Företagande. i Ronneby Högtflygande. Framtidens produkter. planer Nätverkande. driver utvecklingen. Flyg Vatten Turism Elektronik Industri.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Företagande. i Ronneby Högtflygande. Framtidens produkter. planer Nätverkande. driver utvecklingen. Flyg Vatten Turism Elektronik Industri."

Transkript

1 Flyg Vatten Turism Elektronik Industri onneby En tidning från Ronneby företagsgrupp. På väg mot nya höjder Företagande i Ronneby Högtflygande planer Nätverkande driver utvecklingen Framtidens produkter

2 flyg Företagande i Ronneby Ronneby Företagsgrupp är en förening som verkar för ett bra företagsklimat i kommunen. Vi vill med denna tidning visa hur en del av Ronnebys cirka 2300 företag arbetar och utvecklas. Ronneby är Blekinges centrum och här ligger vår flygplats. Här är också nära till färjeförbindelser till Polen och Baltikum. Våra goda kommunikationer med omvärlden är en viktig faktor för den positiva utveckling vi ser hos många av våra företag. Vi har gamla brunnstraditioner, där Ronneby Brunn och Brunnspark har varit ett besöksmål i sekler. Den traditionen följer vi upp i begreppet den moderna kurorten. Kombinationen företagande inom hälsa och välbefinnande för kropp och själ och traditionell industri med moderna metoder för hållbart företagande skapar spännande miljöer där nya affärsidéer har en bra grogrund. Välkommen att ta del av hur vi har det! Ronny Johannesson Ordförande Ronneby Företagsgrupp HÄLSA Läs mer på Produktion: Roxx Communication Group, Ansvarig utgivare: Ronny Johannesson. Projektledare: Ulrika Stolt. Redaktör: Pierre Klasson. Foto: Pierre Klasson och RF s egna bilder. Mediasäljare: Helene Fransson. Annonsoriginal: Sofia Fasth. Grafisk form: Caroline Adolfsson. Tryck: Printfabriken 2013 Roxx Communication Group Orbit One Concept Orbit One Concept Ett Orbit smartare One sätt Concept att frigöra resurser. Ett smartare sätt att frigöra resurser. Ett smartare sätt att frigöra resurser. Your product is our mission Your product is our mission Your product is our mission

3 INTRO 3 TURISM INDUSTRI VATTEN Vi erbjuder ett helt koncept! Som nytillträdd näringslivschef i Ronneby Kommun har Torbjörn Lind med friska ögon kunnat betrakta de möjligheter som finns och han ser en mycket god utvecklingspotential. Förutom att Ronneby ligger grönt och vackert vid kusten kan man erbjuda ett strategiskt bra läge med fantastiska kommunikationer. Det lönar sig att driva företag i Ronneby, det bevisas inte minst av våra tillverkande företag, som är effektiva, duktiga och i framkant. De har lyckats på egna meriter och visat att vi kan konkurrera med låglöneländerna. Tillverkningsindustrin är vår dominerande gren och den bär på en lång tradition i regionen, säger han. Han är noga med att framhålla servicen till nya företag, där man tar ansvar för helheten vid en etablering, såsom byggnation, logistik och kontakter med underleverantörer med flera. Vi erbjuder inte mark utan ett helt koncept. Sörbydal, som är ett nytt och aktivt område som vi exploaterar utmed E22:an, är ett aktuellt exempel. Där riktar vi oss mot handeln och har redan en handfull seriösa intressenter och ser gärna att fler hör av sig. Inom kommunen finns en bred enighet om att vi önskar tillväxt och vi hälsar alla välkomna hit! Största näringarna i Ronneby 2010, antal anställda: Ronneby Riket Tillverkning och utvinning 22% 14% Civila myndigheter och försvar 14% 6% Vård och omsorg 13% 16% Byggverksamhet 7% 7% Handel 7% 12% Företagstjänster 7% 11% Källa: SCB Använd effektiva stödstrumpor i mode, på fritiden och arbetet. Det rekommenderas av läkare. Tillverkade i hjärtat av Sveriges trädgård Backaryd i vackra Blekinge.

4 4 VINJETT Högt flygande planer

5 FAR O FLYG 5 tar Ronneby in i framtiden Mona Grönqvist, chef för civilflyget, Per Skantz, chef över tredje skvadronen vid helikopterflottiljen och Peter Rihs, ställföreträdande chef, ser stor potential för flygstationen. Den planerade ombyggnaden av Blekinge Flygflottilj, F17, rycker allt närmare. Det är ett gigantiskt projekt på 647 miljoner kronor. I kölvattnet av den planerar det civila flyget att rusta upp flygstationen och anpassa den för ett ökat resande. En sådan lösning öppnar för nationella och internationella kontakter och etableringar, det skulle göra kommunen och företagen till vinnare.»

6 6 FAR O FLYG försvaret: Att tänka stort ger mer i slutändan Bilder: Försvarsmakten Flygstationen Ronneby Airport är byggd 1958 och anpassad för propellerplan som kan ta 70 passagerare. Idag landar jetdrivna Boeing 737 och Airbus med cirka 200 resenärer utan att större ombyggnader gjorts. Incheckning, säkerhetskontroll, ankomst- och avgångshall, restaurang, café och bagagehantering är underdimensionerade och behöver byggas ut. Mona Grönqvist är flygstationschef och ansvarig för det civila flyget. Hon räknar med en stark utveckling kommande år både när det gäller charter och reguljärflyg. Idag är man sydöstra Sveriges största flygplats med resande per år. I Monas framtidsbild handlar det om runt resande. Även godsflyget väntas öka markant. Därför har hon sin bild klar över hur flygplatsområdet bör se ut inom en snar framtid. Jag vill göra området till ett logistiskt transportcentrum, med tågstopp, hockeyarena, crossbana och aktivitetsområde. En mer komplett lösning än den blir svår att hitta någon annanstans i länet, säger hon. För flygstationens del räknar hon med investeringar på minst 80 miljoner kronor, då ingår även en ny ovanvåning. Swedavia, Regionen och EU är tänkta finansiärer. För oss är det en styrka att samsas med försvarsmakten här på Kallinge. När alla entreprenörer ändå är här och bygger åt dem skulle det vara lämpligt att göra den civila delen klar, säger Mona Grönqvist. civilflyget: Ökat resande och planer på logistiskt centrum F17 är Ronnebys största arbetsplats. Tusentals personer väntas bli involverade när flygflottiljen byggs ut till en prislapp motsvarande 647 miljoner. En upphandling på EU-nivå kommer att krävas och man räknar med att många lokala företag kommer att tjäna pengar oavsett vem som får uppdraget. Utöver all militär personal kommer entreprenörer, civil säkerhetspersonal och många fler att närvara under de tre år som bygget beräknas pågå. I korthet handlar det om en modernisering och anpassning av flottiljen till dagens behov och till nya typer av helikoptrar. Hela verksamheten flyttas norrut för att minska bullret över Kallinge. Ett nytt flygledartorn, nya hangarer, uppställningsplatser och kringbyggnader uppförs. Peter Rihs, Mona Grönqvist och Per Skantz. Samtidigt får vi ett nytt miljötillstånd som ger oss möjlighet att flyga på tider som passar oss, även kvällstid. Tillståndet är anpassat för full bemanning och aktivitet, berättar Per Skantz, som är chef över tredje skvadronen vid helikopterflottiljen. Med sig har han Peter Rihs, ställföreträdande chef för teknik- och logistiksektionen, som visar ett antal kartbilder över området. Att tänka stort ger mer i slutändan, menar Peter Rihs. Det här upplägget kommer innebära oerhört mycket för helikopterskvadronen och för Ronneby kommun, säger Per Skantz.

7 » VINJETT 7 Brunnsparken blomstrar I Brunnsparken blomstrar både företag och människor. I 300 år har detta varit en mötesplats för människor som sökt hälsa, gemenskap och möjlighet att skapa intäkter.

8 8 brunnsparken Cecilia Wulfing Dettner och Joakim Dettner hjälper idrottare att nå sina mål oavsett nivå. 4 Olle Larsson Sköld från Surahammar drömmer om att bli en etablerad senior spelare i hockey och gör en professionell satsning med hjälp av STAC:s elittränare Joakim Dettner. Allt ska lira tillsammans, det gäller att träna hela kroppen, förklarar Joakim. Klienter från hela Norden kommer till Scandinavian Top Athletic Center för att må bättre och nå sin fulla fysiska potential. Vårt koncept passar perfekt in i Ronnebys starka hälsoprofil, säger VD Cecilia Wulfing Dettner. Här har vi snabbt fått kontakter och STAC, som företaget benämns i folkmun, har byggt upp ett unikt koncept, som omfattar träning, kost, livsstilsförändringar och idrottsmedicin. Allt är anpassat för varje individ och dess förutsättningar. I kundregistret finns många rikskända idrottare och lag. Idrottare som vill nå sin fulla potential och som är beredda att förändra sitt liv för att nå dit är en viktig målgrupp, säger Cecilia Hon bor i Stockholm och flygpendlar till Ronneby. Många kunder kommer från Mälardalen och kan enkelt nå kliniken genom ett samarbete med Blekingeflyg. Ronnebys hälsoprofil, de goda kommunikationerna och en oerhört stöttande kommun har varit avgörande för vår etablering. Utan detta och hjälp med fastigheten hade vi inte vågat satsa i Ronneby, säger Cecilia, som inte tror att företaget hade lyckats på samma sätt i Stockholm. Affärsklimatet i Stockholm är mer komplext och det är svårare att få tag i rätt person, här har vi snabbt fått kontakter och infrastrukturen är mycket enklare. Hon framhåller också stödet från Blekinge Tekniska Högskola, Blekinge Business Incubator, Almi, Länsstyrelsen och Vinnova som alla varit inblandade i företagets vidareutveckling på olika sätt. Vi har tecknat avtal och samarbetar med flera restauranger och hotell och tillsammans hjälps vi åt att dra kunder till varandra. Bara ett par år efter starten är STAC ett känt namn i Norden. Målet är att kompetensmässigt bli världsledande inom sina områden till Det skulle sätta STAC och Ronneby på hälsokartan och dessutom visa på värdet av att nätverka. Parallellt har man lagt flera års arbete på att skapa ett digitalt verktyg för professionell screening, analys, programdesign och periodisering som kan hjälpa elittränare och personliga tränare att hitta sina klienters fulla potential. STAC PAD, som den heter, väntas bli en viktig produkt för företaget framöver.

9 BRUNNSPARKEN 9 Eva Hammer och Lena Sevig för människor från ett tillstånd till ett annat. 7 kvinnor 7 hälsoföretag 7 vänner Att samlas under ett tak och dela på kunskaper, glädjeämnen och vedermödor har inneburit stor skillnad för de sju företagare som funnit varandra i Badhus No 1. Samarbetet är ett resultat av nätverket WellNetWork, som tagit fasta på Ronnebys status som kurort i ett bredare perspektiv. Nätverket gjorde att vi tillsammans såg möjligheter, vi insåg att vi behövde samordna oss och bli starka tillsammans. Samarbetet gör en ofantlig skillnad, det ger nya affärsidéer, ökar energin och ger oss fler kunder, säger massageterapeuten Lina Sevig och diplomerade coachen Eva Hammer samstämmigt. Nu söker de fler intresserade som kan passa in i hälsokonceptet. infrastrukturen är mycket enklare Pehr Andersson Står vi enade kan vi lyckas Ronneby som besöksmål har alla förutsättningar att växa, därför vill jag satsa här, säger Pehr Andersson, ny arrendator på Ronneby Vandrarhem. Han har investerat mycket tid och pengar i sitt nya projekt och till sin hjälp har han haft kommunen, som äger och förvaltar byggnaderna. Han ser en positiv framtid i Ronneby och siktar på en fördubbling av antalet gästnätter, till 7000 per år. Samarbetet med andra i Brunnsparken är avgörande. Vi måste stå enade för att lyckas. Jag uppskattar också att kommunledningen visade intresse när jag ville satsa, säger Pehr.

10 10 VINJETT Angelica Coleman Ronneby Brunn Hotell har ett traditionellt spa som även erbjuder alternativa medicinska behandlingsformer, där man tecknat avtal med många företag när det gäller friskvård och behandling av smärta och stress. Kreativa möten såsom teambuilding, kick-offer och andra happenings ingår i konceptet, precis som företagskonferenser från liten till gigantisk skala. Marknadschefen Angelica Coleman poängterar Ronnebys utpräglade tillsammanstänk, där alla hjälps åt och genom den goda spiralen utvecklar bygden och ökar attraktionskraften i regionen. Vi har många nätverk och kluster där man som företagare kan vara med och förändra och vara delaktig. Det är viktigt och tryggt att göra saker tillsammans! Till Ronneby Brunn Hotell kommer hundra tusen människor varje år för att konferera och hitta välbefinnande. Det är viktigt och tryggt att göra saker tillsammans

11 brunnsparken 11 Mat, dryck och andlig spis finns det gott om hos pittoreska Äggaboden i Gärestad by. Anna-Lena och Peter Fransson började som äggproducenter till ledande grossister Idag är det försäljning av närproducerat, exempelvis i form av kött, honung, te, ägg, korv och vilt som gäller. En nybyggd butiks- och restaurangdel i ladan välkomnar gäster från när och fjärran. Nätverkandet är kännetecknande! Att driva restaurang och café sommartid är ingen konst men vintertid krävs kreativitet, vet Dipen Purohit som driver Brunnsparken Restaurang & Café. Att locka fler invånare till Ronneby och att få ungdomarna att stanna kvar är viktigt för kommunens framtid, menar Dipen. Placeringen mitt i blomstrande Brunnsparken ger honom stora fördelar sommartid, då lunch- och cafégästerna står på kö utan marknadsföringsinsatser. Vintersäsongen har Dipen löst genom nära och kreativa sam arbeten med andra i parken. Nätverkandet är kännetecknande! Vintertid kör vi olika teman, exempelvis dans, musik och dejting, säger han med ett leende. Café Mandeltårtans välsmakande bakverk är kryddade med historia och kunglig glans. Drömmen om att få driva något eget blev verklighet för Angelica Ragnar, som tack vare en stor portion mod, styrka och goda nätverk i bygden tog steget att starta både ett hotell och ett café. Nu handlar det inte längre bara om nätverk, nu är jag god vän med mina samarbetspartners och vi stöttar varandra, säger Angelica Ragnar. Nu har hon varit företagare i två år och stoltheten och energin strålar om henne.

12 12 BRUNNSPARKEN Wow, vad jobb vi fick! Kerstin Lundquist och Susanne Liljeberg har fått affärerna att blomstra. Tänk vad barnledighet, vänskap och gemensamma intressen kan leda till Med utgångspunkt i det gamla brunns kontoret från 1600-talet ger Trädgård & Design Exklusiv liv åt privat och offentlig trädgårdsmiljö. Att rita och sedan anlägga vackra trädgårdar och parkmiljöer innebär en härlig mix av teori och praktik. Kerstin och Susanne erbjuder butik i anslutning till sitt kontor, där trädgårdsartiklar och inredning samsas med ett chokladcafé. Vi jobbar i nätverk med andra i bygden. Tillsammans kan vi erbjuda även större anläggningsarbeten. De ser det som positivt att driva och utveckla företag i Ronneby. Vi har jättemycket att göra och känslan av vår satsning här i Brunnsparken är wow, vad jobb vi fick, nu är vi offentliga på ett nytt sätt!

13 HOLGERSSON R E V I S I O N A B Redovisning Revision Rådgivning KARLSKRONA - RONNEBY Auktoriserad revisor Anders Holgersson Ronneby Karlskrona Gör som många andra och välj Systematiq för Systemutveckling & Systemförvaltning Verksamhetssystem Rapport- och datahantering Försäkringssystem Integration Portaler, publicering, Intranät, Webb SYSTEMATIQ Direktörspromenaden 3, Ronneby Textilgatan 43, Stockholm Fakta: Sedan 300 år tillbaka är Ronneby Brunnspark en av Blekinges mest välbesökta platser. År 1705 upptäcktes den första mineralrika hälsobrunnen och runt den har sedan ett 20-tal prakt- Hem-, flytt- och kontorsstädning Fönsterputs Trädgårdshjälp Kl fulla träbyggnader uppförts. På 1920-talet minskade brunnsdrickningen och idag rymmer byggnaderna moderna företag och verksamheter i olika branscher. Väx med oss som affärspartner i Ronneby Välkommen till Ronneby och Swedbank.

14 BRA 30 år 30-årsjubilar i år 2013! Ett etablerat byggföretag med säte i Ronneby. Byggverksamheten omfattar bostäder, kontor och industri inom Blekinge- och Kronobergs Län. Våra återkommande beställare finns inom kommuner, landsting, allmännyttiga bostadsföretag, bostadsrättsföreningar m.fl. Kvalitets- och miljöarbete integreras som en naturlig del i vår produktion. BRA ingår i Bygg-fastighetskoncernen GREAB med ca 160 miljoner i omsättning och ca 50st medarbetare. BRA (huvudkontor) Västervägen 5, Kallinge Tel BRA (regionkontor Växjö) Nygatan 28, Växjö Tel Det är viktigt att våra hyresgäster trivs i sina lokaler - och att de trivs med oss! AB Ronneby Industrifastigheter, ABRI, is the largest industrial building company in the municipality of Ronneby with about m² surface for hire for industry, trade, hotel, storerooms and offices. Our properties are concentrated to twelve business areas and are attractively located in close connection to communications such as railroad, harbour, airport and the European highway 22. The company also engages in the setting up of companies and in activities that promote the development of trade and industry in Ronneby. Välkommen till ABRI och våra lokaler! AB Ronneby Industrifastigheter, ABRI, är den största hyresvärden för kommersiella lokaler i Ronneby med en uthyrningsbar yta på m² - lika stort som 25 fotbollsplaner. Våra fastigheter är samlade i tolv större företagsområden, alla med strategiskt bra lägen och inom 15 bilminuter från Ronneby flygstation. Våra lokaler är ändamålsenliga och har god standard. Vi erbjuder service dygnet runt och håller hög flexibilitet vid lokalanpassningar. ABRI arbetar även med företagsetableringar, marknadsföring och andra aktiviteter för näringslivets utveckling i Ronneby. Bolaget ägs av Ronneby kommun. Hör av dig till oss så berättar vi mer! Telefon

15 Söker du nya lokaler? Välkommen till Soft Center - En unik utvecklingsmiljö Företagshotell med full service Förstklassiga lokaler i kreativ och trivsam tillväxtmiljö Flexibla lokalytor som skräddarsys efter dina behov Soft Center har idag 90-talet hyresgäster Servicefunktioner och samarbetsavtal som gynnar ditt företag Konferenslokaler nära ditt företag Kontakt Soft Center är ett fastighetsbolag som hyr ut företagslokaler till stora, medelstora och små företag. Soft Center har lokalytor om ca kvm som delas upp på åtta sammanlänkade byggnader. Detta innebär att vi kan erbjuda ett mindre kontor att hyra eller en större företagslokal. Soft Center är ett helägt dotterbolag i Active Properties koncernen. lägenheter & lokaler emaljen.se

16 16 VINJETT

17 » vått o VINJETT torrt 17 Vatten har i generationer varit kännetecknande för Ronneby; som hälsodryck, kraftkälla, farled, nöje och nu som industrigren.

18 18 VÅTT O TORRT Doktor Anders Jönsson driver forskningen i Swedish Water Jet Lab. Till höger några exempel på material där vattenskärningen är oslagbar som bearbetningsmetod. Ronnebys vattenskärningsföretag är ledande i världen. Tillsammans med kommunen och högskolan har de byggt ett forskningslaboratorium, Swedish Water Jet Lab, som ska ta dem vidare in i framtiden. Ronnebyföretagen har längst erfarenhet, högst precision, bäst användarvänlighet och mest utvecklad programvara när det gäller vattenskärning. Labbet är ett nav i framgången och i möjligheterna att hitta nya applikationer. I ett skåp i labbet radar tekniske doktorn Anders Jönsson upp mängder av produkter som formats och bearbetats med vattenskärning. Trä, glas, kompositmaterial och olika metaller är exempel där kall bearbetning är som hand i handske. Att kunna skära alla material med samma teknik, göra tunna snitt och kunna samla upp resterna utan att de ombildats av hög värme är unikt. Dessutom är det en arbetsmiljömässigt bra teknik, säger han. Polering och rengöring av gjutformar och verktyg är exempel på nya områden som man kommit långt inom. Labbet drar till sig andra företag och intressenter till Ronneby. Det ena leder ofta till det andra och företagens input och behov styr vad vi ska jobba med i framtiden, säger Anders Jönsson, som ser en enorm marknad och potential för vattenskärning framgent. Bäst i världen ska bli ännu bättre! Nu finns vi åter i Ronneby! Ring oss för att boka rådgivning

19 VÅTT O TORRT 19 Water Jet Sweden firar 20-årsjubileum i år, men i bolaget finns kunskap och erfarenhet om vattenskärningsteknik som sträcker sig mer än 30 år tillbaka i tiden. Idag är företaget en världsledande tillverkare av vattenskärningsmaskiner. anställda i Ronneby och ytterligare 20 i dotterbolag i Kina, Tyskland och Polen står för egen 45 försäljning och tillverkning. Kunder och återförsäljare finns över hela världen. Maskinerna har en skärbordsyta från 6 x 15 meter ner till 1 x 1 meter. Den minsta maskinen, Microcut, premiärvisades tidigare i år och HM Konungen fick under sin Eriksgata i Ronneby vara med på en förhandsvisning inför världsreleasen. Med en rad egna patent på bland annat portalsystem, skärhuvud och skärventiler, räknar Water Jet Sweden med att tillsammans med kollegor och samarbetspartners behålla Ronnebys position som vattenskärningens Mecka. Utvecklingen pågår kontinuerligt och vi ser en fortsatt stadigt tillväxt med globala möjligheter, säger VD Lennart Svensson. Kontorsmateriel Emballage Hygien- och städprodukter Bläckpatroner/Toners Ekonomi o lönetjänster Reception Vaktmästare Färgutskrifter Kopiering Laminering Allt för konstnären, återförsäljare för Service när den är som bäst Ronneby, Soft Center Vid stort teknikunderhåll och höga kvalitetskrav väljer man KOCKUMS MASKIN AB som leverantör av gjutgodskomponenter. Member of the Birn Group Box 2005, Kallinge Tel

20 20 HÅLLBART FÖRETAGANDE När behovet av bränsletankar sjönk vid finanskrisen 2008 såg Fueltech en möjlighet att utveckla något nytt istället för att se negativt på situationen. Resultatet blev framtidsprodukten ECOScience som underlättar användandet. Det sägs att nöden är uppfinningarnas moder. För Fueltech, som tillverkar olika sorters tankar till tunga fordon, var en nedgång på 70 procent under finanskrisen ett hårt slag. I stället för att kasta in handduken började man fundera över om maskinparken, kunskapen och produkterna kunde användas till nya satsningar. Resultatet blev en helt ny produktfamilj, ECO Science, som utvecklats parallellt med fordonstankarna. Ett resultat av många företags klurighet ECOScience är intelli genta tan kar till vilka olika sorters energikällor kan kombineras, exempelvis sol, ved, pellets och värmepumpar. Dessa kan sedan styra och fördela värme och varmvatten i både små och stora fastigheter. Vi vände nedgång till uppgång och har ur krisen skapat en ny fantastisk produkt som har rönt stor framgång på marknaden. Detta är ett resultat av många lokala företags klurighet för att hitta lösningar, säger VD Mikael Jönsson och försäljningschefen Henrik Berggren. Henrik Berggren Elektronikutveckling med kompetens, erfarenhet och kvalité Vi erbjuder effektiv produktutveckling och prototyptillverkning av elektronikprodukter inom: Industri Medicin Konsument Automotive Läs mer på vår hemsida Tel: Metallgatan 1, S Ronneby

21 hållbart företagande 21 Kreativiteten vet inga gränser. När Blekinge Tekniska Högskola flyttades skapades istället nya metoder för att förmedla kunskap. Cela, Cefur och Kunskapskällan fungerar som motor, mäklare och mötesplats. Sölve Landén Ronneby Kunskapskälla finns liksom Cela och Cefur i välkända företagsbyn Soft Center. Här har man skapat en mötesplats för lärande dit företag, privatpersoner och organisationer välkomnas för studier, möten och mingel. Här finns också studievägledare som hjälper till med personlig utveckling. Kunskapskällan är ett lärcenter där man kan studera utan att flytta hemifrån, här finns studiero och kurskamrater att utvecklas tillsammans med. Verksamheten leds av Ronneby kommun och har under uppbyggnadsfasen delvis finansierats av EU-medel. Cela, Collaborative e-learning arena, lär ut hur man kan mötas via digitala verktyg och kanaler. Internet är bärande som kanal för att ta del av andras kunskaper och dela med sig av sina egna. Cela verkar över hela länet och drivs i sam arbete med övriga kommuner, Almi och Region Blekinge. Inte minst småföretag som vill utvecklas har nytta av Cela. Cefur, Center för forskning och hållbar utveckling i Ronneby, är pusselbiten mellan företagen och forskarna. Redan vid starten 2011 beslöt man att satsa på innovationsplattformen Cradle to Cradle (vagga till vagga), som förenklat handlar om att tänka rätt från början och göra om avfall till näring, att utnyttja solen som energikälla och främja mångfald. Tanken är att med C2C skapa konkurrensfördelar för Blekinge. I Sverige är man mer eller mindre pionjärer men fler väntas följa efter och man är generös med att visa upp arbetet för omvärlden. Cefur invigde i maj ett showroom med C2C-profil. Är det dags att serva eller reparera bilen? Välkommen till oss på Jeppssons! Våra mekaniker är välutbildade och vi erbjuder originaldelar anpassade för just din bil. I vår originalservice ingår Mobilitetsgaranti och programuppdatering. Telegatan 2, Ronneby Tel Öppet: Mån-Fre 7 16

22 22 industri Lennart Larsson dagen pappersbruk Anrikt är med oss hela Från det att du greppar frukostflingorna och resten av dagen finns Cascade Djupafors AB med dig på olika sätt i vardagen. Det anrika pappersbruket är först med det mesta och störst på mycket. Efter att ha funnits i bygden sedan 1868 är Djupafors pappersbruk väl etablerat. Man är en av de största arbetsgivarna med 130 anställda. Sedan världsomspännande Cascades köpte upp Djupafors ingår företaget i en koncern med mer än hundra produktionsenheter och anställda. Placeringen är, då som nu, strategisk med närhet till både vatten och vedråvara. Virket tas inom en radie av sex mil från bruket. Idag pratar man mycket om miljö och koldioxidutsläpp, som man i Djupafors var först i branschen med att deklarera på produkterna. Unikt många certifieringar har man lyckats leva upp till, ett tiotal kan vi räkna till. Men så jobbar vi också till 95 procent med förpackningar som har som uppgift att skydda och bära livsmedel och läkemedel, förklarar VD Lennart Larsson fick företaget utmärkelsen Excellent Green Supplier. Den var unik för branschen och miljöengagemanget på företaget har säkerställt volymer och gett nya affärer, förklarar Larsson.

23 » VINJETT 23 Industri Sedan flera hundra år tillbaka är industrin basen i Ronnebys utveckling. Kockums Emaljerverk var under många år den stora arbetsgivaren. I dag är Alfa Laval, Flextronics och Tarkett tongivande tillsammans med en mängd viktiga småföretag. Utbudet har också breddats till en rad nya branscher.

24 24 INDUSTRI Vi vill finnas kvar i Ronneby och kunna anställa våra anställdas barn! Patric Olsson Jag är stolt och glad över att vara anställd här och vet att många känner som jag! Det säger Patric Olsson, platschef på Tarkett i Ronneby, som är kommunens största företag med 560 anställda. Tarketts fabrik ligger i Ronnebys hamnområde och verksamheten bär på en lång historia i kommunen. Här finns en gedigen teknisk kunskap och ett brett produktkunnande. Samtidigt gör man sitt yttersta för att synas och ta ansvar i samhället och man ses som en attraktiv arbetsplats för anställda, underentreprenörer och skolan. Många gör sin praktik här och varje år erbjuder man 200 sommarjobb. Vi har ett nära och bra samarbete med kommunen där vi alltid löser alla frågor på ett konstruktivt sätt. Jag upplever att det finns en lyhördhet och öppenhet för företagens behov. Här blir man lyssnad på och eventuella hinder rivs snabbt ner, säger Patric Olsson. Han är delaktig i Ronnebygruppen som är ett forum för VD:ar och där man utbyter erfarenheter och stöttar varandra. I samtal med andra har han upplevt en liknande syn på företagsklimatet, även bland betydligt mindre företag än det han representerar. Tarkett är en internationell koncern. Fabriken i Ronneby är störst i världen inom produktkategorin homogena golv. Vi är stolta över att vara marknadsledande, vi vet att vi gör bra produkter och servar våra kunder med kvalitet. Det tillsammans med att vi månar om personalen har byggt upp en fin gemenskap, säger Patric. Utvecklingen på företaget går snabbt och produktiviteten ökar stadigt med bibehållen personalstyrka. Vi kan möta konkurrensen från låglöneländerna och vi vill finnas kvar i Ronneby och kunna anställa våra anställdas barn!

25 Energibo utför och levererar tjänster inom följande områden: Konsultation inom bygg, energi, passivhus och energioptimeringar mm Leverans av värmesystem Spräng- och markarbeten Byggnation av låg-, passiv- och plusenergihus såväl enfamiljs som flerfamiljsfastigheter Grävmaskintjänster m.m. Du köper färdig produkt / tjänst eller förhyrning per timme! Välkommen som företag eller privatperson för kostnadsfri offert! Tel Det händer på Brunnen......för alla hela året! Vi kan hjälpa företag och organisationer med: Hotellövernattningar Konferenser Kongresser Kreativa möten Personalfester Friskvård Sociala aktiviteter Galamiddag Mässor Underhållning Sommarfester Välkommen till Sydöstra Sveriges ledande konferenshotell! Vi ser fram emot att få ta hand om dig och dina gäster! Fakta: Hotellrum: 264 Antal bäddar: 600 Konferenslokaler: 22 Matsalar: 3 Terrasser: 2 Behandlingsrum på SPA: 11 Jacuzzis (inne och ute) Pool & Gym Tennisbanor: 6 (i Brunnsparken) Golfbanor: 11 (inom 45 min, endast 500 m från receptionen) Boka i dag:

26 Plastkortsskrivare Plastkortsskrivare RFID Kort RFID Kort RFIDtillbehör Nyckelbrickor RFID Nyckelbrickor Korthållare, Korthållare, tillbehör Areff Systems AB Areff Systems AB Villa FloraViola B&B bra boende mitt i vackra Brunnsparken, granne med badet! För bokning och information: Välkommen till oss! Angelica med personal. MARKBYGGAREN Vi utför mark och trädgårdsanläggningar MARKBYGGAREN I BLEKINGE AB Box 61 Industrigatan Ronneby Tel E-post: Nätverk är vårt sätt att överleva Med rötterna i teknikbyn Soft Center är innovations- och teknikföretaget Baltic Engineering fortsatt ett nav i Ronnebys teknikutveckling. Nätverk är vårt sätt att överleva, vi säljer inget per annons, säger VD Gerth Fohlin. O mrådena inom vilka Gerth och hans medarbetare arbetar är breda och mångfacetterade. Vanligt är att man tillhandahåller intelligens i produkter som andra tillverkar och säljer. I utveck lingslaboratoriet ligger spännande uppfinningar för industrielektronik i form av styrsystem till robotar, hissar, medicinelektronik, bilindustri, telekom och mycket annat. Glädjen i att få vara kreativ och hitta lösningar från idé till färdig pro dukt är drivande. Det är en fantastisk frihet, säger Gerth. Friheten finns också i Ronnebys näringsliv, som han tycker präglas av en positiv anda. Flytten av Blekinge Tekniska Högskola var ett hårt slag för oss. Det är viktigt för oss att finnas med när nya elektronikföretag etableras, där skapas nya kontakter. Vi vill växa och är i behov av att rekrytera mer personal. Din specialist till lönsam arbetsglädje Gert Fohlin visar en av företagets innovationer ett portabelt instrument för läckagemätning och provtryckning av skorstenar.

Välkommen till SKNT:s konferens i Ronneby 18-20 maj 2011! Tema: Varumärkesbyggande i kommuner och regioner

Välkommen till SKNT:s konferens i Ronneby 18-20 maj 2011! Tema: Varumärkesbyggande i kommuner och regioner Välkommen till SKNT:s konferens i Ronneby 18-20 maj 2011! Tema: Varumärkesbyggande i kommuner och regioner Varumärkesbyggande i kommuner och regioner Varmt välkommen till SKNT:s konferens i Ronneby den

Läs mer

Information från (IBAB) Industribyggnader i Borås AB Ett kommunalt bolag April 2008. Läs mer på sidan 6

Information från (IBAB) Industribyggnader i Borås AB Ett kommunalt bolag April 2008. Läs mer på sidan 6 Aktuellt med försäljning av Vinddraget Etablerande och ägande av industrifastigheter på Viared har varit ett sätt för Industribyggnader i Borås AB (IBAB) att vara en katalysator på industriområdet. Stimulera

Läs mer

Showroom och kontor för dig som. vill sticka ut! Kista Entré. Knarrarnäsgatan 7, plan 3, 443 kvm

Showroom och kontor för dig som. vill sticka ut! Kista Entré. Knarrarnäsgatan 7, plan 3, 443 kvm vill sticka ut! Showroom och kontor för dig som Kista Entré Knarrarnäsgatan 7, plan 3, 443 kvm LOKALEN Showroom och kontor för dig som vill sticka ut Kontorsyta 443 kvm Antal arbetsplatser 10-40 Adress

Läs mer

Uppdragsbeskrivning. för rollen som

Uppdragsbeskrivning. för rollen som Uppdragsbeskrivning för rollen som VD Välkommen till FDT 04/09 2015 EEL-koncernen, i vilken bland annat kedjorna ELON, Elkedjan samt Euronics Norge verkar, satsar stort i Luleå. Under det senaste året

Läs mer

Ljust Effektivt Bra skyltläge Kista Entré

Ljust Effektivt Bra skyltläge Kista Entré Ljust Effektivt Bra skyltläge Kista Entré Knarrarnäsgatan 7, våning 6, 1 694-2 592 kvm LOKALEN Ljus och effektiv med bra skyltläge Kontorsyta 1 694-2 592 kvm Antal arbetsplatser 120-260 Kista Entré är,

Läs mer

Bra takhöjd. Effektivt. Flexibel. Kista Entré. Knarrarnäsgatan 7, våning 4, 800 kvm

Bra takhöjd. Effektivt. Flexibel. Kista Entré. Knarrarnäsgatan 7, våning 4, 800 kvm Bra takhöjd Effektivt Flexibel Kista Entré Knarrarnäsgatan 7, våning 4, 800 kvm LOKALEN Effektiv lokal med en takhöjd på hela 3,35 meter Kontorsyta 800 kvm Antal arbetsplatser 45 62 Yteffektivt, ljust

Läs mer

Ronneby Industrifastigheter

Ronneby Industrifastigheter Välkommen till Ronneby Industrifastigheter Våra lokaler har strategiskt bra lägen i Ronneby Vår fastighetsskötsel har service dygnet runt Vi har hög flexibilitet vid lokalanpassningar Vi sätter ditt företags

Läs mer

Öppen planlösning Gemensam reception. Konferensanläggning. i huset. Nacka Strand. Augustendalsvägen 7, pl 5, 830 kvm

Öppen planlösning Gemensam reception. Konferensanläggning. i huset. Nacka Strand. Augustendalsvägen 7, pl 5, 830 kvm Konferensanläggning i huset Öppen planlösning Gemensam reception Nacka Strand Augustendalsvägen 7, pl 5, 830 kvm LOKALEN Effektiv kontorslokal i ett plan Kontorsyta 830 kvm Antal arbetsplatser 49 Välkommen

Läs mer

Sjönära Ljus från fyra väderstreck Effektiv planlösning Alviks Strand

Sjönära Ljus från fyra väderstreck Effektiv planlösning Alviks Strand Sjönära Ljus från fyra väderstreck Effektiv planlösning Alviks Strand Gustavslundsvägen 129, Plan 3, 1 tr, 380 kvm LOKALEN Ljus lokal med fin utsikt mot Mälaren Kontorsyta 380 kvm Antal arbetsplatser 20

Läs mer

Välkommen till Ronneby - den moderna kurorten

Välkommen till Ronneby - den moderna kurorten Välkommen till Ronneby - den moderna kurorten Ronneby i framkant Ronneby kommun ligger i mitten av arbetsmarknadsregionen Blekinge med över 150 000 invånare Väletablerad turism och besöksnäring med hotell

Läs mer

Topfloor med skyltläge i Solna Solna Access

Topfloor med skyltläge i Solna Solna Access Topfloor med skyltläge i Solna Solna Access Sundbybergsvägen 1, hus C plan 10, 530 kvm LOKALEN Kontor med skyltläge Kontorsyta 530 kvm Antal arbetsplatser 30-35 Adress Sundbybergsvägen 1 Topfloor; På eget

Läs mer

Effektivt med inkluderad service Kista Science Tower

Effektivt med inkluderad service Kista Science Tower Effektivt med inkluderad service Kista Science Tower Färögatan 33, hus D, våning 6, 107 kvm LOKALEN EFFEKtiv KOntORslOKal i vårt FÖREtagsHOtEll Kontorsyta 107 kvm + gemensamma ytor antal arbetsplatser

Läs mer

LIVSKVALITET KARLSTAD 100 000

LIVSKVALITET KARLSTAD 100 000 Antagen av kommunfullmäktige i januari 2008. Bygger vidare på kommunfullmäktiges utvecklingsprogram från 1998. VISION FÖR KARLSTADS KOMMUN Karlstads kommun, 651 84 Karlstad LIVSKVALITET KARLSTAD 100 000

Läs mer

Ljus Effektiv Fin utsikt mot vattnet Värtahamnen Norra Djurgårdsstaden

Ljus Effektiv Fin utsikt mot vattnet Värtahamnen Norra Djurgårdsstaden Ljus Effektiv Fin utsikt mot vattnet Värtahamnen Norra Djurgårdsstaden Hangövägen 25, plan 4-5 (3-4), 365-735 kvm LOKALEN Lokal fördelat på två plan med interntrappa Kontorsyta 365-735 kvm Antal arbetsplatser

Läs mer

Strålande utsikt mot vattnet Effektiv planlösning. Ljus. Alviks Strand. Gustavslundsvägen 133, plan 4-10, 1 550 5 000 kvm

Strålande utsikt mot vattnet Effektiv planlösning. Ljus. Alviks Strand. Gustavslundsvägen 133, plan 4-10, 1 550 5 000 kvm Strålande utsikt mot vattnet Effektiv planlösning Ljus Alviks Strand Gustavslundsvägen 133, plan 4-10, 1 550 5 000 kvm LOKALEN Ljus lokal med fin utsikt mot Mälaren Kontorsyta 1 550 5 000 kvm Antal arbetsplatser

Läs mer

Bra takhöjd. Effektivt. Flexibel. Kista Entré. Knarrarnäsgatan 7, våning 4, 894 kvm

Bra takhöjd. Effektivt. Flexibel. Kista Entré. Knarrarnäsgatan 7, våning 4, 894 kvm Bra takhöjd Effektivt Flexibel Kista Entré Knarrarnäsgatan 7, våning 4, 894 kvm LOKALEN Effektiv lokal med en takhöjd på hela 3,35 meter Kontorsyta 894 kvm Antal arbetsplatser 50-75 Yteffektivt, ljust

Läs mer

Välkommen att växa med oss!

Välkommen att växa med oss! Välkommen att växa med oss! Vi växer i Flemingsberg One giant leap for Här skapar vi en miljö där idéer kan växa till innovativa företag. health technology Den närmaste femårsperioden investeras cirka

Läs mer

Högt upp. Ljus Skyltläge. Kista Entré. Knarrarnäsgatan 7, våning 9, 829 kvm

Högt upp. Ljus Skyltläge. Kista Entré. Knarrarnäsgatan 7, våning 9, 829 kvm Högt upp Ljus Skyltläge Kista Entré Knarrarnäsgatan 7, våning 9, 829 kvm LOKALEN Högt upp i fastigheten med fri utsikt Kontorsyta 829 kvm Antal arbetsplatser 40 60 beroende på planlösning Välkommen till

Läs mer

Innehåll. Kommunikationspolicy 4 Grundläggande värderingar för anställda i Lunds kommun 8

Innehåll. Kommunikationspolicy 4 Grundläggande värderingar för anställda i Lunds kommun 8 Innehåll Kommunikationspolicy 4 Grundläggande värderingar för anställda i Lunds kommun 8 Varumärkesstrategi 10 Lunds kommun som ett gemensamt varumärke 13 Lund idéernas stad 13 Kommunen som en del av staden

Läs mer

SOLNA/SOLNA BUSINESS PARK

SOLNA/SOLNA BUSINESS PARK Högst upp i fastigheten med egen terrass.lokal med många möjligheter, beläget mitt i Solna Yta: 272 kvm Typ av lokal: Kontor Fastighetsbeteckning: Smeden 1 Sidan 1 (6) Om lokalen Denna fina lokal ligger

Läs mer

- mer än bara en informationsplats. - Dalsjöfors 2013-01-29

- mer än bara en informationsplats. - Dalsjöfors 2013-01-29 - mer än bara en informationsplats - Dalsjöfors 2013-01-29 I Borås står möten mellan människor i fokus Möten där tillit och respekt är honnörsord och där vi tar till vara individernas unika kraft, kunskap,

Läs mer

Kistas Hjärta Tre fantastiska fastigheter mitt i Kista med rum för möjligheter

Kistas Hjärta Tre fantastiska fastigheter mitt i Kista med rum för möjligheter Kistas Hjärta Tre fantastiska fastigheter mitt i Kista med rum för möjligheter Pulserar av liv. Kista växer så det knakar, pulserar av liv och allt fler företag upptäcker fördelarna med att etablera sig

Läs mer

Läs mer på sidan 3. Läs mer på sidan 4. Läs mer på sidan 5

Läs mer på sidan 3. Läs mer på sidan 4. Läs mer på sidan 5 Styrelsen visar riktningen för IBAB Uno Jöelaid, styrelseordförande i Industribyggnader i Borås AB, ser med stolthet och glädje tillbaka på vad som har åstadkommits under det senaste året. Bolaget står

Läs mer

Företag, akademi och samhälle i samverkan automation i världsklass!

Företag, akademi och samhälle i samverkan automation i världsklass! Vad är Automation Region? Nya initiativ Automation Region är ett företagskluster som arbetar för att synliggöra och stärka Sveriges automationsindustri. Automationsbranschen har stor strategisk betydelse

Läs mer

Fem solklara skäl att etablera ditt företag hos oss

Fem solklara skäl att etablera ditt företag hos oss Fem solklara skäl att etablera ditt företag hos oss Varmt välkommen till Karlstad Business Region Karlstad Business Region är en expansiv region med liv, rörelse och dynamik där det alltid händer intressanta

Läs mer

KONTORSANPASSNING CaseStudio // 2011.09.12

KONTORSANPASSNING CaseStudio // 2011.09.12 KONTORSANPASSNING CaseStudio // 2011.09.12 Kreativiteten sitter i väggarna Byggnadskomplexet Simonsland är tillkommet under lång tid och speglar också en lång historia; en blandning av tegelarkitektur

Läs mer

Kista Entré. Knarrarnäsgatan 7 Våning 6 och 7 10 60 kvm

Kista Entré. Knarrarnäsgatan 7 Våning 6 och 7 10 60 kvm Kista Entré Knarrarnäsgatan 7 Våning 6 och 7 10 60 kvm Kontorsyta 10-60 kvm Antal arbetsplatser Ca 1-6 TILLTRÄDE Omgående Adress Knarrarnäsgatan 7 Våning 6 och 7 Fastighetsbeteckning Knarrarnäs 2 Byggår

Läs mer

Öppen planlösning. Industrihus Egen lastport. Nacka Strand. Automobilgatan 12-14, markplan, 345 kvm

Öppen planlösning. Industrihus Egen lastport. Nacka Strand. Automobilgatan 12-14, markplan, 345 kvm Öppen planlösning Industrihus Egen lastport Nacka Strand Automobilgatan 12-14, markplan, 345 kvm LOKALEN Kontor och showroom i äldre industrihus Kontorsyta 345 kvm Antal arbetsplatser 20 arbetsplatser

Läs mer

V A L T N I N G S B E R Ä T T E L S E

V A L T N I N G S B E R Ä T T E L S E F Ö R V A L T N I N G S B E R Ä T T E L S E Västra Småland Castellums fastigheter i Västra Småland är främst belägna i Värnamo, Jönköping och Växjö. Det samlade fastighetsbeståndet per 31 december 2003

Läs mer

Fyra gånger Nolia. Mässor Konferens Event Uthyrning

Fyra gånger Nolia. Mässor Konferens Event Uthyrning Fyra gånger Nolia. Mässor Konferens Event Uthyrning Kreativitet Personlighet Mässor Konferens Event Uthyrning Lust Nyskapande När människor och idéer möts. Det är då det händer. Tankar utbyts, erfarenheter

Läs mer

Representativt kontor. Rumsindelat. Garage i huset. Nacka Strand. Augustendalstorget 3, plan 6, 622 kvm

Representativt kontor. Rumsindelat. Garage i huset. Nacka Strand. Augustendalstorget 3, plan 6, 622 kvm Rumsindelat Representativt kontor Garage i huset Nacka Strand Augustendalstorget 3, plan 6, 622 kvm LOKALEN Representativt kontor centralt i området Kontorsyta 622 kvm Antal arbetsplatser 30 arbetsplatser

Läs mer

Låt oss få presentera; THE:SHOWROOM STOCKHOLM

Låt oss få presentera; THE:SHOWROOM STOCKHOLM Låt oss få presentera; THE:SHOWROOM STOCKHOLM BAKGRUND Stockholm är en mötesplats för att skapa nya kontakter och därmed finna nya kunder och klienter. Det är här både stora och små inredningsprojekt tar

Läs mer

Välkommen till Folksam Fastigheter.

Välkommen till Folksam Fastigheter. Välkommen till Folksam Fastigheter. Välkommen till oss! Vi på Folksam Fastigheter arbetar med att förvalta och utveckla fastigheter. Med en långsiktig horisont och stort hjärta strävar vi efter att ha

Läs mer

Varför FRAMTIDS- FÖRETAG?

Varför FRAMTIDS- FÖRETAG? Varför FRAMTIDS- FÖRETAG? För företag som vill öka synlighet och profilering och attrahera jobbsökande i fastighets- och samhällbyggnadssektorn. För jobbsökande som vill kunna jämföra samma slags tjänster

Läs mer

NÄRINGSLIVSPLAN 2014

NÄRINGSLIVSPLAN 2014 NÄRINGSLIVSPLAN 2014 2 Näringslivsplan 2014 Näringslivsplan 2014 Innehåll 03 Näringslivstruktur Ronneby har flest anställda inom tillverkning, försvar och skogs- och jordbruk. 04 Arbetstillfällen 2011

Läs mer

Det goda livet finns i Norrköping EN VISION FÖR 2030

Det goda livet finns i Norrköping EN VISION FÖR 2030 Det goda livet finns i Norrköping EN VISION FÖR 2030 Diarienummer: KS-504/2008 I Norrköping finns det goda livet. Här finns möjligheter till ett berikande liv för människor i alla åldrar med möjligheter

Läs mer

VI BRINNER FÖR BLEKINGE

VI BRINNER FÖR BLEKINGE VI BRINNER FÖR BLEKINGE KRAFT ATT VILJA. TILLSAMMANS ÄR DET MÖJLIGT. Det är vår uppgift att inspirera, skapa tillfällen att mötas och stärka Blekinge i Sverige och Europa. Vårt uppdrag är att arbeta för

Läs mer

Företagens villkor och verklighet 2014

Företagens villkor och verklighet 2014 Företagens villkor och verklighet 2014 Hotell & restaurang 1 Kort om undersökningen En av Europas största enkätundersökningar till företag Ger svar på hur företag upplever sin verklighet inom en rad områden

Läs mer

GLOBAL STYRKA, LOKAL NÄRVARO OCH EN SVÅRSLAGEN KUNSKAP OM GOLV

GLOBAL STYRKA, LOKAL NÄRVARO OCH EN SVÅRSLAGEN KUNSKAP OM GOLV GLOBAL STYRKA, LOKAL NÄRVARO OCH EN SVÅRSLAGEN KUNSKAP OM GOLV EN GLOKAL LEDARE INOM GOLV Tarkett är idag ett av världens största golvföretag med verksamhet i över 100 länder. När vi arbetar med hållbarhetsfrågor,

Läs mer

Tio bra anledningar till varför en karriär inom JSB är rätt för dig!

Tio bra anledningar till varför en karriär inom JSB är rätt för dig! Tio bra anledningar till varför en karriär inom JSB är rätt för dig! 1VI VÅGAR TÄNKA NYTT JSB vågar tänka nytt. På så sätt kan vi leverera vad samhället behöver både idag och imorgon. Det är ett nytänkande

Läs mer

Affärsutvecklingsprogram för företag i besöksnäringen

Affärsutvecklingsprogram för företag i besöksnäringen Affärsutvecklingsprogram för företag i besöksnäringen Kurbits hjälper företagare att tjäna mer på det de brinner för. Våra affärsutvecklingsprogram är utvecklade och designade specifikt för företag inom

Läs mer

Vi på Martin & Servera: Affärsidé, vision och värderingar

Vi på Martin & Servera: Affärsidé, vision och värderingar Vi på Martin & Servera: Affärsidé, vision och värderingar Din vilja, ditt engagemang och din kompetens är en viktig del av Martin & Serveras framgång. Våra värderingar Den här skriften beskriver Martin

Läs mer

VÅRT GEMENSAMMA ANSVAR FÖR EN STARK HÖGSKOLA I EN STARK REGION

VÅRT GEMENSAMMA ANSVAR FÖR EN STARK HÖGSKOLA I EN STARK REGION VÅRT GEMENSAMMA ANSVAR FÖR EN STARK HÖGSKOLA I EN STARK REGION BAKGRUND Just nu pågår åtta olika utredningar inom Högskolan Dalarna för att allsidigt belysa konsekvenser och förutsättningar avseende verksamhetens

Läs mer

Näringslivsprogram Tillsammans mot nya jobb

Näringslivsprogram Tillsammans mot nya jobb Näringslivsprogram 2017 Tillsammans mot 70 000 nya jobb Näringslivsprogram 2017 Inledning Näringslivsprogrammet beskriver Uppsala kommuns långsiktiga näringslivsarbete och är ett kommunövergripande styrdokument.

Läs mer

UNIKA LOKALER MODERN UTRUSTNING GOD MAT TRIVSEL FLEXIBILITET NÖJDA KUNDER MÖTEN KONFERENS

UNIKA LOKALER MODERN UTRUSTNING GOD MAT TRIVSEL FLEXIBILITET NÖJDA KUNDER MÖTEN KONFERENS UNIKA LOKALER MODERN UTRUSTNING GOD MAT TRIVSEL FLEXIBILITET NÖJDA KUNDER MÖTEN KONFERENS ALLT FÖR ETT BRA MÖTE VÄLJ TRÄCENTRUM Många företag och organisationer väljer Träcentrum som mötesplats. Träcentrum

Läs mer

högst upp i fastigheten egen takterrass Påverka planlösningen Avenyn-Lorensberg Storgatan 53, 8 tr, 240 kvm

högst upp i fastigheten egen takterrass Påverka planlösningen Avenyn-Lorensberg Storgatan 53, 8 tr, 240 kvm högst upp i fastigheten egen takterrass Påverka planlösningen Avenyn-Lorensberg Storgatan 53, 8 tr, 240 kvm LOKALEN PLANRITNING Storgatan 53, 8 tr, 240 kvm FLeXiBeL och effektiv LokaL kontorsyta 240 kvm

Läs mer

Nyheter från din kommun

Nyheter från din kommun Nyheter från din kommun Det här är Mariestads kommuns nyhetsbrev för näringslivet, här kan du läsa om vad som händer i kommunen och näringslivet. Har du nyheter som du vill lyfta i det här forumet tar

Läs mer

STOCKHOLMS INNERSTAD. Sveavägen 166, Vasastan 151 kvm. Färdigt att flytta in i anrika Wenner-Gren Center.

STOCKHOLMS INNERSTAD. Sveavägen 166, Vasastan 151 kvm. Färdigt att flytta in i anrika Wenner-Gren Center. Färdigt att flytta in i anrika Wenner-Gren Center. Yta: 151 kvm Typ av lokal: Kontor Fastighetsbeteckning: Ormträsket 10 Sidan 1 (6) Planlösning Trevligt kontor med en öppen planlösning. Nyrenoverade ytskikt

Läs mer

Näringslivsstrategi Det ska vara roligt och lönsamt att driva företag i Laholm.

Näringslivsstrategi Det ska vara roligt och lönsamt att driva företag i Laholm. Näringslivsstrategi Det ska vara roligt och lönsamt att driva företag i Laholm. Om en av Sveriges mest spännande företagarkommuner. Läge: Laholm berättar om fördelarna med att driva företag i Laholms kommun

Läs mer

WOOD PARK ORSA. En nationell och internationell TRÄMÖTESPLATS

WOOD PARK ORSA. En nationell och internationell TRÄMÖTESPLATS WOOD PARK ORSA En nationell och internationell TRÄMÖTESPLATS AMBITION HYR LOKALER I EN KOMMUN DÄR TRÄINDUSTRIN STÅR I CENTRUM Fram till år 2015 har Orsa Lokaler AB som målsättning att utveckla Wood Park

Läs mer

En snabbare och starkare affärspartner

En snabbare och starkare affärspartner En snabbare och starkare affärspartner Varför blir vissa företag mer framgångsrika än andra? Beror det på kortare time to market, innovationstakten eller produktionskostnaden? Svaret är ovillkorligen ja

Läs mer

Från denna nyrenoverade och ljusa lokal på 19:e våningen i Wenner-Gren Center ligger Stockholm för dina fötter. Adress Sveavägen 166

Från denna nyrenoverade och ljusa lokal på 19:e våningen i Wenner-Gren Center ligger Stockholm för dina fötter. Adress Sveavägen 166 Från denna nyrenoverade och ljusa lokal på 19:e våningen i Wenner-Gren Center ligger Stockholm för dina fötter. Typ Kontor Storlek 160 kvm Adress Sveavägen 166 Område Vasastan Lokalbeskrivning Är ni ute

Läs mer

East Sweden Business Solutions. Effektiv logistik

East Sweden Business Solutions. Effektiv logistik East Sweden Business Solutions Effektiv logistik Välkommen till East Sweden, affärsmiljön med växtkraft! Rätt läge Vad har globala industriföretag som Siemens, Ericsson, Toyota, Saab och Väderstadverken

Läs mer

När det gäller den affärsidé du fick rådgivning för på NyföretagarCentrum under 2013, har du startat företag eller ej?

När det gäller den affärsidé du fick rådgivning för på NyföretagarCentrum under 2013, har du startat företag eller ej? NKI 2013 NyföretagarCentrum Stockholm 605 respondenter När det gäller den affärsidé du fick rådgivning för på NyföretagarCentrum under 2013, har du startat företag eller ej? Ja, jag startade företag EFTER

Läs mer

STOCKHOLMS INNERSTAD. Sveavägen 159, Vasastan 499 kvm. Fin lokal med utsikt över Brunnsviken

STOCKHOLMS INNERSTAD. Sveavägen 159, Vasastan 499 kvm. Fin lokal med utsikt över Brunnsviken Fin lokal med utsikt över Brunnsviken Yta: 499 kvm Typ av lokal: Kontor Fastighetsbeteckning: Getingen 15 Sidan 1 (5) Om lokalen Trevlig kontorslokal i Hagastaden! Planlösning Från Sveavägen 159, på 4

Läs mer

COLLABORATIVE TOURISM

COLLABORATIVE TOURISM COLLABORATIVE TOURISM SKÅNEMODELLEN Strategisk plan för turism och besöksnäring i Skåne TOURISM IN SKÅNE AB - Ett av Business Region Skånes fyra dotterbolag Näringsliv Skåne och Business Region Skåne Styrelse

Läs mer

Mycket ljusa och fina lokaler som får en extra känsla av rymd tack vare den härliga ljusgården! Skyltläge ut mot Svetsarvägen.

Mycket ljusa och fina lokaler som får en extra känsla av rymd tack vare den härliga ljusgården! Skyltläge ut mot Svetsarvägen. Mycket ljusa och fina lokaler som får en extra känsla av rymd tack vare den härliga ljusgården! Skyltläge ut mot Svetsarvägen. Typ Kontor Storlek 1400-3350 kvm Adress Svetsarvägen 6-8 Område Solna/Solna

Läs mer

Lönsam femfaldig Di-Gasell vinnare med 30% genomsnittlig tillväxt senaste tre åren

Lönsam femfaldig Di-Gasell vinnare med 30% genomsnittlig tillväxt senaste tre åren Lönsam femfaldig Di-Gasell vinnare med 30% genomsnittlig tillväxt senaste tre åren E-handel utan mellanhänder ger bättre marginaler och tydlig konkurrensfördel i branschen Omsättning 31,6 MSEK (+11%) med

Läs mer

Tio saker att tänka på när du bygger ditt företag

Tio saker att tänka på när du bygger ditt företag Tio saker att tänka på när du bygger ditt företag www.kpmg.se Du vet bäst För oss på KPMG finns ingenting mer inspirerande än unga människor med spännande idéer. Vi vet hur det känns att vara där du är

Läs mer

Bondens Torg historia och framtid

Bondens Torg historia och framtid Bondens Torg historia och framtid Intresset för varor av bra kvalitet, närproducerat och miljövänligt, har under en lång tid ökat. Det ökade intresset har dock inte fullt ut kunnat mötas av lokala producenter,

Läs mer

Välkommen som samarbetspartner!

Välkommen som samarbetspartner! Välkommen som samarbetspartner! VISIT ROSLAGEN 2014 Varför bör jag delta aktivt i Visit Roslagens arbete och synas med mitt företag på www.roslagen.se? VISIT ROSLAGEN Välkommen! Visit Roslagen välkomnar

Läs mer

0DUNQDGVNRPPXQLNDWLRQ

0DUNQDGVNRPPXQLNDWLRQ VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2011 2 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 4 MARKNADSKOMMUNIKATION Svår men spännande utmaning att särskilja sig 6 MARKNADSKOMMUNIKATION PR-arbete för relationer, reaktioner och rykten PR HANDLAR

Läs mer

OBJEKTINFORMATION September 2013

OBJEKTINFORMATION September 2013 OBJEKTINFORMATION September 2013 Scandinavian Crown (Objekt S-6465) CETRÉL Företagsförmedling har i uppdrag att förmedla kontakt med potentiella köpare av detta företag och att projektleda en överlåtelseprocess.

Läs mer

Årsstämma 2013 VD:s anförande Per Lindberg, VD & Koncernchef

Årsstämma 2013 VD:s anförande Per Lindberg, VD & Koncernchef Årsstämma 2013 VD:s anförande Per Lindberg, VD & Koncernchef NYEMISSIONEN VISAR TYDLIGA RESULTAT VI SKAPAR STORT INTRESSE OCH FÖRTROENDE Nyemissionen tillförde cirka MSEK 1 996 Starkt stöd från aktieägare

Läs mer

STOCKHOLMSSTRATEGIN AKTIVITETSPLAN

STOCKHOLMSSTRATEGIN AKTIVITETSPLAN STOCKHOLMSSTRATEGIN AKTIVITETSPLAN 2013 1 Om detta dokument Detta dokument är en aktivitetsplan för 2013 för projektet Stockholmsstrategin. Stockholmsstrategin bygger på en förstudie som presenterades

Läs mer

En stad. 9000 medarbetare. En vision.

En stad. 9000 medarbetare. En vision. guide till År 2035 ska Helsingborg vara den skapande, pulserande, gemensamma, globala och balanserade staden för människor och företag. Helsingborg är staden för dig som vill något. En stad. 9000 medarbetare.

Läs mer

En trevlig flexibel lokal i anrika Wenner-Gren Center med hela Stockholm för dina fötter! Adress Sveavägen 166

En trevlig flexibel lokal i anrika Wenner-Gren Center med hela Stockholm för dina fötter! Adress Sveavägen 166 En trevlig flexibel lokal i anrika Wenner-Gren Center med hela Stockholm för dina fötter! Typ Kontor Storlek 210 kvm Adress Sveavägen 166 Område Vasastan Planlösning Trevligt kontor med hög standard på

Läs mer

Karlskrona Vision 2030

Karlskrona Vision 2030 Karlskrona Vision 2030 Attraktiva livsmiljöer Vi ska ta vara på våra unika miljöer med skärgården, staden och landsbygden. Karlskrona ska sjuda av aktivitet och ha ett kreativt och öppet kulturliv med

Läs mer

Att besöksnäringen är framgångsrik visar sig tydligt i statistiken.

Att besöksnäringen är framgångsrik visar sig tydligt i statistiken. 2014 2014 HAR VARIT ETT SPÄNNANDE ÅR FÖR ARENABOLAGET Linköpings kommun presenterade under våren den Eventstrategi som framöver ska styra Linköping mot målsättningen att bli en av Sveriges tre främsta

Läs mer

Ditt nästa kontor? Gustavslundsvägen 137

Ditt nästa kontor? Gustavslundsvägen 137 Ditt nästa kontor? Gustavslundsvägen 137 Entréplan, 1 266 kvm, Alviks Strand Gustavslundsvägen 137 Alviks Strand Ledig yta: 1266 m 2 Typ: Kontor Antal arbetsplatser: 50 Tillträde: Omgående Konferens Garage

Läs mer

INTERVJU MED PETER ERIKSSON, RESTAURANG LINNÉA OCH PETER, ÖRNSKÖLDSVIK

INTERVJU MED PETER ERIKSSON, RESTAURANG LINNÉA OCH PETER, ÖRNSKÖLDSVIK INTERVJU MED PETER ERIKSSON, RESTAURANG LINNÉA OCH PETER, ÖRNSKÖLDSVIK Linnéa Liljedahl och Peter Eriksson tar en paus på jobbet Vad är en talang, hur definierar du det? Att en utvecklar det en håller

Läs mer

Agenda. Nuläge Inkubator och Science park Innovation Inkubator 2.0 förslag Finansiering Summering

Agenda. Nuläge Inkubator och Science park Innovation Inkubator 2.0 förslag Finansiering Summering Agenda Nuläge Inkubator och Science park Innovation Inkubator 2.0 förslag Finansiering Summering Nuläge Rampens nuvarande projektfinansiering avslutas sommaren 2012 Hösten 2012 finansieras verksamheten

Läs mer

Adress Sveavägen 166. Odenplan ligger även Vasaparken med dess caféer, nybyggda lekplats och fotbollsplan/skridskobana.

Adress Sveavägen 166. Odenplan ligger även Vasaparken med dess caféer, nybyggda lekplats och fotbollsplan/skridskobana. Trevlig lokal på tolfte våningsplanet! Typ Kontor Storlek 137 kvm Adress Sveavägen 166 Område Vasastan Planlösning Välkommen till en trevlig arbetsplats på 12e våningen! Öppet landskap, konferensrum och

Läs mer

AQ ska vara världsledande inom kostnadseffektivitet, kvalitet, leveranssäkerhet, alerthet och service. Kort sagt reliable.

AQ ska vara världsledande inom kostnadseffektivitet, kvalitet, leveranssäkerhet, alerthet och service. Kort sagt reliable. våra värderingar we are reliable Vi kan produktion, vi agerar långsiktigt och vi satsar helhjärtat för att leva upp till kundernas förväntningar i fråga om kvalitet, leveransprecision och service. AQs

Läs mer

Studentmingel på EdmoLift

Studentmingel på EdmoLift Studentmingel på EdmoLift EdmoLift firar 50 år som företag 2014 och grundades av Torbjörn Edmo som i dag är företagets styrelseordförande. Företaget arbetar främst med olika typer av lyftbord och har anställda

Läs mer

LAGER/VERKSTAD/KONTOR VITMOSSEVÄGEN 7, JÖNKÖPING

LAGER/VERKSTAD/KONTOR VITMOSSEVÄGEN 7, JÖNKÖPING LAGER/VERKSTAD/KONTOR VITMOSSEVÄGEN 7, JÖNKÖPING NYBYGGD LAGER-/INDUSTRILOKAL PÅ ATTRAKTIVA HEDENSTORP Den här lokalen är under byggnation på Hedenstorp Södra strax utanför Jönköping. Lokalen består nu

Läs mer

Ditt nästa kontor? Gustavslundsvägen 135

Ditt nästa kontor? Gustavslundsvägen 135 Ditt nästa kontor? Gustavslundsvägen 135 Plan 7, 625 kvm, Alviks Strand Gustavslundsvägen 135 Alviks Strand Ledig yta: 625 m 2 Typ: Kontor Antal arbetsplatser: 25 45 Tillträde: Omgående Yteffektivitet

Läs mer

Det här är Centerpartiet. i Torsås kommun

Det här är Centerpartiet. i Torsås kommun Det här är Centerpartiet i Torsås kommun ett hållbart val för dig! Centerpartiet i Torsås kommun arbetar för att skapa ett hållbart, inbjudande och modernt samhälle. Detta i nära samverkan med kommunens

Läs mer

SOLNA/SOLNA BUSINESS PARK

SOLNA/SOLNA BUSINESS PARK Fantastiskt fina och ljusa lokaler på tredje våningen med skyltläge ut mot Svetsarvägen. Yta: 1 470 kvm Typ av lokal: Kontor Fastighetsbeteckning: Fräsaren 11 Sidan 1 (6) Om lokalen Den här ytan kan bli

Läs mer

Knuff Affärsutveckling inom kulturella näringar

Knuff Affärsutveckling inom kulturella näringar Knuff Affärsutveckling inom kulturella näringar Skåne nov 2013 maj 2014 Camilla Bengtsson Utveckling och projektledning inom samhälle och kultur. t 0705 712 533 m camilla@camillabengtsson.se w www.camillabengtsson.se

Läs mer

I Näringslivsbolaget vill vi att människor ska känna stolthet över att leva, bo och verka i Sundsvall

I Näringslivsbolaget vill vi att människor ska känna stolthet över att leva, bo och verka i Sundsvall I Näringslivsbolaget vill vi att människor ska känna stolthet över att leva, bo och verka i Sundsvall Därför ska bolaget vara en självklar drivkraft i att skapa tillväxt, ge goda förutsättningar för nyetableringar,

Läs mer

OBJEKTKATALOG. Från vårt regionskontor i Öst Maj 2012

OBJEKTKATALOG. Från vårt regionskontor i Öst Maj 2012 OBJEKTKATALOG Från vårt regionskontor i Öst Maj 2012 Fler företag finner Du på vår hemsida www.sffab.se Mer än 30 års erfarenhet och 3 500 transaktioner SFF i Östergötland Södermanland - Västervik Svensk

Läs mer

Mycket funktionell kontorslokal i Solna Business Park som erbjuder många möjligheter. Planlösningen kan anpassas efter era behov.

Mycket funktionell kontorslokal i Solna Business Park som erbjuder många möjligheter. Planlösningen kan anpassas efter era behov. Mycket funktionell kontorslokal i Solna Business Park som erbjuder många möjligheter. Planlösningen kan anpassas efter era behov. Typ Kontor Storlek 500-1015 kvm Adress Englundavägen 9-11 Område Solna/Solna

Läs mer

KALMAR i Fjölebro kan ditt företag växa

KALMAR i Fjölebro kan ditt företag växa KALMAR i Fjölebro kan ditt företag växa K A L M A R huvudstaden i en framtidsregion Det är i Kalmar det händer just nu. Vi är mitt i den starkaste expansionsfasen på 20 år - befintliga företag expanderar,

Läs mer

Medvetet företagande i en digitaliserad tid

Medvetet företagande i en digitaliserad tid Medvetet företagande i en digitaliserad tid Förord Vi lever i en spännande och föränderlig tid där digitaliseringen ger oss möjligheter vi tidigare bara kunde drömma om. Modern teknik och smarta tjänster

Läs mer

Rum för trivsel och tillväxt. Centralt belägna fastigheter på tillväxtorter i Sverige och Norge.

Rum för trivsel och tillväxt. Centralt belägna fastigheter på tillväxtorter i Sverige och Norge. Rum för trivsel och tillväxt. Centralt belägna fastigheter på tillväxtorter i Sverige och Norge. Lilium, ett familjeägt fastighetsbolag med kommersiella fastigheter i Sverige och Norge. Fastighetsaktiebolaget

Läs mer

Arbeta för en bättre värd

Arbeta för en bättre värd Arbeta för en bättre värd Långsiktig lönsamhet och tillväxt skapas genom nöjda kunder och engagerade medarbetare. Som arbetsgivare ska Vasakronan erbjuda branschens bästa utvecklingsmöjligheter och arbetsmiljö.

Läs mer

Utveckla ditt företag i Hedemora

Utveckla ditt företag i Hedemora Utveckla ditt företag i Hedemora Inger Wilstrand, VD Hedemora Näringsliv AB Attraktiva Hedemora Ett näringsliv som präglas av engagemang och bredd I Hedemora går det ett företag på var tionde invånare.

Läs mer

När det gäller den affärsidé du fick rådgivning för på NyföretagarCentrum under 2012, har du startat företag eller ej? Procent. Proce nt 23 5% 14 3%

När det gäller den affärsidé du fick rådgivning för på NyföretagarCentrum under 2012, har du startat företag eller ej? Procent. Proce nt 23 5% 14 3% NKI 2012 NyföretagarCentrum Stockholm respondenter: 692 När det gäller den affärsidé du fick rådgivning för på NyföretagarCentrum under 2012, har du startat företag eller ej? Anta l Ja, jag har startat

Läs mer

Check IDEA Center AB består av: - Idébyrå - Experimentell Verkstad

Check IDEA Center AB består av: - Idébyrå - Experimentell Verkstad Företag: Hazrats Bureau Affärskoncept: Check IDEA Center AB Alla har rätt att drömma. Alla har rätt att förverkliga sina drömmar. Check IDEA Center AB består av: - Idébyrå - Experimentell Verkstad Affärsidé

Läs mer

SOLNA. Svetsarvägen 10, Solna Business Park 754 kvm. Fantastiskt fin hörnlokal med högt i tak i bästa läge mitt på Svetsarvägen

SOLNA. Svetsarvägen 10, Solna Business Park 754 kvm. Fantastiskt fin hörnlokal med högt i tak i bästa läge mitt på Svetsarvägen Fantastiskt fin hörnlokal med högt i tak i bästa läge mitt på Svetsarvägen Yta: 754 kvm Typ av lokal: Butik, Kontor Fastighetsbeteckning: Fräsaren 11 Sidan 1 (6) Om lokalen Den här ytan kan användas till

Läs mer

Ny lokal - nya möjligheter! SIGTUNA CEDERSTRÖMS SLINGA 196 KVM. www.newoffice.se 08-665 68 80 info@newoffice.se Sida 1 av 11

Ny lokal - nya möjligheter! SIGTUNA CEDERSTRÖMS SLINGA 196 KVM. www.newoffice.se 08-665 68 80 info@newoffice.se Sida 1 av 11 Ny lokal - nya möjligheter! SIGTUNA CEDERSTRÖMS SLINGA 196 KVM www.newoffice.se 08-665 68 80 info@newoffice.se Sida 1 av 11 BESKRIVNING Cederströms Slinga, 196 kvm Modern och rymlig lokal med högt i tak

Läs mer

Västra Hamnen. Yteffektivt. Modernt. Malmö. Propellergatan 1 / Västra Varvsgatan 10

Västra Hamnen. Yteffektivt. Modernt. Malmö. Propellergatan 1 / Västra Varvsgatan 10 Västra Hamnen Yteffektivt Modernt Malmö Propellergatan 1 / Västra Varvsgatan 10 LOKaLEn BÄSTA LÄGET I VÄSTRA HAMNEN! Kontorsyta 800-3 450 kvm Antal arbetsplatser Ca 70-350 Mitt i blickfånget har vi kvarteret

Läs mer

Företagens villkor och verklighet 2014

Företagens villkor och verklighet 2014 Företagens villkor och verklighet 2014 1 Kort om undersökningen En av Europas största enkätundersökningar till företag Ger svar på hur företag upplever sin verklighet inom en rad områden som tillväxt,

Läs mer

SUNNE KAN BÄTTRE! MODERATERNA I SUNNE 2014

SUNNE KAN BÄTTRE! MODERATERNA I SUNNE 2014 SUNNE KAN BÄTTRE! MODERATERNA I SUNNE 2014 Sunne kan bättre! Vi Moderater i Sunne kommun är beredda att ta ansvar och leda kommunen efter valet 2014. Vi vill bidra till att alla i högre grad ska kunna

Läs mer

Regionförbundets handlingsprogram för Östersjöarbete 2015-2017.

Regionförbundets handlingsprogram för Östersjöarbete 2015-2017. 2015-01-28 PM Regionförbundets handlingsprogram för Östersjöarbete 2015-2017. Bakgrund Med Sveriges längsta kuststräcka är det självklart att Östersjöns status och havet som kontaktväg betytt och betyder

Läs mer

FINNES: PLATS FÖR STADSKÄRNA SÖKES: VISIONÄR EXPLOATÖR

FINNES: PLATS FÖR STADSKÄRNA SÖKES: VISIONÄR EXPLOATÖR 2014 FINNES: PLATS FÖR STADSKÄRNA SÖKES: VISIONÄR EXPLOATÖR VÄLKOMMEN ATT VÄXA MED OSS! Huddinge kommun växer snabbt. Idag har kommunen över 100 000 invånare, vilket gör den till störst i länet efter Stockholms

Läs mer

Kista Science Tower. Färögatan 33 Hus B Våning 13 10-50 kvm

Kista Science Tower. Färögatan 33 Hus B Våning 13 10-50 kvm Kista Science Tower Färögatan 33 Hus B Våning 13 10-50 kvm Kontorsyta 10-50 kvm Antal arbetsplatser 1-5 Tillträde Omgående Adress Färögatan 33 Våning 13, hus B Fastighetsbeteckning Katla 1 BYGGÅR 2003

Läs mer

Nära. centralstationen. Högt i tak. Terrass. Centrum. Stortorget 27, plan 3, 190 kvm

Nära. centralstationen. Högt i tak. Terrass. Centrum. Stortorget 27, plan 3, 190 kvm Nära centralstationen Högt i tak Terrass Centrum Stortorget 27, plan 3, 190 kvm LOKALEN Representativt kontor på Stortorget Kontorsyta 190 kvm Antal arbetsplatser Ca 12-14 Välkommen in i en underbar lokal

Läs mer

Ett riktigt hyggligt byggföretag

Ett riktigt hyggligt byggföretag Ett riktigt hyggligt byggföretag Anders Magnusson, Ola Magnusson och Niclas Carlbäck. Din kompletta byggare Sunne Byggnads AB är ett genuint familjeägt byggföretag som funnits i Sunne sedan Anders Magnusson

Läs mer