Tångered 2:19 Loftahammar, Västerviks kommun, Kalmar län

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Tångered 2:19 Loftahammar, Västerviks kommun, Kalmar län"

Transkript

1 Samrådshandling Detaljplan för Tångered 2:19 Loftahammar, Västerviks kommun, Kalmar län KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING Enheten för samhällsbyggnad PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING HANDLINGAR Detaljplanen består av plankarta med tillhörande bestämmelser. Till planen hör även: Plan- och genomförandebeskrivning, Behovsbedömning, Fastighetsförteckning,

2 PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Syftet med planen är att ändra användningen av marken från samlingslokal (C) till bostadsändamål (B). I planen ingår även att minska prickmarken (mark som inte får bebyggas) inom området. PLANDATA Lägesbestämning, avgränsning Planområdet är beläget i centrala Loftahammar där Bjursundsvägen utgör huvudgatan till och från orten. Plangränsen omfattar fastigheten Tångered 2:19 samt en intilliggande friyta (norr om fastigheten mot Gåsbäcksvägen) som utgör en del av fastigheten Tångered 2:98. Området avgränsas i nordöst och sydöst av Bjursundsvägen och Gåsbäcksvägen. I nordväst och sydöst avgränsas området av friliggande villor. Areal Planområdets totala yta utgör ca 2070 kvadratmeter, varav 1800 kvadratmeter tillhör fastigheten Tångered 2:19 och 270 kvadratmeter tillhör den intilliggande friytan. Markägoförhållande Fastigheten Tångered 2:19 är av enskilt ägo. Intilliggande friyta på del av fastigheten Tångered 2:98 är kommunal mark. TIDIGARE STÄLLNINGSTAGANDE Översiktsplaner I Västerviks fördjupade tätortsstudie från 1990 anges området som befintligt bostadsområde. Bebyggelseutvecklingen bör ske enligt gällande detaljplaner, vid behov av förändringar inom enstaka fastigheter bör lämpligheten prövas genom ny detaljplan. I nuläget förväntas ingen påverkan ske på andra planer eller program vid en förändrad detaljplan. Arbetet med att ta fram en fördjupad översiktsplan över Loftahammar ska påbörjas inom kort. Detaljplaner Nuvarande detaljplan är från Enligt denna ska fastigheten användas till samlingslokal, C. I nuvarande plan omfattar även friytan 2(9)

3 kvartersmark med ändamålet samlingslokal, C. Intilliggande kvartersmark används för bostadsändamål i form av friliggande villor. Riksintressen och andra förordnanden Gällande detaljplan från Planområdet ligger inom riksintresse för det rörliga friluftslivet enligt 4 kap. 2 MB, samt hushållsbestämmelserna för obruten kust enligt 4 kap. 3 MB. I nära anslutning till planområdet ligger även riksintresse för naturvården enligt 3 kap. 6 MB samt riksintresse för friluftslivet enligt 3 kap. 6 MB. Planområdet ligger även inom mark som omfattas inom ett naturvårdsprogram, där marken klassas som mark med mycket höga naturvärden. Naturvårdsprogrammet täcker stora delar av centrala Loftahammar och sträcker sig norrut. Den nya detaljplanen beräknas inte ge någon negativ inverkan på de riksintressen som ligger i eller i nära anslutning till planen. Inte heller det naturvårdsprogram som ligger inom planområdet beräknas få någon negativ påverkan. Detta kan motiveras genom att området redan räknas som ianspråktagen mark. Den intilliggande friytan som berörs förväntas inte heller påverka riksintressena negativt. Detta eftersom friytan redan idag upplevs som privatiserad av fastigheten Tångered 2:19, den är relativt liten till ytan och bidrar därmed inte till något större friluftslivsintresse och den innehåller inga höga naturvärden. 3(9)

4 Planuppdrag och övriga kommunala beslut Förenligt med 3-5 kap MB Kommunstyrelsen gav kommunledningskontoret i uppdrag att upprätta en detaljplan för fastigheten Tångered 2:19. Planen bedöms vara förenlig med de hushållningsbestämmelser som finns för användning av mark- och vattenområden enligt 3 och 4 kap. Miljöbalken (MB). Enligt 5 kap. MB ska gällande miljökvalitetsnormer iakttas vid planering och planläggning. Miljökvalitetsnormer är ett bindande styrmedel som infördes med Miljöbalken Miljkvalitetsnormer kan innefatta exempelvis föroreningsnivåer och störningsnivåer som inte får understigas eller överskridas. Normerna reglerar att människor och naturen/miljön inte utsätts för påtagliga olägenheter och syftar till att uppfylla de gemensamma kraven inom EU. Planförslaget anses inte bidra till att någon miljökvalitetsnorm överskrids eller försvårar att dessa uppfylls. Miljöbedömning enligt 6 kap. 11 MB. Planförfarande Kommunledningskontoret har upprättat en behovsbedömning enligt MB 6 kap 11 för aktuell detaljplan, , och där bedömt att detaljplanen inte kan antas medföra en betydande miljöpåverkan. En miljökonsekvensbeskrivning behöver därmed inte upprättas. Processen för en detaljplan regleras i plan- och bygglagen (PBL). Denna detaljplan handläggs med enkelt planförfarande eftersom detaljplaneförslaget är förenligt med översiktsplanen, antas sakna stort allmänt intresse och inte kan antas medföra en betydande miljöpåverkan. Planarbetet delas in i två skeden, samråd och antagande. Under det första skedet har berörda boende, sakägare och remissinstanser möjlighet att komma in med synpunkter. Därefter kan planen antas av kommunstyrelsen på delegation av kommunfullmäktige. Om ingen överklagar den antagna planen vinner den laga kraft tre veckor efter att antagandebeslutet anslagits. Bygglov kan sedan beviljas och utbyggnad/genomförande påbörjas. Detta planärende befinner sig just nu i samrådsskedet. Program har inte bedömts nödvändigt. Detaljplanen beräknas kunna antas av kommunstyrelsen under vintern FÖRUTSÄTTNINGAR Mark, vegetation och djurliv NATUR Terrängen i området är plan. Inom och intill planområdet växer enstaka träd och buskar som är planterade längs med tomtgränsen. Större delen av marken består av gräsytor. 4(9)

5 Geotekniska förhållanden Radon Föroreningar Kommuns riktlinjer för lägsta tillåtna grundläggning är 2.5 meter över havet för ny bebyggelse. Hela planområdet är beläget över denna nivå. Inga kända svårigheter finns i markbeläggningen som kan försvåra bebyggelse i området. Planområdet bedöms inte ligga inom de områden som i översiktsplanen från 2000 finns markerade som högriskområden för radon. Inga särskilda åtgärder behöver därmed vidtas mot detta. Det finns inget som tyder på att marken i området skulle innehålla föroreningar. BEFINTLIG BEBYGGELSE Kringliggande bebyggelse Planområdet är beläget i ett befintligt bostadsområde med friliggande villor. Höjden varierar mellan 1-2 våningar. Enligt befintlig detaljplan är bebyggelsen öster om Bjursundsvägen, i direkt angränsande till planområdet, tillåten upp till en våning. Bebyggelsen på den västra sidan av Bjursundsvägen, tvärs över vägen i förhållande till planområdet, är bebyggelsen tillåten upp till två våningar. I verkligheten är denna utformning inte lika strikt som i planen, mest förekommande är 1 ½ planshus. En bit söderut längs med Bjursundsvägen är bebyggelsen högre (både öster och väster om Bjursundsvägen) och omfattar till stor del tvåvåningshus med större byggnadsarea. Bebyggelsen i direkt anslutning till planen utgörs till stor del av träfasader, både huvudbyggnaderna och komplementbyggnaderna. I övrigt är fasadmaterialen i kvarteret blandade. I kvarteret varierar även takvinklar och byggnadshöjden/nockhöjden. Huvudbyggnaden inom planområdet Komplementbyggnad inom planområdet Befintliga utemiljöer Huvudbyggnaden inom planområdet omfattas idag av en byggnadsarea på omkring 250m² och två våningar. Fasaden utgörs av eternitplattor. Byggnaden är ett före detta missionshus som mist sin aktiva funktion och behöver en ny användning. I förhållande till den närliggande bebyggelsen kan huvudbyggnaden inom planområdet uppfattas som något dominerande i storleken. Byggnaden passar dock in i kvarteret tack vare att bebyggelsen söderut längs med Bjursundsvägen utgörs av något större byggnader. Byggnaden bör dock inte göras mer dominant i förhållande till den närliggande bebyggelsen. Inom planområdet ligger en komplementbyggnad omfattande ca 8 m². Fasaden utgörs av trä och byggnaden är en våning. Planområdet består till största delen av tomtmark. Friytan intill utgörs av en öppen gräsyta. Då fastigheten Tångered 2:19 inte satt upp några buskar eller staket mot den intilliggande friytan (eller liknande som markerar tomtmarken från friytan) ser markremsan ur ett visuellt perspektiv ut att tillhöra tomtmarken. Friytan upplevs i den bemärkelsen inte som tillgänglig att beträda för andra än de som bor på fastigheten Tångered 2:19. 5(9)

6 Fornlämningar och andra kulturvärden KULTURHISTORISKA VÄRDEN Inom planområdet finns inga fornlämningar eller kulturhistoriska värden. FÖRSLAG OCH KONSEKVENSER Planbestämmelser B II Byggnadshöjd e 1 20 e 2 p 1 Prickmark Stadsbild och riksintressen Tillgänglighet Brandskydd Service och kollektivtrafik Planförslaget medger en ändring av markanvändningen från samlingslokal (C) till användning för bostadsändamål (B). Inom planområdet tillåts två våningar för huvudbyggnaden. Komplementbyggnader får enbart uppföras i en våning. Anledningen till detta är att komplementbyggnader får placeras närmare tomtgräns än huvudbyggnad, vilket kan orsaka störningar för grannarna om byggnaden blir för hög. Byggnadshöjden regleras till maximalt 7.5 meter, vilket är detsamma som i nuvarande plan. Största tillåtna byggnadsarea är 20 procent av fastighetsarean. Med byggnadsarea menas den totala yta som bebyggelsen tar upp över markplanet. Vid avstyckning av fastigheten gäller att den minska tomtstorlek blir minst 800 m 2. Huvudbyggnaden ska placeras minst 4.5 meter från tomtgränsen. Komplementbyggnader ska placeras minst 2 meter från tomtgränsen. Bestämmelsen prickad mark innebär att byggnader inte får uppföras inom egenskapsgränsen. Planen anger 6 meter prickmark mot Bjursundsvägen och Gåsbäcksvägen, detta för att bevara förgårdsmarken och inte skymma trafiken i korsningen. På prickmark är det tillåtet att anlägga bil- och cykelparkeringar. Planändringen förväntas inte ge upphov till någon större förändring av stadsbilden. Riksintressena för friluftslivet och naturvården förväntas inte heller att påverkas nämnvärt av planändringarna. En förutsättning är att detaljplanen och dess innehåll, såväl samtliga bebyggda ytor som utomhusmiljöer, anpassas för att uppfylla gällande lagar och regler rörande tillgänglighet (Boverkets Byggregler BBR), och att eventuella åtgärder för att uppfylla tillgänglighetskraven i första hand sker på den egna fastigheten. Byggnader ska uppföras så att framkomligheten för räddningstjänstens fordon garanteras och så att utrustning för livräddning och/eller brandsläckning inte behöver bäras längre än 50 meter. Området ska även uppfylla kraven på brandvatten. Planområdet ligger centralt i Loftahammar som tillhandahåller diverse serviceutbud, bland annat en krog och restaurang, pizzeria, bensinmack, matbutik, turistinformation, bibliotek och en golfklubb. I Loftahammar 6(9)

7 finns även utbildning i form av förskola och grundskola till årskurs sex. Kollektivtrafiken till och från området är något begränsad, normalt går en busstur på förmiddagen och en till två turer på eftermiddagen till/från Västervik centrum. Ingen kollektivtrafik är tillgänglig på helgen. Närmsta hållplats ligger inom 100 meter från planområdet. Biltrafik, gång- och cykeltrafik Störningsskydd Planområdet ligger intill Bjursundsvägen som är huvudgatan till och från Loftahammar. Gästparkering finns tillgänglig strax norr om planområdet och privat parkering sker på egen tomtgräns. Längs med Bjursundsvägen finns trottoar på bägge sidor för gångtrafikanter, däremot finns inget särskilt vägnät för cykeltrafik. Planen medför inga störningsmoment för närområdet och inga särskilda störningsskydd behöver vidtas. Vatten, dagvatten och avlopp El, tele och värme Avfall TEKNISK FÖRSÖRJNING Området ligger inom kommunens verksamhetsområde för vatten och avlopp. Bebyggelsen inom fastigheten ska nyttja det kommunala VAnätet. Vatten, avlopp och hantering av dagvatten utformas i samarbete med Västervik Miljö & Energi. Dagvatten bör i första hand hanteras naturligt inom tomtgränsen. El, tele och värme ska utformas i samarbete med Västervik Miljö & Energi. Planområdet omfattas av det kommunala renhållningssystemet. Hantering av hushållsavfall sker intill fastigheten med tillgänglig hämtning från Bjursundsvägen. Avfallsutrymmen ska utformas och dimensioneras så att de möjliggör sortering och återvinning av avfall. För småhus får lösa avfallsbehållare användas. Var ett avfallsutrymme ska placeras måste noga övervägas. Närhet till bostäderna, trafiksäkerhet, barnsäkerhet och arbetsmiljö är faktorer som styr och påverkar placeringen. Annat avfall så som grovavfall, farligt avfall, trädgårdsavfall, byggavfall, metallskrot etc hänvisas till Loftahammars återvinningcentral som drivs av Västervik miljö & energi AB. 7(9)

8 PLANENS GENOMFÖRANDE ORGANISATORISKA FRÅGOR Planekonomi Exploateringsavtal Ansvarsfördelning Ett plankostnadsavtal har tecknats mellan kommunen och fastighetsägaren om upprättande av detaljplan. Någon planavgift i samband med framtida bygganmälan tas därför inte ut för tillkommande bebyggelse. Exploateringsavtal behöver inte upprättas mellan kommunen och exploatören eftersom det inte finns några kommunala intressen att beakta inom planområdet. Fastighetsägaren ansvarar för samtliga anläggningar och utredningar inom kvartersmark. Fastighetsägaren ansvarar för att dagvatten i möjligaste mån hanteras inom fastighetsgränsen. Fastighetsägaren utför och bekostar värme, el och vattenledningar inom fastighetsgränsen. Arbetet sker i samråd med Västerviks Miljö och Energi AB. Västervik Miljö & Energi AB är ansvarig för vatten- och avloppsledningar fram till angiven förbindelsepunkt. Västervik Miljö & Energi AB ansvarar även för områdets sophantering. FASTIGHETSRÄTTSLIGA FRÅGOR Fastigheten Loftahammar 2:19 är belägen helt inom planområdet. Prickmarken inom fastigheten minskar och byggnad får därmed uppföras närmare tomtgräns gentemot tidigare plan. Dock får bebyggelse inte uppföras närmare än 4.5 meter från tomtgräns mot angränsande fastigheter och inte närmare väg än 6 meter. Byggrätten med att en femtedel av tomten får bebyggas behålls från tidigare plan. Även högsta byggnadshöjd behålls från tidigare plan. Huvudbyggnad är idag 2 våningar och planförslaget innebär ingen ändring av detta. Planen möjliggör att den intilliggande friytan, del av fastigheten Tångered 2:98, kan styckas av och sammanföras med fastigheten Tångered 2:19. Detta möjliggörs eftersom att friytan också inkluderas i planen och ändrar sin beteckning till bostadsändmål. Vid en ny fastighetsreglering kan byggrätten därmed öka för fastigheten Tångered 2:19. En eventuell fastighetsreglering bekostas av fastighetsägaren för Tångered 2:19 EKONOMISKA FRÅGOR Exploatören bekostar samtliga anläggningar och utredningar inom planområdet. 8(9)

9 Genomförandetid Huvudmannaskap ADMINISTRATIVA FRÅGOR Genomförandetiden är femton (15) år från det att planen vinner laga kraft. Inom planområdet finns ingen allmän platsmark. MEDVERKANDE TJÄNSTEMÄN Enheten för Samhällsbyggnad Planhandlingarna har upprättats av planarkitekt Filippa Olsson på Enheten för samhällsbyggnad, Västerviks kommun. Filippa Olsson Planarkitekt 9(9)

Tångered 2:19 Loftahammar, Västerviks kommun, Kalmar län

Tångered 2:19 Loftahammar, Västerviks kommun, Kalmar län Antagande ANTAGANDE SK 2014-01-27 LAGA KRAFT 2014-02-19 Detaljplan för Tångered 2:19 Loftahammar, Västerviks kommun, Kalmar län KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING Enheten för samhällsbyggnad 2014-01-15 PLAN-

Läs mer

Detaljplan för Rörvik 3:8 i Rörviks fritidshusområde, öster om Läppe, Vingåkers kommun, Södermanlands län. PLANBESKRIVNING

Detaljplan för Rörvik 3:8 i Rörviks fritidshusområde, öster om Läppe, Vingåkers kommun, Södermanlands län. PLANBESKRIVNING Datum 2013-04-29 Dnr 233/2012 1 (6) Detaljplan för Rörvik 3:8 i Rörviks fritidshusområde, öster om Läppe, Vingåkers kommun, Södermanlands län. PLANBESKRIVNING Samrådshandling Handlingar Plankarta med bestämmelser

Läs mer

PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Ny detaljplan för område norr om Storgatan, del av kvarteret Elefanten 1, Bjuvs kommun Dnr 2013.0127 Postadress Besöksadress Telefon Telefax Postgiro Bankgiro E-post Org.nr

Läs mer

ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR

ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR DNR 2013/224 Gällande detaljplan. ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR Del av (laga kraft 2009-09-03) TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNINGEN ANTAGANDE ENKELT PLANFÖRFARANDE 2013-11-26 Laga kraft 2014-02-18, antagen av kommunstyrelsen

Läs mer

Morängsvägen Nusnäs, Mora kommun, Dalarnas län. T i l l ä g g t i l l P L A N B E S K R I V N I N G. Handlingar. Ändring, del av detaljplan Dp 206 vid

Morängsvägen Nusnäs, Mora kommun, Dalarnas län. T i l l ä g g t i l l P L A N B E S K R I V N I N G. Handlingar. Ändring, del av detaljplan Dp 206 vid Underrättelsehandling Dnr: BN 2013/8 215 Ändring, del av detaljplan Dp 206 vid Morängsvägen Nusnäs, Mora kommun, Dalarnas län T i l l ä g g t i l l P L A N B E S K R I V N I N G oktober 2013 Handlingar

Läs mer

266 Genomförandetiden gäller bara ändringen. Genomförandetiden är 2013-03-22 2018-03-21

266 Genomförandetiden gäller bara ändringen. Genomförandetiden är 2013-03-22 2018-03-21 266 Genomförandetiden gäller bara ändringen. Genomförandetiden är 2013-03-22 2018-03-21 Tillägg till PLANBESKRIVNING Tillhörande ändring genom tillägg av detaljplanen för Ludvika gård m.m. i Ludvika enkelt

Läs mer

ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN STENSJÖ 1:95. Sotenäs kommun. Västra Götalands län

ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN STENSJÖ 1:95. Sotenäs kommun. Västra Götalands län Daterad: 2014-02-26 Dnr 2010/1113 Sida 1(8) ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN STENSJÖ 1:95 Västra Götalands län Översiktskarta, planområdet är markerat med streckad röd linje Denna handling innehåller:

Läs mer

Gotlands kommun 2004-02-25

Gotlands kommun 2004-02-25 BOTVIDE LEKARVE STORA VARBOS SMISS Björkhaga Campingplats Badplats LILLA VARBOS Dnr 22021-21 BN 2003-08-27 samråd BN 2004-03-10 utställn. Detaljplan för SANDA LEKARVE 1:15 M FL Gotlands kommun 2004-02-25

Läs mer

Samhällsbygnadskontoret 312 80 Laholm 0430-150 00

Samhällsbygnadskontoret 312 80 Laholm 0430-150 00 Samhällsbygnadskontoret 312 80 Laholm 0430-150 00 miljo.byggnadsnamnden@laholm.se www.laholm.se VAD ÄR EN DETALJPLAN? En detaljplan är ett juridiskt bindande dokument som reglerar vad såväl enskilda som

Läs mer

Malin Danielsson PBN 2013-000678 018-727 47 59. Planbeskrivning för detaljplan 2013-000678 Tillägg till gällande detaljplan för Kåbo 34:12

Malin Danielsson PBN 2013-000678 018-727 47 59. Planbeskrivning för detaljplan 2013-000678 Tillägg till gällande detaljplan för Kåbo 34:12 PLAN- OCH BYGGNADSNÄMNDEN Handläggare Diarienummer Malin Danielsson PBN 2013-000678 018-727 47 59 Planbeskrivning för detaljplan 2013-000678 Tillägg till gällande detaljplan för Kåbo 34:12 Enkelt planförfarande

Läs mer

PLANBESKRIVNING 2016-05-17 SAMRÅDSHANDLING 1 (6) Detaljplan för ABBORREN 10, Eslövs kommun, Skåne län. Planbeskrivning och genomförandebeskrivning

PLANBESKRIVNING 2016-05-17 SAMRÅDSHANDLING 1 (6) Detaljplan för ABBORREN 10, Eslövs kommun, Skåne län. Planbeskrivning och genomförandebeskrivning PLANBESKRIVNING 2016-05-17 SAMRÅDSHANDLING 1 (6) Detaljplan för ABBORREN 10, Eslövs kommun, Skåne län. Planbeskrivning och genomförandebeskrivning PLANBESKRIVNING 2016-05-17 SAMRÅDSHANDLING 2 (6) Planbeskrivning

Läs mer

DEL AV JORDGUBBEN 1. Detaljplan för. Kinna, Marks kommun, Västra Götalands län. Diarienummer BN 2004/0580 214. Upprättad 2005-09-05

DEL AV JORDGUBBEN 1. Detaljplan för. Kinna, Marks kommun, Västra Götalands län. Diarienummer BN 2004/0580 214. Upprättad 2005-09-05 Diarienummer BN 2004/0580 214 Detaljplan för DEL AV JORDGUBBEN 1 Kinna, Marks kommun, Västra Götalands län Upprättad 2005-09-05 LAGA KRAFT 2005-10-21 1 (8) ANTAGNA PLANHANDLINGAR Plankarta med bestämmelser

Läs mer

2014-10-23 Samrådshandling Dnr 2014-0428-201. Denna handling ska läsas tillsammans med detaljplan 2 och 18. 1922 års stadsplan (detaljplan) för Eksjö

2014-10-23 Samrådshandling Dnr 2014-0428-201. Denna handling ska läsas tillsammans med detaljplan 2 och 18. 1922 års stadsplan (detaljplan) för Eksjö 2014-10-23 Samrådshandling Dnr 2014-0428-201 Samrådshandling Denna handling ska läsas tillsammans med detaljplan 2 och 18 Ändring av DP2 FRM-AKT 06-EKS-24 och DP 18 FRM-AKT 06-EKS-133 1922 års stadsplan

Läs mer

SAMRÅDSFÖRSLAG 2008-12-17 UTSTÄLLNINGSFÖRSLAG 2009-06-04 ANTAGANDEHANDLING PLANBESKRIVNING

SAMRÅDSFÖRSLAG 2008-12-17 UTSTÄLLNINGSFÖRSLAG 2009-06-04 ANTAGANDEHANDLING PLANBESKRIVNING SAMRÅDSFÖRSLAG 2008-2-7 UTSTÄLLNINGSFÖRSLAG 2009-06-04 ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för del av fastigheten Oxhalsö :28 i Blidö församling. Dnr 08-094 Ks 08-250 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Till planförslaget

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Innertavle 17:3 inom Tavleliden i Umeå kommun, Västerbottens län

Detaljplan för fastigheten Innertavle 17:3 inom Tavleliden i Umeå kommun, Västerbottens län Planbeskrivning Sida 1 av 5 Diarienummer: BN-2014/01902 Datum: 2014-12-22 Handläggare: Sigrid Segerström för fastigheten Innertavle 17:3 inom Tavleliden i, Västerbottens län HANDLINGAR - Plankarta med

Läs mer

Kartan visar planområdets utbredning med vit streckad linje. Blå linjer är fastighetsgränser, röda linjer är detaljplanegränser.

Kartan visar planområdets utbredning med vit streckad linje. Blå linjer är fastighetsgränser, röda linjer är detaljplanegränser. MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN SBN PL 2011/16.318 Dp 8-A-29 ANTAGANDEHANDLING Plankarta med bestämmelser Plan- och genomförandebeskrivning Kartan visar planområdets utbredning med vit streckad

Läs mer

SAMRÅD GRANSKNING ANTAGANDE LAGA KRAFT. De rödmarkerade linjerna anger planområdesgränserna. PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR

SAMRÅD GRANSKNING ANTAGANDE LAGA KRAFT. De rödmarkerade linjerna anger planområdesgränserna. PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR SAMRÅD GRANSKNING ANTAGANDE LAGA KRAFT De rödmarkerade linjerna anger planområdesgränserna. PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR SVEDJA 6:45, 7:16 MED FLERA SAMT UPPHÄVANDE AV DEL AV DETALJPLAN FÖR KORSKROGEN

Läs mer

Ändring av detaljplan för Del av Centrum, Kv PROVTAGAREN 21 m fl. Kiruna Kommun Norrbottens län ANTAGANDEHANDLING

Ändring av detaljplan för Del av Centrum, Kv PROVTAGAREN 21 m fl. Kiruna Kommun Norrbottens län ANTAGANDEHANDLING Ändring av detaljplan för Del av Centrum, Kv PROVTAGAREN 21 m fl. Miljö- och byggnämnden Upprättad i maj 2010 Reviderad i juli 2010 Kiruna Kommun Norrbottens län ANTAGANDEHANDLING Kv Provtagaren Antagandehandling

Läs mer

Ändring av detaljplan (ÄDP) för del av Stiby 1:107 (kvarnen), Gärsnäs, Simrishamns kommun, Skåne län

Ändring av detaljplan (ÄDP) för del av Stiby 1:107 (kvarnen), Gärsnäs, Simrishamns kommun, Skåne län Dnr 2012/264 Tillägg till detaljplan för Stiby 1:107, Gärsnäs, laga kraft vunnen 2010 03 26 Ändring av detaljplan (ÄDP) för del av Stiby 1:107 (kvarnen), Gärsnäs, Simrishamns kommun, Skåne län Retuscherat

Läs mer

DETALJPLAN för småindustri och båtupplag, gamla SIF-området GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. i Stenungsund 1(5) Samrådshandling 2012-11-06

DETALJPLAN för småindustri och båtupplag, gamla SIF-området GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. i Stenungsund 1(5) Samrådshandling 2012-11-06 1(5) Dnr 0546/07 Samrådshandling 2012-11-06 DETALJPLAN för småindustri och båtupplag, gamla SIF-området i Stenungsund Västra Götalands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ORGANISATORISKA FRÅGOR Allmänt En genomförandebeskrivning

Läs mer

Tillägg till planbeskrivning avseende fastigheten Ryk 2:7

Tillägg till planbeskrivning avseende fastigheten Ryk 2:7 DNR: 2014/KS0061 SAMRÅDSHANDLING, UPPRÄTTAD 2015-04-09 Tillägg till planbeskrivning avseende fastigheten Ryk 2:7 Ändring av detaljplan för del av Förslag till stadsplan för del av Ryk Nedra 2:9 m.fl. i

Läs mer

Detaljplan för Ronneby 25:6 Gamla Vattentornet m fl Ronneby kommun Blekinge län

Detaljplan för Ronneby 25:6 Gamla Vattentornet m fl Ronneby kommun Blekinge län 390 Antagandehandling Ronneby kommun Blekinge län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Planen består av följande handlingar: Plankarta med bestämmelser Genomförandebeskrivning Utlåtande 2 Miljöbedömning PLANENS

Läs mer

Detaljplan Del av Puoltsa 1:5 BOSTÄDER

Detaljplan Del av Puoltsa 1:5 BOSTÄDER Detaljplan Del av Puoltsa 1:5 BOSTÄDER ANTAGANDEHANDLING Miljö- och byggnämnden Kiruna kommun Upprättad i december 2009, reviderad september 2010 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Planens fullständiga handlingar

Läs mer

BESKRIVNING som tillhör detaljplan för område öster om SVÅGERTORPS STATION i Hyllie i Malmö

BESKRIVNING som tillhör detaljplan för område öster om SVÅGERTORPS STATION i Hyllie i Malmö 2011-03-02 Dp 5063 BESKRIVNING som tillhör detaljplan för område öster om SVÅGERTORPS STATION i Hyllie i Malmö HANDLINGAR Planhandlingarna omfattar plankarta med bestämmelser, genomförandebeskrivning,

Läs mer

Genomförandebeskrivning - antagandehandling

Genomförandebeskrivning - antagandehandling KS08.865 Detaljplan för del av fastigheten Hjällsnäs 5:6, Skola i Gråbo, i Lerums kommun samt upphävande av detaljplan S4 Genomförandebeskrivning - antagandehandling SEKTOR SAMHÄLLSBYGGNAD Mark- och projektenheten

Läs mer

BEHOVSBEDÖMNING DETALJPLAN FÖR SIDENSVANSEN 4, DEL AV SIDENSVANSEN 7 OCH DEL AV OSKARSHAMN 3:3

BEHOVSBEDÖMNING DETALJPLAN FÖR SIDENSVANSEN 4, DEL AV SIDENSVANSEN 7 OCH DEL AV OSKARSHAMN 3:3 A 5004 BEHOVSBEDÖMNING Detaljplan för Sidensvansen 4, del av Sidensvansen 7 och del av Oskarshamn 3:3, Kikeboskolan Centralorten, Oskarshamns kommun Upprättad av samhällsbyggnadskontoret april 2014, reviderad

Läs mer

TANUMS KOMMUN. TANUMS - RÖRVIK 1:56 m fl Grebbestad, Tanums kommun SAMRÅDSHANDLING 2009-02-18. Detaljplan för bostäder på del av fastigheten

TANUMS KOMMUN. TANUMS - RÖRVIK 1:56 m fl Grebbestad, Tanums kommun SAMRÅDSHANDLING 2009-02-18. Detaljplan för bostäder på del av fastigheten TANUMS KOMMUN Detaljplan för bostäder på del av fastigheten TANUMS - RÖRVIK 1:56 m fl Grebbestad, Tanums kommun SAMRÅDSHANDLING 2009-02-18 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2 (7) INNEHÅLL Organisatoriska frågor

Läs mer

Enkelt planförfarande PLANHANDLING

Enkelt planförfarande PLANHANDLING Tekniska avdelningen, planeringsenheten 2014-06-19 Ändring av detaljplan genom tillägg för Centrala Voxnabruk, Voxna 25:3 Antagandehandling/Laga kraft Enkelt planförfarande PLANHANDLING Innehållande planbeskrivning,

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Detaljplan för Erikstorp m fl TYFTET Bollebygds Kommun, Västra Götalands län 1: Antagandehandling 2010-01-26 Detaljplan för Erikstorp m fl, TYFTET GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Inledning

Läs mer

1281K-P146. Ändring av detaljplan för Väster 3:32 i Lund, Lunds kommun (Gasverksgatan) ENKELT PLANFÖRFARANDE PÄ 12/2013a SAMRÅDS/GRANSKNINGSHANDLING

1281K-P146. Ändring av detaljplan för Väster 3:32 i Lund, Lunds kommun (Gasverksgatan) ENKELT PLANFÖRFARANDE PÄ 12/2013a SAMRÅDS/GRANSKNINGSHANDLING PÄ 12/2013a Ändring av detaljplan för Väster 3:32 i Lund, Lunds kommun (Gasverksgatan) Upprättad 2014-11-07 Innehåll: Planbeskrivning Plankarta med planbestämmelser och illustration PLANBESKRIVNING 1 (7)

Läs mer

Gång- och cykelväg längs med väg 544 Matfors, Sundsvalls kommun Upprättad av stadsbyggnadskontoret 2015-04-07

Gång- och cykelväg längs med väg 544 Matfors, Sundsvalls kommun Upprättad av stadsbyggnadskontoret 2015-04-07 UDP-# Samråd 10 april 2015-8 maj 2015 Upphävande av del av detaljplanerna MAT-1, MAT-2 och MAT-18 för Gång- och cykelväg längs med väg 544 Matfors, Sundsvalls kommun Upprättad av stadsbyggnadskontoret

Läs mer

DETALJPLAN FÖR NORDÖSTRA DELEN AV HJÄLTEVADS SAMHÄLLE, BÖRSEBO 1:325 M. FL. EKSJÖ KOMMUN

DETALJPLAN FÖR NORDÖSTRA DELEN AV HJÄLTEVADS SAMHÄLLE, BÖRSEBO 1:325 M. FL. EKSJÖ KOMMUN ANTAGANDEHANDLING 2013-06-05 Dnr: 2013-0012-403 PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR NORDÖSTRA DELEN AV HJÄLTEVADS SAMHÄLLE, BÖRSEBO 1:325 M. FL. EKSJÖ KOMMUN ANTAGANDEHANDLING 1(7) PLAN- OCH

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Antagen av KF 25 mars 2014 Laga kraft 23 april 2014

ANTAGANDEHANDLING GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Antagen av KF 25 mars 2014 Laga kraft 23 april 2014 Datum Diarienr 2014-01-28 KS/2011:6 Antagen av KF 25 mars 2014 Laga kraft 23 april 2014 ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för bro över Säveån, Yllegatan - Stationsvägen. Partille 13:7, 11:7 m fl. Partille kommun,

Läs mer

Detaljplan för del av Sannorna 6:1, Lidköpings kommun

Detaljplan för del av Sannorna 6:1, Lidköpings kommun Detaljplan för del av Sannorna 6:1, Lidköpings kommun SAMHÄLLSBYGGNAD PLAN Antagen SBN 2016-03-08 35 Laga kraft 2016-04-06 Detaljplan för del av Sannorna 6:1, Lidköpings kommun Handlingsförteckning Detaljplanen

Läs mer

Riktlinjer avseende uppförande av mur, plank och staket i Höganäs kommun

Riktlinjer avseende uppförande av mur, plank och staket i Höganäs kommun Riktlinjer avseende uppförande av mur, plank och staket i Höganäs kommun 1. Bakgrund Vid beredning av ärenden om bygglov för mur och plank uppkommer ofta frågor rörande bygglovsplikt, utformning, anpassning,

Läs mer

Detaljplan för del av Kviinge 45:1

Detaljplan för del av Kviinge 45:1 Antagen av Kommunstyrelsen 2016-06-01 116 Dnr: KS 2015/00886 Antagandehandling Planbeskrivning Detaljplan för del av Kviinge 45:1 Hantverksgatan & Radhusvägen, Hanaskog, Utskrift från Tekis-GI Östra Göinge

Läs mer

Detaljplan för Knaxeröd 1:60

Detaljplan för Knaxeröd 1:60 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2013-03-12 justerad 2013-09-06 Dnr: 2007.1098-314 MBN Antagen av MBN 2013-10-22 208 Laga kraft 2013-11-22 Detaljplan för Knaxeröd 1:60 Tanums kommun, Västra Götalands län Till detaljplanen

Läs mer

Kompletterande Startpromemoria för planläggning av område vid kv Orkanen och kv Tjockan i stadsdelen Björkhagen (160 studentlägenheter)

Kompletterande Startpromemoria för planläggning av område vid kv Orkanen och kv Tjockan i stadsdelen Björkhagen (160 studentlägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2013-03-22 Handläggare: Inge Almqvist Tfn 08-508 27 382 Till Stadsbyggnadsnämnden Kompletterande Startpromemoria för planläggning av område

Läs mer

Begäran om planbesked för del av fastigheten Erstavik 25:1 i kommundelen Älta

Begäran om planbesked för del av fastigheten Erstavik 25:1 i kommundelen Älta 2014-08-19 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE MSN 2014/39-214 Miljö- och stadsbyggnadsnämnden Begäran om planbesked för del av fastigheten Erstavik 25:1 i kommundelen Älta Förslag till beslut Miljö- och stadsbyggnadsnämnden

Läs mer

nr 0901 Ä2 Innehållsförteckning SAMRÅDSREDOGÖRELSE

nr 0901 Ä2 Innehållsförteckning SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1 (7) Samhällsbyggnadskontoret Handläggare, Telefon John Öster, 08-581 690 37 Planarkitekt Datum 2016-06-14 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Vår beteckning KS 15/0753 Förslag till ändring av detaljplan för del av Kungsängens-Tibble

Läs mer

Utlåtande 1. Hur samrådet har bedrivits. Detaljplan för bostäder på Fursten Norra 3 Liljeholmen Jönköpings kommun

Utlåtande 1. Hur samrådet har bedrivits. Detaljplan för bostäder på Fursten Norra 3 Liljeholmen Jönköpings kommun Granskningshandling 2 2014-06-12 Dnr: 2013:134 Detaljplan för bostäder på Fursten Norra 3 Liljeholmen Jönköpings kommun Utlåtande 1 Hur samrådet har bedrivits Samråd Detaljplanen har utarbetats av stadsbyggnadskontoret

Läs mer

Detaljplan för RAMDALSHÖJDEN, omfattande OXELÖ 8:53, del av OXELÖ 8:20 och BARKEN 2, Oxelösunds kommun

Detaljplan för RAMDALSHÖJDEN, omfattande OXELÖ 8:53, del av OXELÖ 8:20 och BARKEN 2, Oxelösunds kommun Datum Diarienummer 1 (8) PLANBESKRIVNING Detaljplan för RAMDALSHÖJDEN, omfattande OXELÖ 8:53, del av OXELÖ 8:20 och BARKEN 2, Oxelösunds kommun HANDLINGAR: Plankarta i skala 1:1000 med planbestämmelser

Läs mer

Dessutom finns i ärendet följande handlingar: Grundkarta Fastighetsförteckning

Dessutom finns i ärendet följande handlingar: Grundkarta Fastighetsförteckning Planen vann laga kraft den 10 oktober 2003. 1(5) Detaljplan för Milan 1 m.m. (Ravinvägen), Krylbo Avesta kommun, Dalarnas län Upprättad av Miljö- och Stadsbyggnadsförvaltningen 2003-05-20. Dan Ola Norberg

Läs mer

Plan- och genomförandebeskrivning

Plan- och genomförandebeskrivning Plan- och genomförandebeskrivning För detaljplan Länsmannen 11, 15 samt del av Virserum 8:1, Virserum, Hultsfreds kommun, Kalmar län Planbeskrivning Inledning En planbeskrivning skall underlätta förståelsen

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Kryddgården 4:3 och 4:4 Enköpings kommun - standardförfarande HANDLINGAR 1(8)

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Kryddgården 4:3 och 4:4 Enköpings kommun - standardförfarande HANDLINGAR 1(8) SAMRÅDSHANDLING 2016-06-03 Dnr KS2016/105 1(8) Detaljplan för Kryddgården 4:3 och 4:4 Enköpings kommun - standardförfarande Antagen 201X-XX-XX Laga kraft 201X-XX-XX PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Till planen

Läs mer

Väg- och trafikfrågor vid planering för ASTA

Väg- och trafikfrågor vid planering för ASTA Dokument nummer Sida/Sidor 1/3 Väg- och trafikfrågor vid planering för ASTA En anläggning av ASTA kräver en koppling till det allmänna vägnätet. Anläggningen har också en övergripande påverkan på transportsystemet

Läs mer

Miljö- och byggnämndens antagande

Miljö- och byggnämndens antagande 1(5) Detaljplan för DEL AV HOVENÄS 1:5 M FL, HOGENÄS HAMN Sotenäs kommun Västra Götalands län Dnr: 2007-1155 Antagen MBN 2009-02-05 6 Laga kraft 2009-08-31 Upprättad 2008-10-23, justerad 2009-01-13 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Läs mer

Tillägg nr 1 till planbeskrivning 2016-04-29. Ändring av detaljplan för Alingsås, Tillbyggnader vid Skårsvägen 112 m.fl.

Tillägg nr 1 till planbeskrivning 2016-04-29. Ändring av detaljplan för Alingsås, Tillbyggnader vid Skårsvägen 112 m.fl. Samhällsbyggnadskontoret Handläggare: Hans Nerstu, tfn 0322-61 62 58 Dnr 2016.187 211 Samråds-/granskningshandling Ändring av detaljplan för Alingsås, Tillbyggnader vid Skårsvägen 112 m.fl. Tillägg nr

Läs mer

Ändring genom tillägg till stadsplan 123 och stadsplan 186, Solsidan i Saltsjöbaden, Nacka kommun

Ändring genom tillägg till stadsplan 123 och stadsplan 186, Solsidan i Saltsjöbaden, Nacka kommun 1 (9) Planbeskrivning Upprättad mars 2014 MSN 2013/120-214 Tillägg till PLANBESKRIVNING SAMT GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Ändring genom tillägg till stadsplan 123 och stadsplan 186, Solsidan i Saltsjöbaden,

Läs mer

Ändring, genom tillägg, av detaljplan för Tidpunkten 1, Tureberg. SOLLENTUNA KOMMUN Kommunledningskontoret

Ändring, genom tillägg, av detaljplan för Tidpunkten 1, Tureberg. SOLLENTUNA KOMMUN Kommunledningskontoret SOLLENTUNA KOMMUN Kommunledningskontoret mm Ändring, genom tillägg, av detaljplan för Tidpunkten, Tureberg Innehåll Tillägg till Planbeskrivning 3 Syfte 3 Handlingar 3 Planområdet 3 Bakgrund och beslut

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 1 [6] Plannummer: 54-50 Referens Agneta Engver Lindquist DETALJPLAN FÖR Kvarteret Tegelstenen i Slagsta, Botkyrka kommun GENOMFÖRANDEBESKRIVNING LAGA KRAFT 2012-03-30 Botkyrka kommun BOTKYRKA KOMMUN GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Läs mer

NORMALT PLANFÖRFARANDE. Detaljplan för Broby 2:129, Broby backar PLANBESKRIVNING HANDLINGAR

NORMALT PLANFÖRFARANDE. Detaljplan för Broby 2:129, Broby backar PLANBESKRIVNING HANDLINGAR 1 (8) NORMALT PLANFÖRFARANDE Detaljplan för Broby 2:129, Broby backar Håbo kommun, Uppsala län ANTAGANDEHANDLING PLANBESKRIVNING HANDLINGAR PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning

Läs mer

NORMALT PLANFÖRFARANDE

NORMALT PLANFÖRFARANDE 1 (7) NORMALT PLANFÖRFARANDE LAGA KRAFT 2009-03-25 Detaljplan för Harvägen, Eneby 1:122 m. fl. Håbo kommun, Uppsala län ANTAGANDEHANDLING PLANBESKRIVNING HANDLINGAR PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta

Läs mer

DEL AV SLOTTE 46:1 M.FL., F.D. KRAFTLEDNINGSGATAN GENOM SLOTTE

DEL AV SLOTTE 46:1 M.FL., F.D. KRAFTLEDNINGSGATAN GENOM SLOTTE Datum 2011-09-01 Dnr KS 0249/08 Samhällsutvecklingsförvaltningen Plan och bygg SAMRÅD ANTAGANDE LAGA KRAFT DETALJPLAN DEL AV SLOTTE 46:1 M.FL., F.D. KRAFTLEDNINGSGATAN GENOM SLOTTE LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS

Läs mer

Antagandehandling Enkelt planförfarande PLANBESKRIVNING. Förslag till detaljplan för fastigheten FISKETORP 1:28 Fisketorp Hede

Antagandehandling Enkelt planförfarande PLANBESKRIVNING. Förslag till detaljplan för fastigheten FISKETORP 1:28 Fisketorp Hede Antagen av byggnadsnämnden: 2015-05-13 Laga kraft: 2015-06-04 Antagandehandling Enkelt planförfarande PLANBESKRIVNING Förslag till detaljplan för fastigheten FISKETORP 1:28 Fisketorp Hede Munkedals kommun

Läs mer

Högaffeln 7 Västervik, Västerviks kommun, Kalmar län

Högaffeln 7 Västervik, Västerviks kommun, Kalmar län Samrådshandling Detaljplan för Högaffeln 7 Västervik, Västerviks kommun, Kalmar län KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING Enheten för samhällsbyggnad 2016-03-16 PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Detaljplanen består

Läs mer

Antagen av bygg- och miljönämnden 2012-12-12 Laga kraft 2013-01-14

Antagen av bygg- och miljönämnden 2012-12-12 Laga kraft 2013-01-14 Detaljplan för del av Borrsvängen 1 och del av Tostås 2:1 (Hjälmaryds industriområde) Upprättad i augusti 2012 av Plan- och byggavdelningen, Samhällsbyggnadsförvaltningen Dnr 107/12 Planområde Antagen

Läs mer

Ängen 15 i Haganäs bostadsområde i Älmhult, Älmhults kommun, Kronobergs län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR

Ängen 15 i Haganäs bostadsområde i Älmhult, Älmhults kommun, Kronobergs län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Detaljplan för Ängen 15 i Haganäs bostadsområde i Älmhult, Älmhults kommun, Kronobergs län PLANBESKRIVNING Planområdets ungefärliga gräns markerad med rosa linje. HANDLINGAR Plankarta med planbestämmelser

Läs mer

Detaljplan för Ås-Hov 1:13 mfl, Ås, Krokoms kommun

Detaljplan för Ås-Hov 1:13 mfl, Ås, Krokoms kommun SAMRÅDSHANDLING 2015-10-09 Detaljplan för Ås-Hov 1:13 mfl, Ås, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING KROKOM1000, v1.0, 2012-10-09 Samrådshandling Krokoms kommun Postadress 835 80 Krokom Besöksadress Offerdalsvägen

Läs mer

Ansökan om bygglov i efterhand för altan

Ansökan om bygglov i efterhand för altan TJÄNSTESKRIVELSE Tyresö kommun 2012-08-17 Samhällsbyggnadsförvaltningen 1 (5) Dnr: 2010BN0389 Byggnadsnämnden Ansökan om bygglov i efterhand för altan Förslag till beslut Bygglov i efterhand beviljas för

Läs mer

Detaljplan för del av Vildvinet 2 Folkets Hus och del av Oxelö 7:50. Oxelösunds Kommun, Södermanlands Län

Detaljplan för del av Vildvinet 2 Folkets Hus och del av Oxelö 7:50. Oxelösunds Kommun, Södermanlands Län Datum Diarienummer 1 (8) PLANBESKRIVNING Folkets Hus med Järnvägsparken i förgrunden Detaljplan för del av Vildvinet 2 Folkets Hus och del av Oxelö 7:50. Oxelösunds Kommun, Södermanlands Län UPPRÄTTAD

Läs mer

Genomförandebeskrivning

Genomförandebeskrivning Detaljplan för Töllstorp 2:1 m fl (Norra delen av järnvägsområdet) Kalmar den 11 augusti 2007 VATTEN OCH SAMHÄLLSTEKNIK AB Medverkan Planhandlingarna har upprättats av Erik Almquist och Annica Karlsson

Läs mer

PBL om tidsbegränsade bygglov m.m. 2016-03-08

PBL om tidsbegränsade bygglov m.m. 2016-03-08 PBL om tidsbegränsade bygglov m.m. 2016-03-08 Bygglov krävs för Enligt 9 kap. 2 PB krävs det bygglov för 1.nybyggnad, 2.tillbyggnad, och 3.annan ändring av en byggnad än tillbyggnad, om ändringen innebär

Läs mer

Vindbruk Dalsland. Tillägg till översiktsplan för Bengtsfors, Dals-Ed, Färgelanda, Mellerud och Åmål. Förslag till ANTAGANDEHANDLING 2011-08-16

Vindbruk Dalsland. Tillägg till översiktsplan för Bengtsfors, Dals-Ed, Färgelanda, Mellerud och Åmål. Förslag till ANTAGANDEHANDLING 2011-08-16 Förslag till ANTAGANDEHANDLING 2011-08-16 Vindbruk Dalsland Tillägg till översiktsplan för Bengtsfors, Dals-Ed, Färgelanda, Mellerud och Åmål BILAGA 3E, OMRÅDESBESKRIVNINGAR FÖR ÅMÅLS KOMMUN Planhandlingen

Läs mer

Tillämpning av fastighetsindelningsbestämmelser. Jonas Robertsson Lantmäteriet

Tillämpning av fastighetsindelningsbestämmelser. Jonas Robertsson Lantmäteriet Tillämpning av fastighetsindelningsbestämmelser Jonas Robertsson Lantmäteriet Fastighetsindelningsbestämmelser (FIB) Ersätter fastighetsplanen - Enklare Vad kan regleras med FIB? Fastighetsindelning, servitut,

Läs mer

Ändring av detaljplan för fastigheten VIOLEN 19 (område längs Viktoriagatan) Örebro kommun

Ändring av detaljplan för fastigheten VIOLEN 19 (område längs Viktoriagatan) Örebro kommun Planbeskrivning 2013-04-16 Bn 185/2012 Samrådshandling PLANOMRÅDE Ändring av detaljplan för fastigheten VIOLEN 19 (område längs Viktoriagatan) Örebro kommun Samrådstid: 7 maj 2013 4 juni 2013 Enkelt planförfarande

Läs mer

Kollektivtrafikförvaltningen (UL) (bilaga nr. 2) Vår beteckning

Kollektivtrafikförvaltningen (UL) (bilaga nr. 2) Vår beteckning UTLÅTANDE 1(5) Datum Vår beteckning 2016-02-10 KS 2014/36 nr. 190 Kommunstyrelsens förvaltning Plan- och utvecklingsavdelning Domagoj Lovas, Planarkitekt 0171-525 90 domagoj.lovas@habo.se Förslag till

Läs mer

PLANBESKRIVNING. DETALJPLAN FÖR DEL AV BJÖRKFORS 1:64 och DEL AV BJÖRKFORS 1:397. november 2014 ENKELT PLANFÖRFARANDE

PLANBESKRIVNING. DETALJPLAN FÖR DEL AV BJÖRKFORS 1:64 och DEL AV BJÖRKFORS 1:397. november 2014 ENKELT PLANFÖRFARANDE SAMRÅDSHANDLING Dnr:2011.0712 315 PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR DEL AV BJÖRKFORS 1:64 och DEL AV BJÖRKFORS 1:397 november 2014 ENKELT PLANFÖRFARANDE Storumans Kommun Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Götebo 1:5 m.fl Lilla Bråta i Lerums kommun

Detaljplan för fastigheten Götebo 1:5 m.fl Lilla Bråta i Lerums kommun KS06.305 Detaljplan för fastigheten Götebo 1:5 m.fl Lilla Bråta i Lerums kommun Genomförandebeskrivning Antagandehandling 2011-03-18 2 Genomförandebeskrivning En genomförandebeskrivning redovisar de organisatoriska,

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Odense

Bostadsrättsföreningen Odense OMBYGGNADSREGLER FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN ODENSE Nedan regler gäller både medlemmar och hyresgäster Vårt område är detaljplanerat. När området byggdes utfärdades byggnadslov, bland annat för uteplatsens

Läs mer

PLANBESKRIVNING STRUTSEN 4 OCH 5 TINGSRYDS SAMHÄLLE, TINGSRYDS KOMMUN KRONOBERGS LÄN. DETALJPLAN. Sid 1 (4) ANTAGANDEHANDLING

PLANBESKRIVNING STRUTSEN 4 OCH 5 TINGSRYDS SAMHÄLLE, TINGSRYDS KOMMUN KRONOBERGS LÄN. DETALJPLAN. Sid 1 (4) ANTAGANDEHANDLING ANTAGANDEHANDLING Sid 1 (4) STRUTSEN 4 OCH 5 TINGSRYDS SAMHÄLLE, TINGSRYDS KOMMUN KRONOBERGS LÄN. DETALJPLAN PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Till planförslaget hör denna beskrivning och genomförandebeskrivning

Läs mer

Tranås kommun Detaljplan för Kronhjorten 1 och del av Åsvallehult 2:1 i Tranås stad

Tranås kommun Detaljplan för Kronhjorten 1 och del av Åsvallehult 2:1 i Tranås stad Tranås kommun Detaljplan för Kronhjorten 1 och del av Åsvallehult 2:1 i Tranås stad Upprättad i mars 2011 av Plan- och byggavdelningen, Samhällsbyggnadsförvaltningen Dnr 286/2010 Planområde Plan - och

Läs mer

Planområdet är beläget i centrala Hovmantorp, Lessebo kommun och omfattar ca 1800 m 2.

Planområdet är beläget i centrala Hovmantorp, Lessebo kommun och omfattar ca 1800 m 2. Filip Månsson 0708-70 23 33 filip.mansson@lessebo.se 2016-04-06 Dnr: 2015-0472-214 1(9) SAMRÅDSHANDLING Planbesked Beslut Samråd Underrätt else Granskni ng Granskni ngsutlåta nde Antagande Laga kraft Detaljplan

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Jägarparken. del av fastigheten Sandbäcken 3:1 Katrineholms kommun. Dnr Plan.2011.9. tillhörande

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Jägarparken. del av fastigheten Sandbäcken 3:1 Katrineholms kommun. Dnr Plan.2011.9. tillhörande Dnr Plan.2011.9 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för Jägarparken del av fastigheten Sandbäcken 3:1 Katrineholms kommun SAMRÅDSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2013-10-29

Läs mer

Antagen av byggnadsnämnden 2009-06-17 Laga kraft 2009-07-20

Antagen av byggnadsnämnden 2009-06-17 Laga kraft 2009-07-20 Detaljplan för Rockebro 7:137 m.fl, Sommens samhälle, Tranås kommun Dnr 330/2008 Upprättad i april 2009 av Plan- och byggavdelningen, Samhällsbyggnadsförvaltningen Planområde Sjön Sommen Antagen av byggnadsnämnden

Läs mer

SAMRÅDSHANDLING PLANBESKRIVNING 2015-10-05. Detaljplan för KVARTERSINDELNING I TIMMERBYN NORR Malung-Sälens kommun, Dalarnas län

SAMRÅDSHANDLING PLANBESKRIVNING 2015-10-05. Detaljplan för KVARTERSINDELNING I TIMMERBYN NORR Malung-Sälens kommun, Dalarnas län SAMRÅDSHANDLING Detaljplan för KVARTERSINDELNING I TIMMERBYN NORR Malung-Sälens kommun, Dalarnas län HANDLINGAR PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG - Plankarta med planbestämmelser och illustration - Planbeskrivning

Läs mer

Granskning 2016-09-05 till 2016-09-18

Granskning 2016-09-05 till 2016-09-18 Örkelljunga 156:1 E.ons regionstation Örkelljunga kommun, Skåne län Planbeskrivning Foto av den transformatorstation som finns på platsen idag. Granskning 2016-09-05 till 2016-09-18 Skånes Fagerhult Skånes

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Hackan 4 inom Väst på stan i Umeå kommun, Västerbottens län

Detaljplan för fastigheten Hackan 4 inom Väst på stan i Umeå kommun, Västerbottens län Handläggare: 1 (6) Pernilla Olofsson Detaljplan för fastigheten Hackan 4 inom Väst på stan i Umeå kommun, Västerbottens län HANDLINGAR - Plankarta med bestämmelser och illustration - PLANENS SYFTE Preliminärt

Läs mer

Detaljplan för Finska Svan 3, Björkenäs, Kalmar kommun. Planens syfte och huvuddrag

Detaljplan för Finska Svan 3, Björkenäs, Kalmar kommun. Planens syfte och huvuddrag PLANBESKRIVNING 1(5) Avdelning/Handläggare Datum Ärendebeteckning Plan-, bygg- och trafikavdelningen 12 2012-04-16 2011-3568 Thomas Nilausen 0480-45 03 15 Detaljplan för Finska Svan 3, Björkenäs, Kalmar

Läs mer

Ändring och upphävande av detaljplan för Industriområde i Bu

Ändring och upphävande av detaljplan för Industriområde i Bu Ändring och upphävande av detaljplan för Industriområde i Bu Malung-Sälens kommun Dalarna län Upprättad i december 2014 av Bygg-Teknik i Malung AB Instans Datum Beslut om samråd BN 2014-06-25 Beslut om

Läs mer

Västerby 5:60. Planbesked

Västerby 5:60. Planbesked Västerby 5:60 Planbesked Terräng Hällmark Skog 4 kap. Särskilda bestämmelser för hushållning med mark och vatten för vissa områden i landet 1 De områden som anges i 2-8 är, med hänsyn till de natur-

Läs mer

Detaljplan för fastighet BACKSIPPAN 3. Planbeskrivning. Samrådshandling. Dnr BTN15/99. Samt del av Högbrunn 1:13, Högbrunn. Nyköping, Nyköpings kommun

Detaljplan för fastighet BACKSIPPAN 3. Planbeskrivning. Samrådshandling. Dnr BTN15/99. Samt del av Högbrunn 1:13, Högbrunn. Nyköping, Nyköpings kommun Dnr BTN15/99 Detaljplan för fastighet BACKSIPPAN 3 Samt del av Högbrunn 1:13, Högbrunn Nyköping, Nyköpings kommun Planbeskrivning Samrådshandling Upprättad 2016-05-31 Dnr BTN 15/99 2/11 Planhandlingar

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Diarienummer Detaljplan för fastigheten Ängelholm 3:139, Sjukhuset, Centrum, Ängelholms kommun, Skåne län GRANSKNINGSUTLÅTANDE ANTAGANDEHANDLING SAMRÅDET Samrådet om planförslaget redovisas i en samrådsredogörelse

Läs mer

FÖRÄNDRAD PBL 2015-01-01. Diskussionsdag förändrad PBL Söderhamn 2015-01-29

FÖRÄNDRAD PBL 2015-01-01. Diskussionsdag förändrad PBL Söderhamn 2015-01-29 FÖRÄNDRAD PBL 2015-01-01 Diskussionsdag förändrad PBL Söderhamn 2015-01-29 Dagen 09:00 Fika 09:15-09:30 Inledning 09:30-12:00 Information och diskussion kring förändringar i PBL Josef Rundström, LST 12:00-13:00

Läs mer

DETALJPLAN FÖR KYRKLÄGDAN I ÅRE OCH PARKERING

DETALJPLAN FÖR KYRKLÄGDAN I ÅRE OCH PARKERING Dnr: PLAN 2015.20 2016-02-22 DETALJPLAN FÖR KYRKLÄGDAN I ÅRE OCH PARKERING Del av Åre Prästbord 1:73, 1:108, 1:109, 2:1, 3:1, Jämtlands län Plan- och genomförandebeskrivning Samrådshandling - upprättad

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Urberget 2 och 19 inom Ronna i Södertälje. Samhällsbyggnadskontoret. Arkivnummer: 0181K-P1642A Dnr: 2010-01312-214

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Urberget 2 och 19 inom Ronna i Södertälje. Samhällsbyggnadskontoret. Arkivnummer: 0181K-P1642A Dnr: 2010-01312-214 Samhällsbyggnadskontoret PLANBESKRIVNING Detaljplan för Urberget 2 och 19 inom Ronna i Södertälje Arkivnummer: 0181K-P1642A Dnr: 2010-01312-214 Upprättad 2013-05-15 Laga Kraft 2013-07-09 LAGA KRAFTHANDLING

Läs mer

BORGEN 8 Kiruna kommun Norrbottens län

BORGEN 8 Kiruna kommun Norrbottens län Granskningsutlåtande BORGEN 8 Kiruna kommun Norrbottens län s.2 GRANSKNINGSUTLÅTANDE HUR GRANSKNINGEN BEDRIVITS Förslaget till detaljplan för Borgen 8 har varit ute på granskning under tiden 6 november

Läs mer

Brf Stora Mossen 4, villor - Trädgårdspolicy

Brf Stora Mossen 4, villor - Trädgårdspolicy Brf Stora Mossen 4, villor - Trädgårdspolicy Reviderad trädgårdspolicy gällande Bostadsrättsföreningen Stora Mossen 4, villor i Stora Mossens trädgårdsstad. Syftet med denna policy är att ge riktlinjer

Läs mer

Björsjö 42:1, kvarteret Klarinetten (Tranmursskolan)

Björsjö 42:1, kvarteret Klarinetten (Tranmursskolan) PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2010-05-20 Antagandehandling Dnr: 10BMN7 Handläggare: Thobias Nilsson Björsjö 42:1, kvarteret Klarinetten (Tranmursskolan) Detaljplan för bostäder och skola m.m. Gävle

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Tallparksgården, Öregrund Östhammars kommun, Uppsala län. Upprättad 2014-03-11 Reviderad -

PLANBESKRIVNING. Tallparksgården, Öregrund Östhammars kommun, Uppsala län. Upprättad 2014-03-11 Reviderad - Dnr 2011SBN1258 1 (14) Samhällsbyggnadsförvaltningen PLANBESKRIVNING Tallparksgården, Öregrund Östhammars kommun, Uppsala län Upprättad 2014-03-11 Reviderad - Detaljplanen omfattar följande handlingar:

Läs mer

Plan- och genomförandebeskrivning

Plan- och genomförandebeskrivning 1 tillhörande detaljplan för del av Vimmerby 3:3, del av ALV:s stugby SAMRÅDSHANDLING Dnr MOB 2015-32 Planbeskrivning Miljö- och byggnadsförvaltningen 2 Inledning En planbeskrivning skall underlätta förståelsen

Läs mer

Svar på medborgarförslag 2014:14 om att använda fastigheten Gredelby 7:76 till enbart park-, kultur- och fritidsändamål KS-2014/614

Svar på medborgarförslag 2014:14 om att använda fastigheten Gredelby 7:76 till enbart park-, kultur- och fritidsändamål KS-2014/614 Sida 1 av 3 Handläggare Tjänsteskrivelse Diarienummer Sara Frykberg Datum KS-2014/614 2014-11-02 Kommunstyrelsen Svar på medborgarförslag 2014:14 om att använda fastigheten Gredelby 7:76 till enbart park-,

Läs mer

PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Förskolan Kattfoten

PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Förskolan Kattfoten Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen Soon Hammarström, Planarkitekt PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Förskolan Kattfoten Kattfoten 2, 3 och del av Näsby 51:2 samt del av Kumla 3:1264 i Skälsätra.

Läs mer

Hagaström 77:15 mfl, Hagaströmsskolan

Hagaström 77:15 mfl, Hagaströmsskolan PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2012-02-15 Antagandehandling Dnr: 09BMN1037 Handläggare: Thobias Nilsson Hagaström 77:15 mfl, Hagaströmsskolan Detaljplan för skola Gävle kommun, Gävleborgs län SAMHÄLLSBYGGNAD

Läs mer

Införande av boendeparkering i södra Kungsladugård

Införande av boendeparkering i södra Kungsladugård Införande av boendeparkering i södra Kungsladugård Beslut i Trafiknämnden 2007-10-22 187 Nämnden beslöt enligt kontorets förslag 2 Sammanträdesdatum Dnr 1922/07 Handläggare: 2007-10-22 TN 187/07 Hans Magnusson

Läs mer

Mörbylånga kommun GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ORGANISATORISKA FRÅGOR

Mörbylånga kommun GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ORGANISATORISKA FRÅGOR GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ORGANISATORISKA FRÅGOR Tidplan och genomförandetid Detaljplanen tas fram enligt plan- och bygglagens regler för normalt planförfarande PBL 5 kap. 20 (1987:10). Ett första samråd

Läs mer

Sicklaön 37:41, Nacka kommun Ansökan om strandskyddsdispens för ombyggnad av svarta ladan vid Finnboda hamn till sommarrestaurang med uteplatser

Sicklaön 37:41, Nacka kommun Ansökan om strandskyddsdispens för ombyggnad av svarta ladan vid Finnboda hamn till sommarrestaurang med uteplatser TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) 2016-02-17 M 2016-000049 Miljö- och stadsbyggnadsnämnden Sicklaön 37:41, Nacka kommun Ansökan om strandskyddsdispens för ombyggnad av svarta ladan vid Finnboda hamn till sommarrestaurang

Läs mer

FÖR ÖJE 2:28 M. FL. VILLATOMTER VID VALLMOVÄGEN I JÄRVSÖ. Järvzoo. Flygbild över Järvsö, planområdet vid Vallmovägen är markerat med en cirkel.

FÖR ÖJE 2:28 M. FL. VILLATOMTER VID VALLMOVÄGEN I JÄRVSÖ. Järvzoo. Flygbild över Järvsö, planområdet vid Vallmovägen är markerat med en cirkel. Datum Dnr: 2011-01-28 KS 25/11 Samhällsutvecklingsförvaltningen SAMRÅD ANTAGANDE LAGA KRAFT DETALJPLAN FÖR ÖJE 2:28 M. FL. VILLATOMTER VID VALLMOVÄGEN I JÄRVSÖ LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN PLANBESKRIVNING

Läs mer

FÖRUTSÄTTNINGAR. Kommunala ställningstaganden. Natur och kultur

FÖRUTSÄTTNINGAR. Kommunala ställningstaganden. Natur och kultur Stadsbyggnadsnämnden Datum Diarienummer Aktnummer 1 (8) Stadsbyggnadsförvaltningen 2014-05-28 SBN/2011:233 1.21 Planavdelningen Inga Krekola, 016-710 11 19 Antagandehandling Detaljplan för Mesta 3:3 Borsökna

Läs mer

STENUNG 1:107 m fl. (Janssons väg) PLANBESKRIVNING PLANHANDLINGAR

STENUNG 1:107 m fl. (Janssons väg) PLANBESKRIVNING PLANHANDLINGAR Detaljplan för bostadshus inom del av STENUNG 1:107 m fl. (Janssons väg) Stenungsund, Stenungsunds kommun Dnr 0194/06-214 Tillhör Kommunstyrelsen i Stenungsund beslut 2009-05-18 108 Agneta Dejenfelt Sekreterare

Läs mer