NYA BÖCKER - för vuxna

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "NYA BÖCKER - för vuxna"

Transkript

1 NYA BÖCKER - för vuxna HÖSTEN 2011 Nya böcker på Simrishamns bibliotek Kultur- och fritidsförvaltningen informerar

2 Niccolò Ammaniti: Festen kan börja Satir över det galna italienska mediasamhället i denna berättelse om Sasà Chiattis påkostade inflytningsfest i centrala Rom. På programmet står bland annat tigerjakt och en popkonsert med stjärnskottet Larita. Men den sataniska sekten Abbadons rovdjur har tagit jobb som kypare för att kunda mörda Larita under en offerrit. David Baldacci: De sammansvurna John Carr, alias Oliver Stone, en gång USA:s skickligaste lönnmördare får ett hemligt uppdrag av presidenten. Ett bombattentat utanför Vita huset ger dock Stone ett nytt uppdrag: hitta de ansvarig för bombdådet. Arnaldur Indridason: Svart himmel Den isländska finansbubblan går mot sin ofrånkomliga kollaps, men fortfarande finns det pengar att tjäna. Finanseliten flyttar runt sitt kapital, medelklassen lånar mer pengar och på Reykjaviks gator rör sig skuggvarelser som trillat av den skenande ekonomin. Polismannen Sigurdur Óli försöker hålla sig på sin kant, men dras in i en mordutredning där det blir svårt att skilja på det privata och det professionella. Majgull Axelsson: Moderspassion Minna som äger sin döda moster Sallys Café & Restaurang utanför Arvika har helt förträngt att hennes tonårsdotter begick självmord. En våldsam höststorm dränker bygden och en rad människor tvingas ta sin tillflykt till Minnas vägkrog. Liksom i Aprilhäxan och Is och vatten, vatten och is skildrar Axelsson här inflammerade familjerelationer. Roberto Bolaño: Amulett Auxilio Lacouture sitter gömd på en toalett i ett av Mexico Citys universitet. Ett universitet som är ockuperat av armén. Lacouture, som själv kallar sig den mexikanska poesins moder, håller sig gömd i tolv dagar och minns sitt liv. Än en gång har Bolaño skapat en romanvärld med helt egna lagar, både hallucinatorisk och skrämmande autentisk. Stephen Booth: Djävulsklippan En trettiosexårig trebarnsmor hittas brutalt mördad i sitt kök. Hennes man återfinns skadad i en annan del av huset. Polisen misstänker först en rånarliga men eftersom inget tycks stulet i den eleganta villan får polisen börja tänka om.

3 Karin Brunk-Holmqvist: Kaffe med musik Vintermörkret har lagt sig över Brantevik och Inez, Olga och Viola samlas som vanligt för symöte. Viola har med sig lotter från idrottsföreningen och till sin förskräckelse vinner Inez en weekendresa till en julmarknad i Tyskland, men de tre vänninorna bestämmer sig för att ett äventyr i juletid är vad äldre damer behöver. Michael Cunningham: När natten faller Peter Harris har vid fyrtiofyra års ålder byggt upp en avundsvärd tillvaro. Framgångsrik gallerist på Manhattan, ägare till en stor våning och ett harmoniskt äktenskap med Rebecca sedan nästan tjugo år tillbaka. Men ledan smyger sig på och när Rebeccas unge slackerbror Mizzy dyker upp uppstår kaos i Peter Harris liv. Paolo Coelho: Alef När Coelho 2006 grips av en andlig kris ger hans mästare honom rådet att följa sitt hjärta. På en tågresa i det väldiga Ryssland träffar han en ung turkisk kvinna, Hilal. Tillsammans upptäcker de snart en stark koppling dem emellan. Men de vet inte att deras kärlek har sina rötter i en tragisk förälskelse som förenade dem i ett tidigare liv. Eva F. Dahlgren: Det vita kolet Nittonhundratalet är inlett och Sverige börjar bli modernt. Elektrokemisten Maximilian Lamotte får i att uppdrag att leda arbetet med att elektrifiera Malmö. Naturen är avlöjad och gud behövs inte längre, menar Max. Hans hustru Marie är inte lika säker. Kanske ställer kärleken tron till förnuftet på ända? Michael Connelly: Nio drakar Harry Bosch kallas till en mordplats i södra delarna av Los Angeles där innehavaren till en spritbutik har rånmördats. Samtidigt får Bosch veta att hans dotter Maddie har försvunnit i Hongkong. Bosch släpper allt han har för händer och tar sig över Stilla havet på jakt efter sin försvunna dotter. Finns det ett samband mellan händelserna? Don DeLillo: Players Nyöversatt roman av den ständigt Nobelprisaktuelle DeLillo. Boken är en spegling av ett slött konsumtionssamhälle, men också en skildring av terrorn som lurar alldeles utanför.

4 Umberto Eco: Begravningsplatsen i Prag Frimurare, häxor, satanister och tempelriddare i 1800-talets Europa spelar huvudrollerna när Eco återvänder till spänningsromanen. I Rosens namn var det en munk som spanade efter gåtans lösning. Här är det antikhandlaren Simone Simonini som bestämt sig för att avslöja sanningen. Kerstin Ekman: Grand final i skojarbranschen Den välkända författaren Lillemor Troj finner sig en dag läsa manuset till en roman om sitt eget liv. Marken börjar gunga under henne. Romanen är skriven av en kvinna hon känner väl. De har aldrig blivit vänner, men är sedan årtionden beroende av varandra. Läsarnas bild av Lillemor Troj som en intagande och klok kvinna är hotad. Stefan Einhorn: Änglarnas svar I varsin monolog lämnar sju person sin del av historien av vad som hände i det judiska ghettot. En roman som rör sig mellan andra världskrigets Polen, Israel och Sverige. En skildring av människans förmåga att göra såväl gott som ont och om längtan till försoning. Christine Falkenland: Sfinx En bok om avund. Hon, den misslyckade, skriver brev till Claire, kvinnan som är gift med hennes Felix. Hon har inte glömt, trots att det är länge sedan de var ett par. Hennes liv kretsar alltmer kring Claire och Felix och deras lycka, deras välstånd i motsats till hennes fattigdom och ensamhet. Hon iakttar dem och smyger sig allt närmare deras idyll. Åke Edwardson: Möt mig i Esteponia Peter Mattéus, framgångsrik reklamare med hustru och två döttrar, får ett kryptiskt meddelande: Möt mig i Esteponia. Det som hände för 15 år sedan vapensmuggling till ETA, skottlossning med polisen och en skadad terrorist har till slut hunnit ifatt Mattéus. Raymond E. Feist: Stjärnalvernas stad Stjärnalverna har korsat universum och äntligen tror de sig ha kommit hem då de söker en fristad i Midkemia. Men de är förföljda av sin fiende, demonerna. Inför den oundvikliga striden måste stjärnalverna hitta allierade. Första delen i serien Demonkrigen.

5 Torbjörn Flygt: Outsider Johan och hans familj från genombrottsromanen Underdog återkommer i denna bok. Tio år har förflutit i Johan Krafts liv. Och i landet Sverige. Medelåldern kryper på och med den en insikt om att det börjar bli sent. Essie Fox: Sömngångerskan Sjuttonåriga Phoebes moster dör och hennes mamma vill inte veta av henne längre. Ensam och utblottad har Phoebe bara ett val: att anta erbjudandet från en främling hon träffat en gång på teatern. Phoebe lämnar London för att bli sällskapsdam åt en okänd kvinna på en stor, öde herrgård. En dag snubblar hon över en övergiven gravsten och kommer en familjetragedi på spåren. Jonathan Franzen: Frihet The great american novel är en benämning på böcker som till form och innehåll anses spegla det samtida USA. När Franzens Frihet gavs ut i USA förra året hyllades den som en sådan berättelse. I centrum står medelklassfamiljen Walter och Patty Berglund, medvetna medborgare och föräldrar som kämpar för en bättre värld för både människor och djur. inte barnens Inger Frimansson: Det kalla landet Hur mycket ondska ska man tåla? Kan man lita på att förövaren får sitt rättmätiga straff? Maria Strandberg har svårt att hantera det som hände hennes syster Ingrid. Hon blev kidnappad och inlåst under ett källargolv hos en galen kvinna som hette Rose. När Maria råkar höra talas om voodoodrottningen Marie Laveau växer tankarna om hämnd. Katarina Frostenson: Flodtid För Frostenson är språket både våldsamt, och också läkande. Att skriva är en medveten handling, där litteraturens rader ofta kommer läsaren till undsättning. Ny diktsamling av en av Sveriges främsta författare. Jan Guillou: Brobyggarna Tre norska fiskarsöner utexamineras 1901 som diplomingenjörer vid universitetet i Dresden. Meningen är att de ska återvända till Norge och bidra till det mest storstilade norska projektet någonsin, att bygga en järnväg mellan Oslo och Bergen. Men kärleken kommer emellan och ingen anar att man står inför mänskligheten mest dramatiska och blodiga århundrade. Första delen i författarens nya serie Det stora århundradet.

6 Michael Hjorth & Hans Rosenfeldt: Lärjungen En serie brutala kvinnomord leder tankarna till seriemördaren Edward Hinde, en seriemördare som Sebastian Bergman satte bakom lås och bom för många år sedan. Sebastian upptäcker att de nya morden riktar sig mot honom själv. Och vem skulle då mördaren vara om inte Edward Hinde? Den andra deckaren av författarduon som slog igenom med Det fördolda. Siri Hustvedt: Sommaren utan män Mia Fredricksens tillvaro rasar när hennes make Boris låter meddela att han vill ta en paus i förhållandet. I själva verket har han träffat en tjugo år yngre kollega. En bok om män och kvinnor, kärlek, äktenskap och skillnaden mellan män och kvinnor. Jesper Högström: Drömmar av plåt Att inte ge upp. Det är det enda Niklas vet när han hösten 1994 stretar fram på Stockholms blåsiga gatorn mellan extraknäck i hamnen och halvhjärtade studier. Bakom sig har han en krossad barndomsidyll. Framtiden är oskriven. Claude Izner: Döden i Montmartre En ung kvinna hittas död, strypt och med vanställt ansikte. Kvinnan är helt klädd i rött, men fötterna är nakna. Samma dag som kvinnan upptäcks lämnas en röd sko till Victor Legris bokhandel. Finns det ett samband? Än en gång dras bokhandlaren och amatördetektiven Legris in i en deckargåta. Hwang, Sok-Yong: Den gamla trädgården Hwang brottas med de stora frågorna kärlek och uppror i denna roman om en sydkoreansk generation som offrade sin ungdom, sin frihet och ibland sina liv dör drömmen om en bättre morgondag. Som ledande författare bland Sydkoreas dissidenter har Hwang Sok-Yong både fängslats och tvingats gå i exil. Rona Jaffe: Det bästa av allt Återutgivning av Jaffes debutbok från Kärlek, dramatik och sex i denna berättelse om fem unga kvinnor som arbetar på ett förlagshus i New York. Förlaget åberopar både Sex & the city och Mad men i reklamen.

7 Kjell Johansson: Det var inte jag Eva och hennes bror Einar växte upp i en ruffig söderförort i Stockholm. Modern tyckte nya böcker var viktigare än nya lakan. Fadern var storslagen när han var nykter, livsfarlig när han drack. Som vuxen återvänder Eva till Stockholm för att ska sig ett nytt liv. Men skuggorna från barndomen finns kvar. Efterspel till den mycket uppskattade trilogin Rummet under golvet, Huset vid Flon och Sjön utan namn. Anneli Jordahl: Augustenbad en sommar I början av 1890-talet skickas poeten Andreas Öman till den sörmländska kurorten Augustenbad av sin förmögna hustru. Hon har fått nog av hans superi och tanken är att tre månader med kalla avrivningar ska leda Öman bort från hans alkoholbegär. Kurortens miniatyrsamhälle blir en scen för tidens klassmotsättningar och de begynnande rörelserna mot mer rättvisa förhållanden i en tid av omvandling. Reidar Jönsson: Till dessa tempelsalar Det borde inte vara så svårt att ta sitt liv. Man åker helt enkelt till någon krigshärjad plats och ställer sig mitt i kulregnet. Detta projekt verkar enkelt när de två vännerna bestämt sig. Och väljer man dessutom Mellanöstern bör ju utgången vara given. Men inget är givet i denna bok som är en hyllning till livet och en samtidskommentar. Jonas Karlsson: Spelreglerna Den mångförfarne Jonas Karlsson är tillbaka med sin tredje novellsamling. Även denna gång är berättelserna både vardagsnära, pricksäkra och skruvade. Hur går det när man får en faktura på 5,7 miljoner? Hur känns det att alltid mötas med överseende blickar och hur går det för mannen som blir värddjur för en oönskad ryggdunkande bekantskap? Lars Kepler: Eldvittnet Flora Hansen kallar sig spiritistiskt medium och har i många år livnärt sig på att hon påstår sig kunna tala med de döda. När hon läser om ett fruktansvärt mord på en sluten anstalt för unga kvinnor med självdestruktivt beteende ringer Flora Hansen till polisen och hävdar att hon kommit i kontakt med den dödas ande. Men polisen lyssnar inte. Stephen King: Under kupolen En vacker oktoberdag kraschar ett litet sportflygplan in i en osynlig barriär ovanför den lilla staden Chester s Mill, Maine. Samtidigt kör en timmertransport in i samma barrär. Något oförklarligt har hänt, staden är innesluten. Ingen kommer in, ingen kommer ut.

8 Karl Ove Knausgård: Min kamp 3 Tredje delen av Knausgårds autofiktiva roman Min kamp kretsar kring en familj som en vacker augustidag 1969 flyttar in i sitt nya hus i Tromöya på den norska sydkusten. Familjens yngsta barn heter Karl Ove är bara åtta månader gammal. I detta hus ska han tillbringa hela sin barndom. Det låter som en idyll, men det finns en mörk underton. Familjen styrs av en kontrollerande och oberäknelig fader. Stig Larsson: Realism Sanningen är granne med förnedringen och replikerna minerade i denna samling av texter av Stig Larsson. Stig Larsson räknas ända sedan debuten 1979 som en av Sveriges mest tongivande författare. I denna samling ingår två pjäser och ett filmmanus. Alla tre handlar om spelet med språk och makt. Fredrik Lindström: När börjar det riktiga livet? När mitt riktiga liv börjar ska jag aldrig ha hushållspappersrulle på toaletten, som Stefan 48 år uttrycker saken. Lever den moderna människan sitt liv i förberedelse på det fulländade livet? Uppföljaren till Lindström storsäljare Vad gör alla superkända människor hela dagarna? Ulf Lundell: Allt är i rörelse Med sin nya bok lämnar Lundell ännu en rapport från livet i dagens Sverige. Det är ett land han hatälskar mer än någonsin. Parat med ilskna utfall mot Solsidans Sverige finns 60-årings insikt om att tiden är utmätt. Dags att försöka hitta en ny mening i sitt skapande och börja om igen. Jens Liljestrand: Adonis I mitten av 1990-talet sjunger fem killar i tjugoårsåldern i kören Adonis i Lund. Utöver sången har de inte mycket gemensamt. Femton år senare återförenas de flesta i en sommarstuga. En är död, en är inte inbjuden. Alla har de sina hemligheter, både för varandra och för alla andra i sin närhet. Precis som i debuten Paris-Dakar fortsätter Liljestrand att skriva om klass och mansroll. Camilla Läckberg: Änglamakerskan Åttonde delen i Fjällbackaserien. Som så ofta möter polisen Patrik Hedström och författaren Erica Falck en gåta med rötter bakåt i tiden. Mer läsarsuccé att vänta, snart på statsministerns nattygsbord.

9 Facklitteratur Viveca Lärn: Öster om Heden För dem som saknat Saltön, nu kommer den första delen i en ny romanserie av Viveca Lärn. Denna gång lämnar vi Bohuslän och via Göteborg tas läsaren till en safari på Afrikas solbrynta savanner. Sara Mannheimer: Handlingen Sorgen kring ett förlorat barn och allt som inte blev. En kvinnas kamp för att finna meningen med livet och att övervinna sina bildningskomplex. Hon måste erövra Ryggarnas värld och brotta ner världslitteraturen. Ny bok av Mannheimer som Augustprisnominerades för debutboken Reglerna. Val McDermid: Mörkrets gärning Profileraren Charlie Flint får ett mystiskt paket med gamla tidningsurklipp. Klippen handlar om ett kallblodigt mord som skedde i Oxford när hon själv läste där. Charlie vet inte vem som skickat paketet, men varje steg mot sanningen är också ett steg närmare livsfara för henne själv. Liza Marklund: Du gamla, du fria Annika Bengtzon har kommit tillbaka till Stockholm och Kvällspressens redaktion när en serie kvinnomord äger rum. Samtidigt kidnappas hennes make Thomas när han deltar i en konferens i Nairobi. Kidnapparnas krav är orimliga och kvinnomorden blir allt fler. En bok om ondska, medier och terrorism. Henning Mankell: Minnet av en smutsig ängel Köld, hunger och fattigdom präglar Hanna Lundmarks uppväxt. På outgrundliga vägar hamnar hon i början av 1900-talet i den portugisiska kolonin Moçambique där hon förestår en framgångsrik bordell. Hon är fylld av medkänsla med de prostituerade, men de svarta kvinnorna värjer sig och ser henne som en företrädare för den vita koloniala överklassen. Denise Mina: Getingsommar En ung kvinna hittas mördad i sitt föräldrahem i ett av Glasgows mer välbeställda villakvarter. Förutom Sarah Errolls döda kropp finner man sex miljoner euro i kontanter, fasttejpade under ett bord i köket. När kriminalinspektör Alex Morrow börjar undersöka fallet inser hon att Sarah var en kvinna med många hemligheter.

10 Haruki Murakami: 1Q84 Tredje delen av Murakamis storsäljare. Författaren fortsätter undersökningen: existerar världen som vi uppfattar den? Det förflutna, hur påverkar det nuet? Hur är världen egentligen skapad? Stora frågor i Murakamis på flera sätt flersidiga storsatsning. Sylvia Plath: Ariel Plaths andra och sista diktsamling kommer nu för första gången ut på svenska. Energin och viljan att sätta ord på den mänskliga tillvaron blir ibland nästan skrämmande läsning. Vibeke Olsson: Sågspån och eld I den tredje delen av serien fyller Bricken 20 år. Hon kommer aldrig att bli som alla de andra med sin halva hand, men hårt arbete gör en till en riktig människa och med kostkarlarna och deras aptit har hon arbete så det räcker. Vibeke Olsson har fått mycket beröm för sin skildring av sågverksliv i slutet av 1800-talet. George Pelecanos: The cut Ny bok av Pelecanos som både är en av de stora deckarförfattarna i nutiden och manusförfattare till den prisade tv-serien The Wire. The cut är upptakten till en ny serie romaner med Spero Lucas i huvudrollen. Killen är en skatt, säger Dennis Lehane om sin författarkollega. Elias Palm: Causa mortis I den andra thrillern om rättsläkaren Ella Andersson kontaktas hon av en organisation som jagar krigsförbrytare. De vill ha en second opinion angående dödsorsaken för två äldre män i New York. Har de dött en naturlig död, eller har någon gått ett steg för långt och tagit rättvisan i egna händer? Nick Perumov: Svarta lansen Kriget rasar och endast ett mirakel kan rädda Ljusets försvarare från den vrede som fyller den som förberett Svarta lansen för ett sista, dödligt hugg. Del två i fantasyserien Mörkrets ring.

11 Mario Puzo: Gudfadern Världens mest kända hästhuvud är tillbaka i denna återutgåva av berättelsen om maffiapatriarken Vito Corleone. Konflikterna mellan New Yorks fem stora maffiafamiljer håller på att explodera till ett fullskaligt krig i den undre världen. För det är ju de som styr, eller som Don Corleone övertydligt långsamt uttrycker saken: Why did you go to the police? Why didn t you come to me first? Thomas Pynchon: Inneboende brist Under gatstenarna stranden!, inspirerad av detta slagord från Parisrevolten -68 är Pynchons senaste bok en personlig variation på noir-deckaren och utspelar sig som sig i bör i Los Angeles. Dock inte i asfaltsdjungeln, utan på 70-talets surfstränder. 310 sidor fyllda med popmusik, påtända hippies, paranoida snutar, post-manson-syndrom och en riktigt ful fisk till president. Morten Ramsland: Sumobröder 1981, den elvaårige Lars bor i Paradishaven, ett radhusområde i Odense. Namnet till trots är detta inte en idyll utan under ytan är det en värld full av förtryck och grymhet. Varför får Lars inte träffa sin mor- och farföräldrar? Varför ligger hans pappa ibland på golvet och bara stirrar i taket? Sakta men blir Lars tvungen att konfronteras med det som egentligen pågår i Paradishaven. Nora Roberts: Doft av rosor Emma har alltid älskat romantik och blommor. Vilket tur då att hon arbetar som florist på bröllopsagenturen I nöd och lust. Men när ska hon själv träffa den rätte? Fortsättningen på Som en drömbild. Peter Robinson: Roten till det onda Den unge Jason Fox påträffas ihjälsparkad i en gränd. Eftersom man vet att Fox var öppet rasistisk och att han samma kväll råkat i gräl med några pakistanier verkar fallet redan löst. Tills man upptäcker att någon genomsökt Fox lägenhet och rensat hans dator. Alan Banks får ett spår som leder till ett världsomspännande nynazistiskt nätverk. Tatiana de Rosnay: Huset du älskade Boken utspelar sig i Paris under Napoleon III. Det gamla Paris faller samman under baron Haussmanns moderniseringsambitioner. Rose Bazelet fridfulla liv i sitt hus på Rue Childebet ska rivas för att ge utrymme för den nya staden. Eftersom Rose har lovat sin make att hon inte ska lämna familjehemmet bestämmer hon sig för att inte lämna huset.

12 Patrik Rothfuss: En vis mans fruktan Kvothe fortsätter att berätta om hur han blev en legend. Hur han lämnar universitetet och söker lyckan utomlands. Han möter adelsmän och rövare, lär sig hemliga stridskonster och följer den mystiska Felurian till Älvalandet. Del två av Berättelsen om kungadråparen. tat in i en ny lägenhet. Där bor ett spöke och väggarna lutar inåt. Hon vill bli frisk, men hur ska hon göra, vart ska hon vända sig, har hon inte redan provat allt? Denise Rudberg: Två gånger är en vana Under mellandagarna sker ett märkligt överfall mot en av de anställda till investmentbolaget The Chinese Wall. Torsten Ehns nybildade spaningsenhet utreder fallet och utreder brottskopplingar till företaget. Den andra delen Rudbergs Elegant Crime-serie är underhållning i överklassens salonger, kryddad med en dos spänning. Salman Rushdie: Luka och livets eld Luka är bror till Harun som lyckades rädda sin fars förlorade sagoskatt i Harun och sagornas hav. Nu är fadern Ilkla ute igen, den här gången är det Luka som får rycka ut. En blandning av Alice i underlandet och TV-spel i denna vuxensaga. Simon Scarrow: Sveket Efter två år i Britannien utan framgång är de romerska legionerna stridströtta. Kejsaren kräver att allt motstånd ska krossas. Macro och Cato förvisas från de romerska trupperna och jagas som hundar, både av fienden och de egna kamraterna. Det enda som återstår är att återvinna generalens förtroende. Femte delen i serien om Silverörnen. Mia Skäringer: Avig Maria Mia Skäringers förra bok Dyngkåt och hur helig som helst blev en stor framgång som hittills sålt i över exemplar, och showen med samma namn har gjort succé landet runt. Nu kommer en ny samling av hennes bästa texter: krönikor från tidskriften Yourlife, bloggtexter och bearbetat material ur showen. Roliga och sorgliga, ärliga och modiga, alltid berörande. Liv Strömquist: Ja till liv Liv Strömquists nya bok är en ABC-bok med frågor och svar på allt mellan A och Ö. Allt från kristdemokratiska barn, nazisttjejer, nördar och queerposörer i en skruvad skolbok. Pedagogisk plakatpolitik och svaret på frågor som: Hur dog moderaterna ut? Och vad tillför Robert Gustafsson evolutionsteorin?

13 Amanda Svensson: Välkommen till den här delen av världen Någon måste bort i detta triangeldrama med Greta, Simon och Claus. De är som tre små plastjuveler i en låda som blivit för trång. Amanda Svenssons uppföljare till den rosade debuten Hey Dolly. Mario Vargas Llosa: Keltens dröm Nobelpristagaren återkommer med en historisk roman om den engelska diplomaten Roger Casement som en augustimorgon 1916 hängs, dömd till döden för förräderi. Innan avrättningen ser Casement tillbaka på sitt kringflackande liv och de grymheter han han bevittnat och också de han själv begått när han utnyttjat unga pojkar sexuellt. Johan Theorin: Sankta Psyko Jan Auger kommer till dagiset Gläntan. Men det är inte vilket dagis som helst. Det är ett dagis där internerna på det säkerhetsklassade sjukhuset Sankta Patricia Sankta Psyko får träffa sina barn. Men varför vill Jan Auger arbeta på just detta dagis? Danielle Steel: En god kvinna Annabelle Worthington är en kvinna som har allt, men vars tillvaro slås i spillror. Hennes far tillhörde de som drunknade när Titanic sjönk. Strax därefter dör även hennes mor och hennes make lämnar henne under skandalösa omständigheter. Det enda hon har kvar är sin passion för sjukvård och medicin. Annabelle beger sig till Frankrike och ett frontsjukhus mitt under det rasande världskriget. Christa Wolf: Änglarnas stad Christa Wolf är en av Tysklands mest inflytelserika författare. Hon har bland annat skrivit en roman om hur hon i det forna DDR stod under Stasis kontroll. När hon går igenom Stasis handlingar om sig själv hittar hon en rapport hon själv skrivit om en kollega. Han kan inte tro sina ögon. Skulle hon själv ha varit en angivare. En studie av minnets konst och bortträngningens mekanismer. Richard Yates: Cold Spring Harbor I den återupptäckte Richard Yates sista roman kretsar allt kring Cold Spring Harbor, en idyll på Long Islands norra sida som lockar turister och sommarboende. Men också en plats för några kantstötta personer som behöver en andra chans. Yates knappa prosa med knivskarpa dialoger räknas numera som stilbildande för den amerikanska nittonhundratalsprosan. Boken ges ut med ett nyskrivet efterord av Anne Swärd.

14 Robin Young: Revolt Young återkommer med en historisk roman. Skottlands kung mördas 1268 av sina egna män. Inbördeskrig hotar och Englands kung Edward smider planer på att invadera Skottland. Ur slag och blodsfejder reser sig Robert I Bruce, en ung man som vågar trotsa den mäktige kungen. Helena von Zweigbergk: Anna och Mats bor inte här längre Det har gått tre år sedan Anna och Mats äktenskapskris briserade på Sicilien. Trots att de försökt har de inte lyckats lappa ihop äktenskapet. Nu är skilsmässopapperen undertecknade och kartongerna står färdigpackade i deras gamla lägenhet. Men en sexton år gammal relation med två gemensamma barn är inget man lättvindigt lämnar bakom sig.

15 Facklitteratur Facklitteratur Julian Assange: Älskad, hatad, fruktad Den omdiskuterade hackern och grundaren av WikiLeaks ger sin egen version. Vem är han - mannen som vill få oss att tänka nytt om grundläggande idéer som öppenhet, demokrati och makt? Nina Hagen: Bekännelser Patti Smith, Bob Dylan, Keith Richards nu berättar också Nina Hagen om sitt liv. Törs man gissa på att det är chockerande och provocerande? Att det är stormigt, kantat av droger, kärlek och död? Och av musik, förstås. Amy Chua: Tigermammans stridsrop Juridikprofessorn Amy Chuas två döttrar ska lyda. De ska inte titta på TV, inte sova över hos kompisar eller välja egna fritidsintressen. Hennes barn ska ha högsta betyg, öva piano och fiol tre timmar varje dag och göra som de blir tillsagda. Amy Chua menar att de västerländska uppfostringsmetoderna är slappa och kärlekslösa. Har hon rätt eller har hon fel? Tage Erlander: Dagböcker I utgivningen av Erlanders dagböcker har turen kommit till de händelserika åren 1961 och omkommer Dag Hammarskjöld i en flygkrasch i Kongo, Berlinmuren börjar byggas, Gagarin genomför den första bemannade rymdfärden och i Sverige bärgas regalskeppet Vasa är det valår i Sverige och strax före jul berättar Erlander en rolig värmlandshistoria i Hylands hörna. Maria Sveland & Katarina Wennstam: Happy, happy : en bok om skilsmässa Tillsammans med bland andra Åsa Larsson, Gudrun Schyman och Mia Skäringer ger författarna en annan bild av separationen än den gängse. Det är berättelser och skilsmässor som positiva och berikande erfarenheter, inte som romantiska och äktenskapliga katastrofer. Stephen Hawkins & Leonard Mlodinow: Den stora planen Författarduon har skrivit en uppföljare till Hawkins böcker om kosmos. Tillsammans fortsätter de att skriva lättfattligt och kittlande om universums gåta.

16 Facklitteratur Facklitteratur Johanne Hildebrandt: Krigare Våldsamma attacker av talibaner, beväpnade knarklangare, en korrupt poliskår, kidnappningar, vägbomber och oändliga timmar av väntan. Ett reportage om vad som hänt de svenska soldater som skickats till krigets Afghanistan för att upprätthålla freden och stötta civilbefolkningen. Mats-Eric Nilsson: Smakernas återkomst Mats-Eric Nilsson är journalisten som avslöjade fusket inom livsmedelsindustrin och tipsade om hur man ska undvika E-nummermaten. I denna nya bok lär han oss att välja råvaror efter säsong och att laga mat som smakar gott utan tillsatser. Göran Hägg: Retorik i tiden : 23 historiska recept för framgång Både en historiebok och en handbok i konsten att övertyga. I en bok som i tid sträcker sig från Ciceros försvar för en misstänkt giftmördare till Barack Obamas accepterande av nomineringen till president får läsaren ta del av tal som haft effekt i verkligheten. Jan Pedersen: Vilda djur 100 fantastiska arter och deras läten Björnar, vargar, tigrar, valar och schimanser alla låter de för att locka, varna eller skaffa sig en partner. Se djuren, läs om dem och hör dem i denna uppföljare till succén Fågelsång. Olle Ljungström: Jag är både listig och stark Olle Ljungström i helfigur. Han skildrar själv sitt liv från musikkarriärens start, sin medverkan i kultfilmen G, tiden med Reeperbahn, solokarriären, missbruket och konsten. Arja Saijonmaa: En ung naken kvinna mötet med Mikis I denna självbiografiska bok berättar den finska sångerskan om vad som hände när hon 1972 mötte den grekiske musikern och världsstjärnan Mikis Theoderakis. Saijonmaas värld ställdes på ända i detta möte med grekisk manskultur, starka personligheter och sina egna känslor för Theoderakis.

17 Facklitteratur Facklitteratur Staffan Schöier & Stefan Wermelin: Yrke: Povel Ramel Den stora boken om den av de starkast lysande stjärnorna under 1900-talet. På myndighetsblanketterna brukande Povel Ramel skriva just så: Yrke: Povel Ramel. Det var ju hans jobb, att vara flugig direktör för Knäppupp AB och att med lustig hatt och glugg mellan tänderna roa svenska folket. Karin Thunberg: En dag ska jag ta mig någon annanstans Thunberg berättar om ett vanligt liv på 1970-talet. Ett liv långt borta från demonstrationerna. Om de som gifte sig, skaffade barn och bruna manschestersoffor. Bjöd på kasslergratäng och tittade på Hylands hörna. Men sedan kom sveket och katastrofen. Sveriges historia. Del 5: och Del 6 : Ytterligare två delar i detta storverk om den svenska historien. Turen har nu kommit till Frihetstidens tal och till industrialismen och det moderna Sveriges uppkomst. Anders Wahlgren: Vasa 1628 En skildring av hur Gustav II Adolf lät bygga det största skepp som svenskarna någonsin sett. Ett skepp som skulle manifestera kungens makt och skrämma rikets fiender. Ett inte helt framgångsrikt projekt skulle det visa sig. Michael Tapper: Clint Eastwood Mannen. Myten. Ikonen. Den första biografin på svenska om en av Hollywoods längsta och mest framgångsrika karriärer. Mick Wall: Metallica Metallica är lika synonyma med 1980-talets heavy metal som Led Zeppelin med 70-talets hårdrock och Sex Pistols med punken. De stod längst fram och gav upphov till thrash metal. Slayer, Anthrax och Megadeath tillhör deras efterföljare. Som inget annat heavy metalband har de också brutit genom muren till den vanliga rockmusiken och både fått andra lyssnare och erkännande från rockkritikerna.

18 Facklitteratur Ljudböcker Elisabeth Åsbrink: Och i Wienerwald står träden kvar Den judiske pojken Otto Ullman skickas till Sverige för undkomma judeförföljelserna i Österrike. Senare får han plats som dräng hos familjen Kamprad i Småland. En nära vänskap växer fram mellan Otto och Ingvar Kamprad. Vänskapen kompliceras dock av Ingvars engagemang i den svenska nazistiska rörelsen. Mia Öhrn: Julens godsaker I den här boken finns recept på matbröd, efterrätter, kakor och godis för hela julen. Både sådant man svänger ihop i ett nafs och sådant som kräver lite mer tid. Nya recept och varianter på klassiker som alla bidrar till en god jul. Annika Östberg: Ögonblick som förändrar livet Annika Östberg berättar om ett liv som börjar i ett tryggt Sverige med mor- och farföräldrar, men som förändrades drastiskt när hon flyttade till USA med sin mamma. Östberg drogs in i ett liv fyllt med droger och kriminalitet. Efter 28 år i amerikanskt fängelse är nu Östberg frigiven och tillbaka i Sverige och här får läsaren ta del av hennes historia. Arnaldur Indridason: Svart himmel Majgull Axelsson: Moderspassion Karin Brunk-Holmqvist: Kaffe med musik Michael Connelly: Nio drakar Torbjörn Flygt: Outsider Jan Guillou: Brobyggarna Ingrid Hedström: Blodröd måne över Villette Marie Hermanson: Himmelsdalen Jonas Karlsson: Spelreglerna Henning Mankell: Minnet av en smutsig ängel Liza Marklund: Du gamla, du fria Simon Scarrow: Sveket Johan Theorin: Sankta Psyko Robyn Young: Revolt Helena von Zweigbergk: Anna och Mats bor inte här längre Dag Öhrlund: Brott i Sverige

19 E-Lib Mediejukeboxen E-Lib: Ljud- & E-böcker Via vår hemsida - gå till och klicka på Bibliotek i menyn - hittar du E-Libs sortiment. Välj och vraka bland ett stort antal titlar som du kan läsa eller lyssna på - direkt i din dator. Det enda du behöver göra är att fylla i ditt lånekortsnummer. Mediejukeboxen: Ljud- & E-böcker, filmer med mera Mediejukeboxen är en makalös maskin. Du hittar den i vår entré och den innehåller det mesta man kan tänka sig. Bland annat kan du ladda ner 100% Simrishamn, ett ljudstråk som skildrar stadens själ i ett kollage av berättande röster. Sortimentet utökas kontinuerligt och här finns något för alla smaker. Verkar det krångligt? Be bibliotekets personal om hjälp. Att njuta av litteratur på det här sättet är lättare än du tror! Fråga oss! Hur gör man? Du besöker biblioteket med ditt USB-minne, mobiltelefon eller mp3-spelare, väljer titlar på skärmen och laddar ned - klart! (Har du en produkt ur Apples sortiment? Spara då på ett USB-minne här och tanka sedan över materialet till I-Tunes. Därefter kan du skicka det till den enhet du vill använda)

20 Talböcker Vi finns även här... Talböcker att läsa med örat På Simrishamns bibliotek finns ett stort bestånd av talböcker (Daisy), ljudböcker och böcker med stor stil. Men nu kan Du som har särskilda behov, enkelt få tillgång till titlar! Hos oss kan Du få information om hur du själv kan ladda ner talböcker, via datorn eller Din mobiltelefon. Vi öppnar ett personligt konto åt Dig, allt Du behöver göra är att välja titlar och ladda ner de Du vill ha! Dygnet runt dessutom. Kan det bli enklare? Spotify På våra Spotifykanaler hittar Du personalens tips när det gäller musik. Helt utan genreuppdelning och andra begränsningar, fyller vi på listorna när vi hittat något som intresserat lite extra. Förhoppningsvis finns här ett och annat Du inte kände till? Youtube Här laddar vi upp våra trailers inför evenemang, småfilmer från våra aktiviteter samt rena informationsklipp. Exempelvis hittar Du här Ljudstråket 100% Simrishamn, uppdelad i kapitel. Facebook Vår Facebooksida visar vad som händer på vårt bibliotek. Här håller vi kontakt med våra vänner och meddelar det allra senaste. Lägg till oss som vän och ta del av nyheterna!

C LUB 52 BÖCKER 52 VECKOR

C LUB 52 BÖCKER 52 VECKOR C LUB 52 52 BÖCKE 52 VECKO 1 CLUB 52 EPTEMBE 2011 AUGUTI 2012 Håll koll på hur många böcker du har läst! Kryssa i cirklarna. Kader Abdolah Dagbok i kilskrift...s 6 Karin Alfredsson Pojken i hiss 54...s

Läs mer

BOKNYTT 2015 : 1 Anderslöv Gislöv Skegrie Bokbussen

BOKNYTT 2015 : 1 Anderslöv Gislöv Skegrie Bokbussen BOKNYTT 2015 : 1 Anderslöv Gislöv Skegrie Bokbussen 1 2 Skönlitteratur Alexijevitj, Svetlana Zinkpojkar Länge visste allmänheten ingenting om krigets grymheter och det var först med Svetlana Aleksijevitjs

Läs mer

sommaren 2011 Beställda böcker på Simrishamns bibliotek Kultur- och fritidsförvaltningen informerar

sommaren 2011 Beställda böcker på Simrishamns bibliotek Kultur- och fritidsförvaltningen informerar sommaren 2011 Beställda böcker på Simrishamns bibliotek Kultur- och fritidsförvaltningen informerar Jussi Adler-Olssen: Kvinnan i rummet En vacker vinterdag 2002 försvinner den unga lovande folketingspolitikern

Läs mer

Ett urval av höstens nya böcker

Ett urval av höstens nya böcker Ett urval av höstens nya böcker Romaner Morgan Alling: Kriget är slut (september) När Morgan Alling skildrade sin tuffa barndom i Sommar 2009 blev gensvaret enormt. Här skildrar han hur han skildes från

Läs mer

NORSTEDTs2014. höst. Kristina Sandberg avslutar trilogin om Maj SIDAN 9 UR INNEHÅLLET: ANNA JANSSON I NY GENRE 13 MATS OLSSON DECKARDEBUTERAR 19

NORSTEDTs2014. höst. Kristina Sandberg avslutar trilogin om Maj SIDAN 9 UR INNEHÅLLET: ANNA JANSSON I NY GENRE 13 MATS OLSSON DECKARDEBUTERAR 19 NORSTEDTs2014 UR INNEHÅLLET: ANNA JANSSON I NY GENRE 13 MATS OLSSON DECKARDEBUTERAR 19 SANNINGEN OM RISKKAPITALISTERNA 30 LENA DUNHAM EN RÖST I TIDEN 32 Kristina Sandberg avslutar trilogin om Maj MÄSTARNA

Läs mer

BOKNYTT 2014 : 2 Anderslöv Gislöv Skegrie Bokbussen

BOKNYTT 2014 : 2 Anderslöv Gislöv Skegrie Bokbussen BOKNYTT 2014 : 2 Anderslöv Gislöv Skegrie Bokbussen 1 2 Skönlitteratur Ahern, C Mitt liv och jag Lucy Silchester har fullt upp med livet, vänner, katten, familjen, andras invecklade relationer, arbetet

Läs mer

2013-2014 SEPTEMBER 2013 AUGUSTI 2014. Håll koll på hur många böcker du har läst! Kryssa i cirklarna.

2013-2014 SEPTEMBER 2013 AUGUSTI 2014. Håll koll på hur många böcker du har läst! Kryssa i cirklarna. 20 13-20 14 SEPTEMBE 2013 AUGUSTI 2014 2013-2014 Håll koll på hur många böcker du har läst! Kryssa i cirklarna. Chimamanda Ngozi Adichie Americanah s 6 Lena Andersson Egenmäktigt förfarande s 7 Francisco

Läs mer

Liza Marklund. Jan Guillou. Kristina Ohlsson. Jo Nesbø. Martina Haag ARJA, BJÖRN, MALIN, ZINAT ÅRETS DEBUTANTER. Katerina Janouch MAGASIN 2011

Liza Marklund. Jan Guillou. Kristina Ohlsson. Jo Nesbø. Martina Haag ARJA, BJÖRN, MALIN, ZINAT ÅRETS DEBUTANTER. Katerina Janouch MAGASIN 2011 ETT GRATISMAGASIN FRÅN PIRATFÖRLAGET MAGASIN 2011 Liza Marklund Annika Bengtzon är tillbaka! Kristina Ohlsson Änglavakter en riktigt t ruggig historia Jan Guillou Jag ska skriva 1900-talets historia Alex

Läs mer

Film Nr. Titel Info 678 Jag målar lite fantasi Linnea Widén/ Sverige/ 2010/ 14 min. 676 Örnjägarens son René Bo Hansen/ Danmark/ Sverige/ 2010/ 85 min

Film Nr. Titel Info 678 Jag målar lite fantasi Linnea Widén/ Sverige/ 2010/ 14 min. 676 Örnjägarens son René Bo Hansen/ Danmark/ Sverige/ 2010/ 85 min Film Nr. Titel Info 678 Jag målar lite fantasi Linnea Widén/ Sverige/ 2010/ 14 min Ett porträtt av två konstnärer med intellektuella funktionshinder som båda erhållit FUB:s kulturstipendium. Johannes kunde

Läs mer

ELLEN KEY : EN EUROPEISK INTELLEKTUELL STÅL. Fakta/Biografi. Roman RONNY AMBJÖRNSSON SILVIA AVALLONE

ELLEN KEY : EN EUROPEISK INTELLEKTUELL STÅL. Fakta/Biografi. Roman RONNY AMBJÖRNSSON SILVIA AVALLONE ELLEN KEY : EN EUROPEISK INTELLEKTUELL RONNY AMBJÖRNSSON Fakta/Biografi VID SEKELSKIFTET 1900 var Ellen Key på allas läppar, hon stod mitt i den feministiska och pedagogiska debatten. Hon var en stridbar

Läs mer

Nya talböcker augusti 2014

Nya talböcker augusti 2014 Nya talböcker augusti 2014 Litteratur för vuxna... 1 Skönlitteratur... 1 Inte längre hemma... 1 11 gram sanning... 1 Lomjansguten... 1 Huset Longbourn... 1 Det låg en stad vid Clara elf... 1 Morgongåvan...

Läs mer

film inom vård och omsorg

film inom vård och omsorg film inom vård och omsorg medicinska sjukdomar och skador genetiska sjukdomar neurologiska sjukdomar neuropsykiatriska diagnoser psykologi och psykiatriska diagnoser alkohol, droger och missbruk familj

Läs mer

Nya talböcker maj 2013

Nya talböcker maj 2013 Nya talböcker maj 2013 Litteratur för vuxna... 1 Skönlitteratur... 1 En god fiende... 1 S.E.C.R.E.T... 1 En ny start... 1 Flykten... 1 Sanningarnas tid... 1 Skammens pris... 1 Skolastiska övningar... 2

Läs mer

Kultur och demokrati är varandras förutsättningar

Kultur och demokrati är varandras förutsättningar Läsliv 2015 #1 Det ska vara enkelt att läsa EN TIDSKRIFT FRÅN MYNDIGHETEN FÖR TILLGÄNGLIGA MEDIER 5 tips på deckare till påsk Kampanj: Läs din dagstidning som taltidning! Alice Bah Kuhnke: Kultur och demokrati

Läs mer

NORSTEDTs2014. vår. Konkubinen som blev Kinas kejsarinna SIDAN 23. Ur innehållet: Ny roman av Torgny Lindgren 5

NORSTEDTs2014. vår. Konkubinen som blev Kinas kejsarinna SIDAN 23. Ur innehållet: Ny roman av Torgny Lindgren 5 NORSTEDTs2014 Ur innehållet: Ny roman av Torgny Lindgren 5 Michael Mortimers äventyr fortsätter 12 Elizabeth George, deckardrottning 15 Plura hetare än någonsin 31 Maria Akraka och milen 41 Konkubinen

Läs mer

MILLENNIUM 4. NORSTEDTs HÖST 2015 ÅRETS BOKSLÄPP

MILLENNIUM 4. NORSTEDTs HÖST 2015 ÅRETS BOKSLÄPP NORSTEDTs HÖST 2015 ÅRETS BOKSLÄPP MILLENNIUM 4 EN NY HJORTH/ROSENFELDT-DECKARE MAJA HAGERMAN OM RASBIOLOGEN HERMAN LUNDBORG NY STOR ROMAN AV ARIS FIORETOS SOFI FAHRMAN KOKBOKSDEBUTERAR EDWARD BLOM AKTUELL

Läs mer

Läs 54 böcker för endast 379:-

Läs 54 böcker för endast 379:- 2015 16 Läs 54 böcker för endast 379:- Låna och läs så mycket du orkar. Handplockade favoriter i årets Läslustan! 52 nya titlar samt årets Augustprisvinnande roman* och årets Nobelpristagare står på listan

Läs mer

2013 aktuellt om litteratur från berättarnas landskap

2013 aktuellt om litteratur från berättarnas landskap 2013 aktuellt om litteratur från berättarnas landskap 1 förord FAKTA Redaktionsråd Anita Andersson, Värmländska Författarsällskapet, Hedvig Bergenheim, Lars Falkman, Maria Östergren och Ulf Nordström från

Läs mer

Nya Upplagan. Ulf Lundell. Susanna Alakoski. Jeff Lynne. Noam Chomsky. Calexico

Nya Upplagan. Ulf Lundell. Susanna Alakoski. Jeff Lynne. Noam Chomsky. Calexico 072 I detta nummer Oktober 2012 Nya Upplagan Våra festligaste riksdagsledamöter: Ulla Lindström Älskling kom hit med din trut, snart är det roliga slut Före själva vigseln 2 recept på framgång Alfred Döblin:

Läs mer

Klassiker. till hela klassen

Klassiker. till hela klassen Klassiker till hela klassen Klassiker är fantastiska, spännande, dramatiska, romantiska berättelser som alla borde få tillgång till. Att känna till vissa författare och romaner tillhör allmänbildningen.

Läs mer

Till Sverige. - asylsökande barn vittnar om Dublinförordningens konsekvenser

Till Sverige. - asylsökande barn vittnar om Dublinförordningens konsekvenser Till Sverige - asylsökande barn vittnar om Dublinförordningens konsekvenser Tryckt med ekonomiskt stöd av Svenska Röda Korset Till Sverige asylsökande barn vittnar om Dublinförordningens konsekvenser Barnets

Läs mer

Välj bland 60 NYA böcker! 399:- Du får behålla en bok när cirkeln är slut!

Välj bland 60 NYA böcker! 399:- Du får behålla en bok när cirkeln är slut! BOKCIRKELN LÄSLUSTAN 2014-2015 Välj bland 60 NYA böcker! 399:- Du får behålla en bok när cirkeln är slut! 1) Blodbokens tid Bodil Mårtensson Kung Magnus Eriksson reser med sin hird mot ett bröllop där

Läs mer

Nya talböcker mars 2015

Nya talböcker mars 2015 Nya talböcker mars 2015 Litteratur för vuxna... 1 Skönlitteratur... 1 Om du vågar... 1 Sirener... 1 Nattens dagg... 1 Dagar i Alchan-Jurt... 1 Stum rädsla... 1 Akutbjällran... 1 Himlakroppar... 2 Aldrig

Läs mer

LIVETEn gratis tidning från

LIVETEn gratis tidning från Det goda LIVETEn gratis tidning från DELAS UT I LÄNETS BREVLÅDOR UNDER VECKA 46#2010 Lycka Humor Hälsa...och annat som påverkar vårt välbefinnande Landstinget Kronoberg. Varsågod! Nr 2 2010 magasin Mia

Läs mer

FACING MAGAZINE NUMBER: 01 FAciNGFEBRUARI 2014

FACING MAGAZINE NUMBER: 01 FAciNGFEBRUARI 2014 FACING MAGAZINE NUMBER: 01 FAciNGFEBRUARI 2014 G Ä L L I V A R E - M A G A S I N INNEHÅLL Kort om 13 66 60-62 Face of Gällivare startade hösten 2013 utifrån lokala, offentliga och privata önskemål. Arbetet

Läs mer

Pjäser för barn & ungdom

Pjäser för barn & ungdom Pjäser för barn & ungdom 1 Innehåll: fr 3 år.. sid 3 fr 4 år..... sid 5 fr 6 år..sid 14 fr 10 år..sid 34 fr 13 år..sid 55 appendix..sid 88 Omslagsbild av Freja i årskurs 3 till Östgötateaterns uppsättning

Läs mer

BRAND BRAND BRAND BRAND BRAND

BRAND BRAND BRAND BRAND BRAND NR. 1 2014 50: BRAND BRAND BRAND BRAND BRAND 2 3 KÄNSLOR ORD Politik är känslor. Orättvisor känns i kroppen. Känslor får oss att tänka och att göra. Känslorna får oss att vilja ändra på det som är fel.

Läs mer

Välj bland 60 NYA böcker! 399:- Du får behålla en bok när cirkeln är slut!

Välj bland 60 NYA böcker! 399:- Du får behålla en bok när cirkeln är slut! BOKCIRKELN LÄSLUSTAN 2013-2014 Välj bland 60 NYA böcker! 399:- Du får behålla en bok när cirkeln är slut! 1) Americanah Chimamanda Ngozi Adichie Ifemelu och Obinze blir kära redan i tonåren i Nigeria.

Läs mer

Bono GRATISTIDNING. Torsson. Sepultura. Susanna Alakoski Noam Chomsky Marcus Birro. Jenny Tedjeza Jonas Hallberg. och mycket, mycket mer

Bono GRATISTIDNING. Torsson. Sepultura. Susanna Alakoski Noam Chomsky Marcus Birro. Jenny Tedjeza Jonas Hallberg. och mycket, mycket mer Februari 2009 Nr 31 Susanna Alakoski Noam Chomsky Marcus Birro Sepultura Torsson Bono Jenny Tedjeza Jonas Hallberg Krönikor, recensioner, Kult och mycket, mycket mer GRATISTIDNING februari 2009 nummer

Läs mer

vi rekommenderar du väljer 7 13 Klubb www.bockernasklubb.se Lena Nyman älskad skådespelerska med många bottnar

vi rekommenderar du väljer 7 13 Klubb www.bockernasklubb.se Lena Nyman älskad skådespelerska med många bottnar vi rekommenderar du väljer 7 13 www.bockernasklubb.se Klubb Lena Nyman älskad skådespelerska med många bottnar Krönika Två aktuella jubilarer I den här tidningen firar vi två jubilarer; Torgny Lindgren

Läs mer