Garda, sommaren 2009 en cykelsemester att minnas Av Bo Gasslander.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Garda, sommaren 2009 en cykelsemester att minnas Av Bo Gasslander."

Transkript

1 Garda, sommaren 2009 en cykelsemester att minnas Av Bo Gasslander. Vecka 27 (29/6 6/7) var veckan som fyra glada grabbar, Torsten, Andreas, Tomas och undertecknad tidigare under våren bestämt skulle tillbringas i Italien med att cykla, cykla och cykla. Ja egentligen var det tänkt att veckan skulle avslutas med cykelloppet Maratona dles Dolomites men planerna grusades man sa från arrangörshåll att vår anmälan inte kommit fram! Torsten som var vår reseledare, hade letat efter ett hotell som kunde erbjuda bra hyrcyklar och hittat Sport Hotel Veronello nära Gardasjön det skulle bli DeRosa hojar. När vi sedan såg bildspelet på nätet som visade omgivningarna, ja då var vi alla sålda. Maratona dles Dolomites eller inte, vi åker ändå! Dag 1, måndag 29/6 Vi valde Ryan Air från Nyköping/Skavsta till Bergamo (bensin och parkering tillkom på hemmaplan, men flyget var relativt billigt!). Sedan blev det tåg till Peschiera del Garda (via några byten) där vi blev hämtade med hotellets buss. Förväntansfulla! Torsten, Tomas och Andreas. Vår guide Maurizio mötte oss (men att han var vår guide visste vi inte då). En 65 år ung italienare (som varit italiensk mästare i fjärilsim som ung och dessutom sprungit maraton) med både charm och bra bett i benen men tyvärr endast kunnig i det lokala språket. Teckenspråket skulle dock visa sig fungera utmärkt. 1(20)

2 Vi åkte från Sverige när det var som varmast och soligast (den finaste veckan på hela sommaren skulle det senare visa sig) men vi landade i Italien där det var ändå varmare men också fuktigare. Härligt, värme är bra! Sport Hotel Veronello är ett snyggt hotell; trevlig personal, bra service, bra och bekväma (men kanske aningen små) rum, en härlig innegård med utomhusrestaurant, stort poolområde, gym(nåja), stora fotbollsplaner för de som är intresserade av sådant, cykelverkstad och daglig tvättservice av kläder. Saknade vi något tro? Efter en sen lunch (maten ja, wow det var ett särskilt kapitel som jag får återkomma flera gånger till) så skulle vi prova in våra cyklar. Vi hade mailat våra längdmått i förväg så där stod de och väntade på oss. DeRosa Avant Carbon cyklar utrustade med Campagnolo Centaur, ganska ok! Egna pedaler på och så lite justering av sadel/byte av styrstam och sen ut Det blev mer än bara prova 40 km, en ljummen kväll utefter Gardasjön med en häftig stigning från Torri del Benaco rätt uppför berget med en efterföljande lång, lång utförslöpa var nog mer än vi hade väntat oss. 30 min innan restauranten stängde, halv nio sjönk vi ned vid middagsbordet och vilken middag sen, genomgående standard var salladsbuffé, förrätt, pasta, varmrätt och sedan efterrätts/tårtbuffé! Den natten sov jag som en sten. Det här började bra, kan det bli bättre? Visst kunde det det och det blev det också. Några av alla de tårtor som bjöds. 2(20)

3 Dag 2, tisdag 30/6 Programmet var som på ett träningsläger. Bra med tider och rutiner för det var cykelrundorna och bergen som bjöd på omväxlingen. Och så maten förstås. Att träna som en stolle innebär ju att man kan äta som en stolle. Detta hade man också förstått på hotellet god (finns det förresten dålig italiensk mat?) och rikligt med mat är något som utmärker ett bra träningsläger. Så alla våra dagar såg ut enligt följande: Klockan ringer Frukostbuffé Tillbaks i bingen vila Förberedelse inför dagens tur hämta matpaketet och hojarna Då kör vi 14.00/15.00 Då är vi hemma Lunchbuffé Vila/fritt Middag serveras Dagens tur var 90 km. Från hotellet utefter Gardasjön norrut till Malcesine och tillbaks igen. Relativt lätt cykling med undantag för två bergsklättringar där den tuffaste var upp till Monti från Malcesine och så ner igen. På nedvägen från Monti så stannade vi och fyllde på våra vattenflaskor. Malcesine syns där nere. Snyggt, inte sant? 3(20)

4 När vi drog iväg så visade det sig att vårt ystra sällskap också omfattade tre australiensare, Vince, Chris och Johanna och en holländare, Jan. Mycket trevliga (men så är ju de flesta cyklister!). Vår guide körde bra på platten men tvingades släppa i bergen. Han hade råkat ut för en förfärlig krasch ca 1 månad tidigare och klagade på smärta i knäet, en riktig tuffing dock och alltid lika glad och trevlig. Vi körde som vi brukar göra hemma. Höll ihop gänget tills bergsklättringen började. Sedan fri fart uppför och så samlade vi gruppen igen på toppen för att köra nedför i samlad trupp. Nåja, uppför var väl ok för mig men nedför betydligt svårare. Snäva kurvor, brant brant och så risk för att få möte gjorde att jag bromsade mig ner (lite för mycket kanske). Jag får skylla på åldern! Jag bromsar och bromsar och bromsar! Chris var tydligen någon slags elitcyklist (han var åtminstone sponsrad av GIANT) så han brukade komma först uppför men han skulle få konkurrens som han inte klarade av. Det hände sista träningsdagen men det återkommer jag till. 4(20)

5 På kajen i Torri del Benaco. Jan från Holland och Johanna och Chris från Australien, Dag 3, onsdag 1/7 Varje kväll, efter middagen så hade guiden skrivit ut kartor på turen dagen därpå. Dessutom fanns det i receptionen information om övriga förutsättningar väderprognos, typ av tur (dvs hur bergig/tuff den är), följebil eller inte, matsäck eller inte, + lite annat smått och gott. Så redan dagen innan viste vi att onsdagens tur skulle bli häftig. Vi skulle klättra drygt 1400 m på ca 30 km. Följebilen skulle visa sig bli åtminstone min räddning men det viste jag inte då, kvällen före. Dagens tur var 105 km. Allt började bra, sol och varmt. 25 km lugnt trampande norrut på småvägar nära motorvägen A22 mellan Bologna och Brennero. När vi kom till Peri så började det, ca 800 m uppför på en sträcka av 10 km, phuu det var svettigt. Därefter vila och dricka vid följebilen och samlande av gänget innan vi tog den sista stigningen, 800 m på en sträcka av 20 km. 5(20)

6 Halvvägs upp! Där nere i dalen ser man A22 an till Brennero. På 1600 m höjd så är luften tunnare än i Frölunda det kändes när man tog i, dessutom så mullrade det betänkligt och molnen här högt uppe var allt annat än inbjudande. Att dessutom bara ha en tunn kortärmad cykeltröja och ingen vindjacka eller väst med sig måste väl sättas upp på oerfarenhetens konto. Det misstaget gör jag aldrig om! Det blev kallt på nedvägen och när det dessutom började regna, ja då klev jag in i följebilen. Regn förresten, skyfall är nog det rätta ordet. När bromsarna inte tar, när man inget ser, när vattendropparna (eller var det hagel) är så stora att de gör röda märken på kroppen och grus och stenar som forsar ut på vägen ja då känner man sig bra liten. Gruppen splittrades fick jag senare reda på och ett gäng tog skydd vid en kyrka. Andreas, Tomas och Jan var de enda som trotsade regn, hagel, vett och sans. 6(20)

7 Det drar ihop sig till regn och kallt var det också. Brrrrrr. Lite skamsen kände jag väl mig det var bara jag och Johanna som tog bilen hem, men jag tröstar mig med att det var nedför. Dag 4, torsdag 2/7 Dagens tur blev 105 km för Chris och mig. Övriga i gänget inkl guiden tog en kortare och lugnare resa. Det började med en kort trampning till Torri del Benaco och därefter båtresa tvärs över sjön till Toscolano-Maderno. Turen gick därefter till Salo, Padenghe sui Garda och vidare söderut bland majsfält och fruktodlingar. Inga berg men väl sugande långa och raka italienska landsvägar. Dessutom körde Chris och jag fel några gånger. Jag hade tagit med mig kartan men skulle haft en kompass också. När vi till slut kom hem så var jag lika trött och lycklig som efter ett bergspass. 7(20)

8 På båten till Toscolano-Maderno med Torri del Benaco i bakgrunden. Andreas skymtar till vänster. Därefter Tomas, Jan, Bosse, Johanna och Chris. Dag 5, fredag 3/7 Dagens tur blev den längsta under veckan, 145 km (och vilka km sedan). Om onsdagens resa var tuff så skulle den här resan visa sig vara ännu tuffare. Vi började som onsdagen, via småvägar norrut mot Brennero och svängde av västerut vid Mori efter ca 50 km för att sedan klättra från Loppio till Santa Barbara, ca 1000 m stigning på 12,5 km. Det var så brant på sina ställen att jag satt där och letade efter en tredje och mindre framklinga som givetvis inte fanns. Nu fick man istället stå upp på lägsta växeln och trycka/dra i pedalerna med all kraft för att inte stanna av helt och ramla. 8(20)

9 Långt, långt därnere finns Loppio (någonstans) Väl uppe så smakade fikat underbart, is-teet var en dröm, mackorna ljuvliga och fjällvattnet det godaste jag druckit. 9(20)

10 Vissa kan inte nöja sig med att bara dricka fjällvattnet! Tomas, Torsten och Andreas svalkar sig på toppen av Santa Barbara. Resan ner sedan var något av det vackraste jag sett. 22 km utför, först med ängar kring vägen och sedan i tät skog och med staden Riva del Garda och den norra och smala Gardasjön långt där nere. Ok, jag körde inte fort här heller och jag borde väl ha tittat mer på utsikten men Andreas sa något ganska träffande: här kör man på smala serpentinvägar, utan några vägräcken och när man stannar till och tittar ut över kanten så är det först en liten grässlänt och sedan några 100 meter fritt fall ner till nästa by. 10(20)

11 Långt långt därnere skymtar Bolognano, strax norr om Riva del Garda. När vi väl kom ner så slog värmen mot oss. Däruppe, 1165 m.öh. var det svalt (men inte kallt den här gången) men nere vid sjön var det nästan tropisk värme. Så vad att göra, jo full spruta hem till hotellet i rak motvind, ca 60 km, på ett led utefter sjön med australiensarna först och vi svenskar på rullen. Jösses vad det gick undan, men det fläktade och kul var det. 11(20)

12 Jan kom lite efter när vi drog iväg från Riva. Middagen senare på kvällen visade sig bli en grillafton och som brukligt så sparades det inte på något. Det serverades lamm, kyckling, olika typer av grillspett, fläsk och oxkött, och så korv i långa banor. Herregud vad man kan stoppa i sig! 12(20)

13 Dag 6, lördag 4/7 Detta skulle bli vår vilodag, men vadå vila, när man är i Italien, när man är vid Gardasjön och när det inte regnar. Nej nej, vila får man göra när man kommer hem. Ok, programmet sa en sen eftermiddags och ganska kort/lugn tur det blev sedermera 55 km och i ganska god fart (tack vare australiensarna igen). Men dagen blev fri själv lade jag mig vid poolen med en bok och en öl (efter en timmas gymträning!). Faktiskt helt ok att byta cyklandet mot lite charterliv. Mina kompisar föredrog att besöka en vingård, med tillhörande provsmakning. Turen senare på eftermiddagen skulle visa sig vara mycket vacker. Vi cyklade söderut till Peschiera del Garda och vidare utefter floden Fiume Mincio till Monte Borghetto. Färden gick på fantastiska cykelvägar där delar var en nedlagd smalspårig järnväg. Cappucinon smakade (som alltid i Italien) kanon på det lilla kaffet i Monte Borghetto. Hem gick det fort men å andra sidan, vanlig tråkig landsväg är till för att köra fort på, eller? Monte Borghetto. Dag 7, söndag 5/7 Sista cykeldagen! Turen presenterades som över fyra toppar till Verona. Det skulle således bli både tuff cykling och också lite turistande, kul! Trippmätaren kom att stå på 92 km när vi senare summerade dagen. Vi började med ca 7-8 km lugn körning rakt österut till första stigningen ca 450 m uppför på en 8-9 km lång sträcka. Därefter en snabb utförslöpa och sedan nummer två 200 höjdmeter och 4 km cykling. Återigen nedför och så en kort stigning, nummer 3-13(20)

14 150 m uppför utspritt på 3 km. Återstod så det fjärde och sista uppförslutet ca 230 m uppför på en sträcka av ca 4 km. Sen var det utför, utför och utför till Verona. Nästa hela gänget samlat med Verona i bakgrunden Tomas, Bosse, Maurizio, Andreas, Vince, Torsten och Mark. Undrar förresten vad turisterna tänkte när 10 cyklister kommer trampande in i gamla staden, på kullerstensgator i gränder och prång. Kanske en så vanlig syn i Italien att ingen egentligen bry sig? 14(20)

15 Hela gänget utanför Veronas antika teater. Till vänster vår guide, Maurizio. Därefter Mark, Vince, Johanna, Torsten, Tomas, Andreas och Chris. Ja just det, jag skulle ju berätta om när Chris, vår spets och värsta bergsget, fick däng så det bara rök om ett och han var inte speciellt ledsen för det. I klättring nummer 2, mitt i den värsta stigningen så hör jag hur man skriker något nedifrån (jag låg som fjärde man mellan australiensarna och mina svenska kamrater). Det var guiden som ropade Rasmussen! (men det fick jag veta först senare). Sedan svischade det bara till det kändes som jag stod still i backen. När Michael Rasmussen passerade Chris längre upp i backen försökte han hänga på. Enligt Chris hängde han med 5 meter och i nästa serpentinsväng kuggade Rasmussen bara upp på stora kakan och försvann. Och det är kanske så man skall uppleva proffsen för att förstå hur fort de faktiskt kör. Inte via TV eller utefter vägkanten utan genom att bli omkörd. Ok säger ni (och vi också) en sån som Rasmussen skulle ju aldrig vika ner sig för några cykelmotionärer utan kör nog så långt och hårt han bara kan för att senare slå av på takten. Hur som helst, fort gick det i alla fall. Dag 8, måndag 6/7 Hemresa och på återseende hoppas jag. Och vad kostade kalaset? Mindre än vad man kan tro faktiskt! - En veckas helpension i dubbelrum (och som sagt, bara maten var värd varenda Euro): 549 Euro 15(20)

16 - Resa med Ryan Air från Nyköping/Skavsta till Bergamo (tor, inkl skatter och bagage): 938 sek - Bilresa/bensin från Göteborg till Nyköping/Skavsta (tor): 790 Sek - Parkering på Nyköping/Skavsta: 540 Sek - Hyra av cyklar en vecka: 180 Euro - Obligatoriskt medlemskap(?) för att få cykla i Italien: 10 Euro - Diverse tåg och bussbiljetter mellan Begamo flygplats och Peschiera del Garda (tor): ca Euro Ville man dricka annat än kaffe, juice och vatten på hotellet, t.ex. öl och vin så fick man betala detta extra. Ytterligare några tankar och erfarenheter om vår resa och vistelse: Vi bokade Ryan Air ganska tidigt kanske nödvändigt för att vara säker på att komma med. Vecka 27 (29/6-6/7) var lite tidigt på säsongen (så sa man i alla fall på hotellet). Det var därför lugnt och skönt på hotellet och i restaurangen. Om hotellet varit fullt med ungdomar (ett fotbollsträningsläger startade veckan efter) så kanske helhetsintrycket blivit annorlunda. Att åka ner senare än vad vi gjorde medför ännu varmare väder och det kanske är att rekommendera att man åker tidigare eller som en höstresa. Räkna med förseningar om ni åker tåg. Det finns bussar som är både enklare och bekväma mellan flygplatsen i Bergamo och Brescia (därifrån får man sedan ta tåget till/från Peschiera del Garda). Vi hade nog tur som träffade på såpass bra tränade cyklister. Det gjorde våra turer både roligare och hårdare. Cyklarna, som värderades till kr kan bli en dyr historia om något inträffar. Ute på vägarna är man själv ansvarig för eventuella skador. Hotellet hade ingen försäkring och det fanns ingen möjlighet till s.k. självriskeliminering. Man vet ju aldrig men att kolla med det egna försäkringsbolaget kanske är en god ide. 16(20)

17 Våra hyrcyklar, DeRosa Avant. Småsaker som vattenflaskor och extraslangar kan med fördel tas med hemifrån. Allt kostar en punka tex kostar 60 spänn (som iof inte är speciellt dyrt). 17(20)

18 Vi valde måndag till måndag eftersom vi inte viste hur de allmänna kommunikationerna fungerade och räknade med att turtätheten var bättre en vardag. Kanske en försiktighetsåtgärd men man vet ju aldrig. Man kan ta med sig sin egen cykel. På hotellet låste man in cyklarna och rummet var larmat. Men priset, ca 300 spänn per dag i cykelhyra måste ju ställas mot allt som kommer till om man vill ta med sin egen hoj. Avgiften för egen cykel på Ryan Air motsvarade nästan hyran. Vi hade ett underbart väder hela veckan (med undantag för onsdagens skyfall). Under senare delen av veckan så regnade det på nätterna medan det var sol och varmt på dagarna. Givetvis är bra vädret aldrig en garanti och man måste komma ihåg att vatten på de italienska vägarna kan resultera i en helt annan upplevelse vägarna blir lätt såphala. När vi reste hem på måndagen den 6 juli så regnade det och guidens kommentar var, vi ställer in! Det innebär att man kan, om man vågar, ge sig ut själv. Jag vet inte hur vi skulle ha gjort om vi ställts inför detta faktum. Det fanns vanliga cyklar att låna på hotellet. Bra eftersom hotellet låg ca 4-5 km från närmaste tätort, Lazise. Bara att rulla nedför (men givetvis klättra uppför på vägen tillbaks). Som alla orter utefter Gardasjön så är Lazise väldigt turistisk så om man känner för att uppleva sådant, så är det inga problem. Torsten, Bosse, Tomas och Andreas i Lazise. Ingen kan väl tro att detta är cyklister, jo förresten. Kanske var det pga att vi var så få på hotellet eller att man samarbetade med lokala cykelaffärer så när vi frågade om skjuts till Bardolino och till Paola Pezzos bike shop så ställde hotellet upp utan problem. 18(20)

19 Utanför Paola Pezzo bike shop i Bardolino (och Torsten fick hälsa på Paola) Måste än än gång återkomma till maten och då speciellt frukten. När mat serverades så fanns jämt och ständigt körsbär, melon, annans, äpplen, aprikoser, persikor m.m. - att ta hur mycket som helst av. Och det gjorde vi! Kartor och länkar Via länken så kan ni se hur man kommer till Sport Hotel Veronello och också hur turerna går/gick. För att göra det lite enklare så har jag klippt ihop en kartbild som visar Gardasjön med omgivningar och platserna som är nämnda i texten ovan. Svart visar orter från och till flygplatsen, blått är nära där vi bodde och rött platser vi besökte/körde igenom under våra cykelturer. 19(20)

20 20(20)

Vad gör ni den 26:e till 30:e september?

Vad gör ni den 26:e till 30:e september? Vad gör ni den 26:e till 30:e september? För en tid sedan träffade jag Claes Claesson, f.d. mycket erkänd krögare i Karlstad, som numera tillsammans med hustrun Titti bl.a. arrangerar Njutningsresor se

Läs mer

Preliminärt Program för Jubileumsresa med Club Amarone till Valpolicella 2015

Preliminärt Program för Jubileumsresa med Club Amarone till Valpolicella 2015 Preliminärt Program för Jubileumsresa med Club Amarone till Valpolicella 2015 Datum: 8-11 oktober Pris 10.500 kr / person (inluderar allt utom flyg) Välkommen att följa med till Valpolicella. Det är nu

Läs mer

Resebrev nr 9, 12 juli 11 augusti 2011. Rekresa till Kos o mötet med Emma o Andreas med resp, plus Familjen Sturesson som var på besök i 2 veckor.

Resebrev nr 9, 12 juli 11 augusti 2011. Rekresa till Kos o mötet med Emma o Andreas med resp, plus Familjen Sturesson som var på besök i 2 veckor. Resebrev nr 9, 12 juli 11 augusti 2011. Rekresa till Kos o mötet med Emma o Andreas med resp, plus Familjen Sturesson som var på besök i 2 veckor. Efter att Elin o Larsa lämnat oss så tog vi en seglig

Läs mer

Norgeresa med Hurtigrutten till Lofoten och på Motorcykel hem till Karlstad 2015-06-27 2015-07-07

Norgeresa med Hurtigrutten till Lofoten och på Motorcykel hem till Karlstad 2015-06-27 2015-07-07 Norgeresa med Hurtigrutten till Lofoten och på Motorcykel hem till Karlstad 2015-06-27 2015-07-07 27 Juni Första stopp i Årjäng, fint väder. 13:20 Nu är vi i Kongsberg, mat dags det är 23 grader varmt

Läs mer

Inplaceringstest A1/A2

Inplaceringstest A1/A2 SVENSKA Inplaceringstest A1/A2 Välj ett ord som passar i meningen. Skriv inte det! Ring in bokstaven med det passande ordet! Exempel: Smöret står i kylskåpet. a) om b) på c) i d) från Svar c) ska ringas

Läs mer

Borlänge Skolors Musikkår

Borlänge Skolors Musikkår Borlänge Skolors Musikkår 27 juni 8 juli 2013 Nu är det snart dags att stiga på bussarna och åka till Lido di Jesolo! Vi ledare ser fram emot ett par härliga veckor tillsammans med er och hoppas att allt

Läs mer

Vätterrundan 2009 och vi hade inte tur med vädret.

Vätterrundan 2009 och vi hade inte tur med vädret. Vätterrundan 2009 och vi hade inte tur med vädret. Så var det då dags för vår första (och sista?) Vätternrunda. Vi hade ängsligt följt väderrapporterna i veckan och till sist var det bara att inse att

Läs mer

SÖNDAG 13 SEPTEMBER 2015. START pm

SÖNDAG 13 SEPTEMBER 2015. START pm SÖNDAG 13 SEPTEMBER 2015 START pm VIKTIG STARTINFORMATION Välkommen till Velothon Stockholm 2015! Nedan följer viktig information om tävlingen och evenemanget. För att garantera din säkerhet, och ett incidentfritt

Läs mer

Erbjudande till medlemmarna i Mölndals Golfklubb med vänner och bekanta och alla andra som åkt med oss de senaste åren till Spanien!

Erbjudande till medlemmarna i Mölndals Golfklubb med vänner och bekanta och alla andra som åkt med oss de senaste åren till Spanien! Åk med på golfresa till Benidorm och Alicante i Spanien hösten 2012! (OBS: Nytt program avresa en dag senare än vad tidigare meddelats flygresenärer flyger nu med Norwegian Air Shuttle direkt Göteborg-Alicante

Läs mer

Träningsläger till Spanien 24/3-31/3, och 22/3-1/4, 2012 (7 resp. 10dgr). En repris på 2006, 2007, 2008, 2009, 2010 & 2011!

Träningsläger till Spanien 24/3-31/3, och 22/3-1/4, 2012 (7 resp. 10dgr). En repris på 2006, 2007, 2008, 2009, 2010 & 2011! Träningsläger till Spanien 24/3-31/3, och 22/3-1/4, 2012 (7 resp. 10dgr). En repris på 2006, 2007, 2008, 2009, 2010 & 2011! Är du sugen på att komma i form tidigt på säsongen, cykla utan vinterkläder redan

Läs mer

PM Cykelcity Gran Fondo Tour 11-15 augusti!

PM Cykelcity Gran Fondo Tour 11-15 augusti! PM Cykelcity Gran Fondo Tour 11-15 augusti! Varmt välkommen till en härlig cykelvecka i Dalarna med oss på Cykelklubben.se, YA Arena, Bancykelklubben och Cykelcity! I år är vi stolta över att få ge svenska

Läs mer

KONFERENSRESA BERGAMO

KONFERENSRESA BERGAMO KONFERENSRESA BERGAMO UPPLEV VACKRA BERGAMO Den italienska staden Bergamo är en vacker stad belägen i utkanten av Alperna. Staden ligger i regionen Lombardien i norra Italien. Denna vackra stad är delad

Läs mer

KONFERENSRESA BERGAMO

KONFERENSRESA BERGAMO KONFERENSRESA BERGAMO UPPLEV VACKRA BERGAMO Den italienska staden Bergamo är en vacker stad belägen i utkanten av Alperna. Staden ligger i regionen Lombardien i norra Italien. Denna vackra stad är delad

Läs mer

Inbjudan till. Träningsläger. Österrike Wipptal. 8-16 augusti 2015

Inbjudan till. Träningsläger. Österrike Wipptal. 8-16 augusti 2015 Inbjudan till Träningsläger Österrike Wipptal 8-16 augusti 2015 Info: Den andra veckan i augusti är det dags för årets stora klubb-händelse. Då drar nämligen OK Hammaren till Wipptal i Österrikiska alperna

Läs mer

Resedagbok. Studieresa Limousin- och Blondeföreningen

Resedagbok. Studieresa Limousin- och Blondeföreningen Resedagbok Studieresa Limousin- och Blondeföreningen - onsdag 24 juli 2013 07:59 Äntligen på väg! Några hade hoppat på redan i Varberg och resten hoppade på på Erikslund utanför Ängelholm. Totalt är 26

Läs mer

KENTAURS LÄSARRESA DOMINIKANSKA REPUBLIKEN 1-8/3-2014

KENTAURS LÄSARRESA DOMINIKANSKA REPUBLIKEN 1-8/3-2014 KENTAURS LÄSARRESA DOMINIKANSKA REPUBLIKEN 1-8/3-2014 Alla ryttares och hästälskares dröm besannas på denna resa Galoppera i vattenbrynet omgiven av vita stränder och turkosa dyningar som rullar in. Detta

Läs mer

Herzlich wilkommen nach Engelberg! 08-654 12 60, www.skiunlimited.se Skidtest Engelberg, Vitt & Brett 2

Herzlich wilkommen nach Engelberg! 08-654 12 60, www.skiunlimited.se Skidtest Engelberg, Vitt & Brett 2 Skidtest I Engelberg kommer snön normalt tidigt på hösten. Med snön kommer abstinensstinna friåkarproffs, skidfilmare och säsongare från hela världen. Med sitt läge får Engelberg ofta besök av lågtryck

Läs mer

Island är ett land som lämnar sina turister alltjämt förvånade och förundrade, hänförda och förtrollade.

Island är ett land som lämnar sina turister alltjämt förvånade och förundrade, hänförda och förtrollade. ISLANDSRESA ISLAND ETT SAGOLIKT LANDSKAP Island är ett land som lämnar sina turister alltjämt förvånade och förundrade, hänförda och förtrollade. Än i dag syns spåren tydligt efter hur naturen har format

Läs mer

Kom i form med oss på Mallorca

Kom i form med oss på Mallorca Kom i form med oss på Mallorca Pernilla Lisa Vicky Välkomna att åka med oss till denna underbara plats Can Martorell 11 18 oktober 2014 Här ger vi dig ett utbud av härlig träning för både kropp och själ.

Läs mer

Tjuvstarta sommaren 2016 med en härlig yogavecka i Nerja 9-16 april

Tjuvstarta sommaren 2016 med en härlig yogavecka i Nerja 9-16 april Tjuvstarta sommaren 2016 med en härlig yogavecka i Nerja 9-16 april Har glädjen att kunna erbjuda en yogakurs på din resa till vackra Nerja vid Medelhavets strand, Costa del sol, Andalusien. Den 9-16 april

Läs mer

barnhemmet i muang mai måndag 13 april - söndag 10 maj, 2015

barnhemmet i muang mai måndag 13 april - söndag 10 maj, 2015 barnhemmet i muang mai måndag 13 april - söndag 10 maj, 2015 I morgon är lugnet över för imorgon är alla barn tillbaks från lovet och vi har dessutom fått nio nya familjemedlemmar. I veckan som kommer

Läs mer

POLEN 2011. Jesper Hulterström. V10 s

POLEN 2011. Jesper Hulterström. V10 s POLEN 2011 Jesper Hulterström V10 s 1 Jag heter Jesper Hulterström och Har varit på utlandspraktik 5/5 25/5 i Polen i en stad vid namn Tuchola. Resan varade i 3 veckor och den gjorde jag med John Pettersson

Läs mer

En kort historia om en Norgeresa som blev Bingo!

En kort historia om en Norgeresa som blev Bingo! En kort historia om en Norgeresa som blev Bingo! Det började för många år sedan när jag och min fd fru, mina föräldrar och min farmor åkte till Oppdal i Norge. Vi skulle besöka farmors syster mm. Farmor

Läs mer

Sagan om Kalle Kanin en Metafor för entreprenörer

Sagan om Kalle Kanin en Metafor för entreprenörer 2009-04-16 Sid: 1 (7) Sagan om Kalle Kanin en Metafor för entreprenörer Det var en gång en kanin som hette Kalle. Han bodde på en grön äng vid en skog, tillsammans med en massa andra kaniner. Kalle hade

Läs mer

Verksamhetsberättelse för VIF:s Friluftssektion år 2011.

Verksamhetsberättelse för VIF:s Friluftssektion år 2011. Verksamhetsberättelse för VIF:s Friluftssektion år 2011. Styrelsen i VIF:s Friluftssektion har efter avslutat årsmöte 2011 konstituerat på följande vis. Ordf. Mikael Bernsten V. Ordf. Anders Abrahamsson

Läs mer

4. Vad tyckte du om kvaliten på ridningen?: mycket bra Kommentar om ridningen: -man fick rida hur mycket som helst, olika slags turer.

4. Vad tyckte du om kvaliten på ridningen?: mycket bra Kommentar om ridningen: -man fick rida hur mycket som helst, olika slags turer. Namn: Andrea Renström Resa: Arizona Datum: 9/3 2014 Kommentar mottagande: - Kommentar boende: -underbar stuga, sängarna är jättesköna. Städning varje dag om man vill. Kommentar maten: Maten är grymt god.

Läs mer

Veteranresa till Istanbul 28 31 mars 2014

Veteranresa till Istanbul 28 31 mars 2014 Veteranresa till Istanbul 28 31 mars 2014 Deltagare: Stockholmare: Göteborgare Gunnar Landborg Jan Lemos Håkan Karlsson Jukka Hämäläinen Klas Eliasson Bo Hörnquist Birger Vilhjalmsson Magnus Juthage Ingemar

Läs mer

Program för Fältjägarresa till Wien,Bratislava och Salzburg 27 april - 4 maj 2015

Program för Fältjägarresa till Wien,Bratislava och Salzburg 27 april - 4 maj 2015 Program för Fältjägarresa till Wien,Bratislava och Salzburg 27 april - 4 maj 2015 Välkomna med på en resa till Österrike och Slovakien. Vi börjar i Salzburg de första två dagarna. Staden där så många berömdheter

Läs mer

Solsäkra din höst med en Yogavecka i vackra, soliga Nerja 9-16/9 2014

Solsäkra din höst med en Yogavecka i vackra, soliga Nerja 9-16/9 2014 Solsäkra din höst med en Yogavecka i vackra, soliga Nerja 9-16/9 2014 Har glädjen att kunna erbjuda en en vecka med YOGA på din resa till vackra Nerja vid Medelhavets strand, Costa del sol, Malaga, Andalusien.

Läs mer

Har farten men inte turen

Har farten men inte turen Har farten men inte turen Nu har vi varit i granlandet i väster och tävlat, denna gång var det i Padborg Park i mellersta Jylland. Det var en riktigt rolig bana med mycket dolda krön och branta upp och

Läs mer

Yogavecka i solen i Nerja 9-16 April 2015

Yogavecka i solen i Nerja 9-16 April 2015 Låt sommaren börja redan i april med en Yogavecka i solen i Nerja 9-16 April 2015 Har glädjen att kunna erbjuda en yogakurs på din resa till vackra Nerja vid Medelhavets strand, Costa del sol, Malaga,

Läs mer

Shopping resa till Bangkok Ni åker med Thai Airways TG961 från Stockholm Arlanda kl 14.30 (onsdag) Här gäller Arlanda VIP service.

Shopping resa till Bangkok Ni åker med Thai Airways TG961 från Stockholm Arlanda kl 14.30 (onsdag) Här gäller Arlanda VIP service. Shopping resa till Bangkok Ni åker med Thai Airways TG961 från Stockholm Arlanda kl 14.30 (onsdag) Här gäller Arlanda VIP service. Ni möts i anslutning till vår VIP-entré på Arlanda, separat från terminalerna

Läs mer

Varmt välkommen till villa Hydroussa! Träningsresa till Andros- Grekland 9 maj till 16 maj 2015

Varmt välkommen till villa Hydroussa! Träningsresa till Andros- Grekland 9 maj till 16 maj 2015 Varmt välkommen till villa Hydroussa! Träningsresa till Andros- Grekland 9 maj till 16 maj 2015 Reseinformation och resevillkor Flyg & Transfer: Flygbolag som flyger direkt Köpenhamn till Aten tur och

Läs mer

Dag 4 Vid frukosten på terrassen kan vi njuta av utsikten innan vi återvänder till Kathamndu och Harati. Fri eftermiddag.

Dag 4 Vid frukosten på terrassen kan vi njuta av utsikten innan vi återvänder till Kathamndu och Harati. Fri eftermiddag. Himalaya 2015 Att vandra i Nepal hör till en av livets höjdpunkter. På denna resa gör vi en vandring längs Himalayas sluttningar från by till by under 5 dagar. Därutöver besöker vi Djungelområdet Chitwan,

Läs mer

Tillsammans med Birger, Maria, Helena och Annika fick jag en god kopp kaffe.

Tillsammans med Birger, Maria, Helena och Annika fick jag en god kopp kaffe. Måndag den 9 november 2009 Hej kära dagbok. Jag började min resa tidigt den här dagen. Redan klockan 5.30 blev jag hämtad av Birger och damerna. Birger körde oss så lugnt och säkert till Arlanda. På Arlanda

Läs mer

Resebrev från Gran Canaria, Tenneriffa, La Gomera, El Hierro och med besök av Lisa o Sivert, Anette o Kenneth, Monica o Peter o Inger o Hasse

Resebrev från Gran Canaria, Tenneriffa, La Gomera, El Hierro och med besök av Lisa o Sivert, Anette o Kenneth, Monica o Peter o Inger o Hasse Resebrev från Gran Canaria, Tenneriffa, La Gomera, El Hierro och med besök av Lisa o Sivert, Anette o Kenneth, Monica o Peter o Inger o Hasse Under denna period har vi hunnit besöka Gran Canaria, Teneriffa;

Läs mer

Panorama Route & Safari i Kruger

Panorama Route & Safari i Kruger Panorama Route & Safari i Kruger Detta fem dagars bilpaket som utgår från Johannesburg inkluderar en av världens vackraste områden utmed Panorama Route samt Safariupplevelser i Kruger. Detta paket kombinerar

Läs mer

FEI European Championships Dressyr & Hoppning 2015, Aachen Tyskland, 11-23 augusti

FEI European Championships Dressyr & Hoppning 2015, Aachen Tyskland, 11-23 augusti FEI European Championships Dressyr & Hoppning 2015, Aachen Tyskland, 11-23 augusti Följ med Equi Tours på mästerskapsresa till Aachen, Tyskland för ett spektakulärt Europamästerskap! Här väntas fantastiska

Läs mer

Barmarksläger i Portugal februari 2010

Barmarksläger i Portugal februari 2010 Barmarksläger i Portugal februari 2010 Torsdagen den 11 februari åkte en tapper skara orienteringsbrudar (Karin, Eva E, Eva J, Frida och Johanna) mot Portugal för att slipa formen i en vecka. Fredagen

Läs mer

TE 3:s RESA TILLL BARCELONA

TE 3:s RESA TILLL BARCELONA TE 3:s RESA TILLL BARCELONA Vart var vi? Vi tillbringade våra fem dagar i Barcelona,Spanien. Vad gjorde vi? Måndag- Bestod mest av att resa. Vi åkte från resecentrum klockan halv två på morgonen, vi flög

Läs mer

Lektion nr 5 Bra för mig bra för miljön

Lektion nr 5 Bra för mig bra för miljön Lektion nr 5 Bra för mig bra för miljön Copyright ICA AB 2011. 5 om dan gör kroppen glad Intervjua kompisen, skolsköterskan, personalen i matsalen, vaktmästaren, en annan lärare, syskon, föräldrar, idrottstränare

Läs mer

Akvarellkurs på Golden Club Cabanas i södra Portugal. Landskapsmåleri i akvarell

Akvarellkurs på Golden Club Cabanas i södra Portugal. Landskapsmåleri i akvarell Akvarellkurs på Golden Club Cabanas i södra Portugal Landskapsmåleri i akvarell Kurserna utgår från det klassiska landskapsmåleriet och går mot det mer förenklade och abstrakta gestaltandet av landskapet

Läs mer

2007-08-27 Skogen i skolan -ett centrum för samarbete

2007-08-27 Skogen i skolan -ett centrum för samarbete 2007-08-27 Skogen i skolan -ett centrum för samarbete Tema Resa i Kina med Kultur, teknik och shopping 28 oktober - 4 november 2007 Inbjudan Tema Resa Kina Kultur, teknik och shopping Alla pratar om Kina

Läs mer

Atacamaöknen, Chile 2013.

Atacamaöknen, Chile 2013. Atacamaöknen, Chile 2013. Den sista utflykten blev en fantastisk biltur längs en mycket hög väg, som går till Argentina och Bolivia. Gränsen mellan Chile och Bolivia går rakt genom båda vulkanernas topp

Läs mer

RESEBERÄTTELSE TYSKLAND-HOLLAND.

RESEBERÄTTELSE TYSKLAND-HOLLAND. RESEBERÄTTELSE 2010 TYSKLAND-HOLLAND. Vi åkte från Gullspång 14 april 2010 mot Varberg för att den 15 april färja Varberg-Grenå. Av ovanstående bild framgår att vi som åkte var Ove-Karin, Margareta-Rolf,

Läs mer

Cinque Terre - fem små byar vid Italienska rivieran

Cinque Terre - fem små byar vid Italienska rivieran Cinque Terre - fem små byar vid Italienska rivieran När vi lämnade Lugano i Schweiz for vi i princip rakt söderut. Vägen var i vår karta märkt som en motorväg, men det var den smalaste och krokigaste motorväg

Läs mer

Resa med Moheda SPF till Gdansk med Vargskansen 8/5 11/5 2015.

Resa med Moheda SPF till Gdansk med Vargskansen 8/5 11/5 2015. Resa med Moheda SPF till Gdansk med Vargskansen 8/5 11/5 2015. Fredag 8/5 18.00 Samling på Stena terminalen i Karlskrona. 19.00 Stena Vision lägger ut med kurs mot Gdynia. 20.00 Kvällens stora buffémiddag

Läs mer

Österrike, Alpendorf Avresa 1: 27 feb - 8 mars 2015 Avresa 2: 13-22 mars 2015

Österrike, Alpendorf Avresa 1: 27 feb - 8 mars 2015 Avresa 2: 13-22 mars 2015 Österrike, Alpendorf Avresa 1: 27 feb - 8 mars 2015 Avresa 2: 13-22 mars 2015 Upplev underbar skidåkning i Alperna 10 dagar Följ med på årets skidresa till fantastiska Alpendorf- St. Johann i Österrike.

Läs mer

Förläng våren med en ALLA KAN VECKA Yoga & Sång i Nerja 9-16 April 2014

Förläng våren med en ALLA KAN VECKA Yoga & Sång i Nerja 9-16 April 2014 Förläng våren med en ALLA KAN VECKA Yoga & Sång i Nerja 9-16 April 2014 Nu är det möjligt! För Alla som vill! Har vi glädjen att kunna erbjuda en yogakurs kombinerat med Alla kan sjunga på din resa till

Läs mer

& Sång i Nerja 9-16 April 2015

& Sång i Nerja 9-16 April 2015 Låt sommaren börja med en vårvecka Yoga & Sång i Nerja 9-16 April 2015 Nu är det möjligt! För Alla som vill! Har vi glädjen att kunna erbjuda en yogakurs kombinerat med Alla kan sjunga på din resa till

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL REPUBLIKEN MALTA

VÄLKOMMEN TILL REPUBLIKEN MALTA RESA MALTA VÄLKOMMEN TILL REPUBLIKEN MALTA Den vackra östaten Malta ligger i mellersta Medelhavet, mellan Libyen i söder och Italien i norr. Malta är Europas sydligaste stat och har drygt 400 000 invånare.

Läs mer

ROADTRIP FLORIDA. 2015-05-18 (14 dagar)

ROADTRIP FLORIDA. 2015-05-18 (14 dagar) ROADTRIP FLORIDA 2015-05-18 (14 dagar) DELSTATER: FLORIDA, GEORGIA, S och N CAROLINA, TENNESSEE, KENTUCKY, INDIANA, ILLINOIS, IOWA, WISCONSIN OCH MINNESOTA Våra tankar om resan Saxentorp Tours har arrangerat

Läs mer

Sigtuna projektet Ekilaskolan

Sigtuna projektet Ekilaskolan Sigtuna projektet Ekilaskolan Tre stenar och några träd. En kör längst bak i rummet. Några människor söker efter föda. För länge sedan Innan vi hade internet Och människan trodde Att solen var gud. Då

Läs mer

FEBRUARI 2013. Kvar i Östersund. den 23 februari 2013. VM stafett. den 15 februari 2013

FEBRUARI 2013. Kvar i Östersund. den 23 februari 2013. VM stafett. den 15 februari 2013 FEBRUARI 2013 Kvar i Östersund den 23 februari 2013 Har nu hunnit vara hemma några dagar efter VM som var en stor upplevelse för min del, tiden hemma har bestått till största delen av vila och återhämtning

Läs mer

Förläng våren med en Yogavecka i vackra Nerja 9-16 April 2014

Förläng våren med en Yogavecka i vackra Nerja 9-16 April 2014 Förläng våren med en Yogavecka i vackra Nerja 9-16 April 2014 Har glädjen att kunna erbjuda en yogakurs kombinerat med Alla kan sjunga på din resa till vackra Nerja vid Medelhavets strand, Costa del sol,

Läs mer

Från Grossenbrode till Väsbyviken

Från Grossenbrode till Väsbyviken Från Grossenbrode till Väsbyviken Lördagen den 17 april kl. 06:00 klev vi av båten i Rostock Tyskland. Från början var tanken att vi skulle flyga ner från Nyköping till Lübeck under fredagseftermiddagen

Läs mer

MAJ 2013. Mallorca. den 22 maj 2013. Mallis nästa. den 17 maj 2013

MAJ 2013. Mallorca. den 22 maj 2013. Mallis nästa. den 17 maj 2013 MAJ 2013 Mallorca den 22 maj 2013 Så har vi anlänt till Mallorca och den lilla byn Soller här på ön, sist jag var här var för 2 år sedan med laget. Denna gång är det bara jag A-K och Bettan men vi har

Läs mer

barnhemmet i muang mai måndag 15 oktober - söndag 18 november

barnhemmet i muang mai måndag 15 oktober - söndag 18 november barnhemmet i muang mai måndag 15 oktober - söndag 18 november Oj, oj oj, nu går tiden fort det har redan gått fem veckor sedan förra veckobrevet! Var tog de fem veckorna vägen? Jo, de försvann i en massa

Läs mer

9. Hur upplevde du kontakten med Häst & Sport Resor?: mycket bra Kommentar om kontakten med Häst & Sport Resor: -

9. Hur upplevde du kontakten med Häst & Sport Resor?: mycket bra Kommentar om kontakten med Häst & Sport Resor: - Namn: Peggy norman Resa: Transylvanien Datum: 7 juli 1. Hur blev du mottagen vid ankomsten?: mycket bra Kommentar mottagande: - 2. Hur var boendet jämfört med dina förväntningar?: mycket bra Kommentar

Läs mer

Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars.

Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars. Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars. Nu är jag på väg till Holland. Här står flygplanet som jag ska åka med till Schiphol i Amsterdam. Jag tycker att planet ser väldigt säkert ut. Sådär

Läs mer

TÖI ROLLSPEL F 003 Sidan 1 av 5 Försäkringstolkning

TÖI ROLLSPEL F 003 Sidan 1 av 5 Försäkringstolkning ÖI ROLLSPEL F 003 Sidan 1 av 5 Försäkringstolkning Ordlista stålskena fraktur brott i handleden akuten amputering konvention avtal efterskott omprövning överklaga SJUVÅRD VID ILLFÄLLIG VISELSE UOMLANDS

Läs mer

Program NTPR-resan 2009 U B C C. British Car. United

Program NTPR-resan 2009 U B C C. British Car. United Program NTPR-resan 2009 U B C C United British Car Clubs Gothenburg Sweden 9 januari 2009 NTPR 2009 dag för dag - en preliminär tankeställare Onsdag 10 juni Anglo Bridge kallas DFDS fraktrutt mellan Göteborg

Läs mer

ORDFÖRANDE HAR ORDET

ORDFÖRANDE HAR ORDET VINTER 2011 ORDFÖRANDE HAR ORDET Det gamla året är snart slut och det nya hälsar vi välkommet. Jag tackar er alla för det gångna året och för allt ni har gjort för föreningen. Jag hoppas mycket på ert

Läs mer

Resebrev nr 1, 2011 - Trapani Sicilien

Resebrev nr 1, 2011 - Trapani Sicilien Resebrev nr 1, 2011 - Trapani Sicilien Året började med att vi tog en 10 dagars semester från Sverige, i januari månad, för att besöka Trapani o möta vårsolen. Hemma var det ju svinkallt o massor med snö

Läs mer

Kap.1 Packning. - Ok, säger Elin nu måste vi sätta fart för båten går om fem timmar!

Kap.1 Packning. - Ok, säger Elin nu måste vi sätta fart för båten går om fem timmar! Kap.1 Packning Hej jag heter Elin. Jag och min pojkvän Jonathan ska till Gotland med våra kompisar Madde och Markus. Vi håller på att packa. Vi hade tänkt att vi skulle tälta och bada sedan ska vi hälsa

Läs mer

New Jersey San Jose NY Rangers Boston. Matcher: New Jersey Devils-NY Rangers New Jersey Devils-Toronto Maple Leafs NY Rangers-Phoenix Coyotes

New Jersey San Jose NY Rangers Boston. Matcher: New Jersey Devils-NY Rangers New Jersey Devils-Toronto Maple Leafs NY Rangers-Phoenix Coyotes Resa 1 27 Februari Matcher: NY Rangers Chicago New Jersey San Jose NY Rangers Boston Resa 2 21 Mars Matcher: New Jersey Devils-NY Rangers New Jersey Devils-Toronto Maple Leafs NY Rangers-Phoenix Coyotes

Läs mer

POSTTRAMPET LUDVIKA 10 september 2005

POSTTRAMPET LUDVIKA 10 september 2005 POSTTRAMPET LUDVIKA 10 september 2005 Postens IF Ludvika och Postens Idrottsförbund inbjuder till POSTTRAMPET. Motionsklassen kommer att cykla på natursköna cykelbanor anlagda på gamla järnvägsbankar på

Läs mer

Roadbook för BMW eventet Vättern runt 2012. Datum: 18-19:e Augusti.

Roadbook för BMW eventet Vättern runt 2012. Datum: 18-19:e Augusti. Roadbook för BMW eventet Vättern runt 2012. Datum: 18-19:e Augusti. Bakgrund: Liksom förra året är även 2012 års upplaga ett 2 dagars event. Övernattningen sker i år på Aspa Herrgård som ligger ca 13 km

Läs mer

Resa Skåne runt. 10-13 augusti 2015. Vid Sverige är fästat en liten jordlapp som kallas Skåne, för att visa detta Sverige hur övriga Europa ser ut.

Resa Skåne runt. 10-13 augusti 2015. Vid Sverige är fästat en liten jordlapp som kallas Skåne, för att visa detta Sverige hur övriga Europa ser ut. Resa Skåne runt 10-13 augusti 2015 Vid Sverige är fästat en liten jordlapp som kallas Skåne, för att visa detta Sverige hur övriga Europa ser ut. Så sa en man som hette Stjernswärd i mitten av 1800-talet

Läs mer

Las Vegas med Fightplay & Ciceron

Las Vegas med Fightplay & Ciceron UFC 116 Las Vegas Las Vegas med Fightplay & Ciceron Las Vegas är en stad som måste upplevas. Ingen stad i världen erbjuder den kombination av nöje, lyx, solsemester och shopping som Vegas. På dagarna kan

Läs mer

Vardagsgolfarna till Albarella Golf Club, Italien 22-29 april 2009,

Vardagsgolfarna till Albarella Golf Club, Italien 22-29 april 2009, Vardagsgolfarna till Albarella Golf Club, Italien 22-29 april 2009, Flyg: Med Ryan Air från Skavsta flygplats (Nyköping) 22/4 Skavsta Treviso 17.25-19.50 29/4 Treviso Skavsta 20.15-22.45 Pris och plats

Läs mer

Kom ihåg ombyteskläder.

Kom ihåg ombyteskläder. Hej v48 Nu har vi börjat med massage, med tända ljus och skön musik masserade barnen varandra medan jag visade i luften vilka rörelser de skulle göra. Först var det lite fnissigt och de hade lite svårt

Läs mer

Yogavecka i vackra Nerja 28/11-5/12

Yogavecka i vackra Nerja 28/11-5/12 Ladda batterierna inför julen med en Yogavecka i vackra Nerja 28/11-5/12 Har glädjen att kunna erbjuda en yogaresa till vackra Nerja vid Medelhavets strand, Costa del sol, Malaga, Andalusien. Den 28/11-5/12

Läs mer

Höstresa med Café Opera Golf 5-13/11, 2011 till Punta Cana, Dominikanska republiken

Höstresa med Café Opera Golf 5-13/11, 2011 till Punta Cana, Dominikanska republiken Höstresa med Café Opera Golf 5-13/11, 2011 till Punta Cana, Dominikanska republiken En specialresa för Café Opera Golfs medlemmar som också är öppen för Hang Arounds. Vi bor på bra hotell och spelar golf

Läs mer

Från Cortina till Venedig på cykel

Från Cortina till Venedig på cykel Från Cortina till Venedig på cykel Friskis&Svettis Göteborg tillsammans med Hummingbird Grupp & Konferens erbjuder en semesterupplevelse rik på historia och i ett fantastiskt landskap; Följ med oss på

Läs mer

Finike marina under mars månad, o allt det lilla som där händer!

Finike marina under mars månad, o allt det lilla som där händer! Resebrev nr 2, 2013 Finike marina under mars månad, o allt det lilla som där händer! Lite om vad som händer i marinan, o det är inte lite det! Egentligen så är denna period mest tänkt till att jobba på

Läs mer

VACKRA CHAMONIX-MONT-BLANC ENASTÅENDE SKIDÅKNING

VACKRA CHAMONIX-MONT-BLANC ENASTÅENDE SKIDÅKNING RESA CHAMONX VACKRA CHAMONIX-MONT-BLANC Chamonix, egentligen Chamonix-Mont-Blanc, är en ort belägen i regionen Rhône-Alpes i östra Frankrike, vid foten av Alpernas högsta berg Mont Blanc. Chamonix är till

Läs mer

Vinresa till Niederösterreich Österrike

Vinresa till Niederösterreich Österrike Vinresa till Niederösterreich Österrike Slutet av september, början på oktober 2015 med Munskänkarna Otterbäcken 2015 är Niederösterreich i Österrike utsedd till årets vinort/region av Munskänkarna centralt.

Läs mer

The travel game en español

The travel game en español The travel game en español Nombre: Grupo: Utgångspunkten är att 3-5 personer representerar en grupp svenska ungdomar som ska besöka ett spansktalande land för att turista, lära sig mer om landet och framför

Läs mer

Programförslag. Gruppresa för 10 personer till Palma de Mallorca

Programförslag. Gruppresa för 10 personer till Palma de Mallorca Programförslag Gruppresa för 10 personer till Palma de Mallorca 2013 En vacker och sofistikerad pärla Palma De Mallorca Vackra Palma de Mallorca har under årtionden varit ett mycket populärt resmål. Som

Läs mer

26-29 SEPTEMBER 2008 TRE NÄTTER 20 PERSONER

26-29 SEPTEMBER 2008 TRE NÄTTER 20 PERSONER ISLAND ********** 26-29 SEPTEMBER 2008 TRE NÄTTER 20 PERSONER Vilket annat land i vår närhet kan vara mer spännande? På Island finns aktiva vulkaner, jättelika glaciärer och vildmarker så ödsliga att de

Läs mer

Norgeresa med Fortum Power Riders. 2014-05-17 tom 2014-05-22

Norgeresa med Fortum Power Riders. 2014-05-17 tom 2014-05-22 Deltagare: Håkan Andersson, Börje Salonen och Frank Skaufel. En kväll i februari träffades Börje och jag hemma hos honom för att titta på en trolig rutt i Norge till sommaren. Börje hade redan bokat in

Läs mer

Max, var är du? LÄSFÖRSTÅELSE MARIA FRENSBORG ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN

Max, var är du? LÄSFÖRSTÅELSE MARIA FRENSBORG ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN MARIA FRENSBORG LÄSFÖRSTÅELSE kapitel 1 scouterna(sid 3, rad 8), grupp för ungdomar som tycker om naturen försvunnen (sid 3, rad10), borta parkeringen (sid 4, rad 1), där man

Läs mer

RESAN. År 6. År 7. Målet i år 7 är att klara av nedanstående resa:

RESAN. År 6. År 7. Målet i år 7 är att klara av nedanstående resa: RESAN År 6 I år 6 är målet att du ska kunna kommunicera på mycket enkel franska. För att nå målet lär du dig ord och uttryck inom många olika områden, t.ex. familjen, djur, frukter, klockan, sporter och

Läs mer

Nu styrde vi kosan mot nästa upplevelse Monterey bay Aquarium.

Nu styrde vi kosan mot nästa upplevelse Monterey bay Aquarium. Idag fick vi sova lite längre, uppstigning 07,30. Vi skulle äta frukost 08,00 och vi hade hört att dem hade nygräddade våfflor på detta hotell. Det var en utsökt frukost med smarriga våfflor och tillhörande

Läs mer

tokiga transporter SPN-uppdrag

tokiga transporter SPN-uppdrag HUVUDUPPGIFT: Hur reser vuxna egentligen? 1. Hur reser vuxna egentligen? Välj ut en vuxen i din närhet som du litar på och träffar ofta. Välj ut tre dagar under arbetsveckan (måndag till fredag) då du

Läs mer

På äventyr med EXPA i Cinque Terre/cykel i Toscana

På äventyr med EXPA i Cinque Terre/cykel i Toscana På äventyr med EXPA i Cinque Terre/cykel i Toscana Tillsammans med researrangören EXPA vill vi erbjuda dig en spännande och innehållsrik långweekend i Italien. En resa där vi önskar ge dig påfyllnad av

Läs mer

Min tid i Bryssel. Onsdag 12 nov 2008:

Min tid i Bryssel. Onsdag 12 nov 2008: Min tid i Bryssel Onsdag 12 nov 2008: Klockan ringde 03:15 och jag har aldrig varit så trött i hela mitt liv. Det var väldigt nära att jag direkt somnade om för just då kändes en hel natts sömn viktigare

Läs mer

Liege 3 februari 2014. Belgian Open - Visé. 1-2 februari 2014. Belgian Open - Visé, Sida!1

Liege 3 februari 2014. Belgian Open - Visé. 1-2 februari 2014. Belgian Open - Visé, Sida!1 Liege Belgian Open - Visé 1-2 februari 2014 Belgian Open - Visé, Sida!1 Belgian Open - Visé 1-2 februari 2014 Resan började tidigt fredag morgon med att Mario och jag tog varsitt morgonflyg till Bryssel.

Läs mer

Kroatien 2013 NPTK klubbresa 13-20 april

Kroatien 2013 NPTK klubbresa 13-20 april Näsbyparks TK välkomnar Er till tennislägret i Kroatien våren 2013! Kroatien 2013 NPTK klubbresa 13-20 april Med början hösten 2010 samt våren 2011-2012 arrangerade vi våra första tennisresor till Kroatien.

Läs mer

Program NTPR-resan 2007 U B C C. British Car. United. Clubs Gothenburg Sweden

Program NTPR-resan 2007 U B C C. British Car. United. Clubs Gothenburg Sweden Program NTPR-resan 2007 U B C C United British Car Clubs Gothenburg Sweden NTPR 2007 dag för dag Lördagen den 2 juni Klockan 8:00 lämnar Stenafärjan Göteborg och då finns vi ombord. 11:15 är vi i Frederikshavn

Läs mer

Specialtidning för BestKust Feskarna, Grovfjord 04. BestKust Feskarna 04. Sponsored by

Specialtidning för BestKust Feskarna, Grovfjord 04. BestKust Feskarna 04. Sponsored by Specialtidning för BestKust Feskarna, Grovfjord 04 BestKust Feskarna 04 Bra fiske efter havskatt och torsk Sponsored by Innehåll BestKust Feskarna 04, 2:a resan till Grovfjord Nord-Norge Uppresan till

Läs mer

PRO Husie till Bourgogne 23-31 maj 2015

PRO Husie till Bourgogne 23-31 maj 2015 PRO Husie till Bourgogne 23-31 maj 2015 Bourgogne namnet känner man igen och förknippar med vin. Och, naturligtvis finns här mycket och gott av den varan. Men, Bourgogne är inte bara vin! Här finns fantastiska

Läs mer

www.leanlink/lss Semesterprogram Sommaren 2013

www.leanlink/lss Semesterprogram Sommaren 2013 Semesterprogram Sommaren 2013 LSS Funktionsstöd/Fritid och Kultur inbjuder Dig att delta i vår semesterverksamhet sommaren 2013. Resorna och lägren är första hand till för dig som är över 21 år och bor

Läs mer

Akvarellkurs på Golden Club Cabanas, Portugal 2015. Landskapsmåleri i akvarell

Akvarellkurs på Golden Club Cabanas, Portugal 2015. Landskapsmåleri i akvarell Akvarellkurs på Golden Club Cabanas, Portugal 2015 Landskapsmåleri i akvarell Kursen utgår från det klassiska landskapsmåleriet och går mot det mer förenklade och abstrakta gestaltandet av landskapet och

Läs mer

Gambia tour 5-10 februari 2014. Upplev det bästa av Gambia tillsammans med mig och vår fina personal på One World Village Guesthouse!

Gambia tour 5-10 februari 2014. Upplev det bästa av Gambia tillsammans med mig och vår fina personal på One World Village Guesthouse! Gambia tour 5-10 februari 2014 Upplev det bästa av Gambia tillsammans med mig och vår fina personal på One World Village Guesthouse! Onsdag 5/2 Bakau tour. Vi promenerar i omgivningarna, besöker Crocodile

Läs mer

Studieresa Till EU-parlamentet

Studieresa Till EU-parlamentet Studieresa Till EU-parlamentet När våren fortfarande var i full blom gjorde DHR i Borås en studieresa till Bryssel. Man fick träffa politiker och på plats studera hur man arbetar för tillgänglighet. Med

Läs mer

Vävresa till Kenya. Välkommen till en spännande resa genom vävarlandet Kenya.

Vävresa till Kenya. Välkommen till en spännande resa genom vävarlandet Kenya. Vävresa till Kenya 3-18 mars 2015 Välkommen till en spännande resa genom vävarlandet Kenya. Vi skickar dig förslag på flygavgångar som du själv betalar. Biljetten kommer att ligga på runt 5000 kr ToR till

Läs mer

DP NOVA KURSRESA TILL SYDAFRIKA 27 DECEMBER 2009-08 JANUARI 2010

DP NOVA KURSRESA TILL SYDAFRIKA 27 DECEMBER 2009-08 JANUARI 2010 Preliminärt program DP NOVA KURSRESA TILL SYDAFRIKA 27 DECEMBER 2009-08 JANUARI 2010 Dag 1 28 december - måndag 06:15 Ankomst med British Airways till Kapstaden. Ni möts på flygplatsen av er guide för

Läs mer