Hantering av allmänna handlingar hos Överförmyndarförvaltningen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Hantering av allmänna handlingar hos Överförmyndarförvaltningen"

Transkript

1 Stadsarkivet Handläggare: Christina Moberg Inspektionsrapport DNR /2015 Sida 1 (11) SSA 2015:11 Hantering av allmänna handlingar hos Överförmyndarförvaltningen Närvarande från förvaltningen: Håkan Andersson förvaltningschef, arkivansvarig Lisa Kringsberg teamledare Ingemar Staaf arkivkonsult Närvarande från Stadsarkivet: Christina Moberg inspektionsförrättare Gunilla Isacson protokollförare SAMMANFATTNING Överförmyndarförvaltningen inspekterades av Stockholms stadsarkiv den 16 september Under inspektionen framkom att förvaltningen står inför ett omfattande förändringsarbete där hela informationsprocessen kommer att ses över. Inom förvaltningen förekommer flera brister som rör informationshanteringen och för att säkerställa en god och effektiv hantering av allmänna handlingar kan flera moment i nuvarande processer komma att behöva ändras. Förvaltningen behöver arbeta övergripande och långsiktigt med att bl a - ansvarsfördelning och roller inom informationsprocessen utarbetas och klargörs, - rutinbeskrivningar och styrdokument för arkiv- och informationshanteringen upprättas och hålls uppdaterade, - förvaltningens information, både den analoga och digitala, gås igenom och värderas med en framställan om nytt gallringsbeslut från Stadsarkivet som följd samt - en strategi för hanteringen av digital information i den dagliga verksamheten och digitalt långtidsbevarande utarbetas. Inspektionen var föraviserad. I rapportens bilaga Hantera allmänna handlingar klargörs behovet av en styrd dokument- och informationshantering utifrån stadens gällande regelverk.

2 Sida 2 (11) SAMMANFATTNING AV FÖRELÄGGANDEN OCH REKOMMENDATIONER Stadsarkivet förelägger Överförmyndarförvaltningen att: - Uppdatera ansvarsfördelningen för hanteringen av allmänna handlingar och arkiv. - Fastställa hanteringsanvisningar för hur de allmänna handlingarna, både pappershandlingar och digital information, ska hanteras. Hanteringsanvisningarna ska utformas enligt arkivreglernas krav och ska även innehålla gallringsbara handlingar. - Upprätta rutiner för att rensa ut handlingar som inte ska arkiveras, för att undvika att de blir allmän handling - Utreda möjligheterna att gallra allmänna handlingar, både analoga och digitala, och i förekommande fall inkomma med en gallringsframställan till Stadsarkivet. - Försäkra sig om att det digitala informationen kan bevaras så länge den ska finnas kvar. Inleda förberedelser och upprätta en strategi för kommande anslutning till e-arkiv Stockholm. - Använda skrivmateriel som ger arkivbeständiga handlingar. - Uppdatera arkivbeskrivningen enligt anvisningar i riktlinjerna. - Uppdatera bevarandeförteckningen så att den kan användas för att söka handlingar - både analoga och digitala - som ska bevaras. - Inkomma med dispensansökan för dokumentskåp som motstår brand kortare än två timmar. Ansökan ska ange kompenserande åtgärder för förvaringen. Överförmyndarförvaltningen ska senast den inkomma med en åtgärdsrapport där förvaltningen skriftligen redovisar hur föreläggandena har åtgärdats. Vid denna frists utgång förväntas arbetet med att åtgärda samtliga förelägganden vara avslutat.

3 Sida 3 (11) Rekommendationer Stadsarkivet rekommenderar Överförmyndarförvaltningen att: - Fastställa ansvar och rutiner för att öppna och ta hand om post, avseende upprättande och implementering av fullmakter för postöppning. Detta gäller både e-post och vanlig post. - Registrera sekretessbelagda handlingar som förvaras i personalakter. - Tillse att det i hanteringsanvisningarna framgår huruvida handlingar innehåller sekretessreglerad information. - Fastställa rutiner och ansvar för årlig översyn av hanteringsanvisningarna.

4 Sida 4 (11) FÖRDELNING AV ANSVAR OCH ARBETSUPPGIFTER Arkivansvar och arbetsuppgifter har delvis fastställts och fördelats Överförmyndarförvaltningen har fastställt arkivansvaret i en skriftlig instruktion. Arkivansvarig är förvaltningschef Håkan Andersson och arkivhandläggare är förvaltningens nämndsekreterare. Då det endast finns 23 anställda anser man att det i dagsläget inte finns behov av arkivredogörare i verksamheten. Överförmyndarförvaltningen har två registratorsfunktioner. Nämndsekreterararen ansvarar för diarieföring av handlingar i diarieföringssystemet Diabas. Registrering av inkommande handlingar i förmyndarärenden utförs i verksamhetssystemet Wärna av en registratorsgrupp som leds av en teamledare. Förvaltningen ska undersöka möjligheten till att utföra all registrering i Wärna och på så vis undkomma två olika registreringssystem. Förvaltningens arkivinstruktion behöver kompletteras med information om att registratorsgruppen registrerar inkomna handlingar i Wärna och beskriva ansvarsfördelningen mellan Wärnas registratorsgrupp och nämndsekreteraren. Generellt upplevs en oklarhet vad gäller ansvarfördelningen för hela förvaltningens informationshantering och man saknar en sammanhållande funktion för dessa frågor. Även kunskapen inom arkivområdet upplevs som eftersatt och förvaltningen har som ambition att tillsätta en resurs som ansvarar för förvaltningens hela informationsprocess. Uppdatera ansvarsfördelningen för hanteringen av allmänna handlingar och arkiv. KUNSKAP OM ALLMÄNNA HANDLINGAR Merparten av förvaltningens anställda har goda baskunskaper inom det juridiska området, men förvaltningen ser ett stort behov av kontinuerlig påbyggnadsutbildning i offentlighetslagstiftning och innebörden av att arbeta i en kommunal förvaltning. Som ett led i detta inleddes i juni 2015 ett samarbete med Stadsledningskontorets jurister. En del av innehållet i utbildningen ingår nu i förvaltningens introduktion av nyanställda.

5 Sida 5 (11) HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR Fastställda rutiner för postöppning och diarieföring finns delvis Inkommen post öppnas och stämplas av en central funktion på förvaltningen. Handlingar som ska registreras i diarieföringssystemet Ciceron (Diabas) omhändertas av nämndsekreteraren och handlingar i förmyndarärenden registreras av Wärnagruppen. Förvaltningen saknar i dagsläget back-up för diarieföring av handlingar i Diabas. Man har dock för avsikt att införa nya arbetssätt vid årsskiftet som innebär att alla ärenden, både de som hör till diariet och förmyndarärenden, hanteras i samma systemstöd. Detta kommer att innebära att fler personer kan täcka upp för diarieföringen. Enklare frågor i förmyndarärenden samt information och frågor från allmänheten av mer allmän karaktär besvaras av Stockholms stads kontaktcenter, där handläggarna har läsbehörighet till viss information i Wärna. Frågor som ligger utanför Kontaktcenters område skickas till förvaltningens funktionsbrevlåda som bevakas dagligen enligt ett rullande schema. Denna hantering av allmänhetens förfrågningar innebär att ca ärenden per år inte når förvaltningen. Förvaltningen ser detta som en god lösning, då verksamheten i dagsläget själv inte kan hantera mängden förfrågningar med rådande personalstyrka. Tillvägagångssättet kommer dock att ingå i den kommande översynen av förvaltningens kommunikationsvägar, då målet är att verksamheten själv ska hantera sina egna frågor. Förvaltningen saknar rutiner för registrering av sekretessbelagd information, t ex för handlingar som förvaras i personalakten. Förvaltningen kommer att utforma rutiner för detta så att man uppfyller lagens krav. Fullmakter för postöppning saknas Förvaltningen saknar fullmakter för öppnande av personadresserad post och har heller inte någon rutin för att ge kollegor tillgång till den personliga e-postlådan. I förmyndarärenden kan olika moment i handläggningsprocessen utföras av olika handläggare och man har inget personligt ansvar för specifika ärenden. Inkommande post är därför i regel ställd till förvaltningen och inte till en enskild handläggare. Vid utgående e-post har handläggaren möjlighet välja funktionsbrevlådan med förvaltningen som avsändare. Behovet av att teckna fullmakter för personadresserad post samt att bevaka varandras e-postlådor ses därmed som litet och handläggarna väljer ofta att vid frånvaro själva kontrollera sin e-post via sin telefon. Förvaltningen rekommenderas att se över behovet av fullmakter för att säkerställa att post omhändertas samma dag den kommer in.

6 Sida 6 (11) Förvaltningen har en helt analog hantering av informationen som registreras i Wärna och Diabas. Pappersakter finns upprättade för förmyndarärenden, personalärenden och diarieförda handlingar. För att underlätta ärendehanteringen i framförallt förmyndarärenden strävar förvaltningen efter att övergå till en helt digital hantering. Rutiner för rensning av förmyndarakter saknas Registratorn ansvarar för avslut och arkivläggning av diarieförda ärenden, personalärenden och handlingar som är kopplade till nämndens arbete. Wärnas registratorsgrupp eller handläggarna själva avslutar och stänger förmyndarärenden och ansvarar även för att akten rensas före arkivläggning. Det är dock oklart i vilken utsträckning rensning av förmyndarakter görs. I pågående ärenden utförs handläggning och registrering av flera olika handläggare och det kan det leda till oklarhet i vad som ska rensas och följden blir att hela hanteringen lätt blir eftersatt. Hanteringsanvisningar behöver fastställas Förvaltningen har under 2012, via konsultfirman Bra Arkiv, utarbetat anvisningar för hur informationen ska hanteras. Hanteringsanvisningarna har dessvärre varit okända för merparten av förvaltningens medarbetare och de uppdagades nu i samband med förberedelserna inför Stadsarkivets inspektion. Ovetandes om de tidigare hanteringsanvisningarna har förvaltningen påbörjat ett arbete med att se över sin information och ta fram nya hanteringsanvisningar. Efter att hanteringsanvisningarna fastställs är det viktigt att de hålls uppdaterade. Förutom hanteringsanvisningarna saknar förvaltningen överlag styrdokument och rutinbeskrivningar för sin arkiv- och informationshantering, t ex hantering av allmän handling, utlämnande av allmän handling, avslut av ärenden och andra delar i informationsprocessen. Förvaltningen behöver därför arbeta med denna fråga så att informationsvägarna dokumenteras och kvalitetssäkras. Fastställa hanteringsanvisningar för hur de allmänna handlingarna, både pappershandlingar och digital information, ska hanteras. Hanteringsanvisningarna ska utformas enligt arkivregleras krav och även innehålla gallringsbara handlingar. Upprätta rutiner för att rensa ut handlingar som inte ska arkiveras, för att undvika att de blir allmän handling. Rekommendationer Fastställa ansvar och rutiner för att öppna och ta hand om post, avseende upprättande och implementering av fullmakter för postöppning. Detta gäller både e-post och vanlig post.

7 Sida 7 (11) Registrera sekretessbelagda handlingar som förvaras i personalakter. Tillse att det i hanteringsanvisningarna framgår huruvida handlingen innehåller sekretessreglerad information. Fastställa rutiner och ansvar för årlig översyn av hanteringsanvisningarna. TA STÄLLNING TILL VILKA ALLMÄNNA HANDLINGAR SOM KAN FÖRSTÖRAS Gallringsbeslut finns Stadsarkivet har utfärdat generella gallringsbeslut som gäller för alla verksamheter i staden och dessa beslut tillämpas av förvaltningen. De generella gallringsbesluten reglerar information inom framför allt stödverksamheten samt information av tillfällig och ringa betydelse. Överförmyndarförvaltningen har två myndighetsspecifika gallringsbeslut; SSA 2003:01 - gallring av information i förmyndarakter och SSA 2011:27 - gallring av information i verksamhetssystemet Wärna. Gallringsbeslut tillämpas Hanteringen med att ställa av och arkivera förvaltningens förmyndarakter har under flera år varit eftersatt. För att komma tillrätta med detta har man tagit hjälp av externa arkivkonsulter. Förvaltningen verkställer nu den gallring som skall genomföras och uppger att man ligger i fas med gallringen. Förmyndarakterna innehåller både handlingar som ska bevaras och handlingar som ska gallras. För att underlätta arkivläggningen arbetar förvaltningen med att fastställa en rutin för att hålla de gallringsbara handlingarna samlade och därmed undvika kommande plockgallring. Förvaltningen saknar dock en samordnad gallring och ser behov av en gallringsansvarig funktion som säkerställer att den årliga gallringen verkställs. Gallring av sekretessreglerad information genomförs enligt uppgift under kontroll. Gallringsbeslut tillämpas sannolikt inte Det är oklart huruvida gallringsbeslutet som rör informationen i Wärna tillämpas. Enligt uppgift sker ingen systematisk rensning i systemet, utan enbart mindre insatser av registervård. Förvaltningen saknar en systemförvaltare eller en liknande funktion med den spetskompetens som behövs för att kunna förvalta systemet fullt ut. Gallringsbeslutet som rör informationen i Wärna har funnits i fyra

8 Sida 8 (11) år och eftersom förutsättningar och information kan ändras över tid behöver informationen i systemet ses över och eventuellt omvärderas. Det finns behov av nytt gallringsbeslut I samband med arbetet med förvaltningens hanteringsanvisningar har man upptäckt information i kärnverksamheten som inte ännu har värderats ur ett bevarande- och gallringshänseende och som inte omfattas av ett gallringsbeslut. Förvaltningen har därför påbörjat en gallringsutredning som omfattar all verksamhet inom förvaltningen, både styr-, stöd- och kärnverksamheten. Förvaltningen behöver även utreda och omvärdera informationen i Wärna. Utreda möjligheterna att gallra allmänna handlingar, både analoga och digitala, och i förekommande fall skicka en gallringsframställan till Stadsarkivet. BEVARA ALLMÄNNA HANDLINGAR PÅ LÅNG SIKT Bevara digital information Överförmyndarförvaltningen använder de stadsgemensamma systemen, bl a LISA och Agresso, för sin digitala hantering samt Ciceron (Diabas) som diarieföringssystem. För dessa har Stadsledningskontoret arkivansvar. Till kärnverksamheten används verksamhetssystemet Wärna som är ett mindre system speciellt anpassat till överförmyndarens verksamhet. Arkivering av stadens digitala information sker i stadens gemensamma e-arkiv och leveranser dit sker enligt en framtagen anslutningsplan. Överförmyndarförvaltningens system Wärna ska anslutas till e-arkivet år 2017 enligt nuvarande anslutningsplan. Anslutningsarbetet kräver en del förberedelser och förvaltningen behöver redan nu börja planera för den kommande arkiveringen. Förvaltningen behöver också inventera den information som förvaras på gemensamma digitala diskar för att säkerställa att bevarandeinformationen tas om hand och hanteras på ett korrekt sätt. Det finns behov av att upprätta en övergripande IT-strategi för hanteringen i stort. Den digitala informationen ska under hela bevarandetiden hanteras, förvaras och skyddas så att den fysiska och logiska kvaliteten bibehålls. Fram till dess att levererans till e- arkivet sker åligger det förvaltningen att ansvara för detta. Det innebär kortfattat att förvaltningen ska:

9 Sida 9 (11) - fastställa rutiner och ansvar för hur den digitala informationen inom verksamheten används och hanteras - värdera den digitala informationen ur ett bevarande- och gallringshänseende - redovisa den digitala informationen så att den kan återsökas - säkerställa den digitala förvaringen genom back-up-rutiner och liknande Då systemförvaltare och andra IT-resurser saknas inom förvaltningen, är det i dagsläget enligt uppgift oklart när anslutningsarbetet av informationen i Wärna kan inledas och hur detta ska gå till. Arkivbeständiga produkter används delvis Förvaltningen använder arkivbeständiga produkter vad gäller papper, aktomslag, arkivkartonger, skrivare och kopiatorer. Samtlig manuell utrustning kommer från Volvo IT, som enligt uppgift tillhandahåller arkivgodkända produkter. Vad gäller pennor uppger förvaltningen att man använder delvis icke arkivgodkända pennor till underskrifter m.m. Försäkra sig om att det digitala informationen kan bevaras så länge den ska finnas kvar. Inleda förberedelser och upprätta en IT-strategi för kommande anslutning till e-arkiv Stockholm. Använda skrivmateriel som ger arkivbeständiga handlingar. DET SKA VARA LÄTT ATT HITTA ALLMÄNNA HANDLINGAR Arkivbeskrivningen behöver kompletteras Förvaltningen har en nyligen uppdaterad arkivbeskrivning som beskriver verksamheten på ett bra sätt, men den behöver kompletteras med följande uppgifter: - beskriva och tydliggöra sambandet mellan verksamheten och viktigare handlingstyper, framförallt förmyndarakterna, - redovisa de gallringsbeslut som förvaltningen tillämpar och har tillämpat, både generella och myndighetsspecifika, - redovisa vilka handlingar som kan innehålla sekretessbelagd information samt enligt vilka lagparagrafer, - beskriva de IT-stöd som används inom förvaltningen, - göra vissa justeringar, t ex förtydliga att år 2012 avser avställningsår 2012 vad gäller arkiverade akter.

10 Sida 10 (11) Bevarandeförteckningen behöver kompletteras Sedan 2012 förtecknar förvaltningen sin information enligt stadens modell för processorienterad informationsredovisning. En del arbete återstår med bevarandeförteckningen innan förvaltningen är i fas med förtecknandet. Handlingsslag och serier, bl.a. digital information som finns i stadsgemensamma system, saknas och vissa uppgifter i förteckningen behöver kompletteras eller förtydligas. För att förteckningsarbetet ska kunna fullföljas behövs ett nytt gallringsbeslut, där även nyupptäckt information är värderad. Förvaltningen har slutförtecknat och levererat sitt arkivmaterial t.o.m. år 2011 till Stadsarkivet. Uppdatera arkivbeskrivningen enligt anvisningar i riktlinjerna. Uppdatera bevarandeförteckningen så att den kan användas för att söka handlingar - både analoga och digitala - som ska bevaras. BEVAKA ARKIVFRÅGOR VID VERKSAMHETSFÖR- ÄNDRINGAR Överförmyndarförvaltningen står inför ett omfattande förändringsarbete där hela informationsprocessen kommer att ses över i syfte att säkerställa en god och effektiv hantering av de allmänna handlingarna. Förändringsarbetet kommer sannolikt att få konsekvenser för hela verksamhetens hantering, inklusive arkivfrågorna. ALLMÄNNA HANDLINGAR SKA FÖRVARAS SKYDDADE Handlingarna skyddas i arkivlokalen Förmyndarakterna förvaras i en arkivlokal som är godkänd av Stadsarkivet enligt beslut 2014:01. Dokumentskåp används Förvaltningen använder flera dokumentskåp som uppvisar brandklass EI 120, dvs. två timmars brandskydd. Registratorn använder dock ett skåp som enbart uppvisar brandklass EI 60, dvs. en timmes brandskydd. I skåpet förvarar förvaltningen personalakter och diarieförda handlingar. Kravet på förvaring i skåp utanför arkivlokal är enligt Riksarkivets föreskrifter brandklass

11 Sida 11 (11) EI 120. Stadsarkivet kan dock ge dispens för den lägre brandklassen EI 60, om förvaltningen kan redovisa kompenserande åtgärder för detta. Leverans av arkivhandlingar Från och med i år planerar Överförmyndarförvaltningen att årligen leverera avslutade förmyndarakter till Stadsarkivet, enligt en särskild överenskommelse. Leverans kommer att ske efter att de gallringsbara handlingarna först har gallrats ut av förvaltningen års leverans avser förmyndarakter med avställningsår Inkomma med dispensansökan som anger kompenserande åtgärder för förvaring av allmänna handlingar. Förvaltningen ska själv göra bedömningen av de juridiska och ekonomiska riskerna om handlingarna förstörs Christina Moberg Inspektionsförrättare

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS SCENGYMNASIET

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS SCENGYMNASIET S STOCKHOLMS STADSARKIV LANDSARKIV FÖR STOCKHOLMS LÄN INSPEKTIONSRAPPORT SID 1 (5) 2012-01-20 DNR 9.3-16641/11 SSA 2011:19 Scengymnasiet, Att: Eija Carlsson Kopia: Utbildningsförvaltningen, Astrid Norderfeldt

Läs mer

Hantering av allmänna handlingar hos Stockholm Business Region AB

Hantering av allmänna handlingar hos Stockholm Business Region AB Inspektionsrapport DNR 9.3-16017/13 Sida 1 (7) 2013-12-19 SSA 2013:10 Hantering av allmänna handlingar hos Stockholm Business Region AB Närvarande från bolaget: Lena Häggdahl Arkivansvarig/Administrativ

Läs mer

Hantering av allmänna handlingar hos Skanskvarnsskolan

Hantering av allmänna handlingar hos Skanskvarnsskolan Stadsarkivet Handläggare: Christina Moberg Inspektionsrapport DNR 5.1.1-8871/2015 Sida 1 (9) 2015-10-22 SSA 2015:12 Hantering av allmänna handlingar hos Skanskvarnsskolan Närvarande från skolan: Fredrik

Läs mer

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS S:T ERIK FÖRSÄKRINGS AB

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS S:T ERIK FÖRSÄKRINGS AB STOCKHOLMS STADSARKIV LANDSARKIV FÖR STOCKHOLMS LÄN INSPEKTIONSRAPPORT DNR 9.3-15023/10 SID 1 (9) 2010-11-25 SSA 2010:15 S:t Eriks försäkring AB Att: Anders Carlslund Kopia: Revisionskontoret Stockholms

Läs mer

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS STOCKHOLMS STADSTEATER AB

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS STOCKHOLMS STADSTEATER AB STOCKHOLMS STADSARKIV LANDSARKIV FÖR STOCKHOLMS LÄN INSPEKTIONSRAPPORT DNR 9.3-15024/10 SID (9) 2011-02-24 SSA 2011:1 Stockholms Stadsteater AB Att: Tommy Svensson Kopia: Revisionskontoret Stockholms stadshus

Läs mer

Att hantera digital information i Stockholms stad. stockholm.se

Att hantera digital information i Stockholms stad. stockholm.se Att hantera digital information i Stockholms stad stockholm.se Maj 2016 Dnr: 5.3-3023/2016 Utgivningsdatum: 2016-05-12 Utgivare: Stadsarkivet Kontaktperson: Christina Moberg 3 (8) Innehåll Inledning 4

Läs mer

Hantering av allmänna handlingar hos trafikkontoret

Hantering av allmänna handlingar hos trafikkontoret Handläggare: Christina Moberg Inspektionsrapport DNR 9.3-2007/2014 Sida 1 (8) 2014-06-04 SSA 2014:06 Hantering av allmänna handlingar hos trafikkontoret Närvarande från trafikkontoret: Inga-Lill Hultin

Läs mer

Hantering av allmänna handlingar hos Socialförvaltningen

Hantering av allmänna handlingar hos Socialförvaltningen Stadsarkivet Handläggare: Christina Moberg Inspektionsrapport Dnr 5.1.1-18233/2015 Sida 1 (9) 2016-03-14 SSA 2016:02 Hantering av allmänna handlingar hos Socialförvaltningen Närvarande från Socialförvaltningen:

Läs mer

Närvarande från stadsarkivet: Matilda Ekström, inspektionsförrättare Christina Moberg, protokollförare

Närvarande från stadsarkivet: Matilda Ekström, inspektionsförrättare Christina Moberg, protokollförare Inspektionsrapport DNR 9.3-2041/14 Sida 1 (8) 2014-04-25 SSA 2014:4 Närvarande från bolaget: Thomas Mundebo Chef Affärsstöd, Stab arkivansvarig Anders Törnkvist Bostadsuthyrning Marie Nogén Löneansvarig/HR

Läs mer

- Verkställa gallring.

- Verkställa gallring. Stadsarkivet Handläggare: Matilda Ekström Inspektionsrapport DNR 5.1.1-2082/2015 Sida 1 (7) 2015-05-20 SSA 2015:06 Hantering av allmänna handlingar hos Farsta stadsdelsförvaltning Närvarande från stadsdelsförvaltningen:

Läs mer

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR VID ÖSTERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR VID ÖSTERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING STOCKHOLMS STADSARKIV LANDSARKIV FÖR STOCKHOLMS LÄN INSPEKTIONSRAPPORT DNR 9.3-3527/09 SID 1 (8) 2009-07-16 SSA 2009:17 Östermalms stadsdelsförvaltning, Att: Anne-Marie Hemphälä/ Gärdets gruppbostäder,

Läs mer

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR VID SKARPNÄCKS STADSDELSFÖRVALTNING

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR VID SKARPNÄCKS STADSDELSFÖRVALTNING STOCKHOLMS STADSARKIV LANDSARKIV FÖR STOCKHOLMS LÄN INSPEKTIONSRAPPORT DNR 9.3-3528/09 SID 1 (9) 2009-06-18 SSA 2009:15 Skarpnäcks stadsdelsförvaltning, Att: Nils-Erik Högstedt/ Fallskärmens barn- och

Läs mer

ARKIVREGLEMENTE FÖR NYNÄSHAMNS KOMMUN

ARKIVREGLEMENTE FÖR NYNÄSHAMNS KOMMUN 1 ARKIVREGLEMENTE FÖR NYNÄSHAMNS KOMMUN Antaget av kommunfullmäktige den 14 april 2010, 57. Ändrad av kommunfullmäktige den 12 september 2012, 181. Ändrad av kommunfullmäktige den 16 september 2015, 102

Läs mer

Deltog gjorde även Birgitta Odén, arkivarie, från rättsenheten, polismyndigheten

Deltog gjorde även Birgitta Odén, arkivarie, från rättsenheten, polismyndigheten Stockholms stadsarkiv LANDSARKIV FÖR STOCKHOLMS LÄN HANDLÄGGARE: MARTIN STÅHL INSPEKTIONSRAPPORT DNR 9.3-4061/07 SID 1 (6) 2007-05-24 SSA 2007:07 Roslagens polismästardistrikt Att: Eva Westin H ANTERING

Läs mer

Arkivreglemente för Lerums kommun

Arkivreglemente för Lerums kommun 1 Arkivreglemente för Lerums kommun Antaget av Kommunfullmäktige 2007-04-24 44/07 2 ARKIVREGLEMENTE FÖR LERUMS KOMMUN Antaget av Kommunfullmäktige 1992-12-08 139. Reviderat 1996-02-01, 9, 2000-10-05, 112

Läs mer

Inspektionsrapport - svar till Stadsarkivet

Inspektionsrapport - svar till Stadsarkivet ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING STABEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 2.8.-480/2011 SID 1 (6) 2012-10-15 Handläggare: Inga-Karin Mellberg Telefon: 08-508 14 089 Till Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd

Läs mer

DALS-EDS KOMMUN REGLEMENTE. ARKIVREGLEMENTE Antaget av kommunfullmäktige 2006-04-19, 26

DALS-EDS KOMMUN REGLEMENTE. ARKIVREGLEMENTE Antaget av kommunfullmäktige 2006-04-19, 26 DALS-EDS KOMMUN REGLEMENTE ARKIVREGLEMENTE Antaget av kommunfullmäktige 2006-04-19, 26 ARKIVREGLEMENTE Förutom de i arkivlagen (SFS 1990:782) och arkivförordningen (SFS 1991:446) intagna bestämmelserna

Läs mer

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS MICASA FASTIGHETER I STOCKHOLM AB

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS MICASA FASTIGHETER I STOCKHOLM AB S STOCKHOLMS STADSARKIV LANDSARKIV FÖR STOCKHOLMS LÄN INSPEKTIONSRAPPORT SID 1 (9) 2008-07-17 DNR 9.3-6604/08 SSA 2008:2 Styrelsen för Micasa Fastigheter i Stockholm AB HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR

Läs mer

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS MILJÖFÖRVALTNINGEN

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS MILJÖFÖRVALTNINGEN S STOCKHOLMS STADSARKIV LANDSARKIV FÖR STOCKHOLMS LÄN SID 1 (9) 2007-12-20 DNR 9.3-17071/07 SSA 2007:16 Miljöförvaltningen Att: Håkan Andersson HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS MILJÖFÖRVALTNINGEN Närvarande

Läs mer

Arkivreglemente POLICY. Kommunledningskontoret, kanslienheten Lina Rådegård, utredare, 0531-526013

Arkivreglemente POLICY. Kommunledningskontoret, kanslienheten Lina Rådegård, utredare, 0531-526013 Kommunledningskontoret, kanslienheten Lina Rådegård, utredare, 0531-526013 lina.radegard@bengtsfors.se POLICY Antagen av Kommunfullmäktige 1(5) Arkivreglemente 2 Förutom de i arkivlagen (AL 1990:782) och

Läs mer

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS ÖRBYSKOLAN

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS ÖRBYSKOLAN S STOCKHOLMS STADSARKIV LANDSARKIV FÖR STOCKHOLMS LÄN INSPEKTIONSRAPPORT SID 1 (8) 2010-05-31 DNR 9.3-21578/09 SSA 2010:9 Örbyskolan, Att: Lennart Östlund Kopia: Utbildningsförvaltningen, Agnetha Styrwoldt-Alfheim

Läs mer

Hantering av allmänna handlingar hos Utbildningsförvaltningen

Hantering av allmänna handlingar hos Utbildningsförvaltningen Handläggare: Christina Moberg Inspektionsrapport DNR 5.1.1-1694/15 Sida 1 (8) 2015-06-29 SSA 2015:08 Hantering av allmänna handlingar hos Utbildningsförvaltningen Närvarande från Utbildningsförvaltningen:

Läs mer

Hantering av allmänna handlingar hos fastighetskontoret

Hantering av allmänna handlingar hos fastighetskontoret Stadsarkivet Handläggare: Christina Moberg Inspektionsrapport DNR 9.3-2011/2014 Sida 1 (7) 2014-06-02 SSA 2014:08 Hantering av allmänna handlingar hos fastighetskontoret Närvarande från fastighetskontoret:

Läs mer

Arkivreglemente för Sydarkivera

Arkivreglemente för Sydarkivera Arkivreglemente för Sydarkivera Information behövs både i dag och i framtiden. Den ska finnas till hands när den efterfrågas. Då behövs noggrann planering och säker förvaring. Kommunen har ansvar för att

Läs mer

Hantering av allmänna handlingar hos Stockholms stads Parkerings AB

Hantering av allmänna handlingar hos Stockholms stads Parkerings AB Handläggare: Harald Löfgren Inspektionsrapport DNR 5.1.1-1757/15 Sida 1 (7) 2015-04-01 SSA 2015:4 Hantering av allmänna handlingar hos Stockholms stads Parkerings AB Närvarande från bolaget: Boris Amsköld

Läs mer

KOMMUNALT ARKIVREGLEMENTE

KOMMUNALT ARKIVREGLEMENTE EKERÖ KOMMUN Nummer: 04:1 Sida: 1 (5) KOMMUNALT ARKIVREGLEMENTE Förutom de i arkivlagen (1990:782) och arkivförordningen (1991:446) intagna bestämmelser om arkivvård gäller för den kommunala arkivvården

Läs mer

Hantering av allmänna handlingar hos AB Stokab

Hantering av allmänna handlingar hos AB Stokab Stadsarkivet Handläggare: Christina Moberg Inspektionsrapport DNR 9.3-9873/14 Sida 1 (7) 2014-11-07 SSA 2014:12 Hantering av allmänna handlingar hos AB Stokab Närvarande från bolaget: Marie Bornehed Åsa

Läs mer

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS SOCIALTJÄNST- OCH ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS SOCIALTJÄNST- OCH ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN STOCKHOLMS STADSARKIV LANDSARKIV FÖR STOCKHOLMS LÄN INSPEKTIONSRAPPORT DNR 9.3-012339/09 SID 1 (9) 2010-05-06 SSA 2010:8 Social- och arbetsmarknadsförvaltningen Att: Lisbeth Westerlund Kopia: Revisionskontoret

Läs mer

Arkivreglemente för Hultsfreds kommun

Arkivreglemente för Hultsfreds kommun för Hultsfreds kommun Fastställt av kommunfullmäktige, 89 2 (7) Arkivreglemente för Hultsfreds kommun Förutom de i arkivlagen (SFS 1990:782) och arkivförordningen (SFS 1991:446) intagna bestämmelser om

Läs mer

Hantering av allmänna handlingar hos serviceförvaltningen

Hantering av allmänna handlingar hos serviceförvaltningen Handläggare: Matilda Ekström Inspektionsrapport DNR 9.3-9455/2014 Sida 1 (8) 2014-10-08 SSA 2014:10 Hantering av allmänna handlingar hos serviceförvaltningen Närvarande från serviceförvaltningen: Christer

Läs mer

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR VID HÄGERSTEN-LILJEHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR VID HÄGERSTEN-LILJEHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING STOCKHOLMS STADSARKIV LANDSARKIV FÖR STOCKHOLMS LÄN INSPEKTIONSRAPPORT DNR 9.3-6859/08 SID 1 (9) 2008-06-23 SSA 2008:1 Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd Att: Kerstin Henningsson HANTERING AV ALLMÄNNA

Läs mer

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS STOCKHOLMS HOTELL- OCH RESTAURANGSKOLA SKOLA

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS STOCKHOLMS HOTELL- OCH RESTAURANGSKOLA SKOLA S STOCKHOLMS STADSARKIV LANDSARKIV FÖR STOCKHOLMS LÄN INSPEKTIONSRAPPORT SID 1 (6) 2011-12-20 DNR 9.3-16638/11 SSA 2011:14 Stockholms hotell- och restaurangskola Att: Hans Kristian Widberg Kopia: Utbildningsförvaltningen,

Läs mer

Riksarkivet (RA) inspekterade den 21 oktober 2010 arkivvården vid Sjöfartsverket (SjöV).

Riksarkivet (RA) inspekterade den 21 oktober 2010 arkivvården vid Sjöfartsverket (SjöV). 1 (5) Inspektion av arkivvården vid Sjöfartsverket Riksarkivet (RA) inspekterade den 21 oktober 2010 arkivvården vid Sjöfartsverket (SjöV). Närvarande: Från Sjöfartsverket: Verksarkivarie Arkivarie Från

Läs mer

Hantering av allmänna handlingar hos Skolfastigheter i Stockholm AB (SISAB)

Hantering av allmänna handlingar hos Skolfastigheter i Stockholm AB (SISAB) Handläggare: Christina Moberg Inspektionsrapport DNR 9.3-9442/14 Sida 1 (7) 2014-10-30 SSA 2014:13 Hantering av allmänna handlingar hos Skolfastigheter i Stockholm AB (SISAB) Närvarande från bolaget: Catarina

Läs mer

Hantering av allmänna handlingar hos Stockholms stadshus AB

Hantering av allmänna handlingar hos Stockholms stadshus AB Stadsarkivet Handläggare: Harald Löfgren Inspektionsrapport Dnr 5.1.1-1756/2015 Sida 1 (7) 2015-05-13 SSA 2015:07 Hantering av allmänna handlingar hos Stockholms stadshus AB Närvarande från bolaget: Sara

Läs mer

Arkivreglemente för Varbergs kommun

Arkivreglemente för Varbergs kommun Arkivreglemente för Varbergs kommun Antaget av kommunfullmäktige 2011-09-20, 138 2 Innehåll Arkivreglemente......3 1 Tillämpningsområde.3 2 Arkivmyndigheten 3 3 Myndigheternas arkivansvar....3 4 Redovisning

Läs mer

Hantering av allmänna handlingar vid Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning

Hantering av allmänna handlingar vid Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning Stadsarkivet Handläggare: Matilda Ekström Inspektionsrapport DNR 9.3-9640/14 Sida 1 (7) 2014-11-17 SSA 2014:16 Hantering av allmänna handlingar vid Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning Närvarande från bolaget:

Läs mer

Hantering av allmänna handlingar hos Kulturförvaltningen

Hantering av allmänna handlingar hos Kulturförvaltningen Stadsarkivet Handläggare: Christina Moberg Inspektionsrapport DNR 5.1.1-1693/2015 Sida 1 (7) 2015-04-22 SSA 2015:03 Hantering av allmänna handlingar hos Kulturförvaltningen Närvarande från Kulturförvaltningen:

Läs mer

Hantering av allmänna handlingar hos SGA Fastigheter AB

Hantering av allmänna handlingar hos SGA Fastigheter AB Inspektionsrapport DNR 9.3-13148/13 Sida 1 (9) 2013-12-03 SSA 2013:06 Hantering av allmänna handlingar hos SGA Fastigheter AB Närvarande från bolaget: Susanne Tiderman Arkivansvarig/ekonomi- och personalchef

Läs mer

Arkivreglemente för Hälsinglands Utbildningsförbund Bilaga: Kommentarer och förklaringar.

Arkivreglemente för Hälsinglands Utbildningsförbund Bilaga: Kommentarer och förklaringar. Arkivreglemente för Hälsinglands Utbildningsförbund Bilaga: Kommentarer och förklaringar. Antaget av den interimistiska direktionen den 10 december 2014, 5 1. Tillämpningsområde Utöver de bestämmelser

Läs mer

SAMMANFATTNING City polismästardistrikt, som med sina 1200 anställda är det största polismästardistriktet

SAMMANFATTNING City polismästardistrikt, som med sina 1200 anställda är det största polismästardistriktet Stockholms stadsarkiv LANDSARKIV FÖR STOCKHOLMS LÄN HANDLÄGGARE: MARTIN STÅHL INSPEKTIONSRAPPORT DNR 9.3-4062/07 SID 1 (6) 2007-06-18 SSA 2007:08 City polismästardistrikt Att: Catharina Espmark HANTERING

Läs mer

Arkivreglemente för Sydarkivera

Arkivreglemente för Sydarkivera Arkivreglemente för Sydarkivera Information behövs både i dag och i framtiden. Den ska finnas till hands när den efterfrågas. Då behövs noggrann planering och säker förvaring. Kommunen har ansvar för att

Läs mer

INSPEKTION AV HANTERINGEN AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS SÖDERTÄLJE KYRKOGÅRDSFÖRVALTNING

INSPEKTION AV HANTERINGEN AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS SÖDERTÄLJE KYRKOGÅRDSFÖRVALTNING STOCKHOLMS STADSARKIV LANDSARKIV FÖR STOCKHOLMS LÄN INSPEKTIONSRAPPORT SID 1 (8) 2008-12-11 DNR 9.3-15051/08 SSA 2008:10 Södertälje kyrkogårdsförvaltning Att: Lennart Schånberg INSPEKTION AV HANTERINGEN

Läs mer

Hantering av allmänna handlingar hos Hässelby Villastads skola

Hantering av allmänna handlingar hos Hässelby Villastads skola Stadsarkivet Handläggare: Christina Moberg Inspektionsrapport DNR 5.1.1-8894/2015 Sida 1 (8) 2015-12-10 SSA 2015:14 Hantering av allmänna handlingar hos Hässelby Villastads skola Närvarande från skolan:

Läs mer

Hantering av allmänna handlingar hos Kyrkogårdsförvaltningen

Hantering av allmänna handlingar hos Kyrkogårdsförvaltningen Inspektionsrapport DNR 9.3-13220/13 Sida 1 (6) 2013-12-02 SSA 2013:05 Hantering av allmänna handlingar hos Kyrkogårdsförvaltningen Närvarande från Kyrkogårdsförvaltningen: Ewa Dahl Registrator, nämndsekreterare

Läs mer

Hantering av allmänna handlingar hos Miljöförvaltningen

Hantering av allmänna handlingar hos Miljöförvaltningen Informationsförsörjning och utveckling Inspektionsrapport DNR 9.3-2002/14 Sida 1 (7) 2014-05-06 SSA 2014:03 Hantering av allmänna handlingar hos Miljöförvaltningen Närvarande från Miljöförvaltningen: Håkan

Läs mer

Hantering av allmänna handlingar hos Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning

Hantering av allmänna handlingar hos Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning Stadsarkivet Handläggare: Matilda Ekström Inspektionsrapport DNR 9.3-18624/15 Sida 1 (6) 2015-03-23 SSA 2015:02 Hantering av allmänna handlingar hos Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning Närvarande

Läs mer

Hantering av allmänna handlingar hos Södermalms stadsdelsförvaltning

Hantering av allmänna handlingar hos Södermalms stadsdelsförvaltning Stadsarkivet Handläggare: Christina Moberg Inspektionsrapport DNR 5.1.1-10207/2016 Sida 1 (8) 2016-10-20 SSA 2016:09 Hantering av allmänna handlingar hos Södermalms stadsdelsförvaltning Närvarande från

Läs mer

Hantering av allmänna handlingar hos S:t Erik Livförsäkring AB

Hantering av allmänna handlingar hos S:t Erik Livförsäkring AB Stadsarkivet Handläggare: Christina Moberg Inspektionsrapport DNR 5.1.1-10209/2016 Sida 1 (6) 2016-10-27 SSA 2016:11 Hantering av allmänna handlingar hos S:t Erik Livförsäkring AB Närvarande från bolaget:

Läs mer

Hantering av allmänna handlingar hos stadsledningskontoret

Hantering av allmänna handlingar hos stadsledningskontoret Handläggare: Christina Moberg Inspektionsrapport DNR 9.3-18768/14 Sida 1 (8) 2015-05-20 SSA 2015:05 Hantering av allmänna handlingar hos stadsledningskontoret Närvarande från stadsledningskontoret: Catharina

Läs mer

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS STADSHUS AB

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS STADSHUS AB STOCKHOLMS STADSARKIV LANDSARKIV FÖR STOCKHOLMS LÄN INSPEKTIONSRAPPORT DNR 9.3-19717/08 SID 1 (7) 2009-04-20 SSA 2009:13 HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS STADSHUS AB Närvarande från bolaget: Joachim

Läs mer

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS ÄLDREFÖRVALTNINGEN

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS ÄLDREFÖRVALTNINGEN STOCKHOLMS STADSARKIV LANDSARKIV FÖR STOCKHOLMS LÄN INSPEKTIONSRAPPORT SID 1 (6) 2013-05-21 DNR 9.3-2196/13 SSA 2013:4 Äldreförvaltningen Att: Barbara Ahlmark HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS ÄLDREFÖRVALTNINGEN

Läs mer

Inspektion av arkivvården vid Polismyndigheten i Södermanlands län, Eskilstuna

Inspektion av arkivvården vid Polismyndigheten i Södermanlands län, Eskilstuna Inspektionsrapport 1(5) Inspektion av arkivvården vid Polismyndigheten i Södermanlands län, Eskilstuna Riksarkivet (RA) inspekterade den 2 oktober 2014 arkivvården vid Polismyndigheten i Södermanlands

Läs mer

Närvarande från stadsdelsförvaltningen: Närvarande från Stadsarkivet: Christina Moberg protokollförare SAMMANFATTNING

Närvarande från stadsdelsförvaltningen: Närvarande från Stadsarkivet: Christina Moberg protokollförare SAMMANFATTNING Stadsarkivet Handläggare: Matilda Ekström Inspektionsrapport DNR 5.1.1-8972/2015 Sida 1 (8) 2015-09-16 SSA 2015:10 Närvarande från stadsdelsförvaltningen: Anna Remmets arkivansvarig Glenn Kinberg IT-strateg

Läs mer

Hantering av allmänna handlingar hos Enskede skola

Hantering av allmänna handlingar hos Enskede skola Stadsarkivet Handläggare: Christina Moberg Inspektionsrapport DNR 5.1.1-18160/2015 Sida 1 (9) 2016-05-12 SSA 2016:06 Hantering av allmänna handlingar hos Enskede skola Närvarande från skolan: Lars Benon

Läs mer

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS SPÅNGA-TENSTA STADSDELSFÖRVALTNING

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS SPÅNGA-TENSTA STADSDELSFÖRVALTNING S STOCKHOLMS STADSARKIV LANDSARKIV FÖR STOCKHOLMS LÄN INSPEKTIONSRAPPORT SID 1 (8) 2012-01-12 DNR 9.3-14148/11 SSA 2011:12 Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning Att: Robert Johansson Kopia: Revisionskontoret

Läs mer

Hantering av allmänna handlingar hos Norrmalms stadsdelsförvaltning

Hantering av allmänna handlingar hos Norrmalms stadsdelsförvaltning Handläggare: Matilda Ekström Inspektionsrapport DNR 9.3-2038/2014 Sida 1 (7) 2014-05-02 SSA 2014:05 Hantering av allmänna handlingar hos Norrmalms stadsdelsförvaltning Närvarande från Norrmalms stadsdelsförvaltning:

Läs mer

Hantering av allmänna handlingar hos Herrängens skola

Hantering av allmänna handlingar hos Herrängens skola Handläggare: Christina Moberg Inspektionsrapport DNR 9.3-1341/2014 Sida 1 (6) 2014-04-22 SSA 2014:01 Hantering av allmänna handlingar hos Herrängens skola Närvarande från herrängens skola: Philip Olsson

Läs mer

Hantering av allmänna handlingar hos Exploateringskontoret

Hantering av allmänna handlingar hos Exploateringskontoret Stadsarkivet Handläggare: Christina Moberg Inspektionsrapport DNR 5.1.1-1695/2015 Sida 1 (8) 2015-06-17 SSA 2015:09 Hantering av allmänna handlingar hos Exploateringskontoret Närvarande från förvaltningen:

Läs mer

Lathund för bevarande och gallring handlingar rörande forskning och forskningsadministration vid Mittuniversitetet

Lathund för bevarande och gallring handlingar rörande forskning och forskningsadministration vid Mittuniversitetet Lathund för bevarande och gallring handlingar rörande forskning och forskningsadministration vid Mittuniversitetet Denna lathund innehåller handlingstyper plockade ur MIUN:s dokumenthanteringsplan (MIUN

Läs mer

Hantering av allmänna handlingar hos S:t Erik Försäkring AB

Hantering av allmänna handlingar hos S:t Erik Försäkring AB Stadsarkivet Handläggare: Christina Moberg Inspektionsrapport DNR 5.1.1-10208/2016 Sida 1 (8) 2016-10-27 SSA 2016:10 Hantering av allmänna handlingar hos S:t Erik Försäkring AB Närvarande från bolaget:

Läs mer

Närvarande från förvaltningen: Kjell Sahlin, enhetschef för USK Stab och arkivansvarig Margaret Olsson, registrator Lisbeth Weibull, personalstrateg

Närvarande från förvaltningen: Kjell Sahlin, enhetschef för USK Stab och arkivansvarig Margaret Olsson, registrator Lisbeth Weibull, personalstrateg Stockholms stadsarkiv HANDLÄGGARE: MARTIN STÅHL INSPEKTIONSRAPPORT DNR 1513-17892/06 SID 1 (5) 2007-01-25 SSA 2007:01 Utrednings- och statistikkontoret Att: Kjell Sahlin H ANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR

Läs mer

Hantering av allmänna handlingar hos Stockholms stadsteater AB

Hantering av allmänna handlingar hos Stockholms stadsteater AB Stadsarkivet Handläggare: Christina Moberg Inspektionsrapport DNR 5.1.1-4076/2016 Sida 1 (10) 2016-05-27 SSA 2016:07 Hantering av allmänna handlingar hos Stockholms stadsteater AB Närvarande från bolaget:

Läs mer

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS STOCKHOLMS STADSBIBLIOTEK

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS STOCKHOLMS STADSBIBLIOTEK S STOCKHOLMS STADSARKIV LANDSARKIV FÖR STOCKHOLMS LÄN INSPEKTIONSRAPPORT SID 1 (7) 2012-01-18 DNR 9.3-16300/11 SSA 2011:15 Stockholms Stadsbibliotek Att: Johan Westin HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS

Läs mer

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS SÄRVUX

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS SÄRVUX S STOCKHOLMS STADSARKIV LANDSARKIV FÖR STOCKHOLMS LÄN INSPEKTIONSRAPPORT SID 1 (7) 2010-03-01 DNR 9.3-21575/09 SSA 2010:1 Särvux Att: Carina Frisk Kopia: Agnetha Styrwoldt-Alfheim, Utbildningsförvaltningen

Läs mer

Hantering av allmänna handlingar hos Knutbyskolan

Hantering av allmänna handlingar hos Knutbyskolan Handläggare: Christina Moberg Inspektionsrapport DNR 9.3-001342/2014 Sida 1 (7) 2014-03-25 SSA 2014:02 Hantering av allmänna handlingar hos Knutbyskolan Närvarande från herrängens skola: Lena Hellström

Läs mer

Inspektion av arkivvården vid Myndigheten för yrkeshögskolan

Inspektion av arkivvården vid Myndigheten för yrkeshögskolan Avdelningen för tillsyn Inspektionsrapport 1 (6) N. Liljeholm Inspektion av arkivvården vid Myndigheten för yrkeshögskolan Riksarkivet har genomfört en inspektion av arkivvården hos Myndigheten för yrkeshögskolan

Läs mer

Hantering av allmänna handlingar hos Skönhetsrådet

Hantering av allmänna handlingar hos Skönhetsrådet Stadsarkivet Handläggare: Ylva Taubert Lindberg Inspektionsrapport 2019:01 DNR 5.1.1-17443/2018 Sida 1 (8) 2019-03-04 Hantering av allmänna handlingar hos Skönhetsrådet Närvarande från Skönhetsrådet: Susanne

Läs mer

Socialstyrelsens författningssamling

Socialstyrelsens författningssamling SOSFS 2008:20 (M och S) Föreskrifter Ändring i föreskrifterna och allmänna råden (SOSFS 2007:10) om samordning av insatser för habilitering och rehabilitering Socialstyrelsens författningssamling I Socialstyrelsens

Läs mer

Offentlighetsprincipen

Offentlighetsprincipen Offentlighetsprincipen Förhandlingsoffentlighet Sammanträde vid domstol och beslutande församling ska vara offentligt Yttrande- och informationsfrihet Medborgare har rätt att fritt uttrycka sig i tal och

Läs mer

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS SVENSKA BOSTÄDER

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS SVENSKA BOSTÄDER STOCKHOLMS STADSARKIV LANDSARKIV FÖR STOCKHOLMS LÄN INSPEKTIONSRAPPORT DNR 9.3-18590/10 SID 1 (8) 2011-02-21 SSA 2011:2 AB Svenska Bostäder Att: Klas Heldesten Kopia: Revisionskontoret Stockholms stadshus

Läs mer

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS ROSS TENSTA GYMNASIUM

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS ROSS TENSTA GYMNASIUM S STOCKHOLMS STADSARKIV LANDSARKIV FÖR STOCKHOLMS LÄN INSPEKTIONSRAPPORT SID 1 (8) 2010-03-03 DNR 9.3-21574/09 SSA 2010:4 Ross Tensta gymnasium Att: Inger Nyrell Kopia: Agnetha Styrwoldt-Alfheim, Utbildningsförvaltningen

Läs mer

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS HÄSSELBY VÄLLINGBY STADSDELSFÖRVALTNING

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS HÄSSELBY VÄLLINGBY STADSDELSFÖRVALTNING STOCKHOLMS STADSARKIV LANDSARKIV FÖR STOCKHOLMS LÄN INSPEKTIONSRAPPORT DNR 9.3-2192/13 SID 1 (6) 2013-04-26 SSA 2013:02 Hässelby Vällingby Stadsdelsförvaltning Att: Staffan Stavling Kopia: Revisionskontoret

Läs mer

Hantering av allmänna handlingar hos Eriksdalsskolan

Hantering av allmänna handlingar hos Eriksdalsskolan Stadsarkivet Handläggare: Gunilla Isacson Inspektionsrapport DNR 5.1.1-18001/2015 Sida 1 (8) 2016-01-25 SSA 2016:01 Hantering av allmänna handlingar hos Eriksdalsskolan Närvarande från skolan: Happy Hilmarsdottir

Läs mer

Hantering ng av allmänna handlingar hos stadsbyggnadskontoret

Hantering ng av allmänna handlingar hos stadsbyggnadskontoret Inspektionsrapport DNR 9.3-13278/13 Sida 1 (8) 2013-12-06 SSA 2013:08 Hantering ng av allmänna handlingar hos stadsbyggnadskontoret Närvarande från stadsbyggnadskontoret: Mikael Pedersen Arkivarie och

Läs mer

Hantering av allmänna handlingar hos AB Stadsholmen

Hantering av allmänna handlingar hos AB Stadsholmen Stadsarkivet Handläggare: Christina Moberg Inspektionsrapport DNR 9.3-2037/14 Sida 1 (7) 2014-06-12 SSA 2014:09 Hantering av allmänna handlingar hos AB Stadsholmen Närvarande från bolaget: Jennie Boman

Läs mer

Hantering av allmänna handlingar hos Miljöförvaltningen

Hantering av allmänna handlingar hos Miljöförvaltningen Stadsarkivet Handläggare: Christina Moberg Inspektionsrapport 2019:02 DNR 5.1.1-17454/2018 Sida 1 (8) 2019-03-28 Hantering av allmänna handlingar hos Miljöförvaltningen Närvarande från förvaltningen: Therese

Läs mer

Hantering av allmänna handlingar hos Micasa Fastigheter i Stockholm AB

Hantering av allmänna handlingar hos Micasa Fastigheter i Stockholm AB Handläggare: Matilda Ekström Inspektionsrapport DNR 9.3-2045/14 Sida 1 (9) 2014-06-02 SSA 2014:07 Hantering av allmänna handlingar hos Micasa Fastigheter i Stockholm AB Närvarande från bolaget: Anne Tawastman

Läs mer

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS KISTA GYMNASIUM

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS KISTA GYMNASIUM S STOCKHOLMS STADSARKIV LANDSARKIV FÖR STOCKHOLMS LÄN INSPEKTIONSRAPPORT SID 1 (7) 2010-05-31 DNR 9.3-21573/09 SSA 2010:11 Kista gymnasium Att: Lars-Gustaf Jonsson Kopia: Agnetha Styrwoldt-Alfheim, Utbildningsförvaltningen

Läs mer

Riksarkivet har inspekterat arkivverksamheten vid Medlingsinstitutet

Riksarkivet har inspekterat arkivverksamheten vid Medlingsinstitutet Inspektionsrapport 1(5) Avdelningen för tillsyn Inspektionsenheten Nora Liljeholm Riksarkivet har inspekterat arkivverksamheten vid Medlingsinstitutet Datum: 2008-05-27 Närvarande: från Medlingsinstitutet

Läs mer

Hantering av allmänna handlingar hos Björkhagens skola

Hantering av allmänna handlingar hos Björkhagens skola Stadsarkivet Handläggare: Christina Moberg Inspektionsrapport 2017:04 DNR 5.1.1-3124/2017 Sida 1 (9) 2017-05-02 Hantering av allmänna handlingar hos Björkhagens skola Närvarande från skolan: Ingela Fondin

Läs mer

Sammanfattning. Utgångspunkter

Sammanfattning. Utgångspunkter Sammanfattning Utgångspunkter En del av vårt uppdrag har varit att överväga om det är ändamålsenligt med en uppdelning mellan å ena sidan bestämmelserna i 15 kap. sekretesslagen om registrering av allmänna

Läs mer

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS STADSMUSEET

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS STADSMUSEET Stadsarkivet Handläggare: Harald Löfgren Inspektionsrapport DNR 9.3-9444/2014 Sida 1 (7) 2014-10-28 SSA 2014:15 Stadsmuseet Att: Arkivansvarig Johan Westin HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS STADSMUSEET

Läs mer

Hantering av allmänna handlingar hos AB Familjebostäder

Hantering av allmänna handlingar hos AB Familjebostäder Stadsarkivet Handläggare: Harald Löfgren Inspektionsrapport DNR 9.3-18631/14 Sida 1 (7) 2015-01-30 SSA 2015:01 Hantering av allmänna handlingar hos AB Familjebostäder Närvarande från bolaget: Stefan Nordin

Läs mer

Riksarkivet (RA) inspekterade den 19 mars 2012 arkivvården vid Smittskyddsinstitutet (SMI).

Riksarkivet (RA) inspekterade den 19 mars 2012 arkivvården vid Smittskyddsinstitutet (SMI). 1(5) Inspektion av arkivvården vid Smittskyddsinstitutet Riksarkivet (RA) inspekterade den 19 mars 2012 arkivvården vid Smittskyddsinstitutet (SMI). Närvarande: Från SMI: Chefsjurist Arkivarie Överdirektör

Läs mer

Närvarande från bolaget:

Närvarande från bolaget: Stadsarkivet Informationsförsörjning Handläggare: Gunilla Isacson Inspektionsrapport Dnr 5.1.1-372/2016 Sida 1 (7) 2016-03-10 SSA 2016:03 Närvarande från bolaget: Kristin Norrbom Thérèse Steen Marie Christiansen

Läs mer

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS STOCKHOLMS HAMN AB

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS STOCKHOLMS HAMN AB STOCKHOLMS STADSARKIV LANDSARKIV FÖR STOCKHOLMS LÄN INSPEKTIONSRAPPORT SID 1 (6) 2013-05-21 DNR 9.3-2193/13 SSA 2013:3 Stockholms Hamn AB Att: Gun Rudeberg HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS STOCKHOLMS

Läs mer

Inspektion av arkivvården vid Kammarrätten i Jönköping

Inspektion av arkivvården vid Kammarrätten i Jönköping 1 (8) Tillsynsavdelningen Sofia Särdquist 2015-07-06 Dnr RA 231-2015/2444 Kammarrätten i Jönköping Box 2203 550 02 Jönköping Inspektion av arkivvården vid Kammarrätten i Jönköping Inledning Riksarkivet

Läs mer

RP 305/2010 rd. I propositionen föreslås att lagen om besvärsnämnden. intressen skyddas genom sekretessen. Besvärsinstansernas

RP 305/2010 rd. I propositionen föreslås att lagen om besvärsnämnden. intressen skyddas genom sekretessen. Besvärsinstansernas RP 305/2010 rd Regeringens proposition till Riksdagen med förslag till lag om ändring av 17 i lagen om besvärsnämnden för social trygghet och 21 i lagen om försäkringsdomstolen PROPOSITIONENS HUVUDSAKLIGA

Läs mer

Hantering av allmänna handlingar hos Mässfastigheter i Stockholm AB

Hantering av allmänna handlingar hos Mässfastigheter i Stockholm AB Stadsarkivet Handläggare: Christina Moberg Inspektionsrapport 2017:09 DNR 5.1.1-6149/2017 Sida 1 (9) 2017-07-04 Hantering av allmänna handlingar hos Mässfastigheter i Stockholm AB Närvarande från bolaget:

Läs mer

HÖRBY KOMMUN Författningssamling

HÖRBY KOMMUN Författningssamling ARKIVREGLEMENTE Förutom de i arkivlagen (SFS 1990:782) och arkivförordningen (SFS 1991:446) intagna bestämmelser om arkivvård gäller för den kommunala arkivvården inom Hörby kommun följande reglemente,

Läs mer

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING 1 Regler för dokumenthantering i Sollentuna kommun Antagna av kommunstyrelsen 2010-09-01, 96 1 Reglernas omfattning Dessa regler gäller för - kommunfullmäktige - kommunstyrelsen - övriga nämnder - övriga

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning med instruktion för Riksarkivet; SFS 2009:1593 Utkom från trycket den 30 december 2009 utfärdad den 21 december 2009. Regeringen föreskriver följande. Uppgifter 1

Läs mer

Rutin för rapportering och handläggning av anmälningar enligt Lex Sarah

Rutin för rapportering och handläggning av anmälningar enligt Lex Sarah Socialförvaltningen 1(5) Dokumentnamn: Rutin Lex Sarah Dokumentansvarig: Förvaltningschef Utfärdat av: Förvaltningschef Beslutad av: Förvaltningsövergripande ledningsgrupp. Ersätter tidigare Rutin Lex

Läs mer

Närvarande från Stadsarkivet: Christina Moberg protokollförare SAMMANFATTNING

Närvarande från Stadsarkivet: Christina Moberg protokollförare SAMMANFATTNING Stadsarkivet Informationsförsörjning Handläggare: Gunilla Isacson Inspektionsrapport Dnr 5.1.1-01231/2016 Sida 1 (10) 2016-03-29 SSA 2016:04 Närvarande från stiftelsen: Ann Hilmersson Susanne Lundin Lisa

Läs mer

Infrastrukturen för Svensk e-legitimation

Infrastrukturen för Svensk e-legitimation 1 (7) 2 (7) 1. Bakgrund 1.1 Enligt förordningen (2010:1497) med instruktion för E-legitimationsnämnden ska nämnden stödja och samordna elektronisk identifiering och signering i den offentliga förvaltningens

Läs mer

Inspektion av arkivvården vid Lantmäteriet, fastighetsbildning i Vänersborg den 13 november 2013

Inspektion av arkivvården vid Lantmäteriet, fastighetsbildning i Vänersborg den 13 november 2013 1 (5) Bilaga 5 Inspektionsrapport Dnr RA 231-2013/4559 2014-02-10 Inspektion av arkivvården vid Lantmäteriet, fastighetsbildning i Vänersborg den 13 november 2013 Närvarande Från Lantmäteriet: Från Riksarkivet:

Läs mer

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS ÖSTRA REALS GYMNASIUM

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS ÖSTRA REALS GYMNASIUM S STOCKHOLMS STADSARKIV LANDSARKIV FÖR STOCKHOLMS LÄN HANDLÄGGARE: MARTIN STÅHL SID 1 (8) 2008-01-24 DNR 9.3-18391/07 SSA 2007:17 Östra reals gymnasium Att: Hans Nordmark Kopia: Linda Eriksson, Utbildningsförvaltningen

Läs mer

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS KATARINA SÖDRA SKOLA

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS KATARINA SÖDRA SKOLA S STOCKHOLMS STADSARKIV LANDSARKIV FÖR STOCKHOLMS LÄN INSPEKTIONSRAPPORT SID 1 (8) 2010-03-24 DNR 9.3-21571/09 SSA 2010:5 Katarina Södra skola Att: Margareta Scherman Kopia: Agnetha Styrwoldt-Alfheim,

Läs mer

Kundservicerapport Luleå kommun 2015

Kundservicerapport Luleå kommun 2015 LULEÅ KOMMUN SKRIVELSE Dnr 1 (5) 2016-01-21 Maria Norgren Kundservicerapport Luleå kommun 2015 Kommunstyrelsen har den 12 augusti 2013 fastställt riktlinjer för kundservice Luleå Direkt. Luleå kommun ska

Läs mer