ANVÄNDARMANUAL WeHunt 1.1 för iphone

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ANVÄNDARMANUAL WeHunt 1.1 för iphone"

Transkript

1 ANVÄNDARMANUAL WeHunt 1.1 för iphone

2 INLEDNING Välkommen till WeHunt. Mobilappen som ger dig en ny syn på jakt. I den samlas all information du behöver före, under och efter jakten. Allt från inbjudan till jaktdagbok. Bättre överblick och säkrare jakt WeHunt - mobilappen som ger en bättre överblick och säkerhet i jakten. Med appen så kan du skapa ett jaktområde med områdesgränser, markera foderplatser och pass för att sedan dela med jaktlagsmedlemmar. Som medlem i ett ett jaktområde har du högre administrativa rättigheter. Det innebär att man kan hjälpas åt att hantera nålar som områdesgräns, pass, foderplats osv. Flyttar man en markering så uppdateras denna för övriga per automatik. Du bjuder enkelt in till jakt med några få knapptryckningar. Inbjudan skickas med så kallad pushteknik och ett meddelande om att du blivit inbjuden till jakt dyker upp på din smartphone. WeHunt håller koll på dina jaktkamrater i realtid och använder telefonens kamera för att utnyttja Augmented Reality, fritt översatt förstärkt verklighet. Detta innebär att när man håller telefonen upprätt så startar kameran och i denna visas informationsrutor om position, kurs och avstånd till dina jaktkamrater, pass och övriga positionsnålar på kartan. WeHunt är en prenumerationsapp och kostar 95 kr/år. Vi vill gärna veta vad du tycker och hur WeHunt kan utvecklas. Gå gärna in på wehunt.se och lämna dina synpunkter och önskemål. Utvecklingsteamet, WeHunt WeHunt är ett verktyg för bättre överblick och säkerhet i jakten men ersätter inte ditt personliga omdöme. STARTSKÄRM Samtliga nyckelfunktioner når du från startskärmen. Ny jaktinbjudan Till aktuella jakter och jaktområden Position och datumbaserad jakttabell. Listan uppdateras av Svenska Jägareförbundet Avslutade jakter och tagna bilder Väder, vind och nederbörd. Prognos per timme. Inloggad användare av WeHunt. Dokumentera och håll reda på dina jaktdokument

3 REGISTRERING Eftersom WeHunt är en prenumerationsapp, tankas själva appen ner utan kostnad. När du sedan registrerar dig, får du förfrågan om att aktivera din prenumeration för 95 kr/år. När du startar upp appen för första gången, efter nerladdning från App Store eller Android Market, når du skärmen för inloggning. Detta systen möjligör att du kan ha WeHunt på flera telefoner eller att du kan låna någon annans telefon för att få åtkomst till din WeHunt inställningar. 1. Börja med att skapa konto Du registrerar dig genom att klicka dig vidare på knappen Skapa konto. 2. Registreringssidan Du skickas vidare till Hitude connect, vår samarbetspartner, för registrering. Fyll i ditt förnam, efternamn och e-post. Var noga med att du fyller i alla uppgifter rätt. Epostadressen och dina personuppgifter är viktiga för att dina jaktkamrater ska kunna söka efter dig i WeHunt och att du tex ska kunna få ett nytt lösenord från systemet om du tappat bort det. Välj sedan ett lösenord, bekräfta lösenordet och tryck sedan på Skapa Konto. 3. Bekräftelse från Hitude connect Ett meddelande skickas till din angivna epostadress för bekräftelse och godkännande. Klicka på aktiveringslänken för att aktivera ditt konto. Har du inte bekräftat din registrering via länken efter 30 dagar sker ingen aktivering. 4. Inloggning Du kan nu återgå till inloggningssidan för att logga in genom att fylla i din valda epostadress och lösenord. Detta går att göra från vilken telefon som helst som har WeHunt installerad. Beroende på vilken leverantör av epost du använder, så kan ditt meddelande för att aktivera ditt konto, i vissa fall, tolkas som skräppost.

4 JAKTDOKUMENT och personliga inställningar WeHunt underlättar för Jaktledaren genom att den lagrar information om dina jaktdokument. Du blir påmind av WeHunt om något av dina dokument är på väg att bli ogiltigt. 1. Hitta din pesonliga sida Du når dina jaktdokument och din personliga sida genom knappen längst ner. Efterföljs ditt namn av en röd ring med utropstecken är inte dina handlingar kompletta eller giltighetstider har löpt ut. 2. Dina jaktdokument På din sida får du en snabb överblick över dina jaktdokument ditt jaktkort, din försäkring och dina vapenlicenser. Alla flikar ska ha grön markering för att informationen ska vara komplett. Gul markering är en varning om att ett dokument på väg att bli ogiltigt inom 30 dagar. Röd markering betyder att information saknas eller giltighetstiden har löpt ut. 3. Kompletera dina dokument För att de ska bli gröna symboler måste du välja någon av fälten jaktkort, försäkring eller vapenlicenser och komplettera informationen i dessa. Tänk på att du, i WeHunt v 1.1, fortfarande måste behålla dina papperhandlingar. Funktionen är ett stöd för att påminna dig.

5 SKAPA JAKTMARK och märk ut fasta positioner. Att rita upp ditt och jaktlagets jaktområde är lätt och roligt. Du når skapa jaktområde under knappen Jakt i huvudmenyn. Under denna hittar du även alla dina jaktmarker, marken du själv skapat och som du blivit inbjuden till av andra användare. Här hittar du även vilken jakt som är igång och knappen Skapa jakt. 1. Namge och länsbestäm din mark Klicka på knappen Skapa Jaktmark. Namnge din mark och välj i vilket län jaktmarken är lokaliserad. 2. Lägg till dina jaktlagsmedlemmar Lägg till dina jaktlagsmedlemmar som hör till din jaktmark. Detta så att de får tillgång till samma jaktmark, och dels för att de då kan hjälpa till med adminstrationen av jaktmarken i WeHunt. Att lägga till en jaktlagsmedlem gör du enkelt genom att klicka på fältet lägg till medlemmar. Du söker din jaktlagsmedlem via namn eller epost. Resultatet efter sökning visas i en lista. Välj rätt person i listan. Hittar du inte din jaktlagsmedlem så är han eller hon ej ännu medlem i WeHunt eller så har du har angivit felaktig epost eller namn. När du är nöjd tryck sedan på Lägg till. Du kan alltid återkomma och redigera din jaktmark och jaktlagsmedlemmar. 3. Skapa områdesgräns Du hamnar nu automatiskt i Skapa område för din jaktmark. Du ser ett hårkors som markör. Placera hårkorset rätt genom att flytta kartan med ditt finger. Välj sedan infoga punkt. När du är nöjd med dina områdesgränser, tryck på klar. Kartan lägger sig nu i listan Mina jaktmarker under menyalternativet Jakt. Menyn för kartan får du fram genom att dra fingret från höger sida på din smartphone in mot mitten. Har du under inställningar angett att du är vänsterhänt så visas menyn från vänster sida på din smartphone. Under denna meny kan du bl.a växla mellan Standard-, Satellit- eller hybridkarta. Du kan även slå på eller av publiceringen av din position. 4. Fasta punkter Välj önskad karta från listan Mina jaktmarker. Du får då en överblick av din jaktmark med tre knappar nertill. Från vänster har du Infoga fast punkt, redigera dina jaktgränser, information. Du infogar alltså enkelt en fast punkt genom att använda dig av hårkorsfunktionen för att peka ut rätt position på kartan och sedan rullhjulet för att välja rätt fast punkt (ex. pass, foderplats, åtel, samlingsplats). Är sökresultatet omfattande så hittar du enklast din jaktlagskamrat genom att söka på epostadress istället för namn. Tänk på att det i WeHunt v1.1 inte finns någon funktion för att radera jaktmark eller jaktlagsmedlemmar.

6 SKAPA JAKT och bjud in dina jaktkamrater. Efter att er jaktmark är skapad är det nu kanske dags för er första jakt med WeHunt. Du når Skapa jakt under knappen Jakt i grundmenyn. Under denna hittar du även alla dina jaktmarker, de som du själv skapat och övriga som du blivit inbjuden till av andra användare. 1. Plats och roller Du börjar med att bestämma plats genom att trycka på fältet plats. En lista på alla dina Jaktområden dyker upp. Välj aktuellt jaktområde och bekräfta med klar. Du som skapat jakten blir automatisk Jaktledare. Välj en person för ett eventuellt eftersök från listan av inbjudna personer till jakten. 2. Tidpunkt Du som jaktledare bestämmer sedan vilket datum och tidpunkt jakten startar, respektive slutar. Detta gör du enkelt med rull-hjulen för tidpunkt. 3. Jaktbart vilt Sedan bestämmer du som jaktledare vad som är jaktbart under fältet Jaktbart vilt. Du får nu upp lista över jaktbart vilt baserat på jaktområdets position och datum. Denna funktion är direkt kopplad till Jakttabellen. Sedan markerar du som jaktledare de djur som får jagas under denna jakt. 3. Bjud in deltagare Nu är det dags att bjuda in deltagare till din jakt. Att bjuda in deltagare till jakt gör du lätt genom att klicka på fältet bjud in deltagare. Du söker dina deltagare genom namn eller epost. Resultatet efter sökning visas i en lista. Du väljer sedan rätt person i listan. Hittar du inte din jaktlagsmedlem är han eller hon ännu ej medlem i WeHunt eller så kan du ha fyllt i felaktig epost eller namnuppgift. När du är nöjd tryck sedan på Lägg till. Är du nöjd med alla inställningar bekräfta då med Klar i toppmenyn eller avbryt om du ej är nöjd. Trycker du på klar skickas ett meddelande genom WeHunt till inbjudna deltagare. Deltagarna får sedan en push-notis i sin smartphone. Som jaktledare kan du i översiktsvyn för kommande jakt se vilka som accepterat respektvie avböjt att delta. Är sökresultatet omfattande så hittar du enklast din jaktlagskamrat genom att söka på epostadress istället för namn.

7 UNDER JAKT följ allt som händer i jakten. De är nu det roliga börjar. Är inte du nära där det händer, så är WeHunt det. Från knappen Jakt från startsidan, så hittar du namnet på din aktuella jakt. Din aktuella jakt är namngiven efter jaktmark och återföljs av en knapp för starta jakt. Starta jakt Det är du, om du är jaktledare, som betsämmer när jakten ska starta. När du trycker på Starta Jakt går ett meddelande ut till samtliga deltagere i jakten att Jakt startas. WeHunt förflyttar sin vy nu automatisk till aktuellt jaktområde. Du som jaktledare kan när som helst pausa jakten. Du når denna funktion genom att enkelt dra ut kartmenyn från höger sida (vänster om du ställt in detta). Längst ner når du symbolen tidtagaruret där du kan pausa och återuppta jakten. Avsluta jakt gör du genom att backa till utgångsläget där du startade jakt, direkt under knappen Jakt från startmenyn och tryck på avsluta jakt. Besitt pass Under jakt kan du se alla som har WeHunt och deltar i aktuell jakt. Alla skyttar i rörelse syns som oranga symboler. Du ser även alla utsatta fasta positioner såsom pass, samlingsplats, och åtel / foderplats. Är du som skytt i närheten av ett utsatt pass får du förfrågan av WeHunt om du vill besitta det. Symbol för skytt på pass är grön. För dig som jaktledare blir det enkelt att se när alla skyttar är framme på pass. Förstärkt verklighet Förstärkt verklighet är en funktion som kommer från stridsflyget där det adderas information visuellt i pilotens synfält. Samma gäller här för WeHunt. Lyft upp din smartphone vertikalt under jakt, så startar kameran. Din karta delas till halva skärmens storlek och över den får du en kamerabild där all den information som finns inmatad kring din jakt visas på rätt ställe. Du ser även var de andra deltagarna befinner sig med kurs och avstånd till alla positioner. Observationer och påskjutning av djur Om du observerar ett djur under jakt kan du markera var du observerade detta. Det syns sedan direkt hos de andra deltagarna. Samma gäller för påskjutet djur du markerar. Tänk på att det kan vara ovärderlig hjälp för eventuellt eftersök. Tänk på att du sparar på batteritiden om du besitter ett pass och väljer funktionen besitt pass. Tänk på att det i WeHunt 1.1 bara gå att sätta ut observation för jaktbart vilt.

8 CHATTA och se deltagarlista. I jakt vill man använda radion så lite som möjligt och gärna sparsamt. Skicka meddelanden till enskilda jaktdeltagare eller till samtliga i jakten. Du hittar lätt chattfunktionen via knappen jaktdeltagare under jakt. JAKTTABELL via datum och position. I WeHunts inbyggda Jakttabell håller du lätt koll på jaktbart vilt. Den viktiga jakttabellen visas via position och datum och hålls uppdaterad av Svenska Jägareförbundet. Önskar man granska övriga datum och län så ändrar man detta enkelt via rulllistfunktionen. JAKTDAGBOK automatisk jakthistorik. Alla avslutade jakter sparas i WeHunt. Du hittar dina genomförda jakter i en lista under knappen Jaktdagbok från huvudmenyn. Jaktdagboken är en automatiskt sparad jakthistorik där du kan se vilka djur som fälldes och utav vem. Tänk på att det inte går att radera genomförda jakter i Jaktdagboken i WeHunt 1.1.

9 Symboler karta och väder. Geografisk position Samlingsplats Markgräns Skytt i rörelse Kompass eller norrläge Åtel / foderplats Zooma-in och zooma-ut knappar. Pass Skytt på pass Förlorad kontakt (senaste position) Inställningar karta, menyplacering (vänster eller höger) Pausa / Återuppta jakt (jaktledare) Påskjutet vilt Observation Eftersök Deltagarlista i aktuell jakt / Chatt Tillåtet vilt i aktuell jakt Markera påskjutet djur Temperatur Tidsangivelse Väderlek Vindriktning Vindhastighet Nederbörd Solens upp och nedgång finns ej med i WeHunt 1.1. Svensk Jakt Nyheter (Når du på sida 2)

10 F.A.Q. - frågor och svar. Det står gratis i AppStore-knappen Eftersom WeHunt är en prenumerationsapp så går det inte registrera på annat sätt i AppStore. Programmet laddas ner gratis, men förfrågan om 95 kr/år kommer vid registrering när du startar WeHunt på din smartphone. Jag kan inte logga in? Vid registrering skickas ett mail till den angivna adressen som du angett vid din registrering. Det mailet innehåller en länk man måste klicka på för att aktivera kontot. När väl detta är gjort kan du logga in på ditt WeHunt konto. Jag får inget registreringsmail Vissa epostklienter kan tolka automatiskt genererade svarsmail som skräppost. I ämnesraden står det Hitude: WeHunt - Svenska Jägareförbundet - Vänligen bekräfta din registrering Har bytt lösenord men kan inte logga in? Om du bytt lösenord och fått en bekräftelse på detta så är ditt konto aktivt. Använd små bokstäver när du anger din epostadress vid inloggning. Fungerar det fortfarande inte kontakta oss vid nedan formulär, ange dina använndaruppgifter så hjälper vi dig vidare. Har du redan skapat din mark och vill lägga till medlemmar efteråt, öppna din karta och klicka på knappen INFO och därefter Ändra. Tips! Är sökresultatet många när du letar jaktkamrater så ange epostadress i sökfältet så får du upp din jaktkamrat som unikt sökresultat. Vad kostar datatrafiken? För att du ska kunna se dina jaktkamrater under pågående jakt så skickar och hämtar WeHunt geografiska postioner var 30 sekund. Det är små datamängder som skickas men det krävs att du har ett abonnemang som kan hantera datatrafik. Vad det kostar beror på vilken operatör och abonnemangsform du valt. Vilken täckning krävs? WeHunt kräver täckning i form av EDGE för att kunna skicka och ta emot positioner. Hur väljer jag satellit-vy när jag skapar mitt område? I WeHunt v1.0 så är det enklaste sättet att först sätta ut några få nålar för att efter att du ha sparat klicka på knappen Ändra. Då får du en meny nertill där du kan lägga till nya punkter, samt ändra önskad karttyp. Du kan även markera utsatta nålar för att flytta dessa. Detta är åtgärdat i WeHunt v 1.1 där du kan ändra detta redan när du skapar din jaktmark från början. Hur delar jag min karta med mina jaktlagskamrater? När du skapar din mark så kan du lägga till medlemmar för kartan på startsidan när du registrerar in namnet på kartan. Knappen heter Lägg till medlemmar. Kartan delas mellan er medlemmar och den dyker per automatik upp i dina jaktkamraters WeHunt.

Doxcentral 6. Sveriges största webbaserade projektverktyg för dokumenthantering. Användarmanual v.1.2 2013-02-28

Doxcentral 6. Sveriges största webbaserade projektverktyg för dokumenthantering. Användarmanual v.1.2 2013-02-28 Doxcentral 6 Sveriges största webbaserade projektverktyg för dokumenthantering Användarmanual v.. 0-0-8 Välkommen till Doxcentral! Möt Doxcentral - Sveriges bästa system för samordning av dokument och

Läs mer

ParkOnOff Användarhandbok. För Android, iphone & Windows Phone 8

ParkOnOff Användarhandbok. För Android, iphone & Windows Phone 8 ParkOnOff Användarhandbok För Android, iphone & Windows Phone 8 1. Att komma igång Innehåll 2. Registrera dina personuppgifter 3. Registrera dina kontokort 4. Registrera dina fordon 5. Oklarheter vid registreringen

Läs mer

SVEMO- OUTLOOK I OFFICE 365

SVEMO- OUTLOOK I OFFICE 365 SVEMO- OUTLOOK I OFFICE 365 Användarmanual & Övningsuppgifter Innehåll Inledning... 2 Inloggning... 3 Inkorgen... 4 Skapa mappar... 4 Skriv ett nytt meddelande... 4 Bifoga fil... 6 Kontakter... 7 Lägg

Läs mer

MANUAL TILL SVENSKA KYRKANS UNGAS MEDLEMSSIDOR. Utgåva mars 2015

MANUAL TILL SVENSKA KYRKANS UNGAS MEDLEMSSIDOR. Utgåva mars 2015 MANUAL TILL SVENSKA KYRKANS UNGAS MEDLEMSSIDOR Utgåva 205 Manual 20 INNEHÅLL Allmänt Logga in Nyhet: Logga in från hemsidan Glömt lösenord Lokalavdelningens sida. Ändra uppgifter på lokalavdelning och

Läs mer

Uppdaterad 2013-12-10. Ansök om LOK-stöd med närvaroregistrering

Uppdaterad 2013-12-10. Ansök om LOK-stöd med närvaroregistrering Uppdaterad 2013-12-10 Ansök om LOK-stöd med närvaroregistrering Inledning... 4 Utbildning... 4 Specialidrottsförbundens och distriktens hemsidor... 4 Information... 4 Manualer... 4 Operativsystem och webbläsare...

Läs mer

Android-app. www.bildtelefoni.net. Användarmanual 1.0. Copyright 2013 bildtelefoni.net

Android-app. www.bildtelefoni.net. Användarmanual 1.0. Copyright 2013 bildtelefoni.net Android-app Användarmanual 1.0 www.bildtelefoni.net Copyright 2013 bildtelefoni.net Fokus på tillgänglighet Med Android-appen kan alla som använder en smarttelefon eller surfplatta med Android få enkel

Läs mer

Rev. 2015 08 31. Handledning till MTM:s användarregister

Rev. 2015 08 31. Handledning till MTM:s användarregister Rev. 2015 08 31 Handledning till MTM:s användarregister Rev. 2015 08 31 Innehåll Inledning... 1 Kom igång... 1 Logga in... 1 Startsidan... 2 Mitt bibliotek... 2 Mina uppgifter... 3 Registrera låntagare...

Läs mer

ANVÄNDARGUIDE FÖRETAGSKUNDER SoftAlarm 2.0 för Android

ANVÄNDARGUIDE FÖRETAGSKUNDER SoftAlarm 2.0 för Android ANVÄNDARGUIDE FÖRETAGSKUNDER SoftAlarm 2.0 för Android För Android SmartPhones rev 5 Innehållsförteckning ENDAST FÖR ADMINISTRATÖREN - SKAPA FÖRETAGETS SOFTALARM KONTO....3 ANVÄNDARNA.....4 INSTALLATION

Läs mer

o Uppdaterad 2014-03-11 Ansök om LOK-stöd med närvaroregistrering

o Uppdaterad 2014-03-11 Ansök om LOK-stöd med närvaroregistrering o Uppdaterad 2014-03-11 Ansök om LOK-stöd med närvaroregistrering Inledning... 4 Utbildning... 4 Specialidrottsförbundens och distriktens hemsidor... 4 Information... 4 Manualer... 4 Operativsystem och

Läs mer

Föreningens hemsida. Uppdaterad 2012-12-04

Föreningens hemsida. Uppdaterad 2012-12-04 Föreningens hemsida Uppdaterad 2012-12-04 Innehållsförteckning Klicka på sidan här i innehållsförteckningen och du länkas dit direkt. Du behöver inte skrolla i dokumentet manuellt. NYTT! Inledning...4

Läs mer

Digitala nämndhandlingar

Digitala nämndhandlingar 2014-10-13 Kanslienheten Stöd & Process Upplands Väsby kommun Digitala nämndhandlingar Lathund för användare Inledning Sedan 2013 publiceras alla handlingar till kommunfullmäktige och nämnde digitalt.

Läs mer

UTV5 Lathund för skolledning (2013-12-10)

UTV5 Lathund för skolledning (2013-12-10) UTV5 Lathund för skolledning (2013-12-10) Innehåll Sid 2 Inledning Sid 3 Logga in Sid 4 Startsidan Sid 5 Obligatoriska frågor Sid 6 Kursutvärderingar Sid 10 Statistik Sid 12 Formulär Sid 16 Skapa utvärdering

Läs mer

SAFE WORK. Instruktioner till Företagets egen sida - för dig som är chef/kontaktperson på ett entreprenadföretag 2013-04-09

SAFE WORK. Instruktioner till Företagets egen sida - för dig som är chef/kontaktperson på ett entreprenadföretag 2013-04-09 SAFE WORK Instruktioner till Företagets egen sida - för dig som är chef/kontaktperson på ett entreprenadföretag 013-04-09 Innehållsförteckning 1. Information om Företagets egen sida...3. Lägga till en

Läs mer

INLEDNING... 4 FÖRBEREDELSER... 5 AKTIVERA ER IDROTTONLINE SIDA... 6 REDIGERA... 9

INLEDNING... 4 FÖRBEREDELSER... 5 AKTIVERA ER IDROTTONLINE SIDA... 6 REDIGERA... 9 Manual Innehållsförteckning INLEDNING... 4 FÖRBEREDELSER... 5 AKTIVERA ER IDROTTONLINE SIDA... 6 REDIGERA... 9 Informationsfliken... 10 Toppbild och färgschema... 10 Utseende boxar på startsidan... 11

Läs mer

Lathund Attestant. Agresso Self Service

Lathund Attestant. Agresso Self Service Lathund Attestant Agresso Self Service Sidan 2/15 Innehållsförteckning 1. Inloggning 3 2. Startsida 5 Mina uppgifter 5 Rapporter 5 Inköp 5 Alternativ 6 3. Attestering av fakturor 6 Åtgärdsknappar 9 Attestera

Läs mer

Gör en egen webbplats

Gör en egen webbplats I det här avsnittet får du lära dig att bygga en egen minsida lägga till text och bilder skapa en egen design lägga till en bakgrund på webbplatsen I nästa nummer får du hjälp att bygga en större webbplats

Läs mer

MANUAL. PIAplus. Manual för externa användare av Jernkontorets projektuppföljningssystem

MANUAL. PIAplus. Manual för externa användare av Jernkontorets projektuppföljningssystem MANUAL PIAplus Manual för externa användare av Jernkontorets projektuppföljningssystem Innehåll 1. Allmänt om PIAplus... 4 2. Logga in i PIAplus... 4 3. Viktiga begrepp... 4 3.1. Grupper... 4 3.2. Dokument...

Läs mer

Användarmanual för ESS Bokningssystem 5.0. ESS Bokningssystem för bokning av vaktpass, sjösättning och upptagning samt arbetspass och aktiviteter

Användarmanual för ESS Bokningssystem 5.0. ESS Bokningssystem för bokning av vaktpass, sjösättning och upptagning samt arbetspass och aktiviteter Användarmanual för ESS Bokningssystem 5.0 ESS Bokningssystem för bokning av vaktpass, sjösättning och upptagning samt arbetspass och aktiviteter Du hittar till bokningssystemet på ESS webbsida Här finns

Läs mer

Medlemsregistret Roller och Behörigheter. Uppdaterad 2012-12-04

Medlemsregistret Roller och Behörigheter. Uppdaterad 2012-12-04 Medlemsregistret Roller och Behörigheter Uppdaterad 2012-12-04 Innehållsförteckning Klicka på sidan här i innehållsförteckningen och du länkas dit direkt. Du behöver inte skrolla i dokumentet manuellt.

Läs mer

Handbok. Pagero för Danske Bank

Handbok. Pagero för Danske Bank Handbok Pagero för Danske Bank INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNAN DU BÖRJAR ANVÄNDA PROGRAMMET 3 Vad är Pagero för Danske Bank? 3 Hjälpsidor 3 Systemkrav 3 INSTALLATION OCH START 3 Installation 3 Efter installationen

Läs mer

Medlemsregistret Roller och Behörigheter. Uppdaterad 2012-10-09

Medlemsregistret Roller och Behörigheter. Uppdaterad 2012-10-09 Medlemsregistret Roller och Behörigheter Uppdaterad 2012-10-09 Innehållsförteckning Inledning...3 Funktioner...4 Logga in NYTT!...4 Medlemsregister-fliken...5 Utländsk person...5 Prova på person...6 Göra

Läs mer

ANVÄNDARGUIDE FÖRETAGSKUNDER SoftAlarm 2.0 för iphone

ANVÄNDARGUIDE FÖRETAGSKUNDER SoftAlarm 2.0 för iphone ANVÄNDARGUIDE FÖRETAGSKUNDER SoftAlarm 2.0 för iphone För iphone Smartphones Rev 2 1 Innehållsförteckning ENDAST FÖR ADMINISTRATÖREN - SKAPA FÖRETAGETS SOFTALARM KONTO....3 ANVÄNDARNA.....4 INSTALLATION

Läs mer

Barnhack! Kom igång med programmering. Anders Thoresson Kom igång med Wordpress

Barnhack! Kom igång med programmering. Anders Thoresson Kom igång med Wordpress Anders Thoresson Kom igång med Wordpress förord 2 kapitel 1 att bygga en webbplats 3 Det här är Wordpress 3 Domännamn visar vägen på internet 4 kapitel 2 kom i gång med wordpress.com 6 Registrera ett konto

Läs mer

Kursmaterial. Innehåll: Inledning 1 Datorn från grunden 2 Att skriva på datorn 7 Vad är Internet 13 E-post 20

Kursmaterial. Innehåll: Inledning 1 Datorn från grunden 2 Att skriva på datorn 7 Vad är Internet 13 E-post 20 0 Kursmaterial Innehåll: Inledning 1 Datorn från grunden 2 Att skriva på datorn 7 Vad är Internet 13 E-post 20 Inledning Välkommen till kursen Internet för alla! Du har möjlighet att boka datortid på biblioteket

Läs mer

Översikt. Inloggning i Skola24 Schema Artiklar Frånvaro Planering Omdöme Kontakter Skola24 MobilApp. Nova Software AB 1 (20) 502

Översikt. Inloggning i Skola24 Schema Artiklar Frånvaro Planering Omdöme Kontakter Skola24 MobilApp. Nova Software AB 1 (20) 502 Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer

Bankgiro Link. Handbok

Bankgiro Link. Handbok Handbok Innehåll Läsanvisning 1 Innan ni startar 2 Vad är Pagero Bankgiro Link 2 Förutsättningar 2 Installation och start 3 Installation 3 Efter installationen 3 Radera installationen 3 Att börja med Pagero

Läs mer

Manual till Skanskas Webbfakturaportal

Manual till Skanskas Webbfakturaportal Manual till Skanskas Webbfakturaportal (Husera TSP/TSP Online) Webbfaktura Version 3.0 Manual Version 1.5 Friskrivning Informationen i denna manual är till för att vägleda användarna av webbsystemet och

Läs mer

Caspeco Business Control

Caspeco Business Control Caspeco Business Control Introduktionsmanual för att komma igång med arbetet i Caspeco Business Control. Caspeco Business Control har du åtkomst till från vilken dator som helst i hela världen, förutsatt

Läs mer

Användarmanual Klasskortsbokning (För den som bokar med klasskortet) Version A

Användarmanual Klasskortsbokning (För den som bokar med klasskortet) Version A Användarmanual Klasskortsbokning (För den som bokar med klasskortet) Version A Innehållsförteckning INLEDNING... 3 Hur man använder manualen... 3 Rekommenderade systemkrav och inställningar... 3 ALLMÄNT

Läs mer

handbok för ipad förtroendevalda i Strömstads kommun

handbok för ipad förtroendevalda i Strömstads kommun handbok för ipad förtroendevalda i Strömstads kommun Vilo-/väckningsknappen: När du håller din ipad upprätt ser du en svart knapp längst upp till höger. När du håller den intryckt i ungefär tre sekunder

Läs mer