Upplev LUCTRA lampserie och låt dig inspireras av ljus i den tredje dimensionen. winner

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Upplev LUCTRA lampserie och låt dig inspireras av ljus i den tredje dimensionen. winner"

Transkript

1 PERFECT DAY LIGHT

2

3 3 04 HUMAN CENTRIC LIGHTING 08 DEN IDEALISKA KONTORSBELYSNINGEN 10 SENASTE LED-TEKNIKEN 12 PERFEKT INDIVIDUELL BELYSNING 14 VITACORE TEKNIK 15 VITACORE APPEN 16 TYSK KVALITET OCH DESIGN 18 LUCTRA ÄR UTVECKLAT FÖR KONTORET 22 LUCTRA PRODUKTER 24 BORDSLAMPOR 38 GOLVLAMPOR 52 PORTABLA LAMPOR 60 LUCTRA FUNKTIONER 62 KONTAKT Ljusets funktion och användning har breddats betydligt. Istället för att fokusera på de funktionella och känslomässiga upplevelserna av rätt ljus har fokus fl yttats till den tredje dimensionen av ljusets effekt - att stödja den biologiska rytmen med artifi ciellt ljus. Rätt ljus vid rätt tidpunkt ökar känslan av välbefi nnande och främjar prestationsförmågan. LUCTRA har tagit tillvara på dessa kunskaper i sortimentet med moderna LED-lampor för arbetsplatsen. Med LUCTRA behåller användaren kontrollen över vad som är det bästa personliga ljuset genom egna ljusinställningar direkt på lampan eller via en personlig ljusprofi l med en app. Arbetslamporna med sin tidlösa design är lätta att använda och går att anpassa till varje indvid. Den prisbelönta designen passar perfekt in på det moderna kontoret. LUCTRA som är tillverkad av högsta kvalitet i Tyskland utlovar - perfekt ljus för en perfekt dag. Upplev LUCTRA lampserie och låt dig inspireras av ljus i den tredje dimensionen. winner

4 4 Den biologiska effekten av LUCTRA har bevisats i en klinisk studie under ledning av sömnforskaren Dr Dieter Kunz. HUMAN CENTRIC LIGHTING Human Centric Lighting är belysning som fokuserar på människors individuella behov. Sedan upptäckten av receptorer i ögonen innehållande melanopsin har intresset ökat för ljusets inverkan på hälsan. Varje person har en individuell dygnsrytm. Ju bättre denna inre rytm synkroniserar med våra dagliga rutiner, desto bättre känner vi oss och ju effektivare kan vi arbeta. Dagsljuset är signalgeneratorn som synkroniserar vår inre rytm med det naturliga förloppet av dagen. LUCTRA är en professionell, biologiskt aktiv LED-belysning som ger den här effekten av ljus på den individuella arbetsplatsen. LUCTRA stödjer välbefinnande och prestation på ett målinriktat och effektivt sätt.

5

6 6 Bra ljus bidrar till att du håller dig frisk. De idealiska ljuset är naturligt solljus. Cykeln av dag och natt har i över 4 miljoner år format oss. Denna mycket pålitliga återkommande rytm är genetiskt förankrad i vår biologi i form av en inre klocka. Den inre klockan styr de biologiska processerna i vår kropp och harmoniserar dem med varandra. Den biologiska rytmen är en dygnsrytm (cirkadiansk rytm). Störningar i dygnsrytmen kan få allvarliga konsekvenser för välbefinnandet och prestationsförmågan på kort sikt och på hälsan på längre sikt. Sömnlöshet, irritation och koncentrationssvårigheter är några omedelbara konsekvenser. Aktiverande ljus med Kelvin Blåaktig färgtemperatur Lugnande ljus med Kelvin Rödaktig färgtemperatur Justera ljusnivån till personligt behov Ljus är den centrala klockan, som stimulerar och stabiliserar vår inre rytm. Kallt blåvitt ljus på morgonen gör oss vakna, varmvitt ljus med ökad mängd rött signalerar att vi ska slappna av. Förutom dessa kortsiktiga effekter, stabiliserar ljuset vår dygnsrytm på lång sikt. Detta leder till ökat välbefinnande och ökad prestation. LUCTRA täcker nästan in solljusets hela färgspektrum och kan därmed ha en stabiliserande effekt på vår biologiska rytm.

7 BIOLOGISKT EFFEKTIVT LJUS STABILISERAR DEN INRE KLOCKAN Biologiskt effektivt ljus från LUCTRA Aktiverande på morgonen, avslappnande på kvällen Omedelbar effekt Långsiktig effekt Välbefinnande ökad prestation Stabiliserad dygnsrytm Längre och djupare sömn

8

9 9 LUCTRA kan möta det individuella behovet av ljus hos varje användare, vilket gör den till den perfekta arbetsplatsbelysningen. DEN IDEALISKA KONTORS- BELYSNINGEN Vikten av bra arbetsplatsbelysning för välbefinnande och produktivitet hos anställda har länge varit känt. Fokus har framförallt legat på att optimera synergonomin, men den nya moderna LED-belysningen öppnar upp för nya möjligheter. Med bevisad biologisk effektivitet ger LUCTRA en helt ny syn på innebörden av ljuskvalitet på arbetsplatsen. Belysning är en synlig och långsiktig investering i medarbetarna och deras arbetskvalitet.

10 10 SENASTE LED-TEKNIKEN Modern LED-teknik ger fördelar som hög ljuseffekt med låg energiförbrukning, justerbara inställningar för färgtemperatur och en praktiskt taget obegränsad livslängd. Med belysning från LUCTRA får arbetsplatsen en ljuskvalitet som liknar dagsljus eftersom LED-lamporna har hög ljusstyrka, en väldigt jämn ljusfördelning och ett brett färgspektrum. LUCTRA har fyra högpresterande CREE-lysdioder installerade som med mycket låg strömförbrukning genererar en belysningsstyrka på upp till lux. Den rekommenderade ljusstyrkan på lux för arbetsplatser har uppfyllts med god marginal och är också tillräcklig för äldre användare vars ögon presterar sämre med ökad ålder. LUCTRA har två kallvita LED-lampor som ger blåaktigt ljus samt två varmvita som ger rödaktigt ljus. Tillsammans ger de ett brett justeringsintervall från till Kelvin, vilket i stort sett täcker hela bredden av det naturliga ljusspektrat. För att utnyttja LEDteknikens fulla potential har lampornas huvuden öppna kylflänsar som en integrerad del i LED-konceptet. Genom att mycket effektivt avleda värmen kommer huvudenas drifttemperatur aldrig stiga över 40 C och dess konstruktion garanterar en extremt lång livslängd på över timmar.

11 LUCTRA har ett brett färgspektrum och det är möjligt att mycket exakt ställa in önskad färgtemperatur samtidigt som arbetsytan alltid är jämnt belyst Kelvin Kelvin Kelvin

12 12 VITACORE -appen simulerar det naturliga ljusets förändringar vilket gör LUCTRA till ett belysningssystem för moderna kontorskoncept med flexibla arbetsplatser. PERFEKT INDIVIDUELL BELYSNING Med pekskärmen VITACORE kan LUCTRA -lampornas ljus enkelt styras. Ljusstyrkan och färgtemperaturen kan steglöst regleras med ett finger på pekskärmen. Med VITACORE -appen är det möjligt att skapa en individuell belysningssekvens över 24-timmar då färgtemperaturen varieras automatiskt för att simulera den naturliga ljusförändringen under dagen.

13

14 14 VITACORE TEKNIK Kärnan i LUCTRA är elektroniken VITACORE. Funktionssymbolerna på den elektroniska panelen har en behaglig och diskret design som blir synliga bara när de behövs. Högkvalitativa komponenter styr lampan exakt och tillförlitligt. Ljusstyrkan och färgtemperaturen kan ställas in med en hög noggrannhet på pekskärmen. En boostsymbol finns för kortsiktig maximal aktivering, genom att trycka på den aktiveras den maximala ljusstyrkan hos de kallvita LED-lamporna. Funktionen avslutas automatiskt efter 30 minuter. VITACORE är patentsökt. VITACORE -TEKNIK VITACORE -APPEN

15 15 VITACORE APPEN VITACORE -appen gör LUCTRA till ett personligt och flexibelt belysningsverktyg. Appen kommunicerar via Bluetooth med VITACORE - elektroniken. Appen reglerar färgen på ljuset baserat på den personliga belysningsprofilen för att simulera den naturliga ljusförändringen som sker under dagen. Profilen kan ändras när som helst och justeras utifrån individuella behov. Den personliga belysningsprofilen sparas på appen och kan överföras till andra LUCTRA -lampor. Detta gör LUCTRA till det perfekta belysningssystemet för moderna kontorskoncept med flexibla arbetsplatser. Utifrån svaren på fem enkla frågor skapar VITACORE -appen en personlig 24-timmars belysningssekvens för användaren. 1. När brukar du börja arbeta 2. När slutar du arbeta? 3. När tar du din lunchrast? 4. Om du fick välja din arbetstid, vilka fem timmar i följd skulle du föredra? 5. Vid vilken tid är du mest produktiv? Appen är gratis att ladda ned och finns tillgänglig för alla IOS- och Androidtelefoner och surfplattor. ios Android Anslutning mellan app och lampa sker via Bluetooth Personliga inställningar Justering av individuell ljuskurva Enheterna VITACORE och app skiljer sig beroende på modell.

16

17 17 Alla LUCTRA -lampor är tillverkade med största omsorg i vår egen fabrik i Tyskland och testas till 100%. TYSK KVALITET OCH DESIGN Målsättningen var att kunna kommunicera det unika ljuset, inte enbart genom ytskiktets design, men framförallt genom verklig erfarenhet. I skapandet av lamporna låg designerns huvudsakliga fokus på uppfattningen om högsta kvalitet. I stället för att nöja sig med kompromisser, var det självklart redan från början att strikt tillämpa genomtänkta funktioner, lätthanterligt handhavande och noga utvalda material som bearbetats med hög precision och yrkesskicklighet. Lampserien LUCTRA ska uppfattas som en uppgradering av arbetsplatsen i fråga om stil och funktion.

18 18 LUCTRA armaturserie förbättrar arbetsplatsen i fråga om funktion, utseende och drift. LUCTRA ÄR UTVECKLAT FÖR KONTORET Globaliseringen har förändrat kontorets roll. Det har omvandlats från att vara en plats där man utför sitt arbete, till en plats för personliga möten och kommunikation. Det har blivit en plats för gemensam problemlösning eller en tillflyktsort för fokuserat och koncentrerat individuellt arbete. Vår ökade flexibilitet och rörlighet som arbetstagare innebär färre fasta arbetsplatser. Arbetsplatsens utformning blir allt viktigare och rollen den spelar för de anställdas motivation och upplevda uppskattning ska inte underskattas. Belysning påverkar den upplevda kvaliteten på arbetsplatsen - bra ljus bidrar till ökad motivation och minskad frånvaro.

19

20

21

22

23 LUCTRA PRODUKTER LUCTRA lampor uppfyller alla de krav som ställs på modern LED-belysning - innovativ teknik, sofistikerad design som tillåter individuell anpassning. Förutom bords- och golvlampor innehåller LUCTRA -serien en portabel batteridriven lampa. Lamporna är tillgängliga i en harmonisk rund design RADIAL och progressiv geometrisk design LINEAR.

24

25 25 BORDS- LAMPOR LUCTRA bordslampor är genomgående utformade för att möta personliga behov på kontoret. De självlåsande gångjärnen håller belysningen stadigt i önskat läge upp till gångjärnsrörelser utan omjustering. Olika fästalternativ gör att lampan står stadigt och inte stjäl utrymme på skrivbordet.

26 26 LINEAR TABLE PRO Välplanerad in i minsta detalj och tillverkad med omsorg. LINEAR TABLE PRO erbjuder en unik komfort och avslappnat arbete. Det utmärkande lamphuvudet, med sina öppna kylflänsar, minskar värmen från LED-lamporna mycket effektivt. De specialkonstruerade självlåsande gångjärnen gör det möjligt att vinkla belysningen i valfritt läge. LINEAR TABLE PRO har ett behagligt biologiskt effektivt ljus, en minimalistisk geometrisk design, enhetlig aluminiumprofil och en höjd på 75 centimeter mm Styrning Inställning av ljusstyrka Inställning av färgtemperatur Boost funktion via VITACORE -pekskärm eller app steglös upp till 1000 lux steglös mellan 2700 och 6500 Kelvin för maximalt kallvitt ljus på 1000 lux mm USB laddare 2 stycken Pekskärm i glas Art.nr. med fot 9215 Art.nr. med klämma 9217 Art.nr. med kabelhålsfäste 9219 Färger 01 svart mm 02 vit 23 aluminium

27

28 28 RADIAL TABLE PRO Inte bara ljus utan även skönhet har en positiv effekt på människor. Vad vi anser som vackert varierar lika mycket från individ till individ, precis som dygnsrytmen för olika personer gör. RADIAL TABLE PRO är det harmoniskt runda alternativet till LINEAR modellen som har en progressiv geometrisk design. Endast utseendet är skillnaden mellan modellerna. Det gedigna hantverket är lika tillförlitlig som dess state-of-the-art-teknik och den positiva effekten av ljuset mm Styrning Inställning av ljusstyrka Inställning av färgtemperatur Boost funktion via VITACORE -pekskärm eller app steglös upp till 1000 lux steglös mellan 2700 och 6500 Kelvin för maximalt kallvitt ljus på 1000 lux mm USB laddare 2 stycken Pekskärm i glas Art.nr. med fot 9216 Art.nr. med klämma 9217 Art.nr. med kabelhålsfäste 9220 Färger 01 svart Ø mm 02 vit 23 aluminium

29

30 30 TABLE PRO FUNKTIONER Färgtemperatur justerbar mellan till Kelvin, Boost-funktion för tillfällig maximal aktivering, USBladdare för mobil och surfplatta 02 Självlåsande gångjärn 03 Justering av färgtemperatur till personlig dygnsrytm med VITACORE -appen 04 Många olika fästalternativ (fot, kabelhålsfäste eller klämma för bords- och väggmontering) 05 2 varmvita och 2 kallvita högeffektiva CREE LED-lampor, hög belysningsstyrka på 1000 lux från 75 cm höjd, smal binning för hög färgåtergivning CRI 85, effektiv värmeavledning för lång livslängd på över timmar för LED-lamporna

31 04 05

32 32 LINEAR TABLE LUCTRA basmodell är den perfekta arbetslampan tack vare VITACORE - pekskärm, förstklassig LED-teknik, högkvalitativa självlåsande gångjärn och en höjd på 60 cm mm Styrning via VITACORE -pekskärm mm Inställning av ljusstyrka i 5 steg upp till 1000 lux Inställning av färgtemperatur i 3 steg 2700 / 3600 / 6500 Kelvin Pekskärm i akrylglas Artikelnummer med fot 9201 Färger 01 svart mm 02 vit 23 aluminium

33

34 34 RADIAL TABLE Basmodellen i serien RADIAL är genomgående utformad för att möta det personliga behovet på kontoret. Den skiljer sig något från PRO-modellen som är 10 centimeter högre, men precis som den ger basmodellen bättre arbetskvalitet på lång sikt mm Styrning Inställning av ljusstyrka via VITACORE -pekskärm i 5 steg upp till 1000 lux mm Inställning av färgtemperatur i 3 steg 2700 / 3600 / 6500 Kelvin Pekskärm i akrylglas Artikelnummer med fot 9202 Färger 01 svart Ø mm 02 vit 23 aluminium

35

36 36 TABLE FUNKTIONER Effektiv värmeavledning för lång livslängd på över timmar för LED-lamporna 02 Hög belysningsstyrka på 1000 lux från 60 cm höjd 03 Självlåsande gångjärn 04 Färgtemperatur justerbar i tre steg (2700 I 3600 I 6500 Kelvin) 05 2 varmvita och 2 kallvita högeffektiva CREE LED-lampor, smal binning med hög färgåtergivning CRI

37 04 05

38

39 39 GOLV- LAMPOR Den som föredrar ett rent och avskalat skrivbord behöver inte avstå från fördelarna med LUCTRA. LUCTRA golvlampor ger exakt rätt ljus. De individuellt justerbara lamphuvudena för direkt och indirekt belysning gör att alla får det ljus de behöver - biologiskt effektivt ljus.

40 40 LINEAR FLOOR TWIN LINEAR FLOOR TWIN ger optimalt direkt eller indirekt ljus för upp till två arbetsplatser. Maximal flexibilitet garanteras av separat justerbara lamphuvuden, vars ljusintensitet och färgtemperatur kan ställas in individuellt baserat på varje användares behov. 930 mm Styrning via VITACORE -pekskärm eller app 2025 mm Inställning av ljusstyrka Inställning av färgtemperatur steglös upp till 1000 lux steglös mellan 2700 och 6500 Kelvin Switch-funktion Pekskärm för separat styrning av lamphuvuden i glas Artikelnummer med fot 9237 Färger 01 svart mm 02 vit 23 aluminium

41

42 42 RADIAL FLOOR TWIN Utvilad, effektiv, koncentrerad och på gott humör är något som RADIAL FLOOR TWIN bidrar till genom att ge exakt rätt ljus för två arbetsplatser samtidigt. Lamphuvudena kan ställas in separat och är individuellt programmerbara för att säkerställa att alla användare när som helst får det ljus de behöver - biologiskt effektivt och med en perfekt belysningsvinkel. 730 mm Styrning via VITACORE -pekskärm eller app 2025 mm Inställning av ljusstyrka Inställning av färgtemperatur Switch-funktion steglös upp till 1000 lux steglös mellan 2700 och 6500 Kelvin för separat styrning av lamphuvuden Pekskärm i glas Artikelnummer med fot 9238 Färger 01 svart Ø mm 02 vit 23 aluminium

43

44 44 FLOOR TWIN FUNKTIONER Effektiv värmeavledning för lång livslängd på över timmar för LED-lamporna 02 Färgtemperatur justerbar mellan 2700 till 6500 Kelvin 03 Justering av färgtemperatur till personlig dygnsrytm med VITACORE -appen 04 Individuellt vridbara lamphuvuden för direkt och indirekt belysning 05 4 varmvita och 4 kallvita högeffektiva CREE LED-lampor, hög ljusstyrka med 1000 lux från 110 cm höjd, smal binning med hög färgåtergivning CRI

45 04 05

46 46 LINEAR FLOOR Den som föredrar ett rent och avskalat skrivbord behöver inte avstå från fördelarna med LUCTRA. LINEAR FLOOR belyser varje arbetsplats från en höjd på upp till 1,90 meter med samma jämna ljus som alla andra LUCTRA modeller. Dessutom är den visuellt tilltalande. Kombinationen av avancerade LED-lampor, enkel drift, VITACORE och den biologiska effekten av ljus gör LINEAR FLOOR till en självklarhet mm Styrning Inställning av ljusstyrka via VITACORE -pekskärm eller app steglös upp till 1000 lux mm Inställning av färgtemperatur Boost funktion USB laddare steglös mellan 2700 och 6500 Kelvin för maximalt kallvitt ljus på 1000 lux 2 stycken Pekskärm i glas Artikelnummer med fot 9235 Färger 01 svart mm 02 vit 23 aluminium

47

48 48 RADIAL FLOOR Diskret, intelligent teknik, material i premiumkvalitet och en höjd på upp till 1,90 meter - den som har RADIAL FLOOR stående bredvid sitt skrivbord kommer efter arbetsdagen att lämna kontoret med den sköna känslan av att ha uppnått något utan att ha blivit utmattad. Även på denna modell blir funktionssymbolerna på VITACORE synliga bara när det behövs. In i minsta detalj är LUCTRA något mycket speciellt mm Styrning Inställning av ljusstyrka via VITACORE -pekskärm eller app steglös upp till 1000 lux mm Inställning av färgtemperatur Boost funktion USB laddare Pekskärm steglös mellan 2700 och 6500 Kelvin för maximalt kallvitt ljus på 1000 lux 2 stycken i glas Artikelnummer med fot 9236 Färger 01 svart Ø mm 02 vit 23 aluminium

49

50 50 FLOOR FUNKTIONER Färgtemperatur justerbar mellan 2700 till 6500 Kelvin, Boost-funktion för tillfällig maximal aktivering, USBladdare för mobil och surfplatta 02 Självlåsande gångjärn 03 Justering av färgtemperatur till personlig dygnsrytm med VITACORE -appen 04 Effektiv värmeavledning för lång livslängd på över timmar för LED-lamporna 05 2 varmvita och 2 kallvita högeffektiva CREE LED-lampor, hög ljusstyrka med 1000 lux från 110 cm höjd, smal binning med hög färgåtergivning CRI

51 04 05

52

53 53 PORTABLA LAMPOR LUCTRA erbjuder den portabla lampan till flexibla kontor, lounger och andra mötesplatser för anställda med mobilt arbete. Med sin långa batteritid ger lampan den perfekta belysningen för koncentrerat och avslappnat arbete var du än väljer att arbeta.

54 54 FLEX FLEX är den sladdlösa lampan med biologiskt effektiv belysning för mobilt arbete på kontoret eller i hemmet. Fyra högeffektiva LED-lampor drivs upp till fyra timmar av det integrerade batteriet. Den gummibeklädda foten och det justerbara kantskyddet garanterar en stabil uppställning i alla lägen. FLEX ger dig full frihet och högkvalitativt ljus, var som helst mm Styrning Inställning av ljusstyrka via VITACORE -pekskärm i 5 steg upp till 1000 lux Inställning av färgtemperatur i 3 steg 2700 / 3600 / 6500 Kelvin mm Batteri med litiumjonbatteri Pekskärm i akrylglas Artikelnummer 9231 Färger 01 svart 02 vit 09 orange 23 aluminium

55

56 56 FLEX FUNKTIONER Höj- och sänkbart kantskydd och fot med anti-glid för säker uppställning 02 2 varmvita och 2 kallvita högeffektiva CREE LEDlampor, hög ljusstyrka med 1000 lux från 60 cm höjd, smal binning med hög färgåtergivning CRI Färgtemperatur justerbar i tre steg (2700 / 3600 / 6500 Kelvin) 04 Vridbart lamphuvud för direkt eller indirekt belysning 05 Litiumjonbatteri för upp till 4 timmars drifttid 02 03

57 04 05

58 58 LUCTRA SKAPAR KREATIV ATMOSFÄR

59 Eike Becker_ Architekten Berlin

60 60 LUCTRA FUNKTIONER LJUSET Hög belysningsstyrka på lux vid 75 cm avstånd från skrivbordet. Jämn belysning av arbetsplatsen. 4 högeffektiva LED-lampor; varmvita och kallvita. Högt färgåtergivningsvärde 85. Lång livslängd på LED-lamporna på över timmar. Binning med smal tolerans för maximal färgåtergivning. Förbättrat välbefinnande med Human Centric Lighting. Högkvalitativa LED från CREE. MEKANIK Premium lampa med perfekt finish Tillverkad i Tyskland. Självlåsande gångjärn. Vridbara lamphuvuden för direkt och indirekt belysning. Mycket god värmeavledning för långvarig hållbarhet.

61 61 ELEKTRONIK Justerbar färgtemperatur för personlig dygnsrytm via VITACORE -appen. Justerbar färgtemperatur från upp till K. Justerbar färgtemperatur från till K med intelligent VITACORE -elektronik. Inget flimmer tack vare högfrekvent PDM-styrning vid dimning. USB-laddning för mobiltelefoner och surfplattor. GRATIS SUPPORTTELEFON Har du frågor eller förslag? LUCTRA teamet kan nås på gratisnumret * *från de flesta europeiska länder. Alternativt ring: Med reservation för tekniska- och innehållsändringar.

62 62 KONTAKT DEUTSCHLAND, ÖSTERREICH, SCHWEIZ DURABLE Hunke & Jochheim GmbH & Co. KG Westfalenstraße Iserlohn Postfach Iserlohn Kostenlose Service Hotline Telefon INTERNATIONAL DURABLE Hunke & Jochheim GmbH & Co. KG Westfalenstraße Iserlohn P.O. Box Iserlohn Germany Freecall Phone NEDERLAND DURABLE Nederland B.V. Monierweg KV Coevorden Gratis service hotline Tel info@luctra.de SWEDEN, DENMARK, NORWAY, FINLAND DURABLE SCANDINAVIA AB Fågelsångsvägen 4B Vallentuna Box Vallentuna Kostnadsfri support Telefon info@durable.se UNITED KINGDOM, IRELAND DURABLE (UK) Ltd. 10 Nimrod Way, Wimborne, Dorset, BH21 7SH Freecall Phone enquiries@luctra-uk.com ITALIA DURABLE Italia S.r.l Via Greppi Dr. Pietro, 15/B Dervio (LC) Hotline gratuita Tel: info@luctra.de FRANCE DURABLE France S.A.S Immeuble Le Tryalis 9, rue de Rosny Montreuil Service Hotline Gratuit Téléphone luctra@durable.fr POLSKA Biuro Obsługi Klienta DURABLE Polska Al.Kasztanowa Przecław Darma infolinia obsługi klienta Tel info@luctra.de BELGIUM DURABLE Belgium N.V./S.A. Industriepark 14/ Gent-Drongen Gratis service hotline Tel. 09/ /45 info@luctra.de RUSSIA Представительство фирмы DURABLE в России Москва, , ул. Михалковская, дом 63Б корп. 3 Бесплатная горячая линия Тел\Факс: info@luctra.de

63

64 SE DURABLE

Upplev LUCTRA bordslampor och låt dig inspireras av ljus i den tredje dimensionen. winner

Upplev LUCTRA bordslampor och låt dig inspireras av ljus i den tredje dimensionen. winner BORDS- LAMPOR 3 04 HUMAN CENTRIC LIGHTING 06 VITACORE TEKNIK 07 VITACORE APPEN 08 LINEAR TABLE PRO 14 RADIAL TABLE PRO 20 LINEAR TABLE 22 RADIAL TABLE 32 LUCTRA FUNKTIONER Ljusets funktion och användning

Läs mer

Upplev LUCTRA golvlampor och låt dig inspireras av ljus i den tredje dimensionen. winner

Upplev LUCTRA golvlampor och låt dig inspireras av ljus i den tredje dimensionen. winner GOLV- LAMPOR 3 04 HUMAN CENTRIC LIGHTING 06 VITACORE TEKNIK 07 VITACORE APPEN 08 LINEAR FLOOR TWIN 14 RADIAL FLOOR TWIN 20 LINEAR FLOOR 22 RADIAL FLOOR 32 LUCTRA FUNKTIONER Ljusets funktion och användning

Läs mer

Statligt Ramavtal - Möbler och inredning Delområde Arbetsplatsarmaturer

Statligt Ramavtal - Möbler och inredning Delområde Arbetsplatsarmaturer Statligt Ramavtal - Möbler och inredning Delområde Arbetsplatsarmaturer Luctra Produktlista nr 1 Avtalsnummer: 23.3-8004-18 Leverantörens namn: MARTELA OYJ Leverantörens org.nr: 0114891-2 PERFECT DAY LIGHT

Läs mer

PERFECT DAY LIGHT 2 LUCTRA

PERFECT DAY LIGHT 2 LUCTRA PERFECT DAY LIGHT 2 LUCTRA Alla människor har sin egen personliga biorytm. Ju närmare vår dagliga rutin följer denna rytm, desto bättre mår vi och ju bättre presterar vi. Dagsljus ger signaler till hjärnan

Läs mer

25% rabatt ska dras av på angivna priser

25% rabatt ska dras av på angivna priser G - Arbetsplatsarmaturer Luctra 25% Statligt ramavtal - Möbler och inredning Avtalsnummer 23.3-8004-18:046 Avropsproduktlista nr 1 Input interiör AB Org.nr. 559150-6349 Våra kontor Borås Olovsholmsgatan

Läs mer

HUMAN CENTRIC LIGHTING. Ljusets effekt på människor

HUMAN CENTRIC LIGHTING. Ljusets effekt på människor HUMAN CENTRIC LIGHTING Ljusets effekt på människor LJUS OCH HÄLSA Ljus är lika viktigt för hälsan som en balanserad kost, regelbunden motion och tillräckligt med sömn. Bra ljus hjälper oss att hålla oss

Läs mer

NEW WORK. NEW PLACES. YOUR TOOLS. VARICOLOR SMART OFFICE. Flexibla lösningar för flexibelt arbete

NEW WORK. NEW PLACES. YOUR TOOLS. VARICOLOR SMART OFFICE. Flexibla lösningar för flexibelt arbete NEW WORK. NEW PLACES. YOUR TOOLS. VARICOLOR SMART OFFICE Flexibla lösningar för flexibelt arbete PRODUKTER FÖR NYA ARBETSFÖRHÅLLANDEN NEW WORK. NEW PLACES. Arbetsförhållandena har ändrats i och ed att

Läs mer

Kontorsbelysning SE PRANA+-serien

Kontorsbelysning SE PRANA+-serien Kontorsbelysning SE PRANA+serien GOLV OCH PENDLADE ARMATURER LED I PRANA+serien INDIREKT TAKRIKTAT LJUS UTDRAGBART LAMPHUVUD DIREKT LJUS AVANCERAD SENSOR LJUSSTYRKA SCENARIESTYRNING TUNABLE WHITE FÖR ANPASSNING

Läs mer

Tunable White. Personlig belysning

Tunable White. Personlig belysning Tunable White Personlig belysning Magnus Ragnvid/Johnér Ljus har en kraftfull inverkan på din dygnsrytm. Rätt belysning gör din dag bättre. Human Centric Lighting Belysning som anpassas efter dina behov

Läs mer

DURACARD ATT TRYCKA EGNA KORT HAR ALDRIG VARIT ENKLARE!

DURACARD ATT TRYCKA EGNA KORT HAR ALDRIG VARIT ENKLARE! DURACARD ATT TRYCKA EGNA KORT HAR ALDRIG VARIT ENKLARE! SE Rivenhall Golf Club DURACARD-konceptet Vill du själv kunna skapa och skriva ut professionella plastkort enkelt och bekvämt? Nu kan du det med

Läs mer

DURAFRAME. Helt enkelt en genial ram

DURAFRAME. Helt enkelt en genial ram Helt enkelt en genial ram Idealiska ramvillkor Vill du presentera information både snyggt och enkelt? Välj. Vi lever i en värld full av information. Hänvisningsskyltar, meddelanden och annonser förändras

Läs mer

! MÄNNISKAN OCH LJUSET sida!1

! MÄNNISKAN OCH LJUSET sida!1 ! MÄNNISKAN OCH LJUSET sida 1! ! Ljuset är den mest kraftfulla mekanismen för att reglera människans dygnsrytm. Ljuset har förmågan att ge energi, att verka avslappnande, att pigga upp samt öka den kognitiva

Läs mer

Ljus för alla tillfällen

Ljus för alla tillfällen Broschyr före försäljning för Sverige () White ambiance Phoenix Vägglampa Vägglampa 31153/31/PH Ljus för alla tillfällen från soluppgång till solnedgång Taklampan Philips Hue Phoenix har ett dimbart varmt

Läs mer

Se bättre. Arbeta bättre. LED-arbetslampor

Se bättre. Arbeta bättre. LED-arbetslampor Se bättre. Arbeta bättre. LED-arbetslampor LPL19B1 Penlight Professional Det bärbara inspektionsredskapet LPL03RECHX1 / LPL04RECHX1 Penlight Premium LUXEON Rebel LED-lampa med hög effekt i ett kompakt

Läs mer

Helt enkelt en genial ram

Helt enkelt en genial ram Helt enkelt en genial ram DURAFRAME Helt enkelt en genial ram Presentera information på ett professionellt sätt, som dessutom går snabbt att byta ut Lätt att fästa på många ytor utan verktyg, skruvar

Läs mer

Smart Belysning. Hur vi påverkas och hur vi kan använda det

Smart Belysning. Hur vi påverkas och hur vi kan använda det Smart Belysning Hur vi påverkas och hur vi kan använda det Status i Moderna Byggnader Mindre än 50% 9.8k 70% 20-50% Av den uthyrda ytan används Medelkostnaden för varje skrivbord I Stockholm För 70% av

Läs mer

Bra belysning för bättre vård

Bra belysning för bättre vård Bra belysning för bättre vård Ta hand om dina ögon Under en arbetsdag måste ditt öga växla tusentals gånger mellan det starka operationsljuset vid patientens mun och belysningen i den omgivande miljön.

Läs mer

Pressinformation. Produktnyheterna från Thorn finns tillgängliga från och med

Pressinformation.   Produktnyheterna från Thorn finns tillgängliga från och med Pressinformation www.thornlighting.se Produktnyheterna från Thorn finns tillgängliga från och med 30.11.2017 Thorns smarta IQ Wave för komfort och kvalitetsbelysning på kontor och i skolor IQ Wave-serien

Läs mer

SKYLTAR SKYLTAR. sida SKYLTSORTIMENT 04 13 SYMBOLSKYLTAR 14 16 GOLVSTÄLL 18 21 BORDSSKYLTAR 22 26

SKYLTAR SKYLTAR. sida SKYLTSORTIMENT 04 13 SYMBOLSKYLTAR 14 16 GOLVSTÄLL 18 21 BORDSSKYLTAR 22 26 S K Y LTA R S E Informera med stil. Durables skyltserier är en lyckad kombination mellan kvalitet, design och användarvänlighet. Skyltarna fi nns tillgängliga i en rad olika storlekar och stilar. SKYLTAR

Läs mer

Oändliga möjligheter. Sammankopplad med dig

Oändliga möjligheter. Sammankopplad med dig Broschyr före försäljning för Sverige () Philips Vit och färg Enkel lampa GU10 8718696485880 Oändliga möjligheter Sammankopplad med dig Inkludera en vit och färgad atmosfärisk Philips Hue-glödlampa i Philips

Läs mer

Arbetsplatsbelysning

Arbetsplatsbelysning Arbetsplatsbelysning Rätt belysning vid arbetsplatsen har mycket större betydelse för arbetsförhållandena än vad många tror, hälsan påverkas i hög grad. Bra ljusförhållande minskar risken för onödiga besvär

Läs mer

Trace. Kompakt LED skrivbordslampa. Bolaget förbehåller sig rätten att ändra produktspecifikationer utan föregående information.

Trace. Kompakt LED skrivbordslampa. Bolaget förbehåller sig rätten att ändra produktspecifikationer utan föregående information. Kompakt LED skrivbordslampa Trace är en kompakt LED skrivbordslampa, med utmärkt ljusutbyte och minimalistisk design. En slank arm bär det distinkta lamphuvudet som har formen av en superellips, en kvadrat

Läs mer

NOVIPro LED-lampor. Flash Pen

NOVIPro LED-lampor. Flash Pen NOVIPro LED-LAMPOR NOVIPro LED-lampor Väldigt kraftfulla LED-lampor. Robusta och med extra hög kvalitet, avsedda för den professionella användaren. NOVIPro LED-lampor har en koncentrerad och fokuserad

Läs mer

ARBETSLAMPOR NOVA. Nätdrivna

ARBETSLAMPOR NOVA. Nätdrivna ARBETSLAMPOR NOVA Nätdrivna Scangrip Area Lite CO är en 360 rundstrålande arbetsbelysning som ger dig stora användningsområden och många tillfällen att använda då den både är kraftfull med sina 4000 Lumen,

Läs mer

Fokus och Koncentration

Fokus och Koncentration Ljusa lösningar för ökat Fokus och Koncentration Bra för alla nödvändiga för en del Bordsbelysning Iris Daylight PRO LED Vår kraftfullaste bordsbelysning på lång arm för bordsmontage. Hela 2300 lux genomsnitt

Läs mer

Ny laddningsbar COB-LED en serie arbetsbelysning i tunn design

Ny laddningsbar COB-LED en serie arbetsbelysning i tunn design Arbetsbelysning för den p Ny laddningsbar COB-LED en serie arbetsbelysning i tunn design Den nya COB LED-lampan ger en kraftfull och helt enhetlig belysning, vilket gör den perfekt som arbetslampa. Flexibelt

Läs mer

Stads- och parkbelysning. TrueForce LED. Det perfekta bytet från Kvicksilver till LED NYHET! Ett kostnadseffektivt LED-alternativ för stadsbelysning

Stads- och parkbelysning. TrueForce LED. Det perfekta bytet från Kvicksilver till LED NYHET! Ett kostnadseffektivt LED-alternativ för stadsbelysning Stads- och parkbelysning TrueForce LED Det perfekta bytet från Kvicksilver till LED NYHET! Ett kostnadseffektivt LED-alternativ för stadsbelysning TrueForce. Spara energi och behåll den unika känslan Nu

Läs mer

Tekniska specifikationer: CREE XP-G, 100 lumen, cm. Batteri: 2 x AAA/1,5 V alkaline. Mått: Ø16 x 148 mm. Ljuslängd: 75 meter.

Tekniska specifikationer: CREE XP-G, 100 lumen, cm. Batteri: 2 x AAA/1,5 V alkaline. Mått: Ø16 x 148 mm. Ljuslängd: 75 meter. NOVIPro LED-LAMPOR FICKLAMPA FLASH PEN ART NR LJUSSTYRKA 334001 100 lumen Väldigt kraftfulla LED-lampor. Robusta och med extra hög kvalitet, avsedda för den professionella användaren. NOVIPro LED-lampor

Läs mer

LEDande lösningar! LED-armaturer från OSRAM. www.osram.se

LEDande lösningar! LED-armaturer från OSRAM. www.osram.se www.osram.se LEDande lösningar! Introduktion av: QOD LUMINESTRA LED LINEARlight DRAGON Slim DRAGONPOINT VARIO PRO och DRAGONPOINT FIX PRO LEDvance PARATHOM KIT LED PRO LED-armaturer från OSRAM NYHETER

Läs mer

VISA VEM DU ÄR NAMNSKYLTAR BORDSSKYLTAR KORTHÅLLARE

VISA VEM DU ÄR NAMNSKYLTAR BORDSSKYLTAR KORTHÅLLARE VISA VEM DU ÄR NAMNSKYLTAR BORDSSKYLTAR KORTHÅLLARE NAMNSKYLTAR Namnskyltar är användbara på mässor, hotell, restauranger och i utställningar. De kan också vara ett hjälpmedel på banker, sjukhus och kontor.

Läs mer

Mångsidiga applikationer

Mångsidiga applikationer Mångsidiga applikationer Pendel-, vägg- och takarmaturerna från OSRAM är det självklara valet när estetik och effektivitet är lika viktigt. De kombinerar förstklassig design med den innovativa armaturens

Läs mer

Solen skiner inte under dygnets alla 24 timmar... därför har vi tagit fram arbetslamporna Goliath

Solen skiner inte under dygnets alla 24 timmar... därför har vi tagit fram arbetslamporna Goliath GOLIATH Solen skiner inte under dygnets alla 24 timmar... därför har vi tagit fram arbetslamporna Goliath Professionellt dagsljus dygnet runt. För stort, smått och allt däremellan Goliath När solen går

Läs mer

Flare. Effektivitet och komfort med LED

Flare. Effektivitet och komfort med LED Flare Effektivitet och komfort med LED Flare Downlights och spotlights med LED-teknik Flare, ett unikt designkoncept Produktdesign Mun* Flare är en komplett familj runda downlights och spotlights. De ger

Läs mer

GUIDE LJUSKÄLLOR Fo Karolinska

GUIDE LJUSKÄLLOR Fo Karolinska GUIDE LJUSKÄLLOR Fo Karolinska Innehållsförteckning REFERENSER... 2 INLEDNING... 3 AVFALLSHANTERING... 3 MILJÖ... 3 FARA FÖR BRAND... 3 BEGREPP... 4 UTFASADE GLÖDLAMPOR... 5 HALOGENLAMPOR... 6 LÅGENERGILAMPOR...

Läs mer

Välkomnande. Miljövänligt. Ekonomiskt.

Välkomnande. Miljövänligt. Ekonomiskt. Välkomnande. Miljövänligt. Ekonomiskt. Ett unikt erbjudande: LED-lampor från LEDON Det har aldrig varit enklare att erbjuda era gäster en komfortabel och professionell belysning samtidigt som ni gynnar

Läs mer

Acuro LED Acuro Active LED / Acuro LED: Rätt ljus för alla tider på dygnet. Linjär: Behaglig: Fördelaktig: Okomplicerad: Säker: Flexibel:

Acuro LED Acuro Active LED / Acuro LED: Rätt ljus för alla tider på dygnet. Linjär: Behaglig: Fördelaktig: Okomplicerad: Säker: Flexibel: Acuro LD Acuro LD Acuro Active LD / Acuro LD: Rätt ljus för alla tider på dygnet. Acuro Active LD ger ljus som är optimalt anpassat efter människans biorytm. n integrerad kontroller blandar LD ljus av

Läs mer

LED-ljuskällor Airam/Megaman

LED-ljuskällor Airam/Megaman LED-ljuskällor Airam/Megaman LED-LAMPOR DECOR 360, AIRAM De unika egenskaper med Decor LED-lampor är deras 360 ljusfördelning, vilket gör dem idealiska för armaturer där belysningen behöver riktas mot

Läs mer

En lampa, tre ljusinställningar

En lampa, tre ljusinställningar PHILIPS LED Ljuskälla 8 W-5 W-2 W (60 W) E27 Varm/mycket varm/ extra varm Ej dimbar En lampa, tre ljusinställningar Ibland vill du anpassa ljusinställningen efter det du håller på med. Med Philips SceneSwitch

Läs mer

Polaris 100/200 Bra ljus helt enkelt!

Polaris 100/200 Bra ljus helt enkelt! Polaris 100/200 Bra ljus helt enkelt! I operationssalen är rätt belysning nödvändig för lyckade resultat. Operationsbelysningssystemet Polaris 100/200 ger dig behagligt ljus med naturliga färger och skarpa

Läs mer

Soundlight Comfort Ceiling Inspirerande lugn

Soundlight Comfort Ceiling Inspirerande lugn Soundlight Comfort Ceiling Inspirerande lugn Där ljudet möter ljuset skapas komforten Utmaningarna för kontor Öppen kommunikation har förändrat hur vi arbetar. Kontoret är inte längre en plats man går

Läs mer

En lampa, tre ljusinställningar

En lampa, tre ljusinställningar PHILIPS LED Ljuskälla 14 7 3,5 W (100 W) E27 Varm/mycket varm/ extra varm Ej dimbar En lampa, tre ljusinställningar Ibland vill du anpassa ljusinställningen efter det du håller på med. Med Philips SceneSwitch

Läs mer

Varmt ljus utan att behöva kompromissa med ljuskvaliteten

Varmt ljus utan att behöva kompromissa med ljuskvaliteten PHILIPS LED Ljuskälla (dimbar) 8,5 W (45 W) E27 Flame Reglerbar Varmt ljus utan att behöva kompromissa med ljuskvaliteten Philips LED Flame sprider ett vackert, gnistrande ljus och har ovanligt lång livslängd.

Läs mer

chromophare F-generation

chromophare F-generation chromophare F-generation Oslagbar mångsidighet Unik Den innovativa hybridljustekniken ger en enastående ljuskvalitet för koncentrerat arbete. Säker Lysdioderna har en genomsnittlig livslängd på 40 000

Läs mer

Ljus som är behagliga för ögonen

Ljus som är behagliga för ögonen PHILIPS LED Kronljus 4 W (25 W) E14 Varmvit Ej dimbar Ljus som är behagliga för ögonen Dålig belysning är ansträngande för ögonen. Det är viktigare än någonsin med bra belysning hemma. Philips LED-lampor

Läs mer

Ett nytt, hållbart sätt att se på belysning

Ett nytt, hållbart sätt att se på belysning itza Trotsar tiden Ett nytt, hållbart sätt att se på belysning Itza sätter tiden ur spel. Utvecklad för LED, utrustad med den senaste bländskyddsteknologin och med en optimerad konstruktion har Itza en

Läs mer

Känn dig fräschare i vackert och naturligt ljus

Känn dig fräschare i vackert och naturligt ljus PHILIPS mybathroom Väggbelysning Vitalise krom Känn dig fräschare i vackert och naturligt ljus Philips mybathroom Vitalise vägglampa kan monteras vertikalt eller vågrätt efter dina behov. Oavsett vilket

Läs mer

Älska vintern! Parkeringsvärmare från Webasto

Älska vintern! Parkeringsvärmare från Webasto Älska vintern! Parkeringsvärmare från Webasto Isfria rutor och behagligt uppvärmd kupé för alla! Sätt dig i bilen, njut av hur bra det känns och kör iväg så härlig kan vintern vara för alla bilförare om

Läs mer

SLÅENDE DESIGN, FROSTAT ELLER KLART GLAS

SLÅENDE DESIGN, FROSTAT ELLER KLART GLAS GLAS POOL STAKET GLASSKARMAR TERRASS GLAS TRADGARD STAKET MED LED LJUS SLÅENDE DESIGN, FROSTAT ELLER KLART GLAS Det unika utseendet på våra skärmar har inte bara din uppmärksamhet. Du kan identifiera

Läs mer

effektivitet, komfort och enkelhet

effektivitet, komfort och enkelhet UM UM effektivitet, komfort och enkelhet UM-sortimentet innehåller diffusorer med MesoOptics -teknik. Fördelarna med den här tekniken högeffektiv och optimerad ljusfördelning i kombination med en modern

Läs mer

Ett nytt, hållbart sätt att se på belysning

Ett nytt, hållbart sätt att se på belysning itza Trotsar tiden Ett nytt, hållbart sätt att se på belysning Itza sätter tiden ur spel. Utvecklad för LED, utrustad med den senaste bländskyddsteknologin och med en optimerad konstruktion har Itza en

Läs mer

LED-belysning för arbetsplatser med höga krav. Produktöversikt

LED-belysning för arbetsplatser med höga krav. Produktöversikt LED-belysning för arbetsplatser med höga krav Produktöversikt Byt belysning. Få gladare kunder på köpet. Blir du ofta trött och känner av huvudvärk framåt slutet av din arbetsdag? Lösningen kan vara så

Läs mer

ALVA-serien LeD-UTOMHUsArMATUrer

ALVA-serien LeD-UTOMHUsArMATUrer ALVA-serien LED-UTOMHUSARMATURER Esylux official partner of THE daylight. Intelligent ljuskvalitet Ljus är en oumbärlig komponent för mänskligt liv. Med sin energi lyfter det fram denna världens skönhet,

Läs mer

Ljus som är behagliga för ögonen

Ljus som är behagliga för ögonen PHILIPS LED Spot 3,1 W (25 W) GU10 Varmvit Ej dimbar Ljus som är behagliga för ögonen Dålig belysning är ansträngande för ögonen. Det är viktigare än någonsin med bra belysning hemma. Philips LED-lampor

Läs mer

Strålkastare och arbetslampor Mureva LED

Strålkastare och arbetslampor Mureva LED Strålkastare och arbetslampor Mureva LED En perfekt kombination av funktion, design, energieffektivitet och säkerhet se.com/se LED strålkastare Mureva LED strålkastare Mureva LED strålkastare har utformats

Läs mer

Spännande och strålande

Spännande och strålande LEDlamps DiamondSpark Spännande och strålande MASTER LEDkron och MASTER LEDklot Världsledande inom LED-belysning Med vår senaste LED-teknik och mer än 100 års erfarenhet inom optik och elektronik är Philips

Läs mer

lunova Visuell komfort för människor i rörelse

lunova Visuell komfort för människor i rörelse lunova Visuell komfort för människor i rörelse Visuell komfort sätter människan i centrum Alla utomhusmiljöer bör planeras med människan i fokus och med hänsyn till hur människor reagerar och fungerar.

Läs mer

led.osram.se/professional LED-lampor sortimentsöversikt Hitta rätt och upptäck vårt breda sortiment Ljus är OSRAM

led.osram.se/professional LED-lampor sortimentsöversikt Hitta rätt och upptäck vårt breda sortiment Ljus är OSRAM led.osram.se/professional LED-lampor sortimentsöversikt Hitta rätt och upptäck vårt breda sortiment Ljus är OSRAM Vår LED-expertis för dina framgångsrika belysningsaffärer En översikt av de nya LED-lampornas

Läs mer

FOR SUCCESSFULL RESULTS

FOR SUCCESSFULL RESULTS PRODUKTNYTT November 2015 EL GELIA SE-467 84 Grästorp Sverige Besöksadress: Industrigatan 12 Ordertfn: 0514-588 80 Orderfax: 0514-588 99 order@gelia.se Växeltfn: 0514-588 00 info@gelia.se www.gelia.se

Läs mer

Dold linjär LED-armatur för inomhusbruk

Dold linjär LED-armatur för inomhusbruk Lighting Dold linjär LED-armatur för inomhusbruk Philips innovativa PureGlow Powercore-armaturer för professionellt är kompakta och diskreta armaturer med högt ljusflöde och exceptionell ljuskvalitet för

Läs mer

LED SOLUTIONS. LED-strip och Aluminium-profiler. kvalitet kunskap flexibiltet trygghet. our mission.

LED SOLUTIONS. LED-strip och Aluminium-profiler. kvalitet kunskap flexibiltet trygghet. our mission. LED SOLUTIONS our mission LED-strip och Aluminium-profiler kvalitet kunskap flexibiltet trygghet www.ledlab.se Kundanpassade lösningar för stora och små projekt LedLab tillverkar måttanpassade LED-profiler.

Läs mer

Placera ditt budskap där din målgrupp finns.

Placera ditt budskap där din målgrupp finns. Placera ditt budskap där din målgrupp finns. Placera ditt budskap där din målgrupp finns. Se till att du finns där din målgrupp finns. Vi kallar det Pinpoint Media. Med Expands bärbara marknadsföringsdisplayer

Läs mer

Det perfekta bytet från. kvartsmetallhalogen, högtrycksnatrium och kvicksilver till LED NYHET!

Det perfekta bytet från. kvartsmetallhalogen, högtrycksnatrium och kvicksilver till LED NYHET! Industri och butiksbelysning TrueForce NYHET! Det perfekta bytet från kvartsmetallhalogen, högtrycksnatrium och kvicksilver till LED Det första LED-alternativet med plug-and-play-lösning för belysning

Läs mer

Aluminium in Architecture. För ett ljusare liv. WICSLIDE 65FS Vikdörrar

Aluminium in Architecture. För ett ljusare liv. WICSLIDE 65FS Vikdörrar R Aluminium in Architecture För ett ljusare liv WICSLIDE 65FS Vikdörrar Dörrar som flexibla rumsavslutningar mellan inne och ute Vem önskar sig inte ett rum vars gränser vid vackert väder kan utökas med

Läs mer

Gjord för att synas. PHILIPS LED Ljuskälla 7 W-60 W E27 Varmvit Ej dimbar

Gjord för att synas. PHILIPS LED Ljuskälla 7 W-60 W E27 Varmvit Ej dimbar PHILIPS LED Ljuskälla 7 W-60 W E27 Varmvit Ej dimbar Gjord för att synas Klassiska former som du känner igen och älskar. Tack vare den senaste energibesparande LED-teknologin förbrukar de ungefär 80 %

Läs mer

KÖPHJÄLP Integrerad köksbelysning

KÖPHJÄLP Integrerad köksbelysning KÖPHJÄLP Integrerad köksbelysning Bra, funktionell belysning Belysningen är viktig i alla kök, både av säkerhetsskäl och för att det är snyggt. Bra, jämn belysning över arbetsytan gör att matlagningen

Läs mer

Inklusive. produktguide. Våra energisnåla LED skrivbordslampor. Välkommen till framtiden!

Inklusive. produktguide. Våra energisnåla LED skrivbordslampor. Välkommen till framtiden! Inklusive produktguide Våra energisnåla LED skrivbordslampor Välkommen till framtiden! En historia om individuella belysningslösningar I mer än 70 år har vi designat nyskapande ergonomiska produkter och

Läs mer

Modern medicinsk undersökningslampa med LED. Nya Luxo LHH

Modern medicinsk undersökningslampa med LED. Nya Luxo LHH Modern medicinsk undersökningslampa med LED Nya Luxo LHH Modern medicinsk undersökningslampa Den nya LHH är en naturlig utveckling av vår ursprungliga undersökningslampa som är i dagligt bruk av läkarkåren

Läs mer

Stolpbelysning ELUM. - Smar t belysning hela vägen. ELUM ELUM KHS SELECTION

Stolpbelysning ELUM. - Smar t belysning hela vägen. ELUM ELUM KHS SELECTION Stolpbelysning ELUM - Smar t belysning hela vägen. ELUM ELUM KHS SELECTION KHS Stolpbelysning ELUM - Smar t belysning hela vägen. SELECTION Dagens krav på en effektiv utomhusbelysning kan inte jämföras

Läs mer

Behaglig belysning i minimalistisk design

Behaglig belysning i minimalistisk design 2 ETAP Behaglig belysning i minimalistisk design Vid allmänbelysning av kontor och offentliga byggnader används ofta diffusorer vilket är klokt eftersom belysningen blir behaglig och trevlig med diffusorer.

Läs mer

50 kr till laget/klassen per såld produkt!

50 kr till laget/klassen per såld produkt! plats för din förenings logotype produkter 2015-2016 Jag som säljer heter:... ledbelysning övriga ledprodukter batterier 50 kr till laget/klassen per såld produkt! Ditt köp förverkligar drömmar! innehåll

Läs mer

Instruktion Diasonic LED D60BS. Tack för att du valt en Diasonic modell D60BS.

Instruktion Diasonic LED D60BS. Tack för att du valt en Diasonic modell D60BS. CRI Över 90 Tack för att du valt en Diasonic modell D60BS. Energibesparande 10W LED Bländfri design Livslängd 40.000 timmar Paketet innehåller följande: A. Lampa inkl. LED B. Vokymkontroll knapp C. Lampfot

Läs mer

Ljus som är behagliga för ögonen

Ljus som är behagliga för ögonen PHILIPS LED Ljuskälla 13 W (100 W) E27 Varmvit Ej dimbar Ljus som är behagliga för ögonen Dålig belysning är ansträngande för ögonen. Det är viktigare än någonsin med bra belysning hemma. Philips LED-lampor

Läs mer

Ljuskällor Produktkatalog

Ljuskällor Produktkatalog Ljuskällor Produktkatalog Inledning Ljus är fantastiskt Det är något speciellt med ljus. Hur det påverkar oss på sätt vi inte ens funderar på. Ljus kan förvandla ett läskigt monster till en ofarlig växt

Läs mer

EL Arbetsbelysning ARBETSBELYSNING COB LED 50W ART NR. EFFEKT LJUSFLÖDE KABELLÄNGD RDOE-KABEL

EL Arbetsbelysning ARBETSBELYSNING COB LED 50W ART NR. EFFEKT LJUSFLÖDE KABELLÄNGD RDOE-KABEL BELYSNING & BYGG-EL Arbetsbelysning ARBETSBELYSNING COB LED 50W ART NR. EFFEKT LJUSFLÖDE KABELLÄNGD RDOE-KABEL 33 03 50 50W 4000 lm 5 m H07RN-F 3G1.0 mm 2 Arbetsbelysning av aluminium på stativ. För inne-

Läs mer

Välkommen hem till värmen

Välkommen hem till värmen RADIANCE Välkommen hem till värmen Elektriska eldstäder 1 Radiance infälld 195 R Verve XS i grafit Håll drömmen och elden vid liv Drömmer du om en eldstad, fast du av olika anledningar inte kan eller vill

Läs mer

lunova Visuell komfort för människor i rörelse

lunova Visuell komfort för människor i rörelse lunova Visuell komfort för människor i rörelse Visuell komfort sätter människan i centrum Alla utomhusmiljöer bör planeras med människan i fokus och med hänsyn till hur människor reagerar och fungerar.

Läs mer

Lev Livet Ljusare. Produktkatalog

Lev Livet Ljusare. Produktkatalog Lev Livet Ljusare Produktkatalog Lev Livet Ljusare Enerlites mål är att tillgodose våra kunder med det senaste inom LED-tekniken i hög kvalité till ett marknadsmässigt pris. Vi är inte det största företaget

Läs mer

PROJEKT PARKERINGSPLATS. www.visionxeurope.com

PROJEKT PARKERINGSPLATS. www.visionxeurope.com PROJEKT PARKERINGSPLATS Innehåll 1. Om Vision X 2. Vad kan Vision X 3. Vision X teknik 4. Vision X produkter 5. Uppdrag parkeringsplats 6. Projekt analys / ritningar 7. Beräkningar parkeringsplats 8. Lösning

Läs mer

Placera ditt budskap där din målgrupp finns.

Placera ditt budskap där din målgrupp finns. Placera ditt budskap där din målgrupp finns. Placera ditt budskap där din målgrupp finns. Se till att du finns där din målgrupp finns.vi kallar det Pinpoint Media. Med Expands bärbara marknadsföringsdisplayer

Läs mer

Stolpbelysning ELUM. - Smar t belysning hela vägen. ELUM ELUM KHS SELECTION

Stolpbelysning ELUM. - Smar t belysning hela vägen. ELUM ELUM KHS SELECTION Stolpbelysning ELUM - Smar t belysning hela vägen. ELUM ELUM KHS KHS Stolpbelysning ELUM - Smar t belysning hela vägen. Dagens krav på en effektiv utomhusbelysning kan inte jämföras med gårdagens. Den

Läs mer

SS-EN 12464-1 och LJUS & RUM

SS-EN 12464-1 och LJUS & RUM Nya riktlinjer för belysning LJUS & RUM SS-EN 12464-1 och LJUS & RUM Emil Welin Börje Beronius Innehåll Europeisk och svensk belysningsstandard SS-EN 12464-1 LJUS & RUM - Planeringsguiden Hjälpmedel för

Läs mer

/ NYX. Design: Vilhelm Lauritzen Architects

/ NYX. Design: Vilhelm Lauritzen Architects MED FOCUS PÅ VÄGEN / NYX I DEN GREKISKA MYTOLOGIN ÄR NYX NATTENS GUDINNA SOM HÄRSKAR ÖVER MÖRKRET. I DAGENS STAD ÄR NYX GATANS DROTTNING SOM GER OSS ETT BEHAGLIGT LJUS OCH MEDVERKAR TILL EN TRYGG OCH SÄKER

Läs mer

Crawford Smart 42. Prismedvetna lösningar. Crawford Smart 42, modell Trend - brilliantstruktur i vit kulör (RAL 9016)

Crawford Smart 42. Prismedvetna lösningar. Crawford Smart 42, modell Trend - brilliantstruktur i vit kulör (RAL 9016) Crawford Smart 42 Prismedvetna lösningar Crawford Smart 42, modell Trend - brilliantstruktur i vit kulör (RAL 9016) Crawford Smart 42 - prismedvetet val Inifrån och ut Med Crawford Smart 42 får du en garageport,

Läs mer

MIC Series 550 Tålig pan-tilt-zoom-kamera för utomhusbruk

MIC Series 550 Tålig pan-tilt-zoom-kamera för utomhusbruk MIC Series 550 Tålig pan-tilt-zoom-kamera för utomhusbruk 2 MIC Series 550 Sätter standarden inom övervakning Tilltalande, kompakt design för diskret integrering i övervakningsmiljöer Tålig, vandalsäker

Läs mer

Tips på appar för sömn och återhämtning

Tips på appar för sömn och återhämtning StoCKK Stockholm Center för Kommunikativt och Kognitivt stöd Tips på appar för sömn och återhämtning Förslag på appar som stöd för insomning, uppvaknande och meditation juni 2017 Innehåll Appar för att

Läs mer

SJÖPENNA GOLV- & BORDSLAMPA

SJÖPENNA GOLV- & BORDSLAMPA IKEA PRESSMATERIAL BELYSNINGSNYHETER HÖST/VINTER 2017 / 1 PH146877 SJÖPENNA GOLV- & BORDSLAMPA Designer Mia Cullin om SJÖPENNA: När jag designade golv- och bordslamporna SJÖPENNA ville jag kombinera olika

Läs mer

U2 Diffusorarmaturer

U2 Diffusorarmaturer Diffusorarmaturer 2 ETAP Diffusorarmaturer Diffusorbelysning har blivit ett absolut måste för allmänbelysning på kontor och offentliga byggnader, vilket är rimligt då diffusorer ger bekväm och behaglig

Läs mer

Dekorativa radiatorer

Dekorativa radiatorer InspiratioN Dekorativa radiatorer PURMO PURMO RADIATORER PURMO PURMO RADIATORER Vi bryr oss om stil. Passionerat. En personlig touch Dagens trender inom inredning handlar om att skapa ett rum med individuella

Läs mer

OÄNDLIGA LJUSKOMBINATIONER

OÄNDLIGA LJUSKOMBINATIONER Kardó OÄNDLIGA LJUSKOMBINATIONER Kardó är ett belysningssystem i moduler där du kan följa och förbättra arkitekturen i en byggnad. Systemet är helt flexibelt: du kan skapa långa eller korta moduler, raka

Läs mer

SMARTA HEM STANDARDPAKET

SMARTA HEM STANDARDPAKET SMARTA HEM STANDARDPAKET Eco-Smarta hus med KNX-system Vi bygger Eco-Smarta hus med ett inbyggt system för att styra hemmet, baserat på världsstandarden KNX. Systemet innebär att du kan styra allehanda

Läs mer

Gjord för att synas. PHILIPS LED Kronljus E27 Varmvit Ej dimbar

Gjord för att synas. PHILIPS LED Kronljus E27 Varmvit Ej dimbar PHILIPS LED Kronljus E27 Varmvit Ej dimbar Gjord för att synas Klassiska former som du känner igen och älskar. Tack vare den senaste energibesparande LED-teknologin förbrukar de ungefär 80 % mindre energi

Läs mer

Vattenresistant och robust

Vattenresistant och robust KB Vattenresistant och robust KB är en damm- och vattenresistant (IP68) nödljusarmatur med ett robust armaturhus. Den är utvecklad speciellt för den tunga industrin. De hårda tillverkningsmaterialen som

Läs mer

Gjord för att synas. PHILIPS LED Ljuskälla E27 Varmvit Ej dimbar

Gjord för att synas. PHILIPS LED Ljuskälla E27 Varmvit Ej dimbar PHILIPS LED Ljuskälla E27 Varmvit Ej dimbar Gjord för att synas Klassiska former som du känner till och älskar. De förbrukar ungefär 80 % mindre energi än traditionella glödlampor tack vare den senaste

Läs mer

Smart värme för ditt hem Enkelt, effektivt och trådlöst

Smart värme för ditt hem Enkelt, effektivt och trådlöst Danfoss Link värmesystem Smart värme för ditt hem Enkelt, effektivt och trådlöst Tidigare hemma? Ändra temperaturen i vardagsrummet till 21 C i Danfoss Link App. Med värmesystemet Danfoss Link har du alltid

Läs mer

Interact Pro - Ett smart, enkelt trådlöst belysningssystem

Interact Pro - Ett smart, enkelt trådlöst belysningssystem Interact Pro - Ett smart, enkelt trådlöst belysningssystem För små och medelstora företag Kompatibelt med Läs mer om Interact www.philips.se/interactpro Connected lighting Innehåll 04 Låt oss presentera

Läs mer

Flex strålkastare har en kraftig konstruktion med lika robust insida som dess yttre. Det är med kraft och precision som denna armatur belyser,

Flex strålkastare har en kraftig konstruktion med lika robust insida som dess yttre. Det är med kraft och precision som denna armatur belyser, STRÅLKASTARE FLEX Flex strålkastare har en kraftig konstruktion med lika robust insida som dess yttre. Det är med kraft och precision som denna armatur belyser, sportarenor, parkering, byggarbetsplatser,

Läs mer

LAMPGUIDEN. Vi hjälper dig hitta rätt ljuskälla!

LAMPGUIDEN. Vi hjälper dig hitta rätt ljuskälla! LAMPGUIDEN Vi hjälper dig hitta rätt ljuskälla! RÄTT LJUSKÄLLA FÖR DINA BEHOV Dekorationsljust En ljuskälla där det viktigaste är hur lampan ser ut, inte att lysa upp rummet. Ljuset ger ett behagligt varmt

Läs mer

fokussortiment 2015 Inspiration från Simes

fokussortiment 2015 Inspiration från Simes fokussortiment 2015 Inspiration från Simes Ljus för människor Alla utomhusmiljöer bör planeras med ett konstant fokus på människan och med hänsyn till hur människor både reagerar och fungerar. Ljus handlar

Läs mer

Aktiv sittställning för alla. Justera efter dina behov

Aktiv sittställning för alla. Justera efter dina behov RH Mereo RH Mereo Nu lanserar RH en stol som också är ett arbetsredskap och ett affärsverktyg på samma gång. RH Mereo är konstruerad för att höja kapaciteten, både din egen och på hela arbetsplatsen. Den

Läs mer

hyllsystem Ergonomiska, flexibla och säkra. Modulära system för sjukhusapotek och sjukhusavdelningar.

hyllsystem Ergonomiska, flexibla och säkra. Modulära system för sjukhusapotek och sjukhusavdelningar. hyllsystem Ergonomiska, flexibla och säkra. Modulära system för sjukhusapotek och sjukhusavdelningar. FAMA hyllsystem maximal flexibilitet för maximal effektivitet Willach Pharmacy Solutions hör till världens

Läs mer