Bokcirklar, författarbesök, sagostunder, poesiworkshop med mera på bibliotek. och studieförbund i Kronobergs län!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Bokcirklar, författarbesök, sagostunder, poesiworkshop med mera på bibliotek. och studieförbund i Kronobergs län!"

Transkript

1 Bokcirklar, författarbesök, sagostunder, poesiworkshop med mera på bibliotek och studieförbund i Kronobergs län!

2 pågående under hela veckan Vecka 47 blir det fest på biblioteken och studieförbunden i Kronobergs län. Det blir bokprovningar, föreläsningar, bokcirklar och författarbesök för både barn och vuxna. Den 14 november inleds Läsfest med Barnens dag och avslutas med Kronobergs bokmässa den 21 november. Läsfest är ett samarbete mellan studieförbunden och biblioteken i Kronobergs län. Varmt välkomna! Bokbytarbord Kom och byt ut din egen bok mot någon annans bok. Bokbytarkiosk Studieförbundet ABF Ljungby ABF i Ljungby kommer ha en bokbytarkiosk där det finns möjlighet att lämna och byta böcker. I samband med bokbytarkiosken så kommer det att finnas en liten utställning med gamla böcker som du säkert kommer att känna igen. Visning Ljungby bibliotek Visning av tidigare läsfrämjande projekt som har pågått under Bokbytarvecka Växjö Bokbytarvecka på biblioteken Hovshaga och Rottne. Kom och byt ut din egen bok mot någon annans på vårt bokbytarbord. Gäller både barn och vuxenböcker. Vi bjuder alla bokbytare på kaffe. Bokbytarhylla Studieförbundet Bilda Under hela veckan finns möjlighet att byta böcker på Bildas kontor, Bergövägen 2 (Equmeniakyrkan) Växjö. Har du en bok att lämna in kan du byta till en ny att ta med dig hem! Arrangör: Bilda På bussen Det kommer även att hända spännande saker i samarbete med länstrafiken på länsbussarna under veckan. Håll även utkik på Barnens dag Titta in i bibliotekets hemliga rum, bokmärkesverkstad, teater, bokfigurstävling och en massa annat som är hur kul som helst. Se separat program Var:. När: 14/11 klockan

3 måndag 16/11 Sagostund Braås bibliotek Sagor och skoj om husdjur, för barn från 3 år. Tid: Kl , fri entré. Baka med årstiderna - klimatsmart och till många Anna Braw som gett ut flera receptböcker kommer till biblioteket och berättar om att baka med årstiderna och göra det klimatsmart. I samarbete med Sensus. Anmälan: biblioteket@lessebo.se eller via telefon Arvet efter Elin Wägner Stefan Edman, biolog, författare och Växjöambassadör talar om hur världen kan hejda resurs- och klimatkrisen och ställa om till en mer rättvis utveckling. Hur kan och måste vi förnya Sverige och vår egen personliga livsstil? I samarbete med Elin Wägner-sällskapet. Var: Galaxen. En workshop om poesi Markaryds bibliotek Tror du att du inte kan skriva poesi? Det stämmer inte! Vi ses så visar jag dig att du kan! Vi gör ett gäng skrivövningar för att få igång skrivnerven, vi provar lite nytt och går igenom grunderna i scenteknik (tankar som inte bara är applicerbara på poesiläsning utan också på andra muntliga presentationer) och så får ni prova läsa era texter inför publik om ni vill! Jag är peppad, är du? Hoppas vi ses! Erica Engdahl är poeten och i år debutförfattaren som tävlat i poetry slam och läst sina texter på scen i 10 år. Hon är pedagog, inspiratör, översättare, tolk, workshopledare och språkentusiast. Från 13 år, i samarbete med Folkuniversitetet, max 12 deltagare. Anmälan: mbibliotek@markaryd.se eller via telefon Tid: Kl , fri entré. Kontaktpersoner: Pia Hardinson och Riitta Moilanen. Sagostund Rottne bibliotek Sagoberättaren Lena Jonzon berättar en spännande saga. Anmälan: rottne.bibliotek@vaxjo.se Tid: Kl , fri entré. Barnboksillustratör Älmhults Folkets hus Emmalill Frank kommer och inspirerar barn och vuxna med läs- och skrivsvårigheter och hur hon själv upplevt sin dyslexi. I samarbete med ABF. Var: Folkets Hus, Älmhult. Tid: Kl , fri entré. tisdag 17/11 Bokfrukost Hovshaga bibliotek Vi tipsar varandra om böcker vi har läst. Ta gärna med egna boktips. Vi serverar kaffe/te och fralla för 10 kr. Anmälan, senast 12/11: hovshaga.bibliotek@vaxjo.se Tid: Kl. 9.30, fri entré. Dukat för samtal Rosdalabutiken Norrhult Samtal med musik i Rosdalabutiken, Norrhult. Vem är människan bakom det vi ser och vilka drivkrafter har hon/han? Vad engagerar och berör? Vad betyder musiken i deras liv? Samtalsledare är Maria Emilsson. Ett kåseri om Vilhelm Moberg som författare och person Traryds bibliotek (matsalen) Margareta Danielsson kåserar om Vilhelm Moberg som författare och person. I samarbete med ABF. Marianne Wallin, Åseda. Om hästintresset, att sadla om till författare och processen med boken Bränd. Bilda i samarbete med Smålandsidrotten Biljetter: Biljetter köps på Rosdalabutiken alternativt bokas på Bilda. Telefon: Entré inkl fika 80 kr. Tid: Kl Pelle Olsson Tid: Kl , fri entré. Författare, muntlig berättare och tvåfaldigt vinnare av berättarslam. I samarbete med Folkuniversitetet. Anmälan: biblioteket@lessebo.se eller via telefon Tid: Kl , fri entré.

4 Poesi workshop med Erika Engdahl, estradpoet Ljungby bibliotek Tror du att du inte kan skriva poesi? Det stämmer inte! Vi ses så visar jag dig att du kan! Vi gör ett gäng skrivövningar för att få igång skrivnerven, vi provar lite nytt och går igenom grunderna i scenteknik (tankar som inte bara är applicerbara på poesiläsning utan också på andra muntliga presentationer) och så får ni prova läsa era texter inför publik om ni vill! Jag är peppad, är du? Hoppas vi ses! Erica Engdahl är poeten och i år debutförfattaren som tävlat i poetry slam och läst sina texter på scen i 10 år. Hon är pedagog, inspiratör, översättare, tolk, workshopledare och språkentusiast. För dig mellan 12 och 17 år, max 12 deltagare. I samarbete med Folkuniversitetet. Anmälan: Förnamälan krävs via telefon eller Tid: Kl , fri entré. Baka med årstiderna - klimatsmart och till många Moheda församlingshem Anna Braw som gett ut flera receptböcker kommer till Moheda församlingshem och berättar om att baka med årstiderna och göra det klimatsmart. I samarbete med Sensus. Tid: Kl , fri entré. Enrique Perez föreläser Markaryds bibliotek Ett helt liv, men ändå inte riktigt! En chilensk politisk flyktings historia. Enrique Perez berättar om olika tidsperioder i sitt liv. Bakgrunden är militärkuppen i Chile den 11 september Enrique Pérez var djupt engagerad i den politiska kampen och blev arresterad av Pinochets säkerhetspolis Han satt i fängelse i nästan två år och flydde sedan till Sverige Enrique Pérez disputerade 1997 i socialantropologi vid Lunds universitet och är idag verksam som universitetslektor i socialt arbete vid Malmö högskola. I samarbete med Folkuniversitetet. Tid: Kl , fri entré. Två unga forskare om Moberg Fria ordets hus, Växjö Två unga forskare presenterar sina akademiska uppsatser, där de med olika infallsvinklar analyserar Vilhelm Mobergs roman Utvandrarna. I sin kandidatuppsats har Elin Frykholm vid Södertörns högskola gjort en narratologisk (berättarteknisk) undersökning av romanen. Amanda Ekberg har i sin C-uppsats vid Karlstads universitet med intertextuell metod granskat sambandet mellan Mobergs roman och Platons idélära. I samarbete med Vilhelm Moberg-Sällskapet. Tid: Kl , fri entré. onsdag 18/11 Bokfrukost Rottne bibliotek Vi tipsar varandra om böcker vi läst. Ta gärna med egna boktips. Vi serverar kaffe/te och fralla för 10 kr. Anmälan senast 16/11: rottne.bibliotek@vaxjo.se Tid: Kl. 9.30, fri entré. Hemliga tidningsklubben I hemliga tidningsklubben kan du vara med och lösa några uppdrag för tidningen. För dig mellan 7 och 12 år. Tid: Kl , fri entré.

5 Öppet boksamtal om Pär Lagerkvists Dvärgen Magnus Eriksson, ordförande i Pär Lagerkvist-Samfundet leder samtalet. I samarbete med Pär Lagerkvist-Samfundet. Var:, plan 3 vid öppna spisen. Bokfika Teleborgs bibliotek, Växjö Bibliotekarierna på Teleborg tipsar om böcker de har läst under hösten. Ta gärna med eget boktips. Biblioteket bjuder på fika. Anmälan: teleborg.bibliotek@vaxjo.se Var: Teleborgs bibliotek, kl , fri entré. Bokprovning Åseda bibliotek Böcker kan ge många olika smaker - kom och prova några med oss. Vi ger tips och smakar av en del av bibliotekets utbud i olika genrer. Vi kommer också att tipsa om böcker av lokala författare. Kanske har du en favoritbok som du vill låta någon annan få smak för? Ta gärna med den i så fall. I samarbete med Studieförbundet Bilda. Anmälan: bibliotek@uppvidinge.se eller via telefon Tid: Kl , fri entré. Lena Andersson Vislanda bibliotek Författaren Lena Andersson kommer att prata om sina senaste två romaner Egenmäktigt förfarande - en roman om kärlek (2013) och Utan personligt ansvar (2014). Dessa romaner om den olyckligt kära Ester Nilsson har skapat livliga diskussioner på kultursidor och vid köksbord. Lena kommer även att berätta om sitt övriga författarskap. I samarbete med Folkuniversitetet. Anmälan: vislanda.bibliotek@alvesta.se eller via telefon Tid: Kl , fri entré. torsdag 19/11 Baka med årstiderna - klimatsmart och till många Alvesta församlingshem Anna Braw som gett ut flera receptböcker kommer till Alvesta församlingshem och berättar om att baka med årstiderna och göra det klimatsmart. I samarbete med Sensus. Tid: Kl , fri entré. Träff om Lasse-Maja Rottne bibliotek En eftermiddag med olika aktiviteter för dig som gillar Martin Widmarks böcker om Lasses och Majas detektivbyrå. Anmälan senast 18/11: rottne.bibliotek@vaxjo.se Tid: Kl , fri entré. Bokprovning Böcker kan ge många olika smaker - kom och prova några med oss. Vi ger tips och smakar av en del av bibliotekets utbud vad det gäller nyinköpta lättlästa böcker och utländsk litteratur. Tid: Kl , fri entré. Ett kåseri om Vilhelm Moberg som författare och person Lisa Bjärbo Ingelstads bibliotek Margareta Danielsson kåserar om Vilhelm Moberg som författare och person. I samarbete med ABF. Anmälan: biblioteket@lessebo.se eller via telefon Lisa Bjärbo, författare och bloggare, berättar om sitt skrivande och sin nya ungdomsroman Djupa ro som utspelar sig i Ingelstad. Ingelstads bibliotek i samarbete med Smålandsidrotten. Anmälan senast 16/11: ingelstad.bibliotek@vaxjo.se Tid: Kl , fri entré.

6 Deckarafton på Stora hotellet Markaryds bibliotek Hör Kerstin Bergman tipsa om bästa deckarna inför julen. Kerstin Bergman är deckarälskare och docent i litteraturvetenskap och har forskat om deckare i litteratur, film och TV under många år. Hon har också recenserat deckare i dags- och fackpress i närmare tjugo år, innehar en av kritikerstolarna i Svenska Deckarakademin och står bakom flera böcker och otaliga artiklar om deckare. Föreläsning i samarbete med Kultur & Fritid, Markaryds kommun och Folkuniversitetet. Biljetter: Förköp på biblioteken i Markaryd och Stora hotellet. Entrè: 150 kronor, inklusive spännande kvällsrätt och dramatisk dryck. Var: Stora hotellet, Markaryd, kl Gullberg, Boye, Lagerkvist - kärlek i tjugonde seklet. Ett litterärt och musikaliskt collage av och med Ulla Ekberg, Yvonne Steen Ohlander, Leif Adolfsson och Gunnar Carlberg. Samarbete med Pär Lagerkvist-Samfundet. Var:, Galaxen. fredag 20/11 Sagostund Hovmantorps bibliotek Gunilla Gerkman läser ur sin bok Lilla-Lottas mormor från 4 år. I samarbete med NBV. Anmälan: biblioteket@lessebo.se eller via telefon Tid: Kl. 9.30, fri entré. Sagostund Markaryds bibliotek Gunilla Gerkman läser ur sin bok Lilla-Lottas mormor från 4 år. I samarbete med NBV. Tid: Kl , fri entré. Vinylskivor Kristian Larsson, bibliotekarie, berättar om bibliotekets vinylsamling och ger lite smakprov ur samlingen. Var:, Galaxen. Tid: Kl , fri entré. Pär Lagerkvistpriset Lars Andersson tar emot Pär Lagerkvistpriset. Tal, musik och lite förtäring. Tid: Kl , fri entré. lördag 21/11 Sagostund på tyska och svenska Ljungby bibliotek Dagmar Hailer som arbetat på Ljungby sagomuseum läser Tralle troll av Einar Norelius på tyska och svenska. I samarbete med NBV. Tid: Kl på tyska och på svenska, fri entré. Kronobergs bokmässa Möt författare, förlag och litterära föreningar från Kronobergs län. Se separat program Var: När: Lördagen den 21/11, kl

7 kontakt Braås bibliotek Telefon: Ingelstads bibliotek Telefon: Ljungby bibliotek Telefon: Strömsnäsbruks bibliotek Uppvidinge bibliotek Telefon: Åseda bibliotek Telefon: Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Hovmantorps bibliotek Telefon: Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Hovshaga bibliotek Telefon: Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Måndag Onsdag , Torsdag Lammhults bibliotek Telefon: Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Telefon: Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Lördag Måndag Tisdag fredag Lördag Markaryds bibliotek, Kulturhuset Telefon: Måndag torsdag Fredag Lördag Rottne bibliotek Telefon: Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Telefon: Kontaktpersoner: Ann Hanzon, Sara Andersson Måndag Tisdag Onsdag 10 13, Torsdag 15 18:30 Fredag Teleborgs bibliotek Telefon: Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Traryds bibliotek Telefon: Kontaktpersoner: Ann Hanzon, Sara Andersson Måndag Onsdag Västra Esplanaden 7 Box 1202, Växjö stadsbiblioteket@vaxjo.se barnbiblioteket@vaxjo.se Telefon: bibliotek.vaxjo.se september april Måndag torsdag Fredag Lördag Söndag Vislanda bibliotek vislanda.bibliotek@alvesta.se Telefon: Måndag, torsdag Tisdag Onsdag Fredag Måndag Tisdag Onsdag samt Torsdag Det Fria ordets hus, Växjö detfriaordetshus@vaxjo.se Lessebo ABF Kontaktperson: Peter Sand peter.sand@abf.se Telefon: Ljungby ABF Kontaktperson: Maria Stansert maria.stansert@abf.se Telefon: Markaryd ABF Kontaktperson: Maria Lavin maria.lavin@abf.se Telefon:

8 Älmhult ABF Kontaktperson: Therese Karlsson Telefon: Bilda Kontaktperson: Maria Emilsson Telefon: Folkuniversitetet Växjö Kontaktperson: Millaray Navarrete Telefon: Måndag torsdag Fredag NBV Sydost Kontaktperson: Vera Pavlovic Studieförbundet Vuxenskolan Växel: Markaryd Telefon: Lessebo Telefon: Ljungby Telefon: Tingsryd Telefon: Uppvidinge Telefon: Växjö Telefon: Älmhult Telefon: Studiefrämjandet i Kronoberg Telefon: Måndag Lunchstängt Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Välkommen! vera.pavlovic@nbv.se Telefon: Sensus Växjö smaland-oland@sensus.se Telefon: Smålandsidrotten Kontaktpersoner: Anna-Lena Aronsson annalena.aronsson@smalandsidrotten.se Telefon: Annelie Bengtsson annelie.bengtsson@smalandsidrotten.se Telefon:

9 lasfest.se

Besök gärna lasfest.se

Besök gärna lasfest.se Bokcirklar, författarbesök, sagostunder, poesiworkshop med mera på bibliotek och studieförbund i Kronobergs län! Besök gärna lasfest.se Hela veckan Bokbytarhylla Studieförbundet Bilda Har du en bok att

Läs mer

Bokcirklar, författarbesök, föreläsningar, sagostunder, utställningar med mera på. bibliotek och studieförbund i Kronobergs län. Tema Yttrandefrihet

Bokcirklar, författarbesök, föreläsningar, sagostunder, utställningar med mera på. bibliotek och studieförbund i Kronobergs län. Tema Yttrandefrihet 2016 Bokcirklar, författarbesök, föreläsningar, sagostunder, utställningar med mera på bibliotek och studieförbund i Kronobergs län. Tema Yttrandefrihet Hej och varmt välkommen till årets Läsfest! I mitten

Läs mer

Kontrollrapport 6 Hyreshus. Hyresområde

Kontrollrapport 6 Hyreshus. Hyresområde n 1 / 15 0701 Bostad 0764010 Alvesta centrum 0765010 Älmhults centrum 0765012 Älmhults tätort 0780180 Öjaby-Räppe-Bergsnäs, Växjö kommun 0781010 Ljungby centrum 0781012 Inre tätort, Ljungby n 2 / 15 0701

Läs mer

loddekopinge.bibliotek@kavlinge.se

loddekopinge.bibliotek@kavlinge.se HÖSTENS PROGRAM 201 3 Kävlinge bibliotek Kvarngatan 17 244 31 Kävlinge 046-73 94 72 kavlinge.bibliotek@kavlinge.se Löddeköpinge bibliotek Barsebäcksvägen 60 246 30 Löddeköpinge 046-73 95 30 loddekopinge.bibliotek@kavlinge.se

Läs mer

17-25 NOVEMBER. Läsfest 2018

17-25 NOVEMBER. Läsfest 2018 Läsfest 2018 bokcirklar, författarbesök, föreläsningar, sagostunder, utställningar med mera på bibliotek och studieförbund i kronobergs län. 17-25 NOVEMBER När det mörknar och vinden viner, då är det dags

Läs mer

Program. Kulturvecka. i Kungariket. Programmet finns också på. www.kungsor.se

Program. Kulturvecka. i Kungariket. Programmet finns också på. www.kungsor.se Program Programmet finns också på www.kungsor.se Måndag 28/9 Föredrag om Kalklinbanan av Knut Barr kl. 19.00. Kalklinbanans historia och framtid med skapandet av ett eventuellt industrihistoriskt centrum.

Läs mer

Evenemang våren 2012. Biblioteken i Lessebo kommun

Evenemang våren 2012. Biblioteken i Lessebo kommun Evenemang våren 2012 Biblioteken i Lessebo kommun Kurt Henriksson Boda Kurre berättar om sitt artistliv Glasblåsaren från Boda blev rikskändis som akrobaten Boda-Kurre. Tid. måndag 9/1 kl. 17.00 LCHF:

Läs mer

Barnteater. Bokfrukost

Barnteater. Bokfrukost Karlskoga biblioteks vårprogram 2013 Barnteater Foto: Martin Skoog Hemma hos med Teater TR3 Söndag 27 januari kl 11.00 och kl 13.00 Ålder 3-6 år. Cirka 35 minuter. En liten man i ett litet hus. En alldeles

Läs mer

BIBLIOTEKEN I Lomma & Bjärred

BIBLIOTEKEN I Lomma & Bjärred Live på bio: Semiramis BIBLIOTEKEN I Lomma & Bjärred Program Barn & Unga HÖSTEN 2018 Bio på bibblan LOMMA BIBLIOTEK Lördag 15/9 kl. 13.00 Lördag 29/9 kl. 13.00 Lördag 13/10 kl. 13.00 Måndag 29/10 kl. 13.00

Läs mer

HÖSTPROGRAM. Biblioteken i Lomma och Bjärred

HÖSTPROGRAM. Biblioteken i Lomma och Bjärred HÖSTPROGRAM 2012 Biblioteken i Lomma och Bjärred ONSDAGKVÄLLAR - föreläsningar av kommuninvånare eller av personer som har någon annan anknytning till kommunen Spelberoende 29 augusti Spelberoendes förening

Läs mer

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar ! Onsdagen 10/7 Onsdagen 10/7 Torsdag 11/7 Torsdag 11/7, Fredag 12/7 Fredag 12/7 Lördag 13/7 Lördag 13/7 Söndag 14/7 Söndag 14/7 Måndag 15/7 Måndag 15/7 Tisdag 16/7 Tisdag 16/7 Onsdag 17/7 Onsdag 17/7

Läs mer

Astronomi SAGOSKOJ! Sommarboken BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED. Bibliotekspoesi. Pysselverkstad. Bio på bibblan. Program för Barn & Unga

Astronomi SAGOSKOJ! Sommarboken BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED. Bibliotekspoesi. Pysselverkstad. Bio på bibblan. Program för Barn & Unga BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED Sommarboken Sommarläsning Kick-off! Kalas SAGOSKOJ! Pysselverkstad Bibliotekspoesi Vår katastrofala bokklubb Bio på bibblan Astronomi - en resa bland stjärnor och planeter

Läs mer

BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED

BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED PROGRAM BARN/UNGA VÅREN 2015 Sagostunder från 3 år Ingen föranmälan behövs! Lomma Bibliotek Följ med Vilda Hilda och Gurra Aktersnurra in i sagornas förtrollade värld! SAGOSKOJ

Läs mer

Stadsbiblioteket PROGRAM. Hösten 2015

Stadsbiblioteket PROGRAM. Hösten 2015 Stadsbiblioteket PROGRAM Hösten 2015 ةيبرعلاب تاياكح Sagor på arabiska Välkomna till en mysig sagostund på Mariestads Stadsbibliotek! Tid: Lördagar hela hösten kl.11.00-11.45 Magasinsvisningar Vill du

Läs mer

BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED

BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED PROGRAM BARN HÖSTEN 2014 SAGOSKOJ PÅ LOMMA BIBLIOTEK BIBLIOTEKEN! Sagostunder från 3 år Ingen föranmälan behövs Följ med Saga och Vilda Hilda in i sagornas förtrollade värld!

Läs mer

orange Befolkning Andel över Postnummer Postort Kommun Antal Summa över 20 20

orange Befolkning Andel över Postnummer Postort Kommun Antal Summa över 20 20 Sveriges Radio har beställt uppgifter från SCB om så kallade RUT-avdrag i samtliga postnummerområden i Kronobergs län. Här ser du dem sorterat efter andel per invånare över 20 år där de med högst andel

Läs mer

Hej och varmt välkommen till arets Läsfest!

Hej och varmt välkommen till arets Läsfest! 2017 Bokcirklar, författarbesök, föreläsningar, sagostunder, utställningar med mera på bibliotek och studieförbund i Kronobergs län. Hej och varmt välkommen till arets Läsfest! Det är äntligen dags att

Läs mer

Stick-klubben Torsdag 7 februari kl. 17.00 20.00 Kom och sticka med stick-klubben!

Stick-klubben Torsdag 7 februari kl. 17.00 20.00 Kom och sticka med stick-klubben! Välkommen till bibliotekets program våren 2013 Kalmar Stadsbibliotek Alla evenemang anordnas i Huvudbibliotekets samlingssal om inget annat anges. Februari Måndag 4 februari kl. 13.00-15.00 Konstutställning

Läs mer

Måndag 26/3. Påsklovskul i Skurups Kommun

Måndag 26/3. Påsklovskul i Skurups Kommun Påsklovskul i Skurups Kommun Kommunens Kultur- och fritidsverksamheter Biorama, Gummifabriken, Skurups bibliotek, Fritidsgårdarna, Kulturskolan, Kultur- och fritid välkomnar dig som ung till en fartfylld

Läs mer

Vad händer i Färgelanda? Oktober

Vad händer i Färgelanda? Oktober Vad händer i Färgelanda? Oktober Världens Barn Gala Torsdag 2 oktober kl. 18.30 Färgelanda Sporthall Lilla Bandet Jenny och Frank Margareta Haglund med familj DNA and The Cellarboys Färgelanda Judoklubb

Läs mer

Fritidsnytt. Nr 2/2013

Fritidsnytt. Nr 2/2013 Fritidsnytt Nr 2/2013 Här kommer höstens program! Här kommer en del av de aktiviteter som erbjuds denna termin. Det finns aktiviteter som du känner igen sedan innan, och vi erbjuder nya cirklar som vi

Läs mer

Program hösten 2013. Sjöbo bibliotek

Program hösten 2013. Sjöbo bibliotek Program hösten 2013 Sjöbo bibliotek Biblioteket - allt från böcker till barnteater Biblioteket erbjuder böcker inom många olika ämnesområden. Här finns ljudböcker, e-böcker, film, tv-spel, tidningar och

Läs mer

Bibliotekets vårprogram BARN OCH UNGA BARN OCH. Barnteater. Diktatorn. Barnteater. Petras Prick. www.karlskoga.se

Bibliotekets vårprogram BARN OCH UNGA BARN OCH. Barnteater. Diktatorn. Barnteater. Petras Prick. www.karlskoga.se Bibliotekets vårprogram 2014 BARN OCH UNGA BARN OCH Foto: Frida Edlund (omslag), Love Lannér (Petras Prick), Martin Skoog (Diktatorn). Barnteater Diktatorn Barnteater Petras Prick www.karlskoga.se Illustration:

Läs mer

Kultur i Hörby Oktober 2016

Kultur i Hörby Oktober 2016 Kultur i Hörby Oktober 2016 Teater Litteratur Utställning Förtäring Musik Dans Föreläsning Barn Guidning i Östra Sallerups 1600-talspark Samling vid Östra Sallerups Kulturhus. Hur kom Jöns Henriksson,

Läs mer

VÅREN Utställningar våren RETOY Lilla Läs. Carmen. Sportlov = Bygglov Då händer det massor av skoj på biblioteken

VÅREN Utställningar våren RETOY Lilla Läs. Carmen. Sportlov = Bygglov Då händer det massor av skoj på biblioteken VÅREN 2019 Utställningar våren 2019 på biblioteken i Lomma & Bjärred SAGOSKOJ! Bygg din egen magiska trädkoja Lennart Hellsing 100 år! Bokklubbar RETOY Lilla Läs Carmen Pyssla till påsk! Sommarboken Filmtajm!

Läs mer

Orden flödar på Bunkeflostrands bibliotek i höst! Barn

Orden flödar på Bunkeflostrands bibliotek i höst! Barn Program Hösten 2017 Orden flödar på Bunkeflostrands bibliotek i höst! Barn Sagostunder Att läsa och lyssna tillsammans är toppen! På våra sagostunder läser vi både ur de allra senaste bilderböckerna och

Läs mer

Talboksklubben Vi träffas och berättar om nya DAISY-böcker. Fika. Onsdagen den 19 september kl 14.00-15.00

Talboksklubben Vi träffas och berättar om nya DAISY-böcker. Fika. Onsdagen den 19 september kl 14.00-15.00 Bibliotekets höstprogram 2012 Cecilia Gyllenhammar Vad säger Maja Ekelöfs blick? Rapporter från en skurhink 2012. Karlskoga kommunarkiv bjuder in till föreläsning med Cecilia Persson. Onsdagen den 12 september

Läs mer

Sjöbo bibliotek Blentarps bibliotek Vollsjö bibliotek Lövestad bibliotek

Sjöbo bibliotek Blentarps bibliotek Vollsjö bibliotek Lövestad bibliotek Sjöbo bibliotek Vårprogram 2015 Sjöbo bibliotek måndag 10-19 tisdag 10-18 onsdag 12-18 torsdag 10-19 fredag 10-18 lördag 10-14 Gamla Torg 10, 275 80 Sjöbo Tel: 0416-271 60 E-post: biblioteket@sjobo.se

Läs mer

Kontaktuppgifter vårdenheter

Kontaktuppgifter vårdenheter Uppdaterad 2017-10-23 Kontaktuppgifter vårdenheter Enhet VC Alvesta Kontaktuppgifter Lise-Lott eller Ulrika 0472-38 92 54 Carl Oskar Willanen 0472-58 92 38 carl-oskar.willanen@kronoberg.se VC Birka våra

Läs mer

Vad händer i Färgelanda? December

Vad händer i Färgelanda? December Vad händer i Färgelanda? December Fr.o.m. 28/11 kommer vad händer i Färgelanda att medfölja Dalslänningens totalutdelningar till ALLA hushåll i Färgelanda, Dals-Ed och Bengtsfors kommuner samt Hedekas

Läs mer

För att då har jag ingen fritidsaktivitet och vi har bokklubb då här.

För att då har jag ingen fritidsaktivitet och vi har bokklubb då här. . Vilken tid och veckodag skulle passa dig bäst att besöka biblioteket? "Har barn som går på förskola och vet att de har haft problem att få tider som passar att besöka biblioteket i Hovmantorp på förmiddagarna.

Läs mer

Program barn & unga. Våren Öppettider: Mån kl Tis kl Ons kl

Program barn & unga. Våren Öppettider: Mån kl Tis kl Ons kl Älmhults Bibliotek Program barn & unga Våren 2016 http://bibliotek.almhult.se Öppettider: Mån kl. 9.00 19.00 Tis kl. 9.00 19.00 Ons kl. 11.00 19.00 Tors kl. 9.00 19.00 Fre kl. 9.00 17.00 Lör kl. 10.00

Läs mer

HÖSTEN Bibliotek Heby Kommun. Larsmo, Maja Hagerman och Marianne Cedervall. mer. Författarbesök av Ola

HÖSTEN Bibliotek Heby Kommun. Larsmo, Maja Hagerman och Marianne Cedervall. mer. Författarbesök av Ola HÖSTEN 2016 Bibliotek Heby Kommun Författarbesök av Ola Larsmo, Maja Hagerman och Marianne Cedervall. Dessutom Konsertkarusellen, föreläsningar, utställningar och mycket mer. FÖRFATTARBESÖK MARIANNE CEDERVALL,

Läs mer

KALENDER HÖSTEN /9, lördag Sångstund år. Sagostund år. 14/9, söndag Pysselstund för 3-6-åringar inspirerad

KALENDER HÖSTEN /9, lördag Sångstund år. Sagostund år. 14/9, söndag Pysselstund för 3-6-åringar inspirerad HÖSTEN 2014 Bokcirklar för vuxna Här på biblioteket har vi tre mycket trevliga bokcirklar där vi fikar och pratar böcker. Sticka och läs samt Salongens bokcirkel träffas tisdagskvällar en gång per månad.

Läs mer

Aktiviteter. April-Maj-Juni 2014 VÄLFÄRDSFÖRVALTNINGEN. April V.14 Tisdag 1 april Kl.13.00-14.00 Bingo. Onsdag 2 april Kl.13.00-15.00 Tema: Påskpyssel

Aktiviteter. April-Maj-Juni 2014 VÄLFÄRDSFÖRVALTNINGEN. April V.14 Tisdag 1 april Kl.13.00-14.00 Bingo. Onsdag 2 april Kl.13.00-15.00 Tema: Påskpyssel VÄLFÄRDSFÖRVALTNINGEN Aktiviteter Sätt guldkant på tillvarondin eller någon annans April-Maj-Juni 2014 April V.14 Tisdag 1 april Kl.13.00-14.00 Bingo Se sista sidan för mer som händer VARJE VECKA Onsdag

Läs mer

Styrelsemedlemmar SPRÅKTRÄFF. Gun-Britt Delsvik Svensson, ordf

Styrelsemedlemmar SPRÅKTRÄFF. Gun-Britt Delsvik Svensson, ordf PROGRAM HÖSTEN 2017 Öppet hus och telefontid måndagar 10:00 13:00 Telefon: 0302-135 75 Besöksadress: Alingsåsvägen 1 443 35 Lerum e-post: lerum@pro.se BG 398-8938 Sommarstängt fr.o.m 13 juni t.o.m 6 augusti

Läs mer

Kommunbladet november 2015

Kommunbladet november 2015 Kommunbladet november 2015 Det här är några av artiklarna i kommunbladet nummer 8 2015. Har du frågor eller vill veta mer om vad som händer i Norsjö under november månad? Ring växeln, telefon 0918-140

Läs mer

HÄLSOVECKA. Den 6-13 september ordnar Hofors kommun och Ovako en hälsovecka kring INSPIRATION, MOTIVATION, ÅTERHÄMTNING, KOST, TRÄNING OCH KULTUR

HÄLSOVECKA. Den 6-13 september ordnar Hofors kommun och Ovako en hälsovecka kring INSPIRATION, MOTIVATION, ÅTERHÄMTNING, KOST, TRÄNING OCH KULTUR HÄLSOVECKA Den 6-13 september ordnar kommun och Ovako en hälsovecka kring INSPIRATION, MOTIVATION, ÅTERHÄMTNING, KOST, TRÄNING OCH KULTUR Hälsoveckan inleds söndagen den 6/9 med Aktivera loppet, och avslutas

Läs mer

Kontaktuppgifter rehabkoordinatorer

Kontaktuppgifter rehabkoordinatorer Uppdaterad 2018-08-24 Kontaktuppgifter rehabkoordinatorer Enhet VC Alvesta Kontaktuppgifter Lise-Lott eller Ulrika 0472-38 92 54 Carl Oskar Willanen 0472-38 92 38 carl-oskar.willanen@kronoberg.se VC Birka

Läs mer

VÅREN 2015 BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED PROGRAM BARN/UNGA

VÅREN 2015 BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED PROGRAM BARN/UNGA BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED PROGRAM BARN/UNGA VÅREN 2015 Sagostunder från 3 år Ingen föranmälan behövs! Lomma Bibliotek Följ med Vilda Hilda och Gurra Aktersnurra in i sagornas förtrollade värld! SAGOSKOJ

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL HAGFORS BIBLIOTEK VÅRENS PROGRAM

VÄLKOMMEN TILL HAGFORS BIBLIOTEK VÅRENS PROGRAM VÄLKOMMEN TILL HAGFORS BIBLIOTEK VÅRENS PROGRAM BIBLIOTEKETS CAFÉER KORSORDSCAFÉ Måndagar 14 00-16 00 STICKCAFÉ Onsdagar 14 00-17 00 DIGITALA FÖRSTA HJÄLPEN Fredagar 9 30-10 30 För dig som är nybörjare

Läs mer

Höstens program 2016 BODENS

Höstens program 2016 BODENS Höstens program 2016 BODENS STADSBIBLIOTEK Vuxna HELA HÖSTEN VARJE MÅNAD TISDAGAR kl. 9.00 BOKTIPSFRUKOST Kom in och byt boktips med personalen och varandra. Frukost till självkostnadspris. (Samarr: ABF)

Läs mer

KARLSLUNDS MÖTESPLATS. MÅNADSPROGRAM December Västerås stad Västerås

KARLSLUNDS MÖTESPLATS. MÅNADSPROGRAM December Västerås stad Västerås MÅNADSPROGRAM December 2017 KARLSLUNDS MÖTESPLATS MÅNADSPROGRAM December 2017 Västerås stad 721 87 Västerås 021-39 00 00 www.vasteras.se Aktiviteter december 2017 Varje vecka: Måndag: Tisdag: 13.30 Sittande

Läs mer

SOMMARENS AKTIVITETER FÖR BARN OCH UNGA

SOMMARENS AKTIVITETER FÖR BARN OCH UNGA SOMMARENS AKTIVITETER FÖR BARN OCH UNGA 1 Sommarläsning på Biblioteken i Borås Är du mellan 7 12 år och gillar du att prata och tipsa om böcker du lyssnat på eller läst, träffa kompisar och fika? Biblioteken

Läs mer

VÅREN 2016 V Ä X J Ö B I B L I O T E K 3 5 0 Å R 1 6 6 6-2 0 1 6

VÅREN 2016 V Ä X J Ö B I B L I O T E K 3 5 0 Å R 1 6 6 6-2 0 1 6 V Å R E N 2 0 1 6 VÄXJÖ BIBLIOTEK 350 ÅR 1666-2016 Växjö bibliotek = 1 stadsbibliotek 8 bibliotek från Lammhult till Ingelstad 1 minibibliotek Tallgården, Växjö 4 utlämningsställen från Öjaby till Kalvsvik

Läs mer

Program. Limhamns- och Bunkeflostrands bibliotek

Program. Limhamns- och Bunkeflostrands bibliotek Program s- och s bibliotek Hösten 2014 Biblioteket en knutpunkt Vill du titta närmare på knoparna du ser på tavlan? Besök sbiblioteket. Biblioteken är viktiga knutpunkter för många människor. Det är platser

Läs mer

Hej och välkommen till årets kulturlov!

Hej och välkommen till årets kulturlov! 23/10-1/11 2015 Hej och välkommen till årets kulturlov! Här har vi sammanställt lite av vad som erbjuds under vecka 44 Ha ett härligt och aktivt lov! /kultur-och fritidsförvaltningen Bokfika Torsdag 29/10

Läs mer

Program barn & unga. Våren 2015. Öppettider: Mån kl. 9.00 19.00 Tis kl. 9.00 19.00 Ons kl. 11.00 19.00

Program barn & unga. Våren 2015. Öppettider: Mån kl. 9.00 19.00 Tis kl. 9.00 19.00 Ons kl. 11.00 19.00 Älmhlts Bibliotek Program barn & nga Våren 2015 http://bibliotek.almhlt.se Öppettider: Mån kl. 9.00 19.00 Tis kl. 9.00 19.00 Ons kl. 11.00 19.00 Tors kl. 9.00 19.00 Fre kl. 9.00 17.00 Lör kl. 10.00 14.00

Läs mer

#sumpanlov. Sagoläsning. Dans och pyssel. I Sundbyberg finns det massor av gratis höstaktiviteter för barn och unga! PSST!

#sumpanlov. Sagoläsning. Dans och pyssel. I Sundbyberg finns det massor av gratis höstaktiviteter för barn och unga! PSST! Dans och pyssel Sagoläsning Höstlovsdisco #sumpanlov PSST! I Sundbyberg finns det massor av gratis höstaktiviteter för barn och unga! SUNDBYBERG.SE/SUMPANLOV Här hittar du allt kul som händer i Sundbyberg

Läs mer

Seniorträffar i Partille. Program våren 2016

Seniorträffar i Partille. Program våren 2016 Seniorträffar i Partille Program våren 2016 Du behövs! Är du som enskild eller som medlem i en förening intresserad av att engagera dig i seniorträffarnas verksamhet? Vill du bli volontär eller veta mer

Läs mer

Träna svenska A och B. Häfte 7 Klockan

Träna svenska A och B. Häfte 7 Klockan Träna svenska A och B Häfte Klockan 0 Del analog klocka Vad är klockan? Läs klockan är tolv klockan är ett klockan är två klockan är tre klockan är fyra klockan är fem klockan är sex klockan är sju klockan

Läs mer

Länssjukvården (LSV) Närsjukvården (NSV) Barn- och ungdomskliniken Martin Duru Skyddsombud Representant

Länssjukvården (LSV) Närsjukvården (NSV) Barn- och ungdomskliniken Martin Duru Skyddsombud Representant Regionalt skyddsombud, Huvudskyddsombud, samverkansgrupp 2014-04-01 (valda till 2015-03-31) Arbetsområde Del av länet Arbetsplats Namn Regionalt skyddsombud Vakant Huvudskyddsombud Ordförande KLL, Ordförande

Läs mer

VÅRGÅRDA BIBLIOTEKS HÖSTEN 2015. Omslagsfoto: (CC0 1.0)

VÅRGÅRDA BIBLIOTEKS HÖSTEN 2015. Omslagsfoto: (CC0 1.0) VÅRGÅRDA BIBLIOTEKS HÖSTEN 2015 Omslagsfoto: (CC0 1.0) Sista tisdagen i varje månad, kl.16.00-17.00, med start 25/8: Bokklubb Bokklubb för dig som är 9-12 år. Vi pratar om böcker vi läst/lyssnat på och

Läs mer

Program för enheternas öppna dörrar 22 25 januari, 2013

Program för enheternas öppna dörrar 22 25 januari, 2013 2012-12-17 Dnr Program för enheternas öppna dörrar 22 25 januari, 2013 Jung och Kvänums förskolor Välkomnar tisdag 22 januari och torsdag 24 januari 09.00 11. 30 och 14.00 16.30. Guider finns som tar hand

Läs mer

GÖR DET PÅ BIBLIOTEKET

GÖR DET PÅ BIBLIOTEKET Gävle bibliotek www.gavle.se/bibliotek GÖR DET PÅ BIBLIOTEKET EVENEMANG JANUARI-FEBRUARI 2016 Fri entré! Begränsat antal platser, kom i tid! För mer info se www.gavle.se eller ring 026-17 96 00 Välkommen!

Läs mer

Höstlovsprogram 2017

Höstlovsprogram 2017 Höstlovsprogram 2017 Fagersta bibliotek 30 Måndag den 30 oktober Har du läst den här? Birgitta och Mari berättar om böcker. Massor av boktips för barn 7-13 år. Alla som kommer får vara med i bibliotekets

Läs mer

Kulturlov! 30 oktober-5 november 2017

Kulturlov! 30 oktober-5 november 2017 Kulturlov! 30 oktober-5 november 2017 I samverkan av: Biorama-Gummifabriken-Skurups Bibliotek, Fritidsgårdarna-Kultur & Fritid - Kulturskolan 1 Måndagen 30 oktober Midnight Feast Tid: Måndag 30/10 kl.18.00-31/10

Läs mer

Fredag 25/10 Ungdomsfestival UNF Närlundahallen

Fredag 25/10 Ungdomsfestival UNF Närlundahallen Här kan du läsa om lite olika saker som du kan aktivera dig med under höstlovet i år. Dåsportlovsprogrammet innehåller mycket fritids- och sportaktiviteter försöker vi till höstlovet nu erbjuda saker som

Läs mer

Evenemangstips Hösten 2013

Evenemangstips Hösten 2013 Evenemangstips Hösten 2013 På gång på biblioteken - i Lessebo kommun EVENEMANGSTIPS HÖSTEN 2013 2 Återkommande evenemang Släktforskning Du får hjälp av handledare från Kronobergs Genealogiska Förening.

Läs mer

Sammanställning av Astma KOLtid på VC i Kronoberg.

Sammanställning av Astma KOLtid på VC i Kronoberg. Sammanställning av Astma KOLtid på VC i Kronoberg. Hur många timmar varje vecka investeras i tid till astma-kol sköterskan på din vårdcentral? Hur många astma-kol sköterskor finns på din Vårdcentral Hur

Läs mer

Program våren 2014. Sjöbo bibliotek

Program våren 2014. Sjöbo bibliotek Program våren 2014 Sjöbo bibliotek 1 Biblioteket - allt från böcker till barnteater Biblioteket erbjuder böcker inom många olika ämnesområden. Här finns ljudböcker, e-böcker, film, tv-spel, tidningar och

Läs mer

Vad vill du göra på din fritid?

Vad vill du göra på din fritid? Vad vill du göra på din fritid? Aktiviteter som kan anpassas efter dina behov våren 2019 WWW.SUNDBYBERG.SE/FUNK Sidan 2 av 12 Vad vill du göra när du är ledig? Vad är du intresserad av? Vill du träffa

Läs mer

Höstlov i Tingsryd Gratis aktiviteter och arrangemang för barn och ungdomar under höstlovet 2018

Höstlov i Tingsryd Gratis aktiviteter och arrangemang för barn och ungdomar under höstlovet 2018 Höstlov i Tingsryd Gratis aktiviteter och arrangemang för barn och ungdomar under höstlovet 2018 Höstlovsprogram Kultur- och fritidsutskottet och arrangerande föreningar hälsar alla lediga skolungdomar

Läs mer

Sjöbo bibliotek. Våren 2013. Program

Sjöbo bibliotek. Våren 2013. Program Sjöbo bibliotek Våren 2013 Program Sjöbo bibliotek Biblioteket erbjuder böcker inom många olika ämnesområden. Här hi ar du också ljudböcker, e böcker, film, tv spel, dningar och dskri er för både barn

Läs mer

Kulturhösten. Decemberupplagan 2016

Kulturhösten. Decemberupplagan 2016 Kulturhösten Decemberupplagan 2016 Medverkande kulturaktörer Daglig verksamhet, Svalövs kommun Kultur i Svalöv Kulturhuset i Svalöv Röstångabygdens Kulturförening Studieförbundet Vuxenskolan, Skåneland

Läs mer

Välkommen till Mariagården/ Hantverkstorget aktiviteter för februari

Välkommen till Mariagården/ Hantverkstorget aktiviteter för februari 1 [8] Välkommen till Mariagården/ Hantverkstorget aktiviteter för februari Onsdag 1 februari 10.15 10.45 Bokstunden på CD-nedre Vi börjar läsa Emil i Lönneberga 14.00-16.00 Öppen verksamhet i Brasrummet

Läs mer

sep Välkommen att fira tillsammans med oss, Martina Haag och Duraid Al-Khamisi den 3 sep. Jubileumsprogram

sep Välkommen att fira tillsammans med oss, Martina Haag och Duraid Al-Khamisi den 3 sep. Jubileumsprogram 3 sep Välkommen att fira tillsammans med oss, Martina Haag och Duraid Al-Khamisi den 3 sep. Jubileumsprogram Den 31 augusti 1916 invigdes Jönköpings stadsbibliotek och den 1 september öppnades dörrarna

Läs mer

BIBLIOTEKET BJUDER NY PÅ NÄTET HÖGLÄSNING TRÄDGÅRDSKVÄLL FÖRFATTARAFTON. och mycket annat

BIBLIOTEKET BJUDER NY PÅ NÄTET HÖGLÄSNING TRÄDGÅRDSKVÄLL FÖRFATTARAFTON. och mycket annat BIBLIOTEKET BJUDER TRÄDGÅRDSKVÄLL FÖRFATTARAFTON NY PÅ NÄTET HÖGLÄSNING och mycket annat 24 SEPT (lör) kl. 18:30-20:00 Poesicafé (Laholms kulturnatt) Stadsbiblioteket.Ta tillfället i akt och läs upp dina

Läs mer

Hälsans hus. Herrgärdets Mötesplats. Månadsprogram oktober. MÅNADSPROGRAM Oktober

Hälsans hus. Herrgärdets Mötesplats. Månadsprogram oktober. MÅNADSPROGRAM Oktober MÅNADSPROGRAM Oktober Herrgärdets Mötesplats Hälsans hus 2015 Månadsprogram oktober Herrgärdets mötesplats Knutsgatan 2D Telefon: 021-39 03 06 Dagverksamhet: 021-39 03 06 Reception: 021-39 03 00 Restaurang:

Läs mer

Äntligen är det sportlov! Det finns massor av roliga aktiviteter att välja bland under hela veckan - även om det inte är snö. En del av aktiviteterna

Äntligen är det sportlov! Det finns massor av roliga aktiviteter att välja bland under hela veckan - även om det inte är snö. En del av aktiviteterna a k c e 8 V Sportlovsprogrammet 2013 Äntligen är det sportlov! Det finns massor av roliga aktiviteter att välja bland under hela veckan - även om det inte är snö. En del av aktiviteterna kräver föranmälan

Läs mer

Projektfinal 21-27 november 2015

Projektfinal 21-27 november 2015 Projektfinal 21-27 november 2015 Projektet Olika avtryck har genomförts i Arvika, Eda och Årjäng under åren 2013-2015. Arvsfonden har finansierat projektet och de samverkande organisationerna har varit

Läs mer

Program våren 2015. Utställningar på Lessebo bibliotek. Ny i Sverige. Vårens läsutmaning, TÄVLINGEN! Delta och vinn fina priser. Maj Barnens vårsalong

Program våren 2015. Utställningar på Lessebo bibliotek. Ny i Sverige. Vårens läsutmaning, TÄVLINGEN! Delta och vinn fina priser. Maj Barnens vårsalong Utställningar på Lessebo Januari Sadas Oljemålningar Februari Holmvalls fotoutställning Hemlösa Mars Marianne Nilsson April Alvesta konsthall Maj Barnens vårsalong Juni Ghassan Enad Juli Isabell Berthelsen

Läs mer

Äntligen dags för HÖSTLOV! 28 oktober - 3 november. Läslov på biblioteket

Äntligen dags för HÖSTLOV! 28 oktober - 3 november. Läslov på biblioteket Äntligen dags för HÖSTLOV! 28 oktober - 3 november Läslov på biblioteket Måndag 28/10 Elektroniskt musikskapande, kl 13.00-16.00. Ålder från 8 år. Workshop med David Engström. Gör en egen cool låt. Den

Läs mer

Vad vill du göra på din fritid?

Vad vill du göra på din fritid? Vad vill du göra på din fritid? Aktiviteter som kan anpassas efter dina behov hösten 2019 WWW.SUNDBYBERG.SE/FUNK Sidan 2 av 17 Vad vill du göra när du är ledig? Vad är du intresserad av? Vill du träffa

Läs mer

Höstlov Aktiviteter. Vecka 43/44 28/10-5/11

Höstlov Aktiviteter. Vecka 43/44 28/10-5/11 Grästorps kommun Höstlov 2017 Aktiviteter Vecka 43/44 28/10-5/11 Höstlovsprogrammet finns även på www.grastorp.se Evenemangskalendern har aktiviteter under hela året. LÖRDAG 28 OKTOBER Vi arrangerar en

Läs mer

Länssjukvården (LSV) Närsjukvården (NSV) (KLL-ombud, samverkansgrupp) (vakant) Vc Moheda KLL-styrelsen. PRC Ljungby KLL-styrelsen

Länssjukvården (LSV) Närsjukvården (NSV) (KLL-ombud, samverkansgrupp) (vakant) Vc Moheda KLL-styrelsen. PRC Ljungby KLL-styrelsen Regionalt Huvud KLL-ombud, Arbetsområde Del av länet Arbetsplats Namn Regionalt skyddsombud Gunilla Augustsson Huvudskyddsombud (ordförande KLL ordförande SFK, Central samverkan CSK, Akutcentrum) Länssjukvården

Läs mer

Katerina Janouch. Foto: Peter Knutsson. Kulturlördag 15 november. Kumla kultur

Katerina Janouch. Foto: Peter Knutsson. Kulturlördag 15 november. Kumla kultur Katerina Janouch. Foto: Peter Knutsson. Kulturlördag 15 november. Kumla kultur Program November december 2014 November Lördag 1 november kl. 18.00 Opera-Live från Metropolitan, New York Carmen Bizet Biljettpris:

Läs mer

Länssjukvården (LSV) Närsjukvården (NSV) Skyddsombud Barn- och ungdomskliniken Annsofi Bjereus Barn- och ungdomskliniken (se ovan)

Länssjukvården (LSV) Närsjukvården (NSV) Skyddsombud Barn- och ungdomskliniken Annsofi Bjereus Barn- och ungdomskliniken (se ovan) Regionalt skyddsombud, Huvudskyddsombud, samverkansgrupp 2014-04-01 (valda till 2015-03-31) Arbetsområde Del av länet Arbetsplats Namn Regionalt skyddsombud Vakant Huvudskyddsombud Ordförande KLL, Ordförande

Läs mer

Skurups bibliotek. Våren Tel:

Skurups bibliotek. Våren Tel: Skurups bibliotek Våren 2019 Tel: 0411-53 60 71 JANUARI Fredag 11 januari kl. 12.15 Digital kvart: informationssökning Lär dig söka information på internet. Bibliotekarien visar dig tre enkla tips för

Läs mer

Du kan även leta cirklar på vår hemsida genom a klicka på:

Du kan även leta cirklar på vår hemsida genom a klicka på: Hej! De a är en del av de studiecirklar ABF erbjuder i Ljungby med omnejd! Du kan även leta cirklar på vår hemsida genom a klicka på: Alla ABF Kronobergs arrangemang Där radas de senaste studiecirklarna

Läs mer

Program våren 2019 Sjöbo Bibliotek

Program våren 2019 Sjöbo Bibliotek Program våren 2019 Sjöbo Bibliotek Program för vuxna Språkträning Kom och prata svenska! Under språkträffarna tränar vi svenska tillsammans genom samtal. Träffarna passar bra för dig som antingen är ny

Läs mer

Välkommen till Seniorträffar

Välkommen till Seniorträffar Välkommen till Seniorträffar Hösten 2015 Seniorträffar i Partille Vill du prata med någon över en kopp kaffe? Eller kanske prova på sitt-gympa, gå en datakurs eller delta i en läsecirkel? Hjärtligt välkommen

Läs mer

Efter Jobbet MKB. Program Hösten 2015

Efter Jobbet MKB. Program Hösten 2015 MKB Efter Jobbet Program Hösten 2015 VI FINNS PÅ FACEBOOK www.facebook.com/mkbefterjobbet MKB efter jobbet vänder sig till dig i övre medelåldern. Genom våra aktiviter lär du känna Malmö, får utökade intressen

Läs mer

Assyriska Föreningen i Södertälje inviger sina lokaler

Assyriska Föreningen i Södertälje inviger sina lokaler Nr 114, oktober 2013 Assyriska Föreningen i Södertälje inviger sina lokaler Assyriska föreningen i Södertälje inbjuder alla till invigningen av nya Assyriska Kulturhuset. Invigningen firas med ett fullspäckat

Läs mer

Funka Varberg. Fritidsprogram våren 2019

Funka Varberg. Fritidsprogram våren 2019 Funka Varberg Fritidsprogram våren 2019 2 Innehåll Allmän information...4-5 19/1 Bokfika... 6 21/1 Funkisdrama... 8 25/1 Dans i Falkenberg... 9 10/2 Bowling på Bruket... 11 16/2 Ishockey Frölunda - Skellefteå...12

Läs mer

Aktiviteter i Eslövs kommun Vår och sommar 2008

Aktiviteter i Eslövs kommun Vår och sommar 2008 Aktiviteter i Eslövs kommun Vår och sommar 2008 AKTIVITETSHUSET KARIDAL Karidal är en mötesplats för kommunens alla pensionärer där alla är lika välkomna! På Karidal finns det möjlighet för dig att träffas

Läs mer

Mitt bibliotek Hösten 2014

Mitt bibliotek Hösten 2014 Mitt bibliotek Hösten 2014 För dig som är runt 1 till 13 år Tillhör:... BIBLIOTEKEN I MÖLNDAL Skaffa lånekort! Har du hittat till vår fina bokbuss? Kom och hälsa på! Det här är jag: Jag heter... Jag gillar...

Läs mer

Underlag till Trafikförsörjningsprogrammet

Underlag till Trafikförsörjningsprogrammet Region Kronoberg Underlag till Trafikförsörjningsprogrammet Bilaga 1 1 Innehåll Riket... 8 Folkmängd och befolkningstäthet 2013, länen... 8 Folkmängd och befolkningstäthet 2013, kommunerna... 9 Andel av

Läs mer

FRITIDSPROGRAM Februari 2013

FRITIDSPROGRAM Februari 2013 FRITIDSPROGRAM Februari 2013 Jon Boss och Lars Lerin förbereder utställningen på Sandgrund. Utställningen hänger där från 26/1-3/3. Se sidan 4. 1 FRITIDSAKTIVITETER FÖR DIG SOM BOR I KARLSTADS OCH HAMMARÖ

Läs mer

Nedan följer en sammanfattning av alla de idéer och synpunkter som presenterades.

Nedan följer en sammanfattning av alla de idéer och synpunkter som presenterades. Nätverksträff 2012-09-07 Äntligen! Sådan var känslan när ett 30-tal bibliotekarier möttes i Kultur i Västs lokaler i Göteborg. Litteraturkonsulent Gunnar Südow hade kallat till nätverksträff och tanken

Läs mer

Psalmtoppen - vi sjunger och poängsätter några av tidernas bästa psalmer tillsammans. Film: Den ofrivillige golfaren en komedi av och med Lasse Åberg

Psalmtoppen - vi sjunger och poängsätter några av tidernas bästa psalmer tillsammans. Film: Den ofrivillige golfaren en komedi av och med Lasse Åberg Kvartalsprogram Juli-september 2017 Kom In- en mötesplats för alla daglediga Stängt v.30,31 Juli v.27 Öppettider 11-15 måndag 3 juli 13:00-ca13:45 Film: Drottning Silvia, tisdag 4 juli onsdag 5 juli torsdag

Läs mer

5/10 1/11 Kulturmagasinet, Sundsvall. Poesiveckan. Månaden ut hade förskolor och skolor i Sundsvall en poesitsk utställning i biblioteket.

5/10 1/11 Kulturmagasinet, Sundsvall. Poesiveckan. Månaden ut hade förskolor och skolor i Sundsvall en poesitsk utställning i biblioteket. Rapport POESYFESTIVALEN I VÄSTERNORRLAND 2009 POESYFESTIVALEN I VÄSTERNORRLAND 2009 firades i år (v 41) för elfte året i rad. Denna gång i något ändrad form, inte längre en angelägenhet för enbart Härnösand

Läs mer

På tapeten i Svalöv. 20-29 oktober. Kulturveckan

På tapeten i Svalöv. 20-29 oktober. Kulturveckan På tapeten i Svalöv 20-29 oktober Kulturveckan 2012 HELA KULTURVECKAN PÅ BIBLIOTEKET Utställning Inlämnade konstverk till Kulturpriset 2012 Susanne Jardeback Ximena Narea Gunilla Lervik Cutileiro Mirra

Läs mer

Här kommer HÖSTENS Fritidsprogram 2015

Här kommer HÖSTENS Fritidsprogram 2015 Här kommer HÖSTENS Fritidsprogram 2015 FRITIDEN Hej! Här kommer Höst - programmet 2015. Bläddra igenom och du hittar säkert något du kan vara med på. Tänk på att anmäla er i tid. Thord Nilsson Tel: 0346-88

Läs mer

Plan för kulturen och biblioteken i Markaryds kommun

Plan för kulturen och biblioteken i Markaryds kommun 1 Plan för kulturen och biblioteken i Markaryds kommun Markaryds kommun har skrivit en plan om kulturen och biblioteken i kommunen. Planen beskriver hur kommunen vill att det ska bli och vad kommunen ska

Läs mer

AUGUSTI - SEPTEMBER 2016 Lunchbio 21 september - Bland män och får

AUGUSTI - SEPTEMBER 2016 Lunchbio 21 september - Bland män och får KULTUR I ALE AUGUSTI - SEPTEMBER 2016 Lunchbio 21 september - Bland män och får Bild från ifocus Sweden AB UTOMHUSBIO Tisdag 16 aug kl 21.30 Star Wars The force awakens Ta med dig snacks, filt, picknickstol,

Läs mer

Kommunbladet november 2013

Kommunbladet november 2013 Kommunbladet november 2013 Information från Norsjö kommun Nyheter om bredbands-nätet i Norsjö Det kommer att vara störningar i bredbands-nätet i Norsjö kommun på natten mellan onsdag och torsdag den 20

Läs mer

BARN OCH UNGDOMAR JÄRFÄLLA BIBLIOTEK VÅREN 2019 BARKARBY BIBLIOTEK. Alla bibliotekens program är kostnadsfria!

BARN OCH UNGDOMAR JÄRFÄLLA BIBLIOTEK VÅREN 2019 BARKARBY BIBLIOTEK. Alla bibliotekens program är kostnadsfria! BARN OCH UNGDOMAR JÄRFÄLLA BIBLIOTEK VÅREN 2019 BARKARBY BIBLIOTEK Familjelördag med tema snö Sagostund och pyssel med tema snö. När: Lördag 2 februari. Sagostund kl 13 och pyssel kl. 11-15. Fika till

Läs mer

Lördag den 3 september kl 13.00

Lördag den 3 september kl 13.00 Lördag den 3 september kl 13.00 En lundaprofil: kemiprofessorn C W Blomstrand Syskonen Anders och Ingegerd Blomstrand berättar om en av personerna i sin bok Får jag se dig åter ansigte mot ansigte? (Sekel

Läs mer