Följ med oss till fantastiska Kuba, fyllt av historia, kultur, musik, dans, bad, stränder och vacker natur! Den här resan vänder sig till de lite mer

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Följ med oss till fantastiska Kuba, fyllt av historia, kultur, musik, dans, bad, stränder och vacker natur! Den här resan vänder sig till de lite mer"

Transkript

1 Följ med oss till fantastiska Kuba, fyllt av historia, kultur, musik, dans, bad, stränder och vacker natur! Den här resan vänder sig till de lite mer äventyrliga som förstår att vi ger oss av utanför de upptrampade turist stigarna och där kan få både fantastiska och kanske även lite jobbiga situationer, långt från de stora turistbussarna och de statliga hotellen. Det som gör vårt program unikt är att vi bor flera nätter hemma hos kubanska familjer i en form av bed & breakfast, så kallade casa particulares. Här har vi alltid eget rum med privat toalett och dusch. Transporterna sker med äldre långsamma bussar samt med de gamla fina amerikanska bilarna som Kuba har blivit känt för. Kubanerna är gästfria och lätta att få kontakt med och med vårt sätt att resa så kommer vi än mer att komma både människorna och kulturen inpå livet. Många reser till Kuba för att bekanta sig med denna vackra ö där man förflyttas ett antal år tillbaka i historien. Passa på nu innan landet förändras och reseupplevelserna slätas ut!

2 Program Dag 1 26 oktober Vi lämnar Havanna på efter gemensam lunch och åker ner till intressanta staden Santa Clara, en av revolutionens viktigaste städer. Vi checkar in på våra Casa Particulares i centrum av staden och äter på kvällen en gemensam middag. Dag 2 27 oktober Vi går en guidad tur i staden som vi avslutar vid Che Guevaras museum. Lunch på egen hand. Middag på kvällen på lokal paladar utanför staden. Dag 3 28 oktober Idag stundar ett besök på Santa Claras cigarrfabrik som ligger mitt i staden. Efter lunch lämnar vi Santa Clara och åker ut mot havet och lilla fiskestaden Caibarien. På vägen stannar vi till hos en tobaksbonde. Vi checkar här in på lilla hotellet Brisas Mar som ligger strax utanför stan. Vi tar senare en kvällspromenad längs stadens strandpromenad Malecon och äter middag inne i staden. Dag 4 29 oktober Vi åker idag till nationalparken Parque Caguanes, denna hektar stora national park som har deklarerats av UNESCO som biosfär reservat. Under vår vandring får vi förhoppningsvis se flamingos som häckar här. Vi avslutar vandringen med ett dopp i havet och en god lunch. Middag på hotellet. Dag 5-30 oktober Vandring direkt från hotellet ut till Cayo Canuco.Vi startar tidigt vår vandring först genom staden sedan ut till Cayo Canuco där vi tillagar vår egen fisk och skaldjurs pic nic! Middag på kvällen.

3 Dag 6 31 oktober Vi checkar idag ut från hotellet och åker längs kusten österut till byn Mayajigua. Vi vandrar här genom ett lummigt grönt landskap och äter sedan lunch på hotel Villa Jose del Lago. Efter lunch finns tid för ett svalkande dopp i poolen. Mätta så fortsätter vi vår färd genom Kuba, till sydkusten och vackra staden Trinidad. Vi checkar in på våra casa particular och äter en god middag på ett av dem. Dag 7 1 november Vi går på morgonen en kort stadsvandring och resten av dan är fri för att utforska denna spännande stad. Vill ni till stranden ligger den 12 km utanför stan och det är lätt att ta sig ut. Lunch och middag på egen hand. Dag 8 2 november Idag tar vi oss till havet där vi tar en katamaran ut på det kristallklara vattnet och gör heldagstur med lunch till ön Isla de las Iguanas, där stor ödlor vilt springer omkring på ön som dessutom också är känd för sitt rika marina liv. Snorkelutrustning finns med på båten. Middag på kvällen. Dag 9 3 november Vi lämnar Trinidad på morgonen och beger oss inåt land till sjön La Hanabanilla. Vi bor här på Hotel Hanabanilla vackert beläget alldeles vid sjön. Vi tar en kort promenad in till byn och äter lunch på byns lokal paladar. Sedan finns tid att ta det lugnt på hotellet vid poolen. Middag på hotellet. Vid önskemål så kan vi även åka ut på en fisketur på sjön någon kväll. Den är känd bland fiskare för sina stora foreller! Dag 10 4 november Idag stundar en ny spännande spännande båttur följt av vandring. Området är fullt av vackra blommor, fruktträd, kaffeplantage och andra odlingar. Vandring ca 6 km. Lunch vid sjön sedan tid för att slappa vid poolen. Middag på kvällen.

4 Dag 11 5 november Idag gör vi en längre vandring bort till vackra vatten fallet El Nicho. 14 km. Vi avslutar vandringen med ett dopp i vattenfallet och sedan lunch. Middag på hotellet. Dag 12 6 november Kort vandring i de fantastiskt vackra omgivningarna, vi äter återigen en picnic lunch vid sjön och sedan finns tid för bad i sjön. Avslutningsmiddag på lokal Paladar i byn. Medtag ficklampa! Dag 13 7 november Här avslutar vi vår tur på Kuba, men vi hjälper till med både transport och boende i Havanna eller i Trinidad om så önskas över helgen. Alternativt om ni vill stanna kvar och ta det lugnt i Hanabanilla. Vi hjälper också till med transport tillbaka till Havanna. För er som vill se mer av Havanna på egen hand innan vår resa startar så hjälper vi till med bokning av boende i casas particulares i centrala staden. Paketpris: 1465 I priset ingår: Logi i 12 nätter, del i dubbelrum. (OBS! Tillkommer för enkelrum med 195 ) 11 middagar och 11 luncher/picnic (dryck till måltider tillkommer). Transporter från och med dag 1 till dag 12. Tillkommer till & från flyget samt från Hanabanilla/Trinidad till Havanna. Vandring med lokal och svensktalande guide. Heldagsutflykt till Isla de Iguanas. Tillkommer: Dryck till måltider. Transport från flygplats in till Havanna, transport från Hanabanilla till Havanna/Trinidad eller annan önskad destination. Boende i Havanna/Trinidad ellar annan destination före eller efter program. Avgifter för besök på museer, ev salsakurs. 25 CUC i avreseskatt. Flygbiljett till kommer: Pris från Stockholm: från 8800Kr med KLM eller Air France. Bokas på egen hand! Vid önskemål kan vi hjälpa till med bokning.

5 Övrig information inför resan: För transport till och från flygplatsen rekommenderas taxi. Det officiella taxibolaget Cubataxi (observera att det även kan stå Panataxi eller OK Taxis på bilen) bedöms som tillförlitliga. Räkna med ca 25 CUC för en resa in till centrala Havanna. Avtala om priset innan du kliver in i bilen. Lokala kubanska skatter ingår inte i flygbiljettpriset. Vid utresa från Kuba betalas därför en flygplatsskatt kontant och per person (även barn) på 25 CUC - ingen annan valuta godkänns. Hälso- och sjukvård Den kubanska sjukvården som erbjuds turister och diplomater håller acceptabel klass. Kubanska läkare är välutbildade och professionella, men det kan råda brist på mediciner och utrustning som anses självklara inom svensk sjukvård. Som turist har man tillgång till läkare genom de flesta större hotell. Cira García är ett sjukhus för utlänningar. Det erbjuder även tandvård. Tel: (07) /14. Kubaner vet hur man handskas med mat i värme och risken att bli matförgiftad på restauranger är liten. För att vara på den säkra sidan ska man dock inte dricka kranvatten, hemlagade lemonader och liknande eller be om is i dricksglaset. Även sallad bör undvikas eftersom den ofta sköljs i kranvatten. Under sommaren 2012 upptäcktes flera fall av kolera i Kuba, de första på flera decennier. Epidemin ska vara under kontroll men man bör även fortsättningsvis vidta försiktighet vid intag av olagad mat och tvätta händerna noga / använda handsprit. Inga vaccinationer förutom grundskydd behövs som regel. De tropiska sjukdomarna malaria och dysenteri är utrotade. Det förekommer dock utbrott av dengue februarier som sprids genom myggor. Det kan vara svårt att få tag på myggmedel i Kuba så detta bör tas med. Kriminalitet och personlig säkerhet Säkerheten i Kuba anses vara bättre än i andra länder i Karibien eller Latinamerika, men har försämrats under senare år. Stölder och rån, främst mot turister i Havanna, förekommer, normalt utan våldsinslag. I vissa delar av Havanna - till exempel i Habana Vieja (gamla staden), Centro Habana (centrala staden) och hela Malecón (strandpromenaden) - krävs extra försiktighet mot ficktjuvar och väskryckare. Undvik att öppet exponera smycken och andra värdesaker gäller även solglasögon, mobiler och kameror etc. Lämna inte värdesaker i bilen eller på badstranden. Telefonumret till polisen är 106. Trafiksäkerhet Det är möjligt att hyra bil i Kuba. Ambassaden avråder dock från att åka bil efter mörkrets inbrott, framför allt på landsbygden. Många vägar är i dåligt skick och har ofta ingen eller mycket begränsad belysning. Hyr man bil är det bra att även anlita en chaufför. Den juridiska processen vid en eventuell bilolycka, där föraren har det

6 straffrättsliga ansvaret, kan bli långdragen och utländska medborgare som är föremål för rättslig utredning kan under lång tid förhindras återvända till sina hemländer. Pengar I Kuba används två valutor parallellt: Peso Cubano (MN, CUP) är den lokala valutan som används av kubaner till exempel för inträde till biografer och teatrar samt på grönsaksmarknader. 1 Peso Convertible, CUC = 24 Pesos Cubanos. Peso Convertible (CUC) är den enda valuta som används av utländska besökare och den används även av kubaner i de flesta affärer. Kuba håller numera fast växelkurs mot dollarn med kursen 1 CUC = 1 USD. Som utlänning förväntas du oftast betala i CUC även på platser där kubaner kan använda MN, dock undantaget grönsaksmarknaderna där betalning alltid sker i MN. Sedan den 8 november 2004 kan US-dollar inte användas som betalningsmedel i Kuba. Det finns växlingskontor (CADECA) på flygplatserna och i alla större städer. En särskild straffavgift på tio procent tas ut för att växla USD i kontanter till CUC. Euro omfattas dock inte av denna straffskatt, varför Euro generellt rekommenderas som valuta för växling till CUC i hotellens växlingskontor eller på flygplatsen. Bankerna tar ut en kommission för all växling eller betalning med kreditkort. Observera att CUC inte går att växla utanför Kuba. Bankomater och växlingskontor accepterar Visa kort och betalar ut i CUC. American Express, Master Card och Diners Club fungerar inte i Kuba då de är amerikanska och faller under det amerikanska embargot ( För information om USA:s embargo gentemot Kuba se ambassadens landrapport). Kontantbetalning är praxis på de flesta inrättningar. Räkna därför inte med att alltid kunna betala med kort. På flera håll i Havanna finns bankomater. Dessa fungerar dock inte alltid. Dricks Den kubanska medellönen är ca 450 kubanska pesos per månad, vilket motsvarar ca 20 CUC. Dricks utgör alltså en viktig inkomstkälla och uppskattas. Man bör ha i åtanke att 1 CUC inte är småskrammel utan mycket pengar för en kuban. På restaurangnotor brukar anges om dricks är inräknad eller inte. Om inte bör de rundas av uppåt med cirka 10 % om servicen varit bra. Parkeringsvakter ges centavos (CUC) vid kortare parkeringar dagtid, vid längre parkering och/eller nattetid kan upp till 1 CUC vara rimligt. En toalettstäderska förväntar sig mellan 5 och 25 centavos och lämplig dricks för en bärare på hotellen är 25 centavos 1 CUC beroende på bagagets storlek. En dricks till hotellstäderskan uppskattas och beror på vistelsens längd.

7 Elektricitet 110 V är vanligast, men 220 V förekommer. Adapter för amerikanskt system behövs för att kunna använda svenska apparater. Notera att på kuba används 60hz medan standarden i Sverige är 50hz. Detta kan påverka vissa elektroniska apparater. Internet De större hotellen erbjuder Internet-service. Räkna dock med höga priser och långsam uppkoppling. Telefoni Kubas landsnummer är +53. För samtal från fast telefon till mobil slå 05+nr För samtal från mobil till mobil (kubanska nummer) slå 5+nr För samtal från Havanna till annan provins slå 0+riktnr+nr För samtal från provins till Havanna slå 07+nr För samtal mellan två provinser (ej Havanna) slå 01+riktnr+nr För internationella samtal från Kuba slå 119+landsnummer (utan 00 före) +riktnummer+nummer Riktnummer i urval: Havanna 7 Havannaprovinsen 47 Pinar del Rio 48 Holguín 24 Santiago de Cuba 22 Vissa svenska mobiloperatörer saknar täckning i Kuba. Kontrollera därför alltid med din mobiloperatör innan avresa om din mobil fungerar i landet. Utanför de större städerna kan det vara svårt att få kontakt med mobilnätet. Av kostnadsskäl är SMS att föredra. Var sparsam med samtal och se till att eventuell Internet roaming är avstängd. Roamingavgifterna liksom minutkostnaderna för ett utländskt abonnemang är mycket höga i Kuba Tid Kuba befinner sig i samma tidszon som New York, dvs. GMT -5:00 h. Omställning till vinter- respektive sommartid sker som i Europa. Språk Spanska. Man kan inte utgå från att personal på hotell, restauranger etc. har kunskaper i engelska även om det förekommer. Kläder Kuba är inte så formellt som många andra latinamerikanska länder. Utanför diplomatkretsar bärs endast sällan slips och kostym. Kubanerna bär ofta den traditionella kubanska utanpåskjortan guayabera med fyra fickor som numera

8 också enligt dekret är officiell klädsel. På grund av värmen är det bra med kläder i bomull och andra naturmaterial. Luftkonditionering gör ofta att det är kyligt inomhus, varför det kan vara bra med en kavaj eller tröja. Under vinterhalvåret kan det vara kyligt på kvällar och nätter varför långärmad tröja/kavaj också bör medtas. Paraply kan också vara bra att ta med. Shopping Utbudet av varor i Kuba, även i Havanna, är begränsat. Ta därför med dig det du kommer att behöva under din vistelse hemifrån. Räkna inte med att kunna köpa någonting på plats. De cigarrer som illegalt erbjuds "på gatan" till låga priser är vanligtvis av låg kvalité (trots att försäljaren påstår motsatsen) och bör undvikas. Cigarrer Enligt regler som infördes 2009 kan 20 cigarrer (lösa) och upp till 50 (med certifikat i oöppnade lådor) föras ut ur landet utan kvitto. Vid större kvantiteter måste inköpskvitto uppvisas. Transporter Kollektivtrafiken fungerar dåligt i hela Kuba. Taxi är dock ett i regel pålitligt transportmedel. Det går att ringa och beställa taxi, men man kan också stanna en på gatan eller ta en utanför de större hotellen där det vanligtvis står bilar och väntar. De vita Ladorna utgör det billigaste alternativet, men saknar luftkonditionering och ofta säkerhetsbälten. För högre komfort satsa på Cubataxis modernare bilar. För längre resor avtala om priset innan. Vid kortare resor be chauffören sätta på taxametern om denne inte gör det självmant. De gul-svarta Ladorna kör egentligen endast kubaner, men stannar ibland även för turister. Cocotaxis är ett fenomen i Havanna. Dessa små bulliga mopedtaxi med plats för två personer är dock inte att rekommendera ur trafiksäkerhetssynpunkt. Detsamma gäller cykeltaxi, så kallade bicitaxi, som används mycket av kubaner för korta transporter inom städerna. Resor till och från större städer kan ske med bussbolaget Viazul. Det finns ofta möjlighet att via hotellen hyra en bil för längre resor inom Kuba. Priset är ofta högt men bilarna relativt säkra och moderna. Numret till Cubataxi i Havanna är (07) Numret till Rent-a-car ( biluthyrning) är (07)

GRUNDPROGRAM FÖR RESAN CUBA-Karibiens Pärla 24/2-9/3 2016

GRUNDPROGRAM FÖR RESAN CUBA-Karibiens Pärla 24/2-9/3 2016 GRUNDPROGRAM FÖR RESAN CUBA-Karibiens Pärla 24/2-9/3 2016 Flyg avgår från Landvetter Flygplats, Göteborg med KLM via Amsterdam till Havanna Onsdag 24/2 (DAG 1) MOT CUBA-DAGEN : 06.30: Avgång Landvetter

Läs mer

GRUNDPROGRAM FÖR RESAN CUBA-Karibiens Pärla 24/2-9/3 2014

GRUNDPROGRAM FÖR RESAN CUBA-Karibiens Pärla 24/2-9/3 2014 GRUNDPROGRAM FÖR RESAN CUBA-Karibiens Pärla 24/2-9/3 2014 Flyg avgår från Landvetter Flygplats, Göteborg. För den som önskar kan man ansluta från Stockholm el. Köpenhamn eftersom huvudflyget avgår från

Läs mer

CLASSIC CUBA I (OBS: Logi EJ inkluderad)

CLASSIC CUBA I (OBS: Logi EJ inkluderad) CLASSIC CUBA I (OBS: Logi EJ inkluderad) HAVANNA DAG 1: Ankomst till Havanna. Busstransfer till hotellet. HAVANNA DAG 2: Sightseeing i de moderna delarna av huvudstaden, med bland annat Havannas universitet

Läs mer

Island är ett land som lämnar sina turister alltjämt förvånade och förundrade, hänförda och förtrollade.

Island är ett land som lämnar sina turister alltjämt förvånade och förundrade, hänförda och förtrollade. ISLANDSRESA ISLAND ETT SAGOLIKT LANDSKAP Island är ett land som lämnar sina turister alltjämt förvånade och förundrade, hänförda och förtrollade. Än i dag syns spåren tydligt efter hur naturen har format

Läs mer

KENTAURS LÄSARRESA DOMINIKANSKA REPUBLIKEN 1-8/3-2014

KENTAURS LÄSARRESA DOMINIKANSKA REPUBLIKEN 1-8/3-2014 KENTAURS LÄSARRESA DOMINIKANSKA REPUBLIKEN 1-8/3-2014 Alla ryttares och hästälskares dröm besannas på denna resa Galoppera i vattenbrynet omgiven av vita stränder och turkosa dyningar som rullar in. Detta

Läs mer

Värt att veta om. Chile. Res med hjärta, hjärna och omtanke

Värt att veta om. Chile. Res med hjärta, hjärna och omtanke Värt att veta om Chile Res med hjärta, hjärna och omtanke Fakta Chile Huvudstad Invånarantal Språk Santiago 17,5 milj. Spanska Religion Valuta Yta Romerskkatolsk Chilenska peso 756.102 km2 Läs mer om vaccinationer,

Läs mer

Värt att veta om. Portugal. Res med hjärta, hjärna och omtanke

Värt att veta om. Portugal. Res med hjärta, hjärna och omtanke Värt att veta om Portugal Res med hjärta, hjärna och omtanke Fakta Portugal Huvudstad Invånarantal Språk Lissabon 11 milj. Portugisiska Religion Valuta Yta Romerskkatolska kyrkan Euro Här hittar du praktisk

Läs mer

Värt att veta om. Costa Rica. Res med hjärta, hjärna och omtanke

Värt att veta om. Costa Rica. Res med hjärta, hjärna och omtanke Värt att veta om Costa Rica Res med hjärta, hjärna och omtanke Fakta Costa Rica Huvudstad Invånare Språk San José 4,8 miljoner Spansk Religion Valuta Yta Katolicism Costarikansk colón Nedanför kan du få

Läs mer

Värt att veta om. Grekland. Res med hjärta, hjärna och omtanke

Värt att veta om. Grekland. Res med hjärta, hjärna och omtanke Värt att veta om Grekland Res med hjärta, hjärna och omtanke Fakta Grekland Huvudstad Invånare Språk Aten 10,7 milj. Grekiska Religion Valuta Areal Grekiskortodox Värt att veta Euro 131.957 km2 Tidsskillnad

Läs mer

Värt att veta om. Kuba. Res med hjärta, hjärna och omtanke

Värt att veta om. Kuba. Res med hjärta, hjärna och omtanke Värt att veta om Kuba Res med hjärta, hjärna och omtanke Fakta Kuba Huvudstad Invånarantal Språk Havanna 11 milj. Spanska Religion Valuta Yta Katolicism Peso convertible (CUC) 110.860 km2 På denna sida

Läs mer

Värt att veta om Borneo. Res med hjärta, hjärna och omtanke

Värt att veta om Borneo. Res med hjärta, hjärna och omtanke Värt att veta om Borneo Res med hjärta, hjärna och omtanke Fakta Borneo Delstatshuvudstäder Invånarantal Språk Kuching & Kota Kinabalu Sunni-islam och buddhism Ca 5,4 miljoner (Malaysia), ca 12,5 miljoner

Läs mer

26-29 SEPTEMBER 2008 TRE NÄTTER 20 PERSONER

26-29 SEPTEMBER 2008 TRE NÄTTER 20 PERSONER ISLAND ********** 26-29 SEPTEMBER 2008 TRE NÄTTER 20 PERSONER Vilket annat land i vår närhet kan vara mer spännande? På Island finns aktiva vulkaner, jättelika glaciärer och vildmarker så ödsliga att de

Läs mer

Konst- och kulturresa till Split & Dubrovnik sep 2017

Konst- och kulturresa till Split & Dubrovnik sep 2017 Följ med på en konst- och kulturresa till de vackra kustpärlorna i Kroatien Split och Dubrovnik! Kroatien lockar många besökare med sin slående vackra och skiftande natur mäktiga berg, kuperande landskap,

Läs mer

Värt att veta om. Peru. Res med hjärta, hjärna och omtanke

Värt att veta om. Peru. Res med hjärta, hjärna och omtanke Värt att veta om Peru Res med hjärta, hjärna och omtanke Fakta Peru Huvudstad Invånarantal Språk Lima 30,4 milj. Quechua och spanska Religion Valuta Yta Romerskkatolsk Sol Läs mer om hygien, transport

Läs mer

ISLAND ETT SAGOLIKT LANDSKAP REYKJAVIK EN MÅNGSIDIG STAD

ISLAND ETT SAGOLIKT LANDSKAP REYKJAVIK EN MÅNGSIDIG STAD RESA ISLAND ISLAND ETT SAGOLIKT LANDSKAP Island är ett land som lämnar sina turister alltjämt förvånade och förundrade, hänförda och förtrollade. Än i dag syns spåren tydligt efter hur naturen har format

Läs mer

Värt att veta om. Spanien. Res med hjärta, hjärna och omtanke

Värt att veta om. Spanien. Res med hjärta, hjärna och omtanke Värt att veta om Spanien Res med hjärta, hjärna och omtanke Fakta Spanien Huvudstad Invånare Språk Madrid 48 milj. Spanska, katalanska, galiciska och baskiska Religion Valuta Areal Romerskkatolicism Euro

Läs mer

Rundresa på Kuba med salsaddrottningen Maria Llerena

Rundresa på Kuba med salsaddrottningen Maria Llerena Club Eriks noga utvalda upplevelser Rundresa på Kuba med salsaddrottningen Maria Llerena Havanna - Vinales - Trinidad - Cienfuegos - Varadero Det är svårt att inte bli både nyfiken och fascinerad av den

Läs mer

Kroatien 2014 NPTK klubbresa 26 april 3 maj

Kroatien 2014 NPTK klubbresa 26 april 3 maj Näsbyparks TK välkomnar Er till tennislägret i Kroatien våren 2014! Kroatien 2014 NPTK klubbresa 26 april 3 maj Med början hösten 2010 samt våren 2011-2013 arrangerade vi våra första 4 tennisresor till

Läs mer

Värt att veta om Estland. Res med hjärta, hjärna och omtanke

Värt att veta om Estland. Res med hjärta, hjärna och omtanke Värt att veta om Estland Res med hjärta, hjärna och omtanke Fakta Estland Huvudstad Invånarantal Språk Tallinn 1,3 miljoner Estniska Religion Valuta Yta Olika former av kristendom Euro Här hittar du praktisk

Läs mer

Estland. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com

Estland. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com Estland Guidad Rundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - E s t l a n d Estland Intensiv - Guidad Rundresa Utforksa det kulturella och historiska arvet i Estland på vår 8-dagars

Läs mer

Kultur och strand 12 dages magisk rundresa till Cuba. Kultur i Havanna och strandsemester i Varadero

Kultur och strand 12 dages magisk rundresa till Cuba. Kultur i Havanna och strandsemester i Varadero Kultur och strand 12 dages magisk rundresa till Cuba. Kultur i Havanna och strandsemester i Varadero Kulturel rundresa med 2 Kultur och Strand 12 dages rundresa till Kuba Havanna - Varadero - Havanna Denna

Läs mer

Kryssning i Amazonas. 6 Dagars expedition Munduruku!

Kryssning i Amazonas. 6 Dagars expedition Munduruku! Kryssning i Amazonas 6 Dagars expedition Munduruku! Det är ett oslagbart äventyr att på en flodkryssning upptäcka det mytomspunna och mystiska Amazonas! Amazonas är världens största regnskog, nära sex

Läs mer

Kroatien 2013 NPTK klubbresa 13-20 april

Kroatien 2013 NPTK klubbresa 13-20 april Näsbyparks TK välkomnar Er till tennislägret i Kroatien våren 2013! Kroatien 2013 NPTK klubbresa 13-20 april Med början hösten 2010 samt våren 2011-2012 arrangerade vi våra första tennisresor till Kroatien.

Läs mer

Kuba färgstarka upplevelser under 13 dagar

Kuba färgstarka upplevelser under 13 dagar Kuba färgstarka upplevelser under 13 dagar November 2016 med Hagströms Safari AB En spännande rundresa som inkluderar många av Kubas sevärdheter. Under vistelsen på denna vackra ö upplever vi den fascinerande

Läs mer

VACKRA PRAG. Vi bor fint och centralt, och har med oss svensktalande guide/reseledare under vistelsen.

VACKRA PRAG. Vi bor fint och centralt, och har med oss svensktalande guide/reseledare under vistelsen. VACKRA PRAG Följ med och upplev vackra Prag! Staden som bjuder på allt vi förväntar oss av en storstad i form av historia, kultur, restauranger och goda shoppingmöjligheter. Under våra dagar i Prag lär

Läs mer

MAGNIFIKA LOFOTEN ETT SAGOLIKT LANDSKAP

MAGNIFIKA LOFOTEN ETT SAGOLIKT LANDSKAP RESA LOFOTEN MAGNIFIKA LOFOTEN ETT SAGOLIKT LANDSKAP Lofoten är en ögrupp vid Norges nordvästra kust. Huvudöarna Lofoten har en total landyta på 1227 km² och en befolkning på cirka är Austvågøy, Gimsøy,

Läs mer

Bekräftelse av fältstudieresa till Kina för Thomasgymnasiet

Bekräftelse av fältstudieresa till Kina för Thomasgymnasiet 2011-07-21 Bekräftelse av fältstudieresa till Kina för Thomasgymnasiet Resa till Peking, Zhengzhou och Shaolin den 16-29 november, 2011, 14 dagar Vår resa går till Peking och därefter direkt vidare till

Läs mer

Costa Brava, Roses Llançà, 5 nätter 1(5) Vandra i Spanien. Costa Brava, 5 nätter Roses Llançà, 4 vandringsdagar

Costa Brava, Roses Llançà, 5 nätter 1(5) Vandra i Spanien. Costa Brava, 5 nätter Roses Llançà, 4 vandringsdagar Costa Brava, Roses Llançà, 5 nätter 1(5) Vandra i Spanien Costa Brava, 5 nätter Roses Llançà, 4 vandringsdagar Costa Brava bjuder på variationsrik vandring både längs kusten och lite längre inåt land.

Läs mer

Värt att veta om. Turkmenistan. Res med hjärta, hjärna och omtanke

Värt att veta om. Turkmenistan. Res med hjärta, hjärna och omtanke Värt att veta om Turkmenistan Res med hjärta, hjärna och omtanke Fakta Turkmenistan Huvudstad Invånarantal Språk Asjchabad 5 milj. Turkmeniska och ryska Religion Valuta Yta Muslimer, primärt sunni Manat

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL REPUBLIKEN MALTA

VÄLKOMMEN TILL REPUBLIKEN MALTA RESA MALTA VÄLKOMMEN TILL REPUBLIKEN MALTA Den vackra östaten Malta ligger i mellersta Medelhavet, mellan Libyen i söder och Italien i norr. Malta är Europas sydligaste stat och har drygt 400 000 invånare.

Läs mer

Kon-tiki Resor. Costa Rica

Kon-tiki Resor. Costa Rica Costa Rica Efter varje dag framgår i kursiv stil vilket hotell och vilka måltider som ingår i resans pris. Transfers, transporter och utflykter genomförs i internationella grupper, med engelsktalande guider

Läs mer

Värt att veta om. Rumänien. Res med hjärta, hjärna och omtanke

Värt att veta om. Rumänien. Res med hjärta, hjärna och omtanke Värt att veta om Rumänien Res med hjärta, hjärna och omtanke Fakta om Rumänien Huvudstad Invånarantal Språk Bukarest 21,5 milj. Rumänska Religion Valuta Yta Rumänskortodoxa kyrkan Rumänska lei 238 391

Läs mer

Följ med på en fantastisk och oförglömlig 12- dagars resa till Uganda i februari 2014.

Följ med på en fantastisk och oförglömlig 12- dagars resa till Uganda i februari 2014. Följ med på en fantastisk och oförglömlig 12- dagars resa till Uganda i februari 2014. Reseprogram: Dag 1-2 Avresa från Kastrup med mellanlandning i Doha. Ankomst till Entebbe. Vi spenderar dagen och natten

Läs mer

Skottland Guidad Kulturrundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com

Skottland Guidad Kulturrundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com Skottland Guidad Kulturrundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - S k o t t l a n d Kulturrundresa Skottland - Guidad Resa Upplev de pittoreska högländerna med majestätiska

Läs mer

Vandra i Sverige. Österlenleden, 4 nätter Simrishamn Kuskahusen, 3 vandringsdagar

Vandra i Sverige. Österlenleden, 4 nätter Simrishamn Kuskahusen, 3 vandringsdagar Österlenleden, Simrishamn Kuskahusen 4 nätter Sida 1 av 5 Vandra i Sverige Österlenleden, 4 nätter Simrishamn Kuskahusen, 3 vandringsdagar I följande alternativ har du möjlighet att vandra den östra delen

Läs mer

Polen runt - 8 dagar 12 augusti

Polen runt - 8 dagar 12 augusti 2018 Polen runt - 8 dagar 12 augusti Warszawa Välkommen med på vår sommarresa 2018. Vi väljer att resa till Polen och till huvudstaden Warszawa. Vi hinner även med ett besök i staden Krakow. Polen har

Läs mer

Värt att veta om. Polen. Res med hjärta, hjärna och omtanke

Värt att veta om. Polen. Res med hjärta, hjärna och omtanke Värt att veta om Polen Res med hjärta, hjärna och omtanke Fakta Polen Huvudstad Invånarantal Språk Warszawa 38 milj. Polska Religion Valuta Yta Katolicismen Zloty 312 000 km2 Här nedan hittar du praktisk

Läs mer

Baltikum. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com

Baltikum. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com Baltikum Guidad Rundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - B a l t i k u m Baltikum - Guidad Rundresa Upplev det kulturella och historiska arvet i Lettland och Estland på vår

Läs mer

Alsace & Bourgogne. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com

Alsace & Bourgogne. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com Alsace & Bourgogne Guidad Rundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - A l s a c e o c h B o u r g o g n e Alsace och Bourgogne - Guidad Rundresa Upptäck de pittoreska vinregionerna

Läs mer

Dag 02: Ho Chi Minh Staden, Saigon Cu Chi Tunnlarna. Kort beskrivning. Dag 01: Ankomst Ho Chi Minh Staden, Saigon. Detta ingår

Dag 02: Ho Chi Minh Staden, Saigon Cu Chi Tunnlarna. Kort beskrivning. Dag 01: Ankomst Ho Chi Minh Staden, Saigon. Detta ingår Kort beskrivning Avresedatum enligt kundens önskemål (Flyg till och från Vietnam ingår ej) Detta ingår Inrikes flyg i Vietnam Engelsktalande guide under utflykterna 14 nätter med del i dubbelrum på hotell

Läs mer

Magnifika Kroatien till havs med SPF Munka-Ljungby

Magnifika Kroatien till havs med SPF Munka-Ljungby Magnifika Kroatien till havs med SPF Munka-Ljungby Vi gör en härlig kryssning längs den magnifika dalmatiska kusten och dess vackra öar. Under tre dagar på Adriatiska havet åker vi från en ö till en annan

Läs mer

Värt att veta om. Kirgizistan. Res med hjärta, hjärna och omtanke

Värt att veta om. Kirgizistan. Res med hjärta, hjärna och omtanke Värt att veta om Kirgizistan Res med hjärta, hjärna och omtanke Fakta Kirgizistan Invånarantal Huvudstad Språk 5,6 milj. Bisjkek Kirgiziska och ryska Religion Valuta Yta Islam Som 198.500 km2 Nedanför

Läs mer

Värt att veta om Malaysia. Res med hjärta, hjärna och omtanke

Värt att veta om Malaysia. Res med hjärta, hjärna och omtanke Värt att veta om Malaysia Res med hjärta, hjärna och omtanke Fakta om Malaysia Huvudstad Invånare Språk Kuala Lumpur 31,3 milj. Religion Valuta Yta Sunni-islam och buddhism Ringgit Här nedan hittar du

Läs mer

DANS OCH KULTUR- RESA TILL KUBA

DANS OCH KULTUR- RESA TILL KUBA DANS OCH KULTUR- RESA TILL KUBA 12 APRIL 2019 UPPTÄCK KUBA MED DANCEDISCOVER PROGRAM Vi erbjuder ett noggrant planerat program under 10 dagar/nätter fyllda av danslektioner, utflykter på strand och i stad.

Läs mer

Yoga- och vandringsresa till Costa Blanca 3-10 februari 2013. Dag 1- ankomst

Yoga- och vandringsresa till Costa Blanca 3-10 februari 2013. Dag 1- ankomst Yoga- och vandringsresa till Costa Blanca 3-10 februari 2013 Dag 1- ankomst 15.45 Avresa från Arlanda 19.40 Ankomst till Alicante Transfer tlll hotellet - incheckning 21.00 Lätt middag på hotellet Information

Läs mer

Vinresa Bulgarien November

Vinresa Bulgarien November Vinresa Bulgarien 22-26 November Program Dag 1. Onsdagen den 22 november Flyg: Ryan Air från Skavsta/Stockholm-Sofia 19.50-23.40 Austrian Air från Köpenhamn Sofia 17.40-22.55 (en mellanladdning) Sen ankomst

Läs mer

Irland Guidad rundresa på svenska Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com

Irland Guidad rundresa på svenska Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com Irland Guidad rundresa på svenska Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - I r l a n d Guidad Rundresa Irland Upptäck Irlands unik kulturarv genom naturliga underverk och längs dramatiska

Läs mer

Värt att veta om. Jordanien. Res med hjärta, hjärna och omtanke

Värt att veta om. Jordanien. Res med hjärta, hjärna och omtanke Värt att veta om Jordanien Res med hjärta, hjärna och omtanke Fakta Jordanien Huvudstad Invånarantal Språk Amman 8,1 milj. Arabiska Religion Valuta Yta Sunni-islam Dinar 97.740 km2 Nedanför kan du få praktiska

Läs mer

KONFERENSRESA BERGAMO

KONFERENSRESA BERGAMO KONFERENSRESA BERGAMO UPPLEV VACKRA BERGAMO Den italienska staden Bergamo är en vacker stad belägen i utkanten av Alperna. Staden ligger i regionen Lombardien i norra Italien. Denna vackra stad är delad

Läs mer

Mexico. Guidad Rundresa Max. 6 resenärer. www.vespucci-tours.com

Mexico. Guidad Rundresa Max. 6 resenärer. www.vespucci-tours.com Mexico Guidad Rundresa Max. 6 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - M e x i k o Kulturrundresa på halvön Yuacatan i Mexiko - Guidad Resa Upptäcka pittoreska koloniala städer, ett fascinerande

Läs mer

Gambia tour 5-10 februari 2014. Upplev det bästa av Gambia tillsammans med mig och vår fina personal på One World Village Guesthouse!

Gambia tour 5-10 februari 2014. Upplev det bästa av Gambia tillsammans med mig och vår fina personal på One World Village Guesthouse! Gambia tour 5-10 februari 2014 Upplev det bästa av Gambia tillsammans med mig och vår fina personal på One World Village Guesthouse! Onsdag 5/2 Bakau tour. Vi promenerar i omgivningarna, besöker Crocodile

Läs mer

Följ med på en spännande resa till Östtimor under hösten 2017!

Följ med på en spännande resa till Östtimor under hösten 2017! Följ med på en spännande resa till Östtimor under hösten 2017! Landet som styrts av både Portugal och Indonesien innan det blev självständigt 1999 är en outforskad pärla i sydöstra Asien. På denna resa

Läs mer

Värt att veta om. Indonesien. Res med hjärta, hjärna och omtanke

Värt att veta om. Indonesien. Res med hjärta, hjärna och omtanke Värt att veta om Indonesien Res med hjärta, hjärna och omtanke Fakta Indonesien Huvudstad Invånarantal Språk Jakarta 256 miljoner Indonesiska och en rad minoritetsspråk Religion Valuta Yta Sunni-islam

Läs mer

Värt att veta om Colombia. Res med hjärta, hjärna och omtanke

Värt att veta om Colombia. Res med hjärta, hjärna och omtanke Värt att veta om Colombia Res med hjärta, hjärna och omtanke Fakta Colombia Huvudstad Invånarantal Språk Bogotá 47,2 milj. Spanska Religion Valuta Areal Katolicism Peso 1 141 748 km2 Här kan du läsa mer

Läs mer

Övernattning. Dana Cup No.1 Frederikshavn 11-16 juli 2011

Övernattning. Dana Cup No.1 Frederikshavn 11-16 juli 2011 Frederikshavn är beläget på norra Jylland i Danmark. Här finns aktiviteter för hela familjen. Du hittar fina sandbadstränder på bägge sidor av staden. Alldeles norr om Frederikshavn finner ni Danmarks

Läs mer

Shopping resa till Bangkok Ni åker med Thai Airways TG961 från Stockholm Arlanda kl 14.30 (onsdag) Här gäller Arlanda VIP service.

Shopping resa till Bangkok Ni åker med Thai Airways TG961 från Stockholm Arlanda kl 14.30 (onsdag) Här gäller Arlanda VIP service. Shopping resa till Bangkok Ni åker med Thai Airways TG961 från Stockholm Arlanda kl 14.30 (onsdag) Här gäller Arlanda VIP service. Ni möts i anslutning till vår VIP-entré på Arlanda, separat från terminalerna

Läs mer

The Spirit of real Crete!!

The Spirit of real Crete!! The Spirit of real Crete!! Dag 1 Dag 2 Avgång från Malmö/sturup Airport den 26 maj-2016 kl. 16,40 med ankomst Chania flygplats kl. 20,55 Transfer till Sunny Bay Hotel, Kissamos på Västra Kreta för incheckning.

Läs mer

Provence. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com

Provence. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com Provence Guidad Rundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - P r o v e n c e Provence - Guidad Rundresa Uppfyll din dröm om pittoreska lavendelfält, fantastiska vingårdar och

Läs mer

Marockansk retreat med Kajsa Ingemarsson

Marockansk retreat med Kajsa Ingemarsson Marockansk retreat med Kajsa Ingemarsson 24-29 oktober 2015 Längtar du efter nya intryck, tid för eftertanke och gemenskap med likasinnade? Följ med oss till Marocko i höst! Den här gången är vårt fokus

Läs mer

Namibia med guide. Namibia med guide. Resan i korthet. Gruppresor med reseledare

Namibia med guide. Namibia med guide. Resan i korthet. Gruppresor med reseledare Namibia med guide Namibia sägs vara en av Afrikas bäst bevarade hemligheter och för äventyrslystna bjuder Namibia på några av Afrikas mest extrema, men vackra, landskap. Även de mer moderna Namibia är

Läs mer

Sydafrika. East London och Kapstaden. Avresa: 7/3 2012 15 dagar

Sydafrika. East London och Kapstaden. Avresa: 7/3 2012 15 dagar Sydafrika East London och Kapstaden Avresa: 7/3 2012 15 dagar Dag 1 (Sandviken) - Gävle - Johannesburg Vår resa börjar kl 11.30 med att hämta resenärer i Sandviken. Vi åker vidare via Gävle till Arlanda

Läs mer

Panorama Route & Safari i Kruger

Panorama Route & Safari i Kruger Panorama Route & Safari i Kruger Detta fem dagars bilpaket som utgår från Johannesburg inkluderar en av världens vackraste områden utmed Panorama Route samt Safariupplevelser i Kruger. Detta paket kombinerar

Läs mer

Traditionell medicin och odontologi

Traditionell medicin och odontologi Traditionell medicin och odontologi Kursresa till Mongoliet 20-29 augusti 2012 Privat tilläggsresa: Vandring med kameler i Gobi 17-22 augusti 2012 Resplan Resan kan kombineras med FDI-kongressen i Hongkong

Läs mer

Strikeforce SAN JOSE

Strikeforce SAN JOSE SAN JOSE Strikeforce torsdag Flyg Stockholm San Francisco Våra värdar väntar med transfer som tar sällskapet till hotellet. Incheckning på Clift Hotel o Ett av stadens främsta och coolaste hotell. Hotellet

Läs mer

Värt att veta om. Italien. Res med hjärta, hjärna och omtanke

Värt att veta om. Italien. Res med hjärta, hjärna och omtanke Värt att veta om Italien Res med hjärta, hjärna och omtanke Fakta Italien Huvudstad Invånarantal Språk Rom 62 milj. Italienska Religion Valuta Yta Romerskkatolicism Euro Här nedan hittar du praktisk information

Läs mer

Värt att veta om. Jordanien. Res med hjärta, hjärna och omtanke

Värt att veta om. Jordanien. Res med hjärta, hjärna och omtanke Värt att veta om Jordanien Res med hjärta, hjärna och omtanke Fakta Jordanien Huvudstad Invånarantal Språk Amman 8,1 milj. Arabiska Religion Valuta Yta Sunni-islam Dinar 97.740 km2 Nedanför kan du få praktiska

Läs mer

Weekend i Washington DC

Weekend i Washington DC Weekend i Washington DC Weekendresa till Washington D.C. med besök till stadens alla sevärdheter. På denna resa till Washington D.C. får ni åka båt på Potomacfloden till Mount Vernon, ni ser kända monument

Läs mer

Viktoriafallen, Chobe & Okavango

Viktoriafallen, Chobe & Okavango Viktoriafallen, Chobe & Okavango Denna resa kombinerar Viktoriafallens magiska krafter med safari i Chobe National park samt häftiga djurupplevelser i Okavango-deltat. I resan ingår två nätter vid Viktoriafallen,

Läs mer

Värt att veta om. Israel. Res med hjärta, hjärna och omtanke

Värt att veta om. Israel. Res med hjärta, hjärna och omtanke Värt att veta om Israel Res med hjärta, hjärna och omtanke Fakta Israel Huvudstad Invånarantal Språk Jerusalem 8,2 milj. Ivrit och arabiska Religion Valuta Yta Mosaiska och islam Shekel Nedanför kan du

Läs mer

DANS OCH KULTUR- RESA TILL KUBA

DANS OCH KULTUR- RESA TILL KUBA DANS OCH KULTUR- RESA TILL KUBA 25 DECEMBER 2017 UPPTÄCK KUBA MED DANCEDISCOVER PROGRAM Vi erbjuder ett noggrant planerat program under 10 dagar fyllda av danslektioner, utflykter på strand och i stad.

Läs mer

RESA TANZANIA & ZANZIBAR

RESA TANZANIA & ZANZIBAR RESA TANZANIA & ZANZIBAR SAFARI PÅ RIKTIGT I TANZANIA Tanzania är ett land som lockar allt fler äventyrslystna turister. För många är det en livslång dröm att få se och uppleva den afrikanska naturen och

Läs mer

Rundresa Tanzania. Dag 1 Avfärd Vi stiger ombord på planet som tar oss till Kilimanjaro Airport utanför Arusha i Tanzania.

Rundresa Tanzania. Dag 1 Avfärd Vi stiger ombord på planet som tar oss till Kilimanjaro Airport utanför Arusha i Tanzania. Rundresa Tanzania Njut av safari i några av världens bästa nationalparker, bl.a. Ngorongorokratern, Serengeti, (där du har mycket god chans att få se The Big Five ) och elefantparken Tarangire. Fortsätt

Läs mer

Värt att veta om. Botswana. Res med hjärta, hjärna och omtanke

Värt att veta om. Botswana. Res med hjärta, hjärna och omtanke Värt att veta om Botswana Res med hjärta, hjärna och omtanke Fakta Botswana Huvudstad Invånarantal Språk Gaborone 2,2 milj. Engelska och setswana Religion Valuta Yta Kristendom och inhemska traditionella

Läs mer

Till Havanna & Kubas kust Kryssning med Clipperfartyget Star Flyer

Till Havanna & Kubas kust Kryssning med Clipperfartyget Star Flyer Club Eriks noga utvalda upplevelser Till Havanna & Kubas kust Kryssning med Clipperfartyget Star Flyer Havanna Kubas sydkust Cayman Island Det är svårt att inte bli både nyfiken och fascinerad av den nästan

Läs mer

Bodensjön runt 5-13 juli 2016

Bodensjön runt 5-13 juli 2016 Jubileumsresa Ryssbybygdens Buss firar 30 år Bodensjön runt 5-13 juli 2016 Achim Mende/Internationale Bodensee Tourismus GmbH Cykla Bodensjön runt 9 dagar 2016 firar Ryssbybygdens Buss 30 år. Detta firar

Läs mer

Traktamente utgår ej. BK Travel Solutions Box 4052 S Malmö, Sweden Tel: +46 (0)

Traktamente utgår ej. BK Travel Solutions Box 4052 S Malmö, Sweden Tel: +46 (0) Vad ingår i konferensresan? I resan ingår frukost, lunch och middag fredag samt frukost lördag. Till middagen bjuder vi på vin, öl eller alkoholfritt. Då vi har olika avresor på fredagen och lördagen har

Läs mer

Ku ba. Hemingway och cigarrer

Ku ba. Hemingway och cigarrer Ku ba Hemingway och cigarrer Hemingway och cigarrer Rom, sockerplantage, Ernest Hemingway, cigarrer, musik och färger. Legendariska amerikanska 50-talsbilar, salsa och välsmakande mojitos. Trots svåra

Läs mer

Värt att veta om. Mexiko. Res med hjärta, hjärna och omtanke

Värt att veta om. Mexiko. Res med hjärta, hjärna och omtanke Värt att veta om Mexiko Res med hjärta, hjärna och omtanke Fakta Mexiko Huvudstad Invånarantal Språk Mexico City 121,7 milj. Spanska Religion Valuta Yta Romerskkatolsk Peso 1.964.375 km2 Nedanför kan du

Läs mer

Las Vegas med Fightplay & Ciceron

Las Vegas med Fightplay & Ciceron UFC 116 Las Vegas Las Vegas med Fightplay & Ciceron Las Vegas är en stad som måste upplevas. Ingen stad i världen erbjuder den kombination av nöje, lyx, solsemester och shopping som Vegas. På dagarna kan

Läs mer

Värt att veta om. Sydafrika. Res med hjärta, hjärna och omtanke

Värt att veta om. Sydafrika. Res med hjärta, hjärna och omtanke Värt att veta om Sydafrika Res med hjärta, hjärna och omtanke Fakta Sydafrika Huvudstad Språk Invånarantal Pretoria Kristendom och olika afrikanska religioner Afrikaans, engelska och nio bantuspråk Religion

Läs mer

Burmas gömda skatter - 2015

Burmas gömda skatter - 2015 Burmas gömda skatter - 2015 NYHET! 14 DAGAR YANGON-INLE LAKE-MANDALAY -BAGAN-NGAPALI BEACH 14 dagar Följ med på vår omfattande rundresa till ett av Asiens mest spännande länder. Vi får uppleva fantastiska

Läs mer

Värt att veta om. Namibia. Res med hjärta, hjärna och omtanke

Värt att veta om. Namibia. Res med hjärta, hjärna och omtanke Värt att veta om Namibia Res med hjärta, hjärna och omtanke Fakta Namibia Huvudstad Invånarantal Språk Windhoek 2,2 milj. Engelska Religion Valuta Yta Kristendom Namibisk dollar 824 268 km2 Läs mer om

Läs mer

HOLLAND I BLOMNING. Man måste ha sett det med egna ögon för att förstå hur stor, varierad och fantastisk den här parken är.

HOLLAND I BLOMNING. Man måste ha sett det med egna ögon för att förstå hur stor, varierad och fantastisk den här parken är. HOLLAND I BLOMNING När det i början av maj fortfarande kan vara lite ostadigt väder här hemma i Sverige har som regel Nederländerna haft härlig vår ett tag. Uteserveringarna är öppna och vårblommor finns

Läs mer

Grönland Midnattssol, valar och mäktiga isberg

Grönland Midnattssol, valar och mäktiga isberg Grönland 2016 Grönland Midnattssol, valar och mäktiga isberg Trackers erbjuder som enda researrangör i Europa en unik paddlingsresa i ett av Grönlands mest spektakulära områden Uummannaqfjorden på nordvästra

Läs mer

Erbjudande till medlemmarna i Mölndals Golfklubb med vänner och bekanta och alla andra som åkt med oss de senaste åren till Spanien!

Erbjudande till medlemmarna i Mölndals Golfklubb med vänner och bekanta och alla andra som åkt med oss de senaste åren till Spanien! Åk med på golfresa till Benidorm och Alicante i Spanien hösten 2012! (OBS: Nytt program avresa en dag senare än vad tidigare meddelats flygresenärer flyger nu med Norwegian Air Shuttle direkt Göteborg-Alicante

Läs mer

Sol & Bad Fort Myers. Sol & Bad Fort Myers. Resan i korthet USA

Sol & Bad Fort Myers. Sol & Bad Fort Myers. Resan i korthet USA Sol & Bad Fort Myers Sol & badsemester vid en av 's bästa stränder. Fort Myers på Floridas västkust är perfekt för en sol och badsemester. Klimatet är varmt och skönt året om, stranden är bland de bästa

Läs mer

European Masters Athletics 2010 15-24. juli

European Masters Athletics 2010 15-24. juli Del af Holstebro RejseCenter K/S Gartnerivej 11-7500 Holstebro Danmark www.holstebrorejsecenter.dk CVR 26927021 Tilsluttet Rejsegarantifonden nr 1525 Medlem af Danmarks Rejsebureau Forening Udvidet ansvarsforsikring

Läs mer

Kuba - Cuba Libre 2015-2016

Kuba - Cuba Libre 2015-2016 Kuba - Cuba Libre 2015-2016 Vi fyller denna karibiska resa på Kuba med oslagbar natur, historia, kultur, färgexplosioner, dofter, rytmer och självklart öns största sevärdheter med en fascinerad huvudstad.

Läs mer

Alsace Guidad rundresa på svenska Max. 8 resenärer

Alsace Guidad rundresa på svenska Max. 8 resenärer Alsace Guidad rundresa på svenska Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - A l s a c e Guidad Rundresa - Alsace - (max. 8 resenärer) Upptäck charmiga bergsbyar, pittoreska vinberberg,

Läs mer

Ä V E N T Y R S R E S A I KROATIEN

Ä V E N T Y R S R E S A I KROATIEN Ä V E N T Y R S R E S A I KROATIEN MULTISPORTRESA 10 DAGAR Denna resa tar dig till hjärtat av Dalmatien som ska utforskas med kajak, mountainbike och vandring. Kajak är det perfekta färdmedlet för att

Läs mer

Värt att veta om. Nya Zeeland. Res med hjärta, hjärna och omtanke

Värt att veta om. Nya Zeeland. Res med hjärta, hjärna och omtanke Värt att veta om Nya Zeeland Res med hjärta, hjärna och omtanke Fakta om Nya Zeeland Språk Huvudstad Invånarantal Engelska Wellington 4, 4 milj. Religion Valuta Yta Kristendom Nyzeeländsk dollar 268 838

Läs mer

Värt att veta om Mongoliet. Res med hjärta, hjärna och omtanke

Värt att veta om Mongoliet. Res med hjärta, hjärna och omtanke Värt att veta om Mongoliet Res med hjärta, hjärna och omtanke Fakta Mongoliet Huvudstad Invånare Språk Ulan Bator 3 miljoner Mongoliska Religion Valuta Yta Taoism, konfucianism och buddhism Mongoliska

Läs mer

TUFFA TRÄNINGSPASS SOL GOD MAT MARBELLA SPANIEN - APRIL 2016

TUFFA TRÄNINGSPASS SOL GOD MAT MARBELLA SPANIEN - APRIL 2016 Toughest OCR camp TUFFA TRÄNINGSPASS SOL GOD MAT MARBELLA SPANIEN - APRIL 2016 Vi vill skapa träningsresor som utvecklar dig på många sätt! Du skall komma hem som dig själv men starkare både fysiskt och

Läs mer

KONFERENSRESA BERGAMO

KONFERENSRESA BERGAMO KONFERENSRESA BERGAMO UPPLEV VACKRA BERGAMO Den italienska staden Bergamo är en vacker stad belägen i utkanten av Alperna. Staden ligger i regionen Lombardien i norra Italien. Denna vackra stad är delad

Läs mer

Tjeckien. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com

Tjeckien. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com Tjeckien Guidad Rundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - T j e c k i e n Tjeckien - Guidad Resa Upplev arkitektoniska mästerverk från medeltida, renässans och barocktiden

Läs mer

Weekend i Washington DC

Weekend i Washington DC Weekend i Washington DC Weekendresa till Washington D.C. med besök till stadens alla sevärdheter. På denna resa till Washington D.C. får ni åka båt på Potomacfloden till Mount Vernon, ni ser kända monument

Läs mer

Värt att veta om USA. Res med hjärta, hjärna och omtanke

Värt att veta om USA. Res med hjärta, hjärna och omtanke Värt att veta om USA Res med hjärta, hjärna och omtanke Fakta USA Huvudstad Invånarantal Språk Washington DC 321 milj. Engelska Religion Valuta Yta Kristendom US dollar 9.826.675 km2 På denna sida hittar

Läs mer

!!!!!!Följ med på vår nästa Kunskapsresa till Berlin 24 26 april 2013

!!!!!!Följ med på vår nästa Kunskapsresa till Berlin 24 26 april 2013 !!!!!!Följ med på vår nästa Kunskapsresa till Berlin 24 26 april 2013 Att förstå vad som händer i vår värld blir allt mer angeläget i takt med att konkurrensen ökar och nya ekonomier växer fram. Att läsa

Läs mer

LAS VEGAS NÖJENAS STAD

LAS VEGAS NÖJENAS STAD MÄSSRESA LAS VEGAS LAS VEGAS NÖJENAS STAD Las Vegas är den största staden i delstaten Nevada i sydvästra USA. Staden är ett centrum för alla möjliga upplevelser och aktiviteter. Las Vegas är ett av världens

Läs mer

Las Vegas med Fightplay & Ciceron

Las Vegas med Fightplay & Ciceron UFC 116 Las Vegas Las Vegas med Fightplay & Ciceron Las Vegas är en stad som måste upplevas. Ingen stad i världen erbjuder den kombination av nöje, lyx, solsemester och shopping som Vegas. På dagarna kan

Läs mer