Din stad en fristad? Monterprogram C02:32.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Din stad en fristad? Monterprogram C02:32. www.icorn.org"

Transkript

1 Din stad en fristad? Monterprogram C02:32

2 Nordisk fristadsmonter Varmt välkommen till fristadsmontern på Bok & Bibliotek 2012! Med anledning av det nordiska temat har alla Nordens 23 fristäder gått samman för att fira yttrandefriheten och informera om fristadsprogrammet. Precis som de nordiska kulturministrarna uppmanar vi också fler kommuner att bli fristäder för förföljda författare. Vi är stolta över att kunna presentera ett spännande scenprogram med författare och journalister från 15 länder! Varje hel timme under mässans fyra dagar startar ett nytt program, så kom till monter C02:32 och låt dig inspireras av röster från hela världen. Kanske blir din stad nästa fristad för förföljda författare? Monterprogram Torsdag 27 september 11:00 Nadia Norwan (pseudonym) är en ung poet och aktivist från Afghanistan. Hon är ICORNs nuvarande gästförfattare i Stavanger, varifrån hon skriver och kämpar för demokrati och kvinnors rättigheter i hemlandet. Norwan har redan berört många med sina starka framträdanden missa inte henne inviga fristadsscenen! 12:00 Mansur Rajih är en välkänd poet och människorättsaktivist från Jemen. Efter 15 år i fängelse i hemlandet kom han till Stavanger som gästförfattare Sedan dess har han skrivit poesi och bedrivit en kamp i exil för demokrati och mänskliga rättigheter i Jemen, inte minst under den arabiska våren. 13:00 Välkommen till den officiella öppningen av fristadsmontern, som markeras med att Sigtuna genom kommunstyrelsens ordförande Anders Johansson (S) signerar medlemsavtalet med ICORN och blir Sveriges sjätte fristad! Vi bjuds också på en hälsning från Kulturrådets styrelseordförande Kerstin Brunnberg och diktläsning av Mansur Rajih (Jemen/Stavanger).

3 14:00 Thomas Hammarberg har under hela sitt yrkesliv arbetat för att stärka de mänskliga rättigheterna, bland annat som generalsekreterare för Amnesty International, Olof Palmes Internationella Center, och senast som Europarådets kommissionär för mänskliga rättigheter. På fristadsscenen samtalar han med Shahrazad Stockholms Oskar Ekström utifrån boken Retoriken och Verkligheten mänskliga rättigheter i Europa. 15:00 Philo Ikonya är en välkänd författare, journalist och människorättsaktivist från Kenya, sedan 2010 gästförfattare i Oslo. Hon skriver poesi, romaner och kämpar inte minst som styrelsemedlem i PEN International för yttrandefrihet och kvinnors rättigheter. På fristadsscenen berättar Ikonya om sin kamp och läser ur sin senaste roman Kenya will you marry me? 16:00 Release-mingel för boken Under samme himmel! (Communicatio Forlag). På initiativ av Norsk PEN utkommer nu en antologi med texter av norska fristadsförfattare, bland andra Philo Ikonya, Chenjerai Hove, Asieh Amini och Easterine Kire. Möt flera av författarna, bokens redaktörer och Norsk PEN, och var med och fira boken på fristadsmonterns första mingelfest! 17:30 Fristadshandboken lanseras! Kulturrådet har varit och är en viktig aktör i utvecklingen av fristadsnätverket i Sverige. Missa inte lanseringen av deras nya handbok för kommuner som vill bli fristäder för förföljda författare. OBS! I Kulturrådets monter C03:02. Fredag 28 september 10:00 Easterine Kire var den första gästförfattaren i ICORNs nordligaste fristad, Tromsø. Hon är en välrenommerad poet, romanförfattare och människorättskämpe från Nagaland, Indien. Kire har arbetat mycket med samiska musiker och kommer till fristadsscenen direkt från en jazzpoesi-performance i den nya fristaden Växjö. 11:00 Dissidentbloggen publicerar de texter som makthavare vill sudda ut heter det på bloggens hemsida Elnaz Baghlanian från Svenska PEN berättar om projektet och hur Dissidentbloggen kan bli en unik global plattform för förföljda författare över hela världen. 12:00 Haile Bizen är poet, journalist och kritiker från Eritrea. Han var också ordförande i juryn för ett eritrianskt litteraturpris när han tvingades lämna sitt hemland till följd av systematisk förföljelse. På fristadsscenen samtalar Bizen med ICORNs programchef Elisabeth Dyvik.

4 13:00 Fritt ord kräver fria förlag är yttrandefriheten hotad? Det fria ordet är ömtåligt och hotas inte bara av censur och repression, det är också i praktiken beroende av ekonomiska villkor. Under detta seminarium diskuteras yttrandefrihetens situation och aktuella tendenser som hotar att inskränka den. Möt Cecilia Wikström (FP), Niclas Lundberg och Per Strömbäck mfl. 14:00 Gilles Dossou Gouin är poet och författare från Benin. Han har utgett flera diktsamlingar och romaner sedan han kom till Molde som ICORNs gästförfattare Dossou Gouin är med i den nya norska fristadsantologin Under samme himmel; här möter du honom i samtal med fristadsförfattaren Noufel Bouzeboudja (Fanø/Algeriet). 15:00 Abdul Arts (pseudonym) är serietecknare från Somalia. Han levde i exil i Egypten innan han kom till fristaden Skien i december Hans serier, som ofta behandlar politiska och sociala förhållanden som t ex islamsk extremism, somaliska pirater, korruption och AIDS, har publicerats i en rad somaliska medier och on-line. 16:00 Parvin Ardalan är journalist och aktivist från Iran. Hon var Malmös första fristadsförfattare och är fortfarande bosatt i Sverige. På fristadsscenen samtalar hon med sin förläggare Kristian Carlsson från Smockadoll förlag om situationen i dagens Iran och om pacifistisk aktivism som strävar efter att förändra villkoren för kvinnor. 17:00 Hur startar man och driver en fristad? Uppsala var den tredje svenska staden som blev medlem i det internationella fristadsnätverket ICORN. Annika Strömberg, som ansvarar för fristadsprogrammet i Uppsala och har varit med sedan starten, ger tips om hur din kommun blir fristad och vad som krävs för att man ska lyckas i arbetet. 18:00 Bibliotek Plattan i Kulturhuset Stockholm bjuder på drinkmingel och ett rekordkort skrik-quiz med mässtema! Vi struntar i att informera om vårt tokintressanta forskningsprojekt Välkommen till Orden och vi snackar inte heller om Smittsam?-konferensen om nyskapande förmedling, den 9 oktober på Kulturhuset. Men det är klart. Om ni är väldigt nyfikna så är vi ju där och minglar.

5 Lördag 29 september 11:00 Chenjerai Hove är prisbelönt poet, författare och dramatiker från Zimbabwe. Hans böcker har översatts till en rad språk, bland annat svenska. Hove är bosatt i Stavanger där han tidigare var ICORNs gästförfattare. På fristadsscenen läser han helt nya dikter och berättar om sitt liv. 12:00 Anisur Rahman är författare och journalist, född i Bangladesh Under flera år var han utsatt för trakasserier på grund av sitt skrivande, och 2009 blev han inbjuden till Uppsala som fristadsförfattare. Rahman skriver på både bengali och engelska; Sex årstider (Smockadoll förlag) är hans första diktsamling på svenska. På fristadsscenen samtalar han med sin förläggare Kristian Carlsson. 13:00 Ola Larsmo är ordförande i Svenska PEN och en stark och oförtröttlig röst i debatter om litteratur och yttrandefrihet i och utanför Sverige. Han har gett ut flera romaner och är kritiker i bland annat DN. Larsmo och Svenska PEN har spelat en viktig roll för utvecklingen av fristadsprogrammet i Sverige. Nu har han ordet på fristadsscenen. 14:00 Asieh Amini är poet, journalist och kvinnorättsaktivist från Iran. Hon är en av landets mest framträdande kritiker av dödstraffet, speciellt stening och ungdomsavrättningar. Hon kom till Trondheim som gästförfattare 2010, och året därpå mottog hon Human Rights Watch s Hellman Hammett Award. 15:00 Björn Hedlund är författare och aktivist från Sverige. Hans bok Fortets murar (Atlas) utkom 2012 i samband med arrangemanget Tribunal 12 på Kulturhuset i Stockholm, och handlar om Europas gränsapparat, om hur vakter, militär, polis och byråkrater patrullerar Europas gränser, låser in migranter och verkställer deportationer. Hedlund samtalar med journalisten Daniel Suhonen från magasinet Tiden. 16:00 Sjón är en av Nordens mest kända och respekterade författare tilldelades han Nordiska Rådets litteraturpris för romanen Skugga-Baldur och som ordförande för Isländska PEN spelade han en viktig roll när Reykjavik blev medlem i ICORN På fristadsscenen läser Sjón nya texter och berättar om fristaden Reykjavik. 17:00 Omid Mahmoudi från Afghanistan är 17 år. För snart två år sedan kom han till Sverige som ensam flykting, efter att ha rest utan packning och smugglats genom ett dussin länder. Nu ger Smockadoll förlag ut hans berättelse om vad som hände hans familj under talibanerna, om livet i Afghanistan och flykten därifrån. Mahmoudi samtalar med sin förläggare Kristian Carlsson.

6 Söndag 30 september 11:00 Alex Tor är rysk journalist med särskild inriktning mot mänskliga rättigheter. Hans arbete har gjort att han och hans familj har utsatts för hot, och i augusti 2012 blev han Odenses första gästförfattare. På fristadsscenen berättar Tor om sina erfarenheter och om hur han kommer att fortsätta arbeta med mänskliga rättigheter i Danmark. 12:00 Faraj Bayrakdar är poet från Syrien, född På grund av sina åsikter sattes han utan rättegång 1987 i syriskt fängelse, där han dagligen utsattes för tortyr i nästan 14 år kom han som fristadsförfattare till Stockholm, där han fortfarande bor. Idag spelar Bayrakdar en viktig roll i den syriska motståndsrörelsen i exil och i intervjun med journalisten Hanin Shakrah ger han en unik lägesrapport om situationen i hemlandet. 13:00 Noufel Bouzeboudja är författare och journalist från Algeriet kom han till Fanø i Danmark som stadens första fristadsförfattare. Bouzeboudja samarbetar med en rad organisationer och grupper i Europa och framträder gärna kollektivt på scen. Han är en aktiv samhällsdebattör och är utgiven på kabyliska, franska och engelska. Till fristadsscenen kommer han med sin nya bok Fra Galgens Top. 14:00 Mazen Maarouf är författare och journalist från Palestina. Han har gett ut tre diktsamlingar och nästa år kommer hans första roman. Han bjuds regelbundet in till internationella poesifestivaler och hans dikter har översatts till engelska, franska, svenska, maltesiska, kinesiska och isländska. Maarouf är Reykjaviks första fristadsförfattare. 15:00 Poesin spränger gränser! Vi firar poesins skönhet och kraft i fristadsmonterns avslutande program. Fristadsmontern är producerad av fristadsnätverket ICORN i samarbete med projektet Shahrazad, Kulturförvaltningen i Stockholm och Statens kulturråd, med stöd av Nordiska Ministerrådet, Kulturkontakt Nord, Nordisk kulturfond och EU-kommissionens kulturprogram.

en litteraturturné i Skandinavien

en litteraturturné i Skandinavien PRESENTERAR: en litteraturturné i Skandinavien Över fyrtio deltagande författare. Upp till fjorton möten mellan arabiska och svenska, norska och danska författare, i sju städer runt om i Skandinavien.

Läs mer

PRESSFRIHET I VÄRLDEN

PRESSFRIHET I VÄRLDEN PRESSFRIHET I VÄRLDEN Var och en har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet att utan ingripande hysa åsikter samt söka, ta emot och sprida information och idéer med hjälp

Läs mer

LITTERATURFESTIVAL PROGRAMBLAD 2014 23-24/8 SIGTUNA

LITTERATURFESTIVAL PROGRAMBLAD 2014 23-24/8 SIGTUNA Moni Nilsson Sara Lövestam Foto: Mia Carlsson Owe Wikström Foto: Mia Carlsson Zinat Pirzadeh Foto: Peter Knutsson Christoffer Carlsson Erlend Loe Ewa Fröling Foto: Anna-Lena Ahlström Stina Wirsén Foto:

Läs mer

Jag drivs av lusten. Kampen för jordens vatten. Smide med uråldrig teknik. Exklusivt. 6 sidor special. frågor till ida östensson

Jag drivs av lusten. Kampen för jordens vatten. Smide med uråldrig teknik. Exklusivt. 6 sidor special. frågor till ida östensson Nr 7 November 2013 Årg 46 30 kr Smide med uråldrig teknik Studieförbundet Vuxenskolans tidning Exklusivt reportage Kampen för jordens vatten 6 sidor special Exilförfattare får fristad i Sverige De gör

Läs mer

Så minns vi birgitta SID. 7

Så minns vi birgitta SID. 7 gunnar ardelius:»rasket på andra sidan stängslet är alltid för många, för lata, banala, kvinnliga, unga och babbligt tramsiga.«sid. 4 nasrin madani:»att vara gästförfattare är att försöka fördubbla sig

Läs mer

En motståndsrörelse på mitt skrivbord

En motståndsrörelse på mitt skrivbord En motståndsrörelse på mitt skrivbord I april 2013 reste sex svenska poeter till Teheran för att möta sex iranska poeter, samtliga kvinnor ur en yngre generation. Tillsammans skulle de, trots brist på

Läs mer

Program. En mötesplats för all världens frågor. 25 28 september 2014 på Bok & Bibliotek H-hallen, plan 2

Program. En mötesplats för all världens frågor. 25 28 september 2014 på Bok & Bibliotek H-hallen, plan 2 En mötesplats för all världens frågor 25 28 september 2014 på Bok & Bibliotek H-hallen, plan 2 Program 55 utställande organisationer och 170 seminarier med intressanta föreläsare och debattörer. Missa

Läs mer

INSATS AUGUSTI 2014 3 AKTIVISTSEMINARIET 4 TORTYRKAMPANJEN 6 DÖDSSTRAFFSAKTION

INSATS AUGUSTI 2014 3 AKTIVISTSEMINARIET 4 TORTYRKAMPANJEN 6 DÖDSSTRAFFSAKTION INSATS AUGUSTI 2014 #8 Salvadorianska aktivister demonstrerar utanför Högsta Domstollen i San Salvador för Beatriz rätt till laglig abort. 2 REKRYTERINGSMÖTEN Under perioden 22 september-5 oktober uppmanar

Läs mer

Insats JUNI 2014. 3 Aktivistportal Nu finns en ny sida för alla aktiva inom Amnesty där ni hittar allt ni kan behöva för er verksamhet,

Insats JUNI 2014. 3 Aktivistportal Nu finns en ny sida för alla aktiva inom Amnesty där ni hittar allt ni kan behöva för er verksamhet, Insats JUNI 2014 #6 Pridefestival i Jönköping den 17 maj. Foto: Lena Clarin 3 Aktivistportal Nu finns en ny sida för alla aktiva inom Amnesty där ni hittar allt ni kan behöva för er verksamhet, som kampanjinformation,

Läs mer

KERSTIN EKMAN Lördag 15/3, 14.00, Idun. TORGNY LINDGREN Lördag 15/3, 16.00, Idun SOFI OKSANEN [F]

KERSTIN EKMAN Lördag 15/3, 14.00, Idun. TORGNY LINDGREN Lördag 15/3, 16.00, Idun SOFI OKSANEN [F] UMEÅS INTERNATIONELLA LITTERATURFESTIVAL PROGRAM 13 15 MARS På Folkets Hus med omnejd www.littfest.se Foto: Ulla Montan KERSTIN EKMAN Lördag 15/3, 14.00, Idun Foto: Sandra Qvist Foto: Toni Härkönen NAWAL

Läs mer

VAD ÄR RÄTTVISA? - en lektion om mänskliga rättigheter Talarmanus

VAD ÄR RÄTTVISA? - en lektion om mänskliga rättigheter Talarmanus VAD ÄR RÄTTVISA? - en lektion om mänskliga rättigheter Talarmanus Text: Isabelle Sannestedt Mänskliga rättigheter är inget vi får ta för givet. Därför är det viktigt att vi utbildar oss i vilka rättigheter

Läs mer

FLYKTEN SLUTAR HÄR. Ett studiematerial om barn på flykt och om mottagandet i Sverige och EU. UNICEF Sverige 1

FLYKTEN SLUTAR HÄR. Ett studiematerial om barn på flykt och om mottagandet i Sverige och EU. UNICEF Sverige 1 FLYKTEN SLUTAR HÄR Ett studiematerial om barn på flykt och om mottagandet i Sverige och EU UNICEF Sverige 1 Om UNICEF UNICEF, FN:s barnfond, arbetar runt om i världen för att förverkliga FN:s konvention

Läs mer

Övningen syftar till att skaffa kunskap om eventuella följder av en regim som kränker invånarnas mänskliga rättigheter i landet.

Övningen syftar till att skaffa kunskap om eventuella följder av en regim som kränker invånarnas mänskliga rättigheter i landet. Spelet utspelar sig i en mycket trängd och farlig situation. Användaren står öga mot öga med rådande regim och ska ta ställning till ett antal påståenden. Vår förhoppning är att eleverna ska inse betydelsen

Läs mer

Kan berättelser skapa plats för fler?

Kan berättelser skapa plats för fler? Kan berättelser skapa plats för fler? - Inspiration och praktiska tips för att skapa och sprida berättelser vid konferenser och evenemang Denna verktygslåda är framtagen genom arbetet med kursen Glokala

Läs mer

Anders Danielsson svarar på barns frågor

Anders Danielsson svarar på barns frågor 1 2014-03-12 Anders Danielsson svarar på barns frågor I slutet av februari 2014 träffade Migrationsverkets generaldirektör Anders Danielsson BRIS generalsekreterare Kattis Ahlström för att prata om hur

Läs mer

»Europa är mer splittrat än någonsin«sidorna 10 19

»Europa är mer splittrat än någonsin«sidorna 10 19 elisabeth hjorth:»vem ska kunna ta emot litteraturen från den plats där vi står nu?«sid. 13 författarförbundet:»regeringens tvåöresbud oacceptabelt lågt.«sid. 5 #3 2014 tidskrift för sveriges författare

Läs mer

vem arbetar vi egentligen för?

vem arbetar vi egentligen för? skap-nytt nr 1 2013 DIGITAL AGENDA ÖPPNAR GRÄNSER ISABEL FRAMTIDENS MUSIKSKAPARE SPECIAL: LYRIKEN I MUSIKEN MEDLEMSKRÖNIKA LOVE ANTELL MEDLEMSAKTIVITETER OCH NYA MEDLEMMAR ordföranden har ordet vem arbetar

Läs mer

MÄNSKLIGA RÄTTIGHETER I PRAKTIKEN

MÄNSKLIGA RÄTTIGHETER I PRAKTIKEN Intervjuer och rapporten är en del av Integrationsfondens projekt Mänskliga Rättigheter i praktiken Diarienummer: 2012-3011299 MÄNSKLIGA RÄTTIGHETER I PRAKTIKEN 2013-2015 Folkuniversitetet Umeå Folkuniversitetet

Läs mer

Styrelsen har ordet. Göteborgsaktivisten Nr.8 201 2. Innehåll: styrelsen har ordet Distriktet Ungdomsverksamhet Utbildningar Månadens grupp i fokus

Styrelsen har ordet. Göteborgsaktivisten Nr.8 201 2. Innehåll: styrelsen har ordet Distriktet Ungdomsverksamhet Utbildningar Månadens grupp i fokus Göteborgsaktivisten Nr.8 201 2 Innehåll: styrelsen har ordet Distriktet Ungdomsverksamhet Utbildningar Månadens grupp i fokus Nu får vi väl börja säga att det är vinter ändå. Tiden går lika snabbt som

Läs mer

HÖSTEN 2014 FÖRELÄSNINGAR STUDIECIRKLAR FÖR DIG 55+ JÄRFÄLLA / UPPLANDS-BRO SIGTUNA SUNDBYBERG UPPLANDS VÄSBY

HÖSTEN 2014 FÖRELÄSNINGAR STUDIECIRKLAR FÖR DIG 55+ JÄRFÄLLA / UPPLANDS-BRO SIGTUNA SUNDBYBERG UPPLANDS VÄSBY FÖR DIG 55+ JÄRFÄLLA / UPPLANDS-BRO SIGTUNA SUNDBYBERG UPPLANDS VÄSBY HÖSTEN 2014 FÖRELÄSNINGAR STUDIECIRKLAR RESOR, GUIDADE TURER OCH MYCKET MER! WWW.SENIORAKADEMIN.SE NORRA STOR-STOCKHOLM FÖRELÄSNINGAR

Läs mer

3. VÅRA OKÖTTSLIGA LUSTAR 7. LUKINZINE 12. TJEJREJV 15. BÖGMINISTERIET 18. EQUALIZER

3. VÅRA OKÖTTSLIGA LUSTAR 7. LUKINZINE 12. TJEJREJV 15. BÖGMINISTERIET 18. EQUALIZER 1 3. VÅRA OKÖTTSLIGA LUSTAR 7. LUKINZINE 12. TJEJREJV 15. BÖGMINISTERIET 18. EQUALIZER Tidningen GÖR Maj 2014 info@tidningengor.se www.tidningengor.se Tidningen är gjord av: Elias Lanninge www.lanninge.se

Läs mer

Verksamhetsberättelse Föreningen Ordfront 2014

Verksamhetsberättelse Föreningen Ordfront 2014 Föreningsstyrelsens arbete Verksamhetsberättelse Föreningen Ordfront 2014 Ekonomi Styrelsens arbete med att hitta en smidigare organisation för verksamheten fortsatte även under 2014. Målsättningen är

Läs mer

Vem bryr sig? en bok om Sverige

Vem bryr sig? en bok om Sverige Studiehandledning Vem bryr sig? en bok om Sverige Det här är en studiehandledning för dig som vill leda en studiecirkel kring boken Vem bryr sig? av Anna Sjödin och Thomas Hartman. Studiehandledningen

Läs mer

EN TIDNING AV OCH FÖR ELEVER MED SVENSKA SOM ANDRASPRÅK, NUMMER 1, APRIL 2014. Elever berättar om vägen till arbete genom praktik

EN TIDNING AV OCH FÖR ELEVER MED SVENSKA SOM ANDRASPRÅK, NUMMER 1, APRIL 2014. Elever berättar om vägen till arbete genom praktik världen&vi EN TIDNING AV OCH FÖR ELEVER MED SVENSKA SOM ANDRASPRÅK, NUMMER 1, APRIL 2014 Tema: ARBETE MEN HUR? Nu jobbar jag! Elever berättar om vägen till arbete genom praktik Han arbetade 7 dagar i veckan,

Läs mer

Insats APRIL 2014. Under maj uppmärksammar Amnesty frågan om pushbacks inför EU-parlamentsvalet.

Insats APRIL 2014. Under maj uppmärksammar Amnesty frågan om pushbacks inför EU-parlamentsvalet. Insats APRIL 2014 #4 Under maj uppmärksammar Amnesty frågan om pushbacks inför EU-parlamentsvalet. 2 DAN GRUNDIN DÖD Efter en kort tids sjukdom avled Danne Grundin den 13 mars. Han hade då arbetat på sekretariatet

Läs mer

Foto: Cato Lein. Tulsa jansson. Foto: Thron Ullberg. Foto: Idha Lindhag Foto: Knutsson. Ewa Fröling

Foto: Cato Lein. Tulsa jansson. Foto: Thron Ullberg. Foto: Idha Lindhag Foto: Knutsson. Ewa Fröling Marika Griehsel Jonathan Lindström Kristina Ohlsson Foto: Peter Hoelstad Foto: Magnus Aronsson Foto: Cato Lein Henning Mankell Foto: Lina Ikse Foto: David Brohede Tulsa jansson Po Tidholm Anders Roslund

Läs mer

Ledare. Innehåll 18-19 24-25 28-29. Hemsida www.grunden.se. epost tankesmedjan@grunden.se. Telefon 031-707 20 60. Adress Svangatan 4a 416 68 Göteborg

Ledare. Innehåll 18-19 24-25 28-29. Hemsida www.grunden.se. epost tankesmedjan@grunden.se. Telefon 031-707 20 60. Adress Svangatan 4a 416 68 Göteborg 1 Innehåll Ledare Nummer 1/2011 H ej alla medlemmar och vänner! Hoppas att ni alla har det bra. Grunden Tidning jobbar på att förbättra innehållet i tidningen. Debatt artikel Daglig verksamhet... 6-7 Anna

Läs mer

Bästsäljande bibliotekarie Möt Sigtunas Jerker Eriksson

Bästsäljande bibliotekarie Möt Sigtunas Jerker Eriksson 60 SIDOR Vinterläsning exklusivt för SigtunaHems hyresgäster NR 2 2012 Bästsäljande bibliotekarie Möt Sigtunas Jerker Eriksson Sigtunas litteraturfestival drog storpublik Lars Bryntesson (S) blir nytt

Läs mer

BOKENS STAD I MELLÖSA

BOKENS STAD I MELLÖSA BOKENS STAD I MELLÖSA Nummer 39 Februari 2011 MMXI Årgång 11 Fred är temat för årets tioårsjubileum och kan bli honnörsordet och temat på sjätte Sörmländska bokmässan i september. INNEHÅLL Ledare... 3

Läs mer

É Romani Glinda. Sjöromer i Thailand. Den romska spegeln. Pris 47 kronor Nr 2 2007

É Romani Glinda. Sjöromer i Thailand. Den romska spegeln. Pris 47 kronor Nr 2 2007 É Romani Glinda Den romska spegeln Pris 47 kronor Nr 2 2007 Sjöromer i Thailand Redaktören har ordet Östeuropa har snart öppnat alla sina portar mot Västeuropa. Snart är alla med i EU. Vi romer i Sverige

Läs mer