FÖLJ MED PÅ HUSBILSRESA I EUROPA MED ANDRA KABEKOMPISAR 1 29 juni till Tyskland och Kroatien

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "FÖLJ MED PÅ HUSBILSRESA I EUROPA MED ANDRA KABEKOMPISAR 1 29 juni till Tyskland och Kroatien"

Transkript

1 FÖLJ MED PÅ HUSBILSRESA I EUROPA MED ANDRA KABEKOMPISAR 1 29 juni till Tyskland och Kroatien Har ni tid och lust är ni välkomna tillbringa en månad med kamrater från Kabe Husbilsklubb ute i Europa. Reseledare är ordförande Åke Nilsson med fru Lena. Vi lämnar Sverige 1 juni. Resan är uppdelad i två etapper den första har AL-KO KOBER i Sydtyskland som mål och den andra delen går till Split i Kroatien. Det här är en individuell sällskapsresa vilket innebär att den är uppbyggd på valfrihet i många former. De som vill kan åka den föreslagna vägen för att träffas varje kväll. De som föredrar att åka andra vägar och mötas då och då kan göra så. De som önskar att avbryta resan i Tyskland eller välja andra resmål efter besöket på AL-KO KOBER, kan förstås göra så. -MEN, har ni anmält er för studiebesöket på AL-KO:s fabrik och testbana måste ni också närvara. Detta för att deras förberedelser inte skall vara bortkastade. Var och en åker fritt på dagarna. Ingen kolonnkörning ska förekomma utan varje deltagare kör i sin egen takt. Vi hoppas ju förstås att många deltagare dyker upp vid varje dags etappmål för att tala om dagens händelser och morgondagens äventyr. Vi har i stor utsträckning valt campingplatser med närhet till bra restauranger. Varje deltagare beställer och betalar själva sin plats på färja samt camping- och ställplatsavgifter. Vi kommer att preliminärboka platser på de utvalda campingarna. Som sagt, alla väljer resväg utifrån egna kriterier och mötesplatserna finns beskrivna för varje dags etappmål.

2 Dag/natt 1 Trelleborg Rostock (Tyskland). Vi, Lena och jag, väljer att börja med färja från Trelleborg söndag 1 juni, Stenas nattfärja till Rostock. Pris tor ca kr inkl hytt. (Caravan Club och Motor ger 10 procent rabatt). Vi är framme tidigt på måndag morgon. (Alternativet är att köra genom Danmark och färja Rödby - Puttgarden. ) Dag 2 Rostock Dransfeld. 40 mil Efter eventuellt besök på går vår resa via den lite mindre och lugnare A39 till Dransfeld där vi övernattar. (Den som vill åka ut en annan väg kan ansluta i Dransfeld första dagen.)

3 DAG 3 Dransfeld Kötz. 42 mil Tisdag eftermiddag/kväll är vi framme i staden Kötz. Där ska vi bo vid en sporthall nära AL-KOs anläggning. DAG 4 Besök på AL-KO KOBER. 0 mil Efter övernattningen hämtar Per Åkerblom, AL-KOs svenska representant, oss vid sporthallen. Under dagen besöker vi fabriken och testbanan för husbilar och husvagnar. AL-KO bjuder på lunch och kaffe. På eftermiddagen körs vi tillbaka till våra bilar. Av artighetsskäl har ni anmält er så kommer ni också till studiebesöket. DAG 5 Kötz Hallein (Österrike). 28 mil På torsdag morgon kan ni välja antingen fortsätta med gruppen söderut eller lämna och köra enligt egen plan. Vi andra siktar dock in oss på Österrike. Natten tillbringar vi i Hallein, på camping Auwirt i Salzburg-regionen. Där kan vi äta gott och kopplar av efter en dags körning i vackert landskap.

4 DAG 6 Hallein Sobec (Slovenien). 23 mil Vill ni ha en sovmorgon på fredag så går det bra. Dagsetappen till Sobec i Slovenien är bara 23 mil. Camping Sobec ligger vackert inbäddad vid en sjö. Där luktar det granbarr och grillrök. Restaurangen har många utmärkta grillrätter på menyn. DAG 7 Sobec Starigrad. 38 mil På lördagen måste vi kanske starta lite tidigare då vi har 38 mil till Starigrad i Kroatien. Den här dagen får ni se ett hisnande landskap med höga berg och djupa dalar. Om ni kör kustvägen så lovar jag att det kan bli lite svettigt. Kustvägen ringlar längs bergväggarna och 100 meter nedanför ser ni det kristallklara havet. Några av er kanske väljer att stanna några dagar i Zadar för att utforska dess omgivning för att eventuellt komma till Split senare.

5 DAG 8 Starigrad Split. 18 mil Slutmålet På söndag är vi framme vid slutmålet, den fascinerande staden Split. Tidigare ett tillhåll för pirater och klanhövdingar. Gamla staden i Split är känd över hela Europa för sina välbevarade byggnader. Vi väljer Camping Stobrec som ligger en halv mil söder om Split. Campingen har restaurerats för stora pengar efter att ha blivit ödelagd under Balkankriget. Campingen har minibuss med chaufför/guide som gästerna kan hyra för en tur in till Split eller andra platser. Den som vill kan också enkelt åka buss in till staden Split. Den lilla staden Stobrec har bra matställen och lite småaffärer. Många båtfärder utgår från Stobrec, om vi vill besöka någon av landets många öar. Campingkostnaden är ca 225 kr kronor per dygn men 20 procent rabatt utgår efter tre dygn.

6 Nya valmöjligheter Nu kommer ni till nya valmöjligheter. Vill ni stanna och ha Stobrec som bas och göra utflykter i omgivningen? För de som är kvar i Stobrec försöker vi med campingens hjälp erbjuda utflykter av olika slag. Till exempel båttur tillön Brac, rundvandring till Splits gamla stad, en utflykt upp i bergen, mm. Det är ni som bestämmer! Den som inte vill åka på utflykt kan sola på campingen, ta en buss en bit söderut längs kusten för att se något annat. Vi tänker stanna över midsommar och åka hemåt måndag 23 juni. HEMRESA Vi väljer att åka hem via Prag i Tjeckien. Även hemresan går i valfrihetens tecken. Åk med gänget eller välj en annan väg. Måndag kväll kan vi vara framme i Novo Mesto, efter 37 mil, tisdag stannar vi i närheten av Wien efter 40 mil. På onsdag är vi framme i Prag. Vi bor på en camping med bra förbindelser in till stadens centrum. Där räknar vi med att stanna även torsdagen för att kunna se ordentligt på en av Europas vackraste huvudstäder. På fredag 27 juni åker vi till Tysklands gurkstad Lubbenau. Dit är det 26 mil och vi bor på en hemtrevlig camping inne i den lilla staden. På lördag räknar vi med att åka till färjeläget i Rostock dit det är ca 30 mil. Lördag kväll åker vi med nattfärjan till Trelleborg efter ca 400 oförglömliga mil i fem Europeiska länder Inga garantier Klubben lämnar inga garantier och alla måste vara medvetna om att vi kanske inte har valt de allra bästa och billigaste campingarna. Eller att färjeturerna kan vara försenade och kostnadsuppgifter och tider kan vara felaktiga. Vi kan inte heller garantera att alla som vill kommer med på resan. Principen är först till kvarn. Vi tar emot anmälningar fram till 15 jan. Din anmälan räknas från den dag anmälningsavgiften kommit in på klubbens konto.

7 Klubbens administrativa avgift är 250 kr per bil för de som lämnar gruppen i Kötz och 500 kr för de som följer med till Split. Vår tanke är att vi varje dag ska utse ett par sista bilar som kan fånga upp om någon får bekymmer. Det kan kännas tryggare om ett strandat ekipage får sällskap om det blir motorstopp eller punktering. Vi kommer i stor utsträckning att köra på motorvägar, en del av dessa kan vara avgiftsbelagda. Nödvändiga handlingar eller Bra-att-ha; Internationellt Campingkort, CCI. Kostar dryga hundringen. Internationellt körkort kan vara bra att ha men det finns inga krav på detta. Båda handlingarna utfärdas av Motor och Caravan Club. Grönt försäkringskort underlättar om det händer en olycka. Utfärdas av ditt försäkringsbolag och kan kosta 100 kr. Ta med pass eller EU:s ID-kort och försäkringskassans kort. Glöm inte bilens registeringsbevis. S-märke måste finnas på bilen. Väst i reflekterande material krävs i många länder. Rekommenderad litteratur: Motors Upptäck Europa med bil. Den boken täcker det mesta. Pris för medlem 150 kr, icke medlem betalar ca 225 kr. PRELIMINÄR RESERUTT HUSBILSRESA JUNI 2014 UTRESA DAG RESA FRÅN TILL MIL ANMÄRKNING SÖN 1 JUNI NATTFÄRJA TRELLEBORG-ROSTOCK AVG 22.30, ANK MÅN 2 JUNI ROSTOCK-DRANSFELD 40 ALT 1, A 39, ALT 2 A1 TIS 3 JUNI DRANSFELD-KÖTZ 42 A 7 0NS 4 JUNI STUDIEBESÖK AL-KO KOBER, KÖTZ 00 TYSKLAND TORS 5 JUNI KÖTZ- HALLEIN 28 ÖSTERRIKE FRED 6 JUNI HALLEIN -SOBEC 25 SLOVENIEN LÖRD 7 JUNI SOBEC- STARIGRAD 38 KROATIEN SÖND 8 JUNI STARIGRAD -SPLIT 18 KROATIEN HEMRESA Mån 23 JUNI SPLIT NOVO MESTO 37 KROATIEN TISD 24 JUNI NOVO MESTO WIEN 41 ÖSTERRIKE

8 ONSD 25 JUNI WIEN PRAG 32 TJECKIEN TORS 26 JUNI PRAG 0 FRE 27 JUNI PRAG LUBBENAU 26 TYSKLAND LÖR 28 JUNI LUBBENAU ROSTOCK 31 TYSKLAND DEP ROSTOCK TRELLEBORG) SÖN 29 JUNI ARR. TRELLEBORG SVERIGE ÖVERNATTNINGAR UTRESA DRANSFELD: CAMPINGPLATZ-DRANSFELD.DE, GPS:N 51*49 24 E 9*76 13 KÖTZ: VI SKA TROLIGEN BO VID SPORTHALLEN I KÖTZ, NÄRA AL-KO:S ANLÄGGNING. Reservplats: Camping am Hohen Hagen GPS: N E High-Hagenstrade, Dransfeld HALLEIN: CAMPING AUWIRT, SalzburgerStrade 42, A-5400 Hallein GPS: N 46, E 14, Ta av motorvägen exit Zalsburg Sud (( exit 8) SOBEC: CAMPING SOBEC, GPS: N 46* E 14* STARIGRAD: Camping Paklenica Starigrad. GPS N E SPLIT: CAMPING STOBREC-SPLIT, GPS: N 43*30 14 E 16*31 35 HEMRESA NOVO MESTO: Kamp Dolejske Toplice. Zdravvviliski TRG 2, 8350 Dolensjske Topllice, Novo Mesto, Nedre Krain, Slovenien GPS: N E WIEN: Camping Wien Neue Donau, Amkleehäfufel, 1220 Wien.. tel GPS: N 4, E PRAG: Camp Zizkov-Prague. Tel GPS: N E LUBBENAU: GPS: N E

9 ANMÄLNINGSBLANKETT DEFINITIV ANMÄLAN SKA SKE FÖRE 15 JANUARI 2014 DÅ AVGIFTEN PÅ 250 KR RESP 500 KR SKA SKICKAS TILL KLUBBENS KONTO. VI VILL GÄRNA ÅKA MED PÅ KLUBBENS INDIVIDUELLA SÄLLSKAPSRESA I JUNI NAMN 1.. NAMN 2.. HAR NI HUNDEN MED MEDLEMSNUMMER TELEFONNUMMER 1 TELEFONNUMMER 2. VI LÄMNAR GRUPPEN EFTER BESÖKET PÅ AL-KO KOBER I KÖTZ VI ÅKER MED GRUPPEN HELA VÄGEN TILL SPLIT. VI LÄMNAR GRUPPEN I.. VI ÅKER HEM INDIVIDUELLT. VI FÖLJER MED GRUPPEN HEMÅT HAR NI VARIT TILL KROATIEN FÖRUT.. HAR NÅGON AV ER SJUKVÅRDSUTBILDNING?.. OBS! VI RESENÄRER ÄR MEDVETNA OM ATT KABE HUSBILSKLUBB INTE KAN LÄMNA NÅGRA GARANTIER UNDER RESAN UTAN VAR OCH EN TAR ANSVAR FÖR SIG SJÄLV. Ni räknas som anmälda först när klubben har fått in den aktuella anmälningsavgiften. Klubbens bankgiro är Märk talongen Kötz eller Split och ert medlemsnummer. UTLANDSBETALNING: BIC/SWIFTSWEDSESS IBAN: SE OBS! Anmälningsavgift återbetalas ej utan tillfaller klubbkassan vid avbokning. Anmälan skickas till: Ordförande Åke Nilsson, Lillsele 216, Junsele eller Har ni frågor, det är bara att ringa! Telefon till Åke eller Lena

Ersättning vid arbetslöshet

Ersättning vid arbetslöshet PÅ LÄTTLÄST SVENSKA Ersättning vid arbetslöshet INFORMATION OM ARBETSLÖSHETSFÖRSÄKRINGEN 1 2 Det här är arbetslöshetsförsäkringen... 4 Vem gör vad?...... 6 När har du rätt till arbetslöshetsersättning?...

Läs mer

Ordförande har ord. Föreningen De Aktiva

Ordförande har ord. Föreningen De Aktiva Hösten 2012 Ordförande har ord Sid 2 Om De aktiva Sid 2 Viktig information Sid 3 För agsb ök Sid 4 Båttur på Mälaren Sid 5 Forsmark kärnkraft Sid 5 Vikboland Sid 6 Arsenalen, Domkyrkan Sid 6 Malmahed och

Läs mer

RÄTTEGÅNGEN - hur blir den?

RÄTTEGÅNGEN - hur blir den? RÄTTEGÅNGEN - hur blir den? RÄTTEGÅNGEN - hur blir den? 1 Brottsoffermyndigheten Box 470 901 09 Umeå Brottsoffermyndigheten, Anna Wiberg och Monica Burman Grafisk design: Kombi Marketing AB, www.kombimarketing.se

Läs mer

ABC BOK HAND SPRÅKRESOR

ABC BOK HAND SPRÅKRESOR ABC HAND BOK Vi på STS Språkresor hälsar dig välkommen till sommarens kurser. Vi hoppas att du har siktet inställt på en rolig och lärorik sommar! Den här boken har vi sammanställt för att du skall få

Läs mer

Tillfällig. föräldrapenningen. vid vård av barn som fyllt 12 men inte 16 år. Vem kan få tillfällig föräldrapenning?

Tillfällig. föräldrapenningen. vid vård av barn som fyllt 12 men inte 16 år. Vem kan få tillfällig föräldrapenning? Tillfällig föräldrapenning vid vård av barn som fyllt 12 men inte 16 år FK 4089-B_Fa I vissa fall kan du få tillfällig föräldrapenning för ett barn som fyllt tolv år. Det gäller om barnet har en sjukdom

Läs mer

Vägen ut ur fattigdomen Välfärdsstaten Sverige

Vägen ut ur fattigdomen Välfärdsstaten Sverige Vägen ut ur fattigdomen Välfärdsstaten Sverige STUDIEHANDLEDNING Om studiecirkeln I en studiecirkel träffas man regelbundet för att studera, diskutera eller öva sig på något tillsammans. En studiecirkel

Läs mer

Gruppbostad VAD ÄR DET? VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET

Gruppbostad VAD ÄR DET? VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET Gruppbostad VAD ÄR DET? VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET Vad är en gruppbostad? Här får du information om vad en gruppbostad är och hur det kan fungera att bo i en gruppbostad. Här får du veta vilka rättighet

Läs mer

MAN INNAS! En handbok för barn och unga som lever med skyddade personuppgifter.

MAN INNAS! En handbok för barn och unga som lever med skyddade personuppgifter. MAN VI U INNAS! En handbok för barn och unga som lever med skyddade personuppgifter. Länsstyrelsen Östergötland Handbok: Man vill ju finnas! En handbok för barn och unga som lever med skyddade personuppgifter.

Läs mer

Lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade

Lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade LSS Lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade LSS betyder lag om Stöd och Service till vissa funktionshindrade och ger rätt särskild hjälp. LSS är en lag som ger särskilda rättigheter till

Läs mer

TILL hantverkare. hantverkare

TILL hantverkare. hantverkare TILL hantverkare tips till dig som är hantverkare Checklista Jag har visat kunden att jag har F-skatt behörighet försäkringar Jag och kunden har kommit överens om arbetets omfattning när arbetet ska påbörjas

Läs mer

Resa på motorcykel i Europa

Resa på motorcykel i Europa Resa på motorcykel i Europa Denna information är gjord för dig som skall på motorcykelsemester i Europa för första gången. Vi har samlat några praktiska tips, checklista samt lite olika turförslag i det

Läs mer

VAR REDO ATT KÄMPA! Asylsökande barn och föräldrar berättar om sin första tid i Sverige

VAR REDO ATT KÄMPA! Asylsökande barn och föräldrar berättar om sin första tid i Sverige VAR REDO ATT KÄMPA! Asylsökande barn och föräldrar berättar om sin första tid i Sverige RÄDDA BARNEN 2014 1 Rädda Barnen kämpar för barns rättigheter. Vi väcker opinion och stöder barn i utsatta situationer

Läs mer

Ali, Sara och Allemansråttan. - En saga om allemansrätten

Ali, Sara och Allemansråttan. - En saga om allemansrätten Ali, Sara och Allemansråttan - En saga om allemansrätten Stiftelsen Håll Sverige Rent Juni 2014 Författare: Ann-Christin Björnfot, Håll Sverige Rent Illustrationer: Fia Sjögren Grafisk form: Ida Holmberg,

Läs mer

En vanlig dag i Kongo-Brazzaville

En vanlig dag i Kongo-Brazzaville En vanlig dag i Kongo-Brazzaville Ett rollspel Ledarmaterial För barn mellan 7 och 9 år, eventuellt ända upp till 11 år En vanlig dag i Kongo-Brazzaville Ett rollspel Introduktion Detta är ett ledarmaterial

Läs mer

Föräldrapenning. Hur mycket får man? Vem har rätt till föräldrapenning?

Föräldrapenning. Hur mycket får man? Vem har rätt till föräldrapenning? Föräldrapenning Föräldrapenning är den ersättning föräldrar får för att kunna vara hemma med sina barn i stället för att arbeta. Den betalas ut i sammanlagt 480 dagar per barn. Föräldrapenningen har tre

Läs mer

Bilkörning på äldre dar en kvalitativ studie om att åldras som trafikant

Bilkörning på äldre dar en kvalitativ studie om att åldras som trafikant VTI notat 83 2000 VTI notat 83-2000 Bilkörning på äldre dar en kvalitativ studie om att åldras som trafikant Författare FoU-enhet Projektnummer 40346 Projektnamn Uppdragsgivare Distribution Gunilla Sörensen

Läs mer

All vår tid går åt till att söka stöd, nu orkar vi inte mer - bristande samordning är ett akut problem

All vår tid går åt till att söka stöd, nu orkar vi inte mer - bristande samordning är ett akut problem All vår tid går åt till att söka stöd, nu orkar vi inte mer - bristande samordning är ett akut problem En enkätundersökning om bristande samordning av stödinsatser till föräldrar till barn med neuropsykiatriska

Läs mer

Möjlighet att leva som andra

Möjlighet att leva som andra Möjlighet att leva som andra Lättläst sammanfattning Slutbetänkande av LSS-kommittén Stockholm 2008 SOU 2008:77 Det här är en lättläst sammanfattning av en utredning om LSS och personlig assistans som

Läs mer

Det stora Örnäventyret. --Ett skogigt uppdrag om allemansrätten för årskurs 1-6

Det stora Örnäventyret. --Ett skogigt uppdrag om allemansrätten för årskurs 1-6 Det stora Örnäventyret --Ett skogigt uppdrag om allemansrätten för årskurs 1-6 1 Stiftelsen Håll Sverige Rent Februari 2013 Författare: Lisa Adelsköld, Håll Sverige Rent Illustrationer: Fia Sjögren Grafisk

Läs mer

När ditt djurs liv närmar sig sitt slut

När ditt djurs liv närmar sig sitt slut När ditt djurs liv närmar sig sitt slut DJURSJUKHUSET MALMÖ När tiden är inne Att ta beslutet att avliva ett djur är alltid svårt. Varje djur och varje situation är unik och det är bara du som djurägare

Läs mer

Skickat till 22 deltagare + ytterligare 6 som var anmälda men inte kunde komma.

Skickat till 22 deltagare + ytterligare 6 som var anmälda men inte kunde komma. Skickat till 22 deltagare + ytterligare 6 som var anmälda men inte kunde komma. Totalt antal svar 18 st. Hur fick du nya på tävlingen? Ramlade över hemsidan via google (sökning på swimrun) Tror det var

Läs mer

Alla har rätt att bo tryggt. Vi vill att du ska trivas som hyresgäst hos ÖBO. Det innebär bland annat att du ska kunna få lugn och ro i din bostad.

Alla har rätt att bo tryggt. Vi vill att du ska trivas som hyresgäst hos ÖBO. Det innebär bland annat att du ska kunna få lugn och ro i din bostad. Alla har rätt att bo tryggt Vi vill att du ska trivas som hyresgäst hos ÖBO. Det innebär bland annat att du ska kunna få lugn och ro i din bostad. Allt blir trivsammare om vi pratar med varandra! Så här

Läs mer

Varför ska du serva och köpa din bil hos oss?

Varför ska du serva och köpa din bil hos oss? Varför ska du serva och köpa din bil hos oss? De fl esta vill köpa sin bil av någon man har stort förtroende för. Det gäller både nya och begagnade bilar. För oss handlar förtroende framförallt om två

Läs mer

Så tycker brukarna med bostad med särskild service, personlig assistans samt boendestöd. En brukarundersökning genomförd mars 2013.

Så tycker brukarna med bostad med särskild service, personlig assistans samt boendestöd. En brukarundersökning genomförd mars 2013. Så tycker brukarna med bostad med särskild service, personlig assistans samt boendestöd En brukarundersökning genomförd mars 2013. Hultsfred Maj 2013 2 Sammanfattning Brukarundersökningen som genomfördes

Läs mer

100 sätt att börja Älska sig själv

100 sätt att börja Älska sig själv 100 sätt att börja Älska sig själv Ta inte dig själv på för stort allvar! Det leder aldrig till något bra, haha. Om du kan skratta åt sig själv, är du på god väg. Bli kär i dig själv. Tänk på vad som gör

Läs mer

En bok kan förändra livet. En bokcirkel kan förändra världen. Samtalsmodell för bokcirkel

En bok kan förändra livet. En bokcirkel kan förändra världen. Samtalsmodell för bokcirkel En bok kan förändra livet. En bokcirkel kan förändra världen. Samtalsmodell för bokcirkel 1 Samtalsmodell för bokcirkel Läsning och livstolkning Livstolkning är något vi håller på med hela tiden: Vi försöker

Läs mer

Vill du vara med och DESIGNA DIN FRAMTID och ge andra samma möjlighet?

Vill du vara med och DESIGNA DIN FRAMTID och ge andra samma möjlighet? Vill du vara med och DESIGNA DIN FRAMTID och ge andra samma möjlighet? Den här handboken är ett PEPP-PAKET som inspirerar och guidar dig från början till slut! PEPP-PAKETET innehåller Introduktion... 3

Läs mer