Bostadsrättsföreningen Porslinsbruket 17. Ordningsregler

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Bostadsrättsföreningen Porslinsbruket 17. Ordningsregler"

Transkript

1 Bostadsrättsföreningen Porslinsbruket 17 Ordningsregler Eftersom det varit mycket svårt att få tillräckligt många intresserade av styrelsearbete i föreningen har styrelsen beslutat handla upp tjänster både avseende teknisk och ekonomisk förvaltning av huset. Kom dock ihåg att fastighetens skick, trivsel och ekonomi är något vi gemensamt påverkar och ansvarar för. Genom att hjälpa till på olika sätt kan du påverka din egen boendemiljö och -ekonomi. Vi vill alla trivas i huset. Det är också viktigt att känna till vad du kan göra eller låta göra i din lägenhet, och vad som kräver styrelsens godkännande eller skall beslutas av föreningen gemensamt. Gränsen regleras i våra stadgar som vi ber att du läser igenom noga. Du skall alltid kontakta någon i styrelsen innan ändringsarbeten påbörjas. Kom ihåg att du kan bli ersättningsansvarig för skador som orsakas på gemensamma installationer. Avflyttning av bostadsrätts innehavare Brandvarnare Ansökan om utträde ur bostadsrättsföreningen skall vara gjord och beviljad av styrelsen, hanteras av BAS Förvaltning,(se kameral förvaltning ). Överlämning av sådant som rör lägenheten såsom samtliga nycklar, nyckel till bokningstavlan för tvättstugan, brandvarnare, elavläsning etc. sker mellan den tidigare brf innehavaren och den tillträdande. Observera att brf innehavaren själv ansvarar och bekostar bortforsling av eventuella grovsopor som uppstår vid avflyttningen. Det är inte tillåtet att ställa dessa på gården. Se nedan Grovsopor och Sophantering. Varje lägenhet skall enligt lag vara försedd med minst en fungerande brandvarnare. Styrelsen har försett samtliga lägenheter med brandvarnare. Medlemmen ansvarar själv för att det finns ett fungerande batteri i brandvarnaren och att det byts regelbundet.

2 Cyklar Diskmaskin Dörrmattor Elspis Felanmälan Fester Cyklar ställs på nedre gården, ingång mot Bråvallagatan, i cykelställen. I källaren mot Bråvallagatan finns en cykelkällare, nedför trappan till höger. Använd detta utrymme till vinterförvaring om cykeln inte används på vintern. Cyklar får inte ställas i trappuppgångar eller på terrassen vid S:t Eriksgatan. Låt behörig rörmokare installera den i din lägenhet. Har du elspis eller tvättmaskin kan elledningarna i lägenheten behöva åtgärdas så att det inte blir för stor belastning på en säkring. Om du vill ha en dörrmatta utanför lägenhetsdörren får du hjälpa städfirman med att städa under och runt den. El är framdragen bakom spisen i alla lägenheter. Tänker du installera elspis måste behörig gasinstallatör kontaktas för avstängning av gasen. Behörig elektriker skall anlitas. Alla lägenheter har inte 3-fas elmätare i källaren. Den måste i så fall också bytas. Gör du enligt den adresslista som styrelsen sätter upp i varje port och uppdaterar. Se även nedan Vicevärd. Är väldigt trevligt att ha. Men i och med att man i många lägenheter tagit bort den ursprungliga linoleummattan och bara har ett slipat trägolv kvar, har huset blivit mera lyhört. Det innebär att det hörs lätt till dina grannar, både de som bor under och över dig. Lägg gärna en lapp i brevlådan hos dina grannar ett par dagar innan så att de är förvarnade. Det är dock inte acceptabelt att spela på högsta volym hela natten bara för att man har förvarnat att man har fest. Visa hänsyn!! Fläktar Har installerats i alla våtutrymmen. Använd fläkten länge, ½ - 1 timme, vid dusch och bad för att förebygga fuktskador. Elförbrukningen är låg. Skorstenskanalerna i köken är tätade, det går därför att ansluta fläkt om så önskas. Grovsopor Föreningen har inget gemensamt grovsopsutrymme. Det innebär att du endast kan slänga grovsopor i de containrar som föreningen ordnar med höst och vår. Du kan naturligtvis själv också bekosta och beställa egen hämtning om du har mycket grovsopor som du vill bli av med och inte kan förvara dem tillsvidare i ditt källar- eller vindsförråd. Grovsopor får absolut inte ställas ut på gården. Du ansvarar också själv för de ev. grovsopor som det blir efter hantverkare vid en renovering. Observera att du själv måste avtala med din hantverkare hur dessa skall fraktas iväg och vem som ska betala för det.

3 Det här är öppettiderna för närmaste återvinningscentral i Stockholm: ÅVC Vanadisberget Mån-fre Lör-sön 9-16 Hiss Hyra Julgranar Kabel TV Kameral förvaltning Kodlås Lampbyten Namnskyltar Oväsen Finns på S:t Eriksgatan. Stäng hissdörrarna ordentligt men varsamt så att inte hissen blir stående. Tryck ned hissen efter att du använt den. Knappen kan behöva hållas intryckt några sekunder. Felanmälan av hissen sker enligt föreningens instruktioner om felanmälan i trapphusen. (Se Felanmälan ) Den som felanmält hissen skall sätta upp en lapp om att felanmälan gjorts samt tidpunkt för detta. OBS att byggmaterial och dyl. inte får fraktas i hissen som då lätt blir överbelastad och stannar. Inbetalningsavier för månadsavgifter skickas ut av Bas Förvaltning, föreningens förvaltningsbolag. Tel Släpar var och en bort till uppsamlingsplatsen i Birkastan som brukar vara utanför Filadelfiakyrkan. De får ej lämnas på gården. I huset finns kabel-tv, från ComHem, installerad sedan Det kan finnas ett eller flera uttag till kabel-tv i lägenheten. Gamla uttag och antennkablar till en centralantenn som numera är nedmonterad kan finnas kvar i lägenheten. Dessa gamla kablar kan tas bort. Kontrollera vad det är för kablar innan du ändrar något. Föreningen anlitar Bas Förvaltning AB, tel , som sköter avisering av avgifter, betalar räkningar och sköter allmän bokföring m.m. De för också föreningen medlemsregister med noteringar om pantsättning av bostadsrätter. Med koderna kan du öppna portarna dygnet runt. Vi byter kod emellanåt och meddelar alla i god tid innan. Vår vicevärd sköter lampbyten när de gör sin inspektionsrunda. Du får gärna själv ringa (se Vicevärd) och påpeka om du ser någon trasig lampa så underlättar det. En prydlig namnskylt (i mässing) skall varje medlem skaffa till sin dörr. Har man råd att köpa lägenhet i föreningen så har man också råd att investera i en namnskylt. Handskrivna papperslappar godkänns endast vid kortare andrahandsuthyrningsperioder. Alla vill ha en lugn och skön boendemiljö, därför är det viktigt att du visar dina grannar hänsyn när det gäller olika typer av oväsen. Den generella regeln är att musik, tv, radio, dammsugning, m.m., inte får ske mellan klockan och Övriga tider ska man

4 naturligtvis också visa hänsyn. Tänk också på att lägenheterna blivit mer lyhörda efter att de flesta tagit bort de ursprungliga linoleummattorna och idag endast har slipade trägolv. Det är väldigt vackert, men dämpar t.ex. inte klackljud eller dammsugarljud. Se också Fester. Ombyggnad/ Renovering av lägenhet Pantsättning Portar Renovering Snöskottning och sandning Sopor Se separat dokument Regler och rutiner vid renovering. Tänk på att begära styrelsens godkännande i god tid. Vid partsättning av lägenheten skall föreningens BAS förvaltning kontaktas. ( Se Kameral förvaltning ) Se till att porten stängs ordentligt efter dig. Speciellt vintertid kan det vara svårt att få igen porten så att den går i lås. Släpp inte in främmande personer. Anmäl fel på porten snarast till vicevärden. Renovering se Ombyggnad ovan. Vi brukar upphandla snöskottningstjänsten av vår vicevärd. Men det är inget som hindrar att du hjälper till eftersom vi betalar vicevärden per timme. Sand, skyffel och ishacka står både i porten till terrassen och i gårdshusets port. Att bli av med diverse olika sorters sopor har blivit mer och mer komplicerat i innerstaden. Föreningen ansvarar endast för att medlemmarnas normala hushållsavfall tas om hand, men ordnar också med hämtning av tidningar, samt ordnar med container vår och höst för grovstädning. Normalt hushållsavfall skall slängas, väl förpackat, i soptunnorna på gården eller sopnedkastet på terassen. Om det blir stopp i sopnedkastet eller är fullt i soptunnorna på gården, får man inte på några villkor lämna soppåsarna bredvid eftersom det omedelbart drar till sig råttor. Tidningar, förpackade i papperspåsar, lämnas i tidningsbehållaren. Här kan man inte lägga kartonger eller omslagspapper o.dyl. Kartonger, förpackningsmaterial m.m. kan dels slängas vid grovsopsstationerna i Vasastan eller förvaras av var och en i källar- eller vindsförråd, för att sedan slängas vid föreningens städdagar, när container beställs. Grovsopor slängs i containrar vår och höst, alternativt får medlemmen själv bekosta och beställa hämtning. Byggavfall, från t.ex. köksrenovering, skall alltid medlemmen själv bekosta och bortforsla. Dessa får inte ställas ut på gården tillfälligt eftersom det innebär sämre framkomlighet och ökad brandrisk.

5 Det här är öppettiderna för närmaste återvinningscentral i Stockholm: ÅVC Vanadisberget Mån-fre Lör-sön 9-16 Stadgar Styrelse Städdag Tidningar Tvättstuga Vattenavstängning Ska alla medlemmar ha fått. Fråga någon i styrelsen om du inte har fått ett exemplar. Väljs på årsmötet i maj. Det är bra om många turas om att vara med i styrelsen. Styrelsen brukar träffas en gång i månaden. Styrelsens aktuella sammansättning och telefonnummer framgår av den adresslista som sitter i varje port. Styrelsens brevlåda finns utanför tvättstugan. Där kan du lämna meddelanden om det inte är brådskande ärenden. Men kontakta helst någon personligen med ditt ärende. Två städdagar per år brukar vi ha, vår och höst. Vi städar då gemensamma utrymmen lite noggrannare och kan slänga skräp, gamla möbler, kartonger etc. i en container. Alla medlemmar kallas några veckor i förväg. Skall läggas i därför avsedd låda på gården. I lådan kan man bara lägga tidningar eventuellt förpackade i papperspåsar, ej platspåsar, ej kartonger, ej färgglatt omslagspapper. Dagstidningar kan också läggas i lösa. Allt som inte kan tas med lämnas av tidningshämtarna på gården eller utanför porten!!!. Bokas med nyckel utanför tvättstugan. Endast en tid kan bokas i taget per lägenhet. Det har visat sig vara det effektivaste sättet att få tiderna att räcka till åt alla. Respektera tvättiderna och kör inga maskiner efter kl De som bor närmast störs. Är du mer än 1 timme försenad att påbörja din tvättid kan någon annan ta den. Tvättstugan skall städas efter användning. Det skall vara rent när man kommer till sin tvättid. Strömbrytare eller vatten till maskiner skall inte stängas efter användning. Det går åt mindre elenergi om man centrifugerar tvätten innan man använder torkskåp eller torktumlare. Pga svårigheterna att få en tvättid har styrelsen låtit installera en akutmaskin i rummet innanför tvättstugan. Det är endast tillåtet att boka akutmaskinen en timme i taget. Torkning av tvätten ska ske i den egna lägenheten när akutmaskinen använts. Huvudkranarna för hela fastigheten sitter vid vattenmätarna inne i stora verkstadslokalen på gården. (OBS! Denna vattenavstängning är endast avsedd att användas av hantverkare eller vid akut fara!) Vid akut vattenläckage, kontakta styrelsen. I nödsituation kan man också ringa Stockholm Vatten

6 på tel , som kan stänga av vattnet in till fastigheten. Adressen är då S:t Eriksgatan 73. I varje lägenhet finns också avstängningsmöjlighet med de s.k. Ballofixventiler som installerats vid varje tappställe. För att stänga av vatten eller el i någon av föreningens hyresgästers lokaler i samband med renovering måste Vicevärden anlitas. Om möjligt bör avstängning planeras innan renoveringen påbörjas. Kontakt med vicevärden bör ske så tidigt som möjligt, dock senast 2 arbetsdagar före den önskade avstängningen. Kostnaden för vicevärdens närvaro debiteras lägenhetsinnehavaren. (F.n. 325 kr per timme exkl. moms) Vicevärd Vinds-och källarförråd Värmen Uthyrning Årsmöte Styrelsen har tidigare själv skött vicevärdssysslan, men fr.o.m. 1 jan 2005 sköts den av HUMA Bygg och Förvaltning, Olle Hultman och Mats Malmenby. De går en rond i huset varje vecka för att se att allt står rätt till, byta glödlampor m.m. Man kan också göra felanmälan till dem på telefon under kontorstid, kl , vardagar. Felanmälan övriga tider sker dels direkt till styrelsen eller vid brådskande fel till vår jourfirma, Dygnet Runt Service Fastighetsjour AB Till varje lägenhet hör ett vinds-eller källarförråd. Styrelsen har en förteckning över dessa. Observera att man ej får ställa skräp i gemensamma gångar, detta skall lämnas i grovsopsrummet eller läggas i containrar vid städdagarna. Lösa dörrar som står på vinden eller i källaren skall dock stå kvar, de tillhör fastigheten och skall ej slängas. Vi har installerat fjärrvärme. Vi kan hjälpas åt att spara värmekostnader genom att inte låta varmvatten stå och rinna, genom att vädra effektivt med korsdrag istället för att ha öppet länge och genom att se till att portar och balkongdörrar är hela och stängda. Styrelsen skall godkänna uthyrning i andra hand. Det är viktigt att uthyrning görs så att besittningsrätten inte övergår till hyresgästen. Kontakta styrelsen i god tid. Hålls under maj månad. Förutom val av styrelse, revisorer och valberedning, kan förslag lämnas för stämmobeslut. Dessa förslag skall lämnas till styrelsen i så god tid att de kan komma ut med kallelsen. Styrelsen skickar normalt ut en påminnelse om detta i god tid. Se stadgarna. Egna...

7 anteckningar... Styrelsen Brf Porslinsbruket 17...

Trivselregler Bostadsrättsföreningen Grönkålen i Solna

Trivselregler Bostadsrättsföreningen Grönkålen i Solna Trivselregler Bostadsrättsföreningen Grönkålen i Solna Att visa respekt och ta hänsyn till sina grannar är naturligtvis mycket viktigt för att alla i huset ska trivas. Vårda grannsämjan genom att behandla

Läs mer

BRF VÄDUREN II FRÅN A - Ö

BRF VÄDUREN II FRÅN A - Ö BRF VÄDUREN II FRÅN A - Ö Andrahandsuthyrning Om du vill hyra ut din lägenhet, fyll i blanketten: Ansökan om andrahandsuthyrning och lägg i föreningens brevlåda Roslagsgatan 22 i god tid före uthyrningen.

Läs mer

Information från A Ö. För oss som bor i. Brf. Gumshornet

Information från A Ö. För oss som bor i. Brf. Gumshornet Information från A Ö För oss som bor i Brf. Gumshornet Andrahandsuthyrning Anticimex Avgift Avlopp Balkonger Du måste ha styrelsens tillstånd för att hyra ut din lägenhet. Tillstånd till andrahandsuthyrning

Läs mer

Innehållsförteckning. 1. Brf Apeln 7 1.1 Att bo i bostadsrätt 1.2 Styrelsen 1.3 Föreningsstämma 1.4 Stadgar 1.5 Felanmälan

Innehållsförteckning. 1. Brf Apeln 7 1.1 Att bo i bostadsrätt 1.2 Styrelsen 1.3 Föreningsstämma 1.4 Stadgar 1.5 Felanmälan Hej medlem! Denna medlemsinformation är utgiven av styrelsen i Bostadsrättsföreningen Apeln 7 i Solna och vänder sig till dig som är medlem i föreningen. Tanken är att den ska ge svar på de vanligaste

Läs mer

Information från A Ö. För oss som bor i. Brf. Gumshornet

Information från A Ö. För oss som bor i. Brf. Gumshornet Information från A Ö För oss som bor i Brf. Gumshornet Andrahandsuthyrning Anticimex Avgift Avlopp Balkonger Du måste ha styrelsens tillstånd för att hyra ut din lägenhet. Tillstånd till andrahandsuthyrning

Läs mer

BRF Skogås 1:s A - Ö Detta är ett särtryck från den uppdaterade version av Husboken som finns på BRF Skogås 1:s hemsida, brfskogas1.se/husboken.

BRF Skogås 1:s A - Ö Detta är ett särtryck från den uppdaterade version av Husboken som finns på BRF Skogås 1:s hemsida, brfskogas1.se/husboken. 1 BRF Skogås 1:s A - Ö Detta är ett särtryck från den uppdaterade version av Husboken som finns på BRF Skogås 1:s hemsida, brfskogas1.se/husboken. a Allmän information Organisationsnummer: 712800-0200

Läs mer

BF Ansgarius upa. Styrelsen rekommenderar också att du även läser stadgarna.

BF Ansgarius upa. Styrelsen rekommenderar också att du även läser stadgarna. Du som är medlem i bostadsföreningen Ansgarius har säkert ibland känt ett behov av att få en kortfattad beskrivning av föreningen och information om vart man ska vända sig i olika situationer. Vi har därför

Läs mer

Allmän information till medlemmarna i Brf Pahl 10

Allmän information till medlemmarna i Brf Pahl 10 BRF PAHL 10 INFORMATION 1 (9) Allmän information till medlemmarna i Brf Pahl 10 Sophantering, grovsopor, returpapper Soprummet nås från en dörr i trapphuset i bottenplanet Borgmästargatan 10 B. Soprummet

Läs mer

Innehållsförteckning. 1. Föreningen och fastigheten - Att vara bostadsrättsinnehavare - Bostadsrättsföreningen Bildhuggaren 25-29

Innehållsförteckning. 1. Föreningen och fastigheten - Att vara bostadsrättsinnehavare - Bostadsrättsföreningen Bildhuggaren 25-29 Oktober 2007 1 Innehållsförteckning 1. Föreningen och fastigheten - Att vara bostadsrättsinnehavare - Bostadsrättsföreningen Bildhuggaren 25-29 2. Praktisk information - Elektricitet - Flyttstädning -

Läs mer

Trivselregler A Ö. BRF Diligensen 4

Trivselregler A Ö. BRF Diligensen 4 BRF Diligensen 4 A-Ö Trivselregler A Ö om vad som gäller i BRF Diligensen 4 När man har valt ett boende i ett flerfamiljshus, så innebär det att man har grannar nära inpå sig, ofta både ovanför, under

Läs mer

Boendehandbok A-Ö. www.roslagsgatan36.se

Boendehandbok A-Ö. www.roslagsgatan36.se Välkommen till BRF Roslagsgatan 36! Vi vill med denna boendehandbok underlätta för dig som boende med svar på många av de frågor som kan tänkas dyka upp. Alla vill ha en så god boendemiljö som möjligt.

Läs mer

Information till boende och nyinflyttade! Information till boende och nyinflyttade!

Information till boende och nyinflyttade! Information till boende och nyinflyttade! Välkommen till vår förening! Information till boende och nyinflyttade! Information till boende och nyinflyttade! Vi hälsar dig välkommen och hoppas att du skall trivas i din lägenhet och med vår bostadsrättsförening.

Läs mer

Anvisningar och allmänna ordningsregler

Anvisningar och allmänna ordningsregler Anvisningar och allmänna ordningsregler För allas trivsel, tänk på följande: att väl akta och vårda föreningens egendom, bostadshus och utemiljö. att när du använder lägenheten se till att bevara vad som

Läs mer

BRF Kumlet 18 trivsel- och ordningsregler

BRF Kumlet 18 trivsel- och ordningsregler BRF Kumlet 18 trivsel- och ordningsregler 1 Innehållsförteckning 1 Permanent boende... 3 2 Andrahandsuthyrning... 3 Rutiner vid andrahandsuthyrning.... 3 3 Anslagstavlor... 4 4 Autogiro... 5 5 Brandskydd...

Läs mer

Information från A - Ö

Information från A - Ö Information från A - Ö Furusundsgatan 13 2012 / 2013 Autogiro (A) Avgift (B) Avlopp (B) Bostadsrättstillägg (B) Kontakta SBC om du vill betala avgiften till föreningen eller hyran automatiskt, via autogiro

Läs mer

Riksbyggens bostadsrättsförening Stockholmshus nr 7

Riksbyggens bostadsrättsförening Stockholmshus nr 7 Riksbyggens bostadsrättsförening Stockholmshus nr 7 En sammanfattning av den viktigaste information du bör känna till som boende i föreningen Uppdaterat informationsmaterial mars 2006 Innehåll: Bostadsrätt

Läs mer

Välkommen till BRF Malmgården

Välkommen till BRF Malmgården Välkommen till BRF Malmgården Vi är en familjär förening med ett stort hus, 13 trappuppgångar, 281 lägenheter. Ett 10-tal butikslokaler, ett 30 -tal vinds- och källarlokaler. Föreningen har även ett underjordiskt

Läs mer

HUSBOK. Vi hälsar dig varmt välkommen till Bostadsrättsföreningen Dalafjället.

HUSBOK. Vi hälsar dig varmt välkommen till Bostadsrättsföreningen Dalafjället. HUSBOK Vi hälsar dig varmt välkommen till Bostadsrättsföreningen Dalafjället. För att alla ska trivas och ha ett trevligt och säkert boende finns det en del saker som vi tillsammans bör tänka på. Vi kallar

Läs mer

2012-05-31. Husskrift. för Brf Lisö 1, Färnebogatan 62-64. Instruktioner, trivseltips och bra att veta

2012-05-31. Husskrift. för Brf Lisö 1, Färnebogatan 62-64. Instruktioner, trivseltips och bra att veta 2012-05-31 Husskrift för Brf Lisö 1, Färnebogatan 62-64 Instruktioner, trivseltips och bra att veta Inledning Med denna husskrift vänder vi oss både till dig som alldeles nyss har flyttat hit, till dig

Läs mer

Välkommen till Brf Haren i Krokslätt!

Välkommen till Brf Haren i Krokslätt! Välkommen till Brf Haren i Krokslätt! Som medlem i en bostadsrättsförening har du inte bara rätten till en bostad i föreningens fastighet utan du har också skyldigheter mot föreningen och övriga medlemmar.

Läs mer

Föreningen, styrelsen & årsstämma

Föreningen, styrelsen & årsstämma Föreningen, styrelsen & årsstämma Vad är en bostadsrätt? Du har fått detta informationshäfte eftersom du är medlem i Slottshörnets Bostadsrättsförening. Vi i styrelsen hoppas att du kommer att trivas!

Läs mer

Trivselregler för BRF Källängsmården Källängsvägen 6, Lidingö. Vårt hus och hur vi ser till att alla trivs

Trivselregler för BRF Källängsmården Källängsvägen 6, Lidingö. Vårt hus och hur vi ser till att alla trivs Trivselregler för BRF Källängsmården Källängsvägen 6, Lidingö Vårt hus och hur vi ser till att alla trivs Innehåll Trivselregler - Varför det? 2 Andrahandsuthyrning 3 Balkong 3 Barnvagnar & Cyklar 3 Brandvarnare

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL GARVAR LUNDINS GRÄND OCH BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN VATTUORMEN 35-40

VÄLKOMMEN TILL GARVAR LUNDINS GRÄND OCH BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN VATTUORMEN 35-40 VÄLKOMMEN TILL GARVAR LUNDINS GRÄND OCH BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN VATTUORMEN 35-40 Kungsholmen som tidigare kallades Munklägret var från början ett centrum för garvarna som sysslade med beredning av skinn.

Läs mer

HANDBOK för. Version 090907

HANDBOK för. Version 090907 HANDBOK för Version 090907 Inledning... 3 Brf Färdknäppen 2... 4 Bostadsrätt och bostadsrättsförening... 4 Hur föreningen styrs... 4 Föreningsstämman... 4 Styrelsen... 4 Styrelsens arbetssätt... 5 Valberedningens

Läs mer

ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER A - Ö

ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER A - Ö ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER A - Ö Enligt bostadsrättslagen skall varje förening ha ordningsregler. I enlighet med lagens formulering måste man alltid sköta sitt boende så att man iakttar sundhet, ordning

Läs mer

Välkommen till bostadsrättsförening Torsdammen

Välkommen till bostadsrättsförening Torsdammen Välkommen till bostadsrättsförening Torsdammen Innehåll Välkommen... 3 Om Torsdammen... 3 Kontaktuppgifter... 4 Ekonomisk förvaltning... 4 Att tänka på vid problem i din lägenhet eller fastigheten... 4

Läs mer

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Tavastgatan 31

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Tavastgatan 31 ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen Tavastgatan 31 Det här bör du veta om föreningens ordningsregler: Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen

Läs mer

Från A till Ö. Handbok för hushållen i Brf Spetsbonaden. För hyresgästerna undantas de punkter som är riktade till hushåll med bostadsrätt.

Från A till Ö. Handbok för hushållen i Brf Spetsbonaden. För hyresgästerna undantas de punkter som är riktade till hushåll med bostadsrätt. Tillhör lägenhet nr: Från A till Ö Handbok för hushållen i Brf Spetsbonaden. För hyresgästerna undantas de punkter som är riktade till hushåll med bostadsrätt. Uppdaterad 2015-02-07 Anna Georgiadis 1 Inledning

Läs mer

Välkommen till Bostadsrättföreningen Hamnen

Välkommen till Bostadsrättföreningen Hamnen Välkommen till Bostadsrättföreningen Hamnen Först av allt vill vi hälsa dig välkommen till föreningen! Vi hoppas att du kommer trivas med din lägenhet, föreningen och våra omgivningar. Den här informationen

Läs mer

Några enkla regler för oss som bor i Brf Nötskrikan 16

Några enkla regler för oss som bor i Brf Nötskrikan 16 Några enkla regler för oss som bor i Brf Nötskrikan 16 Att bo i bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap. Vår målsättning är att alla skall ha det så trivsamt som möjligt och att boendet ska kosta

Läs mer