Välkommen hem! Nu vårstädar vi på ditt område!

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Välkommen hem! Nu vårstädar vi på ditt område!"

Transkript

1 Välkommen hem!... Maj Stamrenoveringar - Så funkar det! Nu ska de gamla gjutjärnsrören bort och våra hyreshus får en rejäl uppfräschning på kuppen. Möt våra tre snickare som jobbar för fullt med stamrenoveringarna!... Nu vårstädar vi på ditt område! Våren är en händelserik tid för Aefabs fastighetsskötare i utförargruppen. Om vintern ägnar de sig mestadels åt snöröjningen men nu är det många saker som ska hända samtidigt.

2 VD har ordet... Visst är det härligt med vår i luften! Grönskan kommer smygande, lite mer för varje dag, kvällarna blir ljusare och luften blir varmare. Och i takt med grönskan kommer nya arbetsuppgifter för oss på Aefab. Nu ska det vårfixas och det är en rolig tid. Och innan vi vet ordet av är det sommar och dags för oss att lära känna alla nya sommarjobbare. I år hade vi en lite annorlunda anställningsprocess: vi kallade ett antal till intervjuer och hade därefter tänkt välja ut några av dem. Men det visade sig att alla var så bra, att vi inte kunde välja! Så vi anställde alla som vi intervjuat. En jättefin skara unga människor från hela världen, allt ifrån blivande civilingenjörer till sexspråkiga unga som kommer att bli en otrolig tillgång för oss i sommar. Förhoppningsvis får de också blodad tand och återvänder till oss och bostadsbranschen när de utbildat sig. En annan viktig fråga för oss i Aefab är integration och hur vi kan jobba med det på bästa sätt frågade vi oss i april. Då anordnade vi en inspirationsdag om integration på Celsiusskolan. Dogge Doggelito och Stina Berge höll varsin föreläsning och i publiken satt skolor, föreningar, kommunanställda alla med sitt eget ansvar för frågan. Den dagen får bli startskottet för oss. Hur vi jobbar vidare med frågan får vi se under hösten. Vi jobbar också vidare med nyproduktion och det är en spännande tid på många sätt. Innan året är över kommer vi att ha bjudit på många roliga nyheter från Aefab. Men tills vidare njuter vi av våren, ljuset och grönskan. En trevlig vår önskar vi på Aefab! Familjekväll på Bollnästravet! Torsdag 9 juli Första start kl 18:25 Tivoli Tips/frågetävling - vinn en cykel! Godisregn Ansiktsmålning Publiktävlingar Ponnyridning, rockardkörning Hyresgästföreningen Bollnäs - Ovanåker bjuder i samarbete med arbetarrörelsen och Dina försäkringar på trav. Fri entré! Välkomna önskar

3 Roligt när det grönskar! Våren är en händelserik tid för Aefabs fastighetsskötare i utförargruppen. Om vintern ägnar de sig mestadels åt snöröjningen men nu är det många saker som ska hända samtidigt. Vi börjar alltid med att sopa ut allt grus som vi hävt ut hela vintern. Och så kliar vi gräsmattorna, krattar bort grus och pinnar och annat ur dem och får igång dem, berättar arbetsledaren Robert Rubensson.... Därefter är det många olika sysslor som ska hinnas med. I år har utförargruppen ägnat sig en hel del åt att klippa ner häckar och lägga bark i dem för att undvika ogräs. Det har också planterats ut nya häckar, bland annat på Ol-Danielsområdet och det är flera andra områden som också ska få nya. Alla gräsklippare behöver också smörjas och tas om hand eftersom det snart är dags att sätta igång med dem igen. Efter husväggarna där det är lite varm och soligt har vi redan fått gå med grästrimmer en del, så det är snart dags för gräsmattorna också. Det här är en rolig tid att jobba, det är ett Lekplatserna ska fräschas upp och i alla sandlådor varierande jobb nu på våren, säger Robert. tar man bort det översta lagret sand och byter ut det mot ny byggsand. Aefabs omkring 30 park- Kjell Nyblom och Magnus Jonsson, som just idag bänkar har satts ut och det planteras också ut är i full färd med att riva upp buskar och göra blommor lite varstans i kommunen. plats för ny gräsmatta på Östra Kyrkogatan, håller med. Snöar det mycket på vintern är det ju bara snöröjningen då, och grusa. Nu är det mera variation, man gör en sak i dag och något nytt i morgon, säger Kjell. Sen gör klimatet att det är roligare också, tycker Magnus.

4 Stamrenoveringar - ett jätteprojekt! Nu ska de gamla gjutjärnsrören bort och våra hyreshus får en rejäl uppfräschning på kuppen. Möt våra tre snickare som jobbar för fullt med stamrenoveringarna! Janne Elofsson, Anders Andersson och Klas Hallgren har blivit tre välkända ansikten på Östra Kyrkogatan på sistone. De är Aefabs tre snickare och det senaste året har de jobbat hårt med stamrenoveringarna i Alfta Förra året gjorde vi 32 lägenheter, hittills i år är vi uppe i och det ska bli 40, berättar Janne. Stamrenoveringarna är ett av de största projekt Aefab har framför sig just nu och det kommer att ta många år innan man jobbat sig igenom alla bostadsområden. Bara på Östra Kyrkogatan finns totalt 128 lägenheter som ska rustas. - De gamla rören av gjutjärn och koppar är slitna och trasiga. Det är hål i dem och det kan bli vattenskador, det har vi också haft en del problem med redan. Nu byter vi till plaströr och alupexrör, säger Janne. Han lägger en hel del tid på att planera arbetet och försöka se till att störningarna för hyresgästerna blir så liten som möjligt. Till exempel ser de alltid till att det finns en tom lägenhet i närheten som kan användas när den egna toaletten inte är tillgänglig. Och han är noga med att informera mycket både före och under arbetets gång. - Jag ber alltid om hyresgästernas telefonnummer ifall att jag behöver nå dem, och de får alltid mitt. Så om de har minsta fråga är det bara att höra av sig. Normalt tar det omkring fyra veckor att stamrenovera en lägenhet en period som kan vara påfrestande för de boende. Men Janne tycker att det har gått bra så här långt. - Vi har ändå inte fått höra så väldigt mycket klagomål så jag tror att de flesta tycker det har gått hyggligt. De får ju också en standardhöjning av lägenheten, nytt och fräscht i badrummet och köket, så de flesta tycker nog att det är värt det. Sammanlagt har Aefab uppemot 700 lägenheter som är i behov av att stamrenoveras och i dag lägger vi fem miljoner per år på arbetet, som beräknas ta åtminstone femton år, kanske mer. Stamrenoveringarna på Östra Kyrkogatan kommer att pågå åtminstone 1-1,5 år till och vilket område som står på tur är fortfarande inte säkert. Som kompensation för störningarna får alla hyresgäster en månad med 500 kronor i hyresrabatt när arbetet är färdigt. Eftersom stamrenoveringen innebär en höjning av standarden i lägenheten höjs därefter hyran med 200 kronor i månaden.

5 Det var absolut värt det, jag är jättenöjd Lite stökigt medan det pågick, men värt besväret. Så säger Lennart Nilsson, som fick sin lägenhet på Östra Kyrkogatan stamrenoverad under vintern. Det är som att komma in i ett helt nytt kök, så stor blev skillnaden när stamrenoveringen var färdig i Lennarts lägenhet. Nya köksluckor, nytt kakel, allting är skinande nytt och han stortrivs: - De höjde bänkskivan så den är 90 centimeter, nu är det helt perfekt höjd. Och så fick jag välja material i den nya skivan, jag valde träimitation för jag var så trött på den grå färgen, berättar han. Även badrummet har fått ett nytt utseende. Det är annorlunda möblerat för att göra det lite rymligare, och Lennart har fått välja färg på de nya väggarna. Arbetet med att stamrenovera hans lägenhet satte igång i januari och han hade lite otur. På grund av sjukdom bland hantverkarna drog arbetet ut på tiden och pågick någon vecka längre än planerat. - Men det var ingen större fara, jag är van vid ljud. Det jobbiga var mest dammet som blev i luften när de jobbade, ibland gick jag ut och gick medan de arbetade för att slippa det. Men nu är arbetet avslutat och förutom att allting är nytt och fräscht har han samtidigt fått en lägenhet som känns mer som hans egen nu är det han själv som valt hur både köket och badrummet ska se ut. - Det var absolut värt det, jag är jättenöjd. Stamrenoveringarna på Östra Kyrkogatan kommer att pågå åtminstone 1-1,5 år till. Sammanlagt har vi uppemot 700 lägenheter som är i behov av att stamrenoveras och idag lägger vi fem miljoner per år på arbetet, som beräknas ta åtminstone femton år, kanske mer.

6 Stamrenoveringar - så funkar det! 1 Det första som händer när det är dags för stamrenovering är att Aefab hör av sig till dig. Oftast är det Janne som kommer på besök och berättar om planerna. Du får välja nya köksluckor, handtag och bänkar till köket och väggar och golv i badrummet. Detta sker några veckor i förväg för att de nya luckorna och bänkarna ska hinna levereras innan det är dags. 2 Kaklet i köket saneras på asbest. Det är företaget Ocab som gör det, och då är köket helt avspärrat under en halv dag. När det är färdigt går dock köket att använda ända tills det är dags för själva renoveringen. Du får själv välja vilka köksluckor och bänkskiva till köket samt våtrumsmatta till badrummet. Här visar vår snickare Janne upp de alternativ du får välja mellan. 3 Aefabs snickare kommer. De täcker golvet och river ut hela badrummet på morgonen. Sen borrar man hål för det nya avloppet. 4 Golvet bilas ut. Allt bärs ut till en container utanför huset. Den här maskinen använder de för att bila ut det gamla golvet i badrumet.

7 Nya stammar för vatten och avlopp monteras. Golvet gjuts igen och badrumsdörren byts ut mot en bredare. Taket sänks lite, för att få plats med rören från våningen ovanför. Sedan kommer mattläggaren från Leanders Golv och gör färdigt golvet, lägger in golvmatta och sätter väggmattan i badrummet. Samtidigt är målaren på plats för att spackla och måla taket. Rörmokaren drar in vattenledningar invändigt i badrummet, monterar handfat, toalettstol och element. I stället för badkar monteras nu en dusch. Aefabs snickare är tillbaka för att montera duschdraperistång, spegel och annan inredning i badrummet. Även en elektrisk handdukstork sätts upp på väggen. 9 Elektrikern, som varit där under arbetets gång och rivit ut all gammal elektricitet, kommer och installerar ny el. Badrummet klart!... När rörmokaren fått igång vattnet i badrummet jobbar snickarna vidare med köket. Läs mer på nästa sida.

8 10 Diskbänk, diskbänksskåp och bänkskivor rivs ut, man slår hål i väggen där avloppet går och tar bort det gamla avloppet. 11 Nytt vatten och avlopp sätts in och hålet muras igen. Diskbänksskåpet ställs tillbaka. Alla bänkar höjs från 85 till 90 centimeters arbetshöjd. Alla bänkluckor och gångjärn plockas bort och nya sätts upp. Samtidigt är målare där och spacklar och målar. Elektrikern sätter in ny bänkbelysning och eluttag vid arbetsbänken och byter ut de gamla eluttagen. 12 Nytt kakel sätts in. Du får ny bänkbelysning och eluttag vid arbetsbänken. Därefter gör målaren och elektrikern klart sitt arbete. 13 Köket klart!... Nytt och fräscht! Allting är klart, det enda som återstår är att städa. Snickarna plockar bort papperet som täckt golvet, moppar och torkar golvet och torkar rent alla bänkar och andra ytor.

9 Är du kungen av soprummet? Gör vårt test och se efter om du har de rätta sorteringskunskaperna?... (Rätt svar finns längst ner på sidan.) Tidningar Plastförpackning Ofärgat glas B A 1-C 2-E Pappersförpackningar 3 - PANT 4-D Metall D C 5-E 6-A PANT Gå till din livsmedelsbutik E 7-B 8-D

10 Tack Jonas!... Han har jobbat här i 25 år och blivit mycket uppskattad av både kollegor och hyresgäster. Men nu tackar Jonas Ståhls för sig. - Det kanske blir lite märkligt i början, säger han. Det var 1990 som Jonas Ståhls började som fastighetsskötare i Edsbyn. Under åren har han hunnit med att jobba i Alfta några år och ansvara för några olika områden men de senaste åren är det på Backa han funnits tillhands. Efter omorganisationen blev han bovärd med ansvar för Backa, Bryggarn, Bagarn, Medborgaren och Bergvägen. - Jag har trivts på jobbet. Det är ett fritt jobb, men frihet under ansvar. Man har ju ett stort ansvar också så klart, säger han. Extra intensivt på jobbet hade han det under sommaren för tre år sedan. Under hans jourvecka brann hyreshuset på Öjollas och han jobbade över ett dygn i sträck. Nästa jourvecka drabbades Bergvägen av en stor vattenläcka. Att få lära känna alla hyresgäster, hjälpa dem och hålla alla nöjda och glada är det allra roligaste med jobbet som bovärd, tycker Jonas. - Man har fått hjälpa till med allt möjligt. Sen har man ju ibland fått frågor om saker som inte hör till uppdraget egentligen. Men ofta har man sagt att vänta ett tag så kanske det blir en lucka, sen har man ändå kunnat hjälpa till med den där saken, satt upp en tavla eller så. Kanske är det också ett av skälen till att han blivit så populär på sitt område. När det började spridas att han skulle gå i pension var det flera av hyresgästerna som ville tacka av honom ordentligt och han har blivit utbjuden på middag i flera omgångar av både kollegor och hyresgäster. - Det är tur att man inte slutar varje vecka, då skulle man nog gå upp i vikt, skrattar Jonas. Sedan januari har han jobbat sida vid sida med sin efterträdare, Johan Norell, som tar över som bovärd. - Han har gjort ett kanonjobb här och jag känner mig helt trygg med att lämna över till honom tog han ett friår och var ledig i elva månader. Då fick han prova på livet som långledig och sedan dess har han längtat lite efter pension, medger han. - Samtidigt, då visste man att man skulle tillbaka sen. Men nu när det börjar bränna till på riktigt känns det som att det kanske blir lite märkligt i början. Men jag har fritidsintressen så det räcker till, så jag tror inte jag får problem med att få tiden att gå. En hektar stor tomt med trädgård att ta hand om, ett hus som ska renoveras och en motorcykel väntar honom när han gått hem från jobbet. Men allra första dagen som pensionär är det ett annat intresse som får gå först: - Då åker jag till Siljan och fiskar. Stora regnbågar! Jonas lämnar nu över stafettpinnen till vår nya bovärd Johan Norell

11 Tack Christer! klev han in på kommunens fritidsförvaltning och sedan dess har han jobbat med kommunala fastigheter. Nu går Christer Berglund i pension. Nu kommer det i stället att bli barnbarnen, golf och resor som hamnar på schemat. Och så finns det en sommarstuga och ett hus att måla och sköta om. Det Christer inte vet om förvaltning av fastigheter är inte värt att veta efter 38 år i yrket (varav de sista 11 här hos oss på Aefab) är han något av ett vandrande uppslagsverk. Men nu är det dags för honom att lämna jobbet bakom sig. - Så jag får fortsätta underhålla fastigheter, skrattar han. - Det har varit ganska fantastiska år. Jag har haft bra chefer och det har varit en tid präglad av utveckling. Det har verkligen hänt mycket under den här tiden, säger Christer. Nya medarbetare på Aefab Aefab utvecklas, växer och blir fler! Samtidigt som vi tackar Jonas och Christer för deras fina arbetsinsats hos oss så välkomnar vi några nya medarbetare... Josefin Hammarstedt Administratör/kommunikatör Malin Svedberg Säsongsarbetare Luz Argenis Torres Säsongsarbetare Marie Godin Långmo Lokalvårdare Magnus Jonsson Säsongsarbetare

12 Öppettider i sommar Under sommaren har vi ändrade öppettider på huvudkontoret och bovärdskontoren p.g.a minskad personalstyrka. Huvudkontoret i Alfta 18 maj - 31 augusti Öppet kl Lunchstängt kl Obs! Vecka 29 & 30 är kontoret stängt.... Bovärdskontoren i Alfta & Edsbyn Obs! Stängt under juni - augusti Bovärdarna finns tillgängliga via felanmälan.... Felanmälan via telefon Felanmälan och jouren är öppet enligt ordinarie tider i sommar. Måndag - fredag, kl : Akuta fel, övrig tid: Störningsjouren: Bornvägen 2, Alfta

Välkommen hem! Stamrenovering. Nu fortsätter vi i Edsbyn! Möt våra nya bovärdar. Vi bygger Ängen - så här blir det. Odla på balkongen? Så lyckas du!

Välkommen hem! Stamrenovering. Nu fortsätter vi i Edsbyn! Möt våra nya bovärdar. Vi bygger Ängen - så här blir det. Odla på balkongen? Så lyckas du! Välkommen hem! Stamrenovering April. 2017 Nu fortsätter vi i Edsbyn! Möt våra nya bovärdar Vi bygger Ängen - så här blir det Odla på balkongen? Så lyckas du! VD har ordet Tänk att det redan är vår igen.

Läs mer

Renovering på KRÖGARVÄGEN

Renovering på KRÖGARVÄGEN Renovering på KRÖGARVÄGEN Nu ska vi RENOVERA DITT HUS Botkyrkabyggen ska renovera 80 procent av våra ca 10 600 lägenheter under en tio- till femtonårsperiod. Nu är det dags för ditt hus. Vi delar upp renoveringen

Läs mer

Renovering hos BOTKYRKA BYGGEN

Renovering hos BOTKYRKA BYGGEN Renovering hos BOTKYRKA BYGGEN Nu ska vi RENOVERA DITT HUS Botkyrkabyggen ska renovera 80 procent av våra ca 10 600 lägenheter under en tio- till femtonårsperiod. Nu är det dags för ditt hus. Vi delar

Läs mer

Snart får du ett nytt badrum! Information från Svenska Bostäder om badrumsombyggnad

Snart får du ett nytt badrum! Information från Svenska Bostäder om badrumsombyggnad Snart får du ett nytt badrum! Information från Svenska Bostäder om badrumsombyggnad Alla hus åldras och behöver renoveras Vid en badrumsombyggnad får badrum och el-installationer en ny modern standard

Läs mer

Vi levererar helhetslösningar

Vi levererar helhetslösningar R TM Vi levererar helhetslösningar Ett badrum är en helhet. Vi levererar den. Ett nytt badrum ska du leva med under lång som vi alla tycker oss ha för lite av. Men tar du dig att läsa vår broschyr, får

Läs mer

Inför kommande renoveringar

Inför kommande renoveringar December 2017 Till dig som bor på Västra Kyrkogatan 8 A E och Västra Norrlandsgatan 38 A E Inför kommande renoveringar I slutet av november bjöd vi in dig som bor på Västra Kyrkogatan 8 A E och Västra

Läs mer

SÅGSTUVÄGEN 4-30 INFORMATION OM RENOVERING AV DITT HUS

SÅGSTUVÄGEN 4-30 INFORMATION OM RENOVERING AV DITT HUS SÅGSTUVÄGEN 4-30 INFORMATION OM RENOVERING AV DITT HUS SNART ÄR DET DAGS FÖR RENOVERING DÄR DU BOR Husen på Sågstuvägen 4-30 byggdes 1964-1966. Med lite fantasi kan man föreställa sig hur husen och lägenheterna

Läs mer

Stambyte och nytt badrum

Stambyte och nytt badrum Stambyte och nytt badrum 1 2 Vad händer vid stambytet? I huset du bor i eller är på väg att flytta till så börjar rörstammar och vattenledningar bli gamla. De har slitits under årens lopp och måste nu

Läs mer

Välkommen hem! ... Stamrenoveringar på gång! ... Vem blir min fastighetsvärd?

Välkommen hem! ... Stamrenoveringar på gång! ... Vem blir min fastighetsvärd? Välkommen hem!... Vem blir min fastighetsvärd?... December Stamrenoveringar på gång! Nu drar vi igång den nya fastighetsorganisationen med fastighetsvärdar, utförandegrupp och områdeskontor. Nu får du

Läs mer

Informationsblad 1-2015 till medlemmar och hyresgäster

Informationsblad 1-2015 till medlemmar och hyresgäster 2015-07-03 Informationsblad 1-2015 till medlemmar och hyresgäster Foto: Håkan Hedqvist Hej! Lite sent på året kommer det första Informationsbladet för 2015. Sommaren i år är även den sen men nu äntligen

Läs mer

trygghet engagemang nytänkande Nu renoverar vi ditt badrum

trygghet engagemang nytänkande Nu renoverar vi ditt badrum trygghet engagemang nytänkande Nu renoverar vi ditt badrum Nytt och fräscht badrum Vi planerar badrumsrenovering och stambyte för Valhallavägen 41, 43 samt Torsvägen 6. Vi kommer då att göra en totalrenovering

Läs mer

VARFÖR GÖR NI DET HÄR?

VARFÖR GÖR NI DET HÄR? Praktisk information INFÖR STAMBYTET Hej! I augusti, preliminärt den 10 augusti, kommer vi att påbörja stambytet på din gård. Vi börjar i port 21 och fortsätter port för port fram till 27:an. I detta brev

Läs mer

Dags för nytt badrum! Information inför stambytet

Dags för nytt badrum! Information inför stambytet Dags för nytt badrum! Information inför stambytet Vi gör det ännu bättre att vara göteborgare www.bostadsbolaget.se Varför byta stammar? Allt har en livslängd. För vattenledningar och avloppsrör räknar

Läs mer

Några erfarenheter och tips angående stamrenoveringen. 2012-04-28

Några erfarenheter och tips angående stamrenoveringen. 2012-04-28 Det är mina högst personliga reflektioner, men eftersom vi alla reagerar olika på störande ljud, damm, hantverkare som kommer och går, lär det väl finnas lika många åsikter som det finns berörda lägenheter.

Läs mer

Rapport efter informationsmöten om köksrenoveringen i Rinkeby

Rapport efter informationsmöten om köksrenoveringen i Rinkeby Rapport efter informationsmöten om köksrenoveringen i Rinkeby Den 3 oktober 2015 höll vi på Stockholmshem informationsmöten för våra hyresgäster som bor vid Mjölbyplan, Axbyplan och Ljungbyplan. Här kommer

Läs mer

Välkommen till Brf Olver.

Välkommen till Brf Olver. Välkommen till Brf Olver. Att tänka på när man flyttar in. Inför inflyttningen är det en hel del tips vi tror du kan ha nytta av. Vi vill också gärna tala om vilken service vi kan erbjuda och vilka rättigheter

Läs mer

MINI MIDI MAXI LYCKOSTIGEN

MINI MIDI MAXI LYCKOSTIGEN MINI MIDI MAXI LYCKOSTIGEN DET HÄR KAN DU VÄLJA! Nu är det dags för stamrenovering och ombyggnation av din lägenhet. Inför ombyggnationen behöver du göra några val. Först och främst ska du välja mellan

Läs mer

fint fint Fint på väggar och golv hemma hemma Kontakta oss och tillval för hela hemmet Läs mer på stockholmshem.se/finthemma

fint fint Fint på väggar och golv hemma hemma Kontakta oss och tillval för hela hemmet Läs mer på stockholmshem.se/finthemma Kontakta oss Vill du beställa eller har frågor om Fint Hemma? Kontakta oss så hjälper vi till! Kundtjänst: tel 08-508 39 000 Måndag torsdag 7.00-16.00 Fredag 7.00-15.00 Fint Hemma-butiker: Distrikt Västerort/Innerstaden

Läs mer

PW Bad & Bygg AB. Under stambytet

PW Bad & Bygg AB. Under stambytet Under stambytet Det praktiska arbetet med stambytesprojektet börjar med att vi noggrant dokumenterar och fotograferar de utrymmen vi skall arbeta i så att vi vet hur det ser ut före arbete påbörjas. Detta

Läs mer

Måndagen den 28:e juli kommer vi lufta och lättdressa greenerna... igen. Alla förutsättningar är dom samma som förra gången (läs inlägg nedan).

Måndagen den 28:e juli kommer vi lufta och lättdressa greenerna... igen. Alla förutsättningar är dom samma som förra gången (läs inlägg nedan). Banblogg för 2014 Luftning... igen! 2014-07-25 Måndagen den 28:e juli kommer vi lufta och lättdressa greenerna... igen. Alla förutsättningar är dom samma som förra gången (läs inlägg nedan). Frivilliggruppen...

Läs mer

Ladda ner vår bostadsapp!

Ladda ner vår bostadsapp! Välkommen hem! Mars. 2016...... Våren äntligen här! Gräsmattor som klias igång, nya uteplatser och mycket annat läs om vad som händer på ditt område i vår. Älvstranden Hösten 2016 är de klara men vi tjuvkikar

Läs mer

Stambytet i John Mattsons lägenheter på Agavägen/Larsbergsvägen

Stambytet i John Mattsons lägenheter på Agavägen/Larsbergsvägen Stambytet i John Mattsons lägenheter på Agavägen/Larsbergsvägen 1. Hur upplevde du säkerheten mot inbrott/stöld i din lägenhet under stambytet? a. God, inga problem b. Bristfällig 19% God, inga problem

Läs mer

Medlemsinformation om renovering av badrum och byte av rörstammar

Medlemsinformation om renovering av badrum och byte av rörstammar BRF Leporiden 1 Medlemsinformation om renovering av badrum och byte av rörstammar Information inför extra föreningsstämma 2/12 i Frälsningsarmens lokaler på Hornsgatan 96. Våra hus är 50 år gamla, byggda

Läs mer

Totalrenovering av Kök och badrum - ett lyft för lägenheten. fredells.com

Totalrenovering av Kök och badrum - ett lyft för lägenheten. fredells.com Totalrenovering av Kök och badrum - ett lyft för lägenheten fredells.com Totalrenoveringen av kök och badrum lyfte fram bostadens fulla potential David Samuelsson och Madeleine Harby Samuelsson samt de

Läs mer

Relax Ventilerad Badrum

Relax Ventilerad Badrum Framtidens badrum Hemmets hjärta... Köket har alltid sagts vara hemmets hjärta. Det är där vi samlas, umgås och spenderar stor del av vår tid. Men badrummet då? Vilken roll spelar det i våra hem? Man skulle

Läs mer

Information & schema kring avloppsrenovering

Information & schema kring avloppsrenovering Information & schema kring avloppsrenovering Detta ska göras i lägenheterna I stort sett ska samtliga avloppsrör i huset bytas. Porslin i badrum demonteras då borrningar för nya genomföringar görs. Ny

Läs mer

Min dag med Ove Karlsson den jagande snickaren som älskar Skellefteå AIK

Min dag med Ove Karlsson den jagande snickaren som älskar Skellefteå AIK Min dag med Ove Karlsson den jagande snickaren som älskar Skellefteå AIK Ove är född 1946 och kommer ursprungligen från Lubboträsk utanför Burträsk. Nu bor han med familj i ett hus i Norsjö. Han är utbildad

Läs mer

kaxiga detaljer Micaela Nordberg Fredrik Hedén Vå r t N ya H u s Vå r t N ya H u s

kaxiga detaljer Micaela Nordberg Fredrik Hedén Vå r t N ya H u s Vå r t N ya H u s Exteriört har familjen målat huset i en vit bruten kulör. För ett modernt uttryck har man valt att ta in silver som accentfärg, på bland annat vindskivor och stuprör funkis med kaxiga detaljer Det var

Läs mer

VITA BJÖRN BANGATAN 37-39

VITA BJÖRN BANGATAN 37-39 R E N OV E R I N G AV VITA BJÖRN BANGATAN 37-39 Maj 2016 1 RENOVERING AV VITA BJÖRN Husen i Vita Björn uppfördes 1965-1967 och det är dags att byta ut husets försörjningssystem (stammarna) för vatten,

Läs mer

Att tänka på när du flyttar ut

Att tänka på när du flyttar ut Att tänka på när du flyttar ut Kreation.se 15-0191 Vi hoppas att du trivts med att vara hyresgäst hos oss på Växjöbostäder. Inför din avflyttning är det några saker du bör tänka på. För att göra det hela

Läs mer

STRESS ÄR ETT VAL! { ledarskap }

STRESS ÄR ETT VAL! { ledarskap } { ledarskap } STRESS ÄR ETT VAL! SLUTA SÄTTA PLÅSTER PÅ DINA SYMPTOM NÄR DU ÄR STRESSAD. LÖS PROBLEMEN VID KÄLLAN ISTÄLLET OCH FUNDERA ÖVER VILKA VAL DU GÖR SOM CHEF. E n undersökning visar att 70 procent

Läs mer

DE NYA K KS IDÉERNA ALLT OM HUR DU FÖRNYAR DITT VIKTIGASTE RUM TIPS OCH IDÉER MÅTT OCH FAKTA

DE NYA K KS IDÉERNA ALLT OM HUR DU FÖRNYAR DITT VIKTIGASTE RUM TIPS OCH IDÉER MÅTT OCH FAKTA DE NYA K KS IDÉERNA ALLT OM HUR DU FÖRNYAR DITT VIKTIGASTE RUM TIPS OCH IDÉER MÅTT OCH FAKTA Tänk med tumstocken när du planerar köket Se till att avståndet mellan spis, diskho och kyl känns komfortabelt.

Läs mer

Brf Vindsslottet Januari 2008

Brf Vindsslottet Januari 2008 Nyhetsbrev januari 2008 Hänglås garage De hänglås som ni har idag till garageburarna måste lämnas tillbaka till Sollentuna hem enligt tidigare information från Sollentunahem. Du kan kvittera ut ett nytt

Läs mer

Välkommen hem! Vi önskar våra hyresgäster. Glad sommar!

Välkommen hem! Vi önskar våra hyresgäster. Glad sommar! Välkommen hem! Juli Vi önskar våra hyresgäster Glad sommar!. 2016 VD har ordet Doften av gräsklipp, det prasslande ljudet av en cykel på en solvarm grusväg, smaken av jordgubbar, att se himlens färgskiftningar

Läs mer

Stamrenoveringar. Så här återställer du golv och väggar i badrum snabbt och kostnadseffektivt.

Stamrenoveringar. Så här återställer du golv och väggar i badrum snabbt och kostnadseffektivt. Stamrenoveringar. Så här återställer du golv och väggar i badrum snabbt och kostnadseffektivt. Effektiv renovering ger nöjda hyresgäster. Beläggningsbart efter endast 24 timmar. De flesta stamrenoveringar

Läs mer

Bybladet. December 2014

Bybladet. December 2014 Bybladet December 2014 Bybladet innehåller: Ordförande har ordet Oförändrad årsavgift Datum för årsstämman 2015 Motioner till årsstämman Information från valberedningen Våra informationskanaler Snösäsongen

Läs mer

Inred med Svenska Bostäders stilval och tillval

Inred med Svenska Bostäders stilval och tillval Personligare hem Inred med Svenska Bostäders stilval och tillval Nu gör vi det enklare för dig att sätta din personliga prägel på din lägenhet. Genom Svenska Bostäders stilval och tillval kan du inreda

Läs mer

LINDBACKEN. Storstensvägen 51-87, - UPPSALA. Storlek: 113,5 kvm Pris: 2 900 000-3 100 000 kr

LINDBACKEN. Storstensvägen 51-87, - UPPSALA. Storlek: 113,5 kvm Pris: 2 900 000-3 100 000 kr LINDBACKEN Storstensvägen 51-87, - UPPSALA Storlek: Byggår: 113,5 kvm 2015/2016 Antal rum: 5 rum & kök Pris: 2 900 000-3 100 000 kr Nybyggt bostadsrättsradhus i attraktiva Lindbacken! Detta moderna och

Läs mer

Makarna Dahm har bott 62 år i samma lägenhet!

Makarna Dahm har bott 62 år i samma lägenhet! B omagasinet 2/2012 Makarna Dahm har bott 62 år i samma lägenhet! Oktober 1950. Hyreshuset på Ekkällevägen 1 var precis nybyggt och familjen Dahm var bland de första hyresgästerna. 62 år senare bor makarna

Läs mer

SKÖTSEL OCH STÄDNING GOLV LINOLEUMMATTA OLJADE ELLER SÅPADE TRÄGOLV STEN- OCH KLINKER

SKÖTSEL OCH STÄDNING GOLV LINOLEUMMATTA OLJADE ELLER SÅPADE TRÄGOLV STEN- OCH KLINKER SKÖTSEL OCH STÄDNING Bostadens material och ytskikt är i regel tåliga och lätta att hålla rena. De flesta materialleverantörer har omfattande dokumentation om materialens egenskaper i olika avseenden,

Läs mer

Några råd till dig som flyttar!

Några råd till dig som flyttar! Några råd till dig som flyttar! Visning När du sagt upp din bostad är den ledig för uthyrning. Det innebär att du måste ge nya hyresgäster möjlighet att komma och titta. Vanligtvis tar personen kontakt

Läs mer

Vi söker verkstadschef! Möt oss på Underhåll 2016!

Vi söker verkstadschef! Möt oss på Underhåll 2016! En viktig del för en säker anläggning är fungerande säkerhetsventiler. För att uppnå och garantera detta krävs kunskap om säkerhetsventiler, med avseende på användning, funktion och installation. Kursen

Läs mer

INRED MED SVENSKA BOSTÄDERS STILVAL OCH TILLVAL

INRED MED SVENSKA BOSTÄDERS STILVAL OCH TILLVAL INRED MED SVENSKA BOSTÄDERS STILVAL OCH TILLVAL PERSONLIGARE HEM Vi gör det enkelt för dig att sätta din personliga prägel på din lägenhet. Genom Svenska Bostäders stilval och tillval kan du inreda lägenheten

Läs mer

dags för fräschare garage och modernare gård

dags för fräschare garage och modernare gård Rissneleden 17 95 dags för fräschare garage och modernare gård Vi jobbar med förnyelsen patricia persson projektsamordnare Håller i kontakten med hyresgästerna under arbetet med förnyelsen. caroline cerbach

Läs mer

INFORMATION OM STAMBYTE I HSB BRF VOLTEN

INFORMATION OM STAMBYTE I HSB BRF VOLTEN VIKTIGT! INFORMATION OM STAMBYTE I HSB BRF VOLTEN INFORMATIONEN KOMPLETTERAS PÅ FÖLJANDE MÖTEN. VÄLJ SJÄLV VILKET MÖTE DU VILL GÅ PÅ: Tillfälle 1: Informationsmöte Söndag 4:e maj kl. 17.00-19.00. Plats:

Läs mer

Brf Enavallen, Munksundet. Inredningsstandard för ditt nya hem

Brf Enavallen, Munksundet. Inredningsstandard för ditt nya hem Brf Enavallen, Munksundet Inredningsstandard för ditt nya hem INNEHÅLL Inledning............................. 3 Ditt Kök.............................. 5 Standardval, kök...................... 6 Ditt Badrum...........................

Läs mer

Omklädningsrum. Onsdag den 14 april 2010 Nu anser vi att det är färdigt!!!!!

Omklädningsrum. Onsdag den 14 april 2010 Nu anser vi att det är färdigt!!!!! Omklädningsrum Onsdag den 14 april 2010 Nu anser vi att det är färdigt!!!!! Som ni alla vet som har hus och liknande finns det alltid en list eller skruv som fattas så även här. Är det någon som inte ser

Läs mer

2 075 000 kr Accepterat pris

2 075 000 kr Accepterat pris Friköpt, villa radhus Härrydavägen 181, Härryda Precis intill Mölndalsån ligger denna rymliga och natursköna fastighet. Den öppna och ljusa villan passar lika bra för den större familjen som för ett företag,

Läs mer

VÄLKOMMEN till vårt hus!

VÄLKOMMEN till vårt hus! VÄLKOMMEN till vårt hus! Vi är alla glada för vårt fina hus och vi hoppas att Du också ska finna dig väl till rätta här och känna att du faktiskt är delägare i huset. Detta gör nämligen att man är rädd

Läs mer

Till dig som flyttar

Till dig som flyttar Till dig som flyttar Inför flytten Lite goda råd till dig som flyttar. Det är mycket att tänka på när man skall flytta från sin lägenhet. För att underlätta för dig har vi sammanställt en kom-ihåg-lista

Läs mer

Utställning med förslag på inredning och vägg- och golv- beklädnad är uppbyggd i skydds- rummet von Lingens väg 106-112.

Utställning med förslag på inredning och vägg- och golv- beklädnad är uppbyggd i skydds- rummet von Lingens väg 106-112. ingång Utställning med förslag på inredning och vägg- och golv- beklädnad är uppbyggd i skydds- rummet von Lingens väg 106-112. Öppettider för Ditt hus och tidpunkt när valet skall vara inlämnat finns

Läs mer

NÄR KOMMER NI TILL MIN PORT?

NÄR KOMMER NI TILL MIN PORT? Praktisk information INFÖR STAMBYTET Hej! I januari 2016 kommer vi att påbörja stambytet på din gård. Vi börjar i port 31 och fortsätter port för port fram till 36:an. I detta brev försöker vi besvara

Läs mer

ULLARED! Detta gigantiska köpcentrum. Det är många som frågat om vi inte kan ordna en resa dit. Absolut det kan vi. Mera info om detta i bladet.

ULLARED! Detta gigantiska köpcentrum. Det är många som frågat om vi inte kan ordna en resa dit. Absolut det kan vi. Mera info om detta i bladet. Nyhetsbrevet Nr 3 Invigningen närmar sig Av vårt nya hus. Men först skall vi ha visningar dels för de hyresgäster som tecknat avtal där, men vi kommer även att ha visningar för våra övriga hyresgäster

Läs mer

Hur du anlägger och sköter din gräsmatta från Hemmanet

Hur du anlägger och sköter din gräsmatta från Hemmanet Hur du anlägger och sköter din gräsmatta från Hemmanet Användning av gräsmattan Hemmanets färdiga gräsmatta håller att gå på genast efter utläggning. I början ska mera slitande användning undvikas tills

Läs mer

Hyresförhandlingarna för Hus 3 på Pennygången är klara

Hyresförhandlingarna för Hus 3 på Pennygången är klara 10 okt 2014 Hyresförhandlingarna för Hus 3 på Pennygången är klara Förhandlingarna kring hyran i Hus 3, Pennygången 33 47, efter renoveringen är klara. Hyresgästföreningen och Stena Fastigheter Göteborg

Läs mer

Några råd till dig som flyttar!

Några råd till dig som flyttar! Några råd till dig som flyttar! Några råd till dig som flyttar! Besiktning Alla lägenheter måste besiktigas. Vi kontrollerar då bostadens skick och noterar eventuella fel och brister i ett besiktningsprotokoll.

Läs mer

Borggården 4. Län Skåne Gatuadress Borggården 4 Kommun Trelleborg Storlek 4.0 rum / 100 m² Område Kunskapsskolan Tillträde tidigast

Borggården 4. Län Skåne Gatuadress Borggården 4 Kommun Trelleborg Storlek 4.0 rum / 100 m² Område Kunskapsskolan Tillträde tidigast Län Skåne Gatuadress Kommun Trelleborg Storlek 4.0 rum / 100 m² Område Kunskapsskolan Tillträde tidigast Enligt överenskommelse www.hemverket.se - Sida 1 av 6 Beskrivning Bostad om ca 100 kvm som tidigare

Läs mer

Enkät för dem som inte ännu fått sin Miniuppgradering

Enkät för dem som inte ännu fått sin Miniuppgradering Enkät för dem som inte ännu fått sin Miniuppgradering 1. Anser du att Miniuppgradering är rätt beteckning på åtgärdspaketet? a. Ja, hyreshöjningen blir ju väldigt måttlig b. Nej, så många åtgärder kan

Läs mer

NYA STAMMAR UTAN STAMBYTE. Ett samarbete mellan Proline AB och Brf Väktaren

NYA STAMMAR UTAN STAMBYTE. Ett samarbete mellan Proline AB och Brf Väktaren NYA STAMMAR UTAN STAMBYTE Ett samarbete mellan Proline AB och Brf Väktaren NU ÄR DET DAGS FÖR NYA RÖR OCH STAMMAR I BRF VÄKTAREN Avloppsrören som betjänar kök och extra WC inom Brf Väktaren börjar nu vara

Läs mer

Majeldsvägen. vi renoverar ditt hus FRÅGOR & SVAR OM RENOVERINGEN SÅ PÅVERKAR RENOVERINGEN DIG DU VÄLJER I DIN LÄGENHET

Majeldsvägen. vi renoverar ditt hus FRÅGOR & SVAR OM RENOVERINGEN SÅ PÅVERKAR RENOVERINGEN DIG DU VÄLJER I DIN LÄGENHET Majeldsvägen vi renoverar ditt hus SÅ PÅVERKAR RENOVERINGEN DIG Vi vill träffa dig för ett personligt möte DU VÄLJER I DIN LÄGENHET FRÅGOR & SVAR OM RENOVERINGEN Omslagsfoto: Christer Carlson Christer

Läs mer

Inredningsval för ditt nya hem. Välkommen till Brf Råckringen etapp 2, Vällingby Parkstad

Inredningsval för ditt nya hem. Välkommen till Brf Råckringen etapp 2, Vällingby Parkstad Inredningsval för ditt nya hem Välkommen till Brf Råckringen etapp 2, Vällingby Parkstad INNEHÅLL Inledning............................. 3 Kök för alla livets middagar................ 5 Detaljerna i köket......................

Läs mer

Enkät för dem som inte ännu fått sin Miniuppgradering

Enkät för dem som inte ännu fått sin Miniuppgradering Enkät för dem som inte ännu fått sin Miniuppgradering 1. Anser du att Miniuppgradering är rätt beteckning på åtgärdspaketet? a. Ja, hyreshöjningen blir ju väldigt måttlig b. Nej, så många åtgärder kan

Läs mer

TILLSAMMANS TAR VI HAND OM GÖTEBORG. Lite information om ditt ansvar som fastighetsägare.

TILLSAMMANS TAR VI HAND OM GÖTEBORG. Lite information om ditt ansvar som fastighetsägare. TILLSAMMANS TAR VI HAND OM GÖTEBORG Lite information om ditt ansvar som fastighetsägare. Illustratör: Hans Åkerskog Februari 201 Ett samarbete mellan trafikkontoret, miljöförvaltningen, kretslopp och vatten

Läs mer

Mitt Jobb svenska som andraspråk

Mitt Jobb svenska som andraspråk Sara elektriker AV-nummer 41511tv 2 Programvinjett /Sara är i en lägenhet, hon spikar, borrar och monterar./ SARA elektriker. Jag är utbildad starkströmselektriker. Jag har ju alltid gillat mycket tekniska

Läs mer

Luftförvärmare reportage. Namn: Joakim Sand Klass: TE15 Gruppmedlemmar: Joakim Sand, Oskar Elving, Henry Toro, Rasmus Fredriksson och Odin Malm.

Luftförvärmare reportage. Namn: Joakim Sand Klass: TE15 Gruppmedlemmar: Joakim Sand, Oskar Elving, Henry Toro, Rasmus Fredriksson och Odin Malm. Luftförvärmare reportage. Namn: Joakim Sand Klass: TE15 Gruppmedlemmar: Joakim Sand, Oskar Elving, Henry Toro, Rasmus Fredriksson och Odin Malm. Inledning. Vi har byggt en luftförvärmare, det är en slags

Läs mer

BRF Kolveden i Käppala 2007

BRF Kolveden i Käppala 2007 BRF Kolveden i Käppala 2007 ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER Ett förtydligande av stadgarna Ansvar för ordningen. Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa

Läs mer

Renovering av badrum, toalett samt utbyggnad av rum på övervåning

Renovering av badrum, toalett samt utbyggnad av rum på övervåning Renovering av badrum, toalett samt utbyggnad av rum på övervåning Detta är en förberedande beskrivning av planeringen. Vi behöver en fingervisning om kostnaden innan vi lämnar in kontrollplanen för utbyggnaden

Läs mer

Känn dig trygg i vått och torrt

Känn dig trygg i vått och torrt Känn dig trygg i vått och torrt Buildings denna broschyr ger dig råd om hur du kan förebygga vattenskador i ditt hem. Ett samarbete alla vinner på Sveriges BostadsrättsCentrum, SBC, och If har sedan många

Läs mer

Bybladet. Maj 2014. Bybladet innehåller:

Bybladet. Maj 2014. Bybladet innehåller: Bybladet Maj 2014 Bybladet innehåller: Ordförande har ordet Nya styrelsen och ansvarsområden Städdagen den 10/5 Fasadprojektet Takprojektet Ventilationsprojektet Nya skyltar till p-platserna Information

Läs mer

Val och tillval. till kvarteret Töfsingdalen

Val och tillval. till kvarteret Töfsingdalen Val och tillval till kvarteret Töfsingdalen När du flyttar till en nybyggd lägenhet hos Stockholmshem är du garanterad en grundstandard med bland annat vackra parkettgolv och helkaklat badrum. För att

Läs mer

TÖMNINGSDAGAR. Tänk på att... HÖGANÄS KOMMUN INFORMERAR OM OMRÅDE FÖRPACKNINGSMATERIAL TIDNINGAR

TÖMNINGSDAGAR. Tänk på att... HÖGANÄS KOMMUN INFORMERAR OM OMRÅDE FÖRPACKNINGSMATERIAL TIDNINGAR 9 JANUARI PAPPERSFÖRPACKNINGAR & OFÄRGAT GLAS 25 JANUARI METALL & PLAST 9 FEBRUARI & FÄRGAT GLAS 3 MARS PAPPERSFÖRPACKNINGAR & OFÄRGAT GLAS 21 MARS METALL & PLAST 5 APRIL & FÄRGAT GLAS 28 APRIL PAPPERSFÖRPACKNINGAR

Läs mer

Välkommen till en schystare värd

Välkommen till en schystare värd Välkommen till en schystare värd Föllinge 2 Vi hoppas du ska trivas hos oss! Vi hoppas du ska trivas som hyresgäst hos oss. Om du har frågor eller funderingar som rör lägenheten, fastigheten eller utemiljön

Läs mer

Badrummet. Badkar Toalettstol Golvbrunn Golv Vägg Ventilation Tvättstuga

Badrummet. Badkar Toalettstol Golvbrunn Golv Vägg Ventilation Tvättstuga Badrummet Badkar Toalettstol Golvbrunn Golv Vägg Ventilation Tvättstuga I HANDDUK KAKEL TANDBORSTE BADANKA VATTEN BOMULLSTOPS SCHAMPO DUSCHDRAPERI NYRAKAD Toalettstol Om du har en toalett som står och

Läs mer

ATT BO I HYRESRÄTT. Information och tips för dig som bor i hyresrätt

ATT BO I HYRESRÄTT. Information och tips för dig som bor i hyresrätt ATT BO I HYRESRÄTT Information och tips för dig som bor i hyresrätt I den här broschyren har vi samlat viktig information och tips för dig som bor i hyresrätt. Här beskrivs vad som är ditt ansvar och vad

Läs mer

ATT BO I HYRESRÄTT. Information och tips för dig som bor i hyresrätt

ATT BO I HYRESRÄTT. Information och tips för dig som bor i hyresrätt ATT BO I HYRESRÄTT Information och tips för dig som bor i hyresrätt 2 I den här broschyren har vi samlat viktig information och tips för dig som bor i hyresrätt. Här beskrivs vad som är ditt ansvar och

Läs mer

Välkommen till Smeden. Tryggt och bekvämt mitt i Ljusne

Välkommen till Smeden. Tryggt och bekvämt mitt i Ljusne Välkommen till Smeden Tryggt och bekvämt mitt i Ljusne Faxeholmen satsar i Ljusne En stor del av Faxeholmens fastigheter och hyresgäster finns i Ljusne. Nu kan vi äntligen erbjuda ett tillgänglighetsanpassat

Läs mer

Bybladet. Mars 2015. Bybladet innehåller:

Bybladet. Mars 2015. Bybladet innehåller: Bybladet Mars 2015 Bybladet innehåller: Ordförande har ordet Årsstämman 2015 Sopning av våra vägar Takprojektet 2015 Fasadprojektet 2015 Rensning av våra avlopp och brunnar Vårens städdag Expeditionens

Läs mer

Till dig som flyttar

Till dig som flyttar Till dig som flyttar Inför flytten... Visning av din lägenhet Du måste vara beredd på att visa din lägenhet för den person som får erbjudande om att flytta in efter dig, Vanligtvis tar personen kontakt

Läs mer

Att tänka på när du skall. flytta

Att tänka på när du skall. flytta Att tänka på när du skall flytta Bra att veta när du ska flytta ut Tips på vägen för att underlätta flytten Börja flyttstäda redan veckan innan, avfrosta kyl/frys, städa golvbrunnar, putsa fönster, damma

Läs mer

"#$%&'&(#) !"#$%&!"#$%&!"#$%& *+,,)(-.#-)(#) /'$(0$0'&1 2304&056'#5#-&# 7&003'81

#$%&'&(#) !#$%&!#$%&!#$%& *+,,)(-.#-)(#) /'$(0$0'&1 2304&056'#5#-&# 7&003'81 "#$%&'&(#) r r *+,,)(-.#-)(#) /'$(0$0'&1 2304&056'#5#-&# 7&003'81!"#$%&!"#$%&!"#$%& 19NYHETERNA No 2-2011 Ordföranden har ordet Maj från taket... av Kjell Sunnerud En solig och klar majdag ägde den årliga

Läs mer

ostadshus med stort garage vid Hagavägen 292 i Haga, Saltvik.

ostadshus med stort garage vid Hagavägen 292 i Haga, Saltvik. ostadshus med stort garage vid Hagavägen 292 i Haga, Saltvik. Bostadshus i I-plan från 1976, ca 160 m2, 4 rum och kök. Vattenburen golvvärme från oljepanna, kommunalt vatten och avlopp till 3-kammarbrunn

Läs mer

VITA BJÖRN RENOVERING MED MÅNGA VALMÖJLIGHETER

VITA BJÖRN RENOVERING MED MÅNGA VALMÖJLIGHETER VITA BJÖRN RENOVERING MED MÅNGA VALMÖJLIGHETER DIALOG MED ER HYRESGÄSTER > Genom samrådsmöten > Vid Öppet hus i visningslägenhet > Enskilda möten och samtal med våra hyresgäster > Planeringsarbetet har

Läs mer

Frågor och svar om renovering och evakuering

Frågor och svar om renovering och evakuering April 2014 Till dig som bor på Tranbärsvägen 2 och 4 Frågor och svar om renovering och evakuering I början av april bjöd vi in till ett möte inför renoveringarna på Tranbärsvägen där entreprenören och

Läs mer

Boskola 2 (3) Bo hos Vimarhem

Boskola 2 (3) Bo hos Vimarhem VIMARHEM AB Boskola 2 (3) Bo hos Vimarhem Besittningsskydd Du har rätt att bo kvar i Din lägenhet så länge Du följer de regler och föreskrifter som finns och betalar Din hyra i tid. Du kommer att bli uppsagd

Läs mer

Vi gör inte som alla andra

Vi gör inte som alla andra Vi gör inte som alla andra D. Carnegie & Co gör inte som alla andra istället för att evakuera och renovera hela trapphus eller fastigheter, renoveras lägenhet för lägenhet i takt med den naturliga omflyttningen.

Läs mer

Välkommen hem! Välkommen som hyresgäst! God service Trivsamma miljöer Bra standard. Trevliga grannar

Välkommen hem! Välkommen som hyresgäst! God service Trivsamma miljöer Bra standard. Trevliga grannar Välkommen hem! Välkommen som hyresgäst! Trevliga grannar God service Trivsamma miljöer Bra standard Vi hoppas att du ska trivas i ditt nya hem! Välkommen som hyresgäst hos oss! Fördelen med hyresrätt är

Läs mer

GL B. Fastigheter. Uthyrning och förvaltning sedan Flyttstädning & lite andra råd vid flyttning

GL B. Fastigheter. Uthyrning och förvaltning sedan Flyttstädning & lite andra råd vid flyttning Fastigheter GL B Uthyrning och förvaltning sedan 1994 Flyttstädning & lite andra råd vid flyttning Här följer en praktisk checklista för att flytt städa. En flyttstädning är betydligt mer omfattande än

Läs mer

Frågor och svar kring ny- och ombyggnationen i kvarter Hedvig i Spånga

Frågor och svar kring ny- och ombyggnationen i kvarter Hedvig i Spånga Frågor och svar kring ny- och ombyggnationen i kvarter Hedvig i Spånga 1. Varför rustar ni upp husen? Husen är byggda på 60-talet och är i stort behov av stambyte och upprustning. Elinstallationerna uppfyller

Läs mer

Till dig som flyttar

Till dig som flyttar Till dig När du ska flytta är det mycket att hålla reda på både vad gäller ditt nya boende och den lägenhet du lämnar. Här följer en checklista över sådant som är viktigt att komma ihåg. Foto: duo Fotografi

Läs mer

Städrutiner avdelning 33 och 53. Beskrivning arbetsgång

Städrutiner avdelning 33 och 53. Beskrivning arbetsgång 1 av 5 Städrutiner avdelning 33 och 53 Syfte/Omfattning/Krav/Kvalitetsmål Städning utförs enligt schema. Vem som gör vad se gränsdragningslista och arbetsschema. Målet är att alla patienter ska känna sig

Läs mer

Rätt inomhusklimat så fungerar värmen

Rätt inomhusklimat så fungerar värmen Rätt inomhusklimat så fungerar värmen 1 20 21 grader i Stockholmshems lägenheter en temperatur de flesta är nöjda med. 2 Värme inomhus Ett bra inomhusklimat är viktigare än vad man kan tro, både för att

Läs mer

VILL DU VETA MER? Hör av dig!

VILL DU VETA MER? Hör av dig! circuscom.se fr. 147 Hör av dig! Förbo AB Tel 031-746 50 00 info@foerbo.se www.förbo.se * Gäller 10 kvm altan på mark Personliga hem Mars 2017 Version 1.0 Altan! VILL DU VETA MER? Nymålat från golv till

Läs mer

Förstudie inför Signalistens förnyelse av låghusen i Bagartorp Sammanställning av resultat. Modexa AB

Förstudie inför Signalistens förnyelse av låghusen i Bagartorp Sammanställning av resultat. Modexa AB Förstudie inför Signalistens förnyelse av låghusen i Bagartorp Sammanställning av resultat Modexa AB FÖRSTUDIE - SAMMANSTÄLLNING AV RESULTAT 1. Kvantitativ hyresgästundersökning enkät 2. Kvalitativ hyresgästundersökning

Läs mer

Bybladet. Juni 2015. Bybladet innehåller:

Bybladet. Juni 2015. Bybladet innehåller: Bybladet Juni 2015 Bybladet innehåller: Ordförande har ordet Nya styrelsen och ansvarsområden Städdagen den 9/5 Fasadprojektet Takprojektet Bollspel förbjudet på innergårdarna Nya trafikskyltar i området

Läs mer

Storstädning av klubblokalen Instruktion

Storstädning av klubblokalen Instruktion Storstädning av klubblokalen Instruktion Storstädning av klubblokalen görs en gång på våren och en gång på hösten. Tre av SOL:s arbetsgrupper utses per gång. Det betyder att en och samma arbetsgrupp får

Läs mer

Län Uppsala Gatuadress Stationsgatan 36 Kommun Uppsala Storlek 3 rum (2 sovrum) / 104 m² Område Centrum Tillträde tidigast Enligt överenskommelse

Län Uppsala Gatuadress Stationsgatan 36 Kommun Uppsala Storlek 3 rum (2 sovrum) / 104 m² Område Centrum Tillträde tidigast Enligt överenskommelse Län Uppsala Gatuadress Kommun Uppsala Storlek 3 rum (2 sovrum) / 104 m² Område Centrum Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Tillfälle att förvärva en ljus trerummare på 104 kvm på fjärde våningen,

Läs mer

Nu bygger vi om i Akalla

Nu bygger vi om i Akalla Nu bygger vi om i Akalla Nu startar vi ombyggnaden av våra hus och lägenheter på Järva. Vi bygger om för dig som bor i Svenska Bostäder Så här planerar vi att bygga om i Akalla Hus för hus Det tar omkring

Läs mer

Lättläst sammanfattning av Stockholms miljöprogram

Lättläst sammanfattning av Stockholms miljöprogram Lättläst sammanfattning av Stockholms miljöprogram Stockholms stad behöver hjälp De senaste 20 åren har Stockholms luft och vatten blivit mycket renare. Ändå är miljöfrågorna viktigare än någonsin. Alla

Läs mer

till drömhus Från dröm hemma hos

till drömhus Från dröm hemma hos Från dröm till drömhus När Linda och Christofer ärvde en tomt vid Tullingesjön söder om Stockholm visste de att de ville bygga sitt drömhus där. Men det var lättare sagt än gjort. Tomten låg visserligen

Läs mer

Frösundas fototävling.

Frösundas fototävling. > VD har ordet: Ett viktigt steg mot ett kundfokuserat Frösunda > Välkommen Mjölby! > Från personlig assistent till verksamhetschef Det här fotot av Maria Wahlgren är en av tre vinnare i Frösundas fototävling.

Läs mer