Av Bengt Jörnstedt. En gråkall marsdag 1968 visade sig en rymdfarkost på Nybroviken i centrala Stockholm.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Av Bengt Jörnstedt. En gråkall marsdag 1968 visade sig en rymdfarkost på Nybroviken i centrala Stockholm."

Transkript

1 B31 En värdig dam med ratt För Göran och Marina Gunneröd gick det ett rakt spår från Folkbåt till Maxi 77 till den B31 man nu seglar. En betydligt krokigare väg ledde på sin tid fram båten som blev självbyggarnas favorit och gjordes i tusen exemplar. Möt doldisen som reste sig ur askan efter M från yttre rymden; Seglings skribent var åsyna vittne när ridån gick upp för första akten. Av Bengt Jörnstedt En gråkall marsdag 1968 visade sig en rymdfarkost på Nybroviken i centrala Stockholm. Vanligt folk brydde sig inte särkilt, tyckte nog bara att det var ovanligt tidigt på säsongen. Förbisläntrande seglare, som jag själv, hajade däremot till och blev stående i stum beundran. Rymdskeppet hette Markant och liknade inget absolut inget annat i segelbåtsväg. För en segelbåt var hon, men av så futuristiskt slag att tankarna gick till en avlägsen framtid i yttre rymden. Det var överbyggnaden som gav henne det särpräglade, häftiga utseendet. Extremt strömlinjeformad, en kil som akterut övergick i en halvtransparent välvning. Och i sittbrunnen satt en ratt, dessutom, detta de stora båtarnas speciella attribut på en liten 30- fotare... Den urtidslånga träbåtsepoken hade ännu inte avklingat, plastbåtsboomen befann sig ännu i sin linda och så dyker det upp en båge direkt ur framtiden! För mig som just satsat på en långkölad Fingal, 60-talets svenska vinnarbåt, var åsynen av den fräna farkosten på Nybroviken en chockartad upplevelse här var man spöad redan på förhand, den saken var klar.

2 Men oron var obefogad. Och de förhoppningar som knöts till båten grusades snart. Suveränt moderna Markant visade sig vara en papperstiger. Hon var inte ens försedd med delat lateralplan, även om kölen med rodret i akterkant var ganska kort. Hon hade faktiskt full huggning med att matcha gamla Fingal Hon var för kort i vattenlinjen och hade inget släpp i aktern, minns Tom Sifvert, som på den tiden var firmaförare för Söderberg Marin med uppgift att segla Markant till segrar. En omöjlig uppgift även för en svensk mästare i Snipe, och redan samma höst fick Tom Sifvert en annan jobbeskrivning: projektchef för Markant 70, raketsteg nummer två och en båt med betydligt mera krut i. Konstruktören Bruno Boström på västkusten ritade ett helt nytt och snabbare skrov, men behöll det spektakulära däcket. På så vis skapades prototypen till en båt som snart skulle spridas över hela landet: B31. B31 skulle bli en av de stora klasserna, det har byggts ett tusental båtar. Ändå är hon lite av en doldis, överskuggad av den tidens rubrikskapande 30-fotare med Scampi och Ballad i spetsen. Delvis beroende på att B31 från början till slut var en självbyggarbåt; den stod inte på mässor, fanns inte i annonser.

3 Rymdskeppet från Nybroviken, här i grågrönare nejder, Markant kom 1968 och väckte uppståndelse med sin fräna design. Efterföljaren Markant 70 fick samma däck, men ett helt nytt skrov och låg till grund för B31 MkI. Att det ändå blev tusen självbyggen är anmärkningsvärt. Det betyder också att du som är spekulant på en begagnad B31 kan hitta båtar med högst skiftande finish och kvalitet. Några som hittade ett prima exemplar är Göran och Marina Gunneröd på Tjörn. Vi lät göra en besiktning före köpet, och besiktningsmannen tyckte att det var en av de finare B 31:or han sett, berättar Göran. Det stämmer säkert. Finishen är utmärkt, träinredningen vällackad och prydlig, en klart inbjudande båt. För Gunneröds är den tredje båten, man har gått den inte ovanliga vägen via Folkbåt, familjebildning med hus och (tre) barn, därefter

4 en Maxi 77 för att prova på segling igen. Det kändes utmärkt, men gärna med en ett nummer större båt; en bra cruiser i 30-fotsklassen med goda seglingsegenskaper Gunneröds fastnade för en B31 MkII. Ja, båtens brokiga historia omfattar inte bara två olika Markant-varianter, det finns faktiskt två versioner också av slutprodukten B31. Låt oss ta det från början. Fria idéer bakom Markant Konstruktören Bruno Boström hade i slutet av 60-talet gjort sig bekant för Magnifik Midget, en tilltalande 7-meters minihavskryssare i plast. Den byggde på en prototyp i trä som Boström tidigare ritat till sin bror. Magnifik Midget kom 1965 och såldes ganska framgångsrikt av Söderberg Marin i Stockholm satte bröderna Ulf och Bengt Söderberg ett exemplar av Magnifiken i händerna på ett par unga jolleseglare av elitkaliber för att vinna lagrar på kappkapptenskroppen såg inte harmonisk ut, det syntes lång väg. Även akterpartiet var skarpt V:at, utan den fyllighet och flacka kurva man gärna vill

5 se i häcken på en segelbåt. Markant hade inte delat lateralplan, men kölen, som var bredare nertill än upptill, var ganska kort för att vara lång. Rodret satt därmed ovanligt långt fram och båten blev svårstyrd. Markant var helt enkelt en märklig hybrid mellan lång- och fenkölsbåt. Hon var inte det ena, men heller inte det andra. Man får komma ihåg att skrovformerna var utsatta för ett ganska omfattande, delvis regelstyrt experimenterande under den här brytningstiden mellan gammalt och nytt. Alla sammanhang om fart och form stod inte helt klara, man befann sig i en trial-anderror- period. När Markant underpresterade tog söderbergarna till ett radikalt grepp: Man bytte helt enkelt skrov på båten. Det hade faktiskt Bruno Boström redan gjort nere på västkusten. En kund som egentligen beställt en Markant hade ångrat sig, men var fortfarande lockad av det tuffa däcket. Boström ritade då ett helt nytt och betydligt modernare skrov. Nu var lateralplanet seglingsbanorna; John Edward Johnson och Bosse Långrygg Ahlström var därmed bland landets första firmaförare i segling (först var Sven Hellström, Peter Norlin m fl som under de här åren fick kampanja Fingal åt konstruktören Knud H Reimers). Man ställde t o m upp i Quarter Ton Cup i Holland och låg ute på Nordsjön och dammade med den pyttelilla Magnifiken! Det här var samma år som Söderberg Marin lanserade Markant, en storasyster till Magnifik Midget och också hon med firmaförare vid rodret. Bruno Boström, som under de här åren arbetade full tid som båtkonstruktör med eget designbolag, ritade den nya båten. Ett kuriosum i sammanhanget är att pluggen till formarna byggdes av en ung man vid namn Christoph Rassy, som just börjat prova sina vingar som egen båtbyggare nere på västkusten.

6 Dessvärre visade sig Markant inte vara en lika bra seglare som lillasystern. Bruno Boström hade lite fria idéer han trodde på, men det låg kanske för mycket teoretiserande bakom båten, tror Bengt Söderberg idag. Den V-formade, ganska djupa undervatkapptenskroppen såg inte harmonisk ut, det syntes lång väg. Även akterpartiet var skarpt V:at, utan den fyllighet och flacka kurva man gärna vill se i häcken på en segelbåt. Markant hade inte delat lateralplan, men kölen, som var bredare nertill än upptill, var ganska kort för att vara lång. Rodret satt därmed ovanligt långt fram och båten blev svårstyrd. Markant var helt enkelt en märklig hybrid mellan lång- och fenkölsbåt. Hon var inte det ena, men heller inte det andra. Man får komma ihåg att skrovformerna var utsatta för ett ganska omfattande, delvis regelstyrt experimenterande under den här brytningstiden mellan gammalt och nytt. Alla sammanhang om fart och form stod inte helt klara, man befann sig i en trial-anderror- period. När Markant underpresterade tog söderbergarna till ett radikalt grepp: Man bytte helt enkelt skrov på båten. Det hade faktiskt Bruno Boström redan gjort nere på västkusten. En kund som egentligen beställt en Markant hade ångrat sig, men var fortfarande lockad av det tuffa däcket. Boström ritade då ett helt nytt och betydligt modernare skrov. Nu var lateralplanet delat, med fenköl och friliggande roder (med skädda framför) och uppenbart influerat av Sparkman&Stephens och deras svenskbyggda IW31, som kommit Det var detta skrov, byggt i trä, som blev prototyp också för Söderbergs Marins nya variant av Markant, som, med tanke på det snart stundande nya decenniet, fick tillägget 70. Men Markant 70 kunde faktiskt ha blivit en helt annan båt, berättar Tom Sifvert. Minnet får honom att både le och skaka på huvudet. Vi satt på Ulfs kontor när Peter Norlin kom in och visade en rätt tafflig ritning på en ny båt. Vi hade inte kommit så långt i processen då, men både Ulf och jag tittade på varann och tyckte att Markant 70 var bättre.

7 Den båt Peter visade oss var Scampi... Det var ett nej tack i klass med de skivbolagsdirektörer som nobbade de tidiga Beatles. Så satte vi igång med att bygga den första Markant 70. Jag var projektanställd och vi höll till i en lada utanför Luleå, berättar Tom Sifvert. Det här var typiskt för de Klondyke-år som inledde plastbåtsboomen; bygga båtar kunde man plötsligt göra precis var som helst, alla gamla traditioner var som bortblåsta tack vare det nya undermaterialet. I Luleå fanns Arlaplast, som byggde L28 på den här tiden. Man använde Markants däck, men sittbrunnen lades ut lite akteröver för att passa det nya skrovet med dess fylligare akterparti. Markant 70 debuterade sommaren Nu var det en helt annan båt, och hon vann en del seglingar. På västkusten tog hon en andraplats i Skaw Race. Markant 70 ställde upp också i Half Ton Cup, men hon mätte egentligen för lite och kunde aldrig riktigt mäta sig med det övriga svenska halvtonnargardet.

8 Efter ett par år avslutades Markant 70- projektet. Söderberg Marin såg ingen kommersiell framtid för båten, det var svårt att konkurrera om själarna med en båt som hamnade i skuggan av lite snabbare och mer namnkunniga 30-fotare. Och det var kanske lika bra, för därmed bäddades det för en helt annan karriär för Boströms skapelse hon blev det populära halvfabrikatsbygget B31. B31-klubbar kapade priserna Bland alla svenskar som gick i båttankar den här tiden fanns västkustseglaren Jens Grandinsson och tre av hans kompisar. Jens ägde en Magnifik Midget, men ville ha en större båt. Vi funderade på om vi skulle rita och bygga en båt själva, men så dök det upp ett alternativ, berättar han för Segling. Jens Grandinsson är bilkonstruktör till yrket och hade i några år jobbat en del ihop med äldre kollegan Bruno Boström: Jag var anställd där en kort tid, men för det mesta var jag med och ritade kvällar och nätter. Jens var alltså väl bekant med Bruno Boström och dennes båtar när han fick anledning att vara med och ändra ödets gång. - Det var 1971, och det visade att någon hade köpt Markants formar av Söderberg Marin. Tanken var att genom en grupp intresserade båtköpare sälja halvfabrikat på Markanten. Men med min kunskap om Markant och möjligheterna att få ett annat skrov, plus det faktum att den lilla intresseskaran köpare insåg vad initiativtagaren skulle tjäna på affären, så blev det revolt. Då låg formarna till Markant redan hos Runnbåt AB i Borlänge.

9 Vid det laget hade Söderberg Marin lagt ner också Markant 70-projektet, och det blev i princip denna båt Jens Grandinsson, hans tre kamrater, samt intressegruppen bakom Markant, valde för sitt självbygge. Vi fick hyra den träbåt som Bruno ritat 1968, prototypen till Markant 70, och göt av det skrovet uppe hos Runnbåt. Och så använde vi Markants däck, säger Jens. I takt med att den första beställargruppens projekt som kom att kallas B31 efter Boström konkretiserades växte intresset bland vänner och bekanta. Vi var tjugofyra likasinnade som bildade den första B31-klubben med målet att segla egen båt sommaren Varje medlem hade sin särskilda uppgift i upphandlingen; man skulle förhandla med leverantörer, föreslå val och komma till beslut inom klubben.

10 Bruno Boström var vid denna tid anställd på Sagitta Båtvarv i Danmark, och vi kom överens om att jag skulle ta uppdraget att specificera alla detaljer som skulle vara med samt rita de som var specifika för B31 så att vi kunde söka offert från alla leverantörer. Efter konstruerandet sändes alla original till Bruno. Medan Jens Grandinsson ritade var det andra klubbmedlemmar som såg till att B31:an fick rigg, segel, motor, inredning, beslag, med mera. Plastjobbet sköttes av Runnbåt AB, som ägdes av Yngve Gustavsson. Vi ville ha en ansvarig som stod för styrka av skrov, däck och köl sammansatt, varför Runnbåt AB köpte byggrätten för B31 av Bruno Boström. Och vi köpte varsitt halvfabrikat från Runnbåt AB för kronor. De 24 första båtarna levererades en i veckan med start i slutet av augusti 1972, berättar Jens Grandinsson. Redan vid sjösättningen av den första båten våren 1973 hade projektet fått mer luft under vingarna. En båtägare i Stockholm, Leo Pergament, hade börjat skriva till tidningar om B31 och förmedlade information till nyfikna seglare. Det bidrog till den stora efterfrågan. Tänkbara kunder kom i stora grupper för information i de större städerna. Själva köpet fastlades i samband med uttag med låg handpenning av postförskott som innehöll avtal, levaranstid, ritningar, specifikationer och lite bygginfo, samt namn och adress till övriga medlemmar i den B31 klubb som köparen tillhörde. Och alla som köpte en båt verkade för att pusha på ännu mer.

11 B31 såldes nu som halvfabrikat till, fortfarande, mycket låga kronor. Ett par år senare var priset uppe i kr. Fullt utrustad med rigg, segel, motor och beslag kostade hon drygt det dubbla. Tack vare självbyggarnas inköpsklubbar kunde priserna pressas hårt i kraft av den mängd som beställdes. Björn Westman på Roslagssegel minns vilken oerhörd power B 31-klubbarna hade: De begärde in offert på 50 uppsättningar segel från olika segelmakare. Till och med Ted Hood kom över för att försöka sälja segel till dem! Amerikanen Ted Hood var världens obestridde segelmakarguru vid den här

12 tiden. Att ha Hoods smalpanelade segel var det finaste en seglare kunde tänka sig, ett verkligt adelsmärke, och att Teddan själv pallrade sig över Atlanten för att snacka segel med 50 svenska hembyggare... ja, det var ungefär som om Madonna skulle komma hit och PR-turnera ute i landsortens kommunala musikskolor. Här i Sverige uppvaktade B31-klubbarna bl a Seldéns. Vi i första gänget valde master från Seldéns, men sektionen var i tyngsta laget varför grupp två på 50 båtar köpte Pelle Petterson-master våren Men då det kom en mer passande sektion från Seldén blev detta den vanligaste masten på B31, berättar Jens Grandinsson. Det sitter inombordare i alla B31, och man kan ju tänka sig hur djupt motortillverkarna bockade sig för att nå ner till en lagom låg nivå på offerten. Så mycket som 50 beställningar på en gång var visserligen ovanligt, men stycken förekom ofta. Totalt sett kom Runnbåt att tillverka närmare tusen båtar under de tio år B31: an byggdes. Från 1975 hade Runnbåt legotillverkning av B31 i halvfabrikat hos danska Star Boats i Stenlöse, med leveranser till kunder i Tyskland, Danmark och Skåne. Ja, B31:an blev verkligen självbyggarnas favorit.

13 Känns tung och trygg Men numera gör man som Gunneröds, man köper en färdig, begagnad båt. Hon är ingen racer, men hon seglar rätt hyfsat. Och hon är lättseglad, har

14 inga konstigheter för sig, säger Göran. Samtidigt menar han och andra B31-ägare att man måste lära sig hennes beteende och bästa trim för att locka fram det sista i prestandan. Med ett LYS-tal på 1,06 ligger hon snäppet under de gamla halvtonnarna prestandamässigt (Scampi har 1,09, Ballad 1,08, Mistress 1,07). Hon är rätt begynnelsevek, men lägger sig med värdighet och är klart slutstyv. Är lite skeppig, känns tung och trygg. Det är klar skillnad mot Maxi 77: an, som var mer jollelik. Men hon är inte tungstyrd, balanserar väl, menar Göran. Deplacementet är ca 3,5 ton, och det är där någonstans båtarna börjar kännas stora. Kölen sticker 1,70, vilket är åt det djupare hållet för den här båtstorleken och förstås bidrar till styvhet och lateralplan. RORCbulan över vattnet stöttar också upp båten när det börjar luta. Det förekommer en del olika uppfattningar om kölvikten på B31, en uppgift säger ca 1500 kilo, en annan 1700 kilo. Båda stämmer. Av de första 24 beställarna var det några som ville ha mer vikt i kölen, så vi provade ut ett 200 kilo tyngre alternativ, berättar Jens Grandisson, som själv föredrog den lättare varianten: Jag tycker det är bättre att påverka krängningen med seglen än att tynga ner båten. Hon var ju hyfsat slutstyv även med den lättare kölen. Under många år fanns bägge kölalternativen kölalternativen tillgängliga, men mot slutet av tillverkningen gjordes bara den tunga kölen. Göran Gunneröd påpekar att hon gärna vill ha ha vind. I svag vind är det inte samma skjuts, menar han. B31 har det tidiga 70-talets vanliga masttoppsrigg, med stor genua och ganska litet storsegel. Genuan använder man upp till ca 7 m/s, och då är det en del att dra runt i slagen. Men här har man en av poängerna med rattstyrning, som ju lämnar brunnen öppen för den som skotar ingen rorkult i vägen. Ofta sköter Göran den ganska tunga

15 genuan medan Marina får styra. Jag tycker att det är mycket lättare att styra med ratt än med rorkult, tycker hon. Efter en viss inkörningsperiod pinnen sitter i ryggmärgen har också Göran vant sig vid kringlan. Jag tycker det är väldigt trevligt med ratt, man är här bak för sig själv, alla andra är ur vägen. Och vill man segla båten själv kan man använda spinnakervinscharna till genuan. Numera har kompassen på piedestalen bytts ut mot en sjökortsplotter, och vid navigeringen i bohuslederna är det bara att sänka blicken ner mot skärmen för att ha allt serverat. Och vid motorgång sitter backslaget bekvämt till på piedestalen. Även om B31 breddades lite i brunnen är båten fortfarande ganska smal här bak, på gott och ont. Man sitter stadigt, medan det i stående ställning är i nättaste laget mellan framkant aktertoften och ratten. En nackdel med rorsmansplatsen längst akterut är att flytläget påverkas negativt. Som så många båtar från åren kring 1970 är B31 jämförelsevis bred midskepps (och har t o m en utbuktning i skrovet på bredaste punkten, en s k RORC -bula efter mätregeln med samma namn). Stor bredd premierades d v s ansågs långsamt och gav lägre mätetal och den mättes ungefär mitt på friborden. Det var därför Scampi fick sitt berömda slag just här. Likaså kostade det att ha ett brett, bärigt akterparti, därför blev RORC- och IOR-båtarna smala i häcken. Och därmed blev de också känsliga för vikt här bak, inte minst B31 med rorsman bakom ratten. För att försöka kompensera detta har många B31- ägare placerat vattentanken längst framme i fören, familjen Gunneröd har även avloppstanken till toan här framme. Hon vill gärna ha lite tyngd i förskeppet, det är bra med full vattentank i fören, säger Göran. Den här lösningen är acceptabel vid inomskärssegling, men ger en tydlig, bromsande gunghästeffekt vid motsjö till havs eller på större fjärdar; 150 liter

16 vatten i fören motsvarar ju två vuxna personer framme på fördäck. Mk I och Mk II Göran och Marina Gunneröd har båt nr 757, som lämnade varvet i slutet av 1977 och stod färdig ett par år senare. Det är därmed en MkII-modell, som är den mest efterfrågade. MkII började byggas 1976, då man gjorde en ny plugg till däcket. Den största synliga skillnaden är att Markantens signum, den halvtransparenta huven, togs bort på Mk II. Den såg elegant ut men hade flera nackdelar. Man satt illa längst framme i brunnen, och det var svårt att ta sig upp och ner i båten utan en vanlig skjutlucka, något som blev standard på MkII. På MkI ansågs sittbrunnen i minsta laget, liksom ståhöjden under däck. På nya versionen flyttades sittbrunnssargarna utåt sidan vilket gav större bredd. Däcket höjdes med en valdäcksliknande konstruktion där yttersta delen snedställdes och blev som ett slags förhöjning av skrovet. Dessutom fick båten en mindre överbyggnad, där det placerades sidorutor för att få ljusinsläpp nu när plasthuven var borttagen. Under däck blev det mer takhöjd, och det blev också lättare att ta sig in i stickkojen om styrbord. Allt detta har gjort B31 MkII luftigare och bekvämare. B31:ans däck är i sandwich, skrovet i enkellaminat. Ett par längsgående balkar på varje sida fungerar som förstyvningar, en utmed skrovsidan och en utmed kölsvinet. Något basinrede i plast finns inte i B31, vilket betyder att alla längsoch tvärgående skott är plastade till skrovet. Skotten bildar ett fackverk som gör båten vridstyv. Dessutom är det lätt att komma åt överallt, till skillnad från många båtar med basinreden. Gunneröds båt är snustorr i kölsvinet. Kölen är vinglasformad upptill, med en bred fläns som ger en ovanligt stor anliggningsyta mot skrovet och sitter med en bultrad utmed varje sida, förutom fem kraftigare bultar i mitten en liknande infästning får man leta efter. När B31-byggarnas stora offertrundor pågick var det uppenbarligen Yanmar som erbjöd lägsta priset, för det är 12-hk motorer av det fabrikatet som sitter i de

17 flesta båtarna. Rätt underhållna är de fortfarande i bra trim. Jag bytte topplocket förra vintern, det är det känsliga om den är sjövattenkyld, säger Göran. Närmare kronor kostar den operationen, inklusive nya packningar, oljerör, termostater, m m. B31:ans mast är genomgående, vilket är ganska ovanligt på båtar av den här storleken. För styrkan är det bra maströret får en gynnsammare knäcklängd men det gäller att täta kring däck. Och lite vatten letar sig ju alltid in via skivgatt och öppningar upptill på masten. Masterna har enkla spridare, bakåtsvepta undervant och inre förstag. Det gör riggen enkel att ställa in. På häckstaget bör man gärna ha någon form av sträckare för att kunna reglera förstagsspänningen en smula.

18 Stor pris-spridning Gunneröds seglar sin båt med tre barn mellan 10 och 15 år. Det funkar, det tycker vi. Det är fem kojer, säger Göran. Äldsta barnet har fått stickkojen, de yngre huserar i förpiken, Marina och Göran sover i salongen.

19 Inredningen har traditionell 70-talskaraktär, med toa mellan huvudskottet och dubbelkojen i fören, samt ett mindre navbord vid stickkojen mitten emot pentryt. Det här var det vedertagna sättet att inreda segelbåtar före de höjda fribordens och breda häckarnas tid som inleddes senare under 80-talet och öppnade för de rymliga akterkabinerna. På en del B31:or spegelvändes inredningen, och det förekommer naturligtvis många andra detaljavvikelser med tanke på alla byggda båtar. Det finns gott om stuvplats ombord, med bl a stora hyllor i förpiken och garderob mitt emot toan. Om man bortser från ratten är B31 i allt väsentligt en typisk 70-talsbåt. Prismässigt ligger hon nästan i nivå med de andra halvtonnarna kring 30 fot, men med en lägre nedre gräns. Jag har sett allt från till för den dyraste, säger Göran Gunneröd. Den spridningen är begriplig av flera anledningar: B31 byggdes under mer än 10 år, och det är skillnad på en båt från tidigt 70- tal och en från tidigt 80-tal. Det påverkar priset. Hon byggdes i två versioner, MkI och MkII, där den senare erbjuder större bekvämlighet och utrymmen. Med ett tusental båtar byggda av idel gör-det-självare så finns det lika många variationer i kvaliteten. Plastkvaliteten i skrov och däck ska emellertid inte variera; ingen kund plastade sin båt själv, man köpte däck, skrov och köl färdigt monterat av Runnbåt. Och som vanligt gäller att en båt med renoverad motor, fräscha segel, dito dynor, etc. kan vara värd åtskilliga tiotusen kronor mer än systern utan dessa företräden. Gunneröds hade lyckan att hitta ett mycket fräscht exemplar, och de har all anledning att vara nöjda med sin fina B31.

20

Ganska sent i livet följde Arne Arksund i pappa Carl Anderssons båtbyggarspår. Resultatet blev Amigobåtarna, där vi tittar närmare på 27:an.

Ganska sent i livet följde Arne Arksund i pappa Carl Anderssons båtbyggarspår. Resultatet blev Amigobåtarna, där vi tittar närmare på 27:an. Ganska sent i livet följde Arne Arksund i pappa Carl Anderssons båtbyggarspår. Resultatet blev Amigobåtarna, där vi tittar närmare på 27:an. Av Bengt Jörnstedt Birger Martinsson i Eskilstuna är en seglare

Läs mer

Segling provseglar Fabola Campus 7.4

Segling provseglar Fabola Campus 7.4 Segling provseglar Fabola Campus 7.4 Sittbrunnen erbjuder gott om plats för hela familjen, och rorsman har från sin position fin kontroll på seglingen och omgivningen. Nya 7.4 är störst hittills i Fabola

Läs mer

Hon brukar nämnas i samma andetag som Ballad och Scampi. Kanske är hon inte riktigt lika namnkunnig som dessa eftersom hon com

Hon brukar nämnas i samma andetag som Ballad och Scampi. Kanske är hon inte riktigt lika namnkunnig som dessa eftersom hon com Hon brukar nämnas i samma andetag som Ballad och Scampi. Kanske är hon inte riktigt lika namnkunnig som dessa eftersom hon com in på scenen sist. Men fort gick hon, comfortabel var hon dessutom. Därmed

Läs mer

we put salona 38 on the start line

we put salona 38 on the start line on focus we put salona 38 on the start line I slutet av mars tog vi oss till Kroatien för att besöka Salona Yachts och kappsegla en fabriksny Salona 38. Varvet ligger strax utanför Split i Solin inte långt

Läs mer

Jag ville egentligen ha en Linjett 32 men hade inga pengar. Och så ville jag ha fraktionsrigg och blyköl, och då blev det Omega 28, säger Lars.

Jag ville egentligen ha en Linjett 32 men hade inga pengar. Och så ville jag ha fraktionsrigg och blyköl, och då blev det Omega 28, säger Lars. Omega 28 tillhör de båtar där prestanda ingick i designerns uppdrag. Samtidigt förpliktade företagsnamnet Familjebåtar AB. Att det blev en bra mix av fart och boende intygar de ägare Segling träffat. Av

Läs mer

Hallberg Rassy 34 / 2001

Hallberg Rassy 34 / 2001 Hallberg Rassy 34 / 2001 Hallberg Rassy 34 / 2001 Allmän beskrivning Info Hallberg Rassy 34 är en mycket trivsam och välbyggd båt som erbjuder goda seglingsegenskaper och hög komfort till sjöss, i hamn

Läs mer

Av Bengt Jörnstedt. Hon går som ett tåg, det är en fantastisk båt att segla, säger Jonas Fridholm i Stockholm.

Av Bengt Jörnstedt. Hon går som ett tåg, det är en fantastisk båt att segla, säger Jonas Fridholm i Stockholm. För många är Carreran en drömbåt. Racig, flushad, snabb. Alltför extrem tycker de som blir omseglade. Med inredning som en gymnastiksal, förmodligen. Men skenet bedrar. Hon är enkel att segla och har full

Läs mer

Full fart framåt har alltid varit målet för lilla tuffa X-79, som nu tycks gå mot en ny vår. Av Bengt Jörnstedt

Full fart framåt har alltid varit målet för lilla tuffa X-79, som nu tycks gå mot en ny vår. Av Bengt Jörnstedt Full fart framåt har alltid varit målet för lilla tuffa X-79, som nu tycks gå mot en ny vår. Av Bengt Jörnstedt Det finns typiska 'genombrottsbåtar', sådana som gav skjuts åt en framgångsrik konstruktörskarriär

Läs mer

En kort presentation av ALBIN BALLAD

En kort presentation av ALBIN BALLAD En kort presentation av ALBIN BALLAD Balladen är en populär och tidlös skönhet i mer än 20 länder och den har tillverkats i fler än 1500 exemplar. Ballad - havskryssaren som nu även är klassad som "oceangående"

Läs mer

sporthotel dehler 38c

sporthotel dehler 38c Text och foto SEARCHMAGAZINE sporthotel dehler 38c snygg tysk design, smarta lösningar och Fina seglingsegenskaper Nya Dehler 38, designad av Judel/Vrolijk, har fått många att höja på ögonbrynen. Båten

Läs mer

skarpa ändskepp är balanserad och estetiskt tilltalande - ge en spetsgattad båt ett nätt språng och det blir garanterat en vacker och charmig båt.

skarpa ändskepp är balanserad och estetiskt tilltalande - ge en spetsgattad båt ett nätt språng och det blir garanterat en vacker och charmig båt. Danske Peter Bruun gick sin egen väg när han ritade sin kvartett med spetsgattade 'valbåtar', inspirerade av moder natur. Lilla Späckhuggaren kom först, med en robust klassisk skrovprofil mellan fenan

Läs mer

Den nordiska Folkbåten

Den nordiska Folkbåten Den nordiska Folkbåten Foton: Berth Höjer Kappsegling Den Nordiska Folkbåten är idag en av Europas mest aktiva kölbåtsklasser när det gäller kappsegling Folkbåten har blivit en klassiker som de senaste

Läs mer

TIISKERI Båtar för sjöfolk

TIISKERI Båtar för sjöfolk TIISKERI Båtar för sjöfolk Svensk representant Sjöbjörn i smoking Tiiskeri är byggd för tuffa tag utan att för den skull vara råbarkad. Mycket möda har lagts ned på att skapa en vacker miljö inombords

Läs mer

Varför djupare V-botten och större motor

Varför djupare V-botten och större motor Varför djupare V-botten och större motor Det är ofta mycket stort avstånd mellan tillgänglig kunskap och dess tillämpning i produktion och handel. Det cirkulerar många helt ogrundade slutsatser som kan

Läs mer

Nicander 40' Designed and built in Sweden

Nicander 40' Designed and built in Sweden Nicander 40' Designed and built in Sweden Nicanders Båtvarv AB Lysekil, Sweden Nicander 40' Standardspecifikation 2 850 000 SEK inkl. moms Längd 12.20 m Längd, vattenlinje 11.00 m Bredd 3.30 m Djupgående

Läs mer

Utrustning mm. Jeanneau Sun Odyssey 37.1, 1996

Utrustning mm. Jeanneau Sun Odyssey 37.1, 1996 Utrustning mm. Jeanneau Sun Odyssey 37.1, 1996 Fri prövningsrätt gäller vilket innebär att säljaren har rätt att välja vem som skall förvärva båten oaktat vilka bud som kommer in. Säljes genom Båtagent

Läs mer

STÅR IPS PALL? IPS INUDREV TEST IPS. Carl Richardson Motorboats Monthly/ IPC+Syndication Översättning Leif A. Sandberg

STÅR IPS PALL? IPS INUDREV TEST IPS. Carl Richardson Motorboats Monthly/ IPC+Syndication Översättning Leif A. Sandberg TEST IPS IPS STÅR IPS PALL? För första gången: Volvo Pentas IPS-drev utmanar den raka axeln och det konventionella drevet på lika villkor. Klarar IPS de höga förväntningarna? Carl Richardson Motorboats

Läs mer

Forbina design. Om Forbinabåtar

Forbina design. Om Forbinabåtar Om Forbinabåtar Forbinabåtar och Göran Forsberg har i 25 år försett Sverige och Skandinavien med moderna och rymliga familjebåtar. Nyvinningar har gjorts med ett breddat produktprogram, med modeller som

Läs mer

Nov 2008. Alla ombord

Nov 2008. Alla ombord Nov 2008 Alla ombord 10 ord från Vasamuseet I denna mapp finns konstiga ord. De handlar om skeppet Vasa. Förbered dig på att komma till museet genom att lära dig några av orden. Varje ord förklarar vi

Läs mer

Båten. Våran båt modell

Båten. Våran båt modell Båten Våran båt modell Vassbåten är bland dom äldsta båtarna som funnit tillsammans med flottar och kanoter. Båtar är inte den första farkost som människan konstruerat för att färdas över vatten. Det var

Läs mer

Nautic Yacht Båtförmedling

Nautic Yacht Båtförmedling Hej! Kul att du är intresserad av att köpa båt via oss på Nautic Yacht AB. Vi har arbetat med internationell båt förmedling i flera år och har en stor erfarenhet av att hjälpa kunder till en bra och säker

Läs mer

Katamaran eller enskrovsbåt?

Katamaran eller enskrovsbåt? 2008 Katamaran eller enskrovsbåt? ScandiMarine Ltd. 4/5/2008 Katamaran eller enskrovsbåt? En objektiv, och en smula subjektiv skrift om fördelarna med en katamaran jämfört med enskrovsbåtar. Här pratar

Läs mer

Trim och annat gott En artikel av Søren Andresen DEN 93. Fritt översatt av Sven Gester till svenska

Trim och annat gott En artikel av Søren Andresen DEN 93. Fritt översatt av Sven Gester till svenska Trim och annat gott En artikel av Søren Andresen DEN 93 Fritt översatt av Sven Gester till svenska Börja så här Börja med att sätta riggen på båten, montera vant och sätt häckstaget lite grovt. Mast lutning

Läs mer

Öregrunds Båtklubb Regler för användning av klubbens C55a

Öregrunds Båtklubb Regler för användning av klubbens C55a Öregrunds Båtklubb Regler för användning av klubbens C55a 1.Regler för lån av C55an 2.Tekniska Data 3.Handhavande av köl 4.Riggning/Segelsätttning 5.Hårdvindstips 6.Spinnaker sättning 7.Checklista 8.Handhavandekurs

Läs mer

Utmanar de. Test i. Buster Magnum M5. Femte generationens Buster Magnum är här. Nya Magnum M5 är starkare, snabbare och hårdare än någonsin förr!

Utmanar de. Test i. Buster Magnum M5. Femte generationens Buster Magnum är här. Nya Magnum M5 är starkare, snabbare och hårdare än någonsin förr! Test i Buster Magnum M5 Utmanar de Text Mikael Mahlberg Foto Mikael Mahlberg, Buster Femte generationens Buster Magnum är här. Nya Magnum M5 är starkare, snabbare och hårdare än någonsin förr! 16 t t Med

Läs mer

44 DAGENS BÅTAR. Vector 23 MC Vector 23 FC

44 DAGENS BÅTAR. Vector 23 MC Vector 23 FC 44 DAGENS BÅTAR Vector 23 MC Vector 23 FC Snabbast i skärgården Samma skrov helt olika sjöegenskaper. I närmare 50 knop testade vi två olika fartvidunder från Vector och fick två helt olika resultat. text:

Läs mer

Att styra efter kompassen

Att styra efter kompassen Att styra efter kompassen Om du tittar på båtens kompass kan du se ett styrstreck. Ser du styrstrecket på er kompass? Svänger du med båten så snurrar skivan med de olika gradtalen, siffrorna, på kompassen.

Läs mer

Svenska Kryssarklubben Bottenhavskretsen

Svenska Kryssarklubben Bottenhavskretsen Svenska Kryssarklubben Bottenhavskretsen KUSTSTRÄCKANS STÖRSTA OCH MEST AKTIVA BÅTKLUBB BOTTENHAV V SKRETSEN Vi är en lokal krets inom Svenska Kryssarklubben. i gör skärgården mer tillgänglig. Vi placerar

Läs mer

Rent Skrov - Rent Hav - Rent Samvete

Rent Skrov - Rent Hav - Rent Samvete 1 Problemet med marin påväxt En obehandlad yta som sänks i havsvatten kommer redan efter några minuter att drabbas av marin påväxt. Påväxt ökar farkostens friktion i vattnet. Ökad friktion leder till ökad

Läs mer

Bättre betyg. Inredningar för utbildning.

Bättre betyg. Inredningar för utbildning. Bättre betyg Inredningar för utbildning. Vilket betyg vill du själv få av lärare och elever? När vi talar om betyg inom utbildning är det oftast i en och samma riktning. Det är skolan och lärarna som ger

Läs mer

Linköpings- pirken ett symmetriskt mästerverk. Av Björn Borg

Linköpings- pirken ett symmetriskt mästerverk. Av Björn Borg Linköpings- pirken ett symmetriskt mästerverk. Av Björn Borg Jag träffade upphovsmannen av Linköpingspirken, Börje Nilsson, en vacker sommardag hemma i hans trevliga lägenhet i södra Linköping. När vi

Läs mer

Svenska S 30 förbundet KLASSBESTÄMMELSER. för. S 30-Classic

Svenska S 30 förbundet KLASSBESTÄMMELSER. för. S 30-Classic Svenska S 30 förbundet KLASSBESTÄMMELSER för S 30-Classic 1993 KLASSBESTÄMMELSER FÖR SVENSKA SEGLARFÖRBUNDETS ENTYPS SKÄRGÅRDSKRYSSARE S 30 Antagna 1974-09-17, reviderade 1979. Inledning Vid seglardagen

Läs mer

Protokoll fört vid Mälarbåtsförbundets årsmöte 2006-12-02

Protokoll fört vid Mälarbåtsförbundets årsmöte 2006-12-02 Protokoll fört vid Mälarbåtsförbundets årsmöte 2006-12-02 1 Stefan Hultgren öppnade mötet. 2 Inga fullmakter lämnades in till mötet. 34 röstberättigade var med på mötet. Carl Welinder och Richard Carlesson

Läs mer

Vega - Veteran från första vågen

Vega - Veteran från första vågen Vega - Veteran från första vågen Vi tummar lite på begreppen när vi tar med Vegan i vår serie om 70-talsbåtar - hon kom faktiskt redan 1966. Men storsäljaren Vega tillhör ändå samma flodvåg som släpptes

Läs mer

Från Grossenbrode till Väsbyviken

Från Grossenbrode till Väsbyviken Från Grossenbrode till Väsbyviken Lördagen den 17 april kl. 06:00 klev vi av båten i Rostock Tyskland. Från början var tanken att vi skulle flyga ner från Nyköping till Lübeck under fredagseftermiddagen

Läs mer

TesT 36 VI BÅTÄGARE 6/2014

TesT 36 VI BÅTÄGARE 6/2014 RUTINERAD NYKOMLING Med år av erfarenhet och en bestämd uppfattning om hur en lättskött dagtursbåt ska byggas och se ut lanserar svenska Marell Boats sin första modell. Marell 650 SC Med år av erfarenhet

Läs mer

Lite lösningar som gör livet lättare

Lite lösningar som gör livet lättare Lite lösningar som gör livet lättare Möjligheten att lätt kunna trimma dina segel efter rådande förhållande är väsentligt för att behålla bra fart och höjd under kryss när vindstyrka och vågornas karaktär

Läs mer

Resebrev nr 9, 12 juli 11 augusti 2011. Rekresa till Kos o mötet med Emma o Andreas med resp, plus Familjen Sturesson som var på besök i 2 veckor.

Resebrev nr 9, 12 juli 11 augusti 2011. Rekresa till Kos o mötet med Emma o Andreas med resp, plus Familjen Sturesson som var på besök i 2 veckor. Resebrev nr 9, 12 juli 11 augusti 2011. Rekresa till Kos o mötet med Emma o Andreas med resp, plus Familjen Sturesson som var på besök i 2 veckor. Efter att Elin o Larsa lämnat oss så tog vi en seglig

Läs mer

S/S Näckten Sjön Näkten 1878-1964

S/S Näckten Sjön Näkten 1878-1964 S/S Näckten S/S Näckten Sjön Näkten 1878-1964 Tunadals AB beställde 1877 från W Lindberg, Stockholm en båt som byggdes och levererades samma år. Skrovet var av järn med styrhytt och kaptenshytt som överbyggnad.

Läs mer

Trimanvisning för: Maxi Racer. Henrik Ottosson Segelmakeri AB 1996

Trimanvisning för: Maxi Racer. Henrik Ottosson Segelmakeri AB 1996 Grattis Trimanvisning för: Maxi Racer Henrik Ottosson Segelmakeri AB 1996 Grattis till dina nya Maxi Racer segel från Henrik Ottosson Segelmakeri. Denna trimanvisning är framtagen för att du skall få ut

Läs mer

anwb.nl/watersport, de site voor watersporters

anwb.nl/watersport, de site voor watersporters anwb.nl/watersport, de site voor watersporters DEGERO 970 DESIGNER HANS GROOP 2 anwb.nl/watersport, de site voor watersporters DEGERÖ 970 specifikation 1993 Skrovlangd Vattenlinj elangd Bredd Djupgang

Läs mer

Bosses Trimguide 1. Kolla mastkurvan

Bosses Trimguide 1. Kolla mastkurvan Bosses Trimguide Guiden bygger på mitt eget gamla valspråk ungefär rätt är alltid bättre än exakt fel! Med det menar jag att man skall se till att kunna få till ett skapligt bra trim snabbt och säkert

Läs mer

H-båten - Vässad, vacker gränsöverskridare

H-båten - Vässad, vacker gränsöverskridare H-båten - Vässad, vacker gränsöverskridare I trettio år har H-båten haft en stabil popularitet - ändå är hon lite av en doldis i Sverige. Nästan 5000 exemplar är byggda, starka klassförbund verkar i hela

Läs mer

Lissabon Porto Santo Madeira 2009 09 16 2009 09 27

Lissabon Porto Santo Madeira 2009 09 16 2009 09 27 Lissabon Porto Santo Madeira 2009 09 16 2009 09 27 Nu var det dags att lämna fastlandet för att segla mellan öar i ca 7 månader framåt. Efter att ha fyllt diesel och sett till att passa in tidvattnet åkte

Läs mer

Segling jämför: 5 x 36/37

Segling jämför: 5 x 36/37 Seg 2-2004 04-02-15 16.01 Sida 52 Segling jämför: 5 x 36/37 FÖR TIO ÅR SEDAN TRODDE MAN KNAPPAST att 36/37-fotare kunde bli storsäljare. Men efter försäljningsframgångar med båtar kring 33 och 34 fot försköts

Läs mer

BUSTER I FI TEXT ANNA SANDGREN FOTO MAX CARLGREN

BUSTER I FI TEXT ANNA SANDGREN FOTO MAX CARLGREN TEST I BUSTER MAGNUM E BUSTER I FI TEXT ANNA SANDGREN FOTO MAX CARLGREN Nya Buster Magnum E är inspirerad av framgången med Magnum M5, men har fått ett helt nytt skrov och ett däck i glasfiber. Magnum

Läs mer

ew York Praktfullt i 49 KRONOR 80 NOK

ew York Praktfullt i 49 KRONOR 80 NOK Stilguide ALLT FÖR EN DAG PÅ BRYGGAN Shopping HETASTE GRILLARNA I SOMMAR Trend SENASTE NYTT FRÅN MILANO EN DAG PÅ BRYGGAN GRILLARNA I SOMMAR NYTT FRÅN MILANO Stilguide Shopping Trend NUMMER 005 2013 ALLT

Läs mer

SVENSKA BÅTUNIONEN Riksorganisation för landets båtklubbar

SVENSKA BÅTUNIONEN Riksorganisation för landets båtklubbar SVENSKA BÅTUNIONEN Riksorganisation för landets båtklubbar MiljöBästa Segelbåt Svenska Båtunionen, tillsammans med SWEBOAT och Sjöfartsinspektionen tar inför mässan Allt För Sjön 2009 fram önskemål/kriterier

Läs mer

1.1. Numeriskt ordnade listor Numerically ordered lists 1.1.1. Enheter med F3= 10 efter fallande F Units with 10 by descending F

1.1. Numeriskt ordnade listor Numerically ordered lists 1.1.1. Enheter med F3= 10 efter fallande F Units with 10 by descending F 1.1. Numeriskt ordnade listor Numerically ordered lists 1.1.1. Enheter med F3= 10 efter fallande F Units with 10 by descending F 1 DET ÄR 2652 282 71 HAR EN 350 140 141 KAN INTE 228 59 2 FÖR ATT 2276 369

Läs mer

Nyttiga rörelser vid Parkinsons sjukdom

Nyttiga rörelser vid Parkinsons sjukdom Nyttiga rörelser vid Parkinsons sjukdom Gör övningarna i den takt som känns bäst för dig. Skippa övningar som inte känns bra eller som du får mer ont av. Du ska känna dig pigg efter programmet! 1. Övningar

Läs mer

Maxi 77 Prisbomben som exploderade

Maxi 77 Prisbomben som exploderade Maxi 77 Prisbomben som exploderade Vilken 70-talsbåt! När Maxi 77 kom med utrymmen och lågpris blev det rusning och jätteserier. Framgången blev explosionsartad. Att utseendet inte stämde med traditionen

Läs mer

30 mars-29 april. Första seglingen upp till Halkidiki! (halvöarna längst upp i Egeiska havet)

30 mars-29 april. Första seglingen upp till Halkidiki! (halvöarna längst upp i Egeiska havet) Resebrev nr 3, 2012 30 mars-29 april. Första seglingen upp till Halkidiki! (halvöarna längst upp i Egeiska havet) Det var inga större problem med att segla norr ut I Egeiska havet, vi visste att det all

Läs mer

Tipshandledning 6-årsboken: Måntornet av Per Gustavsson

Tipshandledning 6-årsboken: Måntornet av Per Gustavsson Tipshandledning 6-årsboken: Måntornet av Per Gustavsson Hej. Du håller en tipshandledning i din hand som satts ihop av barnbibliotekarierna på biblioteken i Kävlinge kommun. Tanken är att den ska ge uppslag

Läs mer

Friluftsliv testar kupoltält Tält som står stadigt i vinden

Friluftsliv testar kupoltält Tält som står stadigt i vinden Friluftsliv testar kupoltält Tält som står stadigt i vinden Blåst och regn, rusk och kyla, allt detta klarar friluftsmänniskan, bara utrustningen står pall. Ett bra tält hör till de viktigaste man kan

Läs mer

Titanias undersökning kvinnor i byggbranschen frågor och svar

Titanias undersökning kvinnor i byggbranschen frågor och svar Titanias undersökning kvinnor i byggbranschen frågor och svar Svar från intervjuperson 1. Vad har du för arbetstitel? - Konstruktör - Nyproduktion - Via studier och praktik 4. Din ålder? - 20-30 år 5.

Läs mer

Styrketräning för hemmabruk inklusive stretch

Styrketräning för hemmabruk inklusive stretch Styrketräning för hemmabruk inklusive stretch Introduktion Detta pass innehåller ett antal styrkeövningar som du kan göra hemma utan någon särskild utrustning. De flesta övningarna är för ben och bålstabilitet,

Läs mer

Predikan 1a advent 2009 Värnamo Allianskyrka. Kungen kommer!

Predikan 1a advent 2009 Värnamo Allianskyrka. Kungen kommer! Predikan 1a advent 2009 Värnamo Allianskyrka Kungen kommer! Det gick ett rykte på stan, Rykten ska man ta med en stor nypa salt, men även om det var svårt att få bekräftelse på sanningen i ryktet, så kunde

Läs mer

Datum: 2007-09-12. Rev. 0. C55-båtar. Regler för lån och handhavande av båtar. Utarb. av: TJ Sid. 1 av 15

Datum: 2007-09-12. Rev. 0. C55-båtar. Regler för lån och handhavande av båtar. Utarb. av: TJ Sid. 1 av 15 Sid. 1 av 15 1.Regler för lån av C55 båtarna 2.Tekniska Data 3.Handhavande av köl 4.Riggning/Segelsätttning 5.Hårdvindstips 6.Spinnaker sättning 7.Checklista 8.Handhavandekurs Sid. 2 av 15 1.Regler för

Läs mer

Vi levererar helhetslösningar

Vi levererar helhetslösningar R TM Vi levererar helhetslösningar Ett badrum är en helhet. Vi levererar den. Ett nytt badrum ska du leva med under lång som vi alla tycker oss ha för lite av. Men tar du dig att läsa vår broschyr, får

Läs mer

Inplaceringstest A1/A2

Inplaceringstest A1/A2 SVENSKA Inplaceringstest A1/A2 Välj ett ord som passar i meningen. Skriv inte det! Ring in bokstaven med det passande ordet! Exempel: Smöret står i kylskåpet. a) om b) på c) i d) från Svar c) ska ringas

Läs mer

OKTOBER 2014 SÅ ENKELT MEN ÄNDÅ SÅ SVÅRT

OKTOBER 2014 SÅ ENKELT MEN ÄNDÅ SÅ SVÅRT Nyhetsbrev nr 5, 2014 OKTOBER 2014 SÅ ENKELT MEN ÄNDÅ SÅ SVÅRT - När jag tänker på hur enkelt det är att bara vara till, lyssna på kunderna, att höra vad de säger och att hjälpa dem med det som de behöver

Läs mer

Sydafrikansk. med andäktig vy

Sydafrikansk. med andäktig vy Sydafrikansk sensuell elegans med andäktig vy Uppdraget innehöll nästa alla utmaningar som man bara kan råka ut för som arkitekt. Kunden hade tydliga krav på sin lista. En stor trädgård på berget utan

Läs mer

Kapitel 3. Här är en karta över ön

Kapitel 3. Här är en karta över ön Kap 1 Skeppet Jag var på en färja och jag skulle över till Danmark och spela Champions League finalen som är det bästa man kan vinna i fotbollsvärlden. Jag spelar i FC Liverpool och vi ska möta Bayern

Läs mer

Planera en garderob. Takskena fäst i nedbyggnad. Ger sämre åtkomlighet till. Takskena fäst i taket. Ger bästa åtkomlighet till

Planera en garderob. Takskena fäst i nedbyggnad. Ger sämre åtkomlighet till. Takskena fäst i taket. Ger bästa åtkomlighet till Planera en garderob Följande generella beskrivningar redovisar hur man på ett enkelt och billigt sätt skapar ett antal rymliga skjutdörrsgarderober. För arbetet behövs inga specialverktyg, materialet du

Läs mer

Fysik. Ämnesprov, läsår 2012/2013. Delprov B. Årskurs. Elevens namn och klass/grupp

Fysik. Ämnesprov, läsår 2012/2013. Delprov B. Årskurs. Elevens namn och klass/grupp Ämnesprov, läsår 2012/2013 Fysik Delprov B Årskurs 6 Elevens namn och klass/grupp Prov som återanvänds omfattas av sekretess enligt 17 kap. 4 offentlighets- och sekretesslagen. Detta prov återanvänds t.o.m.

Läs mer

Instruktioner för att bygga Inrha Hobbyväxthus

Instruktioner för att bygga Inrha Hobbyväxthus 1 Instruktioner för att bygga Inrha Hobbyväxthus Inrha Hobbyväxthus är lätta att montera upp med endast ett litet antal verktyg. Dessa instruktioner gäller alla modeller, en del instruktioner gäller bara

Läs mer

4-travel Delintegrerad med längsgående uppfällbar bädd

4-travel Delintegrerad med längsgående uppfällbar bädd S 4-travel Delintegrerad med längsgående uppfällbar bädd Nya Dethleffs 4-travel Innovation möter design Det här hör också till 4-travel: elegant köksdel med gashäll med tre plattor och stora lådor. Särskild

Läs mer

Program José Nunez Foto Mikael Gustavsen Smink Susanne Persson Modell Pernilla Blomquist. Fitness Magazine 08 08 29

Program José Nunez Foto Mikael Gustavsen Smink Susanne Persson Modell Pernilla Blomquist. Fitness Magazine 08 08 29 TESTA MULTI- TRÄNING! Att styrketräna behöver inte betyda maskiner och tunga vikter. I månadens program testas kroppens funktionalitet. Och vi lovar du blir svettig! Program José Nunez Foto Mikael Gustavsen

Läs mer

NORTH EUROPEAN SAILING LEAGUE H T T P : / / W W W. N E S L. S E

NORTH EUROPEAN SAILING LEAGUE H T T P : / / W W W. N E S L. S E 2012 H T T P : / / W W W. N E S L. S E GRAND PRIZE HELT NY RANGE ROVER EVOQUE PRESTATION OCH TUR I KOMBINATION VINNER. ALLA KAN VINNA! VINSTEN AVSER 1 ÅRS FRITT ANVÄNDANDE AV BILEN NESL KONCEPTET Seglingsvärlden

Läs mer

595-560-S 2007-01-05. Att segla spinnaker

595-560-S 2007-01-05. Att segla spinnaker 1 595-560-S 2007-01-05 tt segla spinnaker 2 tt segla spinnaker Vi har här gjort en instruktion som vänder sig till nybörjaren såväl som den erfarne seglaren. Målsättningen är att nybörjaren skall kunna

Läs mer

Grodor. Malmö Naturskola. Små grodorna, små grodorna är lustiga att se Ej öron, ej öron, ej svansar hava de

Grodor. Malmö Naturskola. Små grodorna, små grodorna är lustiga att se Ej öron, ej öron, ej svansar hava de Grodor Små grodorna, små grodorna är lustiga att se Ej öron, ej öron, ej svansar hava de Fel. Grodor har både öron och svans. Öronen sticker inte ut på kroppen som på människor men de finns där. Örat syns

Läs mer

EXTRALJUSTEST Särtryck från. Vi Bilägare nr 18

EXTRALJUSTEST Särtryck från. Vi Bilägare nr 18 EXTRALJUSTEST Särtryck från Vi Bilägare nr 18 test stora extraljus Bländande uppvisning Det är inte extraljus från Hella eller Bosch som når längst på vägen. Där heter vinnaren Lightforce. Men det sker

Läs mer

Laila blandar. sina personliga favoriter

Laila blandar. sina personliga favoriter Laila blandar sina personliga favoriter Lite skandinavisk funkis och lite amerikansk villa, lite kitsch och lite gammaldags charm. När Laila Bagge Wahlgren och Niclas Wahlgren byggde sitt Trivselhus valde

Läs mer

VI VET VAD SOM KRÄVS.

VI VET VAD SOM KRÄVS. VI VET VAD SOM KRÄVS. Vi ger varje båtägare rätt skydd och rätt hjälp till rätt pris. Vid en olycka vet våra kunder att de kan lita på oss. Vi lämnar ingen på landbacken. För oss är varje enskild båt den

Läs mer

Kombinationer och banor i agilityträningen

Kombinationer och banor i agilityträningen Kombinationer och banor i agilityträningen av Emelie Johnson Vegh och Eva Bertilsson, publicerad i Canis 2012 En av de saker som gör agility så fantastiskt roligt är den ständiga variationen. Ingen tävlingsbana

Läs mer

till modern funkis Nathalie Carlsson Ejgil Lihn Vå r t N ya H u s Vå r t N ya H u s

till modern funkis Nathalie Carlsson Ejgil Lihn Vå r t N ya H u s Vå r t N ya H u s Från kontor till modern funkis Luise Ljungby och Rasmus Kjær hade bott mitt emot det gamla kontoret som tillhörde Århus universitet i ett år när det blev till salu. Trots att de bara hade bott i sitt dåvarande

Läs mer

Konsten att förlora så lite som möjligt

Konsten att förlora så lite som möjligt Kunden ska veta vad du erbjuder, pris, prestationer och villkor. Kunden ska ha uttryckt en önskan om att gå vidare. Sälj & marknadsföring ICA Förlaget Stora Gatan 41 721 85 Västerås Konsten att förlora

Läs mer

DOKUMENTATION AV S/Y SALSA den 25 augusti 2012

DOKUMENTATION AV S/Y SALSA den 25 augusti 2012 Allmänt RW 41 är en mycket välbyggd och tålig långfärdsbåt med stor komfort, säkerhet och mycket hög klass på utrustning. Skrovet är varvsbyggt i Västerås med valsade plåtar och med isolering mot värme

Läs mer

Motion 2014-01-11. Inköp av IF-båt för att stimulera kappsegling

Motion 2014-01-11. Inköp av IF-båt för att stimulera kappsegling Motion 2014-01-11 Inköp av IF-båt för att stimulera kappsegling Sida 1 av 2 Motion 2014-01- 11 Inköp av IF- båt för att stimulera kappsegling Bakgrund historik: 2013 startade ett unikt initiativ i Gäddvikens

Läs mer

Aritco 4000, Aritco 6000

Aritco 4000, Aritco 6000 Aritco 4000, Aritco 6000 TM När var det senast du funderade på att skaffa hiss till villan? Fördelarna med att ha hiss hemma är något de flesta ännu inte har insett. Men intresset från villaägare ökar

Läs mer

Nyckeln till en inspirerande och lönsam butik!

Nyckeln till en inspirerande och lönsam butik! Nyckeln till en inspirerande och lönsam butik! DET SOM ÄR RIKTIGT BRA ÄR ALLTID UNIKT! Som professionell handlare vet du hur viktig din butik är. Vilken känsla man ska få när man kommer in, hur man exponerar

Läs mer

Nu är det dags för femkamp igen!!!

Nu är det dags för femkamp igen!!! Motorblocket Våren 2007 Nu är det dags för femkamp igen!!! Vi har beslutat att arrangera en femkamp i år också. Eftersom vi har begränsat med plats på vissa grenar så är antalet aktiva deltagare begränsat

Läs mer

Får jag skriva ditt marknadsföringsmaterial?

Får jag skriva ditt marknadsföringsmaterial? Får jag skriva ditt marknadsföringsmaterial? Jag älskar att skriva! Säljbrev. Annonser. E-postkampanjer. Nyhetsbrev. Banners. Broschyrer. Flyers. Direktreklam. Tackbrev. Enkäter. Landningssidor. Hemsidor.

Läs mer

STÖRST I SVERIGE H-Fönstret i Lysekil är Sveriges största tillverkare av aluminiumfönster med träbeklädd insida. Det underhållsfria fönstersystemet

STÖRST I SVERIGE H-Fönstret i Lysekil är Sveriges största tillverkare av aluminiumfönster med träbeklädd insida. Det underhållsfria fönstersystemet STÖRST I SVERIGE H-Fönstret i Lysekil är Sveriges största tillverkare av aluminiumfönster med träbeklädd insida. Det underhållsfria fönstersystemet av aluminium har vunnit stort förtroende hos arkitekter,

Läs mer

I SKOLAN PÅ EGEN HAND. Skolmaterial från Marinmuseum

I SKOLAN PÅ EGEN HAND. Skolmaterial från Marinmuseum I SKOLAN PÅ EGEN HAND Skolmaterial från Marinmuseum Örlogsstaden Karlskrona och Marinmuseum Karlskrona var i flera hundra år en viktig plats för Sveriges flotta, den del av militären som har ansvar för

Läs mer

Hela denna bilaga är en annons för Järna Trä

Hela denna bilaga är en annons för Järna Trä 2 Hela denna bilaga är en annons för Järna Trä Pappa Kennert och sönerna Stefan och Jonas Andersson äger och driver idag Järna Trä - under samma framgångsrika koncept som gällt de senaste 35 åren. 35 år

Läs mer

INSTRUKTIONER FÖR ROPSTENS BÅTKLUBB UPPTAGNING SJÖSÄTTNING VAGGOR & BOCKAR FÖRTÖJNING VID Y-BOM

INSTRUKTIONER FÖR ROPSTENS BÅTKLUBB UPPTAGNING SJÖSÄTTNING VAGGOR & BOCKAR FÖRTÖJNING VID Y-BOM INSTRUKTIONER FÖR ROPSTENS BÅTKLUBB UPPTAGNING SJÖSÄTTNING VAGGOR & BOCKAR FÖRTÖJNING VID Y-BOM Uppdaterad 13 februari 2010 Upptagning Lyftet: Ta alltid med giltigt försäkringsbevis! Inget försäkringsbevis,

Läs mer

Nutidens flygplan Leonardo Da Vincis

Nutidens flygplan Leonardo Da Vincis Nutidens flygplan Leonardo Da Vincis Flygplanens utveckling Det första uppgifter om ritningar och flygförsök var av Ibn Firnasi det islamska Spanien år 875. I Europa skissade Leonardo Da Vinci på de första

Läs mer

BYGG DITT EGET FLASKSKEPP SANDKILEN

BYGG DITT EGET FLASKSKEPP SANDKILEN BYGG DITT EGET FLASKSKEPP SANDKILEN En byggsats från Flaskskepparna www.flaskskepparna.se Flaskskepp Sjömän brukade för i tiden bygga flaskskepp som hobbyarbete under de långa seglatserna eller då båten

Läs mer

Friluftsliv testar kajaker: Kajakerna som tar dig ut på havet

Friluftsliv testar kajaker: Kajakerna som tar dig ut på havet Friluftsliv testar kajaker: Kajakerna som tar dig ut på havet Att köpa sin första kajak är inte lätt. Det finns väldigt många modeller att välja mellan och ännu fler åsikter om vad man bör välja. Friluftsliv

Läs mer

Åk säkert i bilen så skyddar du dig och ditt barn. Information på lättläst svenska

Åk säkert i bilen så skyddar du dig och ditt barn. Information på lättläst svenska Åk säkert i bilen så skyddar du dig och ditt barn Information på lättläst svenska För din egen säkerhet Här kan du läsa om vad du kan göra för dig och ditt barn så att det blir säkrare att åka bil och

Läs mer

Instruktion för kabelmontering

Instruktion för kabelmontering 595-966-S 2010-02-03 Instruktion för kabelmontering C- och F-profiler 2 Kablar för eftermontering I denna instruktion ges en beskrivning av hur man monterar nya kablar i C- och F-profiler från 2003. För

Läs mer

Informationsblad 2-2011 till medlemmar och hyresgäster

Informationsblad 2-2011 till medlemmar och hyresgäster Informationsblad 2-2011 till medlemmar och hyresgäster 2011-06-20 Foto: Håkan Hedqvist Hej! Ja, då var sommaren här igen! Hoppas så många som möjligt passar på att njuta av den fina gården och att använda

Läs mer

ÄVENTYRSVANDRING 2014. Vandring 5/2014: 12 mars. Danmark i Skåne. 33 deltagare. 8 km.

ÄVENTYRSVANDRING 2014. Vandring 5/2014: 12 mars. Danmark i Skåne. 33 deltagare. 8 km. Danmark i Skåne heter en bok som jag köpte för längesen på loppis för 10 kr. Författare är Palle Lauring. Den är på danska och väldigt trevligt skriven. Författaren gör en resa i Skåne och berättar historier

Läs mer

Modern funkis med attityd Maria och Jonas hittade inget hus som de ville ha när det var dags att bygga nytt. Så istället ritade de sitt drömhus

Modern funkis med attityd Maria och Jonas hittade inget hus som de ville ha när det var dags att bygga nytt. Så istället ritade de sitt drömhus med attityd Maria och Jonas hittade inget hus som de ville ha när det var dags att bygga nytt. Så istället ritade de sitt drömhus själva och lät fiskarhedenvillan bygga det åt dem. Text Nathalie Carlsson

Läs mer

Naturens förträfflighet och bekvämlighet.

Naturens förträfflighet och bekvämlighet. Högkvalitativ komposit i kork för marina miljöer Lång livslängd i marina miljöer Känns alltid svalt under fötterna Bra halkfria egenskaper i blöta miljöer Lätt att rengöra Prefabricerade samt färdiga däck

Läs mer

Av Eva Sahlström publicerad i Friluftsliv nr 4, 2004 (med bilder av Patrik Ritzén)

Av Eva Sahlström publicerad i Friluftsliv nr 4, 2004 (med bilder av Patrik Ritzén) Livet på sin spets Att du ska ha isdubbar med dig när du ger dig ut på naturis vet du förstås, men vilka dubbar ska du köpa? Fungerar en enkel klassiker som Hansadubben lika bra som en tre gånger så dyr

Läs mer

ORDFÖRANDE HAR ORDET. Föreningen. Medlemsblad nr 22, juni 2006

ORDFÖRANDE HAR ORDET. Föreningen. Medlemsblad nr 22, juni 2006 Föreningen Medlemsblad nr 22, juni 2006 ORDFÖRANDE HAR ORDET Mina tankar går till Per Göran och Birgitta Traung. Deras välskötta RB111 nr 40 totalförstördes vid en varvsbrand i Södertälje helt nyligen.

Läs mer

OPTIMISTJOLLE SÄSONGEN 2006

OPTIMISTJOLLE SÄSONGEN 2006 Båtmässa Hollandsförläger Öckerö Regelkurs med Tom Easter Regatta Holland Upptaktsläger Team Östergötland Ostcupar LJS MTSS NSS WSK BRSS LJS Träningar inför Ostcup med Team Östergötland LJS Cup Vår/Höst

Läs mer

Gruppcykling. Cykla i klunga vs gruppcykling Två i bredd när väg och trafik tillåter

Gruppcykling. Cykla i klunga vs gruppcykling Två i bredd när väg och trafik tillåter Cykla i grupp med Gruppcykling Cykla i klunga vs gruppcykling Två i bredd när väg och trafik tillåter Kommunikation & regler Tydliga tecken och rop ger förutsägbarhet Vanliga trafikregler gäller Koll på

Läs mer