LUNDS KOMMUN Protokoll 1 (5)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "LUNDS KOMMUN Protokoll 1 (5)"

Transkript

1 Protokoll 1 (5) Kommunala integrationsrådet Sammanträdesdatum Plats och tid: Knutsalen, Rådhuset, 14 maj 2013, klockan Ordförande: Torsten Czernyson (KD) Kommunstyrelsen Ledamöter: Petter Forkstam (MP) Kommunstyrelsen Lena Arnesen (M) Vård- och omsorgsnämnden Sven Ingmar Andersson (C) Kultur- och fritidsnämnden Laila Gribel (M) Barn- och skolnämnd Lunds stad Rahman Dastagir Afghanska kulturföreningen Nahida Tayeh Al Mandeiska föreningen Skåne/Lund Eva Wallengren IM Lunds lokalförening Mohamed Amrane Islamiska kulturcentret i Lund Girma Awoke LIFS Thareya Bati Mandeiska kulturföreningen Ingrid Holm Rädda Barnen i Lund Antonio Maranon Sama-Sama sa Lund Petter Söderstrand Tamam Ersättare: Philip Sandberg (FP) Kommunstyrelsen Saima Jönsson Fahoum (V) Kultur- och fritidsnämnden Helen Pender (S) Utbildningsnämnden Mats Nilsson (S) Barn- och skolnämnd Lunds stad Yanira Difonis (MP) Barn- och skolnämnd Lund öster Övriga: Justerare: Eva Dalman, projektledare Brunnshög Mats Cederholm, kultur- och fritidsförvaltningen Helena Jacobson, kommunkontoret Sven Ingmar Andersson (C) 1 Föregående sammanträde Protokoll från sammanträde den 19 mars 2013 godkändes. 2 Justeringsperson Sven Ingmar Andersson valdes till justeringsperson. 3 Nya Petter Söderstrand presenterade Tamam som startade Föreningen finns i Lund, Malmö, Uppsala, Stockholm och Umeå och har verksamhet för barn och ungdomar. 70 volontärer arbetar med 200 barn och unga med olika bakgrund i gruppverksamhet bland annat på skolor. Föreningens motto är Vänskap utan gränser och fokus är mötesplatser för nyanlända barn som saknar nätverk. Nahida Tayeh presenterade Al Mandeiska föreningen i Skåne som funnits sedan 1990-talet. Från början var föreningen med i en paraplyorganisation som hette LISO (senare LIFS). Föreningen har mycket kontakter med ABF och Studiefrämjandet och samarbetar även med andra föreningar i aktiviteter för personer i olika åldrar. Postadress: Box 41, LUND Telefon vx; E-post: helena.jacobson@lund.se Besöksadress: Rådhuset, Stortorget 7 Telefax; Internet:

2 2 (5) Föreningen vill underlätta för nya familjer och erbjuda samvaro och aktiviteter. Mohamed Amrane presenterade Islamiska kulturcentret som funnits i Lund i över 25 år och har över 500 medlemmar. Kulturcentret har bland annat aktiviteter för ungdomar och kämpar för att bygga upp ett nytt samhälle. Thareya Bati presenterade Mandeiska kulturföreningen som varit med i integrationsrådet tidigare. Föreningens viktigaste fråga just nu är att bygga en Manda för dop. Philip Sandberg (FP), ny ersättare vald av kommunstyrelsen, berättade att han grundade Tamam. Han är även med i socialnämnden och kommunfullmäktige. 3 Brunnshög Eva Dalman, projektledare, Lunds kommun Först visades en film om området Brunnshög och forskningsanläggningarna Max IV och European Spallation Source (ESS) som finns på kommunens hemsida via denna länk: Max IV håller på att byggas nu och ska invigas på midsommarafton European Spallation Source (ESS), börjar byggas nästa år och beräknas vara klart Forskningsanläggningarna innebär stora investeringar och i dem kommer neutroner och elektroner att kunna studsa i material och avslöja dess egenskaper. Anläggningarna följer på en forskningsutveckling och expansion som pågått länge i Lund. Det finns förhoppningar om att det ska bli en av världens främsta forsknings- och innovationsmiljöer. De två forskningsanläggningarna kommer att förändra den nordöstra delen av Lund. På området Brunnshög, i förlängningen av Kunskapsstråket, kommer det att bli arbetsplatser, bostäder och odlingar där det tidigare varit åkermark människor kan komma att bo där. Det planeras för en Science Village med restauranger och butiker. Man försöker även planera mötesplatser för de många, till exempel billiga fritidsaktiviter, gratisnöjen, kultur på kvällarna och även sådant som lockar medborgarna att få en inblick i forskningsanläggningarna. Gemensam stadsodling är redan igång på området genom projektet Odla i Lund. Hållbarhet är viktigt i planeringen och det finns planer på spårväg. Powerpointbilderna bifogas detta protokoll. I diskussionen som följde lyftes föreningars behov av lokaler som något för projektledaren att ta med sig.

3 3 (5) 4 Lokaler Idrottslokaler: Mats Cederholm, kultur- och fritidsförvaltningen Mats beskrev sitt arbete med bokning och fördelning av tider för idrottshallar, gympasalar och idrottsplatser samt visade informationen om detta på hemsidan se även denna länk: I Lund finns cirka 20 gympasalar och 14 idrottsplatser. De är inte anpassade till fester (även om man kan dansa där). Kostnaderna är givna för olika kategorier. Ungdomsutövandet är subventionerat. Privata aktörer betalar självkostnadspris. Vid hyra av skollokaler gäller att kontakta respektive skola. Utöver dessa lokaler finns det en del lokaler inom kulturavdelningen på kultur- och fritidsförvaltningen och det finns en förteckning över festlokaler på Turistbyrån. Förteckningen bifogas detta protokoll. Föreningsrepresentanter efterfrågade stora samlingslokaler där man får servera mat att hyra för rimlig kostnad. Ibland behövs lokaler som rymmer flera hundra personer och ibland vill man kunna hålla på längre än till kl Denna typ av lokaler är det ont om i Lund. Föreningarna har därför inte lika mycket arrangemang, vilket leder till att många människor bara sitter hemma. I diskussionens som följde efterfrågades utvecklade e-tjänster samt helhetslösning för alla kommunala lokaler som går att hyra. Föreningar har inte kunskap om kommunens organisationskarta, men om ett samlat dokument kan finnas för lokaltaxor bör ett samlat dokument med information om lokaler och kontaktuppgifter kunna tas fram. Det behövs en sammanställning av antalet lokaler i kommunen. 5 Konferens Integrationsrådet har fått medel ur integrationsanslaget för att anordna en konferens hösten Konferensen bör börja klockan fyra eller fem och förslagsvis äga rum en torsdag eller en fredag i oktober eller november. Konferensen bör inte ligga under novemberlovet eller en dag när kommunfullmäktige sammanträder. Lokalförslag: Kulturens auditorium eller Gamla kirurgen. 6 Fika och grupparbete Det bildades fyra grupper som arbetade med konferensinnehåll och upplägg. Grupperna preciserade viktiga områden och frågor, föreslog möjliga talare och ringade in målgrupperna.

4 4 (5) 7 Nämnderna Kommunstyrelsen Torsten Czernyson informerade från kommunstyrelsen där viktiga frågor varit budgeten för och hur spårvägen ska gå från Lund C till Brunnshög. Spårvagn kan transportera fler människor än bussar. Kommunen hoppas att staten ska skjuta till en del medel för byggandet och regionen ska stå för driften. Vård- och omsorgsnämnden Lena Arnesen rapporterade från vård- och omsorgsnämnden där det arbetats med kvalitetssäkring. Kvalitetsarbetet handlar bland annat om trovärdighet, tillgänglighet och pålitlighet i vården och omsorgen. Socialnämnden Philip Sandberg informerade om socialnämndens beslut att barn och ungdomar som haft socialbidrag i minst sex månader ska kunna få extra stöd till fritidsaktiviteter på kronor per år. Stöd gärna unga i att ta denna möjlighet. Socialförvaltningen beviljar även föreningsbidrag inom det sociala området till en total summa av två miljoner. Sista ansökningsdag är den 31 maj. Kriterierna finns på kommunens hemsida. Antalet ensamkommande flyktingbarn har ökat i Lund, vilket gör att det finns ett behov av familjehem. Om man är intresserad av att bli familjehem eller känner någon som skulle kunna vara det så kan man höra av sig till socialförvaltningen. Kultur- och fritidsnämnden Sven Ingmar Andersson informerade från kultur- och fritidsnämnden där budgeten för bibliotek, idrott och kultur ligger på 315 miljoner kronor. Lund har tolv bibliotek och det diskuteras om det ska bli ett till på Brunnshög. En skatepark kommer att byggas i Dalby och en kommer att byggas någonstans i Lund. Humorfestivalen stöds även fortsättningsvis och Byahuset i Södra Sandby får stöd i budgeten. Det är viktigt att stödet till kulturella aktiviter fördelas över hela kommunen. Sommarlund är kultur- och fritidsförvaltningens samlade sommarsatsning som snart drar igång. Barn- och skolnämnderna Lunds stad och Lund öster Laila Gribel och Yanira Difonis informerade från barn- och skolnämnderna som har haft internt budgetarbete. Det har även diskuterats hur kriterier och placering ska se ut för de nya så kallade förstelärartjänster som inrättats. Det har arbetats mycket med lokalplanering och hur nämnderna kan komma in i ett tidigare skede när det gäller nya lokaler. Modersmålsundervisningen har fått nya bestämmelser som innebär att man inte längre har löpande intag utan att man anmäler sig till nästkommande termin.

5 5 (5) Utbildningsnämnden Helen Pender rapporterade från utbildningsnämnden som har hanterat ansökningar från fristående grundskolor och gymnasieskolor. 8 Aktuellt i föreningarna Tamam ska ha sommarverksamhet för barn och unga från den 1 juli till den 15 augusti, främst på Norra Fäladen. En gång i veckan blir det för barn från hela Lund. Socialförvaltningen, kultur- och fritidsförvaltningen, Lunds kommunala fastighetsbolag och Tamam finansierar gemensamt en heltidsanställd som arbetar med sommarverksamheten. Tipsa gärna barn och unga att maila sommar@tamam.se vid intresse. Det kommer att vara olika aktiviteter, läger och utflykter. Internationen fortsätter. Det är en mötesplats öppen för alla med ungdomar mellan 16 och 30 år som huvudmålgrupp. Internationen syftar till att öppna upp studentlivet. Mer information på Tamams hemsida och Facebook. Mångfaldsrundan är igång och flera av integrationsrådets föreningar har arrangemang. Rädda Barnen kommer att finnas på Domkyrkoplatsen och ha många aktiviteter för barn. Det kommenterades att rundan som arrangemang blivit diffusare detta år med anledning av We Party Too samt att rundan är utspridd. 9 Övrigt Kontaktlista för integrationsrådet efterfrågades. Samarbetsförfrågan från Lunds Burfågelklubb delades ut, info@lundsburfagelklubb.se 10 Nästa sammanträde 3 september 2013 klockan november 2013 klockan Lokal meddelas senare. Helena Jacobson Sekreterare Justeras Torsten Czernyson Sven Ingmar Andersson

LUNDS KOMMUN Protokoll 1 (4)

LUNDS KOMMUN Protokoll 1 (4) Protokoll 1 (4) Kommunala integrationsrådet Sammanträdesdatum 2013-09-03 Plats och tid: Sessionssalen, Stadshuset, 3 september 2013, klockan 18.30-20.30 Ordförande: Torsten Czernyson (KD) Kommunstyrelsen

Läs mer

Kommunala integrationsrådet

Kommunala integrationsrådet Kommunala integrationsrådet Kallelse och föredragningslista 1 (8) Kommunala integrationsrådet 2016-09-20 Tid 18.00 Plats Diamanten, kommunhuset Kristallen Följande ärende ska behandlas: 1. Information

Läs mer

Kommunala integrationsrådet

Kommunala integrationsrådet Kommunala integrationsrådet Kallelse och föredragningslista 1 (8) Kommunala integrationsrådet 2016-11-22 Tid 18.00 Plats IM, Fabriksgatan 2, Lund Följande ärende ska behandlas: 1. Information om IM:s verksamhet

Läs mer

Kommunala integrationsrådet

Kommunala integrationsrådet Kommunala integrationsrådet Kallelse och föredragningslista 1 (7) Kommunala integrationsrådet 2017-05-16 Tid 18.00 20.00 Plats Kulturen, Tegnérsplatsen 6, Lund Följande ärende ska behandlas: 1. Information

Läs mer

Kommunala integrationsrådet

Kommunala integrationsrådet Kommunala integrationsrådet Kallelse och föredragningslista 1 (11) Kommunala integrationsrådet 2016-05-17 Tid 18.00 Plats Kulturen, Tegnérsplatsen, Lund Följande ärende ska behandlas: 1. Guidad tur på

Läs mer

Kommunala integrationsrådet

Kommunala integrationsrådet Kommunala integrationsrådet Protokoll 1 (15) Diarienummer KS 2019/0358 Kommunala integrationsrådet Plats och tid Rådhuset, Stortorget 7, Knutsalen, klockan 18.00 20.00 Ledamöter Övriga Hedvig Åkesson (KD),

Läs mer

2 Protokoll 10-11-23 Föregående mötesprotokoll godkändes och lades till handlingarna.

2 Protokoll 10-11-23 Föregående mötesprotokoll godkändes och lades till handlingarna. 1 Tid: Klockan 19.00-21.20 Plats: Sessionssalen, Stadshuset Omfattning: 1-10 Ordinarie: Torsten Czernyson Lena Arnesen Marianne Harris Sven Ingmar Andersson Béla Fodor Hanan Awad Ljubomir Mladenovic Sylvia

Läs mer

Kommunala integrationsrådet

Kommunala integrationsrådet Kommunala integrationsrådet Protokoll 1 (10) Diarienummer KS 2018/0626 Kommunala integrationsrådet Plats och tid Stora Södergatan 47, Plan 1, rum Råbandsknopen, klockan 18.00 20.15 Ledamöter Tjänstgörande

Läs mer

torsdagen den 10 augusti 2006 kl i Stadshusets sessionssal Följande ärenden kommer att behandlas:

torsdagen den 10 augusti 2006 kl i Stadshusets sessionssal Följande ärenden kommer att behandlas: 1 (5) Ni kallas härmed till sammanträde med kommunstyrelsen torsdagen den 10 augusti 2006 kl. 17.30 i Stadshusets sessionssal Ordförande: Lennart Prytz Sekreterare: Pernilla Ardhe, tfn 046/35 63 39, e-post:

Läs mer

Lunds integrationsfrämjande samarbetsorganisation (LIFS), Etiopiska kulturföreningen LIFS, Ungerskt kulturforum Lund

Lunds integrationsfrämjande samarbetsorganisation (LIFS), Etiopiska kulturföreningen LIFS, Ungerskt kulturforum Lund 1 Tid: Klockan 18.00-20.30 Plats: Sessionssalen, Kyrkogatan 11 Omfattning: 22-33 Ordinarie: Torsten Czernyson Petter Forkstam Agneta Lindskog Sven Ingmar Andersson Girma Awoke Béla Fodor Jerzy Wieckowski

Läs mer

Kommunala integrationsrådet

Kommunala integrationsrådet Kommunala integrationsrådet Protokoll 1 (10) Diarienummer KS 2016/0181 Kommunala integrationsrådet Plats och tid Kulturen, klockan 18.00 20:20 Ledamöter Yanira Difonis (MP), ordförande Mira Melander (S)

Läs mer

Kommunala integrationsrådet

Kommunala integrationsrådet Kommunala integrationsrådet Kallelse och föredragningslista 1 (11) Kommunala integrationsrådet 2016-02-23 Tid 18.00 Plats Lunds Ungdoms- & Hemgård, Killiansgatan, Lund Följande ärende ska behandlas: 1.

Läs mer

Kommunala Integrationsrådet

Kommunala Integrationsrådet Kommunala Integrationsrådet Kallelse/dagordning 1 (2) Sammanträde med Kommunala Integrationsrådet Tid: tisdagen den 15 september kl 18.30-20.30 Plats: Rådhuset, Knutssalen Ordförande Yanira Difonis Montoya

Läs mer

torsdagen den 6 november 2008 kl i Stadshusets sessionssal Följande ärenden kommer att behandlas:

torsdagen den 6 november 2008 kl i Stadshusets sessionssal Följande ärenden kommer att behandlas: 1 (6) Ni kallas härmed till sammanträde med kommunstyrelsen torsdagen den 6 november 2008 kl. 17.30 i Stadshusets sessionssal Ordförande: Mats Helmfrid Sekreterare: Pernilla Ardhe, tfn 046/35 63 39, e-post:

Läs mer

torsdagen den 11 augusti 2005 kl i Stadshusets sessionssal

torsdagen den 11 augusti 2005 kl i Stadshusets sessionssal 1 (6) Ni kallas härmed till sammanträde med kommunstyrelsen torsdagen den 11 augusti 2005 kl. 17.30 i Stadshusets sessionssal Ordförande: Lennart Prytz Sekreterare: Annika Åsberg Rehnman, tel 046/35 59

Läs mer

torsdagen den 2 juni 2005 kl i Stadshusets sessionssal OBS! tiden

torsdagen den 2 juni 2005 kl i Stadshusets sessionssal OBS! tiden 1 (5) Ni kallas härmed till sammanträde med kommunstyrelsen torsdagen den 2 juni 2005 kl. 13.00 i Stadshusets sessionssal OBS! tiden Ordförande: Lennart Prytz Sekreterare: Annika Åsberg Rehnman, tel 046/35

Läs mer

torsdagen den 5 november 2009 kl i Stadshusets sessionssal

torsdagen den 5 november 2009 kl i Stadshusets sessionssal Kommunstyrelsen Kallelse/föredragningslista 1 (6) Ni kallas härmed till sammanträde med kommunstyrelsen torsdagen den 5 november 2009 kl. 17.30 i Stadshusets sessionssal Ordförande: Mats Helmfrid Sekreterare:

Läs mer

Sessionssalen, Stadshuset tisdagen den 24 maj 2011, klockan 18.00 20.15

Sessionssalen, Stadshuset tisdagen den 24 maj 2011, klockan 18.00 20.15 Kommunkontoret Sammanträdesprotokoll 1 (5) Utvecklingsavdelningen +46-46-35 57 48 Kommunala Studentrådet susanna.hansson@lund.se Plats och tid: Sessionssalen, Stadshuset tisdagen den 24 maj 2011, klockan

Läs mer

Ersättare: Carolina Nordbeck Kommunstyrelsen

Ersättare: Carolina Nordbeck Kommunstyrelsen 1 Tid: Klockan 18.00-20.30 Plats: Byskolan, Södra Sandby Omfattning: 11-21 Ordinarie: Torsten Czernyson Petter Forkstam Sven Ingmar Andersson Girma Awoke Béla Fodor Jerzy Wieckowski Nahida Tayeh Selena

Läs mer

Kommunala integrationsrådet

Kommunala integrationsrådet Kommunala integrationsrådet Kallelse och föredragningslista 1 (14) Kommunala integrationsrådet 2019-05-07 Tid 18.00 20.00 Plats Rådhuset, Stortorget 7, Knutsalen Eftersom vi bjuder på sallad ber vi att

Läs mer

torsdagen den 2 oktober 2008 kl i Stadshusets sessionssal Följande ärenden kommer att behandlas:

torsdagen den 2 oktober 2008 kl i Stadshusets sessionssal Följande ärenden kommer att behandlas: 1 (5) Ni kallas härmed till sammanträde med kommunstyrelsen torsdagen den 2 oktober 2008 kl. 17.30 i Stadshusets sessionssal Ordförande: Mats Helmfrid Sekreterare: Delia Barbaiani Ander tfn 046/35 59 49,

Läs mer

Kommunala integrationsrådet

Kommunala integrationsrådet Kommunala integrationsrådet Protokoll 1 (8) Diarienummer KS 2018/0357 Kommunala integrationsrådet Plats och tid Kulturen, Auditoriet, klockan 18.00 20.00 Ledamöter Fredrik Ljunghill (M) Kerstin Vikner

Läs mer

Kommunala integrationsrådet

Kommunala integrationsrådet Kommunala integrationsrådet Protokoll 1 (11) Diarienummer KS 2019/0236 Kommunala integrationsrådet Plats och tid Ledamöter Övriga Kommunkontoret, Bruksgatan 22, vån 6 rummet Vintergatan, klockan 18.00

Läs mer

LIFS, Etiopiska kulturföreningen LIFS, Ungerskt kulturforum Lund. LIFS, Al Mandeiska Föreningen Skåne LIFS, Kultursportföreningen Dositej

LIFS, Etiopiska kulturföreningen LIFS, Ungerskt kulturforum Lund. LIFS, Al Mandeiska Föreningen Skåne LIFS, Kultursportföreningen Dositej Tid: Klockan 18.00-20.50 Plats: Sessionssalen, Kyrkogatan 11 Omfattning: 34-42 1 Ordinarie: Torsten Czernyson Petter Forkstam Agneta Lindskog Sven Ingmar Andersson Girma Awoke Béla Fodor Jerzy Wieckowski

Läs mer

torsdagen den 31 maj 2007 kl. 13.00 i Stadshusets sessionssal OBS! tiden Följande ärenden kommer att behandlas:

torsdagen den 31 maj 2007 kl. 13.00 i Stadshusets sessionssal OBS! tiden Följande ärenden kommer att behandlas: 1 (6) Ni kallas härmed till sammanträde med kommunstyrelsen torsdagen den 31 maj 2007 kl. 13.00 i Stadshusets sessionssal OBS! tiden Ordförande: Mats Helmfrid Sekreterare: Gunnar Jönsson, tfn 046/35 59

Läs mer

torsdagen den 2 april 2009 kl i Stadshusets sessionssal

torsdagen den 2 april 2009 kl i Stadshusets sessionssal Kommunstyrelsen Kallelse/föredragningslista 1 (6) Ni kallas härmed till sammanträde med kommunstyrelsen torsdagen den 2 april 2009 kl. 17.30 i Stadshusets sessionssal Ordförande: Mats Helmfrid Sekreterare:

Läs mer

tisdagen den 7 maj 2013 kl. 15:00 i Stadshusets sessionssal.

tisdagen den 7 maj 2013 kl. 15:00 i Stadshusets sessionssal. 1 (6) Ni kallas härmed till sammanträde med kommunstyrelsen tisdagen den 7 maj 2013 kl. 15:00 i Stadshusets sessionssal. Ordförande Sekreterare Helmfrid Mats Göran Sundberg, tel 046-35 59 49, e-post: goran.sundberg@lund.se

Läs mer

tisdagen den 16 november 2010 kl. 14:00 i Stadshusets sessionssal.

tisdagen den 16 november 2010 kl. 14:00 i Stadshusets sessionssal. 1 (5) Ni kallas härmed till sammanträde med kommunstyrelsen tisdagen den 16 november 2010 kl. 14:00 i Stadshusets sessionssal. Ordförande Sekreterare Helmfrid Mats Gunnar Jönsson, tel 046-35 59 22, e-post:

Läs mer

Datum Protokoll från kulturnämndens sammanträde. Tid: kl Hässleholm kulturhus, Järnvägsgatan 23, Hässleholm

Datum Protokoll från kulturnämndens sammanträde. Tid: kl Hässleholm kulturhus, Järnvägsgatan 23, Hässleholm PROTOKOLL 28 36 Datum 2018-06-13 1 (5) Protokoll från kulturnämndens sammanträde Tid: 2018-06-13 kl. 09.50-12.45 Plats: Hässleholm kulturhus, Järnvägsgatan 23, Hässleholm Beslutande Maria Ward (S), ordförande

Läs mer

onsdagen den 11 januari 2012 kl. 15:00 i Stadshusets sessionssal.

onsdagen den 11 januari 2012 kl. 15:00 i Stadshusets sessionssal. 1 (6) Ni kallas härmed till sammanträde med kommunstyrelsen onsdagen den 11 januari 2012 kl. 15:00 i Stadshusets sessionssal. Ordförande Sekreterare Helmfrid Mats Gunnar Jönsson, tel 046-35 59 22, e-post:

Läs mer

Igångsättningstillstånd - Kunskapsparken, Brunnshög

Igångsättningstillstånd - Kunskapsparken, Brunnshög Kommunkontoret Tjänsteskrivelse 1 (5) Ledningen Eva Rydén Dalman +46463595839 eva.dalman@lund.se Kommunfullmäktige Igångsättningstillstånd - Kunskapsparken, Brunnshög Sammanfattning På tekniska nämndens

Läs mer

tisdagen den 2 juni 2009 kl i Stadshusets sessionssal OBS! dag och tid Följande ärenden kommer att behandlas:

tisdagen den 2 juni 2009 kl i Stadshusets sessionssal OBS! dag och tid Följande ärenden kommer att behandlas: Kommunstyrelsen Kallelse/föredragningslista 1 (6) Ni kallas härmed till sammanträde med kommunstyrelsen tisdagen den 2 juni 2009 kl. 13.00 i Stadshusets sessionssal OBS! dag och tid Ordförande: Mats Helmfrid

Läs mer

torsdagen den 7 december 2006 kl i Stadshusets sessionssal Följande ärenden kommer att behandlas:

torsdagen den 7 december 2006 kl i Stadshusets sessionssal Följande ärenden kommer att behandlas: 1 (5) Ni kallas härmed till sammanträde med kommunstyrelsen torsdagen den 7 december 2006 kl. 17.30 i Stadshusets sessionssal Ordförande: Mats Helmfrid Sekreterare: Emma Mesán, tfn 046/35 59 49, e-post:emma.mesan@lund.se

Läs mer

Kommunstyrelsen. Kommunstyrelsen Protokoll 1 (5) 2015-10-29 KS 2015/1041. Plats och tid Stadshallen, Kommittérum E, 2015-10-29 klockan 15.30-16.

Kommunstyrelsen. Kommunstyrelsen Protokoll 1 (5) 2015-10-29 KS 2015/1041. Plats och tid Stadshallen, Kommittérum E, 2015-10-29 klockan 15.30-16. Kommunstyrelsen Protokoll 1 (5) Diarienummer 2015-10-29 KS 2015/1041 Kommunstyrelsen Plats och tid Stadshallen, Kommittérum E, 2015-10-29 klockan 15.30-16.15 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare

Läs mer

Kommunala integrationsrådet

Kommunala integrationsrådet Kommunala integrationsrådet Protokoll 1 (10) Diarienummer KS 2018/0140 Kommunala integrationsrådet Plats och tid Hemgården, Kiliansgatan 11, Lund, klockan 18.00 20.00 Ledamöter Ersättare Övriga Yanira

Läs mer

torsdagen den 5 mars 2009 kl i Stadshusets sessionssal

torsdagen den 5 mars 2009 kl i Stadshusets sessionssal Kommunstyrelsen Kallelse/föredragningslista 1 (7) Ni kallas härmed till sammanträde med kommunstyrelsen torsdagen den 5 mars 2009 kl. 17.30 i Stadshusets sessionssal Ordförande: Mats Helmfrid Sekreterare:

Läs mer

European Spallation Source (ESS) i Lund

European Spallation Source (ESS) i Lund European Spallation Source (ESS) i Lund En mötesplats för vetenskapsmän inom materialforskning 1 ESS-& MAX IV:s anläggningar i Lund Malmö Köpenhamn Lund Brunnshög Knutpunkt för transporten : Till Lund

Läs mer

Kommunala integrationsrådet

Kommunala integrationsrådet Kommunala integrationsrådet Protokoll 1 (8) Diarienummer KS 2017/0991 Kommunala integrationsrådet Plats och tid IM:s lokal, Fabriksgatan 2F, Lund, klockan 18.00 20.10 Ledamöter Yanira Difonis (MP), ordförande

Läs mer

Tilläggslista. Kommunfullmäktiges sammanträde den 28 november 2013

Tilläggslista. Kommunfullmäktiges sammanträde den 28 november 2013 Tilläggslista Kommunfullmäktiges sammanträde den 28 november 2013 Länsstyrelsens beslut den 14 november 2013, Dnr KF 2013/0129 att utse Malin Norberg (FP) samt Inger Tolsved Rosenkvist (FP) till nya ersättare

Läs mer

Arbetsordning för kommunfullmäktiges sammanträde den 7 november 2016, kl

Arbetsordning för kommunfullmäktiges sammanträde den 7 november 2016, kl Arbetsordning för kommunfullmäktiges sammanträde den 7 november 2016, kl. 09.00 Allmänpolitisk budgetdebatt Gruppledarna kommenterar förslaget 5 minuter var Ulrika Falk (S) Berit Jansson (C) Ingrid Landin

Läs mer

Brunnshög i Lund - Ett ledande exempel på hållbar utveckling. Anders Almgren, Kommunstyrelsens ordförande

Brunnshög i Lund - Ett ledande exempel på hållbar utveckling. Anders Almgren, Kommunstyrelsens ordförande Brunnshög i Lund - Ett ledande exempel på hållbar utveckling Anders Almgren, Kommunstyrelsens ordförande HISTORIA Lund C ESS ESS SCIENCE VILLAGE Regionens största arbetsplats Idag 40 000 arbetsplatser,

Läs mer

onsdagen den 6 februari 2013 kl. 15:00 i Stadshusets sessionssal.

onsdagen den 6 februari 2013 kl. 15:00 i Stadshusets sessionssal. 1 (5) Ni kallas härmed till sammanträde med kommunstyrelsen onsdagen den 6 februari 2013 kl. 15:00 i Stadshusets sessionssal. Ordförande Sekreterare Helmfrid Mats Göran Sundberg, tel 046-35 59 49, e-post:

Läs mer

Anna Nilsson, sekreterare Henrik Arenvang, förvaltningschef, praktikant vid kanslienheten Jonas Andersson, fritidskonsulent

Anna Nilsson, sekreterare Henrik Arenvang, förvaltningschef, praktikant vid kanslienheten Jonas Andersson, fritidskonsulent Plats och tid Kultur- och fritidskontoret, Lindesberg kl. 14.00 16.00 1 ande Nafih Mawlod (S), ordförande Gunnar Lindström (S) Jonas Bernström (S) Inger Griberg (MP) Per Carlström (FP) Sven Öberg (KD)

Läs mer

Söderslättshallen. Anläggningsbesök. Nr Ärende Föredragande Tid

Söderslättshallen. Anläggningsbesök. Nr Ärende Föredragande Tid Kallelse 1 (13) Kultur- och fritidsnämnden Datum Diarienummer 2019-06-03 KFN 2019/14 Tid Onsdagen den 12 juni 2019 klockan 9.00 15.00 Sammanträde, kaffe/te och smörgås klockan 9.00 på Söderslättshallen,

Läs mer

onsdagen den 4 mars 2015 kl. 15:00 i Stadshusests sessionssal.

onsdagen den 4 mars 2015 kl. 15:00 i Stadshusests sessionssal. 1 (5) Ni kallas härmed till sammanträde med kommunstyrelsen onsdagen den 4 mars 2015 kl. 15:00 i Stadshusests sessionssal. Ordförande Sekreterare Anders Almgren Gunnar Jönsson tel 046-35 59 22, e-post:

Läs mer

107 Plan mot alkohol, narkotika, dopning och tobak (ANDT) i Lunds kommun,

107 Plan mot alkohol, narkotika, dopning och tobak (ANDT) i Lunds kommun, Kommunstyrelsen Protokollsutdrag 1 (5) 2019-04-03 107 Plan mot alkohol, narkotika, dopning och tobak (ANDT) i Lunds kommun, 2019-2020 Dnr KS 2019/0163 Sammanfattning Utifrån Lunds Välfärdsrapport 2017

Läs mer

Verksamhetsplan Tamam Lund

Verksamhetsplan Tamam Lund Verksamhetsplan 2019 Tamam Lund Övergripande mål I den här verksamhetsplanen presenteras målen för Tamam Lunds verksamhet under 2019. Planen är uppdelad under nio rubriker vilka i stort svarar mot föreningens

Läs mer

Projektet: Dynamisk integrering!

Projektet: Dynamisk integrering! Socialförvaltningen Administrativa avdelningen Enheten för juridik, upphandling och föreningsstöd Dnr: 8.1.1-723/2016 Sida 1 (6) 2017-02-27 Handläggare Emelie Steen Telefon: 08-508 25 158 Till Socialnämnden

Läs mer

KUNGÖRELSE. Kommunfullmäktige i Lund sammanträder i Stadshallen torsdagen den 25 augusti kl Anmälningar bilaga

KUNGÖRELSE. Kommunfullmäktige i Lund sammanträder i Stadshallen torsdagen den 25 augusti kl Anmälningar bilaga Kommunfullmäktige Kungörelse 1 (5) KUNGÖRELSE Kommunfullmäktige i Lund sammanträder i Stadshallen torsdagen den 25 augusti kl. 17.00 Följande ärenden ska behandlas: 1. Anmälningar bilaga 2. Valärenden

Läs mer

Arbetsgruppsmöte Överenskommelsen

Arbetsgruppsmöte Överenskommelsen Arbetsgrupp Överenskommelsen Minnesanteckningar 1 (6) Arbetsgruppsmöte Överenskommelsen Plats och tid Stensalen, Rådhuset, Lund, klockan 10:00 11:15 Närvarande Ej närvarande Ulrika Dagård, processledare,

Läs mer

onsdagen den 14 augusti 2013 kl. 15:00 i Stadshusets sessionssal.

onsdagen den 14 augusti 2013 kl. 15:00 i Stadshusets sessionssal. 1 (5) Ni kallas härmed till sammanträde med kommunstyrelsen onsdagen den 14 augusti 2013 kl. 15:00 i Stadshusets sessionssal. Ordförande Sekreterare Helmfrid Mats Pernilla Ardhe, tel 046-35 63 39, e-post:

Läs mer

onsdagen den 6 maj 2015 kl. 15:00 i Stadshusets sessionssal.

onsdagen den 6 maj 2015 kl. 15:00 i Stadshusets sessionssal. 1 (6) Ni kallas härmed till sammanträde med kommunstyrelsen onsdagen den 6 maj 2015 kl. 15:00 i Stadshusets sessionssal. Ordförande Sekreterare Anders Almgren Nina Stierna tel 046-35 59 49, e-post: nina.stierna@lund.se

Läs mer

Befolkningstäthet runt ESS

Befolkningstäthet runt ESS Revision 1 (2) State Released Befolkningstäthet runt ESS European Spallation Source ESS AB Visiting address: ESS, Tunavägen 24 P.O. Box 176 SE-221 00 Lund SWEDEN www.esss.se DOCUMENT REVISION HISTORY Revision

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Omsorgsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anna Lena Carlsson Sammanträdesdatum 23 juni 2016 Plats och tid KF salen, Stadshuset, 09:00 14:00 Ledamöter Ordförande Anna Lena

Läs mer

Styrgruppsmöte Överenskommelsen

Styrgruppsmöte Överenskommelsen Styrgruppsmöte Överenskommelsen Minnesanteckningar 1 (5) Styrgruppsmöte Överenskommelsen Plats och tid Knutsalen, Rådhuset, Lund, klockan 10:00-11:15 Ledamöter Övriga Elin Gustafsson (S) ordf. Philip Sandberg

Läs mer

1 Anmälan av val av kultur- och fritidsnämnden. Anmälan noteras. Ärendebeskrivning

1 Anmälan av val av kultur- och fritidsnämnden. Anmälan noteras. Ärendebeskrivning Tyresö kommun, Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid: Lördagen den 12 februari 2011, kl 09.00 Smådalarö Gård, Dalarö 1 Anmälan av val av kultur- och fritidsnämnden Anmälan noteras. Kommunfullmäktige

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 09:

Kommunkontoret Djurås , kl. 09: Kultur- och fritidsnämnden 2018-02-08 1 (19) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14:00-16:00 Beslutande Ledamöter Christina Walles (S), ordförande Ann Målare (S) Ola Granath (KOSA) Tomas Neijbert

Läs mer

Övriga: Carina Friis Arbetsförmedlingen. 29 Val av justeringsperson Béla Fodor utsågs att tillsammans med ordföranden justera dagens protokoll.

Övriga: Carina Friis Arbetsförmedlingen. 29 Val av justeringsperson Béla Fodor utsågs att tillsammans med ordföranden justera dagens protokoll. 1 Tid: Klockan 19.00-21.20 Plats: Sessionssalen, Stadshuset Omfattning: 29-37 Ordinarie: Torsten Czernyson Margareta Dovsjö Agneta Lindskog Marianne Harris Sven Ingmar Andersson Béla Fodor Hanan Awad Ljubomir

Läs mer

(13) Östhammar, kommunhuset, sammanträdesrum Ormön. 2. Ändring av regler för investeringsbidrag för föreningsanläggningar 3

(13) Östhammar, kommunhuset, sammanträdesrum Ormön. 2. Ändring av regler för investeringsbidrag för föreningsanläggningar 3 2019-01-31 1 (13) Kallelse Nämnd och tid 2019-02-07 kl. 13.00 Plats Sekreterare Ordförande Östhammar, kommunhuset, sammanträdesrum Ormön Rebecka Modin Jonas Lennström (S) Ärendelista 1. Information från

Läs mer

Datum Protokoll från folkhälsoberedningens sammanträde

Datum Protokoll från folkhälsoberedningens sammanträde PROTOKOLL 19 24 Datum 218-11-23 1 (5) Protokoll från folkhälsoberedningens sammanträde Tid: 218-11-23 kl. 1. - 13. Plats: RådRum, Kristianstad Beslutande Ida Nilsson (MP), ordförande Tony Rahm (M), vice

Läs mer

Kommunkontoret Sammanträdesprotokoll 1 (5)

Kommunkontoret Sammanträdesprotokoll 1 (5) Kommunkontoret Sammanträdesprotokoll 1 (5) Utvecklingsavdelningen +46-46-35 57 48 Kommunala Studentrådet susanna.hansson@lund.se Plats och tid: Sessionsalen, Stadshuset, tisdagen den 17 september, klockan

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 62-71 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 17.25 ande Närvarande,ej tjänst- görande ledamöter Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros Boström (m) Marianne Blom (c)

Läs mer

Sammanträdesdatum Valberedningen

Sammanträdesdatum Valberedningen LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Ledamöter C-Rummet, Stadshallen, kl.13.00-14.00 Björn Abelson (S), ordförande Louise Rehn Winsborg (M), vice ordförande Ulf Nilsson (FP), ledamot Torsten

Läs mer

Sammanträdesdatum 2012-06-0S

Sammanträdesdatum 2012-06-0S I "" SALA KOMMUN Plats och tid Beslutande Ledamöter SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2012-06-0S Blå salen, Sala stadsbibliotek kl. 14.00-16.0S Eric Fylkeson (S), ordförande Eva Törnblom (S), vice ordförande Tage

Läs mer

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Socialnämnden Sammanträdesdatum 2017-11-21 Ärendelista 107 Dnr 2017-000116 Ej verkställda gynnande beslut enligt 4 kap 1 SoL och rapportering enligt 16 kap 6 f SoL samt beslut enligt 9 LSS och rapportering

Läs mer

31Medborgarförslag angående Folkets Park

31Medborgarförslag angående Folkets Park 157 Lunds kommun Sammanträdesprotokoll 1 Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2013-01-09 31Medborgarförslag angående Folkets Park Dnr KF 2012/0102 Sammanfattning Ulf Berggren har föreslagit att Folkparksbyggnaden

Läs mer

Lars Eriksson, EY Sofie Oldfield, EY Linus Aldefors, EY 128 Lars Wästberg, socialchef 128 Mona Hirsche, enhetschef hälsa & omsorg

Lars Eriksson, EY Sofie Oldfield, EY Linus Aldefors, EY 128 Lars Wästberg, socialchef 128 Mona Hirsche, enhetschef hälsa & omsorg Plats och tid: Medborgarhuset, sammanträdesrum, Sockerbiten 14:30-17:00 Beslutande: Jan Holm Kurt Nilsson Gunnar Rune Christer Grevlund Övriga deltagare: Lars Eriksson, EY Sofie Oldfield, EY Linus Aldefors,

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (5) Teknisk Produktionsstyrelse Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Yngve Wernersson Sammanträdesdatum 30 oktober 2013 Plats och tid Tunbytorpsgatan 33, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Hur bygger vi en ny stad?

Hur bygger vi en ny stad? Hur bygger vi en ny stad? Eva Dalman, projektchef Lund NE/Brunnshög, Lunds kommun Hållbara Brunnshög Lund NE/Brunnshög ny stad på högsta nivå ESS 2015 MAX IV 2010 asdfasdf asdasdf asdfasdf adadfasdf 26

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2012-03-29 1 (15)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2012-03-29 1 (15) 2012-03-29 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret i Edsbyn sammanträdesrum A, torsdag 29 mars 2012, kl. 9:00-12:00. ande Ledamöter Håkan Englund (S), ordförande Susanne Jeffrey (MP), vice ordförande Ingrid

Läs mer

Effekter på regional utveckling vid etablering av ESS

Effekter på regional utveckling vid etablering av ESS Effekter på regional utveckling vid etablering av ESS European Spallation Source (ESS) Världsledande forskningsanläggning inom materialforskning och life science Byggs 2011-2018, operativ drift 2020 Europeisk

Läs mer

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Kultur- och fritidsnämnden 2008-11-26

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Kultur- och fritidsnämnden 2008-11-26 ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Stadsbiblioteket, Eslöv kl 19.00 20.20 Beslutande Khalid El-Haj (s) ordförande Karin Reinisch (m) Stig-Åke Grönvall (s) Lena Åkesson (c) Margaretha Holmquist

Läs mer

Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista 1 (61) Stadshusets sessionssal. 1. Kommunkontorets information om ekonomi och budget Dnr KS 2018/0002

Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista 1 (61) Stadshusets sessionssal. 1. Kommunkontorets information om ekonomi och budget Dnr KS 2018/0002 Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista 1 (61) Kommunstyrelsen 2018-03-07 Tid 15.00 Plats Stadshusets sessionssal Följande ärende ska behandlas: 1. Kommunkontorets information om ekonomi och budget

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesprotokoll 1

Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesprotokoll 1 Plats och tid: Kulturskolans aula, Lindebergska, S:t Laurentiigatan 1, kl. 17:30 19.40. Ordförande: Radner Holger (FP) Vice ordförande: Burman Louise (M) 2:e vice ordförande: Friberg

Läs mer

Plats och tid Rönnängs ishall, kl

Plats och tid Rönnängs ishall, kl TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Rönnängs ishall, kl 18.00-21.00 Blad Beslutande Gjert Magnusson (s), ordf Ewa-Lena Svensson (fp) George Strömbom (c) Allan Axelsson (m) Rolf Nordfeltd

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-01 Sida 1 (16)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-01 Sida 1 (16) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-01 Sida 1 (16) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:15 Inger Borgenberg (S),

Läs mer

Transumt. Protokoll 1 (7) Socialnämnden. Nr 9. Tid: Torsdagen den 18 december 2014 kl. 18.00-20.00. Plats: Stadshuset Lidingö, lokal KS-salen, 3083

Transumt. Protokoll 1 (7) Socialnämnden. Nr 9. Tid: Torsdagen den 18 december 2014 kl. 18.00-20.00. Plats: Stadshuset Lidingö, lokal KS-salen, 3083 1 (7) Transumt Protokoll Socialnämnden Nr 9 Tid: Torsdagen den 18 december 2014 kl. 18.00-20.00 Plats: Stadshuset Lidingö, lokal KS-salen, 3083 Ledamöter: Amelie Tarschys Ingre (FP), ordförande Björn Engström

Läs mer

ETT REGIONALT SAMVERKANSPROJEKT FÖR ÖKAD TILLVÄXT

ETT REGIONALT SAMVERKANSPROJEKT FÖR ÖKAD TILLVÄXT ETT REGIONALT SAMVERKANSPROJEKT FÖR ÖKAD TILLVÄXT 2 ESS MAX IV i regionen - TITA Forskningsanläggningarna MAX IV och ESS riktar världens ögon mot Öresundsregionen. Anläggningarna beräknas stå klara 2015

Läs mer

Ansökan om verksamhetsbidrag år Rädda barnens riksförbund

Ansökan om verksamhetsbidrag år Rädda barnens riksförbund TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Cecilia Frid 2018-10-15 SN 2018/0635.03.02 0480-453891 Socialnämnden Ansökan om verksamhetsbidrag år 2018 - Rädda barnens riksförbund Förslag till beslut

Läs mer

Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista 1 (58) Stadshusets sessionssal

Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista 1 (58) Stadshusets sessionssal Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista 1 (58) Kommunstyrelsen 2018-06-20 Tid 15.00 Plats Stadshusets sessionssal Följande ärende ska behandlas: 1. Kommunkontorets information om ekonomi och budget

Läs mer

Datum 2015-08-27. Protokoll från servicenämndens sammanträde. Tid: 2015-08-27 kl. 09.00-11.00 Rum Öresund, Dockplatsen 26, Malmö

Datum 2015-08-27. Protokoll från servicenämndens sammanträde. Tid: 2015-08-27 kl. 09.00-11.00 Rum Öresund, Dockplatsen 26, Malmö Servicenämnden PROTOKOLL 29 34 Datum 2015-08-27 1 (4) Protokoll från servicenämndens sammanträde Tid: 2015-08-27 kl. 09.00-11.00 Plats: Rum Öresund, Dockplatsen 26, Malmö Beslutande Daniel Hedén (S), ordförande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1 Plats och tid Överförmyndarnämndens kansli, Kiliansgatan 12, kl. 14.00 15.45 Ledamöter Elisabeth Iregren (V), ordförande Solveig Ekström Persson (S), ledamot, 191-205 Lars Bergwall (C), ledamot Tjänstgörande

Läs mer

Särskilt föreningsbidrag för ridsport

Särskilt föreningsbidrag för ridsport 2014-09-08 1 (6) TJÄNSTESKRIVELSE FRN 2014/150-805 Fritidsnämnden Särskilt föreningsbidrag för ridsport Förslag till beslut 1. Fritidsnämnden beslutar att ett förslag om införande av ett särskilt föreningsbidrag

Läs mer

Förlängning av överenskommelser med föreningar om öppna verksamheter

Förlängning av överenskommelser med föreningar om öppna verksamheter 2017-10-09 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE Dnr FRN 2017/123 Fritidsnämnden Förlängning av överenskommelser med föreningar om öppna verksamheter 2018-2019 Förslag till beslut 1. Fritidsnämnden beslutar att förlänga

Läs mer

Leif Brandt (S) Birgitta Waller (S) Lars-Inge Lundgren (VF) Claes-Göran Nyrén (KD) Stewe Jonsson, förvaltningschef Anneli Bergström, sekreterare

Leif Brandt (S) Birgitta Waller (S) Lars-Inge Lundgren (VF) Claes-Göran Nyrén (KD) Stewe Jonsson, förvaltningschef Anneli Bergström, sekreterare 2018-08-21 1 (9) Plats och tid Vetlandaortens Ryttarförening, kl. 15.30-17.45 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Sören Eriksson (S), 1:e vice ordförande Monica Toll (S) Maria Brihall (VF), ordförande

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala handikapprådet 2014-03-26 1(12) Gun-Lis Wärngren Eva Stücken Inger Andersson Jan-Åke Revelj

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala handikapprådet 2014-03-26 1(12) Gun-Lis Wärngren Eva Stücken Inger Andersson Jan-Åke Revelj Nr xx Kommunala handikapprådet 2014-03-26 1(12) Tid och plats Onsdag den 26 mars 2014, klockan 13.00 16.00, i Stöd och service, Österrådaplan Beslutande Ledamöter Daniel Jensen, ordf. (KD) Socialnämnden

Läs mer

Preben Widerberg (ersätter Mats Öhman) Socialnämnden

Preben Widerberg (ersätter Mats Öhman) Socialnämnden Tid: Klockan 19.00-21.15 1 Plats: Sessionssalen, Stadshuset, Kyrkogatan 11 Omfattning: 1-10 Ordinarie: Torsten Czernyson Margareta Dovsjö Agneta Lindskog Marianne Harris Sven Ingmar Andersson Béla Fodor

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-10-28

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-10-28 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 28 oktober 2010, kl. 14.00 15.30 Beslutande Ordinarie ledamöter: Sten-Åke Claesson, ordförande (c) Elisabeth Jonasson, 1:e vice ordf. (kd) Susanne Sjögren,

Läs mer

OBSERVERA ÄNDRAD LOKAL!

OBSERVERA ÄNDRAD LOKAL! Överförmyndarnämnden KALLELSE 1 2011-11-10 Ni kallas härmed till sammanträde med Överförmyndarnämnden Tisdag den 15 november 2011 kl. 13.30 i Överförmyndarenheten, Stortorget 1 v 4. OBSERVERA ÄNDRAD LOKAL!

Läs mer

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2014-10-06 20-29

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2014-10-06 20-29 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 20-29 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 20. Mötets öppnande och presentationsrunda 21. Föregående protokoll och val av justeringsman 22. Hälsonavet nytt

Läs mer

Bengt Gustafson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Heléne Fritzon (S) Henry Larsson (S) Niclas Nilsson (SD)

Bengt Gustafson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Heléne Fritzon (S) Henry Larsson (S) Niclas Nilsson (SD) KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-12-01 1 (9) Plats och tid Rådhusets 2:a våning kl 10.00 11.15 Beslutande Bengt Gustafson (M) Pierre Månsson

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2012-09-24 1 (10) Plats och tid: Folkets Hus, Kisa 2012-09-24 klockan 18.00 19.15

Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2012-09-24 1 (10) Plats och tid: Folkets Hus, Kisa 2012-09-24 klockan 18.00 19.15 Kommunfullmäktige 2012-09-24 1 (10) Plats och tid: Folkets Hus, Kisa 2012-09-24 klockan 18.00 19.15 Beslutande: Se närvarolista Övriga deltagande: Tommy Aarna, 105 Majlis Johansson, kommunsekreterare Utses

Läs mer

Ulla-Maj Andersson (s), ordförande Inger Israelsson (v) Assar Nilsson (s), tj ers. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl 15.

Ulla-Maj Andersson (s), ordförande Inger Israelsson (v) Assar Nilsson (s), tj ers. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl 15. 1 (12) Plats och tid: Kommunkontoret, kl 10-11 Beslutande: Ulla-Maj Andersson (s), ordförande Inger Israelsson (v) Assar Nilsson (s), tj ers Övriga närvarande: Sune Höglander, teknisk chef, 40, 42 Arne

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:25

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:25 Socialnämnden Sammanträdesdatum 2017-03-02 Sida 1 (14) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:25 Inger Borgenberg (S),

Läs mer

Välkommen. till Kommunfullmäktige i Ragunda kommun

Välkommen. till Kommunfullmäktige i Ragunda kommun Välkommen till Kommunfullmäktige i Ragunda kommun Vad är Kommunfullmäktige? Kommunfullmäktige är kommunens högsta beslutande organ och kan sägas vara kommunens riksdag. Kommunfullmäktige fattar viktiga

Läs mer

Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, onsdag 20 april 2016,

Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, onsdag 20 april 2016, Sammanträdesdatum 216-4-2 PLATS OCH TID ANDE LEDAMÖTER TJG ERSÄTTARE Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, onsdag 2 april 216, 15. 16.5 Jessica Hildén (S), ordförande Albert Langenbach (M), vice ordförande

Läs mer

Kunskapsstråket. En unik position

Kunskapsstråket. En unik position Visionsbild för Kunskapsstråket, SBK Lund och visualisering Arrow Kunskapsstråket En unik position Global trend, lokal vision Omvandlingen från industri- till kunskapssamhälle har skapat en efterfrågan

Läs mer

Motion om informella fritidsgårdar

Motion om informella fritidsgårdar TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Lolita Persson 2013-12-09 KFN 2012/0117 50680 Kultur- och fritidsnämnden Motion om informella fritidsgårdar Förslag till beslut Kultur- och fritidsnämnden

Läs mer

Barn- och skolnämnd Lunds stad Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum

Barn- och skolnämnd Lunds stad Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum Sammanträdesprotokoll 1 Plats och tid: Stiftsgården Åkersberg, Höör, kl 16:00-16:45 Ordförande: Hansson Lars (FP) Vice ordförande: Axelsson Karl Axel (M) Ledamöter: Alfredsson Bo (M) Gribel Laila (M) Wallström

Läs mer

154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och utbildningsnämnden, dess beredning och MBL 2012.

154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och utbildningsnämnden, dess beredning och MBL 2012. BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-12-14 151 Meddelanden. 152 Anmälan om delegationsbeslut. 153 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport oktober 2011. 154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och

Läs mer