Ärendenr: TRV 2012/23097

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ärendenr: TRV 2012/23097"

Transkript

1 Konsekvensutredning för riksväg Airi Tamminen Kundnära tjänster Telefon: Direkt: Förslag till föreskrifter om riksväg 69 i Västmanlands, och Dalarnas län och konsekvensutredning enligt förordningen (2007:1244) om konsekvensutredning vid regelgivning Karta Karta som visar aktuella vägsträcka för riksväg 69, se bilaga 1. Bakgrund och målbild Regeringen har den 1 december 2011, N2008/1311/TE, gett Trafikverket i uppdrag att genomföra en omskyltning av väg E16 mellan riksgränsen vid Hejdröset (Norge) och Gävle. Trafikverket har med anledning av beslutet om E16 för avsikt att under hösten 2012 märka ut E16 i dess sträckning. Till följd av detta påverkas vissa riksvägar och länsvägar vad gäller vägnummerändring och ny vägvisning. Trafikverket etablerar E16 mellan riksgränsen vid Hejdröset (Norge) och Gävle via Torsby, Malung, Djurås, Borlänge och Falun med följande delsträckor: Riksgränsen vid Hejdröset (Norge) Torsby (f.d. lv239) Torsby Malung (gemensam sträckning med E45) Malung Djurås (nuvarande rv71 utgår) Djurås Borlänge (gemensam sträckning med rv70, rv 71 utgår) Borlänge Falun (gemensam sträckning med rv50) Falun-Gävle (nummer 80 utgår). Det är viktigt att vägvisningen i landet är entydig och lättbegriplig. Därför har Trafikverket sett över vägnummer för kringliggande vägar som är berörda med anledning av införandet av E16 och föreslår följande 1(8)

2 förändringar av vägnumrering i Värmlands, Dalarnas, Gävleborgs och i Västmanlands län: Nuvarande lv 237 ändras till E16 mellan riksgränsen vid Hejdröset (Norge) och Torsby. Nuvarande E45 mellan Torsby och Malung löper gemensamt med E16. Numrering på nuvarande rv 80 ändras till E16 mellan Falun och Gävle och rv 80 ändras till 69 mellan Falun och Rättvik. Numrering på nuvarande rv 71 ändras till 66 mellan Malung och riksgränsen vid Stöa (-Norge, Östby). Numrering på nuvarande rv 71 mellan Malung och Borlänge ändras till E16. Rv 66 går gemensamt med E16 mellan Björbo och Malung. Nuvarande lv 247 mellan Ludvika och Björbo upphör och blir riksväg. Nuvarande rv 66 mellan Västerås och Ludvika förlängs via lv 247 och rv 71 vidare till riksgränsen vid Stöa (-Norge, Östby). Etablering av ny rv 69 mellan Fagersta och Rättvik via Norberg, Hedemora och Falun till korsning med rv 70 söder om Rättvik. Nuvarande lv 266 mellan Hedemora och Falun upphör och blir riksväg. Nuvarande länsväg 270 förkortas så att sträckan mellan Norberg och Hedemora upphör och blir riksväg. Denna konsekvensutredning behandlar ny riksväg 69 mellan Fagersta och Rättvik. Med anledning av ovanstående kommer Trafikverket att föreslå ny riksväg 69. Förslag till föreskrifter om riksväg Trafikverket avser att med stöd av 1 vägkungörelsen (1971:954) meddela följande föreskrifter om att nuvarande länsväg 270 mellan Norberg (68) och Dalarnas länsgräns vid Däljebacken i Västmanlands län ska vara riksväg 69. Att nuvarande länsväg 270 mellan Västmanlands länsgräns vid Däljebacken och Hedemora (Gussarvet) (70.02,70) i Dalarnas län ska vara riksväg 69. Att nuvarande länsväg 266 mellan Hedemora (Tviksta) ( ,762) och Falun (50) i Dalarnas län ska vara riksväg 69. 2(8)

3 Vad är problemet och vad vill Trafikverket uppnå? Eftersom väg E16 kommer att gå mellan riksgränsen vid Hejdröset (Norge) och Gävle via Torsby, Malung, Djurås, Borlänge och Falun har Trafikverket med anledning av det sett över vägnätet kring E16. Trafikverket har för avsikt att etablera en ny rv 69 mellan Fagersta och Rättvik via Norberg, Hedemora och Falun till korsning med rv 70 söder om Rättvik. Anledning till etablering av ny riksväg är att förbättra regional utveckling för att främja turism och binda samman två region centra samt för att få en enhetligare och tydligare vägvisning av vägnummer. Trafikverket har för avsikt att under år 2012 meddela föreskrifter om riksväg för sträckan mellan Fagersta och Rättvik via Norberg, Hedemora och Falun till korsning med rv 70 söder om Rättvik och även besluta om enhetligt vägnummer för hela sträckan, nummer 69. Det innebär att nuvarande lv 266 mellan Hedemora och Falun utgår och lv 270 förkortas genom att sträcka mellan Norberg och Hedemora utgår som lv 270 och blir riksväg. Sträckan mellan Fagersta och Norberg samt sträckan mellan Falun och Rättvik är redan riksväg. Med anledning av ovanstående skickas konsekvensutredning och förslag om föreskrifter för riksväg 69 ut på remiss till berörda. Motivering En väg kan vanligtvis förklaras som riksväg om den anses vara av intresse för trafik mellan större regionala centra och att regional utveckling rörande handel, industri och turism främjas. Vägen och kommunerna längs vägsträckan kommer med på kartan. En riksväg bör också passera länsgräns. Ny riksväg etableras mellan Norberg och Hedemora och mellan Hedemora och Falun för att sträckorna anses vara av intresse för trafik mellan större regionala centra och för att främja regional utveckling. Vägen får vägnummer 69. Lv 270 utgår mellan Norberg och Hedemora och föreslås bli riksväg. Lv 266 utgår mellan Hedemora och Falun och föreslås bli riksväg. Den främsta motiveringen med att klassa vägförbindelsen mellan Norberg (68) via Hedemora (266) till Falun som riksväg är att främja regional utveckling mellan två regionala centra och att det är viktigt att vägvisningen i landet är entydig och lättbegriplig. Därför föreslår Trafikverket att sträckan mellan Norberg och Falun via Hedemora ska vara riksväg. Alternativa lösningar Det finna inga alternativa lösningar. Förslaget innebär att vi får än mer enhetlig och tydligare vägvisning och enhetlig riksväg sträckning. Om inget 3(8)

4 görs kommer vägsträckan mellan Norberg och Falun via Hedemora att vara kvar som länsvägar med nuvarande vägnummer 266 och 270. Vilka som berörs av regleringen Berörda kommuner är Fagersta, Norberg, Hedemora, Falun och Rättvik som utmed sitt vägnät eventuellt måste ändra på vägvisning och vägnummer märken med anledning av ny rv 69. Trafikverkets region Mitt och Öst berörs vad gäller utmärkning av aktuella vägmärken och övrig geografisk vägvisning. För att samordna utmärkningen av rv 69 kommer Trafikvets region Mitt och Öst att kontakta respektive berörd kommun. För trafikanterna blir skillnaden att det kommer att mötas av ny vägvisning. Kostnader och andra konsekvenser Kostnaderna för utmärkning av väg 69 beräknas till ungefär kr. I kostnaderna ingår rivning och demontering av stolpfundament, stolpe och vägmärke, trafikanordningar, TMA bilar. I kostnaderna ingår också inköp av nya märken och stolpe, fundament där det behövs och uppsättning. Vissa administrativa kostnader ingår och som projektadministration och projektledning, besiktningar och förvaltningshandlingar. Trafikverkets region Mitt, Väst och Öst ansvarar för utmärkning och kostnaden på det statliga vägnätet. Utöver den statliga vägen kommer Trafikverkets regioner att ansvara för behovet och kostnaden för ändring av vägvisning, som är placerad på kommunens väg i direkt anslutning till den statliga vägen. Berörda kommuner ansvarar för utmärkning och kostnad i övrigt på sitt vägnät. Detta gäller både vägmärken men också vägvisning från angränsande vägnät. Utmärkning med vägmärken kommer att genomföras under hösten Den påbörjas i mitten av augusti 2012 och beräknas vara klart oktober Trafikverkets regioner kommer att kontakta berörda kommuner för samordning av utmärkningen. För berörda kommuner kommer förändring av riksväg 69 innebära kostnader för eventuell ny utmärkning på det kommunala vägnätet. Dessa kostnader tas fram av berörd kommun och eventuell utmärkning på det kommunala vägnätet bekostas av berörd kommun, med undantag för vägvisning som är placerad på kommunens väg i direkt anslutning till statlig väg. Andra konsekvenser med anledning av den föreslagna föreskriften är att följande vägnummer kommer att utgå och vissa får nya vägnummer enligt nedan: 4(8)

5 Lv 266 i Dalarnas län utgår och föreslås bli rv 69. Lv 270 utgår i Västmanlands län och föreslås bli rv 69. Lv 270 utgår mellan Västmanlands länsgräns och Hedemora och föreslås bli rv 69. Föreskrifterna bedöms inte få några effekter av betydelse för företags arbetsförutsättningar, konkurrensförmåga eller villkor i övrigt. Ikraftträdande och informationsinsatser Föreskriften föreslår träda i den 1 augusti Det bedöms inte finnas behov av att ta särskild hänsyn när det gäller tidpunkten för föreskrifternas ikraftträdande. Särskilda informationsinsatser kommer att genomföras via olika media som lokal TV, lokal tidning och pressmeddelande för att informera allmänheten/trafikanterna om förändringar i vägnätet med anledning av införandet ny väg E16. Trafikverkets informationscentraler informerar via Läget på vägarna. Informationsbrev om förändringarna kommer att skickas till berörda kommuner, polis och räddningstjänst. Föreskrifterna kungörs i Trafikverkets författningssamling. Airi Tamminen 5(8)

6 Bilaga 1: Karta Länsväg 270 mellan Norberg och Hedemora. Västerby 266 Österby Bergbacken Bältarbo Hamre Ned. Lassbo Boda Sjönsbo Västkusten Lerbo Ingvallsbenning Prästhyttegård Djörkhyttan 270 Sörbo Hedemora 270 Davidshyttan Nås Nybyn Klämshyttan Sjulsbo Nibble Jönvik Brunna Backa Rensbo Grådö 70 Vibberbo Trollbo S Norr N Väg 270 Stensbo Erik-Matsbo Källviken Klintbo Rem Grö Nyhyttan Knallasbenning Olofsfors Flängan Klackberg Kolningberg Karsbo Andersbenning Fliken Kallmora Kallmorberg 68 Kylsbo Norberg Nyhyttan Olsbenning 2053 m 6(8)

7 Länsväg 266 mellan Hedemora och Falun. 80 Hosjöholmen Ryggen Ragvaldsberg StabergKniva Lisselbo Vika Sörbo Rensbyn Folkarbyn Strand Rankhyttan Gussarvs- hyttan Nyhyttan Fiskarbo Hagelsnäs Nyberget L Lövåsen Pingbo 266L Bobygden Arkhyttan 266 Väg 266 Södersätra Österby Västerby Solvarbo Mårtensgård Myckelby Hysta Dyviken Kyrkberget Berga St. Skedvi Källsbyn Landa Uppbo Fäggeby Anstahyttan Husby Smedby kungsgård Hus Djusa Koberga Bispbergshyttan Djupdalen 2053 m Nordansjö Königshyttan Mälby S Pershyttan 70 Nordanby Jälkarbyn Västerby Sjönsbo 266 Ned. Lassbo Boda Ivarshyttan Österby Bergbacken Bältarbo Hamre Västkusten Nibble Brunna Lerbo Ingvallsbenning Backa Rensbo Turbo Skråköping Prästhyttegård Djörkhyttan Grådö Davidshyttan Nås Nybyn Skoga 270 Sörbo Hedemora 270 Väg Olshyttan Vikbyn Vibberbo Trollbo Jönvik Vikhyttan Intrånget Pålsbenning Stusshyttan Norr Nävde Gisselbo 2053 m 7(8)

8 8(8)

Förslag till föreskrifter om riksväg 66 i Dalarnas län och konsekvensutredning enligt förordningen (2007:1244) om konsekvensutredning vid regelgivning

Förslag till föreskrifter om riksväg 66 i Dalarnas län och konsekvensutredning enligt förordningen (2007:1244) om konsekvensutredning vid regelgivning Konsekvensutredning för riksväg 66 2012-04-03 Airi Tamminen Kundnära tjänster Telefon: 0771-921 921 www.trafikverket.se Direkt: 010-123 58 96 Förslag till föreskrifter om riksväg 66 i Dalarnas län och

Läs mer

Ärendenr: TRV 2012/5628 Gunilla Ragnarsson Samhälle, Trafikmiljö Telefon:

Ärendenr: TRV 2012/5628 Gunilla Ragnarsson Samhälle, Trafikmiljö Telefon: Konsekvensutredning för riksväg 15 2012-07-31 Gunilla Ragnarsson Samhälle, Trafikmiljö Telefon: 0771-921 921 www.trafikverket.se gunilla.ragnarsson@trafikverket.se Direkt: 010-123 60 43 Förslag till föreskrifter

Läs mer

Konsekvensutredning - Transportstyrelsens föreskrifter om vägvisningsplan för riksvägar och länsvägar i nummergruppen 0-499

Konsekvensutredning - Transportstyrelsens föreskrifter om vägvisningsplan för riksvägar och länsvägar i nummergruppen 0-499 Konsekvensutredning 1 (6) Datum Dnr/Beteckning Handläggare Monika Morén Väg- och järnvägsavdelningen Enhet trafik och infrastruktur Sektion vägtrafik Konsekvensutredning - Transportstyrelsens föreskrifter

Läs mer

Ärendenr: TRV 2012/1533

Ärendenr: TRV 2012/1533 Mall Beredningsunderlag och Konsekvensutredning 2012-04-20 Trafikverket Box 810 781 28 Borlänge Besöksadress: Nattviksgatan 8, Härnösand Telefon: 0771-921 921 Texttelefon: 0243-750 90 trafikverket@trafikverket.se

Läs mer

Ärendenr: TRV2012/1524

Ärendenr: TRV2012/1524 Mall Beredningsunderlag och Konsekvensutredning Ärendenr: TRV2012/1524 Trafikverket Region Mitt Fredrik Jansson Trafikmiljö Kaplansfgatan 1 Gävle Telefon: 0771-921 921 www.trafikverket.se fredrik.h.jansson@trafikverket.se

Läs mer

Ärendenr: TRV 2012/1506

Ärendenr: TRV 2012/1506 Mall Beredningsunderlag och Konsekvensutredning 2012-05-04 Trafikverket Region Mitt Fredrik Jansson SMt Telefon: 0771-921 921 www.trafikverket.se fredrik.h.jansson@trafikverket.se 010-1235940 Beredningsunderlag

Läs mer

Beredningsunderlag till förslag om hastighetsföreskrifter. enligt förordningen (2007:1244) om konsekvensutredning vid regelgivning

Beredningsunderlag till förslag om hastighetsföreskrifter. enligt förordningen (2007:1244) om konsekvensutredning vid regelgivning Beredningsunderlag och Konsekvensutredning 2013-02-22 Trafikverket Region Syd Stefan Johansson Enhet Samhällsbehov Telefon: 0771-921 921 www.trafikverket.se stefan.u.johansson@trafikverket.se Direkt: 010-123

Läs mer

Ärendenr: TRV 2013/7736

Ärendenr: TRV 2013/7736 Beredningsunderlag och Konsekvensutredning 2013-02-22 Trafikverket Region Syd Stefan Johansson Enhet Samhällsbehov Telefon: 0771-921 921 www.trafikverket.se stefan.u.johansson@trafikverket.se Direkt: 010-123

Läs mer

Ärende nr: TRV 2012/87759

Ärende nr: TRV 2012/87759 Mall Beredningsunderlag och Konsekvensutredning Trafikverket Region Mitt Fredrik Jansson SMt N Kungatan 1, Gävle Telefon: 0771-921 921 www.trafikverket.se fredrik.h.jansson@trafikverket.se 010-1235940

Läs mer

Beredningsunderlag och Konsekvensutredning

Beredningsunderlag och Konsekvensutredning Beredningsunderlag och Konsekvensutredning 2012-05-08 Ärendenr: TRV 2012/29095 Trafikverket Region Väst Magnus Andersson Samhälle Telefon: 0771-921 921 www.trafikverket.se magnus.b.andersson@trafikverket.se

Läs mer

Förslag till nya föreskrifter för väg 573, Kalmar län

Förslag till nya föreskrifter för väg 573, Kalmar län REMISS 2016-12-08 Ärendenr: Enligt sändlista TRV 2016/106106 Trafikverket Region Syd Trafikmiljö Besöksadress: Björkhemsvägen 17, KRISTIANSTAD Telefon: 0771-921 921 gunlog.magnusson@ trafikverket.se Förslag

Läs mer

Beredningsunderlag och Konsekvensutredning Ärendenr: TRV 2012/17133

Beredningsunderlag och Konsekvensutredning Ärendenr: TRV 2012/17133 Beredningsunderlag och Konsekvensutredning 2012-05-23 Trafikverket Region Väst Lena Löfvenholm Samhälle Besöksadress: Hamntorget, Karlstad Telefon: 0771-921 921 www.trafikverket.se lena.lofvenholm@trafikverket.se

Läs mer

Hedemora resecentrum. Centrumrondellen. Avesta centrum Rutboleden.

Hedemora resecentrum. Centrumrondellen. Avesta centrum Rutboleden. Linje 101 och Tåg Krylbo - Hedemora - Säter - Borlänge Krylbo resecentrum Krylbo resecentrum Avesta Lasarett Avesta busstn Avesta centrum Rutboleden Kärringtjärn Bispberg vsk Säter torget Säter Gustafs

Läs mer

Ärendenr: TRV 2013/7719

Ärendenr: TRV 2013/7719 Beredningsunderlag och Konsekvensutredning 2013-02-22 Trafikverket Region Syd 551 91 Jönköping Telefon: 0771-921 921 www.trafikverket.se Stefan Johansson Enhet: Samhällsbehov Stefan.u.johansson@trafikverket.se

Läs mer

Förslag till nya föreskrifter för väg 1701, Skåne län

Förslag till nya föreskrifter för väg 1701, Skåne län REMISS 2016-07-12 Ärendenr: Enligt sändlista TRV 2016/44550 Region Syd Trafikmiljö Besöksadress: Björkhemsvägen 17, KRISTIANSTAD Telefon: 0771-921 921 kajsa.bergman@ trafikverket.se Direkt: 0707246637

Läs mer

Förslag till nya föreskrifter för väg 105, Skåne län

Förslag till nya föreskrifter för väg 105, Skåne län REMISS 2016-07-12 Ärendenr: Enligt sändlista TRV 2016/53913 Region Syd Trafikmiljö Besöksadress: Björkhemsvägen 17, KRISTIANSTAD Telefon: 0771-921 921 kajsa.bergman@ trafikverket.se Direkt: 0707246637

Läs mer

Presidium - Nämnd för trafik, infrastruktur och miljö

Presidium - Nämnd för trafik, infrastruktur och miljö PROTOKOLL UTDRAG Presidium - Nämnd för trafik, infrastruktur och miljö Tid: 2016-09-01, kl.08:30-11:15 Plats: Regionens hus sal A 13 Remiss, Förslag till nya föreskrifter för väg 30, Kronobergs län TRV

Läs mer

Trafikverkets remiss Förslag till nya föreskrifter för väg 53, Södermanlands län

Trafikverkets remiss Förslag till nya föreskrifter för väg 53, Södermanlands län TJÄNSTESKRIVELSE Datum Dnr 2016-08-10 16-040 Regionstyrelsen Trafikverkets remiss Förslag till nya föreskrifter för väg 53, Södermanlands län Trafikverket vill genom en remissprocess i två steg inhämta

Läs mer

2012-06-04 Ärendenr: TRV 2012/23446

2012-06-04 Ärendenr: TRV 2012/23446 Beredningsunderlag och Konsekvensutredning 2012-06-04 Trafikverket Region Nord Richard Hultmar Samhällsbehov Sundsbacken 2-4, Luleå Telefon: 0771-921 921 www.trafikverket.se richard.hultmar@trafikverket.se

Läs mer

Ärendenr: TRV 2013/39703

Ärendenr: TRV 2013/39703 Beredningsunderlag och Konsekvensutredning 2014-03-05 Trafikverket Region Väst Nikolaos Kapsimalis Samhälle Telefon: 0771-921 921 www.trafikverket.se e-post nikolaos.kapsimalis@trafikverket.se Beredningsunderlag

Läs mer

Vägförbindelsen norska gränsen Gävle som Europaväg (E16)

Vägförbindelsen norska gränsen Gävle som Europaväg (E16) Vägförbindelsen norska gränsen Gävle som Europaväg (E16) 25 augusti 2008 Rapport E16, augusti 2008 1 (9) Innehållsförteckning 0. Sammanfattning...3 1. Inledning...4 1.1 Uppdraget... 4 1.2 Vad är fördelarna/nyttan

Läs mer

Karta. Bakgrund och målbild. Kartor som visar aktuella sträckor, se bilaga 1. Beredningsunderlag och Konsekvensutredning

Karta. Bakgrund och målbild. Kartor som visar aktuella sträckor, se bilaga 1. Beredningsunderlag och Konsekvensutredning Beredningsunderlag och Konsekvensutredning 2012-10-01 Trafikverket Region Väst Magnus Andersson Samhälle Telefon: 0771-921 921 www.trafikverket.se magnus.b.andersson@trafikverket.se Direkt: 010-123 61

Läs mer

Presidium - Nämnd för trafik, infrastruktur och miljö

Presidium - Nämnd för trafik, infrastruktur och miljö PROTOKOLL UTDRAG Presidium - Nämnd för trafik, infrastruktur och miljö Tid: 2016-09-01, kl.08:30-11:15 Plats: Regionens hus sal A 12 Remiss, Förslag till nya föreskrifter för väg 30, Jönköpings län TRV

Läs mer

Karta. Bakgrund och målbild. Kartor som visar aktuella sträckor, se bilaga 1.

Karta. Bakgrund och målbild. Kartor som visar aktuella sträckor, se bilaga 1. TDOK 2010:26 Mall_Brev v.3 (Fastställd av ) 1(11) Beredningsunderlag till förslag om hastighetsföreskrifter på väg E6, Hallands län och konsekvensutredning enligt förordningen (2007:1244) om konsekvensutredning

Läs mer

Ärendenr: TRV 2013/42191

Ärendenr: TRV 2013/42191 a Beredningsunderlag och Konsekvensutredning Trafikverket Region Mitt Fredrik Jansson SMt N Kungsgatan 1, Gävle Telefon: 0771-921 921 www.trafikverket.se fredrik.h.jansson@trafikverket.se 010-1235940 Beredningsunderlag

Läs mer

Konsekvensutredning enligt förordning (2007:1244) om konsekvensutredning vid regelgivning

Konsekvensutredning enligt förordning (2007:1244) om konsekvensutredning vid regelgivning KONSEKVENS- UTREDNING Datum 2018-07-06 Dnr 258-2251-2018 1(3) Lena Norén Enheten för samordning och stöd Trafikverket Region Stockholm c/o Ärendemottagningen Box 810 781 28 Borlänge Polisområde Gotland

Läs mer

Hösten 2012 fanns alltså hela den sträckning av väg 990 som detta beredningsunderlag och konsekvensutredning behandlar klar.

Hösten 2012 fanns alltså hela den sträckning av väg 990 som detta beredningsunderlag och konsekvensutredning behandlar klar. Beredningsunderlag och Konsekvensutredning 2013-06-10 Trafikverket Region Väst Magnus Andersson Samhälle Trafikmiljö Telefon: 0771-921 921 www.trafikverket.se magnus.b.andersson@trafikverket.se Direkt:

Läs mer

2012-04-25 Ärendenr: TRV 2012/1483

2012-04-25 Ärendenr: TRV 2012/1483 Mall Beredningsunderlag och Konsekvensutredning 2012-04-25 Trafikverket Region Mitt Fredrik Jansson SMbt Kaplansgatan 1, Gävle Telefon: 0771-921 921 www.trafikverket.se Direkt:026-147305 Beredningsunderlag

Läs mer

Konsekvensutredning enligt förordning (2007:1244) om konsekvensutredning vid regelgivning

Konsekvensutredning enligt förordning (2007:1244) om konsekvensutredning vid regelgivning KONSEKVENS- UTREDNING Datum 2016-10-03 Dnr 258-2551-2016 1(4) Britt Silfvergren Enheten för samordning och stöd 010-2239292 Jens Bäckström Barlingbo Prästgården 143 621 78 Visby Trafikverket Region Stockholm

Läs mer

Karta. Bakgrund och målbild. Karta som visar aktuella sträckor, se bilaga 1.

Karta. Bakgrund och målbild. Karta som visar aktuella sträckor, se bilaga 1. Trafikverket Region Öst Stefan Tykesson Planering Besöksadress: Tullgatan 8 Telefon: 0771-921 921 www.trafikverket.se stefan.tykesson@trafikverket.se Direkt: 010-123 57 72 Beredningsunderlag till förslag

Läs mer

Karta. Bakgrund och målbild. Karta som visar aktuella sträckor, se bilaga 1.

Karta. Bakgrund och målbild. Karta som visar aktuella sträckor, se bilaga 1. Beredningsunderlag och Konsekvensutredning 24--3 Ärendenr: TRV 23/6846 Trafikverket Region Väst Joakim Bergman Samhälle Trafikmiljö Telefon: 77-92 92 www.trafikverket.se joakim.bergman@trafikverket.se

Läs mer

Länsstyrelsen GOTLANDS LÄN

Länsstyrelsen GOTLANDS LÄN 3311 Länsstyrelsen GOTLANDS LÄN 1(2) Trafikverket Gotlandskontoret Polismyndigheten Gotland Region Gotland, Samhällsbyggnadsförvaltningen och Barn- och utbildningsförvaltningen Regelrådet i Stockholm Klas

Läs mer

Ärendenr: TRV 2012/33545

Ärendenr: TRV 2012/33545 Trafikverket Region Öst Stefan Tykesson Samhälle Besöksadress: Tullgatan 8 Telefon: 0771-921 921 www.trafikverket.se stefan.tykesson@trafikverket.se Direkt: 010 123 57 72 Beredningsunderlag till förslag

Läs mer

Ärendenr: TRV 2012/88726

Ärendenr: TRV 2012/88726 Mall Beredningsunderlag och Konsekvensutredning 2012-12-14 Trafikverket Box 810 781 28 Borlänge Besöksadress: Nattviksgatan 8, Härnösand Telefon: 0771-921 921 Texttelefon: 0243-750 90 trafikverket@trafikverket.se

Läs mer

Bakgrund och målbild. Vad är problemet och vad vill Trafikverket uppnå? Förslag till hastighetsbegränsningar. Ny- eller ombyggnad

Bakgrund och målbild. Vad är problemet och vad vill Trafikverket uppnå? Förslag till hastighetsbegränsningar. Ny- eller ombyggnad [Motpartens ärendeid] 1(6) Kopia till: Beredningsunderlag till förslag om hastighetsföreskrifter på väg 51, Östergötlands län och konsekvensutredning enligt förordningen (2007:1244) om konsekvensutredning

Läs mer

Bakgrund och målbild. Vad är problemet och vad vill Trafikverket uppnå? Ny- eller ombyggnad. (2 bilagor)

Bakgrund och målbild. Vad är problemet och vad vill Trafikverket uppnå? Ny- eller ombyggnad. (2 bilagor) [Motpartens ärendeid] 1(6) Beredningsunderlag till förslag om hastighetsföreskrifter på väg E4, Västernorrlands län och konsekvensutredning enligt förordningen (2007:1244) om konsekvensutredning vid regelgivning

Läs mer

Konsekvensutredning enligt förordning (2007:1244) om konsekvensutredning vid regelgivning

Konsekvensutredning enligt förordning (2007:1244) om konsekvensutredning vid regelgivning KONSEKVENS- UTREDNING Datum 2018-10-09 Dnr 258-2248-2018 1(4) Lena Norén Enheten för samordning och stöd 010-223 92 72 Per-Erik Ericksson Klinte Lilla Snögrinda 511 623 76 Klintehamn Trafikverket Region

Läs mer

Karta. Bakgrund och målbild. Karta som visar aktuella sträckor, se bilaga 1.

Karta. Bakgrund och målbild. Karta som visar aktuella sträckor, se bilaga 1. Trafikverket Region Öst Marie Holms Trafikmiljö Besöksadress: Tullgatan 8 Telefon: 0771-921 921 www.trafikverket.se marie.holms@trafikverket.se Direkt: 010-123 25 60 Beredningsunderlag till förslag om

Läs mer

den 9 maj :39

den 9 maj :39 Ankom 9 maj RR 2018-144 Dnr TRV 2018/31267 Från: Skickat: Till: Ämne: Bifogade filer: Uppföljningsflagga: Flagga: Senast 20/6 HL Annika trafikverket@trafikverket.se den 9 maj 2018 08:39 Regelrådet Remiss

Läs mer

Ärendenr: TRV 2012/86131

Ärendenr: TRV 2012/86131 Mall Beredningsunderlag och Konsekvensutredning 2012-11-30 Trafikverket Region Mitt Fredrik Jansson SMt 010-1235940 Telefon: 0771-921 921 www.trafikverket.se fredrik.h.jansson@trafikverket.se Beredningsunderlag

Läs mer

ERUF4 Behovsanalys Dalarna

ERUF4 Behovsanalys Dalarna PM 2018-09-05 ERUF4 Behovsanalys Dalarna Den här behovsanalysen syftar till att åskådliggöra var i länet det finns företag utan möjlighet till fiberanslutning samt var det i första hand behövs ny ortssammanbindande

Läs mer

Konsekvensutredning enligt förordning (2007:1244) om konsekvensutredning vid regelgivning

Konsekvensutredning enligt förordning (2007:1244) om konsekvensutredning vid regelgivning KONSEKVENS- UTREDNING Datum 2018-08-22 Dnr 258-2068-2018 1(3) Lena Norén Enheten för samordning och stöd 010-2239272 Ihrevikens tomtägareförening Håkan Westerlund Primusgatan 64 112 67 Stockholm Trafikverket

Läs mer

Ärendenr: TRV 2013/23961

Ärendenr: TRV 2013/23961 Mall Beredningsunderlag och Konsekvensutredning 2013-05-29 Trafikverket Region Väst Magnus Andersson Samhälle Telefon: 0771-921 921 www.trafikverket.se e-post magnus.b.andersson@trafikverket.se Beredningsunderlag

Läs mer

Bilaga 1 Översiktliga kartor som visar aktuella sträckor med hastighetsförändringar.

Bilaga 1 Översiktliga kartor som visar aktuella sträckor med hastighetsförändringar. Beredningsunderlag och Konsekvensutredning 2012-05-02 Ärendenr: TRV 2012/1511 Trafikverket Region Mitt Fredrik Jansson Trafikmiljö Besöksadress: N Kaplansgatan 1 www.trafikverket.se Tele fredrik.h.jansson@trafikverket.se

Läs mer

Länsstyrelsen GOTLANDS LÄN

Länsstyrelsen GOTLANDS LÄN 3311 Länsstyrelsen GOTLANDS LÄN 1 (2) Johan Hellgren Östergarn Skags 277 623 68 Katthammarsvik Stig Hellgren Östergarn Skags 281 623 68 Katthammarsvik Trafikverket Region Stockholm Gotlandskontoret (ärendenr:

Läs mer

Beredningsunderlag och Konsekvensutredning. 2012-05-23 Ärendenr: TRV 2012/16296

Beredningsunderlag och Konsekvensutredning. 2012-05-23 Ärendenr: TRV 2012/16296 Beredningsunderlag och Konsekvensutredning 2012-05-23 Trafikverket Region Väst Lena Löfvenholm Samhälle Besöksadress: Hamntorget, Karlstad Telefon: 0771-921 921 www.trafikverket.se lena.lofvenholm@trafikverket.se

Läs mer

Ärendenr: TRV 2013/61189

Ärendenr: TRV 2013/61189 Beredningsunderlag och Konsekvensutredning 2013-09-10 Trafikverket Region Syd Gunlög Magnusson Trafikmiljö Region Syd Besöksadress: Scheéleg. 8, Kalmar Telefon: 0771-921 921 www.trafikverket.se trafikverket@trafikverket.se

Läs mer

Väg E22 i Skåne byggs på sträckan Rolsberga - Fogdarp om till motorväg. och beräknas att vara klar och öppnas för trafik den 19 juni 2014.

Väg E22 i Skåne byggs på sträckan Rolsberga - Fogdarp om till motorväg. och beräknas att vara klar och öppnas för trafik den 19 juni 2014. Mall Beredningsunderlag och Konsekvensutredning 2014-02-27 Ärendenr: TRV 2014/4156 Trafikverket Region Syd Bertil Nordström Trafikmiljö Telefon: 0771-921 921 www.trafikverket.se bertil.nordstrom@trafikverket.se

Läs mer

Förslag till nya föreskrifter för väg 180, Västra Götalands län

Förslag till nya föreskrifter för väg 180, Västra Götalands län REMISS 2019-05-14 Ärendenr: Enligt sändlista TRV 2019/44464 Trafikverket Region Väst Henrik Lagerholm Trafikmiljö Besöksadress: Vikingsgatan 2-4, GÖTEBORG Telefon: 0771-921 921 www.trafikverket.se henrik.lagerholm@

Läs mer

Den sträckning som väg 697 har var tidigare väg 44 mellan Uddevalla och Trestad center (väg 45 mellan Trollhättan och Vänersborg).

Den sträckning som väg 697 har var tidigare väg 44 mellan Uddevalla och Trestad center (väg 45 mellan Trollhättan och Vänersborg). Beredningsunderlag och Konsekvensutredning 2013-01-14 Trafikverket Region Väst Magnus Andersson Samhälle Besöksadress: Nygatan 17 542 30 Mariestad Telefon: 0771-921 921 www.trafikverket.se magnus.b.andersson@trafikverket.se

Läs mer

Vänligen. Nils Högfeldt. Direkt: Trafikverket Broväg Visby

Vänligen. Nils Högfeldt. Direkt: Trafikverket Broväg Visby Från: nils.hogfeldt@trafikverket.se Skickat: den 26 mars 2018 12:34 Till: sjofartsverket@sjofartsverket.se; stockholm@lansstyrelsen.se; registrator.stockholm@polisen.se; registrator@msb.se; kommun@sodertalje.se;

Läs mer

2013-03-01 Ärendenr: TRV 2012/XXXX

2013-03-01 Ärendenr: TRV 2012/XXXX Mall Beredningsunderlag och Konsekvensutredning 2013-03-01 Trafikverket Region Syd Sylwia SerokaMiszczuk Enhet Trafikmiljö Telefon: 0771-921 921 www.trafikverket.se Direkt:010 123 6051 Beredningsunderlag

Läs mer

Ärendenr: TRV 2012/52794 Trafikverket Region Väst Magnus Andersson Samhälle

Ärendenr: TRV 2012/52794 Trafikverket Region Väst Magnus Andersson Samhälle Beredningsunderlag och Konsekvensutredning 2013-03-06 Ärendenr: TRV 2012/52794 Trafikverket Region Väst Magnus Andersson Samhälle Telefon: 0771-921 921 www.trafikverket.se magnus.b.andersson@trafikverket.se

Läs mer

Sidor 1(10) Utbyggnads- och planeringsläget för väg 23 i Kronobergs län kan sammanfattas enligt följande: (uppdelad i 2 etapper)

Sidor 1(10) Utbyggnads- och planeringsläget för väg 23 i Kronobergs län kan sammanfattas enligt följande: (uppdelad i 2 etapper) 1(10) Beredningsunderlag till förslag om hastighetsföreskrifter på väg 23, Kronobergs län och konsekvensutredning enligt förordningen (2007:1244) om konsekvensutredning vid regelgivning Kartor som visar

Läs mer

Konsekvensutredning symbol för vägmärke I2 turistområde. 1 Vad är problemet/anledningen till regleringen?

Konsekvensutredning symbol för vägmärke I2 turistområde. 1 Vad är problemet/anledningen till regleringen? Konsekvensutredning 1 (6) Datum Dnr/Beteckning Handläggare Monika Morén Väg- och järnvägsavdelningen Enheten för teknik och trafik Sektion vägtrafik Konsekvensutredning symbol för vägmärke I2 turistområde

Läs mer

Bakgrund och målbild. Vad är problemet och vad vill Trafikverket uppnå? Ny- eller ombyggnad (om detta är aktuellt för gällande sträcka)

Bakgrund och målbild. Vad är problemet och vad vill Trafikverket uppnå? Ny- eller ombyggnad (om detta är aktuellt för gällande sträcka) 1(9) Beredningsunderlag till förslag om hastighetsföreskrifter på väg 108, Skåne län och konsekvensutredning enligt förordningen (2007:1244) om konsekvensutredning vid regelgivning Kartor som visar aktuella

Läs mer

Yttrande över Trafikverkets förslag till föreskrifter om bärighetsklasser i Dalarnas län

Yttrande över Trafikverkets förslag till föreskrifter om bärighetsklasser i Dalarnas län Regelrådet är ett särskilt beslutsorgan inom Tillväxtverket vars ledamöter utses av regeringen. Regelrådet ansvarar för sina egna beslut. Regelrådets uppgifter är att granska och yttra sig över kvaliteten

Läs mer

Rapportering av särskilt viltolycksdrabbade vägsträckor i Värmland

Rapportering av särskilt viltolycksdrabbade vägsträckor i Värmland Rapportering av särskilt viltolycksdrabbade vägsträckor i Värmland Regionala rådet i Värmland 2011 Nationella Viltolycksrådet (NVR), som består av 14 medlemsorganisationer (myndigheter och ideella/intresseorganisationer),

Läs mer

Konsekvensutredning - symbol för vägmärke I3, landmärke

Konsekvensutredning - symbol för vägmärke I3, landmärke Konsekvensutredning 1 (8) Datum Dnr/Beteckning Handläggare Monika Morén Väg- och järnvägsavdelningen Enheten för teknik och trafik Sektion vägtrafik Konsekvensutredning - symbol för vägmärke I3, landmärke

Läs mer

2 Vägutrustningsplaner

2 Vägutrustningsplaner 2 Vägutrustningsplaner 2.1 Vägutrustningsplan En vägutrustningsplan skall normalt täcka hela objektet och i förekommande fall innehålla: vägmärken, vägskyddsutrustningar (räcken, påkörningsskydd, energiupptagande

Läs mer

28 Trafikverkets remiss Förslag till nya föreskrifter för väg 53, Södermanlands län

28 Trafikverkets remiss Förslag till nya föreskrifter för väg 53, Södermanlands län PROTOKOLL Arbetsutskottet 2017-08-31 28 Trafikverkets remiss Förslag till nya föreskrifter för väg 53, Södermanlands län Dnr 17 059 Sammanfattning Trafikverket genomför nationellt ett arbete med anpassningar

Läs mer

TA-planen 2013:1510 Tillåten av Hoang Tran( :22:59)

TA-planen 2013:1510 Tillåten av Hoang Tran( :22:59) TA-plan: 2013:1510 Skapad av: alebjo Skapad datum: 2013-03-14 12:29:06 Senast uppdaterad av: Hoang Tran Senast uppdaterad datum: 2013-04-15 11:22:59 Status: Tillåten Påverkansgrad: Liten Arbetet omfattas

Läs mer

Bakgrund. Validering basprognos inför

Bakgrund. Validering basprognos inför Bakgrund Validering basprognos inför 160401 Sammanfattning Dalarna Gävleborg Sammanfattning Västernorrland Örnsköldsvik och Härnösand. Vid Ånge är trafiken skev och överskattas. Lastbilstrafiken med släp

Läs mer

Yttrande över promemoria Kompletterande bestämmelser till EU:s förordning om referensvärden

Yttrande över promemoria Kompletterande bestämmelser till EU:s förordning om referensvärden Regelrådet är ett särskilt beslutsorgan inom Tillväxtverket vars ledamöter utses av regeringen. Regelrådet ansvarar för sina egna beslut. Regelrådets uppgifter är att granska och yttra sig över kvaliteten

Läs mer

Konsekvensutredning enligt förordning (2007:1244) om konsekvensutredning vid regelgivning Regeländring Problembeskrivning Effekter av regleringen

Konsekvensutredning enligt förordning (2007:1244) om konsekvensutredning vid regelgivning Regeländring Problembeskrivning Effekter av regleringen Länsstyrelsen GOTLANDS LÄN 0-0- --, - 0- och - 0- () Trafikverket Gotlandskontoret Polismyndigheten Gotland Region Gotland, Samhällsbyggnadsförvaltningen Regelrådet i Stockholm Konsekvensutredning enligt

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Hamdi Pllavci SBN 2018/ Förslag till nya föreskrifter för Kalmar län

Handläggare Datum Ärendebeteckning Hamdi Pllavci SBN 2018/ Förslag till nya föreskrifter för Kalmar län Handläggare Datum Ärendebeteckning Hamdi Pllavci 2018-04-13 SBN 2018/0176 0480-450314 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Ärende: Förslag till nya föreskrifter för Kalmar län Förslag till beslut Samhällsbyggnadsnämnden

Läs mer

RIKTLINJE 2 (29) Lokaliseringsmärken för vägvisning har följande färgsättningar och texttyper om inte annat anges i 17.

RIKTLINJE 2 (29) Lokaliseringsmärken för vägvisning har följande färgsättningar och texttyper om inte annat anges i 17. RIKTLINJE 1 (29) Skapat av (Efternamn, Förnamn, org) DokumentID Ev. ärendenummer Persson, Elenor, Sktm TRV 2011:309 [Ärendenummer] Fastställt av Dokumentdatum Version Chef VO Samhälle 2011-06-21 1.0 Dokumenttitel

Läs mer

Sammanträdesdatum Arbetsutskott (1) 108 Dnr KS/2017:300. Flytt av hastighetsskyltar i Västra Harg - svar på motion

Sammanträdesdatum Arbetsutskott (1) 108 Dnr KS/2017:300. Flytt av hastighetsskyltar i Västra Harg - svar på motion Mjölby Kommun PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Arbetsutskott 2018-06-04 1 (1) Sida 108 Dnr KS/2017:300 Flytt av hastighetsskyltar i Västra Harg - svar på motion Bakgrund Liberalerna har genom Tobias

Läs mer

Trafikverkets synpunkter. Trafikverkets synpunkter. Boende i Vibble

Trafikverkets synpunkter. Trafikverkets synpunkter. Boende i Vibble Sammanställning av inkomna synpunkter över förslag till vägplan för Väg 140/627 ny cirkulationsplats samt förlängning av gång- och cykelväg mot Nygårds Visby. TRV 2010/50466 Detta är en webbanpassad version

Läs mer

Befolkning år efter summa förvärvs- och kapitalinkomst 2009

Befolkning år efter summa förvärvs- och kapitalinkomst 2009 Befolkning 20-64 år efter summa förvärvs- och kapitalinkomst 2009 Postnr Postort Låg inkomst Medellåg inkomst Medelhög inkomst Hög inkomst Personer Medelinkomst Medianinkomst 77010 FREDRIKSBERG 44 59 26

Läs mer

Regelrådet finner att konsekvensutredningen inte uppfyller kraven i 6 och 7 förordningen (2007:1244) om konsekvensutredning vid regelgivning.

Regelrådet finner att konsekvensutredningen inte uppfyller kraven i 6 och 7 förordningen (2007:1244) om konsekvensutredning vid regelgivning. Regelrådet är ett särskilt beslutsorgan inom Tillväxtverket vars ledamöter utses av regeringen. Regelrådet ansvarar för sina egna beslut. Regelrådets uppgifter är att granska och yttra sig över kvaliteten

Läs mer

Förslag till förändring av det kommunala vägnätet i Ulricehamns kommun del av Vistaforsvägen (Begäran om indragning)

Förslag till förändring av det kommunala vägnätet i Ulricehamns kommun del av Vistaforsvägen (Begäran om indragning) 2016-12-08 1 (6) PM, dnr 2016.741 Enligt fastighetsförteckning Förslag till förändring av det kommunala vägnätet i Ulricehamns kommun del av Vistaforsvägen (Begäran om indragning) 1. Kommunens förslag

Läs mer

Konsekvensutredning förslag till föreskrifter om nationell högspecialiserad vård

Konsekvensutredning förslag till föreskrifter om nationell högspecialiserad vård Konsekvensutredning 2018-06-26 Dnr 4.1-15563/2018 1(5) Rättsavdelningen Jonas Widell jonas.widell@socialstyrelsen.se Konsekvensutredning förslag till föreskrifter om nationell högspecialiserad vård Den

Läs mer

Tillstånd att anordna biltävling på väg Gästabudstrofén, Nyköpings kommun

Tillstånd att anordna biltävling på väg Gästabudstrofén, Nyköpings kommun 1(6) Anna-Karin Löfgren 010-223 42 25 SMK Nyköping Box 256 611 26 NYKÖPING Tillstånd att anordna biltävling på väg Gästabudstrofén, Nyköpings kommun Länsstyrelsen meddelar med stöd av 3 kap. 84 trafikförordningen

Läs mer

Karta. Bakgrund och målbild. Kartor som visar aktuella sträckor, se bilaga 1.

Karta. Bakgrund och målbild. Kartor som visar aktuella sträckor, se bilaga 1. Ärendenr: TRV 2012/15041 Trafikverket Region Öst Stefan Tykesson Avdelning Samhälle Besöksadress: Tullgatan 8 Telefon: 0771-921 921 www.trafikverket.se e-post stefan.tykesson@trafikverket.se Direkt: 010

Läs mer

Regelrådet finner att konsekvensutredningen inte uppfyller kraven i 6 och 7 förordningen (2007:1244) om konsekvensutredning vid regelgivning.

Regelrådet finner att konsekvensutredningen inte uppfyller kraven i 6 och 7 förordningen (2007:1244) om konsekvensutredning vid regelgivning. Regelrådet är ett särskilt beslutsorgan inom Tillväxtverket vars ledamöter utses av regeringen. Regelrådet ansvarar för sina egna beslut. Regelrådets uppgifter är att granska och yttra sig över kvaliteten

Läs mer

Har meddelandeflagga. Hej!

Har meddelandeflagga. Hej! Från: Skickat: den 22 augusti 2018 15:01 Till: registrator@kustbevakningen.se; stockholm@lansstyrelsen.se; registrator@msb.se; kontaktcenter@nynashamn.se; registrator.stockholm@polisen.se; Regelrådet;

Läs mer

SKOLFS. beslutade den XXX.

SKOLFS. beslutade den XXX. SKOLFS 2018-05-18 1 (2) Föreskrifter om ändring i Skolverkets föreskrifter (SKOLFS 2017:49) om ämnesplan för ämnet tillämpad programmering i gymnasieskolan, inom kommunal vuxenutbildning på gymnasial nivå

Läs mer

Åtgärder för systematisk anpassning av hastighetsgränserna till vägarnas trafiksäkerhetsstandard. Örebro län

Åtgärder för systematisk anpassning av hastighetsgränserna till vägarnas trafiksäkerhetsstandard. Örebro län Åtgärder för systematisk anpassning av hastighetsgränserna till vägarnas trafiksäkerhetsstandard Örebro län 2016-02-25 Dokumenttitel: Åtgärder för systematisk anpassning av hastighetsgränserna till vägarnas

Läs mer

Tillstånd att anordna biltävling på väg Rally Gimmersta/Rally-DM, Katrineholms kommun

Tillstånd att anordna biltävling på väg Rally Gimmersta/Rally-DM, Katrineholms kommun 1(5) Anna-Karin Löfgren 010-223 42 25 Katrineholms Motorklubb Eriksbergsvägen 4 641 32 Katrineholm Tillstånd att anordna biltävling på väg Rally Gimmersta/Rally-DM, Katrineholms kommun Länsstyrelsen meddelar

Läs mer

2013-02-12 Ärendenr:TRV 2014/11500

2013-02-12 Ärendenr:TRV 2014/11500 Beredningsunderlag och Konsekvensutredning 2013-02-12 Ärendenr:TRV 2014/11500 Trafikverket Region Stockholm Daniel Andersson Trafikmiljö Besöksadress: Solnastrandväg 98 Telefon: 0771-921 921 www.trafikverket.se

Läs mer

Bakgrund och målbild. Kartor som visar aktuella sträckor, se bilaga 1. TRV 2013/ [Motpartens ärendeid] 1(8) Ert ärendenummer

Bakgrund och målbild. Kartor som visar aktuella sträckor, se bilaga 1. TRV 2013/ [Motpartens ärendeid] 1(8) Ert ärendenummer [Motpartens ärendeid] 1(8) Kopia till: Beredningsunderlag till förslag om hastighetsföreskrifter på väg 23, Östergötlands län och konsekvensutredning enligt förordningen (2007:1244) om konsekvensutredning

Läs mer

Yttrande över Försäkringskassans förslag till föreskrifter om assistansersättning

Yttrande över Försäkringskassans förslag till föreskrifter om assistansersättning Regelrådet är ett särskilt beslutsorgan inom Tillväxtverket vars ledamöter utses av regeringen. Regelrådet ansvarar för sina egna beslut. Regelrådets uppgifter är att granska och yttra sig över kvaliteten

Läs mer

Yttrande över Skolverkets förslag till ändrade kursplaner inom kommunal vuxenutbildning på grundläggande nivå

Yttrande över Skolverkets förslag till ändrade kursplaner inom kommunal vuxenutbildning på grundläggande nivå Regelrådet är ett särskilt beslutsorgan inom Tillväxtverket vars ledamöter utses av regeringen. Regelrådet ansvarar för sina egna beslut. Regelrådets uppgifter är att granska och yttra sig över kvaliteten

Läs mer

Yttrande över Energimyndighetens förslag till föreskrift för elbusspremien

Yttrande över Energimyndighetens förslag till föreskrift för elbusspremien Regelrådet är ett särskilt beslutsorgan inom Tillväxtverket vars ledamöter utses av regeringen. Regelrådet ansvarar för sina egna beslut. Regelrådets uppgifter är att granska och yttra sig över kvaliteten

Läs mer

Remissvar - Vägverkets redovisning av uppdrag om lokaliseringsmärken och skyltar

Remissvar - Vägverkets redovisning av uppdrag om lokaliseringsmärken och skyltar TSV 2009-8132 N2008/7992/TR Yttrande 1(9) Regeringskansliet Näringsdepartementet 103 33 Stockholm Remissvar - Vägverkets redovisning av uppdrag om lokaliseringsmärken och skyltar Transportstyrelsen lämnar

Läs mer

Yttrande över förslag till föreskrifter, undantag från skyldighet som gäller kassaregister med mera

Yttrande över förslag till föreskrifter, undantag från skyldighet som gäller kassaregister med mera Regelrådet är ett särskilt beslutsorgan inom Tillväxtverket vars ledamöter utses av regeringen. Regelrådet ansvarar för sina egna beslut. Regelrådets uppgifter är att granska och yttra sig över kvaliteten

Läs mer

Boverket. Konsekvensutredning /2012

Boverket. Konsekvensutredning /2012 Boverket Myndigheten för samhällsplanering, byggande och boende Konsekvensutredning Datum Diarienummer 2012-09-04 1393-3161/2012 Konsekvensutredning - Boverkets föreskrifter och allmänna råd (2012:10)

Läs mer

Ärendenr: TRV 2012/41311

Ärendenr: TRV 2012/41311 2012-08-23 Trafikverket Region Öst Rolf Åkerlund Enhet Trafikmiljö Besöksadress: Tullgatan 8 Telefon: 0771-921 921 www.trafikverket.se eskilstuna@trafikverket.se Direkt: 010 124 01 20 Beredningsunderlag

Läs mer

Skickat: den 22 mars :22

Skickat: den 22 mars :22 Från: trafikverket@trafikverket.se Skickat: den 22 mars 2018 16:22 Till: Regelrådet Ämne: Remiss angående förslag till föreskrifter om hastighetsbegränsning på väg E20 i Västra Götalands län Bifogade filer:

Läs mer

Konsekvensutredning. Boverkets föreskrifter om stöd till nationella projekt för utveckling av tillämpning av planoch bygglagen (2010:900)

Konsekvensutredning. Boverkets föreskrifter om stöd till nationella projekt för utveckling av tillämpning av planoch bygglagen (2010:900) Konsekvensutredning Boverkets föreskrifter om stöd till nationella projekt för utveckling av tillämpning av planoch bygglagen (2010:900) Titel: Konsekvensutredning - Boverkets föreskrifter om stöd till

Läs mer

Olycksanalys av det statliga vägnätet i Stockholms län

Olycksanalys av det statliga vägnätet i Stockholms län RAPPORT Olycksanalys av det statliga vägnätet i Stockholms län ett underlagsarbete för framtida etablering av ATK Dokumenttitel: Olycksanalys av det statliga vägnätet i Stockholms län ett underlagsarbete

Läs mer

Konsekvensutredning. Boverkets föreskrifter om stöd till utvecklingsprojekt för jämställda offentliga miljöer i städer och tätorter

Konsekvensutredning. Boverkets föreskrifter om stöd till utvecklingsprojekt för jämställda offentliga miljöer i städer och tätorter Konsekvensutredning Boverkets föreskrifter om stöd till utvecklingsprojekt för jämställda offentliga miljöer i städer och tätorter Boverket december 2013 Titel: Konsekvensutredning - Boverkets föreskrifter

Läs mer

Åtgärder för systematisk anpassning av hastighetsgränserna till vägarnas trafiksäkerhetsstandard. Dalarnas län

Åtgärder för systematisk anpassning av hastighetsgränserna till vägarnas trafiksäkerhetsstandard. Dalarnas län Åtgärder för systematisk anpassning av hastighetsgränserna till vägarnas trafiksäkerhetsstandard Dalarnas län 2016-02-25 Dokumenttitel: Åtgärder för systematisk anpassning av hastighetsgränserna till vägarnas

Läs mer

Yttrande över Lantmäteriets föreskrifter om spridningstillstånd för sammanställningar av landgeografisk information

Yttrande över Lantmäteriets föreskrifter om spridningstillstånd för sammanställningar av landgeografisk information Regelrådet är ett särskilt beslutsorgan inom Tillväxtverket vars ledamöter utses av regeringen. Regelrådet ansvarar för sina egna beslut. Regelrådets uppgifter är att granska och yttra sig över kvaliteten

Läs mer

Sammanfattning av remissinstansernas inkomna synpunkter

Sammanfattning av remissinstansernas inkomna synpunkter Ärendenummer Dokumentdatum TRV 2016/32548 2016-09-26 Sidor 1(3) Sammanfattning av remissinstansernas inkomna synpunkter Remissomgång: 1 Remiss har sänts till och besvarats enligt följande: Mottagare Luleå

Läs mer

PM FÖRPROJEKTERING GÅNG- OCH CYKELVÄG

PM FÖRPROJEKTERING GÅNG- OCH CYKELVÄG FÖRPROJEKTERING GÅNG-OCH CYKELVÄG, STRÄCKAN VERKEBÄCK - VÄSTERVIK Innehållsförteckning 1 Inledning 3 1.1 Bakgrund 3 1.2 Syfte 3 2 Förutsättningar 4 2.1 Gång- och cykelvägens standard 4 2.2 Grundläggningsförhållanden

Läs mer

Konsekvensutredning för lokala trafikföreskrifter om transport av farligt gods i Göteborgs kommun. 1. Beskrivning av problemet och vad man vill uppnå

Konsekvensutredning för lokala trafikföreskrifter om transport av farligt gods i Göteborgs kommun. 1. Beskrivning av problemet och vad man vill uppnå KONSEKVENSUT- Diarienummer REDNING 1(6) Rättsenheten Konsekvensutredning för lokala trafikföreskrifter om transport av farligt gods i Göteborgs kommun 1. Beskrivning av problemet och vad man vill uppnå

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om ändring i vägmärkesförordningen (2007:90); SFS 2010:218 Utkom från trycket den 8 april 2010 utfärdad den 25 mars 2010. Regeringen föreskriver i fråga om vägmärkesförordningen

Läs mer

Ändringar i Presstödsförordningen (1990:524) kommer att träda i kraft den 1 januari Ändringarna innebär bl.a. en namnändring av nämnden.

Ändringar i Presstödsförordningen (1990:524) kommer att träda i kraft den 1 januari Ändringarna innebär bl.a. en namnändring av nämnden. Myndighet Myndigheten för press, radio och tv Diarienummer 18/04050 Rubrik Föreskrifter om ändring i föreskrifter om presstöd (MPRTFS 2016:1) A Allmänt Beskrivning av problemet och vad man vill uppnå Regeringen

Läs mer