WILLGoTT News. Vi har seglat med Constantia! Bergshamra scoutkårs egen tidning

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "WILLGoTT News. Vi har seglat med Constantia! Bergshamra scoutkårs egen tidning"

Transkript

1 WILLGoTT News Vi har seglat med Constantia! Bergshamra scoutkårs egen tidning Nr 3, dec 2011

2 Bergshamra scoutkår WILLGOTT NEWS nr 3 2 Hej! I detta nummer av Willgott News kan du läsa om vad som händer i kåren och om sommarlägret på Vässarö, seglingen med Constantia. - Willgott undrar: Vad kallas internet när det snöar? - Vinternet! Lägg gärna fler lappar i Willgotts brevlåda med bra berättelse och roliga historier eller skicka ett brev eller mail. Efter en fint jullov så startar scouterna igen vecka 4. Kårens mail: bergshamrascouter@gmail.com Kårens hemsida: Sommarläger 2012 Snart är det dags för en ny favorit i repris. Vi har börjar kika på ett nytt sommarläger när sommarlovet just börjat. Denna gång tänkte vi styra kosan mot Dalarna och ett fint område som heter Kopparbo. Precis som förra året vill vi gärna träffa våra scoutkompisar från Solna scoutkår. Ni kan titta på lägerområdet på Scoutshopen Vår egen scoutshop har nu fått in nya scoutskjortor som är sydda enligt Fairtrade och med ekologisk tillverkning. Alla våra kläder kan provas i shopen innan köp. Förbundet har fler kläder och mycket annan fin friluftsutrustning, se (bra julklappstips!)

3 Bergshamra scoutkår WILLGOTT NEWS nr 3 3 Sommarläger på Vässarö eller 20 juni 2011 I somras var på scouternas egen ö i Stockholms skärgård Vässarö! Vi bodde i tält, gick ett trapperspår, seglade jolle, paddlade kanot, tävlade i en olympiad och lagade all mat utomhus. Först åkte vi vanlig SL-buss till Vässarö, med byte av buss i Norrtälje. Eftersom Vässarö är en ö så åkte vi också båt en bit innan vi var framme. När vi kom till lägerängen var vi hungriga. Då hade våra vänner i Solna scoutkår redan rest alla våra tält och lagat varm lunch åt oss! På dagarna hade vi olika program. En dag hade mini-olympiad med alla andra scouter på hela ön. Vi provade också på att segla med optimistjolle och att paddla kanot. Det var också spännande att gå trapperspåret och där åka med den långa linbanan. Varje morgon väcktes vi tidigt av en ledare som tutade i en trumpet. Vi vet vilken ledare det var! Maten fick vi hämta på ön och sedan lagade vi den i vår by. Äventyrsscouterna hade byggt en egen spis där de eldade och lagade sin mat. På tal om eld så hade vi också lägerbål där vi sjöng runt elden på kvällen. Det som var bra med röken från elden var att myggorna inte gillar röken. Det var både regn och sol. Fast våra sol-laddare funkade inte så bra, kanske var det för mycket regn? Men vi laddade både oss själva och annat när vi duschade. Ett annat sätt att ladda upp sig var att handla i kiosken! Vi hade också en brännbollstävling mellan Bergshamra och Solna. Gissa vem som vann? Willgott avslöjar inget men det är nog så att Solna gärna vill ha revansch på sommarlägret i Kopparbo 2012? Vi ses då!

4 Bergshamra scoutkår WILLGOTT NEWS nr 3 4 Skoj(t) - Varför är bladlöss så små? - För att de har stannat i växten! Det var en gång två tomater som skulle gå över en väg. På andra sidan vägen kom en tomat och en gurka. Då sa den ena tomaten: nu vet jag inte om vi ska gå över, det är ju både rött och grönt! Hararna - våra nya spårare - Nya scouter i Bergshamra scoutkår! När höstterminen började så var vi ledare spända på om det skulle komma några nya scouter till avdelningen Hararna? Och det gjorde det! Ett helt nytt härligt spårargäng har nu träffats hela hösten och hunnit med både det ena och det andra ur scoutprogrammet. Vi har testat på både livlina, knopar och chiffer. På ett möte lagade vi soppa och bröd på stormköken och det var spännande och jättegott! Vi har hunnit med en vandring vid Angarnsjön i oktober och då var föräldrarna också med. Vi tittade på hällristningar, grillade korv och lekte scoutbrännboll. Gissa vilka som vann...? Vi har också testat hur det känns att blunda och bli ledd av någon annan. Spännande och litet läskigt! Våra favoritlekarna är scoutbrännboll, trasan och sopsallad. Nu är det snart jullov och sen ses vi i januari igen! Tack för denna termin och tack alla föräldrar som är med oss på våra möten. Lena och Gunilla

5 Bergshamra scoutkår WILLGOTT NEWS nr 3 5 Vad gör Rovfåglarna? Rovfåglarna hösten 2011 består av tjugo glada och trogna scouter samt deras tre ledare. Avdelningen har haft nio avdelningsmöten under temat Våga. Vi har lärt oss göra upp egen eld, hur man lagar nyttig soppa och hur man bakar bröd utomhus. Vidare har vi gjort egna personliga bestick och lekt charader på scoutlagen. Vi har smugit i skogen med ficklampor och letat reflexer. Vi har också gjort knopar, hantverk, tränat samarbete och lärt oss värna om naturen. Sist men inte minst så har vi har lekt. Vem glömmer till exempel atomer och molekyler? Vi får heller inte glömma vår fantastiska resa med Constantia då vi mitt i natten hittade ett mystiskt skelett. Catarina, Jenny och Mats - Det var en gång en ren som hade en klocka på sig. - Klockrent! Försäljning Tack till alla scouter, föräldrar och ledare som ställt upp på kårens olika försäljningsaktiviteter. Varje år säljer vi korv och annat vid fem tillfällen. Valborg den 30 april, Hagadagen i maj, Slottet den 6 juni, Solnadagen i september och Höstmarknaden i november. Förtjänsten från dessa aktiviteter är helt nödvändiga för att helt eller delvis finansiera våra hajker, sommarläger, seglingar och andra utflykter. Pengarna används också till att betala hyra för våra båda scoutlokaler. Stöd till kåren Kåren söker MATERIALFÖRVALTARE! Kåren har ju mycket material som vi använder på hajker och sommarläger. Det är till exempel fotogenlampor, yxor, spadar, stormkök, vindskydd och tält. Vi behöver nu hjälp av en eller flera personer som skulle vilja sköta all denna utrustning så att den är i topptrim när scouterna är ute i skog och mark. Kåren söker MEDLEMSREGISTERARE! Vi är ju många scouter i vår kår. Vi har ett gemensamt medlemsregister som vårt scoutförbund tillhandahåller på Internet. Nu skulle vi behöva vi hjälp av en förälder som kan tänka sig hantera detta register så att vi alla t ex får scouttidningar och kan betala medlemsavgiften rätt. All verksamhet i kåren är ideell och syftar till en bra verksamhet för våra scouter.

6 Bergshamra scoutkår WILLGOTT NEWS nr 3 6 Constantia! Vi seglar vartannat år med den gamla fina skutan Constantia. I år hade vi sol och perfekt vind hela helgen och vi kunde njuta rejält! Men vi hade inte bra frivakt (man är ledig då) utan också matvakt, styrvakt och en patrull som hissade segel. Njuter! Hissar segel! Styr och äter. Kaptenen heter Hakon Sprutar vatten på bland annat däck På lördagen la vi till på en hemlig ö i Mälaren där vi kunde ta knivbevis. Vi lagade och åt mat och sov ombord i kajutan. På kvällen spelade Hakon dragspel. Nu har vi lärt oss segla lite och kan några konstiga ord som sjömännen säger. Till exempel så lagar man mat i byssan, höger sidan heter styrbord, seglet längst fram heter jagaren och en farlig grej är när Gippen kommer!. Vi seglade förbi Stockholms stadshus på väg hem till Huvudsta strand där våra föräldrar väntade på sina sjömän. Vi seglar om två år igen!

7 Bergshamra scoutkår WILLGOTT NEWS nr 3 7 Nya äventyr med Rovdjuren Vi startade en ny avdelning med äventyrsscouter denna höst. Här berättar vi lite om vad vi har gjort. Eftersom Willgott är nyfiken på allt nytt så skickade vi in våra förslag vad vi vill göra med hjälpa av moderna ScoutPads. Vi har också tillverkat och provat ett finskt kubb där man kan räkna på finska 1-8 (om man vill, vågar och kan). Innan Constantia tränade vi på att segla och på samma möte kollade vi sedan på film från den stora och häftiga Jamboreen som var i somras. ( Vi har också mätt våra personliga mått och sedan lagade vi god fransk mat tillsammans. När vi åt maten hade vi dukat mysigt och hade artiga servitörer. Hantverk är roligt och vi har både målat och snickrat en egen mega-jojo (men den funkande inte så bra). Med våra ScoutPad 2 kan man översätta mellan 5 språk. Vi har ju möten på tisdagar och en kväll var vi hemma hos en av ledarna och bakade (och diskade lite också ). Kakorna blev jättegoda, vi åt upp dem direkt. I november byggde vi upp lägret Vässarö igen fast inomhus. Alla tält, båtar, utedass, kiosk och ledare var med (även ledaren med tutan!). På näst sista mötet visade Lasse upp en miljöbil som går på bara vatten, man tankar alltså bara vatten, inget batteri och inga avgaser. När han skulle förklara hur den funkade som sa han att elektronerna är röda och ser ut som tomater. Scouterna åt upp elektronerna men bilen funkade! Vi skrev också roliga (nåja ) historier till Willgott News. Några kan du läsa i detta nummer. Lasse och Anna-Maria På jättemånga scouters önskan kommer en favorit igen: I vilken land är korna billigast? Efter jullovet startar hela kårens scouter igen vecka 4. Vi välkomnar alla föräldrar som vill medverka och hjälpa på olika sätt till att göra en bra scouting för alla barn och ungdomar i Bergshamra med omnejd.

8 Bergshamra scoutkår WILLGOTT NEWS nr 3 8 Polar Bears - den coolaste avdelningen i hela kåren! Isbjörnarna kan inte riktigt förstå att terminen redan är slut - men så har vi hunnit med en hel del också! Förutom Constantia-helgen och Ulriksdals höstmarknad med förberedelser (vi gjorde 300 påsar till fiskdammen - och nästan alla gick åt!) har vi haft "överlevnad" som ett tema för hösten. Man kan ju gå vilse i skogen, bilen kan gå sönder i öde trakter och då är det viktigt att veta hur man kan göra för att klara sig. Först tränade vi lite extra på att koka på stormköken, sedan berättade Tony en hel del teoretiskt om överlevnad och slutligen var vi ute en lördag på Bogesundslandet och provade praktiskt. Där lärde vi oss mer av Krister som var med oss även denna gång. Vilken kanondag det var! Vi använde kompass, gjorde upp eld med eldstål, kokade vatten i plastpåse (!) och lärde oss om vad man kan äta i naturen... Fast vår matsäck smakade bättre än vassrötterna! I övrigt har vi bl.a. uppmärksammat världsjamboreen som var i Sverige i somras (med ca deltagare från hela världen) och både sett film därifrån och gjort ett collage till vår scoutlokal. En kväll ordnade Anneli så vi att var inne i stan på "verkstaden" (hemslöjdskonsulenternas verksamhet för ungdomar mellan 13 och 25 år) och provade på både stickning och arbete i trä. En annan kväll löste vi olika chiffer. Och sista gången blev det som vanligt jultema - detta år med pepparkaksbakning (vi bakade nog sådär 9-5 stycken). Med så mycket roligt är det kanske ändå inte så konstigt att terminen gått så fort! Anneli och Tony Svar: Korea! Vad är det för likhet mellan en sjöman och en bil? Båda går på däck!

Verksamhetsberättelse 2011

Verksamhetsberättelse 2011 Bergshamra scoutkår 2012-05-20 Sida 1 (6) Verksamhetsberättelse 2011 Styrelsen för Bergshamra scoutkår av Svenska Scoutförbundet avger på följande sidor kårens verksamhetsberättelse för tiden 1 januari

Läs mer

WILLGoTT News. Sommarläger i Dalarna! Bergshamra scoutkårs egen tidning

WILLGoTT News. Sommarläger i Dalarna! Bergshamra scoutkårs egen tidning WILLGoTT News Sommarläger i Dalarna! Bergshamra scoutkårs egen tidning Nr 1, mars 2012 Bergshamra scoutkår WILLGOTT NEWS 2012 - nr 1 2 Hej! Willgott och hans vänner ska åka till Dalarna i sommar, du hänger

Läs mer

Nr 1, februari 2011 Vi ska åka på sommarläger till Vässarö!

Nr 1, februari 2011 Vi ska åka på sommarläger till Vässarö! WILLGoTT News Bergshamra Scoutkårs egen tidning Nr 1, februari 2011 Vi ska åka på sommarläger till Vässarö! Bergshamra Scoutkår WILLGOTT NEWS 2010-1 2 Hej! I detta nummer av Willgott News kan du läsa om

Läs mer

WILL- GoTT News. är 50 år! Vår kår. Nr 1, maj Bergshamra Scoutkårs egen tidning

WILL- GoTT News. är 50 år! Vår kår. Nr 1, maj Bergshamra Scoutkårs egen tidning WILL- GoTT News Vår kår är 50 år! Nr 1, maj 2010 Bergshamra Scoutkårs egen tidning Bergshamra Scoutkår WILLGOTT NEWS 2010-1 2 Hej! Våren är äntligen här och årets första Willgott News. 2010 är det stora

Läs mer

WILLGoTT News. Bergshamra scoutkårs egen tidning

WILLGoTT News. Bergshamra scoutkårs egen tidning WILLGoTT News Bergshamra scoutkårs egen tidning Nr 2, september 2013 Bergshamra scoutkår WILLGOTT NEWS 2013 - nr 2, september 2 Nu är det snart höst och det ska vi fira med att Willgott News äntligen kommer

Läs mer

WILLGoTT News. Bergshamra scoutkårs egen tidning

WILLGoTT News. Bergshamra scoutkårs egen tidning WILLGoTT News Bergshamra scoutkårs egen tidning Nr 1, maj 2013 Våren och Willgott News hör ihop. Här berättar vi om sommarläger, Birkaballt och lite om vad några av våra avdelningar gjort. Lägg gärna fler

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012

Verksamhetsberättelse 2012 Bergshamra scoutkår 2013-04- 07 Sida 1 (7) Verksamhetsberättelse 2012 Styrelsen för Bergshamra scoutkår av Scouterna Riksorganisation ( Scouterna), fd Svenska Scoutförbundet, avger på följande sidor kårens

Läs mer

VERKSAMHETSREDOGÖRELSE FÖR TIDEN 2008-07-01 2009-06-30

VERKSAMHETSREDOGÖRELSE FÖR TIDEN 2008-07-01 2009-06-30 Vårby Gårds scoutkår ansluten till Svenska Scoutförbundet VERKSAMHETSREDOGÖRELSE FÖR TIDEN 2008-07-01 2009-06-30 Styrelse Ordförande: Paula Nilsson Vice ordförande: Jenny Sundberg Sekreterare: Roger Aronsson

Läs mer

Vad håller vi på med?

Vad håller vi på med? Fyren Waxholms Scoutkårs tidning, april 2006 Myrornas möten Vi är på Kullön varje månad och går i mörkret med lyktor. Vi har varit på Kastellet med Småfåglarna. Där fick vi en guidad rundtur med guiden

Läs mer

Kårläger maj 2017

Kårläger maj 2017 Kårläger 25-28 maj 2017 Årets kårläger arrangerar vi tillsammans med A-dalens scoutkår. Vi kommer att hålla till vid Djursjön i Lindome, se vägbeskrivning på sista sidan. Vi bor som vanligt i tält som

Läs mer

Sweden Outdoor arena

Sweden Outdoor arena Vår hemmaplan Sweden Outdoor arena Tänk dig en egen arena där alla får obegränsat med speltid, alla har VIP-loger och offside existerar inte. Självklart finns det, vi kallar det för scouting. Vår hemmaplan

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE BERGSHAMRA SCOUTKÅR

VERKSAMHETSBERÄTTELSE BERGSHAMRA SCOUTKÅR Bergshamra scoutkår 2015-04- 19 Sida 1 (20) VERKSAMHETSBERÄTTELSE BERGSHAMRA SCOUTKÅR 2014 Bergshamra scoutkår 2015-04- 19 Sida 2 (20) Verksamhetsberättelse 2014 Styrelsen för Bergshamra scoutkår av Scouternas

Läs mer

Logg fra n A lva. Elevlogg: Halli hallå allihopa! Datum: 2/2-17. Elevloggare: Linnea. Personalloggare: Kock-Frida. Position: Santa Cruz de La Palma

Logg fra n A lva. Elevlogg: Halli hallå allihopa! Datum: 2/2-17. Elevloggare: Linnea. Personalloggare: Kock-Frida. Position: Santa Cruz de La Palma Logg fra n A lva Datum: 2/2-17 Elevloggare: Linnea Personalloggare: Kock-Frida Position: Santa Cruz de La Palma Segelsättning: Nada Fart: Vi ligger till kaj.. Planerat datum för att segla vidare: lördag

Läs mer

Första dagen byggde vi upp ett väldigt snyggt lägerområde med spis osv. På kvällen var det orientering. Den vanns klart av Britt och Norman.

Första dagen byggde vi upp ett väldigt snyggt lägerområde med spis osv. På kvällen var det orientering. Den vanns klart av Britt och Norman. På miniorlägret var det ca 15 ungar och nästan lika många ledare. Vi kom ut på lördagen och började med att bygga på en gång. Först reste vi tält med hjälp av ledarna. Spis och sånt var redan klart; men

Läs mer

Kårläger 2014 28 maj-1 juni

Kårläger 2014 28 maj-1 juni Kårläger 2014 28 maj-1 juni Årets kårläger arrangerar vi tillsammans med A-dalens scoutkår och Mölndals scoutkår, och vi kommer att hålla till vid Djursjön i Lindome, se vägbeskrivning på sista sidan.

Läs mer

Vikingen nr 3 2005 -------------------------------------------------------------------------------------------------

Vikingen nr 3 2005 ------------------------------------------------------------------------------------------------- Vikingen nr 3 2005 Tidningen Vikingen utkommer med 4-6 nummer per år. Alla kårens medlemmar kan skicka in bidrag till kårtidningen. Du som har varit med om någonting skoj som du vill berätta om, kom in

Läs mer

Kapitel 1 - skeppet. Jag är en 10 - årig tjej som heter Melissa.

Kapitel 1 - skeppet. Jag är en 10 - årig tjej som heter Melissa. Kapitel 1 - skeppet Jag är en 10 - årig tjej som heter Melissa. Jag och min bästa kompis skulle åka flygplan till Madagaskar, men de flygplanet hade kraschat. Så vi var tvungna att åka med ett skepp, så

Läs mer

Carl Bondes Väg 90 Box 5007 Telefon Webb

Carl Bondes Väg 90 Box 5007 Telefon Webb Dokumentnamn: Programstegning Fastställt av: Kårstyrelsen Originalförfattare: Ingrid Norberg Version: 1. 1.1 Författat: 2013-08-28 Typ av dokument: Styrande Beslutsdatum: 2013-12-19 Programstegning, märken

Läs mer

Min Vilda-lägerbok. Innehållsförteckning. Jag heter. Min Vilda-lägerbok

Min Vilda-lägerbok. Innehållsförteckning. Jag heter. Min Vilda-lägerbok Innehållsförteckning Min Vilda-lägerbok Min Vilda-lägerbok Välkomna till Vilda Vilja, virvel, värme Lägerkarta Vildas lägerredaktion www.scouterna/vildafilm #Vilda2014 Veckans utmaningar Lägersången &

Läs mer

Stockholm och Vässarö 31 juli-9 aug

Stockholm och Vässarö 31 juli-9 aug Stockholm och Vässarö 31 juli-9 aug 1 Resor Fredagen den 31 juli från Umeå flygplats kl 9:50 till Stockholm Arlanda ankomst kl 10:55 Hemresa söndagen den 9 aug från Arlanda kl 17.05 ankomst Umeå kl 18:05

Läs mer

Välkommen som medlem i Tuve Scoutkår!

Välkommen som medlem i Tuve Scoutkår! Välkommen som medlem i Tuve Scoutkår! Som ny medlem i Tuve Scoutkår har du säkert en massa frågor. På de här sidorna skall vi försöka svara på de vanligaste. Självklart skall du fråga din ledare om du

Läs mer

Rapport från Gnugghelgen november 2016

Rapport från Gnugghelgen november 2016 Rapport från Gnugghelgen 11-12 november 2016 Plats: Tors scoutstuga på Björkö Deltagare: Daniel Sundqvist - Äventyrarledare Victoria Olofsson - Spårarledare Mikael Jedenby - Äventyrarledare Angelica Stenberg

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 2012. Styrelsen har haft 9 möten under året, varav 1 var konstituerande efter årsmötet och 1 var via mail.

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 2012. Styrelsen har haft 9 möten under året, varav 1 var konstituerande efter årsmötet och 1 var via mail. Säters scoutkår ansluten till Scouterna VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 2012 Styrelse Ordförande: Jörgen Erlandsson Vice ordförande: Edvin Premberg Sekreterare: Karolina Pallin Kassör: Lars Jungermann

Läs mer

Äventyrskväll hos Scouterna är skoj, ska vi gå tillsammans?

Äventyrskväll hos Scouterna är skoj, ska vi gå tillsammans? Äventyrskväll hos Scouterna är skoj, ska vi gå tillsammans? Det finns många spännande aktiviteter som scouterna kan bjuda in sina kompisar till. Att följas till scoutmötet känns kul och tryggt. Att ha

Läs mer

Programmet kommer bli roligt och vi hoppas att solen lyser på oss och att det är varmare i vattnet.

Programmet kommer bli roligt och vi hoppas att solen lyser på oss och att det är varmare i vattnet. Lägerbrev 2 Hej Det kommer bli ett toppen läger med mycket scouter vi blir ca 80 st när vi är som flest. På Vässarö kommer det vara nästan 2 000 scouter totalt under delar av den tid vi är där. Programmet

Läs mer

Märkessystemet inledning

Märkessystemet inledning Dokument från 1999 Märkessystemet inledning Värmdö jöscoutkår vill att alla scouter ska få samma baskunskaper i de olika grenarna, oavsett vilken avdelning de tillhör. Det som här beskrivs från venska

Läs mer

Göteborgs. Scoutdistrikts

Göteborgs. Scoutdistrikts Göteborgs Scoutdistrikts Arrangemang Hösten 2013 2 KALENDARIET September Oktober 1 S 1 T 2 M Mandalay kv.segl. 2 O 3 T 3 T 4 O 4 F Vandringen 2013 5 T 5 L Vandringen 2013 6 F Mandalay ny.segl. 6 S Vandringen

Läs mer

Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars.

Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars. Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars. Nu är jag på väg till Holland. Här står flygplanet som jag ska åka med till Schiphol i Amsterdam. Jag tycker att planet ser väldigt säkert ut. Sådär

Läs mer

Djuprämmen uppfyller alla de idylliska förväntningar man kan ha på en anläggning och är en underbar plats att få njuta av den svenska naturen.

Djuprämmen uppfyller alla de idylliska förväntningar man kan ha på en anläggning och är en underbar plats att få njuta av den svenska naturen. DJUPRÄMMEN Med utsikten över vattnet och den orörda naturen som böljar på andra sidan sjön kommer ett lugn som är svårt att hitta i storstadens rus och möjligheter till lek och avslappning är oändliga

Läs mer

Gemensamma aktiviteter för hela kåren: Kårens årsmöte för 2005 hölls den 1 mars 2006 på scoutlokalen. Styrelsen har under året bestått av:

Gemensamma aktiviteter för hela kåren: Kårens årsmöte för 2005 hölls den 1 mars 2006 på scoutlokalen. Styrelsen har under året bestått av: Bölans Scoutkår Bölans Scoutkår 2006 Styrelsen har under året bestått av: Revisorer: Ordf: Gunilla Asplund V ordf: Pelle Velander Ledamot/sek: Carina Östlin Ledamot/kassör: Christina Persson Till alla

Läs mer

Havsresan del 1 En dag gick jag och min kompis Mattias ner till hamnen och då såg vi ett stort fartyg. Så vi smög oss på det. Det var ett lastfartyg.

Havsresan del 1 En dag gick jag och min kompis Mattias ner till hamnen och då såg vi ett stort fartyg. Så vi smög oss på det. Det var ett lastfartyg. Havsresan Oliver B Havsresan del 1 En dag gick jag och min kompis Mattias ner till hamnen och då såg vi ett stort fartyg. Så vi smög oss på det. Det var ett lastfartyg. Vi gick upp till kaptenen och frågade

Läs mer

Sista anmälningsdagen: 15.3.2012!

Sista anmälningsdagen: 15.3.2012! Sista anmälningsdagen: 15.3.2012! Scoutläger 29.7-5.8.2012 Lägerstabens hälsning Moi! Här har du ett litet häfte för att bekanta dig med det tuffaste som händer nästa sommar, dvs scoutlägret Mondo! Ett

Läs mer

Kårdagen 21april. Nyhetsbrev juni 2013. Våren 2013. Avslutning och föräldramöte om lägret, måndag 10 juni kl. 18.30 20.00

Kårdagen 21april. Nyhetsbrev juni 2013. Våren 2013. Avslutning och föräldramöte om lägret, måndag 10 juni kl. 18.30 20.00 Våren 2013 Nyhetsbrev juni 2013 Avslutning och föräldramöte om lägret, måndag 10 juni kl. 18.30 20.00 Det verkar som att det har hänt ovanligt mycket skoj på Djursholms scoutkår den här terminen. Alla

Läs mer

Tillsammans med Birger, Maria, Helena och Annika fick jag en god kopp kaffe.

Tillsammans med Birger, Maria, Helena och Annika fick jag en god kopp kaffe. Måndag den 9 november 2009 Hej kära dagbok. Jag började min resa tidigt den här dagen. Redan klockan 5.30 blev jag hämtad av Birger och damerna. Birger körde oss så lugnt och säkert till Arlanda. På Arlanda

Läs mer

Jojo 5B Ht-15. Draken

Jojo 5B Ht-15. Draken 1 Draken Kapitel 1 drakägget - Jojo kan du gå ut och plocka lite ved till brasan frågade mamma - Okej jag kommer sa jag Å föresten jag heter Jojo och jag är 11 år jag bor i ett rike som kallas älvänka

Läs mer

Ånhammar Bladet ÅNHAMMARS STÖRSTA & BÄSTA TIDNING!!! ÅNHAMMAR 1999. Väderprognos sid 12 Florpans sida 11

Ånhammar Bladet ÅNHAMMARS STÖRSTA & BÄSTA TIDNING!!! ÅNHAMMAR 1999. Väderprognos sid 12 Florpans sida 11 75ÅR ÅNHAMMAR 1999 Nummer 12 1999 Ånhammar Bladet Tidningsredaktionen i slaktboden. Upplaga 15 ex. Väderprognos sid 12 Florpans sida 11 Recept sid 3 Vem äter var sid 4 Bilder mm. sid 6 ÅNHAMMARS STÖRSTA

Läs mer

med mig lite grejer som jag kunde använda till att bygga en hydda med. Jag hittade löv några stockar och träd.

med mig lite grejer som jag kunde använda till att bygga en hydda med. Jag hittade löv några stockar och träd. Kapitel 1 Resan Jag har väntat länge på att göra denna resan. Jag heter Hanna och är 23 år. Jag ska åka båt till en Ön Madagaskar. Jag kommer ha med mig en hel besättning. Vi tog med oss väldigt mycket

Läs mer

ZKA-UT. Medlemstidning för Hässelby Scoutkår. Ordföranden har ordet. Nr 2, vårterminen 2014. I detta nummer:

ZKA-UT. Medlemstidning för Hässelby Scoutkår. Ordföranden har ordet. Nr 2, vårterminen 2014. I detta nummer: ZKA-UT Medlemstidning för Hässelby Scoutkår Nr 2, vårterminen 2014 I detta nummer: - Ordföranden har ordet - Discovery-hajk! - Gästabud 25 april! - Sommarlägret! - Utställning i Åkermyntans bibliotek -

Läs mer

Nell 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Nell 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Jag vaknade på morgonen. Fåglarna kvittrade och solen lyste. Jag gick ut ur den trasiga fula dörren. Idag var det en vacker dag på gården. Jag satte mig på gräset vid min syster.

Läs mer

Stall Flitige Lise. Resan. Boende

Stall Flitige Lise. Resan. Boende Stall Flitige Lise Jag hade min praktik med Klara Winkler, vi åkte ner till Holland, till stall Flitige Lise. Stall Flitige Lise är ett försäljnings och tillridningsstall. De flesta av hästarna ägs av

Läs mer

Sätra scoutkår STOCKHOLMS SCOUTDISTRIKT. Verksamhetsberättelse. Sätra scoutkår. Stockholms Scoutdistrikt Svenska Scoutförbundet. Medlemsantal: ca 30

Sätra scoutkår STOCKHOLMS SCOUTDISTRIKT. Verksamhetsberättelse. Sätra scoutkår. Stockholms Scoutdistrikt Svenska Scoutförbundet. Medlemsantal: ca 30 Verksamhetsberättelse 2010 Sätra scoutkår Stockholms Scoutdistrikt Svenska Scoutförbundet Medlemsantal: ca 30 Verksamhetsberättelse 2010 Sid 1 (7) STYRELSEN Styrelsens sammansättning: Ordförande: Vice

Läs mer

Helikopterfärd på Sonnarp

Helikopterfärd på Sonnarp Nummer 8 Vad ska man ha till hamburgare om inte pommes frites? Helikopterfärd på Sonnarp Elementum i radio P4 Papperssvalor och sockerkaka Skogen blir tätare och tätare. Solen skiner från en klarblå himmel.

Läs mer

Vikingen nr 3 2006 -------------------------------------------------------------------------------------------------

Vikingen nr 3 2006 ------------------------------------------------------------------------------------------------- Vikingen nr 3 2006 Tidningen Vikingen utkommer med 4-6 nummer per år. Alla kårens medlemmar kan skicka in bidrag till kårtidningen. Du som har varit med om någonting skoj som du vill berätta om, kom in

Läs mer

Läskort 2. Läskort 1. Läskort 4. Läskort 3

Läskort 2. Läskort 1. Läskort 4. Läskort 3 Läskort 1 Simon är 12 år. Han tycker mycket om att resa. Han har varit i många länder. Han tyckte mest om Italien, Spanien och USA för att maten är godast där. Nästa gång vill han resa till Sydafrika.

Läs mer

Scouterna ska förbereda sig inför Smugglarhajken enligt följande:

Scouterna ska förbereda sig inför Smugglarhajken enligt följande: INSTRUKTIONER INFÖR SMUGGLARHAJKEN 15-16/9 2018 Smugglarhajken innehåller följande målspår: Ledarskap, aktiv i gruppen, relationer, känsla för naturen, existens, självinsikt och självkänsla, fysiska utmaningar,

Läs mer

Vänner för livet Sommarläger 2013

Vänner för livet Sommarläger 2013 Vänner för livet Sommarläger 2013 På Brevik får många vänner för livet Våra läger Få ett välkomstkit till dig och din vän! Har du varit på Brevik tidigare? Tipsa en vän som inte varit här, så får ni båda

Läs mer

Författare: Helena Karlsson

Författare: Helena Karlsson Läsnyckel Lea, vilse! Författare: Helena Karlsson Lea, vilse! är en ungdomsbok som är skriven på Hegas nivå två. Den riktar sig till dig som vill ha en spännande berättelse, skriven med ett tydligt språk,

Läs mer

Medlemstidning för Säters Scoutkår. Årgång 15. Nr ex.

Medlemstidning för Säters Scoutkår. Årgång 15. Nr ex. Medlemstidning för Säters Scoutkår. Årgång 15. Nr. 3-2007 60 ex. Ordförande har ordet sid 2 Valborg sid 3 Nya Scoutdräkten sid 3 St.Georgeövernattning sid 4 Risshyttelägret sid 6 Nornhajken sid 7 Ordförande

Läs mer

Lägerinformation Stavanger 2013, 5-13 Juli

Lägerinformation Stavanger 2013, 5-13 Juli Lägerinformation Stavanger 2013, 5-13 Juli 5/7 13:30 Samling centrumplan i Äng, avresa kl 13:45. 13/7 23:30 Ungefär, kommer vi åter till Resecentrum i Jönköping. Vi samlas i Äng och samåker därifrån till

Läs mer

ABC klubben. Historiestund med mormor Asta. Av Edvin Bucht. Djuptjärnsskolan Kalix

ABC klubben. Historiestund med mormor Asta. Av Edvin Bucht. Djuptjärnsskolan Kalix ABC klubben Historiestund med mormor Asta Av Edvin Bucht 3a Djuptjärnsskolan Kalix Nu är Lea, Jacob och Dennis på väg till sin mormor, Asta som hon heter. Dom körde från orten Kalix, till deras mormor,

Läs mer

Nummer 5. Boxdags. Elden är lös. Vad gör förläggning? Vad är ditt galnaste lägerminne?

Nummer 5. Boxdags. Elden är lös. Vad gör förläggning? Vad är ditt galnaste lägerminne? Nummer 5 Boxdags Elden är lös Vad gör förläggning? Vad är ditt galnaste lägerminne? Boxdags! Påarps äventyrare har precis hämtat ut sin andra box för dagen. Nyss har dom gjort Paracordarmband, vilket alla

Läs mer

Airnews. Upp, upp och iväg! #43 Maj I detta nummer: Vi summerar... Arrangörer till ting Scoutforum

Airnews. Upp, upp och iväg! #43 Maj I detta nummer: Vi summerar... Arrangörer till ting Scoutforum Upp, upp och iväg! I detta nummer: Vi summerar... Arrangörer till ting Scoutforum Inledande ord Sommar, sommar och sol! Okej, kanske inte riktigt än, men vi är snart där. I skrivande stund är det 24 grader

Läs mer

Onsdag den 13 oktober 2010

Onsdag den 13 oktober 2010 Onsdag den 13 oktober 2010 Kära dagbok! Nu är det dags för mig att träffa mina Comenius vänner i England. Först provade jag att sitta i eget säte men det var lite läskigt så jag satte mig hos Tommy. I

Läs mer

Äntligen höst! snart vinter...

Äntligen höst! snart vinter... Den här fyren skrevs i oktober 2009 Äntligen höst! snart vinter... Kanske är det här det första nummer du får av Fyren eller det femtionde, oavsett vad så är det jättekul att just DU är scout i Waxholms

Läs mer

Just därför har vi satt upp som mål att man ska vara med minst 5 gånger under vårterminen för att få följa med på sommarens UV-läger

Just därför har vi satt upp som mål att man ska vara med minst 5 gånger under vårterminen för att få följa med på sommarens UV-läger Vad är UV-scout? Vi vill gärna berätta lite om oss i UV-scout för att du som deltagare, förälder, syskon etc. ska få veta lite mer om vad vi är för några. För oss, liksom andra scoutorganisationer, är

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2016

Verksamhetsberättelse 2016 Verksamhetsberättelse 2016 Flemingsberg,, Segeltorp och Vårby Gårds scoutkårer Mål enligt stadgarna Scout i har till uppgift att befrämja samarbetet mellan scouterna inom Kommun. Föreningen ska stödja

Läs mer

Kom med! Vi har en uppgift som passar dig.

Kom med! Vi har en uppgift som passar dig. Kom med! Vi har en uppgift som passar dig. Som vuxen och ung vuxen verkar tiden inte riktigt räcka till. Men med en tydlig och anpassad fråga kan ett engagemang i Scoutkåren prioriteras högt. Med studier

Läs mer

Ånhammar Bladet ÅNHAMMARS STÖRSTA & BÄSTA TIDNING!!! INNEHÅLL: Väderprognos sid 8. Recept sid 3 Vem äter var sid 4 Bilder mm.

Ånhammar Bladet ÅNHAMMARS STÖRSTA & BÄSTA TIDNING!!! INNEHÅLL: Väderprognos sid 8. Recept sid 3 Vem äter var sid 4 Bilder mm. ÅNHAMMAR 2002 Nummer 1 2002 Ånhammar Bladet Tidningsredaktionen i slaktboden. Upplaga 11 ex. INNEHÅLL: Väderprognos sid 8 Recept sid 3 Vem äter var sid 4 Bilder mm. sid 5 ÅNHAMMARS STÖRSTA & BÄSTA TIDNING!!!

Läs mer

För perioden till

För perioden till Verksamhetsberättelse för Vårby Gårds Scoutkår grundat 1974, anslutet till Scouterna Riksorganisationen. För perioden 2012-07-01 till 2013-06-30 Styrelse och medlemmar: Kårstämman genomfördes den 3:e oktober

Läs mer

Lektion Svenska för internationella studenter och forskare, kurs 1

Lektion Svenska för internationella studenter och forskare, kurs 1 Lektion 5-2016 Svenska för internationella studenter och forskare, kurs 1 Dagens dikt Idag är det onsdag. Vi studerar svenska. Igår var det tisdag och det regnade inte. Då studerade vi också svenska. men

Läs mer

Kapitel 3. Här är en karta över ön

Kapitel 3. Här är en karta över ön Kap 1 Skeppet Jag var på en färja och jag skulle över till Danmark och spela Champions League finalen som är det bästa man kan vinna i fotbollsvärlden. Jag spelar i FC Liverpool och vi ska möta Bayern

Läs mer

Äventyret Vässarö. Vässarö

Äventyret Vässarö. Vässarö Vässarö 16 mil eller ca 2,5 timme från Stockholm och nästan lika långt från Gävle. Stockholms lokaltrafik eller Upplands Trafiken tar er nästan hela vägen fram. Äventyret Vässarö Välkommen till Vässarö.

Läs mer

Havsresan. Författare och illustratör: Elias Sjöstedt

Havsresan. Författare och illustratör: Elias Sjöstedt Havsresan Författare och illustratör: Elias Sjöstedt Del 1 Hej Mamma och Pappa jag och Mackan var i hamnen efter skolan vi såg en båt som heter Solstrålen.En stor gul rostig båt med 4 skorstenar vi klev

Läs mer

Hajkrapport Gnagarhajken 2-3 juni 2012 av Pliiiggis

Hajkrapport Gnagarhajken 2-3 juni 2012 av Pliiiggis Hajkrapport Gnagarhajken 2-3 juni 2012 av Pliiiggis Jag får väl börja med att tack för förtroendet att ni vågade skicka ut era scouter med Lillen och mig i den kallaste och regnigaste junihelg i mannaminne.

Läs mer

Äventyren Hajken ÄVENTYRET HAJKEN

Äventyren Hajken ÄVENTYRET HAJKEN ÄVENTYRET HAJKEN Det här äventyret går ut på att patrullen ska planera och genomföra en hajk. Hajken är ett självklart inslag i scouting och ett ord som väcker minnen. De flesta scouter åker på minst en

Läs mer

Grövelsjön Söndag 11/ elever i årskurs 4 på Norrängsskolan deltog i årets resa till Grövelsjön.

Grövelsjön Söndag 11/ elever i årskurs 4 på Norrängsskolan deltog i årets resa till Grövelsjön. Grövelsjön 2016. Söndag 11/9-2016. 14 elever i årskurs 4 på Norrängsskolan deltog i årets resa till Grövelsjön. I dag åkte vi buss. Efter ett tag stannade vi och pausade. Vi åt på Mac Donalds. Det var

Läs mer

JULI 2012. Storsjöyran. den 28 juli 2012

JULI 2012. Storsjöyran. den 28 juli 2012 JULI 2012 Storsjöyran den 28 juli 2012 Nu har det gått några dagar sen sist och jag har haft en vecka med lugnare träning, vilket har varit ganska skönt då det är Yran-vecka i stan och fullt med folk.

Läs mer

Säters Scoutkår. - Vi hjälper barn och ungdomar att bli redo för livet!

Säters Scoutkår. - Vi hjälper barn och ungdomar att bli redo för livet! Säters Scoutkår - Vi hjälper barn och ungdomar att bli redo för livet! Innehåll Välkommen! 3 Redo för livet 4 Avdelningar 5 Scoutmötet 6 Scoutåret 7 Praktisk information 8 Scoutkåren och miljön 9 Trygga

Läs mer

Medlemstidning för Hässelby Scoutkår Nummer 1 Vårterminen 2015

Medlemstidning för Hässelby Scoutkår Nummer 1 Vårterminen 2015 Medlemstidning för Hässelby Scoutkår Nummer 1 Vårterminen 2015 Kårordförande har ordet! Ute faller snön igen. Vintern verkar inte ha bestämt sig, ska det bita sig fast eller släppa taget. Februari har

Läs mer

Vad vill du göra på stranden? Vågar du vara ute i naturen på natten? Finns det farliga djur i Sverige?

Vad vill du göra på stranden? Vågar du vara ute i naturen på natten? Finns det farliga djur i Sverige? Känner du dig hemma i naturen? Finns det allemansrätt i landet du kommer från? Vad vill du göra på stranden? Vilken plats är din favoritplats? Varför? Är du rädd för djur i skogen? Är du rädd för djur

Läs mer

GRATIS AKTIVITETER med Fritidsgården Fenix!

GRATIS AKTIVITETER med Fritidsgården Fenix! GRATIS AKTIVITETER med! Anmäl Dig idag till sommarens roligaste veckor! Tillsammans provar vi på nya spännande aktiviteter, träffar nya kompisar och lär oss nya saker. Kom och var med på sommarens absolut

Läs mer

Rikslägerträff på äventyrsbanan i Ryssby söndagen den 17 maj kl. 16:00-20:00 Rikslägerträff och korvgrillning 26 maj kl.

Rikslägerträff på äventyrsbanan i Ryssby söndagen den 17 maj kl. 16:00-20:00 Rikslägerträff och korvgrillning 26 maj kl. På G i Kronoberg Riksläger i Stockholm 17-24 juli 2015 För alla som fyller 13 eller är äldre så finns möjligheten att följa med på årets riksläger där 4H:are från hela Sverige träffas och umgås. Lägret

Läs mer

Sportlovsläger på Lillsved 24-28 februari 2013

Sportlovsläger på Lillsved 24-28 februari 2013 Sportlovsläger på Lillsved 24-28 februari Välkommen på sportlovsläger där du som deltagare får chansen att pröva på lite olika sporter både i idrottshallen och ute i naturen på Lillsved. Hela Lillsved

Läs mer

Barnboksförlaget Nimmi Östergatan 4b Simrishamn nimmi.se. Copyright texter Mi Tyler 2014 Copyright bilder Malin Ahlin 2014

Barnboksförlaget Nimmi Östergatan 4b Simrishamn nimmi.se. Copyright texter Mi Tyler 2014 Copyright bilder Malin Ahlin 2014 Barnboksförlaget Nimmi Östergatan 4b 272 31 Simrishamn nimmi.se Copyright texter Mi Tyler 2014 Copyright bilder Malin Ahlin 2014 Tryckt i EU 2014 ISBN: 978-91-87955-00-6 Mammas Liv av Mi Tyler med illustrationer

Läs mer

När luciatåget tågar ut från Lila så fikar vi på respektive avdelning, på lussebullar och pepparkakor som era barn bakat tillsammans!

När luciatåget tågar ut från Lila så fikar vi på respektive avdelning, på lussebullar och pepparkakor som era barn bakat tillsammans! Nu väntar Lucia och julen står för vår dörr! Ni är varmt välkomna att fira lucia hos med oss fredagen den 12 dec. Vi tänker att alla som vill får vara luciaklädda (lämna kläderna redan på morgonen märkta)

Läs mer

10 september. 4 september

10 september. 4 september I AM GREGER PUTTESSON 4 september Hej dumma dagbok jag skriver för att min mormor gav mig den i julklapp! Jag heter Greger förresten, Greger Puttesson. Min mamma och pappa är konstiga, de tror att jag

Läs mer

Mowgli Vårterminen 2018 Terminsprogram

Mowgli Vårterminen 2018 Terminsprogram 31 jan Terminsstart! 7 feb Avdelningsmöte 14 feb Avdelningsmöte 21 feb Avdelningsmöte 28 feb Sportlov inga scouter 7 mars Avdelningsmöte 14 mars Avdelningsmöte 21 mars Avdelningsmöte 28 mars Avdelningsmöte

Läs mer

STADSLEDNINGSKONTORET

STADSLEDNINGSKONTORET Sommarkollo 2012-Djuprämmen water camp ungdom SIDAN 1 Det fanns alltid någon ledare till hands som du kunde prata med om du behövde A. Aldrig 1 1 B. Sällan 3 2,9 C. Ibland 4 3,8 D. Oftast 35 33,3 E. Alltid

Läs mer

- Små skrivuppgifter som kan bli något stort, sätt inga gränser för fantasin och låt pennan glöda!

- Små skrivuppgifter som kan bli något stort, sätt inga gränser för fantasin och låt pennan glöda! - Små skrivuppgifter som kan bli något stort, sätt inga gränser för fantasin och låt pennan glöda! PLANETEN GODISHUSET Uppfinn din egen planet, beskriv vad den heter och hur den ser ut, vilka djur och

Läs mer

Bästa scout. 13.3.2009 Lägerbrev 2

Bästa scout. 13.3.2009 Lägerbrev 2 1 13.3.2009 Lägerbrev 2 Bästa scout I sommar blir det regionläger! I handen håller du ett tydligt vårtecken - lägerbrev 2 och anmälningsblanketten. Pirrar det i magen redan? Lägerbrev 2 innehåller viktig

Läs mer

Kårstyrelsens förslag till årsmötet Onsdagen den 5 mars 2014

Kårstyrelsens förslag till årsmötet Onsdagen den 5 mars 2014 Kårstyrelsens förslag till årsmötet Onsdagen den 5 mars 2014 1. Medlemsavgift 2014 Medlemsavgift per år: 200 kr. Medlemsavgift per år och familj: 500 kr. Medlemsavgift för projekt: 100 kr. (Medlemskap

Läs mer

Vikingen nr 4 2003. Ansvarig för utgivningen är scoutkårens ordförande. Ansvarig för att tidningen skrivs och distribueras: Peter Möller.

Vikingen nr 4 2003. Ansvarig för utgivningen är scoutkårens ordförande. Ansvarig för att tidningen skrivs och distribueras: Peter Möller. Vikingen nr 4 2003 Tidningen "VIKINGEN" utkommer med 4-5 nummer per år. Ansvarig för utgivningen är scoutkårens ordförande. Ansvarig för att tidningen skrivs och distribueras: Peter Möller Vill ni vara

Läs mer

Flaskposten juni. -15

Flaskposten juni. -15 Flaskposten juni. -15 Sommar, sol och fågelkvitter...då var det åter dags för en förhoppningsvis härlig sommar framför oss. Med lite framförhållning vill vi passa på att tala om att den 7 september har

Läs mer

Muntliga övningar till: Introducera Ord ISBN:

Muntliga övningar till: Introducera Ord ISBN: Muntliga övningar till: Introducera Ord ISBN: 978-91-47-11782-6 Här finns extra uppgifter till vare kapitel i boken. Alla dessa övningar är muntliga. Gör uppgifterna i par. I uppgifterna övar ni samma

Läs mer

Enköpings Scoutkårs ordinarie stämma 7 mars 2015

Enköpings Scoutkårs ordinarie stämma 7 mars 2015 Enköpings Scoutkårs ordinarie stämma 7 mars 2015 Kårstämma Enköpings Scoutkår 7 mars 2015 Förslag till föredragningslista 1 Kårstämman öppnas. 2 Val av mötesordförande. 3 Val av mötessekreterare. 4 Fastställande

Läs mer

2015-02-24 Tranbärets månadsbrev februari 2015

2015-02-24 Tranbärets månadsbrev februari 2015 Tranbärets månadsbrev februari 2015 Nu är februari månad slut och vi har fått njuta av snölek ett tag till, samtidigt som vårkänslorna har smugit sin in lite här och var. Solen tittar fram, och vissa dagar

Läs mer

Terminsprogram för Äventyrarna VT 2015

Terminsprogram för Äventyrarna VT 2015 Terminsprogram för Äventyrarna VT 2015 Vecka Datum Tid Dag Tema 4 22/1 18.30-20.30 torsdag Pulka 5 29/1 18.30-20.30 torsdag Surrning 6 5/2 18.30-20.30 torsdag Scouternas årsmöte 7 12/2 18.30-20.30 torsdag

Läs mer

Vokalprogrammet Sara Wiberg Hanna Hägerland

Vokalprogrammet Sara Wiberg Hanna Hägerland Vokalprogrammet Sara Wiberg Hanna Hägerland Filmer och diktamen Till detta häfte finns en internetsida. Där hittar du filmer om vokalerna. Du kan också träna diktamen. vokalprogrammet.weebly.com Titta

Läs mer

Författare: Can. Kapitel1

Författare: Can. Kapitel1 Ön Författare: Can Kapitel1 Jag heter Johnny Depp och är 37 år. Jag. bor i Madagaskar. Min mamma är svårt sjuk och jag måste försöka se min mamma innan hon dör.hon bor i Australien och jag har lånat en

Läs mer

Havsresan del 1 Hej mamma och pappa jag och Matilda råkande kliva ombord på en båt och den for i väg. Men ta det lugnt vi kommer hem om en vecka för v

Havsresan del 1 Hej mamma och pappa jag och Matilda råkande kliva ombord på en båt och den for i väg. Men ta det lugnt vi kommer hem om en vecka för v Av Julia Björklund Havsresan del 1 Hej mamma och pappa jag och Matilda råkande kliva ombord på en båt och den for i väg. Men ta det lugnt vi kommer hem om en vecka för vi ska bara till Irland och hem igen.

Läs mer

AIRNEWS. Futurum. #49 April 2014. I DETTA NUMMER: Paddelhajk / Beachcamp 14 / Vilda UtRo /

AIRNEWS. Futurum. #49 April 2014. I DETTA NUMMER: Paddelhajk / Beachcamp 14 / Vilda UtRo / AIRNEWS #49 April 2014 Futurum I DETTA NUMMER: Paddelhajk / Beachcamp 14 / Vilda UtRo / INLEDANDE ORD 1 Tanzania, en del av Afrika! En del av min en gång slutade jag fråga saker som jag undrade. livshistora!

Läs mer

Veckobrev årskurs 2 v. 43 2013

Veckobrev årskurs 2 v. 43 2013 Veckobrev årskurs 2 v. 43 2013 Hej på er! Näst sista veckan innan höstlovet, oj vad tiden har gått fort! Vi har fortsatt vårt arbete med vår storyline Bondgården och denna vecka så fick vi ett sms från

Läs mer

Är du intresserad av segling, paddling, friluftsliv, skapande, gemenskap och nya vänner?

Är du intresserad av segling, paddling, friluftsliv, skapande, gemenskap och nya vänner? Är du intresserad av segling, paddling, friluftsliv, skapande, gemenskap och nya vänner? Vill du uppleva ett sommaräventyr som skapar minnen för livet? Då är Ängsholmens Skärgårdsläger något för dig! ER

Läs mer

Vilda Kristianstad - mitt i Tivoliparken

Vilda Kristianstad - mitt i Tivoliparken Lägerbrev 4 Vilda Kristianstad - mitt i Tivoliparken Sommarens häftigaste äventyr närmar sig med stormsteg, nu är det snart dags! Vi kommer att bli ungefär 300 scouter som lever lägerliv mitt i centrala

Läs mer

MATLAGNING Mat hämtas ut varje dag, den är färdigpackad och anpassad efter antal personer i kåren, samt utifrån allergier och behov av

MATLAGNING Mat hämtas ut varje dag, den är färdigpackad och anpassad efter antal personer i kåren, samt utifrån allergier och behov av ALLMÄN INFORMATION Jamboree17 är ett nationellt läger, där samtliga delar av den svenska scoutrörelsen medverkar. Det kommer vara ca 11 000 deltagare på lägret, varav drygt 50 stycken är från Stenungsunds

Läs mer

jamboreer i sommar och utifrån förslagen valdes ett ut och då blev Sverige och Vilda 2014 vårt resmål.

jamboreer i sommar och utifrån förslagen valdes ett ut och då blev Sverige och Vilda 2014 vårt resmål. VILDA NYHETER FRÅN IGUALADA TILL KARUPS NYGÅRD På Karups Nygård, vid härliga och natursköna Sövdesjön, kamperar katalanska, schweiziska och svenska utmanare under Vildaveckan. Vi tog pulsen på hur våra

Läs mer

du verkligen tycker om!

du verkligen tycker om! Din guide till rekryteringstips, nya idéer och ett smakprov på alla de häftiga och roliga aktiviteter som du och din kår kan genomföra tillsammans med en konsulent eller själva när det kommer till rekrytering!

Läs mer

Träna svenska A och B. Häfte 7 Klockan

Träna svenska A och B. Häfte 7 Klockan Träna svenska A och B Häfte Klockan 0 Del analog klocka Vad är klockan? Läs klockan är tolv klockan är ett klockan är två klockan är tre klockan är fyra klockan är fem klockan är sex klockan är sju klockan

Läs mer

Bilarnas äventyr ett helt års projektarbete

Bilarnas äventyr ett helt års projektarbete Bilarnas äventyr ett helt års projektarbete Höstterminen startade med två veckors inspirationsaktiviteter i närmiljön. Barnen gick på utflykt till bl.a lekplatser, fårhagen och till Landevi som höll på

Läs mer

Nu har vi lagt till vid Brügge så det här var sista gången som FE17 seglade med Älva ute på havet

Nu har vi lagt till vid Brügge så det här var sista gången som FE17 seglade med Älva ute på havet Logg fra n A lva Datum: 2019 05 01 Elevloggare: Martina Olson och Antonie Bjuhr Lindberg Personalloggare: Mona Svensson Position: Belgien, Brügge Segelsättning: Fart: Kurs: Beräknad ankomst till nästa

Läs mer