Föreningen Var GladSpexarnas stadgar

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Föreningen Var GladSpexarnas stadgar"

Transkript

1 1. Namn Föreningen Var GladSpexarnas stadgar Föreningens namn är Var GladSpexarna. Föreningens logotyp utgörs av två glada masker och texten Var GladSpexarna. Denna återges längst bak i stadgarna. 2. Föreningens syfte och målsättning är Att utgöra en alternativ spexscen där alla oavsett könsidentitet, tillhörighet och uttryck är välkomna bakom, under, över, på och framför scen.. Att ha enormt roligt tillsammans. Föreningen och alla dess verksamma delar skall verka för och i enlighet med en jämlik och jämställd anda där alla respekteras jämbördigt utan åtskillnad av något slag, såsom på grund av etnicitet, hudfärg, kön, sexuell läggning, språk, religion, politisk eller annan uppfattning, nationellt eller socialt ursprung, egendom, utbildning eller yrke, börd eller ställning i övrigt. Föreningens verksamhet skall utövas med förnuft och samvete och bör liksom dess medlemmar handla gentemot andra i en anda av gemenskap. 3. Form Var GladSpexarna är en ideellt arbetande förening som är politiskt och religiöst oberoende. Var GladSpexarnas medlemmar ska arbeta efter dessa stadgar. 4. Medlemskap och avgifter Endast enskilda personer har rätt till medlemskap i föreningen. Var Gladspexarnas medlemmar ska betala medlemsavgift. Denna fastslås av styrelsen. För att vara medlem i Var GladSpexarna krävs medlemskap i Akademiska Föreningen. Medlemskap löper från aktuell termins kollationering till nästa termins kollationering. 5. Terminsmöte Terminsmötet är föreningens högsta beslutande organ. I slutet av varje termin skall terminsmöte hållas för alla medlemmar. Sittande styrelse ansvarar för att sammankalla till ordinarie terminsmöte. På detta möte skall styrelsens och revisorernas berättelser från den gångna terminens verksamhet redovisas. På detta möte skall styrelsen presentera en ekonomisk prognos för den gångna terminen. På detta möte skall den föregående terminens styrelse presentera bokslutet för den föregående terminen. Terminsmötet ska besluta om beviljande av ansvarsfrihet för föregående termins styrelse

2 Detta möte skall även välja styrelseledamöter, andrakapiletledamöter samt revisor för kommande termin. Manusansvarig väljs av terminsmötet. Till samtliga möten för alla medlemmar skall en kallelse skickas ut minst två veckor innan mötet. Propositioner skall meddelas spexets medlemmar via e mail minst två veckor innan mötet. Motioner och valberedningsförslag skall lämnas in till styrelsen minst en vecka innan mötet. Dessa skall meddelas på samma sätt som propositioner senast 6 dagar innan mötet. Terminsmötet skall på vårterminen följa dagordningen i bilaga ett, och på höstterminen den i bilaga 2. Styrelsen får göra kompletterande tillägg. För att mötet skall vara beslutsmässigt måste minst fyrtio procent av medlemmarna vara närvarande. Endast närvarande medlemmar har rösträtt. Beslut fattas med enkel majoritet genom acklamation, eller genom öppen eller sluten votering om så önskas av någon av medlemmarna. Sittande styrelsemedlemmar samt kandidater till styrelseposterna får ej agera mötesordförande vid terminsmötet. Motkandidering till en post som ska utses på terminsmötet ska ske till valberedningen senast 48 timmar innan terminsmötet. Senast 24 timmar innan mötet ska spexet underrättas om motkandideringen via . Om en post blir vakant får dock motkandidering ske direkt på terminsmötet. På vårens terminsmöte ska den som är nominerad till sommarspexkommittéordförande presentera sina intentioner kring sommarspexet. Mötet ska därefter ta beslut om föreningen ska sträva efter att det året sätta upp ett sommarspex. Om mötet röstar emot ett sommarspex stryks punkt 21 b. Val av sommarspexkommittéordförande och 21 c Val av sommarspexkommitté från dagordningen. Om mötet röstat för ett sommarspex, ska en sommarspexkommittéordförande väljas. Om mötet röstat för ett sommarspex, ska en sommarspexkommitté väljas. Denna skall bestå av 2 4 personer utöver ordföranden, varav en bör sitta i den avgående styrelsen och en i den tillträdande. Sommarspexkommittén ansvarar själva för att planera för och genomföra sommarspexet. De kan själva tillsätta ytterligare medlemmar vid behov. 5a. Extrainsatt terminsmöte Extrainsatt terminsmöte kan sammankallas av sittande styrelse. Det ska även sammankallas om tjugo procent av medlemmar kräver detta av styrelsen. Kallelse till extrainsatt terminsmöte måste skickas ut senast en vecka innan mötet, tillsammans med ett förslag på dagordning. För att mötet skall vara beslutsmässigt måste minst fyrtio procent av medlemmarna vara närvarande. Endast närvarande medlemmar har rösträtt.

3 Beslut fattas med enkel majoritet genom acklamation, eller genom öppen eller sluten votering om så önskas av någon av medlemmarna. Sittande styrelsemedlemmar samt kandidater till styrelseposterna får ej agera mötesordförande vid terminsmötet. Extrainsatt terminsmöte kan avsätta sittande styrelseledamöter och välja nya styrelseledamöter för innevarande termin. 6. Styrelsen Styrelsen styr föreningen, den är ansvarig inför terminsmötet. Styrelsen väljs av terminsmötet, och mandatperioderna sträcker sig från 1 januari till 30 juni samt 1 juli till 31 december. Styrelsen utgörs av ordförande, vice ordförande, sekreterare, kassör, producent samt en PRansvarig. Ordförande är mötesordförande, vice ordförande är det i dennes frånvaro. Minst fyra ledamöter skall vara närvarande för att styrelsen skall vara beslutför. Minst en av ordförande eller vice ordförande måste vara närvarande. Beslut i styrelsen fattas med enkel majoritet. Vid jämnt omröstningsutslag har mötesordföranden utslagsröst. Vid votering har endast närvarande rösträtt. Styrelsebeslut som medför ekonomiska konsekvenser skall protokollföras. Kassör och ordföranden är var för sig firmatecknare för föreningen. Firmatecknarna har rätt att ensam från föreningens bankkonto ta ut max kronor i kontanter i veckan. Firmatecknarna har också i sällskap med en av styrelsemedlemmarna, denne behöver dock inte vara firmatecknare, rätt att ta ut max kronor i kontanter i veckan. Styrelseledamot kan avsättas om denna missförtroendeförklaras av minst tre fjärdedelar av avgivna röster vid ett terminsmöte. Styrelsen kan temporärt avstänga en styrelsemedlem i maximalt 10 dagar om denne inte anses kunna fullfölja sitt uppdrag. Detta sker med votering där samtliga övriga styrelseledamöter är för avstängning. I samband med att detta sker skall en kallelse till extrainsatt terminsmöte för att eventuellt avsätta och välja en ny ledamot utgå. 7. Kapitlet Kapitlet är föreningens verkställande organ, men ska även tjäna som rådgivande organ till styrelsen. I kapitlet ingår utskottsansvarig från varje utskott samt styrelsen. Utskottsansvariga utses av styrelsen. Denna post kan delas av flera personer. Kapitlet handhar föreningens verksamhet i överensstämmelse med dessa stadgar och beslut fattade av styrelsen och av terminsmötet. Utskottsansvarig ansvarar för sitt utskott inför styrelsen. Kapitelmedlemmar som inte fullföljer sina åtaganden kan avsättas genom majoritetsbeslut i styrelsen.

4 Ordförande är mötesordförande, vice ordförande är det i dennes frånvaro. Då styrelsen anser att ett beslut bör tas av kapitlet, och inte endast av styrelsen, har varje kapitelmedlem en röst vardera. Beslutet tas då med enkel majoritet, endast närvarande har rösträtt. För att kapitlet skall vara beslutför krävs att styrelsen är beslutför samt att två tredjedelar av utskotten finns representerade. Vid jämnt omröstningsutslag har mötesordförande utslagsröst. Kapitelmedlemmar sitter på sina poster tills den aktuella styrelsen avgår, eller till den 30 juni under vårtermin respektive 31 december under höstterminen. 8. Utskotten Var GladSpexarna är uppbyggt av ett flertal utskott Styrelsen kan fritt ändra antalet utskott och deras namn 9. Manus Manusansvarig ska tillsätta en manusgrupp. Manusansvarig som väljs på vårterminsmötet är ansvarig för att ta fram ett manus till höstterminens uppsättning. Målsättningen är att ta fram ett nyskrivet manus med tillhörande kupletter. Manusansvarig som väljs på höstterminsmötet är ansvarig för att ta fram ett manus till vårterminen. Målsättningen är att välja ut och bearbeta ett gammalt manus med tillhörande kupletter inför en återuppsättning. Dessutom bör vårterminens manusansvarige förbereda för och/eller påbörja arbetet med ett nyskrivet manus inför den kommande höstterminen. Regissören bör ha god inblick i manusarbetet men behöver inte ingå i manusgruppen. Manusgruppen ska arbeta i samråd med regissör och styrelse. Det är upp till styrelsen att acceptera och kontrollera manusgruppens arbete. Styrelsen och regissören ska senast två veckor före manusuppläsningen ha fått ta del av manus. Manusgruppen skriver manus för Var GladSpexarna, vilket innebär att kommande manusgrupper, inför återuppsättningar, har rätt att omskriva manus så som de finner lämpligt. 10. Andrakapitlet För kontinuitet, stöd och råd finns ett andrakapitel. Andrakapitlet ska vara kommande styrelse, i synnerhet sin efterträdare, och kapitel behjälpligt under uppstarten av följande termin. Andrakapitlet består av max sju personer. Föregående termins avgående styrelse ingår automatiskt i andrakapitlet. Övriga medlemmar i andrakapitlet tillsätts efter behov av terminsmötet. 11. Valberedningen Valberedningen består av tre till fem medlemmar. Tre medlemmar av valberedningen utses av terminsmötet. Förslag till valberedning anmäls till styrelsen senast en vecka innan terminsmötet.

5 Styrelsen tillser att övriga medlemmar tillsättes. Valberedningens ordförande utses internt inom gruppen. Valberedningen nominerar kandidater till posterna i styrelsen och andrakapitlet, samt en revisorskandidat och en manusansvarig. Utöver detta lämnas till styrelsen förslag på personer till övriga ansvarsposter i kapitlet På vårterminen skall valberedningen nominera en kandidat till sommarspexkommittéordförande. 12. Revisor Revisorns uppgift är att granska föreningens verksamhet och ekonomi enligt god revisionssed. Till revisor kan en privatperson inom eller utom föreningen väljas, dock ej en kapitel eller styrelsemedlem. 13. Upplösning av föreningen För upplösning krävs beslut vid terminsmöte med minst tre fjärdedels majoritet. Föreningens tillgångar skall vid upplösning tillfalla AF:s scenfond. 14. Ändringar av stadgar Stadgarna antas av terminsmötena. För ändring av stadgar krävs beslut vid terminsmöte med minst tre fjärdedelars majoritet. 15. Spexfrukt Var GladSpexarnas officiella frukt är ananas. Den är god. Under varje spex skall en ananas, kallad spexananas, hänga i taket de dagarna då föreställningarna äger rum. Spexananasen får inte plockas ner förrän efter sista föreställningen är till ända.

6

Bilaga 1 till Förbundet Sveriges Dövblindas stadgar

Bilaga 1 till Förbundet Sveriges Dövblindas stadgar Bilaga 1 till Förbundet Sveriges Dövblindas stadgar Följande paragrafer ska vara med i en regional förenings stadgar. De regionala föreningarna beslutar själva om eventuella tillägg eller ytterligare paragrafer.

Läs mer

Stadgar. Alumniföreningen vid Teknologkåren i Lund. Antagna 2010-12-03 Senast ändrade 2014-11-30 Organisationsnummer 845003-2159

Stadgar. Alumniföreningen vid Teknologkåren i Lund. Antagna 2010-12-03 Senast ändrade 2014-11-30 Organisationsnummer 845003-2159 Stadgar Alumniföreningen vid Teknologkåren i Lund Antagna 2010-12-03 Senast ändrade 2014-11-30 Organisationsnummer 845003-2159 1 Ändamål Alumniföreningen vid Teknologkåren i Lund (även Alumniföreningen

Läs mer

Stadgar för The Gloryfires

Stadgar för The Gloryfires Stadgar för The Gloryfires 1 Ändamål Gospelkören The Gloryfires är en fristående ideell förening vars syfte är att sjunga, musicera och utvecklas som kör. 2 Medlemskap 2:1 Medlemskap i föreningen beviljas

Läs mer

Stadgar. Lilleby Båtklubb

Stadgar. Lilleby Båtklubb Stadgar Lilleby Båtklubb Innehåll 1... 3 2... 3 3 Medlemskap... 3 3.1... 3 3.2... 3 3.3 Medlems uteslutning... 4 3.4 Övertagande av medlemskap... 4 4... 4 5 Årsmöte... 4 5.1... 4 5.2... 5 5.3... 5 5.4...

Läs mer

Stadgar Svenska Hundklubben

Stadgar Svenska Hundklubben Stadgar Svenska Hundklubben Uppsala Gäller f.o.m. 2016-02-21 Innehåll 1 Bakgrund & inriktning... 3 2 Namn... 3 3 Organisationen... 3 4 Medlemskap... 4 Uteslutning... 4 5 Medlemsavgift... 4 6 Årsmöte...

Läs mer

2 Medlemmar STF har tre kategorier medlemmar, nämligen vuxen, ungdom och barn.

2 Medlemmar STF har tre kategorier medlemmar, nämligen vuxen, ungdom och barn. STFS STADGAR Antagna på riksstämman 2014 STADGAR för SVENSKA TURISTFÖRENINGEN Antagna vid årsmöte den 24 25 maj 1997 Reviderade vid årsmöte den 25 26 maj 2002 Reviderade vid årsmöte den 17 18 maj 2003

Läs mer

STADGAR FÖR SVENSKA ROVDJURSFÖRENINGEN

STADGAR FÖR SVENSKA ROVDJURSFÖRENINGEN 1/5 STADGAR FÖR SVENSKA ROVDJURSFÖRENINGEN Föreningen är politiskt och religiöst obunden förening 1. FIRMA OCH FIRMATECKNING Föreningens namn är och dess firma tecknas av styrelsen, av styrelsens ordförande

Läs mer

för Audionomerna att gälla fr.o.m 2005-05-26 anslutna till SRAT

för Audionomerna att gälla fr.o.m 2005-05-26 anslutna till SRAT STADGAR för Audionomerna att gälla fr.o.m 2005-05-26 anslutna till SRAT 2 1 ÄNDAMÅL Audionomerna är en opolitisk sammanslutning som organiserar Sveriges audionomer. Föreningen, som är en kontaktförening,

Läs mer

STADGAR KFUM NORRKÖPING

STADGAR KFUM NORRKÖPING Z:\Huvudstyrelsen\Stadgar KFUM Norrköping\2013-09-18 Stadgar KFUM Norrköping.docx Stadgar reviderades på årsmötet den 18 september 2013 Dessa stadgar ersätter stadgar antagna på Årsmötet 2011 den 22 september.

Läs mer

Förslag på Stadgar för Luleå Fruntimmer förening

Förslag på Stadgar för Luleå Fruntimmer förening Förslag på Stadgar för Luleå Fruntimmer förening Kap 1 Allmänna bestämmelser 1 Ändamål 2 Föreningens namn 3 Sammansättning 4 Beslutande organ 5 Verksamhets- och räkenskapsår 6 Firmateckning 7 Stadgeändring

Läs mer

STADGAR. Sammanträdesdatum. 2016-xx-xx. Stadgar för Stenby Samfällighetsförening

STADGAR. Sammanträdesdatum. 2016-xx-xx. Stadgar för Stenby Samfällighetsförening 1(5) STADGAR Sammanträdesdatum 2016-xx-xx Stadgar för Stenby Samfällighetsförening enligt lagen (1973:1150) om förvaltning av samfälligheter (SFL). Lagens bestämmelser om förvaltningen ska gälla. Kommun:

Läs mer

STADGAR FÖR STIFTELSEN BAROMETERN. 1. Stiftelsens namn skall vara Stiftelsen Barometern.

STADGAR FÖR STIFTELSEN BAROMETERN. 1. Stiftelsens namn skall vara Stiftelsen Barometern. STADGAR FÖR STIFTELSEN BAROMETERN 1. Stiftelsens namn skall vara Stiftelsen Barometern. 2. Stiftelsen äger och skall äga minst hälften av aktierna i Sydostpress AB. Stiftelsen skall verka för att trygga

Läs mer

STADGAR FÖRENINGEN SAMHÄLLSVETARNA UPPSALA

STADGAR FÖRENINGEN SAMHÄLLSVETARNA UPPSALA STADGAR FÖRENINGEN SAMHÄLLSVETARNA UPPSALA Ano 2007 1 Föreningens namn Föreningens namn är Föreningen Samhällsvetarna Uppsala. 2 Föreningsbeskrivning Föreningen Samhällsvetarna Uppsala är en religiöst

Läs mer

Årsmöte. Tisdagen den 12 mars kl. 18.30 på Kongresscenter, Bredgatan 17, Helsingborg

Årsmöte. Tisdagen den 12 mars kl. 18.30 på Kongresscenter, Bredgatan 17, Helsingborg Årsmöte Tisdagen den 12 mars kl. 18.30 på Kongresscenter, Bredgatan 17, Helsingborg Efter årsmötesförhandlingarna kommer fotograf Bertil Hagberg att visa bilder över trakterna Helsingborg, Kullabygden

Läs mer

STADGAR FÖR GNEISTI ISLANDSHÄSTFÖRENING. 1 Föreningens firma. Föreningens firma är Gneisti Islandshästförening. 2 Föreningens ändamål

STADGAR FÖR GNEISTI ISLANDSHÄSTFÖRENING. 1 Föreningens firma. Föreningens firma är Gneisti Islandshästförening. 2 Föreningens ändamål STADGAR FÖR GNEISTI ISLANDSHÄSTFÖRENING 1 Föreningens firma Föreningens firma är Gneisti Islandshästförening. 2 Föreningens ändamål Gneisti Islandshästförening är en ideell förening med syfte att verka

Läs mer

STADGAR FÖR HELA MÄNNISKAN

STADGAR FÖR HELA MÄNNISKAN STADGAR FÖR HELA MÄNNISKAN RIKSENHET 1 Ändamål Hela Människan är en allmännyttig ideell förening med uppdraget att utifrån en människosyn med Jesus Kristus som förebild och källa till kraft och inspiration,

Läs mer

Stadgar för ABF Stockholm Fastställda av årsmötet 2007-04-12

Stadgar för ABF Stockholm Fastställda av årsmötet 2007-04-12 Stadgar för ABF Stockholm Fastställda av årsmötet 2007-04-12 ABF Stockholm www.abfstockholm.se - - 1 Grundsatser arbetarnas bildningsförbund (abf) vill genom en fri och frivillig bildningsverksamhet, grundad

Läs mer

S T A D G A R för NORDIC GALVANIZERS

S T A D G A R för NORDIC GALVANIZERS S T A D G A R för NORDIC GALVANIZERS antagna vid ordinarie möte den 27 september 1960. Ändrade vid flera möten, senast vid årsmöte den 5 maj 2011. (Föreningens bildades 3 oktober 1950. Mellan åren 1950-1960

Läs mer

Ändring av bolagsordning, val av styrelse och lekmannarevisorer i AB Boländerna 32:2- ett dotterbolag till I-hus AB

Ändring av bolagsordning, val av styrelse och lekmannarevisorer i AB Boländerna 32:2- ett dotterbolag till I-hus AB UPPSALA STADSHUS AB ORG.NR. 556500-0642 Handläggare Datum Diarienummer Bisera Jusufbasic 2016-05-19 USAB-2016/24 Styrelsen för Uppsala Stadshusaktiebolag Ändring av bolagsordning, val av styrelse och lekmannarevisorer

Läs mer

SFIR. Svenska Föreningen för Immaterialrätt

SFIR. Svenska Föreningen för Immaterialrätt Stadgar för som grundades år 1908 under namnet Svenska Föreningen för Industriellt Rättsskydd, vilkas stadgar fastställts enligt beslut vid ordinarie föreningsstämma den 30 maj 2016[datum]27 april 2011

Läs mer

Yrkeshögskoleförbundet är en nationell ideell förening för anordnare av yrkeshögskoleutbildning. Förbundet ska bedriva medlemsverksamhet.

Yrkeshögskoleförbundet är en nationell ideell förening för anordnare av yrkeshögskoleutbildning. Förbundet ska bedriva medlemsverksamhet. STADGAR FÖR FÖRENING Yrkeshögskoleförbundet. 1 Föreningens firma Yrkeshögskoleförbundet i Sverige. Organisationsnr. 835600-7420 Yrkeshögskoleförbundet är en nationell ideell förening för anordnare av yrkeshögskoleutbildning.

Läs mer

Stadgar uppdaterad 2006 11 01. Vi Företagare i Tingsryds kommun, ekonomisk förening

Stadgar uppdaterad 2006 11 01. Vi Företagare i Tingsryds kommun, ekonomisk förening Stadgar uppdaterad 2006 11 01 Vi Företagare i Tingsryds kommun, ekonomisk förening 1 FIRMA Föreningens firma är Vi Företagare i Tingsryds kommun, ekonomisk förening 2 ÄNDAMÅL Föreningen har till ändamål

Läs mer

Distriktet, syfte, verksamhet och verksamhetsområde. 1 Sverok Mälardalen är en regional samman slutning av föreningar inom Sverok.

Distriktet, syfte, verksamhet och verksamhetsområde. 1 Sverok Mälardalen är en regional samman slutning av föreningar inom Sverok. Stadgar Sverok Mälardalen Senast reviderade vid årsmöte 2014-03-30 Distriktet, syfte, verksamhet och verksamhetsområde. 1 Sverok Mälardalen är en regional samman slutning av föreningar inom Sverok. 2 Distriktets

Läs mer

INSTRUKTION FÖR AB VOLVOS ( BOLAGET ) VALBEREDNING FASTSTÄLLD VID ÅRSSTÄMMA DEN 2 APRIL 2014

INSTRUKTION FÖR AB VOLVOS ( BOLAGET ) VALBEREDNING FASTSTÄLLD VID ÅRSSTÄMMA DEN 2 APRIL 2014 1 INSTRUKTION FÖR AB VOLVOS ( BOLAGET ) VALBEREDNING FASTSTÄLLD VID ÅRSSTÄMMA DEN 2 APRIL 2014 Enligt Svensk kod för bolagsstyrning ( Koden ) skall bolag som omfattas av Koden ha en valberedning som representerar

Läs mer

STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGEN KATTAKUTEN I NORRBOTTEN Bildad 2006-10-26 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER

STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGEN KATTAKUTEN I NORRBOTTEN Bildad 2006-10-26 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGEN KATTAKUTEN I NORRBOTTEN Bildad 2006-10-26 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1. ÄNDAMÅL Syftet med Föreningen Kattakuten i Norrbotten är höja kattens status i samhället för att stävja

Läs mer

Årsmöte 14:e mars 2016

Årsmöte 14:e mars 2016 Årsmöte 14:e mars 2016 Styrelsen kallar medlemmar till årsmöte, för Rickeby samfällighetsförening, som kommer att hållas måndag den 14 mars 2016 klockan 19.00 i Åbybergskyrkan. Från klockan 18.30 serveras

Läs mer

STADGAR FÖR REGIONALA FÖRBUNDET KFUK-KFUM STOCKHOLM-GOTLAND

STADGAR FÖR REGIONALA FÖRBUNDET KFUK-KFUM STOCKHOLM-GOTLAND STADGAR FÖR REGIONALA FÖRBUNDET KFUK-KFUM STOCKHOLM-GOTLAND 1 NAMN OCH MEDLEMSSKAP KFUK-KFUM Stockholm-Gotland (i fortsättningen benämnd regionen) är ett regionalt förbund inom KFUK-KFUM Sverige. Regionen

Läs mer

Det är bra om även distriktsstyrelsen gör en presentation av sig själva på samma sätt som de andra.

Det är bra om även distriktsstyrelsen gör en presentation av sig själva på samma sätt som de andra. Modul: Föreningspresentation Ett stort blädderblocksblad delas upp i fyra rutor. Deltagarna, som under detta pass är indelade föreningsvis, får i uppgift att rita följande saker i de fyra rutorna: Föreningsstyrelsen

Läs mer

Myrängens samfällighet Årsstämma 2007.03.15

Myrängens samfällighet Årsstämma 2007.03.15 Myrängens samfällighet Årsstämma 2007.03.15 DAGORDNING 1. Fråga om mötets behöriga utlysande... 3 2. Val av ordförande och sekreterare för stämman... 3 3. Val av två justerare och tillika rösträknare...

Läs mer

Verkställande utskottet 10-5

Verkställande utskottet 10-5 1 (5) Verkställande utskottet 10-5 Tid Söndag 2010-04-18 kl. 21:30 Plats Skype Närvarande, Robert Piehl-Fridqvist,, Berörda Förbundsstyrelsen, personal 1 Mötets öppnande att 1 att 2 att 3 2 Dagordning

Läs mer

Föreningens ändamål är att arbeta med djur, natur och hållbarhet i harmoni med människan, med Tender Loving Caring som värdegrund.

Föreningens ändamål är att arbeta med djur, natur och hållbarhet i harmoni med människan, med Tender Loving Caring som värdegrund. STADGAR Stadgar för Tender Loving Caring ideell förening. Antagna vid årsmöte 1 augusti 2015. 1 - Föreningens namn Föreningens namn är Tender Loving Caring ideell förening. Förkortas TLC. 2 - Föreningens

Läs mer

Stadga. Föreningen Bioteknikstudenterna. Antagen 111112. Uppdaterad 131116

Stadga. Föreningen Bioteknikstudenterna. Antagen 111112. Uppdaterad 131116 Stadga Föreningen bioteknikstudenterna Antagen 111112 Uppdaterad 131116 Förkortningar Föreningen Bioteknikstudenterna Styrelsen för Bioteknikstudenterna Bioteknikdagarna Projektgruppen för Bioteknikdagarna

Läs mer

Stadgar för Nävsjöns Sportfiske organisationsnummer 817605-7456 Beslutat på årsmöte 2014-03-02

Stadgar för Nävsjöns Sportfiske organisationsnummer 817605-7456 Beslutat på årsmöte 2014-03-02 Stadgar för Nävsjöns Sportfiske organisationsnummer 817605-7456 Beslutat på årsmöte 2014-03-02 1. Ändamål och säte. Föreningens ändamål är att skapa möjlighet för medlemmar och allmänhet att fiska i naturskön

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN S:TA CLARA KYRKA fastställt av årsmötet 2013-03-21.

STADGAR FÖR FÖRENINGEN S:TA CLARA KYRKA fastställt av årsmötet 2013-03-21. STADGAR FÖR FÖRENINGEN S:TA CLARA KYRKA fastställt av årsmötet 2013-03-21. 1 Grundval och uppgift 1.1. Föreningen S:ta Clara kyrka är sedan 1993 en självständig ideell förening inom Svenska kyrkan med

Läs mer

Handelshögskolan i Umeå. Studentförening. Stadga. Senast uppdaterade: 2015-09- 11

Handelshögskolan i Umeå. Studentförening. Stadga. Senast uppdaterade: 2015-09- 11 Handelshögskolan i Umeå. Studentförening Stadga Senast uppdaterade: 2015-09- 11 2 KAPITEL 1 FÖRENINGENS GRUND KAPITEL 2 MEDLEMSKAP KAPITEL 3 FÖRENINGENS ÅRSMÖTE KAPITEL 4 EXTRAINSATT ÅRSMÖTE KAPITEL 5

Läs mer

Bolagsordning för Hällefors Bostads AB

Bolagsordning för Hällefors Bostads AB Bolagsordning för Hällefors Bostads AB 2(5) Innehållsförteckning 1 Firma... 3 2 Föremålet för bolagets verksamhet... 3 3 Ändamålet med bolagets verksamhet... 3 4 Fullmäktiges godkännande... 3 5 Aktiekapital...

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Brf Delfinen Datum 2014-05-20 Ordinarie årsstämma Sidan 1 av 5

Sammanträdesprotokoll Brf Delfinen Datum 2014-05-20 Ordinarie årsstämma Sidan 1 av 5 Ordinarie årsstämma Sidan 1 av 5 Plats och tid: Gemensamhetslokalen, Delfinen, klockan 19.00 Närvarande: Lgh nr: 5 (2), 12, 22, 24, 26, 33, 43, 44, 45, 50, 53 (2), 54 (2), 55, 64, 65, 68, 71, 72, 77, 81,

Läs mer

Föreningens firma är Saint Louis Fritidsverksamhet.

Föreningens firma är Saint Louis Fritidsverksamhet. STADGAR FÖR FÖRENINGEN SAINT LOUIS FRITIDSVERKSAMHET IDEELL FÖRENING ORG NR 802422-1999 1 Föreningens firma Föreningens firma är Saint Louis Fritidsverksamhet. 2 Föreningens ändamål och verksamhet Föreningen

Läs mer

Styrelsens förslag till ändring av Bostadsrättsföreningen Hönekulla Höjd 2 stadgar:

Styrelsens förslag till ändring av Bostadsrättsföreningen Hönekulla Höjd 2 stadgar: Styrelsens förslag till ändring av Bostadsrättsföreningen Hönekulla Höjd 2 stadgar: Senaste ändring: 2016-04-10 Förslag till ändring 1 (föreslagen text att justera markerat i gult) FIRMA, ÄNDAMÅL OCH SÄTE

Läs mer

Riktlinjer - Rekryteringsprocesser inom Föreningen Ekonomerna skall vara genomtänkta och välplanerade i syfte att säkerhetsställa professionalism.

Riktlinjer - Rekryteringsprocesser inom Föreningen Ekonomerna skall vara genomtänkta och välplanerade i syfte att säkerhetsställa professionalism. REKRYTERINGSPOLICY Upprättad 2016-06-27 Bakgrund och Syfte Föreningen Ekonomernas verksamhet bygger på ideellt engagemang och innehar flertalet projekt där såväl projektledare som projektgrupp tillsätts

Läs mer

Stadgar. Allmänna möten. Styrelsen. Apollonia. Idrottsutskottet. Internationella utskottet. Kulturutskottet. Sexmästeriet.

Stadgar. Allmänna möten. Styrelsen. Apollonia. Idrottsutskottet. Internationella utskottet. Kulturutskottet. Sexmästeriet. 1 2 Stadgar Kap. 1 Allmänna bestämmelser Kap. 2 Medlemskap Kap. 3 Allmänna mötet Kap. 4 Odontologiska studentkårens styrelse (OSS) Kap. 5 Styrelsemedlemmarna Kap. 6 Inspektorn Kap. 7 Utskotten Kap. 8 Grupper

Läs mer

Bolagsordning för Videum AB

Bolagsordning för Videum AB Styrande dokument Senast ändrad 2015-04-29 Dokumenttyp Styrande dokument Dokumentansvarig Videum AB Dokumentinformation Dokumentnamn Fastställd/Upprättad Kommunfullmäktige 2015-04-21 77 Tidigare ändringar

Läs mer

Dala Taekwondo Akademi, Eslövs TKD Klubb, Lunds TKD Klubb, Höganäs TKD Klubb och Södra Taekwondoförbundet:

Dala Taekwondo Akademi, Eslövs TKD Klubb, Lunds TKD Klubb, Höganäs TKD Klubb och Södra Taekwondoförbundet: Motionerna G 1-5 Dala Taekwondo Akademi, Eslövs TKD Klubb, Lunds TKD Klubb, Höganäs TKD Klubb och Södra Taekwondoförbundet: Rösträtten regleras. Motionärernas förslag: Rösträtt regleras endast med att

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN SWEDMA, SWEDISH DIRECT MARKETING ASSOCIATION. 1. Föreningens ändamål

STADGAR FÖR FÖRENINGEN SWEDMA, SWEDISH DIRECT MARKETING ASSOCIATION. 1. Föreningens ändamål STADGAR FÖR FÖRENINGEN SWEDMA, SWEDISH DIRECT MARKETING ASSOCIATION 1. Föreningens ändamål SWEDMA, Swedish Direct Marketing Association, org nr 8020050277, har till ändamål att verka för utveckling av,

Läs mer

ARBETSORDNING FÖR STYRELSENS LEDAMÖTER OCH

ARBETSORDNING FÖR STYRELSENS LEDAMÖTER OCH ARBETSORDNING FÖR STYRELSENS LEDAMÖTER OCH ADJUNGERADE Av: Abdulkhadir Mohamed Future LEDAMOT Av ledamot i styrelsen krävs stort intresse för verksamheten samt tid att arbeta ideellt. Ledamöterna ska sammankallas

Läs mer

STADGAR KFUM LINKÖPING

STADGAR KFUM LINKÖPING STADGAR KFUM LINKÖPING ANSLUTNING 1 KFUM Linköping tillhör KFUK-KFUM Sverige riksförbund och är genom detta ansluten till KFUKs Världsförbund och KFUMs Världsförbund. 2 För föreningen gäller förutom dessa

Läs mer

Bolagsordning för Katrineholm Vatten och Avfall AB

Bolagsordning för Katrineholm Vatten och Avfall AB Kommunstyrelsens handling nr. 26/2015 Styrdokument Bolagsordning för Katrineholm Vatten och Avfall AB Kommunstyrelsens förslag 2015-04-29, 71 Katrineholms kommuns författningssamling (KFS nr 5.11) Godkänd

Läs mer

Stadgar Forum Vänersborg

Stadgar Forum Vänersborg Stadgar Forum Vänersborg 1 Föreningens firma Föreningens firma är Forum Vänersborgs Stad ekonomiska förening. Föreningens namn är Forum Vänersborg. 2 Ändamål, vision och verksamhet Föreningen har till

Läs mer

Föreningen REKRYTERINGSGRUPPEN DALARNA STADGAR. Faställda av 1996 årsmöte

Föreningen REKRYTERINGSGRUPPEN DALARNA STADGAR. Faställda av 1996 årsmöte Föreningen REKRYTERINGSGRUPPEN DALARNA STADGAR Faställda av 1996 årsmöte Stadgar för Föreningen Rekryteringsgruppen Dalarna Dessa stadgar har antagits av föreningens årsmöte 1996. 1 Namn Föreningens namn

Läs mer

Stadgar för. Coompanion Sörmland, ekonomisk förening med organisationsnummer:

Stadgar för. Coompanion Sörmland, ekonomisk förening med organisationsnummer: Stadgar för Coompanion Sörmland, ekonomisk förening med organisationsnummer: 1 Firma Föreningens firma är Coompanion Sörmland, ekonomisk förening. 2 Säte Föreningens styrelse har sitt säte i Eskilstuna

Läs mer

Protokoll fört vid möte för Föreningen Åh stiftsgårds vänner 2015-01-08

Protokoll fört vid möte för Föreningen Åh stiftsgårds vänner 2015-01-08 Tid: 2015-01- 08 kl 19.15-20.30 Plats: Segerlindsgatan 17, Göteborg Närvarande: Linnea Wulfsberg, ordförande Maria Henoch, vice ordförande ordinarie Andreas Lindhé, ordinarie Emma Boije, ordinarie Emma

Läs mer

Vägledning inför ansökan om statsbidrag för verksamhetsåret 2013

Vägledning inför ansökan om statsbidrag för verksamhetsåret 2013 Vägledning inför ansökan om statsbidrag för verksamhetsåret 2013 Den här informationen är tänkt att vara en vägledning för organisationer som företräder nationella minoriteter och som vill ansöka om statsbidrag.

Läs mer

Årsmöteshandlingar för den ideella föreningen Rock o Blues Verksamhetsåret 2014

Årsmöteshandlingar för den ideella föreningen Rock o Blues Verksamhetsåret 2014 Årsmöteshandlingar för den ideella föreningen Rock o Blues Verksamhetsåret 2014 Verksamhetsplan 2015 för den ideella föreningen Rock o Blues Under verksamhetsåret 2015 planerar föreningen att konsolidera

Läs mer

STADGAR FÖR VISBY TENNISKLUBB

STADGAR FÖR VISBY TENNISKLUBB Förslag till nya stadgar STADGAR FÖR VISBY TENNISKLUBB Visby Tennisklubb har till ändamål att verka för att medlemmarna kan utöva tennis och annan passande idrottsverksamhet i enlighet med klubbens vision

Läs mer

ANVÄNDARHANDLEDNING FÖR

ANVÄNDARHANDLEDNING FÖR ANVÄNDARHANDLEDNING FÖR TILLSÄTTARE/LAGLEDARE OCH DOMARE Cleverservice ett smart sätt att hantera matcher, domartillsättningar, samt utbetalningar av arvoden 2015 ANVÄNDARHANDLEDNING - CLEVERSERVICE Cleverservice

Läs mer

Stadgar för Ibn Rushd Studieförbund

Stadgar för Ibn Rushd Studieförbund Stadgar för Ibn Rushd Studieförbund Ibn Rushd Studieförbund grundades 2001 på initiativ av Islamiska Förbundet i Sverige i syfte att starta Sveriges första studieförbund med muslimsk profil. År 2003 inleddes

Läs mer

STADGAR FÖR STUDENTFÖRENINGEN FÖR STS- SEKTIONEN 2007-05-16 2009-12-15 2012-11-25 2014-01-13 2014-06-08. Senast reviderad: 2015-07-15

STADGAR FÖR STUDENTFÖRENINGEN FÖR STS- SEKTIONEN 2007-05-16 2009-12-15 2012-11-25 2014-01-13 2014-06-08. Senast reviderad: 2015-07-15 FÖR STUDENTFÖRENINGEN FÖR STS- SEKTIONEN 2007-05-16 2009-12-15 2012-11-25 2014-01-13 2014-06-08 Senast reviderad: 2015-07-15 Kapitel 1 Allmänna stadganden 1 Studentföreningen för STS-sektionen, hädanefter

Läs mer

Stadgar för Tyresö Strands Markägareförening.

Stadgar för Tyresö Strands Markägareförening. Sid 1 Stadgar för Tyresö Strands Markägareförening. Fastställda 15 juli 2004. Senaste revidering 26 april 2012. 1. Firma och firmateckning Föreningens namn är Tyresö Strands Markägarförening. Föreningens

Läs mer

STADGAR. för den ideella föreningen Södertälje Katthem med hemort i Södertälje. Stadgarna fastställda vid Årsmöte 2014-03-22

STADGAR. för den ideella föreningen Södertälje Katthem med hemort i Södertälje. Stadgarna fastställda vid Årsmöte 2014-03-22 1 STADGAR för den ideella föreningen Södertälje Katthem med hemort i Södertälje. Stadgarna fastställda vid Årsmöte 2014-03-22 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Ändamål Föreningens främsta syfte är att stävja antalet

Läs mer

STADGAR. för CHALMERSSKA INGENJÖRSFÖRENINGEN. Småland-Blekinge (CING-SmB) (Antagna 2015-xx-xx))

STADGAR. för CHALMERSSKA INGENJÖRSFÖRENINGEN. Småland-Blekinge (CING-SmB) (Antagna 2015-xx-xx)) STADGAR för CHALMERSSKA INGENJÖRSFÖRENINGEN Småland-Blekinge (CING-SmB) (Antagna 2015-xx-xx)) 1 Lokalavdelningens ändamål. Chalmersska Ingenjörsföreningen Småland-Blekinge (CING-SmB) är en lokalavdelning

Läs mer

Stadgar för Sjuksköterskesektionen i Linköping

Stadgar för Sjuksköterskesektionen i Linköping Stadgar för Sjuksköterskesektionen i Linköping Antagna VT 1995 Senaste revidering 2015-11-24 Innehållsförteckning 1 Benämning och ändamål.. 3 2 Medlemskap.. 3 3 Organisation.....3 4 Stormöte.....4 5 Valberedning..

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 18 februari 2015

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 18 februari 2015 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 18 februari 2015 Plats: Skype Tid: Onsdag 18 februari 2015, kl. 18.00. Närvarande: Herbert, Gabriella Sandström, Mea Näsman, Malin Bornhöft,

Läs mer

Stadgar för Lokalförening

Stadgar för Lokalförening 1 (8) Stadgar för Lokalförening 1. Namn, ändamål, organisation... 1 2. Medlemskap... 2 3. Årsmöte... 3 4. Konstituerande årsmöte... 5 5. Extra årsmöte... 5 6. Lokalföreningens styrelse... 6 7. Valberedning...

Läs mer

Hållbar utveckling genom återanvändning av insamlade gåvor. Genom detta arbete bidrar Emmaus Björkå till att hushålla med jordens resurser.

Hållbar utveckling genom återanvändning av insamlade gåvor. Genom detta arbete bidrar Emmaus Björkå till att hushålla med jordens resurser. 1 Föreningen Emmaus Björkå Föreningens namn är Föreningen Emmaus Björkå. Emmaus Björkå är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening som verkar på socialistisk grund. Föreningen Emmaus Björkå

Läs mer

Exempelstadga med instruktion

Exempelstadga med instruktion Exempelstadga med instruktion Varje förening behöver regler som bestämmer hur den ska skötas, dessa regler kallas stadgar. För att underlätta för medlemsorganisationerna har Sveriges Elevråd tagit fram

Läs mer

Normalstadgar. för Skolidrottsförening. Svenska Skolidrottsförbundets ändamål. 01 Föreningens ändamål. Stadgar för fastställda den

Normalstadgar. för Skolidrottsförening. Svenska Skolidrottsförbundets ändamål. 01 Föreningens ändamål. Stadgar för fastställda den Stadgar för fastställda den Normalstadgar för Skolidrottsförening Svenska Skolidrottsförbundets ändamål Svenska Skolidrottsförbundet vill skapa en positiv idrottsmiljö, där såväl sociala som kulturella

Läs mer

TEKNOLOGSEKTIONEN INDUSTRIELL EKONOMI

TEKNOLOGSEKTIONEN INDUSTRIELL EKONOMI STADGAR FÖR TEKNOLOGSEKTIONEN INDUSTRIELL EKONOMI 1. Ändamål Stadgar för Teknologsektionen Industriell Ekonomi vid Chalmers Tekniska Högskola, Göteborg Teknologsektionen Industriell Ekonomi, som tillhör

Läs mer

Bolagsordning för Norrköping Vatten och Avfall AB. Fastställd av kommunfullmäktige senast den 21 mars 2016 och av bolagsstämman den 22 mars 2016

Bolagsordning för Norrköping Vatten och Avfall AB. Fastställd av kommunfullmäktige senast den 21 mars 2016 och av bolagsstämman den 22 mars 2016 Bolagsordning Bolagsordning för Norrköping Vatten och Avfall AB Fastställd av kommunfullmäktige senast den 21 mars 2016 och av bolagsstämman den 22 mars 2016 Bolagsordningen beskriver bolagets verksamhet

Läs mer

Stadgar för Rättviks. Rättvik 2014-

Stadgar för Rättviks. Rättvik 2014- Rättvik 2014- Rättviks gymnastikklubb är en ideell förening med verksamhet i Rättviks kommun. Föreningen har som mål att bedriva motions- och hälsofrämjande aktiviteter i olika former - för alla åldrar.

Läs mer

Stadgar för Sveriges Dövas Riksförbund

Stadgar för Sveriges Dövas Riksförbund Stadgar för Sveriges Dövas Riksförbund 2014 Paragrafer 1 Förbundets namn och säte... 3 2 Ändamål... 3 3 Organisationer... 3 4 Medlemmar... 4 5 Medlemsavgift... 4 6 Kongress... 4 7 Förbundsmöte... 7 8 Förbundsstyrelse...

Läs mer

Stadgar för Stockholms Judoförbund

Stadgar för Stockholms Judoförbund Stadgar för Stockholms Judoförbund Fastställda av årsmötet den XX februari 2015 I dessa stadgar har följande förkortningar använts: RF Riksidrottsförbundet RS Riksidrottsstyrelsen RIN Riksidrottsnämnden

Läs mer

Reviderad förbundsordning för Samordningsförbundet Activus i Piteå gällande från 2014-01-01

Reviderad förbundsordning för Samordningsförbundet Activus i Piteå gällande från 2014-01-01 Reviderad förbundsordning för Samordningsförbundet Activus i Piteå gällande från 2014-01-01 Samordningsförbundet har inrättats med stöd av lag (2003:1210) om finansiell samordning av rehabiliteringsinsatser.

Läs mer

Föreningen Spelberoende HELSINGBORG Stadgar

Föreningen Spelberoende HELSINGBORG Stadgar Föreningen Spelberoende HELSINGBORG Stadgar 1 1 Föreningens ändamål Föreningen Spelberoende Helsingborg med organisationsnummer 843003-0083 är en partipolitisk och religiös obunden sammanslutning som vill

Läs mer

Stadgar. Antagna efter årsmötet 150423. Handikappföreningarnas Samarbetsorgan i Göteborg

Stadgar. Antagna efter årsmötet 150423. Handikappföreningarnas Samarbetsorgan i Göteborg Stadgar Antagna efter årsmötet 150423 Handikappföreningarnas Samarbetsorgan i Göteborg Stadgar för HSO Göteborg, antagna 2015-04-23 Namn, mål och uppgift 1 Namn Handikappföreningarnas samarbetsorgan i

Läs mer

Stadgar för Islandshästföreningen ODDUR, antagna vid årsmöte den 17 februari 2011

Stadgar för Islandshästföreningen ODDUR, antagna vid årsmöte den 17 februari 2011 1(5) Stadgar för Islandshästföreningen ODDUR, antagna vid årsmöte den 17 februari 2011 Dessa stadgar följer i tillämpliga delar SVENSKA ISLANDSHÄSTFÖRBUNDETS (SIFs) stadgar som antogs vid Riksårsmötet

Läs mer

Myrängens Samfällighetsförening. Årsstämma 2012 2012.03.22

Myrängens Samfällighetsförening. Årsstämma 2012 2012.03.22 Årsstämma 2012 2012.03.22 1 Fråga om mötets behöriga utlysande... 3 2 Val av ordförande och sekreterare för stämman... 3 3 Val av två justerare och tillika rösträknare... 3 4 Styrelsens och revisorernas

Läs mer

STADGAR för Sveriges Skateboardförbund

STADGAR för Sveriges Skateboardförbund STADGAR för Sveriges Skateboardförbund Antagna 2012-01-20 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 Kap Allmänna bestämmelser 1 Ändamål 2 2 Organisation 2 3 Tillhörighet 2 4 Beslutande organ 2 5 Firmateckning 2 6 Verksamhets-

Läs mer

Stadgar Aktiva Seniorer Fastställda på förbundsstämman 2004, justerade på förbundsstämman 2006, justerade på förbundsstämman 2008

Stadgar Aktiva Seniorer Fastställda på förbundsstämman 2004, justerade på förbundsstämman 2006, justerade på förbundsstämman 2008 Stadgar Aktiva Seniorer Fastställda på förbundsstämman 2004, justerade på förbundsstämman 2006, justerade på förbundsstämman 2008 Förbundet Aktiva Seniorer Program Förbundet Aktiva Seniorer är en ideell

Läs mer

STADGAR FÖR RANGARNÖ BYALAG. 1 Firma Föreningens firma är Rangarnö byalag

STADGAR FÖR RANGARNÖ BYALAG. 1 Firma Föreningens firma är Rangarnö byalag STADGAR FÖR RANGARNÖ BYALAG 1 Firma Föreningens firma är Rangarnö byalag 2 Syfte Föreningens syfte är att stärka gemenskapen mellan boende i Rangarnö att ansvara för gemensamma angelägenheter för medlemmarna

Läs mer

Stadgar för Logopedsektionen

Stadgar för Logopedsektionen Stadgar för Logopedsektionen Fastslagna 2004/04/20 Reviderade 2014/05/07 1 Kapitel 1, Ändamål... 3 Kapitel 2, Medlemskap... 3 Kapitel 3, Organisation... 3 Kapitel 4, Verksamhetsår... 4 Kapitel 5, Sektionsfullmäktige...

Läs mer

Årsmöte 2013 Plats: Studiefrämjandets lokaler, Sollefteå. Datum: 2013-03-10 Närvarande delegater: 10 st. med 21 röster.

Årsmöte 2013 Plats: Studiefrämjandets lokaler, Sollefteå. Datum: 2013-03-10 Närvarande delegater: 10 st. med 21 röster. Mötets öppnande. Distriktets ordförande Marcus Hjortsberg hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Fastställande av röstlängd. Efter genomförd närvarokontroll fastställde årsmötet

Läs mer

Brf. Kungsängsliljan. Föreningens ordförande Krister Frost hälsade alla välkomna och öppnade stämman.

Brf. Kungsängsliljan. Föreningens ordförande Krister Frost hälsade alla välkomna och öppnade stämman. Brf Kungsängsliljan Protokoll fört vid ordinarie årsstämma med HSB:s BrfKungsängsliljan 2014-06-10 Stämmans öppnande. l Föreningens ordförande Krister Frost hälsade alla välkomna och öppnade stämman. Val

Läs mer

STADGAR FÖR RANGARNÖ BYALAG

STADGAR FÖR RANGARNÖ BYALAG 2007-03-24 1(5) 1 Firma Föreningens firma är Rangarnö byalag STADGAR FÖR RANGARNÖ BYALAG 2 Syfte Föreningens syfte är - att stärka gemenskapen mellan boende i Rangarnö - att ansvara för gemensamma angelägenheter

Läs mer

Stadgeändringsförslag med anledning av översyn av styrelsens storlek, sammansättning och mandatperioder

Stadgeändringsförslag med anledning av översyn av styrelsens storlek, sammansättning och mandatperioder Forum Syd årsmöte Bilaga 6 Stadgeändringsförslag med anledning av översyn av styrelsens storlek, sammansättning och mandatperioder Bakgrund Forum Syds årsmöte 2015 beslutade att uppdra åt styrelsen att

Läs mer

STADGAR PIRATPARTIET

STADGAR PIRATPARTIET STADGAR PIRATPARTIET 1 NAMN OCH ORGANISATIONSFORM Organisationens namn är Piratpartiet. Partiet har som mål legalisera kopiering och hävda medborgarnas rätt till en säkrad integritet. 2 SÄTE Partiets säte

Läs mer

STADGAR FÖR JÖNKÖPINGS SÖDRA IF IDROTTSFÖRENING Fastställda den 16 mars 2016

STADGAR FÖR JÖNKÖPINGS SÖDRA IF IDROTTSFÖRENING Fastställda den 16 mars 2016 STADGAR FÖR JÖNKÖPINGS SÖDRA IF IDROTTSFÖRENING Fastställda den 16 mars 2016 FÖRENINGENS VERKSAMHET 1. INRIKTNING OCH MÅLSÄTTNING Jönköpings Södra Idrottsförening är en ideell förening, stiftad 9 december

Läs mer

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING HÖGANÄS KOMMUN Ersätter KFS 2013:34 KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING REGLEMENTE FÖR UTBILDNINGSNÄMNDEN NÄMNDENS ÖVERGRIPANDE UPPGIFTER 1 2015:20 Utbildningsnämnden fullgör kommunens uppgifter enligt skollagen

Läs mer

VERKSTÄLLANDE UTSKOTTET 12-10

VERKSTÄLLANDE UTSKOTTET 12-10 VU12-10 Protokoll Sida 1 (1) VERKSTÄLLANDE UTSKOTTET 12-10 Tid Torsdag 2012-11-11 kl. 21:00 Plats Teamspeak Närvarande, Diana Diez, Karl Larsson Berörda Förbundsstyrelsen 1 Mötets öppnande att 1 att 2

Läs mer

NORRSKENSKATTENS STADGAR

NORRSKENSKATTENS STADGAR NORRSKENSKATTENS STADGAR Syfte - kapitel 1 1 Klubbens namn skall vara Norrskenskatten - förkortas NOS. 2 Klubben bildades 1986, och ska vara en ideell förening med säte i Luleå. 3 Norrskenskattens logo

Läs mer

Näringsdepartementet Enheten för statlig bolagsförvaltning 103 33 STOCKHOLM. Kallelse till årsstämma i Akademiska Hus Aktiebolag (publ)

Näringsdepartementet Enheten för statlig bolagsförvaltning 103 33 STOCKHOLM. Kallelse till årsstämma i Akademiska Hus Aktiebolag (publ) Svenska staten Näringsdepartementet Enheten för statlig bolagsförvaltning 103 33 STOCKHOLM Riksdagens centralkansli 100 12 STOCKHOLM Kallelse till årsstämma i Akademiska Hus Aktiebolag (publ) Härmed kallas

Läs mer

Frågor och svar för föreningar om nya ansökningsregler för aktivitetsbidrag från och med 1 januari 2017

Frågor och svar för föreningar om nya ansökningsregler för aktivitetsbidrag från och med 1 januari 2017 Frågor och svar för föreningar om nya ansökningsregler för aktivitetsbidrag från och med 1 januari 2017 Innehåll Generella frågor... 2 Vad är det som ändras 1 januari 2017?... 2 Vad behöver min förening

Läs mer

Stadgar 2013. Stadgarna är antagna vid förbundets kongress i maj 2013. Astma- och Allergiförbundet

Stadgar 2013. Stadgarna är antagna vid förbundets kongress i maj 2013. Astma- och Allergiförbundet Stadgar 2013 Stadgarna är antagna vid förbundets kongress i maj 2013 Astma- och Allergiförbundet Stadgar för Astma- och Allergiförbundet Antagna av kongressen 2013 1. Ändamål Astma- och Allergiförbundet

Läs mer

GYMNASTIK- OCH IDROTTSHÖGSKOLANS STUDENTKÅR GYMNASTIK- OCH IDROTTSHÖG- SKOLANS STUDENTKÅRS STADGA 2012 ÅRS LYDELSE

GYMNASTIK- OCH IDROTTSHÖGSKOLANS STUDENTKÅR GYMNASTIK- OCH IDROTTSHÖG- SKOLANS STUDENTKÅRS STADGA 2012 ÅRS LYDELSE GYMNASTIK- OCH IDROTTSHÖG- SKOLANS S STADGA 2012 ÅRS LYDELSE Innehållsförteckning 1 Sammansättning och ändamål 1 2 Medlemskap 1 3 Verksamhetsår 2 4 Organisation 2 5 Årsmöte 2 6 Valberedning 4 7 Styrelse

Läs mer

Medlemsdialog om BIV:s delaktighet i SFPE

Medlemsdialog om BIV:s delaktighet i SFPE Medlemsdialog om BIV:s delaktighet i SFPE Innehåll medlemsdialogen Syftet med medlemsdialogen är att starta upp dialogen med er medlemmar, inte avsluta den. Styrelsen behöver era åsikter för att kunna

Läs mer

Unga Hörselskadades stadgar. Reviderade på årsmötet 2015

Unga Hörselskadades stadgar. Reviderade på årsmötet 2015 Unga Hörselskadades stadgar Reviderade på årsmötet 2015 Stadgar för Unga Hörselskadade 1 Ändamål Unga Hörselskadade (UH) är en intresseförening för personer med hörselskada i åldern 0 30 år. Med begreppet

Läs mer

Stadgar för Sveriges Ingenjörer

Stadgar för Sveriges Ingenjörer 1 (17) Stadgar för Sveriges Ingenjörer Fastställda av fullmäktige 2008-11-23/25 Gäller från och med 2010-08-01 [Övergångsbestämmelserna till artikel 321 och 322 upphörde att gälla 2010-07-31] Anmälda till

Läs mer

STADGAR FÖR HELSINGBORG YACHT CLUB, NORRA HAMNEN, BILDAD DEN 15 OKTOBER 1992.

STADGAR FÖR HELSINGBORG YACHT CLUB, NORRA HAMNEN, BILDAD DEN 15 OKTOBER 1992. STADGAR FÖR HELSINGBORG YACHT CLUB, NORRA HAMNEN, BILDAD DEN 15 OKTOBER 1992. 1 (6) Reviderade mars 1996, november 1998, november 2000, november 2001. HYC syfte. HYC är en ideell förening vars syfte är

Läs mer

Styrelsens för Getinge AB förslag till beslut om ändring av bolagsordningen

Styrelsens för Getinge AB förslag till beslut om ändring av bolagsordningen Styrelsens för Getinge AB förslag till beslut om ändring av bolagsordningen Styrelsen för Getinge AB föreslår att årsstämman 2011, med anledning av ändringar i aktiebolagslagen som trätt ikraft den 1 november

Läs mer

Stadgar Svenska Epilepsiförbundet

Stadgar Svenska Epilepsiförbundet Stadgar Svenska Epilepsiförbundet 1 Namn och karaktär Förbundets namn är Svenska Epilepsiförbundet (The Swedish Epilepsy Federation), förkortat SEF. SEF är ett riksomfattande, ideellt, allmännyttigt, partipolitiskt

Läs mer

Stadgar för den ideella föreningen Reningsborg

Stadgar för den ideella föreningen Reningsborg Stadgar för den ideella föreningen Reningsborg 1. Föreningens firma Föreningens firma är Reningsborg. 2. Föreningens ändamål och verksamhet Föreningen är en hjälporganisation på kristen grund och är organiserad

Läs mer