Föreningsinformation Brf Bollstanäs Juni

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Föreningsinformation Brf Bollstanäs Juni 2014 www.brf-bollstanas.se"

Transkript

1 Föreningsinformation Brf Bollstanäs Juni Styrelsens sommartider för Gläntan Måndag 23 juni är styrelsens sista öppetdag på Gläntan inför sommaruppehållet. Styrelsens öppethållande måndagar 18:00 19:00 boende återupptas den 4 augusti. Tänk på att hämta nycklar senast 23 juni ifall du har bokat gästrummet under denna tid. Hög tid för växttrimning på terrasser och uteplatser! För allas trivsel måste varje lägenhet ansa sina växter. Inga växter får breda ut sig utanför lådan/staketet och inte vara högre än upp till underkanten på det egna terrasstaket. Jordnivån i terrasslådan får inte vara högre än att lådan klarar av att ta emot en häftig regnskur för att undvika att skräp faller ner på grannens terrass/markis. Vi har uppmärksammat att växterna på många terrasser och uteplatser är i starkt behov av ansning och nedklippning det har växt till sig allt för yvigt. Max höjd för växtlighet på markplan 180 cm och inte utanför staketet. Max höjd för växtlighet på terrasser 150 cm från terrasslådans överkant och inte hängande utanför lådan. Några exempel där det finns stort behov av ansning/klippning:

2 Bristande sopsortering i miljöhusen Vi behöver bli duktigare på att sortera soporna i miljöhusen, framförallt gäller det kartonger som slängs och inte plattas till eller töms på sitt innehåll. Det förorsakar extrakostnader för onödiga hämtningar. Många gånger lämnas även sopor som inte hör hemma i miljöhusen vilket får till följd att fastighetsskötaren får åka till återvinningscentralen = extrakostnader. Större grovsopor, t.ex. möbler, byggavfall, tv-apparater, jord, växter, buskar samt färger, kemikalier, bil- och mc-batterier får inte lämnas i miljöhusen. Dessa skall direkt till återvinningscentralen vid behov låna föreningens släp gratis, på anslagstavlan i entrén framgår hur du bokar släpet. Miljöhuset på lilla Bjursvägen stängt Miljöhuset på lilla Bjursvägen används inte särskilt frekvent. De flesta boende på lilla Bjursvägen använder sig av det andra miljöhuset vid stora Bjursvägen intill parkeringsplatserna. Vi har därför utökad antalet kärl i stora Bjursvägens miljöhus och stänger miljöhuset vid lilla Bjursvägen. Bollspel på gårdarna Vi uppmanar föräldrarna att se till att barnen inte spelar boll på gårdarna. Bollspel och då speciellt fotboll medför skaderisker på väggar, entréer och fönsterrutor m.m. För bollspel hänvisar vi till bollplanen intill lilla Bjursvägen eller gräsplanen bakom fastighetsexpeditionen. Målning av terrasser och uteplatser Har du tänkt måla din terrass/uteplats? Vi tillhandahåller kostnadsfritt färg för betong och träpanel, hämtas på Gläntan måndagar.

3 Renovering av lägenheter Många boende och framförallt nyinflyttade passar på att renovera lägenheten. På förekommen anledning vill vi påminna om föreningens regler kring ombyggnadsarbeten: Reparationer i lägenheten som kan vara störande för grannarna bör göras endast under dagtid med början tidigast kl (helgdagar kl 10.00) och vara avslutade senast kl Grannarna skall i förväg informeras med anslag om arbetets genomförande med tidplan. Transportbilar får endast stå på gården under i- och urlastning. Entré- och våningsplan får inte användas för att förvara byggnadsmaterial. Byggavfall får inte lämnas utanför entrén eller i miljöhusen utan måste transporteras till återvinningsstation. Har trapphus eller hiss blivit nedsmutsade skall dessa städas dagligen. Bredbandsavtalet uppsagd per 30 november 2015 Föreningen har avtal med Bredbandsbolaget som leverantör av bredbandstjänster via fiber sen många år, utbudet på marknaden har breddats och många konkurrerar om att erbjuda attraktiva bredbandstjänster. Vi tror det är rätt tid att undersöka möjliga leveranser via fiber med syfte att sänka kostnaden för boende och föreningen. För dig som avser teckna avtal med bredbandsbolaget rekommenderar vi att du inte låser upp dig med en längre bindningstid än till november Styrelsen kommer att ta in offerter på fiberleveranser och utvärdera inkomna anbud. Aktuella underhållsåtgärder inom föreningen - renovering av garagen på Torpvägen. - undersökning och analys av renoveringsbehov av övriga garage. - utbyte av porttelefoner på lilla Bjursvägen och Torpvägen. - upprustning av fastighetsexpeditionens lokaler. - reparation av diverse frostskadade betongytor. - slutarbeten med upprensning och trimning av växtligheten på allmänna områden. - förnyad linjemålning av uteparkeringsplatserna. - rengöring av sanden ner till 40cm djup på alla lekplatser.

4 Problemet med lossnande färg/färgflagor Vi har tyvärr fortfarande inte kommit tillrätta med hur problemet med lossnande färgflagor från plåtpanelerna ska åtgärdas. Det finns ingen bra patentlösning än och frågan utreds vidare. Denna åtgärd får dock vänta en tid då vi just nu har stora oförutsedda kostnader i samband med garagerenoveringar vi hoppas på boendes förståelse. Ordningsregler för terrasser och uteplatser/altaner Föreningen har sen tidigare fastställt ordnings- och trivselregler för Brf Bollstanäs. Styrelsen har på förekommen anledning beslutat att tydliggöra ordningsreglerna gällande disponeringen av uteplatserna respektive terrasserna för lägenheterna. - Inga fordon såsom mopeder/motorcyklar får ställas upp eller parkeras på terrasserna eller uteplatserna, inte heller i eller framför cykelförråden. - Vi vill påminna om att dessa fordon inte får framföras inom området och till följd av detta inte heller får tas in på terrassen eller uteplatsen. - Fordon parkerade enligt ovan skall omgående avlägsnas. Föreningen är angelägen om att vidmakthålla en trivsam och säker boendemiljö för alla boende inom Brf Bollstanäs. Parkeringsregler inom området Sedan årsskiftet har föreningen avtal med ParkingPartner som sköter bevakningen inom gårdarna och garagen. Ett utdrag av våra gällande parkeringsregler: Parkering inom föreningens områden är inte tillåtet, inte heller i anslutning till bommarna. Motorfordon får endast framföras inom området i samband med i- och urlastning enligt tiominutersregeln. Det innebär att i- och urlastning kan pågå under 10 minuter, t.ex. för hantverkare. I samband med flyttning är i- och urlastning av flyttbil tillåten även när det tar mera än 10 minuter. Mc och mopeder får inte framföras inom området innanför bommarna. Kompletta parkeringsregler hittar du på vår hemsida.

5 Älskade husdjur Hundar skall alltid hållas kopplade, tänk på att många är rädda för hundar. Katter ska ha halsband med ägarens namn och telefonnummer. Håll helst kissen inomhus så att de inte förorenar hos grannarna eller utlöser allergiattacker. Rastning av hundar är inte tillåten inom föreningens område, det gäller även skogsområdet mellan Torpvägen och Bjursvägen och tänk på att plocka upp efter ditt husdjur om olyckan är framme. Ta hänsyn till dina grannar och tänk på att det inte är tillåtet att ha några djur boende utomhus, tillfälligt eller permanent på vare sig altaner eller terrasser. På kommunens hemsida går att läsa följande: Miljöbalkens allmänna hänsynsregler (2 kapitlet) innebär att t ex en djurägare ska se till att djurhållningen inte orsakar olägenhet för människors hälsa. Med olägenhet för människors hälsa avses störning som enligt medicinsk eller hygienisk bedömning kan påverka hälsan menligt och som inte är ringa eller helt tillfällig. Detta innebär även sådana störningar som kan påverka människors välbefinnande. Djur kan vara störande på olika sätt, några exempel: Störa genom ljud, t ex ihållande hundskall eller skällande på olämpliga tider. Förorena med avföring. Sommar- och semestertider = inbrottsrisken ökar Reducera risken för inbrott genom att vidta förebyggande åtgärder. Berätta gärna för grannarna om du reser bort, be dem regelbundet ta bort all post som samlats på golvet innanför lägenhetsdörren och ifall post hänger ut ur brevlådan, peta ner den. Tala inte om på telefonsvararen, sociala medier eller din blogg att du är bortrest. Vidarekoppla eventuellt telefonen. Arrangera så att lampor tänds och släcks, helst oregelbundet och bara när det är mörkt ute. Ha timer på radion så den går igång med oregelbundna mellanrum. Ha inga skymmande växter nära altan- och balkongdörrar. Öppna inte dörren för vem som helst. Titta först vem det är innan du öppnar. Skaffa ett tittöga till dörren. Dörrförsäljare skall man alltid vara misstänksam mot. Berätta aldrig vilka lås eller larm du har eller om du har säkerhetsfönster. Släpp aldrig in okända personer i din bostad OAVSETT vilken anledning de uppger. Är det till exempel myndigheter eller elbolag, be om legitimation. Ha aldrig större summor kontanter i hemmet. Det är vanligt att tjuven först kollar sovrummet och sängborden, därefter badrummet, köksskåpen, frysen, garderober och slutligen dras ofta alla lådor ut. Tvättkorgar brukar också kollas av tjuven. Tjuven är maximalt inne i din bostad i 10 minuter. Göm smycken och andra värdesaker på ett ställe där tjuven inte hinner leta. Var listig. Ha gärna foto på dina värdesaker, ärvda smycken med mera. Detta är bra dels för försäkringsbolaget, dels för polisen.

6 ... och så grilltider! Det är tillåtet att grilla på terrassen, men tänk på att sköta din grillning så att os och rök inte stör grannarna. Självklart tar du hand om aska och andra lämningar på ett lämpligt sätt så vi slipper råka ut för brand i soprum. Använd med fördel en elektrisk grilltändare. Det är inte tillåtet att använda tändvätska det finns andra tändmedel. Tändvätska luktar mycket illa och dina grannar ska inte behöva utsättas för det. På varje gård finns en utegrill uppsatt som varje boende kan disponera, grillverktyg tillhandahålls av gårdsansvarige. Lånar du grillen så ansvarar du för rengöringen efteråt. Styrelsen önskar alla en trevlig, skön och avkopplande sommartid.

Föreningsinformation Brf Bollstanäs Sommaren 2012 www.brf-bollstanas.se

Föreningsinformation Brf Bollstanäs Sommaren 2012 www.brf-bollstanas.se Föreningsinformation Brf Bollstanäs Sommaren 2012 www.brf-bollstanas.se Sommaren är här vilket syns i området med allt vackert blommande på terrasser och i området. Föreningen har precis haft årsmöte och

Läs mer

Är du bortrest eller är du på jobbet?

Är du bortrest eller är du på jobbet? Är du bortrest eller är du på jobbet? Nu är vi inne i sommar- och semestertider då många av oss reser bort och lämnar våra bostäder. Med hjälp av statistik och tidigare erfarenheter vet vi att någon tyvärr

Läs mer

Föreningsinformation Brf. Bollstanäs September 2010 www.brf-bollstanas.se

Föreningsinformation Brf. Bollstanäs September 2010 www.brf-bollstanas.se Föreningsinformation Brf. Bollstanäs September 2010 www.brf-bollstanas.se Nya styrelsen 2010-2011 På föreningsstämman (årsmötet) som avhölls i föreningslokalen Gläntan i maj valdes föreningens styrelse

Läs mer

Ordningsföreskrifter Brf Leoparden 5

Ordningsföreskrifter Brf Leoparden 5 Ordningsföreskrifter Brf Leoparden 5 För att skapa en gemensam och trivsam atmosfär för oss alla i föreningen har styrelsen fastställt ordningsregler som alla boende är skyldiga att känna till och rätta

Läs mer

Har Du frågor Har Du funderingar över något som tas upp i dessa regler är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen!

Har Du frågor Har Du funderingar över något som tas upp i dessa regler är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen! ORDNINGSREGLER FÖR BRF TANTOTORGET Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler: Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de

Läs mer

Sommarmeddelande. Från styrelsen RB Bostadsförening SKÄRAN

Sommarmeddelande. Från styrelsen RB Bostadsförening SKÄRAN Sommarmeddelande Från styrelsen RB Bostadsförening SKÄRAN Vi i styrelsen vill tacka för att vi fick Ert fortsatta förtroende. Vi vill passa på att önska alla en trevlig sommar och lämna lite information.

Läs mer

Trivselregler. Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar.

Trivselregler. Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar. Trivselregler Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar. I Brf Årstiden förutsätter vi att medlemmarna hjälper till

Läs mer

Trivselregler Brf Leoparden 5

Trivselregler Brf Leoparden 5 Brf Leoparden 5 För att skapa en gemensam och trivsam atmosfär för oss alla i föreningen har styrelsen fastställt trivselregler. Dessa regler gäller inte bara dig som hyresgäst/bostadsrättshavare utan

Läs mer

Trivselregler i brf Måsängen

Trivselregler i brf Måsängen Trivselregler i brf Måsängen Att bo i bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap av människor i samma situation. Tillsammans äger och förvaltar vi husen där vi bor och tillsammans kan vi skapa ett

Läs mer

Trivselregler Brf. Villa Lustigkulla den 2 augusti 2013

Trivselregler Brf. Villa Lustigkulla den 2 augusti 2013 Trivselregler Brf. Villa Lustigkulla den 2 augusti 2013 Att bo i bostadsrätt innebär att du ingår i en gemenskap av människor med samma intresse för sitt boende. Tillsammans äger och förvaltar vi huset

Läs mer

Information. till alla som bor i Bostadsrättsföreningen Ingemar13

Information. till alla som bor i Bostadsrättsföreningen Ingemar13 Information till alla som bor i Bostadsrättsföreningen Ingemar13 För vår gemensamma trivsel har vi skrivit ned några riktlinjer för att vi alla skall trivas tillsammans i vår förening. Bostadsrättsföreningen

Läs mer

Ett tryggt Halland att leva och bo i. Att förebygga. inbrott!

Ett tryggt Halland att leva och bo i. Att förebygga. inbrott! Ett tryggt Halland att leva och bo i Att förebygga inbrott! Under 2010 anmäldes omkring 20 000 bostadsinbrott i Sverige, ca 700 av dem skedde i Halland. Inbrott i bostaden står för en procent av alla anmälda

Läs mer

Trivselregler för. HSB:s Bostadsrättsförening SKOGOME

Trivselregler för. HSB:s Bostadsrättsförening SKOGOME 1 Trivselregler för HSB:s Bostadsrättsförening SKOGOME Att bo med bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap av människor i samma situation. Tillsammans äger och förvaltar vi husen där vi bor och

Läs mer

Inflyttningsdags VÄLKOMMEN HÄMTA DIN HEMNYCKEL VI FINNS HÄR FÖR DIG

Inflyttningsdags VÄLKOMMEN HÄMTA DIN HEMNYCKEL VI FINNS HÄR FÖR DIG Välkommen hem! Inflyttningsdags Trevligt att du flyttar in hos oss på Willhem, vi hoppas att du kommer att trivas! För att du snabbt ska finna dig tillrätta har vi tagit fram en Flytta-in-hjälp. Här kan

Läs mer

Inflyttningsdags VÄLKOMMEN HÄMTA DIN HEMNYCKEL VI FINNS HÄR FÖR DIG

Inflyttningsdags VÄLKOMMEN HÄMTA DIN HEMNYCKEL VI FINNS HÄR FÖR DIG Välkommen hem! Inflyttningsdags Trevligt att du flyttar in hos oss på Willhem, vi hoppas att du kommer att trivas! För att du snabbt ska finna dig tillrätta har vi tagit fram en Flytta-in-hjälp. Här kan

Läs mer

Brf Nattsländans trivselregler för dig och dina grannar

Brf Nattsländans trivselregler för dig och dina grannar Bostadsrättsföreningen Nattsländan i Järvastaden Trivselregler 2015-05-07 Sid 1 (5) Sid 1 (5) Brf Nattsländans trivselregler för dig och dina grannar Styrelsen har satt ihop några enkla trivselregler för

Läs mer

ORDNINGSREGLER för Brf. GLÄDJEN VILUNDA UPPLANDS VÄSBY.

ORDNINGSREGLER för Brf. GLÄDJEN VILUNDA UPPLANDS VÄSBY. ORDNINGSREGLER för Brf. GLÄDJEN VILUNDA UPPLANDS VÄSBY. Huvudregel Hyresgäster och Bostadsrättsinnehavare med familjer, gäster och inneboende skall leva och vara på ett sådant sätt att ingen störs eller

Läs mer

TRIVSELREGLER. för Bostadsrättsföreningen Ådala 9:15. Det här bör Du veta om föreningens trivselregler.

TRIVSELREGLER. för Bostadsrättsföreningen Ådala 9:15. Det här bör Du veta om föreningens trivselregler. TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen Ådala 9:15 Det här bör Du veta om föreningens trivselregler. Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och

Läs mer

Information till dig som har hund eller katt

Information till dig som har hund eller katt Information till dig som har hund eller katt Hörby Brukshundsklubb www.hbbk.se webmaster@hbbk.se 0415-153 12 Miljökontoret 2011 Hundar i naturen Viktiga datum Under tiden 1 mars - 20 augusti får inga hundar

Läs mer

Trivselregler för dig som bor i Brf Solna Majoren För vem gäller reglerna? Styrelsens uppgift Alla boende är skyldiga att rätta sig efter reglerna.

Trivselregler för dig som bor i Brf Solna Majoren För vem gäller reglerna? Styrelsens uppgift Alla boende är skyldiga att rätta sig efter reglerna. Trivselregler Trivselregler för dig som bor i Brf Solna Majoren De regler som här beskrivs har tagits fram för att vi alla har ett ansvar för den gemensamma trivseln. Reglerna innefattar allt ifrån hur

Läs mer

Julinfo från Brf Järnåldern

Julinfo från Brf Järnåldern Årsavgift Julinfo från Brf Järnåldern Styrelsen har beslutat att det inte blir någon höjning av årsavgiften vid årsskiftet 2013-2014. Utedagar 2014 Klipp ner och packa ihop så mycket som möjligt. Förpacka

Läs mer

INFORMATION TILL NYA HYRESGÄSTER. Välkommen till Balder

INFORMATION TILL NYA HYRESGÄSTER. Välkommen till Balder INFORMATION TILL NYA HYRESGÄSTER Välkommen till Balder Bra att veta om ditt boende Hyran - betala alltid i tid Hyran betalas i förskott varje månad, senast den sista dagen i månaden. Exempel: hyran för

Läs mer

Några enkla regler för oss som bor i Brf Nötskrikan 16

Några enkla regler för oss som bor i Brf Nötskrikan 16 Några enkla regler för oss som bor i Brf Nötskrikan 16 Att bo i bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap. Vår målsättning är att alla skall ha det så trivsamt som möjligt och att boendet ska kosta

Läs mer

Välkommen till. Bovärd Einar Markusson. Ragunda Hyreshus Box 150 840 70 Hammarstrand Vxl. 0696-68 20 00. www.ragundahyreshus.se

Välkommen till. Bovärd Einar Markusson. Ragunda Hyreshus Box 150 840 70 Hammarstrand Vxl. 0696-68 20 00. www.ragundahyreshus.se Välkommen till Bovärd Einar Markusson Ragunda Hyreshus Box 150 840 70 Hammarstrand Vxl. 0696-68 20 00 www.ragundahyreshus.se Att bo i hyresrätt har många fördelar Du behöver inte satsa pengar i boendet

Läs mer

Andrahandsuthyrning Andrahandsuthyrning får endast ske med föreningens godkännande.

Andrahandsuthyrning Andrahandsuthyrning får endast ske med föreningens godkännande. Vi som bor i Bostadsrättsföreningen (Brf) Sillgrisslan är delägare och äger tillsammans föreningen. Föreningens kostnader blir dina kostnader. Allt vi kan påverka för att öka trivseln i föreningen leder

Läs mer

ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BRF LINDHAGENS ALLÉ

ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BRF LINDHAGENS ALLÉ ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BRF LINDHAGENS ALLÉ Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar.

Läs mer

ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BRF RIBE

ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BRF RIBE ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BRF RIBE Senast uppdaterad 180913 Att bo i en bostadsrätt Bostadsrättsföreningens medlemmar äger tillsammans föreningens fastigheter. Alla medlemmar har ansvar för sin egen

Läs mer

Boskola 2 (3) Bo hos Vimarhem

Boskola 2 (3) Bo hos Vimarhem VIMARHEM AB Boskola 2 (3) Bo hos Vimarhem Besittningsskydd Du har rätt att bo kvar i Din lägenhet så länge Du följer de regler och föreskrifter som finns och betalar Din hyra i tid. Du kommer att bli uppsagd

Läs mer

Välkomstpärm. Välkommen till Bostadsrättsföreningen Syskrinet 14 i Bromma.

Välkomstpärm. Välkommen till Bostadsrättsföreningen Syskrinet 14 i Bromma. Välkomstpärm Välkommen till Bostadsrättsföreningen Syskrinet 14 i Bromma. Under åren 1940-41 byggdes våra hus och förvaltades av Familjebostäder AB fram till 2009 då Bostadsrättsföreningen Syskrinet 14

Läs mer

Monterings råd till ditt nya Larm Dokumentet hjälper dig att göra en bra montering med högsta säkerhet.

Monterings råd till ditt nya Larm Dokumentet hjälper dig att göra en bra montering med högsta säkerhet. Monterings råd till ditt nya Larm Dokumentet hjälper dig att göra en bra montering med högsta säkerhet. Dessutom får du ytterligare givande tips i slutet av dokumentet. Vill du ha rådgivning kontakta Bostadslarmet

Läs mer

INFORMATION TILL NYA HYRESGÄSTER VÄLKOMMEN TILL AMASTEN!

INFORMATION TILL NYA HYRESGÄSTER VÄLKOMMEN TILL AMASTEN! INFORMATION TILL NYA HYRESGÄSTER VÄLKOMMEN TILL AMASTEN! VÄLKOMMEN SOM HYRESGÄST! I den här broschyren har vi samlat information som är viktigt för dig som hyresgäst hos oss att känna till. Vi vill att

Läs mer

Det ska vara tryggt att leva och bo i Halland. Att förebygga. inbrott

Det ska vara tryggt att leva och bo i Halland. Att förebygga. inbrott Det ska vara tryggt att leva och bo i Halland Att förebygga inbrott Bostadsinbrott är ett prioriterat brottsområde Inbrott i bostaden står för en mindre del av alla anmälda brott i Sverige. Men det är

Läs mer

Har Du frågor Har Du funderingar över något som tas upp i dessa regler är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen.

Har Du frågor Har Du funderingar över något som tas upp i dessa regler är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen. l TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen Höjdpunkten Utgåva 2/2011-11-29 Det här bör Du veta om föreningens trivselregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen

Läs mer

Det ska vara tryggt att leva och bo i Halland. Att förebygga. inbrott

Det ska vara tryggt att leva och bo i Halland. Att förebygga. inbrott Det ska vara tryggt att leva och bo i Halland Att förebygga inbrott Bostadsinbrott är ett prioriterat brottsområde Inbrott i bostaden står för en mindre del av alla anmälda brott i Sverige. Men det är

Läs mer

Välkommen till Brf Stenhällan i Vallentuna

Välkommen till Brf Stenhällan i Vallentuna Välkommen till Brf Stenhällan i Vallentuna Välkommen till Brf Stenhällan 2 Varmt välkommen till bostadsrättföreningen Stenhällan i Vallentuna. Vi hoppas Ni kommer att trivas med Er lägenhet och med Era

Läs mer

TRIVSELREGLER HSB-BRF JAKOB I JÄRFÄLLA

TRIVSELREGLER HSB-BRF JAKOB I JÄRFÄLLA TRIVSELREGLER HSB-BRF JAKOB I JÄRFÄLLA TRIVSELREGLER Dessa trivselregler är framtagna för att vi tillsammans skall kunna skapa trivsel, gemenskap och en bra miljö, allt till så låga kostnader som möjligt.

Läs mer

Trivselreglerna har styrelsen tagit fram och beslutat om. Trivselreglerna kan komma att revideras allt efter behov och medlemmarnas inflytande.

Trivselreglerna har styrelsen tagit fram och beslutat om. Trivselreglerna kan komma att revideras allt efter behov och medlemmarnas inflytande. TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen SKARPETEGEN Trivselreglerna har styrelsen tagit fram och beslutat om. Trivselreglerna kan komma att revideras allt efter behov och medlemmarnas inflytande. Det

Läs mer

Anderstorpar n. Informationsblad för HSB:s bostadsrättsförening Anderstorp i Solna Besök gärna vår hemsida:

Anderstorpar n. Informationsblad för HSB:s bostadsrättsförening Anderstorp i Solna Besök gärna vår hemsida: Anderstorpar n Informationsblad för HSB:s bostadsrättsförening Anderstorp i Solna Besök gärna vår hemsida: http://www.hsb.se/stockholm/anderstorp Maj 2015 Sid 1 Information om stambytet Byggstarten är

Läs mer

Stagneliusbladet. Också ett boende hos Uppsalahus14! Informationsblad för medlemmarna i Riksbyggens Bostadsrättsförening Uppsalahus 14

Stagneliusbladet. Också ett boende hos Uppsalahus14! Informationsblad för medlemmarna i Riksbyggens Bostadsrättsförening Uppsalahus 14 Stagneliusbladet 2017 Nr 2 Informationsblad för medlemmarna i Riksbyggens Bostadsrättsförening Uppsalahus 14 Ansvarig utgivare: Anita Ljungström Redaktör: Staffan Hagelin Gille och Malin Lundén Pettersson

Läs mer

ORDNINGSREGLER. Bostadsrättsföreningen Vipemöllan 3

ORDNINGSREGLER. Bostadsrättsföreningen Vipemöllan 3 ORDNINGSREGLER Bostadsrättsföreningen Vipemöllan 3 Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och

Läs mer

Informationsbrev maj 2013

Informationsbrev maj 2013 Informationsbrev maj 2013 Nu har det gått en tid sedan majoriteten av alla medlemmar flyttat in i vår förening Brotorps Entré. Styrelsen vill med detta första utskick informera er om ett antal saker. Vid

Läs mer

Ordnings- och trivselregler

Ordnings- och trivselregler Ordnings- och trivselregler Vi är varandras boendemiljö. I flerfamiljshus bor vi alla nära varandra och det innebär att vi måste ta hänsyn och respektera varandra. Vi har tillsammans skapat regler för

Läs mer

Grannsamverkansinformation, hösten 2018, Område Vällingby

Grannsamverkansinformation, hösten 2018, Område Vällingby - Information Polisregion Stockholm 2018-12-11 Område Nord Lokalpolisområde Vällingby Hejsan! Grannsamverkansinformation, hösten 2018, Område Vällingby Under september och oktober 2018 är inbrotten i villa/radhus

Läs mer

BRF Kolveden i Käppala 2007

BRF Kolveden i Käppala 2007 BRF Kolveden i Käppala 2007 ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER Ett förtydligande av stadgarna Ansvar för ordningen. Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa

Läs mer

TRIVSEL- OCH ORDNINGSREGLER FÖR BRF HÅRNÄTET

TRIVSEL- OCH ORDNINGSREGLER FÖR BRF HÅRNÄTET TRIVSEL- OCH ORDNINGSREGLER FÖR BRF HÅRNÄTET Att bo i bostadsrätt innebär ett gemensamt ansvar. Som medlem i föreningen har du inte bara rätten till en bostad i föreningens hus utan du har också skyldigheter

Läs mer

TRIVSEL OCH ORDNINGSREGLER FÖR BRF MALMÖHUS 30

TRIVSEL OCH ORDNINGSREGLER FÖR BRF MALMÖHUS 30 1 TRIVSEL OCH ORDNINGSREGLER FÖR BRF MALMÖHUS 30 Bollspel på gården Bollspel är inte tillåtet inom föreningen. För allas trivsel ombedes spelarna att uppsöka närmaste fotbollsplan ex vid Lindeborgsskolan

Läs mer

Så här har vi det i vår förening

Så här har vi det i vår förening 1 Så här har vi det i vår förening Bostadsrättsföreningen Stenhällen började byggas 1988 och i oktober samma år flyttade de första medlemmarna in. I dag består föreningen av 146 bostadsrättslägenheter

Läs mer

Anderstorpar n. Informationsblad för HSB:s bostadsrättsförening Anderstorp i Solna Besök gärna vår hemsida:

Anderstorpar n. Informationsblad för HSB:s bostadsrättsförening Anderstorp i Solna Besök gärna vår hemsida: Anderstorpar n Informationsblad för HSB:s bostadsrättsförening Anderstorp i Solna Besök gärna vår hemsida: http://www.hsb.se/stockholm/anderstorp Juni 2014 Sid 1 Rapport från extrastämma 22/5 Då Tatiana

Läs mer

ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BRF LINDHAGENS ALLÉ

ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BRF LINDHAGENS ALLÉ ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BRF LINDHAGENS ALLÉ Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar.

Läs mer

Trivselregler HSB 38 Domar

Trivselregler HSB 38 Domar 1 Trivselregler HSB 38 Domar För att alla ska trivas i vår förening och för att hålla ner kostnaderna följer här lite sammanfattad information och trivselregler: Ansvarsfördelning: Vem sköter vad? Broschyren

Läs mer

Välkommen till Bostadsrättsföreningen Artemis i Hjorthagen

Välkommen till Bostadsrättsföreningen Artemis i Hjorthagen 1 Välkommen till Bostadsrättsföreningen Artemis i Hjorthagen Vår förening består av två fastigheter, Dianavägen 5-9 samt Artemisgatan 4-8. Dessa byggdes 1964 och 1965 och förvaltades av Stockholmshem fram

Läs mer

Ordningsföreskrifter för Brf. Hjälmaren

Ordningsföreskrifter för Brf. Hjälmaren Ordningsföreskrifter för Brf. Hjälmaren Ordningsregler är vår gemensamma överenskommelse om hur vi skall bete oss gentemot varandra. Det är därför viktigt att alla följer dem. Ordningsreglerna är inte

Läs mer

Bostadsinbrott. Försvåra för tjuven Tips när du inte är hemma Håll ögonen öppna Så polisanmäler du inbrott. www.polisen.

Bostadsinbrott. Försvåra för tjuven Tips när du inte är hemma Håll ögonen öppna Så polisanmäler du inbrott. www.polisen. Bostadsinbrott Försvåra för tjuven Tips när du inte är hemma Håll ögonen öppna Så polisanmäler du inbrott www.polisen.se/uppsala 114 14 På spår efter gärningsmannen Inbrott i bostaden är något som många

Läs mer

Trivsel- och ordningsregler för boende inom BRF Skvadronen

Trivsel- och ordningsregler för boende inom BRF Skvadronen Trivsel- och ordningsregler för boende inom BRF Skvadronen Styrelsen i BRF Skvadronen vill göra dig som boende uppmärksam på att våra trivselregler är ett ständigt levande dokument som uppdateras på regelbunden

Läs mer

Brf Stureparken 2. Har Du frågor Har Du frågor angående något som tas upp i dessa regler, är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen.

Brf Stureparken 2. Har Du frågor Har Du frågor angående något som tas upp i dessa regler, är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen. TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen Stureparken 2 fastställda av styrelsen den 10 november 2010 Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen samt

Läs mer

ORDNINGSREGLER Bostadsrättsföreningen Minören 2

ORDNINGSREGLER Bostadsrättsföreningen Minören 2 ORDNINGSREGLER Bostadsrättsföreningen Minören 2 Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar. I

Läs mer

BRF Skiftesgatan 4 Trivselregler & Allmän Information

BRF Skiftesgatan 4 Trivselregler & Allmän Information Hej och Välkommen till Brf Skiftesgatan! I det här dokumentet finner du föreningens trivselregler samt allmän information som är bra att känna till. Vi som sitter i Styrelsen har alltid en ambitionen om

Läs mer

Välkommen Till. Brf. Skäcklinge Äng.

Välkommen Till. Brf. Skäcklinge Äng. Välkommen Till rf. Skäcklinge Äng. Medlemskap Som bostadsrättsinnehavare är du medlem i bostadsrättsföreningen Skäcklinge Äng. Medlemskapet innebär att du i demokratisk ordning direkt kan påverka ditt

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL DIN NYA BOSTAD

VÄLKOMMEN TILL DIN NYA BOSTAD VÄLKOMMEN TILL DIN NYA BOSTAD När man flyttar in i en ny bostad kan det vara mycket man funderar över. Om lägenheten, området, service m.m. Även om man tagit reda på en del i förväg så kan säkert många

Läs mer

Trivselregler för HSB:s Bostadsrättsförening Masten i Göteborg

Trivselregler för HSB:s Bostadsrättsförening Masten i Göteborg Trivselregler för HSB:s Bostadsrättsförening Masten i Göteborg Att bo i en bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap av människor i samma situation. Tillsammans äger och förvaltar vi huset där vi

Läs mer

Installationer i lägenheten av tex tvättmaskin, diskmaskin etc måste utföras av en fackman.

Installationer i lägenheten av tex tvättmaskin, diskmaskin etc måste utföras av en fackman. VÅRA LÄGENHETER FÖRÄNDRINGAR Ibland vill man förändra och komplettera sin lägenhet. När det gäller väsentliga förändringar tex badrum, kök och väggar måste styrelsen godkänna detta skriftligen. Installationer

Läs mer

Trivselanvisningar MIDNATTSSOLEN

Trivselanvisningar MIDNATTSSOLEN Trivselanvisningar för BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN MIDNATTSSOLEN i RÅCKSTA VÄLLINGBY Sida 1 Innehåll 1. Avfallshantering... 3 a. Grovsopor... 3 2. Andrahandsuthyrning... 3 3. Garage och P-platser utomhus...

Läs mer

Grannsamverkansinformation, januari 2018, Område Bromma

Grannsamverkansinformation, januari 2018, Område Bromma Polisregion Stockholm 2018-01-08 Område Nord Information Grannsamverkansinformation, januari 2018, Område Bromma Hejsan! Vi ser en glädjande minskning av inbrotten i villa/radhus i Bromma under december

Läs mer

Tips och råd. - om hur du som. att bli utsatt för brott. Polismyndigheten i Västra Götaland. www.polisen.se/vastragotaland

Tips och råd. - om hur du som. att bli utsatt för brott. Polismyndigheten i Västra Götaland. www.polisen.se/vastragotaland Tips och råd - om hur du som är äldre kan undvika att bli utsatt för brott Polismyndigheten i Västra Götaland Foto: Informationsenheten, Polismyndigheten i Västra Götaland Den här trycksakens syfte är

Läs mer

BRF JÄRNÅLDERN INFOBLAD 2015-06-03

BRF JÄRNÅLDERN INFOBLAD 2015-06-03 Utearbetsdagar hösten 2015 BRF JÄRNÅLDERN Tänk på att packa kartongcontainern ordentligt så att den fylls till 100 %. Inga hela kartonger vik eller riv. Småelektronik kan slängas i kärl placerade i A-,

Läs mer

Drift, städning och felanmälan sköts av externa företag. Telefonnr till felanmälan mm finns på namntavlan i porten det är dit man ringer vid fel.

Drift, städning och felanmälan sköts av externa företag. Telefonnr till felanmälan mm finns på namntavlan i porten det är dit man ringer vid fel. TRIVSELREGLER Brf Flaggan 9 Beckbrännarbacken 7 Det här bör du veta om föreningens Trivselregler Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa

Läs mer

Ordningsregler för Brf Vikingen 2

Ordningsregler för Brf Vikingen 2 Ordningsregler för Brf Vikingen 2 Allmänna trivsel- och ordningsregler Våra trivselregler är antagna av styrelsen och du ska se dessa som ett komplement till Bostadsrättsföreningens stadgar, allmänna ordningsregler

Läs mer

Denna information kan med fördel förvaras i lägenheten så att även nya boende kan ta del av hur

Denna information kan med fördel förvaras i lägenheten så att även nya boende kan ta del av hur Denna information kan med fördel förvaras i lägenheten så att även nya boende kan ta del av hur det fungerar inom bostadsrättsföreningen. Bostadsrättsföreningen Som bostadsrättsinnehavare har du nyttjanderätten

Läs mer

Inga regler kan ersätta hänsyn

Inga regler kan ersätta hänsyn Inga regler kan ersätta hänsyn Vi har här samlat några tips och råd som kan underlätta ditt boende och öka trivseln mellan såväl människor som djur. Dessa tips byggerpå både lagar och förordningar samt

Läs mer

GODA GRANNAR ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN ÄPPELGÅRDEN

GODA GRANNAR ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN ÄPPELGÅRDEN GODA GRANNAR ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN ÄPPELGÅRDEN FÖR DEN GEMENSAMMA TREVNADEN gäller några allmänna regler för alla som bor i bostadsrättsföreningen Äppelgården. Att visa

Läs mer

DU REPRESENTERAR MKB FASTIGHETS AB

DU REPRESENTERAR MKB FASTIGHETS AB Vi på MKB lovar våra kunder ett bra och trivsamt boende och det är en uppgift som vi bara kan lösa tillsammans med dig som entreprenör. Tillsammans med er ska vi se till att kunderna trivs, har det bra

Läs mer

Fredriksberg. Information till boende. Systematiskt Brandskyddsarbete Bilaga 2

Fredriksberg. Information till boende. Systematiskt Brandskyddsarbete Bilaga 2 Information till boende Tre av fyra brandskador inträffar i bostäder. Närmare 100 personer dör i bostadsbränder varje år, många på grund av att säkerhetsutrustning saknas. I regel är det slarv som förorsakar

Läs mer

Dialog Tranbärsvägen Enkätundersökning. Där du känner dig hemma

Dialog Tranbärsvägen Enkätundersökning. Där du känner dig hemma Dialog Tranbärsvägen Enkätundersökning Om enkäten Utdelade: 21 st brev 44 st mejl = 65 st Besvarade: 12 st brev 23 st mejl = 35 st Svarsfrekvens: brev = 57 procent mejl = 52 procent totalt = 51 procent

Läs mer

Det här bör du veta om föreningens ordningsregler!

Det här bör du veta om föreningens ordningsregler! Ordningsregler För bostadsrättsföreningen Kista Ängar 2. Det här bör du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen

Läs mer

Trivsel och ordningsregler och annat praktiskt

Trivsel och ordningsregler och annat praktiskt 1 Trivsel och ordningsregler och annat praktiskt för Bostadsrättsföreningen Excelsior Dessa regler ska ses som en grund för ett tryggt, säkert och trevligt boende i vår förening där alla känner ansvar

Läs mer

Julinfo från Brf Järnåldern

Julinfo från Brf Järnåldern Årsavgift Julinfo från Brf Järnåldern Styrelsen har beslutat att det inte blir någon höjning av årsavgiften vid årsskiftet 2014-2015. Utedagar 2015 Följande dagar träffas vi för att göra fint på våra gårdar

Läs mer

Trivsel- och ordningsregler för Brf Bananen 8

Trivsel- och ordningsregler för Brf Bananen 8 Trivsel- och ordningsregler för Brf Bananen 8 Ansvar för ordningen i föreningen Att bo i bostadsrätt innebär ett gemensamt ansvar. Som medlem i föreningen har Du inte bara rätten till en bostad i föreningens

Läs mer

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Hunden 15

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Hunden 15 ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen Hunden 15 Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar.

Läs mer

Tvättstugor och källargångar

Tvättstugor och källargångar 1 Tvättstugor och källargångar Tvättstugorna är viktiga, men känns eftersatta och otrygga. De upplevs ofta som trånga, smutsiga och osäkra. Öppna upp ytorna i tvättstugorna, ta bort onödiga väggar och

Läs mer

Varje år begås tiotusentals bostadsinbrott i Sverige

Varje år begås tiotusentals bostadsinbrott i Sverige Trygg i bostaden Varje år begås tiotusentals bostadsinbrott i Sverige Det här är en brottsförebyggande broschyr mot bostadsinbrott. Den beskriver vad du kan göra för att minska risken att drabbas av inbrott

Läs mer

Ordningsregler för Brf Assessorerna

Ordningsregler för Brf Assessorerna Ordningsregler för Brf Assessorerna Det här bör du veta om föreningens ordningsregler. Ansvar för ordningen Att bo i en bostadsrätt innebär gemensamt ansvar. Som medlem och hyresgäst i föreningen har du

Läs mer

TRIVSELREGLER Ansvar för ordningen För vem gäller reglerna Vad händer om ordningsreglerna inte följs Har Du frågor

TRIVSELREGLER Ansvar för ordningen För vem gäller reglerna Vad händer om ordningsreglerna inte följs Har Du frågor TRIVSELREGLER Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar. I den löpande förvaltningen ingår också

Läs mer

Grannsamverkan i Kalmar kommun. Nyhetsbrev. Nr

Grannsamverkan i Kalmar kommun. Nyhetsbrev. Nr Grannsamverkan i Kalmar kommun Nyhetsbrev Nr 3 2019-06-15 Hej allihopa Nu är äntligen sommaren här, och med det vårt tredje nyhetsbrev. I detta brev kommer vi bland annat skriva om lite konkreta tips inför

Läs mer

Rädda liv, rädda hem!

Rädda liv, rädda hem! Rädda liv, rädda hem! Skaffa brandvarnare och brandredskap Skaffa brandvarnare och brandredskap Genom att upptäcka brand och larma så tidigt som möjligt kan du rädda liv. Med en brandsläckare hemma släcker

Läs mer

Välkommen som hyresgäst hos oss!

Välkommen som hyresgäst hos oss! Välkommen som hyresgäst hos oss! Information till dig som bor hos Hässlehem Vi på Hässlehem hälsar dig välkommen till ditt nya hem samt till oss som bostadsföretag. I denna folder har vi samlat en del

Läs mer

Allmänna trivsel- och ordningsregler för Brf Östra Porten

Allmänna trivsel- och ordningsregler för Brf Östra Porten Alla boende i vår bostadsrättsförening ingår i en gemenskap av människor som tillsammans äger, förvaltar och nyttjar husen där vi bor. Genom att följa några enkla trivselregler kan vi alla bidra till en

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Ked 15

Bostadsrättsföreningen Ked 15 Bostadsrättsföreningen Ked 15 Org.nr 769604-1206 Det här bör du veta om föreningens Trivsel- & Ordningsregler Styrelsens uppgift Styrelsen har som ansvar att förvalta våra gemensamma tillgångar och verkställa

Läs mer

Trivsel/Ordningsregler för BRF Utsikten.

Trivsel/Ordningsregler för BRF Utsikten. Trivsel/Ordningsregler 1(6) Trivsel/Ordningsregler för BRF Utsikten. 1. Stadgar. Förutom bostadsrättsföreningens stadgar gäller följande regler för att alla skall trivas. 2. Ansvar för ordningen. Som medlem

Läs mer

Rädda liv, rädda hem!

Rädda liv, rädda hem! Rädda liv, rädda hem! Skaffa brandvarnare och brandredskap Genom att upptäcka brand och larma så tidigt som möjligt kan du rädda liv. Med en brandsläckare hemma släcker du en mindre brand på egen hand.

Läs mer

Trivsel- och ordningsregler För vem gäller reglerna? Ordningsreglerna gäller alla dessa: Delta och bidra

Trivsel- och ordningsregler För vem gäller reglerna? Ordningsreglerna gäller alla dessa: Delta och bidra Trivsel- och ordningsregler För vem gäller reglerna? Alla är skyldiga att rätta sig efter ordningsreglerna. Att bo i bostadsrätt innebär ett gemensamt ansvar. Du har borätten till din lägenhet, men äger

Läs mer

VILKA REGLER GÄLLER FÖR HUNDHÅLLNING? Information till dig som är hundägare.

VILKA REGLER GÄLLER FÖR HUNDHÅLLNING? Information till dig som är hundägare. VILKA REGLER GÄLLER FÖR HUNDHÅLLNING? Information till dig som är hundägare. Informationen togs fram i november 2010. Med denna broschyren vill vi från miljö- och hälsoskyddskontoret informera dig om de

Läs mer

Bo tillsammans i hyreshus och bostadsrättsförening

Bo tillsammans i hyreshus och bostadsrättsförening Alla ska trivas Bo tillsammans i hyreshus och bostadsrättsförening Svåra ord? Ordlista finns på sidan 10. Omtanke gör det trevligare att bo tillsammans Det bor många människor i ditt hus och det händer

Läs mer

Grannsamverkansinformation, hösten 2018, Område Bromma. Hejsan!

Grannsamverkansinformation, hösten 2018, Område Bromma. Hejsan! Polisregion Stockholm 2018-12-11 Område Nord Information Grannsamverkansinformation, hösten 2018, Område Bromma Hejsan! Efter sommarens låga inbrottsantal, gällande villa/radhus i Bromma, kan vi konstatera

Läs mer

Ordnings- och trivselregler för Brf Lillängsbacken, Järla sjö, Nacka

Ordnings- och trivselregler för Brf Lillängsbacken, Järla sjö, Nacka Ordnings- och trivselregler för Brf Lillängsbacken, Järla sjö, Nacka Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att sköta föreningens löpande förvaltning vilket regleras i stadgar och lagar. I den löpande

Läs mer

Varmt välkommen till Brf Västgötagatan 22

Varmt välkommen till Brf Västgötagatan 22 Varmt välkommen till Brf Västgötagatan 22 Brf Västgötagatan 22 förvärvade huset 2001 Det finns 36 bostadsrättslägenheter och 3 lokaler inom fastigheten Att bo i en bostadsrätt är i vissa frågor annorlunda

Läs mer

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Topasberget. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler!

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Topasberget. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen Topasberget Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen

Läs mer

ORDNINGSREGLER FÖR BRF BÅTSMANNEN. Beslutade vid årsstämma 2011-04-11

ORDNINGSREGLER FÖR BRF BÅTSMANNEN. Beslutade vid årsstämma 2011-04-11 ORDNINGSREGLER FÖR BRF BÅTSMANNEN Beslutade vid årsstämma 2011-04-11 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Ansvar för ordningen 1 För vem gäller reglerna 1 Vad händer om ordningsreglerna inte följs? 1 Har Du frågor? 1

Läs mer

Här ska vi trivas Om konsten att bo tillsammans i bostadsrättsföreningen

Här ska vi trivas Om konsten att bo tillsammans i bostadsrättsföreningen Här ska vi trivas Om konsten att bo tillsammans i bostadsrättsföreningen Tillsammans är vi över en halv miljon medlemmar. Du som bor i HSB är i gott sällskap. I den här broschyren har vi samlat några tips

Läs mer

Ekebylletinen. Glad Sommar! Bredband och TV. Nr 47 Juli 2015

Ekebylletinen. Glad Sommar! Bredband och TV. Nr 47 Juli 2015 Innehåll - Inledning - Bredband-TV - Bylletinen på hemsidan - Hemsidan - Föreningslokal - Om ni ska flytta - De olika kvarteren - Städdag - Bilgrupp - Trafik, miljö - Grannsamverkan - Kontaktuppgifter

Läs mer

TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen Stören 19

TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen Stören 19 1 TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen Stören 19 Bifogat finner du uppdaterade trivselregler. Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa

Läs mer