Ledamöter: Kristina Klempt (FP) ordf. Leif Berglund (S) Lars Valtersson (MP) Per-Erik Kanström (M) Maria Fälth (KD)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ledamöter: Kristina Klempt (FP) ordf. Leif Berglund (S) Lars Valtersson (MP) Per-Erik Kanström (M) Maria Fälth (KD)"

Transkript

1 Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid Vilundarummet, plan 8, kommunhuset, Dragonvägen 86 Onsdagen den 20 mars 2013, klockan 8: Beslutande Ledamöter: Kristina Klempt (FP) ordf. Leif Berglund (S) Lars Valtersson (MP) Per-Erik Kanström (M) Maria Fälth (KD) Ersättare: Eila Bromme (FP) Christine Hanefalk (M) Ibrahim Abdallah (S) Övriga deltagande Björn Eklundh, kommundirektör Helene Hagberg, Väsby Välfärd 10 Malin Bengtsson, Karolinska Institutet 10 Maria Lindeberg, S&P Maria Stellinger Ernblad, S&P Joel Kannisto, SP sekr. Anna Conzen Andreas Adriansson 12 Siv Helzén Utses att justera Justeringens plats och tid Leif Berglund Kanslienheten plan 6 kommunhuset Måndag 25 mars 2013 Underskrifter Sekreterare... Paragrafer Ordförande... Justerande... ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsens allmänna utskott Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Stöd & Process Underskrift...

2 Kommunstyrelsens allmänna utskott ABC - Alla Barn i Centrum - Studie kring föräldraskap. Delrapport 2012 Föräldrastödsprogrammet Alla Barn i Centrum ABC har utvecklats med medel inom ramen för utveckling av kommunala strategier för föräldrastöd. Programmet är universellt och fokuserar på att stärka föräldrarna med fokus på positiva aspekter. Då det inom ramen för utveckling av kommunala strategier för föräldrastöd inte finns möjlighet att kontrollerat utvärdera ABC är syftet att utvärdera programmets effekter i en randomiserad kontrollstudie. Utvärderingsarbetet sker i ett samarbete mellan Karolinska Institutet/STAD och Upplands - Väsby kommun samt 8 kommuner/stadsdelar. 600 föräldrar har rekryterats till att delta i studien. ABC-programmet kommer att jämföras med en kontrollgrupp som får vänta på en väntelista i 6 månader, för att sedan delta i ABC grupp. För att utvärdera eventuella effekter av program och väntelista, kommer flera olika validerade mätinstrument att användas. Mätningar kommer att genomföras före och efter deltagande i ABC-program/ väntelista samt sex och tolv månader efter deltagandet i form av enkäter och observationer. Hälsoekonomiska analyser kommer att genomföras av ABC och väntelista genom att effekter kommer att ställas i relation till kostnader och därmed kommer kostnadseffektivitet studeras. Studien anses vara betydande då det generellt råder brist på universella föräldrastödsprogram som har utvärderats under kontrollerade former i Sverige samt att det endast finns begränsad internationell kunskap på området. Under 2012 har vi genomfört en mängd olika aktiviteter i studien. Dels aktiviteter från de olika kommunerna/stadsdelarna som främst berör föräldrar, gruppledare mm. Från forskningens sida finns en mängd olika resultat, som kommer att redovisas i slutrapporten Det finns dock några delresultat som kan redovisas i dagsläget. Aktiviteter under samverkande kommuner o stadsdelar deltar i studien - massiva informationsinsatser - utbildning för nya gruppledare i Upplands Väsby både vårtermin o hösttermin - Informationsmöten ( i UV 9 st)

3 Kommunstyrelsens allmänna utskott Ca 200 föräldrar i UV har rekryterats - 15 ABC grupper igång i UV (i länet 39 grupper) - I UV har våra 14 gruppledare tagit hand om våra grupper - Under höstterminen uppnådde vi målet med att rekrytera 600 föräldrar - Alla föräldrar, som deltar i studien har fått incentivs - Olika aktiviteter från forskningen Förslag till beslut Informationen noteras till protokollet Informationen noteras till protokollet

4 Kommunstyrelsens allmänna utskott Systematisk omvärldsanalys (KS/2013:102) Den systematiska omvärldsanalys är en del i kommunens ledningssystem precis som målstyrning, kvalitetsarbetet och miljöledningssystemet. Ledningssystemet ser till att kommunfullmäktiges mål uppfylls i praktiken. 1. Med omvärldsanalysen skapar vi en handlingsberedskap för de förändringar som sker i omvärlden. 2. Med omvärldsanalysen som en del av beslutsunderlagen fattar vi väl underbyggda beslut. Maria Lindeberg, omvärldsanalyskoordinator, berättar om kommunens systematiska omvärldsanalys. Kommunledningskontorets förslag till beslut Informationen noteras till protokollet. Informationen noteras till protokollet.

5 Kommunstyrelsens allmänna utskott Kommunala visstidsanställningar (KS/2012:91) Långtidsarbetslösa och deltidssjukskrivna personer blir ofta långvarigt aktuella för ekonomiskt bistånd. För denna målgrupp skulle kommunala visstidsanställningar (KVA) kunna vara ett användbart verktyg för att fler ska få ett varaktigt arbete istället för att uppbära försörjningsstöd. Arbetsgivaren på arbetsplatserna skulle ha full ekonomisk täckning för dessa anställningar men också ett fullt arbetsgivaransvar. Arbetsförmedlingen är en viktig samverkanspart bland annat då de via sina insatser kommer att gå in med viss del av lönekostnaderna. Anställningen skulle innebära ett erbjudande om en visstidsanställning. Under hela anställningsperioden får individen ta del av insatser med jobbfokus på WorkCenter och Arbetsförmedling. Målet är att personerna efter avslutad visstidsanställning skall vara etablerade på arbetsmarknaden. Den ekonomiska vinsten är relaterad till antal personer som får arbete efter avslutat KVA. Till de direkta ekonomiska vinsterna tillkommer ökade skatteintäkter och andra socialekonomiska vinster. Utifrån det perspektivet bedöms KVA som är lönsam satsning för att minska kostnader för ekonomiskt bistånd. I detta utlåtande har en ekonomisk kalkyl tagits fram, där 15 personer har KVA. Kommunledningskontorets förslag till beslut Kommunstyrelsens allmänna utskott föreslår att kommunstyrelsen godkänner projektet kommunala visstidsanställningar. Kommunstyrelsens allmänna utskott föreslår att kommunstyrelsen godkänner projektet kommunala visstidsanställningar.

6 Kommunstyrelsens allmänna utskott Löneöversyn kommunledningsgruppens förslag till lönepolitisk planering (KS/2013:58) Avtalsförhandlingar pågår sedan en tid tillbaka på central nivå för att teckna nya löneavtal för den kommunala sektorn, vad gäller Kommunal, Vision, SSR och Ledarna. Målsättningen är att löneavtalen ska vara klara innan de gamla avtalen löper ut den 31 mars Lärarorganisationerna har ett avtal men det garanterade utfallet ska fastställas av centrala parter. Akademikeralliansen och Hälso- och sjukvårdsområdet har gällande avtal och där kan löneprocessen komma igång under våren. Kommunledningskontoret har som ett led i löneöversynsprocessen begärt in yrkanden från de fackliga organisationerna och prioriteringar/särskilda satsningar från kontoren. Koncernledningsgruppen tar vid sitt möte den 19 mars fram ett förslag till lönepolitisk planering. Den lönepolitiska planeringen är en förutsättning för att överläggningar med de fackliga organisationerna ska kunna genomföras. Förhandlingschefen redovisar förslaget till lönepolitisk planering för löneöversyn 2013 samt ger en kort beskrivning av löneöversynsprocessen vid mötet. Vid mötet redovisades följande förslag till lönepolitisk planering för löneöversyn 2013: Fortsatt arbete med ökad lönespridning genom individuell och differentierad lönesättning Uppmärksamma de nya grupper som påverkas av marknaden eller tidigare organisationstillhörighet Specialistkompetenser som tydligt förbättrar förutsättningar för enheten att nå mål Enhetschefer som leder enhet med goda resultat enligt styrkortet Farfarsprincipen gäller och genomförs genom att lönesättande chef stämmer av löneförslagen med sin kontorschef innan lön bestäms och meddelas.

7 Kommunstyrelsens allmänna utskott Kommunledningskontorets förslag till beslut Allmänna utskottet godkänner förslaget till lönepolitisk planering inför löneöversyn Allmänna utskottet godkänner förslaget till lönepolitisk planering inför löneöversyn 2013.

8 Kommunstyrelsens allmänna utskott Arbetstidsavtal för fritidsgårdar (KS/2013:155) Kommunal och Vision har väckt frågan om ett nytt arbetstidsavtal för fritidsgårdarna. Idag har medarbetarna på fritidsgårdarna 38 timmar och 15 minuter. Det innebär ett rullande schema där alla helgdagar och lätthelger ingår. MBL förhandling har genomförts den 6 mars och parterna är överens om ett nytt arbetstidsavtal enligt nedan. Arbetstidsmått: Arbetstidsmåttet för arbetstagare som arbetar som fritidsledare på fritidsgårdarna skall vara 39,25 timmar/vecka (beräknat utifrån AB:s modell vid reducering av helgdagar med utgångspunkt från 40 timmar). Helgdagar: Tre helgdagar inkl. lätthelgdagar är obligatoriskt för alla i ordinarie schema(inklusive Valborg) fastställs i november. Arbetstid: Ordinarie arbetstid förläggs till måndag till lördag Övertid: Övertidsersättning utgår vid övertid som beordras av chef. Läger: Vid lägerverksamhet gäller bilaga L, AB Lovverksamhet: Vid sport, påsk, sommar, höst och jullov kan schemaändringar komma att göras. Kommunledningskontorets förslag till beslut Allmänna utskottet godkänner att ett lokalt kollektivavtal träffas med Vision och Kommunal om arbetstidsvillkor för fritidsgårdar.

9 Kommunstyrelsens allmänna utskott Allmänna utskottet godkänner att ett lokalt kollektivavtal träffas med Vision och Kommunal om arbetstidsvillkor för fritidsgårdar.

10 Kommunstyrelsens allmänna utskott Lokalt kollektivavtal Önskeschema (KS/2011:306) Kommunstyrelsen har i flerårsplan ett uppdrag att utreda förutsättningarna för heltidstjänster för personal anställd i kommunen. På KSAU den 27 februari 2013 lämnades en redovisning av den försöksverksamhet med önskeschema, som har påbörjats på ett par enheter. Det lämnades också en presentation av den enkät som gjorts angående privata utförares inställning till att erbjuda heltidstjänster. Att utöka försöksverksamheten med arbetstidsmodellen önskeschema ger ett underlag för att göra en utvärdering om förutsättningarna att erbjuda heltidstjänster till de medarbetare som så önskar. MBL-förhandlingar angående ett lokalt kollektivavtal för önskeschema genomfördes den 6 mars. Parterna är överens om ett tidsbegränsat avtal under tiden Det huvudsakliga innehållet i förslaget på ett tidsbegränsat lokalt kollektivavtal redovisas på mötet: 1. Det genomsnittliga veckoarbetstidsmåttet skall bibehållas. Arbetstiden förläggs enligt önskeschema efter överenskommelse på arbetsplatsen. Medarbetarna anger sitt önskeschema utifrån fastställt bemanningsbehov (minimi/maximibemanning) och diffkorrigerar vid behov. 2. Chefen fastställer arbetstidsschemat efter eventuella diffkorrigeringar senast två veckor före schemaperiodens början. 3. Följande ska gälla: 2 vetopass långpass är två veto, på 4 veckorsschema Högst 15 plus- resp 15 minustimmar får överföras till nästa schemaperiod 50 timmar högst per vecka APT ingår i arbetstiden 4. På arbetsplatsen fastställes: Schemaperiodens längd Antalet helgpass Antal kvällar under schemaperioden

11 Kommunstyrelsens allmänna utskott Eventuella schemaläggningsrutiner för storhelger Eventuella schemaläggningsrutiner under sommarperiod 5. I övrigt skall vid arbetstidsförläggningen gällande lagar och regler i avtal tillämpas. 6. En utvärdering av avtalet ska göras under hösten Kommunledningskontorets förslag till beslut Kommunstyrelsens allmänna utskott antar kommunledningskontorets förslag till tidsbegränsat kollektivavtal om önskeschema att gälla under tiden Kommunstyrelsens allmänna utskott antar kommunledningskontorets förslag till tidsbegränsat kollektivavtal om önskeschema att gälla under tiden

12 Kommunstyrelsens allmänna utskott Lön för feriearbetande ungdomar sommaren 2013 (KS/2013:58) Inför sommaren 2013 planeras feriejobb för ungdomar i kommunen. Feriearbetarna arbetar 90 timmar under en treveckorsperiod och säsongen kommer att bestå av tre olika perioder. Lönen för feriearbetande ungdomar höjdes inför sommaren 2012 med 5 kr per timme. Lönen för åringar var 65 kr/timme och för åringar 75 kr/timme inklusive semesterersättning Inför sommaren 2013 föreslås att lönerna ligger kvar på samma nivå som sommaren Kommunledningskontorets förslag till beslut 1. Allmänna utskottet godkänner att kollektivavtal träffas med en lön för feriearbetande ungdomar på 65 kr/timmer för åringar och 75 kr/timme för åringar. 2. Avtalet gäller från den 1 juni till den 31 augusti Allmänna utskottet godkänner att kollektivavtal träffas med en lön för feriearbetande ungdomar på 65 kr/timme för åringar och 75 kr/timme för åringar. 2. Avtalet gäller från den 1 juni till den 31 augusti 2013.

13 Kommunstyrelsens allmänna utskott Överenskommelse om två nya anställningar för yrkesintroduktion respektive arbetslivsintroduktion - BUI 12 och BAL 13 (KS/2013:58) I 2012 års avtalsförhandlingar med Svenska Kommunalarbetarförbundet träffades en principöverenskommelse om två nya anställningar: yrkesintroduktion en anställning som ska länka ihop skola och arbetsliv samt arbetslivsintroduktion en anställningsform som riktar sig till arbetslösa ungdomar år. Den 13 december 2012 träffades Bestämmelser för arbetstagare i utbildnings- och introduktionsanställning BUI 12 och nu har även överenskommelse träffats om anställning som riktar sig till arbetslösa ungdomar år, BAL 13. Redovisning av de två nya anställningarna görs på mötet. Kommunledningskontorets förslag till beslut Informationen noteras till protokollet. Informationen noteras till protokollet.

14 Kommunstyrelsens allmänna utskott Stöd och Process månadsrapport februari 2013 (KS/2013:24) Resultatet efter februari är positivt och uppgår till 0,9 miljoner kronor. Det är främst projektmedel för specialistenheten och ersättning för it-arbetsplatser och licenser som lämnar överskott. Även övriga kostnader för ekonomienheten och gemensamma förvaltningskostnader för kanslienheten lämnar överskott. Stöd & Process har inga investeringar att redovisa för perioden. Prognosen för 2013 beräknas enligt budget till ett nollresultat. Stöd & Process förslag till beslut 1. Allmänna utskottet godkänner redovisningen av månadsrapporten. 2. Informationen noteras till protokollet. 1. Allmänna utskottet godkänner redovisningen av månadsrapporten. 2. Informationen noteras till protokollet.

Allmänna utskottet Sammanträdeshandlingar

Allmänna utskottet Sammanträdeshandlingar Allmänna utskottet Sammanträdeshandlingar 2013-03-20 Tjänsteutlåtande Samordnare 2013-03-12 Helene Hagberg 08 590 97 173/ Dnr: Fax 08-590 910 88 SÄN/2011:261 Helene.Hagberg@upplandsvasby.se Kommunstyrelsens

Läs mer

Plats och tid Vilundarummet, plan 8, kommunhuset, Dragonvägen 86 Onsdag den 18 april 2012, klockan

Plats och tid Vilundarummet, plan 8, kommunhuset, Dragonvägen 86 Onsdag den 18 april 2012, klockan Kommunstyrelsens allmänna utskott 2012-04-18 1 Plats och tid Vilundarummet, plan 8, kommunhuset, Dragonvägen 86 Onsdag den 18 april 2012, klockan 8.30-10.50 Beslutande Ledamöter: Kristina Klempt (FP),

Läs mer

Ledamöter: Kristina Klempt (FP), ordförande Per-Erik Kanström (M) Maria Fälth (KD) Leif Berglund (S) Lars Valtersson (MP)

Ledamöter: Kristina Klempt (FP), ordförande Per-Erik Kanström (M) Maria Fälth (KD) Leif Berglund (S) Lars Valtersson (MP) Kommunstyrelsens allmänna utskott 2013-02-27 1 Plats och tid Vilundarummet, plan 8, kommunhuset, Dragonvägen 86 Onsdagen den 27 februari 2013, klockan 8:30-10:40 Beslutande Ledamöter: Kristina Klempt (FP),

Läs mer

Plats och tid Vilundarummet, plan 8, kommunhuset, Dragonvägen 86 Onsdag den 22 februari 2012, klockan 8.30-10.00

Plats och tid Vilundarummet, plan 8, kommunhuset, Dragonvägen 86 Onsdag den 22 februari 2012, klockan 8.30-10.00 Kommunstyrelsens allmänna utskott 2012-02-22 1 Plats och tid Vilundarummet, plan 8, kommunhuset, Dragonvägen 86 Onsdag den 22 februari 2012, klockan 8.30-10.00 Beslutande Ledamöter: Kristina Klempt (FP),

Läs mer

Ledamöter: Kristina Klempt (FP) ordf. Maria Fälth (KD) v. ordf. Leif Berglund (S) Per-Erik Kanström (M) 1-6 Lars Valtersson (MP)

Ledamöter: Kristina Klempt (FP) ordf. Maria Fälth (KD) v. ordf. Leif Berglund (S) Per-Erik Kanström (M) 1-6 Lars Valtersson (MP) Kommunstyrelsens allmänna utskott 2014-02-05 1 Plats och tid Vilundarummet, plan 8, kommunhuset, Dragonvägen 86 Onsdagen den 5 februari, klockan 8:30-10.15 Beslutande Ledamöter: Kristina Klempt (FP) ordf.

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens utskott för integration och arbetsmarknad

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens utskott för integration och arbetsmarknad Kommunstyrelsens utskott för integration och 2016-09-08 1 Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Dragonvägen 86, lokal: Blå rummet Torsdag den 8 september 2016, klockan 09:00-11.00 Ledamöter: Ibrahim Abdallah

Läs mer

Barbro Johansson, chef Väsby välfärd Kent Norström, utvecklingsledare Lidia Wasniewski, teamledare Jenny Magnusson, nämndsekreterare

Barbro Johansson, chef Väsby välfärd Kent Norström, utvecklingsledare Lidia Wasniewski, teamledare Jenny Magnusson, nämndsekreterare Kommunstyrelsens välfärdsutskott 2015-04-16 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Love Almqvists torg 1, lokal: Lundström Torsdagen den 16 april 2015, klockan 14:00 15:50 Ledamöter: Mathias Bohman (S),

Läs mer

Per-Erik Kanström (M) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens allmänna utskott

Per-Erik Kanström (M) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens allmänna utskott Kommunstyrelsens allmänna utskott 2015-03-04 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Love Almqvist torg 1. Lokal: Lundström. Onsdagen den 4 mars, klockan 8:30-10.00 Ledamöter: Anders Rosén (V), ordf. Mathias

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Kommunstyrelsens allmänna utskott 2014-04-09 1. Ersättare:

Sammanträdesprotokoll. Kommunstyrelsens allmänna utskott 2014-04-09 1. Ersättare: Kommunstyrelsens allmänna utskott 2014-04-09 1 Plats och tid Vilundarummet, plan 8, Dragonvägen 86 Onsdagen den 9 april 2014, klockan 08:30-09:30 Beslutande Ledamöter: Kristina Klempt (FP), ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (7) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-05-29 Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 29 maj 2013, kl. 08.00-12.10 Beslutande Anders Berngarn (M) Christian

Läs mer

Ledamöter: Eila Bromme (FP), ordförande Maria Fälth (KD), vice ordförande Leif Berglund (S) Lars Valtersson (MP)

Ledamöter: Eila Bromme (FP), ordförande Maria Fälth (KD), vice ordförande Leif Berglund (S) Lars Valtersson (MP) Kommunstyrelsens allmänna utskott 2010-12-15 1 Plats och tid Vilundarummet, plan 8, kommunhuset, Dragonvägen 86 Onsdag den 15 december 2010, klockan 8.30-11.30 Beslutande Ledamöter: Eila Bromme (FP), ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens personalutskott

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens personalutskott 1(9) Sammanträdesprotokoll Tid och plats 2013-12-11 - i Kommunhuset klockan 09:30 Beslutande Carina Zachau (M) - ordförande Tomas Nilsson (C) - förste vice ordförande Christer Olsson (S) - andre vice ordförande

Läs mer

Anna Hed, ordförande, c Christina Bröms, c Gösta Frost, s Malin Höglund, m, 8-9, 11-16

Anna Hed, ordförande, c Christina Bröms, c Gösta Frost, s Malin Höglund, m, 8-9, 11-16 Kommunstyrelsens arbetsgivarutskott Sammanträdesdatum Sida 1-10 2013-03-08 Plats och tid Kommunhuset, Mora, 2012-08-17, kl 08.30 11.30 ande Anna Hed, ordförande, c Christina Bröms, c Gösta Frost, s Malin

Läs mer

Kommunstyrelsens allmänna utskott

Kommunstyrelsens allmänna utskott Kommunstyrelsens allmänna utskott 2012-09-19 1 Plats och tid Vilundarummet, plan 8, kommunhuset, Dragonvägen 86 Onsdag den 19 september 2012, klockan 8.30 10.00 Beslutande Ledamöter: Kristina Klempt (FP),

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7)

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Kommunhuset, Tingssalen, måndagen den 21 mars kl 13.00 Beslutande Carl-Axel Blom (S), ordförande Ing-Britt Loberg (S) Anders Svensson (M) Övriga

Läs mer

Anna Hed, ordförande, c Christina Bröms, c, 1-4, 6-7 Gösta Frost, s Malin Höglund, m

Anna Hed, ordförande, c Christina Bröms, c, 1-4, 6-7 Gösta Frost, s Malin Höglund, m Kommunstyrelsens arbetsgivarutskott Sammanträdesdatum Sida 1-8 2013-01-25 Plats och tid Kommunhuset, Mora, 2013-01-25 kl 08.30 11.00 Beslutande Anna Hed, ordförande, c Christina Bröms, c, 1-4, 6-7 Gösta

Läs mer

Ledamöter: Eila Bromme (FP), ordförande Maria Fälth (KD) Per-Erik Kanström (M) Leif Berglund (S) Lars Valtersson (MP)

Ledamöter: Eila Bromme (FP), ordförande Maria Fälth (KD) Per-Erik Kanström (M) Leif Berglund (S) Lars Valtersson (MP) Kommunstyrelsens allmänna utskott 2011-12-21 1 Plats och tid Vilunda-rummet, plan 8, kommunhuset, Dragonvägen 86 Onsdag den 21 december 2011, klockan 8.30 10.50 Beslutande Ledamöter: Eila Bromme (FP),

Läs mer

Ann-Christin Frickner (C) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens allmänna utskott

Ann-Christin Frickner (C) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens allmänna utskott Kommunstyrelsens allmänna utskott 2016-04-13 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Ragnvald Onsdagen den 13 april 2016, klockan 08:30-10:08 Ledamöter: Anders Rosén (V), ordförande Mathias Bohman (S) Lars

Läs mer

Personalutskottet

Personalutskottet 2018-04-17 Personalutskottet 2018-04-17 Pu 8 Revidering av riktlinjer för bruttolöneavdrag för privat sjukvård... 2 Pu 9 Löneöversyn 2018... 3 Pu 10 Överenskommelse om Traktamentsavtal TRAKT T... 4 Pu

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida. Personal- och organisationsutskottet. Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Sammanträdesprotokoll Sida. Personal- och organisationsutskottet. Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesdatum 1 (10) Plats och tid Stadshuset kl. 13.15-15.45 Beslutande Ersättare Klas Håkanson (M) Annika Nicklasson (S) Börje Wilsborn (C) Marie Johansson (KD) Lola Frödeberg (VF) Magnus Olofsgård

Läs mer

Ledamöter: Eila Bromme (FP), ordförande Magda Ayoub (KD) Kjell Söderqvist (S)

Ledamöter: Eila Bromme (FP), ordförande Magda Ayoub (KD) Kjell Söderqvist (S) Kommunstyrelsens stöd- och processutskott 2010-05-18 1 Plats och tid Väsbyrummet, plan 8, kommunhuset, Dragonvägen 86 Tisdagen den 18 maj, klockan 17.30-18.20 Beslutande Ledamöter: Eila Bromme (FP), ordförande

Läs mer

Motion om att sluta ungdomsavtal för att få fler unga i jobb. (AU 7) KS 2013-333

Motion om att sluta ungdomsavtal för att få fler unga i jobb. (AU 7) KS 2013-333 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsen i Falkenberg 2014-02-04 FALKENBERG 31 Motion om att sluta ungdomsavtal för att få fler unga i jobb. (AU 7) KS 2013-333 KF Beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Rapport från Ung & Trygg, april 2010

Rapport från Ung & Trygg, april 2010 Tjänsteutlåtande Projektledare Ung & Trygg 2010-03-30 Jolle Rommel /08-590 97936/ Dnr: SMS: 073 9104906 KS/2007:278 Jolle.Rommel@upplandsvasby.se /Kommunstyrelsens allmänna utskott/ Rapport från Ung &

Läs mer

Ledamöter: Kristina Klempt (FP), ordf. Per-Erik Kanström (M) Leif Berglund (S) Lars Valtersson (MP) Ibrahim Abdallah (S), tj.

Ledamöter: Kristina Klempt (FP), ordf. Per-Erik Kanström (M) Leif Berglund (S) Lars Valtersson (MP) Ibrahim Abdallah (S), tj. Kommunstyrelsens allmänna utskott 2014-03-19 1 Plats och tid Skimmeln, Drabanten, Drabantvägen 9 Onsdagen den 19 mars 2014, klockan 8:30-9:50 Beslutande Ledamöter: Kristina Klempt (FP), ordf. Per-Erik

Läs mer

Kl. 16:00, onsdagen 16 maj, kommunkontor

Kl. 16:00, onsdagen 16 maj, kommunkontor SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Kl. 09:00 måndagen den 14 maj 2018, Kalmarrummet, Kommunhuset, Bålsta Liselotte Grahn Elg (M), Ordförande Anders Cyrillus (L) Lars-Göran Bromander

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7)

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Misteln, den 30 maj, 2013 Beslutande Carl-Axel Blom (S), ordförande Ingbritt Loberg (S), v ordförande Anders Svensson (M), ledamot Övriga deltagande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens teknik- och fastighetsutskott. Ersättare: Jan-Erik Ek (M) Eila Bromme (FP)

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens teknik- och fastighetsutskott. Ersättare: Jan-Erik Ek (M) Eila Bromme (FP) Kommunstyrelsens teknik- och fastighetsutskott 2014-03-19 1 Plats och tid Blacken, Drabantvägen 9 Onsdagen den 19 mars 2014, klockan 8:00 09:05 Beslutande Ledamöter: Jan-Olof Halldén (M), ordförande Torsten

Läs mer

jj/dt7f' Justeringens platsochlidµ Justerand~/- Utdrags bestyrkande Justeras 2014-04-14 Kommunstyrelsens personalutskott

jj/dt7f' Justeringens platsochlidµ Justerand~/- Utdrags bestyrkande Justeras 2014-04-14 Kommunstyrelsens personalutskott Sammanträdesprotokoll 1 (5) 2014-04-14 Kommunstyrelsens personalutskott Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, den 14 april 2014 kl. 08.30-12.00 ande Roger Fredriksson Kenneth Michaelsson Anna

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens personalutskott 2012-12-13 1-9

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens personalutskott 2012-12-13 1-9 Kommunstyrelsens personalutskott 2012-12-13 1-9 Plats och tid Personalkontorets sammanträdesrum, kl. 8.30 11.15 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Lena Andersson (M) Harald Lagerstedt (C) Marianne

Läs mer

Protokoll Nr 2 Sammanträdesdatum 2013-02-07 Sammanträdestid 08:00-12.00

Protokoll Nr 2 Sammanträdesdatum 2013-02-07 Sammanträdestid 08:00-12.00 Protokoll Nr 2 Sammanträdesdatum 2013-02-07 Sammanträdestid 08:00-12.00 Kommunstyrelsens arbetsgivarutskott Närvarande Ledamöter Tjänstemän Stig Agnåker (c), ordförande Per-Gunnar Andersson (s), vice ordförande

Läs mer

Ledamöter: Kristina Klempt (C) ordf. Maria Fälth (KD) v. ordf. Per-Erik Kanström (M) Leif Berglund (S) 19-25 Lars Valtersson (MP)

Ledamöter: Kristina Klempt (C) ordf. Maria Fälth (KD) v. ordf. Per-Erik Kanström (M) Leif Berglund (S) 19-25 Lars Valtersson (MP) Kommunstyrelsens allmänna utskott 2013-04-17 1 Plats och tid Vilundarummet, plan 8, kommunhuset, Dragonvägen 86 Onsdagen den 17 april 2013, klockan 8:30-11:30 Beslutande Ledamöter: Kristina Klempt (C)

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset, förvaltningschefens arbetsrum, klockan 09:00 12:10

Plats och tid: Stadshuset, förvaltningschefens arbetsrum, klockan 09:00 12:10 2010-08-19 1 Plats och tid: Stadshuset, förvaltningschefens arbetsrum, 2010-08-19 klockan 09:00 12:10 Beslutande: Sven-Ingvar Borgquist (M) Ann Hörnebrant-Sturesson (C) Björn Vallin (FP) Carina Stenman

Läs mer

Kommunhuset, Dragonvägen 86, Upplands Väsby

Kommunhuset, Dragonvägen 86, Upplands Väsby Gemensamma nämnden för familjerättsliga frågor i Sigtuna, Sollentuna och Upplands Väsby kommuner 2014-02-24 1 Plats och tid Beslutande Familjerättsbyrån, Industrivägen 22 B, Upplands Väsby Måndagen den

Läs mer

Kommunfullmäktige 2014-12-15 1(5) 148 Flerårsplan med budget 2015-2017 för Upplands Väsby kommun (KS/2014:11)

Kommunfullmäktige 2014-12-15 1(5) 148 Flerårsplan med budget 2015-2017 för Upplands Väsby kommun (KS/2014:11) Kommunfullmäktige 2014-12-15 1(5) 148 Flerårsplan med budget 2015-2017 för Upplands Väsby kommun () Kommunfullmäktiges beslut Kommunfullmäktige beslutar enligt följande: 1. fastställa nämnders/styrelsers/utskotts

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kl. 09:00 måndagen den 15 maj 2017, Kalmarrummet, Kommunhuset, Bålsta

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kl. 09:00 måndagen den 15 maj 2017, Kalmarrummet, Kommunhuset, Bålsta SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Tjänstemän Kl. 09:00 måndagen den 15 maj 2017, Kalmarrummet, Kommunhuset, Bålsta Carina Lund (M), Ordförande Agneta Hägglund (S)

Läs mer

Kommunstyrelsens personalutskott

Kommunstyrelsens personalutskott 2019-05-27 2019-05-27 Plats och tid Kommunhuset i Älmhult klockan 13:30 16:00 Paragrafer 24-34 Utses att justera Sonja Emilsson Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult Underskrifter Sekreterare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kl. 09:00 måndagen den 5 mars 2018, Kalmarrummet, Kommunhuset, Bålsta. Liselotte Grahn Elg (M), Ordförande Agneta Hägglund (S)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kl. 09:00 måndagen den 5 mars 2018, Kalmarrummet, Kommunhuset, Bålsta. Liselotte Grahn Elg (M), Ordförande Agneta Hägglund (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Personal- och förhandlingsutskottet Tid och plats Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Tjänstemän Kl. 09:00 måndagen den 5 mars 2018, Kalmarrummet, Kommunhuset, Bålsta Liselotte

Läs mer

Föredragningslista. 13 Ersättning till förtroendevalda 14 Ändring av sammanträdesdag 15 Lärare utan föreskriven behörighet

Föredragningslista. 13 Ersättning till förtroendevalda 14 Ändring av sammanträdesdag 15 Lärare utan föreskriven behörighet Föredragningslista Plats och tid för sammanträdet Föredragande Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, fredag den 20 januari 2006, kl 08.30 Ärenden 1 Justering 2 Föregående mötesprotokoll Göran

Läs mer

Personal- och organisationsutskottet

Personal- och organisationsutskottet 2014-06-18 1 (10) Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 13.15-16.00 Beslutande Börje Wilsborn (C), Andreas Granlöf (S) och Lola Frödeberg (VF) Övriga deltagare Annelie Ekstrand, 45 Utses att

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum KOMMUNSTYRELSENS PERSONAL- och EKONOMIUTSKOTT. Ledamöter Ove Andersson (m) ordförande

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum KOMMUNSTYRELSENS PERSONAL- och EKONOMIUTSKOTT. Ledamöter Ove Andersson (m) ordförande STENUNGSUNDS KOMMUN KOMMUNSTYRELSENS PERSONAL- och EKONOMIUTSKOTT Tid: 08:30 09:50 och 15.00-15.15 Plats: Rodret Ledamöter Ove Andersson (m) ordförande Bo Pettersson (s) vice ordförande Lisbeth Svensson

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2010-05-27 kl 13:15 15:45. Förh.chef Per Sundelius Sekr Kersthin Berggren

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2010-05-27 kl 13:15 15:45. Förh.chef Per Sundelius Sekr Kersthin Berggren 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2010-05-27 kl 13:15 15:45 Beslutande: Bo Lager Ordf ( M ) Lennart Nilsson ( C ) Bengt Sävström ( S ) Esa Jääskeläinen ( M ) Eva Kullenberg ( FP ) Övriga

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.00-08.45 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg V Eivor Hellman

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens personalutskott 2013-01-31 1-10

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens personalutskott 2013-01-31 1-10 Kommunstyrelsens personalutskott 2013-01-31 1-10 Plats och tid Personalkontoret, kl. 8.30 11.00 Beslutande Lena Andersson (M) Ulla Svensson (S) Göran Stark (S) Marianne Nord Lyngdorf (FP) Övriga deltagare

Läs mer

Pu 20 Arbetet med att sänka sjuktalen... 2 Pu 21 Feriearbete Pu 22 Personalförsäkringar... 4 Pu 23 Hantering av facklig tid...

Pu 20 Arbetet med att sänka sjuktalen... 2 Pu 21 Feriearbete Pu 22 Personalförsäkringar... 4 Pu 23 Hantering av facklig tid... 2018-08-28 Personalutskottet 2018-08-28 Pu 20 Arbetet med att sänka sjuktalen... 2 Pu 21 Feriearbete 2018... 3 Pu 22 Personalförsäkringar... 4 Pu 23 Hantering av facklig tid... 5 Personalutskottet 2018-08-28

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens personalutskott 2012-09-06 1-9

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens personalutskott 2012-09-06 1-9 Kommunstyrelsens personalutskott 2012-09-06 1-9 Plats och tid Personalkontorets sammanträdesrum, kl. 8.30-10.30 ande Övriga deltagare Utses att justera Lena Andersson (M) Harald Lagerstedt (C) Marianne

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bo Hasselblad (M), Ordförande Sirvan Mostafaey (S) Lennart Pettersson (V) Olle Persson (M) Anders Byström (L)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bo Hasselblad (M), Ordförande Sirvan Mostafaey (S) Lennart Pettersson (V) Olle Persson (M) Anders Byström (L) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida1(6) Plats och tid Sessionssalen, Gamla kommunhuset, klockan 09:00 Beslutande Ledamöter Bo Hasselblad (M), Ordförande Sirvan Mostafaey (S) Lennart Pettersson (V) Olle Persson

Läs mer

PROTOKOLL 2015-11-18. Blosset, Almliden 13.30 15.45

PROTOKOLL 2015-11-18. Blosset, Almliden 13.30 15.45 1(13) Plats och tid Beslutande Ledamöter Blosset, Almliden 13.30 15.45 Christer Landin (S), ordförande Martin Fridehjelm (S) Ulrika Thulin (S) Urban Berglund (KD) Lisbeth Madsen (M) Tjänstegörande Ersättare

Läs mer

PROTOKOLL Almliden, Blosset Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Bert Roos (S) Urban Berglund (KD) Ninnie Lindell (M)

PROTOKOLL Almliden, Blosset Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Bert Roos (S) Urban Berglund (KD) Ninnie Lindell (M) 1(7) Plats och tid Beslutande Ledamöter Almliden, Blosset 13.30 15.00 Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Bert Roos (S) Urban Berglund (KD) Ninnie Lindell (M) Övriga närvarande Tjänstemän Carina Järold

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Sida 1/10 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået kl. 13.30 14.30 Beslutande Övriga deltagare Birgitta Jönsson (S), ordf Gunnar Bengtsson (S) Christer Laurell (C), vice ordf Charlotte Wachtmeister (M)

Läs mer

Protokoll Nr 2 Sammanträdesdatum 2014-04-16 Sammanträdestid 08:00-11:20

Protokoll Nr 2 Sammanträdesdatum 2014-04-16 Sammanträdestid 08:00-11:20 Protokoll Nr 2 Sammanträdesdatum 2014-04-16 Sammanträdestid 08:00-11:20 Kommunstyrelsens arbetsgivarutskott Närvarande Ledamöter Tjänstemän Stig Agnåker (c), ordförande Per-Gunnar Andersson (s), vice ordförande

Läs mer

Stiven Wiklund, ordförande (s)

Stiven Wiklund, ordförande (s) 1 (13) Plats och tid för sammanträdet ande Ånge kommunkontor, onsdagen den 17 december 2008 Stiven Wiklund, ordförande (s) Jan-Eric Berglund (v) Björn Magnusson (c) Övriga deltagare Erik Grundberg, personalchef

Läs mer

FÖREDRAGNINGSLISTA. Plats och tid för sammanträdet. Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, tisdagen den 16 november 2004 kl

FÖREDRAGNINGSLISTA. Plats och tid för sammanträdet. Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, tisdagen den 16 november 2004 kl FÖREDRAGNINGSLISTA Plats och tid för sammanträdet Föredragande Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, tisdagen den 16 november 2004 kl 08.30. Ärenden 1 Justering 2 Föregående mötesprotokoll 3

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-11-03 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 09:15-09:30 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Christin Löfstrand (V) Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Kristina

Läs mer

48 Föregående protokoll Anmäls att arbetsutskottets protokoll från sammanträdet justerats i föreskriven ordning.

48 Föregående protokoll Anmäls att arbetsutskottets protokoll från sammanträdet justerats i föreskriven ordning. PROTOKOLL 21 Organ Plats Landstingsstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesrum Mälaren, Landstingshuset, Västerås Tidpunkt Onsdagen den 8 juni 2016 Ledamöter Övriga Denise Norström (S), Ordförande Lena Johansson

Läs mer

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Kommunstyrelsens personalutskott

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Kommunstyrelsens personalutskott ÖRKELLJUNGA KOMMUN Kommunstyrelsens personalutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2012-09-12 Sida 31 Plats och tid Kommunkontoret, Örkelljunga, onsdagen den 12 september, 2012, klockan 08.30-12.00 Beslutande Carina

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Kommunala pensionärsrådet

Sammanträdesprotokoll. Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2011-05-11 1 Plats och tid Beslutande Kommunhuset, plan 8, Vilundarummet Onsdagen den 11 maj 2011, klockan 09:30-12.00 Ledamöter: Eila Bromme (FP), ordförande Jan Eckert (M) Ann-Mari

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Personalutskottet

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Personalutskottet HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Personalchefens kontor, onsdagen den 17 februari 2016 kl 08.10-12.20 Beslutande Mikael Jonnerby (C), ordförande Per Gröön (C), ledamot Carl-Axel

Läs mer

d]~~~y'. :i _(l 0'.~!9.. O:::.c

d]~~~y'. :i _(l 0'.~!9.. O:::.c Plats och tid Beslutande Övriga närvarande J Under Organ Datum då Underskrift Ordförande Justerande.. ~ '= Personalchefens kontor, Torggatan 10, Tingsryd Måndagen 4 december 2017, kl. 08.00-10.00 Tomas

Läs mer

Personalutskottet

Personalutskottet 2018-12-18 Personalutskottet 2018-12-18 Pu 8 Löneöversyn 2018... 2 Pu 9 Löneöversyn 2019... 3 Pu 10 Personalutskottet arbetsordning... 5 Pu 11 Information samverkansavtal... 6 Pu 12 Övriga frågor... 7

Läs mer

Christer Landin (S), Ordförande Urban Berglund (KD) Lisbeth Madsen (M)

Christer Landin (S), Ordförande Urban Berglund (KD) Lisbeth Madsen (M) 1 (14) Plats och tid Söderåsens Golfklubb, onsdagen den 24 maj 2017 kl 09:00-12.00 Beslutande Christer Landin (S), Ordförande Urban Berglund (KD) Lisbeth Madsen (M) Ersättare Bert Roos (S) Nils Nilsson

Läs mer

Utbildningsnämnden (13)

Utbildningsnämnden (13) Utbildningsnämnden 2016-06-15 1 (13) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 15 juni kl.8.30 11.10. Beslutande Stefan Jönsson (S), ordförande Håkan Pettersson (S), 1:e vice ordförande Kent Ballovarre

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(7) Plats och tid Tegel 02 sammanträdesrum, kommunkontoret kl 09.00 10.00. Beslutande Katrin Wissing, MP, ordförande Mikael Sundman, VV Håkan Karlsson, M Daniel Danielsson, C Maria Larsson, S Ej tjänstgörande

Läs mer

Personal- och organisationsutskottet

Personal- och organisationsutskottet 2015-11-18 1 (8) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal, Stadshuset, Vetlanda, kl. 13.15-16.00 Beslutande Ej tjänstgörande Ersättare Klas Håkanson (M), Dan Ljungström (C), Martina Jansson (S), Lola

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kl. 09:00 måndagen den 12 november 2018, Kalmarrummet, Kommunhuset, Bålsta

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kl. 09:00 måndagen den 12 november 2018, Kalmarrummet, Kommunhuset, Bålsta SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Kl. 09:00 måndagen den 12 november 2018, Kalmarrummet, Kommunhuset, Bålsta Liselotte Grahn Elg (M), Ordförande Agneta Hägglund (S) Övriga närvarande

Läs mer

Personal- och organisationsutskottet 2006-08-30 1. Jan-Eric Berglund

Personal- och organisationsutskottet 2006-08-30 1. Jan-Eric Berglund ÅNGE KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida Personal- och organisationsutskottet 2006-08-30 1 Plats och tid Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, onsdag den 30 augusti 2006, kl

Läs mer

Personal- och organisationsutskottet

Personal- och organisationsutskottet 2018-10-17 1 (10) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionsal, Stadshuset, 13.15-15.30 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Andreas Granlöf (S), Tommy Glans (VF), Lola Frödeberg (VF), Martina Jansson

Läs mer

Lars-Göran Bromander (S), tjänstgör för Agneta Hägglund (S) Onsdagen den 12 april 2017, Skoklosterrummet

Lars-Göran Bromander (S), tjänstgör för Agneta Hägglund (S) Onsdagen den 12 april 2017, Skoklosterrummet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Kl. 13:30 onsdagen den 12 april 2017, Skoklosterrummet, Kommunhuset, Bålsta Carina Lund (M), Ordförande Anders Cyrillus

Läs mer

Kommunstyrelsens personalutskott

Kommunstyrelsens personalutskott 2017-10-17 1(9) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2017-10-17 kl. 14.00-15.45 Paragrafer 49-54 Utses att justera Britta Croona Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult [Datum] Underskrifter Sekreterare

Läs mer

Regionstyrelsens personalutskott

Regionstyrelsens personalutskott Regionstyrelsens personalutskott Datum: 2018-10-02 Tid: 09:00-11:05 Plats: Lokal Vidöstern, Regionhuset, Nygatan 20, Växjö Ledamöter Robert Olesen (S), ordförande Anna Fransson (S), 1:e vice ordförande

Läs mer

Kl. 10:00 torsdagen den 7 mars 2019, Kommunhuset, Bålsta

Kl. 10:00 torsdagen den 7 mars 2019, Kommunhuset, Bålsta SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Kl. 10:00 torsdagen den 7 mars 2019, Kommunhuset, Bålsta Liselotte Grahn Elg (M), Ordförande Leif Zetterberg (C), tjänstgör

Läs mer

Pernilla de Vries, personalchef

Pernilla de Vries, personalchef HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Kommunhuset, personalchefens tjänsterum, torsdagen den 17 februari kl 14.00 Beslutande Carl-Axel Blom (S), ordförande Ing-Britt Loberg (S) Anders

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Gemensamma nämnden för familjerättsliga frågor i Sigtuna, Sollentuna och Upplands Väsby kommuner 2011-09-20 1 Plats och tid Beslutande Familjerättsbyrån, Industrivägen 22 B, Plan 3, Upplands Väsby kommun

Läs mer

Ledamöter: Bromme Eila, (FP), ordförande Jan Holmberg (M) Leif Berglund (S) Ulla Blücher (V)

Ledamöter: Bromme Eila, (FP), ordförande Jan Holmberg (M) Leif Berglund (S) Ulla Blücher (V) Kommunstyrelsens allmänna utskott 2010-09-29 1 Plats och tid Vilundarummet, plan 8, kommunhuset, Dragonvägen 86 Onsdag den 29 september, klockan 8:30-10.50 Beslutande Ledamöter: Bromme Eila, (FP), ordförande

Läs mer

Ateljén, Nämndhuset, kl. 13:15 14:00 Johan Söderberg (S), Helena Gärner (M), Anneli Hedberg (S), Inger Fredriksson (C)

Ateljén, Nämndhuset, kl. 13:15 14:00 Johan Söderberg (S), Helena Gärner (M), Anneli Hedberg (S), Inger Fredriksson (C) Personalutskottet 2019-10-16 1 (6) Plats och tid Beslutande Ateljén, Nämndhuset, kl. 13:15 14:00 Johan Söderberg (S), Helena Gärner (M), Anneli Hedberg (S), Inger Fredriksson (C) Beslutande ersättare John

Läs mer

Per Nordenstam, kommundirektör Marisa Lindblom, personalchef Sara Widströmer, sekreterare

Per Nordenstam, kommundirektör Marisa Lindblom, personalchef Sara Widströmer, sekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Tjänstemän Kl. 10:00 torsdagen den 19 januari 2017, Skoklosterrummet, Kommunhuset, Bålsta Carina Lund (M), Ordförande Agneta Hägglund

Läs mer

PROTOKOLL Personalutskott

PROTOKOLL Personalutskott 1 (11) Paragrafer 22-29 Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl.13.30 15.30 kl.

Läs mer

Klas Håkanson (M) Annika Nicklasson (S) från 44 Börje Wilsborn (C) Marie Johansson (KD)

Klas Håkanson (M) Annika Nicklasson (S) från 44 Börje Wilsborn (C) Marie Johansson (KD) Sammanträdesdatum 1 (13) Plats och tid Stadshuset kl. 13.15-15.30 Beslutande Klas Håkanson (M) Annika Nicklasson (S) från 44 Börje Wilsborn (C) Marie Johansson (KD) Övriga deltagande Laszlo Palfi, HR-chef

Läs mer

Sven-Olov Axelsson (S), ordförande Ingegerd Bennysson (S), 1:e vice ordförande Maria Nyberg (V) Pia Renman (M) Anneli Lyckeborn (FP)

Sven-Olov Axelsson (S), ordförande Ingegerd Bennysson (S), 1:e vice ordförande Maria Nyberg (V) Pia Renman (M) Anneli Lyckeborn (FP) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Måndagen den 24 februari 2014 i Kommunstyrelsens sessionssal, klockan 13:00-16:15 Sammanträdet ajournerades klockan 13:50-14:10 Sven-Olov

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma. se bifogad närvaroförteckning

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma. se bifogad närvaroförteckning Sammanträdesdatum s. 1 (7) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-02-08 Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 8 februari 2012, kl. 08.00-12.15 Beslutande Anders Berngarn (M)

Läs mer

1 (13) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Kommunstyrelsens Personalutskott Personal & arbetsmiljö, , kl

1 (13) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Kommunstyrelsens Personalutskott Personal & arbetsmiljö, , kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens Personalutskott 2011-06-13 1 (13) Tid och plats Personal & arbetsmiljö, 2011-06-13, kl 09.30-11.00 ande Ewa Wemby (M) Dan Berger (S) Sten Hermansson (Fp) Kalle Heise

Läs mer

2007-11-19. Justerande: JanAnders Palmqvist Justerande: Roger Fredriksson

2007-11-19. Justerande: JanAnders Palmqvist Justerande: Roger Fredriksson Sammanträdesprotokoll 1(8) 2007-11-19 Kommunstyrelsens personalutskott Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby kl. 08.30-10.20 Beslutande JanAnders Palmqvist Margareta Yngvesson Roger Fredriksson

Läs mer

Lars-Göran Bromander (S), tjänstgör för Agneta Hägglund (S) Måndagen den 2 oktober 2017, kommunhuset Bålsta

Lars-Göran Bromander (S), tjänstgör för Agneta Hägglund (S) Måndagen den 2 oktober 2017, kommunhuset Bålsta SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Kl. 09:00 torsdagen den 28 september 2017, Kalmarrummet, Kommunhuset, Bålsta Carina Lund (M), Ordförande Anders Cyrillus

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Kommunstyrelsens allmänna utskott 2015-02-10 1

Sammanträdesprotokoll. Kommunstyrelsens allmänna utskott 2015-02-10 1 Kommunstyrelsens allmänna utskott 2015-02-10 1 Plats och tid Beslutande Messingen, lokal Lundström. Tisdagen den 10 februari, klockan 8:30-10.45 Ledamöter: Anders Rosén (V), ordf. Mathias Bohman (S), v

Läs mer

Redogörelse för överenskommelse om personlig assistent och anhörigvårdare PAN 12

Redogörelse för överenskommelse om personlig assistent och anhörigvårdare PAN 12 Redogörelse för överenskommelse om personlig assistent och anhörigvårdare PAN 12 Inledning Denna redogörelse omfattar Överenskommelse om Lön och anställningsvillkor för personlig assistent och anhörigvårdare.

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6 ) Socialutskottet 2014-04-03

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6 ) Socialutskottet 2014-04-03 HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6 ) Plats och tid IFO:s sammanträdeslokal, torsdagen den 3 april 2014 kl 08.30-13.30 Beslutande Jonas Erlandsson (S), ordförande Diana Bergeskans (S), v ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida

Sammanträdesprotokoll Sida Sammanträdesdatum 1 (10) Plats och tid Vetlanda, Hultaby kl. 13.15 16.00 ande Börje Wilsborn (C) Håkan Johansson (M) Marie Johansson (KD) Lennart Lööw (S) Nils-Erik Johansson (S) Ersättare Nils-Erik Olofsson

Läs mer

Stiven Wiklund ordförande (s) Jan-Eric Berglund Björn Magnusson

Stiven Wiklund ordförande (s) Jan-Eric Berglund Björn Magnusson Personal- och organisationsutskottet 2007-06-19 1 (15) Plats och tid Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, tisdag den 19 juni 2007, kl 13.00-16.15 ande Stiven Wiklund ordförande (s) Jan-Eric

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Kommunstyrelsens allmänna utskott 2015-09-16 1

Sammanträdesprotokoll. Kommunstyrelsens allmänna utskott 2015-09-16 1 Kommunstyrelsens allmänna utskott 2015-09-16 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Love almqvists torg 1. Lokal: Lundström Onsdagen den 16 september 2015, klockan 8:30-10.00 Ledamöter: Anders Rosén (V),

Läs mer

Protokoll från ledningsutskottets sammanträde 2010-05-11

Protokoll från ledningsutskottets sammanträde 2010-05-11 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Sammanträdesdatum 1 (5) 2010-05-11 Protokoll från ledningsutskottets sammanträde 2010-05-11 P g a personuppgiftslagen (PUL) är vissa personuppgifter borttagna

Läs mer

Mattias Wirsén, HT-strateg Gunnel Olsson, nämndsekreterare

Mattias Wirsén, HT-strateg Gunnel Olsson, nämndsekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Plats och tid Rådhus Skåne, Plan 1, Rum 106 09:30 11:30 ande Dan Berger (S) Ellena Dellios Vukic (L) Sven Nilsson (C) Sylvia Olander (M) Ersättare Övriga närvarande Leif Rülf,

Läs mer

PROTOKOLL Personalutskott

PROTOKOLL Personalutskott PROTOKOLL Personalutskott Sammanträdesdatum 2016-09-08 Sida 1 (13) Paragrafer 12-21 Plats och tid Vita huset, kl. 13.30-15.30 Beslutande Johan Petersson (S), ordförande Christer Johansson (C), 1:e vice

Läs mer

Tommy Åsbacka, avdelningschef Jenny Magnusson, nämndsekreterare. Lars-Göran Sörqvist (M)

Tommy Åsbacka, avdelningschef Jenny Magnusson, nämndsekreterare. Lars-Göran Sörqvist (M) Gemensamma nämnden för familjerättsliga frågor i Sigtuna, Sollentuna och Upplands Väsby kommuner 2014-10-14 1 Plats och tid Beslutande Familjerättsbyrån, Industrivägen 22 B, Upplands Väsby Tisdagen den

Läs mer

Anitha Nygårds (SD) Martin Normark (L) ... Andrea Andersson. ... Tina Teljstedt (KD) ... Martin Normark (L)

Anitha Nygårds (SD) Martin Normark (L) ... Andrea Andersson. ... Tina Teljstedt (KD) ... Martin Normark (L) PROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Gemaket, 17.00-17.50 Ajournering 94 kl. 17.25-17.35 Beslutande Ledamöter Tina Teljstedt, ordförande (KD) Kerstin Ahlin, 1:a vice ordförande (S) Anders Åkerlind, 2:e vice ordförande

Läs mer

Annika Nicklasson (S) Börje Wilsborn (C) 55-56 Marie Johansson (KD) Lola Frödeberg (VF)

Annika Nicklasson (S) Börje Wilsborn (C) 55-56 Marie Johansson (KD) Lola Frödeberg (VF) Sammanträdesdatum 1 (9) Plats och tid Stadshuset kl. 12,30-15,50 Beslutande Annika Nicklasson (S) Börje Wilsborn (C) 55-56 Marie Johansson (KD) Lola Frödeberg (VF) Övriga deltagande Laszlo Palfi, HR-chef

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Produktionsstyrelsen, extra sammanträde

Sammanträdesprotokoll. Produktionsstyrelsen, extra sammanträde Produktionsstyrelsen, extra sammanträde 2011-10-24 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Industrivägen 20, lokal: Kohl Måndagen den 24 oktober 2011, klockan 18:00-18:40 Ledamöter: Johan Hjelmstrand (M),

Läs mer

Kristina Magnusson, personalchef Siv Hedström, personalhandläggare Ulrika Kånåls, personalstrateg, 25 Mona Sandberg, personalstrateg, 28

Kristina Magnusson, personalchef Siv Hedström, personalhandläggare Ulrika Kånåls, personalstrateg, 25 Mona Sandberg, personalstrateg, 28 Kommunstyrelsens arbetsgivarutskott Sammanträdesdatum Sida 1-16 2013-08-23 Plats och tid Kommunhuset, Mora, 2012-08-23, kl 08.30 11.30 Beslutande Anna Hed, ordförande, c Gösta Frost, s Malin Höglund, m

Läs mer

Kommunstyrelsens personalutskott

Kommunstyrelsens personalutskott 2017-05-18 1(11) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2017-05-18 kl. 14.00-16.15 Paragrafer 11-22 Utses att justera Dan Bülow Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult [Datum] Underskrifter Sekreterare

Läs mer

Ewa Westling Olzon (M), ordförande Carina Schön (S), vice ordförande Dick Pettersson (C) Kommunkontoret, 26 februari 2016 kl 14.30

Ewa Westling Olzon (M), ordförande Carina Schön (S), vice ordförande Dick Pettersson (C) Kommunkontoret, 26 februari 2016 kl 14.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 08.00 10.00 Beslutande Ewa Westling Olzon (M), ordförande Carina Schön (S), vice ordförande Dick Pettersson (C) Ej tjänstgörande ersättare

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Sammanträdesdatum. ... Paragrafer Inga-Lill Ängsund

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Sammanträdesdatum. ... Paragrafer Inga-Lill Ängsund PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2017-09-18, kl 0800-0845 ande Laila Mäki, S Carolina Suikki, V Anita Sköld, M Övriga deltagande Elin Niemi, personalchef Utses

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesdatum 1 (7) Plats och tid Stadshuset kl. 13.15 16.30 ande Erästtare Tjänstgör. Erättare Klas Håkansson (M) Lennart Lööw (S) Börje Wilsborn (C) Lola Frödeberg (VF) Nils-Erik Johansson (S) Magnus

Läs mer