ANVÄNDARMANUAL WeHunt 1.1 för iphone

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ANVÄNDARMANUAL WeHunt 1.1 för iphone"

Transkript

1 ANVÄNDARMANUAL WeHunt 1.1 för iphone

2 INLEDNING Välkommen till WeHunt. Mobilappen som ger dig en ny syn på jakt. I den samlas all information du behöver före, under och efter jakten. Allt från inbjudan till jaktdagbok. Bättre överblick och säkrare jakt WeHunt - mobilappen som ger en bättre överblick och säkerhet i jakten. Med appen så kan du skapa ett jaktområde med områdesgränser, markera foderplatser och pass för att sedan dela med jaktlagsmedlemmar. Som medlem i ett ett jaktområde har du högre administrativa rättigheter. Det innebär att man kan hjälpas åt att hantera nålar som områdesgräns, pass, foderplats osv. Flyttar man en markering så uppdateras denna för övriga per automatik. Du bjuder enkelt in till jakt med några få knapptryckningar. Inbjudan skickas med så kallad pushteknik och ett meddelande om att du blivit inbjuden till jakt dyker upp på din smartphone. WeHunt håller koll på dina jaktkamrater i realtid och använder telefonens kamera för att utnyttja Augmented Reality, fritt översatt förstärkt verklighet. Detta innebär att när man håller telefonen upprätt så startar kameran och i denna visas informationsrutor om position, kurs och avstånd till dina jaktkamrater, pass och övriga positionsnålar på kartan. WeHunt är en prenumerationsapp och kostar 95 kr/år. Vi vill gärna veta vad du tycker och hur WeHunt kan utvecklas. Gå gärna in på wehunt.se och lämna dina synpunkter och önskemål. Utvecklingsteamet, WeHunt WeHunt är ett verktyg för bättre överblick och säkerhet i jakten men ersätter inte ditt personliga omdöme. STARTSKÄRM Samtliga nyckelfunktioner når du från startskärmen. Ny jaktinbjudan Till aktuella jakter och jaktområden Position och datumbaserad jakttabell. Listan uppdateras av Svenska Jägareförbundet Avslutade jakter och tagna bilder Väder, vind och nederbörd. Prognos per timme. Inloggad användare av WeHunt. Dokumentera och håll reda på dina jaktdokument

3 REGISTRERING Eftersom WeHunt är en prenumerationsapp, tankas själva appen ner utan kostnad. När du sedan registrerar dig, får du förfrågan om att aktivera din prenumeration för 95 kr/år. När du startar upp appen för första gången, efter nerladdning från App Store eller Android Market, når du skärmen för inloggning. Detta systen möjligör att du kan ha WeHunt på flera telefoner eller att du kan låna någon annans telefon för att få åtkomst till din WeHunt inställningar. 1. Börja med att skapa konto Du registrerar dig genom att klicka dig vidare på knappen Skapa konto. 2. Registreringssidan Du skickas vidare till Hitude connect, vår samarbetspartner, för registrering. Fyll i ditt förnam, efternamn och e-post. Var noga med att du fyller i alla uppgifter rätt. Epostadressen och dina personuppgifter är viktiga för att dina jaktkamrater ska kunna söka efter dig i WeHunt och att du tex ska kunna få ett nytt lösenord från systemet om du tappat bort det. Välj sedan ett lösenord, bekräfta lösenordet och tryck sedan på Skapa Konto. 3. Bekräftelse från Hitude connect Ett meddelande skickas till din angivna epostadress för bekräftelse och godkännande. Klicka på aktiveringslänken för att aktivera ditt konto. Har du inte bekräftat din registrering via länken efter 30 dagar sker ingen aktivering. 4. Inloggning Du kan nu återgå till inloggningssidan för att logga in genom att fylla i din valda epostadress och lösenord. Detta går att göra från vilken telefon som helst som har WeHunt installerad. Beroende på vilken leverantör av epost du använder, så kan ditt meddelande för att aktivera ditt konto, i vissa fall, tolkas som skräppost.

4 JAKTDOKUMENT och personliga inställningar WeHunt underlättar för Jaktledaren genom att den lagrar information om dina jaktdokument. Du blir påmind av WeHunt om något av dina dokument är på väg att bli ogiltigt. 1. Hitta din pesonliga sida Du når dina jaktdokument och din personliga sida genom knappen längst ner. Efterföljs ditt namn av en röd ring med utropstecken är inte dina handlingar kompletta eller giltighetstider har löpt ut. 2. Dina jaktdokument På din sida får du en snabb överblick över dina jaktdokument ditt jaktkort, din försäkring och dina vapenlicenser. Alla flikar ska ha grön markering för att informationen ska vara komplett. Gul markering är en varning om att ett dokument på väg att bli ogiltigt inom 30 dagar. Röd markering betyder att information saknas eller giltighetstiden har löpt ut. 3. Kompletera dina dokument För att de ska bli gröna symboler måste du välja någon av fälten jaktkort, försäkring eller vapenlicenser och komplettera informationen i dessa. Tänk på att du, i WeHunt v 1.1, fortfarande måste behålla dina papperhandlingar. Funktionen är ett stöd för att påminna dig.

5 SKAPA JAKTMARK och märk ut fasta positioner. Att rita upp ditt och jaktlagets jaktområde är lätt och roligt. Du når skapa jaktområde under knappen Jakt i huvudmenyn. Under denna hittar du även alla dina jaktmarker, marken du själv skapat och som du blivit inbjuden till av andra användare. Här hittar du även vilken jakt som är igång och knappen Skapa jakt. 1. Namge och länsbestäm din mark Klicka på knappen Skapa Jaktmark. Namnge din mark och välj i vilket län jaktmarken är lokaliserad. 2. Lägg till dina jaktlagsmedlemmar Lägg till dina jaktlagsmedlemmar som hör till din jaktmark. Detta så att de får tillgång till samma jaktmark, och dels för att de då kan hjälpa till med adminstrationen av jaktmarken i WeHunt. Att lägga till en jaktlagsmedlem gör du enkelt genom att klicka på fältet lägg till medlemmar. Du söker din jaktlagsmedlem via namn eller epost. Resultatet efter sökning visas i en lista. Välj rätt person i listan. Hittar du inte din jaktlagsmedlem så är han eller hon ej ännu medlem i WeHunt eller så har du har angivit felaktig epost eller namn. När du är nöjd tryck sedan på Lägg till. Du kan alltid återkomma och redigera din jaktmark och jaktlagsmedlemmar. 3. Skapa områdesgräns Du hamnar nu automatiskt i Skapa område för din jaktmark. Du ser ett hårkors som markör. Placera hårkorset rätt genom att flytta kartan med ditt finger. Välj sedan infoga punkt. När du är nöjd med dina områdesgränser, tryck på klar. Kartan lägger sig nu i listan Mina jaktmarker under menyalternativet Jakt. Menyn för kartan får du fram genom att dra fingret från höger sida på din smartphone in mot mitten. Har du under inställningar angett att du är vänsterhänt så visas menyn från vänster sida på din smartphone. Under denna meny kan du bl.a växla mellan Standard-, Satellit- eller hybridkarta. Du kan även slå på eller av publiceringen av din position. 4. Fasta punkter Välj önskad karta från listan Mina jaktmarker. Du får då en överblick av din jaktmark med tre knappar nertill. Från vänster har du Infoga fast punkt, redigera dina jaktgränser, information. Du infogar alltså enkelt en fast punkt genom att använda dig av hårkorsfunktionen för att peka ut rätt position på kartan och sedan rullhjulet för att välja rätt fast punkt (ex. pass, foderplats, åtel, samlingsplats). Är sökresultatet omfattande så hittar du enklast din jaktlagskamrat genom att söka på epostadress istället för namn. Tänk på att det i WeHunt v1.1 inte finns någon funktion för att radera jaktmark eller jaktlagsmedlemmar.

6 SKAPA JAKT och bjud in dina jaktkamrater. Efter att er jaktmark är skapad är det nu kanske dags för er första jakt med WeHunt. Du når Skapa jakt under knappen Jakt i grundmenyn. Under denna hittar du även alla dina jaktmarker, de som du själv skapat och övriga som du blivit inbjuden till av andra användare. 1. Plats och roller Du börjar med att bestämma plats genom att trycka på fältet plats. En lista på alla dina Jaktområden dyker upp. Välj aktuellt jaktområde och bekräfta med klar. Du som skapat jakten blir automatisk Jaktledare. Välj en person för ett eventuellt eftersök från listan av inbjudna personer till jakten. 2. Tidpunkt Du som jaktledare bestämmer sedan vilket datum och tidpunkt jakten startar, respektive slutar. Detta gör du enkelt med rull-hjulen för tidpunkt. 3. Jaktbart vilt Sedan bestämmer du som jaktledare vad som är jaktbart under fältet Jaktbart vilt. Du får nu upp lista över jaktbart vilt baserat på jaktområdets position och datum. Denna funktion är direkt kopplad till Jakttabellen. Sedan markerar du som jaktledare de djur som får jagas under denna jakt. 3. Bjud in deltagare Nu är det dags att bjuda in deltagare till din jakt. Att bjuda in deltagare till jakt gör du lätt genom att klicka på fältet bjud in deltagare. Du söker dina deltagare genom namn eller epost. Resultatet efter sökning visas i en lista. Du väljer sedan rätt person i listan. Hittar du inte din jaktlagsmedlem är han eller hon ännu ej medlem i WeHunt eller så kan du ha fyllt i felaktig epost eller namnuppgift. När du är nöjd tryck sedan på Lägg till. Är du nöjd med alla inställningar bekräfta då med Klar i toppmenyn eller avbryt om du ej är nöjd. Trycker du på klar skickas ett meddelande genom WeHunt till inbjudna deltagare. Deltagarna får sedan en push-notis i sin smartphone. Som jaktledare kan du i översiktsvyn för kommande jakt se vilka som accepterat respektvie avböjt att delta. Är sökresultatet omfattande så hittar du enklast din jaktlagskamrat genom att söka på epostadress istället för namn.

7 UNDER JAKT följ allt som händer i jakten. De är nu det roliga börjar. Är inte du nära där det händer, så är WeHunt det. Från knappen Jakt från startsidan, så hittar du namnet på din aktuella jakt. Din aktuella jakt är namngiven efter jaktmark och återföljs av en knapp för starta jakt. Starta jakt Det är du, om du är jaktledare, som betsämmer när jakten ska starta. När du trycker på Starta Jakt går ett meddelande ut till samtliga deltagere i jakten att Jakt startas. WeHunt förflyttar sin vy nu automatisk till aktuellt jaktområde. Du som jaktledare kan när som helst pausa jakten. Du når denna funktion genom att enkelt dra ut kartmenyn från höger sida (vänster om du ställt in detta). Längst ner når du symbolen tidtagaruret där du kan pausa och återuppta jakten. Avsluta jakt gör du genom att backa till utgångsläget där du startade jakt, direkt under knappen Jakt från startmenyn och tryck på avsluta jakt. Besitt pass Under jakt kan du se alla som har WeHunt och deltar i aktuell jakt. Alla skyttar i rörelse syns som oranga symboler. Du ser även alla utsatta fasta positioner såsom pass, samlingsplats, och åtel / foderplats. Är du som skytt i närheten av ett utsatt pass får du förfrågan av WeHunt om du vill besitta det. Symbol för skytt på pass är grön. För dig som jaktledare blir det enkelt att se när alla skyttar är framme på pass. Förstärkt verklighet Förstärkt verklighet är en funktion som kommer från stridsflyget där det adderas information visuellt i pilotens synfält. Samma gäller här för WeHunt. Lyft upp din smartphone vertikalt under jakt, så startar kameran. Din karta delas till halva skärmens storlek och över den får du en kamerabild där all den information som finns inmatad kring din jakt visas på rätt ställe. Du ser även var de andra deltagarna befinner sig med kurs och avstånd till alla positioner. Observationer och påskjutning av djur Om du observerar ett djur under jakt kan du markera var du observerade detta. Det syns sedan direkt hos de andra deltagarna. Samma gäller för påskjutet djur du markerar. Tänk på att det kan vara ovärderlig hjälp för eventuellt eftersök. Tänk på att du sparar på batteritiden om du besitter ett pass och väljer funktionen besitt pass. Tänk på att det i WeHunt 1.1 bara gå att sätta ut observation för jaktbart vilt.

8 CHATTA och se deltagarlista. I jakt vill man använda radion så lite som möjligt och gärna sparsamt. Skicka meddelanden till enskilda jaktdeltagare eller till samtliga i jakten. Du hittar lätt chattfunktionen via knappen jaktdeltagare under jakt. JAKTTABELL via datum och position. I WeHunts inbyggda Jakttabell håller du lätt koll på jaktbart vilt. Den viktiga jakttabellen visas via position och datum och hålls uppdaterad av Svenska Jägareförbundet. Önskar man granska övriga datum och län så ändrar man detta enkelt via rulllistfunktionen. JAKTDAGBOK automatisk jakthistorik. Alla avslutade jakter sparas i WeHunt. Du hittar dina genomförda jakter i en lista under knappen Jaktdagbok från huvudmenyn. Jaktdagboken är en automatiskt sparad jakthistorik där du kan se vilka djur som fälldes och utav vem. Tänk på att det inte går att radera genomförda jakter i Jaktdagboken i WeHunt 1.1.

9 Symboler karta och väder. Geografisk position Samlingsplats Markgräns Skytt i rörelse Kompass eller norrläge Åtel / foderplats Zooma-in och zooma-ut knappar. Pass Skytt på pass Förlorad kontakt (senaste position) Inställningar karta, menyplacering (vänster eller höger) Pausa / Återuppta jakt (jaktledare) Påskjutet vilt Observation Eftersök Deltagarlista i aktuell jakt / Chatt Tillåtet vilt i aktuell jakt Markera påskjutet djur Temperatur Tidsangivelse Väderlek Vindriktning Vindhastighet Nederbörd Solens upp och nedgång finns ej med i WeHunt 1.1. Svensk Jakt Nyheter (Når du på sida 2)

10 F.A.Q. - frågor och svar. Det står gratis i AppStore-knappen Eftersom WeHunt är en prenumerationsapp så går det inte registrera på annat sätt i AppStore. Programmet laddas ner gratis, men förfrågan om 95 kr/år kommer vid registrering när du startar WeHunt på din smartphone. Jag kan inte logga in? Vid registrering skickas ett mail till den angivna adressen som du angett vid din registrering. Det mailet innehåller en länk man måste klicka på för att aktivera kontot. När väl detta är gjort kan du logga in på ditt WeHunt konto. Jag får inget registreringsmail Vissa epostklienter kan tolka automatiskt genererade svarsmail som skräppost. I ämnesraden står det Hitude: WeHunt - Svenska Jägareförbundet - Vänligen bekräfta din registrering Har bytt lösenord men kan inte logga in? Om du bytt lösenord och fått en bekräftelse på detta så är ditt konto aktivt. Använd små bokstäver när du anger din epostadress vid inloggning. Fungerar det fortfarande inte kontakta oss vid nedan formulär, ange dina använndaruppgifter så hjälper vi dig vidare. Har du redan skapat din mark och vill lägga till medlemmar efteråt, öppna din karta och klicka på knappen INFO och därefter Ändra. Tips! Är sökresultatet många när du letar jaktkamrater så ange epostadress i sökfältet så får du upp din jaktkamrat som unikt sökresultat. Vad kostar datatrafiken? För att du ska kunna se dina jaktkamrater under pågående jakt så skickar och hämtar WeHunt geografiska postioner var 30 sekund. Det är små datamängder som skickas men det krävs att du har ett abonnemang som kan hantera datatrafik. Vad det kostar beror på vilken operatör och abonnemangsform du valt. Vilken täckning krävs? WeHunt kräver täckning i form av EDGE för att kunna skicka och ta emot positioner. Hur väljer jag satellit-vy när jag skapar mitt område? I WeHunt v1.0 så är det enklaste sättet att först sätta ut några få nålar för att efter att du ha sparat klicka på knappen Ändra. Då får du en meny nertill där du kan lägga till nya punkter, samt ändra önskad karttyp. Du kan även markera utsatta nålar för att flytta dessa. Detta är åtgärdat i WeHunt v 1.1 där du kan ändra detta redan när du skapar din jaktmark från början. Hur delar jag min karta med mina jaktlagskamrater? När du skapar din mark så kan du lägga till medlemmar för kartan på startsidan när du registrerar in namnet på kartan. Knappen heter Lägg till medlemmar. Kartan delas mellan er medlemmar och den dyker per automatik upp i dina jaktkamraters WeHunt.

ANVÄNDARMANUAL WeHunt 1.0.3 för Android

ANVÄNDARMANUAL WeHunt 1.0.3 för Android ANVÄNDARMANUAL WeHunt 1.0.3 för Android INLEDNING Välkommen till WeHunt. Mobilappen som ger dig en ny syn på jakt. I den samlas all information du behöver före, under och efter jakten. Allt från inbjudan

Läs mer

Manual C3 BMS för Android-telefoner

Manual C3 BMS för Android-telefoner - för dig som gillar ovanliga fåglar 2012-09-24 Manual C3 BMS för Android-telefoner Hur fungerar det? Larmsystemet består av en server och databas i Stockholm samt applikationen C3 BMS i telefonen. Trafiken

Läs mer

Android-app. www.bildtelefoni.net. Användarmanual 1.0. Copyright 2013 bildtelefoni.net

Android-app. www.bildtelefoni.net. Användarmanual 1.0. Copyright 2013 bildtelefoni.net Android-app Användarmanual 1.0 www.bildtelefoni.net Copyright 2013 bildtelefoni.net Fokus på tillgänglighet Med Android-appen kan alla som använder en smarttelefon eller surfplatta med Android få enkel

Läs mer

Manual C3 BMS v. 3 för iphone/ipad

Manual C3 BMS v. 3 för iphone/ipad Manual C3 BMS v. 3 för iphone/ipad Hur fungerar det? Larmsystemet består av en server och databas i Stockholm samt applikationen C3 BMS i telefonen. Trafiken mellan server o ch telefon sker över internet

Läs mer

ios-appen www.bildtelefoni.net Användarmanual 1.0 Copyright 2013 bildtelefoni.net

ios-appen www.bildtelefoni.net Användarmanual 1.0 Copyright 2013 bildtelefoni.net ios-appen Användarmanual 1.0 www.bildtelefoni.net Copyright 2013 bildtelefoni.net 1 Fokus på tillgänglighet Med ios-appen kan alla som använder en iphone eller ipad med ios operativsystem få enkel tillgång

Läs mer

ANVÄNDARGUIDE FÖRETAGSKUNDER SoftAlarm 2.0 för iphone

ANVÄNDARGUIDE FÖRETAGSKUNDER SoftAlarm 2.0 för iphone ANVÄNDARGUIDE FÖRETAGSKUNDER SoftAlarm 2.0 för iphone För iphone Smartphones Rev 2 1 Innehållsförteckning ENDAST FÖR ADMINISTRATÖREN - SKAPA FÖRETAGETS SOFTALARM KONTO....3 ANVÄNDARNA.....4 INSTALLATION

Läs mer

LifePuz Free för Android

LifePuz Free för Android Android version 1.0.3 Innehåll Beskrivning 3 Om LifePuz... 3 Med LifePuz kan du:... 3 Kostnad... 3 Registrering eller inloggning 4 Ny användare... 4 Inloggning... 4 Glömt lösenord... 5 Startsida 6 Kalender

Läs mer

Kom igång med Riksbyggen Kundwebb

Kom igång med Riksbyggen Kundwebb Kom igång med Riksbyggen Kundwebb På din nya kundwebb får du tillgång till information, hjälp och uppgifter kopplat till ditt boende samt en rad olika verktyg som underlättar i kommunikationen med Riksbyggen.

Läs mer

SAFE WORK. Instruktioner till Företagets egen sida - för dig som är chef/kontaktperson på ett entreprenadföretag 2013-04-09

SAFE WORK. Instruktioner till Företagets egen sida - för dig som är chef/kontaktperson på ett entreprenadföretag 2013-04-09 SAFE WORK Instruktioner till Företagets egen sida - för dig som är chef/kontaktperson på ett entreprenadföretag 013-04-09 Innehållsförteckning 1. Information om Företagets egen sida...3. Lägga till en

Läs mer

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt. Kom igång Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.se/login Nu dyker en ruta upp på skärmen. Fyll i ditt användarnamn och lösenord och klicka på "logga in". Nu

Läs mer

Elever i Skola24 Genom elevrollen i Skola24 kan elever ta del av en mängd användbar information.

Elever i Skola24 Genom elevrollen i Skola24 kan elever ta del av en mängd användbar information. Elever i Skola24 Genom elevrollen i Skola24 kan elever ta del av en mängd användbar information. I systemet har eleven möjlighet att: Ta del av schema för sina lektioner. Ta del av frånvaro och göra frånvaroanmälningar.

Läs mer

O365- Konfigurering av SmartPhone efter flytt till Office 365 alt ny installation

O365- Konfigurering av SmartPhone efter flytt till Office 365 alt ny installation O365- Konfigurering av SmartPhone efter flytt till Office 365 alt ny installation Denna guide är avsedd att hjälpa användare vars epost har blivit flyttad till Exchange Online och Office 365, samt för

Läs mer

Lathund för SKOLWEBBEN för vårdnadshavare i grundskolan

Lathund för SKOLWEBBEN för vårdnadshavare i grundskolan 1 Lathund för SKOLWEBBEN för vårdnadshavare i grundskolan Innehållsförteckning Inloggning: 2 Så här skaffar du E-id/Bank-id:... 2 Mobilt Bank-id/E-id... 2 Var och hur loggar jag in med användarnamn och

Läs mer

Manual - Ledningskollen i mobilen

Manual - Ledningskollen i mobilen 8010 Manual Ledningskollen i mobilen.docx Manual - Ledningskollen i mobilen Innehållsförteckning 1. Introduktion 2. Inkluderade funktioner 3. Manualens upplägg 4. Kortversion av manualen 4.1 Registrera

Läs mer

1 Handledning för vårdnadshavare...3 1.1 Vad är lärportalen och vad kan jag göra där?...3

1 Handledning för vårdnadshavare...3 1.1 Vad är lärportalen och vad kan jag göra där?...3 Innehållsförteckning 1 Handledning för vårdnadshavare...3 1.1 Vad är lärportalen och vad kan jag göra där?...3 2 Logga in första gången...3 2.2 Logga in med användarnamn och lösenord...3 2.3 Min profil...4

Läs mer

Användarmanual. Resultatrapportering Kurs1

Användarmanual. Resultatrapportering Kurs1 Användarmanual Resultatrapportering Kurs1 Skapa ett konto... 2 Lärarenkät... 3 Rapportera elevresultat... 4 Ladda ned dina resultat... 6 Ändra, ta bort eller komplettera ett resultat... 7 Glömt lösenordet...

Läs mer

ANVÄNDARGUIDE SoftAlarm 2.0 Privatpersoner. För iphone & Android SmartPhones

ANVÄNDARGUIDE SoftAlarm 2.0 Privatpersoner. För iphone & Android SmartPhones ANVÄNDARGUIDE SoftAlarm 2.0 Privatpersoner För iphone & Android SmartPhones Innehållsförteckning LADDA NER ER APP OCH KOM IGÅNG...3 INSTALLATION...3 SKAPA ERT SOFTALARM KONTO I APPEN...3 KOMMA IGÅNG...4

Läs mer

Inloggning 2 Var och hur loggar man in hemifrån?... 2 Hur skapar man engångskoder och ändrar användarnamn?... 2

Inloggning 2 Var och hur loggar man in hemifrån?... 2 Hur skapar man engångskoder och ändrar användarnamn?... 2 1 Innehåll Inloggning 2 Var och hur loggar man in hemifrån?... 2 Hur skapar man engångskoder och ändrar användarnamn?... 2 Allmänna inställningar hur du ändrar utseende och språk samt navigerar i menyn

Läs mer

Användarmanual för Bird Alarm. Användarmanual

Användarmanual för Bird Alarm. Användarmanual Användarmanual 1 Innehåll 1. Webbsidan www.birdalarm.com... 3 1.1. Skapa profil och regler... 3 1.2. Skapa regler... 4 1.3. Aktuella larm på www.birdalarm.com... 5 1.4. Filtrering av larm... 5 1.5. Fler

Läs mer

Medioteket. Introduktion till sli.se/medioteket för elever

Medioteket. Introduktion till sli.se/medioteket för elever Medioteket Introduktion till sli.se/medioteket för elever Innehåll 4 Aktivera konto 5 Söka Sök Boxar Filter Samsök 6 Strömma media 6 Dela/Skapa klipp 7 Favoriter 7 Inställningar 7 Glömt lösenordet? 7

Läs mer

Användarmanual Legimus för

Användarmanual Legimus för Användarmanual Legimus för Iphone och Ipad Version 3 Innehåll Användarmanual Legimus för Iphone och Ipad... 1 Vad är Legimus?... 3 Legimus webb... 3 Kom igång... 4 Inloggning... 4 Bokhyllan... 4 Sök en

Läs mer

Innehållsförteckning Inloggning: Allmänna inställningar hur du ändrar utseende och språk samt navigerar i menyn högst upp i bildkant.

Innehållsförteckning Inloggning: Allmänna inställningar hur du ändrar utseende och språk samt navigerar i menyn högst upp i bildkant. 1 Innehållsförteckning Inloggning: 2 Så här skaffar du E-id/Bank-id:... 2 Mobilt Bank-id/E-id... 2 Var och hur loggar jag in med användarnamn och lösenord?... 2 Hur loggar jag in med Bank-id/E-id?... 3

Läs mer

Välkommen till PictureMyLife!

Välkommen till PictureMyLife! Kommunicera enkelt med bilder Välkommen till PictureMyLife! digitala verktyg för barn och unga med behov av särskilt stöd Roligt att du vill bli prenumerant på PictureMyLife! Du kan nu använda våra bildbaserade

Läs mer

Manual. Patient. version 3.50

Manual. Patient. version 3.50 Manual Patient version 3.50 Innehåll Introduktion till Mina vårdkontakter...2 Vem kan använda tjänsten?... 2 Komma igång... 2 Ett säkert system... 2 Svar inom ett par dagar... 2 Support... 2 Skaffa användarkonto...3

Läs mer

Administrera projekt på arvsfonden.se

Administrera projekt på arvsfonden.se Administrera projekt på arvsfonden.se Den här manualen vänder sig till dig som är projektledare eller projektadministratör för ett projekt på www.arvsfonden.se Innan du kan börja arbeta med er projektsida

Läs mer

LUVIT Resource Centre 1.4. Användarmanual

LUVIT Resource Centre 1.4. Användarmanual LUVIT Resource Centre 1.4 Användarmanual INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING... 1 PORTALEN... 2 LOGGA IN... 2 SJÄLVREGISTRERING... 2 ÖPPNA KURSER... 3 NYHETER... 4 DEN PERSONLIGA MENYN... 4 MENYN...

Läs mer

Användarmanual TextAppen för iphone och ipad

Användarmanual TextAppen för iphone och ipad Användarmanual TextAppen för iphone och ipad Innehåll Innehåll... 2 Hämta TextAppen för ios... 3 Registera dig... 3 Kom igång i iphone eller ipad... 5 Logga in... 5 Samtal... 6 Ringa samtal... 6 Avsluta

Läs mer

Version 2.3 2014-07-02

Version 2.3 2014-07-02 Version 2.3 2014-07-02 1 Starta NatureIT Starta en webbläsare i din PC, Mac, läsplatta eller smartphone och skriv in www.natureit.se eller www.natureit.no. Då skall du få upp en bild som ser ut så här:

Läs mer

Administrera projekt på arvsfonden.se

Administrera projekt på arvsfonden.se Administrera projekt på arvsfonden.se Den här manualen vänder sig till dig som är projektledare eller projektadministratör för ett projekt på www.arvsfonden.se Innan du kan börja arbeta med er projektsida

Läs mer

Instruktioner för anslutning och användning av Grannsam

Instruktioner för anslutning och användning av Grannsam Instruktioner för anslutning och användning av Grannsam Vad är Grannsam? Ta hjälp av grannar och vänner Bästa sättet att skydda ditt hem Grannsam är en nätbaserad social tjänst för att kommunicera och

Läs mer

Användarmanual för mycaddie version 2.0

Användarmanual för mycaddie version 2.0 Användarmanual för mycaddie version 2.0 Sida 2 Innehåll Installera och starta mycaddie... 3 Välja positioneringsmetod... 3 Inbyggd GPS (Gäller ej Windows Mobile)... 3 Trådlös GPS (Via bluetooth)... 3 Windows

Läs mer

Användarmanual. Visma TendSign Basic. Uppdaterad 2014-05-21. VISMA COMMERCE AB +46 13 47 47 500 tendsignsupport@visma.com www.tendsign.

Användarmanual. Visma TendSign Basic. Uppdaterad 2014-05-21. VISMA COMMERCE AB +46 13 47 47 500 tendsignsupport@visma.com www.tendsign. Användarmanual Visma TendSign Basic Uppdaterad 2014-05-21 VISMA COMMERCE AB +46 13 47 47 500 tendsignsupport@visma.com www.tendsign.com Innehållsförteckning Visma TendSign Basic 1. Navigering... 2 1.1

Läs mer

Guide till SvD:s. digitala korsord

Guide till SvD:s. digitala korsord Guide till SvD:s digitala korsord Välkommen att prova SvD:s korsord digitalt. Du kan ha ett eller flera korsord i gång samtidigt och om ingen tävling pågår kan du även få ledtrådar och facit direkt på

Läs mer

Manual dinumero Webb

Manual dinumero Webb Hugo Hallqvist Innehållsförteckning 1. Inloggning... 2 2. Välj företag... 3 3. Fakturalista... 4 3.1. Avancerad... 5 4. Visa faktura... 6 4.1. Attest... 7 4.2. Kontering... 9 4.3. Logg...

Läs mer

ELEKTRONISK TIDRAPPORTERING

ELEKTRONISK TIDRAPPORTERING ELEKTRONISK TIDRAPPORTERING MANUAL FÖR ELEKTRONISK TIDRAPPORTERING VID YTTERLIGARE FRÅGOR RING 010-101 15 80 ELLER MAILA PÅ INFO@1TIME.SE Grattis till ditt val elektronisk tidrapportering från 1Time. I

Läs mer

Användarguide. Sök och administrera dina volontärer på Volontärbyrån

Användarguide. Sök och administrera dina volontärer på Volontärbyrån 1 Användarguide Sök och administrera dina volontärer på Volontärbyrån 2 Välkommen till Volontärbyrån! Den här guiden beskriver alla funktioner i volontärsamordnaradmin på www.volontarbyran.org. Har du

Läs mer

Skvadronskolan Vårdnadshavares lathund för skolwebben

Skvadronskolan Vårdnadshavares lathund för skolwebben Skvadronskolan Vårdnadshavares lathund för skolwebben Under höstterminen 2012 kommer vi att använda oss av de funktioner i skolwebben som vi har markerat. 1 Innehållsförteckning Inloggning: 2 Så här skaffar

Läs mer

Mobilapp Administration & Aktivitet

Mobilapp Administration & Aktivitet Mobilapp Administration & Aktivitet Innehåll Logga in och välj organisation... 2 Grupper... 4 Deltagare... 5 Lägg till person i grupp... 6 Ta bort person från grupp... 8 Aktiviteter... 9 Sök aktiviteter...

Läs mer

Administrera projekt på arvsfonden.se

Administrera projekt på arvsfonden.se Manual för projektansvariga på arvsfonden.se 20140611, ver2. Administrera projekt på arvsfonden.se Den här manualen vänder sig till dig som är projektledare eller projektadministratör för ett projekt på

Läs mer

Uppdaterad: 2013-06-20. Lathund app. App-Manual 1 1

Uppdaterad: 2013-06-20. Lathund app. App-Manual 1 1 Uppdaterad: 2013-06-20 Lathund app App-Manual 1 1 Innehållsförteckning Inledning 3 Användningsområde 4 Kom igång 4 Förberedelse 5 Logga in 5 Notiser 5 Välj organisaton 6 Välj grupp 7 Symbolförklaring 7

Läs mer

Användarmanual TextAppen Online

Användarmanual TextAppen Online Användarmanual TextAppen Online Innehåll Innehåll... 2 Registera dig... 3 Logga in på Textappen online... 5 Samtal... 6 Ringa samtal... 6 Avsluta samtal... 7 Spara samtal... 7 Besvara samtal... 8 Ringa

Läs mer

2011-12-08. Instruktioner till Schoolsoft. För att logga in går du in på denna adress. https://sms11.schoolsoft.se/eslovmontessori

2011-12-08. Instruktioner till Schoolsoft. För att logga in går du in på denna adress. https://sms11.schoolsoft.se/eslovmontessori 2011-12-08 Instruktioner till Schoolsoft För att logga in går du in på denna adress https://sms11.schoolsoft.se/eslovmontessori När du loggar in första gången kommer du till denna sida. Det är viktigt

Läs mer

Så här fungerar registreringen i Malmö stads Odlingsslottskö

Så här fungerar registreringen i Malmö stads Odlingsslottskö 1 Så här fungerar registreringen i Malmö stads Odlingsslottskö Det är givetvis kostnadsfritt att stå i Malmö stads odlingslottskö. Innehåll Steg 1: Registrera dig som ny kund och skapa en sökprofil...

Läs mer

Öppna App Store på din ios enhet, och sök efter Grid Player. Klicka på Install och skriv in ditt Apple (itunes) lösenord om det efterfrågas.

Öppna App Store på din ios enhet, och sök efter Grid Player. Klicka på Install och skriv in ditt Apple (itunes) lösenord om det efterfrågas. Grid Player manual Grid Player är en kommunikationsapp för för ipad, iphone och ipod Touch. Du kan ladda ner den Gratis från App Store. Den innehåller tre färdiga användare för text och symbolkommunikation:

Läs mer

Innehållsförteckning. Sidan 2 (24)

Innehållsförteckning. Sidan 2 (24) Innehållsförteckning 1. Ansvarig i föreningen.. 2 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Låst lösenord... 5 1.4 Huvudmeny i Aktivitetsstöd... 7 2. Administration 8 2.1 Föreningens

Läs mer

ANVÄNDARBESKRIVNING FÖR PERSONAL

ANVÄNDARBESKRIVNING FÖR PERSONAL ANVÄNDARBESKRIVNING FÖR PERSONAL 1 INLEDNING Programmet ipool är ett system för att på ett effektivt sätt sköta bemanning och personalinformation via ett webbaserat gränssnitt som är enkelt att använda

Läs mer

Innehåll Uppgifter ipad utbildning

Innehåll Uppgifter ipad utbildning Datum: 2015-03-09 Innehåll Uppgifter ipad utbildning ipad 1. Knappar 2. Hemskärmen & appar 3. Visa öppnade appar 4. Ordna appar 5. Skapa/ta bort mapp 6. Lägga till en app på ipaden 7. Ta bort en app på

Läs mer

Öppna App Store på din ios enhet, och sök efter Grid Player. Klicka på Install och skriv in ditt Apple (itunes) lösenord om det efterfrågas.

Öppna App Store på din ios enhet, och sök efter Grid Player. Klicka på Install och skriv in ditt Apple (itunes) lösenord om det efterfrågas. Grid Player manual Grid Player är en kommunikationsapp för för ipad, iphone och ipod Touch. Du kan ladda ner den Gratis från App Store. Den innehåller tre färdiga användare för text och symbolkommunikation:

Läs mer

Översikt. Inloggning i Skola24 Schema Artiklar Frånvaro Planering Omdöme Kontakter Skola24 MobilApp. Nova Software AB 1 (19) 502

Översikt. Inloggning i Skola24 Schema Artiklar Frånvaro Planering Omdöme Kontakter Skola24 MobilApp. Nova Software AB 1 (19) 502 Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer

Användarmanual. 88 SEA för iphone. OBSERVERA! 88 SEA för iphone och 88 SEA HD för ipad är två separata produkter.

Användarmanual. 88 SEA för iphone. OBSERVERA! 88 SEA för iphone och 88 SEA HD för ipad är två separata produkter. Användarmanual 88 SEA för iphone OBSERVERA! 88 SEA för iphone och 88 SEA HD för ipad är två separata produkter. Välkommen! Grattis och välkommen till världen kring 88 SEA. 88 SEA är en komplett sjökortsnavigator

Läs mer

Användarhandbok Ver. 1.3.0.1 2013-12-16

Användarhandbok Ver. 1.3.0.1 2013-12-16 Användarhandbok Ver. 1.3.0.1 2013-12-16 Innehållsförteckning 1 Terminologi... 3 2 Knappar i toppmenyn... 4 3 Logga in i ParaGå... 5 3.1 Starta ParaGå med genväg... 5 3.2 Starta ParaGå utan genväg... 5

Läs mer

Användarmanual. Meetings 1.5

Användarmanual. Meetings 1.5 Användarmanual Meetings 1.5 Revisionsnummer: 1 Dokumentnamn: FormPipe Meetings 1.5 - Användarmanual ipad Datum: 2013-12-05 Formpipe Software AB. All rights reserved. 2 (23) Innehållsförteckning 1 INLEDNING...

Läs mer

Självbetjäning för arbetsgivare. Användarhandledning Kom igång med Arbetsgivartjänsten Behörighetsadministration

Självbetjäning för arbetsgivare. Användarhandledning Kom igång med Arbetsgivartjänsten Behörighetsadministration Självbetjäning för arbetsgivare Användarhandledning Kom igång med Arbetsgivartjänsten Behörighetsadministration Innehåll 1 DOKUMENTINFORMATION... 3 1.1 SYFTE... 3 1.2 AVGRÄNSNINGAR... 3 1.3 STÖD VID LÄSNING...

Läs mer

Medioteket. Introduktion till sli.se/medioteket för lärare

Medioteket. Introduktion till sli.se/medioteket för lärare Medioteket Introduktion till sli.se/medioteket för lärare Innehåll 4 Konto Logga in Bli medlem 5 Söka Sök Filter Boxar Samsök 6 Strömma media 7 Kommentarer 7 Dela/Skapa klipp 8 Boka media och förlänga

Läs mer

Välkommen som testpilot av plattformen PictureMyLife!

Välkommen som testpilot av plattformen PictureMyLife! Kommunicera enkelt med bilder TESTPILOT Välkommen som testpilot av plattformen PictureMyLife! digitala verktyg för barn och unga med behov av särskilt stöd. Kul att du vill vara med och testa den första

Läs mer

Omsorgen Användarhandledning

Omsorgen Användarhandledning Omsorgen Användarhandledning 2012-12-13 Steg 1: Logga in Om ditt boende/kommun är ansluten till Omsorgen har du troligtvis fått inloggningsuppgifter. Om inte, skicka ett mail till info@omsorgen.se så kontaktar

Läs mer

1. Ledare... 3 2. Hantera deltagare... 5 3. Rapporter... 13 4. Övriga menyer... 15

1. Ledare... 3 2. Hantera deltagare... 5 3. Rapporter... 13 4. Övriga menyer... 15 Sidan 1 (18) 1. Ledare... 3 1.2 Huvudmeny i Aktivitetsstöd... 3 2. Hantera deltagare... 5 2.1 Deltagare... 6 2.1.1 Lägga in deltagare i ny grupp... 6 2.1.2 Lägga till deltagare i befintlig grupp... 6 2.2

Läs mer

3. Skapa sida 5. Hitta innehåll 6. Meny 7. Användare

3. Skapa sida 5. Hitta innehåll 6. Meny 7. Användare 3. Skapa sida 5. Hitta innehåll 6. Meny 7. Användare 2 Så här skapar du en ny sida. Mycket av informationen nedan kan tillämpas på skapandet av andra typer av innehåll, till exempel nyheter, blogginlägg,

Läs mer

Lathund för Svenskt Näringsliv

Lathund för Svenskt Näringsliv Lathund för Svenskt Näringsliv Lync 2013 för iphone Innehållsförteckning Lync 2013 i iphone... 3 Installera appen... 3 Lyncs huvud-vy... 5 Mer-knappen... 5 Status... 6 Snabbmeddelanden... 7 Skicka snabbmeddelande...

Läs mer

Användarmanual - OVK. Användarmanual OVK Version 1.5 Daterad: 2014-09-09

Användarmanual - OVK. Användarmanual OVK Version 1.5 Daterad: 2014-09-09 1 Användarmanual - OVK 2 Inloggning... 3 Allmänt... 4 Öppna protokoll... 6 Fylla i protokoll... 7 Skriva ut protokoll... 16 Returnera protokoll... 17 Uppföljning anmärkningar/åtgärder... 17 3 Inloggning

Läs mer

Inloggning och hitta till dina sidor

Inloggning och hitta till dina sidor Lathund ibfborlange.se Detta är en enklare lathund framtagen för redaktörer på ibfborlange.se som har behov av att kunna redigera enklare information på sitt lags sida samt andra funktioner runt Idrottonline.

Läs mer

Klicka på en sökrad för att få fram hänvisningar, fullständig information och möjlighet att skicka meddelande via e-post eller sms.

Klicka på en sökrad för att få fram hänvisningar, fullständig information och möjlighet att skicka meddelande via e-post eller sms. Via Informera kan du själv lägga in egna hänvisningar, skicka meddelanden och ringa till kollegor, hantera samtal och söka på anknytningar inom företaget utan att behöva vända dig till telefonist. Informera

Läs mer

> Guide till Min webmail

> Guide till Min webmail > Guide till Min webmail Skriv och skicka e-post. Klicka på ikonen Skicka nytt meddelande.. Fältet Avsändare : Här visas vilken e-postadress som kommer att stå som avsändare i ditt mail.. Fältet Mottagare

Läs mer

Handbok för medborgare i Dexter. Version 2.0 för Dexter 3.9 Anpassad för Lapplands Gymnasium 2014-01-02/MAEV

Handbok för medborgare i Dexter. Version 2.0 för Dexter 3.9 Anpassad för Lapplands Gymnasium 2014-01-02/MAEV Handbok för medborgare i Dexter Version 2.0 för Dexter 3.9 Anpassad för Lapplands Gymnasium 2014-01-02/MAEV Innehåll Inledning... 2 Vem är medborgare?... 2 Hur får jag mitt konto?... 2 Hur loggar jag in?...

Läs mer

Företagskatalog. för HLR-Rådet på webben. av posit.se. Innehåll

Företagskatalog. för HLR-Rådet på webben. av posit.se. Innehåll Företagskatalog för HLR-Rådet på webben av posit.se Innehåll Företagskatalog på hlr.nu... 2 Registrera företagsuppgifter... 4 Betalning... 7 Problem... 8 Kan inte logga in... 8 Du får ett mail men länken

Läs mer

Aon Hewitt. Användarmanual. Risk. Reinsurance. Human Resources.

Aon Hewitt. Användarmanual. Risk. Reinsurance. Human Resources. Användarmanual Risk. Reinsurance. Human Resources. Innehåll Inloggning 3 Glömt lösenord 3 Bli kund 4 Registrering företag 6 Registrering anställda 6 Manualer 7 Allmän information om tjänsten 7 Rapport

Läs mer

Arbetshäfte Office 365 en första introduktion

Arbetshäfte Office 365 en första introduktion Arbetshäfte Office 365 en första introduktion Innehåll En introduktion för att bekanta sig med O365... 2 Skapa din profil... 2 Övning:... 3 2. Kontakter... 4 Lägg till kontakt och grupp... 4 Övning:...

Läs mer

Instruktioner i Adoy - Ansökan till Lernias Yrkeshögskola

Instruktioner i Adoy - Ansökan till Lernias Yrkeshögskola Instruktioner i Adoy - Ansökan till Lernias Yrkeshögskola Lernias yrkeshögskola använder Adoy som administrativt verktyg för ansökningar. Vi godkänner enbart digitala ansökningar via detta system och vi

Läs mer

Weblogin Innehåll Startsida Språkinställning Efter inloggningen Ändra egna data - Personuppgifter Ändra egna data - Inställningar Ändra egna data - Ange lösenordsfråga Ändra lösenord Lösenordet har ändrats

Läs mer

Manual - Storegate Team

Manual - Storegate Team Manual - Storegate Team Om tjänsten Med Storegate Team får du full kontroll över företagets viktiga digitala information. Du kan enkelt lagra, dela och arbeta i filer med högsta säkerhet inom ditt företag.

Läs mer

Funktionsbeskrivning MyPayslip för Hogia Lön

Funktionsbeskrivning MyPayslip för Hogia Lön Funktionsbeskrivning MyPayslip för Hogia Lön Publicera de anställdas lönespecifikationer och eller kontrolluppgifter i mobilen via MyPayslip i Hogia Lön I löneprogrammet finns det möjlighet att via tillägget

Läs mer

En värld på nätet Facebook ht 2010

En värld på nätet Facebook ht 2010 En värld på nätet Facebook ht 2010 Under det här kurstillfället ska vi bekanta oss närmare med Facebook. Alla har fått en första grundläggande manual till Facebook. Med hjälp av den och det här dokumentet

Läs mer

Akzo Nobel AB. Användarguide - FAQ Externa användare. Sök jobb hos Akzo Nobel i vårt Rekryteringssystem 2012-11-06

Akzo Nobel AB. Användarguide - FAQ Externa användare. Sök jobb hos Akzo Nobel i vårt Rekryteringssystem 2012-11-06 Akzo Nobel AB Användarguide - FAQ Externa användare Sök jobb hos Akzo Nobel i vårt Rekryteringssystem 2012-11-06 Innehållsförteckning Registrera sig som användare... 3 Söka jobb med en redan registrerad

Läs mer

Handbok Mäklare Direkt Innehåll

Handbok Mäklare Direkt Innehåll Handbok Mäklare Direkt Innehåll Inledning... 2 Registrering... 3 Köpa objekt... 5 Fakturaköp... 5 Kortköp... 5 Aktivera objekt... 6 Objekt... 7 Mitt konto... 7 Priser och villkor... 7 Kontaktinformation...

Läs mer

Funktionerna kan variera beroende på vilka funktionsområden skolan valt att aktivera.

Funktionerna kan variera beroende på vilka funktionsområden skolan valt att aktivera. Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer

Konton skapas normalt av användaren själv, men kan i undantagsfall behöva läggas upp av annan person, exempelvis en junioradmin.

Konton skapas normalt av användaren själv, men kan i undantagsfall behöva läggas upp av annan person, exempelvis en junioradmin. Junioradminlathund Junioradminlathund... 1 Vad är en junioradmin?... 1 Skapa konto... 1 Logga in som admin... 2 Aktivera användare... 2 Lägga in personer i grupper:... 3 Lägga in förälder:... 4 Lägga in

Läs mer

Skolmaten. Användarhandledning 2015-05-28

Skolmaten. Användarhandledning 2015-05-28 Skolmaten Användarhandledning 2015-05-28 Steg 1: Logga in Om din skola är ansluten till Skolmaten har du fått inloggningsuppgifter. Om inte, skicka ett mail till info@dinskolmat.se så kontaktar vi dig.

Läs mer

Rev. 2015 08 31. Handledning till MTM:s användarregister

Rev. 2015 08 31. Handledning till MTM:s användarregister Rev. 2015 08 31 Handledning till MTM:s användarregister Rev. 2015 08 31 Innehåll Inledning... 1 Kom igång... 1 Logga in... 1 Startsidan... 2 Mitt bibliotek... 2 Mina uppgifter... 3 Registrera låntagare...

Läs mer

Aktivera konto och logga in

Aktivera konto och logga in Aktivera konto och logga in Så här gör du för att aktivera ditt konto och logga in i Föreningsportalen Direktlänk till Föreningsportalen: foreningsportalen.foretagarna.se Den finns även att nå ifrån Företagarnas

Läs mer

Komma igång med Eventor

Komma igång med Eventor Guide Eventor Komma igång med Eventor Version 2.0, 2013-10-07 Starta med startsidan På Eventors startsida finns en kortare guide över hur du skaffar användarkonto och hur du loggar in. Börja med den för

Läs mer

Infobank kvickguide. Kom i gång med Infobank. Logga in till Infobank. Installationsguiden

Infobank kvickguide. Kom i gång med Infobank. Logga in till Infobank. Installationsguiden Infobank kvickguide Kom i gång med Infobank Välkommen till SKL Kommentus webbaserad tjänst Infobank Arbetsrätten. Denna snabbguide ger dig en kort introduktion som användare av Infobank, så att du snabbt

Läs mer

First Class uppgift 2

First Class uppgift 2 First Class uppgift 2 Hur du lägger till en signering i mail. När du loggat in på First Class ser det ut som på bilden nedan, det så kallade skrivbordet. Här ska du klicka på knappen inställningar uppe

Läs mer

Bildtelefoni.net webbklient

Bildtelefoni.net webbklient Bildtelefoni.net webbklient Användarmanual 1.2 www.bildtelefoni.net Direktlänk: www.tolk.sip.nu Copyright 2015 bildtelefoni.net Fokus på tillgänglighet Med webbklienten kan alla få enkel tillgång till

Läs mer

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1.

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1. 2015 05 17 Arbetslöshetskassornas samorganisation SO Version 1.0 ARBETSGIVARINTYG för Sveriges alla arbetsgivare Användarbeskrivning arbetsgivarintyg.nu Med tjänsten arbetsgivarintyg.nu kan du som arbetsgivare

Läs mer

IT-system. BUP Användarmanual

IT-system. BUP Användarmanual IT-system Användarmanual Innehållsförteckning 1. Att komma igång med... 1 1.1 Installera... 1 1.1.1 Byt databas... 1 1.1.2 Behörighet att byta databas... 2 1.2 Logga in... 3 1.2 Inloggad... 3 1.3 Logga

Läs mer

Manual. Verktyg för skolanalys. Astrakan. Motion Chart på enkelt sätt. Artisan Global Media

Manual. Verktyg för skolanalys. Astrakan. Motion Chart på enkelt sätt. Artisan Global Media Manual Astrakan Verktyg för skolanalys Motion Chart på enkelt sätt Artisan Global Media ~ 2 ~ Innehåll Manual för Verktyg för skolanalys... 3 Skapa ett konto och logga in... 3 Arbeta med analysdata och

Läs mer

Introduktion till. CDB Internet

Introduktion till. CDB Internet Introduktion till CDB Internet Juni 2012 CDB-Internets webbsida CDB-Internets webbsida nås via Jordbruksverket www.jordbruksverket.se Under bilden E-tjänster väljer du CDB-Internet i snabbvalslistan Första

Läs mer

Weblink Unified 2.0 Den nya generationens molnväxel Smart, stabil och användarvänlig!

Weblink Unified 2.0 Den nya generationens molnväxel Smart, stabil och användarvänlig! Tillgänglig Weblink Unified 2.0 Användarmanual Version 15.003 MacBook Pro MacBook Pro Weblink Unified 2.0 Den nya generationens molnväxel Smart, stabil och användarvänlig! 1 Innehållsförteckning 3. Inledning

Läs mer

Manual C3 BMS v. 1.1 för Windows Mobile telefoner

Manual C3 BMS v. 1.1 för Windows Mobile telefoner Manual C3 BMS v. 1.1 för Windows Mobile telefoner Hur funkar det? Larmsystemet består av en server och databas i Stockholm samt applikationen C3 BMS i telefonen. Trafiken mellan server och telefon sker

Läs mer

Visma TendSign Anbudsgivare

Visma TendSign Anbudsgivare Användarmanual Visma TendSign Anbudsgivare VISMA COMMERCE + 46 13 47 47 500 tendsignsupport@visma.com www.tendsign.com Visma TendSign anbudsgivarkonto Visma TendSign är helt webbaserat. Som leverantör

Läs mer

En guide till Hembygdsgilletsgillets intranät.

En guide till Hembygdsgilletsgillets intranät. En guide till Hembygdsgilletsgillets intranät. Hembygdsgillets sajt administreras via ett publiceringssystem som heter WordPress. I princip är det upplagt som sidor som ligger framme för vem som helst,

Läs mer

Nu är det äntligen dags! Vi publicerar vår nya hemsida!! Förutom att den ser oerhört fräsch och god ut så finns där många nya finesser att upptäcka.

Nu är det äntligen dags! Vi publicerar vår nya hemsida!! Förutom att den ser oerhört fräsch och god ut så finns där många nya finesser att upptäcka. Hej alla ÅF! Nu är det äntligen dags! Vi publicerar vår nya hemsida!! Förutom att den ser oerhört fräsch och god ut så finns där många nya finesser att upptäcka. Börja med att använda din vanliga inloggning

Läs mer

sektionsdata webb Sektionsdata webb är anpassat för att du ska kunna justera, jobba i eller visa dina kalkyler för kollegor, kunder och beställare.

sektionsdata webb Sektionsdata webb är anpassat för att du ska kunna justera, jobba i eller visa dina kalkyler för kollegor, kunder och beställare. sektionsdata webb För dig som har ett aktivt abonnemang i sektionsdata, ingår även sektionsdata webb. Nu kan du ta med dig dina kalkyler vart du än är, på en surfplatta, smartphone eller dator. Sektionsdata

Läs mer

Skapa en kursvärdering

Skapa en kursvärdering Skapa en kursvärdering Tanken med ett kursvärderingssystem är att ställa frågor till studenterna och automatiskt sammanställa deras svar för presentation. En kursvärdering består av ett eller flera frågeformulär.

Läs mer

Thomas Pihl 2013. Frontermanual. för studerande vid Forum Ystad

Thomas Pihl 2013. Frontermanual. för studerande vid Forum Ystad Thomas Pihl 2013 Frontermanual för studerande vid Forum Ystad Innehåll Fronter... 2 Inloggning... 2 Komplettera användaruppgifter... 4 Anpassa Min sida... 5 Verktygen på Min sida... 6 Notiser & E-post...

Läs mer

Resledaren Användarguide Android Innehåll

Resledaren Användarguide Android Innehåll Resledaren Användarguide Android Innehåll Planera Ny Resa... 3 Visa Mina Resor... 13 Ta bort sparad resa... 14 Ändra planerad resa... 15 Påminnelser... 16 Under Resan... 17 Inaktivera Pågående Resa...

Läs mer

1. Start 2. Registrera dig och ange användaruppgifter 3. Rapportering 4. Korrigera egna rapporter

1. Start 2. Registrera dig och ange användaruppgifter 3. Rapportering 4. Korrigera egna rapporter Instruktion till smartmobilrapportering via Android-app 1. Start 2. Registrera dig och ange användaruppgifter 3. Rapportering 4. Korrigera egna rapporter Start Installera android-appen Naturens Kalender

Läs mer

Inloggning i Skola24 Schema Artiklar Frånvaro Planering Omdöme Kontakter Skola24 MobilApp. Nova Software AB 1 (19) 502

Inloggning i Skola24 Schema Artiklar Frånvaro Planering Omdöme Kontakter Skola24 MobilApp. Nova Software AB 1 (19) 502 Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer

Aktivitetsstöd Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen

Aktivitetsstöd Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen Aktivitetsstöd Närvarorapportering Ansvarig i Föreningen 2 (27) Datum 2013-09-26 Innehållsförteckning 1. Ansvarig i föreningen/föreningsadministratör... 3 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt

Läs mer

Användarmanual Jobb i Stan. CV-Handboken. Registrering, jobbsökning mm. Copyright Aditro. All rights reserved.

Användarmanual Jobb i Stan. CV-Handboken. Registrering, jobbsökning mm. Copyright Aditro. All rights reserved. Användarmanual Jobb i Stan CV-Handboken Registrering, jobbsökning mm. Innehållsförteckning: 2 Registrering 5-16 2.1 Skapa ett konto 5-6 2.2 Skapa ett CV 6 2.2.1 CV-profil (steg 1) 7-8 2.2.2 Arbetslivserfarenhet

Läs mer