Förbundsrapport. nr

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Förbundsrapport. nr"

Transkript

1 Förbundsrapport nr

2 I FÖRBUNDSGEMENSAMT I Lyckade SM arrangemang SM-veckan i Halmstad är just avslutad och jag kan konstatera att det blev ett mycket lyckat arrangemang där vi för första gångern hade tre simidrotter representerade. Först ut var Öppet vatten-simningarna som avgjordes i Nissan. Även Beach-vattenpolon avgjordes i Nissan medan simningen arrangerades på ett förnämligt sätt av SK Laxen på Brottets Simstadion. Det var roligt att se att så mycket publik fanns på plats under dessa dagar för att heja fram våra Svenska Mästare och massmedialt har det varit en fullträff för Simidrotten att vara med under dessa arrangemang då vi fått ett flertal tv-reportage om både öppet vatten och vattenpolo i samband med tävlingarna. Att simningarna har direktsänts under helgen gör också att vi har möjlighet att få fler att uppskatta vår idrott. Vansbrosimningen avgjordes under helgen och jag kan konstatera att denna folkfest växer i popularitet för varje år. Nu drar det ihop sig till VM i Barcelona som avgörs i månadsskiftet juli/augusti. Vi har tre simidrotter representerade sedan det blivit klart att simhoppet kommer att skicka fyra deltagare och att även konstsim är representerade av Malin Gerdin. Vi önskar dem lycka till i sina förberedelser och ser fram emot spännande tävlingar i Barcelona. Jag önskar er alla en riktigt skön och avkopplande sommar! Bengt Jönsson Förbundsdirektör Svenska Simförbundet tel bengt.jonsson@simforbundet.se

3 Organisation Andrea Davidsson är också tillbaka efter sin avslutade utbildning, nu med utökat ansvar för Förenings- och Distriktsutveckling. Simkunnighet Bästa Fyran Kellogg s Bästa Fyran är avslutad för denna gång. Det blev ett framgångsrikt år med finaler på 17 orter runtom i Sverige. Vi ser en positiv trend i antalet deltagande klasser och antalet föreningar som engagerar sig är stort. Nyheten i år, att även tvåor och treor fick delta i kvaltävlingarna, har mottagits positivt från såväl skolor som föreningar. Skolsimmet Även årets upplaga av Skolsimmet är avslutat. Vinnare i kategori A (1-49 elever) blev Pärlans skola i Huddinge, i kategori B ( elever) blev Österskolan i Lund och i kategori C (över 150 elever) blev Hasslarödsskolan i Osby. Vinnare av övriga priser blev Bäckskolan i Linköping, Malmen skola i Borås samt Vittraskolan i Jakobsberg. Tillsammans för simkunnighet Allt det praktiska för att kunna starta upp simskolorna är nu klart och samtliga simskolor kommer att dra igång till hösten. Bland Svenska Simförbundets föreningar är det Simklubben Sydsim, Spårvägen Simförening samt Södertörns Simklubb som kommer att ha simundervisning inom projektet. För SLS är det två skolor i Göteborg och en skola i Malmö som ingår i projektet. Utvärdering väntas från de som har haft simundervisning nu under våren, men av den respons vi fått hittills har det verkat väldigt uppskattat av både simlärare, elever och lärare. Swim of Hope De praktiska detaljerna kring vårt nya samarbetsprojekt med Barncancerfonden Swim of Hope börjar falla på plats. En hemsida har upprättats för projektet: I projektet får våra föreningar chansen att tjäna en slant till den egna kassan samtidigt som de hjälper till och stöttar det livsviktiga arbete som Barncancerfonden utför.

4 Kommunikation Verksamhetsberättelse 2012 Distribuerad tillsammans med strategiplan till samtliga distrikt och föreningar. Aqua nr 2 Nya numret av Aqua ute med tema på Öppet vatten. Utökad upplaga med distribution till samtliga HEAD Open Water Trophy tävlingar. Press Förberedelser inför SM-veckan med presskonferens och presentation av trupperna till VM, EJM och Universiaden. Produktion av VM-guide med presentation av sim, simhopp och konstsim deltagare till VM i Barcelona. Varumärket Svensk Simidrott Förberedande arbete tillsammans med marknad. Bland annat ett antal möten med Varumärkesstrateger. Swim of Hope Arbete med vår nya samarbete med Barncancerfonden Swim of Hope. Mer information kommer att gå ut till föreningarna i slutet av augusti. Marknad E.ON E.ON kommer framledes lägga mer fokus på motion och hälsa. En satsning genomförs redan i år på utvalda Öppet Vatten tävlingar på orter där E.ON har särskilda intressen. E.ON kommer att närvara på tre tävlingar i sommar: Sollefteå Älvsim, Göta Kanal simmet samt Riddarfjärdssimningen. E.ON gör även satsning på simskola i utsatta områden i Örebro i samarbete med Örebros kommunala bostadsbolag.

5 Fram Foods Diskussionerna med Fram Foods avseende nytt avtal har startat. Kellogg s Möte har genomförts med Kellogg s den 19 juni med en utvärdering av samarbetet och diskussioner avseende förlängning av avtalet. Nationella Mästerskap Pågående förberedelser för genomförandet av SM-veckan i Halmstad SM/JSM-50m samt Sum- Sim 50m i Landskrona. Förlaget Baddaren grön och Vattenprovet Öppet Vatten Våra nya simmärken Baddaren grön och Vattenprovet Öppet Vatten har gjort succé och är väldigt populära märken. Vi har under hela våren sett ett stort intresse för Baddaren grön som har blivit mycket efterfrågat. Vattenprovet Öppet Vatten har precis kommit i gång och även det är populärt bland våra simskolor. Vattenprovet Öppet Vatten kommer att finnas för försäljning på ett antal tävlingar under sommaren. Sommarens aktiviteter Sommarsimskolorna är i full gång och många rapporterar om fullbelagda sommarsimskolor. Vi håller som vanligt öppet hela sommaren för att tillhandahålla märken till simskolorna. Föreningsbesök Planering pågår inför höstens föreningsbesök. Att träffa föreningarna är väldigt givande och en mycket värdefull aktivitet inför våra kommande planer i arbetet med förlaget.

6 Idrottslyftet och Föreningsutvecklingsprojekt Idrottslyftet Vid halvårsskiftet har drygt 50% av föreningsstödet av Idrottslyftet beviljats, över 3,5 miljoner har fördelats över 337 projekt. Det finns 3,1 miljoner kvar att ansöka om och nästa ansökningstillfälle är 30 september. Ansökningar gällande integration och simkunnighet ökar kraftigt tillsammans med att vi fortsatt har många utbildningar främst Simlinjeassistent. Under hösten kommer vi också att lansera ett nytt ansökningsprojekt för att underlätta implementering av nya Simlinjen i föreningarna. Klubbvägledning Klubbvägledningsprojektet fortsätter på ett positivt sätt med ett antal återbesök. Föreningar som är intresserade av att få besök ska kontakta Patricia Kanevåg för att planera in ett personligt besök från någon av våra klubbvägledare. Ledare och Utbildning Simidrottsforum Simidrottsforum genomfördes april på Örenäs slott i Glumslöv. Totalt deltog ca 190 personer. Resultatet från utvärderingen var mycket positivt både vad gäller programinnehåll och förläggning. Utbildningsinformation Skåne Information om den nya utbildningsstrukturen har genomförts i Skåne, dels för ordförande och utbildningsansvariga och dels för simkunnighetsansvariga i föreningarna. Skolbesök i Lund Polhemsskolan är certifierad NIU-skola för simning. I maj besöktes skolan och en dag ägnades åt diskussioner med avgående samt tillträdande rektor samt tränare och huvudansvarig från SK Poseidon.

7 Ny utbildningsstruktur Under våren har den nya simtränarutbildningen startat. Nytt är att all utbildning arrangeras av distrikten och att all utbildning administreras via IdrottOnline. De möttes av en stor efterfrågan på utbildning och närmare 300 simtränare har deltagit i grundutbildningen Simlinjeassistent under februari-maj. Nationell idrottutbildning NIU De skolor som certifierades som regionala simgymnasier med start hösten 2011 ska senast 1 december 2013 lämna ansökan om fortsatt certifiering från och med höstterminen Ett utvärderingsformulär kommer att skickas ut till alla skolor i början av hösten. Simlinjen Arbetet med nya Simlinjen är inne i slutskedet och ska gå till formgivning innan semester. Boken kommer vara tryckt och klar någon gång under hösten. Simning Seniorlandslaget Trupperna till VM i Barcelona och Universiaden i Kazan är uttagna. Följande simmare har klarat kvaltiderna till VM individuellt: Sarah Sjöström, Michelle Coleman, Rebecca Ejdervik, Jennie Johannson, Louise Hansson, Joline Höstman, Stina Gardell, Magdalena Kuras, Johannes Skagius och Simon Sjödin. Dessutom är Nathalie Lindborg uttagen för lagkapp. VM-truppen samlas i Stockholm 19 juli för gemensam avresa till förläger i Canet juli. VM i Barcelona pågår sedan 28 juli till 4 augusti. Följande simmare har klarat kvaltiderna till Universiaden individuellt: Erik Persson, Henrik Lindau, Kristian Kron, Nathalie Lindborg, Emma Svensson, Josefin Lindkvist, Henriette Stenkvist och Jessica Eriksson. Avresa för truppen är fredag 5 juli. Tävlingarna i Kazan pågår mellan 8-17 juli. 22 april genomfördes en mediaträning under ledning av SOK:s mediaansvarige Björn Folin. Ulrika Sandmark har under april-maj besökt Sundsvalls SS, Linköpings ASS, MKK och Helsingborgs S.

8 NEC NEC-gruppen samt Erik Persson, Kungsbacka har varit på läger i Calella i Spanien. Delar av gruppen var därefter på höghöjdsläger i Sierra Nevada. I början av juni har gruppen också tävlat på Mare Nostrum-tävlingarna och/eller Setti Colli i Rom. Från 13 maj fram till mitten av juli är det förutom NEC-gruppen bara simmare kvalade till Universiaden och VM som tränar på NEC. Rekrytering av simmare till pågår. Preliminärt kommer gruppen bestå av 8 simmare vid årsskiftet. Utmanarprogrammet En av Utmanarprogrammets simmare, Louise Hansson, Helsingborg, har blivit antagen till SOK:s Topp- och Talangprogram. Efter sommaren kommer fler simmare väljas ut för Utmanarprogrammet. Talangutvecklingsprogrammet 9-12 maj genomfördes tre regionsläger (Lund, Borås och Stockholm) samt ett riksläger (Falkenberg). Sommarens trupper till EJM, Poznan juli, NUM, Reykjavik juli och EYOF, Utrecht juli är uttagna. Antalet simmare är 13, 16 respektive 5. På SM/JSM i Halmstad och EJM kommer truppen till JVM i Dubai augusti tas ut. GP GP 3 i Jönköping april hade bra deltagarantal. Utifrån de tre GP-tävlingarna kvalificerade sig de tre bästa i varje simsättsgrupp till Setti Colli i Rom. Där tävlade truppen under Team Sweden. Henrik Forsberg har under april besökt Kalmar SS. Simhopp Landslaget EM har avgjorts i Rostock juni. Tre aktiva representerade Sverige vid detta EM: Daniella Nero, Vinko Paradzik och Jesper Tolvers. VM-uttagningen är klara och truppen består av fyra aktiva: Daniella Nero, Johanna Johansson, Vinko Paradzik, Jesper Tolvers med två tränare, en läkare och en sjukgymnast.

9 Kändishoppet, säsong 2 En ny säsong av Kändishoppet har just spelats in i Örebro. Det kommer att bli nio program som visas i TV3 i slutet av sommaren. Åtta tränare och fem domare har varit engagerade i detta projekt plus en projektkoordinator. Förhoppningen är givetvis att det ska bli lika uppskattat som första säsongen så att intresse finns för en säsong tre av programmet. Träning Projektet Träna mer och bättre är avslutat och en rapport håller på att tas fram. Förhoppningen är att kunna fortsätta med detta arbete. Utvärderingen får utvisa vad som var bra och vad som kan förändras. Utvecklingskurs med 16 deltagare genomfördes den maj i Stockholm tillsammans med en träningshelg för Träna mer och bättre. Ett Breddläger planeras till den 4-8 augusti med i dagsläget ca 60 deltagare anmälda. Domaruppdrag & utbildningar Peter Axtelius har blivit uttagen av FINA att döma VM i Barcelona och Mathz Lindberg kommer att ansvara för utbildningen vid FINA:s domarkurs i Kazan. En Nordisk Tränarclinic kommer att arrangeras i september. Swim of Hope Simhoppningen är också med i detta projekt (se ovan under Simkunnighet). 6/7- nationers 2014 Sverige har fått förfrågan att arrangera 6/7-nationers i simhopp i mars 2014 då Nederländerna eventuellt hoppar av denna tävling. Föreningsbesök Ulrika har varit ute i verksamheten, bland annat spenderat mycket tid i Stockholm och Malmö under perioden och har då fått en positiv, uppdaterad bild av hur det fungerar. På många ställen är det en fantastisk verksamhet där frukten kommer att skördas om ett antal år.

10 Konstsim Läger och utbildningar Domarkurs 1 i april inställdes p. g. a. för få anmälda. Inriktningen är nu att under hösten genomföra kursen såväl i Västsverige som i Stockholm. Det centrala Breddlägret i Herrljunga, planerat till i augusti, kommer att senareläggas till senare i höst p. g. a. dåligt intresse och ledarproblem. Ett testläger för deltagande i konstsims Utvecklingsgrupp genomfördes i början av juni. Thomas Röhss deltog vid EJM (Poznan, Polen) som Assistent Chief Recorder. Han har skaffat sig många erfarenheter inför egna större tävlingar och framtida uppdrag. Tävlingar Elin Grahn och Lovisa Börthas deltog som par i EJM (Poznan, Polen) i maj. De nådde placering 14 bland 22 startande. SM/JSM genomfördes i Örebro maj. Samtidigt hölls en figurtävling, Svenska Cupen. Sammanslagningen av tävlingarna har tillkommit för att bättre utnyttja och samordna konstsimmets resurser. Tävlingarna genomfördes på ett bra sätt av ÖSA och domarna med Thomas Röhss som tävlingsledare. Inga svenska aktiva deltog vid NM/NJM i Savonlinna, Finland, juni. Orsaken var att tävlingarna kom att sakna mästerskapsstatus, då varken Norge eller Danmark avsåg att delta. Malin Gerdin deltog i Swiss Open juni och blev efter det uttagen till VM i Barcelona. Vattenpolo SM-finaler Årets SM-finaler spelades den 3-5 maj i Eriksdalsbadet där Järfälla stod som slutsegrare i både herr- och damklassen. På lördagen den 4 maj anordnades en Poolkampen-turnering under finalspelet där barn från hela landet kom för att delta. Resultatet av turneringen var lyckat och mycket positivt hördes kring detta koncept. Ungdomstränarutbildning Årets första ungdomstränarutbildning hölls den maj i Stockholm med 20 deltagare från 10 klubbar. Några av deltagarna kom från klubbar som håller på att starta upp i Poolkampen, vilket kändes extra positivt.

11 SM i Beach-vattenpolo SM i Beach-vattenpolo har genomförts och blev ett mycket lyckat evenemang med en bra exponering för sporten och med förhoppningen att vara med på SM-veckan även i framtiden. Tio herrlag och fyra damlag deltog i turneringen. Konferens En ledarkonferens planeras till den sista helgen i september. Öppet vatten En andra sammandragning med träning och tester genomfördes i Djurgårdsbrunnsviken. Där var också SVT närvarande med reporter och kamerateam och gjorde ett reportage om Sveriges färskaste landslag. På hemsidan har under våren rapporterats om: Bakgrund och Information om SSF:s Öppet Vatten-satsning, Bredd och Elit Presentation av våra nya partners, HEAD och Vansbrosimningen Presentation Aktivitetskalender 2013, med över 25 tävlingar inskrivna i tävlingskalendern HEAD Open Water Trophy 2013 med egen hemsida, Openwatertrophy.se Föreningsutveckling beträffande Öppet Vatten och Vuxensim Ett första arrangörsdokument som handledning och riktlinjer till arrangörerna har tagits fram. Ett regeldokument är också framtaget av en projektgrupp bestående av Mikael Rosén, Kenneth Magnusson, Marianne Hörding. Med Simförbundet som värd hölls under våren ett ESK-möte med representanter från samtliga klassikerorganisationer och berörda förbund (Simning, Friidrott, Skidor, Cykel) för att diskutera gemensamma frågor och utmaningar. SM i Öppet Vatten, 5 km, genomfördes tisdag 2 juli under SM-veckan. Det landslag som ska representera Sverige på Europacuper och EJM togs ut efter SM.

12 IdrottOnline Ett delprojekt för att få alla medlemmar i våra föreningar att registreras i IdrottOnline har pågått under hela våren. Det har bestått av informationsbrev, info-och utbildningskvällar, registreringsstöd, och löpande mätning av registrerade på hemsidan. I dagsläget har vi cirka medlemmar registrerade i IdrottOnline. Anläggningar Ett heldagsmöte i Anläggningsgruppen genomfördes den 27 maj på vårt kontor. Där gick vi bl a igenom och rapporterade om status på aktuella simanläggningsprojekt och beslutade om uppdateringar på och anläggningsregistret. Fortsatt stöd och rådgivning till kommuner och föreningar bl a, Eskilstuna, Varberg, Umeå, Malmö, Göteborg och Stockholm.

Svensk Simidrott 2013

Svensk Simidrott 2013 Svensk Simidrott 2013 Svenska Simförbundet - Vår Vision - - att vara ledande i arbetet med att höja den allmänna simkunnigheten i landet, i en verksamhet som är öppen för alla och som bedrivs i ändamålsenliga

Läs mer

Svensk Simidrott 2013

Svensk Simidrott 2013 Svensk Simidrott 2013 Svenska Simförbundet - Vår Vision - - att vara ledande i arbetet med att höja den allmänna simkunnigheten i landet, i en verksamhet som är öppen för alla och som bedrivs i ändamålsenliga

Läs mer

Förbundsrapport. nr 2 2013

Förbundsrapport. nr 2 2013 Förbundsrapport nr 2 2013 I FÖRBUNDSGEMENSAMT I Lyckat Simidrottsforum Jag glädjer mig över att konstatera att nästan 200 simidrottsintresserade personer kunde ses och få ett par mycket givande dagar tillsammans

Läs mer

Svensk Simidrott 2013

Svensk Simidrott 2013 Svensk Simidrott 2013 Svensk Simidrott - kort fakta - Simidrotten inkluderar Simning (bassäng och öppet vatten), Simhopp, Vattenpolo och Konstsim. 330 föreningar, 120 000 medlemmar. Simning på 9:e plats

Läs mer

Verksamhetsplan 2016

Verksamhetsplan 2016 Verksamhetsplan 2016 Inre och yttre strategiarbete Framtidsutredning 2005-2007 Strategisk Plan 2009-2012 Organisationsutredning 2010 Strategisk Plan 2013-2016 Strategisk Plan 2017-2020 Träning och tävling

Läs mer

Förbundsrapport. nr

Förbundsrapport. nr Förbundsrapport nr 4 2013 I FÖRBUNDSGEMENSAMT I En varm och lyckad sommar Hösten är på intågande, men känslan av sommar dröjer sig kvar och det är med glädje jag kan blicka tillbaka och se hur lyckad denna

Läs mer

Svensk simning i utveckling. SkåneSims Simallting 2011-08-27 Helsingborg

Svensk simning i utveckling. SkåneSims Simallting 2011-08-27 Helsingborg Svensk simning i utveckling SkåneSims Simallting 2011-08-27 Helsingborg Sundsvalls SS SK Ena Skuru IF Norrköpings SS Mölndals ASS SK Elfsborg Jönköpings SS Ängelholms SS Helsingborgs S Sjöbo SS Klubbar

Läs mer

Information SSF:s simverksamhet 2013-2016. 2012-07-20 Borås

Information SSF:s simverksamhet 2013-2016. 2012-07-20 Borås Information SSF:s simverksamhet 2013-2016 2012-07-20 Borås Framtida elitorganisation Talangutvecklingsprogrammet Internationella tävlingar 2013 Aktiviteter hösten 2012 Simlinjen Utbildning SOK:s Topp och

Läs mer

Förbundsrapport. nr

Förbundsrapport. nr Förbundsrapport nr 5 2012 I FÖRBUNDSGEMENSAMT I Ett gott slut... Här kommer året sista Förbundsrapport där vi redovisar den senaste periodens viktigaste aktiviteter och händelser. Vi har precis ett lyckat

Läs mer

Utveckling och planering för Norrland

Utveckling och planering för Norrland Utveckling och planering för Norrland Dagordning Lördag 19/3 Kl. 12.00 Lunch Kl. 13.00 Hälsa välkommen och presentation lite förutsättningar Kl. 13.30 Tävlingsplanering för 2017 i grupparbeten, Kl. 14.30

Läs mer

Förbundsrapport 4 2015 SVENSK SIMIDROTT

Förbundsrapport 4 2015 SVENSK SIMIDROTT Förbundsrapport 4 2015 SVENSK SIMIDROTT 14 december 2015 Året avslutades på ett mycket positivt sätt med ett framgångsrikt kortbane EM för simmarna och naturligtvis SvDs Bragdguld till Sarah! I årets sista

Läs mer

Förbundsrapport. nr 2

Förbundsrapport. nr 2 Förbundsrapport nr 2 l 2012 I FÖRBUNDSGEMENSAMT I Händelserika månader inom Svensk Simidrott De senaste månaderna har varit händelserika för Svensk Simidrott. Utöver simhopparna Anna Lindberg och Christofer

Läs mer

Förbundsrapport. nr

Förbundsrapport. nr Förbundsrapport nr 3 2012 I FÖRBUNDSGEMENSAMT I Nu håller vi tummarna för våra simidrottare! Om bara någon vecka är det dags för OS i London. Simmarna har förberett sig de senaste veckorna i italienska

Läs mer

Förbundsrapport. nr 5 2013

Förbundsrapport. nr 5 2013 Förbundsrapport nr 5 2013 I FÖRBUNDSGEMENSAMT I Summering av ett lyckat år Året lider mot sitt slut och detta är den sista förbundsrapporten för året. Jag glädjer mig över att konstatera att året som gått

Läs mer

Svenska simrekord gällande den 22 april 2014

Svenska simrekord gällande den 22 april 2014 Svenska simrekord gällande den 22 april 2014 1 800 m frisim Ann Linder GKKN 8.47,64 19820529 Volgograd SJR 50m Äldsta juniorrekordet 2 1500 m frisim Ann Linder GKKN 16.24,22 19831202 Malmö SJR 25m 3 1500

Läs mer

Förbundsrapport. nr

Förbundsrapport. nr Förbundsrapport nr 2 2014 28 april 2014 I FÖRBUNDSGEMENSAMT I Just hemkommen från Simförbundsmötet som gick av stapeln i Sundsvall kan jag konstatera att det blev ett historisk möte då Ulla Gustavsson

Läs mer

Valbara pass lördag och söndag per målgrupp

Valbara pass lördag och söndag per målgrupp Valbara pass lördag och söndag per målgrupp Pass 1 lördag kl. 11.00 12.30 Pass 2 lördag kl. 14.00 15.30 Pass 3 söndag kl. 09.00 10.30 Huvudsaklig målgrupp Pass Rubrik/föreläsare Innehåll 1 Idrott, hälsa

Läs mer

SSF:s elitverksamhet Simidrottsforum, Örenäs 13/4-2013

SSF:s elitverksamhet Simidrottsforum, Örenäs 13/4-2013 SSF:s elitverksamhet 2013-2016 Simidrottsforum, Örenäs 13/4-2013 SOK:s Topp och Talangprogram SSF:s kansli Seniorprogrammet Talangutvecklingsprogrammet Utmanarprogrammet SSF:s Nationella Elitcentrum SSF:s

Läs mer

Förbundsrapport. nr

Förbundsrapport. nr Förbundsrapport nr 1 2012 I FÖRBUNDSGEMENSAMT I Året har börjat bra för svensk Simidrott! Under world Cup tävlingarna i Simhopp som genomfördes i London i slutet av februari presterade två svenska simhoppare

Läs mer

Växjö SS Ledande inom simidrotten i Småland, en förening för alla

Växjö SS Ledande inom simidrotten i Småland, en förening för alla Växjö SS Ledande inom simidrotten i Småland, en förening för alla Verksamhetsplan 2017 Här vill vi vara 2020, det påståendet svarade vi i styrelsen på under en strategidag 2015. Nedan kommer vi att lista

Läs mer

Hej Konstsimsvänner! Informationsbrev från Konstsimutskottet Örebro,

Hej Konstsimsvänner! Informationsbrev från Konstsimutskottet Örebro, Informationsbrev från Konstsimutskottet Örebro, 2016-05-04 Hej Konstsimsvänner! Det har nu gått ca ett halvt år sedan vi hade planeringskonferens i Stockholm där vi presenterade och diskuterade planeringen

Läs mer

Förbundsrapport. nr

Förbundsrapport. nr Förbundsrapport nr 1 2014 I FÖRBUNDSGEMENSAMT I 2013 var ett framgångsrikt år för våra simidrotter och jag är övertygad om att även 2014 blir ett bra år för våra simidrotter. Vi kommer under det här året

Läs mer

Förbundsrapport. nr 3

Förbundsrapport. nr 3 Förbundsrapport nr 3 l 2011 I FÖRBUNDSGEMENSAMT I Hösten närmar sig med stormsteg och här på Simförbundet glädjer vi oss att vi fick tillfälle att träffa och utbyta tankar och ideér med så många ledare

Läs mer

En tävling som alla vinner på

En tävling som alla vinner på 2013/2014 En tävling som alla vinner på Att kunna simma är både roligt och livsviktigt. Därför har Svenska Simförbundet och E.ON startat Skolsimmet som är en tävling för alla skolor med elever i årskurs

Läs mer

Förbundsrapport. nr 4

Förbundsrapport. nr 4 Förbundsrapport nr 4 l 2011 I FÖRBUNDSGEMENSAMT I Det har varit en fantastisk höst för svensk simning! Vi hade bra arrangemang och fina simningar när World Cup arrangerades i Stockholm i oktober. Therese

Läs mer

Förbundsrapport SVENSK SIMIDROTT

Förbundsrapport SVENSK SIMIDROTT Förbundsrapport 1 2015 SVENSK SIMIDROTT 23 mars 2015 Skriver årets första rapport det efter ett mycket lyckat Simidrottsforum med ett rikt utbud av föreläsningar och seminarium som jag hoppas gav energi

Läs mer

Förbundsrapport. nr

Förbundsrapport. nr Förbundsrapport nr 4 2012 I FÖRBUNDSGEMENSAMT I Tid för förnyelse Bifogar årets fjärde Förbundsrapport där vi redovisar den senaste periodens viktigaste aktiviteter och händelser. Förutom de stora mästerskapen

Läs mer

Ny simhall för Täbys invånare och 2050

Ny simhall för Täbys invånare och 2050 Ny simhall för Täbys invånare 2020 och 2050 Simning Livsviktigt Endast 25 % av kommunens 5-9 åringar går i simskola nu Simkunnighet är ett krav i läroplan Inga friskolor får idag plats i Täby Sims skolsim

Läs mer

20 bästa i Sverige genom tiderna - damer 25 m

20 bästa i Sverige genom tiderna - damer 25 m 20 bästa i Sverige genom tiderna - damer 25 m Uppdaterat 2017-12-10 50 m frisim 1. Sarah Sjöström Södertörns SS 23,00-17 2. Therese Alshammar Täby Sim 23,27-09 3. Louise Hansson Helsingborgs S 24,15-15

Läs mer

Hej Konstsimsvänner! Informationsbrev från Konstsimutskottet (KU) Örebro,

Hej Konstsimsvänner! Informationsbrev från Konstsimutskottet (KU) Örebro, Informationsbrev från Konstsimutskottet (KU) Örebro, 2019-02-15 Hej Konstsimsvänner! Vi har nu lämnat konstsimsåret 2018 bakom oss och det finns anledning att både blicka tillbaka på det år som gått och

Läs mer

Förbundsrapport. nr

Förbundsrapport. nr Förbundsrapport nr 3 2014 7 juli 2014 I FÖRBUNDSGEMENSAMT I Världsrekord på SM-tävlingarna i Borås!!! Det var en fantastisk uppvisning som Sarah Sjöström bjöd oss på när hon simmade in på den nya världsrekordnoteringen

Läs mer

SvenskSimidrott STRATEGISK PLAN

SvenskSimidrott STRATEGISK PLAN SvenskSimidrott STRATEGISK PLAN 2013-2016 Arbetsprocessen Måluppfyllelse vid planeringskonferens 2011 Arbetsgrupp i styrelsen Utvärdering 2009-2012 års plan Referensgrupp september 2012 Fortsatt utvärdering

Läs mer

Simhopp - landslaget 2018

Simhopp - landslaget 2018 Vad krävs av en landslagshoppare? Simhopp - landslaget 2018 En landslagsaktiv i simhopp är en elitidrottsman/elitidrottskvinna och behöver därför leva som en sådan. Vi strävar efter att simhopparna ska

Läs mer

2 013 Svenska simförbundet verksamhetsberättelse. med årsredovisning

2 013 Svenska simförbundet verksamhetsberättelse. med årsredovisning 2 013 Svenska simförbundet verksamhetsberättelse med årsredovisning Organisation Styrelsen Sven von Holst, ordförande Susanne Brokop, vice ordförande Christer Magnusson, sekreterare Rolf Alm Marcus Ekman

Läs mer

Förbundsrapport SVENSK SIMIDROTT

Förbundsrapport SVENSK SIMIDROTT Förbundsrapport 1 2016 SVENSK SIMIDROTT 20 april 2016 Det glädjer mig att vår nyinstiftade internationella tävling Swim Open Stockholm blev så lyckad, tack till alla inblandade, alla klubbar och funktionärer

Läs mer

Simhopp - landslaget 2019

Simhopp - landslaget 2019 Vad krävs av en landslagshoppare? Simhopp - landslaget 2019 En landslagsaktiv i simhopp är en elitidrottsman/elitidrottskvinna och behöver därför leva som en sådan. Vi strävar efter att simhopparna ska

Läs mer

Ledande inom simidrotten, en förening öppen för alla. VERKSAMHETSPLAN

Ledande inom simidrotten, en förening öppen för alla. VERKSAMHETSPLAN Ledande inom simidrotten, en förening öppen för alla. VERKSAMHETSPLAN 2018 Introduktion 2018 kommer att vara ett år då vi fortsätter med att förbereda oss för en framtid med ny simhall och utökad verksamhet.

Läs mer

FLERÅRSPLAN för Svensk Vattenpolo

FLERÅRSPLAN för Svensk Vattenpolo FLERÅRSPLAN för Svensk Vattenpolo 2013-2016 Inledning Svenska Simförbundets prioriterade områden Den strategiska planen 2013-2016 som utarbetats av Svenska Simförbundet vänder sig till personal, styrelse,

Läs mer

200 m frisim 400 m frisim 800 m frisim

200 m frisim 400 m frisim 800 m frisim 20 bästa i Sverige genom tiderna - damer 25 m Uppdaterat 2016-07-01 50 m frisim 1. Therese Alshammar Täby Sim 23,27-09 2. Sarah Sjöström Södertörns SS 23,55-14 3. Louise Hansson Helsingborgs S 24,15-15

Läs mer

Rev A

Rev A Rev A 2013-03-05 1 Vi vill bedriva och utveckla simidrott för alla, oavsett mål och ambitionsnivå Vi utvecklar våra medlemmar fysiskt, mentalt och socialt Vi ökar simkunnigheten i Eskilstuna kommun Simundervisning

Läs mer

Växjö SS Ledande inom simidrotten i Småland, en förening för alla

Växjö SS Ledande inom simidrotten i Småland, en förening för alla Växjö SS Ledande inom simidrotten i Småland, en förening för alla Verksamhetsplan 2016 Här vill vi vara 2020, det påståendet svarade vi i styrelsen på under en strategidag 2015. Nedan kommer vi att lista

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN/BUDGET FÖR ÖREBRO SIMALLIANS

VERKSAMHETSPLAN/BUDGET FÖR ÖREBRO SIMALLIANS PROPOSITION NR 1 VERKSAMHETSPLAN/BUDGET FÖR ÖREBRO SIMALLIANS 2017 Förslag på utvecklingsprojekt 2017. Arbeta för ett eget simidrottens hus Arbeta för att bli en av Sveriges 10 bästa föreningar till 2020

Läs mer

VattenPosten. Seger i Arne Borgs Minne. Vi söker fler ledare RIO 2016! Nr 3. inför EJM. Kom ihåg datumet! S E P T E M B E R 2 0 1 5

VattenPosten. Seger i Arne Borgs Minne. Vi söker fler ledare RIO 2016! Nr 3. inför EJM. Kom ihåg datumet! S E P T E M B E R 2 0 1 5 Nr 3 S E P T E M B E R 2 0 1 5 VattenPosten SÖDERTÄLJE SIMSÄLLSKAP RIO 2016! Peter Axtelius har blivit uttagen till att döma OS i Simhopp. GRATTIS Facebook Bruttotruppsläger & Twitter inför EJM För att

Läs mer

En tävling som alla vinner på

En tävling som alla vinner på 2012/2013 En tävling som alla vinner på Att kunna simma är både roligt och livsviktigt. Därför har Svenska Simförbundet och E.ON startat Skolsimmet som är en tävling för alla skolor med elever i årskurs

Läs mer

Blekinge Simförbund. Verksamhetsplan 2011

Blekinge Simförbund. Verksamhetsplan 2011 Blekinge Simförbund Verksamhetsplan 2011 1. BLEKINGE SIMFÖRBUNDS UPPDRAG... 2 2. BLEKINGE SIMFÖRBUNDS VERKSAMHETSIDÉ... 2 3. SIMIDROTTENS KÄRNA... 2 4. SIMIDROTTENS UTÖVARE... 3 5. BLEKINGE SIMFÖRBUNDS

Läs mer

Malmö Kappsimningsklubb Malmös. Största Idrottsförening

Malmö Kappsimningsklubb Malmös. Största Idrottsförening 1982-2018 Malmös Största Idrottsförening Malmö kappsimningsklubb är Malmös största idrottsförening med drygt 4000 medlemmar årligen. Vi är en klubb som erbjuder allt från babysim till simning och simhopp

Läs mer

SWEDISH DELEGATION MEDIA GUIDE. 16th FINA World Championships July 24- August 9 2015, Kazan, Russia

SWEDISH DELEGATION MEDIA GUIDE. 16th FINA World Championships July 24- August 9 2015, Kazan, Russia SWEDISH DELEGATION MEDIA GUIDE 16th FINA World Championships July 24- August 9 2015, Kazan, Russia SWEDISH DELEGATION MEDIA GUIDE SWIMMING kazan 2015.com Media Contact Swedish swimming team Anna Hammar

Läs mer

Malmö Kappsimningsklubb

Malmö Kappsimningsklubb Malmö Kappsimningsklubb arrangerar SM/JSM i simning & SM i parasimning 28 juni 2juli, Lindängsbadet SM-veckan i Malmö 2019 SM-veckan arrangeras av Riksidrottsförbundet (RF) i samarbete Specialidrottsförbunden,

Läs mer

Föreningen Svensk Elit Simning

Föreningen Svensk Elit Simning Föreningen Svensk Elit Simning Verksamhetsberättelse och årsredovisning för verksamhetsåret 2014 2 Medlemmar Föreningen har idag 28 medlemsföreningar. I sammanställningen framgår medlemmarna under de senaste

Läs mer

ÄNDRAD INRIKTNING FÖR SVENSK VATTENPOLO

ÄNDRAD INRIKTNING FÖR SVENSK VATTENPOLO ÄNDRAD INRIKTNING FÖR SVENSK VATTENPOLO Syfte Att åter göra vattenpolo till en etablerad idrott i Sverige genom att flytta fokus och resurser från landslagsverksamhet till breddutveckling. Bakgrund och

Läs mer

Strategisk plan 2014-2016 för Mellansvenska Simförbundet

Strategisk plan 2014-2016 för Mellansvenska Simförbundet Strategisk plan 2014-2016 för Mellansvenska Simförbundet MSSF är en del av Svenska Simförbundet SSF och vår inriktning framgår av Svenska Simförbundets stadgar. Vi ansluter oss till verksamhetsidén Simidrotten

Läs mer

Varje delansvarig gick igenom de uppgifter de hade inför detta möte.

Varje delansvarig gick igenom de uppgifter de hade inför detta möte. Mötesprotokoll Bredd- och utvecklingsgruppen för Svensk vattenpolo Tid: 18-19 januari 2013 Plats: Närvarande: Quality Hotel, Nacka Peter Hodor Roger Sjösten Andrea Davidsson Bengt Lidh (19/1) Lars Tannerfalk

Läs mer

1. Inledning Peter berättade om syftet med mötet och att han kommer att skriva anteckningar för ett protokoll.

1. Inledning Peter berättade om syftet med mötet och att han kommer att skriva anteckningar för ett protokoll. Mötesprotokoll Bredd- och utvecklingsgruppen för Svensk vattenpolo Tid: 17 december 2012 Plats: Närvarande: Svenska Simförbundet, Stockholm Peter Hodor Roger Sjösten Andrea Davidsson Alexandros Vlastos

Läs mer

2017 års tävlingskalender

2017 års tävlingskalender 2017 års tävlingskalender Vecka Datum Dag Månad Ort Arrangör Bana S J U JANUARI 1 2-8 7-8 Höganäs Swim meet Höganäs Höganäs ss 25 S J U 2 9-15 14-15 Utvecklingshelg, utbildning, läger. Tävlingsfri 3 16-22

Läs mer

N O V E M B E R Nr 4. VattenPosten SÖDERTÄLJE SIMSÄLLSKAP

N O V E M B E R Nr 4. VattenPosten SÖDERTÄLJE SIMSÄLLSKAP N O V E M B E R 2 0 1 5 Nr 4 VattenPosten SÖDERTÄLJE SIMSÄLLSKAP Riksfinal på gång! Efter flera fina simningar på Regionfinalen har vi med 9 st SSS:are till riksfinalen i Göteborg den 4-6 december som

Läs mer

SVENSKA SIMFÖRBUNDET VERKSAMHETSBERÄTTELSE med årsredovisning

SVENSKA SIMFÖRBUNDET VERKSAMHETSBERÄTTELSE med årsredovisning SVENSKA SIMFÖRBUNDET VERKSAMHETSBERÄTTELSE med årsredovisning 2011 2 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2011 SVENSKA SIMFÖRBUNDET Svenska Simförbundets uppgift, vision och värdegrund Svenska Simförbundet organiserar

Läs mer

Förbundsrapport SVENSK SIMIDROTT

Förbundsrapport SVENSK SIMIDROTT Förbundsrapport 2 2015 SVENSK SIMIDROTT 9 juli 2015 Det har varit en mycket tävlingsintensiv period inom alla våra simidrotter under våreni och många fina prestationer har noterats. I årets andra förbundsrapport

Läs mer

Mellansvenska Simförbundets Simkommitté

Mellansvenska Simförbundets Simkommitté Mellansvenska Simförbundets Simkommitté STRATEGI 2025 SVENSK SIMIDROTT KÄRNVÄRDEN ALLT HÄNGER IHOP GRUNDLÄGGANDE VERKSAMHETSOMRÅDEN / SIMKOMMITTÉNS MÅL UNDERVISNING TRÄNING OCH TÄVLING Utveckla Simidrott

Läs mer

Mot Rio och därefter.. Skånesims årsmöte

Mot Rio och därefter.. Skånesims årsmöte Mot Rio och därefter.. Skånesims årsmöte 2016-03-19 Swim Open Stockholm EM, London Sum-Sim, Linköping SM/JSM, Norrköping EJM och NUM OS, Rio Svensk elitsimning 2016 Kick-off och Svenska Simspelen

Läs mer

Förbundsrapport. nr

Förbundsrapport. nr Förbundsrapport nr 6 2014 10 december 2014 I FÖRBUNDSGEMENSAMT I Vilken härlig avslutning på året för Svensk Simidrott när vårt simlandslag var på kortbane- VM i Doha. Ett 10-tal svenska rekord och tre

Läs mer

Förbundsrapport. nr

Förbundsrapport. nr Förbundsrapport nr 5 2014 1 oktober 2014 I FÖRBUNDSGEMENSAMT I Här kommer årets femte förbundsrapport, där ni får en översiktlig beskrivning av Simförbundets arbete under perioden. Det är roligt att notera

Läs mer

Svensk Simidrott STRATEGISK PLAN

Svensk Simidrott STRATEGISK PLAN Svensk Simidrott STRATEGISK PLAN 2013-2016 2 Inledning Den strategiska planen 2013-2016 är Svenska Simförbundets övergripande styrdokument för perioden. Den vänder sig till Svenska Simförbundets personal,

Läs mer

2014 Svenska Simförbundet verksamhetsberättelse med årsredovisning

2014 Svenska Simförbundet verksamhetsberättelse med årsredovisning 2014 Svenska Simförbundet verksamhetsberättelse med årsredovisning Vid mottagandet av Årets förbund Årets idrottsförbund 2014 Svenska Simförbundet har utsetts till Årets idrottsförbund av Sveriges Centralförening

Läs mer

20 bästa i Sverige genom tiderna damer 50 m

20 bästa i Sverige genom tiderna damer 50 m 20 bästa i Sverige genom tiderna damer 50 m Uppdaterat 2019-07-11 50 m frisim 1. Sarah Sjöström Södertörns SS 23,67-17 2. Therese Alshammar Täby Sim 23,88-09 3. Michelle Coleman Täby Sim 24,79 19 4. Anna-Karin

Läs mer

Kvalkriterier och tävlingar för svenska landslaget på kortdistans 2018

Kvalkriterier och tävlingar för svenska landslaget på kortdistans 2018 Kvalkriterier och tävlingar för svenska landslaget på kortdistans 2018 Svensk Triathlon 2020 Svenska Triathlonförbundet och dess medlemsföreningar arbetade under hösten 2016 fram ett styrdokument och en

Läs mer

Protokoll möte Poloutskottet januari

Protokoll möte Poloutskottet januari Svenska Simförbundet Heliosgatan 3 120 30 Stockholm Protokoll möte Poloutskottet 17-19 januari Tid: 17-19 januari 2014 Plats: Närvarande: Anmält förhinder: Stockholm/Upplands Väsby Peter Hodor Andrea Davidsson

Läs mer

Landslagsaktiviteter Parasimning 2018

Landslagsaktiviteter Parasimning 2018 2018-04-09 Landslagsaktiviteter Parasimning 2018 Landslaget och satsning mot EM i Irland 2018 Tävlingsmässigt 2018 ligger fokus riktat mot EM i Dublin, Irland Klassning 2018 att genomföra all klassning

Läs mer

Föreningen Svensk Elit Simning

Föreningen Svensk Elit Simning Föreningen Svensk Elit Simning Verksamhetsberättelse och årsredovisning för verksamhetsåret 2012 2 Medlemmar Föreningen har idag 39 medlemsföreningar. I sammanställningen framgår medlemmarna under de senaste

Läs mer

Jörgen Tisell, vice ordförande SS04 December 2014

Jörgen Tisell, vice ordförande SS04 December 2014 Jörgen Tisell, vice ordförande SS04 December 2014 Sammanfattning En simhall är stadens mest omtyckta friskvårdsanläggning, här samsas barn, ungdomar och vuxna i en rad olika aktiviteter som simskola, skolsim,

Läs mer

FLERÅRSPLAN för Svensk Simhoppning

FLERÅRSPLAN för Svensk Simhoppning FLERÅRSPLAN för Svensk Simhoppning 2013-2016 Inledning Den strategiska planen 2013-2016 som utarbetats av Svenska Simförbundet vänder sig till personal, styrelse, utskott och landslagsledningar. Den vänder

Läs mer

TÄBY SIM VILL OCH GÖR 2017

TÄBY SIM VILL OCH GÖR 2017 TÄBY SIM VILL OCH GÖR 2017 inkl. BUDGET 2017 Täby Sim Vill och Gör 2017 1 Introduktion Detta dokument syftar till att ge en samlad bild av vad Täby Sim vill och gör. Beskrivningen tar sin utgångpunkt i

Läs mer

Månadsbrev - Järfälla konstsim

Månadsbrev - Järfälla konstsim Månadsbrev - Järfälla konstsim JUNI Sommaruppvisning Junior SM & SM Junior EM Månadsbrev Vårterminen har lidit mot sitt slut och det är nu äntligen dags för sommar! Vi hoppas att alla har haft en härlig

Läs mer

20 bästa i Sverige genom tiderna damer 50 m

20 bästa i Sverige genom tiderna damer 50 m 20 bästa i Sverige genom tiderna damer 50 m Uppdaterat 2018-08-02 50 m frisim 1. Sarah Sjöström Södertörns SS 23,67-17 2. Therese Alshammar Täby Sim 23,88-09 3. Michelle Coleman Täby Sim 25,06-17 4. Anna-Karin

Läs mer

Swedish Delegation Media Guide

Swedish Delegation Media Guide Swedish Delegation Media Guide 12th FINA World Swimming Championships Doha, Qatar 3-7 december 2014 1 e u r o p e a n s w i m m i n g c h a m p i o n s h i p s Swedish Swimming Federation Swedish Delegation

Läs mer

Svensk simhoppning vill med Ungdomslyftet lyfta svenska simhoppare till framtida världsklass.

Svensk simhoppning vill med Ungdomslyftet lyfta svenska simhoppare till framtida världsklass. Projekt Ungdomslyftet Bakgrund: Svensk simhoppning vill med Ungdomslyftet lyfta svenska simhoppare till framtida världsklass. Inledning: Svensk simhoppning har anställt Mykhailo Misha Uhriumov på uppdragsbasis.

Läs mer

ÖREBRO SIMALLIANS - STRATEGI 2025

ÖREBRO SIMALLIANS - STRATEGI 2025 ÖREBRO SIMALLIANS - STRATEGI 2025 Innehåll Inledning... 3 Vision och Mission... 4 Värdegrunden UGG... 5 -Glädje... 7 -Gemenskap... 8 -Utveckling... 6 Strategiska områden... 9 -Simundervisning... 10 -Träning,

Läs mer

Verksamhetsplan 2015. SS04 vision, mål, strategier och organisation. 2015-03-30 Jonas Hägerhäll

Verksamhetsplan 2015. SS04 vision, mål, strategier och organisation. 2015-03-30 Jonas Hägerhäll Verksamhetsplan 2015 SS04 vision, mål, strategier och organisation 2015-03-30 Jonas Hägerhäll Sammanfattning I detta dokument presenteras SS04 organisation, vision, mål och strategier för att uppnå målen.

Läs mer

VattenPosten SÖDERTÄLJE SIMSÄLLSKAP. Äntligen höst! Uppstarten är klar för alla grupper från de minsta deltagarna i babysim upp till mastersgruppen.

VattenPosten SÖDERTÄLJE SIMSÄLLSKAP. Äntligen höst! Uppstarten är klar för alla grupper från de minsta deltagarna i babysim upp till mastersgruppen. O K T O B E R 2 0 1 6 Nr 3 VattenPosten SÖDERTÄLJE SIMSÄLLSKAP Äntligen höst! Uppstarten är klar för alla grupper från de minsta deltagarna i babysim upp till mastersgruppen. Bassängerna kokar av aktivitet

Läs mer

Strategisk verksamhetsplan

Strategisk verksamhetsplan Strategisk verksamhetsplan 2017-2020 Jönköpings Län Kalmar Län Kronobergs Län Östergötlands Län Östsvenska Simförbundet Innehåll ÖSTSVENSKA SIMFÖRBUNDETS ÅLIGGANDEN 3 ÖSTSVENSKA SIMFÖRBUNDETS VERKSAMHETSIDÉ

Läs mer

Simförbundsmötet april 2016 Scandic Star Sollentuna. Motioner

Simförbundsmötet april 2016 Scandic Star Sollentuna. Motioner Simförbundsmötet 16-17 april 2016 Scandic Star Sollentuna Motioner Motion till Svenska Simförbundets årsmöte 2016 SK Ägir vill lämna in följande motion till Svenska Simförbundets årsmöte 2016: Att beräkningen

Läs mer

En tävling som alla vinner på

En tävling som alla vinner på 2011/2012 En tävling som alla vinner på Att kunna simma är både roligt och livsviktigt. Därför har Svenska Simförbundet och E.ON startat Skolsimmet som är en tävling för alla skolor med elever i årskurs

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Org 802421-8110

Verksamhetsberättelse. Org 802421-8110 Verksamhetsberättelse 2014 Org 802421-8110 Styrelsens sammansättning Jan Sigurdh Ordförande Jörgen Tisell Vice Ordförande Madeleine Segerbrand Kassör Claes Gordon Ledamot till november 2014 Monica Höglind

Läs mer

Ledande inom simidrotten, en förening öppen för alla. VERKSAMHETSPLAN

Ledande inom simidrotten, en förening öppen för alla. VERKSAMHETSPLAN Ledande inom simidrotten, en förening öppen för alla. VERKSAMHETSPLAN 2019 Introduktion 2019 kommer vara ett år i målstyrningens tecken. Styrelsen kommer dels att jobba med långsiktiga mål på två till

Läs mer

Hej Konstsimsvänner! Brev från Konstsimutskottet (KU) Örebro,

Hej Konstsimsvänner! Brev från Konstsimutskottet (KU) Örebro, Brev från Konstsimutskottet (KU) Örebro, 2016-09-07 Hej Konstsimsvänner! Vi har nu kommit en bit in på andra halvan av verksamhetsåret och vi vill (återigen) informera om kommande aktiviteter under 2016.

Läs mer

Ungdomslyftet. Svensk simhoppning lyfter ungdomar till en högre nivå. Bakgrund

Ungdomslyftet. Svensk simhoppning lyfter ungdomar till en högre nivå. Bakgrund Ungdomslyftet Svensk simhoppning lyfter ungdomar till en högre nivå Bakgrund 2016 var första gången sedan 1908 som ingen svensk simhoppare fanns representerad vid de Olympiska Spelen. Nu är det dags att

Läs mer

Föreningen Svensk Elit Simning

Föreningen Svensk Elit Simning Föreningen Svensk Elit Simning Verksamhetsberättelse och årsredovisning för verksamhetsåret 2015 2 Medlemmar Föreningen har idag 39 medlemsföreningar. I sammanställningen framgår medlemmarna under de senaste

Läs mer

Verksamhetsplan 2013 2016 Varbergs Sim

Verksamhetsplan 2013 2016 Varbergs Sim Verksamhetsplan 2013 2016 Varbergs Sim Varbergs Sim Föreningens syfte: Varbergs Sim ska vara en ideell förening med en bred verksamhet som främjar simidrotten från babysim till elitsimning Varbergs Sim

Läs mer

Information om återkommande tävlingar

Information om återkommande tävlingar Information om återkommande tävlingar DM/JDM i 50m-bassäng avgörs perioden vecka 22-24 (lördag-söndag) med vecka 23 som första alternativ. Tävlingen genomförs över två dagar. För att ha möjlighet att kunna

Läs mer

Mellannorrlands Simförbund

Mellannorrlands Simförbund Strategiplan 2018-2025 Verksamhetsinriktning 2018-2019 Mellannorrlands Simförbund 2 (9) Strategiplan för MNSF 2018-2025 De övergripande långsiktiga målen för MNSF baseras på SSF fyra strategiska områden

Läs mer

Avslutningsvis i dokumentet finns verksamhetsplanen för 2016 inklusive budget. Där efter preliminära mål för 2017 och en preliminär budget.

Avslutningsvis i dokumentet finns verksamhetsplanen för 2016 inklusive budget. Där efter preliminära mål för 2017 och en preliminär budget. Introduktion Detta dokument syftar till att ge en samlad bild av vad Täby Sim vill och gör. Beskrivningen tar sin utgångpunkt i ett utdrag ur stadgarna som beskriver föreningens ändamål, där efter specificeras

Läs mer

ÖREBRO SIMALLIANS - STRATEGI 2025

ÖREBRO SIMALLIANS - STRATEGI 2025 ÖREBRO SIMALLIANS - STRATEGI 2025 Innehåll Inledning... 2 Vision och Mission... 3 Värdegrunden UGG... 4 -Glädje... 5 -Gemenskap... 6 -Utveckling... 7 Strategiska områden... 8 -Simundervisning... 9 -Träning,

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN/BUDGET FÖR ÖREBRO SIMALLIANS

VERKSAMHETSPLAN/BUDGET FÖR ÖREBRO SIMALLIANS PROPOSITION NR 1 VERKSAMHETSPLAN/BUDGET FÖR ÖREBRO SIMALLIANS 2018 Förslag på utvecklingsprojekt 2018. Arbeta för ett eget simidrottens hus Arbeta fram en strategisk plan 2025, under våren 2018 Arbeta

Läs mer

AQUARAPID INTERNATIONAL 29-31 oktober 2010 INBJUDAN

AQUARAPID INTERNATIONAL 29-31 oktober 2010 INBJUDAN AQUARAPID INTERNATIONAL 29-31 oktober 2010 Välkommen till Polisens IF Simidrott INJUDAN Förra året satte vi nytt deltagarrekord med 3260 starter i simning och simhopp. Simmare från 36 simklubbar och hoppare

Läs mer

Mötesprotokoll VKFS 1/2017

Mötesprotokoll VKFS 1/2017 Page 1 of 5 a. Mötets öppnande & val av protokolljusterare Norman Hatfield valdes som Protokolljuterare. Christofer Carlsson valdes som mötes sekreterare. b. Närvarande Siamak Rezaie, Norman Hatfield,

Läs mer

Hej Konstsimsvänner! Brev från Konstsimutskottet (KU) Örebro,

Hej Konstsimsvänner! Brev från Konstsimutskottet (KU) Örebro, Brev från Konstsimutskottet (KU) Örebro, 2017-02-01 Hej Konstsimsvänner! Vi har nu lämnat konstsimsåret 2016 bakom oss och det finns anledning att både blicka tillbaka på det år som gått och informera

Läs mer

Täby Sim Vill och Gör. Styrelsens förslag till årsmöte 2015

Täby Sim Vill och Gör. Styrelsens förslag till årsmöte 2015 Täby Sim Vill och Gör Styrelsens förslag till årsmöte 2015 1 Introduktion Detta dokument syftar till att ge en samlad bild av vad Täbys Sim vill och gör. Beskrivningen tar sin utgångspunkt i ett utdrag

Läs mer

Jönköpings Simsällskap

Jönköpings Simsällskap Jönköpings Simsällskap verksamhetsberättelse 2012 Styrelsen för Jönköpings Simsällskap lämnar härmed följande berättelse för verksamhetsåret 2012 där årets idrottsliga höjdpunkt var Martina Granströms

Läs mer

2 012 Svenska simförbundet verksamhetsberättelse. med årsredovisning

2 012 Svenska simförbundet verksamhetsberättelse. med årsredovisning 2 012 Svenska simförbundet verksamhetsberättelse med årsredovisning Vision Att vara ledande i arbetet med att höja den allmänna simkunnigheten i landet, i en verksamhet som är öppen för alla och som bedrivs

Läs mer

Till styrelsen för Svenska Simförbundet.

Till styrelsen för Svenska Simförbundet. Lekmannarevisorernas granskningsrapport den 15 mars 2013 Till styrelsen för Svenska Simförbundet. Vid Simförbundsmötet den 21-22 april 2012 i Göteborg omvaldes Paul Alfons, Ingela Hyddmark samt Bernt Porsander

Läs mer

Verksamhetsidé - VOIB

Verksamhetsidé - VOIB Verksamhetsidé - VOIB VOIB ansvarar för all landslagsverksamhet för svenska badmintonspelare. VOIB ska tillse bästa förutsättningar för landslagsspelare i kvalitetssäkrade miljöer och tillsammans med individen

Läs mer