PROTOKOLL - MÖTE MED RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "PROTOKOLL - MÖTE MED RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET"

Transkript

1 Kommunledningskontoret Kristina Warming PROTOKOLL - MÖTE MED RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET Tid: Torsdag den 18 november, klockan Lokal: Sal Emanuel Möller, Stadshuset Närvarande: Eslövs kommun Henrik Wöhlecke, KS Karin Reinisch, AoF Lesley Holmberg, VoO Karl-Erik Malmgren, KoF Margaretha Holmquist, KoF Lars Lindkvist, BoF Tony Hansson, MoS fr Fredrik Lundström, GoV Dan Ottosson, VoO Magnus Wibert, BoF Johnny Roj, MoS Hans Sandberg, GoV Åsa Mikkelsen, Klk Kristina Warming, Klk Räddningstjänsten Kärråkra Vårdcentral Handikappföreningarna Mikael Landgren Louise Jöngard Larsson Göthe Roth Irene Strand Snezana Krisanovic Anmält förhinder. Cecilia Lind, Elo Larsen, Carl-Erik Björkman, Stefan Karlsson, Sven-Olof Wallin, Inger Isaksson, Ingrid Jönsson, Ingela Andersson och Kent Karlsson.

2 1. Mötet öppnas V.ordf. Henrik Wöhlecke hälsade välkommen, förrättade upprop och öppnade mötet. Nyutsedde Fredrik Lundström, som medverkade för första gången, hälsades särskilt välkommen. 2. Justerare utses Karin Reinisch utsågs att justera dagens protokoll. 3. Preven3 Drogsamordnare Dan Ottosson redovisade det till Länsstyrelsen slutrapporterade projektet Preven3. Eslöv, Örkelljunga och Båstad kommuner har arbetat med att finna nya former för det drogpreventiva arbetet. Länsstyrelsen har finansierat och hjälpt med att lägga upp. En styrgrupp, vari även ingick förvaltningschefer, har garanterat bred förankring av det nya sättet att arbeta. Den kartläggning av drogvanor bland ungdom som genomfördes 2009 kom att ligga till grund för de målområden som vi arbetat med i Eslöv, nämligen; - tobakstillsyn med tillsynsprogram - opinionsbildande insatser med fokus på SSP-information inför skolavslutningar och Lussevakor med material från den nationella kampanjen Tänk om! Information har översatts till 6 frekventa språk för att nå ut bättre till föräldrar. - införande av ÖPP genom utbildning av 28 pedagoger under hösten och vidareutbildning av 3 kuratorer som i sin tur fått kompetens att utbilda flera pedagoger. ÖPP-info ska ges till föräldrar i samband med möten som skolan arrangerar. - samverkan med primärvården om riskbruksprojekt Samtidigt med slutrapporteringen återfördes icke nyttjade medel till Länsstyrelsen. Nu-läget Dan kommer att arbeta vidare med insatsområdena ute i organisationen. Måluppfyllelsen är god. Vi har kommit en bra bit på väg och fått mycket gjort. 4. SSP i Eslöv Enhetschef Magnus Wibert, ansvarig för förebyggande arbetet, familjecentralen, fritidsledarna och de ensamkommande flyktingbarnen, ger en lägesrapport över SSP arbetet/ samverkan skola, socialtjänst och polis. Det lokala arbetet inom SSP sker efter en modell från Köpenhamn där man använt arbetssättet sedan 1970-talet. Det grundas i socialtjänstlagens skyldighet för myndigheter att samverka. Samverkan sker mellan polisen, skolor, socialtjänsten, ebo m.fl såsom hyresvärdar, föreningar, näringsidkare eller andra aktörer i områdena för att hitta former för att lösa problem. Tillsammans kallar man till föräldramöten för att hitta former för gemensamma lösningar när man har bekymmer. Oftast räcker det med dialog. Handlingsplaner Grupperna arbetar efter handlingsplaner där man beskriver insats, ansvar och uppföljning. Problem som man hanterar kan vara; tobaksrökning i sig och som störande

3 inslag i bostadsområden under skoltid, utanförskapsproblematiken, skolk och åtgärder för att minska skolk. På skolor kan håltimmar, raster och väntan på bussar orsaka problem. Norrevångskolan har satt in åtgärder för att minska detta. Genom att många professionella samverkar hittar man lättare lösningar till den problematik som SSP arbetar med. Under 2010 har man informerat Landskrona kommun om SSP-arbetet i Eslöv, samt planerat för och genomfört satsningen alkoholfri skolavslutning. SSP-arbetet för 2011 planeras i januari. Frågor Under frågestunden framkom det att räddningstjänsten i Eslöv är intresserad av att vara med i grupperna. De arbetar ju redan på många skolor. Åsa Mikkelsen framförde att det finns intresse för nätverkssamverkan mellan Karlstad, Landskrona och Eslöv. Kristina Warming framförde att vänortskommunen Rudersdal i Danmark har lång erfarenhet av SSP-arbete och att de gärna delar med sig av detta. Hon fungerar gärna som länk om intresse finns att bjuda in eller göra studiebesök. 5. Enkelt avhjälpta hinder/ EAH Tillgänglighetsrådgivare Johnny Roj, MoS, redovisar det aktuella läget när det gäller åtgärder. Hans sammanställning ser ut så här fördelat på ansvarsområden: Gata, trafik och park - Inventering är färdig i Eslöv - Åtgärder har vidtagits på Östergatan från Bergagymnasiet till och med 4H-gården på Västergatan. - För sträckan Västerlånggatan från Stadshuset till Aktivitetshuset Karidal vid Smålandsvägen sammanställs just nu en åtgärdsplan med kostnadsberäkning för åtgärder under Utredning pågår om policy om skyltning utanför affärer. Den kommer att behandlas under Busshållplatser utmed Stora Torg är klara. Stadsbyggnad - Vi informerar och ger förslag till byggherrar, arkitekter och privata husägare om tillgänglighetslagstiftningen samt åtgärder i bygglovsärenden som rör nybyggnation, tillbyggnader, ändrad verksamhet och renoveringar. - Byggnadsnämnden är, enligt PBL 11 Kap, tillsynsmyndighet. - Det finns en mall framtagen för information/anmälan för privata fastighetsägare och för allmänheten som man nu kan distribuera. Man har inte hunnit med att kontakta alla. - Anmälningar som inkommit från HSO och SRF är sammanställda så att man vet vilka som berörs; stadsbyggnad, gata, trafik och park, fastighetskontoret eller privata fastighetsägare. Fastighetskontoret - Inventering av EAH avseende kommunens fastigheter är klar. Åtgärder vidtas under år 2011.

4 I arbetet med att kartlägga och genomföra har samverkan skett också med utomstående som till exempel ebo och Vägverket. Arbetet fortsätter. Nästa år kommer en ny plan- och bygglag där tillgänglighet lyfts fram så att denna bevakas redan i samband med bygglovsgivande. 6. BRÅ Brottsförebyggande arbete Polisen informerar Polischefen deltog inte i mötet då polismästare Peter Tjäder avlidit och man höll samling till hans minne. Räddningstjänsten Chefen för Räddningstjänst Syd i Eslöv berättade att det är lugnt nu. Antalet bränder har minskat radikalt. Det är mycket mindre småeldande och uppsåtständningar. Hela kommunens kraftsamling måste ha gett resultat. Dock har det inträffat två lägenhetsbränder på kort tid på samma adress i centrum av Eslöv. Olycksstatistiken är positiv med 100 färre insatser än förra året vid samma tid, en nedgång med 25%, ett resultat av bättre filtrering av larmen och påverkan av det förebyggande arbetet. Man räknar med att antalet trafikolyckor kan öka nu när det blivit mörkt. Utfarten vid UCARs bilföretag är ett riskområde. Räddningstjänsten har tillskrivit Trafikverket för att få ner hastigheten förbi utfarten. Hembesöken fortsätter och är populära. Från starten i januari till nu har 1800 hem fått besök. I 1100 var man hemma och kunde ta del av information och hjälp. 80 % av de besökta har fungerande brandvarnare. Besöken varar från 5 minuter till ca 20 beroende på innehåll. Man har stött på en del personer som fått avlastningssamtal kring tidigare upplevelser. Hembesöken är ett bra och viktigt komplement till andra uppgifter i tjänsten. Som komplement till hembesöken erbjuder man, med ebo som första företag, kostnadsfri utbildning för boende. Flerbostadshusen är prioriterade. Villaområden avser man besöka sedan man haft kontakt med villaföreningar och samfälligheter för samverkan och för att förenkla genomförande där. Eslövs kommun säkerhetsansvariga Åsa Mikkelsen sammanfattar de åtgärder som vidtagits vid kommunala fastigheter efter de stora bränderna. - sopkärl har låsts in - buskage är nerklippta för bättre in- och genomsyn - inget brännbart får förvaras närmare en husfasad än 6 m - det är ökad vuxennärvaro på stan på kvällar - 23 thermosensorer har installerats på 7 byggnader - Örat mot marken - grupp har bildats för dem som har personal som arbetar på kvällar och nätter. Meningen är att man ska bli mera lyhörd, lära känna varandra och veta hur man ska identifiera och agera då något är på gång. Gruppen tar gemensamt ansvar. I gruppen ingår även polis och räddningstjänst.

5 Trygghetsvandringar i skolor Kristina Warming informerade om att trygghetsvandringar genomförts i tur och ordning på Berga gymnasiet, Ölyckeskolan och Ekenässkolan. I minnesanteckningar som sänts till rådet och andra intressenter rapporteras vandringarna i detalj med iakttagelser, behov av åtgärder och ansvar. Vid vandringen på Ekenässkolan noterades att en elev sparkat sönder en armerad glasruta i den inre entrédörren vid huvudentrén till skolan. På plats beslöts att ärendet skulle följas upp. Vilka åtgärder vidtar skolan? Vad händer med eleven, föräldrarna etc. Av rektor har vi till detta rådsmöte fått veta att fakturan till glasmästaren är betald och att faktura på beloppet ska sändas till vårdnadshavaren. Uppföljning av vandringarna sker kontinuerligt. 7. Övriga ärenden Rådet informerades om den, av Kommunförbundet Skåne, arrangerade konferensen om hur vi tillämpar barnkonventionen i den kommunala verksamheten Strategi för att stärka barnets rättigheter i Sverige prop. 2009/2010:232, den 25 januari i Medborgarhuset i Eslöv. (Sedan rådsmötet har slutlig inbjudan kommit och mailats ut.) Planering av den nationella hälsoveckan, vecka 19 år 2011, har påbörjats. Flertalet förvaltningar och externa samverkanspartners som studieförbund m.fl har inbjudits att medverka med aktiviteter kring mat/kost, motion för alla och minskat alkoholbruk bland ungdomar, genomförda i egen regi eller i tvärsektoriell samverkan. Eslövs trafikskolor medverkar sedan den 15 november, samman med närpolisen och Eslövs kommun, i ett trygghetsprojekt som avser att öka närboendes m.fl. uppmärksamhet på inbrott. Genom att förlägga sina övningskörningar till, av polisen anvisade och skyltade, områden i tätort och utanför medverkar de till att öka vaksamheten och minska brottsligheten. Satsningen, som först ska pågå i 3 månader, har hämtats från Tyresö kommun och BRÅs nationella konferens i Umeå i början på oktober då Tyresö kommun fick motta 2:a pris i den nationella tävlingen om Sveriges bidrag till Europatävlingen om European Crime Prevention Awardi Bryssel senare i år. Louise Jöngard Larsson från Kärråkra vårdcentral tipsade om Förlaget Tre Bens lilla bok smygträning för STILLASITTARE. Boken finns hos Kristina Warming för dem som vill ta del av tips för hur man ska motionera på kontoret, konferensen, i TV-soffan, på flyget m.m. 8. Mötet avslutas Ordföranden tackade för den avslutade mandatperioden och avslutade mötet. Henrik Wöhlecke Ordförande Karin Reinisch Justerare

6

PROTOKOLL - MÖTE MED RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET. Tid: torsdag den 21 januari, klockan 14 16 Lokal: Medborgarhuset, B-salen

PROTOKOLL - MÖTE MED RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET. Tid: torsdag den 21 januari, klockan 14 16 Lokal: Medborgarhuset, B-salen 2010 01 22 Kommunledningskontoret Kristina Warming 0413-625 59 PROTOKOLL - MÖTE MED RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET Tid: torsdag den 21 januari, klockan 14 16 Lokal: Medborgarhuset, B-salen Närvarande: Eslövs

Läs mer

PROTOKOLL - MÖTE MED RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET. Tid: torsdag den 19 november, klockan 14 16 Lokal: Stadshuset, sal Emanuel Möller

PROTOKOLL - MÖTE MED RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET. Tid: torsdag den 19 november, klockan 14 16 Lokal: Stadshuset, sal Emanuel Möller 2009 11 23 Kommunledningskontoret Kristina Warming 0413-625 59 PROTOKOLL - MÖTE MED RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET Tid: torsdag den 19 november, klockan 14 16 Lokal: Stadshuset, sal Emanuel Möller Närvarande:

Läs mer

PROTOKOLL - MÖTE MED RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET

PROTOKOLL - MÖTE MED RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET 2011 03 31 Kommunledningskontoret Kristina Warming 0413-625 59 PROTOKOLL - MÖTE MED RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET Tid: Torsdag den 24 mars, klockan 14 16.15 Lokal: Stadshuset, Sal Christian Nilsson, MoS,

Läs mer

PROTOKOLL - MÖTE MED RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET

PROTOKOLL - MÖTE MED RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET 2010 09 09 Kommunledningskontoret Kristina Warming 0413-625 59 PROTOKOLL - MÖTE MED RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET Tid: Torsdag den 26 augusti, 2010, klockan 14-16 Plats: Stadshuset, sal Christian Nilsson,

Läs mer

PROTOKOLL - MÖTE MED RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET

PROTOKOLL - MÖTE MED RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET 2011 02 23 Kommunledningskontoret Kristina Warming 0413-625 59 PROTOKOLL - MÖTE MED RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET Tid: Torsdag den 17 februari, klockan 14-16/17 Lokal: Sal Albert Sahlin, Stadshuset Närvarande:

Läs mer

1. Mötet öppnas Cecilia Lind hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat.

1. Mötet öppnas Cecilia Lind hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat. 2010 03 26 Kommunledningskontoret Kristina Warming 0413-625 59 PROTOKOLL - MÖTE MED RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET Tid: Torsdag den 25 mars, klockan 14 16 Plats: Stadshuset, sal Emanuel Möller Närvarande:

Läs mer

PROTOKOLL - MÖTE MED RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET

PROTOKOLL - MÖTE MED RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET 2011 05 27 Kommunledningskontoret Kristina Warming 46-413 - 625 59 PROTOKOLL - MÖTE MED RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET Tid: Torsdag den 26 maj, klockan 14 16 Lokal: Stadshuset, Sal Emanuel Möller Närvarande:

Läs mer

PROTOKOLL - RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET

PROTOKOLL - RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET 2012 02 24 Kommunledningskontoret Sara Anderhov 46-413 - 626 97 PROTOKOLL - RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET Tid: Torsdag den 23 februari, klockan 14:00 16:00 Lokal: Stadshuset, Sal Albert Sahlin Närvarande:

Läs mer

Rådet för Hälsa och Trygghet

Rådet för Hälsa och Trygghet Sammanträdesprotokoll Sida 1 (6) Plats och tid Stadshuset Eslöv, Sahlin-Möller klockan 14.00-16.00 Närvarande Johan Andersson (S) Ordförande (KS) Henrik Wöhlecke (M) Tony Hansson (S) Lena Wöhlecke (M)

Läs mer

De nationella målen för folkhälsoarbete är också Eslövs kommuns mål. Se www.fhi.se : Folkhälsans målområden

De nationella målen för folkhälsoarbete är också Eslövs kommuns mål. Se www.fhi.se : Folkhälsans målområden Rådet för Hälsa och Trygghet 2011 01 11 Eslövs kommun Mandatrapport 2007-2010 Denna mandatrapport ger en överblick över hur Rådet för Hälsa och Trygghet i Eslövs kommun löst sin uppgift under mandatperioden.

Läs mer

PROTOKOLL - RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET

PROTOKOLL - RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET 2011 08 31 Kommunledningskontoret Sara Anderhov 46-413 - 626 97 PROTOKOLL - RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET Tid: Måndag den 22 augusti, klockan 14 16 Lokal: Stadshuset, Sal Emanuel Möller Närvarande: Eslövs

Läs mer

Ordförande Ledamot (KS) Ersättare (KS) Johan Andersson (S) Annette Linander (C) Henrik Wöhlecke (M) Lesley Holmberg (L) Tony Hansson (S)

Ordförande Ledamot (KS) Ersättare (KS) Johan Andersson (S) Annette Linander (C) Henrik Wöhlecke (M) Lesley Holmberg (L) Tony Hansson (S) Sammanträdesprotokoll Sida 1 (5) Plats och tid Stadshuset Eslöv, Albert Sahlin klockan 14.00-16.00 Närvarande Johan Andersson (S) Annette Linander (C) Henrik Wöhlecke (M) Lesley Holmberg (L) Tony Hansson

Läs mer

Rådet för Hälsa och Trygghet

Rådet för Hälsa och Trygghet $Ä ESLÖVS ESLÖVS Vård och Omsorg 2013-05- 3,1 Dnr Rådet för Hälsa och Trygghet Protokoll Sammanträdesprotokoll Sida 1 (12) Plats och tid Stadshuset, klockan 14.00 Beslutande Cecilia Lind (S) Henrik Wöhlecke

Läs mer

PROTOKOLL - RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET

PROTOKOLL - RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET 2011 09 23 Kommunledningskontoret Sara Anderhov 46-413 - 626 97 PROTOKOLL - RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET Tid: Tordag den 22 september, klockan 14:00 16:00 Lokal: Stadshuset, Sal Albert Sahlin Närvarande:

Läs mer

Lars Lindkvist (S) Claus-Göran Wodlin (M) ledamot. mellanskåne Diabetesföreningen Eslöv. Paavo Frick

Lars Lindkvist (S) Claus-Göran Wodlin (M) ledamot. mellanskåne Diabetesföreningen Eslöv. Paavo Frick Sammanträdesprotokoll Sida 1 (7) Plats och tid Stadshuset, Albert Sahlin, klockan 14:00-16:30 Beslutande Cecilia Lind (S) ordförande Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Lars Lindkvist (S) ledamot Claus-Göran

Läs mer

PROTOKOLL - RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET

PROTOKOLL - RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET 2012 01 27 Kommunledningskontoret Sara Anderhov 46-413 - 626 97 PROTOKOLL - RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET Tid: Torsdag den 19 januari, klockan 14:00 16:15 Lokal: Stadshuset, Sal Albert Sahlin Närvarande:

Läs mer

Snezana Milivojevic Arne Westerberg Therese Nilsson Inger Isaksson Irene Strand Ingemo Hellgren Ingalill Wennborg

Snezana Milivojevic Arne Westerberg Therese Nilsson Inger Isaksson Irene Strand Ingemo Hellgren Ingalill Wennborg Sammanträdesprotokoll Sida 1 (6) Plats och tid Stadshuset, klockan 14-16.00 Närvarande Johan Andersson (S) Ordförande Tony Ekblad (M) Henrik Wöhlecke (M) Claus-Göran Wodlin (M) Sven-Olov Wallin (L) Göran

Läs mer

Claus-Göran Wodlin (M) Ledamot (GoV) Sven-Olov Wallin (L) Ersättare (GoV)

Claus-Göran Wodlin (M) Ledamot (GoV) Sven-Olov Wallin (L) Ersättare (GoV) Sammanträdesprotokoll Sida 1 (8) Plats och tid Stationen, Arbete och försörjning, klockan 14.00-16.00 Närvarande Johan Andersson (S) Ordförande (KS) Tony Hansson (S) Ledamot (VoO) Claus-Göran Wodlin (M)

Läs mer

Kent Karlsson (KD) ersättare Sven-Olov Wallin (FP) ersättare Peter Melinder (M) ersättare. Hans Andersson (C) ersättare Monica Eberyd (C) ersättare

Kent Karlsson (KD) ersättare Sven-Olov Wallin (FP) ersättare Peter Melinder (M) ersättare. Hans Andersson (C) ersättare Monica Eberyd (C) ersättare Sammanträdesprotokoll Sida 1 (13) Plats och tid Stadshuset 22 november, klockan 14.00 16.00 Beslutande Cecilia Lind (S) ordförande Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Annette Linander (C) ledamot Karl-Erik

Läs mer

PROTOKOLL - RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET

PROTOKOLL - RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET 2011 10 27 Kommunledningskontoret Sara Anderhov 46-413 - 626 97 PROTOKOLL - RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET Tid: Torsdag den 20 oktober, klockan 13:00 16:00 Lokal: Stadshuset, Sal Albert Sahlin och Emanuel

Läs mer

Tony Hansson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Peter Melinder (M) tjg. ers. för K Reinisch Annette Linander (C) ledamot

Tony Hansson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Peter Melinder (M) tjg. ers. för K Reinisch Annette Linander (C) ledamot Sammanträdesprotokoll Sida 1 (7) Plats och tid Stadshuset, klockan 14.00-16.15 ande Cecilia Lind (S) ordförande Tony Hansson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Peter Melinder (M) tjg. ers.

Läs mer

Annette Linander (C) Ledamot (KS) Henrik Wöhlecke (M) Tony Hansson (S) Lena Wöhlecke (M)

Annette Linander (C) Ledamot (KS) Henrik Wöhlecke (M) Tony Hansson (S) Lena Wöhlecke (M) Sammanträdesprotokoll Sida 1 (6) Plats och tid Stadshuset Eslöv, Sahlin-Möller klockan 14.00-16.00 Närvarande Johan Andersson (S) Ordförande (KS) Annette Linander (C) Ledamot (KS) Henrik Wöhlecke (M) Tony

Läs mer

Lars Lindkvist (S) Christine Melinder (M)

Lars Lindkvist (S) Christine Melinder (M) Minnesanteckningar Sida 1 (6) Plats och tid Stadshuset, klockan 12-16. Beslutande Cecilia Lind (S) Henrik Wöhlecke (M) Lars Lindkvist (S) Tony Hansson (S) Christine Melinder (M) ordförande vice ordförande

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö rum 11 Måndag 13 februari, 2012 kl. 14:00-17:00. Pär Åkerlund

Kommunkontoret, Bergsjö rum 11 Måndag 13 februari, 2012 kl. 14:00-17:00. Pär Åkerlund NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (13) Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö rum 11 Måndag 13 februari, 2012 kl. 14:00-17:00 ande Monica Olsson (s) Kajsa Gladh (m) Ordförande

Läs mer

Rådet för Hälsa och Trygghet

Rådet för Hälsa och Trygghet Sammanträdesprotokoll Sida 1 (9) Plats och tid Stadshuset Eslöv, Sahlin-Möller klockan 14.00-16.00 Närvarande Johan Andersson (S) Ordförande (KS) Henrik Wöhlecke (M) Lena Wöhlecke (M) Ersättare (KS) Ersättare

Läs mer

Ingemo Hellgren Ingalill Wennborg Sylvia Hansson Irene Ekdala. Reumatikerförbundet Reumatikerförbundet Neuroförbundet Parkinsonsförbundet

Ingemo Hellgren Ingalill Wennborg Sylvia Hansson Irene Ekdala. Reumatikerförbundet Reumatikerförbundet Neuroförbundet Parkinsonsförbundet Sammanträdesprotokoll Sida 1 (6) Plats och tid Stadshuset Eslöv, Sahlin-Möller klockan 14.00-16.00 Närvarande Tony Hansson (S) Tf Ordförande (VoO) Claus-Göran Wodlin (M) Ledamot (GoV) Sven-Olov Wallin

Läs mer

Minnesanteckningar funktionshinderrådet

Minnesanteckningar funktionshinderrådet 2019-01-24 Susanne Abramsson 0413-620 46 Susanne. Abramsson@eslov.se Ledamöter och ersättare Funktionshinderrådet Eslövs kommun Minnesanteckningar funktionshinderrådet När: torsdag 24 januari 2019, kl

Läs mer

ledamot ledamot ledamot ledamot Christine Melinder (M) Peter Melinder (M)

ledamot ledamot ledamot ledamot Christine Melinder (M) Peter Melinder (M) Sammanträdesprotokoll Sida 1 (10) Plats och tid Medborgarhuset, klockan 14.00 16.00 Beslutande Henrik Wöhlecke (M) ordförande Karl-Erik Malmgren (S) Lars Lindkvist (S) Claus-Göran Wodlin (M) Tony Hansson

Läs mer

Sammanträdesrum Bäve plan 0, kl.13:00-14:40

Sammanträdesrum Bäve plan 0, kl.13:00-14:40 Sammanträde Plats och tid Ledamöter kultur och fritids- och Sammanträdesrum Bäve plan 0, kl.13:00-14:40 Kenneth Engelbrektsson (S), Ordförande Monica Bang Lindberg (L) från kl. 13:45 Vivian Uddén (MP)

Läs mer

Ordförande (S) Ledamot (GoV) Ledamot (MoS) Ledamot (KS) Ersättare (VoO) Ersättare (KS) Ersättare (GoV) Ersättare (MoS)

Ordförande (S) Ledamot (GoV) Ledamot (MoS) Ledamot (KS) Ersättare (VoO) Ersättare (KS) Ersättare (GoV) Ersättare (MoS) Sammanträdesprotokoll Sida 1 (6) Plats och tid Stadshuset Eslöv, Albert Sahlin klockan 14.00-16.00 Närvarande Ordförande (S) Ledamot (GoV) Ledamot (MoS) Ledamot (KS) Ersättare (VoO) Ersättare (KS) Ersättare

Läs mer

2015-09-24. Cerny Eriksson Göte Roth Snezana Milivojevic Arne Westerberg Jennie Nilsson Inger Isaksson Sylvia Hansson

2015-09-24. Cerny Eriksson Göte Roth Snezana Milivojevic Arne Westerberg Jennie Nilsson Inger Isaksson Sylvia Hansson Sammanträdesprotokoll Sida 1 (7) Plats och tid Stadshuset, klockan 14-16.00 Närvarande Johan Andersson (S) ordförande Tony Ekblad (M) Henrik Wöhlecke (M) Claus-Göran Wodlin (M) Håkan Larsson (MP) Sven-Olov

Läs mer

2013-02-21. Johanna Morin 0413-626 97

2013-02-21. Johanna Morin 0413-626 97 Johanna Morin 0413-626 97 2013-02-21 Minnesanteckningar Handikappråd När: torsdagen den 21 februari 2013, kl. 13:00 Var: Medborgarhuset Närvarande: Henrik Wöhlecke, Snezana Milivojevic, Arne Westerberg,

Läs mer

Minnesanteckningar från befolkningsmötet 2010-11-17 klockan 19.00-21.00 i Tingbergsskolans matsal gällande område Lödöse

Minnesanteckningar från befolkningsmötet 2010-11-17 klockan 19.00-21.00 i Tingbergsskolans matsal gällande område Lödöse Datum Dnr Dpl 2010-11-17 Minnesanteckningar från befolkningsmötet 2010-11-17 klockan 19.00-21.00 i Tingbergsskolans matsal gällande område Lödöse Närvarande under kvällen fanns representanter från Lilla

Läs mer

Kalmars lokala brottsförebyggande råd. Plats Sammanträdesrum KS-salen PROTOKOLL. Tid Torsdag den 22 november kl. 13:00-16:00

Kalmars lokala brottsförebyggande råd. Plats Sammanträdesrum KS-salen PROTOKOLL. Tid Torsdag den 22 november kl. 13:00-16:00 Kalmars lokala brottsförebyggande råd Tid Torsdag den 22 november kl. 13:00-16:00 Plats Sammanträdesrum KS-salen Omfattning 23-31 Ledamöter Dzenita Abaza Carl-Henrik Sölvinger Christina Fosnes Linda Almqvist

Läs mer

PROTOKOLL - RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET

PROTOKOLL - RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET 2011 12 01 Kommunledningskontoret Sara Anderhov 46-413 - 626 97 PROTOKOLL - RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET Tid: Torsdag den 1 december, klockan 14:00 16:15 Lokal: Stadshuset, Sal Albert Sahlin Närvarande:

Läs mer

Stig Ögren, R Ros-Marie Eriksson, HRF Elsa Eriksson, SRF Syrene Öberg, HCK Gun Eirand, Nordmalings astma- och allergiförening

Stig Ögren, R Ros-Marie Eriksson, HRF Elsa Eriksson, SRF Syrene Öberg, HCK Gun Eirand, Nordmalings astma- och allergiförening 1(12) Plats och tid: Kommunhusets konferensrum 13.00 15.10 Beslutande: Margareta Gustavsson (s), ordförande Ingvar Kleinert (fp), vice ordförande Anneli Kuosmanen (s) Stig Ögren, R Ros-Marie Eriksson,

Läs mer

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (10) Kommunfullmäktige 2006-10-30

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (10) Kommunfullmäktige 2006-10-30 ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Medborgarhuset kl. 18.00 18.45 Beslutande Övriga närvarande Lena Larsson (s), ordförande, Cecilia Lind (s), Tony Hansson (s), Bernt Nilsson (s), Lars Månsson

Läs mer

Reviderad handlingsplan 2018

Reviderad handlingsplan 2018 1 Samverkansöverenskommelse Götene kommun och lokalpolisområde västra Skaraborg 2017-2018 Reviderad handlingsplan 2018 Samverkan för ökad trygghet Götene kommun och Polismyndigheten region väst, lokalpolisområde

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö rum 6 Måndag 26 augusti, 2012 kl. 14.00-16.30. Stefan Trönnhagen

Kommunkontoret, Bergsjö rum 6 Måndag 26 augusti, 2012 kl. 14.00-16.30. Stefan Trönnhagen NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (13) Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö rum 6 Måndag 26 augusti, 2012 kl. 14.00-16.30 ande Monica Olsson (s) Kajsa Gladh (m) Sig-Britt

Läs mer

2014-02-25. Lesley Holmberg (FP) ersättare. Eva Hallberg kommundirektör 13-16

2014-02-25. Lesley Holmberg (FP) ersättare. Eva Hallberg kommundirektör 13-16 Sammanträdesprotokoll Sida 1 (8) Plats och tid Stadshuset, klockan 14.00-16.10 ande Cecilia Lind (S) ordförande Tony Hansson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Lena Emilsson (S) tjg ers för

Läs mer

Dan Ottosson 070-5355609 Länsstyrelsen i Skåne län, Sociala sektionen

Dan Ottosson 070-5355609 Länsstyrelsen i Skåne län, Sociala sektionen 2009-03-16 Dan Ottosson 070-5355609 Länsstyrelsen i Skåne län, Sociala sektionen Ansökan om utvecklingsmedel till förebyggande insatser inom alkohol-och drogområdet 2009 Inledning Eslövs kommun har under

Läs mer

Trygghetsvandring, Harlösa. Medverkande: Syfte med trygghetsvandringen. Datum för genomförande: 7 maj 2014 Tid: 17:00-19:00

Trygghetsvandring, Harlösa. Medverkande: Syfte med trygghetsvandringen. Datum för genomförande: 7 maj 2014 Tid: 17:00-19:00 Trygghetsvandring, Harlösa Datum för genomförande: 7 maj 2014 Tid: 17:00-19:00 Medverkande: Cecilia Lind, kommunstyrelsen, Eslövs kommun Henrik Wöhlecke, kommunstyrelsen, Eslövs kommun Anette Linander,

Läs mer

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (15) Kommunfullmäktige 2008-05-26

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (15) Kommunfullmäktige 2008-05-26 ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (15) Plats och tid Medborgarhuset kl. 19.00-20.20 Beslutande Övriga närvarande Lena Larsson (s), ordförande, Cecilia Lind (s), Tony Hansson (s), Lena Emilsson (s), Bernt Nilsson

Läs mer

Madeleine Rosenqvist (KD) Kristina Nyman (S) Emma Magnusson (C) För Barn- och utbildningsnämnden Anna-Lena Josefsson (C) Lene Hollner (S)

Madeleine Rosenqvist (KD) Kristina Nyman (S) Emma Magnusson (C) För Barn- och utbildningsnämnden Anna-Lena Josefsson (C) Lene Hollner (S) MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Folkhälsorådet 2018-11-30 Plats och tid Kommunhuset Björken kl. 09.00-12.00 Beslutande För Kommunstyrelsen Madeleine Rosenqvist (KD) Kristina Nyman

Läs mer

Rutiner för samverkan mellan Barn- och utbildning (BU), Individoch familjeomsorg (IFO) samt Primärvården i Arjeplog NORRBUS.

Rutiner för samverkan mellan Barn- och utbildning (BU), Individoch familjeomsorg (IFO) samt Primärvården i Arjeplog NORRBUS. Rutiner för samverkan mellan Barn- och utbildning (BU), Individoch familjeomsorg (IFO) samt Primärvården i Arjeplog NORRBUS. 2012-04-18 Bakgrund Norrbottens läns landsting och kommunerna i Norrbotten har

Läs mer

klockan 13.15 16.00 Beslutande

klockan 13.15 16.00 Beslutande Plats och tid Kommunalhuset, Ljungarummet, torsdagen den 3 oktober 2013 klockan 13.15 16.00 ande Närvarande Stefan Gustafsson, ordförande Anders Åberg, socialchef Therese Rostedt, folkhälsoplanerare Lena

Läs mer

Mötesanteckningar, Rådet för funktionshinderfrågor

Mötesanteckningar, Rådet för funktionshinderfrågor Datum: 2019-03-05 Mötesanteckningar, Rådet för funktionshinderfrågor 2019-03-08 Tid och plats: fredagen den 8 mars 2019, kl. 9-12 i Nyeport, John G. Grönvalls plats 1, 541 37 Skövde. Deltagare: Ulla-Britt

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö rum 12 Måndag 4 april, 2011 kl.10:00-12:00

Kommunkontoret, Bergsjö rum 12 Måndag 4 april, 2011 kl.10:00-12:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum BRÅ-och Folkhälsoråd 1 (11) Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö rum 12 Måndag 4 april, 2011 kl.10:00-12:00 ande Monica Olsson (s) Ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Brottsförebyggande rådet 2012-09-10 17 (23) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, måndagen den 9 september 2012, kl. 08.30-09.40. Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Anneli Bengtsson, ordförande

Läs mer

Återrapportering av ekonomiskt stöd till lokalt brottsförebyggande projekt

Återrapportering av ekonomiskt stöd till lokalt brottsförebyggande projekt Återrapportering av ekonomiskt stöd till lokalt brottsförebyggande projekt Det sker mycket brottsförebyggande arbete runtom i landet, både som projekt och i den löpande verksamheten. Några av dessa insatser

Läs mer

Tony Ekblad (M) ledamot Tony Hansson (S) ledamot Bengt Andersson (M) ledamot Claus-Göran Wodlin (M) ledamot Karl-Erik Malmgren (S) ledamot

Tony Ekblad (M) ledamot Tony Hansson (S) ledamot Bengt Andersson (M) ledamot Claus-Göran Wodlin (M) ledamot Karl-Erik Malmgren (S) ledamot Sammanträdesprotokoll Sida 1 (7) Plats och tid Stadshuset, klockan 14-16.00 Beslutande Johan Andersson (S) ordförande Tony Ekblad (M) ledamot Tony Hansson (S) ledamot Bengt Andersson (M) ledamot Claus-Göran

Läs mer

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (9) Vård- och omsorgsnämnden

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (9) Vård- och omsorgsnämnden ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Stadshuset, kl. 17.30 18.30 ande Övriga närvarande Bernt Nilsson (S) Lesley Holmberg (FP) Agneta Nilsson (S) Elo Larsen (S) Kerstin Ekoxe (S) Lars-Erik Björklund

Läs mer

KARLSHAMNS KOMMUN PROTOKOLL SocN 14 1 Socialnämnden PROTOKOLL FRÅN SAMMANTRÄDE MED SOCIALNÄMNDEN

KARLSHAMNS KOMMUN PROTOKOLL SocN 14 1 Socialnämnden PROTOKOLL FRÅN SAMMANTRÄDE MED SOCIALNÄMNDEN KARLSHAMNS KOMMUN PROTOKOLL SocN 14 1 PROTOKOLL FRÅN SAMMANTRÄDE MED SOCIALNÄMNDEN Plats och tid: Årydssalen, Rådhuset, Karlshamn kl 14:50 16:00. Deltagande (markerade med x, i ledamots ställe tjänstgörande

Läs mer

ordförande tj ers. för K El-Haj (S) vice ordförande

ordförande tj ers. för K El-Haj (S) vice ordförande Sammanträdesprotokoll Sida 1 (11) Plats och tid Eslövs stadsbibliotek 19.00 19.50 ande Karin Reinisch (M) Stig-Åke Grönvall(S) Ann-Christin Waldén (FP) Karl-Erik Malmgren (S) Rebecka Barjosef (S) Jeanette

Läs mer

Mona Holmström Rita Poromaa, nämndsekreterare. Justeringens plats och tid Förvaltningsbyggnaden, onsdagen den 6 maj 2015, kl.

Mona Holmström Rita Poromaa, nämndsekreterare. Justeringens plats och tid Förvaltningsbyggnaden, onsdagen den 6 maj 2015, kl. orsammanträdesprotokoll1 Sid 1 (9) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 1 Tisdagen den 28 april 2015, KL 13:00 16:00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Bernt Nordgren, ordförande

Läs mer

Sessionssalen

Sessionssalen 2010-06-02 Sida 1 av 10 Plats och tid Sessionssalen 18.30 21.00 Beslutande Övriga deltagare Hans-Bertil Sinclair (m), ordförande, Socialnämnden Kurt Johansson, vice ordförande, NHR Åsbobygden Boris Svensson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Brottsförebyggande rådet 2013-05-27 10 (19) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, måndagen den 18 februari 2013, kl 08.30-11.00. Beslutande Björn Andersson, ordförande Anneli Bengtsson, vice kommunstyrelsens

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö rum 12 Måndag 23 augusti 2010 kl. 10:00-12:00

Kommunkontoret, Bergsjö rum 12 Måndag 23 augusti 2010 kl. 10:00-12:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BRÅ- och folkhälsorådet 2010-08-23 Sida 1 (13) Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö rum 12 Måndag 23 augusti 2010 kl. 10:00-12:00 Beslutande Monica Olsson (s)

Läs mer

Dan Ottosson Länsstyrelsen i Skåne län Sociala sektionen

Dan Ottosson Länsstyrelsen i Skåne län Sociala sektionen 1 2009-12-04 Dan Ottosson 0413-62091 Länsstyrelsen i Skåne län Sociala sektionen Slutrapport till Länsstyrelsen. Avser aktiviteter mellan 2008-10-13 och 2009-10-13. Projektaktiviteter Tillsyn Under oktober

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. BRÅ- och Folkhälsorådet 2014-03-24 1 (13) Kommunkontoret, Bergsjö rum Biblioteket Måndag 24 mars, 2014 kl. 14.00-15.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. BRÅ- och Folkhälsorådet 2014-03-24 1 (13) Kommunkontoret, Bergsjö rum Biblioteket Måndag 24 mars, 2014 kl. 14.00-15. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (13) Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö rum Biblioteket Måndag 24 mars, 2014 kl. 14.00-15.30 ande Monica Olsson (s) Sigbritt Persson

Läs mer

Innehåll Mötets öppnande Val av justerare 11 Föregående protokoll 4 12 Lägesredogörelse 2018/ Information från länsstyrelsens

Innehåll Mötets öppnande Val av justerare 11 Föregående protokoll 4 12 Lägesredogörelse 2018/ Information från länsstyrelsens Innehåll Mötets öppnande Val av justerare 11 Föregående protokoll 4 12 Lägesredogörelse 2018/1163 5 13 Information från länsstyrelsens 2018/1163 6 brottsförebyggande koordinator 14 Information från säkerhetssamordnare

Läs mer

1 (8) SAMVERKAN BARN OCH UNGDOM Protokoll

1 (8) SAMVERKAN BARN OCH UNGDOM Protokoll 1 (8) Tid och plats Torsdag 8 maj 2014, kl. 8:30-11:00. Sammanträdesrummet Kronoparkssalen, Bibliotekshuset. Ledamöter Övriga närvarande Ordförande Niklas Wikström (FP) barn- och ungdomsnämnden Björn Samuelsson

Läs mer

Brottsförebyggande strateg Ola Åkesson Tyresö kommun

Brottsförebyggande strateg Ola Åkesson Tyresö kommun Brottsförebyggande strateg Ola Åkesson Tyresö kommun Vem är Ola Åkesson brottsförebyggande strategen? Vad gör en brottsförebyggande strateg? Mitt huvuduppdrag är att jobba med trygghet och brottsförebyggande

Läs mer

Minnesanteckningar Brottsförebyggande rådet, BRÅ, den 26 november 2015

Minnesanteckningar Brottsförebyggande rådet, BRÅ, den 26 november 2015 MINNESANTECKNINGAR 1 (5) Kommunledningskontoret Datum Minnesanteckningar Brottsförebyggande rådet, BRÅ, den 26 november 2015 Lokal: Dävensö, Kulturhuset Tid: 9.00-10.30 Närvarande: Tomas Wrhåde, Brandförsvaret

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid 2007-09-20 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid 2007-09-20 1 (11) 2007-09-20 1 (11) Plats och tid Trädhuset Kl 13.30 15.40 Beslutande Ersättare Anna Gustavsson, ON ordf Birgitta Nilsson, NHR Ingvar Malmström, Hjärt o lungsjukas förening Helen Larsson, FUB Kerstin Rittbo,

Läs mer

Janet Andersson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Annette Linander (C) ledamot Håkan Svensson-Sixbo (V) ledamot

Janet Andersson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Annette Linander (C) ledamot Håkan Svensson-Sixbo (V) ledamot Sammanträdesprotokoll Sida 1 (11) Plats och tid Stadshuset, klockan 09.00-10.15 Beslutande Johan Andersson (S) ordförande Janet Andersson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Annette Linander

Läs mer

ordföranden Ledamöter Ewa Ström HSO/HRF Elisabeth Bergvall HSO/R Dagny Mörk SRF Yvonne Holmberg HSO/Astma och Allergi

ordföranden Ledamöter Ewa Ström HSO/HRF Elisabeth Bergvall HSO/R Dagny Mörk SRF Yvonne Holmberg HSO/Astma och Allergi HANDIKAPPRÅDET VID TRAFIK- OCH RENHÅLLNINGSNÄMNDEN OCH STOCKHOLMS STADS PARKERING AB PROTOKOLL 7/2008 Sammanträdesdag 2008-08-27 Torsdagen den 26 augusti 2008 Kl. 14.30-17.30 Justerat den Justerat den

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Arbete och välfärdsnämnden, vice ordförande

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Arbete och välfärdsnämnden, vice ordförande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid: Polisen, Kristianstad 09.30-12.00 Närvarande Radovan Javurek Katarina Honoré Joakim Thuresson Maria Asklund Agneta Ekner Carlsson Ulf Stenåsen Margareta Melin Lars

Läs mer

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (14) Kultur- och fritidsnämnden 2008-03-26

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (14) Kultur- och fritidsnämnden 2008-03-26 ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Stadsbiblioteket, Eslöv kl 19.00 20.45 ande Khalid El-Haj (s) ordförande Karin Reinisch (m) Stig-Åke Grönvall (s) Lena Åkesson (c) Margaretha Holmquist (fp)

Läs mer

Beredningsuppdrag Trygg och säker kommun

Beredningsuppdrag Trygg och säker kommun MINNESANTECKNINGAR Beredningsuppdrag Trygg och säker kommun Beredning: Beredning för samhällsutveckling Uppdrag: Trygg och säker kommun Tid: 27 september 2016 kl. 13:30-16:00 Plats: Stadshuset, Grå Närvarande:

Läs mer

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1(13 ) Servicenämnden 2009-03-18

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1(13 ) Servicenämnden 2009-03-18 ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1(13 ) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Sahlin, kl 18.00 Beslutande Lars Månsson (s) Ordförande Else-Maj Nilsson (s) Claes Jönsson (s) Irene Somers (s) tjänstgörande ersättare

Läs mer

1 Mötets öppnande, upprop Ordförande hälsade välkommen förklarade mötet öppnat och ett upprop gjordes.

1 Mötets öppnande, upprop Ordförande hälsade välkommen förklarade mötet öppnat och ett upprop gjordes. PROTOKOLL ORGAN: Kommunala funktionshinderrådet, KFR TID: Onsdagen den 6 maj 2009 klockan 13.30 16.30 PLATS: Svansjörummet, Kommunhuset Kinna Närvarande: Karin Jageby ordförande Eva-Karin Torhem-A vice

Läs mer

PROJEKTANSÖKAN GÄLLANDE FÖREBYGGANDE INSATSER BLAND UNGDOMAR GENOM LOKALA FÖRÄLDRAVANDRINGAR I FARSTA

PROJEKTANSÖKAN GÄLLANDE FÖREBYGGANDE INSATSER BLAND UNGDOMAR GENOM LOKALA FÖRÄLDRAVANDRINGAR I FARSTA S FARSTA STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR FÖRSKOLA, FRITID OCH KULTUR SID 1 (5) 2007-03-02 Länsstyrelsen i Stockholms län Sociala enheten Box 22067 104 22 Stockholm PROJEKTANSÖKAN GÄLLANDE FÖREBYGGANDE

Läs mer

Sammanträdesdatum. Klockan , Östra kommunhuset

Sammanträdesdatum. Klockan , Östra kommunhuset SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Drog- och brottsförebyggande rådet l (1) Plats ochtid Klockan 09.00-1 1.30, Östra huset Närvarande Radovan Javurek, ordförande Sabina Månsson Hultgren, vice Anna Nordin, Drog- och

Läs mer

Reviderad 2014-11-17. Handlingsplan för elevhälsa på Hagalidskolan

Reviderad 2014-11-17. Handlingsplan för elevhälsa på Hagalidskolan Handlingsplan för elevhälsa på Hagalidskolan Skapat den 2014-08-14 Handlingsplan för elevhälsa på Hagalidskolan Att arbeta med elevhälsa innefattar alla åtgärder som vidtas för att skapa en miljö som främjar

Läs mer

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (11) Vård- och omsorgsnämnden

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (11) Vård- och omsorgsnämnden ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (11) Plats och tid Stadshuset, kl. 17.30 19.20 ande Övriga närvarande Bernt Nilsson (S) Lesley Holmberg (FP) Elo Larsen (S) Agneta Nilsson (S) Kerstin Ekoxe (S) Gabriel Barjosef

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet 2009-06-02 16 Plats och tid Bjurbäcksrummet kl. 13.00 16.00 Beslutande Ida Brinning-Klasson, ordf. (fp) Henrik Jansson (m) 18-24 Kent Oskarsson (s) Jan-Olof Larsson, ks ou (m) Övriga närvarande Paula Bergman,

Läs mer

Likabehandlingsplan för Häggska förskola

Likabehandlingsplan för Häggska förskola Vetlanda kommun Barn- och utbildningsförvaltningen Likabehandlingsplan för Häggska förskola Vision/ledningsdeklaration Vi utgår från vårt förhållningssätt mot alla på Häggska förskolan, som vi tidigare

Läs mer

ANTECKNINGAR Sida 1(8) Trygghets- och säkerhetsrådet

ANTECKNINGAR Sida 1(8) Trygghets- och säkerhetsrådet ANTECKNINGAR Sida 1(8) Plats och tid Strömmarummet, kommunhuset klockan 10:00 12:00 Närvarande Kommunstyrelsen Per-Olof Hermansson Peter Landgren Barn- och utbildningsförvaltningen Dennis Reinhold Kultur-

Läs mer

Amanda Skoog, Veingeskolan Emanuela Haslaris, Veingeskolan Maja Isaksson Blomquist, Veingeskolan

Amanda Skoog, Veingeskolan Emanuela Haslaris, Veingeskolan Maja Isaksson Blomquist, Veingeskolan 1 MINNESANTECNINGAR Vibesgården i Veinge Ungdomsforum 15-04-21 Dnr: KS 2015- Plats och tid, kl. 16.30 18.00 Ungdomar Amanda Skoog, Veingeskolan Emanuela Haslaris, Veingeskolan Maja Isaksson Blomquist,

Läs mer

Lokala Brottsförebyggande Rådet

Lokala Brottsförebyggande Rådet 1 av 12 Plats och tid Skurup, 18.00 21.00 Beslutande Ordförande Maritha Johansson ( S ) Kristina Andersson ( M ) Göran Larsson ( MP ) 18.00-20.00 Roland Hansson ( S ) 20.00-21.00 Inger Steinbichler (KV)

Läs mer

Politiskt valda ledamöter Marie-Louise Löwenbeck Birgitta Karlsson Tommy Eckelöv

Politiskt valda ledamöter Marie-Louise Löwenbeck Birgitta Karlsson Tommy Eckelöv Handikapprådet 2009-11-26 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Tuna Torg 1, Vallentuna torsdagen den 26 november kl. 19.00 Beslutande Ersättare Politiskt valda ledamöter Marie-Louise

Läs mer

Plats: Sunne Tid: 10.00-15.30 Lämnat återbud: Ann Kristin Kallesgården, Peter Agge,Thomas Klasér, Jocke Gustafsson och Jonas Hed

Plats: Sunne Tid: 10.00-15.30 Lämnat återbud: Ann Kristin Kallesgården, Peter Agge,Thomas Klasér, Jocke Gustafsson och Jonas Hed Protokoll från styrelsmöte 2013-05-14 Plats: Sunne Tid: 10.00-15.30 Lämnat återbud: Ann Kristin Kallesgården, Peter Agge,Thomas Klasér, Jocke Gustafsson och Jonas Hed 1) Mötets öppnande Johan förklarar

Läs mer

PROTOKOLL - RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET

PROTOKOLL - RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET 2012 04 19 Kommunledningskontoret Johanna Morin 46-413 - 626 97 PROTOKOLL - RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET Tid: torsdag den 19 april, klockan 14:00 16:00 Lokal: Stadshuset, Sal Albert Sahlin Närvarande:

Läs mer

Samverkansavtal mellan polisen och Eslo vs kommun

Samverkansavtal mellan polisen och Eslo vs kommun Samverkansavtal mellan polisen och Eslo vs kommun 2015-18 För att nå framgång i arbetet med att minska brottsligheten och öka tryggheten i Eslövs kommun krävs att samhällets alla aktörer samarbetar. För

Läs mer

Protokoll. Översiktsplaneringsutskottet. Kompassen, kl. 8:30-10:50, med ajournering kl. 9:40-9:50

Protokoll. Översiktsplaneringsutskottet. Kompassen, kl. 8:30-10:50, med ajournering kl. 9:40-9:50 Sammanträde Plats och lid Ledamöter Övriga Kompassen, kl. 8:30-10:50, med ajournering kl. 9:40-9:50 Henrik Sundström (M) Ordforande Tage Nolstedt (C) Ralph Steen (FP) Magnus Jacobsson (KO) Cecilia Sandberg

Läs mer

Bakgrund. Genomförande 2009-11-25

Bakgrund. Genomförande 2009-11-25 Lokala brottsförebyggande rådet Sofie Ceder, samordnare Tel: 0457-61 89 61 E-post: sofie.ceder@ronneby.se Till Ansvariga verksamhetschefer Bakgrund Det lokala brottsförebyggande rådet (Brå) genomför två

Läs mer

Rose-Marie Goding Blomdahl Bjd/Grs Aksanna Annerfeldt, M:1/ M:2

Rose-Marie Goding Blomdahl Bjd/Grs Aksanna Annerfeldt, M:1/ M:2 1/5 Protokoll Skolrådsmöte 2010-03-16 Dag: Onsdag 16 mars 2011 Tid: Kl.18.30 20.00 Plats: Viggestorpsskolans personalrum Närvarande: Svälthagsskolan Peter Vind (Sekreterare) Tomas Lindgren Ulrika Söderberg

Läs mer

Ortsutvecklingsmöte i Skepplanda

Ortsutvecklingsmöte i Skepplanda MINNESANTECKNINGAR 1(5) Datum och tid 2014-10-21, 19:00-21:15 Plats Presidium Sekreterare Inbjudna Skepplanda Bygdegård, Skepplanda Sven Rydén, ordförande Klas Nordh, 2:e vice ordförande] Lisbeth Sjöström

Läs mer

Ärende 1 Genomgång av senaste anteckningar och möten

Ärende 1 Genomgång av senaste anteckningar och möten ARIKTEKTLEDNINGSGRUP PEN 10 FEBRUARI 2011 SIDAN 1 AV 5 GÖTEBORG MINNESANTECKNINGAR Närvarande: Ordf. Joakim Svärdström, länssamordnare Västkom Karl Andersson, IT-samordnare Fyrbodal Jonas Blixt, IT-samordnare

Läs mer

Kommunala rådet för funktionshindrade

Kommunala rådet för funktionshindrade 2017-09-12 1 (8) Plats och tid Sammanträdesrum 1, kl. 10.00-11.00 Beslutande Från handikapporganisationerna Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Agneta Lindberg (S), ordf. Percy

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Miljö- och hälsorådet (12)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Miljö- och hälsorådet (12) Nr 2 Miljö- och hälsorådet 2005-06-13 1(12) Plats och tid Melleruds kommunkontor, måndagen den 13 juni 2005, klockan 13.00 16.30 ande Robert Svensson (c) Kerstin Nordström (s) Gösta Olsson (s) Stig Andersson

Läs mer

ordförande tj.ers. för K El-Haj (S) 2:e vice ordförande

ordförande tj.ers. för K El-Haj (S) 2:e vice ordförande Sammanträdesprotokoll Sida 1 (11) Plats och tid Eslövs stadsbibliotek 18.30 19.00 ande Karin Reinisch (M) Stig-Åke Grönvall (S) Ann-Christin Waldén (FP) Karl-Erik Malmgren (S) Kamal Hathamuna Blyborg (S)

Läs mer

Ljungdalaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Ljungdalaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Ljungdalaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleklass och Grundskola upp till årskurs 6 Läsår: 2014/2015 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Tid och plats Torsdag 20 februari 2014, kl. 09:00-12:00 Fröding Arena, Kronoparken.

Tid och plats Torsdag 20 februari 2014, kl. 09:00-12:00 Fröding Arena, Kronoparken. sid 1 (10) Tid och plats Torsdag 20 februari 2014, kl. 09:00-12:00 Fröding Arena, Kronoparken. Ledamöter Övriga närvarande Justerare Ordförande Niklas Wikström (FP) barn- och ungdomsnämnden Per-Inge Lidén

Läs mer

KRISTINEHAMNS KOMMUN PROTOKOLL Sida Kommunala Handikapprådet (KHR) 091028 1 (7) Plats: Stora Björn Nya Kyrkogatan 21

KRISTINEHAMNS KOMMUN PROTOKOLL Sida Kommunala Handikapprådet (KHR) 091028 1 (7) Plats: Stora Björn Nya Kyrkogatan 21 Kommunala Handikapprådet (KHR) 091028 1 (7) Tid: 15.00 16.10 Plats: Stora Björn Nya Kyrkogatan 21 Närv: Bosse Pettersson ordförande Juno Lindberg Handikappsamv Ingegerd Karlsson Socialnämnden Inga-Lill

Läs mer

... KARLS BORGS KOMMUN. Kommunhuset, måndagen den 13 januari 2014 kl

... KARLS BORGS KOMMUN. Kommunhuset, måndagen den 13 januari 2014 kl Sammantrlidesdatum Brottsförebyggande rådet, BRA 2014-01-13 l Plats och tid Kommunhuset, måndagen den 13 januari 2014 kl. 09.00-09.45 Närvarande (ordinarie Peter Lindroth Kjell Sjölund Staffan MyrselI

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Sessionssalen, 2017-11-08 kl 17:30-18.50 35-44 Beslutande Lotta Carlsson (DHR), Annelie Källkvist (SRF), Jonny Lejonberg (HRF), Marita Dahlqvist (RSMH Hoppet), Göte Johansson (Strokeföreningen), Anna-Karin

Läs mer

Sessionssalen 18.30 20.30

Sessionssalen 18.30 20.30 2010-09-08 Sida 1 av 12 Plats och tid Sessionssalen 18.30 20.30 Beslutande Övriga deltagare Hans-Bertil Sinclair (m), ordförande, Socialnämnden Boris Svensson (s), Socialnämnden Kent Lodesjö (s), Plan-och

Läs mer