CALE OCH OLYMPISKA SPEL TILL VANCOUVER. Whistler kommun med parkeringsterminaler. Whistler var 2010 värdort för de olympiska vinterspelen.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "CALE OCH OLYMPISKA SPEL TILL VANCOUVER. Whistler kommun med parkeringsterminaler. Whistler var 2010 värdort för de olympiska vinterspelen."

Transkript

1 NEWSLETTER 1/2010 EMV-CERTIFIERING I SVERIGE För att förbättra säkerheten för parkeringskunder, som betalar med kreditkort från Visa eller Mastercard, har en ny betalkortsstandard införts på många marknader. Under 2010 måste alla parkeringsoperatörer i Sverige uppgradera sina parkeringsterminaler för kortbetalning. Cale har anpassat sin utrustning för att uppfylla de nya säkerhetskraven. I november 2009 blev Cales chip och PIN-lösning för MP 104 EMV-certifierad och i februari 2010 certifierades lösningen för enbart chip. Det kommer att bli ett hektiskt år för Cale, såväl som för alla parkeringsoperatörer i Sverige, då tusentals parkeringsterminaler måste byggas om för att möta de nya EMVkraven. CALE OCH OLYMPISKA SPEL TILL VANCOUVER Cale Systems har kontrakterats för att förse Whistler kommun med parkeringsterminaler. Whistler var 2010 värdort för de olympiska vinterspelen. Kommunen har redan installerat ett antal terminaler och ännu en har installerats av en lokal, privat operatör. Whistler letade efter en framtidssäker, pålitlig terminal med ett modernt back office-system och som dessutom uppvisade en låg energiförbrukning. Cales solardrivna MPC var en perfekt match. Att installera terminaler i en bergsort under de vinterförhållanden som råder i november var en utmaning, vilket dock hanterades på ett bra sätt tack vare MPCns pålitlighet i kombination med Cale Systems erfarna installationsteam och lokala resurser som tillhandahölls av kunden på plats. Whistler planerar att uppgradera befintliga parkeringsterminaler under de närmaste åren. Semesterorten Whistlers kommunstyrelse har alltid varit en föregångare när det gäller att införa nytänkande lösningar för att förbättra parkeringsmöjligheterna och kunna ge bättre service till kunderna. Cale Systems moderna teknologi, produkt och mjukvara kommer att ytterligare förbättra Whistlers parkeringsdrift. YTTERLIGARE ORDER FRÅN AMSTER- DAM OCH UTRECHT CWT 2120 och CWO är ett mycket framgångsrikt koncept i Holland. Den holländske distributören, Schmit Parkeersystemen, har fått order på ett stort antal CWT 2120-terminaler: Staden Utrecht har varit kund till Cale sedan 2008 och var den första staden som införde Online Permit Account. Under 2010 kommer antalet installerade terminaler med den här funktionaliteten att trefaldigats. Staden Amsterdam, också en Cale-kund sedan 2008, var den första staden som införde att kunden anger sitt registreringsnummer vid varje köp och sedan inte behöver placera en parkeringsbiljett innanför vindrutan. Parkeringsbevakningen i Amsterdam sker med patrullerande bilar försedda med speciella kameror som scannar nummerskyltarna. Under 2010 kommer antalet installerade terminaler på Amsterdams gator med denna funktionalitet att mer än fördubblas.

2 ANTALET CALE-TERMINALER I ITALIEN ÖKAR Ytterligare ett antal MPCterminaler har installerats i Domodossola. Dessutom har MPC-terminaler installerats på olika orter runtom i Italien. För att nämna några; Brunate, Patti, Borgosesia, San Bernardino Verbano, Verbania och Salò. EXTREMA KLIMATSKILLNADER Cale Systems vann, i konkurrens med samtliga större tillverkare av parkeringsterminaler i Kanada, ordern att tillhandahålla och installera terminaler till Red Deer College, Alberta. I Red Deer, beläget mitt i Alberta, finns provinsens största högskola, som erbjuder tusentals parkeringsplatser. Snabb leveranstid, service och support var nyckelfaktorer när det gällde att vinna den här upphandlingen, men den största utmaningen var Red Deers väderförhållanden. Extrema temperaturer är nämligen något som förekommer året runt. Under vintern kan temperaturen vara -35 Celsius ena dagen för att stiga till +5 dagen efter. Under sommaren är fenomenet detsamma med +35 ena dagen och +2 nästa. Bara en mycket pålitlig terminal kan klara sådana extrema förhållanden. Cale Systems gav sig in i matchen med en solardriven MPC, som är tillräckligt stark för att hantera chocken och fylla kundens behov. Red Deer, Alberta INSTALLATION VID ROMERSKT FORT Cale BriParc har installerat en solardriven parkeringsterminal utanför ett av Englands äldsta och största fästningar, Pevensey Castle, också känt som Anderida fästning. Fortet byggdes under 200-talet med syftet att beskydda romarnas sydliga kustlinje från saxiska angripare. CALE BETJÄNAR NATIONALPARK Sedan 1 december, 2009, erbjuder Cale Deutschland komplett service av den stora parkeringsplatsen utanför Harz Nationalpark i Tyskland. Parkeringsplatsen ligger alldeles intill Harz högsta berg, Brocken, som är meter högt. Ett antal MP 104-terminaler har placerats ut, där det är möjligt att betala för 1-3 timmars eller en hel dags parkering. Dessutom kan terminalen användas för att betala för bussbiljetter.

3 CWT 104-INSTALLATION I POLEN Ett stort antal CWT 104-terminaler installerades nyligen i staden Radom. Radom är beläget ca 100 km söder om Warszawa. Den invånare stora staden, vars ekonomi tidigare dominerades av metallfabriker, är idag ett modernt tjänstesamhälle. Liksom för många andra större städer orsakar det tilltagande antalet bilar problem med för få parkeringsplatser i stadskärnan. Företaget Projekt & Parking, som redan hanterar ca parkingsplatser runt omkring i Polen, har fått i uppdrag att ta hand om parkeringsoperationen i Radom. Samtliga terminaler är anslutna till CWO, vilket möjliggör för servicetekniker att omedelbart agera på störningar. Dessutom kan kommunens anställda övervaka terminalernas aktuella status samt kontrollera att företaget som hanterar driften gör detta på ett bra sätt. YTTERLIGARE TILLVÄXT I NORGE Oslo kommun har börjat byta ut ett stort antal MP 104-terminaler för kreditkort och myntbetalning mot CWT MP 104-terminalerna kommer att återinstalleras och ersätta äldre terminaler som inte hanterar kreditkortsbetalningar. Många privata parkeringsföretag, såsom EuroPark AS, Park Nordic AS, Q-Park AS och Time Park AS har fortsatt att välja Cale-terminaler för nyinstallationer. CALE I VÄRLDEN AUSTRALIEN Cale har fått ännu en order på ett antal MP 104-terminaler från Greater Bendigo. Staden har redan tidigare köpt från Cale. HOLLAND Staden Helmond har påbörjat ett samarbete med Cale-distributören Schmit Parkeersystemen och lagt sin första order på Cale WebTerminal Installation kommer att ske under våren, IRLAND Cales representant i Irland, MF Services, har fått en order på solardrivna MPCterminaler från South Tipperary Council. Kommunen planerar att använda Cales lösning även vid kommande terminalbyten.

4 LITAUEN Cale har fått en order på MPC-terminaler från Lithauen. Distributören där, UAB Hansab, har beställt ett antal MPCterminaler för det privata parkeringsbolaget UAB P-Parkas räkning. NYA ZEELAND I mars 2010 installerade staden Napier ett antal MPC-terminaler i förorten Taradale. Terminaler kommer att användas både utefter gatan och på speciella parkeringsplatser. Taradale har tidigare inte tagit betalt för parkering. SLOVAKIEN Den slovakiske distributören, Q-EX, har installerat ett antal MP 104-terminaler i staden Trencin. Dessa kommer enbart att användas för myntbetalning. Q-EX har tecknat ett omfattande serviceavtal med kunden som inkluderar komplett service av terminalerna. Kunden planerar att utöka antalet MP 104-terminaler inom en snar framtid. SVERIGE Stockholm Parkering har installerat Cale WebTerminals 2120 utanför Stockholmsmässan. Dessutom var den tidigare Cale-kunden Kristianstad, belägen i södra Sverige, den första kommunen i Sverige som investerade i nya Cale-terminaler försedda med den nya EMV chipkortsläsaren. Många fler kommer att följa när det gäller den här uppgraderingen som syftar till att förbättra säkerheten för slutanvändare. TYSKLAND I området runt staden Kassel har ett stort antal av Cales äldre modell MP 5005 bytts ut mot CWT 104-terminaler. Alla nya terminaler är anslutna till Cale WebOffice. Den här nya möjligheten att överföra och utvärdera information ger en snabb och pålitlig överblick över terminalerna. Personalen kan då användas på ett effektivare sätt. Dessutom kan uppgifter om utnyttjande och användning av parkeringsytor vara användbara för planering och statistiska ändamål. USA 2010 började bra för Cales partner, Cale Parking USA, i USA. Länet Alameda, CA, som nyligen genomförde en upphandling på terminaler och service, valde att teckna ett tre-års-kontrakt med Cale USA. San Diego motorväg, CA San Diego, CA, Kirkland, WA, staten New Hampshire, Indian Shores, FL, Arlington, VA, och många fler kunder har också på sistone investerat i ytterligare terminaler. Dessutom har de privata parkeringsoperatörerna Colonial Parking och LAZ Parking, som också är kunder till Cale USA, utökat sina befintliga bestånd och ytterligare order väntas under det kommande året.

5 NYA APPLIKATIONER OCH LÖSNINGAR FRAMTIDA TRENDER INOM PARKERING Tekniken inom parkering utvecklas konstant. En märkbar trend, där Cale redan har skaffat ett antal referenser, är utvecklingen mot biljettlösa system, dvs där personen som parkerar inte behöver gå tillbaka till bilen med en biljett efter genomförd betalning. I stället för traditionell bevakning genom en biljett innanför vindrutan, finns nu verktyg för manuell eller automatisk bevakning framtagna. I kombination med detta kommer i högre utsträckning kontaktlösa betalningsmetoder att bli tillgängliga. Dessa har uppenbara fördelar, såsom minskat behov av patrullerande personal. Detta, i kombination med energieffektiva, solardrivna, med andra ord, självförsörjande terminaler, ökar ytterligare lönsamheten. Nästa generation av parkerings-, eller kanske snarare betalningsterminaler, är också öppna för en mängd andra betalnings- och biljetteringsapplikationer; t ex inom miljöområdet, kollektivtrafik och i samband med sociala tillställningar och underhållning. Cale WebConcept gör det möjligt för användare att modernisera sin obevakade betalverksamhet för att anpassas till framtida trender. Samtidigt kan servicenivån höjas och vinsten bättre kontrolleras. En annan fördel är att Cales kunder spar tid som kan användas till andra uppgifter. PARKERINGSÖVERVAKNING Colchester Borough Council var den första kunden i England som installerade Cale WebTerminal. De valde modellen CWT 2120, som har pekskärm och avancerad grafik. Terminalerna ansluts till Cale WebOffice och används i kombination med trådlösa ANPR-kameror. Kamerorna registrerar när bilar ankommer till samt lämnar parkeringen och vidarebefordrar sedan via en 3G-länk informationen till Cale WebOffice. Kunderna ombeds ange sitt registreringsnummer i terminalen. Denna åtgärd innebär att kommunrådets personal i realtid kan se om bilister betalat för sin parkering eller inte, vilket minskar behovet av patrullerande parkeringsvakter. CALE-TERMINALER VID VARMBAD Förra hösten fick Cale Deutschland en order på utrustning av parkeringsplatser för husbilar. En ny ställplats med tillgång till färsk- och avloppsvattenshantering och 14 elstationer öppnades nämligen nära det unika värmebadet Bad Wörishofen. Varje elstation förser 28 husbilar med två eluttag vardera. Det här var en speciellt krävande order eftersom en liter stor tank för smutsvatten från husbilarna skulle installeras under jord. Utmaningen genomfördes på ett framgångsrikt sätt i samarbete med det tyska företaget Dehoust GmbH från Nienburg.

6 OM KONCERNEN EN FRAMGÅNGSRIK DISTRIBUTÖR Cale USA, USAs framgångsrika distributör, har än en gång uppvisat ett bra år. Företaget har vuxit till mer än 40 anställda och de flyttar i dagarna in i en ny skräddarsydd kontors- och lagerlokal. Cale USA arbetar hårt med marknadsföring, installation av terminaler och kundtjänst. Det är, mer än något annat, Cale USAs lyhördhet för kundens behov, och det sätt varpå de behandlar sina kunder efter en installation, som har gett dem deras goda rykte. Deras kundtjänst, som är bemannad av Cale-personal 24 timmar om dygnet, varje dag på året, har givit Cale USA möjligheten att växa i den här snabba takten, utan att ge avkall på de höga ideal som bidragit till att de kunnat teckna några mycket betydelsefulla kontrakt med kunder i USA. VDn för Cale USA, George Levey, delger oss sina åsikter om företagets tillväxt på senare tid och framtida potential: Så länge som vi fortsätter att lyssna och agera i enlighet med våra befintliga och framtida kunders behov, dvs hålla vad vi lovar, förutser jag att en framtida tillväxt är ofrånkomlig. Mr. Levey fortsätter, Det är när allt kommer omkring endast tack vare ansträngningar från Sverige, från moderbolaget i Montreal och från vår egen personal, som Cale har lyckats så bra i USA. NYA CALE-MEDARBETARE Petra Lindroos anställdes i januari 2010 som Säljsupport på Cale Access. Petra har tidigare erfarenhet från bokföring, inköp och reception. Thommy Fredriksson anställdes i september 2009 som Servicetekniker på Cale Access. Thommy har arbetat inom parkering och säkerhet sedan sent -80-tal, där han bland annat haft tjänster såsom arbetsgruppschef och arbetsledare. Thommy har en bred erfarenhet av alla Cale och Ticfac-terminaler. KOMPLETT SERVICE-KONTRAKT Cale har, sedan första oktober 2009, tecknat ett servicekontrakt med Solna Stad för komplett service av samtliga 230 terminaler runt omkring i Solna. I samband med detta investerades i ett antal nya CWT 104. Dessa terminaler ingår i ett pilotprojekt.

7 NY UTNÄMNING PÅ CALE ACCESS Under de senaste åren har Cale fått en del stora uppdrag med ett något annorlunda innehåll och karaktär än vad som är vanligt. Den här typen av affärsuppgörelser och kontrakt är mycket krävande och försedda med en hög risk om de inte hanteras på ett mycket koordinerat och strukturerat sätt. Dessutom blir den konkurrensutsatta marknaden hela tiden mer komplex och framtiden kommer att innebära ännu större utmaningar på förmågan att skapa fokus och effektivitet. För att kunna möta de här nya utmaningarna har Cale inrättat en ny, separat avdelning som heter Business Projects & Product Management. Den här avdelningen kommer att vara ansvarig för att analysera och övervaka leverans av speciella affärsprojekt såväl som att hantera angelägenheter relaterade till daglig produktledning. Anton Kaya, tidigare chef för produktledningen, är sedan första februari 2010 ansvarig för den nya avdelningen och alla därtill hörande angelägenheter. I sin nya roll ingår Anton Kaya i Cale Access ABs ledningsgrupp. NY UTNÄMNING PÅ CALE SYSTEMS Pierre Barré, före detta VD på Cale Systems Inc., Kanada, har beslutat att lämna sin tjänst och företaget för att gå vidare till nya utmaningar. Cale tackar Pierre för hans seriösa ansträngningar och åstadkommanden för Cale, både inom och utom Cale-gruppen, under alla år av gott samarbete och önskar honom mycket framgång i sina framtida åtaganden. Samtidigt har Cale nöjet att informera om utnämnandet av en ny VD för Cale Systems. Från första februari 2010 har Edward Olender, tidigare vice VD på Cale Systems, tagit över det fulla ansvaret som VD för Cale Systems och alla därmed förbundna angelägenheter. Edward har arbetat på Cale under många år. Han har en bred erfarenhet och kompetens inom Cales affärsområde, om marknaden, produkterna och sist, men inte minst, om Cale-gruppen. Cale önskar Edward största möjliga framgång i den här viktiga positionen.

8 NATURKATASTROF? En solardriven Cale MPC-terminal i Irland var nyligen med om en översvämning, där vatten nådde ända upp till displayen. Efter tömning av vatten och rensning från dy fungerade terminalen som om ingenting hade hänt. Har du en intressant Cale-historia på lager? Skicka i så fall in den per till marketing@cale.se. Publicerade anekdoter kommer att belönas. HÄR KAN DU SE CALE-PRODUKTER mars Intertraffic Amsterdam, Holland maj IPI Conference, Las Vegas, NV, USA maj Svepark, Göteborg, Sverige 2-6 oktober Canadian Parking Association Annual Conference, Whistler, BC, Kanada 7-9 november Australian Parking Convention 2010, Sydney, Australien november Roadex-Railex, Abu Dhabi, Förenade Arabemiraten CALE ACCESS AB, Sverige CALE DEUTSCHLAND GmbH, Tyskland CALE BRIPARC Ltd, Storbritannien CALE SYSTEMS Inc., Kanada CALE AS, Norge CALE SAS, Frankrike

PREMIÄR FÖR ETT NYTT NORDISKT NYHETSBREV

PREMIÄR FÖR ETT NYTT NORDISKT NYHETSBREV NYHETSBREV 1/2011 PREMIÄR FÖR ETT NYTT NORDISKT NYHETSBREV MÅSTE DEN LÅTA SÅ HÄR MYCKET? Just så stod det på vår nya kaffemaskin som vi fick på kontoret för ett par år sedan. Passande nog satt det ett

Läs mer

EMV I DANMARK EFFEKTIVT UTNYTTJANDE AV DEN ENGELSKA SOLEN LEVERANS AV CWT 2120 TILL AMSTERDAM FLER TERMINALER TILL CALGARY NEWSLETTER 1/2009

EMV I DANMARK EFFEKTIVT UTNYTTJANDE AV DEN ENGELSKA SOLEN LEVERANS AV CWT 2120 TILL AMSTERDAM FLER TERMINALER TILL CALGARY NEWSLETTER 1/2009 NEWSLETTER 1/2009 EMV I DANMARK EMV-godkännande av betalningsterminaler har varit obligatoriskt i Danmark sedan i juli 2008. Cale Access AB har i samarbete med Hypercom och PBS i Danmark utarbetat en ny

Läs mer

NYCKELFÄRDIG LEVERANS FORTSATT FRAMGÅNG I USA BRA FÖRSÄLJNING I NORGE EMV-UPPGRADERINGEN I SVERIGE NEWSLETTER 2/2010

NYCKELFÄRDIG LEVERANS FORTSATT FRAMGÅNG I USA BRA FÖRSÄLJNING I NORGE EMV-UPPGRADERINGEN I SVERIGE NEWSLETTER 2/2010 NEWSLETTER 2/2010 NYCKELFÄRDIG LEVERANS Broxtowe distriktsråd har installerat ett antal MPC-terminaler, varav några solar- och några nätdrivna. Samtliga terminaler är anslutna till den smarta tjänsten

Läs mer

Cale Access levererar biljettterminaler

Cale Access levererar biljettterminaler CALE GROUP N E W S L E T T E R 1 / 2 0 0 7 Cale Access levererar biljettterminaler Cale Access har fått i uppdrag att leverera biljetterminaler till Stockholms Lokaltrafik (SL) för försäljning av bussbiljetter.

Läs mer

CALE GROUP CALE PCI-CERTIFIERAT FLER CALE WEBTERMINALER I NEDERLÄNDERNA CALE TERMINALER TILL IRLAND TERMINAL FÖR HUSVAGNS- PARKERING NEWSLETTER 2/2008

CALE GROUP CALE PCI-CERTIFIERAT FLER CALE WEBTERMINALER I NEDERLÄNDERNA CALE TERMINALER TILL IRLAND TERMINAL FÖR HUSVAGNS- PARKERING NEWSLETTER 2/2008 CALE GROUP NEWSLETTER 2/2008 CALE PCI-CERTIFIERAT Den 14 augusti 2008 erhöll Cale, som första leverantör av system för gatuparkering, certifieringen PCI DSS nivå 1, den högsta säkerhetsnivån inom PCI DSS,

Läs mer

SENASTE NYTT! CALE ERBJUDER NU ÄVEN MOBIL-APP FÖR PARKERING.

SENASTE NYTT! CALE ERBJUDER NU ÄVEN MOBIL-APP FÖR PARKERING. CALE NYHETSBREV O O Utgåva 1 2013 CALE VISAR VÄÄAGEN MOT FRAMTIDEN! - Övervakning - Hyra av automater - Mobila betalningar - Uppgraderingsmöjligheter... läs mer i tidningen... SENASTE NYTT! CALE ERBJUDER

Läs mer

Affärsområde Ljusskyltar

Affärsområde Ljusskyltar Vårt företag Ända sedan starten 1965 har Focus hjälpt det svenska näringslivet med profilerings- och informationslösningar. På 70-talet tog verksamheten ordentlig fart genom förvärvet av Philips Neon.

Läs mer

UTÖKNING OCH UPPGRADERING I FRANKRIKE STOR CWT 104-ORDER FRÅN KASSEL POLEN VÄLJER SOLARDRIFT NEWSLETTER 2/2009

UTÖKNING OCH UPPGRADERING I FRANKRIKE STOR CWT 104-ORDER FRÅN KASSEL POLEN VÄLJER SOLARDRIFT NEWSLETTER 2/2009 NEWSLETTER 2/2009 UTÖKNING OCH UPPGRADERING I FRANKRIKE Vinci Park, ett av världens ledande parkeringsföretag, har sedan 13 år tillbaka använt ca 100 Caleterminaler för sitt parkeringsuppdrag i Asnières,

Läs mer

Stockholms besöksnäring. Juni 2015

Stockholms besöksnäring. Juni 2015 Stockholms besöksnäring. Under juni månad registrerades över 1 200 000 gästnätter på kommersiella boendeanläggningar i. Det var en ökning med 6 jämfört med juni månad 2014. Cirka 60 av övernattningarna

Läs mer

Stockholms besöksnäring. Augusti 2015

Stockholms besöksnäring. Augusti 2015 Stockholms besöksnäring. Under augusti månad registrerades över 1,5 miljoner gästnätter på kommersiella boendeanläggningar i. Det var en ökning med 7 jämfört med augusti månad 2014. Cirka 60 av övernattningarna

Läs mer

Stockholms besöksnäring. Oktober 2015

Stockholms besöksnäring. Oktober 2015 Stockholms besöksnäring. Under oktober månad registrerades över 1,1 miljoner gästnätter på kommersiella boendeanläggningar i. Det var en ökning med 7 jämfört med oktober månad 2014. Cirka 68 av övernattningarna

Läs mer

Södermanlands län år 2018

Södermanlands län år 2018 Södermanlands län år 2018 Data rörande alla anläggningar (Hotell, stugbyar, vandrarhem och camping) Figur 1. Antal övernattande gäster, alla anläggningar, hela länet; svenska respektive utländska. 1200

Läs mer

Stockholms besöksnäring. Februari 2016

Stockholms besöksnäring. Februari 2016 Stockholms besöksnäring. Under februari månad registrerades närmare 820 tusen gästnätter på kommersiella boendeanläggningar i. Det var en ökning med 12 jämfört med februari månad 2015. Cirka 70 av övernattningarna

Läs mer

SOK Sponsorer. Sponsorevenemang inför OS i Rio 2016

SOK Sponsorer. Sponsorevenemang inför OS i Rio 2016 SOK Sponsorer Sponsorevenemang inför OS i Rio 2016 Presentation Introduktion & översikt av Jet Set Sports/CoSport Möjligheter för sponsoraktiviteter Rekommenderade aktiviteter Introduktion Jet Set Sports

Läs mer

H2O kundservice. Effektiv och säker.

H2O kundservice. Effektiv och säker. Experter för avloppsfri produktion German Engineering H2O kundservice. Effektiv och säker. www.h2o-de.com Vår ambition är att i möjligaste mån minska din arbetsbörda. Därför har kundservice så hög prioritet

Läs mer

Stockholms besöksnäring. September 2014

Stockholms besöksnäring. September 2014 Stockholms besöksnäring. September 214 Under september noterades 1,68 miljoner gästnätter på kommersiella boendeanläggningar i. Det var 95, eller 1 %, fler än under september 213, vilket i sin tur innebär

Läs mer

Baltzar Business Arena -The way from purchase to pay-

Baltzar Business Arena -The way from purchase to pay- Baltzar Business Arena -The way from purchase to pay- Varför systemlösning istället för manuell hantering Kostnadsbesparing i både tid och pengar Effektivare hantering Bättre rutiner Bättre kontroll Får

Läs mer

DE INTELLIGENTA HISSARNA ÄR HÄR

DE INTELLIGENTA HISSARNA ÄR HÄR DE INTELLIGENTA HISSARNA ÄR HÄR KONE 24/7 CONNECTED SERVICES I samarbete med IBM har KONE gjort hissar och rulltrappor intelligenta. Genom att ansluta dem till molnet kan vi samla in stora mängder data

Läs mer

Stockholms besöksnäring. Juli 2015

Stockholms besöksnäring. Juli 2015 Stockholms besöksnäring. Under juli månad registrerades över 1,6 miljoner gästnätter på kommersiella boendeanläggningar i. Det var en ökning med 20 jämfört med juli månad 2014. Cirka 60 av övernattningarna

Läs mer

Prologis Örebro DC 1. Bistagatan 8

Prologis Örebro DC 1. Bistagatan 8 Prologis DC 1 Bistagatan 8 Lager- och Fördelar logistikfastighet Fastighet Teknisk specifikation Stora utvändiga ytor Hyra & villkor Utbyggnadsmöjligheter (5 000 m²) Växa in i lokalen (flexibilitet) Fastighetsägare

Läs mer

Stockholms besöksnäring. April 2015

Stockholms besöksnäring. April 2015 Stockholms besöksnäring. Under april månad registrerades cirka 885 gästnätter på kommersiella boendeanläggningar i. Det var en ökning med 9 jämfört med april månad 214. Över två tredjedelar av övernattningarna

Läs mer

Stockholms besöksnäring. Oktober 2014

Stockholms besöksnäring. Oktober 2014 Stockholms besöksnäring. Oktober 214 För första gången nådde antalet gästnätter på kommersiella boendeanläggningar i över en miljon under oktober månad och redan under oktober har över 1 miljoner övernattningar

Läs mer

Stockholms besöksnäring. Maj 2015

Stockholms besöksnäring. Maj 2015 Stockholms besöksnäring. Under maj månad registrerades cirka 1 200 000 gästnätter på kommersiella boendeanläggningar i. Det var en ökning med 4 jämfört med maj månad 2014. Över två tredjedelar av övernattningarna

Läs mer

Stockholms besöksnäring. November 2015

Stockholms besöksnäring. November 2015 Stockholms besöksnäring. November 2015 Under november månad registrerades över 1,0 miljoner gästnätter på kommersiella boendeanläggningar i. Det var en ökning med 7 % jämfört med november månad 2014. Cirka

Läs mer

Stockholms besöksnäring. November 2016

Stockholms besöksnäring. November 2016 Stockholms besöksnäring. Under november månad registrerades ca 1,1 miljoner gästnätter på kommersiella boendeanläggningar i. Det var en ökning med 5 jämfört med november 2015. Cirka 74 av övernattningarna

Läs mer

Stockholms besöksnäring. Januari 2016

Stockholms besöksnäring. Januari 2016 Stockholms besöksnäring. Under januari månad registrerades över 750 tusen gästnätter på kommersiella boendeanläggningar i. Det var en ökning med 1 jämfört med januari månad 2015. Cirka 70 av övernattningarna

Läs mer

Stockholms besöksnäring. September 2016

Stockholms besöksnäring. September 2016 Stockholms besöksnäring. September Under september månad registrerades över 1,2 miljoner gästnätter på kommersiella boendeanläggningar i. Det var en ökning med 2 jämfört med september månad 2015. Cirka

Läs mer

Stockholms besöksnäring. December 2016

Stockholms besöksnäring. December 2016 Stockholms besöksnäring. December 2016 Under december månad registrerades ca 0,9 miljoner gästnätter på kommersiella boendeanläggningar i. Det var en ökning med 12 jämfört med december 2015. Cirka 65 av

Läs mer

PROMARK WORKFORCE MANAGEMENT ProPC

PROMARK WORKFORCE MANAGEMENT ProPC är den mobila arbetsplatsen en Windowsbaserad terminal för alla typer av registreringar via dator eller surfplatta, både på företaget och för dem på språng. Imponerande kraftfull off-line funktionalitet.

Läs mer

Stockholms besöksnäring. Sommaren 2015

Stockholms besöksnäring. Sommaren 2015 Stockholms besöksnäring. Sommaren 2015 Under de tre sommarmånaderna juni, juli och augusti registrerades över 4,4 miljoner gästnätter på kommersiella boendeanläggningar i. Det var en ökning med 12 jämfört

Läs mer

Stockholms besöksnäring. April 2016

Stockholms besöksnäring. April 2016 Stockholms besöksnäring. Under april månad registrerades över 1 miljon gästnätter på kommersiella boendeanläggningar i. Det var en ökning med 16 jämfört med april månad 2015. Cirka 70 av övernattningarna

Läs mer

Stockholms besöksnäring. Oktober 2016

Stockholms besöksnäring. Oktober 2016 Stockholms besöksnäring. Oktober 216 Under oktober månad registrerades ca 1,2 miljoner gästnätter på kommersiella boendeanläggningar i. Det var en ökning med 5 jämfört med oktober 215. Cirka 69 av övernattningarna

Läs mer

Stockholms besöksnäring. Maj 2016

Stockholms besöksnäring. Maj 2016 Stockholms besöksnäring. Under maj månad registrerades över 1,2 miljon gästnätter på kommersiella boendeanläggningar i. Det var en ökning med 4 jämfört med maj månad 2015. Cirka 64 av övernattningarna

Läs mer

Stockholms besöksnäring. Juli 2016

Stockholms besöksnäring. Juli 2016 Stockholms besöksnäring. Under juli månad registrerades över 1,6 miljoner gästnätter på kommersiella boendeanläggningar i. Det var en minskning med 3 jämfört med juli månad 2015. Cirka 57 av övernattningarna

Läs mer

Stockholms besöksnäring. Juni 2016

Stockholms besöksnäring. Juni 2016 Stockholms besöksnäring. Under juni månad registrerades närmare 1,3 miljoner gästnätter på kommersiella boendeanläggningar i. Det var en ökning med 3 jämfört med juni månad 2015. Cirka 58 av övernattningarna

Läs mer

UPPDATERING AV UPPSKATTAD LIVSLÄNGD Mjukvaruversion 1.1 för Medtronic-enheter InSync 8040 Thera (inklusive i Series )/Prodigy Thera DR 7968i

UPPDATERING AV UPPSKATTAD LIVSLÄNGD Mjukvaruversion 1.1 för Medtronic-enheter InSync 8040 Thera (inklusive i Series )/Prodigy Thera DR 7968i UPPDATERING AV UPPSKATTAD LIVSLÄNGD Mjukvaruversion 1.1 för Medtronic-enheter InSync 8040 Thera (inklusive i Series )/Prodigy Thera DR 7968i Tillägg till programmeringsguide 0123 Inledning 3 Inledning

Läs mer

Stockholms besöksnäring. Augusti 2016

Stockholms besöksnäring. Augusti 2016 Stockholms besöksnäring. Under augusti månad registrerades över 1,5 miljoner gästnätter på kommersiella boendeanläggningar i. Det var en ökning med 2 jämfört med augusti månad 2015. Cirka 57 av övernattningarna

Läs mer

Stockholms besöksnäring. Sommaren 2016

Stockholms besöksnäring. Sommaren 2016 Stockholms besöksnäring. Sommaren Under de tre sommarmånaderna juni, juli och augusti registrerades över 4,4 miljoner gästnätter på kommersiella boendeanläggningar i. Det var en ökning med 1 jämfört med

Läs mer

+ Kunder berättar. Älvsbyhus AB. Kontaktperson: Magnus Burström IT chef Besöksadress: Ställverksvägen 6 942 81 Älvsbyn Telefon: 0929-162 00

+ Kunder berättar. Älvsbyhus AB. Kontaktperson: Magnus Burström IT chef Besöksadress: Ställverksvägen 6 942 81 Älvsbyn Telefon: 0929-162 00 + Kunder berättar + AB Kontaktperson: Magnus Burström IT chef Besöksadress: Ställverksvägen 6 942 81 Älvsbyn Telefon: 0929-162 00 Hustillverkaren som gör det möjligt för fler att bygga nyckelfärdiga hus

Läs mer

Stockholms besöksnäring. November 2014

Stockholms besöksnäring. November 2014 Stockholms besöksnäring. November 214 Under november 214 gjordes närmare 951 övernattningar på kommersiella boendeanläggningar i. Det var 44 fler än under november 213, en ökning med 5 %. Under november

Läs mer

Stockholms besöksnäring. December 2014

Stockholms besöksnäring. December 2014 Stockholms besöksnäring. December 214 När 214 summeras överträffas års rekordsiffor för övernattningar på länets kommersiella boendeanläggningar varje månad. Drygt 11,8 miljoner övernattningar under 214

Läs mer

Andel av befolkningen med högre utbildning efter ålder Högskoleutbildning, kortare år år år år år

Andel av befolkningen med högre utbildning efter ålder Högskoleutbildning, kortare år år år år år 196 Bilaga A Tabeller Tabell 5.1 Andel av befolkningen med högre efter ålder 2001 Andel i procent Högskole, kortare 25 64 år 25 34 år 35 44 år 45 54 år 55 64 år Australien 10 10 10 10 9 Belgien 1 15 19

Läs mer

TOYOTA I_SITE Mer än fleet management

TOYOTA I_SITE Mer än fleet management EMPOWERING YOUR BUSINESS TOYOTA I_SITE Mer än fleet management www.toyota-forklifts.se TOYOTA I_SITE Mer än fleet management Toyota I_Site är ett kontinuerligt partnerskap för effektiv materialhantering.

Läs mer

EU Innovation Scoreboard resultat för Sverige och Västsverige

EU Innovation Scoreboard resultat för Sverige och Västsverige Rapport 2015:4 EU Innovation Scoreboard resultat för Sverige och Västsverige Varje år tar EU-kommissionen fram en rapport som mäter EU-ländernas forsknings och innovationsförmåga (Innovation Union Scoreboard).

Läs mer

Stockholms besöksnäring

Stockholms besöksnäring Stockholms besöksnäring 9,4 miljoner gästnätter på hotell, vandrarhem, stugbyar och camping För Stockholms hotell, vandrarhem, stugbyar och campingplatser präglades av en svag inledning, ett par riktigt

Läs mer

PROMARK WORKFORCE MANAGEMENT ProPortal

PROMARK WORKFORCE MANAGEMENT ProPortal är en enkel, webbaserad ingång till ProMark både när det gäller att registrera sin egen tid, sina uppgifter, sin information och att utföra specifika arbetsuppgifter. körs i en webbläsare och kan även

Läs mer

Slipp krånglet med nycklar!

Slipp krånglet med nycklar! Slipp krånglet med nycklar! Uppgradera dina dörrar till Aperio Trådlös låsteknik med passerkontroll online och offline. Aperio är en ny teknik utvecklad som ett komplement till nya och befintliga elektroniska

Läs mer

Uponor Ytvärmesystem SNÖFRITT, ISFRITT OCH PROBLEMFRITT

Uponor Ytvärmesystem SNÖFRITT, ISFRITT OCH PROBLEMFRITT Uponor Ytvärmesystem SNÖFRITT, ISFRITT OCH PROBLEMFRITT 01 2014 4001 Uponor Ytvärmesystem - den säkra, funktionella och ekonomiska lösningen Uponor Ytvärmesystem är den säkra, funktionella och ekonomiska

Läs mer

Företagspresentation. PreconalHansen

Företagspresentation. PreconalHansen Företagspresentation PreconalHansen Aluminium och glas skapar förutsättningar för nya konstruktiva lösningar. Preconal har skapat sig en stark position på marknaden genom stor kompetens, flexibilitet,

Läs mer

"Allting ska göras så enkelt som möjligt men inte enklare." (A. Einstein)

Allting ska göras så enkelt som möjligt men inte enklare. (A. Einstein) As easy as that. 12345 "Allting ska göras så enkelt som möjligt men inte enklare." (A. Einstein) 12345 Lenze gör mycket enkelt. Tiderna förändras i rasande takt och bjuder på många utmaningar. I framtiden

Läs mer

Alfresco tar upp kampen med Microsoft och Oracle om innehåll

Alfresco tar upp kampen med Microsoft och Oracle om innehåll Pressmeddelande Open Source-succén Alfresco når Sverige Alfresco tar upp kampen med Microsoft och Oracle om innehåll Stockholm, 14 november 2007 - Alfresco inleder en aggressiv satsning för att konkurrera

Läs mer

Visste du att New Wave

Visste du att New Wave Presentation av Visste du att New Wave är det enda svenska börsbolag som har ökat i både omsättning och resultat 16 år i rad? är det svenska bolag som har ökat snabbast i Europa då det gäller arbetstillfällen?

Läs mer

Vi är med er hela vägen.

Vi är med er hela vägen. Vi är med er hela vägen. Assemblin ny servicepartner för Pivabs lackboxar Assemblin är auktoriserad servicepartner åt Pivab. Det betyder att vi tar hand om alla servicekunder i Sverige. Vi vet vad varje

Läs mer

Kollektivavtalens täckningsgrad och organisationsgraden på arbetsmarknaden. Lars Calmfors Saltsjöbadsavtalet 80 år 12/3-2019

Kollektivavtalens täckningsgrad och organisationsgraden på arbetsmarknaden. Lars Calmfors Saltsjöbadsavtalet 80 år 12/3-2019 Kollektivavtalens täckningsgrad och organisationsgraden på arbetsmarknaden Lars Calmfors Saltsjöbadsavtalet 80 år 12/3-2019 Täckningsgrad för kollektivavtal samt organisationsgrad för fack och arbetsgivare

Läs mer

>Nyhetsblad Pacom Nordic Maj 2013

>Nyhetsblad Pacom Nordic Maj 2013 >Nyhetsblad Pacom Nordic Maj 2013 Viktiga samarbeten Pacom Nordic har inlett ett betydande samarbete med säkerhetsföretagen Swesafe och Zenita. Samarbetet innebär att de tillsammans med nuvarande partners

Läs mer

wallbe LADDAD FÖR FRAMTIDEN.

wallbe LADDAD FÖR FRAMTIDEN. wallbe LADDAD FÖR FRAMTIDEN. wallbe Enkel laddning. wallbe är en tysk aktör inom elbilsladdning och startade sin verksamhet redan 2009. Vi är idag den mest flexibla aktören på marknaden inom laddprodukter

Läs mer

being connected to 450 Telecom companies? being connected to 575 BioTech companies in the largest cluster in the world?

being connected to 450 Telecom companies? being connected to 575 BioTech companies in the largest cluster in the world? What about being connected to 450 Telecom companies? being connected to 575 BioTech companies in the largest cluster in the world? How about being connected to 11 colleges and major research universities?

Läs mer

Kunskaper och färdigheter i grundskolan under 40 år: En kritisk granskning av resultat från internationella jämförande studier

Kunskaper och färdigheter i grundskolan under 40 år: En kritisk granskning av resultat från internationella jämförande studier Kunskaper och färdigheter i grundskolan under 40 år: En kritisk granskning av resultat från internationella jämförande studier Jan-Eric Gustafsson Göteborgs Universitet Syfte och uppläggning Huvudsyftet

Läs mer

Securitas AB. Delårsrapport januari - mars 2000

Securitas AB. Delårsrapport januari - mars 2000 Securitas AB Delårsrapport januari - mars 2000 Försäljningen ökade med 92 procent i lokala valutor till 8.395 varav 8 procent är organisk tillväxt och 84 procent är ökning genom förvärv Rörelseresultatet

Läs mer

FunktionsIT Lönsamt, enkelt och tryggt

FunktionsIT Lönsamt, enkelt och tryggt FunktionsIT FunktionsIT Lönsamt, enkelt och tryggt Vad är FunktionsIT? FunktionsIT är vårt koncept för att paketera IT som tjänst. Det ger dig som kund en centraliserad och automatiserad hantering av

Läs mer

Total överblick med webbaserad larmservicecentral.

Total överblick med webbaserad larmservicecentral. ALARM COMMUNICATION SERVICES EagleEye Total överblick med webbaserad larmservicecentral. EagleEye är en molnbaserad tjänst som erbjuder en central, modern och kraftfull funktion för övervakning och säker

Läs mer

In- och utvandring. 6. In- och utvandrare Immigrants and emigrants Statistiska centralbyrån 289. Tusental 120.

In- och utvandring. 6. In- och utvandrare Immigrants and emigrants Statistiska centralbyrån 289. Tusental 120. Tabeller över Sveriges befolkning 2007 Befolkningsförändringar in- och utvandring In- och utvandring Under år 2007 invandrade 99 485 personer till Sverige. Det innebär att invandringen, som slog rekord

Läs mer

Hyreslösningar Rätt truck för rätt tillfälle

Hyreslösningar Rätt truck för rätt tillfälle EMPOWERING YOUR BUSINESS Hyreslösningar Rätt truck för rätt tillfälle www.toyota-forklifts.se HYRESLÖSNINGAR Rätt truck för rätt tillfälle Olika situationer kräver olika lösningar. Vilken truck passar

Läs mer

DAG 1 13 November i Fiholm. Exait Time 11.30 12.00, 13.40 14.10 Joakim Henriksson. DAG 2 14 November i Strömsholm

DAG 1 13 November i Fiholm. Exait Time 11.30 12.00, 13.40 14.10 Joakim Henriksson. DAG 2 14 November i Strömsholm Roger Palm DAG 1 13 November i Fiholm Exait Time 11.30 12.00, 13.40 14.10 Joakim Henriksson Effektiv tidsredovisning som frigör tid. Vi berättar om hur produkten fungerar och hur du integrerar den med

Läs mer

Låt oss ta hand om din utveckling, medan du själv utvecklar ditt företag

Låt oss ta hand om din utveckling, medan du själv utvecklar ditt företag Låt oss ta hand om din utveckling, medan du själv utvecklar ditt företag *vad är SmartCode? Vi gör ett komplett utbud av tjänster. Vi designar, utvecklar, stödjer och uppdaterar allt som fungerar i Web.

Läs mer

150 år av erfarenhet och nytänkande

150 år av erfarenhet och nytänkande 150 år av erfarenhet och nytänkande 1 Lyhörda och proaktiva Vi har valt Beijer Industri som huvudleverantör eftersom de är lyhörda och proaktiva. De har det tekniska kunnandet som krävs för att hålla vår

Läs mer

KARTLÄGGNING: Så ser vardagen ut för IT-CHEFER. Du förtjänar bättre. Gör slut med dålig it.

KARTLÄGGNING: Så ser vardagen ut för IT-CHEFER. Du förtjänar bättre. Gör slut med dålig it. KARTLÄGGNING: Så ser vardagen ut för 400 IT-CHEFER Du förtjänar bättre. Gör slut med dålig it. Innehåll Sid 5 #1: Incidenter slår hårt mot produktiviteten Sid 6 #2: Hälften av it-cheferna hinner inte tänka

Läs mer

lösningar som hjälper arbetslag att samarbeta tillsammans i SharePoint

lösningar som hjälper arbetslag att samarbeta tillsammans i SharePoint lösningar som hjälper arbetslag att samarbeta tillsammans i SharePoint DEN STÖRSTA UTMANINGEN INOM FÖRETAGSLEDNING Ett företag som vill hålla sig i framkanten måste effektivt planera och följa sin strategi.

Läs mer

Delårsrapport januari - mars 2015

Delårsrapport januari - mars 2015 Första kvartalet - 2015 Delårsrapport januari - mars 2015 Orderingång 976,1 (983,3) Mkr, en minskning med 6 % justerat för valutaeffekter och förvärvade enheter Nettoomsättning 905,5 (885,5) Mkr, en minskning

Läs mer

Varför är inte hörapparaten tillräcklig?

Varför är inte hörapparaten tillräcklig? Varför hörslingor? Varför hörslingor? Bred spridning sedan 50-talet Extremt liten mottagare, inbyggd i hörapparaten Tidigt standardiserad teknik kompatibel i hela världen utan någon som helst anpassning

Läs mer

Påstått missbruk av dominerande ställning och påstådd konkurrensbegränsande offentlig säljverksamhet mobila betallösningar för parkering

Påstått missbruk av dominerande ställning och påstådd konkurrensbegränsande offentlig säljverksamhet mobila betallösningar för parkering 327/2018 1 (6) Påstått missbruk av dominerande ställning och påstådd konkurrensbegränsande offentlig säljverksamhet mobila betallösningar för parkering Konkurrensverkets beslut Konkurrensverket kommer

Läs mer

Kontrollerad mobilitet

Kontrollerad mobilitet Kontrollerad mobilitet Kommunala fordon Med fokus på Arbetsmaskiner Lant- och skogsbruk Transport och logistik Övertygande Mobil styrteknik fungerar tack vare att alla komponenter är perfekt samtrimmade.

Läs mer

ARBETSKRAFTSKOSTNAD 2016, NORDEN

ARBETSKRAFTSKOSTNAD 2016, NORDEN Svenska kronor/timme ARBETSKRAFTSKOSTNAD 2016, NORDEN 450 400 350 331 363 390 418 300 250 200 150 100 50 0 Finland Danmark Norge Källa: The Conference Board, Labour Cost Index, Riksbanken och egna beräkningar

Läs mer

1989 IIHF World Championship

1989 IIHF World Championship 1989 IIHF World Championship Matcherna för grupp A spelades i Globen Stockholm, och sex matcher i Scaniarinken, Södertälje, Sverige den 15 april - 1 maj 1989. Grupp B spelade i Lillehammer och Oslo, Norge

Läs mer

Jungheinrich WMS. Lagerstyrningssystem (Warehouse Management System).

Jungheinrich WMS. Lagerstyrningssystem (Warehouse Management System). Jungheinrich WMS. Lagerstyrningssystem (Warehouse Management System). Att optimera materialflöden är komplext. Kostnadsoptimering, optimering av materialflöden, utökning av kapacitet, resursoptimering,

Läs mer

Matematik Läsförståelse Naturvetenskap

Matematik Läsförståelse Naturvetenskap PISA 212 RESULTAT 52 515 51 55 5 495 49 Matematik Läsförståelse Naturvetenskap 485 48 475 47 2 23 26 29 212 Länder med bättre resultat än Sverige Länder med liknande resultat som Sverige Länder med sämre

Läs mer

DE INtELLIGENta HISSarNa Är HÄr

DE INtELLIGENta HISSarNa Är HÄr 11 mm DE INtELLIGENta HISSarNa Är HÄr KONE CarE 24/7 CONNECt KONE Care 24/7 Connect Vi säger att intelligenta hissar och rulltrappor är här. Och det stämmer, det är vår unika tjänst KONE Care 24/7 Connect

Läs mer

Snabb bruksanvisning för MO-Call BlackBerry

Snabb bruksanvisning för MO-Call BlackBerry Vad behöver jag för att starta MO-Call? Innan man kan ringa ett samtal, behöver man det nedanstående: Ett registrerat MO-Call konto. MO-Call kredit på ditt konto. MO-Call programvaran på din mobiltelefon.

Läs mer

ALF Infravärme. Nordisk Distributör - Nor veco AB www.nor veco.se

ALF Infravärme. Nordisk Distributör - Nor veco AB www.nor veco.se ALF Infravärme Nordisk Distributör - Nor veco AB www.nor veco.se ALF - Infravärme En av de bästa Infravärmare alternativen som marknaden kan erbjuda idag. Förutom att den är energieffektiv så är den också

Läs mer

Upphandling parkeringsautomater

Upphandling parkeringsautomater 1 (8) Miljö och samhällsbyggnadsförvaltningen 2013-09-30 Dnr Sbn 2013-408 Johan Fällström, 013-206863 Samhällsbyggnadsnämnden Upphandling parkeringsautomater FÖRSLAG TILL BESLUT Samhällsbyggnadsnämnden

Läs mer

Förenkla leveransen av nästa generations kundupplevelse. PureConnect

Förenkla leveransen av nästa generations kundupplevelse. PureConnect Förenkla leveransen av nästa generations kundupplevelse PureConnect Förenkla och säkerställ kvaliteten i kundrelationerna Vi valde PureConnect för dess enkla allt-i-ett-arkitektur Vi ville inte längre

Läs mer

Ska ingångslön bli slutlön? Om löneökningar i kronor eller i procent

Ska ingångslön bli slutlön? Om löneökningar i kronor eller i procent Ska ingångslön bli slutlön? Om löneökningar i kronor eller i procent Löneutveckling och fler jobb Löneutjämning och högre arbetslöshet 2 Lägre trösklar ger fler jobb LO-förbunden har inför 2013 års avtalsförhandlingar

Läs mer

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 2011

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 2011 Fjärde kvartalet - BOKSLUTSKOMMUNIKÉ Orderingång 3 064 (2 507) Mkr, justerat för förvärvade verksamheter samt valutaeffekter har orderingången ökat med 8,7 % Nettoomsättning 3 023 (2 506) Mkr, justerat

Läs mer

HALVÅRSRAPPORT FRÅN IBS JANUARI-JUNI 1998

HALVÅRSRAPPORT FRÅN IBS JANUARI-JUNI 1998 HALVÅRSRAPPORT FRÅN IBS JANUARI-JUNI 1998 17 JULI 1998 { Resultatet fördubblades till 41 mkr { Omsättningen ökade med 40% till ca 850 mkr. { Strategiskt produktsamarbete med amerikanskt programvaruföretag

Läs mer

PROMOBILE APP FÖR EFFEKTIV REGISTRERING AV TID OCH FRÅNVARO

PROMOBILE APP FÖR EFFEKTIV REGISTRERING AV TID OCH FRÅNVARO PROMOBILE APP FÖR EFFEKTIV REGISTRERING AV TID OCH FRÅNVARO Med appen ProMobile kan medarbetarna registrera närvaro, frånvaro och tid på olika aktiviteter i sin mobiltelefon oavsett var de arbetar. De

Läs mer

Hitta guldgruvor och jaga tidstjuvar. Kompletta affärssystem för bemanning och rekrytering.

Hitta guldgruvor och jaga tidstjuvar. Kompletta affärssystem för bemanning och rekrytering. Hitta guldgruvor och jaga tidstjuvar. Kompletta affärssystem för bemanning och rekrytering. intelliplan intelliplan Intelliplan Om företaget Vi hjälper kunder att hitta gömda guldgruvor. 2 Intelliplan

Läs mer

Alternativa betaltjänster för parkering. Genomförandebeslut

Alternativa betaltjänster för parkering. Genomförandebeslut Jan Prestberg Tillstånd 08-508 261 50 jan.prestberg@stockholm.se Till Trafik- och renhållningsnämnden 2011-05-19 Alternativa betaltjänster för parkering. Genomförandebeslut Förslag till beslut 1. Trafik

Läs mer

The Path to Customer Centricity

The Path to Customer Centricity The Path to Customer Centricity Av Denish Shah, Roland T. Rust, A. Parasuraman, Richard Staelin & George S. Day Enligt författarna har kundfokus och dess fördelar diskuterats i över 50 år, men ändå är

Läs mer

Trots lågkonjunkturen: Svenska företag på jakt efter tekniker och säljare

Trots lågkonjunkturen: Svenska företag på jakt efter tekniker och säljare Stockholm juli 2009 Trots lågkonjunkturen: Svenska företag på jakt efter tekniker och säljare Trots lågkonjunkturen och hög arbetslöshet söker svenska arbetsgivare efter rätt kompetens. Hela 29 procent

Läs mer

ProAbs Semester PROMARK WORKFORCE MANAGEMENT PROABS ÄR AVANCERAD FRÅNVAROHANTERING

ProAbs Semester PROMARK WORKFORCE MANAGEMENT PROABS ÄR AVANCERAD FRÅNVAROHANTERING PROABS ÄR AVANCERAD FRÅNVAROHANTERING ProAbs består av två funktionella områden: ProAbs Sjukdom PROABS SEMESTER möjliggör avancerad semesterhantering och förenklar semesterredovisningen i företaget. Modulen

Läs mer

Tjänsteutlåtande Utfärdat Diarienummer 0994/17

Tjänsteutlåtande Utfärdat Diarienummer 0994/17 Tjänsteutlåtande Utfärdat 2017-08-09 Diarienummer 0994/17 Juridiska avdelningen Kerstin Glittmark Telefon 031-368 06 47 E-post: kerstin.glittmark@stadshuset.goteborg.se Ansökan om kameraövervakning Förslag

Läs mer

Säkerhet och god ljudmiljö i det urbana stationssamhället. Presentation av förstudie 2015-03-27

Säkerhet och god ljudmiljö i det urbana stationssamhället. Presentation av förstudie 2015-03-27 Säkerhet och god ljudmiljö i det urbana stationssamhället Presentation av förstudie 2015-03-27 Förstudie Studien är en kartläggning av regelverk och aktörers roller. Förstudie Studien är en kartläggning

Läs mer

PIRLS 2011 & TIMSS 2011

PIRLS 2011 & TIMSS 2011 PIRLS 2011 & TIMSS 2011 Om PIRLS-studien 2011 Läsförmåga i årskurs 4 Ca 300 000 elever i 49 länder Ca 4660 elever i Sverige Enkäter till rektorer, lärare, föräldrar och elever Resultat i läsning Signifikant

Läs mer

Globala Arbetskraftskostnader

Globala Arbetskraftskostnader Globala Arbetskraftskostnader En internationell jämförelse av arbetskraftskostnader inom tillverkningsindustrin September 2015 1 Kapitel 2 Arbetskraftskostnaden 2014 2 2.1 Arbetskraftskostnad 2014 Norden

Läs mer

Navision On Target. Rätt sak, i tid, till budgeterad kostnad

Navision On Target. Rätt sak, i tid, till budgeterad kostnad Navision On Target Rätt sak, i tid, till budgeterad kostnad Navision On Target Det ska inte hänga på dagsformen om ett projekt blir en framgång eller inte. På Navision använder vi oss av vår egen metodik

Läs mer

En ledande nordisk gasleverantör

En ledande nordisk gasleverantör En ledande nordisk gasleverantör www.airliquide.se Ett världsomspännande industrigasföretag Air Liquide är världsledande inom gaser, teknik och tjänster för industri och sjukvård. Företaget finns representerat

Läs mer

Jan Lillieborg. Badhusvägen 11 165 72 Hässelby. Mob 0768 123441

Jan Lillieborg. Badhusvägen 11 165 72 Hässelby. Mob 0768 123441 Jan Lillieborg Badhusvägen 11 165 72 Hässelby Mob 0768 123441 @ adress jan.lillieborg@origoab.se (Origo Företagsutveckling AB) @ adress jan.lillieborg@telia.com PROFIL Jan Lillieborg, en senior ledare

Läs mer

Kerstin Borglin Tantogatan 47, Stockholm Tel: 076 8333983 E-mail: iks.borglin@gmail.com

Kerstin Borglin Tantogatan 47, Stockholm Tel: 076 8333983 E-mail: iks.borglin@gmail.com CV Kerstin Borglin Tantogatan 47, Stockholm Tel: 076 8333983 E-mail: iks.borglin@gmail.com Karriärmål Mitt mål är att i kunna utnyttja alla de erfarenheter jag har för att ytterligare bygga verksamheter,

Läs mer

KortAccept. Raka vägen till företagets konto. ger en snabb och säker korthantering. fungerar för alla ledande kort på marknaden

KortAccept. Raka vägen till företagets konto. ger en snabb och säker korthantering. fungerar för alla ledande kort på marknaden KortAccept Raka vägen till företagets konto Med KortAccept erbjuder Nordea en lösning som: ger en snabb och säker korthantering fungerar för alla ledande kort på marknaden är enkel för dig och din personal

Läs mer