Diplom för grundskolorna i Vanda Diplom 2 för åk 3-4

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Diplom för grundskolorna i Vanda Diplom 2 för åk 3-4"

Transkript

1 Diplom för grundskolorna i Vanda läsåret Diplom 2 för åk 3-4 sida 1 / 12 Diplom för grundskolorna i Vanda Diplom 2 för åk 3-4 Detta diplom kan erläggas av eleverna i åk 3-4. För att erhålla diplomet måste eleverna läsa åtta (8) böcker från nedanstående lista av vilka en (1) skall vara en saga som högläsning hemma från avdelningen Bilderböcker. En (1) bok skall du välja från avdelningen På vers. Föräldrarna får gärna läsa högt för barnet. Om det finns en ljudbok av boken får du lyssna på den. Böckerna utmärkta med en pingvin skola. finns att få som klassuppsättning i Dickursby Lättlästa Mikael, Lawrence: Jensen, Jörn & Ranheimsäter, Jon: Nopola, Sinikka ja Tiina: Stilton, Geronimo: Unga monster Kasper fintar (LÄTT att LÄSA) Böckerna om Risto Rappare Geronimos fantastiska äventyr Widmark, Martin& Lidbeck, Petter: Widmark, Martin & Willis, Helena: Widmark, Martin & Alvner, Christina: Serien I elfte timmen Serien LasseMajas detektivbyrå Serien Nelly Rapp - monsteragent

2 Diplom för grundskolorna i Vanda läsåret Diplom 2 för åk 3-4 sida 2 / 12 Hem och kompisar Angerborn, Ingelin: Om jag bara inte råkat göra pappa till astronaut Colfer, Eoin: Langenskiöld, Nina: Legenden om potatishäxan Handlar om Lukas och hans fem bröder som stökar till det lite för mycket hemma för att mamma och pappa ska stå ut. När pappa kommer hem en dag och hittar tre söner och fyra främlingar, alla med krigsmålning i ansiktet, som svingar sig i sovrumsgardinen bestämmer han sig för att något måste göras! Pärlan Hela familjen - Katja, mamma, pappa och lillebror Anton - reser till en paradisö på semester. Där möter de fiskaren Punjab, som har en fängslande saga om pärlfiske på ön att berätta. Katja blir minst lika intresserad av Punkabs pojke: Malev. Hur ska hon lära känna honom? De talar ju olika språk... Lidbeck, Petter: Lind, Åsa: Flickan utan minne»plötsligt fanns hon inte. Hon hade inte funnits tidigare och ändå var hon kanske tio år.«så börjar denna rysare som handlar om en flicka som tappat minnet. Böckerna om Sandvargen När Zackarinas mamma och pappa inte vill leka med henne går hon ner till stranden och pratar med Sandvargen i stället. Han har alltid tid och lust att göra något kul.

3 Diplom för grundskolorna i Vanda läsåret Diplom 2 för åk 3-4 sida 3 / 12 Lindgren, Astrid: Nilsson-Brännström, Moni: Ronja rövardotter Huvudpersonen Ronja är en flicka i 10-årsåldern vars uppväxt läsaren får följa under två somrar och en vinter. Hon är dotter till en rövarhövding och boken handlar om hur hon blir självständig och gör uppror mot fadern. Böckerna om Tsatsiki Tsatsiki är en alldeles vanlig lågstadiekille med ett ganska ovanligt namn. Och en något rebellisk mamma. Andra viktiga återkommande personer är bästisen Per Hammar och pappa Bläckfiskaren i Grekland som Tsatsiki äntligen får träffa i den andra boken. Treiber, Jutta: Connie mitt emellan Connie, nio år, har en storebror och en lillasyster. Storebror är duktig, lillasyster är charmig. Connie är ingenting, det tycker hon i alla fall själv. Det blir många konflikter. Så kommer barnflickan Nellie till familjen och Connie tycker för första gången att hon hittat en vän som förstår henne. Connie mitt emellan Connie, nio år, har en storebror och en lillasyster. Storebror är duktig, lillasyster är charmig. Connie är ingenting, det tycker hon i alla fall själv. Det blir många konflikter. Så kommer barnflickan Nellie till familjen och Connie tycker för första gången att hon hittat en vän som förstår henne.

4 Diplom för grundskolorna i Vanda läsåret Diplom 2 för åk 3-4 sida 4 / 12 Wikström-Jokela, Monica: Böckerna om Ellen Annorlunda "Att jag började skriva just om Ellen Annorlunda och hennes familj och vänner beror på att jag själv tycker om böcker som beskriver vanlig vardag och som lyckas visa att det mest otroliga och komiska är möjligt mitt i den vanligaste vardagen." (säger förf. Monika Wikström-Jokela) Wilson, Jacqueline: Historien om Tracy Beaker Tracy B. satsar allt för att få nya fosterföräldrar, men när det nya hemmet blir verklighet vill inte den tuffa Tracy B. alls ta det lugnare. Magi och drakar fantasy Bargum, Johan: Cowell, Cressida: Dahl, Roald: Den första snön Historien om det småväxta folket Bortomborna som bor i allsköns ro på en ö. Hur du tränar din drake Här har du boken som visades på bio tidigare under året! Häxorna "Jag tittade mig omkring och upptäckte ett hiskligt målat och pudrat häxansikte stirra ner på mig och ansiktet öppnade munnen och vrålade triumferande: 'Här har vi det lilla kräket! Här bakom skärmen! Kom och ta honom!' Häxan sträckte ut en behandskad hand och grabbade tag i håret på mig, men jag lyckades rycka mig loss och hoppa undan.

5 Diplom för grundskolorna i Vanda läsåret Diplom 2 för åk 3-4 sida 5 / 12 Dahl, Roald: DiTerlizzi, Tony: Funke, Cornelia: Kaaberbol, Lene: King-Smith, Dick: Kalle och chokladfabriken Kalle är ett smalt och hungrigt barn med fattiga föräldrar. På sin födelsedag varje år får han årets enda chokladkaka. I år är det extra spännande eftersom den kan innehålla en guldcheck som skulle kunna ge honom tillträde till stadens chokladfabrik på ett studiebesök. Dit har ingen setts gå in, eller ut, på flera år. Vad finns där inne, egentligen? Böckerna om Spiderwick Boken handlar om de nioåriga tvillingarna Jared och Simon Grace och deras äldre syster Mallory som på hoppas hitta sin försvunna gamla släkting Arthur Spiderwick. Drakryttaren Enligt legenden har drakarna sin sista tillflyktsort på Himalaja bergen. Den unge Lung beger sig med sina vänner för att söka reda på draken. Vägen blir lång, svår och farlig. Historien om Katriona -serie Katriona har huvudet fullt av drömmar när hon börjar på ryttarskolan. Hennes högsta önskan är att få en silverhäst och bli en silverryttare, en sådan som rider land och rike runt och hjälper människor i nöd. Men som den starka personlighet hon är får hon snart fiender. Vattenhästen En ensam pojke upptäcker ett mystiskt ägg som när det kläcks avslöjar en sjövarelse som bara sägs finnas i en gammal skotsk legend.

6 Diplom för grundskolorna i Vanda läsåret Diplom 2 för åk 3-4 sida 6 / 12 Krog, Niklas : Tanarog Yxkämpen (Läsa själv-serie) Följ med huvudpersonen Tanarog ner i de djupa grotthålorna och ut i den vida världen där han får möta både snälla och farliga drakar, Besten vid bergets rötter och den talande eken Bladlus! Lewis, C. S.: Lindgren, Astrid: Funke, Cornelia: Prior, Natalie Jane: Serien om Narnia Om du är ett barn och blir kallad till Narnia - du anländer dit just på det avgörande ögonblicket och du hamnar i en hisklig strid mot det onda. Mio, min Mio En kväll försvinner den 9 åriga Bosse från sitt hem. Han blir prins Mio i Landet i Fjärran, där ett alldeles särskilt uppdrag väntar på honom. Drakryttaren Enligt legenden har drakarna sin sista tillflyktsort på Himalaja bergen. Den unge Lung beger sig med sina vänner för att söka reda på draken. Vägen blir lång, svår och farlig. Lilly Kuvare I Lillys ådror rinner det både drakdödar- och trädgårdsmästarblod. Hon skall rädda Askriket från den onda fälhavarens fruktade styre och strida mot draken. Lillys trogna följeslagare är dessutom av det ovanligare slaget, liksom upplösningen på hennes strapatser! Pratchett, Terry: Resan hem -serie En serie som handlar om en massa små tomtar som bland annat bor i ett varuhus Arnold & co (Grundat 1905). Deras resa börjar i varuhuset därifrån de beger sig på äventyr till Molnmakaren i Florida.

7 Diplom för grundskolorna i Vanda läsåret Diplom 2 för åk 3-4 sida 7 / 12 Skurkar och hjältar... äventyr Enquist, Per Olov: Funke, Cornelia: Hagmar, Pia: Johansson, Gerd: De tre grottornas berg I Minas drömmar dyker en otäck krokodil upp. Hon känner sig inte alls särskilt modig, men morfar kanske har lösningen på Minas problem - han vet att man måste göra något lagom farligt för att övervinna sina rädslor. Tjuvarnas herre Det är höst och kallt i Venedig. De två föräldralösa bröderna Prosper och Bo har rymt från sin moster i Tyskland som ville skicka Prosper på barnhem. Nu är de i Venedig som inte är speciellt trevligt när man inte har en krona i fickan eller någonstans att bo. Dalslandsdeckarna Enserie som handlar om bröderna Aron, Henke och Leo som mysterier på den svenska landsbygden. Deckarklubben lever farligt (Salt & Peppar) Ett deckaräventyr som går snett, en fegis som förvandlas till hjälte och den otäcka Knarrgubben som inte alls är så hemsk som han verkar. Snicket, Lemony: St.John, Lauren: Serien om Syskonen Baudelaires olycksaliga liv Inte helt trevliga berättelser om Baudelaires föräldralösa syskon vars liv innehåller alltför lite lyckliga händelser. Den vita giraffen "En vit giraff stod vid vattenhålet och tittade rakt på henne! Under en bråkdels sekund möttes deras blickar och sedan blev himlen åter mörk." Martine är 11 år när hennes föräldrar dör och hon skickas till Sydafrika för att bo med sin mormor som hon aldrig har träffat.

8 Diplom för grundskolorna i Vanda läsåret Diplom 2 för åk 3-4 sida 8 / 12 Ett gott skratt förlänger livet... humor Dahl, Roald: Gahrton, Måns & Unenge, Johan: Loe, Erland: Nesbö, Jo: Nicolaysen, Marit: Matilda Matilda är en intelligent flicka som läste klassiker redan som fyraåring. När hon börjat skolan träffar hon rektorn Trunchbull, ett tyrraniskt monster, och nu får Matilda användning för sin sällsynta begåvning. Den oerhört hemliga dammsugaren Femte boken i Serien Hotell Gyllene Knorren. En superhemlig dammsugare ska testas. Kurt kokar skallen När tillvaron har strulat till sig kan man behöva en paus och koka skallen. Sedan kan man komma med nya, fräscha idéer och lösningar. Och det är just vad Kurt ska göra. Doktor Proktors tidbadkar Dr.Proktorär i fara och en av hans fantastiska uppfinningar skickar Lise och Bulle iväg på en tidsresa. Böckerna om Sven och råttan Det är sommarlov och Sven går på sommarlovsklubben. Sven har ett ovanligt husdjur en tamråtta som han älskar nästan lika mycket som sina föräldrar. Parvela, Timo: Ella och utpressaren Det utlovas hejdlöst skratt tillsammans med Ella, Pate och de andra barnen läraren inte att förglömma.

9 Diplom för grundskolorna i Vanda läsåret Diplom 2 för åk 3-4 sida 9 / 12 Pilkey, David: Sempe, Jean Jacques: Böckerna om Kapten Kalsipp George och Harold är skolans clowner. De hypnotiserar sin rektor, den elake herr Krupp och skapade världens mäktigaste superhjälte Kapten Kalsipp. Böckerna om Lille Niklas Där Lille Klas är där händer det! Som då när Lille Klas köper en stor blombukett åt mamma födelsedagsgåva! Ut i naturen... om djur Hallberg, Linn: Jalo, Merja: McCall Smith, Alexander: Wolff-Brandt: Alla älskar Sigge Alla älskar Sigge är den första boken i BUS-serien (Brobyungarnas shettisar) om ponnytjejen Elina som börjar i 2:an och äntligen, äntligen ska få lära sig rida. Kirsti tämjer Tizian Kirsti lät Tizian springa i paddocken och tittade på de höga träden på andra sidan sluttningen. De stod raka mot himlen som statyer, och de hade trotsat människorna och naturkrafterna i tiotals år. Böckerna om Akimbo Akimbo bor mitt i Afrika invid en naturpark och vet allt om de vilda djuren. En hunds memoarer Brandy är ingen vanlig hund. Om han vill går han på disco, simmar i simhallen eller tar bussen till nya äventyr. Han är snäll och klok, men så otroligt nyfiken, att det alltid händer något där han rör sig.

10 Diplom för grundskolorna i Vanda läsåret Diplom 2 för åk 3-4 sida 10 / 12 Boll- och vintersport idrott Gahrton, Måns: MacGregor, Roy: Mållösa United-serien Mållösa United har aldrig vunnit en match. Men det gör inget tycker Maja och Melker. De har kul och det är viktigast. Eller? Screech Owls Hockey Team Det här handlar om ett hockey team som har järnhård gemenskap och satsar på att vinna. De gemensamma resorna som pojkarna och flickorna i teamet gör, blir spännande och oförglömliga. Sindt, Ulf: Östlund, Helena: Böckerna om Turbo Det är jag som är Turbo. Jag kallas så för att jag springer så snabbt. Men egentligen heter jag Bo. I somras åkte vi till vår stuga på Åland. Där fiskade vi och badade. Och där lekte vi enarmad bandit... Joy och hockeykillarna Den tredje och sista boken om Joy. Handlar om julafton.

11 Diplom för grundskolorna i Vanda läsåret Diplom 2 för åk 3-4 sida 11 / 12 Bilderböcker Mandart, Pamela: Nilsson, Ulf: Nordqvist, Sven: Sandelin, Annika: Casta, Stefan: Topelius, Zacharias: Sundström, Mikaela: Wikland, Ilon: Den hemliga dalen Farmors alla pengar Var är min syster? Milja och grannarna Blåbärspatrullen söker en skatt Myran som for till doktorn Min bror Lev Den långa, långa resan

12 Diplom för grundskolorna i Vanda läsåret Diplom 2 för åk 3-4 sida 12 / 12 På vers Hellsing, Lennart: Krakel spektakel blir upptäcksresande Krakel spektakel gör det själv Krakel spektakels julafton Jansson, Tove: Hur gick det sen? Vem skall trösta Knyttet? Parland, Stella: Katastrofer och strofer om slummer och stoj

Diplom för grundskolorna i Vanda läsåret 2010-2011 Diplom 1 för åk 1-2 sida 1 / 6

Diplom för grundskolorna i Vanda läsåret 2010-2011 Diplom 1 för åk 1-2 sida 1 / 6 Diplom för grundskolorna i Vanda läsåret 2010-2011 Diplom 1 för åk 1-2 sida 1 / 6 Diplom för grundskolorna i Vanda Diplom 1 för åk 1-2 Detta diplom kan erläggas av eleverna i åk 1-2. För att erhålla diplomet

Läs mer

BOKPOOLEN. på Lindesbergs stadsbibliotek

BOKPOOLEN. på Lindesbergs stadsbibliotek BOKPOOLEN på Lindesbergs stadsbibliotek BOKPOOLEN PÅ LINDESBERGS BIBLIOTEK- en resurs för skolans bokförsörjning! Bokpoolen är placerad i anslutning till bibliotekets barnavdelning, Du är välkommen att

Läs mer

Diplom för grundskolorna i Vanda läsåret 2010-2011 Diplom 3 för åk 5-6 sida 1 / 9

Diplom för grundskolorna i Vanda läsåret 2010-2011 Diplom 3 för åk 5-6 sida 1 / 9 Diplom för grundskolorna i Vanda läsåret 2010-2011 Diplom 3 för åk 5-6 sida 1 / 9 Diplom för grundskolorna i Vanda Diplom 3 för åk 5-6 Detta diplom kan avläggas av eleverna i åk 5-6 För att erhålla diplom

Läs mer

Mellan raderna. Lärarhandledning. Beskrivning av serien. Författarporträtt vill locka till böckernas värld

Mellan raderna. Lärarhandledning. Beskrivning av serien. Författarporträtt vill locka till böckernas värld Författarporträtt Åk 4 6 20 program Åk 0 3 20 program Porträtt av andra som arbetar med text Åk 4 6 10 program Åk 0 3 9 program Beskrivning av serien Lärarhandledning Alla borde få möjlighet att hitta

Läs mer

Gruppuppsättningar Skönlitteratur Hcg

Gruppuppsättningar Skönlitteratur Hcg Gruppuppsättningar Skönlitteratur Hcg Författare Titel År Antal Talbok Bezdeková Hon kallades Leni 1987 9 ja Leni är en liten flicka som blir förd till Tjeckoslovakien av tyskarna under kriget för att

Läs mer

Älskar du film? Filmer för barn och unga

Älskar du film? Filmer för barn och unga Filmlistan uppdaterad 2011-10-28 Älskar du film? Filmer för barn och unga Hyr dvd-filmer på ditt bibliotek! Kostnaden för att låna en dvd-film är 20 kr för tre dygn. Vissa barnfilmer är gratis att låna.

Läs mer

TJUVEN. Av Gunilla Toll Text: copyright Gunilla Toll.

TJUVEN. Av Gunilla Toll Text: copyright Gunilla Toll. TJUVEN Av Gunilla Toll Text: copyright Gunilla Toll. 1 Pengarna är borta, sa vår lärare Jenny. Två tusen kronor! Hon höll ett brunt kuvert i handen. Det var tomt. Jag såg på Jenny. Sedan såg jag på Diana

Läs mer

På avdelningen som kallas Läs tillsammans hittar ni barnböcker som finns i tre eller flera exemplar (upp till 30 exemplar av vissa titlar).

På avdelningen som kallas Läs tillsammans hittar ni barnböcker som finns i tre eller flera exemplar (upp till 30 exemplar av vissa titlar). 1 Läs tillsammans På avdelningen som kallas Läs tillsammans hittar ni barnböcker som finns i tre eller flera exemplar (upp till 30 exemplar av vissa titlar). Symbolen på bokryggarna ser ut så här: Böcker

Läs mer

GRUPPKORSBAND TILL HUSHÅLLEN

GRUPPKORSBAND TILL HUSHÅLLEN GRUPPKORSBAND TILL HUSHÅLLEN Petter om glädjen att läsa Varför har du skrivit den här boken? Boken kom till när jag insåg att det fi nns killar och tjejer som inte vet vad böcker kan betyda i deras liv.

Läs mer

Läsning ger oss vingar

Läsning ger oss vingar Läsning ger oss vingar Lärare samtalar om läsupplevelser och läslust med barn och ungdomar Maria Glawe, Maria Helle, Charlotta Hemlin, Victoria Kåberg och Jenny Antonsson Inledning O mäktiga féer, ge mitt

Läs mer

Temanummer om litteratur. Letar du efter en bra bok? Skoltidningen ger DIG tipsen! Läs om Skoltidningens största undersökning någonsin!

Temanummer om litteratur. Letar du efter en bra bok? Skoltidningen ger DIG tipsen! Läs om Skoltidningens största undersökning någonsin! Nummer 9/10 2012 Temanummer om litteratur Letar du efter en bra bok? Skoltidningen ger DIG tipsen! Läs om Skoltidningens största undersökning någonsin! Pelle och den stora Hajen Det var en gång en fisk

Läs mer

KONFLIKTLÖSNING: LÖGNER

KONFLIKTLÖSNING: LÖGNER KONFLIKTLÖSNING: LÖGNER Ref. 20832 Ref. 20832 KONFLIKTLÖSNING: LÖGNER INNEHÅLL - 30 kort (bilder), storlek 13,5 x 16,5 cm, som visar de 7 berättelsernas handling + 2 kort med frågetecken (4 bildkort till

Läs mer

Dagbok från en Skilda världar-grupp

Dagbok från en Skilda världar-grupp Mina föräldrar är skilda. Dagbok från en Skilda världar-grupp Mina föräldrar är skilda. Orden bildar utgångspunkt för de möten med barn som Barbro Andersson och Birgitta Grane beskriver i sin handbok med

Läs mer

Rond Nummer. 2. Av: Sara Jussi. Personer: Johanna Maria

Rond Nummer. 2. Av: Sara Jussi. Personer: Johanna Maria Rond Nummer. 2 Av: Sara Jussi Personer: Interiör: Ett hem, kväll. En kvinna fixar i ordning ett middagsbord, ser på klockan, ser sig själv i spegeln, ställer fram vin och vinglas, städar lite. Det knackar

Läs mer

Nyheter sommar & höst 2010

Nyheter sommar & höst 2010 Nyheter sommar & höst 2010 Gunilla Bergström Rabén & Sjögren Box 2052, 103 12 Stockholm Tel: 08-769 88 00 Besöksadress: Tryckerigatan 4 rabensjogren.se Kundtjänst: order@rabensjogren.se Fax: 08-769 87

Läs mer

TEMA VÄNSKAP OCH FÖRTROENDE

TEMA VÄNSKAP OCH FÖRTROENDE Sida 1 MEDIECENTER VÄRMLAND Birgitta Larsson, 054-7011068 birgitta.larsson2@regionvarmland.se Datum 2014-02-24 Vår beteckning MV2014-6 TEMA VÄNSKAP OCH FÖRTROENDE Detta temablad innehåller förslag på filmer,

Läs mer

kap 1 Långt inne i den mörka skogen, fanns ett spökhus vars fönsterkarmar

kap 1 Långt inne i den mörka skogen, fanns ett spökhus vars fönsterkarmar KOTTBLADET b Spökhuset kap 1 Långt inne i den mörka skogen, fanns ett spökhus vars fönsterkarmar kalappade i vinden och dörren var stor och hög. Men nu skall vi nog börja från början, den här berättelsen

Läs mer

Nivåplaceringstest i SVENSKA

Nivåplaceringstest i SVENSKA Nivåplaceringstest i SVENSKA Varje rätt svar ger 1 poäng. Test 1 1. Läs visitkorten och svara på frågorna. Martin Bäckström Lärare Susanna Jansson Holmvägen 12, 3 tr 582 67 Göteborg Tel. 031-461 39 12

Läs mer

Kom och tita! Världens enda indiska miniko. 50 cent titen.

Kom och tita! Världens enda indiska miniko. 50 cent titen. En ko i garderoben j! är jag här igen, Malin från Rukubacka. Det har hänt He Det en hel del sedan sist och isynnerhet den här sommaren då vi lärde känna en pianotant. Ingenting av det här skulle ha hänt

Läs mer

Kapitel 1 Mästerkatten 2A

Kapitel 1 Mästerkatten 2A Kapitel 1 Det var mitt i sommaren. Jag kommer ihåg precis vilken dag det var, för det var sköldpaddans födelsedag, och den är alltid den 17 juli. Vilken varm dag det var! Alla vi som är sköldpaddans vänner

Läs mer

HENRIK tunnbindaren reviderad version från 2005 avsedd för år 2006

HENRIK tunnbindaren reviderad version från 2005 avsedd för år 2006 Ola Lönnqvist HENRIK tunnbindaren reviderad version från 2005 avsedd för år 2006 Familjen, staden och Sverige under senare delen av 1600-talet Pjäsen avser skildra livet för och hos en borgarfamilj i Söderköping,

Läs mer

Skolornas filmpool - Spelfilmer

Skolornas filmpool - Spelfilmer Skolornas filmpool - Spelfilmer Skolorna i Lomma kommun har en filmpool, med rättigheter att visas i skolan. Filmerna ägs av skolorna gemensamt och är inlagda i en sökbar databas: http://webbsok.mikromarc.se/mikromarc3/web/default.aspx?unit=6471&db=lomma-fb

Läs mer

Pjäser för barn & ungdom

Pjäser för barn & ungdom Pjäser för barn & ungdom 1 Innehåll: fr 3 år.. sid 3 fr 4 år..... sid 5 fr 6 år..sid 14 fr 10 år..sid 34 fr 13 år..sid 55 appendix..sid 88 Omslagsbild av Freja i årskurs 3 till Östgötateaterns uppsättning

Läs mer

Att försvinna ner i någon annans minne

Att försvinna ner i någon annans minne Att försvinna ner i någon annans minne av Patrik Bergner och Ursula Fogelström Personer: Modern Sonen Brodern Tack Claes Lundberg Götgatan våren 94 -2- Ett vardagsrum/matrum. Lådor fyller rummet. De har

Läs mer

Dialoglister: svenske film RÖD TRÄNARE Okej lyssna på mig nu. Idag skall vi kämpa och så ska vi köra riktigt hårt, ok? Kom igen nu...

Dialoglister: svenske film RÖD TRÄNARE Okej lyssna på mig nu. Idag skall vi kämpa och så ska vi köra riktigt hårt, ok? Kom igen nu... Dialoglister: svenske film RÖD TRÄNARE Okej lyssna på mig nu. Idag skall vi kämpa och så ska vi köra riktigt hårt, ok? Kom igen nu...får jag höra lite glöd nu...jag måste se det i ögonen. Nu kämpar vi

Läs mer

Medlemstidning för Barnens Bokklubb Nr 8 2011. Din Huvudbok

Medlemstidning för Barnens Bokklubb Nr 8 2011. Din Huvudbok Medlemstidning för Barnens Bokklubb Nr 8 2011 Din Huvudbok Aktuella huvudböcker 0 1 år Jag är inte klar! Av Jonathan Allen + Jag är inte söt Nr 900373 Pris just nu: 159 kr 2 5 år Smarta små upptäcker naturen

Läs mer

S:t Eriks katolska skola

S:t Eriks katolska skola S:t Eriks katolska skola Skoltidningens första nummer höstterminen 2013 Nu har vi redan avverkat terminens första veckor och här kommer ett smakprov på vad som har hänt på S:t Eriks katolska skola under

Läs mer

Hell is Real, I went there! Helvetet är en Verklighet, jag har varit där!

Hell is Real, I went there! Helvetet är en Verklighet, jag har varit där! Hell is Real, I went there! By Jennifer Perez. Swedish Translation. Helvetet är en Verklighet, jag har varit där! Texten är från hennes audio inspelning. Av Jennifer Perez Vittnesbörd av en 15 år gammal

Läs mer

Nu gör jag något nytt

Nu gör jag något nytt Nu gör jag något nytt Linda Alexandersson fredag 15 maj Det började med att två tjejer i min församling i Arvika, åkte ner hit till Göteborgsområdet för att träffa en präst. De hade bekymmer på ett område

Läs mer

Facit till Svenska för utländska studenter GUNILLA REHNQVIST

Facit till Svenska för utländska studenter GUNILLA REHNQVIST Facit till Svenska för utländska studenter GUNILLA REHNQVIST ÖVNING 002 a) svar eller svara b) plural c) hon 003 a) 12 (tolv) b) 21 (tjugoett) c) 18 (arton) d) 11 (elva) e) 20 (tjugo) f) 22 (tjugotvå)

Läs mer