SKA-plan grundskola Broskolan 2016

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SKA-plan grundskola Broskolan 2016"

Transkript

1 SKA-plan grundskola Broskolan 2016

2 Innehållsförteckning 1 Tillämpning Systematik och dokumentation i skollagen Grundläggande information om skolan Personal Elever Rektors ledningsdeklaration Skolans värdegrund och drag Kvalitetsområden Normer och värden Kunskaper Elevernas ansvar och inflytande Skola och hem Övergång och samverkan Skolan och omvärlden Bedömning och betyg Elevhälsoprocess vid skolan Synpunkter och klagomål Bilagor Bilaga 1: EHT Information Broskolan, SKA-plan grundskola 2(20)

3 1 Tillämpning Planen för det systematiska kvalitetarbetet (SKA-plan) ger uttryck för hur enheten planerar och utvärderar i relation till läroplanen. Rektor omprövar på eget initiativ SKA-planen utifrån olika former av interna/externa utvärderingar. SKA-planen bildar en helhet som skildrar såväl enhetens planering som utvärdering. SKA-planen förväntas att tillgå på respektive skolas hemsida. SKA-planens innehåll för läsåret 2015/2016 finnas tillgängligt i verksamhetsstödet Stratsys senast: 20 jan 2016 Utvärdering av SKA-planen förväntas senast vara genomförd vid minst två tillfällen: 20 augusti 2016 samt 20 jan 2017 Broskolan, SKA-plan grundskola 3(20)

4 2 Systematik och dokumentation i skollagen Enhetsnivå 4 Kvalitetsarbetet på enhetsnivå ska genomföras under medverkan av lärare, förskollärare, övrig personal och elever. Barn i förskolan, deras vårdnadshavare och elevernas vårdnadshavare ska ges möjlighet att delta i arbetet. Inriktningen på det systematiska kvalitetsarbetet 5 Inriktningen på det systematiska kvalitetsarbetet enligt 3 och 4 ska vara att de mål som finns för utbildningen i denna lag och i andra föreskrifter (nationella mål) fylls. Dokumentation 6 Det systematiska kvalitetsarbetet enligt 3 och 4 ska dokumenteras. Åtgärder 7 Om det vid följning, genom klagomål eller på annat sätt kommer fram att det finns brister i verksamheten, ska huvudmannen utreda och se till att nödvändiga åtgärder vidtas. Centrala begrepp Uppföljning står för en fortlöpande insamling av exempelvis information om elevernas kunskapsresultat. Med följning kan också menas andra former av kvalitativa följningar och som regelbundet sker på skolan Utvärdering innebär en granskning och värdering av elevernas kunskapsresultat, det vill säga en fördjupad analys för att förstå och kunna förklara resultat i förhållande till målen i verksamheten och därigenom få underlag för åtgärder. Åtgärdsarbete omfattar det system skolan har för att utforma åtgärder, utifrån utvärdering av kunskapsresultat och i syfte att förbättra resultaten på skolan. Åtgärdsarbetet vid den egna skolan bör så långt det vara möjlig alltid vila på vetenskaplighet och beprövad erfarenhet. Kvalitén på arbetet med följning, utvärdering och åtgärdsarbete på varje enskild skola bedöms utifrån två aspekter, dels i vilken mån rektorn tar det övergripande ansvaret för arbetet dels i vilken mån arbetet kännetecknas av systematik Broskolan, SKA-plan grundskola 4(20)

5 3 Grundläggande information om skolan Fyll i tabellerna och beskriv organisationen personaltätheten medarbetarnas behörighet (hämtas från KOLL) vilken fortbildning som kommer att genomföras för personal (termin och/eller läsår) och hur behovet framkommit Organisation Broskolan är en år 6 9 skola i centrala Bro. Det går ungefär 400 elever på skolan. Skolans nyanlända elever är i antal ungefär 60, ungefär 50 av dem har kommit under höstetterminen. Den första tiden går eleverna en språkintroduktion. Rektor och biträdande rektor är styrgr på skolan. Skolan är delad i arbetslag som representeras av en arbetslagsledare. Varje arbetslag är en årskull. Skolan har fyra förstelärare med olika drag. Förstelärar draget är framförallt ett pedagogisk drag. Att bidra till ökad kvalitet och att förbättra resultaten över tid. Arbetslagsledare och förstelärare tillsammans med rektor och biträdande bildar ledningsgren. Fritidsgården och den tillhörande personlen är till antalet en stor del av personalstyrkan på grund av öppentiderna är omfattande och kräver mycket personal för att vi ska klara draget.vi har även Fritidsklubb för eleverna i år 6. Den drivs i ett samarbete med Finnstaskolan år 4-5. På Broskolan har vi även ett flertal elevstödspersoner som stödjer eleverna under skoladagen. Organisatoriskt är fritidsgården, fritidsklubben och elevstödspersonerna är organiserade i ett arbetslag. Personaltäthet Eftersom vi har så många nyanlända elever på skolan så är personaltätheten hög. Behörighet De flesta lärare med fast anställning är behöriga och har tagit ut sin legitimation. En av dess läser in de poäng som fattas, en har skickat in sina papper och den tredje arbetar med universitetet för en lösning. Lärarna i hemkunskap och spanska går VAL. Vi har även ett flertal lärare som gått i pension som inte tagit ut sin legitimation. De flestaav dem arbetar med de nyanlända. Det som är oroande är rekryteringsläget. Hur kan vi klara av att rekrytera behöriga lärare framöver. Det är oerhört svårt i tex. engelska. Kompetensutveckling, klipper in slutorden i vår kvalitetsrapport. Efter flera år av kompetens/vidareutveckling både på organisationsnivå och individnivå har vi planat ut för ett implementeringsår. Broskolan, SKA-plan grundskola 5(20)

6 Matematiklyftet har av resultaten att döma inte gett resultat utifrån förväntningarna. Det behövs kartläggning och utredning på var problemen finns. Eleveras resultat är mycket bra! Vi har utvecklat goda metoder att stödja elever med behov och utmana elever med goda förutsättningar. Analysen av resultaten visar att flera ämnen har mycket goda resultat. Vi kan lägga märke till att våra elevresultat fram till år 9 är helt i linje med övriga skolor i kommunen, sedan händer något. Vad det är behöver vi undersöka för att kunna stödja våra elever ytterligare. Fortsatta utvecklingsbehov finns, Undervisningen i matematik IKT Värdegrundsarbete Betyg-bedömning Svenska som andra språk Intergeringen av nyanlända Elever med mycket omfattande särskilda behov Entreprenöriellt lärande SYV Investeringar I-Pads, tillgång för alla elever och lärare Bygga om, så att vi får en reception. Samverka med Bro centrum Upplands-Bro hus, för en kreativare och mer sysselsättande utemiljö 3.1 Personal Personalstyrkan i sin helhet har ökat betydande de senaste åren. utmaningen för framtiden kommer vara att rekrytera behöriga lärare med legimitation. Heltidstjänster (per den 15 oktober resp läsår) Läsår Totalt antal personal Rektor / Bitr. rektor Lärare Lärare m. leg (%) Övrig personal Antal elever per lärare Studie och yrkesvägl ed Antal elever per syv 15/ , ,5 14/ ,5 13/ ,5 Beskriv resultatet av tidigare planerade åtgärder. Ska vara ifylld senast 20 augusti resp. 20 januari. Vi har på grund av det utökade elevantalet anställt fler lärare som har gått i pension. dessa har inte tagit ut sin legimitation och de har anställning antingen på timme eller tidsbegränsade anställningar. Siffrorna blir oerhört missvisande. Broskolan, SKA-plan grundskola 6(20)

7 3.2 Elever Elevantalet på Broskolan har ökat under de senaste åren. Det är flera samverkande faktaorer. Befolkningsstatistiken gav för några år sedan oss en tydlig indikation om att vi skulle under flera år ha en nedåtgående kurva när det gäller antalet elever. Trenden har dock vänt. Vi får elever som tidigare gått på andra skolor, elever som nyligen flyttat till området. Det som är den största delen är det som hänt i höst, antalet nyanlända, flera av dem ensamkommande. Elevantal Antal elever i kommunens grundskolor per den 15 oktober Skola Bergaskolan Försk ole klass Åk 1 Åk 2 Åk 3 Åk 4 Åk 5 Åk 6 Åk 7 Åk 8 Åk 9 Broskolan Brunnaskolan Ekhammarskolan Finnstaskolan Hagnässkolan Härneviskolan Lillsjöskolan Råbyskolan Tjustaskolan Totalt ant elever Läsår Antal elever totalt Antal elever med annat modersmål Antal elever som deltar i modersmålsund. Antal elever med studiehandledning Antal elever som följer kursplanen i Sva Antal asylsökande/ ensamkommande elever 15/ Ca 46% / / Beskriv resultatet av tidigare planerade åtgärder. Ska vara ifylld senast 20 augusti resp. 20 januari. För att klara kvaliten i undervisningen har vi bla. fyra förstelärare. En av dem har ett drag som riktar sig mot Sv 2. Under hösten har vi rekryterat ytterligare personal med sv2 utbildning. De flesta är pensionärer men vi har också en nyanställd med erfarenhet från arbete med nyanlända. Organisationen behöver vara mycket flexibel för att klara av så stora förändringar i Broskolan, SKA-plan grundskola 7(20)

8 elevers bakgrund och förutsättningar. Mötet med dessa nya elever och de olika bakgrunder de kommer ifrån har verkligen varit berikande för vår skola. Broskolan, SKA-plan grundskola 8(20)

9 4 Rektors ledningsdeklaration Rektors ansvar kap 2.8 "Som pedagogisk ledare och chef för lärarna och övrig personal i skolan har rektorn det övergripande ansvaret för att verksamheten som helhet inriktas mot de nationella målen. Rektorn ansvarar för att skolans resultat följs och i förhållande till de nationella målen och kunskapskraven" Beskriv hur du avser att gestalta de olika delarna i kap. 2.8 Rektor behöver arbeta på att bli en tydligare pedagogisk ledare. De främsta utvecklingsområdena räknas nedan. Det är synerligen viktigt att arbeta med de enskilda lärarnas undervisning och relation till elever och IKT. Inom dessa områden finns betydande utvecklingsmöjligheter. För att det ska kunna leda till effekter behövs det praktisk följning i form av, frågor som hur går vi vidare. Medarbetare som på individnivå, behöver utbildning, kollegiehandledning osv. Kravbilden för IKT användande i undervisning och kommunication med föräldrar öka med tydlig följning. Täta följningar i form av klassrumsbesök, ämneskonferenser och medarbetarsamtal är en del av metodeerna för arbetet. ska åtgärdas tydlighet i det pedagoiska ledarskapet dec 2016 enkät, UTV rektor Högre målfyllelse dec 2016 SIRIS rektor Andelen elever som når gymnasiet 100% IKT i den dagliga undervisning juli 2016 Siris rektor dec 2016 UTV Rektor Nyanlända elevers lärade Dec 2016 SIRIS rektor Följa enskilda lärres undervisning dec 2016 medarbetarenkät rektor/förstelärare Beskriv resultatet av tidigare planerade åtgärder. Nya åtgärder fylls på i tabellen Broskolan, SKA-plan grundskola 9(20)

10 5 Skolans värdegrund och drag Beskriv med utgångspunkt av Lgr 11, Läroplan för grundsärskolan 2011, och Allmänna råd för fritidshem, skolans önskade utveckling och arbete utifrån skolans värdegrund och drag inom förskoleklass/ fritidshem. Det finns en del hörnstenar i arbetet med värdegrunden, 1, Likabehandlingsplanen, rättas varje år. Eleverna arbetar vid varje läsårsstart med att konkretisera planen och fundera över planens betydelse. 2. Anti Mobbingren - arbetar tydligt och klart med elevers levelser och utsatthet när det gäller mobbing, trakaserier och våld. 3 Elevhälsoteamet - konkretiserar elevers behov till direkta satsningar både preventivt och akut. Elevhälsans arbete sträcker sig till både elevens sociala situation och kunskapsutvecklingen. 4. Ordningsregler - fungerar som ett tydligt stöd för dialogen med elever kring värdegrundsfrågor. Dessa fyra hörnstenar är ett tydligt stöd i dialogen med elever. För att värdegrudsarbetetska ge eleven en tydlig levelse av styrning och stöd i relationer och mötet med samhället i stort behöver dessa dokument och handlingsplaner rättas varje läsår. Vi har dessutom arbetat med ett genomgripande värdegrundsarbete i framförallt personalgren, Respekt och Relationer. Värdegrunden om likvärdighet och skolansdrag att vara kompensatoriska har hjälpt oss att sätt focus på elevens rätt att bli bemött utifrån värdegrunden sant stärker vår vilja att möta varje elev utifrån sina förutsättningar. Versamhetsområd Grundskola likabehandlingsplne n skrivs om agusti 2016 Elevhälsoteamet rektor grundskola ordningsregler augusti 2016 kollegiet elever rektor Beskriv resultatet av tidigare planerade åtgärder. Nya åtgärder fylls på i tabellen Broskolan, SKA-plan grundskola 10(20)

11 6 Kvalitetsområden 6.1 Normer och värden Beskriv med utgångspunkt utifrån Lgr 11 och allmänna råd för fritidshem, skolans önskade utveckling och arbete utifrån målområdet normer och värden. Vårt arbete med normer och värden är en ständigt pågående process. Likabehandlingsplanen är en viktig förutsättning för arbetet. Elevrådet och klassråden är ytterligare viktiga delar av arbetet. Vi arbetar även med Grön Flagg, de har tex arbetat fram en köttfri dag i veckan. Årets handlingsplan, Sophantering (följning av tidigare undersökning) Jämställdhetsfrågor lokalt och globalt Konsumtion (hur påverkas vi av modeflugor) Versamhetsområd Grundskola likabehandlingsplan aug 2016 grundskola öka elever levlse av trygghet aug 2016 grundskola ordningsregler aug 2016 grundskola elevrespons -de vxna ska motverka aktivt att någon far illa all personal, elever och föräldrar all personal och eeverar all personal och eever rektor rektor rektor juni 2016 Markör rektor Beskriv resultatet av tidigare planerade åtgärder. Nya åtgärder fylls på i tabellen 6.2 Kunskaper Beskriv med utgångspunkt av Lgr 11 och allmänna råd för fritidshem, skolans önskade utveckling och arbete utifrån skolans värdegrund och drag inom Broskolan, SKA-plan grundskola 11(20)

12 förskoleklass/ fritidshem. Utgå gärna från tidigare resultat. Fokusera på negativa avvikelser - ex. betygsresultat, nationella prov, enkätundersökning och egen utvärdering av förskoleklass och fritidshemmet. Kunskaper och lärande Efter flera läsår av ökad resultatfyllelse har vi i år ett lägre meritvärde. Se nedan Termin Enhet MV 11HT Broskolan 186,6 12VT Broskolan 196,6 12HT Broskolan 211,3 13VT Broskolan 220,7 13HT Broskolan 217,4 14VT Broskolan 232,3 14HT Broskolan 203,2 15VT Broskolan 209,2 Resultatet har vi analyserat och det finns flera förklaringar men framförallt finns fler insatser som lett till goda resultat. De goda resultatet är framför allt att i flera ämnen i år nio finns inga elever med betyget F. Det har varit förenat med stora insatser för att motivera och skapa goda förutsättningar för att eleverna ska kunna få ett godkänt betyg. Resultaten i de nationella proven beskriver tydligt framgångar men också i viket ämne vi har stora problem, där kraftfulla åtgärder behöver göras omedelbart. Ämne Godkända Engelska 84,0 % Geografi 70,2 % Kemi 71,0 % Matematik 50,0 % Svenska 93,8 % Svenska som andraspråk 37,9 % Utifrån vår analys kan vi se två orsaker som har påverkat elevresultaten, matematik och antalet nyanlända elever. Vi har naturligtvis för egen del räknat på resultat utan nyanlända. De resultatet ger oss belägg för att i det stora hela arbetet med att öka elevers resultat verkligen sket, förutom i det tidigare nämna ämnet. Behörigheten till gymnasiet är god, men inte tillräcklig. Broskolan, SKA-plan grundskola 12(20)

13 Grundskolan - Slutbetyg årskurs 9 Uppdelat per svensk och utländsk bakgrund Läsår et 2014/ 15 Vald organisation: Upplands-Bro Broskolan Uppl ands- Bro, Totalt Uppl ands- Bro, Kom muna l An tal ele ver An del (% ) ele ver Svensk bakgrund Utl. bakgrund, födda i Sverige Utl. bakgrund, födda utomlands Andel (%) som nått kunskap skraven i alla ämnen An del (%) beh örig yrk es- pro g. Ge no m- snitt ligt mer itv. (17) An tal ele ver An del (% ) ele ver Andel (%) som nått kunskap skraven i alla ämnen An del (%) beh örig yrk es- pro g Uppl ands- Bro, Fristå ende , Ge no m- snitt ligt mer itv. (17) An tal ele ver An del (% ) ele ver Andel (%) som nått kunskap skraven i alla ämnen An del (%) beh örig yrk es- pro g. 223, ~ Ge no m- snitt ligt mer itv. (17) 189,7 186,4 257, Bros kola n ~ ~ , ,1 Genom denna delning kan vi analysera var vårt främsta utvecklingsområde finns, de elever som är födda utomlands. De når gymnasiebehörighet i lägre grad likaså har de lägre meritvärden än de övriga. Versamhetsområd Grundskola Grundskola Grundskola Grundskola öka andelen nyanlnda som når gymnasiebehörighet nyanlända undervining i fler ämnen nationella prov - betyg Elevresponsen - föstå, förklara, nyfikenhet juni 2016 betyg rektor juni 2016 betyg rektor juni 2016 betyg rektor juni markör samtliga lärare Broskolan, SKA-plan grundskola 13(20)

14 Beskriv resultatet av tidigare planerade åtgärder. Nya åtgärder fylls på i tabellen 6.3 Elevernas ansvar och inflytande Beskriv med utgångspunkt av Lgr 11 och allmänna råd för fritidshem, skolans önskade utveckling och arbete utifrån skolans värdegrund och drag inom förskoleklass/ fritidshem. Utgå gärrna från tidigare resultat i skolenkäten (Markör). Redovisa terminsvis ogiltig frånvaro. Ange antal frånvarotillfällen könsvis. Ange också antal frånvarotimmar könsvis. Ange även antal hemmasittare. Frånvarostatistiken kan med fördel klippas in från Skola 24 i tabellform. Vi har ett fungerande system för elevinflytande. Där elevrådet är en viktig del. Ytterligare forom för elevinflytande är, matråd, Grön Flagg, skönhetsråd och klassråd. Genom det entreprenöriella förhållningsättet har vi förbättrat elevers levelse av medverkan och medarbetarskap. Vi har arbetat med Entreprenöriellt lärande under tre lösår. Under dessa år har en stor förändring skett nör det gäller elevers motivation i skolarbete. De kan lättare se samband mellan sina egna insatser och de btyg de får. Det är inte bara det entreprenöriella förhällningssättet som förändrat bilden. De nya kursplanerna med ökad tydlighet när det gäller innehåll samt betygens betydelse i helaskolprocessen har haft stor betydelse. Likaså vårt frånvarosystem, skola 24, där vi kopplat en sms tjänst till. Det innebär att föräldrarna omedelbart blir medvetna om eventuell frånvaro. Samantaget kan vi se att idag har vi en skolamed ytterst motiverade och hängivna elever. Genom detta har elevernas kravbild ökat, de vill mer och bättre, vilket vi måste möta. En del i detta möte är IT och digitala läromedel. Nu under vårterminen får drygt hälften av våra elever en egen IPad. Alla lärare har sedan länge en dator och IPad. När det gäller digitala läromedel så har vi Digilär samt de utbud vi har gemensamt inom kommunen via Datoteket. De interaktiva läromedlen kan bidra till att vi får en mer varierande undervisning som kan vara lättare att individanpassa. Versamhetsområd Grundskola Elevinflytande juni 2016 Markör All personal Broskolan, SKA-plan grundskola 14(20)

15 Beskriv resultatet av tidigare planerade åtgärder. Nya åtgärder fylls på i tabellen 6.4 Skola och hem Beskriv med utgångspunkt av Lgr 11 och allmänna råd för fritidshem, skolans önskade utveckling och arbete utifrån skolans värdegrund och drag inom förskoleklass/ fritidshem. Utgå gärrna från tidigare resultat i skolenkäten (Markör). Varje månad träffar vi föräldrar i ett föräldraråd. Vi har utvecklat formerna för utvecklingssamtal. Samtalet sker i början av terminen och underlaget är betyget och den IUP som rättades vid föregående samtal.de flesta föräldrar utrycker att det är nöjda med detta. Dock finns en gr föräldrar som vill ha samtal mitt i terminen. Tillsvidare har vi mött dem individuellt. Under året har vi startat lärarsidor där lärarna kommunicerar med elever och föräldrar kring undervisning, läxor och undervisningens innehåll. Dessa sidor har inte fungerat så väl utan vi tittar på nya lösningar för detta tex itunes U. Versamhetsområd Grundskola information förälrar Dec 2016 Webben rektor Grundskola kvalite utvecklingsamtal. Juni 2016 Enkät personal/föäldrar Beskriv resultatet av tidigare planerade åtgärder. Nya åtgärder fylls på i tabellen 6.5 Övergång och samverkan Beskriv med utgångspunkt av Lgr 11 och allmänna råd för fritidshem, skolans önskade utveckling och arbete utifrån skolans värdegrund och drag inom förskoleklass/ fritidshem. Utgå gärrna från tidigare resultat i skolenkäten Broskolan, SKA-plan grundskola 15(20)

16 (Markör). Det nätverk som tidigare fanns för alla skolor i området har inte träffats en enda gång. Det har helt och hållet berott på oss i Broskolan som inte kallat. Det som fungerat är överlämningarna inför att eleverna börjar på skolan. Versamhetsområd grundskola Nätverk inom Bro juni 2016 Samtal rektor Beskriv resultatet av tidigare planerade åtgärder. Nya åtgärder fylls på i tabellen 6.6 Skolan och omvärlden Beskriv med utgångspunkt av Lgr 11 och allmänna råd för fritidshem, skolans önskade utveckling och arbete utifrån skolans värdegrund och drag inom förskoleklass/ fritidshem. Beskriv också hur skolan tillgodoser varje elevs behov av vägledning inför val av framtida utbildnings- och yrkesverksamhet. Om omvärlden är det lokala näringslivet, så har vi inte utvecklat ett samarbete med den. Det vi har varit mycket bra på är, museibesök, studiebesök, naturvandringar, idrottsaktiviteter som skidor osv. Inför nästa läsår vill vi skapa kontakt med de lokala näringslivet. Det kunde vara ett projekt kring PRAO. Versamhetsområd Grundskola skapa kontakt medlokala näringslivet juni 2016 kvalitetsarbetet juni 16 rektor Grundskola Prao/kontakt Juni 2016 Utvärderingsdagar Undervisandepersoa l Broskolan, SKA-plan grundskola 16(20)

17 Beskriv resultatet av tidigare planerade åtgärder. Nya åtgärder fylls på i tabellen 6.7 Bedömning och betyg Beskriv med utgångspunkt av Lgr 11 och allmänna råd för fritidshem, skolans önskade utveckling och arbete utifrån skolans värdegrund och drag inom förskoleklass/ fritidshem. Beakta här även förhållandet mellan pojkar och flickor. Beskriv hur skolan jobbar med att minska en eventuell diskreptans mellan betygsresultat och nationella prov. (åk 6-9) Det finns ett pågående arbetet sedan vi i vårt kvalitetsarbete kunnat se att det finns en betydande diskreptans mellan betygsresultat och nationella prov. Vi märksammade problemet i samband med rättningen av de nationella proven. I vårt systematiska kvalitetsarbete kom detta in omedelbart. Arbetet beskrivs i vår kvalitetsraport enligt följande; 1.1Matematik Årets resultat i nationella proven i matematik är mycket dåliga. Se nedan Vi har under terminens sista del arbetat med att stödja eleverna i år 9 till att få tillräckliga kunskaper genom extra genomgångar, de elever som ej klarat E betyg har fått intensiv utbildning 3 veckor innan skolan slutat och en vecka under sommarlovet. Detta är insatser för att minska effekterna av bristande kunskapsöverföring/undervisning. Vi måste rannsaka vår undervisning och framförallt det pedagogiska ledarskapet, hur detta kunnat inträffa, när borde vi ha satt in åtgärder, vilka diagnoser borde vi använt osv. I samband med våra utvärderingar har vi analyserat och diskuterat för att säkerställa att det inte kan inträffa igen. Framförallt att vi ser över vår undervisningskvalitet. Likaså behöver det pedagogiska ledarskapet kraftigt skärpas med tätare följningar, vidareutbildning av lärarna, studiebesök hos våra grannskolor som lyckas så väl med sitt drag., Under hösten har undervisningen följts kontinuerligt. För att det inte ska vara möjligt med så låga resultat. Resultaten i svenska, och engelska är ok. Det är svårt för de fåtal elever som gör sva nationella att få godtjänt. De vi eventuellt kan skylla på är många elever de året med annan språkbakgrund och när de inte kan få stöd i den språkliga förståelsen i nationella proven så blir det en effekt där som inte blir lika tydlig och hämmande i vardags pedagogiken där man kan samarbeta med läraren när man inte förstår.grundskolan Versamhetsområd Broskolan, SKA-plan grundskola 17(20)

18 Versamhetsområd Betyg-Nationella pov juni 2016 Analys av resultat rektor undervisande lärare Beskriv resultatet av tidigare planerade åtgärder. Nya åtgärder fylls på i tabellen Broskolan, SKA-plan grundskola 18(20)

19 7 Elevhälsoprocess vid skolan Beskriv hur ni arbetar: förebyggande och befrämjande på skolan för att täcka behov av särskilt stöd för att kartlägga och utreda behov såväl elever som personal för att åtgärda och följa för att utvärdera, analysera och förbättra Se bilaga 1 Läsår 15/16 14/15 13/14 Antal elever med beslutad anpassad studiegång Antal elever med åtgärdsprogram Versamhetsområd Grundskola Komunication lärare EHT förbättras juni 2016 utvärderingsdagar Rektor Grundskola Tillägsbelop - söap Juni 2016 EHT Rektor Grundskola Beskriv resultatet av tidigare planerade åtgärder. Nya åtgärder fylls på i tabellen Broskolan, SKA-plan grundskola 19(20)

20 8 Synpunkter och klagomål Synpunkts- och klagomålshantering enligt kommunens riktlinjer. Beskriv hur skolan arbetar med inkomna synpunker och klagomål. Beskriv nuläge / resultat Alla synpunkter och klagomål som inkommer till verksamheten akiveras av var och en som har fått den. Vi behöver utforma gemensamma arkiveringsrutiner för detta. Rektor arkiverar de "officiella" klagomålen. Versamhetsområd Grundskola arkivering juni 2016 kvalitetsarbet rektor Beskriv resultatet av tidigare planerade åtgärder. Nya åtgärder fylls på i tabellen Broskolan, SKA-plan grundskola 20(20)

Systematiskt kvalitetsarbete

Systematiskt kvalitetsarbete BUN 2013-08-27 57 Systematiskt kvalitetsarbete Barn- och utbildningsförvaltningen Systematiskt kvalitetsarbete i Svenljunga kommun Skollagens krav innebär att huvudmän, förskole- och skolenheter systematiskt

Läs mer

Skolors och förskolors systematiska kvalitetsarbete. vägledning och struktur

Skolors och förskolors systematiska kvalitetsarbete. vägledning och struktur Skolors och förskolors systematiska kvalitetsarbete vägledning och struktur Det gemensamma systematiska kvalitetsarbetet på Lidingö En viktig utgångspunkt i allt kvalitetsarbete är att barnets bästa sätts

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola f in Skolinspektionen Dnr 44-2017:5471 Montenova montessoriskola ekonomisk förening Org.nr. 769602-2248 susanne.palmgren@montenova.se för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Nova Montessoriskola

Läs mer

Stora Vallaskolan Arbetsplan 19/20

Stora Vallaskolan Arbetsplan 19/20 Stora Vallaskolan Arbetsplan 19/20 Prioriterade utvecklingsområden: - Värdegrund - Jämställdhet - Kunskapsresultat Hur blev det? Var är Hur gör Var ska Normer och värden Skolans arbete mot kränkande behandling

Läs mer

Lokalt åtagande och aktivitet (Tuna skolområde)

Lokalt åtagande och aktivitet (Tuna skolområde) Enhetens resultat i elevenkäten, frågeområde Ansvar och inflytande/fråga: Lärarna i min skola tar hänsyn till elevernas åsikter, och enhetens resultat i elevenkäten, frågeområde Trygghet och trivsel/fråga:

Läs mer

Resultatprofil Läsåret Segerstaskolan Årskurs 1-6 Förskoleklass Fritidshemmet

Resultatprofil Läsåret Segerstaskolan Årskurs 1-6 Förskoleklass Fritidshemmet Resultatprofil Läsåret 2013-2014 Segerstaskolan Årskurs 1-6 Förskoleklass Fritidshemmet Innehållsförteckning Vad är en resultatprofil... 3 Syfte... 3 Vad är innebörden i begreppet resultat?... 3 1. Presentation...

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Insjöns skola

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Insjöns skola Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Insjöns skola Kvalitetsredovisning 215/216 Verksamheter inom skolväsendet ska på huvudmanna- och enhetsnivå systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp

Läs mer

Skolornas SKA ligger till grund för Grundskolans SKA som sedan ligger till grund för Utbildnings SKA.

Skolornas SKA ligger till grund för Grundskolans SKA som sedan ligger till grund för Utbildnings SKA. Skola Rektor SKA-samtal 18/19 Svedala kommun ska vara en utbildningskommun som varaktigt räknas bland landets tio bästa utifrån SKL:s Öppna jämförelser. Svedala kommun ska ha en utbildningsverksamhet där

Läs mer

Huvudmannens plan för systematiskt kvalitetsarbete

Huvudmannens plan för systematiskt kvalitetsarbete Datum 17.10.03 Huvudmannens plan för systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass Skolans namn: Grevåkerskolan Hammerdal 1. Normer och värden 1.1 En sammanställning av resultaten för förskoleklassens arbete

Läs mer

Arbetsplan 2018/19 Strömtorpsskolan åk 1-6

Arbetsplan 2018/19 Strömtorpsskolan åk 1-6 Arbetsplan 2018/19 Strömtorpsskolan åk 1-6 Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi når målen? Hur ska vi göra? Normer och Värden Skolans plan mot kränkande behandling ska uppfylla skollagens

Läs mer

Parkskolan åk 1-6, Läsåret

Parkskolan åk 1-6, Läsåret Arbetsplan åk 1-6 Utifrån verksamhetens kvalitetsrapport har rektor valt följande prioriterade områden, som finns dokumenterade i arbetsplanen för läsåret 2018-19 Fortsatt utveckling av inkluderande arbetssätt

Läs mer

Resultatprofil Läsåret Lagga skola Årskurs 1-6 Förskoleklass Fritidshemmet

Resultatprofil Läsåret Lagga skola Årskurs 1-6 Förskoleklass Fritidshemmet Resultatprofil Läsåret 2013-2014 Lagga skola Årskurs 1-6 Förskoleklass Fritidshemmet Innehållsförteckning Vad är en resultatprofil... 3 Syfte... 3 Vad är innebörden i begreppet resultat?... 3 1. Presentation...

Läs mer

Arbetsplan åk 1-6. Utveckla samverkan mellan undervisande pedagoger och studiehandledare genom projektet Nyanländas lärande.

Arbetsplan åk 1-6. Utveckla samverkan mellan undervisande pedagoger och studiehandledare genom projektet Nyanländas lärande. Arbetsplan åk 1-6 Utifrån verksamhetens kvalitetsrapport 2018-19 har rektor valt följande förbättringsområden, som tillsammans med pedagogernas förbättringsområden ligger till grund för arbetsplanen under

Läs mer

Bedömningsunderlag förstagångstillsyn förskoleklass och grundskola

Bedömningsunderlag förstagångstillsyn förskoleklass och grundskola Bedömningsunderlag förskoleklass och grundskola 1 (5) Bedömningsunderlag förstagångstillsyn förskoleklass och grundskola Enskild huvudman 1 Undervisning och lärande Utbildningen ska vara likvärdig varhelst

Läs mer

Mellanvångsskolan läsåret 2016/2017

Mellanvångsskolan läsåret 2016/2017 Kvalitetsplan Mellanvångsskolan läsåret 2016/2017 2016-08-14 Innehåll Kvalitetsplan... 2 Prioriterade områden läsåret 2016-2017... 3 Förväntansdokument... 5 Kvalitetsuppföljning... 6 Kvalitetsplan Huvudman,

Läs mer

Resultatprofil Läsåret Långhundra skola Årskurs 1-6 Förskoleklass Fritidshemmet

Resultatprofil Läsåret Långhundra skola Årskurs 1-6 Förskoleklass Fritidshemmet Resultatprofil Läsåret 214-21 Långhundra skola Årskurs 1-6 Förskoleklass Fritidshemmet Innehållsförteckning Vad är en resultatprofil... 3 Syfte... 3 Vad är innebörden i begreppet resultat?... 3 1. Presentation...

Läs mer

Arbetsplan Bruksskolan åk /2019

Arbetsplan Bruksskolan åk /2019 Arbetsplan Bruksskolan åk 1-6 2018/2019 Normer och Värden Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Skolans plan mot kränkande behandling ska uppfylla skollagens krav

Läs mer

Kvalitetsrapport Fritidshem

Kvalitetsrapport Fritidshem Kvalitetsrapport Fritidshem Fritidshemmets namn Rektor.. 1. Beskrivning av verksamheten 2 En kort presentation av fritidhemmet, t.ex. text från Om Fritidshemmet på er hemsida. Beskriv kortfattat organisation:

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2016:11209 Thoren Framtid AB Org.nr. 556749-7051 för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Thoren Framtid Kalmar i Kalmar kommun Skolinspektionen Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress Nygatan

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Kronan 7-9 2014

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Kronan 7-9 2014 Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan Kronan 7-9 2014 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 Redovisning av aktuella kunskapsresultat... 3 REDOVISNING

Läs mer

Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden

Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden Arbetsplan 2015/2016 Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden Skolans plan mot kränkande behandling ska utvecklas till att uppfylla skollagens krav.

Läs mer

Kvalitetsrapport grundskola. Örsjö skola Läsår 2016/2017

Kvalitetsrapport grundskola. Örsjö skola Läsår 2016/2017 Kvalitetsrapport grundskola Örsjö skola Läsår 2016/2017 Jämställdhet 3 Utbildningen i åk 1-6 ska utformas så att alla elever tillförsäkras en skolmiljö som präglas av trygghet och studiero. 4 All verksamhet

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Kronan F

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Kronan F Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan Kronan F-6 2014 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 Redovisning av aktuella kunskapsresultat... 4 REDOVISNING

Läs mer

Resultatprofil. Läsåret Thunmanskolan

Resultatprofil. Läsåret Thunmanskolan Resultatprofil Läsåret 2013-2014 Thunmanskolan Innehållsförteckning Vad är en resultatprofil... 3 Syfte... 3 Vad är innebörden i begreppet resultat?... 3 1. Presentation... 4 2. Kontinuitet av elever...

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola ein B Skolinspektionen Dnr 44-2016:11369 Stiftelsen Umeå Waldorfskola R Karlsson M.fl. Org.nr. 894001-2076 för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Umeå Waldorfskola, grundskola i Umeå kommun Skolinspektionen

Läs mer

Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden

Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden Arbetsplan 2016/2017 Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden Skolans plan mot kränkande behandling ska utvecklas till att uppfylla skollagens krav.

Läs mer

Rapport med fokus på. normer och värden elevhälsa undervisning styrning och ledning. Engelbrektsskolan våren stockholm.se

Rapport med fokus på. normer och värden elevhälsa undervisning styrning och ledning. Engelbrektsskolan våren stockholm.se Rapport med fokus på normer och värden elevhälsa undervisning styrning och ledning Engelbrektsskolan våren 2018 stockholm.se Anita Fagervall Bodil Torelm Utbildningsförvaltningen Stockholms Stad 1 Innehåll

Läs mer

2015/2016. Mariebergsskolan HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS

2015/2016. Mariebergsskolan HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS 2015/2016 Mariebergsskolan HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS Mariebergsskolans vision är att alla ska känna glädje och trygghet i en demokratisk lärandemiljö. All planering och alla aktiviteter

Läs mer

Kvalitetsarbete för grundskolan Vasaskolan period 1 juli-sept 2013.

Kvalitetsarbete för grundskolan Vasaskolan period 1 juli-sept 2013. Kvalitetsarbete för grundskolan Vasaskolan period 1 juli-sept 2013. 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå systematiskt och

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola rn i Skolinspektionen Dnr 43-2017:5354 Härryda kommun utbildning@harryda.se för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Rävlandaskolan 2 i Härryda kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg,

Läs mer

Kvalitetsrapport för Lorensberga skolan läsåret

Kvalitetsrapport för Lorensberga skolan läsåret 1 Kvalitetsrapport för Lorensberga skolan läsåret 2015-2016 GÄLLANDE FÖR VERKSAMHETEN I grundskola åk 7-9 Göran Törnqvist, rektor & Ann- Sofie Gunnarsson, biträdande rektor. 2 Innehåll KVALITETSARBETE...

Läs mer

Arbetsplan åk 1-6 utifrån framtagna förbättringsområden

Arbetsplan åk 1-6 utifrån framtagna förbättringsområden Arbetsplan åk 1-6 utifrån framtagna förbättringsområden 2019 2020 Månadsrapporten ska utgå från de faktorer vi kan påverka. Följande faktorer ska särskilt beaktas: Undervisningens och utbildningens innehåll

Läs mer

Resultatprofil. Alsike skola. Läsåret 2016/2017

Resultatprofil. Alsike skola. Läsåret 2016/2017 Resultatprofil Alsike skola Läsåret 2016/2017 Vad är en resultatprofil I resultatprofilen redovisas respektive skolas organisation, antal elever och pedagogisk personal, resultat som uppnåtts hos eleverna

Läs mer

Arbetsplan Åtorpsskolan åk /2019

Arbetsplan Åtorpsskolan åk /2019 Arbetsplan Åtorpsskolan åk 1-6 2018/2019 Normer och Värden Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Skolans plan mot kränkande behandling ska uppfylla skollagens krav

Läs mer

Kvalitetsarbete för grundskolan (Jonsboskolan) period 4 (april juni), läsåret 2013/2014.

Kvalitetsarbete för grundskolan (Jonsboskolan) period 4 (april juni), läsåret 2013/2014. Kvalitetsarbete för grundskolan (Jonsboskolan) period 4 (april juni), läsåret 2013/2014. 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Beslut Finspångs kommun kommun@finspang.se Beslut för förskoleklass och grundskola efter riktad tillsyn i Hällestad skola i Finspångs kommun Skolinspektionen Box 330, 581 03 Linköping 2 (6) Skolinspektionens

Läs mer

V Ä L K O M M E N. Bengt Thorngren Skolverket

V Ä L K O M M E N. Bengt Thorngren Skolverket ? V Ä L K O M M E N Bengt Thorngren Skolverket Varför har allmänna råden revideras? o Råden har anpassats till nu gällande skollag och läroplan o Ge stöd i tillämpningen av bestämmelserna o Belysa utvecklingsområden

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Skogsängsskolan läsår 14/15

VERKSAMHETSPLAN Skogsängsskolan läsår 14/15 Barn- och utbildningsnämndens mål KUNSKAPER Andel elever med högsta betyget A och B ska öka. Andelen elever med betyget A och B på enheten ska vara högre vt 2015 jämfört med vt 2014 2015 ska minst 85%

Läs mer

Utvecklingsplan. Tingbergsskolan Förskoleklass, grundskola 1 6, fritidshem Läsåret 2017/2018. Upprättat:

Utvecklingsplan. Tingbergsskolan Förskoleklass, grundskola 1 6, fritidshem Läsåret 2017/2018. Upprättat: Upprättat: 170904 Utvecklingsplan Tingbergsskolan Förskoleklass, grundskola 1 6, fritidshem Läsåret 2017/2018 Det Systematiska Kvalitéts Arbetet (SKA) på Tingbergsskolan Ett systematiskt kvalitetsarbete

Läs mer

Beslut för grundskola och fritidshem

Beslut för grundskola och fritidshem v Beslut Skolinspektionen 2014-11-12 Stiftelsen Islamiska skolan in fo@islamiskaskolan.com Beslut för grundskola och fritidshem efter tillsyn i Islamiska skolan i Stockholms kommun Skolinspektionen, Box

Läs mer

Kvalitetsrapport för Fredriksbergsskolan läsåret

Kvalitetsrapport för Fredriksbergsskolan läsåret 0 Kvalitetsrapport för Fredriksbergsskolan läsåret 2015-2016 GÄLLANDE FÖR VERKSAMHETEN I förskoleklass grundskola åk 1-9 fritidshem Ansvarig rektor Kristin Hägglund 1 2 Innehåll Styrkort 2015-2016... 1

Läs mer

Kvalitetsarbete för grundskolan Smedby skola period 4 (april juni), läsåret

Kvalitetsarbete för grundskolan Smedby skola period 4 (april juni), läsåret Kvalitetsarbete för grundskolan Smedby skola period 4 (april juni), läsåret 2013-2014 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå

Läs mer

4 AUGUSTI 2014. Verksamhetsplan för Örsundsbroskolan. förskoleklass, grundskola, fritidshem

4 AUGUSTI 2014. Verksamhetsplan för Örsundsbroskolan. förskoleklass, grundskola, fritidshem 4 AUGUSTI 2014 Verksamhetsplan för Örsundsbroskolan förskoleklass, grundskola, fritidshem 2014/2015 1 Beskrivning och presentation av enheten Presentation av enheten Örsundsbroskolan ligger c:a två mil

Läs mer

Kvalitetsrapport - Östra Frölunda skola och fritidshem

Kvalitetsrapport - Östra Frölunda skola och fritidshem Kvalitetsrapport - Tiina Aavik, rektor 1 (17) Innehåll Innehåll... 2 1. Systematiskt kvalitetsarbete... 3 1.1. Syfte och mål... 3 1.2. Ett kvalitetsarbete som leder mot målen... 3 xx skola och fritidshem...

Läs mer

Skola: Norråsaskolan Rektor: Erik Thor

Skola: Norråsaskolan Rektor: Erik Thor Skola: Norråsaskolan Rektor: Erik Thor Systematiskt kvalitetsarbete Det systematiska kvalitetsarbetet är reglerat i skollagen, 4 kap och regleras på nationell-, huvudmannaoch enhetsnivå. Huvudmannanivå

Läs mer

Arbetsplan Stora Vallaskolan 2018/2019

Arbetsplan Stora Vallaskolan 2018/2019 Arbetsplan Stora Vallaskolan 2018/2019 Prioriterade områden: 1.normer och värde (värdegrund), 2.specialpedagogiklyftet utveckla undervisningen i den ordinarie gruppen samt lärmiljön för att möta elevernas

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämndens riktlinjer för det systematiska kvalitetsarbetet på huvudmannanivå samt i nämndens verksamheter

Utbildnings- och kulturnämndens riktlinjer för det systematiska kvalitetsarbetet på huvudmannanivå samt i nämndens verksamheter Antagna av utbildnings- och 2018-09-19, 72 Gäller från: 2018-09-19 Ansvarig: kvalitetsstrateg Revideras: vid behov Ersätter: riktlinjer antagna av utbildnings- och 2016-06-15, 43 s riktlinjer för det systematiska

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och specialskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och specialskola Specialpedagogiska skolmyndigheten Regionchef Beslut efter uppföljning för förskoleklass och specialskola efter tillsyn i Birgittaskolan belägen i Örebro kommun Uppföljning av tillsyn i Birgittaskolan

Läs mer

Övergripande plan för det systematiska kvalitetsarbetet i förskolor och skolor i Höörs kommun 2015-18

Övergripande plan för det systematiska kvalitetsarbetet i förskolor och skolor i Höörs kommun 2015-18 2016-06-01 1 (14) Övergripande plan för det systematiska kvalitetsarbetet i förskolor och skolor i Höörs kommun 2015-18 Inledning I skollagen beskrivs att varje huvudman systematiskt och kontinuerligt

Läs mer

Resultatprofil. Ängbyskolan. Läsåret 2016/2017

Resultatprofil. Ängbyskolan. Läsåret 2016/2017 Resultatprofil Ängbyskolan Läsåret 2016/2017 Vad är en resultatprofil I resultatprofilen redovisas respektive skolas organisation, antal elever och pedagogisk personal, resultat som uppnåtts hos eleverna

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola n Beslut Stockholms kommun Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Eriksdalsskolan belägen i Stockholms kommun 2(6) Tillsyn i Eriksdalsskolan har genomfört tillsyn av Stockholms kommun

Läs mer

Beslut för grundskola och fritidshem

Beslut för grundskola och fritidshem Skolinspektionen Beslut 2014-04-30 Bilingual Montessori School of Lund Rektorn vid Bilingual Montessori School of Lund Beslut för grundskola och fritidshem efter tillsyn i Bilingual Montessori School of

Läs mer

Systematiskt Kvalitetsarbete Mörtviksskolan

Systematiskt Kvalitetsarbete Mörtviksskolan Systematiskt Kvalitetsarbete Mörtviksskolan 2017-2018 Systematiskt kvalitetsarbete Skola Våra elever är morgondagens världsmedborgare och vi utvecklar därför elevernas kommunikativa förmåga, kreativitet

Läs mer

2016/2017. Mariebergsskolan HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS

2016/2017. Mariebergsskolan HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS 2016/2017 Mariebergsskolan HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS SKOLANS LEDORD HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS VISION Mariebergsskolans vision är att alla ska känna glädje och trygghet i en demokratisk lärandemiljö. All

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola Norrtälje kommun Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Söderbykarls skola belägen i Norrtälje kommun 2 (6) Uppföljning av tillsyn i Söderbykarls skola genomförde tillsyn

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2016:11365 Kastellskolan Org.nr. 888000-8365 för förskoleklass och grundskola efter tillsyn av Kastellskolan i Härnösands kommun Skolinspektionen Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress Nygatan 18-20

Läs mer

Huvudmannens delredovisning avseende utveckling av utbildningen i förskoleklass och grundskola

Huvudmannens delredovisning avseende utveckling av utbildningen i förskoleklass och grundskola 2016-04-12 Handläggare Lisa Ringqvist Fanny Adebrink Ewa Norrström Anette Ekholm Avdelning styrning och kvalitet Skolinspektionen Huvudmannens delredovisning avseende utveckling av utbildningen i förskoleklass

Läs mer

Sammanfattning av styrdokument, Skolinspektionens bedömningsunderlag och Allmänna Råd för FRITIDSHEM

Sammanfattning av styrdokument, Skolinspektionens bedömningsunderlag och Allmänna Råd för FRITIDSHEM Arbetsmaterial för Sandviksskolan och Storsjöskolan 2015-08-11 Sammanfattning av styrdokument, Skolinspektionens bedömningsunderlag och Allmänna Råd för FRITIDSHEM Innehållsförteckning Fritidshem - Skolverket

Läs mer

Kvalitetsarbete för Fyrklöverskolan period 2 (okt dec), läsåret 2014/2015

Kvalitetsarbete för Fyrklöverskolan period 2 (okt dec), läsåret 2014/2015 Kvalitetsarbete för Fyrklöverskolan period 2 (okt dec), läsåret 2014/2015 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvuvdmannanivå systematiskt

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola r% Beslut Dnr 44-2014:7787 Freinetskolan Mimer Ekonomisk Förening Org.nr. 769602-1117 Beslut för förskoleklass och grundskola efter bastillsyn i Freinetskolan Mimer belägen i Norrtälje kommun 2(10) Tillsyn

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola Nyckelknippan Förskole AB Org.nr. 556478-7397 Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Nyckelskolan belägen i Södertälje kommun , Beslut 2(8) Uppföljning av tillsyn i Nyckelskolan

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Lextorpsskolan F

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Lextorpsskolan F Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan Lextorpsskolan F-6 2015 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 Redovisning av aktuella kunskapsresultat...

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete Pajala kommun 2013 -

Systematiskt kvalitetsarbete Pajala kommun 2013 - 1 Systematiskt kvalitetsarbete Pajala kommun 2013 - Systematiskt kvalitetsarbete och inflytande behandlas i ett gemensamt kapitel, kap 4, i skollagen (2010:800). Bestämmelserna gäller för samtliga skolformer

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Lyrfågelskolan 4-9 2014

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Lyrfågelskolan 4-9 2014 Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan Lyrfågelskolan 4-9 2014 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 Redovisning av aktuella kunskapsresultat...

Läs mer

Nyanlända och den svenska skolan. Luisella Galina Hammar Utvecklingsavdelning. luisella.galina.hammar@skolverket.se

Nyanlända och den svenska skolan. Luisella Galina Hammar Utvecklingsavdelning. luisella.galina.hammar@skolverket.se Nyanlända och den svenska skolan Luisella Galina Hammar Utvecklingsavdelning luisella.galina.hammar@skolverket.se 1 Bakgrund Nyanlända elever har svårare att nå kunskapskraven i skolan. Endast 64 procent

Läs mer

, Mikael Johansson, Annie-Frid Johansson, Läsåret Arbetsplan åk F-6

, Mikael Johansson, Annie-Frid Johansson, Läsåret Arbetsplan åk F-6 Arbetsplan åk F-6 Utifrån verksamhetens kvalitetsrapport har rektor valt följande förbättringsområden, som tillsammans med pedagogernas förbättringsområden, finns dokumenterade i arbetsplanen för läsåret

Läs mer

Verksamhetsplan för Norrtullskolan 2013/2014

Verksamhetsplan för Norrtullskolan 2013/2014 BARN OCH UTBILDNING Verksamhetsplan för Norrtullskolan 2013/2014 Verksamhetsidé På vår skola ges alla elever möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar! Det viktiga för alla på skolan är att

Läs mer

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2014/15

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2014/15 Datum 150904 1 (9) Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2014/15 Varje skola har enligt skollagen ansvar för att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen. Denna

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola a Skolinspektionen Dnr 43-2017:5329 Hagfors kommun kommun@hagfors.se för grundsärskola efter tillsyn i Älvstranden bildningscentrum 1-3, 4-6 och 7-9. i Hagfors kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15

Läs mer

Kvalitetsredovisning läsåret 2013/14 Insjöns skola och förskoleklass.

Kvalitetsredovisning läsåret 2013/14 Insjöns skola och förskoleklass. Kvalitetsredovisning läsåret 2013/14 Insjöns skola och förskoleklass. Varje huvudman inom skolväsendet ska på huvudmannanivå systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen.

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Djura skola

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Djura skola Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Djura skola Kvalitetsredovisning 215/216 Verksamheter inom skolväsendet ska på huvudmanna- och enhetsnivå systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Tallidsskolan

Regelbunden tillsyn i Tallidsskolan Regelbunden tillsyn i Botkyrka kommun Tallidsskolan Dnr 43-SV2008:214 Regelbunden tillsyn i Tallidsskolan Förskoleklass, årskurs 1-6 Särskola årskurs 1-6 Inledning Skolinspektionen har granskat verksamheten

Läs mer

Kvalitetsarbete för Fyrklöverskolan period 2 (okt dec), läsåret 2012/2013

Kvalitetsarbete för Fyrklöverskolan period 2 (okt dec), läsåret 2012/2013 Kvalitetsarbete för Fyrklöverskolan period 2 (okt dec), läsåret 2012/2013 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvuvdmannanivå systematiskt

Läs mer

Skolplan Med blick för lärande. Antagen av barn- och utbildningsnämnden den 21 oktober

Skolplan Med blick för lärande. Antagen av barn- och utbildningsnämnden den 21 oktober Skolplan 2016-2019 Med blick för lärande Antagen av barn- och utbildningsnämnden den 21 oktober 2015 1 Sävsjö kommuns skolplan - en vägvisare för alla förskolor och skolor i Sävsjö kommun Sävsjö kommuns

Läs mer

Skolplan Med blick för lärande

Skolplan Med blick för lärande Skolplan 2012-2015 Med blick för lärande Antagen av barn- och utbildningsnämnden den 23 maj 2012 Sävsjö kommuns skolplan - en vägvisare för alla förskolor och skolor i Sävsjö kommun Sävsjö kommuns skolplan

Läs mer

Plan över det systematiska kvalitetsarbetet 2015

Plan över det systematiska kvalitetsarbetet 2015 Kultur- och utbildningsförvaltningen 2015-02-19 Plan över det systematiska kvalitetsarbetet 2015 HUVUDMANNANIVÅ Alla skolor och förskolor i Mellerud ska bedriva ett systematiskt kvalitetsarbete där verksamheten

Läs mer

Kvalitetsrapport för Lorensberga skolområde läsåret

Kvalitetsrapport för Lorensberga skolområde läsåret Kvalitetsrapport för Lorensberga skolområde läsåret 2015-16 GÄLLANDE FÖR VERKSAMHETEN I Lorensberga skola grundskola åk 4-6 Ansvarig rektor åk 4-6 Ann-Katrin Bohman Innehåll Styrkort 2015-2016... 1 KVALITETSARBETE...

Läs mer

Enhetsplan för Nödingeskolan 2012-2013

Enhetsplan för Nödingeskolan 2012-2013 Enhetsplan för Nödingeskolan 2012-2013 Gemensamma mål för hela enheten Gemensam för såväl grundskola som förskoleklass och fritidshemmet ligger som grund för våra mål? Skolinspektionens rapport Vilka mål

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola a f i %er Dnr 43-2016:7841 Botkyrka kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Tullingebergsskolan i Botkyrka kommun Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 2 (9) s beslut

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola in Neir Skolinspektionen Dnr 43-2017:5353 Härryda kommun utbildning@harryda.se för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Hällingsjöskolan i Härryda kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg,

Läs mer

Kvalitetsanalys för Sickla skola läsåret 2012/13

Kvalitetsanalys för Sickla skola läsåret 2012/13 Datum 2013-09-05 1 (11) Kvalitetsanalys för Sickla skola läsåret 2012/13 Varje skola har enligt skollagen ansvar för att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen. Denna

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola rn Beslut Upplands-Bro kommun Beslut för grundsärskola efter tillsyn i Ekhammarskolan belägen i Upplands-Bro kommun 2 (9) Tillsyn i Ekhammarskolan har genomfört tillsyn av Upplands-Bro kommun under höstterminen

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen Dnr 44-2016:5175 Kristna skolföreningen i Malmö Org.nr. 846002-6654 Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Mariaskolan belägen i Malmö kommun Skolinspektionen, Postadress:

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola (f - : \ Skolinspektionen 2013-12 ~ 19 Ludvika kommun social.utbudning@ludvika.se Rektorn vid Vasaskolan sara.lindell@ludvika.se Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Vasaskolan i Ludvika

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2018:8760 Flens kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Flens kommun Skolinspektionen Box 330, 581 03 Linköping, Besöksadress Storgatan 33 2 (6) Skolinspektionens beslut Föreläggande

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Beslut Flens Kristna Skola AB info@flenskristna.se daniel.steeen@flenskristnaskola.se Flens Kristna Skola AB Org. nr 818501-0470 Beslut för förskoleklass och grundskola efter riktad tillsyn av Flens Kristna

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen Dnr 43-2015:9129 Svedala kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Naverlönnskolan belägen i Svedala kommun Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress:

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen Dnr 44-2016:5173 Föreningen Hemgårdar i Malmö Org.nr. 846000-9460 Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Malmö Montessoriskola belägen i Malmö kommun 2 (9) Dnr 44-2016:5173

Läs mer

Systematiskt Kvalitetsarbete

Systematiskt Kvalitetsarbete Systematiskt Kvalitetsarbete 2017-2018 Tomtbergaskolans rektorsområde Eleverna känner sig nöjda med vår skola och är trygga här oavsett ålder. Tryggheten bland fritidsbarnen är ännu högre, vi har stora

Läs mer

Kvalitetsarbete för Garpenbergs skola period 3 (jan mars), läsåret 2012/2013

Kvalitetsarbete för Garpenbergs skola period 3 (jan mars), läsåret 2012/2013 Kvalitetsarbete för Garpenbergs skola period 3 (jan mars), läsåret 2012/2013 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvuvdmannanivå systematiskt

Läs mer

En attraktiv skola i framkant som ger mening och berikar alla varje dag

En attraktiv skola i framkant som ger mening och berikar alla varje dag En attraktiv skola i framkant som ger mening och berikar alla varje dag Ledningsdeklaration för Östra skolan 2018-2019 Vision Östra skolan skall inrikta sin utveckling mot nästa generations behov av kunskap

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN

LOKAL ARBETSPLAN LOKAL ARBETSPLAN 2015-2016 GRUNDSKOLA: Drottningdals skola 1. UNDERLAG Varje skola i Sverige har i uppdrag att beskriva hur det systematiska kvalitetsarbetet (SKA) fungerar under läsåret samt beskriva

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Kungsskolan

VERKSAMHETSPLAN Kungsskolan VERKSAMHETSPLAN Kungsskolan Läsåret 2017-2018 Kungsskolan är skolan mitt i byn. Skolan där positiva förväntningar på eleverna och stort engagemang av personalen ger eleverna en stabil grund och stå på

Läs mer

Skola Ansvarig Rektor:

Skola Ansvarig Rektor: SKA samtal 15/16 Skola Ansvarig Rektor: Samtalen äger rum fyra gånger per år: sep, nov, feb och apr Dokumentationen inför samtalen ska innehålla Rektors analys och Rektors åtgärder Resultat och ledarskap

Läs mer

Skolområde Korsavad 2013/2014

Skolområde Korsavad 2013/2014 Skolområde Korsavad 2013/2014 Systematiskt kvalitetsarbete övergripande mål och riktlinjer i Lgr11 Normer och värden - Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling Bedömning och betyg

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola rn I Beslut Umeå montessoriskola AB Org.nr. 556623-1501 Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Umeå Montessoriskola belägen i Umeå kommun ' Beslut 2(9) Uppföljning av

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Åkerö F-6 skolenhet

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Åkerö F-6 skolenhet Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Åkerö F-6 skolenhet Kvalitetsredovisning 2014/2015 Verksamheter inom skolväsendet ska på huvudmanna- och enhetsnivå systematiskt och kontinuerligt planera,

Läs mer

Kvalitetsrapport för Montessoriskolan Castello

Kvalitetsrapport för Montessoriskolan Castello 1 Kvalitetsrapport för Montessoriskolan Castello Systematiskt kvalitetsarbete Uppdraget i förskola och skola är en tjänst gentemot våra kunder, där barn, elever och föräldrars behov ska tillgodoses inom

Läs mer

Lägeskommun Kommunkod Skolform Skolenhetskod

Lägeskommun Kommunkod Skolform Skolenhetskod Skolblad avseende Hagnässkolan Hagnäsvägen 1-3 19637 KUNGSÄNGEN Tel http://wwwupplands-brose/barn-och-utbildning/barn-ochunga-6-16-ar/kommunala-skolor/hagnasskolanhtml Typ av huvudman Huvudman Lägeskommun

Läs mer

Mellanvångsskolan läsåret 2015/2016

Mellanvångsskolan läsåret 2015/2016 Kvalitetsplan Mellanvångsskolan läsåret 2015/2016 2015-08-14 Innehåll Kvalitetsplan... 2 Prioriterade område läsåret 2015-2016... 3 Förväntansdokument... 6 Kvalitetsuppföljning... 6 Kvalitetsplan Huvudman,

Läs mer