordf Kommunstyrelsen och tjänstgörande ersättare Eva Eriksson Omsorg- och arbetsmarknadsnämnden Tyrone Hansson Samhällsbyggnadsnämnden

Läs mer

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, rum 1, tisdagen den 13 december 2016 kl. 13:00 16:00

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, rum 1, tisdagen den 13 december 2016 kl. 13:00 16:00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, rum 1, tisdagen den 13 december 2016 kl. 13:00 16:00 Beslutande Bernt Nordgren Tomas Junkka Anneli Isaksson Britt-Marie Wiklund

Läs mer

Maria Edbertsson, Hylte Astma- och allergiförening Bodil Gunnarsson, Reumatikerföreningen

Maria Edbertsson, Hylte Astma- och allergiförening Bodil Gunnarsson, Reumatikerföreningen Kommunala Handikapprådet 2012-12-03 1 (8) Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset i Hyltebruk kl. 16:00-18:00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Politiker Åke Morin (KV) ordförande

Läs mer

Kommunstyrelsens sessionssal, 15.00-16.30

Kommunstyrelsens sessionssal, 15.00-16.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1-10) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal, 15.00-16.30 Beslutande Ledamöter Representanter Ersättare, ej tjänstgörande Övriga deltagande Niina Laitila, (S) ordförande, reptesentant

Läs mer

Fredag den 10 april 2015 13.00-15.30 Karlstad CCC

Fredag den 10 april 2015 13.00-15.30 Karlstad CCC sid 1 (7) Tid och plats Fredag den 10 april 2015 13.00-15.30 Karlstad CCC Ledamöter och ersättare Marléne Lund Kopparklint (M), ordf, kommunstyrelsen Gunilla Ström Ericsson, vice ordf., handikappföreningarna

Läs mer

Information om kommunens arbete med anhörigstöd 5. Information från socialnämnden 6. Ändring av sammanträdestider 8

Information om kommunens arbete med anhörigstöd 5. Information från socialnämnden 6. Ändring av sammanträdestider 8 Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Presentationsrunda 3 Föregående protokoll 4 Information om kommunens arbete med anhörigstöd 5 Information från socialnämnden 6 Tillgänglighet 7 Ändring av

Läs mer

Kommunala Handikapprådet

Kommunala Handikapprådet 1 Protokoll Kommunala Handikapprådet Plats och tid Beslutande Övriga ledamöter Sandvikens Stadshus, Varkaussalen, tisdagen den 30 november 2010 kl 09.00-14.00 Marie Frestadius HO ordf. Lars-Göran Wadén

Läs mer

NORDMALINGS KOMMUN Kommunala Handikapprådet. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2012-09-21. Plats och tid: Kommunhusets konferensrum 13.00 15.

NORDMALINGS KOMMUN Kommunala Handikapprådet. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2012-09-21. Plats och tid: Kommunhusets konferensrum 13.00 15. 1(12) Plats och tid: Kommunhusets konferensrum 13.00 15.00 Beslutande: Margareta Gustavsson (s), ordförande Ingvar Kleinert (fp), vice ordförande Anneli Kuosmanen (s) Stig Ögren, Reumatikerna RMR Ros-Marie

Läs mer

Handikappolitiskt program, datum för träff 8

Handikappolitiskt program, datum för träff 8 Kommunala handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Nya ledamöter i handikapprådet 3 Tillgänglighet 4 Föregående protokoll 5 Information från socialnämnden 6 Information från Pia

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Sessionssalen, 2017-11-08 kl 17:30-18.50 35-44 Beslutande Lotta Carlsson (DHR), Annelie Källkvist (SRF), Jonny Lejonberg (HRF), Marita Dahlqvist (RSMH Hoppet), Göte Johansson (Strokeföreningen), Anna-Karin

Läs mer

Stig Ögren, R Ros-Marie Eriksson, HRF Elsa Eriksson, SRF Syrene Öberg, HCK Gun Eirand, Nordmalings astma- och allergiförening

Stig Ögren, R Ros-Marie Eriksson, HRF Elsa Eriksson, SRF Syrene Öberg, HCK Gun Eirand, Nordmalings astma- och allergiförening 1(12) Plats och tid: Kommunhusets konferensrum 13.00 15.10 Beslutande: Margareta Gustavsson (s), ordförande Ingvar Kleinert (fp), vice ordförande Anneli Kuosmanen (s) Stig Ögren, R Ros-Marie Eriksson,

Läs mer

Funktionshindrades samarbetsråd

Funktionshindrades samarbetsråd Funktionshindrades samarbetsråd 2009-06-08 1-5 Plats och Tid Stadshuset 13.30-16.00 Beslutande Michael Karlsson, ordförande Bengt Petersson, DHR Harry Jansson, SRF Cecilia Gustavsson, FUB Bror Jordansson,

Läs mer

Näringslivsrådets reglemente

Näringslivsrådets reglemente Kommunfullmäktige REGLEMENTE Antagen av Kommunfullmäktige 1(5) Paragraf 2015-10-26 119 Rev. 2017-06-19 107 Näringslivsrådets reglemente 2(5) Innehåll 1 Näringslivsrådets reglemente... 3 1.1 Inledning...

Läs mer

PROTOKOLL 1 (5)

PROTOKOLL 1 (5) PROTOKOLL 1 (5) 2016-09-13 Kommunstyrelsen Plats och tid Forumsalen, Campus Skellefteå, kl. 09.45 09.55 Beslutande Lorents Burman (S), ordförande Agneta Hansson (V) Andreas Löwenhöök (M), ej 404 Andreas

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2012-09-24 1 (10) Hans Moberg (KD) tjänstgörande ersättare

Kommunala Handikapprådet 2012-09-24 1 (10) Hans Moberg (KD) tjänstgörande ersättare Kommunala Handikapprådet 2012-09-24 1 (10) Plats och tid Hörsalen i Centrumhuset, Hyltebruk, kl. 16.00-17.30 Beslutande Politiker Åke Morin (C) ordförande Bo-Gunnar Åkesson (M) Lennart Ohlsson (C) Dorothea

Läs mer

Protokoll från Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (KRF)

Protokoll från Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (KRF) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Protokoll från Vänersborgs kommun Protokoll från (KRF) Tid: Kl 13:00-16.00 Plats: Ursands camping, konferensrum Justerare Ing-Marie Lagher Kågerstig. Paragrafer 27-33 Underskrifter

Läs mer

PROTOKOLL 1 (18) Rådet för förebyggande av funktionshinder 2016-02-17

PROTOKOLL 1 (18) Rådet för förebyggande av funktionshinder 2016-02-17 PROTOKOLL 1 (18) Rådet för förebyggande av funktionshinder 2016-02-17 Plats och tid Odenrummet, Samhällsbyggnad, klockan 09:00-12.00 Beslutande Kenneth Fahlesson, ordförande 1-3, 6-7 Pierre Lidström, kommunstyrelsen

Läs mer

Föreskrift för rådet för funktionshinderfrågor

Föreskrift för rådet för funktionshinderfrågor Föreskrift för rådet för funktionshinderfrågor Föreskrift Ersätter reglemente för rådet för funktionshinderfrågor 2014-10-01 KS2014/1492 Diarienummer: KS2015/1444-1 Dokumentansvarig: Sekreterare i rådet

Läs mer

Värdshuset 17 rum och kök i Harmånger Tisdag 2 december 2014 kl. 10:00 12:00

Värdshuset 17 rum och kök i Harmånger Tisdag 2 december 2014 kl. 10:00 12:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Värdshuset 17 rum och kök i Harmånger Tisdag 2 december 2014 kl. 10:00 12:00 Beslutande Stig Eng (C) Bengt-Ola Olsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (6)

Sammanträdesprotokoll 1 (6) 1 (6) Länets Handikappråd Plats och tid Folkets Hus, Östersund Torsdagen den 29 mars 2007 klockan 09.00-12.00 Beslutande MonaLisa Norrman Elisabeth Yngström Eva Holmbom Jan Emtehed Ann-Christin Nordling

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 2010-08-25 Sida 1 (7) Sammanträde med Handikapprådet Plats och tid Sociala sektorn, Förvaltningshuset, kl 14.00-17.00 ande Övriga deltagande Tomas Erazim, ordförande Göran Persson, kommunstyrelsen, 19-21

Läs mer

Sessionssalen 18.30 20.30. Göran Sjögren, Kultur och Fritidsnämnden Marianne Carlson, sekreterare. Boris Svensson Rönngården 2010-

Sessionssalen 18.30 20.30. Göran Sjögren, Kultur och Fritidsnämnden Marianne Carlson, sekreterare. Boris Svensson Rönngården 2010- 2010-03-10 Sida 1 av 10 Plats och tid Sessionssalen 18.30 20.30 Beslutande Övriga deltagare Kurt Johansson NHR, vice ordförande Boris Svensson (s) Socialnämnden Kent Lodesjö (s) Plan-och byggnadsnämnden

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (5) Kommunfullmäktige 2009-03-10

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (5) Kommunfullmäktige 2009-03-10 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Forumsalen, Campus Skellefteå, kl 15.00-15.10 Beslutande Se sid 2 Övriga deltagande Lars Björklund, sekreterare Utses justera Bert Öhlund och Hans-Eric Wallin

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Handikapprådet 2012-10-25 38 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 13.30-17.00 Beslutande Ledamöter Sten Fransson, ordförande Kommunledningsutskottet Hans Forssell Utskottet

Läs mer

PROTOKOLL 1 (22) Rådet för förebyggande av funktionshinder 2015-02-18

PROTOKOLL 1 (22) Rådet för förebyggande av funktionshinder 2015-02-18 PROTOKOLL 1 (22) Rådet för förebyggande av funktionshinder 2015-02-18 Plats och tid Rum E4, stadshusets entréplan, klockan 09:00-12.00 ande Kenneth Fahlesson, ordförande Pierre Lidström, kommunstyrelsen

Läs mer

Kommunala rådet för funktionshindrade

Kommunala rådet för funktionshindrade 2018-11-20 1 (8) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal, kl 10.00-11.10 Beslutande Från handikapporganisationerna Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Agneta Lindberg (S),

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(5) Kommunala handikapprådet

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(5) Kommunala handikapprådet LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(5) Plats och tid ande Övriga deltagande Samlingssalen Ljungsätra, Hångersvägen 2 i Ljungby, torsdagen den 3 mars 2011 kl. 13.30-15.30 Anne Karlsson (S) ordförande

Läs mer

Kommunala Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida (10) Sessionssalen, kommunhuset

Kommunala Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida (10) Sessionssalen, kommunhuset Kommunala Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 (10) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset 18.30-21.00 Beslutande Hans-Bertil Sinclair (m) Socialnämnden ordförande Ingrid Larsson (m) Kommunstyrelsen

Läs mer

Kenneth Henningsson, Handikappkonsulent Carin L Andersson, Sekreterare

Kenneth Henningsson, Handikappkonsulent Carin L Andersson, Sekreterare KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET (KHR) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Plats och tid Trineholme, Kristinehamns Konferens Center, 13.15-14.50 Beslutande Ledamöter Bosse Pettersson, Ordförande Inga-Lill Röhr, Överförmyndarnämnden

Läs mer

Kommunala handikapprådet

Kommunala handikapprådet Kommunala handikapprådet Protokoll Tid torsdagen den 6 november 2008, kl. 13.30-16.00 Plats Rådhuset, sammanträdesrum Kupolen Närvarande Jonas Eriksson ordförande (MP) Veronika Plamén-Lemke (M) Ingeborg

Läs mer

PROTOKOLL 1 (19) Kommunala handikapprådet

PROTOKOLL 1 (19) Kommunala handikapprådet PROTOKOLL 1 (19) Kommunala handikapprådet 2014-02-19 Plats och tid Rum E4, stadshusets entréplan, klockan 09:00-12.00 ande Kenneth Fahlesson, ordförande Torvald Stefansson, kommunstyrelsen Maria Wiksten,

Läs mer

Reglemente för kommunala handikapprådet

Reglemente för kommunala handikapprådet Utgåva Datum Status Kommentar 1.0 2010-12-14 Kf 20/08 1.2 2012-11-26 Gällande KF 168/12 Reglemente för kommunala handikapprådet Askersunds kommun REGLEMENTE FÖR ASKERSUNDS KOMMUNS HANDIKAPPRÅD Syfte 1

Läs mer

Kommunala Handikapprådet (11)

Kommunala Handikapprådet (11) Kommunala Handikapprådet 2014-12-15 1 (11) Plats och tid Konferenslokal hos Bostadsstiftelsen Hyltebostäder. Kl. 16:00-16:45 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Politiker Åke

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid: Rum Grå, stadshuset Ängelholm, 2019-03-27, kl. 13:00 14:30 Ledamöter/ ersättare Ingela Sylwander (NOS), ordförande Sonny Rosén (NOS) Karl-Otto Rosenqvist (KS) Per Ringdahl (HRF) Birgit Persson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(15)

Sammanträdesprotokoll 1(15) Sammanträdesprotokoll 1(15) Plats och tid Öjersbo konferens, 16.30 19.00 ande Övriga närvarande Lennart Skansfors (C) ordförande Inga-Stina Hesselius (S), vice ordförande Torsten Jansson (S) Ingrid Falquist

Läs mer

Kjell-Åke Halldén Sekreterare

Kjell-Åke Halldén Sekreterare 26/37 Plats Sammanträdesrummet fyra och en halv trappa upp, Västra Varvsgatan 11, Luleå Beslutande Jan Larsson, (v), Pajala Eva Bergström, (s), Luleå Henning Åhman, (s), Arvidsjaur Kenneth Nilsson, (s),

Läs mer

Kjell-Åke Halldén Sekreterare

Kjell-Åke Halldén Sekreterare 38/49 Plats Sammanträdesrum 1, Kommunförbundet Norrbottens lokaler, Västra Varvsgatan 11, Luleå Beslutande Bill Nilsson, (s) Älvsbyn Henning Åhman, (s), Arvidsjaur Kenneth Nilsson, (s), Kiruna Marlene

Läs mer

I Il ~ Landstinget PROTOKOLL FRID. Protokoll från Funktionshinderrådets sammanträde

I Il ~ Landstinget PROTOKOLL FRID. Protokoll från Funktionshinderrådets sammanträde I Il ~ Landstinget DALARNA Hälso- och sjukvårdsenheten Sammanträde 26-34 Sida 1 (7) Protokoll från Funktionshinderrådets sammanträde Dag/tid:, kl. 09.30-12.00. Plats: Landstingshuset, Futurum, Falun Beslutande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Information från socialnämnden 4 Tillgänglighet 5 Tillgänglighetspris 6 Information om Mötesplats Krokom

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö Torsdagen den 3 mars klockan 10:00 12:00

Kommunkontoret, Bergsjö Torsdagen den 3 mars klockan 10:00 12:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö Torsdagen den 3 mars klockan 10:00 12:00 Beslutande Stig Eng (c) ordförande Anders Broberg (c) vice

Läs mer

Reglemente för Kommunala rådet för tillgänglighetsfrågor

Reglemente för Kommunala rådet för tillgänglighetsfrågor Reglemente för Kommunala rådet för tillgänglighetsfrågor Utgångspunkter för arbetet med tillgänglighetsfrågor Kommunala rådet för tillgänglighetsfrågor i (KRT) är ett organ för ömsesidig information och

Läs mer

Margit Grahn, Synskadades Riksförbund (SRF) Medborgarkontoret, Östervåla, 17 juni Sekreterare Paragrafer 1-7 ANSLAG/BEVIS

Margit Grahn, Synskadades Riksförbund (SRF) Medborgarkontoret, Östervåla, 17 juni Sekreterare Paragrafer 1-7 ANSLAG/BEVIS 1 (8) och tid Medborgarkontoret, Östervåla, kl 18.00 20.00 Beslutande Dick Pettersson (C), ordförande Jan Plantin (M), sociala nämnden (Sn) Lars-Erik Larsson, Synskadades Riksförbund (SRF) Holger Heldmark

Läs mer

PROTOKOLL. Jessica Lövdahl, sekreterare Karl-Erik Wigholm, DHR. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal

PROTOKOLL. Jessica Lövdahl, sekreterare Karl-Erik Wigholm, DHR. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal Plats och tid Sunnanåsrummet 13:15-16:00 Beslutande: Helena Brink (c), ordförande Elin Jonsson, Demensföreningen Karl-Erik Wigholm, DHR Jörgen Brink, FUB Otto Forsberg, HRF Övriga deltagande Utses att

Läs mer

Åtgärder vintertid för att märka ut för synskadade 9

Åtgärder vintertid för att märka ut för synskadade 9 Kommunala handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Krokomsbostäders representant i handikapprådet 4 Information från socialnämnden 5 Information om skyddsåtgärder

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2015-06-08 1 (11)

Kommunala Handikapprådet 2015-06-08 1 (11) Kommunala Handikapprådet 2015-06-08 1 (11) Plats och tid Hörsalen i Centrumhuset Hyltebruk, kl. 16.00 17.30 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Politiker Wiveca Norén (SPI) ordförande,

Läs mer

Pensionärs- och tillgänglighetsrådets reglemente

Pensionärs- och tillgänglighetsrådets reglemente Kommunfullmäktige POLICY Antagen av Kommunfullmäktige 1(5) Paragraf 2016-05-30 74 Pensionärs- och tillgänglighetsrådets reglemente 2(5) Innehåll 1 Pensionärs- och tillgänglighetsrådets reglemente... 3

Läs mer

Prologen kl. 16:00 Sluttid:18:00

Prologen kl. 16:00 Sluttid:18:00 Plats och tid Beslutande ledamöter Prologen kl. 16:00 Sluttid:18:00 Margaretha Wiberg (M), vice ordförande Karin Henriksson (FP), ordförande Jimmy Sjöblom (C) P A Hammarström (S) Stig Becker (SRF) Ej tjänstgörande

Läs mer

Ärendeförteckning Välkommen Avslutning

Ärendeförteckning Välkommen Avslutning 2015-10-23 Sida Ärendeförteckning Välkommen 1 Godkännande av dagordningen 2 Presentation av mötets deltagare 3 Föregående minnesanteckningar 4 Föreningsbyrån informerar om föreningsbidrag m.m 5 Allmän

Läs mer

KRISTINEHAMNS KOMMUN PROTOKOLL Sida Kommunala Handikapprådet (KHR) (5) Plats: Stora Björn Nya Kyrkogatan 21. Närvarande: Bo Pettersson

KRISTINEHAMNS KOMMUN PROTOKOLL Sida Kommunala Handikapprådet (KHR) (5) Plats: Stora Björn Nya Kyrkogatan 21. Närvarande: Bo Pettersson Kommunala Handikapprådet (KHR) 070124 1 (5) Tid: Kl 15.00 16.35 Plats: Stora Björn Nya Kyrkogatan 21 Närvarande: Bo Pettersson Göran Andersson Ingegärd Karlsson Monica Marker Dick Malmström Ola Arheimer

Läs mer

Instruktion Rådet för funktionshinderfrågor

Instruktion Rådet för funktionshinderfrågor Instruktion Rådet för funktionshinderfrågor Beslutad av kommunfullmäktige 20 juni 2018, 83/18. Dnr KS2017.0156 Innehåll 1 Allmänt om råd... 3 2 Rådets syfte och uppgift... 3 3 Rådets sammansättning...

Läs mer

PROTOKOLL 1 (14)

PROTOKOLL 1 (14) PROTOKOLL 1 (14) 2019-01-10 Socialnämnden Plats och tid Stadshuset kl. 9.40-11.30 Beslutande Iosif Karambotis (S), ordförande Anna Lundström (S), vice ordförande Magnus Nilsson (S) Rose-Marie Lundström

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Kommunala Handikapprådet. Sid nr. 12 Sammanträdets öppnande

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Kommunala Handikapprådet. Sid nr. 12 Sammanträdets öppnande Kommunala Handikapprådet Ärendeförteckning Sid nr 12 Sammanträdets öppnande 2 13 14 Presentation Godkännande av dagordningen 15 Godkännande av föregående protokoll 2 16 Val av justerare 2 17 Val av vice

Läs mer

Protokoll Rådet för funktionshinderfrågor

Protokoll Rådet för funktionshinderfrågor Datum och tid Plats 2017-02-13 09:30-11:00 Rådsalen ande ledamöter Siv Ahlstrand (S) (ordförande) (SN) Birgitta Fredriksson (C) (SN) Rune Karlsson (V) (KS) Lennart Andersson (Medicinska gruppen) Gunnar

Läs mer

Protokoll fört vid kommunstyrelsens råd för funktionshinderfrågors sammanträde måndagen den 6 februari 2017

Protokoll fört vid kommunstyrelsens råd för funktionshinderfrågors sammanträde måndagen den 6 februari 2017 Protokoll fört vid kommunstyrelsens råd för funktionshinderfrågors sammanträde måndagen den 6 februari 2017 Tidpunkt: Kl. 15.00 Plats: Stora Kollegiesalen, Stockholms stadshus Närvarande: Se bilaga Justerat

Läs mer

PROTOKOLL 1 (10)

PROTOKOLL 1 (10) PROTOKOLL 1 (10) 2019-04-16 Demokratiberedningen Plats och tid 2019-04-16 kl. 14.00-16.10, stadshuset Deltagare Tomas Marklund (S), ordförande Anette Lindgren (M) Shervin Ahmadzadeh (L) Charlotta Enqvist

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Tisdag 3 mars 2015 kl. 10:00 12:00. Bror Forselius Göte Larsson Maudh H. Gårdsknappen Nils Forselius

Kommunkontoret i Bergsjö Tisdag 3 mars 2015 kl. 10:00 12:00. Bror Forselius Göte Larsson Maudh H. Gårdsknappen Nils Forselius NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Tisdag 3 mars 2015 kl. 10:00 12:00 Beslutande Åke Bertils (S) Stig Eng (C) Leena Lindblom (M)

Läs mer