Välkommen hem! Nu vårstädar vi på ditt område!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Välkommen hem! Nu vårstädar vi på ditt område!"

Transkript

1 Välkommen hem!... Maj Stamrenoveringar - Så funkar det! Nu ska de gamla gjutjärnsrören bort och våra hyreshus får en rejäl uppfräschning på kuppen. Möt våra tre snickare som jobbar för fullt med stamrenoveringarna!... Nu vårstädar vi på ditt område! Våren är en händelserik tid för Aefabs fastighetsskötare i utförargruppen. Om vintern ägnar de sig mestadels åt snöröjningen men nu är det många saker som ska hända samtidigt.

2 VD har ordet... Visst är det härligt med vår i luften! Grönskan kommer smygande, lite mer för varje dag, kvällarna blir ljusare och luften blir varmare. Och i takt med grönskan kommer nya arbetsuppgifter för oss på Aefab. Nu ska det vårfixas och det är en rolig tid. Och innan vi vet ordet av är det sommar och dags för oss att lära känna alla nya sommarjobbare. I år hade vi en lite annorlunda anställningsprocess: vi kallade ett antal till intervjuer och hade därefter tänkt välja ut några av dem. Men det visade sig att alla var så bra, att vi inte kunde välja! Så vi anställde alla som vi intervjuat. En jättefin skara unga människor från hela världen, allt ifrån blivande civilingenjörer till sexspråkiga unga som kommer att bli en otrolig tillgång för oss i sommar. Förhoppningsvis får de också blodad tand och återvänder till oss och bostadsbranschen när de utbildat sig. En annan viktig fråga för oss i Aefab är integration och hur vi kan jobba med det på bästa sätt frågade vi oss i april. Då anordnade vi en inspirationsdag om integration på Celsiusskolan. Dogge Doggelito och Stina Berge höll varsin föreläsning och i publiken satt skolor, föreningar, kommunanställda alla med sitt eget ansvar för frågan. Den dagen får bli startskottet för oss. Hur vi jobbar vidare med frågan får vi se under hösten. Vi jobbar också vidare med nyproduktion och det är en spännande tid på många sätt. Innan året är över kommer vi att ha bjudit på många roliga nyheter från Aefab. Men tills vidare njuter vi av våren, ljuset och grönskan. En trevlig vår önskar vi på Aefab! Familjekväll på Bollnästravet! Torsdag 9 juli Första start kl 18:25 Tivoli Tips/frågetävling - vinn en cykel! Godisregn Ansiktsmålning Publiktävlingar Ponnyridning, rockardkörning Hyresgästföreningen Bollnäs - Ovanåker bjuder i samarbete med arbetarrörelsen och Dina försäkringar på trav. Fri entré! Välkomna önskar

3 Roligt när det grönskar! Våren är en händelserik tid för Aefabs fastighetsskötare i utförargruppen. Om vintern ägnar de sig mestadels åt snöröjningen men nu är det många saker som ska hända samtidigt. Vi börjar alltid med att sopa ut allt grus som vi hävt ut hela vintern. Och så kliar vi gräsmattorna, krattar bort grus och pinnar och annat ur dem och får igång dem, berättar arbetsledaren Robert Rubensson.... Därefter är det många olika sysslor som ska hinnas med. I år har utförargruppen ägnat sig en hel del åt att klippa ner häckar och lägga bark i dem för att undvika ogräs. Det har också planterats ut nya häckar, bland annat på Ol-Danielsområdet och det är flera andra områden som också ska få nya. Alla gräsklippare behöver också smörjas och tas om hand eftersom det snart är dags att sätta igång med dem igen. Efter husväggarna där det är lite varm och soligt har vi redan fått gå med grästrimmer en del, så det är snart dags för gräsmattorna också. Det här är en rolig tid att jobba, det är ett Lekplatserna ska fräschas upp och i alla sandlådor varierande jobb nu på våren, säger Robert. tar man bort det översta lagret sand och byter ut det mot ny byggsand. Aefabs omkring 30 park- Kjell Nyblom och Magnus Jonsson, som just idag bänkar har satts ut och det planteras också ut är i full färd med att riva upp buskar och göra blommor lite varstans i kommunen. plats för ny gräsmatta på Östra Kyrkogatan, håller med. Snöar det mycket på vintern är det ju bara snöröjningen då, och grusa. Nu är det mera variation, man gör en sak i dag och något nytt i morgon, säger Kjell. Sen gör klimatet att det är roligare också, tycker Magnus.

4 Stamrenoveringar - ett jätteprojekt! Nu ska de gamla gjutjärnsrören bort och våra hyreshus får en rejäl uppfräschning på kuppen. Möt våra tre snickare som jobbar för fullt med stamrenoveringarna! Janne Elofsson, Anders Andersson och Klas Hallgren har blivit tre välkända ansikten på Östra Kyrkogatan på sistone. De är Aefabs tre snickare och det senaste året har de jobbat hårt med stamrenoveringarna i Alfta Förra året gjorde vi 32 lägenheter, hittills i år är vi uppe i och det ska bli 40, berättar Janne. Stamrenoveringarna är ett av de största projekt Aefab har framför sig just nu och det kommer att ta många år innan man jobbat sig igenom alla bostadsområden. Bara på Östra Kyrkogatan finns totalt 128 lägenheter som ska rustas. - De gamla rören av gjutjärn och koppar är slitna och trasiga. Det är hål i dem och det kan bli vattenskador, det har vi också haft en del problem med redan. Nu byter vi till plaströr och alupexrör, säger Janne. Han lägger en hel del tid på att planera arbetet och försöka se till att störningarna för hyresgästerna blir så liten som möjligt. Till exempel ser de alltid till att det finns en tom lägenhet i närheten som kan användas när den egna toaletten inte är tillgänglig. Och han är noga med att informera mycket både före och under arbetets gång. - Jag ber alltid om hyresgästernas telefonnummer ifall att jag behöver nå dem, och de får alltid mitt. Så om de har minsta fråga är det bara att höra av sig. Normalt tar det omkring fyra veckor att stamrenovera en lägenhet en period som kan vara påfrestande för de boende. Men Janne tycker att det har gått bra så här långt. - Vi har ändå inte fått höra så väldigt mycket klagomål så jag tror att de flesta tycker det har gått hyggligt. De får ju också en standardhöjning av lägenheten, nytt och fräscht i badrummet och köket, så de flesta tycker nog att det är värt det. Sammanlagt har Aefab uppemot 700 lägenheter som är i behov av att stamrenoveras och i dag lägger vi fem miljoner per år på arbetet, som beräknas ta åtminstone femton år, kanske mer. Stamrenoveringarna på Östra Kyrkogatan kommer att pågå åtminstone 1-1,5 år till och vilket område som står på tur är fortfarande inte säkert. Som kompensation för störningarna får alla hyresgäster en månad med 500 kronor i hyresrabatt när arbetet är färdigt. Eftersom stamrenoveringen innebär en höjning av standarden i lägenheten höjs därefter hyran med 200 kronor i månaden.

5 Det var absolut värt det, jag är jättenöjd Lite stökigt medan det pågick, men värt besväret. Så säger Lennart Nilsson, som fick sin lägenhet på Östra Kyrkogatan stamrenoverad under vintern. Det är som att komma in i ett helt nytt kök, så stor blev skillnaden när stamrenoveringen var färdig i Lennarts lägenhet. Nya köksluckor, nytt kakel, allting är skinande nytt och han stortrivs: - De höjde bänkskivan så den är 90 centimeter, nu är det helt perfekt höjd. Och så fick jag välja material i den nya skivan, jag valde träimitation för jag var så trött på den grå färgen, berättar han. Även badrummet har fått ett nytt utseende. Det är annorlunda möblerat för att göra det lite rymligare, och Lennart har fått välja färg på de nya väggarna. Arbetet med att stamrenovera hans lägenhet satte igång i januari och han hade lite otur. På grund av sjukdom bland hantverkarna drog arbetet ut på tiden och pågick någon vecka längre än planerat. - Men det var ingen större fara, jag är van vid ljud. Det jobbiga var mest dammet som blev i luften när de jobbade, ibland gick jag ut och gick medan de arbetade för att slippa det. Men nu är arbetet avslutat och förutom att allting är nytt och fräscht har han samtidigt fått en lägenhet som känns mer som hans egen nu är det han själv som valt hur både köket och badrummet ska se ut. - Det var absolut värt det, jag är jättenöjd. Stamrenoveringarna på Östra Kyrkogatan kommer att pågå åtminstone 1-1,5 år till. Sammanlagt har vi uppemot 700 lägenheter som är i behov av att stamrenoveras och idag lägger vi fem miljoner per år på arbetet, som beräknas ta åtminstone femton år, kanske mer.

6 Stamrenoveringar - så funkar det! 1 Det första som händer när det är dags för stamrenovering är att Aefab hör av sig till dig. Oftast är det Janne som kommer på besök och berättar om planerna. Du får välja nya köksluckor, handtag och bänkar till köket och väggar och golv i badrummet. Detta sker några veckor i förväg för att de nya luckorna och bänkarna ska hinna levereras innan det är dags. 2 Kaklet i köket saneras på asbest. Det är företaget Ocab som gör det, och då är köket helt avspärrat under en halv dag. När det är färdigt går dock köket att använda ända tills det är dags för själva renoveringen. Du får själv välja vilka köksluckor och bänkskiva till köket samt våtrumsmatta till badrummet. Här visar vår snickare Janne upp de alternativ du får välja mellan. 3 Aefabs snickare kommer. De täcker golvet och river ut hela badrummet på morgonen. Sen borrar man hål för det nya avloppet. 4 Golvet bilas ut. Allt bärs ut till en container utanför huset. Den här maskinen använder de för att bila ut det gamla golvet i badrumet.

7 Nya stammar för vatten och avlopp monteras. Golvet gjuts igen och badrumsdörren byts ut mot en bredare. Taket sänks lite, för att få plats med rören från våningen ovanför. Sedan kommer mattläggaren från Leanders Golv och gör färdigt golvet, lägger in golvmatta och sätter väggmattan i badrummet. Samtidigt är målaren på plats för att spackla och måla taket. Rörmokaren drar in vattenledningar invändigt i badrummet, monterar handfat, toalettstol och element. I stället för badkar monteras nu en dusch. Aefabs snickare är tillbaka för att montera duschdraperistång, spegel och annan inredning i badrummet. Även en elektrisk handdukstork sätts upp på väggen. 9 Elektrikern, som varit där under arbetets gång och rivit ut all gammal elektricitet, kommer och installerar ny el. Badrummet klart!... När rörmokaren fått igång vattnet i badrummet jobbar snickarna vidare med köket. Läs mer på nästa sida.

8 10 Diskbänk, diskbänksskåp och bänkskivor rivs ut, man slår hål i väggen där avloppet går och tar bort det gamla avloppet. 11 Nytt vatten och avlopp sätts in och hålet muras igen. Diskbänksskåpet ställs tillbaka. Alla bänkar höjs från 85 till 90 centimeters arbetshöjd. Alla bänkluckor och gångjärn plockas bort och nya sätts upp. Samtidigt är målare där och spacklar och målar. Elektrikern sätter in ny bänkbelysning och eluttag vid arbetsbänken och byter ut de gamla eluttagen. 12 Nytt kakel sätts in. Du får ny bänkbelysning och eluttag vid arbetsbänken. Därefter gör målaren och elektrikern klart sitt arbete. 13 Köket klart!... Nytt och fräscht! Allting är klart, det enda som återstår är att städa. Snickarna plockar bort papperet som täckt golvet, moppar och torkar golvet och torkar rent alla bänkar och andra ytor.

9 Är du kungen av soprummet? Gör vårt test och se efter om du har de rätta sorteringskunskaperna?... (Rätt svar finns längst ner på sidan.) Tidningar Plastförpackning Ofärgat glas B A 1-C 2-E Pappersförpackningar 3 - PANT 4-D Metall D C 5-E 6-A PANT Gå till din livsmedelsbutik E 7-B 8-D

10 Tack Jonas!... Han har jobbat här i 25 år och blivit mycket uppskattad av både kollegor och hyresgäster. Men nu tackar Jonas Ståhls för sig. - Det kanske blir lite märkligt i början, säger han. Det var 1990 som Jonas Ståhls började som fastighetsskötare i Edsbyn. Under åren har han hunnit med att jobba i Alfta några år och ansvara för några olika områden men de senaste åren är det på Backa han funnits tillhands. Efter omorganisationen blev han bovärd med ansvar för Backa, Bryggarn, Bagarn, Medborgaren och Bergvägen. - Jag har trivts på jobbet. Det är ett fritt jobb, men frihet under ansvar. Man har ju ett stort ansvar också så klart, säger han. Extra intensivt på jobbet hade han det under sommaren för tre år sedan. Under hans jourvecka brann hyreshuset på Öjollas och han jobbade över ett dygn i sträck. Nästa jourvecka drabbades Bergvägen av en stor vattenläcka. Att få lära känna alla hyresgäster, hjälpa dem och hålla alla nöjda och glada är det allra roligaste med jobbet som bovärd, tycker Jonas. - Man har fått hjälpa till med allt möjligt. Sen har man ju ibland fått frågor om saker som inte hör till uppdraget egentligen. Men ofta har man sagt att vänta ett tag så kanske det blir en lucka, sen har man ändå kunnat hjälpa till med den där saken, satt upp en tavla eller så. Kanske är det också ett av skälen till att han blivit så populär på sitt område. När det började spridas att han skulle gå i pension var det flera av hyresgästerna som ville tacka av honom ordentligt och han har blivit utbjuden på middag i flera omgångar av både kollegor och hyresgäster. - Det är tur att man inte slutar varje vecka, då skulle man nog gå upp i vikt, skrattar Jonas. Sedan januari har han jobbat sida vid sida med sin efterträdare, Johan Norell, som tar över som bovärd. - Han har gjort ett kanonjobb här och jag känner mig helt trygg med att lämna över till honom tog han ett friår och var ledig i elva månader. Då fick han prova på livet som långledig och sedan dess har han längtat lite efter pension, medger han. - Samtidigt, då visste man att man skulle tillbaka sen. Men nu när det börjar bränna till på riktigt känns det som att det kanske blir lite märkligt i början. Men jag har fritidsintressen så det räcker till, så jag tror inte jag får problem med att få tiden att gå. En hektar stor tomt med trädgård att ta hand om, ett hus som ska renoveras och en motorcykel väntar honom när han gått hem från jobbet. Men allra första dagen som pensionär är det ett annat intresse som får gå först: - Då åker jag till Siljan och fiskar. Stora regnbågar! Jonas lämnar nu över stafettpinnen till vår nya bovärd Johan Norell

11 Tack Christer! klev han in på kommunens fritidsförvaltning och sedan dess har han jobbat med kommunala fastigheter. Nu går Christer Berglund i pension. Nu kommer det i stället att bli barnbarnen, golf och resor som hamnar på schemat. Och så finns det en sommarstuga och ett hus att måla och sköta om. Det Christer inte vet om förvaltning av fastigheter är inte värt att veta efter 38 år i yrket (varav de sista 11 här hos oss på Aefab) är han något av ett vandrande uppslagsverk. Men nu är det dags för honom att lämna jobbet bakom sig. - Så jag får fortsätta underhålla fastigheter, skrattar han. - Det har varit ganska fantastiska år. Jag har haft bra chefer och det har varit en tid präglad av utveckling. Det har verkligen hänt mycket under den här tiden, säger Christer. Nya medarbetare på Aefab Aefab utvecklas, växer och blir fler! Samtidigt som vi tackar Jonas och Christer för deras fina arbetsinsats hos oss så välkomnar vi några nya medarbetare... Josefin Hammarstedt Administratör/kommunikatör Malin Svedberg Säsongsarbetare Luz Argenis Torres Säsongsarbetare Marie Godin Långmo Lokalvårdare Magnus Jonsson Säsongsarbetare

12 Öppettider i sommar Under sommaren har vi ändrade öppettider på huvudkontoret och bovärdskontoren p.g.a minskad personalstyrka. Huvudkontoret i Alfta 18 maj - 31 augusti Öppet kl Lunchstängt kl Obs! Vecka 29 & 30 är kontoret stängt.... Bovärdskontoren i Alfta & Edsbyn Obs! Stängt under juni - augusti Bovärdarna finns tillgängliga via felanmälan.... Felanmälan via telefon Felanmälan och jouren är öppet enligt ordinarie tider i sommar. Måndag - fredag, kl : Akuta fel, övrig tid: Störningsjouren: Bornvägen 2, Alfta

Kooperativ hyresrätt Sid 2 Inflyttning på Brushanen Sid 3 Ny och fräsch Doktor Sid 4-5

Kooperativ hyresrätt Sid 2 Inflyttning på Brushanen Sid 3 Ny och fräsch Doktor Sid 4-5 NUMMER 2 2010 -Ja, när allt är klart kan man säga att standarden på delar av kv. Doktorn är precis lika hög som i ett helt nyproducerat område Sid 4-5 Kooperativ hyresrätt Sid 2 Inflyttning på Brushanen

Läs mer

vinter 2012 TIDNINGEN FÖR DIG SOM ÄR KUND HOS UPPSALAHEM Smygpremiär Werning Lek mellan bobutiken Ungdomarna flyttar in Bra miljötips

vinter 2012 TIDNINGEN FÖR DIG SOM ÄR KUND HOS UPPSALAHEM Smygpremiär Werning Lek mellan bobutiken Ungdomarna flyttar in Bra miljötips NR. 02 vinter 2012 TIDNINGEN FÖR DIG SOM ÄR KUND HOS UPPSALAHEM 3 Smygpremiär Bobutiken 6 HAnna Werning bobutiken Hälsar välkommen 12 Lek mellan husen + Ungdomarna flyttar in GODA grannar ELLER gruff?

Läs mer

Anita nöjd med nya badrummet Sidorna 4 5. i Östersund. Nu förbättrar vi i alla områden Sidan 3. Stort intresse för Fagerskrapan Sidan 6

Anita nöjd med nya badrummet Sidorna 4 5. i Östersund. Nu förbättrar vi i alla områden Sidan 3. Stort intresse för Fagerskrapan Sidan 6 i Östersund En tidning från din hyresvärd Nr 1 2014 Nu förbättrar vi i alla områden Sidan 3 Stort intresse för Fagerskrapan Sidan 6 Så fungerar vår felanmälan Sidan 7 Anita nöjd med nya badrummet Sidorna

Läs mer

Majeldsvägen. vi renoverar ditt hus. frågor & svar om renoveringen. Så påverkar renoveringen dig. du väljer i din lägenhet

Majeldsvägen. vi renoverar ditt hus. frågor & svar om renoveringen. Så påverkar renoveringen dig. du väljer i din lägenhet Majeldsvägen vi renoverar ditt hus Så påverkar renoveringen dig Vi vill träffa dig för ett personligt möte du väljer i din lägenhet frågor & svar om renoveringen snart dags för renovering i ditt hus Vi

Läs mer

MAJELDSVÄGEN. Frågor & svar om renoveringen. Vi renoverar ditt hus! Nya hyran. Tillfällig lägenhet tips inför flytten

MAJELDSVÄGEN. Frågor & svar om renoveringen. Vi renoverar ditt hus! Nya hyran. Tillfällig lägenhet tips inför flytten MAJELDSVÄGEN Vi renoverar ditt hus! Frågor & svar om renoveringen Nya hyran Tillfällig lägenhet tips inför flytten SNART DAGS FÖR PERSONLIGT MÖTE Renoveringen av ditt hus börjar närma sig och planeringen

Läs mer

BOLLNÄS BOSTÄDER ett kommunägt bolag nr 1 2015 Årgång 18

BOLLNÄS BOSTÄDER ett kommunägt bolag nr 1 2015 Årgång 18 BoBladet BOLLNÄS BOSTÄDER ett kommunägt bolag nr 1 2015 Årgång 18 Anders, Daniel och Tina våra nya medarbetare Facebook Ny lekplats på Skolmästaren FLER CENTRUMNÄRA LÄGENHETER FISKENS FÖRSKOLA 4 Bovärdskontor/

Läs mer

informerar Gå på gratis bio i Alafors Medborgarhus sid 6 TVÅ VANN MÅNADSHYROR sid 4 och 7 www.alebyggen.se Nr 4 Nr december 2 mars 2006

informerar Gå på gratis bio i Alafors Medborgarhus sid 6 TVÅ VANN MÅNADSHYROR sid 4 och 7 www.alebyggen.se Nr 4 Nr december 2 mars 2006 informerar www.alebyggen.se Nr 4 Nr december 2 mars 2006 Willy Kölborg är ansvarig för den bioverksamhet som drivs i Folkets Husföreningens regi. I maskinrummet i Alafors Medborgarhus finns två sådana

Läs mer

MED EN SMAKFULL PICKNICK-KORG - SIDAN 3

MED EN SMAKFULL PICKNICK-KORG - SIDAN 3 Dörrposten SOMMAR 2015 NYHETER, TIPS & IDÉER FRÅN VÄNERSBORGSBOSTÄDER Njut av sommaren! MED EN SMAKFULL PICKNICK-KORG - SIDAN 3 NYA BOSTÄDER PÅ GÅNG I CENTRUM 4-5 FÖRRÅDSBEHOV? VI HAR LÖSNINGEN 9 NU ÖKAR

Läs mer

SÅ STOR BO-BLADET NU MED 16 SIDOR!

SÅ STOR BO-BLADET NU MED 16 SIDOR! DUBBELT SÅ STOR BO-BLADET NU MED 16 SIDOR! Nyhetsblad till boende i Perstorp Nr 3-2006 INSPIRATION OCH IDÉER FRÅN IKEA Olaf håller koll på soporna sid 6 Stroken förändrade livet sid 8 Perstorps Gymnasium

Läs mer

SUNNANÅTJEJER SPARA PENGAR PÅ EL MÅLANDE UTBILDNING TRÄDGRÄND SIKTAR FRAMÅT LÄSNING UTAN KOSTNAD FÖR DIG SOM ÄR HYRESGÄST HOS SKEBO

SUNNANÅTJEJER SPARA PENGAR PÅ EL MÅLANDE UTBILDNING TRÄDGRÄND SIKTAR FRAMÅT LÄSNING UTAN KOSTNAD FÖR DIG SOM ÄR HYRESGÄST HOS SKEBO E N R E P O R T A G E T I D N I N G F Ö R S K E B O S H Y R E S G Ä S T E R N R 2 2 0 0 6 11 : E Å R G Å N G E N SUNNANÅTJEJER som bor hos skebo SPARA PENGAR PÅ EL MÅLANDE UTBILDNING TRÄDGRÄND SIKTAR FRAMÅT

Läs mer

Välkommen. En tidning från Salabostäder AB. De fem första rätta svaren vinner två biobiljetter vardera. hur lyder salabostäders vision?

Välkommen. En tidning från Salabostäder AB. De fem första rätta svaren vinner två biobiljetter vardera. hur lyder salabostäders vision? Välkommen En tidning från Salabostäder AB nr 2 Årgång 2 2015 Tävling! De fem första rätta svaren vinner två biobiljetter vardera. hur lyder salabostäders vision? Skicka ditt svar samt namn, adress och

Läs mer

SKÖNA HEM I URSVIK PASSION FÖR POP OCH HOCKEY GEMENSKAP OCH TRIVSEL. 4-11 Fr. Förvaltaren. Nu startar uthyrningen. Möt Alexander Schöld

SKÖNA HEM I URSVIK PASSION FÖR POP OCH HOCKEY GEMENSKAP OCH TRIVSEL. 4-11 Fr. Förvaltaren. Nu startar uthyrningen. Möt Alexander Schöld 4-11 Fr. Förvaltaren SKÖNA HEM I URSVIK Nu startar uthyrningen PASSION FÖR POP OCH HOCKEY Möt Alexander Schöld GEMENSKAP OCH TRIVSEL Inflyttat i Trygghetsboendet GROVSOPSTURNÉ. HÄNG MED VÅR ELEKTRIKER.

Läs mer

Nyheter och information för VätterHems hyresgäster - Nr 2 2009

Nyheter och information för VätterHems hyresgäster - Nr 2 2009 Vi i VätterHem Nyheter och information för VätterHems hyresgäster - Nr 2 2009 För Miriam och Samuel kretsar mycket kring Noa, 7 månader! Årets Öxnehagadag! Lördagen den 16 maj är det full aktivitet. Programmet

Läs mer

ByggeboNytt. Nr. 1 2011 Byggebo AB, Box 34, 572 21 Oskarshamn. Vinterns hjältar!

ByggeboNytt. Nr. 1 2011 Byggebo AB, Box 34, 572 21 Oskarshamn. Vinterns hjältar! ByggeboNytt Nr. 1 2011 Byggebo AB, Box 34, 572 21 Oskarshamn Vinterns hjältar! Värmande besked trots hemsk vinter Massor av snö. 14 procent kallare än normalt. Och dessutom en frän nordanvind dag efter

Läs mer

Större & starkare. Berit lämnar över. driftavdelning. Madeleine är ny husvärd. Var med och tävla om vackraste utemiljön! Undvik extrakostnader

Större & starkare. Berit lämnar över. driftavdelning. Madeleine är ny husvärd. Var med och tävla om vackraste utemiljön! Undvik extrakostnader BoNytt INFORMATION TILL DIG SOM ÄR HYRESGÄST I LUDVIKAHEM NR 1 2013 www.ludvikahem.se Var med och tävla om vackraste utemiljön! Undvik extrakostnader Större & starkare driftavdelning sidan 4 Betala hyran

Läs mer

Välkommen till Kundservice!

Välkommen till Kundservice! NR 1 DECEMBER 2013 Välkommen till Kundservice! VD har ordet Nybos organisation Möt våra förvaltare Så ska vi bli ännu bättre! På gång Satsning på utemiljö - och mera Använd hemsidan! VD har ordet: Kundfokus

Läs mer

Årsmötet. Frivilliga inför föreningens 30-årsjubileum. Soporna - igen. Parkeringsbokning på webben. Vatten tillbaka i portarna

Årsmötet. Frivilliga inför föreningens 30-årsjubileum. Soporna - igen. Parkeringsbokning på webben. Vatten tillbaka i portarna JUNI 2009 Årsmötet Årsmötet som ägde rum den 14 maj var ovanligt välbesökt: 66 röstberättigade och 10 fullmakter. Därtill ytterligare ett stort antal boende på Akallahöjden. Punkterna på dagordningen klarades

Läs mer

»Hemkänsla« Hela Arlöv ser Svalan byta ansikte. Roland räddad av sin hemförsäkring SID. 12-13. Burlövsfestivalen hela programmet SID.

»Hemkänsla« Hela Arlöv ser Svalan byta ansikte. Roland räddad av sin hemförsäkring SID. 12-13. Burlövsfestivalen hela programmet SID. »Hemkänsla«En tidning utgiven av Burlövs Bostäder AB sommaren 2007 Roland räddad av sin hemförsäkring SID. 12-13 Burlövsfestivalen hela programmet SID. 8-9 Hela Arlöv ser Svalan byta ansikte SID. 6-7 Vinsten

Läs mer

En tidning om stambyten. Dags för stambyte? www.m3bygg.se

En tidning om stambyten. Dags för stambyte? www.m3bygg.se En tidning om stambyten. 2013 Dags för stambyte? www.m3bygg.se 2 Att vi har lång erfarenhet och stor kompetens att arbeta med kvarboende har gett M3 Bygg ett gott rykte. Vi tar alltid hänsyn till att vi

Läs mer

kvarter Upprustning pågår I VÅRA FÖRE EFTER FULL FART PÅ SPORTLOVET POSEIDON BYGGER OM FRAMTIDENS BREDBAND KULTURHUS

kvarter Upprustning pågår I VÅRA FÖRE EFTER FULL FART PÅ SPORTLOVET POSEIDON BYGGER OM FRAMTIDENS BREDBAND KULTURHUS I VÅRA kvarter ALFONS ÅBERGS VINN BILJETTER TILL KULTURHUS HYRESGÄSTMAGASIN FRÅN BOSTADS AB POSEIDON FEBRUARI 2014 FÖRE EFTER Upprustning pågår FULL FART PÅ SPORTLOVET POSEIDON BYGGER OM FRAMTIDENS BREDBAND

Läs mer

BADRUMS MAKEOVER. Vilken värmekälla passar just ditt hus? INSTALLERA BERGVÄRME. Var noga med. certifieringar. - Så går det till

BADRUMS MAKEOVER. Vilken värmekälla passar just ditt hus? INSTALLERA BERGVÄRME. Var noga med. certifieringar. - Så går det till & EN TIDNING FRÅN RÖRMANNEN I BROMMA Två sköna exempel på BADRUMS MAKEOVER Vilken värmekälla passar just ditt hus? Sänk husets energiförbrukning med luft Ha torrt på fötterna: Var noga med certifieringar

Läs mer

DIN LOKALA BOTIDNING. Andrew fick första lyan i Hässelby Gård TEMA MILJÖ EDITION STOCKHOLM VÄSTERORT

DIN LOKALA BOTIDNING. Andrew fick första lyan i Hässelby Gård TEMA MILJÖ EDITION STOCKHOLM VÄSTERORT ODA GRANNAR Till dig som bor hos Svenska Bostäder. Nummer ett februari 2009. EDITION STOCKHOLM VÄSTERORT DIN LOKALA BOTIDNING Med nyheter, information och reportage för dig som bor i Hässelby, Grimsta,

Läs mer

Vår 2015 För dig som är hyresgäst hos Familjebostäder. Råggywood sätter Rågsved på kartan. Kul på sommarlovet! Vårstädning! Dags att städa ut vintern

Vår 2015 För dig som är hyresgäst hos Familjebostäder. Råggywood sätter Rågsved på kartan. Kul på sommarlovet! Vårstädning! Dags att städa ut vintern Vår 2015 För dig som är hyresgäst hos Familjebostäder Råggywood sätter Rågsved på kartan Kul på sommarlovet! Vårstädning! Dags att städa ut vintern Vår 2015 Längtan efter ljudet av sandsopsbilar Nu på

Läs mer

Centrum - en modern historia Tryggare på Citronen Försäkra ditt hem Så funkar serviceanmälan Vad gör egentligen Securitas? När kylan slår till

Centrum - en modern historia Tryggare på Citronen Försäkra ditt hem Så funkar serviceanmälan Vad gör egentligen Securitas? När kylan slår till December 2010 Centrum - en modern historia Tryggare på Citronen Försäkra ditt hem Så funkar serviceanmälan Vad gör egentligen Securitas? När kylan slår till Inledning Det är viktigt att man känner trivsel

Läs mer

MUMMA HAR HITTAT LÄGET PÅ TVÄREN TILL SUMPAN

MUMMA HAR HITTAT LÄGET PÅ TVÄREN TILL SUMPAN Nytt MAGASIN FRÅN FÖRVALTAREN MUMMA HAR HITTAT LÄGET PÅ TVÄREN TILL SUMPAN Så blir nya Tvärbanan PASTA MED GRANNARNA Lätt att ses om man bor nära 100 MILJONER STOR SATSNING PÅ UNDERHÅLL 269 nya hyresrätter

Läs mer

Hair Fashion utökar redan. Varför går sommaren alltid så fort? Och var gömde sig solen någonstans denna sommar, månntro?

Hair Fashion utökar redan. Varför går sommaren alltid så fort? Och var gömde sig solen någonstans denna sommar, månntro? BoNytt INFORMATION TILL DIG SOM ÄR HYRESGÄST I LUDVIKAHEM Nr 3 2012 www.ludvikahem.se Varför går sommaren alltid så fort? Och var gömde sig solen någonstans denna sommar, månntro? Nu kommer den vackra

Läs mer

BoBladet. Välkommen till vårt nya kontor! Bollnäs Bostäders kontor flyttar till Ren. Tips om heminredning. Möt ordförande Stefan Jonäng

BoBladet. Välkommen till vårt nya kontor! Bollnäs Bostäders kontor flyttar till Ren. Tips om heminredning. Möt ordförande Stefan Jonäng Årgång 8 Nr 1 2005 Bollnäs Bostäder BoBladet Välkommen till vårt nya kontor! Bollnäs Bostäders kontor flyttar till Ren sid 4 Möt ordförande Stefan Jonäng sid 5 Tips om heminredning sid 12 20 nya bostäder

Läs mer

NR 1 2011. blomrabatt. sidan 7. Hit går. sidan 5. hyresrabatt. sidan 8. skolan på Mölle. sidan 10. informationstidning från Falkenbergs Bostads AB

NR 1 2011. blomrabatt. sidan 7. Hit går. sidan 5. hyresrabatt. sidan 8. skolan på Mölle. sidan 10. informationstidning från Falkenbergs Bostads AB NR 1 2011 blomrabatt sidan 7 Hit går hyran sidan 5 hyresrabatt sidan 8 Nya skolan på Mölle sidan 10 1 informationstidning från Falkenbergs Bostads AB OM FABONYTT INNEHÅLL 2 Thomas har ordet 3 Kall byggstart

Läs mer

02-2012. Sawanee har receptet på framgång. Britsen byter ansikte. Äntligen sommar!

02-2012. Sawanee har receptet på framgång. Britsen byter ansikte. Äntligen sommar! # 02-2012 Nyheter och möjligheter för Kopparstadens hyresgäster Äntligen sommar! Grilla på balkongen? Släppa ut katten? Vad bör man tänka på i sommartider? Vi ger tips för en trevligare sommar. SIDAN 5

Läs mer

BoBladet. Gårdsträff på Gärdet. Kvadratsmart på Säversta Bovärdarna har bytt områden Ny VD för Bollnäs Bostäder Driver Trafikskola Warpen

BoBladet. Gårdsträff på Gärdet. Kvadratsmart på Säversta Bovärdarna har bytt områden Ny VD för Bollnäs Bostäder Driver Trafikskola Warpen BoBladet BOLLNÄS BOSTÄDER ett kommunägt bolag Nr 2 2013 Årgång 16 Gårdsträff på Gärdet Kvadratsmart på Säversta Bovärdarna har bytt områden Ny VD för Bollnäs Bostäder Driver Trafikskola Warpen 6-7 Innehåll

Läs mer