Garda, sommaren 2009 en cykelsemester att minnas Av Bo Gasslander.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Garda, sommaren 2009 en cykelsemester att minnas Av Bo Gasslander."

Transkript

1 Garda, sommaren 2009 en cykelsemester att minnas Av Bo Gasslander. Vecka 27 (29/6 6/7) var veckan som fyra glada grabbar, Torsten, Andreas, Tomas och undertecknad tidigare under våren bestämt skulle tillbringas i Italien med att cykla, cykla och cykla. Ja egentligen var det tänkt att veckan skulle avslutas med cykelloppet Maratona dles Dolomites men planerna grusades man sa från arrangörshåll att vår anmälan inte kommit fram! Torsten som var vår reseledare, hade letat efter ett hotell som kunde erbjuda bra hyrcyklar och hittat Sport Hotel Veronello nära Gardasjön det skulle bli DeRosa hojar. När vi sedan såg bildspelet på nätet som visade omgivningarna, ja då var vi alla sålda. Maratona dles Dolomites eller inte, vi åker ändå! Dag 1, måndag 29/6 Vi valde Ryan Air från Nyköping/Skavsta till Bergamo (bensin och parkering tillkom på hemmaplan, men flyget var relativt billigt!). Sedan blev det tåg till Peschiera del Garda (via några byten) där vi blev hämtade med hotellets buss. Förväntansfulla! Torsten, Tomas och Andreas. Vår guide Maurizio mötte oss (men att han var vår guide visste vi inte då). En 65 år ung italienare (som varit italiensk mästare i fjärilsim som ung och dessutom sprungit maraton) med både charm och bra bett i benen men tyvärr endast kunnig i det lokala språket. Teckenspråket skulle dock visa sig fungera utmärkt. 1(20)

2 Vi åkte från Sverige när det var som varmast och soligast (den finaste veckan på hela sommaren skulle det senare visa sig) men vi landade i Italien där det var ändå varmare men också fuktigare. Härligt, värme är bra! Sport Hotel Veronello är ett snyggt hotell; trevlig personal, bra service, bra och bekväma (men kanske aningen små) rum, en härlig innegård med utomhusrestaurant, stort poolområde, gym(nåja), stora fotbollsplaner för de som är intresserade av sådant, cykelverkstad och daglig tvättservice av kläder. Saknade vi något tro? Efter en sen lunch (maten ja, wow det var ett särskilt kapitel som jag får återkomma flera gånger till) så skulle vi prova in våra cyklar. Vi hade mailat våra längdmått i förväg så där stod de och väntade på oss. DeRosa Avant Carbon cyklar utrustade med Campagnolo Centaur, ganska ok! Egna pedaler på och så lite justering av sadel/byte av styrstam och sen ut Det blev mer än bara prova 40 km, en ljummen kväll utefter Gardasjön med en häftig stigning från Torri del Benaco rätt uppför berget med en efterföljande lång, lång utförslöpa var nog mer än vi hade väntat oss. 30 min innan restauranten stängde, halv nio sjönk vi ned vid middagsbordet och vilken middag sen, genomgående standard var salladsbuffé, förrätt, pasta, varmrätt och sedan efterrätts/tårtbuffé! Den natten sov jag som en sten. Det här började bra, kan det bli bättre? Visst kunde det det och det blev det också. Några av alla de tårtor som bjöds. 2(20)

3 Dag 2, tisdag 30/6 Programmet var som på ett träningsläger. Bra med tider och rutiner för det var cykelrundorna och bergen som bjöd på omväxlingen. Och så maten förstås. Att träna som en stolle innebär ju att man kan äta som en stolle. Detta hade man också förstått på hotellet god (finns det förresten dålig italiensk mat?) och rikligt med mat är något som utmärker ett bra träningsläger. Så alla våra dagar såg ut enligt följande: Klockan ringer Frukostbuffé Tillbaks i bingen vila Förberedelse inför dagens tur hämta matpaketet och hojarna Då kör vi 14.00/15.00 Då är vi hemma Lunchbuffé Vila/fritt Middag serveras Dagens tur var 90 km. Från hotellet utefter Gardasjön norrut till Malcesine och tillbaks igen. Relativt lätt cykling med undantag för två bergsklättringar där den tuffaste var upp till Monti från Malcesine och så ner igen. På nedvägen från Monti så stannade vi och fyllde på våra vattenflaskor. Malcesine syns där nere. Snyggt, inte sant? 3(20)

4 När vi drog iväg så visade det sig att vårt ystra sällskap också omfattade tre australiensare, Vince, Chris och Johanna och en holländare, Jan. Mycket trevliga (men så är ju de flesta cyklister!). Vår guide körde bra på platten men tvingades släppa i bergen. Han hade råkat ut för en förfärlig krasch ca 1 månad tidigare och klagade på smärta i knäet, en riktig tuffing dock och alltid lika glad och trevlig. Vi körde som vi brukar göra hemma. Höll ihop gänget tills bergsklättringen började. Sedan fri fart uppför och så samlade vi gruppen igen på toppen för att köra nedför i samlad trupp. Nåja, uppför var väl ok för mig men nedför betydligt svårare. Snäva kurvor, brant brant och så risk för att få möte gjorde att jag bromsade mig ner (lite för mycket kanske). Jag får skylla på åldern! Jag bromsar och bromsar och bromsar! Chris var tydligen någon slags elitcyklist (han var åtminstone sponsrad av GIANT) så han brukade komma först uppför men han skulle få konkurrens som han inte klarade av. Det hände sista träningsdagen men det återkommer jag till. 4(20)

5 På kajen i Torri del Benaco. Jan från Holland och Johanna och Chris från Australien, Dag 3, onsdag 1/7 Varje kväll, efter middagen så hade guiden skrivit ut kartor på turen dagen därpå. Dessutom fanns det i receptionen information om övriga förutsättningar väderprognos, typ av tur (dvs hur bergig/tuff den är), följebil eller inte, matsäck eller inte, + lite annat smått och gott. Så redan dagen innan viste vi att onsdagens tur skulle bli häftig. Vi skulle klättra drygt 1400 m på ca 30 km. Följebilen skulle visa sig bli åtminstone min räddning men det viste jag inte då, kvällen före. Dagens tur var 105 km. Allt började bra, sol och varmt. 25 km lugnt trampande norrut på småvägar nära motorvägen A22 mellan Bologna och Brennero. När vi kom till Peri så började det, ca 800 m uppför på en sträcka av 10 km, phuu det var svettigt. Därefter vila och dricka vid följebilen och samlande av gänget innan vi tog den sista stigningen, 800 m på en sträcka av 20 km. 5(20)

6 Halvvägs upp! Där nere i dalen ser man A22 an till Brennero. På 1600 m höjd så är luften tunnare än i Frölunda det kändes när man tog i, dessutom så mullrade det betänkligt och molnen här högt uppe var allt annat än inbjudande. Att dessutom bara ha en tunn kortärmad cykeltröja och ingen vindjacka eller väst med sig måste väl sättas upp på oerfarenhetens konto. Det misstaget gör jag aldrig om! Det blev kallt på nedvägen och när det dessutom började regna, ja då klev jag in i följebilen. Regn förresten, skyfall är nog det rätta ordet. När bromsarna inte tar, när man inget ser, när vattendropparna (eller var det hagel) är så stora att de gör röda märken på kroppen och grus och stenar som forsar ut på vägen ja då känner man sig bra liten. Gruppen splittrades fick jag senare reda på och ett gäng tog skydd vid en kyrka. Andreas, Tomas och Jan var de enda som trotsade regn, hagel, vett och sans. 6(20)

7 Det drar ihop sig till regn och kallt var det också. Brrrrrr. Lite skamsen kände jag väl mig det var bara jag och Johanna som tog bilen hem, men jag tröstar mig med att det var nedför. Dag 4, torsdag 2/7 Dagens tur blev 105 km för Chris och mig. Övriga i gänget inkl guiden tog en kortare och lugnare resa. Det började med en kort trampning till Torri del Benaco och därefter båtresa tvärs över sjön till Toscolano-Maderno. Turen gick därefter till Salo, Padenghe sui Garda och vidare söderut bland majsfält och fruktodlingar. Inga berg men väl sugande långa och raka italienska landsvägar. Dessutom körde Chris och jag fel några gånger. Jag hade tagit med mig kartan men skulle haft en kompass också. När vi till slut kom hem så var jag lika trött och lycklig som efter ett bergspass. 7(20)

8 På båten till Toscolano-Maderno med Torri del Benaco i bakgrunden. Andreas skymtar till vänster. Därefter Tomas, Jan, Bosse, Johanna och Chris. Dag 5, fredag 3/7 Dagens tur blev den längsta under veckan, 145 km (och vilka km sedan). Om onsdagens resa var tuff så skulle den här resan visa sig vara ännu tuffare. Vi började som onsdagen, via småvägar norrut mot Brennero och svängde av västerut vid Mori efter ca 50 km för att sedan klättra från Loppio till Santa Barbara, ca 1000 m stigning på 12,5 km. Det var så brant på sina ställen att jag satt där och letade efter en tredje och mindre framklinga som givetvis inte fanns. Nu fick man istället stå upp på lägsta växeln och trycka/dra i pedalerna med all kraft för att inte stanna av helt och ramla. 8(20)

9 Långt, långt därnere finns Loppio (någonstans) Väl uppe så smakade fikat underbart, is-teet var en dröm, mackorna ljuvliga och fjällvattnet det godaste jag druckit. 9(20)

10 Vissa kan inte nöja sig med att bara dricka fjällvattnet! Tomas, Torsten och Andreas svalkar sig på toppen av Santa Barbara. Resan ner sedan var något av det vackraste jag sett. 22 km utför, först med ängar kring vägen och sedan i tät skog och med staden Riva del Garda och den norra och smala Gardasjön långt där nere. Ok, jag körde inte fort här heller och jag borde väl ha tittat mer på utsikten men Andreas sa något ganska träffande: här kör man på smala serpentinvägar, utan några vägräcken och när man stannar till och tittar ut över kanten så är det först en liten grässlänt och sedan några 100 meter fritt fall ner till nästa by. 10(20)

11 Långt långt därnere skymtar Bolognano, strax norr om Riva del Garda. När vi väl kom ner så slog värmen mot oss. Däruppe, 1165 m.öh. var det svalt (men inte kallt den här gången) men nere vid sjön var det nästan tropisk värme. Så vad att göra, jo full spruta hem till hotellet i rak motvind, ca 60 km, på ett led utefter sjön med australiensarna först och vi svenskar på rullen. Jösses vad det gick undan, men det fläktade och kul var det. 11(20)

12 Jan kom lite efter när vi drog iväg från Riva. Middagen senare på kvällen visade sig bli en grillafton och som brukligt så sparades det inte på något. Det serverades lamm, kyckling, olika typer av grillspett, fläsk och oxkött, och så korv i långa banor. Herregud vad man kan stoppa i sig! 12(20)

13 Dag 6, lördag 4/7 Detta skulle bli vår vilodag, men vadå vila, när man är i Italien, när man är vid Gardasjön och när det inte regnar. Nej nej, vila får man göra när man kommer hem. Ok, programmet sa en sen eftermiddags och ganska kort/lugn tur det blev sedermera 55 km och i ganska god fart (tack vare australiensarna igen). Men dagen blev fri själv lade jag mig vid poolen med en bok och en öl (efter en timmas gymträning!). Faktiskt helt ok att byta cyklandet mot lite charterliv. Mina kompisar föredrog att besöka en vingård, med tillhörande provsmakning. Turen senare på eftermiddagen skulle visa sig vara mycket vacker. Vi cyklade söderut till Peschiera del Garda och vidare utefter floden Fiume Mincio till Monte Borghetto. Färden gick på fantastiska cykelvägar där delar var en nedlagd smalspårig järnväg. Cappucinon smakade (som alltid i Italien) kanon på det lilla kaffet i Monte Borghetto. Hem gick det fort men å andra sidan, vanlig tråkig landsväg är till för att köra fort på, eller? Monte Borghetto. Dag 7, söndag 5/7 Sista cykeldagen! Turen presenterades som över fyra toppar till Verona. Det skulle således bli både tuff cykling och också lite turistande, kul! Trippmätaren kom att stå på 92 km när vi senare summerade dagen. Vi började med ca 7-8 km lugn körning rakt österut till första stigningen ca 450 m uppför på en 8-9 km lång sträcka. Därefter en snabb utförslöpa och sedan nummer två 200 höjdmeter och 4 km cykling. Återigen nedför och så en kort stigning, nummer 3-13(20)

14 150 m uppför utspritt på 3 km. Återstod så det fjärde och sista uppförslutet ca 230 m uppför på en sträcka av ca 4 km. Sen var det utför, utför och utför till Verona. Nästa hela gänget samlat med Verona i bakgrunden Tomas, Bosse, Maurizio, Andreas, Vince, Torsten och Mark. Undrar förresten vad turisterna tänkte när 10 cyklister kommer trampande in i gamla staden, på kullerstensgator i gränder och prång. Kanske en så vanlig syn i Italien att ingen egentligen bry sig? 14(20)

15 Hela gänget utanför Veronas antika teater. Till vänster vår guide, Maurizio. Därefter Mark, Vince, Johanna, Torsten, Tomas, Andreas och Chris. Ja just det, jag skulle ju berätta om när Chris, vår spets och värsta bergsget, fick däng så det bara rök om ett och han var inte speciellt ledsen för det. I klättring nummer 2, mitt i den värsta stigningen så hör jag hur man skriker något nedifrån (jag låg som fjärde man mellan australiensarna och mina svenska kamrater). Det var guiden som ropade Rasmussen! (men det fick jag veta först senare). Sedan svischade det bara till det kändes som jag stod still i backen. När Michael Rasmussen passerade Chris längre upp i backen försökte han hänga på. Enligt Chris hängde han med 5 meter och i nästa serpentinsväng kuggade Rasmussen bara upp på stora kakan och försvann. Och det är kanske så man skall uppleva proffsen för att förstå hur fort de faktiskt kör. Inte via TV eller utefter vägkanten utan genom att bli omkörd. Ok säger ni (och vi också) en sån som Rasmussen skulle ju aldrig vika ner sig för några cykelmotionärer utan kör nog så långt och hårt han bara kan för att senare slå av på takten. Hur som helst, fort gick det i alla fall. Dag 8, måndag 6/7 Hemresa och på återseende hoppas jag. Och vad kostade kalaset? Mindre än vad man kan tro faktiskt! - En veckas helpension i dubbelrum (och som sagt, bara maten var värd varenda Euro): 549 Euro 15(20)

16 - Resa med Ryan Air från Nyköping/Skavsta till Bergamo (tor, inkl skatter och bagage): 938 sek - Bilresa/bensin från Göteborg till Nyköping/Skavsta (tor): 790 Sek - Parkering på Nyköping/Skavsta: 540 Sek - Hyra av cyklar en vecka: 180 Euro - Obligatoriskt medlemskap(?) för att få cykla i Italien: 10 Euro - Diverse tåg och bussbiljetter mellan Begamo flygplats och Peschiera del Garda (tor): ca Euro Ville man dricka annat än kaffe, juice och vatten på hotellet, t.ex. öl och vin så fick man betala detta extra. Ytterligare några tankar och erfarenheter om vår resa och vistelse: Vi bokade Ryan Air ganska tidigt kanske nödvändigt för att vara säker på att komma med. Vecka 27 (29/6-6/7) var lite tidigt på säsongen (så sa man i alla fall på hotellet). Det var därför lugnt och skönt på hotellet och i restaurangen. Om hotellet varit fullt med ungdomar (ett fotbollsträningsläger startade veckan efter) så kanske helhetsintrycket blivit annorlunda. Att åka ner senare än vad vi gjorde medför ännu varmare väder och det kanske är att rekommendera att man åker tidigare eller som en höstresa. Räkna med förseningar om ni åker tåg. Det finns bussar som är både enklare och bekväma mellan flygplatsen i Bergamo och Brescia (därifrån får man sedan ta tåget till/från Peschiera del Garda). Vi hade nog tur som träffade på såpass bra tränade cyklister. Det gjorde våra turer både roligare och hårdare. Cyklarna, som värderades till kr kan bli en dyr historia om något inträffar. Ute på vägarna är man själv ansvarig för eventuella skador. Hotellet hade ingen försäkring och det fanns ingen möjlighet till s.k. självriskeliminering. Man vet ju aldrig men att kolla med det egna försäkringsbolaget kanske är en god ide. 16(20)

17 Våra hyrcyklar, DeRosa Avant. Småsaker som vattenflaskor och extraslangar kan med fördel tas med hemifrån. Allt kostar en punka tex kostar 60 spänn (som iof inte är speciellt dyrt). 17(20)

18 Vi valde måndag till måndag eftersom vi inte viste hur de allmänna kommunikationerna fungerade och räknade med att turtätheten var bättre en vardag. Kanske en försiktighetsåtgärd men man vet ju aldrig. Man kan ta med sig sin egen cykel. På hotellet låste man in cyklarna och rummet var larmat. Men priset, ca 300 spänn per dag i cykelhyra måste ju ställas mot allt som kommer till om man vill ta med sin egen hoj. Avgiften för egen cykel på Ryan Air motsvarade nästan hyran. Vi hade ett underbart väder hela veckan (med undantag för onsdagens skyfall). Under senare delen av veckan så regnade det på nätterna medan det var sol och varmt på dagarna. Givetvis är bra vädret aldrig en garanti och man måste komma ihåg att vatten på de italienska vägarna kan resultera i en helt annan upplevelse vägarna blir lätt såphala. När vi reste hem på måndagen den 6 juli så regnade det och guidens kommentar var, vi ställer in! Det innebär att man kan, om man vågar, ge sig ut själv. Jag vet inte hur vi skulle ha gjort om vi ställts inför detta faktum. Det fanns vanliga cyklar att låna på hotellet. Bra eftersom hotellet låg ca 4-5 km från närmaste tätort, Lazise. Bara att rulla nedför (men givetvis klättra uppför på vägen tillbaks). Som alla orter utefter Gardasjön så är Lazise väldigt turistisk så om man känner för att uppleva sådant, så är det inga problem. Torsten, Bosse, Tomas och Andreas i Lazise. Ingen kan väl tro att detta är cyklister, jo förresten. Kanske var det pga att vi var så få på hotellet eller att man samarbetade med lokala cykelaffärer så när vi frågade om skjuts till Bardolino och till Paola Pezzos bike shop så ställde hotellet upp utan problem. 18(20)

19 Utanför Paola Pezzo bike shop i Bardolino (och Torsten fick hälsa på Paola) Måste än än gång återkomma till maten och då speciellt frukten. När mat serverades så fanns jämt och ständigt körsbär, melon, annans, äpplen, aprikoser, persikor m.m. - att ta hur mycket som helst av. Och det gjorde vi! Kartor och länkar Via länken så kan ni se hur man kommer till Sport Hotel Veronello och också hur turerna går/gick. För att göra det lite enklare så har jag klippt ihop en kartbild som visar Gardasjön med omgivningar och platserna som är nämnda i texten ovan. Svart visar orter från och till flygplatsen, blått är nära där vi bodde och rött platser vi besökte/körde igenom under våra cykelturer. 19(20)

20 20(20)

Följa Giro d`italia 2016

Följa Giro d`italia 2016 Följa Giro d`italia 2016 Under några dagar i maj får du en fantastisk möjlighet att följa Giro d`italia på plats, mitt i de vackra Dolomiterna i Sydtyrolen. Du kommer inte bara att få prova banorna och

Läs mer

VÅR RESA TILL BOSNIEN 2008

VÅR RESA TILL BOSNIEN 2008 VÅR RESA TILL BOSNIEN 2008 MÅNDAG 15/9 Vi träffades tidigt på morgonen, för att ta tåget till Kastrup. Därifrån flög vi till Budapest, sen vidare till Sarajevo. Kärt återseende med regn. Vi tog taxi till

Läs mer

JULI 2012. Storsjöyran. den 28 juli 2012

JULI 2012. Storsjöyran. den 28 juli 2012 JULI 2012 Storsjöyran den 28 juli 2012 Nu har det gått några dagar sen sist och jag har haft en vecka med lugnare träning, vilket har varit ganska skönt då det är Yran-vecka i stan och fullt med folk.

Läs mer

Preliminärt Program för Jubileumsresa med Club Amarone till Valpolicella 2015

Preliminärt Program för Jubileumsresa med Club Amarone till Valpolicella 2015 Preliminärt Program för Jubileumsresa med Club Amarone till Valpolicella 2015 Datum: 8-11 oktober Pris 10.500 kr / person (inluderar allt utom flyg) Välkommen att följa med till Valpolicella. Det är nu

Läs mer

Efter en god natts sömn så packade vi ihop och drog oss ner mot Färjan i Rödby. Vi åkte rätt tidigt på Torsdag morgon, käkade frukost på båten för vi

Efter en god natts sömn så packade vi ihop och drog oss ner mot Färjan i Rödby. Vi åkte rätt tidigt på Torsdag morgon, käkade frukost på båten för vi MOTOGP 2015 Tänkte berätta om en till resa på 11 dagar som jag och 3 vänner gjorde sommaren 2015. Syftet med resan var at åka till Assen, Holland och kolla på Moto gp. Jag började min resa tisdag morgon

Läs mer

Vad gör ni den 26:e till 30:e september?

Vad gör ni den 26:e till 30:e september? Vad gör ni den 26:e till 30:e september? För en tid sedan träffade jag Claes Claesson, f.d. mycket erkänd krögare i Karlstad, som numera tillsammans med hustrun Titti bl.a. arrangerar Njutningsresor se

Läs mer

Runt sjön Lago Nahuel Huapi

Runt sjön Lago Nahuel Huapi Runt sjön Lago Nahuel Huapi Villa la Angostura är en liten turistort på Lago Nahuel Huapi s norra strand. På riktig spanska uttalas Villa vijja, men här uttalas det vicha. Vi kom dit på nyårsdagen vid

Läs mer

FEBRUARI 2013. Kvar i Östersund. den 23 februari 2013. VM stafett. den 15 februari 2013

FEBRUARI 2013. Kvar i Östersund. den 23 februari 2013. VM stafett. den 15 februari 2013 FEBRUARI 2013 Kvar i Östersund den 23 februari 2013 Har nu hunnit vara hemma några dagar efter VM som var en stor upplevelse för min del, tiden hemma har bestått till största delen av vila och återhämtning

Läs mer

Spanienresa med Spa rva gen CK 2010

Spanienresa med Spa rva gen CK 2010 Spanienresa med Spa rva gen CK 2010 Spårvägens årliga cykelresa till Spanien har blivit mycket populär. Och i mitten på mars åkte hela 36 personer från tre olika klubbar ned till Spanien. Cyklister från

Läs mer

Scandinavian training camp 21-28/4 2007.

Scandinavian training camp 21-28/4 2007. Scandinavian training camp 21-28/4 2007. Inspirerade av Christians historier var vi några som på bussen till Lidingöloppet bestämde oss för att också prova på att åka på träningsläger till Portugal. Här

Läs mer

Inplaceringstest A1/A2

Inplaceringstest A1/A2 SVENSKA Inplaceringstest A1/A2 Välj ett ord som passar i meningen. Skriv inte det! Ring in bokstaven med det passande ordet! Exempel: Smöret står i kylskåpet. a) om b) på c) i d) från Svar c) ska ringas

Läs mer

Resedagbok. Studieresa Limousin- och Blondeföreningen

Resedagbok. Studieresa Limousin- och Blondeföreningen Resedagbok Studieresa Limousin- och Blondeföreningen - onsdag 24 juli 2013 07:59 Äntligen på väg! Några hade hoppat på redan i Varberg och resten hoppade på på Erikslund utanför Ängelholm. Totalt är 26

Läs mer

PRO Kävlinge på rundtur på Gotland augusti 2016

PRO Kävlinge på rundtur på Gotland augusti 2016 PRO Kävlinge på rundtur på Gotland 22-26 augusti 2016 Resan startade tidigt i ottan klockan 05:30 från Furulund och 06:00 från Kävlinge! Reseledaren Per Arne, chauffören Joakim och alla vi andra var på

Läs mer

Fjällpoesi av de glada eleverna i 6 Gul 2008

Fjällpoesi av de glada eleverna i 6 Gul 2008 Fjällpoesi av de glada eleverna i 6 Gul 2008 Farten med min vackra bräda Är obeskrivlig Men ändå så är det synen Som fångade mina ögon. Jag kollar på de andra. Så ser vilken fart de åker med. Men ändå

Läs mer

POLEN 2011. Jesper Hulterström. V10 s

POLEN 2011. Jesper Hulterström. V10 s POLEN 2011 Jesper Hulterström V10 s 1 Jag heter Jesper Hulterström och Har varit på utlandspraktik 5/5 25/5 i Polen i en stad vid namn Tuchola. Resan varade i 3 veckor och den gjorde jag med John Pettersson

Läs mer

Träningsläger till Spanien 24/3-31/3, och 22/3-1/4, 2012 (7 resp. 10dgr). En repris på 2006, 2007, 2008, 2009, 2010 & 2011!

Träningsläger till Spanien 24/3-31/3, och 22/3-1/4, 2012 (7 resp. 10dgr). En repris på 2006, 2007, 2008, 2009, 2010 & 2011! Träningsläger till Spanien 24/3-31/3, och 22/3-1/4, 2012 (7 resp. 10dgr). En repris på 2006, 2007, 2008, 2009, 2010 & 2011! Är du sugen på att komma i form tidigt på säsongen, cykla utan vinterkläder redan

Läs mer

Resebrev nr 9, 12 juli 11 augusti 2011. Rekresa till Kos o mötet med Emma o Andreas med resp, plus Familjen Sturesson som var på besök i 2 veckor.

Resebrev nr 9, 12 juli 11 augusti 2011. Rekresa till Kos o mötet med Emma o Andreas med resp, plus Familjen Sturesson som var på besök i 2 veckor. Resebrev nr 9, 12 juli 11 augusti 2011. Rekresa till Kos o mötet med Emma o Andreas med resp, plus Familjen Sturesson som var på besök i 2 veckor. Efter att Elin o Larsa lämnat oss så tog vi en seglig

Läs mer

Har farten men inte turen

Har farten men inte turen Har farten men inte turen Nu har vi varit i granlandet i väster och tävlat, denna gång var det i Padborg Park i mellersta Jylland. Det var en riktigt rolig bana med mycket dolda krön och branta upp och

Läs mer

Herzlich wilkommen nach Engelberg! 08-654 12 60, www.skiunlimited.se Skidtest Engelberg, Vitt & Brett 2

Herzlich wilkommen nach Engelberg! 08-654 12 60, www.skiunlimited.se Skidtest Engelberg, Vitt & Brett 2 Skidtest I Engelberg kommer snön normalt tidigt på hösten. Med snön kommer abstinensstinna friåkarproffs, skidfilmare och säsongare från hela världen. Med sitt läge får Engelberg ofta besök av lågtryck

Läs mer

KONFERENSRESA BERGAMO

KONFERENSRESA BERGAMO KONFERENSRESA BERGAMO UPPLEV VACKRA BERGAMO Den italienska staden Bergamo är en vacker stad belägen i utkanten av Alperna. Staden ligger i regionen Lombardien i norra Italien. Denna vackra stad är delad

Läs mer

Resebrev från Gran Canaria, Tenneriffa, La Gomera, El Hierro och med besök av Lisa o Sivert, Anette o Kenneth, Monica o Peter o Inger o Hasse

Resebrev från Gran Canaria, Tenneriffa, La Gomera, El Hierro och med besök av Lisa o Sivert, Anette o Kenneth, Monica o Peter o Inger o Hasse Resebrev från Gran Canaria, Tenneriffa, La Gomera, El Hierro och med besök av Lisa o Sivert, Anette o Kenneth, Monica o Peter o Inger o Hasse Under denna period har vi hunnit besöka Gran Canaria, Teneriffa;

Läs mer

SPF Freja inbjuder i samarbete med Ena Operations till "Temaresa Vin 2017". Resmålet blir Budapest och Balatonsjön, Ungern 12/9 18/

SPF Freja inbjuder i samarbete med Ena Operations till Temaresa Vin 2017. Resmålet blir Budapest och Balatonsjön, Ungern 12/9 18/ SPF Freja inbjuder i samarbete med Ena Operations till "Temaresa Vin 2017". Resmålet blir Budapest och Balatonsjön, Ungern 12/9 18/9 2017. Ungerns huvudstad Budapest består av två stadshalvor. Dessa var

Läs mer

KONFERENSRESA BERGAMO

KONFERENSRESA BERGAMO KONFERENSRESA BERGAMO UPPLEV VACKRA BERGAMO Den italienska staden Bergamo är en vacker stad belägen i utkanten av Alperna. Staden ligger i regionen Lombardien i norra Italien. Denna vackra stad är delad

Läs mer

PM Cykelcity Gran Fondo Tour 11-15 augusti!

PM Cykelcity Gran Fondo Tour 11-15 augusti! PM Cykelcity Gran Fondo Tour 11-15 augusti! Varmt välkommen till en härlig cykelvecka i Dalarna med oss på Cykelklubben.se, YA Arena, Bancykelklubben och Cykelcity! I år är vi stolta över att få ge svenska

Läs mer

Norge Resa 2010 3/8-6/8

Norge Resa 2010 3/8-6/8 Norge Resa 2010 3/8-6/8 Min Norge resa påbörjades en solig tisdag morgon, klockan 08 00 styrdes kosan mot föräldrahemmet i Virserum en liten nätt sträcka på 7,5mil. Man har packat och förberett resan i

Läs mer

Dolomiterna 2010. Vi kommer att bo på landstypiska hotell ( två hotellbyten ), med halvpension, d.v.s. frukost och middag ingår.

Dolomiterna 2010. Vi kommer att bo på landstypiska hotell ( två hotellbyten ), med halvpension, d.v.s. frukost och middag ingår. Dolomiterna 2010 Kurvor och bergspass i mängder, bra vägar, fantastisk natur, och mat i toppklass. Dolomiterna är med andra ord det perfekta motorcykelresmålet. Bergspassen, vägarna och naturen i Sydtyrolen

Läs mer

Hot Iron Tyrolen tour 2011

Hot Iron Tyrolen tour 2011 Hot Iron Tyrolen tour 2011 Den 16/7 2011 samlades 9st. Hot Iron medlemmar på 8st. mc för en 400:a mila tripp till Tyrolen. Samling och start Kårtorp. Första dagen avverkades i lagom takt på mindre vägar

Läs mer

Erbjudande till medlemmarna i Mölndals Golfklubb med vänner och bekanta och alla andra som åkt med oss de senaste åren till Spanien!

Erbjudande till medlemmarna i Mölndals Golfklubb med vänner och bekanta och alla andra som åkt med oss de senaste åren till Spanien! Åk med på golfresa till Benidorm och Alicante i Spanien hösten 2012! (OBS: Nytt program avresa en dag senare än vad tidigare meddelats flygresenärer flyger nu med Norwegian Air Shuttle direkt Göteborg-Alicante

Läs mer

EN SEPTEMBER-REPRIS SFI. Hur är det idag? Får jag låna ditt busskort? Vad vill du ha, kaffe eller te? Vad vill du ha, nötter eller godis?

EN SEPTEMBER-REPRIS SFI. Hur är det idag? Får jag låna ditt busskort? Vad vill du ha, kaffe eller te? Vad vill du ha, nötter eller godis? SFI EN SEPTEMBERREPRIS Hur är det idag? Får jag låna ditt busskort? Vad vill du ha, kaffe eller te? Vad vill du ha, nötter eller godis? Vill du ha lite mer? Kan du hjälpa mig? Oj, förlåt! Tack för lånet!

Läs mer

KENTAURS LÄSARRESA DOMINIKANSKA REPUBLIKEN 1-8/3-2014

KENTAURS LÄSARRESA DOMINIKANSKA REPUBLIKEN 1-8/3-2014 KENTAURS LÄSARRESA DOMINIKANSKA REPUBLIKEN 1-8/3-2014 Alla ryttares och hästälskares dröm besannas på denna resa Galoppera i vattenbrynet omgiven av vita stränder och turkosa dyningar som rullar in. Detta

Läs mer

barnhemmet i muang mai måndag 13 april - söndag 10 maj, 2015

barnhemmet i muang mai måndag 13 april - söndag 10 maj, 2015 barnhemmet i muang mai måndag 13 april - söndag 10 maj, 2015 I morgon är lugnet över för imorgon är alla barn tillbaks från lovet och vi har dessutom fått nio nya familjemedlemmar. I veckan som kommer

Läs mer

Tillsammans med Birger, Maria, Helena och Annika fick jag en god kopp kaffe.

Tillsammans med Birger, Maria, Helena och Annika fick jag en god kopp kaffe. Måndag den 9 november 2009 Hej kära dagbok. Jag började min resa tidigt den här dagen. Redan klockan 5.30 blev jag hämtad av Birger och damerna. Birger körde oss så lugnt och säkert till Arlanda. På Arlanda

Läs mer

Borlänge Skolors Musikkår

Borlänge Skolors Musikkår Borlänge Skolors Musikkår 27 juni 8 juli 2013 Nu är det snart dags att stiga på bussarna och åka till Lido di Jesolo! Vi ledare ser fram emot ett par härliga veckor tillsammans med er och hoppas att allt

Läs mer

Vinresa Bulgarien November

Vinresa Bulgarien November Vinresa Bulgarien 22-26 November Program Dag 1. Onsdagen den 22 november Flyg: Ryan Air från Skavsta/Stockholm-Sofia 19.50-23.40 Austrian Air från Köpenhamn Sofia 17.40-22.55 (en mellanladdning) Sen ankomst

Läs mer

Elevuppgifter till Spöket i trädgården. Frågor. Kap. 1

Elevuppgifter till Spöket i trädgården. Frågor. Kap. 1 Elevuppgifter till Spöket i trädgården Frågor Kap. 1 1. Varför vaknade Maja mitt i natten? 2. Berätta om när du vaknade mitt i natten. Varför vaknade du? Vad tänkte du? Vad gjorde du? Kap 2 1. Varför valde

Läs mer

Barmarksläger i Portugal februari 2010

Barmarksläger i Portugal februari 2010 Barmarksläger i Portugal februari 2010 Torsdagen den 11 februari åkte en tapper skara orienteringsbrudar (Karin, Eva E, Eva J, Frida och Johanna) mot Portugal för att slipa formen i en vecka. Fredagen

Läs mer

Norgeresa med Hurtigrutten till Lofoten och på Motorcykel hem till Karlstad 2015-06-27 2015-07-07

Norgeresa med Hurtigrutten till Lofoten och på Motorcykel hem till Karlstad 2015-06-27 2015-07-07 Norgeresa med Hurtigrutten till Lofoten och på Motorcykel hem till Karlstad 2015-06-27 2015-07-07 27 Juni Första stopp i Årjäng, fint väder. 13:20 Nu är vi i Kongsberg, mat dags det är 23 grader varmt

Läs mer

SÖNDAG 13 SEPTEMBER 2015. START pm

SÖNDAG 13 SEPTEMBER 2015. START pm SÖNDAG 13 SEPTEMBER 2015 START pm VIKTIG STARTINFORMATION Välkommen till Velothon Stockholm 2015! Nedan följer viktig information om tävlingen och evenemanget. För att garantera din säkerhet, och ett incidentfritt

Läs mer

VACKRA PRAG. Vi bor fint och centralt, och har med oss svensktalande guide/reseledare under vistelsen.

VACKRA PRAG. Vi bor fint och centralt, och har med oss svensktalande guide/reseledare under vistelsen. VACKRA PRAG Följ med och upplev vackra Prag! Staden som bjuder på allt vi förväntar oss av en storstad i form av historia, kultur, restauranger och goda shoppingmöjligheter. Under våra dagar i Prag lär

Läs mer

Inbjudan till. Träningsläger. Österrike Wipptal. 8-16 augusti 2015

Inbjudan till. Träningsläger. Österrike Wipptal. 8-16 augusti 2015 Inbjudan till Träningsläger Österrike Wipptal 8-16 augusti 2015 Info: Den andra veckan i augusti är det dags för årets stora klubb-händelse. Då drar nämligen OK Hammaren till Wipptal i Österrikiska alperna

Läs mer

Kom i form med oss på Mallorca

Kom i form med oss på Mallorca Kom i form med oss på Mallorca Pernilla Lisa Vicky Välkomna att åka med oss till denna underbara plats Can Martorell 11 18 oktober 2014 Här ger vi dig ett utbud av härlig träning för både kropp och själ.

Läs mer

Sagan om Kalle Kanin en Metafor för entreprenörer

Sagan om Kalle Kanin en Metafor för entreprenörer 2009-04-16 Sid: 1 (7) Sagan om Kalle Kanin en Metafor för entreprenörer Det var en gång en kanin som hette Kalle. Han bodde på en grön äng vid en skog, tillsammans med en massa andra kaniner. Kalle hade

Läs mer

Avfärd: Klockan 8:00 från fritids (samling senast 7:45) Hemkomst: Ca klockan 16:00 (vi åker från Höör ca 15:00)

Avfärd: Klockan 8:00 från fritids (samling senast 7:45) Hemkomst: Ca klockan 16:00 (vi åker från Höör ca 15:00) Utflykt till Skånes Djurpark 28 juni Avfärd: Klockan 8:00 från fritids (samling senast 7:45) Hemkomst: Ca klockan 16:00 (vi åker från Höör ca 15:00) Ströva i djurparken (kolla matningen av vissa djur)

Läs mer

En kort historia om en Norgeresa som blev Bingo!

En kort historia om en Norgeresa som blev Bingo! En kort historia om en Norgeresa som blev Bingo! Det började för många år sedan när jag och min fd fru, mina föräldrar och min farmor åkte till Oppdal i Norge. Vi skulle besöka farmors syster mm. Farmor

Läs mer

Kompis med kroppen. 5. Bra för mig bra för miljön

Kompis med kroppen. 5. Bra för mig bra för miljön Kompis med kroppen 5. Bra för mig bra för miljön 5 om dan gör kroppen glad Intervjua kompisen, skolsköterskan, föräldern, syskon, tränare eller någon annan du känner om varför de tycker att man ska äta

Läs mer

Resan ORDLISTA HANS PETERSON ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN

Resan ORDLISTA HANS PETERSON ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN HANS PETERSON ORDLISTA sällan (sida 11, rad 17),, inte ofta mullrar (sid 3, rad 1), högt ljud har hand om (sid 3, rad5), passar, tar hand om alperna (sid 4, rad 3), höga berg

Läs mer

ÖREBROS 40-milare 2010-06-05 av Mats Lundgren, Fornåsa

ÖREBROS 40-milare 2010-06-05 av Mats Lundgren, Fornåsa ÖREBROS 40-milare 2010-06-05 av Mats Lundgren, Fornåsa 40 mil på cykel låter himla långt när man börjar fundera på det. Det tycker jag också och bara fram till i fjol så skulle det varit något som vore

Läs mer

Med löparskor till Mallorca Susanne Dalsätt & Miranda Kvist

Med löparskor till Mallorca Susanne Dalsätt & Miranda Kvist Lördag 20:e april Med löparskor till Mallorca Susanne Dalsätt & Miranda Kvist Ankomst till flygplatsen i Palma, Mallorca där vi möts upp av vår transfer som kör oss till vårt hotell. Ankomst till hotell

Läs mer

TÖI ROLLSPEL F 003 Sidan 1 av 5 Försäkringstolkning

TÖI ROLLSPEL F 003 Sidan 1 av 5 Försäkringstolkning ÖI ROLLSPEL F 003 Sidan 1 av 5 Försäkringstolkning Ordlista stålskena fraktur brott i handleden akuten amputering konvention avtal efterskott omprövning överklaga SJUVÅRD VID ILLFÄLLIG VISELSE UOMLANDS

Läs mer

Vätterrundan 2009 och vi hade inte tur med vädret.

Vätterrundan 2009 och vi hade inte tur med vädret. Vätterrundan 2009 och vi hade inte tur med vädret. Så var det då dags för vår första (och sista?) Vätternrunda. Vi hade ängsligt följt väderrapporterna i veckan och till sist var det bara att inse att

Läs mer

Gardasjön 9 dagar 25/7-2/8 2015

Gardasjön 9 dagar 25/7-2/8 2015 Gardasjön 9 dagar 25/7-2/8 2015 2015 GARDASJÖN Italiens största sjö, den azurblå Gardasjön med sitt kristallklara vatten, omgärdas av flera medeltida, pittoreska städer med smala gränder och charmiga stadskärnor.

Läs mer

Bodensjön runt 5-13 juli 2016

Bodensjön runt 5-13 juli 2016 Jubileumsresa Ryssbybygdens Buss firar 30 år Bodensjön runt 5-13 juli 2016 Achim Mende/Internationale Bodensee Tourismus GmbH Cykla Bodensjön runt 9 dagar 2016 firar Ryssbybygdens Buss 30 år. Detta firar

Läs mer

TUFFA TRÄNINGSPASS SOL GOD MAT MARBELLA SPANIEN - APRIL 2016

TUFFA TRÄNINGSPASS SOL GOD MAT MARBELLA SPANIEN - APRIL 2016 Toughest OCR camp TUFFA TRÄNINGSPASS SOL GOD MAT MARBELLA SPANIEN - APRIL 2016 Vi vill skapa träningsresor som utvecklar dig på många sätt! Du skall komma hem som dig själv men starkare både fysiskt och

Läs mer

Cykelhelg i Rättvik! 4-6 September 2015

Cykelhelg i Rättvik! 4-6 September 2015 Cykelhelg i Rättvik! 4-6 September 2015 UPPTÄCK RÄTTVIK FRÅN SADELN Att följa med på en guidad utflykt ger mervärde till din cykelupplevelse oavsett om du aldrig besökt Rättvik eller känner till omgivningen

Läs mer

Tjuvstarta sommaren 2016 med en härlig yogavecka i Nerja 9-16 april

Tjuvstarta sommaren 2016 med en härlig yogavecka i Nerja 9-16 april Tjuvstarta sommaren 2016 med en härlig yogavecka i Nerja 9-16 april Har glädjen att kunna erbjuda en yogakurs på din resa till vackra Nerja vid Medelhavets strand, Costa del sol, Andalusien. Den 9-16 april

Läs mer

MAJ 2013. Mallorca. den 22 maj 2013. Mallis nästa. den 17 maj 2013

MAJ 2013. Mallorca. den 22 maj 2013. Mallis nästa. den 17 maj 2013 MAJ 2013 Mallorca den 22 maj 2013 Så har vi anlänt till Mallorca och den lilla byn Soller här på ön, sist jag var här var för 2 år sedan med laget. Denna gång är det bara jag A-K och Bettan men vi har

Läs mer

SEARCH2011. WE SEARCH WE FIND J.MALMQVIST TRAINING SPECIALISTS www.ptsweden.com

SEARCH2011. WE SEARCH WE FIND J.MALMQVIST TRAINING SPECIALISTS www.ptsweden.com SEARCH2011 Träningsresa S.E.A.R.C.H. 2011 J.Malmqvist training specialists Panorama Hotel Kalamaki Kreta 14-21 oktober 2011 Klassiskt förstaklasshotell högt beläget på en udde utanför byn Kalamaki. Till

Läs mer

Reseprogram Moheda SPF Seniorerna Budapest med Pusztan, Ungern 6-11 september 2017

Reseprogram Moheda SPF Seniorerna Budapest med Pusztan, Ungern 6-11 september 2017 Ungerns huvudstad Budapest består av två stadshalvor. Dessa var tidigare två självständiga städer. Buda ligger på vänstra sidan av floden Donau och Pest på den högra. År 1873 blev de till en stad som idag

Läs mer

Cinque Terre - fem små byar vid Italienska rivieran

Cinque Terre - fem små byar vid Italienska rivieran Cinque Terre - fem små byar vid Italienska rivieran När vi lämnade Lugano i Schweiz for vi i princip rakt söderut. Vägen var i vår karta märkt som en motorväg, men det var den smalaste och krokigaste motorväg

Läs mer

Kap.1 Packning. - Ok, säger Elin nu måste vi sätta fart för båten går om fem timmar!

Kap.1 Packning. - Ok, säger Elin nu måste vi sätta fart för båten går om fem timmar! Kap.1 Packning Hej jag heter Elin. Jag och min pojkvän Jonathan ska till Gotland med våra kompisar Madde och Markus. Vi håller på att packa. Vi hade tänkt att vi skulle tälta och bada sedan ska vi hälsa

Läs mer

Nätåkarresan till Skåne/Höganäs 2010

Nätåkarresan till Skåne/Höganäs 2010 Nätåkarresan till Skåne/Höganäs 2010 Vid höstmötet i november beslöts att bilda två grupper med skilda resmål. Den ena gruppen skulle under ledning av Kent att åka till Skåne. Slutmålet blev Höganäs och

Läs mer

-PAROS- Varmt och skönt. -PAROS- Sol, bad och värme. God mat & Dryck. -CANNES & MONACO- Hembesök och Depådrink.

-PAROS- Varmt och skönt. -PAROS- Sol, bad och värme. God mat & Dryck. -CANNES & MONACO- Hembesök och Depådrink. -PAROS- Varmt och skönt -PAROS- Sol, bad och värme. God mat & Dryck. -CANNES & MONACO- Hembesök och Depådrink. -MÜNCHEN-&-BERLIN- Oktoberfest & Återförening. INEHÅLL InterRail 1990 Traveller 1990 Nr 2

Läs mer

Det gick faktiskt bra. Och dina tips som du gav mig innan resan var väldigt användbara. Du sa till exempel att jag inte skulle ta med för mycket

Det gick faktiskt bra. Och dina tips som du gav mig innan resan var väldigt användbara. Du sa till exempel att jag inte skulle ta med för mycket Efter semestern Hej Mikaela! Hej Joanna! Hur har du haft det på din semester? Vi har haft det jättebra! Var var ni nånstans? Vi var i Turkiet. Ja, just det, du berättade ju. Och du var lite orolig för

Läs mer

Sommarvecka med Yoga i Nerja 9-16 Juni

Sommarvecka med Yoga i Nerja 9-16 Juni Sommarvecka med Yoga i Nerja 9-16 Juni Har glädjen att kunna erbjuda en en vecka med YOGA på din resa till vackra Nerja vid Medelhavets strand, Costa del sol, Malaga, Andalusien. Den 9-16 juni 2014 med

Läs mer

RESEBERÄTTELSE TYSKLAND-HOLLAND.

RESEBERÄTTELSE TYSKLAND-HOLLAND. RESEBERÄTTELSE 2010 TYSKLAND-HOLLAND. Vi åkte från Gullspång 14 april 2010 mot Varberg för att den 15 april färja Varberg-Grenå. Av ovanstående bild framgår att vi som åkte var Ove-Karin, Margareta-Rolf,

Läs mer

Lärarrummet för lättläst lattlast.se/larare

Lärarrummet för lättläst lattlast.se/larare Kampen mot klockan - funderingsfrågor, diskussion om tid och skrivövning Ämne: Svenska, SVA, Årskurs: 7-9 Lektionstyp: reflektion, diskussion, skrivövning Lektionsåtgång: 2-5 Upp och hoppa! hojtar mamma.

Läs mer

Island är ett land som lämnar sina turister alltjämt förvånade och förundrade, hänförda och förtrollade.

Island är ett land som lämnar sina turister alltjämt förvånade och förundrade, hänförda och förtrollade. ISLANDSRESA ISLAND ETT SAGOLIKT LANDSKAP Island är ett land som lämnar sina turister alltjämt förvånade och förundrade, hänförda och förtrollade. Än i dag syns spåren tydligt efter hur naturen har format

Läs mer

Dagbok från en spännande cup i Danmark - med kämparanda, smörrebröd och solsting!

Dagbok från en spännande cup i Danmark - med kämparanda, smörrebröd och solsting! Dagbok från en spännande cup i Danmark - med kämparanda, smörrebröd och solsting! 20/7 2014 Vi åkte från Kuben kl. 01:00 söndag morgon. Busschauffören stannade i Västerås för att ta en bensträckare men

Läs mer

Solsäkra din höst med en Yogavecka i vackra, soliga Nerja 9-16/9 2014

Solsäkra din höst med en Yogavecka i vackra, soliga Nerja 9-16/9 2014 Solsäkra din höst med en Yogavecka i vackra, soliga Nerja 9-16/9 2014 Har glädjen att kunna erbjuda en en vecka med YOGA på din resa till vackra Nerja vid Medelhavets strand, Costa del sol, Malaga, Andalusien.

Läs mer

4. Vad tyckte du om kvaliten på ridningen?: mycket bra Kommentar om ridningen: -man fick rida hur mycket som helst, olika slags turer.

4. Vad tyckte du om kvaliten på ridningen?: mycket bra Kommentar om ridningen: -man fick rida hur mycket som helst, olika slags turer. Namn: Andrea Renström Resa: Arizona Datum: 9/3 2014 Kommentar mottagande: - Kommentar boende: -underbar stuga, sängarna är jättesköna. Städning varje dag om man vill. Kommentar maten: Maten är grymt god.

Läs mer

Yogavecka i solen i Nerja 9-16 April 2015

Yogavecka i solen i Nerja 9-16 April 2015 Låt sommaren börja redan i april med en Yogavecka i solen i Nerja 9-16 April 2015 Har glädjen att kunna erbjuda en yogakurs på din resa till vackra Nerja vid Medelhavets strand, Costa del sol, Malaga,

Läs mer

Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars.

Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars. Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars. Nu är jag på väg till Holland. Här står flygplanet som jag ska åka med till Schiphol i Amsterdam. Jag tycker att planet ser väldigt säkert ut. Sådär

Läs mer

Roadbook för BMW eventet Vättern runt 2012. Datum: 18-19:e Augusti.

Roadbook för BMW eventet Vättern runt 2012. Datum: 18-19:e Augusti. Roadbook för BMW eventet Vättern runt 2012. Datum: 18-19:e Augusti. Bakgrund: Liksom förra året är även 2012 års upplaga ett 2 dagars event. Övernattningen sker i år på Aspa Herrgård som ligger ca 13 km

Läs mer

Vykort från Cucao, Isla de Chiloé

Vykort från Cucao, Isla de Chiloé Vykort från Cucao, Isla de Chiloé Vi längtade ut till havet Océano Pacífico där vi trodde att vi kunde idka lite beach walking, dvs. vandring på stranden. Har man en gång provat detta vill man alltid tillbaka.

Läs mer

Minisemester i Hälsingland

Minisemester i Hälsingland Minisemester i Hälsingland 130605-130612 Onsdag kväll vid 23 tiden parkerar vi utanför Alftas camping vid Forsparken. Efter frukost morgonen därpå, på svenska flaggans dag parkerar vi bredvid övriga Kristinehamnare.

Läs mer

Akvarellkurs på Golden Club Cabanas i södra Portugal. Landskapsmåleri i akvarell

Akvarellkurs på Golden Club Cabanas i södra Portugal. Landskapsmåleri i akvarell Akvarellkurs på Golden Club Cabanas i södra Portugal Landskapsmåleri i akvarell Kurserna utgår från det klassiska landskapsmåleriet och går mot det mer förenklade och abstrakta gestaltandet av landskapet

Läs mer

ITALIEN Reggio Emilia

ITALIEN Reggio Emilia Maria Selin OP2A ITALIEN Reggio Emilia Maria Selin op2a Jag har varit i 3 Italien i veckor och haft praktik och det har varit jätte bra! Jag skulle rekommendera alla elever som får möjligheten att åka

Läs mer

Höstresa med Café Opera Golf 5-13/11, 2011 till Punta Cana, Dominikanska republiken

Höstresa med Café Opera Golf 5-13/11, 2011 till Punta Cana, Dominikanska republiken Höstresa med Café Opera Golf 5-13/11, 2011 till Punta Cana, Dominikanska republiken En specialresa för Café Opera Golfs medlemmar som också är öppen för Hang Arounds. Vi bor på bra hotell och spelar golf

Läs mer

Rembo Skidor Presenterar

Rembo Skidor Presenterar Rembo Skidor Presenterar HUGO JACOBSSON Ålder: 16 år Skidgymnasiets ort: Mora kommun Gren: Längdskidor Vilket år går du på skidgymnasiet: Första året Program: Naturvetenskapliga programmet Hugos tips:

Läs mer

FEBRUARI 2012. JVM-Distans. den 22 februari 2012

FEBRUARI 2012. JVM-Distans. den 22 februari 2012 FEBRUARI 2012 JVM-Distans den 22 februari 2012 Då var första tävlingen avklarad för oss äldre igår, resultatet från min egen sida var inte alls suveränt, faktiskt inte ens i närheten.. Men med tanke på

Läs mer

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar ! Onsdagen 10/7 Onsdagen 10/7 Torsdag 11/7 Torsdag 11/7, Fredag 12/7 Fredag 12/7 Lördag 13/7 Lördag 13/7 Söndag 14/7 Söndag 14/7 Måndag 15/7 Måndag 15/7 Tisdag 16/7 Tisdag 16/7 Onsdag 17/7 Onsdag 17/7

Läs mer

barnhemmet i muang mai måndag 15 oktober - söndag 18 november

barnhemmet i muang mai måndag 15 oktober - söndag 18 november barnhemmet i muang mai måndag 15 oktober - söndag 18 november Oj, oj oj, nu går tiden fort det har redan gått fem veckor sedan förra veckobrevet! Var tog de fem veckorna vägen? Jo, de försvann i en massa

Läs mer

Solsäkra din höst med en Yogavecka i vackra, soliga Nerja 9-16/9.

Solsäkra din höst med en Yogavecka i vackra, soliga Nerja 9-16/9. Solsäkra din höst med en Yogavecka i vackra, soliga Nerja 9-16/9. Har glädjen att kunna erbjuda en yogaresa till vackra Nerja vid Medelhavets strand, Costa del sol, Malaga, Andalusien. Den 9-16 september

Läs mer

Logg från Älva. Elevlogg: Datum: 3/2-17. Personalloggare: Jungman Kerstin. Position: La Palma. Segelsättning: Nada. Fart: 0 knop.

Logg från Älva. Elevlogg: Datum: 3/2-17. Personalloggare: Jungman Kerstin. Position: La Palma. Segelsättning: Nada. Fart: 0 knop. Logg från Älva Datum: 3/2-17 Elevloggare: Oscar & Linnea Personalloggare: Jungman Kerstin Position: La Palma Segelsättning: Nada Fart: 0 knop Kurs: Ingen Beräknad ankomst till nästa hamn: Söndag morgon

Läs mer

SVENSKA Inplaceringstest A

SVENSKA Inplaceringstest A SVENSKA Inplaceringstest A Välj ett ord som passar i meningen. Använd bara ordet en gång. Exempel: Smöret står i kylskåpet. Det ringer på dörren. Han fick ett brev från mamma. De pratar om vädret. från

Läs mer

Verksamhetsberättelse för VIF:s Friluftssektion år 2011.

Verksamhetsberättelse för VIF:s Friluftssektion år 2011. Verksamhetsberättelse för VIF:s Friluftssektion år 2011. Styrelsen i VIF:s Friluftssektion har efter avslutat årsmöte 2011 konstituerat på följande vis. Ordf. Mikael Bernsten V. Ordf. Anders Abrahamsson

Läs mer

Grövelsjön Söndag 11/ elever i årskurs 4 på Norrängsskolan deltog i årets resa till Grövelsjön.

Grövelsjön Söndag 11/ elever i årskurs 4 på Norrängsskolan deltog i årets resa till Grövelsjön. Grövelsjön 2016. Söndag 11/9-2016. 14 elever i årskurs 4 på Norrängsskolan deltog i årets resa till Grövelsjön. I dag åkte vi buss. Efter ett tag stannade vi och pausade. Vi åt på Mac Donalds. Det var

Läs mer

Varmt välkommen till villa Hydroussa! Träningsresa till Andros- Grekland 9 maj till 16 maj 2015

Varmt välkommen till villa Hydroussa! Träningsresa till Andros- Grekland 9 maj till 16 maj 2015 Varmt välkommen till villa Hydroussa! Träningsresa till Andros- Grekland 9 maj till 16 maj 2015 Reseinformation och resevillkor Flyg & Transfer: Flygbolag som flyger direkt Köpenhamn till Aten tur och

Läs mer

9. Hur upplevde du kontakten med Häst & Sport Resor?: mycket bra Kommentar om kontakten med Häst & Sport Resor: -

9. Hur upplevde du kontakten med Häst & Sport Resor?: mycket bra Kommentar om kontakten med Häst & Sport Resor: - Namn: Peggy norman Resa: Transylvanien Datum: 7 juli 1. Hur blev du mottagen vid ankomsten?: mycket bra Kommentar mottagande: - 2. Hur var boendet jämfört med dina förväntningar?: mycket bra Kommentar

Läs mer

TRÄNINGSÄVENTYR OCH UTFLYKTER

TRÄNINGSÄVENTYR OCH UTFLYKTER TRÄNING FÖR ALLA - MALLORCA 22-29 OKTOBER TRÄNINGSÄVENTYR OCH UTFLYKTER Vanlig träning i all ära men om du vill utmana dig själv lite så erbjuder vi ett utflykts- och äventyrsprogram som är lite utöver

Läs mer

Panorama Route & Safari i Kruger

Panorama Route & Safari i Kruger Panorama Route & Safari i Kruger Detta fem dagars bilpaket som utgår från Johannesburg inkluderar en av världens vackraste områden utmed Panorama Route samt Safariupplevelser i Kruger. Detta paket kombinerar

Läs mer

Panorama Route & Safari i Kruger

Panorama Route & Safari i Kruger Panorama Route & Safari i Kruger Detta fem dagars bilpaket som utgår från Johannesburg inkluderar en av världens vackraste områden utmed Panorama Route samt Safariupplevelser i Kruger. Detta paket kombinerar

Läs mer

Ski Safari Kanada. Ski Safari Kanada. Resan i korthet. Kanada, Skidresor Nordamerika

Ski Safari Kanada. Ski Safari Kanada. Resan i korthet. Kanada, Skidresor Nordamerika Ski Safari Kanada Drömmen om en road trip genom Klippiga Bergen i Kanada kan bli verklighet. På denna skidsafari från öst till väst upplevs tre fantastiska skidområden. Ni ankommer till Calgary i Alberta

Läs mer

Hälsningar Lisbeth o Lennart Hedberg.

Hälsningar Lisbeth o Lennart Hedberg. Mannheim 2017. Klockan 3:45 ringer klockan. Det är dags att gå upp, ta packning och bil till Frillesås för att åka till marknaden i Mannheim. Det är tionde gången som Kent Johansson med stab anordnar resan,

Läs mer

FEI European Championships Dressyr & Hoppning 2015, Aachen Tyskland, 11-23 augusti

FEI European Championships Dressyr & Hoppning 2015, Aachen Tyskland, 11-23 augusti FEI European Championships Dressyr & Hoppning 2015, Aachen Tyskland, 11-23 augusti Följ med Equi Tours på mästerskapsresa till Aachen, Tyskland för ett spektakulärt Europamästerskap! Här väntas fantastiska

Läs mer

Resebrev norra Spanien och en bra bit av Portugal

Resebrev norra Spanien och en bra bit av Portugal Resebrev norra Spanien och en bra bit av Portugal När vi kom till den lilla viken Ria De Cedeira den 18 aug så blev vi liggande många nätter på svaj, vilket är det bästa vi vet (helt gratis och inga grannar

Läs mer

Förläng våren med en Yogavecka i vackra Nerja 9-16 April 2014

Förläng våren med en Yogavecka i vackra Nerja 9-16 April 2014 Förläng våren med en Yogavecka i vackra Nerja 9-16 April 2014 Har glädjen att kunna erbjuda en yogakurs kombinerat med Alla kan sjunga på din resa till vackra Nerja vid Medelhavets strand, Costa del sol,

Läs mer

Varje dag. 09.00-16.00 Skidskola för alla inriktningar. Bokas i Sportservice

Varje dag. 09.00-16.00 Skidskola för alla inriktningar. Bokas i Sportservice PÅSKPROGRAM 2015 Varje dag 07.00-20.00 Badavdelningen är öppen. Simma till lugn musik, från 16 år. Alla dagar kl. 07:00-09:00 & 18:30-20:00. 07.00-10.00 Frukostbuffén står uppdukad i kopparsalen 08.45-16.30

Läs mer

Tältning vid Boserups scoutstuga 21-22 juni

Tältning vid Boserups scoutstuga 21-22 juni Tältning vid Boserups scoutstuga 21-22 juni Avfärd: Onsdagen den 21 juni klockan 9:00 från fritids. Vi cyklar till scoutstugan och har en paus efter halva vägen. Vi har med en bil som barnen kan lägga

Läs mer