Örebro Läns Kvinnolobby

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Örebro Läns Kvinnolobby"

Transkript

1 Örebro Läns Kvinnolobby Örebro Läns Kvinnolobby

2 27 kvinnor Regionalt ResursCentrum Örebro Läns Kvinnolobby är ett kvinnligt utvecklingsråd som består av 27 kvinnor från länets näringsliv. Lobbyn fokuserar på att Lobba för att stärka kvinnors ställning i arbetsliv och samhälle Förmedla jämställdhetsfrågor i hela länet Synliggöra kvinnors kompetens Verka i nätverksform med aktörer i regionen Knyta upp befintliga aktörer i arbete för ett mer jämställt näringslivsarbete. Regionalt Resurs Centrum, RRC, är en sammanhållande funktion för alla jämställdhetsprojekt i länet. RRC ska administrera, informera och samordna allt regionalt arbete i länet och samordna alla projektaktiviteter, inbjudningar, konferenser och utbildningar i länet. RRC ska även administrera det kvinnliga utvecklingsrådet - Örebro läns Kvinnolobbys möten, initiativ, remissvar och utvecklingsfrågor. RRC vänder sig till alla kvinnor i länet t ex kvinnliga företagare, blivande kvinnliga företagare, arbetslösa kvinnor och unga kvinnor. Mer information om Örebro Läns Kvinnolobby och Regionalt ResursCentrum hittar du på under knappen Jämställdhet eller ta kontakt med samordnare Rosemarie Johansson, Regionalt ResursCentrum, Länsstyrelsen, tfn , e-post: info.rrc@t.lst.se.

3 Vi stärker länets kvinnor Örebro Läns Kvinnolobby är styrgruppen för fem jämställdhetsprojekt: -Affärsrådgivning -Affärsnätverk -Könsbalans inom teknikområdet -Styrelseakademin -Ledarskapsforum Ordförande och initiativtagare till Örebro Läns Kvinnolobby Gerd Engman, Örebro Landshövding sedan 1995, riksdagsledamot , statssekreterare Kvinnors erfarenheter och kunskaper är klart undervärderade i vårt samhälle. Tillsammans kan vi synliggöra vår enorma resurs i länet. Ledamöter i Örebro Läns Kvinnolobby Regionalt ResursCentrum för kvinnor och kvinnors företagande Birgitta Almgren, Örebro Direktör för landstingets Regionutveckling RUT, har ett förflutet som byggnadsingenjör. -Att vara kvinna och chef inom min verksamhet är inte svårt. Jag har lika många män som kvinnor i min ledningsgrupp. Kontinuerlig utbildning i och diskussion om jämställdhet på en arbetsplats är viktigt. Malin Berglund, Hällefors Projektledare inom Rinman Education AB. Ansvarig för genusperspektivet i dagens och morgondagens verkstadsindustri. -Jag vill få bort fördomarna att verkstadsindustrin är smutsig och ingen plats för kvinnor. Det är viktigt att arbeta med samhällets fördomar inom mitt yrkesområde.

4 Lena Blixt, Glanshammar Advokat och driver en egen advokatbyrå. Specialiserad på brottmål och socialrätt. Sitter med i Juseks förbundsstyrelse och är politiskt aktiv inom folkpartiet. -Advokatkåren består av 81 % män och 19% kvinnor. Manliga strukturer upprätthålls och manligt beteende premieras. Inom mitt yrkesområde finns det mycket att göra. Adina Sahdo, Kumla Butiksägare till White Night. Brud och Bal- kläder i Örebro. Varit styrelseledamot i Syrianska Riksförbundet. -Mitt stora intresse är att sy och handarbeta. Jag har bott i Sverige i 24 år och kommer från Syrien och uppvuxen i den kulturen. Numera lever jag i båda kulturerna och med dess traditioner. För mig har det varit viktigt med starka kvinnor som förebild, på det sättet har jag också blivit stark. Birgitta Borg, Vikers socken, Nora Samverkanschef på Örebro Universitet. -Jag har arbetat på universitetet i 11 år och har även varit ledamot i utbildningsdepartementets utredning om jämställdhet inom universitetsvärlden. Margareta Sjögren, Örebro Näringslivschef i Karlskoga kommun. Har sedan 90-talet arbetat aktivt med att stödja och uppmärksamma kvinnor. -Det är viktigt att vi som har engaagemang, erfarenhet, kunskap och möjligheter att påverka kvinnors situation aktivt går i spetsen och stödjer olika insatser för att få en jämnare könsbalans i näringsliv och samhälle. Cecilia Hadders-Jansson, Dylta Bruk Regionansvarig Mellansverige för ECCO. inom försäljning, kampanjer, utbildningar mm. -Att vara handelsresande är fortfarande ett mansdominerat yrke, men jag upplever inte detta personligen som något problem, men får ofta frågan hur jag kan kombinera ett resande jobb med att ha familj. Marie-Louise Forsberg- Fransson, Viker-Nora Ordförande i Vikers socialdemokratiska Landstingsråd sedan 1995, ordförande i Hälso- och Sjukvårdsnämnden, ledamot i landstingsfullmäktige och landstingsstyrelsen. -Jag vill arbeta för att hela länet ska leva. Sara Sjöborg Wik VD och koncernchef inom Plenagruppen, ett konglemeratbolag. -Jag kommer sällan i kontakt med kvinnor inom mitt område. Männen har naturliga förebilder/mentorer i sin omgivning, men vi kvinnor har det inte på samma naturliga sätt. Jag tror fler kvinnor i chefspositioner skulle skapa en annan attityd inom många bolag, andra värden skulle komma fram. Det är viktigt att aktivt verka för fler kvinnliga chefer. Elvy Wicklund, Örebro Advokat med egen byrå, med inriktiningen mäns våld mot kvinnor. Har tillsammans med två andra kvinnliga jurister skrivit en bok i ämnet Kvinnorätt. Anlitas också en hel del som föreläsare i ämnet mäns våld mot kvinnor. -Den omfattande förekomsten av mäns våld mot kvinnor är det tydligaste uttrycket för att vi lever i ett samhälle där kvinnor som grupp alltid är i underläge.

5 Anna Ragén, Karlskoga Affärsområdesansvarig för Bodycote Ytbehandling AB i Karlskoga, styrelseordförande i Almi. Har varit chef i nio år. -Jag var den första kvinnliga chefen inom Bofors kanontillverkning. Jag är kemiingenjör och civilekonom och har i hela yrkeslivet jobbat inom verkstadsindustrin. Det är viktigt att kommunicera med män så att de förstår hur vi menar. Vi måste bygga nätverk bland kvinnor och män, ha mentorskap och skapa en chefsbank för länets kvinnor. Anna Oscarsson, Askersund Egenföretagare, blomsterhandel i Askersund. Ordförande i FR:s lokalavdelning i Askersund. Ny ledamot i landstingsfullmäktige för Centerpartiet. -Inom mitt yrkesområde finns det många kvinnor som arbetar men få som är företagare/chef. Kvinnor och män behöver lära av varandra. Anna-Märta Hasselwander, Närkes Kil Regionchef för LRF. Lantbrukarnas länsförbund. -Jag förmedlar och knyter kontakter, skapar nätverk, samarbetar och ger service åt alla medlemmar. Mitt stora intresse är människor och deras möjlighet att påverka sin livssituation bl.a. genom samtalet. Jag tar min livskraft från naturen och glädjen i människors framgång. Therese Heden, Fjugesta VD Örebro Promotion, arbetat med jämställdhetsfrågor sedan 1994, bla. som affärsrådgivare, VD för Startcentrum. -Jag vill få fler kvinnor intresserade av näringslivsfrågor och samtidigt få in fler kvinnor i styrelsearbetet. Nya spelregler måste till som är formade även för kvinnor. Agneta Roström. Nora Länsarbetsdirektör sedan 6 år varav 4 i Örebro län, har 12 års erfarenhet som chef inom AMV. Har som länsarbetsdirektör ansvar att omsätta regeringens och riksdagens beslut om arbetsmarknadspolitik och ansvara för arbetsförmedlingskontoren i länet. -Det är rätt hyggligt att arbeta som kvinna inom AMV. Ett av våra uppdrag är att motverka den könsuppdelade arbetsmarknaden. IngMarie Rice, Sköllersta Diakon i Svenska kyrkan sedan tio år tillbaka, arbetet innebär många möten med människor i alla åldrar och omväxlande arbetsuppgifter. -Kyrkan är fortfarande en oroväckande patriarkal organisation. Som kvinnlig diakon bär jag med mig resterna av en gammal outtalad hederskod att tjäna stilla i det tysta, blid och ödmjuk, livegen och självutgivande in absurdum. Som välartikulerad, relativt ung, stark kvinna utmanar jag dessa villkor mer eller mindre varje dag. Merit Israelsson, Örebro VD på Handelskammaren Mälardalen. -Som kvinnlig VD i en organisation vars medlemmar består av mest industriföretag, huvudsakligen ledda av män, vill jag genom Örebro Läns Kvinnolobby verka för fler kvinnor på chefsposter och i bolagsstyrelser. Elisabeth Jangenby, Örebro Studerande vid Örebro Universitet, läser kvinnovetenskap. -Jag är engagerad i den feministiska universitetsföreningen bella. Att redan som barn erhålla en vidgad könsroll är ett kraftigt verktyg, Det är av stor betydelse att personer eller grupper på inflytelserika positioner i samhället markerar att jämställdhet är viktigt.

6 Christina Johansson, Grythyttan Delägare till familjeföretaget Wielsport Service AB, som är ett grossistföretag. Arbetar främst med personal och ekonomifrågor inom företaget. Politiskt aktiv inom moderaterna. Är ordförande i FR:s lokalavdelning i Hällefors. -Kan jag stärka andra kvinnor genom att vara en förebild och ambassadör för vårt kontaktnät vill jag göra en insats i lobbyn. Kerstin Lillje, Örebro Jämställdhetsexpert på Länsstyrelsen i Örebro. -MIn uppgift är att se till att de nationella jämställdhetsmålen ska få genomslag i vårt län. Jag tar även fram och presenterar fakta om kvinnors och mäns förhållanden i länet. Jenny Johansson, Karlskoga Ensamägare av StyleTex AB, arbetsområdet är motivation, säljteknik samt VD. -Mitt yrke är mansdominerat. Vi kvinnor satsar mycket på produkten och lägger ner vår själ, men är oftast inte lika resultatinriktade som män. Däremot är vi bättre på relationer, så där anser jag att vi kvinnor har ett försprång in i företagsvärlden och styrelsearbete. Ulrika Lundgren, Karlskoga Avdelningschef för Kostavdelningen i Karlskoga kommun med 100 anställda, varav 98 kvinnor och 2 män. Arbetat som hushållslärare och kostekonom i 20 år. - Jag vill få bort den traditionella synen på köksarbete som något oavlönat/lågavlönat och därmed icke professionellt. Känslan av vardagsmakt hos kvinnor skulle då öka, både privat och i yrkeslivet. Den offentliga måltiden är oerhört viktig, inte minst ur ett jämställdhetsperspektiv. Margareta Karlsson, Karlskoga Kommunalråd i Karlskoga och kommunstyrelsens ordförande sedan 4 år tillbaka. Tidigare arbetat som lärare och skolledare i 30 år. -Jag har gått en tuff skola som politiker i en mansdominerad värld. Det behövs kvinnliga förebilder som ledare samtidigt som vi själva behöver mentorer som kan se på oss ledare från ett utifrån perspektiv och ge råd och stöd. Ann Montgomery-Cederhielm, Odensbacken Egenföretagare i hästsport, Segersjö fälttävlan. -Mitt stora intresse i livet är hästar. Jag har tidigare ridit professionellt i Tyskland. Min uppgift i företaget är att skaffa sponsorer för att kunna arrangera tävlingar. Jag har under fyra år arrangerat två Svenska Mästerskap och har nu ansökt om Europamästerskapen för Unga Ryttare Birgitta Lertséus, Örebro. Projektledare vid Institutionen för teknik, Örebro universitet. -Kvinnor behövs i tekniken. Teknikutvecklingen är viktig för alla människor och regional tillväxt. En oproblematiserad könskulturell syn har gjort teknikområdet "manligt" färgat. Jag önskar att fler kvinnor blir synliga inom teknikområdet för att unga flickor ska få förebilder. Monica Månsson. Örebro Arbetar med ett centralt förbättringsprojekt inom FöreningsSparbanken, projektet handlar om affärskompetens. Engagerad i styrelsearbete i Rotary och medlem i soroptimisterna. -Inom bankvärlden arbetar 70% kvinnor, men när det gäller högre chefstjänstemän utgör männen minst 70%. Får vi fler kvinnor i ledande positioner kommer vi också få fler kvinnor i styrelser eftersom kvinnor blir synliga.

Örebro Läns Kvinnolobby

Örebro Läns Kvinnolobby Örebro Läns Kvinnolobby -Våra ledamöter www.t.lst.se Publ. nr. 2005:7 27 Vi är kvinnor Regionalt ResursCentrum Örebro Läns Kvinnolobby är ett kvinnligt utvecklingsråd som består av 27 kvinnor som är representanter

Läs mer

Örebro Läns Kvinnolobby

Örebro Läns Kvinnolobby Örebro Läns Kvinnolobby - våra ledamöter Publ. nr 2005:34 Örebro Läns Kvinnolobby Örebro Läns Kvinnolobby är ett kvinnligt utvecklingsråd som består av representanter från länets näringsliv, organisationer,

Läs mer

Örebro läns Kvinnolobby

Örebro läns Kvinnolobby Örebro läns Kvinnolobby Vi stärker länets kvinnor 1 Publ.nr: 2009:6 2 Vi stärker länets kvinnor Kvinnolobbyn är en styrka för länet. Här samlas kvinnor med olika kompetenser och erfarenheter för att ta

Läs mer

För ett jämställt Dalarna

För ett jämställt Dalarna För ett jämställt Dalarna Regional avsiktsförklaring 2014 2016 Vi vill arbeta för...... Att förändra attityder Ett viktigt steg mot ett jämställt Dalarna är att arbeta med att förändra attityder i länet,

Läs mer

Varför projektet Styrelsepraktik för kvinnor?

Varför projektet Styrelsepraktik för kvinnor? Varför projektet Styrelsepraktik för kvinnor? Det finns inga kvinnor som är intresserade Det finns inga kompetenta kvinnor Varför så få kvinnor i styrelserummen? Behov förändra attityder för att stärka

Läs mer

Nu bildar vi nya Region Örebro län

Nu bildar vi nya Region Örebro län Nu bildar vi nya Region Örebro län LJUSNARSBERG HÄLLEFORS Bra ska bli bättre med ny regionorganisation KARLSTAD 50 LINDESBERG NORA KARLSKOGA E18 ÖREBRO DEGERFORS LEKEBERG KUMLA LAXÅ HALLSBERG ASKERSUND

Läs mer

KVINNORS ENTREPRENÖRSKAP, FÖRETAGANDE OCH NÄTVERK I VÄRMLAND 1990 2010 2011 -???

KVINNORS ENTREPRENÖRSKAP, FÖRETAGANDE OCH NÄTVERK I VÄRMLAND 1990 2010 2011 -??? KVINNORS ENTREPRENÖRSKAP, FÖRETAGANDE OCH NÄTVERK I VÄRMLAND 1990 2010 2011 -??? VÄRMLAND -LANDSBYGD, -BRUKSBYGD, -GLESBYGD, OCH STÄDER TRADITIONELLT NÄRINGSLIV Tung basindustri: stål, skog, papper samt

Läs mer

Kvinnor och män i politiken

Kvinnor och män i politiken Kvinnor och män i politiken Om könsbalansen bland de folkvalda i kommuner och landsting efter valet 2006 www.t.lst.se Publ. nr 2007:4 Förord Länsstyrelsen arbetar, med utgångspunkt i de nationella målen

Läs mer

Kvinnors företagsamhet får Kalmar län att växa

Kvinnors företagsamhet får Kalmar län att växa KVINNORS VÄXTKRAFT Kvinnors företagsamhet får Kalmar län att växa Kalmar län behöver fler företagare och fler kvinnor som driver företag. Med fler kvinnor som företagare kommer fler affärsidéer fram och

Läs mer

Lotta Snickare. Christina Norlin-Mistander, Landstingsförbundet

Lotta Snickare. Christina Norlin-Mistander, Landstingsförbundet Cirkulärnr: 1995:63 Diarienr: 1995/0514 P-cirknr: Personalpolitik 1995-2:20 Nyckelord: Handläggare: Sektion/Enhet: Externmedverkan: Nyckelord: Jämställdhet Hans Granqvist Lotta Snickare Datum: 1995-03-02

Läs mer

Här presenteras resultatet av väggtidningarna som

Här presenteras resultatet av väggtidningarna som TÄNK OM OCH GÖR DET JÄMT en dag om jämställdhet 11 oktober 2006 Här presenteras resultatet av väggtidningarna som arbetades fram vid grupparbetet under konferensen om jämställdhet 11 oktober på Borgen.

Läs mer

Hur jämställd är representationen inom kommunala bolag i södra Örebro län?

Hur jämställd är representationen inom kommunala bolag i södra Örebro län? Bryr sig, Intresserar sig, Involverar, Aktiverar Hur jämställd är representationen inom kommunala bolag i södra Örebro län? Slutrapport från kartläggning av kvinnors och mäns representation i de kommunala

Läs mer

POPULÄRVERSION AV SLUTRAPPORT Främja kvinnors företagande 2011-2014

POPULÄRVERSION AV SLUTRAPPORT Främja kvinnors företagande 2011-2014 POPULÄRVERSION AV SLUTRAPPORT Främja kvinnors företagande 2011-2014 Målet för Region Gävleborgs näringslivsutveckling är att fler företag startas, överlever och växer. Tillväxtverket fick, på uppdrag

Läs mer

Kön spelar roll för ledarskap men kanske inte på det sätt du tror

Kön spelar roll för ledarskap men kanske inte på det sätt du tror Kön spelar roll för ledarskap men kanske inte på det sätt du tror Ulrika Haake Docent i pedagogik, ledarskapsforskare och prodekan för samhällsvetenskaplig fakultet Sveriges Ingenjörer - Västerbotten,

Läs mer

Ett jämställt Värmland

Ett jämställt Värmland Jämställdhetsstrategi för Värmlands län Ett jämställt Värmland Utgivare Länsstyrelsen Värmland 651 86 Karlstad 010-224 70 00 varmland@lansstyrelsen.se grafisk form Julia Runervik ISSN nr 0284-6845 publ.nr

Läs mer

Heta tips för dig som går i grundskolan och snart ska ut på din första PRAO

Heta tips för dig som går i grundskolan och snart ska ut på din första PRAO Heta tips för dig som går i grundskolan och snart ska ut på din första PRAO Av: Studie- och yrkesvägledarna i Enköpings kommun 2008 Idékälla: I praktiken elev, Svenskt Näringsliv Varför PRAO? För att skaffa

Läs mer

Yttrande över betänkandet Mål och myndighet - en effektiv styrning av jämställdhetspolitiken, SOU 2015:86

Yttrande över betänkandet Mål och myndighet - en effektiv styrning av jämställdhetspolitiken, SOU 2015:86 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Ann-Sofie Lagercrantz 2016-01-25 KS 2015/0973 50163 Kommunstyrelsen Yttrande över betänkandet Mål och myndighet - en effektiv styrning av jämställdhetspolitiken,

Läs mer

Mötesplats social hållbarhet

Mötesplats social hållbarhet Mötesplats social hållbarhet Invigning 11 mars 2014 #socialhallbarhet Välkommen till Mötesplats social hållbarhet Cecilia Garme moderator Johan Carlson Generaldirektör, Folkhälsomyndigheten Ulrika Johansson

Läs mer

Presentation kandidater

Presentation kandidater Presentation kandidater Riksdag & Landsting 2014-2018 Distriktskongressen 5-6 april i Ånge I denna broschyr hittar du den politiska valberedningens förslag till de sex översta namnen på valsedeln till

Läs mer

Tillsammans släpper vi in framtiden!

Tillsammans släpper vi in framtiden! Konferensen Samverkan Skola - Arbetsliv 15 oktober 2015 på Missionskyrkan i Linköping Tillsammans släpper vi in framtiden! Arbetslöshetsfrågan? Kompetensutveckling? - En konferens som ger verktyg till

Läs mer

Valdeltagande vid riksdagsvalen Andel (%) av röstberättigade

Valdeltagande vid riksdagsvalen Andel (%) av röstberättigade Inflytande och makt Valdeltagande vid riksdagsvalen 973 998 Andel (%) av röstberättigade År Samtliga Förstagångsväljare Kvinnor Män Kvinnor Män 973 92 92 85 87 976 94 94 90 89 979 94 93 89 86 982 93 92

Läs mer

Ledarutveckling för kvinnor

Ledarutveckling för kvinnor Ledarutveckling för kvinnor En ledarskapskurs för kvinnor Det här är en kurs för kvinnor som vill utvecklas. Du behöver inte vara chef idag för att gå kursen. Kursen ger dig ett verktyg för att kunna utvecklas

Läs mer

KL 10:00-10:30. Ärendet innehåller en länsgemensam strategi för jämställdhetsintegrering i Stockholms län för åren

KL 10:00-10:30. Ärendet innehåller en länsgemensam strategi för jämställdhetsintegrering i Stockholms län för åren Stockholms läns landsting 26 (86) Landstingsstyrelsen PROTOKOLL LS 2017-0084 2017-11-14 KL 10:00-10:30 227-270 237 LS 2017-0818 Ärendebeskrivning Ärendet innehåller en länsgemensam strategi för jämställdhetsintegrering

Läs mer

NÄR VÄGEN ÄR MÅLET. Arrangeras av Resurscentrum för jämställd tillväxt

NÄR VÄGEN ÄR MÅLET. Arrangeras av Resurscentrum för jämställd tillväxt NÄR VÄGEN ÄR MÅLET. Arrangeras av Resurscentrum för jämställd tillväxt VÄLKOMMEN TILL 13 maj Värmlands Museum Hörsalen Jämställdhet är en viktig fråga för Värmlands tillväxt och utveckling. Och Värmland

Läs mer

Yrkesinriktat. mentorskap. för nyanlända invandrare

Yrkesinriktat. mentorskap. för nyanlända invandrare Yrkesinriktat mentorskap för nyanlända invandrare 2 YRKESINRIKTAT MENTORSKAP FÖR NYANLÄNDA INVANDRARE Frivilliga mentorer öppnar vägen till jobb för nyanlända Ungdomsstyrelsen har regeringens uppdrag att

Läs mer

STATISTIK MEDLEMS UNDER SÖKNING. Karriär på lika villkor för advokater

STATISTIK MEDLEMS UNDER SÖKNING. Karriär på lika villkor för advokater STATISTIK MEDLEMS UNDER SÖKNING Karriär på lika villkor för advokater Några citat från svaren GÅR DET AT T KOMBINERA KARRIÄR OCH FAMILJ? Karriär på lika villkor? UNDERSÖKNING BLAND ADVOKATSEKTIONENS MEDLEMMAR

Läs mer

Ungas förväntningar på en jämställd arbetsgivare. juni 2013

Ungas förväntningar på en jämställd arbetsgivare. juni 2013 Ungas förväntningar på en jämställd arbetsgivare juni 2013 Hur står det till med jämställdheten egentligen? Unga välutbildade kvinnor och män ser en jämställd arbetsmarknad som något självklart. Men vad

Läs mer

Nu bildar vi region i Dalarna

Nu bildar vi region i Dalarna Nu bildar vi region i Dalarna Den 1 januari 2019 bildar vi region Då förenas Landstinget Dalarna och Region Dalarna i en ny regionorganisation. Sammanslagningen gör att kopplingen mellan hälsa, välfärd

Läs mer

IUC UTVECKLAR SVERIGES SMÅ OCH MEDELSTORA INDUSTRIFÖRETAG

IUC UTVECKLAR SVERIGES SMÅ OCH MEDELSTORA INDUSTRIFÖRETAG IUC UTVECKLAR SVERIGES SMÅ OCH MEDELSTORA INDUSTRIFÖRETAG Gunilla Nordlöf, Generaldirektör, Tillväxtverket: IUC finns nära industriföretagen och har därför en god förståelse för deras vardag, utmaningar

Läs mer

Curriculum Vitae S u s a n n e B r u c e

Curriculum Vitae S u s a n n e B r u c e Vad kan jag bidra med- personlig idé Min drivkraft är en stark vilja att utveckla och leda ett företags organisation till resultat utöver det vanliga. Jag gillar att tänka i nya banor framför allt på kundsidan.

Läs mer

stärker näringsliv vinnors företaga i Sverige Främja kvinnors företagande Programmet i korthet

stärker näringsliv vinnors företaga i Sverige Främja kvinnors företagande Programmet i korthet 1. 3.. 1. 3. Främja kvinnors 2. företagande 2007 2009 Programmet i korthet 4. 4 Delprogram 1. Delprogram 2. Delprogram 3. Delprogram 4. vinnors företaga stärkäringsliv 2008-03-28 i Sve Kvinnors företagande

Läs mer

stärker näringsliv vinnors företaga i Sverige Främja kvinnors företagande Programmet i korthet

stärker näringsliv vinnors företaga i Sverige Främja kvinnors företagande Programmet i korthet 1. 3.. 1. 3. Främja kvinnors 2. företagande 2007 2009 Programmet i korthet 2007-09-04 4. 4 Delprogram 1. Delprogram 2. Delprogram 3. Delprogram 4. vinnors företaga stärkäringsliv i Sve de stärk Kvinnors

Läs mer

VVS- och VA-industrins branschorganisation

VVS- och VA-industrins branschorganisation Delaktig Synlig Konkurrenskraftig VVS- och VA-industrins branschorganisation Jag har mött en organisation som gör skillnad och påverkar Det är med entusiasm och en stor portion ödmjukhet som jag har tagit

Läs mer

Claes Litsner (S) och Anders Eskhult (C) yrkar bifall till det utsända förslaget till beslut.

Claes Litsner (S) och Anders Eskhult (C) yrkar bifall till det utsända förslaget till beslut. Kommunstyrelsen Utdrag ur PROTOKOLL - OJUSTERAT 2015-06-01 106 Remiss om Region Uppsala Beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att tillstyrka att Landstinget i Uppsala län ansöker hos

Läs mer

Företagsledarutbildningen

Företagsledarutbildningen Företagsledarutbildningen En utbildning som gör skillnad! Företagsledarutbildningen Det har blivit dags för tredje omgången av den populära Företagsledarutbildningen som vi har tagit fram tillsammans med

Läs mer

CV för Birgitta Olofson, SteP Education AB

CV för Birgitta Olofson, SteP Education AB CV för Birgitta Olofson, SteP Education AB VAD kan jag? HUR delar jag med mig? VILKEN är Affärsnyttan? VARFÖR har mina kunder valt mig? www.stepeducation.se olofson@stepeducation.se 070 208 67 88 St Lars

Läs mer

Handlingsplan. Jämställd regional tillväxt i Västerbotten

Handlingsplan. Jämställd regional tillväxt i Västerbotten Handlingsplan Jämställd regional tillväxt i Västerbotten Inledning Regeringen har gett Tillväxtverket i uppdrag att utveckla arbetet för jämställd regional tillväxt. Målet med uppdraget är att kvinnor

Läs mer

Män och normer inom vård och omsorg

Män och normer inom vård och omsorg Män och normer inom vård och omsorg Två delrapporter: Befintlig kunskap om obalans mellan könen Genus, jämställdhet och den könssegregerade arbetsmarknaden Befintlig kunskap om obalans mellan könen (SCB-statistik

Läs mer

Är du ett med din företagsidé?

Är du ett med din företagsidé? Är du ett med din företagsidé? Är du ett med din företagsidé? Testa Dig själv 1 Varför vill Du starta företag? 2 Är det rätt tillfälle för dig? 3 Har du lämpliga erfarenheter och kunskaper? DINA SLUTSATSER

Läs mer

Underlag vision. Kongressombuden November 2008

Underlag vision. Kongressombuden November 2008 Till Kongressombuden November 2008 Underlag vision Underlag till Extra kongressen 2009 På kongressen 2008 behandlas visionen i gruppsittningen och yrkanden har bearbetats av redaktionsutskotten. Ett nytt

Läs mer

Företagsamheten 2017 Örebro län

Företagsamheten 2017 Örebro län Företagsamheten 2017 Örebro län Om undersökningen Svenskt Näringsliv presenterar varje år ny statistik över företagsamheten i Sverige. Syftet är att visa om antalet personer som har ett juridiskt och strategiskt

Läs mer

Regionalt program för ehälsa

Regionalt program för ehälsa Regionalt program för ehälsa April 2010 Margareta Hansson Ulrika Landström 1. Bakgrund IT i vården är en viktig fråga. Med en genomtänkt strategi kan vården och omsorgen bli bättre på att hantera stora

Läs mer

Projektplan. Lönsamhet och attityder steg 2

Projektplan. Lönsamhet och attityder steg 2 Projektplan Lönsamhet och attityder steg 2 Projektperiod 1 december 2013 15 november 2014 Lönsamhet och attityder steg 2 Projektperiod 1 december 2013 15 november 2014 Bakgrundsbeskrivning Ideella föreningen

Läs mer

Landstingets program om folkhälsa LÄTT LÄST

Landstingets program om folkhälsa LÄTT LÄST Landstingets program om folkhälsa LÄTT LÄST Alla har rätt till ett gott liv De flesta av oss uppskattar en god hälsa. Oftast tycker vi att den goda hälsan är självklar ända tills något händer. Hälsa betyder

Läs mer

Kvinnor på ledande positioner i svenskt näringsliv. Women on the Board, 20 maj 2010. Anita Göransson, Linköpings universitet

Kvinnor på ledande positioner i svenskt näringsliv. Women on the Board, 20 maj 2010. Anita Göransson, Linköpings universitet Kvinnor på ledande positioner i svenskt näringsliv Women on the Board, 20 maj 2010. Anita Göransson, Linköpings universitet Vad är jämställdhet? Minst 40 % av vardera könet skall finnas på en viss position.

Läs mer

Sammanfattning av rundabordssamtal

Sammanfattning av rundabordssamtal Sammanfattning av rundabordssamtal I detta dokument summeras vad som hittills har diskuterats vid de rundabordssamtal som förts inom Kraftsamling sedan starten 2011. Det är ett omfattande material som

Läs mer

Handlingsplan för en jämställd regional tillväxt

Handlingsplan för en jämställd regional tillväxt Datum Dnr 2013-01-29 12-035 Näringsdepartementet Handlingsplan för en jämställd regional tillväxt Ett nytt regionalt arbetssätt Regionförbundets Sörmland har från årsskiftet ett nytt regionalt utvecklingsprogram,

Läs mer

Protokoll Regionalt samverkansråd Tid: Fredag den 27 mars, kl Plats: Lokal Eken, Eklundavägen 1

Protokoll Regionalt samverkansråd Tid: Fredag den 27 mars, kl Plats: Lokal Eken, Eklundavägen 1 1 (6) och länets kommuner Regionkansliet Marjetta Protokoll Regionalt samverkansråd Tid: Fredag den 27 mars, kl 10.00-12.00 Plats: Lokal Eken, Eklundavägen 1 Vid protokollet Marjetta Sekreterare Justerat

Läs mer

Företagsamheten Örebro län

Företagsamheten Örebro län Företagsamheten 2019 Om undersökningen Svenskt Näringsliv presenterar varje år ny statistik över företagsamheten i Sverige. Syftet är att visa om antalet personer som har ett juridiskt och strategiskt

Läs mer

Rotary Smålandsstenar 6 Februari 2014 Lars Gustafsson, Werner Hilliges

Rotary Smålandsstenar 6 Februari 2014 Lars Gustafsson, Werner Hilliges Rotary Smålandsstenar 6 Februari 2014 Lars Gustafsson, Werner Hilliges Från idéer Vår till framgångsrika värdegrund företag Glädje i arbetet Flexibla i tanke och handling Affärsmässiga i utförandet Vision

Läs mer

FLER JOBB OCH EN BÄTTRE SJUKVÅRD I ÖREBRO LÄN. DET GÅR FÖRE SKATTESÄNKNINGAR.

FLER JOBB OCH EN BÄTTRE SJUKVÅRD I ÖREBRO LÄN. DET GÅR FÖRE SKATTESÄNKNINGAR. FLER JOBB OCH EN BÄTTRE SJUKVÅRD I ÖREBRO LÄN. DET GÅR FÖRE SKATTESÄNKNINGAR. Matilda Ernkrans, riksdagsledamot och förstanamn på riksdagslistan, och Marie-Louise Forsberg-Fransson, landstingsstyrelsens

Läs mer

0. Grundkurs i jämställdhetsintegrering. Ulrika Eklund, jämställdhetsexpert och konsult Katarina Olsson, jämställdhetsexpert och konsult

0. Grundkurs i jämställdhetsintegrering. Ulrika Eklund, jämställdhetsexpert och konsult Katarina Olsson, jämställdhetsexpert och konsult 0. Grundkurs i jämställdhetsintegrering Ulrika Eklund, jämställdhetsexpert och konsult Katarina Olsson, jämställdhetsexpert och konsult Katarina Olsson och Ulrika Eklund Jämställdhet / Jämlikhet Prata

Läs mer

ANDT-program

ANDT-program ANDT-program 2018-2021 Beslutad av kommunfullmäktige: 2018-04-23 Dokumentet gäller för Askersunds kommun Dokumentansvarig: ANDT-samordnare D.nr: 17KS129 Inledning Detta program ersätter det tidigare drogpolitiska

Läs mer

Fler jobb till kvinnor

Fler jobb till kvinnor Fler jobb till kvinnor - Inte färre. Socialdemokraternas politik, ett hårt slag mot kvinnor. juli 2012 Elisabeth Svantesson (M) ETT HÅRT SLAG MOT KVINNOR Socialdemokraterna föreslår en rad förslag som

Läs mer

skola och arbetsliv i samverkan

skola och arbetsliv i samverkan skola och arbetsliv i samverkan Transfer - skola och arbetsliv i samverkan Transfer är Sveriges största organisation för förmedling av föreläsare och förebilder från arbetslivet till skolan. Syftet är

Läs mer

Minnesanteckningar jämställdhetsrådets studiedag Tid Onsdag 16 februari, kl. 09:00 12:00 Plats Degerfors kommun, Bruksmässen

Minnesanteckningar jämställdhetsrådets studiedag Tid Onsdag 16 februari, kl. 09:00 12:00 Plats Degerfors kommun, Bruksmässen 1(5) Jämställdhetsrådet Minnesanteckningar jämställdhetsrådets studiedag Tid Onsdag 16 februari, kl. 09:00 12:00 Plats Degerfors kommun, Bruksmässen Deltagare Bruno Rudström Gun Sättermann Johanna Tybell

Läs mer

JämVäxt 2.0. Projektet JämVäxt 2.0 (Jämställd Hållbar Tillväxt)

JämVäxt 2.0. Projektet JämVäxt 2.0 (Jämställd Hållbar Tillväxt) JämVäxt 2.0 Projektet JämVäxt 2.0 (Jämställd Hållbar Tillväxt) Jämställd, hållbar tillväxt Jämställdhet bidrar till bättre resursutnyttjande Hållbar tillväxt - hushållning med miljö och människor Hållbart

Läs mer

Utvärdering Q-Biz Affärs- och kompetensarena för kvinnor i Västernorrland

Utvärdering Q-Biz Affärs- och kompetensarena för kvinnor i Västernorrland Utvärdering Q-Biz Affärs- och kompetensarena för kvinnor i Västernorrland Sammanfattning Projektet Q-Biz Affärs- och kompetensarena för kvinnor i Västernorrland har bedrivits mellan 2008-01-01 2010-12-31

Läs mer

Minnesanteckningar från Folkhälsoberedningens möte den 12 maj 2004

Minnesanteckningar från Folkhälsoberedningens möte den 12 maj 2004 Birgitta Larsson 2004-06-28 Minnesanteckningar från Folkhälsoberedningens möte den 12 maj 2004 Närvarande Agneta Niklasson (mp) ordförande Ingrid Eriksson (kd) Britt-Marie Gustavsson (c) Karim Alnejmi

Läs mer

Linda Carlsson Processledare Vård- och omsorgscollege Örebro län ,

Linda Carlsson Processledare Vård- och omsorgscollege Örebro län , Linda Carlsson Processledare Vård- och omsorgscollege Örebro län 019-602 63 68, 070-612 63 68 linda.carlsson@regionorebrolan.se VO-College Örebro län hemsida VO-College Örebro läns Facebooksida Sök: Vård-

Läs mer

Februari 2015 NYHETSBLAD REGION ÖSTERGÖTLAND. Flera frågor för dig att påverka

Februari 2015 NYHETSBLAD REGION ÖSTERGÖTLAND. Flera frågor för dig att påverka Februari 2015 NYHETSBLAD REGION ÖSTERGÖTLAND Flera frågor för dig att påverka Ny kraft med region Den 1 januari såg Region Östergötland äntligen dagens ljus! Hälso- och sjukvården kommer fortfarande att

Läs mer

Placement Report 2012 -en kartläggning av I-alumnens arbetssituation

Placement Report 2012 -en kartläggning av I-alumnens arbetssituation Placement Report 2012 -en kartläggning av I-alumnens arbetssituation Placement Report 2012 Respondenterna Om Placement report Placement Report är marknadsundersökning som genomförts av studenter i årskurs

Läs mer

för företagare och innovatörer i örebroregionen 2015

för företagare och innovatörer i örebroregionen 2015 bra kontakter för företagare och innovatörer i Örebroregionen 2015 Funderar du på att starta eget? Är du företagare eller bär du på en idé som du vill diskutera? Här har vi samlat bra kontakter till aktörer

Läs mer

Flickor, pojkar och samma MöjliGheter

Flickor, pojkar och samma MöjliGheter Malin Gustavsson Flickor, pojkar och samma MöjliGheter hur du som förälder kan bidra till mer jämställda barn Alla barn har rätt att uppleva att de duger precis som de människor de är. Det ska inte göra

Läs mer

Tidigare publicerad under Kommentaren på fliken Verksamhet. "Män mot hedersförtyck" med fokus mot tvångsäktenskap

Tidigare publicerad under Kommentaren på fliken Verksamhet. Män mot hedersförtyck med fokus mot tvångsäktenskap Tidigare publicerad under Kommentaren på fliken Verksamhet "Män mot hedersförtyck" med fokus mot tvångsäktenskap Många organisationer gör starka insatser mot hedersförtryck. En del har fokuserat på olika

Läs mer

2014-08-28. Vi blir Region Jönköpings län

2014-08-28. Vi blir Region Jönköpings län 2014-08-28 Region Jönköpings län Vi bildar region i Jönköpings län. Det är en resa mot en ny kraftfull och demokratiskt vald organisation med ansvar för hälso- och sjukvård och för regional utveckling

Läs mer

Kvinnor i nätverk samarbetar i Örebro län. Regionalt resurscentrum Örebro län

Kvinnor i nätverk samarbetar i Örebro län. Regionalt resurscentrum Örebro län Kvinnor i nätverk samarbetar i Örebro län Regionalt resurscentrum Örebro län Regionalt resurscentrum Örebro län arbetar i nära samverkan med lokala kvinnliga nätverk och Regionförbundet för en jämställd

Läs mer

Rör inte min lön! Unga ratar dagens lönemodell. En rapport om lönebildning från Almega och Ledarna. Rör inte min lön 2009, Almega och Ledarna

Rör inte min lön! Unga ratar dagens lönemodell. En rapport om lönebildning från Almega och Ledarna. Rör inte min lön 2009, Almega och Ledarna Rör inte min lön! Unga ratar dagens lönemodell En rapport om lönebildning från Almega och Ledarna Rör inte min lön 2009, Almega och Ledarna 1 Innehåll Om undersökningen 4 Sammanfattning 5 Få unga är nöjda

Läs mer

Överenskommelse om samverkan i Örebro län för kvinnofrid

Överenskommelse om samverkan i Örebro län för kvinnofrid Överenskommelse om samverkan i Örebro län för kvinnofrid - En överenskommelse om samverkan mot mäns våld mot kvinnor, hedersrelaterat våld och förtryck, våld i samkönade relationer samt prostitution och

Läs mer

Genus, jämställdhet och den könssegregerade arbetsmarknaden"

Genus, jämställdhet och den könssegregerade arbetsmarknaden En förstudie om Genus, jämställdhet och den könssegregerade arbetsmarknaden" Omfattning: 40 % 151201-160630 Nu kör vi! Johanna Viberg Regional ordförande VO-College Örebro län Stefan Kailing Projektmedarbetare

Läs mer

Förslag till årsmötet 2015 Personinformation

Förslag till årsmötet 2015 Personinformation Distriktsstyrelsen Kristina Girhagen, Sollefteå. Egen företagare inom hästnäringen. Driver Björklunden och är sedan förra året ägare och ridskolechef på Sollefteå Ridskola. Har suttit med i Mittsvenska

Läs mer

Region Östergötland Större kraft att växa tillsammans

Region Östergötland Större kraft att växa tillsammans Region Östergötland Större kraft att växa tillsammans 1 Bakgrund Juni 2012 ansöker landstingsfullmäktige om att få bilda region i Östergötland Maj 2013 startar Utveckling Östergötland arbetet med att:

Läs mer

Vilka är förutsättningarna för förnyelse och tillväxt?

Vilka är förutsättningarna för förnyelse och tillväxt? Vilka är förutsättningarna för förnyelse och tillväxt? Och vad har det med jämställdhet att göra? 26 mars 2014 Peter Kempinsky Om Kontigo Arbetar med frågor kring regional och lokal utveckling samt näringslivsutveckling

Läs mer

Ung Företagsamhet Dalarna. Grundkurs 25 augusti 2015 Intro 9-10

Ung Företagsamhet Dalarna. Grundkurs 25 augusti 2015 Intro 9-10 Ung Företagsamhet Dalarna Grundkurs 25 augusti 2015 Intro 9-10 Program 09:00 Presentation Introduktion av UF Kaffe Affärsidé Grupp/UF-företag Affärsplan Lunch Driva Avveckla Kaffe UF-lärarrollen Avslutande

Läs mer

Vindkraft i Örebro län

Vindkraft i Örebro län Vindkraft i Örebro län 2011-11-10 Lars Thomsson Vindkraftssamordnare Region Mitt Gotlands kommun, kommunalråd samhällsbyggnad 2006-2010 Gotlands kommun, byggnadsnämndens ordförande 2006-2010 Partistyrelsen

Läs mer

Lägesrapport genomförande. 1. Verksamhet i projektet. Projektnamn: HP1 genomförande Diarienummer: 2008-3020462 Period: november

Lägesrapport genomförande. 1. Verksamhet i projektet. Projektnamn: HP1 genomförande Diarienummer: 2008-3020462 Period: november Lägesrapport genomförande Projektnamn: HP1 genomförande Diarienummer: 2008-3020462 Period: november 1. Verksamhet i projektet Aktiviteter som genomförts under den aktuella perioden En medarbetare från

Läs mer

Invandrarkvinnor som en resurs för framtidens kompetensförsörjningsbehov inom vård och omsorg

Invandrarkvinnor som en resurs för framtidens kompetensförsörjningsbehov inom vård och omsorg Invandrarkvinnor som en resurs för framtidens kompetensförsörjningsbehov inom vård och omsorg Förord BIIA resurscentrum vill skapa ökade förutsättningar för människor som idag står utanför arbetsmarknaden

Läs mer

TILL DIG SOM ÄR CHEF.

TILL DIG SOM ÄR CHEF. TILL DIG SOM ÄR CHEF. Vi ska skapa en. e s l e v e l p p u v i t i s po Till dig som arbetar eller söker arbete som chef i Söderköpings kommun. LEDARSKAPET- EN NYCKEL TILL FRAMGÅNG Du som är eller vill

Läs mer

Vilket påstående är rätt?

Vilket påstående är rätt? PÅSTÅENDE 1 Jämställda styrelser blir verklighet år 2185. PÅSTÅENDE 2 Jämställda styrelser blir verklighet år 2039. Rätt svar: 2 Förutsatt att utvecklingen fortsätter i dagens takt. Vi tycker att det är

Läs mer

Yttrande över policy för medarbetare, chefer och ledare (KSKF/2018:409)

Yttrande över policy för medarbetare, chefer och ledare (KSKF/2018:409) Grundskolenämnden 2019-01-23 Barn- och utbildningsförvaltningen HR-enheten GSN/2019:70 Lena Karlsson, 016-710 97 45 1 (3) Grundskolenämnden Yttrande över policy för medarbetare, chefer och ledare (KSKF/2018:409)

Läs mer

Yttrande över policy för medarbetare, chefer och ledare (KSKF/2018:409)

Yttrande över policy för medarbetare, chefer och ledare (KSKF/2018:409) Förskolenämnden 2019-01-07 Barn- och utbildningsförvaltningen HR- enheten FSN/2019:14 Lena Karlsson, 016-710 97 45 1 (2) Förskolenämnden Yttrande över policy för medarbetare, chefer och ledare (KSKF/2018:409)

Läs mer

NOMINERADE KANDIDATER TILL UPPDRAG I SVERIGEUNIONEN FRÅN OCH MED DEN 1 OKTOBER 2014. DÄR INGET ANNAT ANGES HAR NOMINERINGEN SKETT AV DEN EGNA KLUBBEN.

NOMINERADE KANDIDATER TILL UPPDRAG I SVERIGEUNIONEN FRÅN OCH MED DEN 1 OKTOBER 2014. DÄR INGET ANNAT ANGES HAR NOMINERINGEN SKETT AV DEN EGNA KLUBBEN. NOMINERADE KANDIDATER TILL UPPDRAG I SVERIGEUNIONEN FRÅN OCH MED DEN 1 OKTOBER 2014. DÄR INGET ANNAT ANGES HAR NOMINERINGEN SKETT AV DEN EGNA KLUBBEN. UNIONSSTYRELSEN Unionspresident 2 år Nyval på samtliga

Läs mer

Den kompletta affärsjuridiska byrån i Dalarna

Den kompletta affärsjuridiska byrån i Dalarna Den kompletta affärsjuridiska byrån i Dalarna PÅ ADVOKATFIRMAN GLIMSTEDT SER VI HELHETEN I AFFÄRSJURIDIKEN OCH KAN ERBJUDA ALL JURIDISK HJÄLP UNDER SAMMA TAK. DET GÖR OSS UNIKA I DALARNA. 1937 1997 18

Läs mer

D3. Hur kan vi möta föräldrars olika behov? Är föräldraskapsstöd viktigt för att uppnå jämlik hälsa?

D3. Hur kan vi möta föräldrars olika behov? Är föräldraskapsstöd viktigt för att uppnå jämlik hälsa? D3. Hur kan vi möta föräldrars olika behov? Är föräldraskapsstöd viktigt för att uppnå jämlik hälsa? Föreläsare: Kristina Svartz, Myndigheten för familjerätt och föräldraskapsstöd. Madelene Larsson, Länsstyrelsen

Läs mer

Tillsammans släpper vi in framtiden!

Tillsammans släpper vi in framtiden! Konferensen Samverkan Skola - Arbetsliv 15 oktober 2015 på Missionskyrkan i Linköping Tillsammans släpper vi in framtiden! Arbetslöshetsfrågan? Kompetensutveckling? - En konferens som ger verktyg till

Läs mer

STYRELSEKARTLÄGGNINGEN MARS Andelen kvinnor på styrelse poster fortsätter att öka

STYRELSEKARTLÄGGNINGEN MARS Andelen kvinnor på styrelse poster fortsätter att öka STYRELSEKARTLÄGGNINGEN MARS 2018 Andelen kvinnor på styrelse poster fortsätter att öka INNEHÅLL 03 04 05 06 07 08 09 11 12 FÖRORD Stor potential för tillväxt i våra företag STYRELSEKARTLÄGGNINGEN 2018

Läs mer

Författarpresentationer

Författarpresentationer Författarpresentationer Inga Berggren, Trelleborg Hushållslärare, Fil. kand. i pedagogik, psykologi och sociologi. Yrkeslärare vid f.d. Värnhemsskolan i Malmö 1968 1991. Kommunpolitiker i Trelleborg 1967

Läs mer

Eskilstuna 080225 SLUTRAPPORT OM PROJEKTET BAVAN 2006-2007

Eskilstuna 080225 SLUTRAPPORT OM PROJEKTET BAVAN 2006-2007 Eskilstuna 080225 SLUTRAPPORT OM PROJEKTET BAVAN 2006-2007 Firat Nemrud Projekt ledaren Kurdiska föreningen i Eskilstuna Ali Karimi Projektledaren Kurdiska föreningen i Eskilstun SLUTRAPPORT OM PROJEKTET

Läs mer

Personalvision Polykemi AB

Personalvision Polykemi AB Personalvision Polykemi AB I ett företag som Polykemi anser vi att teknik står för 30 % och att människan står för 70 % av företagets framgång. Medarbetarna är alltså den viktigaste resursen för att kunna

Läs mer

Att göra. Handlingsplan Jämställdhet och jämställdhetsintegrering

Att göra. Handlingsplan Jämställdhet och jämställdhetsintegrering Att göra. Handlingsplan Jämställdhet och jämställdhetsintegrering Diarienummer: 801-3545-15 Tryck: Västernorrland, Härnösand 2016 Denna handlingsplan går att få i alternativt format. Förord Jämställdhet

Läs mer

Handlingsplan för Uppsala kommuns arbetsmarknadspolitik Ett aktiverande dokument som kommunstyrelsen fattade beslut om

Handlingsplan för Uppsala kommuns arbetsmarknadspolitik Ett aktiverande dokument som kommunstyrelsen fattade beslut om Handlingsplan för Uppsala kommuns arbetsmarknadspolitik 2018 2022 Ett aktiverande dokument som kommunstyrelsen fattade beslut om 2017-11-14 Dokumentnamn Fastställd av Gäller från Sida Handlingsplan för

Läs mer

Projektnamn: Projektägare: 1. Grundläggande information PROJEKTDIREKTIV 1 (5) 1.1. Bakgrund Verksamhetsstrategi. Region Norrbotten.

Projektnamn: Projektägare: 1. Grundläggande information PROJEKTDIREKTIV 1 (5) 1.1. Bakgrund Verksamhetsstrategi. Region Norrbotten. PROJEKTDIREKTIV 1 (5) Projektnamn: Region Norrbotten. Projektägare: Landstingsdirektören. 1. Grundläggande information 1.1. Bakgrund Landstinget har hos regeringen ansökt om att få överta det regionala

Läs mer

HR Commitment presenterar. Statistik gällande 2018 års löner för dataskyddsspecialister i Sverige

HR Commitment presenterar. Statistik gällande 2018 års löner för dataskyddsspecialister i Sverige HR Commitment presenterar Statistik gällande 218 års löner för dataskyddsspecialister i Sverige 2 Inledning HR Commitment har i samarbete med Forum för Dataskydd tagit fram en lönestatistik för dem som

Läs mer

att uppdra åt kommunledningskontoret att förbereda och genomföra ett deltagande under Almedalsveckan 2016 enligt föredragningen

att uppdra åt kommunledningskontoret att förbereda och genomföra ett deltagande under Almedalsveckan 2016 enligt föredragningen KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Dahlmann Christian Datum 2015-11-24 Diarienummer KSN-2015-2171 Kommunstyrelsen Almedalsveckan 2016 Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslås besluta att kommunstyrelsens

Läs mer

Projekt Region Uppsala 2017

Projekt Region Uppsala 2017 2015-04-21 Projekt Region Uppsala 2017 Bakgrund Regeringen har uttalat att de landsting som så önskar ges möjlighet att bli regioner. Processen att bilda region i Uppsala län inleddes den 27 januari 2015

Läs mer

Dalarnas strategi för jämställdhetsintegrering 2014 2016 PM 2014:3 EXTERNT ARBETE

Dalarnas strategi för jämställdhetsintegrering 2014 2016 PM 2014:3 EXTERNT ARBETE Dalarnas strategi för jämställdhetsintegrering 2014 2016 PM 2014:3 EXTERNT ARBETE Författare och kontaktperson: Kerstin Bergman, Samhällsbyggnadsenheten Omslagsbild: Shalamov/Mostphotos Layout: Helikopter

Läs mer

Mål och myndighet en effektiv styrning av jämställdhetspolitiken SOU 2015:86

Mål och myndighet en effektiv styrning av jämställdhetspolitiken SOU 2015:86 Mål och myndighet en effektiv styrning av jämställdhetspolitiken SOU 2015:86 Presentation av s betänkande 1 december 2015 Lenita Freidenvall Särskild utredare Cecilia Schelin Seidegård landshövding Länsstyrelsen

Läs mer

Jämställdhetsplan för Västerbotten

Jämställdhetsplan för Västerbotten Jämställdhetsplan för Västerbotten Män och kvinnor ska ha samma rättigheter och möjligheter. Både män och kvinnor ska känna sig trygga, ha möjlighet att göra karriär och få vara nära sina barn: självklarheter

Läs mer

FOTO: ISTOCK MENTORBANKEN

FOTO: ISTOCK MENTORBANKEN S V E R I G E S A R K I T E K T E R FOTO: ISTOCK MENTORBANKEN INLEDNING Mentorskap är ett koncept för att inspirera, utmana och utveckla människor i profession och som person. Mentorskapet innebär att

Läs mer

Tillväxtprojektet. -Tillväxt i Västernorrland- Det enskilda företaget

Tillväxtprojektet. -Tillväxt i Västernorrland- Det enskilda företaget -Tillväxt i Västernorrland- Det enskilda företaget Ett samarbetsprojekt mellan länets 7 kommuner och Länsstyrelsen i Västernorrland Ägs och administreras av Länsstyrelsen PROJEKTORGANISATION Projektägare:

Läs mer