Sandby no. 2. nära Sandhammaren

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sandby no. 2. nära Sandhammaren"

Transkript

1 Sandby no. 2 nära Sandhammaren

2 Vidsträckta vyer, där årstidernas skiftningar ger livet rytm. I skrivande stund spirar redan höstsåddens gröna, och lovar en framtid av frodiga fält av raps och säd och betor. Vårens ankomst väcker livsandarna, och snart nog slår naturen ut i full skönhet. De gyllene fälten under högsommarhimlen. Svalor, snabbt ristade mot djupblå skyar. Sedan höstens intensiva arbete på åkrarna, och bondens återbäring ur jordarna, innan landskapet stillnar igen Den smala landsvägen löper i en vid kurva mellan de små kyrkbyarna Löderup och Borrby. I alla väderstreck öppnar sig landskapet i ett generöst och vänligt leende. Ett par kilometer österut finns de vita sandstränderna. Havets närhet känns i ljuset och måhända i namnet på den gamla boplats som ligger här. Sandby. Sand från havet... Landet här är rikt, jorden fet och bördig, och människornas boningar har alltid återspeglat detta. Kastanjeallén som leder fram till gården Sandby 2 hör det skånska landskapet till och ger en ståndsmässig prägel. Jag räknar till åtta fönster längs östra långsidan av boningshuset, medan jag går längs uppfarten. Längst framme omsluter fyra längor en stor kullerstensgård med en enda, majestätiskt lind i mitten. Vart jag än vänder mig, ser jag skånsk bondehistoria samlad, med ett genuint boningshus, ett undantag för di gamle, stall, loge och allt det som kännetecknar en rejäl skånsk gård.

3 Anno 1870 Studerar man boningslängan utvändigt så ser man att det finns en viss stil och charm över byggnaden. Byggmästaren, som uppförde den nuvarande boningslängan 1870, har genom sin hantverksskicklighet och stilkänsla åstadkommit en vackert ornamenterad fasad, dels genom att använda tegel av flera olika nyanser, dels genom att slå tegelstenarna på olika vis. Denna nästan blygsamma beskrivning står att läsa i En gammal släktgårds öden genom tiderna av Karl Johan Månsson. Han berättar med stor kärlek om den gamla gården, som han känner mycket väl. Släkten hade nämligen haft den i sin ägo i 400 år - ända sedan tidigt 1600-tal - när han tecknade ner historien för 15 år sedan

4 Den resliga mangårdsbyggnaden i varmröd, handslagen tegel och hög, rejäl gråstenssockel kan närmast beskrivas som en skånsk herrgård. Dimensionerna är ju ovanliga i våra trakter, där längorna oftast är låga och smala. De stora yttertrapporna (det finns både köks- och finingång!) av flissten och de vackra pardörrarna slår an tonen till vad som kan beskrivas som hantverk och byggnadskonst av finaste slag Och man undrar skulle det ens vara möjligt att uppföra något liknande idag?

5 I finförstugan finns ett välkomnande kapprum med klädkrokar för många gäster i långa rader. Takhöjden är väl tilltagen, och nätta stuckaturer finns i nästan varje rumstak. Bröstpaneler i flera rum. Spegeldörrar och pardörrar runtom i huset. Gedigna trägolv med handtillverkad spik, som knappt går att efterapa, med mindre än att det krävs mycket tid, pengar och svårfunnet hantverkskunnande.

6 Sedan några år har gården varit i nuvarande ägares goda händer. Efter att ha ärvts inom en och samma släkt i generationer tog historien en ny vändning när familjen köpte gården Man kan alltså utan överdrift säga att det varit tämligen få skiftningar i ägarförhållandena genom åren! Det är inte ett hus som blivit både hackat och malt av motstridiga renoveringar och ogenomtänkta förändringar. Den nyligen genomförda upprustningen är utförd med känsla och kärlek. Vackert och autentiskt har sparats och vårdats. Opraktiskt och trasigt har fått stryka på foten eller lagats. Nytillkommet och modernt skapar subtila kontraster som tillför - snarare än tar ifrån! Här känns det som om solen alltid lyser, även den gråaste dag. Och trägolven som målats i dimgrått skimrar av minsta ljusstråk genom fönstren

7 Detaljer och perspektiv... Det är lätt att tycka om stämningen. Ljust, harmoniskt, gediget. De många dörrarna som står på glänt skapar långa och vackra perspektiv.

8 De generösa ytorna i sällskapsrummen får ännu mer rymd av ljuset, som faller in genom många fint spröjsade fönster i närapå alla väderstreck. Men det finns inget som slår att tända levande ljus i den här miljön... Den nätta guldbården längst upp på salens väggar behölls när den gamla tapeten skrapades bort och väggarna putsades om och målades. Dörren ut mot trädgården ledde i husets barndom till en veranda som försvann för länge sedan, men visst vore det trevligt att tänka sig en glasad punchveranda där i framtiden?

9 Folkstugan kallades köket förr i tiden, för där var alltid folk, och då mest pigorna! De nuvarande ägarna har behållit planlösningen men fört in den moderna tiden i rummet. Ett helt nytt kök med det senaste i utrustning och bekvämligheter, som funnit sin plats i en gammal miljö. Gasspisen är av det italienska märket Bertazzoni, utsökt i både utseende och funktion. Om lacken känns osedvanligt snygg så kan vi berätta att tillverkaren lackar sina spisar på samma ställe som biltillverkaren Ferrari!

10 De stora utrymmena i undantag, stall, loge och sädesförråd innebär att man har så gott som obegränsad frihet att låta både kreativiteten och arbetslusten flöda... Kan man kanske tänka sig ett gårdshotell med personligt inredda rum? Skulle gården kunna bli en plats för konsten och kulturen? Eller ska det kanske bli en kursgård? Vi kan knappt föreställa oss den den verksamhet som inte skulle kunna passa. Men givetvis kan du också använda gården alldeles för dig själv!

11 Det finns en lång rad liknande gårdar längs vägen mellan närliggande Hagestad och Borrby, och gemensamt har de rymligheten och ståndsmässigheten. Det finns en ton av gamla tider i rummen, men det är framför allt kontrasterna mellan det nya och det gamla som ger huset alldeles nytt liv. Och tänk - när huset byggdes var det också absolut rätt i tiden - nytt, modernt och högst fashionabelt! Boningshusets yttre vittnar om den tidens estetik, med symmetri och ändamålsenlighet, och med en mycket rik ornamentering i fasaderna. Ståtligheten skvallrar också om de goda förutsättningar som fanns... En ton av gamla tider. Men helt rätt i tiden även nu!

12 Det är lätt att känna sig rik i detta hus. Det är lätt att trivas redan vid första besöket. Boningshuset står helt redo att bebos av nytt husfolk. Det är bara att flytta in! De utvecklingsmöjligheter som finns behöver man ju inte sätta igång med på en gång. Det går utmärkt att bo in sig och fundera i lugn och ro Utveckling! Innanför köket ligger det som förr kallades brygghuset och var ett slags grovkök. Där förvarades korvarna och det rökta fläsket i den så kallade handkammaren. Här finns möjligheter att skapa något som just du har glädje av. Ägarna har redan gjort grovförberedelserna. Golvet har grävts ur, väggarna är fint putsade och det vackra pärlspontstaket har bevarats, men för övrigt är det ett rum som väntar på att få sin slutliga form och fason! Det lite nötta undantaget för di gamle. Och så finns förstås hela den torra, fina vindsvåningen ännu outnyttjad... Tack vare gavlarnas vackra fönster jämte byggnadens rymd, bredd och volym låter den sig med fördel inredas. Robusta takbjälkar där man förr hängde tvätten på tork.

13 En rymlig trädgård. En fjärran horisont. Rabatterna har en hanterbar storlek. Väldoftande lavendel frodas i stora ruggar utmed boningslängan, och stockrosor växer i mängd. Andra gammaldags blommor, som hortensia, pioner och akleja, som hör allmogeträdgården till, finns i breda rabatter på ömse långsidor av boningshuset. Och den stora gräsmattan mellan huset och vägen skulle lätt rymma både blomsterland, grönsaksodlingar och bersåer, den dag någon vill återskapa den gamla trädgården i sin forna glans. Trädgården är stor och lummig. En stor blodbok mitt på gräsmattan ger tyngd och karaktär. En gammal skånsk kaffegrotta finns att gräva fram ur sin slummer. Mellan höga träd med breda kronor öppnar sig vida vyer...

14 En stor, gammal lind står som vårdträd på innergården. Spelar min lind, sjunger min näktergal Så skrev Astrid Lindgren i Sunnanäng. Och lade klokt till: Med tro och längtan så går det.

15 Den nuvarande bostaden på Sandby no 2 uppfördes 1870 och årtalet sitter prydligt monterat på längans norra gavel. Byggnaden uppfördes av Tufve Månsson och hans hustru Anna Persdotter, som dåvarande ägare till gården. Byggnaden är mycket rustik i sitt utförande, med tegel utvändigt och lersten invändigt, vilket gör bostaden torr och varm. Karl Johan Månsson, En gammal släktgårds öden genom tiderna Landskapet är ett lapptäcke av vägar, åkrar och byar. Gårdar, hus och kyrktorn. Borta i väster ser man Hörups vita medeltidskyrka på sin kulle. Rakt österut finns havet på cykelavstånd, bara tre kilometer bort. Borrby, som ligger några minuters väg bort, har en välsorterad livsmedelsbutik. Samt ett riktigt stort serviceutbud för övrigt; apotek, skola, biograf, kiosk, pizzeria och en hel del andra små specialaffärer och hantverkare. Och det är nära till både Ystad och Simrishamn, vår österlenska huvudstad. Båda städerna myllrar av trivsamma och nyttiga inrättningar både vad gäller gastronomi, kultur och vardagsviktigt!

16

17 Siffror & kalla fakta: Byggnadstyp: Fyrlängad skånegård med friliggande mangårdsbyggnad. Byggnadsår/renoveringsår: Troligen uppförd på 1870-talet. Renoveringar utförda år 2007 samt Inredning & utrustning: Nytt kök med spis, spisfläkt, kyl/frys och diskmaskin. Bänkskivor i carreramarmor. Porslinsho. Gästtoalett med handfat och klinkergolv. Badrum med toa, handfat och dusch. Klinkergolv. Tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare. Storlek: Bostad ca 200 kvm + uthus i u-form. Konstruktion: Skånsk grund med grundmur av natursten, stomme av tegel. Bjälklag av trä, tak av Simrishamnstegel. Dubbelkopplade fönster med spröjs. Självdragsventilation. Golv: Trägolv, klinker och plastmatta. Uppvärmning: Delvis vattenburet system med kombipanna (olja/el/ved). Direktverkande el via oljefyllda radiatorer, vedkamin från år 2014 intyg finnes. Vatten & avlopp: Kommunalt. Pris: :- eller bästa bud. Fastighetsbeteckning: Simrishamn Sandby 2:66 Adress: Sandbyvägen 80, Borrby Areal: kvm Taxeringsvärde: :- varav byggnad :- Taxeringskod: 220- helårsbostad Pantbrev: 1 st om totalt :- Försäkring: Lf-fullvärde Servitut: Last:1 Ledningsrätt Vatten Last:1 Avtalsservitut 11-lm2-67/3698 Kraftledning Förmån: 1 Officialservitut väg Objektsbeskrivningen grundar sig på av säljaren lämnade uppgifter och iakttagelser gjorda på fastigheten. Uppvik & döttrar uppmanar dig som spekulant/köpare att noggrant undersöka fastigheten i enlighet med JB 4:19 Uppvik & döttrar på landet! Månstorp Smedstorp

18 Text, foto & layout: Lasse Mangs Foto: Andreas Johansson Simrishamn Sandby 2:66 Sandbyvägen Borrby

19 Faktablad för fastighetsmäklare - Budgivning Till innehållet Faktablad för fastighetsmäklare - Budgivning Bra för fastighetsmäklare att veta om Budgivning Mäklarens skyldigheter enligt fastighetsmäklarlagen En fastighetsmäklare är skyldig att upprätta en förteckning över budgivningen med uppgifter om spekulanters namn, kontaktuppgift (adress, e-postadress eller telefonnummer) samt bud med tidpunkt för när budet lämnades och uppgift om eventuella villkor om t.ex. lån eller besiktning. Om bud lämnas genom ombud är det tillräckligt att anteckna ombudets namn. Mäklaren ska överlämna förteckningen till säljaren och köparen när uppdraget slutförts. Om uppdraget slutförts utan att någon försäljning skett (t.ex. vid uppsägning av uppdragsavtalet) ska mäklaren överlämna förteckningen till uppdragsgivaren. Mäklarens information om budgivningen Mäklaren ska ge alla spekulanter tydlig information om hur en eventuell budgivning kommer att gå till och hur bud bör lämnas. Mäklaren ska också informera om eventuella krav eller önskemål från säljaren för försäljningen. Mäklarens skyldighet att vidarebefordra bud och meddelanden En mäklare ska redovisa alla spekulanter som visat intresse för att köpa objektet till uppdragsgivaren. Informationen ska omfatta alla bud och andra meddelanden från spekulanterna. Detta gäller även om buden inte lämnats på det sätt som bestämts. Mäklarens skyldighet att vidarebefordra bud och meddelanden gäller till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av både säljaren och köparen. Det är enbart säljaren som kan bedöma om ett bud är intressant eller inte. Mäklaren får dock ge säljaren sakliga råd i valet mellan olika spekulanter. Krav på tydlighet vid budgivningen Det är säljaren som bestämmer till vem objektet ska säljas en mäklare kan därför inte lova en spekulant att denne ska få köpa. Det är säljaren som bestämmer när objektet ska säljas en mäklare kan därför inte lova en spekulant ytterligare tid för att lägga nya bud. Det är säljaren som bestämmer till vilket pris objektet ska säljas en mäklare får därför inte avbryta pågående marknadsföring utan säljarens samtycke. Fejkade bud och vilseledande marknadsföring Mäklaren ska ta tydligt avstånd från att medverka till s.k. fejkade bud. Det förekommer att mäklare får frågor om förfaranden som riskerar att vilseleda spekulanter om budgivningen eller annat som gäller förmedlingen. Mäklaren bör då upplysa om vad som följer av kravet på god fastighetsmäklarsed. Fastighetsmäklarinspektionens rekommendation Inför kontraktskrivningen bör mäklaren vara tydlig i sin information om skriftlighetskravet vid köp av fastighet och bostadsrätt. Mäklaren bör framhålla att köpet är bindande först då både köpare och säljare undertecknat köpekontraktet. I samband med att överenskommelse om tid för kontraktskrivning träffas kan det finnas anledning att påminna om mäklarens skyldighet att vidarebefordra alla bud till säljaren. Fastighetsmäklarinspektionen är den statliga myndighet som registrerar fastighetsmäklare och har tillsyn över dessa samt informerar om god fastighetsmäklarsed. Myndigheten ger ut faktablad som du hittar under rubrikerna Fastighetsmäklare, Student, Konsument och Press. Faktabladen kan beställas hos Fastighetsmäklarinspektionen eller hämtas på myndighetens webbplats. POSTADRESS Box 17174, Stockholm BESÖKSADRESS Sankt Paulsgatan 6 TELEFON VX TELEFAX E-POST WEBBPLATS Sida 1 av 1

20 Vår filosofi är ganska enkel. Vi säljer hus vi själva skulle vilja bo i. Vi tror på sambanden mellan lust och lönsamhet. Känsla och kunskap. Arbetsglädje och avkastning. Det man tycker är roligt och stimulerande gör man bra. Därför vill vi inte ha fler hus än att vi orkar arbeta engagerat och passionerat med dem alla. Det innebär inte att vi kategoriskt ratar en viss sorts hus. Det lilla renoveringsobjektet i skogsbrynet kan vara lika spännande som den kringbyggda gården på slätten eller längan i fiskeläget Men, det ska erkännas - udda hus finner lättast vägen till våra hjärtan! Tavlan jag håller i famnen, målade jag som tonåring. En smula naiv, jovisst, men så ville jag att mina drömmars hus skulle vara. Varje dag, efter snart ett kvartssekel som mäklare, påminner den mig om hur fundamentalt det är med både drömmar och hus! Och jag vill gärna se och höra om hur din husdröm ser ut Stundtals är jag full av lätt avundsam beundran inför alla er som vågar rycka upp er själva med rötterna för att börja växa i ny och okänd jordmån - oavsett om ni flyttar hit, eller härifrån! (Själv är jag mera som pionen - jag slutar blomma om jag flyttas!). Det handlar kanske ytterst om livskvalitet. Vi upprepar ju med en druckens envishet vårt motto: På Österlen är livskvaliteten högre än huspriserna. Det kanske ter sig som en lek med ord. Begreppet livskvalitet är naturligtvis inte lätt att översätta till kronor och ören. Dessutom är själva ordet, kanske på grund av alltför flitig mediaanvändning farligt nära en urvattnad klyscha. Men innebörden är både verklig och viktig! För egen del upplever jag livskvalitet när jag ibland lyckas vara närvarande i stunden. Uppfyllas av ögonblicket. En försiktig förhoppning är att vi på något sätt ska kunna hjälpa Dig att förhöja Din livskvalitet. Åtminstone vill vi gärna vara Dina rådgivare och stigfinnare. Dina vägvisare och budbärare. Oavsett om Du vill köpa. Eller sälja! Fotograf Peter Carlsson Gabrielle Malmberg VD/reg. fastighetsmäklare Text, foto & layout, (nås bäst via sms) Lotta Nordstedt Fastighetsmäklare Grafisk form, foto & web Andreas Johansson Visningar, koordinator & foto Elisabeth Wretsell Fastighetsmäklare Ansvarig för Uppvik VÄST Lasse Mangs Text, foto & layout

KVERRESTAD. Lantligt & romantiskt

KVERRESTAD. Lantligt & romantiskt KVERRESTAD Lantligt & romantiskt f r i t t. Slingrande vägar genom öppet landskap. Rapsgula fält och gröna åkrar. Långt borta en skimrande horisontlinje. Gårdar och hus utspridda som slumpvis strödda över

Läs mer

MATROSSTRÄDDET SKILLINGE

MATROSSTRÄDDET SKILLINGE MATROSSTRÄDDET SKILLINGE Himmel och jord. Hav och land. Öppna fält. Solglitter över silvrigt hav. Vita segel. Hallasten och släta, badvänliga klippor. Grönskande strandängar där betesdjur håller markerna

Läs mer

GAMLA SKOLAN I SILLARÖD

GAMLA SKOLAN I SILLARÖD GAMLA SKOLAN I SILLARÖD Lite hemligt, men bara ett stycke från lilla Sillaröds by, ligger den gamla skolbyggnaden. Fridfullt, men utan att kännas ensamt hus och torp kantar vägen med jämna mellanrum. Fram

Läs mer

VITABY P ILOSVÄG - 1 -

VITABY P ILOSVÄG - 1 - VITABY P ILOSVÄG - 1 - FJÄRILARNAS HUS Trädgården full av fjärilar! Vitaby en levande och trivsam liten by på höjderna ovanför Kiviks fiskeläge. Lugna smågator längs prunkande trädgårdar av den nätta sorten.

Läs mer

Gömd för världen, men ändå så nära civilisationen...

Gömd för världen, men ändå så nära civilisationen... A ttusa Gömd för världen, men ändå så nära civilisationen... Allévägen mellan Fågeltofta och St Olof löper förbi Kronovalls slott, vindlar och svänger, upp och ned, förbi gårdar och längor, stengärdsgårdar

Läs mer

Emmas & Elliotts hus mitt i naturen vid Brösarps station

Emmas & Elliotts hus mitt i naturen vid Brösarps station Emmas & Elliotts hus mitt i naturen vid Brösarps station Emmas hus. Elliotts hus. Emma efter kvinnan som levde här under större delen av förra seklet. Elliott efter ägarparets Lagottohund som fått leka

Läs mer

NYEHUSEN. Sandskog. Solgass. Havsbrus

NYEHUSEN. Sandskog. Solgass. Havsbrus NYEHUSEN Sandskog. Solgass. Havsbrus Inga måsten. De tar obönhörligen slut i höjd med landsvägen som svänger ner mot Yngsjös milslånga stränder. På sanddynerna, bland sandskogens mjuka tallar och på kullarna

Läs mer

Karl Johansgården. Trelängad skånegård i HÖRRÖD

Karl Johansgården. Trelängad skånegård i HÖRRÖD Karl Johansgården Trelängad skånegård i HÖRRÖD En kultiverad oas! Mängder av rosor som doftar, klättrar och klänger. Å ena sidan mjuka, gröna gräsmattor för bara fötter i daggvåt gryningstimme. Å andra,

Läs mer

RÖRUMS KYRKBY Ett handgjort hus.

RÖRUMS KYRKBY Ett handgjort hus. RÖRUMS KYRKBY Ett handgjort hus. Landskapet veckar sig i kullar och dalar kring Rörums kyrkby. Kulturbygden bär spår av fjärran stenålder och i skrifter från 1100-talet nämns byn för första gången. Prägeln

Läs mer

Margaretetorp. Södra Lökaröd

Margaretetorp. Södra Lökaröd Margaretetorp Södra Lökaröd Brösarps norra backar. Den sandiga marken är mörklila av blommande ljung. Vyerna över vidsträckt hed är storslagna. Landskapet bär en ålderdomlig prägel. Det är vandrarnas och

Läs mer

OXELGÅRDEN PÅ ÖRNAHUSEN

OXELGÅRDEN PÅ ÖRNAHUSEN OXELGÅRDEN PÅ ÖRNAHUSEN Längorna skimrar kritvita i morgonljuset. Den soldränkta gården är ettt vardagsrum vars hela golv är stensatt, suddar gränsen mellan inne och ute. Trädgårdsmöbeln under parasollen

Läs mer

Bögerups Gård Stockamöllan

Bögerups Gård Stockamöllan Bögerups Gård Stockamöllan Bögerups gård i försommarskrud. Här gick Magnus Stenbocks svenska armé över ån på väg till det avgörande slaget mot danskarna i Helsingborg i februari 1710. Vid Stockamölla har

Läs mer

Barnmorskehuset i ELJARÖD

Barnmorskehuset i ELJARÖD Barnmorskehuset i ELJARÖD - 1 - Ett rött hus med vita knutar. Sikten över åker och äng sträcker sig långt ut i alla väderstreck. Runtom ligger gårdar, utströdda i landskapet. Härliga promenadvägar bland

Läs mer

T r i l l a b a k k a g å r d. nära Övedskloster

T r i l l a b a k k a g å r d. nära Övedskloster T r i l l a b a k k a g å r d nära Övedskloster Smältande sol, ljusblå himmel. Vida åkrar utsträckta över kuperat landskap. Axen fullmogen, nickar och vajar i knappt märkbar bris. Under de höga trädens

Läs mer

Skepparp nära Haväng & Ravlundafältet. Med storslagna vyer över vidsträckt hed

Skepparp nära Haväng & Ravlundafältet. Med storslagna vyer över vidsträckt hed Skepparp nära Haväng & Ravlundafältet Med storslagna vyer över vidsträckt hed Färden går på slingrande grusväg över bron vid Verkeån och genom vinodlingar innan jag lämnar bebyggelse och civilisation och

Läs mer

handmade houses RÖRUMS KYRKBY - 1 -

handmade houses RÖRUMS KYRKBY - 1 - handmade houses RÖRUMS KYRKBY - 1 - Att leva nära naturen, mitt i det mjukt böljande landskap som är Österlens själ. Att kunna bo i ett hus vars estetik är allt det vi förväntar oss av en genuin skånelänga.

Läs mer

HALLAMÖLLA GÅRD. Bostad & verksamhet. Ett levande liv...

HALLAMÖLLA GÅRD. Bostad & verksamhet. Ett levande liv... HALLAMÖLLA GÅRD Bostad & verksamhet. Ett levande liv... Vårt mål är att våra gäster ska känna sig som hemma. Ledig klädsel och avspänd miljö Idag finns: 24 bäddar fördelade på 9 dubbelrum rum och 2 små

Läs mer

Härliga ytor! Smeavägen 52

Härliga ytor! Smeavägen 52 Härliga ytor! Smeavägen 52 Husfakta PRIS 4 195 000 kr ADRESS Smeavägen 52, 30570 Haverdal FASTIGHETSBETECKNING HAVERDAL 18:146 BOSTADSTYP Småhus TYP AV SMÅHUS Villa TAXERINGSKOD 220 - Småhusenhet, helårsbostad

Läs mer

TUNNELSTIGEN 4 STORLEK: 5 rok, boarea 144 kvm. TOMT: 1127 kvm, Äganderätt ACCEPTERAT PRIS: 4 795 000 kr

TUNNELSTIGEN 4 STORLEK: 5 rok, boarea 144 kvm. TOMT: 1127 kvm, Äganderätt ACCEPTERAT PRIS: 4 795 000 kr VILLA RÖNNINGE TUNNELSTIGEN 4 STORLEK: 5 rok, boarea 144 kvm. TOMT: 1127 kvm, Äganderätt ACCEPTERAT PRIS: 4 795 000 kr KULTUR- HISTORISKT HUS MED ANOR FRÅN DALARNA ÅR 1860! 2 FANTASTISK FAMILJEVILLA MED

Läs mer

Boende med möjligheter... Slingervägen 22, Haverdal

Boende med möjligheter... Slingervägen 22, Haverdal Boende med möjligheter... Slingervägen 22, Haverdal Husfakta PRIS 1 600 000 kr. Accepterat utgångspris ADRESS Slingervägen 22, 30570 Haverdal FASTIGHETSBETECKNING Halmstad Gullbrandstorp 2:4 BOSTADSTYP

Läs mer

VILLA - CENTRALT Elovsgatan 14

VILLA - CENTRALT Elovsgatan 14 VILLA - CENTRALT Elovsgatan 14 KORTFAKTA Objektstyp: Friliggande villa Boarea: 109 m2 Antal rum: 4 rum och kök. Tomtarea: 792 m2 Byggår: 1975 Utgångspris: 1 500 000kr MÄKLARENS BESKRIVNING Välskött tegelvilla

Läs mer

Havsnära familjevilla! Kungsvägen 30

Havsnära familjevilla! Kungsvägen 30 Havsnära familjevilla! Kungsvägen 30 Husfakta PRIS 2 875 000 kr ADRESS Kungsvägen 30, 302 70 Halmstad FASTIGHETSBETECKNING Frösakull 1:46 BOSTADSTYP Friliggande villa BYGGNADSTYP 1 ½-plans villa BYGGÅR

Läs mer

BOAREA: UTHUS: BYGGÅR: TOMTAREAL:

BOAREA: UTHUS: BYGGÅR: TOMTAREAL: Spännarhyttans herrgård med sjöläge, Norberg Detta är ett unikt tillfälle att förvärva en välskött herrgård i Norberg. Har tidigare tillhört Surahammars Bruks AB. Idag privatägd. Stor trädgårdstomt med

Läs mer

KORTFAKTA MÄKLARENS BESKRIVNING ANSVARIG MÄKLARE. Objektstyp: Gård Boarea: 530m. Boarea, Bostad 2: 500m

KORTFAKTA MÄKLARENS BESKRIVNING ANSVARIG MÄKLARE. Objektstyp: Gård Boarea: 530m. Boarea, Bostad 2: 500m Eskilstuna KORTFAKTA Objektstyp: Gård Boarea: 530m 2 Boarea, Bostad 2: 500m 2 Areal Totalt: 203.80 ha. Areal Skogsmark: 47 ha. Areal Åkermark: 120 ha. Areal Betesmark: 9.10 ha. Utgångspris: 32 500 000

Läs mer

BERGA SKOLVÄG 14 STORLEK: 5 rok, boarea 130 kvm, biarea 7 kvm TOMT: 3 030 kvm, äganderätt ACCEPTERAT PRIS: 3 995 000 kr PÅ LANDET, MEN NÄRA STADEN!

BERGA SKOLVÄG 14 STORLEK: 5 rok, boarea 130 kvm, biarea 7 kvm TOMT: 3 030 kvm, äganderätt ACCEPTERAT PRIS: 3 995 000 kr PÅ LANDET, MEN NÄRA STADEN! VILLA VÄSTERHANINGE BERGA SKOLVÄG 14 STORLEK: 5 rok, boarea 130 kvm, biarea 7 kvm TOMT: 3 030 kvm, äganderätt ACCEPTERAT PRIS: 3 995 000 kr PÅ LANDET, MEN NÄRA STADEN! 2 PÅ LANDET, MEN NÄRA STADEN! Lantligt

Läs mer

En havsnära enplansvilla! Violvägen 5

En havsnära enplansvilla! Violvägen 5 En havsnära enplansvilla! Violvägen 5 Husfakta PRIS 3 300 000 kr som accepterat utgångspris ADRESS Violvägen 5, Halmstad FASTIGHETSBETECKNING Eketånga 6:35 BOSTAD Villa TYP 1-plansvilla BYGGÅR 1964 ANTAL

Läs mer

INFORMATION OM BUDGIVNING

INFORMATION OM BUDGIVNING INFORMATION OM BUDGIVNING Den allmänna utgångspunkten för budgivning är att bud inte är bindande inte ens om det lämnas skriftligt. Först när både säljaren och köparen har undertecknat ett köpekontrakt

Läs mer

Tomtmark i Borås. Tomtmark om 10 900 kvm belägen 15 km norr om Borås. Prisidé:180 000 kr. Pris: 180 000 kr

Tomtmark i Borås. Tomtmark om 10 900 kvm belägen 15 km norr om Borås. Prisidé:180 000 kr. Pris: 180 000 kr Tomtmark i Borås BORÅS VRALEN 1:22 Tomtmark om 10 900 kvm belägen 15 km norr om Borås. Prisidé:180 000 kr Pris: 180 000 kr Ansvarig mäklare Henrik Pålsson, LRF Konsult Industrivägen 3 D, 457 31 Tanumshede

Läs mer

Köpguide - Bostadsrätt

Köpguide - Bostadsrätt Köpguide - Bostadsrätt Innehåll Hur fungerar sidan BotillBo.se... 2 Hur fungerar lånelöfte... 2 Pant... 3 Lagfart... 3 Planritning... 3 Visning... 3 Begär föreningens årsredovisning:... 4 Undersökningsplikt...

Läs mer

Miljövänligt och energisnålt boende. Vägen till ett kärleksfullt hem går genom skogen. Från skog till färdigt hus - Byggt med genuin passion

Miljövänligt och energisnålt boende. Vägen till ett kärleksfullt hem går genom skogen. Från skog till färdigt hus - Byggt med genuin passion kärleksfulla hem Från skog till färdigt hus - Byggt med genuin passion många OLIKA VILLOR OCH ETT OÄNDLIGT ANTAL HEM Vägen till ett kärleksfullt hem går genom skogen Klimatsmart Miljövänligt och energisnålt

Läs mer