Regionstyrelsen. 1 Justering. 2 Godkännande av föredragningslista. 3 Anmälan av inkomna/utgående skrivelser

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Regionstyrelsen. 1 Justering. 2 Godkännande av föredragningslista. 3 Anmälan av inkomna/utgående skrivelser"

Transkript

1 Föredragningslista Sammanträdesdatum Regionstyrelsen Tid Onsdag 30 april 2014, kl 09:00 ca 14:30 Plats Regionens Hus, Södra vägen 9, Halmstad Sammanträdeslokal Borgsalen 1 Justering Regionstyrelsen utser Per Persson att jämte ordföranden justera protokollet. 2 Godkännande av föredragningslista Regionstyrelsen godkänner den utsända föredragningslistan. 3 Anmälan av inkomna/utgående skrivelser Regionstyrelsen antecknar skrivelserna till protokollet. Följande skrivelser anmäles för anteckning till protokollet: 1. Skrivelse från fyra kommunstyrelseordförande i Halmstads kommun, Laholms kommun, Hässleholms kommun samt Markaryds kommun om tågtrafik Hässleholm-Markaryd-Halmstad. ( ). RS Svar på skrivelse från regionstyrelsens ordförande ( ). RS Hjälpmedelsnämnden Halland Årsredovisning 2013

2 3. Patientnämnden Halland Verksamhetsberättelse 2013 och Mål och inriktning Regionens revisorer Revision Övergripande ansvarsutövande, Hälso- och sjukvårdsstyrelsen. RHR Regionens revisorer Revision Övergripande ansvarsutövande, Driftnämnd Regionservice. RHR Svar från Driftnämnden Regionservice ( ) 6. Regionens revisorer Revision Patientsäkerhetsgranskning av medicintekniska produkter. RHR Regionens revisorer Revision Styrning och ledning av kollektivtrafiken. RS Regional tillväxt 4 Information om tillväxtstrategin Information lämnas om tillväxtstrategin. 5 Information om destinationsutveckling Information lämnas om destinationsutveckling. 6 Information om Strategi för hälsa på lika villkor RS Information lämnas om Strategi för hälsa på lika villkor. RS (12)

3 Regionstyrelsen som nämnd för kulturen 7 Söderteatern med varieté RS Regionstyrelsen avslår ansökan om medfinansiering av projektet Söderteatern med varieté. Varbergs kommun, Arbetscentrum, ansöker om medfinansiering med kronor 2014/15 för projektet Söderteatern med varieté. Projektet är till för arbetscentrums omsorgs teatergrupp och avser i första hand deltagarnas utveckling. Gruppen utgörs av deltagare med funktionsnedsättning som ska spela på arenor för en publik som har svårt att ta sig till teater i vanliga fall t ex boende inom äldreomsorgen. Skrivelse från kulturförvaltningen ( ) Projektansökan ( ) 8 Äskhults by ett kulturarv i framkant RS Regionstyrelsen avslår ansökan om medfinansiering av projektet Äskhults by ett kulturarv i framkant. Kungsbacka kommun, Kultur & Turism, ansöker om medfinansiering med kronor 2014/15 och kronor 2015/16 för projektet Äskhults by ett kulturarv i framkant. Projektets huvudsyfte är ett led i att nå Visionen Äskhults by 2020: - Äskhults by ska vara en unik arena som främjar och erbjuder genuina kulturoch naturupplevelser - Besökarna ska få uppleva en autentisk historisk miljö från tidigt 1800-tal - Kulturreservatet ska erbjuda kvalitativ verksamhet för alla åldrar och stimulera till positiva upplevelser - Äskhults by ska vara en naturlig samarbetspartner för offentliga aktörer, näringsliv och akademi. Samarbetet ska ske inom och utanför Sveriges gränser, vara en resurs i forskning såväl som utbildning samt bidra till att öka Äskhults bys tillgänglighet och attraktivitet. RS (12)

4 Skrivelse från kulturförvaltningen ( ) Projektansökan ( ) 9 Månadsrapport för kulturförvaltningen RS Information lämnas om kulturförvaltningens månadsrapport januari mars Regionstyrelsen som nämnd för skolorna 10 Samlokalisering av naturbruksgymnasierna i Region Halland RS Regionstyrelsen beslutar att Munkagårdsgymnasiet väljs som samlokaliseringsort Skolförvaltningen lämnar Plönninge senast sommaren 2016 och blir inte längre hyresgäster till regionfastigheter. Elever som börjar sin utbildning höstterminen 2014 på Plönninge flyttar över till Munkagård senast höstterminen gäller för skog, djur/hund och spår 1. Hästutbildningen på Plönninge avvecklas - inget elevantag 2014 (hänvisning till beslut i RS den 26 mars). Munkagård behåller utbudet av sina utbildningar tillsvidare djur/djurvård, lantbruk, trädgård och florist. Anpassning sker över tid till antalet sökande. Munkagårds utbildning inom trädgård och florist ses över och anpassas utifrån elevers bedömda sökmönster samt möjlighet att kompletteringsutbilda genom vuxenutbildning. Munkagårds utbud av utbildningar ska anpassas i syfte att minimera behovet av investeringar och verksamhetsanpassningar. Skolförvaltningen återkommer med behov av investeringar i samband med att utbildningen lokaliserinas till en ort. Redovisas senast december RS (12)

5 Uppdra åt regionstyrelsens presidium att intensifiera dialogen med framförallt Varbergs kommun om långsiktiga förutsättningar för Munkagårdsgymnasiets verksamhet. Region Hallands två naturbruksskolor har olika profiler på sin utbildning de kompletterar varandra. Vid en samlokalisering bedöms de båda skolorna ha goda förutsättningar för en samlad men anpassad utbildning. Med hänsyn till elevernas sökmönster de senaste åren, trender i samhällsutvecklingen, behovet av investeringar i samband med samlokalisering, övriga skolors konkurrenspåverkan ger det olika konsekvenser beroende på val av samlokaliseringsort. Väljs Plönninge som den långsiktiga lösningen föreslås att lantbruks-, djur- och en anpassad del av trädgårdsutbildningen flyttas från Munkagård till Plönninge. Floristutbildningen föreslås för avveckling. De elever som nu finns i verksamheten ges förutsättningar att avsluta sina påbörjade utbildningar. Väljs Munkagård som den långsiktiga lösningen föreslås att skogs-, djurutbildningen/hund samt spår 1 flyttas från Plönninge till Munkagård. Djurutbildningen/häst föreslås för avveckling. De elever som nu finns i verksamheten ges förutsättningar att avsluta sina påbörjade utbildningar. Val av samlokaliseringsort blir då mer beroende av andra ingångsvärden. Samlokaliseringsortens placering i länet, i söder Plönninge - och i den något mer norra delen Munkagård - har inte varit föremål för övervägande ur ett tillväxtperspektiv från tjänstemannahåll. Andra ingångsvärden att beakta blir då tillgängligheten till skolan, flexibiliteten i internatboendet, fastighetsekonomiska aspekter samt bedömningar om framtida samverkan med den kommun där Region Hallands naturbruksgymnasium kommer att finnas. Skrivelse från skolförvaltningen ( ) Utredningsdokument Tolv inspel till utredningen 11 Månadsrapport för skolförvaltningen RS Information lämnas om Region Hallands månadsrapport januari mars RS (12)

6 Region Halland gemensamt 12 Återrapportering om arbetet med åtgärdsplan RS Återrapportering om arbetet med åtgärdsplan Ordförandebeslut om utseende av politisk styrgrupp ( ) 13 Lokalresursplan (LRP), april 2014 RS Regionstyrelsen beslutar: Genomföra en lokalanpassning för barnmottagningens verksamhet i byggnad 072(bryggan plan 2 i Klockhuset). Utgiften för investeringen i lokalanpassningen är beräknad till 7,5 mnkr. Genomföra en ombyggnation av byggnaden Lagahöjden i Laholm för anpassning av lokal till boende för ensamkommande flyktingbarn till en beräknad utgift om 5,5 mnkr. Ge driftnämnden Regionservice i uppdrag att genomföra besluten. Ge driftnämnden Regionservice i uppdrag att genomföra en uppdatering av förstudie gällande lokaler för röntgen, kirurgi, urologi och operationsmottagning i Varberg. Lokalanpassning för inrymmande av barnmottagning i Halmstad Behovet att flytta barnmottagningen till andra lokaler kvarstår. Nuvarande situation med trångboddhet som kan innebära risk för smittspridning och negativ verksamhetspåverkan behöver lösas genom en flyttning till andra lokaler. Vid en inventering av de möjligheter som finns kvarstår flytt till byggnad 072 (Bryggan plan 2 i Klockhuset) som löser problemen på längre sikt. RS (12)

7 Med anledning av regionstyrelsen beslut att upprusta byggnad 072 har den långsiktiga strukturen för denna byggnad klarnat. Således återkommer driftnämnden med begäran om att lokalanpassa övre plan för inrymmande av barnmottagning. Denna åtgärd görs lämpligen samtidigt som den av regionstyrelsen redan beslutade upprustningen av byggnaden genomförs. Barn och ungdomskliniken erhåller ökade driftkostnader om tkr varav tillkommande driftkostnad för hyror uppgår till tkr. Driftnämnden förutsätter att budgetmedel erhålls för den ökade hyreskostnaden. Personal och material beräknas inte medföra några ökade driftkostnader. Istället konstateras en lokalmässig samordning med läkarexpeditioner och ledningsutrymmen på våningen under. Lokalförändring-Lagahöjden Laholm Regionfastigheter har på uppdrag av Laholms kommun tagit fram ett förslag på ombyggnation för att anpassa lokaler för ensamstående flyktingbarn. Finansiering av investeringen om tkr sker genom att Laholms kommun debiteras ett hyrestillägg om 661 tkr. Framställning om uppdatering av förstudiegällande lokaler för röntgen, kirurgi, urologi och operationsmottagning i Varberg Röntgen, kirurgi, urologi och operationsmottagning har verksamhet i lokaler där det finnsbehov av att uppdatera förstudie som är gjord Produktionsökningar, verksamhetsutveckling, teknikutveckling och arbetsmiljö påverkar behovet av anpassning av lokaler. Skrivelse från regionkontoret ( ) Bilagor Försäljning av den testamenterade fastigheten Varberg Gunnarsjö 1:9 i Varbergs kommun RS Regionstyrelsen beslutar att godkänna försäljningen av fastigheten Varberg Gunnarsjö 1:9 i enlighet med det mellan säljarna och köparen upprättade kontraktet. Regionstyrelsen beslutar att den del av köpeskillingen som tillfaller Region Halland, efter avdrag för mäklararvode och kostnader för iordningsställande av fastigheten inför försäljningen, ska tillfalla FoUU men särskilt avsättas för forskning i enlighet med testators vilja. RS (12)

8 I ett testamente upprättat av en person vid namn Gösta Karlsson, som avled i april 2013, är Region Halland universell testamentstagare. Bland tillgångarna finns fastigheten Varberg Gunnarsjö 1:9 i Varbergs kommun. Enligt testamentet ska fastigheten till 35 procent tillfalla Region Halland på villkor att värdet, vid försäljning av denna och övrig kvarlåtenskap som tillskiftas Region Halland, används vid Varbergs lasarett och eventuellt i samarbete med utomstående för medicinsk forskning med huvudsaklig inriktning på diabetes. Region Halland har accepterat gåvan och har meddelat Kammarkollegiet att regionen åtar sig att förvalta testamentsmedlen i enlighet med föreskrifterna i Gösta Karlssons testamente. Fastigheten har genom partiellt arvskifte i november 2013 tillskiftats Region Halland och övriga dödsbodelägare. För att uppfylla villkoren i testamentet har Region Halland och övriga dödsbodelägare enats om att fastigheten ska säljas. Skrivelse från regionkontoret ( ) Bilagor Fast lönetillägg för sjuksköterskor som arbetar natt vid Hallands sjukhus, lönenivåhöjning för allmänsjuksköterskor vid Hallands sjukhus och lönenivåhöjning för röntgensjuksköterskor vid ambulanssjukvård och medicinsk diagnostik RS Regionstyrelsen godkänner att Hallands sjukhus fattar beslut om att förlänga det fasta tillägget om kronor/månad, relaterat till sysselsättningsgraden, till sjuksköterskor som arbetar natt vid Hallands sjukhus längst t o m Med sjuksköterska menas även sjuksköterska med vidareutbildning och barnmorska. Förutsättningen för det fasta lönetillägget är att finansieringen sker inom beslutade budgetramar. Uppföljning av nattillägget ska ske senast under februari månad 2015 och utvärdering senast under september månad Detta ska återkopplas till regionstyrelsen. Regionstyrelsen beslutar att allmänsjuksköterskor vid Hallands sjukhus, som varit anställda i Region Halland eller tidigare, ska tilldelas kronor i lönehöjning från och med Hallands sjukhus ska tillsammans med avdelningen för arbetsgivarfrågor vid varje löneöversyn säkerställa att fortsatt differentierad och individuell lönesättning sker för allmänsjuksköterskor så att önskad lönestruktur upprätthålls. RS (12)

9 Regionstyrelsen beslutar att tilldela hälso- och sjukvårdsstyrelsen en tilläggsbudget om 9,9 miljoner kronor för lönenivåhöjningen gällande allmänsjuksköterskor. Finansiering för tilläggsbudgeten på 9,9 miljoner kronor sker genom att disponera regionstyrelsens upparbetade egna kapital i bokslutet Regionstyrelsen beslutar att röntgensjuksköterskor vid ambulanssjukvård och medicinsk diagnostik, som varit anställda i Region Halland eller tidigare, tilldelas kronor i lönehöjning från och med Regionstyrelsen beslutar att finansiera extra tilläggsbudget på 1,2 miljoner kronor för lönenivåhöjning gällande röntgensjuksköterskor genom att disponera regionsstyrelsens upparbetade egna kapital i bokslutet Regionstyrelsen beslutar att uppdra åt personaldirektören att utarbeta en långsiktig och hållbar lönestrategi för sjuksköterskor som en del i Region Hallands övergripande lönestrategi. Ovanstående satsningar på allmänsjuksköterskor och röntgensjuksköterskor är engångssatsningar som ett led i arbetet med Region Hallands långsiktiga lönestrategi. Region Halland har under de senaste åren haft svårt att behålla och rekrytera allmänsjuksköterskor vid Hallands sjukhus och röntgensjuksköterskor vid ambulanssjukvård och medicinsk diagnostik. Bristen på personal har inneburit ökade behov av bemanningsbolag som medfört kostnader som är betydligt högre än bemanning med egen personal. Även utifrån patientsäkerhets- och kvalitetsperspektiv är egen bemanning ett bättre alternativ. Skrivelse från regionkontoret ( ) 16 Yttrande över betänkande; Stärkt meddelarskydd för privatanställda i offentligt finansierad verksamhet (SOU 2013:79) RS Regionstyrelsen antar yttrandet till Justitiedepartementet i enlighet med regionkontorets förslag. Rubricerat betänkande av Utredningen om meddelarskydd för privatanställda i offentligt finansierad verksamhet har av Justitiedepartementet den 7 februari 2014 skickats på remiss till Region Halland m.fl. remissinstanser. Region Halland har inbjudits att lämna synpunkter på betänkandet senast den 7 maj Regionstyrelsen föreslås tillstyrka lämnade författningsförslag. RS (12)

10 Skrivelse från regionstyrelsen ( ) Skrivelse från regionkontoret ( ) Lagförslag (2015:00) 17 Ansvarsfrihet för Samordningsförbundet Halland för verksamhetsåret 2013 RS Regionstyrelsen föreslår regionfullmäktige besluta att styrelsen för Samordningsförbundet Halland beviljas ansvarsfrihet för verksamhetsåret Regionfullmäktige ska enligt Lagen om finansiell samordning av rehabiliteringsinsatser (2003:1210) behandla frågan om ansvarsfrihet för samordningsförbundet. Årsredovisning för år 2013 för Samordningsförbundet Halland har inkommit. Skrivelse från regionstyrelsen ( ) Årsredovisning för räkenskapsåret Månadsrapport för Region Halland RS Information lämnas om Region Hallands månadsrapport januari mars Återrapportering från kommunberedningens sammanträde Återrapportering från kommunberedningens sammanträde RS (12)

11 20 Anmälan av fattade delegationsbeslut RS Regionstyrelsen lägger anmälningarna till handlingarna. Anmälan till regionstyrelsen av fattade delegationsbeslut. Anmälan av fattade delegationsbeslut 30 april Anmälan av protokoll Regionstyrelsen lägger protokollen till handlingarna. Anmäles protokoll från Driftnämnden Regionservice Kulturutskottet Hallandstrafikens styrelse Protokoll 22 Regiondirektören informerar En stående punkt på dagordningen vid regionstyrelsens sammanträden är information från regiondirektören med flera. RS (12)

12 Regionstyrelsen som nämnd för regionkontoret 23 Månadsrapport för regionkontoret RS Information lämnas om regionkontorets månadsrapport januari mars RS (12)

Regionstyrelsen. Protokoll Sammanträdesdatum 2014-04-30. Tid Onsdag 30 april 2014, kl 09:00 14:30

Regionstyrelsen. Protokoll Sammanträdesdatum 2014-04-30. Tid Onsdag 30 april 2014, kl 09:00 14:30 Protokoll Sammanträdesdatum 2014-04-30 Regionstyrelsen 65 87 Tid Onsdag 30 april 2014, kl 09:00 14:30 Plats Regionens Hus, Södra vägen 9, Halmstad Sammanträdeslokal Borgsalen Ledamöter Gösta Bergenheim

Läs mer

Försäljning av den testamenterade fastigheten Varberg Gunnarsjö 1:9 i Varbergs kommun

Försäljning av den testamenterade fastigheten Varberg Gunnarsjö 1:9 i Varbergs kommun 1(4) TJÄNSTESKRIVELSE Göran Forss, regionjurist Staben Kansliavdelningen Tfn 035-179629 goran.forss@regionhalland.se Datum Diarienummer 2014-04-11 RS140088 Regionstyrelsen Försäljning av den testamenterade

Läs mer

Tid Onsdag 11 februari kl 08:30 torsdag 12 februari 12:00. Regionstyrelsen utser Lise-Lotte Bensköld-Olsson att jämte ordföranden justera protokollet.

Tid Onsdag 11 februari kl 08:30 torsdag 12 februari 12:00. Regionstyrelsen utser Lise-Lotte Bensköld-Olsson att jämte ordföranden justera protokollet. Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-02-11 Regionstyrelsen Tid Onsdag 11 februari kl 08:30 torsdag 12 februari 12:00 Plats Grand Hotel, Hotellgatan 1, Falkenberg 1 Justering Regionstyrelsen utser

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2014-04-10 Driftnämnden Regionservice Tid: Torsdagen den 10 april 2014, kl 09:30 - ca kl 14:00 OBS! Lunch serveras Plats: Regionservice - Fiskaregatan, Halmstad - Sammanträdesrum:

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2014-04-10 Driftnämnden Regionservice Tid: Torsdagen den 10 april 2014, kl 09:30 - ca kl 14:00 OBS! Lunch serveras Plats: Regionservice - Fiskaregatan, Halmstad - Sammanträdesrum:

Läs mer

Hjälpmedelsnämnden Halland 10 18

Hjälpmedelsnämnden Halland 10 18 Protokoll Sammanträdesdatum 2014-04-25 Hjälpmedelsnämnden Halland 10 18 Tid Fredagen den 25 april 2014, kl. 09:00 11:40 Plats Hylte kommun, sammanträdesrum Hörsalen Ledamöter Kristina Karlsson (C) Region

Läs mer

3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m

3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m Föredragningslista Sammanträdesdatum 2014-05-12 Hälso- och sjukvårdsstyrelsen Tid Måndagen den 12 maj 2014, kl. 09:00 Plats Katrinebergs Folkhögskola, Vessigebro Sammanträdeslokal Dalbysalen, 2.a vån Granhem

Läs mer

Driftnämnden Halmstad

Driftnämnden Halmstad Föredragningslista Sammanträdesdatum 2012-10-24 Driftnämnden Halmstad Tid: Onsdagen den 24 oktober 2012 klockan 13:00-16.00 Plats: Konferensrum Berget, Hallands sjukhus Halmstad 1 Justering Driftnämnden

Läs mer

Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa

Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-05-05 Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa Tid: Tisdagen den 5 maj 2015 klockan 09.00-14.00 Plats: Konferensrum Showroom, Hjälpmedelscentrum, Kistingevägen

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2017-06-20 Driftnämnden Regionservice Tid: Tisdagen den 20 juni 2017, kl 09:30 ca 12:00 Plats: Regionservice Fiskaregatan 4, Halmstad Sammanträdesrum: Parketten 1 Justering

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2016-11-11 Driftnämnden Regionservice Tid: Fredagen den 11 november 2016, kl 09:30 ca 12:00 OBS! Dag och plats Plats: Sjukhuset i Varberg Sammanträdesrum: Gladan Karta

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2016-02-04 Driftnämnden Regionservice Tid: Torsdagen den 4 februari 2016, kl 09:00 ca 12:00 Plats: Hallands Sjukhus, Halmstad Projektkontoret (Karta bifogas) OBS! Tid

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum

Föredragningslista Sammanträdesdatum Föredragningslista Sammanträdesdatum 2012-04-26 Driftnämnden Varberg Tid: Torsdagen den 26 april 2012 klockan 13.00-16.00 Plats: Konferensrum Eneskär, Stadshotellet i Varberg 1 Justering Driftnämnden beslutar

Läs mer

Driftnämnden Öppen specialiserad vård

Driftnämnden Öppen specialiserad vård Föredragningslista Sammanträdesdatum 2014-02-18 Driftnämnden Öppen specialiserad vård Tid: Tisdagen den 18 februari 2014 klockan 09.00 12.00 Plats: Konferensrum Borgkammaren, Regionkontoret södra vägen

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-02-12 Driftnämnden Regionservice Tid: Torsdagen den 12 februari 2015, kl 09:30 - ca kl 12:00 Plats: Regionservice Fiskaregatan 4, Halmstad Sammanträdesrum: Parketten

Läs mer

Arbetsutskottets förslag Regionstyrelsens arbetsutskott beslutar att utse Lise-Lotte Bensköld-Olsson att jämte ordföranden justera protokollet

Arbetsutskottets förslag Regionstyrelsens arbetsutskott beslutar att utse Lise-Lotte Bensköld-Olsson att jämte ordföranden justera protokollet Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-04-29 Regionstyrelsen Tid Tisdagen den 29 april 2015, kl 09:00 16:00 Plats Regionens Hus, Södra vägen 9, Halmstad Sammanträdeslokal Borgsalen 1 Justering Regionstyrelsens

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum

Föredragningslista Sammanträdesdatum Föredragningslista Sammanträdesdatum 2011-04-27 Driftnämnden Varberg Tid: Onsdagen den 27 april 2011 klockan 13.00-16.00 Plats: Varbergs stadshotell, konferenslokal Wardberg 1 Justering Driftnämnden beslutar

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-04-13 Driftnämnden Regionservice Tid: Måndagen den 13 april 2015, kl 13:30 ca kl 16:00 Plats: Regionservice Fiskaregatan 4, Halmstad Sammanträdesrum: Parketten,

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2014-12-11 Driftnämnden Regionservice Tid: Torsdagen den 11 december 2014, kl 14:00 - ca kl 16:00 OBS! Tid Plats: Regionservice Fiskaregatan, Halmstad Sammanträdesrum:

Läs mer

3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m. Förslag till beslut Hälso- och sjukvårdsstyrelsen noterar handlingarna till protokollet.

3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m. Förslag till beslut Hälso- och sjukvårdsstyrelsen noterar handlingarna till protokollet. 3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m Förslag till beslut Hälso- och sjukvårdsstyrelsen noterar handlingarna till protokollet. Ärendet Följande handlingar anmäls för anteckning till

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2016-05-12 Driftnämnden Regionservice Tid: Torsdagen den 12 maj 2016, kl 09:30 ca 12:00 Plats: Regionservice, Skånegatan 59, Halmstad Sammanträdesrum: Gröna rummet

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2017-10-11 Driftnämnden Regionservice Tid: Onsdagen den 11 oktober 2017, kl. 09:00 - ca 12:00 Plats: Regionservice Skånegatan 59, Halmstad Sammanträdesrum: Gröna rummet

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2016-09-01 Driftnämnden Regionservice Tid: Torsdagen den 1 september 2016, kl 09:30 ca 12:00 Plats: Regionservice, Fiskaregatan 4, Halmstad Sammanträdesrum: Parketten

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum Direktionsrummet, sjukhusledningen, Hallands sjukhus Varberg

Föredragningslista Sammanträdesdatum Direktionsrummet, sjukhusledningen, Hallands sjukhus Varberg Föredragningslista Sammanträdesdatum 2011-03-02 Driftnämnden Varberg Tid: Onsdagen den 2 mars 2011 klockan 13.30-16.30 Plats: Direktionsrummet, sjukhusledningen, Hallands sjukhus Varberg 1 Justering Driftnämnden

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-11-12 Driftnämnden Regionservice Tid: Torsdagen den 12 november 2015, kl 09:00 ca kl 12:30 Plats: Sjukhuset i Varberg - Sammanträdesrum: Projektkontoret OBS! Tid

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2014-12-11 Driftnämnden Regionservice Tid: Torsdagen den 11 december 2014, kl 14:00 - ca kl 16:00 OBS! Tid Plats: Regionservice Fiskaregatan, Halmstad Sammanträdesrum:

Läs mer

Regionstyrelsen. 1 Justering. Föredragningslista Sammanträdesdatum Tid Onsdag 11 maj 2016, kl 09:00 14:00

Regionstyrelsen. 1 Justering. Föredragningslista Sammanträdesdatum Tid Onsdag 11 maj 2016, kl 09:00 14:00 Föredragningslista Sammanträdesdatum 2016-05-11 Regionstyrelsen Tid Onsdag 11 maj 2016, kl 09:00 14:00 Plats Regionens Hus, Södra vägen 9, Halmstad Sammanträdeslokal Borgsalen RFs mål - RS prioriterade

Läs mer

Internatkostnader 2016

Internatkostnader 2016 TJÄNSTESKRIVELSE 1(2) Datum Diarienummer 2015-06-01 DNKS150191 Torbjörn Svanberg Förvaltningschef Driftnämnd för Kultur och Skola Internatkostnader 2016 Förslag till beslut Driftnämnden beslutar att internatkostnaden

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum Nämnden beslutar utse Gejbert Strömblad att tillsammans med ordföranden justera protokollet.

Föredragningslista Sammanträdesdatum Nämnden beslutar utse Gejbert Strömblad att tillsammans med ordföranden justera protokollet. Föredragningslista Sammanträdesdatum 2017-03-02 Driftnämnden Närsjukvård Tid: Torsdag 2 mars kl. 14:00 Plats: Vårdcentralen Onsala Beslutsärenden 1 Justering Nämnden beslutar utse Gejbert Strömblad att

Läs mer

7 Lokalresursplan (LRP) juni 2015 RS130095

7 Lokalresursplan (LRP) juni 2015 RS130095 7 Lokalresursplan (LRP) juni 2015 RS130095 Ärendet Syftet med LRP är att: Ge en bild av behov/problem som behöver hanteras inom lokalområdet och som kan bli en investering större än 2 mnkr. Ge förslag

Läs mer

3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m

3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m Föredragningslista Sammanträdesdatum 2013-05-06 Hälso- och sjukvårdsstyrelsen Tid Måndagen den 6 maj 2013, kl. 09:00 Plats Regionens hus Södra Vägen, Halmstad Sammanträdeslokal Borgsalen 1 Justering Förslag

Läs mer

8 Lokalresursplan (LRP) oktober 2015 RS150077

8 Lokalresursplan (LRP) oktober 2015 RS150077 8 Lokalresursplan (LRP) oktober 2015 RS150077 Ärendet Syftet med LRP är att: Ge en bild av behov/problem som behöver hanteras inom lokalområdet och som kan bli en investering större än 2 mnkr. Ge förslag

Läs mer

Regionstyrelsen. Protokoll Sammanträdesdatum Tid Torsdag 12 februari 2015, kl 11:00 12:00. Grand Hotell, Falkenberg.

Regionstyrelsen. Protokoll Sammanträdesdatum Tid Torsdag 12 februari 2015, kl 11:00 12:00. Grand Hotell, Falkenberg. Protokoll Sammanträdesdatum 2015-02-12 Regionstyrelsen 38 53 Tid Torsdag 12 februari 2015, kl 11:00 12:00 Plats Grand Hotell, Falkenberg Ledamöter Mats Eriksson (M) Stefan Bengtsson (C) Lise-Lotte Bensköld-Olsson

Läs mer

Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa

Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa Föredragningslista Sammanträdesdatum 2016-11-29 Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa Tid: Tisdagen den 29 november 2016 klockan 09.00-14.00 Plats: Konferensrum Athena, Kvinnohälsovården, Brogatan

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-05-12 Länssjukvårdsnämnden Tid: Onsdagen den 12 maj kl 09.00-16.00 Plats: Sjukhusledningens sammanträdesrum Sjukhuset i Varberg Information Ansökningar om vårdavtal

Läs mer

Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa

Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa Föredragningslista Sammanträdesdatum 2016-06-21 Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa Tid: Tisdagen den 21 juni 2016 klockan 09.00-14.00 Plats: Habiliteringen, konferensrum Fladen, Hallands sjukhus

Läs mer

Driftnämnden Halmstad

Driftnämnden Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2011-07-29 Driftnämnden Halmstad Tid: Fredagen den 29 juli 2011 klockan 11.00-12.00 Plats: Konferensrum Berget, Norrebo, våning 3, Hallands sjukhus Halmstad Ledamöter: Mikaela

Läs mer

Nittebo 1:89 Hyltebruk, upprustning samt förbättring av entréfunktion, bårhuset, vårdenhet (VE) Hyltebruk

Nittebo 1:89 Hyltebruk, upprustning samt förbättring av entréfunktion, bårhuset, vårdenhet (VE) Hyltebruk TJÄNSTESKRIVELSE Datum Diarienummer 2018-04-20 RS180371 Regionkontoret Ekonomi Louise Lindstedt Ekonomidirektör Regionstyrelsen Nittebo 1:89 Hyltebruk, upprustning samt förbättring av entréfunktion, bårhuset,

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2017-09-06 Driftnämnden Regionservice Tid: Onsdagen den 6 september 2017, kl 09:00 ca 12:00 OBS! Tid Plats: Regionservice Fiskaregatan 4, Halmstad Sammanträdesrum:

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-02-05

Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-02-05 Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-02-05 Halmstadsnämnden Tid: Torsdag 5 februari, kl 10:00 12:00 Plats: Hotell Skansen, Båstad 1 Justering Halmstadsnämnden beslutar utse Marita Johansson att jämte

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2017-12-20 Driftnämnden Regionservice Tid: Onsdagen den 20 december 2017, kl 09:00 ca 12:00 OBS! Tid Plats: Regionservice Fiskaregatan 4, Sammanträdesrum: Parketten

Läs mer

3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m

3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m Föredragningslista Sammanträdesdatum 2014-03-10 Hälso- och sjukvårdsstyrelsen Tid Måndagen den 10 mars 2014, kl. 09:00 Plats Regionens hus Södra Vägen, Halmstad Sammanträdeslokal Borgsalen 1 Justering

Läs mer

3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m

3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m Föredragningslista Sammanträdesdatum Hälso- och sjukvårdsstyrelsen Tid Måndagen den 25 juni 2012, kl. 09:00 Plats Regionens hus Södra Vägen, Halmstad Sammanträdeslokal Borgsalen 1 Justering Förslag till

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2013-10-24 Driftnämnden Regionservice Tid: Torsdagen den 24 oktober 2013, kl 09:30 - ca kl 12:00 Plats: Regionservice, Fiskaregatan 4, Halmstad Sammanträdesrum: Parketten

Läs mer

Revisionsrapport Granskning av budgetprocessen och ekonomistyrning

Revisionsrapport Granskning av budgetprocessen och ekonomistyrning 1(1) William Hedman, Ekonomidirektör Avdelningen för Ekonomisk styrning och kontroll 035-134755 William.hedman@regionhalland.se Datum Diarienummer 2014-06-25 RHR140002 Region Hallands revisorer Revisionsrapport

Läs mer

10 Lokalresursplan (LRP) december 2015 RS150077

10 Lokalresursplan (LRP) december 2015 RS150077 10 Lokalresursplan (LRP) december 2015 RS150077 Ärendet Syftet med LRP är att: Ge en bild av behov/problem som behöver hanteras inom lokalområdet och som kan bli en investering större än 2 mnkr. Ge förslag

Läs mer

Driftnämnden Halmstad

Driftnämnden Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2011-08-31 Driftnämnden Halmstad Tid: Onsdagen den 31 augusti 2011 klockan 09.00-12.00 Plats: Konferensrum Berget, Norrebo, våning 3, Hallands sjukhus Halmstad Ledamöter: Mikaela

Läs mer

TJÄNSTESKRIVELSE 1(2) Skolförvaltningen Bengt Everås Utvecklare Datum Diarienummer 2015-04-07 RS130447 Regionstyrelsen Samlokaliseringsbeslutet och behov av styrning Bakgrund Regionsstyrelsen beslutade

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2014-10-30 Driftnämnden Regionservice Tid: Torsdagen den 30 oktober 2014, kl 09:30 - ca kl 12:00 Plats: Regionservice Skånegatan 59, Halmstad OBS! Plats Sammanträdesrum:

Läs mer

Driftnämnden för Psykiatri Halland

Driftnämnden för Psykiatri Halland Driftnämnden för Psykiatri Halland Tid: Tisdagen den 1 april, kl. 09.00-16.00 Plats: Konferensrum Balgö, Psykiatriska kliniken, Träslövsvägen, Varberg. Länk till karta: http://kartor.eniro.se/m/nlk9c Föredragningar

Läs mer

Driftnämnden Hallands sjukhus

Driftnämnden Hallands sjukhus Föredragningslista Sammanträdesdatum 2017-05-17 Driftnämnden Hallands sjukhus Tid: Onsdagen den 17 maj 2017 klockan 10.00-16.00 Plats: Konferensrum Kattegatt/Barken-Briggen, Hallands sjukhus Halmstad 1

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum

Protokoll Sammanträdesdatum Plats och tid Hallands Sjukhus, Varberg, klockan 09:00-11:50 Ledamöter Henrik Erlingson (C) (ordförande) Claës-Lennart Ljung (M) Fredrik Engberg (L) Sophia Nilsson (MP) Agneta Risberg Karlsson (S) Carita

Läs mer

DRIFTNÄMNDEN REGIONSERVICE

DRIFTNÄMNDEN REGIONSERVICE DRIFTNÄMNDEN REGIONSERVICE Tid: kl 09:00-12:00 Plats: Fiskaregatan 4, Halmstad - Sammanträdesrum: Parketten Ledamöter Patrik Thorsson Nilsson (S), vice ordförande Claës-Lennart Ljung (M) Fredrik Engberg

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2014-10-30 Driftnämnden Regionservice Tid: Torsdagen den 30 oktober 2014, kl 09:30 - ca kl 12:00 Plats: Regionservice Skånegatan 59, Halmstad OBS! Plats Sammanträdesrum:

Läs mer

Driftnämnden Psykiatrin Halland 54-63

Driftnämnden Psykiatrin Halland 54-63 Protokoll Sammanträdesdatum 2011-08-31 Driftnämnden Psykiatrin Halland 54-63 Tid: Onsdagen den 31 augusti 2011, kl 09:00-16:00 Plats: Konferensrum hjälpmedelscentralen, Kistingevägen 2, Halmstad Ledamöter

Läs mer

Regionens Hus, Södra vägen 9, Halmstad Sammanträdeslokal Borgsalen

Regionens Hus, Södra vägen 9, Halmstad Sammanträdeslokal Borgsalen Föredragningslista Sammanträdesdatum 2014-02-05 Regionstyrelsen Tid Onsdag 5 februari 2014, kl 09:00 ca 14:30 Plats Regionens Hus, Södra vägen 9, Halmstad Sammanträdeslokal Borgsalen 1 Justering Regionstyrelsen

Läs mer

Lokalresursplan (LRP) april Förslag till beslut Regionstyrelsen beslutar att

Lokalresursplan (LRP) april Förslag till beslut Regionstyrelsen beslutar att TJÄNSTESKRIVELSE Datum Diarienummer 2018-02-28 RS180012 Regionkontoret Ekonomi ledning Louise Lindstedt Tf ekonomidirektör Regionstyrelsen Lokalresursplan (LRP) april 2018 Förslag till beslut Regionstyrelsen

Läs mer

Driftnämnden kultur och skola

Driftnämnden kultur och skola Agenda Sammanträdesdatum 2016-04-05 Driftnämnden kultur och skola Tid Tisdagen den 5 april 2016, kl. 09:00 Plats Mjellby konstmuseum, Halmstad Agenda 09:00 Dragning av alla beslutsärenden 09:30 Partierna

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum

Föredragningslista Sammanträdesdatum Föredragningslista Sammanträdesdatum 2017-06-15 Driftnämnden Närsjukvård Tid: Torsdag 15 juni kl. 09:00 16:00 Plats: Regionens Hus, Lokal Borgsalen Beslutsärenden 1 Justering Nämnden beslutar utse Christina

Läs mer

Regionstyrelsens finansiering och budgetramar inför 2013

Regionstyrelsens finansiering och budgetramar inför 2013 1(5) TJÄNSTESKRIVELSE Datum Diarienummer Regionkontoret 2012-11-01 RS120124 Jahn-Ove Karlsson, Ekonom Avdelningen Styrning och Uppföljning 035-134868 Regionstyrelsen Regionstyrelsens finansiering och budgetramar

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-09-10 Driftnämnden Regionservice Tid: Torsdagen den 10 september 2015, kl 09:30 ca kl 12:00 Plats: Regionservice Fiskaregatan 4, Halmstad Sammanträdesrum: Parketten,

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum

Protokoll Sammanträdesdatum Plats och tid Fiskaregatan, Halmstad, klockan 09:00-11:30 Ledamöter Övriga Patrik Thorsson Nilsson (S) (vice ordförande) Henrik Erlingson (C) (ordförande) Fredrik Engberg (L) Jesper Carlsson (S) Carita

Läs mer

Driftnämnden Halmstad

Driftnämnden Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2011-05-25 Driftnämnden Halmstad Tid: Onsdagen den 25 maj 2011 klockan 09.00-12.00 Plats: Konferensrum Berget, Norrebo, våning 3, Hallands sjukhus Halmstad Ledamöter: Mikaela

Läs mer

Presidiets förslag Regionstyrelsen utser Per Persson att jämte ordföranden justera protokollet.

Presidiets förslag Regionstyrelsen utser Per Persson att jämte ordföranden justera protokollet. Föredragningslista Sammanträdesdatum 2012-06-27 Regionstyrelsen Tid Onsdag 27 juni 2012, kl 09:00 12:00 Plats Regionens Hus, Södra vägen 9, Halmstad Sammanträdeslokal Borgsalen 1 Justering Regionstyrelsen

Läs mer

15 Anmälan av fattade delegationsbeslut RS150017

15 Anmälan av fattade delegationsbeslut RS150017 15 Anmälan av fattade delegationsbeslut RS150017 Ärendet Anmälan till regionstyrelsen av fattade delegationsbeslut. Arbetsutskottets förslag Regionstyrelsen beslutar att lägga anmälningarna till handlingarna

Läs mer

Driftnämnden för Psykiatrin i Halland

Driftnämnden för Psykiatrin i Halland Driftnämnden för Psykiatrin i Halland Tid: Tisdagen den 10 december, kl. 10.00-17.00 OBS! tiden Plats: Konferensrum Balgö, Psykiatriska kliniken, Träslövsvägen, Varberg. Länk till karta: http://kartor.eniro.se/m/nlk9c

Läs mer

Regionstyrelsens finansiering och budgetramar inför 2014

Regionstyrelsens finansiering och budgetramar inför 2014 1(5) TJÄNSTESKRIVELSE Datum Diarienummer 2013-10-02 RS130099 Jahn-Ove Karlsson, Ekonom Avdelningen Styrning och Uppföljning 035-134868 Regionstyrelsen Regionstyrelsens finansiering och budgetramar inför

Läs mer

6 Lokalresursplan (LRP) februari 2017 RS170024

6 Lokalresursplan (LRP) februari 2017 RS170024 6 Lokalresursplan (LRP) februari 2017 RS170024 Ärendet Syftet med LRP är att: Ge en bild av behov/problem som behöver hanteras inom lokalområdet och som kan bli en investering större än 2 mnkr. Ge förslag

Läs mer

DRIFTNÄMNDEN AMBULANS, DIAGNOSTIK OCH HÄLSA

DRIFTNÄMNDEN AMBULANS, DIAGNOSTIK OCH HÄLSA DRIFTNÄMNDEN AMBULANS, DIAGNOSTIK OCH HÄLSA Tid: kl. 09:00-14:00 Plats: Konf rum Barken-Briggen i Kattegatt, Hallands sjukhus Halmstad Ledamöter Ersättare Övriga 1(9) 1. Justering Ej föredragning av utse

Läs mer

6 Reinvestering av system för bild- och patient-informationshantering Röntgen Halland RS130095

6 Reinvestering av system för bild- och patient-informationshantering Röntgen Halland RS130095 6 Reinvestering av system för bild- och patient-informationshantering Röntgen Halland RS130095 Ärendet Sammanslagningen av Röntgen Halmstad, Röntgen Varberg och Röntgen Halland gjordes 2012 med en gemensam

Läs mer

DRIFTNÄMNDEN REGIONSERVICE

DRIFTNÄMNDEN REGIONSERVICE DRIFTNÄMNDEN REGIONSERVICE Tid: kl. 09:00-12:00 Plats: Regionservice, Fiskaregatan 4 - Sammanträdesrum: Parketten Ledamöter Patrik Thorsson Nilsson (S), vice ordförande Claës-Lennart Ljung (M) Fredrik

Läs mer

Presidiets förslag Regionstyrelsen utser Per Persson att jämte ordföranden justera protokollet.

Presidiets förslag Regionstyrelsen utser Per Persson att jämte ordföranden justera protokollet. Föredragningslista Sammanträdesdatum 2014-10-15 Regionstyrelsen Tid Onsdag 15 oktober 2014, kl 09:00 15:00 Plats Regionens Hus, Södra vägen 9, Halmstad Sammanträdeslokal Borgsalen 1 Justering Regionstyrelsen

Läs mer

Driftnämnden Närsjukvård 18-26

Driftnämnden Närsjukvård 18-26 Protokoll Sammanträdesdatum 2012-04-18 Driftnämnden Närsjukvård 18-26 Tid: Onsdag 18 april kl. 09:00 14:35 Plats: Folktandvården City, Halmstad Ledamöter Tommy Rydfeldt (FP) Kerstin Zander (S) Lovisa Ljungberg

Läs mer

108 Ansvarsfrihet och årsredovisning 2017 för Västkuststiftelsen, Stiftelsen för västsvenska fritidsområden RS180403

108 Ansvarsfrihet och årsredovisning 2017 för Västkuststiftelsen, Stiftelsen för västsvenska fritidsområden RS180403 Regionstyrelsen - Utdrag ur protokoll Sammanträdesdatum 2018-05-30 108 Ansvarsfrihet och årsredovisning 2017 för Västkuststiftelsen, Stiftelsen för västsvenska fritidsområden RS180403 Beslut Regionstyrelsen

Läs mer

Driftnämnden Psykiatri 15-27

Driftnämnden Psykiatri 15-27 Protokoll Sammanträdesdatum 2017-03-01 Driftnämnden Psykiatri 15-27 Tid: Onsdag 1 mars kl. 10:00 16:00 Plats: Sjukhuset, Varberg Ledamöter Svein Henriksen(MP) Göran Gunnarsson (S) Karl-Gunnar Svensson

Läs mer

Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad

Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2010-06-03 Patientnämnden 22-30 Tid: Torsdagen den 3 juni 2010, kl. 14:00-16:40 Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Elisabeth

Läs mer

Driftnämnden Halmstad

Driftnämnden Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2011-09-28 Driftnämnden Halmstad Tid: Onsdagen den 28 september 2011 klockan 09.00-12.00 Plats: Konferensrum Berget, Norrebo, våning 3, Hallands sjukhus Halmstad Ledamöter:

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsstyrelsen

Hälso- och sjukvårdsstyrelsen Föredragningslista Sammanträdesdatum 2011-02-21 Hälso- och sjukvårdsstyrelsen Tid Måndagen den 21 februari, kl 09:00 Plats Regionens hus, Södra vägen 9, Halmstad Sammanträdeslokal - Borgsalen 1 Justering

Läs mer

5 Lokalresursplan (LRP), april 2015 RS150077

5 Lokalresursplan (LRP), april 2015 RS150077 5 Lokalresursplan (LRP), april 2015 RS150077 Ärendet För att säkerställa att Löftadalens Folkhögskola fortsättningsvis ska få värme och varmvatten krävs en investering i verksamhetens befintliga panncentral.

Läs mer

Yttrande över revisionsrapport Köptrohet mot ramavtal

Yttrande över revisionsrapport Köptrohet mot ramavtal Datum Dnr 2015-02-12 RS140413 RHR140013 Region Hallands revisorer Yttrande över revisionsrapport Köptrohet mot ramavtal Regionstyrelsen har noterat revisorernas synpunkter och avger härmed svar på vilka

Läs mer

Gemensam nämnd för Hemsjukvård och Hjälpmedel

Gemensam nämnd för Hemsjukvård och Hjälpmedel Gemensam nämnd för Hemsjukvård och Hjälpmedel Tid: kl. 09:00-12:00 Plats: Borgsalen Ledamöter Kristina Karlsson (C) Lena Persson (L) Lise-Lotte Bensköld Olsson (S) Mikael Delin (S) Marianne Kierkemann

Läs mer

Protokoll. Sammanträdesdatum

Protokoll. Sammanträdesdatum Plats och tid Borgsalen, klockan 13:00-15:00 Ledamöter Ersättare Ulrika Jörgensen (M) (ordförande) Lena Persson (L) Lise-Lotte Bensköld Olsson (S) Mikael Delin (S) Erland Linjer (M) (Varbergs kommun) Gunnar

Läs mer

Region Hallands första år summerat i årsredovisning

Region Hallands första år summerat i årsredovisning PRESSINFORMATION Regionstyrelsen 21 mars 2012 Region Hallands första år summerat i årsredovisning 2011 var Hallands första år som egen region, med den högt satta ambitionen att göra Halland till den bästa

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum

Protokoll Sammanträdesdatum Plats och tid Borgsalen, klockan 09:00-12:30 Ledamöter Ersättare Övriga Kristina Karlsson (C) Lena Persson (L) Rie Boulund (M) ersätter Ulrika Jörgensen (M) (ordförande) Kerstin Zander (S) ersätter Lise-Lotte

Läs mer

3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m

3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m Föredragningslista Sammanträdesdatum 2012-09-24 Hälso- och sjukvårdsstyrelsen Tid Måndagen den 24 september 2012, kl. 09:00 Plats Regionens hus Södra Vägen, Halmstad Sammanträdeslokal Borgsalen 1 Justering

Läs mer

175 Redovisning av pågående motioner november 2017

175 Redovisning av pågående motioner november 2017 Regionstyrelsen - Utdrag ur protokoll Sammanträdesdatum 2017-11-08 175 Redovisning av pågående motioner november 2017 RS160315 Beslut Regionstyrelsen beslutar att föreslå regionfullmäktige besluta att

Läs mer

Region Halland vill prioritera dubbelspår på Västkustbanan i nationell transportplan

Region Halland vill prioritera dubbelspår på Västkustbanan i nationell transportplan PRESSINFORMATION Regionstyrelsen 28 november 2012 Region Halland vill prioritera dubbelspår på Västkustbanan i nationell transportplan Att bygga ut dubbelspår på hela järnvägssträckan mellan Göteborg och

Läs mer

Hjälpmedelsnämnden 12 -- 22

Hjälpmedelsnämnden 12 -- 22 Protokoll Sammanträdesdatum 2006-04-26 Hjälpmedelsnämnden 12 -- 22 Tid: Onsdagen den 26 april kl 9-12 Plats: Konferensrum Sälen, Landstingshuset, Södra vägen, Halmstad Ledamöter Kristina Karlsson (c) Lars-Göran

Läs mer

Sammanträdesdatum 2004-09-08

Sammanträdesdatum 2004-09-08 Sammanträdesdatum 2004-09-08 Länssjukvårdsnämnden Tid: Onsdagen den 8 september, kl 09.00-17.00 Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingets kansli, Halmstad Information Arbetsmiljöinspektionen i Göteborg

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum

Föredragningslista Sammanträdesdatum Föredragningslista Sammanträdesdatum 2016-11-24 Driftnämnden Närsjukvård Tid: Torsdag 24 november kl. 14:00 Plats: Folktandvården Västra Vall Beslutsärenden 1 Justering Nämnden beslutar utse Christian

Läs mer

11 Anmälan av fattade delegationsbeslut RS160030

11 Anmälan av fattade delegationsbeslut RS160030 11 Anmälan av fattade delegationsbeslut RS160030 Ärendet Anmälan till regionstyrelsen av fattade delegationsbeslut. Förslag till beslut Regionstyrelsens arbetsutskott föreslår regionstyrelsen besluta att

Läs mer

Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad

Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2009-08-06 Patientnämnden 31-39 Tid: Torsdagen den 6 augusti 2009, kl. 13:30-15:45 Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Elisabeth

Läs mer

Utbildningsanställningar för sjuksköterskor som studerar till specialistsjuksköterska

Utbildningsanställningar för sjuksköterskor som studerar till specialistsjuksköterska TJÄNSTESKRIVELSE 1(3) Datum Diarienummer 2017-01-04 RS160616 Regionkontoret HR-avdelningen Jennie Tingblad HR-strateg Regionstyrelsens arbetsutskott Utbildningsanställningar för sjuksköterskor som studerar

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsstyrelsen 43 53

Hälso- och sjukvårdsstyrelsen 43 53 Protokoll Sammanträdesdatum 2011-04-18 Hälso- och sjukvårdsstyrelsen 43 53 Tid Måndagen den 18 april 2011, kl 09:00 12:00 Plats Regionens hus - Södra vägen, Halmstad Sammanträdeslokal Borgsalen Ledamöter

Läs mer

Motion Utveckla Hjärt- och Lungräddning i Halland

Motion Utveckla Hjärt- och Lungräddning i Halland 1(2) Regionkontoret Hälso- och sjukvård Bengt Widgren, FoUU-chef Datum Diarienummer 2014-03-26 RS130446 Regionfullmäktige Motion Utveckla Hjärt- och Lungräddning i Halland Förslag till beslut Regionstyrelsen

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum

Föredragningslista Sammanträdesdatum Föredragningslista Sammanträdesdatum 2016-04-20 Halmstadsnämnden Tid: Onsdagen den 20 april 2016, kl 08:30 Plats: Scandic Hallandia, Halmstad -----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum

Föredragningslista Sammanträdesdatum Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-02-12 Psykiatrinämnden Tid: Torsdagen den 12 februari 2004, klockan 15.00 Plats: Landstingets kansli, Sälen Gruppmöten: Sälen och Böcklingen är bokande klockan

Läs mer

Presidiets förslag Regionstyrelsen utser Per Persson att jämte ordföranden justera protokollet.

Presidiets förslag Regionstyrelsen utser Per Persson att jämte ordföranden justera protokollet. Föredragningslista Sammanträdesdatum 2013-11-06 Regionstyrelsen Tid Onsdag 6 november 2013, kl 09:00 16:00 Plats Regionens Hus, Södra vägen 9, Halmstad Sammanträdeslokal Borgsalen 1 Justering Regionstyrelsen

Läs mer

Lokalresurs plan (LRP) maj

Lokalresurs plan (LRP) maj 1(8) TJÄNSTESKRIVELSE Jonny Eriksson, Controller Avdelningen för Ekonomisk styrning och kontroll 035-134955 jonny.a.eriksson@regionhalland.se Datum Diarienummer 2013-05-21 RS130095 Lokalresurs plan (LRP)

Läs mer

Primärvårdsnämnden i Varberg

Primärvårdsnämnden i Varberg Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-06-15 Primärvårdsnämnden i Varberg Tid: Tisdag 15 juni 2004 kl 15:00 Plats: Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall 1 Justering Primärvårdsnämnden beslutar

Läs mer