Innehållförteckning. Copyright Visma Enterprise AB. All rights reserved

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Innehållförteckning. Copyright Visma Enterprise AB. All rights reserved"

Transkript

1 Innehållförteckning 1. Information gällande ferielöner, Bilaga M punkt Bakgrund Ny Orsak Tjänstledig Sport/Påsk Hantering för att kringgå problemet Alternativ hantering med kvoterat avdrag enligt SKL s tolkning Sent påsklov - Ledig 25 mars - 3 april Tidigt påsklov - Ledig mars Problem gällande beräkning av feriedagar Hantering för att kringgå problem... 6

2 1. Information gällande ferielöner, Bilaga M punkt 10 Detta är en förtydligande information gällande hanteringen för Bilaga M punkt 10 (bryt av pågående frånvaro inför lov) samt en beskrivning av fel som kan uppstå till följd av den nya hanteringen. 1.1 Bakgrund I Bilaga M, punkt 10 finns regel som säger att den anställde inte har rätt till lön under lovet om personen inför lovet avbryter en pågående ledighet för studier eller vård av barn(föräldraledighet). Oklarhet fanns tidigare gällande hur avdrag under lovet ska beräknas men efter tolkning från SKL har vi fått besked att avdrag under påsk och sportlov skall göras med kvotberäkning där arbetsfria dagar skall räknas som om de vore arbetsdagar under lovet. Kompletterande funktionalitet kom i version (se versionsinformation kap ) för att kunna göra rätt frånvaro-avdragsberäkning. Nu har det visat sig att det uppstår fel till följd av den nya hanteringen. Ett fel i beräkningen av betalda feriedagar uppstår för anställda som inte tjänat in alla betalda feriedagar. Antalet betalda feriedagar blir fler än de ska vara. Ett annat fel är att rätt löneavdrag inte kan göras maskinellt i alla lägen när denna regeln för Bilaga M punkt 10 gäller. Denna information beskriver hur du kan kringgå problemen och hur inställningar bör göras. 1.2 Ny Orsak Tjänstledig Sport/Påsk För rätt hantering krävs ny orsak TjlLovF Tjänstledig Sport/Påsk, som kom i ett extra tabellutskick för mars Viktigt att tänka på är att orsaken också ska finnas i Orsaksgrupp ledkalb. 1.3 Hantering för att kringgå problemet Det lättaste sättet för att kringgå problemet är att endast ha inställning i lovåret med lovtyp Lov och i år inte längre använda lovtyp Lov Sport- /Påsklov. Då kommer tjänstledighetsavdrag för loven alltid att beräknas med kalenderdagsberäkning (vilket då inte överensstämmer med hur SKL sagt att avdrag ska göras).

3 En skuld kan då uppstå som följd av de avdrag som görs. Skulle det ske så måste avdraget justeras, antingen genom att frånvaron rapporteras sammanhängande för hela månaden om det är möjligt eller att justering görs via Tillägg/Avdrag. Se exempel nedan. Påsklovet infaller mars. Frånvaro rapporteras enligt detta En bruttolöneskuld uppstår som följd av frånvarorapporteringen. Vi ändrar frånvarorapporteringen från fredagen den 18e mars till söndagen den 20e mars och får istället följande frånvaroavdrag. En förutsättning för att få avdrag på detta sätt är att både tjänstledighetsorsaken och studieledighetsorsaken finns med i orsaksgrupp BilagaM. Om frånvaron inte kan rapporteras utan att skuld uppstår kan korrigering behöva göras via Tillägg/Avdrag.

4 1.4 Alternativ hantering med kvoterat avdrag enligt SKL s tolkning. Nedan följer en beskrivning på ett alternativt hanteringssätt där beräkning sker med kvotererat avdrag under sport- och påsklov. Pga alla problem som denna hantering medför har vi valt att inte rekommendera denna hantering Sent påsklov - Ledig 25 mars - 3 april. Enligt SKL börjar påsklovet den 29 mars. För ledigheter som avbryts från den 22 mars eller senare innan påsklovet och fortsätter igen den 4 april så har den anställde inte rätt till lön för dagarna 29 mars till 1 april. Avdrag ska då göras med kvoterat avdrag. Eftersom den anställde inte har arbetstid enligt helgdagskalendern under dessa dagar så har en specialhantering gjorts i lovårs-kalendern för att ett kvoterat tjänstledighetsavdrag ska kunna beräknas trots att det inte finns verkliga arbetsdagar schemalagda. I lovårskalendern ska dessa dagar markeras med Lovtyp Påsk-/Sportlov (ny lovtyp i version ). Om även långfredagen den 25 mars och annandagpåsk den 28 mars får denna lovtyp så kommer kvoterat avdrag att göras även för dessa dagar, vilket är fel enligt den information vi fått från SKL. Då kan resultatet bli att en skuld uppstår, t ex om ledigheten bryts först den 24e mars. Lovårskalendern fylls i på följande sätt: Tidigt påsklov - Ledig mars. För ledigheter som avbryts från den 14 eller senare innan påsklovet så har den anställde inte rätt till lön för dagarna Avdrag ska göras med kvoterad beräkning, dvs per arbetsdag om det inte varit påsklov. I lovårskalendern ska dessa dagar markeras med Lovtyp Påsk-/Sportlov. Då kan resultatet bli att en skuld uppstår, t ex om ledigheten bryts först den 18e mars och ledigheten fortsätter igen den 29e mars. Nedan visas hur Lovdagarna ska markeras i lovårskalendern.

5 Problem med tjänstledighetsavdrag: För en ferieanställd som avbryter sin ledighet t ex den 18 mars och fortsätter ledigheten den 29 mars görs ändå inte något maskinellt tjänstledighetsavdrag (med orsak TjlLovF Tjänstledig Sport/Påsk ) dras inte maskinellt när inställningen är gjord på detta sätt. En manuell rapportering av avdraget måste därför göras, rapportera Men för att den manuella rapporteringen ska ge rätt avdrag måste ändå lovdagarna läggas in i lovårskalendern enligt ovan Problem gällande beräkning av feriedagar När inställning för lovdagar i lovårskalendern är gjord med lovtyp Lov sport/påsk så kommer beräkningen av antal A-dagar som den anställde tjänat in att bli fel för anställda som inte har tjänat in alla 194 A- dagarna. Beräkningen av antal intjänade A-dagar styr hur många betalda feriedagar den anställde kommer att få. Dvs anställda som börjat under arbetsåret eller som har slutat efter en lovperiod med lovdagar för Lov sport/påsk eller som har ej semestergrundande frånvaro under Lov sport/påsklov kommer att få felaktig beräkning av antal betalda feriedagar (för många betalda). För att få en korrekt beräkning av antalet feriedagar rekommenderar vi därför följande: Innan Beräkning av ferielön startas i driftkalendariet så skall inställning gällande lovdagar göras med lovtyp Lov på alla lovår för alla lovdagar. När beräkningen gått klart kan lovåret åter ställas in med lovtyp Lov Sport/Påsk för att få frånvaroavdrag rätt beräknade i löneberäkningar. Om ni inte återställer lovtyp till Lov påsk- /sport utan ligger kvar med inställning för Lov så kommer avdrag att beräknas med kalenderdagsberäkning(tjlvintf) istället för eventuella tjänstledighetsavdrag (TjlLovF) som löneberäknas, en konsekvens av detta kan bli att löneskuld kan uppstå för någon anställd till följd av frånvaroavdrag.

6 1.4.4 Hantering för att kringgå problem 2 uppsättningar av lovdagar behöver finnas. Ett som hanterar löneberäkning (frånvaroavdrag). En annan som hanterar ferieberäkning (beräkning av antal betalda feriedagar). När lovdagar är ifylld enligt exempel i kap respektive Exportera ut lovdagarna Byt namn på den exporterade filen till T552LÖN.RSP (när lovdagarna är markerade med lovtyp Lov Sport-/Påsk ) Ändra på lovdagarna så att alla lovdagar har lovtyp Lov på alla lovdagar i alla lovår. Exportera ut tabell 552 igen. Byt namn på den exporterade filen till T552FERI.RSP (detta är maxantalet tecken på filen, vid längre namn kan den inte importeras). Nu finns 2 textfiler som med hjälp av import snabbt kan ändra lovtyp på alla lovdagarna i alla lovår.

7 När ferielöner ska beräknas så måste filen T552FERI.RSP importeras Kontrollera på ett lovår att rätt inställningar importerats. När T552FERI.RSP importerats kan Beräkna ferielön startas i driftkalendariet. Efter att beräkningen gått klart så skall filen T552LÖN.RSP importeras. Detta för hantering av tjänstledighetsavdraget under påsk-/sportlovet ska kunna hanteras. Kontrollera på ett lovår att rätt inställningar importerats. Gör detta moment inför varje Beräkning ferielön. Notera! Fel antal betalda feriedagar kan visas vid simulering när inställningarna på lovdagarna är gjord med Lov Sport- /Påsk. Om det finns anställda som slutar efter sport- /påsklov kan antalet betalda feriedagar bli någon dag fler i slutlönen än vad som är intjänats pga att Lov Sport- /Påsk-dagarna kommer att räknas som intjänade A-dagar.

Instruktion Ferie- och Uppehållslön

Instruktion Ferie- och Uppehållslön 1 (5) Instruktion Ferie- och Uppehållslön 2 (5) Innehållsförteckning 1 Kontrollera tabeller... 3 1.1 Tabell Lovdagar per år (används endast för ferieanställningar)... 3 1.2 Tabell Helgarbetstid... 4 1.3

Läs mer

ADITRO OUR FOCUS BENEFITS YOURS INFORMATION KRING VERSIONER UNDER HÖSTEN /08/2014 COPYRIGHT ADITRO. ALL RIGHTS RESERVED.

ADITRO OUR FOCUS BENEFITS YOURS INFORMATION KRING VERSIONER UNDER HÖSTEN /08/2014 COPYRIGHT ADITRO. ALL RIGHTS RESERVED. ADITRO OUR FOCUS BENEFITS YOURS INFORMATION KRING VERSIONER UNDER HÖSTEN 2014 21/08/2014 COPYRIGHT ADITRO. ALL RIGHTS RESERVED. 1 Information kring höstens leveranser till publika kunder i Sverige avseende

Läs mer

Självservice. Utbildningsmaterial. Personec P. Person - anställning Personec P. Ferieanställning. Ferieanställning med schema. Chef/Chefstöd 1(17)

Självservice. Utbildningsmaterial. Personec P. Person - anställning Personec P. Ferieanställning. Ferieanställning med schema. Chef/Chefstöd 1(17) 1(17) Självservice Utbildningsmaterial Chef/Chefstöd Personec P Person - anställning Personec P Ferieanställning med schema Person Chef/Chefstöd - anställning Ferieanställning Version 1.2 091022 2(14)

Läs mer

Klicka här för att ändra format Välkommen! Ferielön

Klicka här för att ändra format Välkommen! Ferielön Välkommen! Ferielön på Program Vad är ferietjänst? Hur tjänas ferielön in? När utbetalas ferielön? Anställd del av år Ferietjänst och föräldraledighet Ferietjänst och sjukdom på Ferietjänst och semester

Läs mer

Självservice. Personec P. Chef/Chefstöd. Person - anställning Uppehållsanställning. Version

Självservice. Personec P. Chef/Chefstöd. Person - anställning Uppehållsanställning. Version Självservice Chef/Chefstöd Personec P Person - anställning Uppehållsanställning Version 1.2 091022 2(10) Innehåll Registrering av uppehållsanställning 3 Beräkning av uppehållslön 7 Ledigheter under uppehåll

Läs mer

Kommentar till Branschavtal Utbildning

Kommentar till Branschavtal Utbildning 1 (14) Kommentar till Branschavtal Utbildning Ferielönebestämmelser för lärare 6 mom 3 Kommentar till Branschavtal Utbildning...1 Ferielönebestämmelser för lärare 6 mom 3...1 Utgångspunkter...2 Definitioner

Läs mer

KFOs LATHUND OM FERIELÖN. Information från KFO och Lärarförbundets och Lärarnas Riksförbunds Samverkansråd.

KFOs LATHUND OM FERIELÖN. Information från KFO och Lärarförbundets och Lärarnas Riksförbunds Samverkansråd. KFOs LATHUND OM FERIELÖN Information från KFO och Lärarförbundets och Lärarnas Riksförbunds Samverkansråd. Så räknar du ferielön I korthet innebär ferielönesystemet att läraren måste tjäna in sin ferielön,

Läs mer

Ferie & Uppehåll. 2012-06-15 1 av 21

Ferie & Uppehåll. 2012-06-15 1 av 21 Ferie & Uppehåll 2012-06-15 1 av 21 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Registrera en ferieanställning... 3 Registrera en uppehållsanställning... 6 Utdrag ur belastningsregister... 9 Ferielön... 10 Begreppsdefinitioner...

Läs mer

Ferielön. Beräkning av ferielön

Ferielön. Beräkning av ferielön Ferielön Ferielön är den lön som läraren erhåller under ferieperioderna (sommarlov och jullov). Grunden för ferielön är att en lärare arbetar mer än 40 timmar i veckan under 194 dagar per arbetsår, utan

Läs mer

Semesteromställning 2017

Semesteromställning 2017 Semesteromställning 2017 Instruktion Personec P Innehållsförteckning 1 Instruktion gällande semester januari 2017... 3 1.1 Bakgrund... 3 2 Information om semesteromställning 2017... 4 2.1 Allmänt... 4

Läs mer

Lönearter Sjuk- och rehabilitering

Lönearter Sjuk- och rehabilitering sid 1 (9) Lönearter Sjuk- och rehabilitering Systeminformation Version Information 140328 Första upplagan 170329 Ny löneart sjukfrånvaro under utredning 170420 Korrigering av löneart under 1.6 samt förtydligande

Läs mer

KFOs lilla lathund. Om ferielön. Information från KFO och Lärarförbundets och Lärarnas Riksförbunds Samverkansråd.

KFOs lilla lathund. Om ferielön. Information från KFO och Lärarförbundets och Lärarnas Riksförbunds Samverkansråd. KFOs lilla lathund Om ferielön Information från KFO och Lärarförbundets och Lärarnas Riksförbunds Samverkansråd. Om ferielön 3 Så räknar du ferielön 3 Vad är ferielön? 3 Beräkning av ferielön 4 Några exempel

Läs mer

Semesterskuld Månadslön, Intjänande år = Föregående år

Semesterskuld Månadslön, Intjänande år = Föregående år Semesterskuld Månadslön, Intjänande år = Föregående år I ett företag kan du löpande, i samband med period eller årsbokslut, ta ut listor på företagets ackumulerade semesterskuld. Semesterskuld är företagets

Läs mer

Redogörelse. för ÖLA Komplement Ferielön. Särskilda bestämmelser om arbetstid m.m. för lärare (AB 95 Bilaga M) Punkt 7-16

Redogörelse. för ÖLA Komplement Ferielön. Särskilda bestämmelser om arbetstid m.m. för lärare (AB 95 Bilaga M) Punkt 7-16 Redogörelse för ÖLA 2000 Komplement Ferielön Särskilda bestämmelser om arbetstid m.m. för lärare (AB 95 Bilaga M) Punkt 7-16 Enligt upphovsrättslagen är det förbjudet att, utan medgivande från Svenska

Läs mer

Semesterskuld Månadslön, Intjänande år = Innevarande år

Semesterskuld Månadslön, Intjänande år = Innevarande år Semesterskuld Månadslön, Intjänande år = Innevarande år I ett företag kan du löpande, i samband med period eller årsbokslut, ta ut listor på företagets ackumulerade semesterskuld. Semesterskuld är företagets

Läs mer

Semesterårsskifte Löpande semesterår

Semesterårsskifte Löpande semesterår Semesterårsskifte Löpande semesterår Inledning Här beskrivs hur du genomför ditt semesterårsskifte, dvs hur du gör en semesterberäkning i programmet så att de nya semesterdagarna genereras. Manualen gäller

Läs mer

Semesterberäkning Allmänna inställningar

Semesterberäkning Allmänna inställningar Semesterberäkning Allmänna inställningar Gemensamt för samtliga semesteravtal är: Semestergrundande anställningstid Den semestergrundande anställningstiden räknas fram genom att antalet kalenderdagar under

Läs mer

Semesterinstruktion... 1 När gör vi semersteromställningen i systemet? Varför ser mars konstig ut?... 1 Semesteromställningen...

Semesterinstruktion... 1 När gör vi semersteromställningen i systemet? Varför ser mars konstig ut?... 1 Semesteromställningen... Semesterinstruktion... 1 När gör vi semersteromställningen i systemet?... 1 Varför ser mars konstig ut?... 1 Semesteromställningen... 1 Lönevarningar... 1 Semestersteravstämning... 6 Kan man skapa en lista

Läs mer

Introduktion till Rapporter. Manual för chef och chefsstöd

Introduktion till Rapporter. Manual för chef och chefsstöd Introduktion till Rapporter Manual för chef och chefsstöd 1 Innehållsförteckning Rapporter... 3 Adresser... 4 Anställningsuppgifter... 5 Semester... 7 Ferier... 8 Uppehåll... 9 Ackumulatorer...10 Avvikande

Läs mer

Semesterberäkning, intjänande år = innevarande år

Semesterberäkning, intjänande år = innevarande år Semesterberäkning, intjänande år = innevarande år Om företaget har sammanfallande intjänandeår och semesterår, bör du tänka på att anställda som slutar innan årets slut kan ha fått för mycket betald semester.

Läs mer

Särskilda bestämmelser om arbetstider m.m. för lärare

Särskilda bestämmelser om arbetstider m.m. för lärare Utdrag ur bilaga M till AB Särskilda bestämmelser om arbetstider m.m. för lärare Tillämpningsområde Punkterna 1 7 gäller inte lärare som är medlemmar i Sveriges Ingenjörer, såvida inte annat överenskommit

Läs mer

Lönehantering i Personec P. Manual för chef och chefsstöd

Lönehantering i Personec P. Manual för chef och chefsstöd Lönehantering i Personec P Manual för chef och chefsstöd Sida 2 av 24 Innehållsförteckning Frånvaro... 3 Semester... 6 Föräldraledighet... 9 Tjänstledighet... 11 Del av dag... 12 Sjukdom... 13 Avvikande

Läs mer

Semesteravtal 21, Byggnads Plåt, månadsavlönade

Semesteravtal 21, Byggnads Plåt, månadsavlönade Semesteravtal 21, Byggnads Plåt, månadsavlönade Det beräknas fram betalda dagar som den anställde tjänat in under intjänandeåret samt en semesterlön som utgör 13,2% på semesterlönegrundande rörlig lön

Läs mer

Användarmeddelande (maj 2012) Ny programversion. Version 12.2a

Användarmeddelande (maj 2012) Ny programversion. Version 12.2a Användarmeddelande (maj 2012) Ny programversion Version 12.2a Bäste Kund! På följande sidor kan du läsa om de nyheter som tillkommit under våren 2012 i FLEX Lön. Bland nyheterna kan nämnas en funktion

Läs mer

Hur du tidrapporterar som konsult Manual för konsulter som arbetar för Randstad eller Dfind.

Hur du tidrapporterar som konsult Manual för konsulter som arbetar för Randstad eller Dfind. Hur du tidrapporterar som konsult Manual för konsulter som arbetar för Randstad eller Dfind. Innehållsförteckning Logga in... Via mobil/surfplatta... Via dator... 3 Tidrapportera... 3 Registrera tid...

Läs mer

Här följer en sammanställning av programförändringar som skett i version 14.2 av HogiaLön Plus.

Här följer en sammanställning av programförändringar som skett i version 14.2 av HogiaLön Plus. HogiaLön Plus 14.2 Här följer en sammanställning av programförändringar som skett i version 14.2 av HogiaLön Plus. OBS! När du uppdaterar/installerar får inga användare vara inloggade i HogiaLön Plus.

Läs mer

Manual Ferielönekalkylatorn

Manual Ferielönekalkylatorn Manual Ferielönekalkylatorn Denna manual är till för dig som arbetar praktiskt med att beräkna ferielön med hjälp av Almegas Ferielönekalkylator. Manualen går igenom hur du använder Ferielönekalkylatorn

Läs mer

CASPECO MANUAL SEMESTERINSTRUKTION

CASPECO MANUAL SEMESTERINSTRUKTION Caspeco Business Control 6 Caspeco Business Control 6 Caspeco Business Control 6 Caspeco Business Control 6 CASPECO MANUAL SEMESTERINSTRUKTION CASPECO MANUAL SEMESTERINSTRUKTION CASPECO MANUAL SEMESTERINSTRUKTION

Läs mer

Förändringar i AB/HÖK på grund av ändringar i lagen om sjuklön 1991:1047 (SjLL)

Förändringar i AB/HÖK på grund av ändringar i lagen om sjuklön 1991:1047 (SjLL) 20 december 2018 Förändringar i AB/HÖK på grund av ändringar i lagen om sjuklön 1991:1047 (SjLL) Med anledning av ändringarna i lagen (1991:1047) om sjuklön som träder i kraft den 1 januari 2019 har nu

Läs mer

Semesteravtal 2, Månadslön med semestertillägg (Intjänandeår = innevarande år)

Semesteravtal 2, Månadslön med semestertillägg (Intjänandeår = innevarande år) Semesteravtal 2, Månadslön med semestertillägg (Intjänandeår = innevarande år) Semesterårsskifte 2017 Om företaget har sammanfallande intjänandeår och semesterår bör du tänka på att anställda som slutar

Läs mer

Justeringar i Villkorsavtal

Justeringar i Villkorsavtal Förhandlingsprotokoll 2012-12-19 Parter Arbetsgivarsidan: Arbetsgivarverket Arbetstagarsidan: OFR:s förbundsområden inom det statliga förhandlingsområdet sammantagna Facket för Service och Kommunikation

Läs mer

Arbetsgivarintyg. Arkiv Rapporter PA-Blanketter Arbetsgivarintyget ingår som en del i tilläggsmodulen PA-blanketter.

Arbetsgivarintyg. Arkiv Rapporter PA-Blanketter Arbetsgivarintyget ingår som en del i tilläggsmodulen PA-blanketter. Arbetsgivarintyg Arkiv Rapporter PA-Blanketter Arbetsgivarintyget ingår som en del i tilläggsmodulen PA-blanketter. Arbetsgivaren är skyldig att på begäran utfärda ett arbetsgivarintyg enligt Lagen om

Läs mer

Semesteravtal 4, Månadslön med semestertillägg + rörliga lönedelar (Intjänandeår = innevarande år)

Semesteravtal 4, Månadslön med semestertillägg + rörliga lönedelar (Intjänandeår = innevarande år) Semesteravtal 4, Månadslön med semestertillägg + rörliga lönedelar (Intjänandeår = innevarande år) Semesterårsskifte 2017 Om företaget har sammanfallande intjänandeår och semesterår bör du tänka på att

Läs mer

Nyheter. Från TimePlan ver till ver Frigivningsdatum den 25. September 2013 INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Nyheter. Från TimePlan ver till ver Frigivningsdatum den 25. September 2013 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Från TimePlan ver. 6.16 till ver. 6.17 Frigivningsdatum den 25. September 2013 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Innehållsförteckning... 1 04-10 Avtal... 2 Tillägg (Version 6.17.37.178)... 2 07-00 Planering... 3 Frånvaro

Läs mer

Redogörelse för det nya karensavdraget

Redogörelse för det nya karensavdraget Redogörelse för det nya karensavdraget Nedan ändringar gäller för följande branschavtal: Läns- och regionmuseer, Trafik samt Vård och omsorg. Förhandlingsprotokoll Parterna har kommit överens om ändringar

Läs mer

Semesteravtal 3, Månadslön med sem-tillägg + rörliga lönedelar

Semesteravtal 3, Månadslön med sem-tillägg + rörliga lönedelar Semesteravtal 3, Månadslön med sem-tillägg + rörliga lönedelar Semesteravtalet följer SIF/Almegas tjänstemannaavtal. Avtalet innebär att du tjänar in semestern året innan du kan ta ut den. Intjänandeåret

Läs mer

Semesteravtal 8, Procent på intjänad lön

Semesteravtal 8, Procent på intjänad lön Semesteravtal 8, Procent på intjänad lön Semesterårsskifte 1. Definitiv avräkning av aprils löner med mars avvikelser När avvikelserna för mars är definitivt avräknade är det dags för semesterberäkning.

Läs mer

Semesterinställningar Golv/Bygg

Semesterinställningar Golv/Bygg Entré Semesterinställningar Golv/Bygg Detta dokument måste gås igenom före ett semesterårsbyte. Alla inställningar kan dock gås igenom löpande under året för en korrekt semesterlöneberäkning och semesterskuldlista.

Läs mer

Här följer en sammanställning av programförändringar som skett i version 13.2 av HogiaLön Plus.

Här följer en sammanställning av programförändringar som skett i version 13.2 av HogiaLön Plus. HogiaLön Plus 13.2 Här följer en sammanställning av programförändringar som skett i version 13.2 av HogiaLön Plus. OBS! När du uppdaterar/installerar får inga andra användare vara inloggade i HogiaLön

Läs mer

Trattenmanual. Hemköp, Willys, Snabbgross, PrisXtra 2013-12-03. Trattenmanual 20131203.doc Axfood IT 1 (16)

Trattenmanual. Hemköp, Willys, Snabbgross, PrisXtra 2013-12-03. Trattenmanual 20131203.doc Axfood IT 1 (16) Trattenmanual 20131203.doc Axfood IT 1 (16) Trattenmanual Hemköp, Willys, Snabbgross, PrisXtra 2013-12-03 Trattenmanual 20131203.doc Axfood IT 2 (16) 2 INFORMATIONSMEDDELANDE... 3 2.1 SCHEMATIDEN ÖVERSTIGER

Läs mer

Självservice för medarbetare Timavlönad

Självservice för medarbetare Timavlönad Självservice för medarbetare Timavlönad Dokumenttyp: Manual Ansvarig handläggare: Personalavdelningen Senast aktualitetsprövad: 2018-12-18 Innehåll 1. Inledning... 3 1.1 Allmänt om Självservice... 3 1.2

Läs mer

Avtalsändringar angående karensavdrag. i Svenska kyrkans avtal 17 gällande från den 1 januari 2019 avtalstext samt information och exempel

Avtalsändringar angående karensavdrag. i Svenska kyrkans avtal 17 gällande från den 1 januari 2019 avtalstext samt information och exempel Avtalsändringar angående karensavdrag i Svenska kyrkans avtal 17 gällande från den 1 januari 2019 avtalstext samt information och exempel - avtalstext samt information och exempel. Sida 2 (27) Del 1 Avtalsändringar

Läs mer

Vissa frågor med anledning av bestämmelserna om sjuklön A BERÄKNING AV SJUKLÖN PÅ GRUNDVAL AV SEMESTERLÖN/LÖN UNDER LEDIGHET

Vissa frågor med anledning av bestämmelserna om sjuklön A BERÄKNING AV SJUKLÖN PÅ GRUNDVAL AV SEMESTERLÖN/LÖN UNDER LEDIGHET Cirkulärnr: 1992:85 Diarienr: 1992:1517 Handläggare: Marianne Hörding Lars-Gösta Andréen Avdsek: KEP Förh Datum: 1992-05-22 Mottagare: Personalorganet Rubrik: Vissa frågor med anledning av bestämmelserna

Läs mer

Varför blir det fel vid semesterberäkning?

Varför blir det fel vid semesterberäkning? Varför blir det fel vid semesterberäkning? 1. För några anställda stämmer inte semesterberäkningen. Hur felsöker jag? 2. En anställd kommer inte med i semesterberäkning, varför? 3. Varför blir semesterlönen

Läs mer

Semesteravtal 17, Detaljhandelsavtalet, procent på intjänad lön, timavlönade

Semesteravtal 17, Detaljhandelsavtalet, procent på intjänad lön, timavlönade Semesteravtal 17, Detaljhandelsavtalet, procent på intjänad lön, timavlönade Semesterårsskifte 1. Definitiv avräkning av aprils löner med mars avvikelser När avvikelserna för mars är definitivt avräknade

Läs mer

Ändringar och tillägg i avtal om allmänna anställningsvillkor för cirkelledare m fl ledare/lärare

Ändringar och tillägg i avtal om allmänna anställningsvillkor för cirkelledare m fl ledare/lärare Bilaga 2 Ändringar och tillägg i avtal om allmänna anställningsvillkor för cirkelledare m fl ledare/lärare 2 Anställning Mom 1:2:3 Pensionär Momentet utgår. Avtal om personalutveckling 3 Om överenskommelse

Läs mer

Semesteravtal 14, Detaljhandelsavtalet, procent på intjänad lön, månadsavlönade

Semesteravtal 14, Detaljhandelsavtalet, procent på intjänad lön, månadsavlönade Semesteravtal 14, Detaljhandelsavtalet, procent på intjänad lön, månadsavlönade Semesterårsskifte 1. Definitiv avräkning av aprils löner med mars avvikelser När avvikelserna för mars är definitivt avräknade

Läs mer

Semesteravtal 22, Byggnads Plåt, timavlönade

Semesteravtal 22, Byggnads Plåt, timavlönade Semesteravtal 22, Byggnads Plåt, timavlönade Det beräknas fram betalda dagar, en semesterlön per dag, som den anställde får vid semesteruttag, och en semesterlön engångsbelopp, uträknat på intjänandeårets

Läs mer

Regler och anvisningar för löneväxling vid Stockholms universitet

Regler och anvisningar för löneväxling vid Stockholms universitet Regler och anvisningar för löneväxling vid Stockholms universitet Gäller från 2015-08-01. (Uppdaterad 2017-04-07) INNEHÅLL 1 Vad innebär löneväxling?... 3 2 Vem kan löneväxla till pension?... 3 3 Ersättningar

Läs mer

Srf Lönegrupps rekommendation för hantering av karensavdrag finns i detta uttalande.

Srf Lönegrupps rekommendation för hantering av karensavdrag finns i detta uttalande. Srf Lönegrupp Uttalanden (Srf LUT:1) Sammanfattning Från den 1 januari 2019 ersätts karensdagen av ett karensavdrag. I lag om sjuklön definieras karensavdraget till 20 procent av en genomsnittlig veckoersättning

Läs mer

Kommentar till ändringarna i Villkorsavtal samt Villkorsavtal-T. Kommentar: Definition har fått ett tillägg. Det är ett förtydligande.

Kommentar till ändringarna i Villkorsavtal samt Villkorsavtal-T. Kommentar: Definition har fått ett tillägg. Det är ett förtydligande. Bilaga till Arbetsgivarverket informerar nummer 1 2013-01-17 Kommentar till ändringarna i Villkorsavtal samt Villkorsavtal-T 1 kap. 2, definitionen av Koncentrerad tjänstgöring ska ha följande lydelse:

Läs mer

Förrapportering frånvaro

Förrapportering frånvaro Förrapportering frånvaro Syftet med förrapportering är att få med frånvaroavdrag till innevarande månadslön. Så att inte frånvaro blir en släpande skuld. För att tydliggöra och förenkla kring hantering

Läs mer

Ändrad reglering av sjuklöneperioden och dithörande frågor i Villkorsavtal-T Arbetsgivarverket Saco-S

Ändrad reglering av sjuklöneperioden och dithörande frågor i Villkorsavtal-T Arbetsgivarverket Saco-S Förhandlingsprotokoll 2013-12-12 Parter Arbetsgivarsidan: Arbetsgivarverket Arbetstagarsidan: Saco-S Ändrad reglering av sjuklöneperioden och dithörande frågor i Villkorsavtal-T Arbetsgivarverket Saco-S

Läs mer

Redogörelse för det nya karensavdraget

Redogörelse för det nya karensavdraget Redogörelse för det nya karensavdraget Nedan ändringar gäller för följande branschavtal: Besöksnäring, Energi, Fastighet och Näringsliv, Flygplatser, Konsult och Service, Musei- och Arkeologisk verksamhet,

Läs mer

Semesterberäkning för semesterkategorin Semesterlagen + rörliga lönedelar

Semesterberäkning för semesterkategorin Semesterlagen + rörliga lönedelar Semesterberäkning för semesterkategorin Semesterlagen + rörliga lönedelar Semesterkategorin Semesterlagen + rörliga lönedelar ska du använda om ditt företag följer semesterlagen och även har rörlig lön

Läs mer

Regler och anvisningar för löneväxling vid Stockholms universitet

Regler och anvisningar för löneväxling vid Stockholms universitet Regler och anvisningar för löneväxling vid Stockholms universitet Gäller från 2015-08-01. (Uppdaterad 2017-12-12) INNEHÅLL 1 Vad innebär löneväxling?... 3 2 Vem kan löneväxla till pension?... 3 3 Ersättningar

Läs mer

Semesterberäkning för semesterkategorin Plåtavtalet, Månadslön

Semesterberäkning för semesterkategorin Plåtavtalet, Månadslön Semesterberäkning för semesterkategorin Plåtavtalet, Månadslön Semesterkategorin Plåtavtalet, Månadslön är anpassat efter Byggnads Plåtslageriavtal som tecknats mellan Svenska Byggnadsarbetareförbundet

Läs mer

Ackordswebben. Versionsinformation V1.2

Ackordswebben. Versionsinformation V1.2 Ackordswebben Versionsinformation V Innehåll Innehåll 1 Introduktion 2 Sammanställning 2 Nyheter 2 Rättningar 3 Nyheter i detalj 4 1. Import/Export mallar & recept 4 Exportera recept/mallar 4 Importera

Läs mer

Regler och anvisningar för löneväxling vid Stockholms universitet. Gäller från 2015-08-01.

Regler och anvisningar för löneväxling vid Stockholms universitet. Gäller från 2015-08-01. Regler och anvisningar för löneväxling vid Stockholms universitet Gäller från 2015-08-01. INNEHÅLL 1 Vad innebär löneväxling?... 3 2 Vem kan löneväxla till pension?... 3 3 Ersättningar som kan påverkas...

Läs mer

Semesteravtal 9, Vård- och omsorgsavtalet - timberäknad semester (Intjänandeår = innevarande år)

Semesteravtal 9, Vård- och omsorgsavtalet - timberäknad semester (Intjänandeår = innevarande år) Semesteravtal 9, Vård- och omsorgsavtalet - timberäknad semester (Intjänandeår = innevarande år) Nedan följer ett exempel på hur det kan se ut för en anställd med semesteravtal 9, Vård- och omsorgsavtalet

Läs mer

Redogörelsetext för ändringar och tillägg i Allmänna bestämmelser, AB 14 och 17

Redogörelsetext för ändringar och tillägg i Allmänna bestämmelser, AB 14 och 17 Redogörelsetext för ändringar och tillägg i Allmänna bestämmelser, AB 14 och 17 Sveriges Kommuner och Landsting och Sobona - Kommunala företagens arbetsgivarorganisation har enats med Svenska Kommunalarbetareförbundet,

Läs mer

Särskilda bestämmelser för uppehållsanställning

Särskilda bestämmelser för uppehållsanställning Bilaga U till AB Särskilda bestämmelser för uppehållsanställning Inledande bestämmelser 1. För anställning med uppehåll (ferier) gäller följande. Denna bestämmelse gäller endast för arbetstagare med fast

Läs mer

Varför blir det fel vid semesterskulden?

Varför blir det fel vid semesterskulden? Varför blir det fel vid semesterskulden? 1. En anställd kommer inte med på semesterskuldslistan. Vad kan vara fel? 2. Varför kommer den rörliga semesterlönen med på semesterskulden fast den redan är utbetald?

Läs mer

Självservice. Personec P. Chef/Chefstöd. Person - Anställning. Version

Självservice. Personec P. Chef/Chefstöd. Person - Anställning. Version Självservice Chef/Chefstöd Personec P Person - Anställning Version 1.2 091117 2(26) Personuppgifter... 3 Personack... 5 Anteckningar... 6 Anställning... 7 Grunduppgifter... 7 Semester... 12 Övr sem ackar...

Läs mer

Särskilda bestämmelser om arbetstider m.m. för lärare

Särskilda bestämmelser om arbetstider m.m. för lärare Bilaga M till AB Särskilda bestämmelser om arbetstider m.m. för lärare Tillämpningsområde 1. Dessa bestämmelser gäller för lärare vars huvuduppgift är undervisning, förlagd till läsår inom det offentliga

Läs mer

10 Sjuklön mom.4:2 Sjukdom t.o.m. 14:e kalenderdagen per sjukperiod

10 Sjuklön mom.4:2 Sjukdom t.o.m. 14:e kalenderdagen per sjukperiod 1903avt bilaga 2 Arbetsgivaralliansen vård och omsorg 10 Sjuklön mom.4:2 Sjukdom t.o.m. 14:e kalenderdagen per sjukperiod För varje frånvarotimme på grund av sjukdom görs sjukavdrag per timme med: För

Läs mer

Novaschem Integration. Procapita Education Grundskola

Novaschem Integration. Procapita Education Grundskola Novaschem Integration Procapita Education Grundskola Augusti 2013 Education Sida 2/15 Innehåll FÖRBEREDELSER... 3 Nytt läsår... 3 Pågående läsår... 3 Förberedelser övrigt... 3 Procapita... 4 Export från

Läs mer

Ändringar i avtalet om allmänna villkor

Ändringar i avtalet om allmänna villkor Bilaga 2 Ändringar i avtalet om allmänna villkor 2 mom 2 andra stycket utgår. 5 Lön får ett nytt moment 1 med följande lydelse: Mom 1 Löneform Löneformen är månadslön för de arbetstagare som i anställningsavtalet

Läs mer

CASPECO MANUAL SEMESTER

CASPECO MANUAL SEMESTER Caspeco Business Control 6 Caspeco Business Control 6 Caspeco Business Control 6 Caspeco Business Control 6 CASPECO MANUAL SEMESTER CASPECO MANUAL SEMESTERINSTRUKTION CASPECO MANUAL SEMESTERINSTRUKTION

Läs mer

sid 1 (9) Lönearter Semester Systeminformation Karlstads Energi AB

sid 1 (9) Lönearter Semester Systeminformation Karlstads Energi AB sid 1 (9) Lönearter Semester Systeminformation Version Versionsdatum 130319 Versionsdatum 130416 Versionsdatum 130531 Versionsdatum 150407 Versionsdatum 170512 Information Första upplagan Andra upplagan

Läs mer

Semester så funkar det

Semester så funkar det Semester så funkar det Information om reglerna i semesterlagen Semesterlagen Alla anställda har rätt till fem veckors semester (25 dagar) per år. Semesterlagen skiljer på betald och obetald semester. Semesteråret,

Läs mer

Lönearter vid semester Semesterkategori Månadslön + rörliga lönedelar

Lönearter vid semester Semesterkategori Månadslön + rörliga lönedelar Lönearter vid semester Semesterkategori Månadslön + rörliga lönedelar Uttag betalda dagar Vilka lönearter ska jag använda för att lönebereda uttag av betalda semesterdagar för anställda som har bibehållen

Läs mer

Löneväxling vid Karolinska Institutet

Löneväxling vid Karolinska Institutet Löneväxling vid Karolinska Institutet Gäller från 2014-11-01 Uppdaterad 2017-01-01 Löneväxling vid Karolinska Institutet Dnr 1-647/2014 INNEHÅLL 1 Vad innebär löneväxling?... 1 2 Vem kan löneväxla till

Läs mer

Utbetalning av semesterersättning

Utbetalning av semesterersättning Utbetalning av semesterersättning Om du betalar ut semestertillägg en gång per år (oftast i juni) alternativt vid flera tillfällen per år till anställda med fast månadslön, kan du använda dig av funktionen

Läs mer

Semesterberäkning, intjänande år = innevarande år

Semesterberäkning, intjänande år = innevarande år Semesterberäkning, intjänande år = innevarande år Om ditt semesterår sammanfaller med kalenderåret är det snart dags att göra semesterberäkningen. Rutinen hittar du under menyn Verktyg Semesterberäkning

Läs mer

Lathund för Hogia Hotellön Plus

Lathund för Hogia Hotellön Plus Lathund för Hogia Hotellön Plus Innehåll Förklaring om lönearter:... 2 Sjukdom:... 3 Vård av barn:... 9 Föräldrarledighet:... 10 Semester:... 12 Tjänsteledig:... 13 Hogia Förklaring om lönearter: 1 Förklaring

Läs mer

Schemala tt Export till HOGIA lo n plus

Schemala tt Export till HOGIA lo n plus Schemala tt 6.0 - Export till HOGIA lo n plus Inledning Denna lathund beskriver hur man utför export av grundschema och lönetransaktioner från Schemalätt 6.0 till HOGIA Lön plus. Lathunden visar också

Läs mer

Semesteravtal 24, Säkerhetsavtalet avtal 49, timberäknad semester

Semesteravtal 24, Säkerhetsavtalet avtal 49, timberäknad semester Semesteravtal 24, Säkerhetsavtalet avtal 49, timberäknad semester Semesterårsskifte 1. Definitiv avräkning av aprils löner med mars avvikelser När avvikelserna för mars är definitivt avräknade är det dags

Läs mer

ÄNDRINGAR I AVTALET OM ALLMÄNNA ANSTÄLLNINGSVILLKOR (Avtalsområde IT) (Sif, Sveriges Ingenjörer, Jusek, Civilekonomerna)

ÄNDRINGAR I AVTALET OM ALLMÄNNA ANSTÄLLNINGSVILLKOR (Avtalsområde IT) (Sif, Sveriges Ingenjörer, Jusek, Civilekonomerna) Bilaga 2 ÄNDRINGAR I AVTALET OM ALLMÄNNA ANSTÄLLNINGSVILLKOR (Avtalsområde IT) (Sif, Sveriges Ingenjörer, Jusek, Civilekonomerna) Generell ändring: CF är genomgående namnändrat till Sveriges Ingenjörer.

Läs mer

1. Följande arbetsrättsliga villkor ska tillämpas

1. Följande arbetsrättsliga villkor ska tillämpas 1 [5] Bilaga 1a Arbetsrättsliga villkor med nivåer för lön, semester och arbetstid enligt Kollektivavtal Serviceentreprenad 2017 2020 mellan Almega Tjänsteförbunden och Fastighetsanställdas förbund och

Läs mer

Syftet med personalhandboken är att ge vägledning och fungera som uppslagsbok för alla anställda gällande bland annat personalfrågor och policies.

Syftet med personalhandboken är att ge vägledning och fungera som uppslagsbok för alla anställda gällande bland annat personalfrågor och policies. Personalhandbok Innehåll Personalhandbokens syfte... 3 Vår verksamhet... 3 Kollektivavtal... 3 Anställning... 3 Sekretess... 4 Arbetstid... 5 Lön & Förmåner... 6 Ledighet & Frånvaro... 6 Permission...

Läs mer

Fra nvaro och ledighet vid koncentrerad deltidstja nstgo ring

Fra nvaro och ledighet vid koncentrerad deltidstja nstgo ring Fra nvaro och ledighet vid koncentrerad deltidstja nstgo ring Den som med anledning av deltidsanställning, delpension eller partiell ledighet har nedsatt arbetstid räknas som deltidsarbetande. Om arbetstiden

Läs mer

Överenskommelse mellan Sobona och Kommunal avseende karensavdrag.

Överenskommelse mellan Sobona och Kommunal avseende karensavdrag. 20 december 2018 Överenskommelse mellan Sobona och Kommunal avseende karensavdrag. Till följd av ändringarna i lagen (1991:1047) om sjuklön som träder i kraft den 1 januari 2019 så har nu följande överenskommelser

Läs mer

Löneväxling vid Karolinska Institutet. Gäller från 2014-11-01

Löneväxling vid Karolinska Institutet. Gäller från 2014-11-01 Löneväxling vid Karolinska Institutet Gäller från 2014-11-01 Löneväxling vid Karolinska Institutet Dnr 1-647/2014 INNEHÅLL 1 Vad innebär löneväxling?... 1 2 Vem kan löneväxla till pension?... 1 3 Ersättningar

Läs mer

Ny Självservice Nu har utseendet för Självservice ändrats. När du går in, ser det kanske inte ut som här. Du ser olika saker beroende på behörighet.

Ny Självservice Nu har utseendet för Självservice ändrats. När du går in, ser det kanske inte ut som här. Du ser olika saker beroende på behörighet. Ny Självservice Nu har utseendet för Självservice ändrats. När du går in, ser det kanske inte ut som här. Du ser olika saker beroende på behörighet. Startsida Du ser Meddelande från lön och Länkar som

Läs mer

Redogörelsetext för ändringar och tillägg i BEA 06 och BEA T

Redogörelsetext för ändringar och tillägg i BEA 06 och BEA T Redogörelsetext för ändringar och tillägg i BEA 06 och BEA T Sveriges Kommuner och Landsting och Sobona - Kommunala företagens arbetsgivarorganisation har enats med Svenska Kommunalarbetareförbundet, OFR

Läs mer

LöneNytt!APRIL 2005 Semesterårsskifte innebär semesterberäkning

LöneNytt!APRIL 2005 Semesterårsskifte innebär semesterberäkning LöneNytt!APRIL 2005 Semesterårsskifte innebär semesterberäkning Semesterberäkning gör du vid intjänandeårets slut för att beräkna semesterförmåner för det nya semesteråret. Hanterar man semester enligt

Läs mer

Crona Lön Tillägg Handledning. Copyright DataVara AB

Crona Lön Tillägg Handledning. Copyright DataVara AB V Crona Lön Tillägg Handledning Copyright DataVara AB Produktutveckling Morgan Klebom, Hans Bäcklund Christian Elber, Patrik Ekman Thomas Palm, Lena Kragelund Handbok Lena Kragelund, Björn Dahlin Omslag

Läs mer

CIRKULÄR Kontakta Medlemsservice: eller

CIRKULÄR Kontakta Medlemsservice: eller CIRKULÄR Kontakta Medlemsservice: radgivning@li.se eller 08-762 65 50 FEBRUARI 2019 - Nr 2 Nya regler om karensavdrag för både arbetaravtalen och tjänstemannaavtalet Vi har tidigare gått ut med cirkulär

Läs mer

Förutsättningar i HogiaLön Plus

Förutsättningar i HogiaLön Plus Förutsättningar i HogiaLön Plus Rapporten SN/SCB/KFO statistik används för att lämna Medarbetarstatistik till Svenskt Näringsliv (SN), Lönestrukturstatistik till SCB samt Lönestrukturstatistik till KFO.

Läs mer

Användarmanual Självservice arbetstagare

Användarmanual Självservice arbetstagare Användarmanual Självservice arbetstagare Innehållsförteckning Vad innebär självservice för dig? 3 Support 3 Kom igång 3 Inloggning 4 Inställningar 4 Kalender 5 Viktigt att veta 5 Grundfunktioner 5 Rapportering

Läs mer

Kollektivavtal för utstationerade. Mellan

Kollektivavtal för utstationerade. Mellan Företag: Org. nr: Adress: Kollektivavtal för utstationerade Mellan Pappers Olof Palmes Gata 11, 5 tr 111 81 Stockholm Land: Tel: Tel: +46 (8) 796 61 00 Mail: info@pappers.se 1 Giltighetsområde Detta avtal

Läs mer

1. Skolans läsår 1 Se punkt 1 nedan. 2. Lärares personnummer 1 Se punkt 2 nedan. 3. Lärare som inte används i schemat 2 Se punkt 3 nedan

1. Skolans läsår 1 Se punkt 1 nedan. 2. Lärares personnummer 1 Se punkt 2 nedan. 3. Lärare som inte används i schemat 2 Se punkt 3 nedan Datum: Skola: Kontaktperson på skolan: Handläggare: Skol-ID: Kontrollpunkter Antal felaktiga poster Åtgärd 1) nödvändig 2) rekommenderas 1. Skolans läsår 1 Se punkt 1 nedan 2. Lärares personnummer 1 Se

Läs mer

Fastställande av läsårstider 2018/2019

Fastställande av läsårstider 2018/2019 Barn- och utbildningsnämnden 2017-04-03 Barn- och utbildningsförvaltningen Förvaltningsledningen BUN/2017:174 Thomas Åkerblom 016-710 22 96 1 (4) Barn- och utbildningsnämnden Fastställande av läsårstider

Läs mer

Karensavdrag ersätter karensdag ny hantering

Karensavdrag ersätter karensdag ny hantering Karensavdrag ersätter karensdag ny hantering Enligt lagen innebär de nya reglerna att ett karensavdrag ersätter den nuvarande karensdagen. Dock finns fortfarande regeln att den anställde har rätt till

Läs mer

Löneväxling till pension. Gäller från

Löneväxling till pension. Gäller från Löneväxling till pension Gäller från 2017-09-01 Löneväxling till pension Dnr 1-647/2014 INNEHÅLL 1 Vad innebär löneväxling?... 1 2 Vem kan löneväxla till pension?... 1 3 Ersättningar som kan påverkas...

Läs mer

Soltak ab. Manual P Mobile. Självservice HR/Lön

Soltak ab. Manual P Mobile. Självservice HR/Lön Soltak ab Manual P Mobile Självservice HR/Lön Innehåll P Mobile... 2 Min Lön... 3 Flex Registrering... 4 Stämpla med kod... 4 Kungälvs Kommun... 4 Lilla Edets Kommun... 4 Frånvaro... 5 Avvikande tjänstgöring...

Läs mer

Löneväxling till pension. Gäller från

Löneväxling till pension. Gäller från Löneväxling till pension Gäller från 2017-09-01 Löneväxling till pension Dnr 1-647/2014 INNEHÅLL 1 Vad innebär löneväxling?... 1 2 Vem kan löneväxla till pension?... 1 3 Ersättningar som kan påverkas...

Läs mer

Semesterberäkning för semesterkategorin Plåtavtalet Timlön

Semesterberäkning för semesterkategorin Plåtavtalet Timlön Semesterberäkning för semesterkategorin Plåtavtalet Timlön Semesterkategori Plåtavtalet Timlön Semesterkategorin Plåtavtalet, Timlön är anpassat efter Byggnads Plåtslageriavtal som tecknats mellan Svenska

Läs mer