Omvandling av Brommaplans centrum

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Omvandling av Brommaplans centrum"

Transkript

1 Bromma stadsdelsförvaltning Förskola och teknik Tjänsteutlåtande Sida 1 (8) Handläggare Gunnar Hedman E-post: bromma@stockholm.se Till Bromma stadsdelsnämnd Förslag till beslut Nämnden överlämnar förvaltningens tjänsteutlåtande till stadsbyggnadskontoret som svar på inbjudan till samråd om förslag till detaljplan för Grammet 1 mm vid Brommaplan Leif Sjöholm stadsdelsdirektör Annica Lagerqvist verksamhetsområdeschef Sammanfattning Stadsbyggnadskontoret har upprättat ett detaljplaneförslag som innebär en omfattande omvandling av Brommaplans. All befintlig bebyggelse inom planområdet rivs, förutom SLs tunnelbanebro och biljetthallen. Planförslaget innehåller inbyggnad av bussterminalen, ett inomhus, ca 850 bostadsrättslägenheter samt ett kontorshus vid torget. Bromma stadsdelsförvaltning Förskola och teknik Gustavslundsvägen 151 G Box Bromma Telefon Växel bromma@stockholm.se stockholm.se Förvaltningen ställer sig i huvudsak positiv till förslaget, som möjliggör en positiv utveckling av Brommaplan i enlighet med översiktsplanens intentioner. Sedan programmet var på remiss under 2012 har bebyggelsen, enligt förvaltningens åsikt, anpassats bättre till omgivningens kvalitéer och fått ett mer varierat utseende. Negativt är dock fortfarande den dominerande volymuppbyggnaden med en lång kompakt fasad mot Drottningholmsvägen som inte upplevs som särskilt stadsmässigt. Husen, mot Drottningholmsvägen borde även sänkas något och det föreslagna kontorshuset ges ett slankare utseende som bättre harmonierar med intilliggande bebyggelse.

2 Sida 2 (8) Ärendets beredning Ärendet har beretts av verksamhetsområde förskola och teknik i samarbete med övriga verksamhetsområden. Lokala rådet för funktionhindersfrågor och pensionärsrådet har getts tillfälle att yttra sig över remissen. Den 20 augusti 2013 hölls ett samrådsmöte, i form av öppet hus, i Tekniska nämndhuset då projektets representanter fanns på plats för att informera allmänheten. Planförslaget visas under tiden i Tekniska nämndhuset, Brommaplans bibliotek, samt på stadsbyggnadskontorets hemsida detaljplaner. Eventuella synpunkter på programförslaget lämnas skriftligen och ska senast fredagen den 6 september 2013 ha inkommit till stadsbyggnadskontoret. Förvaltningen har ansökt om och fått förlängd svarstid. Bakgrund I Promenadstaden Översiktsplan för Stockholm, anges området kring Brommaplan som en tyngdpunkt där stadsutveckling, med upprustning och förtätning, är i enlighet med stadens strategier. Brommaplans bebyggelse, i anslutning till bussterminalen, är till största delen byggd på 1960-talet och består av livsmedelsbutik, ett kontorshus med många vårdanknutna verksamheter, lokaler för Kulturskolan, Scandic Hotel och McDonalds. Planområdet, vars samlade areal är ca kvm, ligger vid Brommaplan, och omfattar bussterminalen, torget, Linneduken 4 samt en del av området söder om tunnelbanan. Det omfattar fastigheterna Grammet 1, Pundet 1, Vävnaden 1, Linneduken 4 samt del av Åkeshov 1:1. Vid torget påverkas fastigheten Lärftet 2 och i söder fastigheterna Nymilen 1, 2 och 3 och Bandlandet 1, samt parkmark på Åkeshov 1:1. När samråd för programförslaget pågick, under perioden , hölls ett samrådsmöte, utformat som ett öppet hus med information och föredragningar, i Kristofferskolan. De synpunkter som framfördes av de ca 100 besökarna gällde bl.a. att husen var för stora, skymd utsikt, skugga på torget samt trafiksituationen på Drottningholmsvägen och i Brommaplansrondellen.

3 Sida 3 (8) Planområdet är uppdelat på två delar. En större del med Grammet 1, Vävnaden 1, Pundet 1 och delar av Åkeshov 1:1 samt Linneduken 4 vid Klädesvägen. Remissinstanserna var i huvudsak positiva till att utveckla tyngdpunkten. Flera, däribland skönhetsrådet, kritiserade emellertid projektets höga exploatering och den kompakta utformningen som innebär en ny och främmande skala i området. Vidare framfördes bl.a. oro för trafiksituationen, behov av busskörfält från Ekerö, synpunkter på parkeringstal, dimensionering av infartsparkering, riskfrågor avseende farligt gods, gashantering och gestaltning. Stadsdelsförvaltningen framhöll, i sitt yttrande, bl.a. behovet av åtgärder för att förbättra trafikförhållandena, med särskilt fokus på Brommaplan, samt vikten av att husen gavs ett formspråk med varierat utseende och levande fasader som var i samklang med omgivande byggnaders kvalitéer. Stadsbyggnadsnämnden tog ställning till redovisning av programsamrådet och beslutade om inriktningen för det fortsatta arbetet. Planförslaget Planförslaget omfattar större delen av Brommaplans och innebär en total omvandling av kvarteret Grammet söder om tunnelbanan samt Linneduken 4 vid Klädesvägen. All befintlig bebyggelse inom planområdet avses rivas, utom SL:s tunnelbanebro och biljetthallen till tunnelbanan. Förslaget innehåller bussterminal, inomhus/ galleria, ca 700 lägenheter i Grammet och ca 100 lägenheter i Linneduken 4. Intill tunnelbanan föreslås en mindre byggnad med ca 35 små loftgångslägenheter. Alla lägenheter blir bostadsrätter. Vid torget byggs ett kontorshus, som framförallt är tänkt att innehålla olika vårdverksamheter.

4 Sida 4 (8) Utgångspunkten för bebyggelsen är en ny inbyggd bussterminal, som läggs parallellt med Drottningholmsvägen. Innanför terminalen byggs en liten galleria med butiker och serveringar. Busspassagerarna kan gå inomhus genom gallerian till tunnelbanan. Ovanpå terminalen och gallerian ligger ett övre plan med bostadskvarter och lokalgator. Bostadshusen blir upp till tio våningar mot Drottningholmsvägen och sju till åtta våningar mot Kapplandsvägen, där bebyggelsen möter den lägre smalhusbebyggelsen. I källar- och mellanvåningar finns garage för handel, infartsparkering och boende. I Linneduken 4, där det idag är infartsparkering, byggs bostäder i nio våningar och en lågdel med lokaler mot Klädesvägen. Den offentliga miljön med torg och gator rustas upp och utformas för att bli en sammanhängande, trygg fotgängarmiljö med god belysning, växter, vatten, vackra material, bra mikroklimat och inbjudande sittplatser. Gatorna på det övre planet blir allmänna gator som ansluter till det befintliga gatunätet vid Tunnlandsvägen och Kapplandsvägen. Trafikförvaltningen Stockholms läns landsting/storstockholms lokaltrafik planerar också en utbyggnad av biljetthallen med ny trappa, rulltrappa och hiss och en ny sidoplattform på tunnelbanans södra sida, för att öka kapaciteten i rusningstid. Under tunnelbanebron medges byggrätter för ändamål. Detta avses hanteras i en separat detaljplan De befintliga verksamheterna har erbjudits att fortsätta i nya lokaler och de flesta har uttryckt intresse för detta. Hotellet avser ej fortsätta sin verksamhet. Nya lokaler för Kulturskolan planeras i samråd med kulturförvaltningen. Parallellt med planarbetet bedriver stadsbyggnadskontoret ett programarbete för ett större område runt Brommaplan för att utröna om fler områden kan bebyggas. Den övergripande trafiksituationen i östra Bromma behandlas i programarbetet för centrala Bromma/ Riksby samt i en trafikanalys som trafikkontoret redovisar i höst. Utgångspunkten för planprojektet är stadens framkomlighetsstrategi som prioriterar kollektivtrafik och gång- och cykeltrafik. Förvaltningens synpunkter och förslag Förvaltningen är i huvudsak positiv till förslaget, som möjliggör en positiv utveckling av Brommaplan i enlighet med översiktsplanens intentioner. Markområdet som tas i anspråk för bebyggelse är redan exploaterat och det centrala läget gör platsen intressant för ny stadsbebyggelse.

5 Sida 5 (8) Sedan programmet var på remiss under 2012 har bebyggelsen, anpassats bättre till omgivningens kvalitéer och getts ett mer varierat utseende. Förvaltningen anser att dessa förändringar är positiva men ställer sig emellertid negativ till den dominerande volymuppbyggnaden med en 200 meter kompakt fasad längs Drottningholmsvägen som skapar distans mellan den nya upphöjda miljön och torgets och gatans nivå. Brommaplans föreslagna bebyggelse sedd från Drottningholmsvägen Trots extraordinära kostnader för grundläggning, överdäckning m.m. borde det, i beaktande av projektets stora volym, vara möjligt att förlägga bussterminalen under jord så som har gjorts vid t.ex. Liljeholmens. Förutsättningarna ökar då för att åstadkomma en mer stadsmässig utformning, som står sig genom tiden, samtidigt som bytesmöjligheterna förenklas mellan buss och tunnelbana. Gestaltningsmässigt vore det även en fördel om husen, mot Drottningholmsvägen, kunde sänkas något och det föreslagna kontorshuset få ett slankare utseende vilket bättre harmonierar med intilliggande bebyggelse. En möjlighet att åstadkomma en attraktivare stadsmiljö och samtidigt tillskapa fler bostäder kan även vara att däcka över Drottningholmsvägen mellan tunnelbanebron och Tunnlandsvägen. Trafik Trafiksituationen i närmiljön är redan idag ansträngd varför konsekvenserna av en exploatering noga måste beaktas. I synnerhet Brommaplan har ett stort trafikflöde och en komplex trafiksituation med många trafikanter och är enligt trafikkontoret en av Stockholms mest olycksdrabbade platser. Kapacitetsbristen, som föreligger, orsakar dålig framkomlighet och innebär olycksrisker inte minst när många i högtrafiktid

6 Sida 6 (8) väljer att köra genom intilliggande bostadsområden. Förslag om tunnlar eller överdäckningar av rondellen har tidigare avslagits men i samband med de omvälvande planerna för området så bör det finnas möjlighet att ta radikala grepp. Det nu pågående detaljplanearbetet behandlar dock inte dessa frågor varför trafikkontorets trafikutredning och trafikanalys för Västerort blir viktig. Enligt Stockholms nya översiktsplan, Promenadstaden, ska fotgängare och cyklister prioriteras. Positivt är därför att planen inrymmer en gång- och cykelbro mot Knypplerskevägen och att cykelparkeringar föreslås vid områdets entréer. Önskvärt vore att även en eller flera separerade gång- och cykelförbindelser anläggs vid Brommaplans trafikplats. Brommaplan med närliggande bostadsområden har en stor och besvärande brist på parkeringsplatser varför det är viktigt att tillgodose de nya bostäderna och verksamheterna med tillräckligt många parkeringsplatser. Trots gott kollektivtrafikläge så kommer de boende sannolikt att äga en eller flera bilar per hushåll varför parkeringstalet bör dimensioneras efter riktvärdet 1,0 bilplatser per lägenhet, utöver besöksparkering. Återvinning Angeläget är att hanteringen av hushållssopor ägnas stor uppmärksamhet i planeringen och att kvalificerad sopsortering inkluderas i byggplanerna. Integration Staden har i sitt integrationsprogram angivit att bostäder bör byggas för alla grupper, inte bara de mest köpstarka. För att skapa förutsättningar för integration vore det positivt om blandade upplåtelseformer kunde medges. Behov av förskola Förvaltningen bedömer att behovet av förskoleplatser är ca 25 platser per 100 nya lägenheter d.v.s. ca 200 förskoleplatser för 800 lägenheter. Positivt är därför att en förskola med totalt ca 900 kvm är planerad inom kv. Grammet. Eftersom bostäderna byggs ut i etapper så bedöms förskolan kunna klara de första årens behov men därefter behöver den befintliga förskolan vid Tunnlandsvägen/Marklandsbacken byggas ut med tre extra avdelningar. Om möjligt bör även denna fastighet ingå i detaljplanen.

7 Sida 7 (8) Behov av gruppbostäder för personer med funktionsnedsättning Förvaltningen vill anmäla behovet av två gruppbostäder för funktionsnedsatta. Vardera gruppbostad ska omfatta sex bostäder samt personalutrymmen. Kollektivtrafik Utgångspunkten för Stockholms översiktsplan är att kollektivtrafiken ska utgöra basen för persontransporterna i staden och ständigt utvecklas för att uppnå ett ökat kollektivresande. Med en allt växande befolkning i Västerort och på Mälaröarna anser förvaltningen att initiativ bör tas till bättre kollektivtrafiklösningar och att det är av största vikt att svårigheter inte byggs in för framtida kollektivtrafik. I samband med Brommaplans stora omdaning vore det önskvärt om bytespunkten kunde kompletteras med spårbunden trafik mot Ekerö. T-banestationen har även en stor trafikantgenomströmning, med en entré som ofta är överfylld av passagerare, varför en ny avlastande entré bör anläggas i sydöstra änden. Tillgänglighet I förslaget anges att området ska ha god tillgänglighet varför förvaltningen, när planerna tar fastare form, förutsätter att kontakt tas med Brommas råd för funktionshinderfrågor. Viktigt är att nyskapande utformning inte går ut över funktionsnedsattas behov. Bänkar ska vara sittvänliga och försedda med armstöd och utemiljön utformas så att gångvägar och trappor går att halkbekämpa på ett fullgott sätt. Skyltar och husnumrens placering, typsnitt och synlighet utförs tydligt och utskjutande byggnadsdetaljer annonseras i marknivå. Där höjdskillnaden utgör hinder för personer med funktionsnedsättning anläggs ramper eller annan likvärdig åtgärd. Intill bilparkering avfasas trottoarkant så att rullstolsburna självständigt kan rulla mellan gata och gångbana. All ny vegetation bör, med hänsyn till allergi, följa anvisningarna i stadens utemiljöprogram. Utemiljö Med den stora mängd invånare som förslaget innebär är det viktigt med en väl fungerande utemiljö som tillgodoser förskolebarnens behov av lek och rörelse. Förvaltningen finner det därför positivt att Tunnlandsparken avses rustas upp och att de närliggande naturreservaten görs lättillgängligare genom en ny gång och cykelbro över Drottningholmsvägen. Önskvärt är att även övriga parker i Brommaplans omgivningar får en välbehövlig upprustning.

8 Sida 8 (8) Bilagor Remissen Konsultutredningar, gällande Åkeshovs reningsverk, buller, miljö och hälsa m.m. finns att läsa på adress: Grammet 1.

Remissvar gällande bostadshus vid Bällstavägen i Mariehäll

Remissvar gällande bostadshus vid Bällstavägen i Mariehäll Bromma stadsdelsförvaltning Förskola och teknik Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2014-09-03 Handläggare Gunnar Hedman E-post: bromma@stockholm.se Till Bromma stadsdelsnämnd Remissvar gällande bostadshus vid

Läs mer

Program för centrala Bromma

Program för centrala Bromma Bromma stadsdelsförvaltning Administration Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2016-03-24 Handläggare Gunnar Hedman E-post: bromma@stockholm.se Till Bromma stadsdelsnämnd Förslag till beslut Stadsdelnämnden överlämnar

Läs mer

Detaljplan för del av Blackeberg 2:1 och 3:1 samt Greken 1 i Blackeberg

Detaljplan för del av Blackeberg 2:1 och 3:1 samt Greken 1 i Blackeberg Bromma stadsdelsförvaltning Administration Sida 1 (5) 2016-09-01 Handläggare Gunnar Hedman E-post: bromma@stockholm.se Till Bromma stadsdelsnämnd Detaljplan för del av Blackeberg 2:1 och 3:1 samt Greken

Läs mer

Granskning av föreslagen detaljplan för Ordenskapitlet 10 i stadsdelen Nockebyhov, Dp

Granskning av föreslagen detaljplan för Ordenskapitlet 10 i stadsdelen Nockebyhov, Dp Bromma stadsdelsförvaltning Avdelning administration Sida 1 (7) 2018-08-29 Handläggare Mikael Bohlin Telefon: 08-508 06 205 Till Bromma stadsdelsnämnd Förvaltningens förslag till beslut Nämnden överlämnar

Läs mer

Remiss gällande detaljplan för Tvärbana Norr Kistagrenen. Handläggare Gunnar Hedman E-post: Bromma stadsdelsnämnd.

Remiss gällande detaljplan för Tvärbana Norr Kistagrenen. Handläggare Gunnar Hedman E-post: Bromma stadsdelsnämnd. Bromma stadsdelsförvaltning Förskola och teknik Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2015-11-30 Handläggare Gunnar Hedman E-post: bromma@stockholm.se Till Bromma stadsdelsnämnd Remiss gällande detaljplan för Tvärbana

Läs mer

Program för centrala Bromma. Svar på remiss av programförslag

Program för centrala Bromma. Svar på remiss av programförslag Exploateringskontoret Tjänsteutlåtande Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) E2015-02231 2016-03-29 Handläggare Hanna Flygt / Niklas Karlsson 08-508 264 65 / 508 260 86 Till Exploateringsnämnden 2016-04-14 Program

Läs mer

Förslag till detaljplan för Hammarbyhöjden 1:1, område vid kv. Skolvärdinnan i stadsdelen Hammarbyhöjden

Förslag till detaljplan för Hammarbyhöjden 1:1, område vid kv. Skolvärdinnan i stadsdelen Hammarbyhöjden Skarpnäcks stadsdelsförvaltning Stadsdelsdirektörens stab Sida 1 (5) 2017-06-19 Handläggare Inger Bogne Telefon: 08-50815450 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2017-08-24 1:1, område vid kv. Skolvärdinnan

Läs mer

Detaljplan för kv Sandhamn vid Ågesta Broväg/Edagränd i Farsta. Remiss. Farsta sdf.

Detaljplan för kv Sandhamn vid Ågesta Broväg/Edagränd i Farsta. Remiss. Farsta sdf. Nils Tunving Ytterstad Telefon: 08-508 269 29 nils.tunving@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2008-08-21 Detaljplan för kv Sandhamn vid Ågesta Broväg/Edagränd i Farsta. Remiss. Farsta sdf. Förslag

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Linneduken 1 i stadsdelen Riksby. Remiss.

Detaljplan för fastigheten Linneduken 1 i stadsdelen Riksby. Remiss. 009-09-8 DNR E009-5-0 Christer Fliesberg Avdelningen för projektutveckling Telefon: 08-508 6 0 christer.fliesberg@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 009-0- Detaljplan för fastigheten Linneduken

Läs mer

Redovisning av programsamråd och ställningstagande inför fortsatt planarbete för Grammet 1 m fl i stadsdelen Åkeslund (ca 800 lägenheter)

Redovisning av programsamråd och ställningstagande inför fortsatt planarbete för Grammet 1 m fl i stadsdelen Åkeslund (ca 800 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (18) Handläggare: Karin Månsson Till Tfn 08-508 281 05 Stadsbyggnadsnämnden 2013-01-17 Redovisning av programsamråd och ställningstagande inför

Läs mer

Samråd om förslag till detaljplan för Vinjegatan invid fastigheten Norrmannen 11 m.fl. i Blackeberg

Samråd om förslag till detaljplan för Vinjegatan invid fastigheten Norrmannen 11 m.fl. i Blackeberg Bromma stadsdelsförvaltning Avdelning administration Tjänsteutlåtande Dnr 282-18-1.5.3. Sida 1 (5) 2018-07-19 SDN 2018-08-30 Handläggare Mikael Bohlin Telefon: 08-508 06 205 Till Bromma stadsdelsnämnd

Läs mer

TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN DNR 2011-18029-54 SID 1 (13) 2011-11-17 Handläggare: Karin Månsson

TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN DNR 2011-18029-54 SID 1 (13) 2011-11-17 Handläggare: Karin Månsson STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN DNR 0-09- SID () 0-- Handläggare: Karin Månsson Tfn 0-00 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Grammet m m i stadsdelarna

Läs mer

Remiss gällande förslag till parkeringsstrategi och förslag till plan för gatuparkering

Remiss gällande förslag till parkeringsstrategi och förslag till plan för gatuparkering Bromma stadsdelsförvaltning Administration Sida 1 (5) 2016-02-24 Handläggare Gunnar Hedman E-post: bromma@stockholm.se Till Bromma stadsdelsnämnd Remiss gällande förslag till parkeringsstrategi och förslag

Läs mer

Bromma stadsdelsförvaltning Administration. Handläggare Gunnar Hedman E-post: Omedelbar justering

Bromma stadsdelsförvaltning Administration. Handläggare Gunnar Hedman E-post: Omedelbar justering Bromma stadsdelsförvaltning Administration Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2016-08-05 Handläggare Gunnar Hedman E-post: bromma@stockholm.se Till Bromma stadsdelsnämnd Detaljplan för i stadsdelen Ulvsunda industriområde

Läs mer

Inbjudan till samråd om förslag till detaljplan för Bjurbäcken 6 i stadsdelen Rågsved

Inbjudan till samråd om förslag till detaljplan för Bjurbäcken 6 i stadsdelen Rågsved Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Avdelningen för utveckling, lokaler och stadsmiljö Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2018-04-24 Handläggare Fredrik Holmgren Telefon: 08-50814050 Till Enskede-Årsta-Vantörs

Läs mer

Plansamråd för Telefonfabriken 1 (Designens hus)

Plansamråd för Telefonfabriken 1 (Designens hus) Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning Avdelningen för Samhällsplanering Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2014-11-03 Handläggare David Eriksson Telefon: 08-508 22 053 Till Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd

Läs mer

TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(5) Planavdelningen Normalt planförfarande Dnr Per Wilhelmsson Tfn

TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(5) Planavdelningen Normalt planförfarande Dnr Per Wilhelmsson Tfn TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(5) Planavdelningen Normalt planförfarande Per Wilhelmsson 2008-10-02 Tfn 08-508 27 333 Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av fastigheten Hedvig 19 m m i stadsdelen

Läs mer

Förslag till beslut. 2. Exploateringsnämnden förklarar ärendet omedelbart justerat. Håkan Falk Förvaltningschef. Gunnar Jensen Avdelningschef

Förslag till beslut. 2. Exploateringsnämnden förklarar ärendet omedelbart justerat. Håkan Falk Förvaltningschef. Gunnar Jensen Avdelningschef Dnr Sida 1 (7) 2018-03-21 Handläggare Karl Gylje 08-508 264 82 Till Exploateringsnämnden 2018-04-19 Idé kring utbyggnad för Centrala Telefonplan, del av fastigheten Västberga 1:1 mfl, i stadsdelarna Midsommarkransen

Läs mer

Bilagor: Plankarta utställning Planbeskrivning utställning, Samrådsredogörelse ( ) Granskningsutlåtande ( )

Bilagor: Plankarta utställning Planbeskrivning utställning, Samrådsredogörelse ( ) Granskningsutlåtande ( ) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (5) 2015-10-30 Handläggare Till Arne Fredlund Stadsbyggnadsnämnden Telefon 08-508 28 230 Antagande av förslag till detaljplan för del av Lillsjönäs 4 mm i stadsdelen

Läs mer

Förslag till detaljplan för Sätra 2:a i stadsdelen Bredäng, S-Dp

Förslag till detaljplan för Sätra 2:a i stadsdelen Bredäng, S-Dp Skärholmens stadsdelsförvaltning Stadsutveckling Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2015-03-17 Handläggare Sara Heppling Trygg Telefon: 08-508 24 016 Till Skärholmens stadsdelsnämnd Förslag till detaljplan för

Läs mer

Plansamråd för del av Timotejen 17 i stadsdelen Västberga

Plansamråd för del av Timotejen 17 i stadsdelen Västberga Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning Avdelningen för Samhällsplanering Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2014-11-11 Handläggare David Eriksson Telefon: 08-508 22 053 Till Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Bockarna Bruse 1 i stadsdelen Smedslätten vid Nyängsvägen 49A och B.

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Bockarna Bruse 1 i stadsdelen Smedslätten vid Nyängsvägen 49A och B. STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2013-09-23 Handläggare: Carla Hedberg Tfn 08-508 27 239 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av fastigheten Bockarna

Läs mer

Förslag till detaljplan för Tegeludden 16 m.m. - remiss från stadsbyggnadskontoret

Förslag till detaljplan för Tegeludden 16 m.m. - remiss från stadsbyggnadskontoret ÖSTERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING PARKMILJÖGRUPPEN NOR RA INNERSTADEN TJÄNSTEUTLÅTANDE 2011-188-1.5.3. SID 1 (5) 2011-03-21 Handläggare: Leila Massih Telefon: 08-508 09 021 Till Östermalms stadsdelsnämnd

Läs mer

Detaljplan för Archimedes 1 och del av Mariehäll 1:10 gällande bostadsbebyggelse

Detaljplan för Archimedes 1 och del av Mariehäll 1:10 gällande bostadsbebyggelse Bromma stadsdelsförvaltning Administration Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2016-03-22 Handläggare Gunnar Hedman E-post: bromma@stockholm.se Till Bromma stadsdelsnämnd Detaljplan för och del av Mariehäll 1:10

Läs mer

Inbjudan till samråd om program för del av fastigheten Åkermyntan 9 och fastigheten Kärrliljan 4 i stadsdelen Hässelby Villastad, SDp

Inbjudan till samråd om program för del av fastigheten Åkermyntan 9 och fastigheten Kärrliljan 4 i stadsdelen Hässelby Villastad, SDp Stadsbyggnadskontoret Dnr 2012-14378 Planavdelningen 2015-03-04 Maria Pettersson Sida 1 (6) Telefon 08-508 26 662 Programsamråd Enligt sändlista Inbjudan till samråd om program för del av fastigheten Åkermyntan

Läs mer

SL:s trafikförändringar 2015/2016

SL:s trafikförändringar 2015/2016 Bromma stadsdelsförvaltning Förskola och teknik Tjänsteutlåtande. Sida 1 (5) 2015-02-26 Handläggare Gunnar Hedman E-post: bromma@stockholm.se Till Bromma stadsdelsnämnd SL:s trafikförändringar 2015/2016

Läs mer

Vita Liljans väg, del av Sätra 2:1 i Stadsdelen Bredäng

Vita Liljans väg, del av Sätra 2:1 i Stadsdelen Bredäng Skärholmens stadsdelsförvaltning Stadsutveckling Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2015-06-01 Handläggare Sara Heppling Trygg Telefon: 08-508 24 016 Till Skärholmens stadsdelsnämnd Vita Liljans väg, del av Sätra

Läs mer

Parkeringsstrategi och plan för gatuparkering

Parkeringsstrategi och plan för gatuparkering Älvsjö stadsdelsförvaltning HR och extern service Sida 1 (6) 2015-01-15 Handläggare Kajsa Pärke Telefon: 08-508 21 083 Till Älvsjö stadsdelsnämnd 2016-02-04 Parkeringsstrategi och plan för gatuparkering

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för område vid Kista Gårdsväg (del av Akalla 4:1 m fl) i stadsdelen Kista (170 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för område vid Kista Gårdsväg (del av Akalla 4:1 m fl) i stadsdelen Kista (170 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Stadsbyggnadskontoret Sida 1 (8) 2015-01-09 Handläggare Renoir Danyar Telefon 08-508 26 659 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för område

Läs mer

Svar på samråd om förslag till detaljplan för Tenstaterrassen, överdäckning av E18/Hjulstavägen i stadsdelarna Tensta och Hjulsta, S-Dp

Svar på samråd om förslag till detaljplan för Tenstaterrassen, överdäckning av E18/Hjulstavägen i stadsdelarna Tensta och Hjulsta, S-Dp Spånga- Tensta stadsdelsförvaltning Stadsdelsutveckling Sida 1 (5) 2017-05-16 Handläggare Sandra Wetterstrand Telefon: 08-508 033 79 Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Svar på samråd om förslag till detaljplan

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Backtimjan 1 och del av Hässelby Villastad 14:35 i stadsdelen Hässelby Villastad (50 bostäder)

Startpromemoria för planläggning av Backtimjan 1 och del av Hässelby Villastad 14:35 i stadsdelen Hässelby Villastad (50 bostäder) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (7) 2017-11-20 Handläggare Thomas Jansson Telefon 08-508 27 414 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Backtimjan 1 och del av Hässelby

Läs mer

Plansamråd för Packrummet 9 och del av Årsta 1:1 i stadsdelen Liljeholmen

Plansamråd för Packrummet 9 och del av Årsta 1:1 i stadsdelen Liljeholmen Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning Avdelningen för Samhällsplanering Tjänsteutlåtand Sida 1 (7) 2014-11-03 Handläggare David Eriksson Telefon: 08-508 22 053 Till Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd

Läs mer

TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(6) Normalt planförfarande

TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(6) Normalt planförfarande TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(6) Normalt planförfarande Ytterstadsavdelningen 2007-03-09 Martin Schröder Tfn 08-508 266 28 Fax 08-508 266 72 martin.schroder@sbk.stockholm.se Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för

Läs mer

TRÄKVISTA - ÖVERSYN AV TRAFIKFRÅGOR INFÖR SAMRÅD

TRÄKVISTA - ÖVERSYN AV TRAFIKFRÅGOR INFÖR SAMRÅD PM TRÄKVISTA - ÖVERSYN AV TRAFIKFRÅGOR INFÖR SAMRÅD SAMRÅDSHANDLING 2017-03-22 Tyréns AB 118 86 Stockholm Besök: Peter Myndes Backe 16 Tel:010 452 20 00 www.tyrens.se Säte: Stockholm Org.nr: 556194-7986

Läs mer

Detaljplan för uppförande av 170 lägenh e- ter Kista gårdsväg 3 i stadsdelen Kista (Dp )

Detaljplan för uppförande av 170 lägenh e- ter Kista gårdsväg 3 i stadsdelen Kista (Dp ) RINKEBY-KISTA STADSDELSFÖRVALTNING ADMINISTRATIONEN Handläggare: Håkan Serdén Telefon: 08-508 01 114 30 Till Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2012-08-16 SDN 2012-08- Detaljplan för

Läs mer

SL:s trafikförändringar 2017/2018

SL:s trafikförändringar 2017/2018 Bromma stadsdelsförvaltning Förskola och teknik Tjänsteutlåtande. Sida 1 (5) 2017-03-29 Handläggare Gunnar Hedman E-post: bromma@stockholm.se Till Bromma stadsdelsnämnd SL:s trafikförändringar 2017/2018

Läs mer

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför fortsatt planarbete för Rosteriet 7 i stadsdelen Liljeholmen (ca 200 lägenheter)

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför fortsatt planarbete för Rosteriet 7 i stadsdelen Liljeholmen (ca 200 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2011-09-27 Handläggare: Lina Gregersdotter Tfn 08-50827110 Till Stadsbyggnadsnämnden Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför

Läs mer

Detaljplan för område vid kv Danmark (Kista Torn) mm i Kista. Remiss.

Detaljplan för område vid kv Danmark (Kista Torn) mm i Kista. Remiss. Lars Svensson Ytterstad Telefon: 08-508 287 36 lars.svensson@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2008-06-12 Detaljplan för område vid kv Danmark (Kista Torn) mm i Kista. Remiss. Förslag till beslut

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av Farsta 2:1 m fl. vid Nykroppagatan i stadsdelen Farsta (ca lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av del av Farsta 2:1 m fl. vid Nykroppagatan i stadsdelen Farsta (ca lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2013-03-22 Handläggare: Eva Nyberg-Björklund Tfn 08-508 27 249 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av Farsta

Läs mer

Förslag till detaljplan Svea Artilleri 2

Förslag till detaljplan Svea Artilleri 2 Östermalms stadsdelsförvaltning Parkmiljöavdelningen norra innerstaden Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2013-11-26 Handläggare Therese Rosén Telefon: 08-508 090 21 Till Östermalms stadsdelsnämnd 2013-12-17

Läs mer

Samråd för centrala Bromma. Svar på remiss från stadsbyggnadsnämnden

Samråd för centrala Bromma. Svar på remiss från stadsbyggnadsnämnden Dnr Sida 1 (9) 2016-03-09 Handläggare Pernilla Knutsson 08-508 261 80 Till Trafiknämnden 2016-04-14 Samråd för centrala Bromma. Svar på remiss från stadsbyggnadsnämnden Förslag till beslut 1. Trafiknämnden

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Dalen 9 i stadsdelen Gamla Enskede (48 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Dalen 9 i stadsdelen Gamla Enskede (48 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2013-09-23 Handläggare: Emma Byström Tfn 08-508 26 657 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Dalen 9 i stadsdelen Gamla Enskede

Läs mer

Detaljplan för del av kv Skattsedeln m.m. i stadsdelen Hägerstensåsen

Detaljplan för del av kv Skattsedeln m.m. i stadsdelen Hägerstensåsen Miljöförvaltningen Plan- och miljö Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2014-05-05 Handläggare Karl Malmberg karl.malmberg@stockholm.se Miljö- och hälsoskyddsnämnden 2014-05-20 p.14 Detaljplan för del av kv Skattsedeln

Läs mer

Programsamrådshandling 2012-04-07

Programsamrådshandling 2012-04-07 Programsamrådshandling 2012-04-07 Ny inomhusterminal för bussar, uppgraderad biljetthall för tunnelbanan, utökade butikslokaler och 600-700 nya lägenheter i kvarteret Grammet m m vid Brommaplan, Dp 2011-18029-54

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Gubbängen 1:1 och Skottåret 2:1 i stadsdelen Hökarängen (100 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Gubbängen 1:1 och Skottåret 2:1 i stadsdelen Hökarängen (100 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (7) 2015-12-18 Handläggare Johanna Rosvall Telefon 08-508 271 72 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Gubbängen 1:1

Läs mer

Stadsbyggnadskontoret. Handläggare. Telefon 08-508 28 105. Anette Scheibe Lorentzi

Stadsbyggnadskontoret. Handläggare. Telefon 08-508 28 105. Anette Scheibe Lorentzi Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (17) 2014-04-03 Handläggare Karin Månsson Telefon 08-508 28 105 Till Stadsbyggnadsnämnden Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför

Läs mer

Översyn av hastighetsgränser i Hässelby- Vällingby, Liljeholmen och Skärholmen

Översyn av hastighetsgränser i Hässelby- Vällingby, Liljeholmen och Skärholmen Skärholmens stadsdelsförvaltning Stadsutveckling och medborgarservice Sida 1 (5) 2016-08-30 Handläggare Sara Heppling Trygg Telefon: 08-508 24 016 Till Skärholmens stadsdelsnämnd Översyn av hastighetsgränser

Läs mer

Stadsbyggnadsnämnden

Stadsbyggnadsnämnden Stadsbyggnadsnämnden Protokollsutdrag Tid Torsdagen den 24 april 2014, kl. 16.00 17.45 Plats Bolindersalen 9:035, Tekniska Nämndhuset, Fleminggatan 4 Justerat Onsdagen den 7 maj 2014 Anslaget Fredagen

Läs mer

Förslag till detaljplan för Tobaksmonopolet 2,6 och 7 i stadsdelen Södermalm, SDp

Förslag till detaljplan för Tobaksmonopolet 2,6 och 7 i stadsdelen Södermalm, SDp Södermalms stadsdelsförvaltning Administrativa avdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2014-01-13 Handläggare Mats Christenson Telefon: 08-508 12 201 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2014-02-06 Förslag till

Läs mer

SOLNA STAD 1 (5) Stadsbyggnadsförvaltningen P07/0425 Ludvig Lundgren SBN/2006:186. Detaljplan för del av kv Farao m m

SOLNA STAD 1 (5) Stadsbyggnadsförvaltningen P07/0425 Ludvig Lundgren SBN/2006:186. Detaljplan för del av kv Farao m m SOLNA STAD 1 (5) Stadsbyggnadsförvaltningen P07/025 Ludvig Lundgren 2007-0-18 SBN/2006:186 Laga kraft 2007-05-2 Planbeskrivning Detaljplan för del av kv Farao m m inom stadsdelen Råsunda, upprättad i april

Läs mer

Yttrande till byggnadsnämnden över förslag till detaljplan samråd för bostäder samt förskola vid Björkhöjdsskolan inom stadsdelen Tynnered

Yttrande till byggnadsnämnden över förslag till detaljplan samråd för bostäder samt förskola vid Björkhöjdsskolan inom stadsdelen Tynnered 1(5) Tjänsteutlåtande Utfärdat 2016-01-19 Diarienummer 0228/13 Verksamhetsområde/avdelning Helen Svenstam Telefon 365 57 87 E-post: helen.svenstam@ponf.goteborg.se Yttrande till byggnadsnämnden över förslag

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Tummaren 2 och Örby 4:1 mm i Stureby. Remiss av planförslag samt markanvisning för bostäder till Familjebostäder.

Detaljplan för fastigheten Tummaren 2 och Örby 4:1 mm i Stureby. Remiss av planförslag samt markanvisning för bostäder till Familjebostäder. Lizett Durgé Avdelningen för projektutveckling Telefon: 08-508 264 18 lizett.durge@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2010-04-22 Detaljplan för fastigheten Tummaren 2 och Örby 4:1 mm i Stureby.

Läs mer

Planbeskrivning. Detaljplan för del av fastigheten Riksby 1:1, område vid kvarteret Prästkragen i stadsdelen Riksby, S-TDp

Planbeskrivning. Detaljplan för del av fastigheten Riksby 1:1, område vid kvarteret Prästkragen i stadsdelen Riksby, S-TDp Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Ellinor Wik 2015-06-08 Telefon 08-508 27 400 Sida 1 (8) Planbeskrivning Detaljplan för del av fastigheten Riksby 1:1, område vid kvarteret Prästkragen i stadsdelen

Läs mer

Ytterstadsavdelningen Normalt planförfarande Dnr Per Wilhelmsson Tfn

Ytterstadsavdelningen Normalt planförfarande Dnr Per Wilhelmsson Tfn TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(5) Ytterstadsavdelningen Normalt planförfarande Per Wilhelmsson 2008-08-13 Tfn 08-508 27 333 Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av fastigheterna Hedvig 1, 2 och 3

Läs mer

Förslag till beslut Stadsbyggnadsnämnden godkänner redovisningen och beslutar att planområdet kan utökas inför samråd av detaljplan.

Förslag till beslut Stadsbyggnadsnämnden godkänner redovisningen och beslutar att planområdet kan utökas inför samråd av detaljplan. Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (5) 2016-11-09 Handläggare Anna Olmårs Telefon 08-508 27 265 Till Stadsbyggnadsnämnden Ställningstagande inför samråd av förslag till detaljplan för del av

Läs mer

Plansamråd för kv Bjällerkransen 5 i Västertorp

Plansamråd för kv Bjällerkransen 5 i Västertorp HÄGERSTEN - LILJEHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR SAMH ÄLLSPLANERING Handläggare: Anna Ambjörn Telefon: 08-508 22 048 Till Hägersten- Liljeholmens stadsdelsnämnd TJÄNSTEUTLÅTANDE Dnr 573-2010-1.5.3

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Kometen 3 i Vasastaden

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Kometen 3 i Vasastaden STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2013-03-26 Handläggare: Torbjörn Johansson Telefon: 08 508 27 352 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av fastigheten

Läs mer

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför utställning av förslag till detaljplan för Moské vid kv Harholmen i stadsdelen Skärholmen

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför utställning av förslag till detaljplan för Moské vid kv Harholmen i stadsdelen Skärholmen STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2011-09-26 Handläggare: Inge Almqvist Tfn 08-50827382 Till Stadsbyggnadsnämnden Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför utställning

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för Grammet 1m m i stadsdelarna Riksby och Åkeslund, S-Dp

Planbeskrivning Detaljplan för Grammet 1m m i stadsdelarna Riksby och Åkeslund, S-Dp STADSBYGGNADSKONTORET SAMRÅDSHANDLING PLANAVDELNINGEN Karin Månsson 2013-06-19 Tfn 08-508 281 05 1(53) Planbeskrivning Detaljplan för Grammet 1m m i stadsdelarna Riksby och Åkeslund, S-Dp 2011-18029 Box

Läs mer

Remissvar angående samråd om program för Grammet 1 mm vid Brommaplan i stadsdelen Åkeslund. Sbk Dp

Remissvar angående samråd om program för Grammet 1 mm vid Brommaplan i stadsdelen Åkeslund. Sbk Dp KULTURFÖRVALTNINGEN STOCKHOLMS STADSMUSE UM TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 4.1/2350/2012 SID 1 (5) 2012-05-23 Handläggare: Mari Ferring Telefon: 08-508 31 573 Till Kulturnämnden KuN 2012-06-14 Nr 6 Remissvar angående

Läs mer

Detaljplan för fastigheterna Styrpinnen 15 och 19 Näckströmsgatan/Kungsträdgårdsgatan/ Hamngatan svar på remiss från stadsbyggnadskontoret

Detaljplan för fastigheterna Styrpinnen 15 och 19 Näckströmsgatan/Kungsträdgårdsgatan/ Hamngatan svar på remiss från stadsbyggnadskontoret NORRMALMS STADSDELSFÖRVALTNING PARKMILJÖGRUPPEN NOR RA INNERSTADEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2009-01-29 Handläggare: Liselotte van den Tempel Telefon: 08-508 09 245 Till Norrmalms stadsdelsnämnd Detaljplan

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Sköndal 2:1 i stadsdelen Sköndal

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Sköndal 2:1 i stadsdelen Sköndal Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2014-05-19 Handläggare Carla Hedberg Telefon 08-508 27 239 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten

Läs mer

STARTPROMEMORIA FÖR PLANLÄGGNING AV DEL AV ULVSUNDA 1:1 I STADSDELEN ULVSUNDA (CA 50 LÄGENHETER)

STARTPROMEMORIA FÖR PLANLÄGGNING AV DEL AV ULVSUNDA 1:1 I STADSDELEN ULVSUNDA (CA 50 LÄGENHETER) TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2009-05-20 Handläggare: Nina Åhman Tfn 08-508 275 44 Till Stadsbyggnadsnämnden STARTPROMEMORIA FÖR PLANLÄGGNING AV DEL AV ULVSUNDA 1:1 I STADSDELEN ULVSUNDA (CA

Läs mer

Tjänsteutlåtande gällande programförslag till bostäder vid Bällsta, Södra Solvallastaden Dnr:

Tjänsteutlåtande gällande programförslag till bostäder vid Bällsta, Södra Solvallastaden Dnr: Bromma stadsdelsförvaltning VO Administration Tjänsteutlåtande Dnr 520-15 Sida 1 (6) 2016-01-15 Handläggare Gunnar Hedman E-post: bromma@stockholm.se Till Bromma stadsdelsnämnd Tjänsteutlåtande gällande

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av Skarpnäcks gård 1:1 i stadsdelen Skarpnäcks gård (kontor och lager)

Startpromemoria för planläggning av del av Skarpnäcks gård 1:1 i stadsdelen Skarpnäcks gård (kontor och lager) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2012-03-05 Handläggare: Anna Forsberg Tfn 08-580 275 28 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av Skarpnäcks

Läs mer

Exploateringskontoret Avdelningen för Projektutveckling. Handläggare Lukas Kvarfordt Förslag till beslut. Håkan Falk Förvaltningschef

Exploateringskontoret Avdelningen för Projektutveckling. Handläggare Lukas Kvarfordt Förslag till beslut. Håkan Falk Förvaltningschef Dnr Sida 1 (5) 2018-10-15 Handläggare Lukas Kvarfordt 08-508 876 09 Till Exploateringsnämnden 2018-11-15 Exploateringsavtal för bostäder inom fastigheterna Masugnen 5 och Masugnen 7 i Ulvsunda industriområde

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheterna Åkeshov 1:1 och Ulvsunda 1:1 i Åkeslund till AB Svenska Bostäder

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheterna Åkeshov 1:1 och Ulvsunda 1:1 i Åkeslund till AB Svenska Bostäder Dnr Sida 1 (8) 2017-11-09 Handläggare Edwin Björkefall 08-508 266 37 Till Exploateringsnämnden 2017-12-07 Markanvisning för bostäder inom del av fastigheterna Åkeshov 1:1 och Ulvsunda 1:1 i Åkeslund till

Läs mer

Detaljplan för kvarteret Princeton i Hagastaden - remiss från stadsbyggnadskontoret

Detaljplan för kvarteret Princeton i Hagastaden - remiss från stadsbyggnadskontoret Sida 1 (8) 2014-02-07 Handläggare Monica Fredriksson Telefon: 08-508 09 032 Till Norrmalms stadsdelsnämnd Detaljplan för kvarteret Princeton i Hagastaden - remiss från stadsbyggnadskontoret Förvaltningens

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Ferdinand 9 i stadsdelen Sundby

Startpromemoria för planläggning av Ferdinand 9 i stadsdelen Sundby STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2011-10-17 Handläggare: Renoir Danyar Tfn 08-50826659 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Ferdinand 9 i stadsdelen Sundby Förslag

Läs mer

Detaljplan för del av kv. Duggregnet m.m. i stadsdelen Björkhagen, S-Dp

Detaljplan för del av kv. Duggregnet m.m. i stadsdelen Björkhagen, S-Dp SKARPNÄCKS STADSDELSFÖRVALTNING SID 1 (6) DNR: 1.5.3.-18/11 2011-02-02 Handläggare: Inger Bogne Telefon: 508 15450 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2011-02-10 Detaljplan för del av kv. Duggregnet m.m. i

Läs mer

Detaljplaneprogram för Henriksdal, västra Sicklaön Antagande

Detaljplaneprogram för Henriksdal, västra Sicklaön Antagande 2017-11-22 REV 2018-01-05 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE KFKS 2012/294-214 Projekt 9219 Kommunstyrelsen Detaljplaneprogram för Henriksdal, västra Sicklaön Antagande Förslag till beslut Kommunstyrelsen antar detaljplaneprogrammet.

Läs mer

Förslag till beslut 1. Stadsbyggnadsnämnden antar förslaget till detaljplan. Anette Scheibe Lorentzi

Förslag till beslut 1. Stadsbyggnadsnämnden antar förslaget till detaljplan. Anette Scheibe Lorentzi Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (10) 2016-10-31 Handläggare Maria Pettersson Telefon 08-508 26 662 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Snödroppen

Läs mer

Exploateringskontoret Avdelningen för Projektutveckling. Handläggare Helena Lombrink Förslag till beslut

Exploateringskontoret Avdelningen för Projektutveckling. Handläggare Helena Lombrink Förslag till beslut Exploateringskontoret Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) Dnr E2018-03826 2019-02-22 Handläggare Helena Lombrink 08-508 266 11 Till Exploateringsnämnden 2019-03-07 Markanvisning för bostäder till Wästbygg Projektutveckling

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Tönsberg 4 i stadsdelen Husby (LSS-boende, 6 st lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Tönsberg 4 i stadsdelen Husby (LSS-boende, 6 st lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2014-01-08 P L A N AV D E L N I N G E N Handläggare: Torbjörn Johansson Tfn 08 508 273 52 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Åldermannen i stadsdelen Mälarhöjden (14 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Åldermannen i stadsdelen Mälarhöjden (14 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (8) 2013-02-13 Handläggare: Elin Lundbäck Tfn +46 08-508 27 131 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Åldermannen

Läs mer

Förslag till detaljplan för Obelisken 25 i stadsdelen Södermalm, SDp

Förslag till detaljplan för Obelisken 25 i stadsdelen Södermalm, SDp Södermalms stadsdelsförvaltning Administrativa avdelningen Sida 1 (7) 2014-02-10 Handläggare Agneta Pernu Olofsson Telefon: 08-508 13 034 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2014-03-13 Förslag till detaljplan

Läs mer

Remissvar angående samråd om förslag till detaljplan för Trollhättan 30 m fl. i stadsdelen Norrmalm, S-dp

Remissvar angående samråd om förslag till detaljplan för Trollhättan 30 m fl. i stadsdelen Norrmalm, S-dp Kulturförvaltningen stadsmuseet Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2015-08-24 Handläggare Elisabet Wannberg Telefon: 08 50831561 Till Kulturnämnden, Kulturmiljöutskottet Nr. 5 Remissvar angående samråd om förslag

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Farsta 2:1 i Fagersjö till AB Familjebostäder

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Farsta 2:1 i Fagersjö till AB Familjebostäder Dnr Sida 1 (7) 2017-11-06 Handläggare Therese Ericsson 08-508 266 12 Till Exploateringsnämnden 2017-12-07 Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Farsta 2:1 i Fagersjö till AB Familjebostäder

Läs mer

Detaljplan för Rotundan 3

Detaljplan för Rotundan 3 Östermalms stadsdelsförvaltning Parkmiljöavdelningen norra innerstaden Sida 1 (5) 2015-05-26 Handläggare Leila Massih Telefon: 08-508 09 306 Till Östermalms stadsdelsnämnd 2015-06-11 Detaljplan för Rotundan

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av Smedslätten 1:1 i stadsdelen Äppelviken vid Korsvägen 15.

Startpromemoria för planläggning av del av Smedslätten 1:1 i stadsdelen Äppelviken vid Korsvägen 15. STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2013-11-21 Handläggare: Carla Hedberg Tfn 08-508 27 239 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av Smedslätten 1:1 i stadsdelen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av Akalla 4:1, Kista Gårdsväg 3, i stadsdelen Kista (170 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av del av Akalla 4:1, Kista Gårdsväg 3, i stadsdelen Kista (170 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2011-10-05 Handläggare: Renoir Danyar Tfn 08-50826659 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av Akalla 4:1, Kista

Läs mer

Förslag till beslut Stadsbyggnadsnämnden beslutar att planarbete påbörjas. Anette Scheibe Lorentzi

Förslag till beslut Stadsbyggnadsnämnden beslutar att planarbete påbörjas. Anette Scheibe Lorentzi Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2016-05-16 Handläggare Sandra Öhrström Telefon 08-508 27 300 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Hammarbyhöjden

Läs mer

Granskningsutlåtande Detaljplan för område vid Cirkelvägen, del av Gubbängen 1:1, i stadsdelen Gubbängen Dp,

Granskningsutlåtande Detaljplan för område vid Cirkelvägen, del av Gubbängen 1:1, i stadsdelen Gubbängen Dp, STADSBYGGNADSKONTORET GRANSKNINGSUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN Martin Larsheim SID 1 (5) Tfn 08-508 27 284 2013-11-05 Granskningsutlåtande Detaljplan för område vid Cirkelvägen, del av Gubbängen 1:1, i stadsdelen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Borrsvängen 11 i stadsdelen Gubbängen

Startpromemoria för planläggning av Borrsvängen 11 i stadsdelen Gubbängen STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2013-11-21 Handläggare: Rebecca Kihlman Tfn: 08-508 27 519 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Borrsvängen 11 i stadsdelen Gubbängen

Läs mer

Planbesked Dnr: 2016:314. Tahe 1:102. Tahe, Jönköpings kommun. Underlag för Planbesked

Planbesked Dnr: 2016:314. Tahe 1:102. Tahe, Jönköpings kommun. Underlag för Planbesked Planbesked 2017-02-07 Dnr: 2016:314 Tahe 1:102 Tahe, Jönköpings kommun Underlag för Planbesked Planbesked Den som vill göra en åtgärd som kan innebära att en detaljplan behöver antas, upphävas eller förändras

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Blåvidet 3 i stadsdelen Vinsta ( köp av anslutande

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Blåvidet 3 i stadsdelen Vinsta ( köp av anslutande Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (7) 2014-03-21 Handläggare Suzanna Tsygankova Telefon 08-508 27 568 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av fastigheten

Läs mer

STARTPROMEMORIA FÖR PLANLÄGGNING AV KRILLANS KROG 1 MM I STADSDELEN KRISTINEBERG (CA 180 LÄGENHETER)

STARTPROMEMORIA FÖR PLANLÄGGNING AV KRILLANS KROG 1 MM I STADSDELEN KRISTINEBERG (CA 180 LÄGENHETER) PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2009-09-03 Handläggare: Anders Berg Tfn 08-508 273 16 Till Stadsbyggnadsnämnden STARTPROMEMORIA FÖR PLANLÄGGNING AV KRILLANS KROG 1 MM I STADSDELEN KRISTINEBERG (CA 180 LÄGENHETER)

Läs mer

Plansamråd för Timotejen 19 och 28 m.fl. i stadsdelen Västberga

Plansamråd för Timotejen 19 och 28 m.fl. i stadsdelen Västberga Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning Avdelningen för Samhällsplanering Tjänsteutlåtande Sida 1 (8) 2014-11-18 Handläggare David Eriksson Telefon: 08-508 22 053 Till Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Kurland 14 (1-2 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Kurland 14 (1-2 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2013-08-28 Handläggare: Torbjörn Johansson Tfn 08 508 27 352 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Kurland 14 (1-2 lägenheter) Förslag

Läs mer

Förslag till detaljplan för Fader Bergström 1 m.fl. i stadsdelen Hägersten

Förslag till detaljplan för Fader Bergström 1 m.fl. i stadsdelen Hägersten Sida 1 (7) 2019-05-02 Handläggare Linda Palo Telefon: 0850822033 Till stadsdelsnämnd 2019-05-23 Förslag till detaljplan för Fader Bergström 1 m.fl. i stadsdelen Hägersten Svar till stadsbyggnadskontoret

Läs mer

Exploateringsavtal för bostäder inom fastigheten Sköndal 1:19 i Sköndal med Stiftelsen Stora Sköndal

Exploateringsavtal för bostäder inom fastigheten Sköndal 1:19 i Sköndal med Stiftelsen Stora Sköndal Dnr Sida 1 (7) 2017-09-19 Handläggare Mattias Sjöberg 08-508 266 92 Till Exploateringsnämnden 2017-10-12 Exploateringsavtal för bostäder inom fastigheten Sköndal 1:19 i Sköndal med Stiftelsen Stora Sköndal

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Akalla 4:1 i stadsdelen Tensta (förskola)

Startpromemoria för planläggning av Akalla 4:1 i stadsdelen Tensta (förskola) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2014-10-29 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-508 273 52 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Akalla 4:1

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Farsta 2:1 i Hökarängen till Vindpropellern AB

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Farsta 2:1 i Hökarängen till Vindpropellern AB DNR 2013-513-01600 Sida 1 (6) 2013-10-22 Handläggare Margareta Catasús 08-508 260 62 Till Exploateringsnämnden 2013-11-14 Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Farsta 2:1 i Hökarängen till

Läs mer

Ny översiktsplan för Stockholm

Ny översiktsplan för Stockholm BROMMA STADSDELSFÖRVALTNING TEKNIK- OCH KOMMUNIKAT ION SID 1 (6) 2009-01-05 SDN 2009-01-22 Handläggare: Gunnar Hedman E-post: bromma@bromma.stockholm.se Till Bromma stadsdelsnämnd Ny översiktsplan för

Läs mer

Godkännande av förslag till detaljplan för Vasastaden 1:16 i stadsdelen Vasastaden (0 lägenheter)

Godkännande av förslag till detaljplan för Vasastaden 1:16 i stadsdelen Vasastaden (0 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2015-11-05 Handläggare Carl-Henrik Barnekow Telefon 08-508 27 579 Till Stadsbyggnadsnämnden Godkännande av förslag till detaljplan för

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Stenyxan 8 m.m. i stadsdelen Norra Ängby (Ca 12 radhus)

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Stenyxan 8 m.m. i stadsdelen Norra Ängby (Ca 12 radhus) TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(6) Ytterstadsavdelningen Normalt planförfarande Dnr 2007-00566-54 Anna Gäderlund 2007-03-09 Tfn 08 508 262 69 anna.gaderlund@sbk.stockholm.se Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för

Läs mer

TJÄNSTEUTLÅTANDE 1 (7) Planavdelningen Dnr Martin Schröder Tfn

TJÄNSTEUTLÅTANDE 1 (7) Planavdelningen Dnr Martin Schröder Tfn TJÄNSTEUTLÅTANDE 1 (7) Planavdelningen 2008-10-02 Martin Schröder Tfn 08-50826628 Stadsbyggnadsnämnden Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför utställning för område invid kv Dalbon, del

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Örby 4:1 mm i stadsdelen Bandhagen (35 lägenheter och bollplan)

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Örby 4:1 mm i stadsdelen Bandhagen (35 lägenheter och bollplan) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2009-10-14 Handläggare: Erik Isacsson Tfn 08-508 273 41 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Örby 4:1 mm i stadsdelen

Läs mer

1. Exploateringskontoret överlämnar och åberopar detta tjänsteutlåtande som remissvar på rubricerade detaljplaneförslag.

1. Exploateringskontoret överlämnar och åberopar detta tjänsteutlåtande som remissvar på rubricerade detaljplaneförslag. Dnr: E2007-511-01434 Lars Svensson Ytterstad Telefon: 08-508 287 36 lars.svensson@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2007-09-20 Detaljplan för kv. Hekla mm i Kista. Remiss. Exploateringsavtal

Läs mer

RAPPORT TRAFIKUTREDNING FÖR DETALJPLAN TUMBA CENTRUM UPPDRAGSNUMMER 2125500000 RAPPORT VER 0.96 STOCKHOLM 2013-05-20 1 (16)

RAPPORT TRAFIKUTREDNING FÖR DETALJPLAN TUMBA CENTRUM UPPDRAGSNUMMER 2125500000 RAPPORT VER 0.96 STOCKHOLM 2013-05-20 1 (16) UPPDRAGSNUMMER 2125500000 TRAFIKUTREDNING FÖR DETALJPLAN TUMBA CENTRUM VER 0.96 STOCKHOLM 1 (16) S w e co Gjörwellsgatan 22 Box 34044 SE-100 26 Stockholm, Sverige Telefon +46 (0)8 6956000 Fax +46 (0)8

Läs mer