Kristinehamn En plats att längta till.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kristinehamn En plats att längta till."

Transkript

1 Kristinehamn En plats att längta till.

2 3 - Oui! Med de tre bokstäverna på en papperslapp bekräftade Pablo Picasso att han valde Kristinehamn som plats för Jacqueline, sin 15 meter höga monumentalskulptur. Det var läget vid Vänern som lockade. Kristinehamns sjönära läge lockar än idag. Allt fler upptäcker tjusningen med en kommun där det är nära till kluckande vågor och sjöutsikt var du än befinner dig. Det gör det lite enklare att leva ett gott liv. I Kristinehamn trivs såväl barnfamiljer som företagare. Vi har bra skolor, men också ett blomstrande näringslivsklimat. Här finns såväl korta beslutsvägar som framåtanda här finns plats för både närhet och drivkraft. Vår målsättning är att Kristinehamn ska vara en livskraftig kommun med ett växande näringsliv, och vi vill att vår kultur, natur och skärgård ska attrahera allt fler. Kristinehamn ska helt enkelt vara en bra kommun att bo, leva och verka i. En plats att längta till. Foto: Öyvind Lund Bernt Magnusson Gudrun Caesar Stephan Berglund Pernilla Andersson Christina Sundien Kicki Funbo Välkommen.

3 4 Christine af Bro - världens enda flytande stadsvapen I Kristinehamn finns världens enda flytande stadsvapen det historiska fartyget Christine af Bro! Fartyget är byggt i samma stil som den lilla röda båten som finns i Kristinehamns stadsvapen en båt av modellen bojort. Bojortar har haft stor betydelse för Kristinehamns tillblivelse. Staden var mellan och 1800-talet den viktigaste utskeppningsplatsen för Bergslagens stångjärn - och det var på bojortar som järnet fraktades över Vänern och till Göteborg för vidare transport utomlands. Just för att påminna befolkningen om sjöfartens betydelse avbildades en bojort i Kristinehamns stadsvapen. I mitten på 1990-talet föddes idén att bygga en fullskalig bojort efter modellen i stadsvapnet. Projektet blev verklighet och i juni 2005 gjorde den nära 30 meter långa och 130 ton tunga Christine af Bro sin jungfrufärd. Fartyget, som är byggt enligt gammal holländsk tradition, är klassat som ett traditionsfartyg och kan ta 55 passagerare. En tur med bojorten är ett måste på sommaren i Kristinehamn!

4 6 7 En kommun där företagandet blomstrar I Kristinehamns kommun blomstrar företagandet. Vårt näringsliv består av allt från enmansföretag till arbetsplatser med flera hundra anställda. Vi siktar framåt I Kristinehamn lutar vi oss inte tillbaka och är nöjda. Nej, här arbetar vi ständigt för att utveckla vår kommun och göra den ännu bättre. Här verkar högteknologiska företag som Rolls-Royce och det finns ett mångårigt kunnande inom övrig stål- och metalltillverkning, som Albin Components och Scana Steel. Kristinehamn har även en lång tradition inom kemi- och pappers industrin med företag som Akzo Nobel och NordicPaper. Tjänstesektorn är ett område som utvecklats starkt under 2000-talet med ett växande antal företag inom vård och omsorg. Även handeln utvecklas mycket positivt: antalet butiker både inom dagligvaru- och sällanköpshandel har ökat och utbudet breddats. Att Kristinehamn dessutom har en levande landsbygd med många små företag i form av t ex gårdsbutiker, kaféer och boende lovar gott för framtiden. Även utbildningen i kommunen håller god kvalitet. Grundskolan och gymnasieskolan erbjuder rika möjligheter till goda utbildningsval hemmavid. Här finns också folkhögskola och Komvux och dessutom närliggande universitetsutbildning i Karlstad och Örebro. Vi jobbar för att få fler företag att etablera sig och för att ännu fler ska upptäcka hur bra det är att bo, leva och verka i Kristinehamn. På så sätt skapas långsiktig tillväxt och vi säkrar resurser för vård, skola och omsorg. Vi har sammanfattat vår strävan i en vision: Kristinehamn är en livskraftig kommun, där ett ökat antal barnfamiljer ger en bra åldersstruktur, där ett växande och differentierat näringsliv ger mångfald och trygghet, och där kultur, natur och skärgård attraherar allt fler! Genom satsningar på skola, boende, fritid och infrastruktur jobbar vi aktivt för att göra det ännu bättre att bo, leva och verka i Kristinehamn. I arbetet finns två extra viktiga målgrupper: barnfamiljer och småföretagare. Barnen är vår framtid och en bra uppväxt lägger grunden för en bra framtid. Det är samtidigt viktigt att stötta dem som driver små företag. De som är små idag kan bli stora i morgon om vi alla hjälps åt.

5 8 9 Vi värnar om människan I Kristinehamns kommun tar vi FN:s barnkonvention på allvar. Med detta menar vi att barn och ungdomar ska ha det riktigt bra. Men inte bara det: de ska också kunna påverka sin framtid. Det är alltså inte bara omsorgen, skolan och fritiden som ska vara tillgänglig och av hög kvalitet det är lika viktigt att barn och ungdomar får synas, höras och märkas. Genom att bry oss om och ta dem på allvar, skapar vi gemensamt den trivsamma tillvaro och goda mänskliga miljö, som finns i Kristinehamn. Vi vill att det ska vara roligt att vara barn i Kristinehamn. Kul att vara ung, trivsamt för vuxna och tryggt för äldre. Vi värnar om människan och undersökningar vi gör visar att människor trivs med att bo här vid Vänerns strand. Inte minst för att det allra mesta av det vi behöver till vardags finns här vare sig det gäller omsorg, utbildning, jobb eller fritidsliv. I Kristinehamn är det enkelt att leva ett gott liv. Det känns också skönt att veta att även den vardagliga sjukvården och omvårdnaden finns nära och att den som behöver kan nå specialistkompetens på en halvtimmes eller knappt en timmes avstånd, i Karlstad eller Örebro.

6 10 11 Picasso valde Kristinehamn Vi som bor i Kristinehamns kommun har förmånen att leva nära Vänern, Västeuropas största innanhav. Om somrarna njuter vi av innerskärgårdens små öar med mjuka stränder och solvarma klippor, och vintertid gör vi spännande utflykter på långfärdsskridsko. Inloppet till Kristinehamn vaktas av en av Pablo Picassos största monumentalskulpturer. Hur den hamnade här är en alldeles särskild historia, som tar sin början på en landsväg i Frankrike på 1960-talet. Där träffades den kristinehamnsbördige konstnären Bengt Olson och den norske konstnären Carl Nesjar. Nesjar, som experimenterade med ett nytt betongmaterial, hade kontakter med Picasso och visste att Picasso ville låta uppföra sina skulpturer i serien Les dames de Mougins i monumentalformat. Kontakten med Nesjar hade givit det rätta materialet och därmed en möjlighet till förverkligande. Varför inte i Norden?, diskuterade de båda skandinaverna, som kände till Picassos intresse för denna fredliga del av världen. Det ena gav det andra, och inom kort kunde Bengt Olson presentera projektet för de styrande i Kristinehamn. Samtidigt fick Picasso en presentation av Värmland med både bilder och folkmusik. Donationsbrevet kom sedan i form av ett fotomontage med en modell på plats på Strandudden. På fotot hade Picasso skrivit Oui, Picasso Redan året efter, 1965, invigdes skulpturen, som med sina 15 meters höjd är ett av de största Picasso-konstverken i världen.

7 12 Modern konst och en aktiv fritid I Kristinehamn finns mycket att göra för den som söker en aktiv fritid. Vi har möjlighet att syssla med alltifrån ridning och dans till ishockey och fotboll. Idrottslivet i Kristinehamn är brett, arenorna och föreningarna många. Jogging spår och vandringsleder finns runt knuten, stillhet och ro kan du finna i våra naturreservat. I Kristinehamn frodas även kulturen. Det är inte så konstigt: vi har ju så många utmärkta konstnärer, musiker och konsthantverkare inpå knutarna. Här finns konstnärskvarter, bibliotek, teater, bio, konst, musik och dans... Och inte minst välrenommerade Kristinehamns konstmuseum, ett museum med inriktning på modern och samtida konst. Museet är en mötesplats för alla typer av besökare, och ambitionen är att väcka intresse för konst och stimulera till egna reflektioner. Sedan invigningen 2003 har det visats ett mångsidigt utbud av såväl internationell som nationell konst här. Pablo Picasso, Alvar Aalto och Joan Miró är några exempel, liksom värmländska konstnärer som Lars Lerin och Gerd Göran. För aktuella utställningar, titta in på kristinehamnskonstmuseum.com

8 14 Från Bro till Kristinehamn Kristinehamns ursprung var den hamn- och marknadsplats som uppstod kring den bro där riksvägen mellan Sverige och Norge, Kungsvägen, passerade älven Varnan. Här möttes handelsmän och resande på och utmed Vänern. Och här var en bra plats för ett gott liv, tyckte de som stannade till. De kallade platsen för Bro. Redan Gustav Vasa hade ögonen på Bro då han sökte en lämplig plats för ett järnbruk nära en bra utskeppningshamn. Och det var hans son Karl, sedermera Karl IX, som lät anlägga både hytta och hammarsmedja här på 1570-talet. Så småningom drev järnets väg till Vänern fram stadsbildningen 1642, under drottning Kristinas förmyndarregering. Staden, som fick namnet Kristinehamn, kom att bli ett centrum för Bergslagens järn- och träexport. Denna ställning förstärktes i och med att en av landets första järnvägar anlades mellan Kristinehamn och Sjöändan den första länken i Inlandsbanan. Kristinehamn i korthet Kristinehamns kommun har knappt invånare. Kommunens totala yta är 1392,4 kvadratkilometer, varav en stor del är vatten. Landarealen är 748 kvadratkilometer. Kommunen har ett bra kommunikationsläge utmed Europaväg 18 (Stockholm-Oslo) och riksväg 26, samt under en timmes resa till flygplatser utanför Karlstad och Örebro. I Kristinehamn finns Sveriges ostligaste belägna västkusthamn. Den multimodala terminalen, där sjöfart och järnväg möts, gör hamnen till en av Vänerns modernaste. Kristinehamns kommuns ekonomi är stabil med positiva resultat under 2000-talet. Årsomsättningen 2011 var ca 1,3 miljarder.

9 Kristinehamns kommun Kungsgatan 30, Kristinehamn Tel: E-post:

Kristinehamn En plats att längta till. Lättläst

Kristinehamn En plats att längta till. Lättläst Kristinehamn En plats att längta till. Lättläst 3 Välkommen till Kristinehamn Konstnären Pablo Picasso valde att ställa sin 15 meter höga skulptur Jacqueline i Kristinehamn. Han ville att skulpturen skulle

Läs mer

En gemensam bild av verkligheten

En gemensam bild av verkligheten En gemensam bild av verkligheten En meningsfull diskussion om Sveriges framtid förutsätter en gemensam bild av var vi står i dag. Hur ser verkligheten egentligen ut och vilka fakta beskriver den bäst?

Läs mer

Anna Kinberg Batra Inledningsanförande 15 oktober 2015

Anna Kinberg Batra Inledningsanförande 15 oktober 2015 Anna Kinberg Batra Inledningsanförande 15 oktober 2015 Det talade ordet gäller Det är höst i ett Sverige som börjar tvivla på framtiden. Ett växande utanförskap där en av sju fastnar utanför arbetsmarknaden.

Läs mer

7. SAMHÄLLSORIENTERING ÅK 5

7. SAMHÄLLSORIENTERING ÅK 5 7. SAMHÄLLSORIENTERING ÅK 5 7.2. Elevhäfte 2 7.2.1. Livsfrågor Eva och Micke går båda i 5:an. De träffas ofta efter skolan och lyssnar på musik eller gör hemläxan tillsammans. Ibland funderar de på frågor

Läs mer

ETT BÄTTRE STRÄNGNÄS FÖR ALLA. Valprogram för Strängnäs kommun 2014-2018. FRAMTIDSPARTIET I STRÄNGNÄS KOMMUN

ETT BÄTTRE STRÄNGNÄS FÖR ALLA. Valprogram för Strängnäs kommun 2014-2018. FRAMTIDSPARTIET I STRÄNGNÄS KOMMUN ETT BÄTTRE STRÄNGNÄS FÖR ALLA. Valprogram för Strängnäs kommun 2014-2018. FRAMTIDSPARTIET I STRÄNGNÄS KOMMUN ETT BÄTTRE STRÄNGNÄS. Vi vill att Strängnäs ska bli en bättre kommun för alla. Oavsett bakgrund

Läs mer

Mål och budget för Tomelilla kommun 2016-2018

Mål och budget för Tomelilla kommun 2016-2018 Bilaga 1 Mål och budget för Tomelilla kommun 2016-2018 Strategiska målområden Tomelilla - här skapar vi förutsättningar för hög livskvalitet och njuter av Österlen! HÅLLBAR TILLVÄXT DELAKTIGHET OCH EGENMAKT

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet! Det kan ha varit en tjej- / killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske ordnat ett musikarrangemang, skött ett café,

Läs mer

Sunne är platsen där modet växer, livet är enkelt och allting är möjligt.

Sunne är platsen där modet växer, livet är enkelt och allting är möjligt. Sunne är platsen där modet växer, livet är enkelt och allting är möjligt. I sagolika Sunne 2025 ser vi människors olikheter som en tillgång. Här finns en rikedom av språk, smaker, dofter och erfarenheter.

Läs mer

ÅR KOMMUN! TERNA I HAGFORS 2014 HAGFORS V MODERA

ÅR KOMMUN! TERNA I HAGFORS 2014 HAGFORS V MODERA HAGFORS VÅR KOMMUN! MODERATERNA I HAGFORS 2014 Hagfors ska vara en kommun som erbjuder alla innevånare trygghet och god service. En kommun som det är en glädje att leva i. Ekonomin Kommunens ekonomi är

Läs mer

Invandrarföretagare om att starta, driva och expandera företagande i Sverige

Invandrarföretagare om att starta, driva och expandera företagande i Sverige Invandrarföretagare om att starta, driva och expandera företagande i Sverige 29 november 2001 Arne Modig T22502 Invandrarföretagare om att starta, driva och expandera företag i Sverige Svenskt Näringsliv

Läs mer

du skulle behöva flytta från Stockholm.

du skulle behöva flytta från Stockholm. Tänk om du skulle behöva flytta från Stockholm. du kunde resa tillbaks på två timmar. Marianne Cordes. du kunde bo i den lilla staden, men ändå dra nytta av storstadens fördelar. du kunde få ett hus i

Läs mer

Intervjumall. Datum: Intervjuare: Kandidatens namn: Kandidatens uppgifter: www.roirekrytering.se info@roirekrytering.se Växel: 0770 110 177 1 (5)

Intervjumall. Datum: Intervjuare: Kandidatens namn: Kandidatens uppgifter: www.roirekrytering.se info@roirekrytering.se Växel: 0770 110 177 1 (5) Intervjumall Datum: Intervjuare: Kandidatens namn: Kandidatens uppgifter: www.roirekrytering.se info@roirekrytering.se Växel: 0770 110 177 1 (5) Intervju Att hålla i en anställningsintervju kan vara svårt.

Läs mer

Invisible Friend 2013-02-18 Senast uppdaterad 2013-02-19

Invisible Friend 2013-02-18 Senast uppdaterad 2013-02-19 Invisible Friend 2013-02-18 Senast uppdaterad 2013-02-19 Jenny Axene och Christina Pihl driver företaget Invisible Friend som skänker dockor till barn som sitter fängslade för att dom är födda där, barn

Läs mer

Manpower Work Life: 2014:1. Manpower Work Life. Rapport 2014. Mångfald på jobbet

Manpower Work Life: 2014:1. Manpower Work Life. Rapport 2014. Mångfald på jobbet Manpower Work Life: 2014:1 Manpower Work Life Rapport 2014 Mångfald på jobbet MÅNGFALD PÅ JOBBET Mångfald diskuteras ständigt i media, men hur ser det egentligen ut på Sveriges arbetsplatser? Hur ser svenska

Läs mer

ETT TUNGT MEDIEPAKET 2016 VIN & BAR

ETT TUNGT MEDIEPAKET 2016 VIN & BAR ETT TUNGT MEDIEPAKET 2016 VIN & BAR VIN & BAR SÅ MYCKET MER ÄN BARA ETT MAGASIN FÖR DEM SOM ÄR INTRESSERADE AV VIN OCH DRYCK Umgänget med våra nära, kära och vänner är en viktig kanske den viktigaste delen

Läs mer

Kommunikationspolicy i korthet för Lidingö stad

Kommunikationspolicy i korthet för Lidingö stad Kommunikationspolicy i korthet för Lidingö stad En policy ger stöd Att kommunicera är en del av vardagen för oss som arbetar i Lidingö stad. Att kommunikationen fungerar är viktigt för att vi ska kunna

Läs mer

Begreppet delaktighet inom rättspsykiatrisk vård

Begreppet delaktighet inom rättspsykiatrisk vård Begreppet delaktighet inom rättspsykiatrisk vård Mikael Selvin ¹, Kjerstin Almqvist ², Lars Kjellin ¹, Agneta Schröder ¹ 1) University Health Care Research Center, Faculty of Medicine and Health, Örebro

Läs mer

KOMMUNICERA. och nå dina mål. Lärandeförvaltningens kommunikationsstrategi

KOMMUNICERA. och nå dina mål. Lärandeförvaltningens kommunikationsstrategi KOMMUNICERA och nå dina mål Lärandeförvaltningens kommunikationsstrategi The two words information and communication are often used interchangeably, but they signify quite different things. Information

Läs mer

Till dig som vill bli medlem i SEKO

Till dig som vill bli medlem i SEKO Till dig som vill bli medlem i SEKO Med dig blir vi ännu starkare Tack vare att vi är många kan vi sätta tryck på arbetsgivaren. Men du kan hjälpa oss att bli ännu starkare. Vi kämpar för dig Utan oss

Läs mer

GRUNDERNA I SJÄLVLEDARSKAP

GRUNDERNA I SJÄLVLEDARSKAP Bli ditt bästa jag GRUNDERNA I SJÄLVLEDARSKAP ANDREAS ODHAGE Innehåll Bli ditt bästa jag 5 Reflektera mera 9 Varför ska jag reflektera? 10 Meditation gör dig fokuserad 14 Balans i livet 17 Vad gör du egentligen?

Läs mer

Granskningsrapport. Brukarrevision. Angered Boendestöd

Granskningsrapport. Brukarrevision. Angered Boendestöd Granskningsrapport Brukarrevision Angered Boendestöd 2013 INLEDNING Syftet med brukarrevisionsarbetet är att söka finna nya och bättre sätt att ta reda på vad de vi är till för inom verksamhetsområdet

Läs mer

Presentation vid dialogmöte i Råneå 2015 10 20 av Arbetsgruppen för Vitåskolan. Presentationen hölls av Ingela Lindqvist

Presentation vid dialogmöte i Råneå 2015 10 20 av Arbetsgruppen för Vitåskolan. Presentationen hölls av Ingela Lindqvist Presentation vid dialogmöte i Råneå 2015 10 20 av Arbetsgruppen för Vitåskolan. Presentationen hölls av Ingela Lindqvist 1 2 Luleå kommun är en till ytan liten och tätbefolkad kommun. Förutsättningarna

Läs mer

Sammanfatta era aktiviteter och effekten av dem i rutorna under punkt 1 på arbetsbladet.

Sammanfatta era aktiviteter och effekten av dem i rutorna under punkt 1 på arbetsbladet. Guide till arbetsblad för utvecklingsarbete Arbetsbladet är ett verktyg för dig och dina medarbetare/kollegor när ni analyserar resultatet från medarbetarundersökningen. Längst bak finns en bilaga med

Läs mer

Förskolan Vårskogen, Svaleboskogen 7. Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2015-16

Förskolan Vårskogen, Svaleboskogen 7. Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2015-16 Förskolan Vårskogen, Svaleboskogen 7 Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2015-16 Planen gäller från november 2015-oktober 2016 Ansvariga för planen är avdelningens förskollärare Hela arbetslaget

Läs mer

Vi skall skriva uppsats

Vi skall skriva uppsats Vi skall skriva uppsats E n vacker dag får du höra att du skall skriva uppsats. I den här texten får du veta vad en uppsats är, vad den skall innehålla och hur den bör se ut. En uppsats är en text som

Läs mer

2005-01-31. Hävarmen. Peter Kock

2005-01-31. Hävarmen. Peter Kock 2005-01-31 Hävarmen Kurs: WT0010 Peter Kock Handledare: Jan Sandberg Sammanfattning Om man slår upp ordet hävarm i ett lexikon så kan man läsa att hävarm är avståndet mellan kraften och vridningspunkten.

Läs mer

En offensiv skola. Skolplan för Kristianstads kommun 2012 2018. R e v i d e r a d h ö s t e n 2 0 1 5

En offensiv skola. Skolplan för Kristianstads kommun 2012 2018. R e v i d e r a d h ö s t e n 2 0 1 5 En offensiv skola Skolplan för Kristianstads kommun 2012 2018 R e v i d e r a d h ö s t e n 2 0 1 5 En offensiv skola i en trygg miljö där alla utvecklas utifrån sina förutsättningar Utbildning ger individen

Läs mer

Välkommen till Arbetsförmedlingen! Information till dig som är arbetssökande

Välkommen till Arbetsförmedlingen! Information till dig som är arbetssökande Välkommen till Arbetsförmedlingen! Information till dig som är arbetssökande 1 2 Det här är Arbetsförmedlingen Söker du jobb? Vill du veta mer om arbetsmarknaden? Behöver du tips och råd om hur du hittar

Läs mer

P-02/03 säsongen 2016

P-02/03 säsongen 2016 P-02/03 säsongen 2016 AGENDA DU ÄR VÄRDEFULL IDROTTENS VÄRDEGRUND LAGANDA = VI TILLSAMMANS VINNARE I LÄNGDEN DU ÄR VÄRDEFULL 1. VARFÖR ÄR VI TRÄNARE & VARFÖR SPELAR NI FOTBOLL? (grupperna skriver varsin

Läs mer

UTMANINGAR OCH MÖJLIGHETER HAR DU 730 DAGAR OCH ETT STARKT DRIV DÅ HAR VI EN LEDARROLL TILL DIG

UTMANINGAR OCH MÖJLIGHETER HAR DU 730 DAGAR OCH ETT STARKT DRIV DÅ HAR VI EN LEDARROLL TILL DIG UTMANINGAR OCH MÖJLIGHETER HAR DU 730 DAGAR OCH ETT STARKT DRIV DÅ HAR VI EN LEDARROLL TILL DIG VÄLKOMMEN TILL BERENDSEN Tack för att du vill lägga lite tid på att lära känna oss - det kan löna sig. För

Läs mer

Vill du bli en ännu bättre chef i höst? Ta del av allt från seminarier och chefsevent till ledarskapsutbildningar.

Vill du bli en ännu bättre chef i höst? Ta del av allt från seminarier och chefsevent till ledarskapsutbildningar. 2016 Vill du bli en ännu bättre chef i höst? Ta del av allt från seminarier och chefsevent till ledarskapsutbildningar. Få ut så mycket som möjligt av ditt arbetsliv. Vision arrangerar en mängd utbildningar

Läs mer

Policy för integration och inkludering av nyanlända i Lidingö stad

Policy för integration och inkludering av nyanlända i Lidingö stad 1 (5) DATUM DNR 2015-11-09 KS/2015:234 Policy för integration och inkludering av nyanlända i Lidingö stad Antagen av kommunfullmäktige den 23 november 2015 2 (5) Inledning Lidingö stad har en lång historia

Läs mer

Regel 1 - Ökad medvetenhet

Regel 1 - Ökad medvetenhet Regel 1 - Ökad medvetenhet FN:s standardregler: Staterna bör aktivt öka medvetenheten i samhället om människor med funktionsnedsättning, om deras rättigheter, behov och möjligheter och om vad de kan bidra

Läs mer

Har vi lösningen för en bättre hemtjänst? Självklart.

Har vi lösningen för en bättre hemtjänst? Självklart. Har vi lösningen för en bättre hemtjänst? Självklart. Låt oss prata om Självklarhetsmetoden. Låt oss prata om Självklarhetsmetoden! 164 000 äldre är beroende av hemtjänsten i sin vardag. Och det är du

Läs mer

FINLAND I EUROPA 2008

FINLAND I EUROPA 2008 Intervju- och undersökningstjänster A FINLAND I EUROPA 2008 BLANKETT ATT FYLLA I SJÄLV Intervju- och undersökningstjänster B FINLAND I EUROPA 2008 BLANKETT ATT FYLLA I SJÄLV GS1. Här beskrivs kortfattat

Läs mer

Låt din berättelse bli en värdefull del av våra samlingar!

Låt din berättelse bli en värdefull del av våra samlingar! Låt din berättelse bli en värdefull del av våra samlingar! Dialekt-, ortnamns- och folkminnesarkivet i Göteborg (DAG) ingår i den statliga myndigheten Institutet för språk och folkminnen. Arkivet har till

Läs mer

Sid. 87-99 i boken Rekrytering. Författare Annica Galfvensjö, Jure Förlag

Sid. 87-99 i boken Rekrytering. Författare Annica Galfvensjö, Jure Förlag Sid. 87-99 i boken Rekrytering Författare Annica Galfvensjö, Jure Förlag Nedan finner du en intervjuguide med förslag på frågor som du kan använda under intervjun. Det är många frågor så välj de du tycker

Läs mer

Lyhördhet Passion Ärlighet Kvalitet Entreprenörskap

Lyhördhet Passion Ärlighet Kvalitet Entreprenörskap Lyhördhet Passion Ärlighet Kvalitet Entreprenörskap Stockholms stads webbnärvaro The Capital of Scandinavia Stockholms stad 39 000 anställda Stadsledningskontoret Kommunfullmäktiges och kommunstyrelsens

Läs mer

Introduktion till Open 2012

Introduktion till Open 2012 Introduktion till Open 2012 av Lisbeth Rydén Funktionen med OPEN som jag ser den Alla har sin egen idé med att åka till OPEN. Någon framförallt för att lära sig något om de ämnen som ska avhandlas (kurs),

Läs mer

Individuellt Mjukvaruutvecklingsprojekt

Individuellt Mjukvaruutvecklingsprojekt Individuellt Mjukvaruutvecklingsprojekt RPG-spel med JavaScript Författare Robin Bertram Datum 2013 06 10 1 Abstrakt Den här rapporten är en post mortem -rapport som handlar om utvecklandet av ett RPG-spel

Läs mer

Kvinnor som driver företag pensionssparar mindre än män

Kvinnor som driver företag pensionssparar mindre än män Pressmeddelande 7 september 2016 Kvinnor som driver företag pensionssparar mindre än män Kvinnor som driver företag pensionssparar inte i lika hög utsträckning som män som driver företag, 56 respektive

Läs mer

Enkät om heltid i kommuner och landsting 2015

Enkät om heltid i kommuner och landsting 2015 Enkät om heltid i kommuner och landsting 2015 Enkät om heltid i kommuner och landsting 2015 1 Enkät om heltid i kommuner och landsting 2015 2 Innehåll Heltidsarbetet ökar... 5 Varför ska fler jobba heltid?...

Läs mer

Vision Tibro 2017. - skapar miljöer som sticker ut

Vision Tibro 2017. - skapar miljöer som sticker ut Vision Tibro 2017 - skapar miljöer som sticker ut Vision Tibro 2017 - skapar miljöer som sticker ut För oss själva Boplats som lockar och inspirerar Mötesplats för allas intressen Trygghet för ett aktivt

Läs mer

Brevutskick till väntande patienter

Brevutskick till väntande patienter Brevutskick till väntande patienter Rapport från Vårdgarantiarbetet i Region Skåne, juni 2006 Bakgrund Genom en överenskommelse har staten och Sveriges Kommuner och Landsting enats om en långsiktig satsning

Läs mer

KOMMUNIKATIONSBAROMETERN för företag ATT JOBBA HEMIFRÅN. Rapport september 2003. 1

KOMMUNIKATIONSBAROMETERN för företag ATT JOBBA HEMIFRÅN. Rapport september 2003. 1 KOMMUNIKATIONSBAROMETERN för företag ATT JOBBA HEMIFRÅN Rapport september 2003. 1 Välkommen till Telias kommunikationsbarometer för företag Telias kommunikationsbarometer för företag är en återkommande

Läs mer

Verksamhetsplan HT -09 och VT -10

Verksamhetsplan HT -09 och VT -10 Verksamhetsplan HT -09 och VT -10 Vi på Solen har under hösten märkt att det finns en nyfikenhet och lust i barngruppen på att titta närmare på detaljer, upptäcka skillnader, mäta och jämföra. Barnen har

Läs mer

När jag har arbetat klart med det här området ska jag:

När jag har arbetat klart med det här området ska jag: Kraft och rörelse När jag har arbetat klart med det här området ska jag: kunna ge exempel på olika krafter och kunna använda mina kunskaper om dessa när jag förklarar olika fysikaliska fenomen, veta vad

Läs mer

Utvärdering APL frågor till praktikant

Utvärdering APL frågor till praktikant Utvärdering APL frågor till praktikant Jag studerar på A. Vård och Omsorgsprogrammet för 0 0 ungdomar åk 1 B. Vård och Omsorgsprogrammet för 1 1,9 ungdomar åk 2 C. Vård och Omsorgsprogrammet för 8 15,4

Läs mer

Utvärdering fadderverksamhet (Nyanländ)

Utvärdering fadderverksamhet (Nyanländ) Utvärdering fadderverksamhet (Nyanländ) 1. Har du deltagit i: Stockholmsfadder 39 31 Duo Stockholm 71 56,3 Båda 16 12,7 2. Jag är: Kvinna 70 55,6 Man 55 43,7 Annat 1 0,8 3. Jag är: 18-29 år 47 37,3 30-44

Läs mer

Affärsplan/Projektplan

Affärsplan/Projektplan Affärsplan/Projektplan Datorconfig UF http://www.datorconfig.se Bankgiro: 456-5354 info@datorconfig.se VD/Ekonomiansvarig/Säljare Thomas Palmqvist thomas@datorconfig.se 073-041 62 03 Marknadsansvarig/Säljare

Läs mer

Integration och tillväxt

Integration och tillväxt Integration och tillväxt 13 maj 2016 Om Stockholms län Över 90 procent är nöjda med det liv de lever Över 90 procent trivs med både sitt arbete och sitt boende Länet utgör 2 procent av rikets yta, men

Läs mer

Miljö och material på förskolan, hållbar utveckling

Miljö och material på förskolan, hållbar utveckling Minnesanteckningar från föräldramöte på 9/10 2014 Tack till er alla som nyfiket och intresserat deltog under kvällen. Under kvällen berättade pedagogerna hur vi möter vardagen tillsammans med era barn

Läs mer

Turné/dialog om konst, RCK och vad händer i Kramfors 25 april 2013 mötesanteckningar

Turné/dialog om konst, RCK och vad händer i Kramfors 25 april 2013 mötesanteckningar Turné/dialog om konst, RCK och vad händer i Kramfors 25 april 2013 mötesanteckningar Träffen inleddes med att Björn Eriksson, aktiv ljudkonstnär med erfarenheter från både internationella projekt och egna,

Läs mer

Barn- och ungdomsfotboll i Hälsingland Så spelar vi 11-mannafotoll

Barn- och ungdomsfotboll i Hälsingland Så spelar vi 11-mannafotoll (Uppdaterat den 25 april 2016) Barn- och ungdomsfotboll i Hälsingland Så spelar vi 11-mannafotoll Bättre och mer utvecklande spel Fortsatt utbildning Inriktning mot seniorfotboll När man blir 14-15 år

Läs mer

Din röst gör skillnad!

Din röst gör skillnad! Din röst gör skillnad! Den 15 september är det kyrkoval. Då får du och alla andra 5,5 miljoner som är medlemmar och över 16 år bestämma vilken väg Svenska kyrkan ska gå. Socialdemokraterna ställer upp

Läs mer

Menys webbaserade kurser manual för kursdeltagare. Utbildningsplattform: Fronter

Menys webbaserade kurser manual för kursdeltagare. Utbildningsplattform: Fronter Menys webbaserade kurser manual för kursdeltagare Utbildningsplattform: Fronter Innehållsförteckning Introduktion 3 Inloggning & Lösenordsbyte 4 Idagsidan 6 Kursens rum (startsida) 7 Webblektion 8 Inlämning

Läs mer

Lathund, procent med bråk, åk 8

Lathund, procent med bråk, åk 8 Lathund, procent med bråk, åk 8 Procent betyder hundradel, men man kan också säga en av hundra. Ni ska kunna omvandla mellan bråkform, decimalform och procentform. Nedan kan ni se några omvandlingar. Bråkform

Läs mer

SOM SPONSOR GÖR DU SKILLNAD! Luleå Ridklubb där ledarskap för framtiden grundläggs

SOM SPONSOR GÖR DU SKILLNAD! Luleå Ridklubb där ledarskap för framtiden grundläggs SOM SPONSOR GÖR DU SKILLNAD! Luleå Ridklubb där ledarskap för framtiden grundläggs Bakgrund Forskning visar att ungdomar med hästintresse har högre betyg än genomsnittet, samt att hästtjejer oftare än

Läs mer

1. Riksdagen ställer sig bakom det som anförs i motionen om en lag om valfrihet för alla och tillkännager detta för regeringen.

1. Riksdagen ställer sig bakom det som anförs i motionen om en lag om valfrihet för alla och tillkännager detta för regeringen. Enskild motion Motion till riksdagen 2015/16:1907 av Isabella Hökmark (M) Lag om valfrihet för alla Förslag till riksdagsbeslut 1. Riksdagen ställer sig bakom det som anförs i motionen om en lag om valfrihet

Läs mer

Esplanaden 3C. Sundbyberg 996 kvm kontor

Esplanaden 3C. Sundbyberg 996 kvm kontor Esplanaden 3C Sundbyberg 996 kvm kontor Välkommen till Diligentia Esplanaden 3 C Yta: 996 kvm Våning: 3tr Husets karaktär Huset på Esplanaden byggdes i början på 1980-talet och har en total uthyrningsbar

Läs mer

Predikan Lyssna! 1 maj 2016

Predikan Lyssna! 1 maj 2016 Predikan Lyssna! 1 maj 2016 Idag är det bönsöndagen en söndag då vi påminns om den fantastiska möjlighet vi har att prata med Gud och att lyssna till honom!! Och det är just det som den tredje vanan i

Läs mer

Koncept Katalog 2009

Koncept Katalog 2009 Koncept Katalog 2009 Pro-Safe Security Pro-Safe Security System Sweden AB är företaget som ger dig som kund möjlighet att exponera stöldbegärliga varor på ett öppet och säljfrämjande sätt, samtidigt som

Läs mer

En grafisk guide till vår identitet

En grafisk guide till vår identitet En grafisk guide till vår identitet Välkommen till vår grafiska manual Ett grafiskt profilprogram har ingenting att göra med vad du eller jag tycker är snyggt. Ett tydligt grafiskt program är en konkurrensfaktor.

Läs mer

DEMOKRATI 3 DEMOKRATINS VILLKOR

DEMOKRATI 3 DEMOKRATINS VILLKOR SIDA 1/8 WORKSHOP I KLASSRUMMET TEMA: DEMOKRATI LÄRARMANUAL I det här dokumentet finns allt du behöver veta för att hålla workshopen. Här ser du också tydligt i vilka moment du använder det arbets- och

Läs mer

STUDIEHANDLEDNING. Demenshandikapp och bemötande

STUDIEHANDLEDNING. Demenshandikapp och bemötande STUDIEHANDLEDNING Demenshandikapp och bemötande Kunskap om demens är nyckeln till förståelse! Produkten kan beställas från: Nestor FoU-center, Marinens väg 30, 136 40 Handen www. nestor-foucenter.se, tel:

Läs mer

Äspereds IF VITA LINJER. & spår. på vägen mot Framtiden

Äspereds IF VITA LINJER. & spår. på vägen mot Framtiden Äspereds IF på vägen mot Framtiden 2 VISIONSARBETE Äspereds IF Nu är det dags att ta ett nytt steg i vår framtidsutveckling. Vår vision är att Äspereds IF skall skapa Bygdens bästa miljö för medlemskap

Läs mer

VI ÄR EN DIGITAL REKLAM BYRÅ

VI ÄR EN DIGITAL REKLAM BYRÅ VI ÄR EN DIGITAL REKLAM BYRÅ SNABBFAKTA SOME GUYS STARTADES 2006 på initiativ av Daniel Sjöblom och Tobias Löfgren. Hos oss jobbar vi sida vid sida med våra kunder. Våra medarbetare har alla olika branscherfarenheter

Läs mer

Att vara en del av Tandlaget

Att vara en del av Tandlaget Trygg tandvård ATT VARA EN DEL AV TANDLAGET Att vara en del av Tandlaget Oavsett om du jobbar på eller kommer till Tandlaget som patient så är du en del av vårt lag. För att hela vårt lag ska må bra har

Läs mer

Bedömningsstöd. Historia 4-6. Elevhäfte

Bedömningsstöd. Historia 4-6. Elevhäfte Bedömningsstöd Historia 4-6 Elevhäfte UPPGIFT I HISTORIA ÅRSKURS 6 Framställningar av historien En statsminister, en statlig myndighet och en elev på högstadiet berättar om Sveriges historia Den svenska

Läs mer

ADVISER HÖSTEN 2014. Småföretagare. Inspiration för hösten 2014

ADVISER HÖSTEN 2014. Småföretagare. Inspiration för hösten 2014 ADVISER HÖSTEN 2014 Småföretagare Inspiration för hösten 2014 ADVISER HÖSTEN 2014 SEPTEMBER OKTOBER NOVEMBER DECEMBER Hösten drar igång Flera utgivningar och det är ofta kampanjintensivt. Många vill ut

Läs mer

Kvinnliga företagare är välutbildade och finns i framtidsbranscher

Kvinnliga företagare är välutbildade och finns i framtidsbranscher Ingela Hemming, SEB:s företagarekonom torsdag den 7 april 06 Kvinnliga företagare är välutbildade och finns i framtidsbranscher SEB har under perioden december 05 - februari 06 låtit Sifo/Research International

Läs mer

D A B A D B B D. Trepoängsproblem. Kängurutävlingen 2012 Benjamin

D A B A D B B D. Trepoängsproblem. Kängurutävlingen 2012 Benjamin Kängurutävlingen enjamin Trepoängsproblem. Skrivtavlan i klassrummet är 6 meter bred. Mittdelen är m bred. De båda yttre delarna är lika breda. Hur bred är den högra delen? A: m :,5 m C:,5 m D:,75 m E:

Läs mer

Fler feriejobb för ungdomar i kommuner och landsting sommaren 2015

Fler feriejobb för ungdomar i kommuner och landsting sommaren 2015 2015-10-14 1 (6) Utbildning och Arbetsmarknad Tor Hatlevoll Fler feriejobb för ungdomar i kommuner och landsting sommaren 2015 Sommaren 2015 erbjöd landets kommuner och landsting/regioner 84 000 unga en

Läs mer

En förskola med barnen i centrum

En förskola med barnen i centrum Örebro Örebro 2011-05-04 En förskola med barnen i centrum Fler platser, mindre grupper och ökad flexibilitet 2 (8) Innehållsförteckning 1000 nya förskoleplatser.... 3 Flexibla tider på förskolan... 4 Investera

Läs mer

NORTH ENTRANCE PROJECT AREA

NORTH ENTRANCE PROJECT AREA NORTH ENTRANCE PROJECT AREA Kista Galleria är en av Skandinaviens största och mest framgångsrika handels platser. För att säkerställa vår marknadsledande position och möta den framtida marknadens föränderliga

Läs mer

ELEV- HANDLEDNING (Ansökan via webben) www.orebro.se/gymnasieantagningen

ELEV- HANDLEDNING (Ansökan via webben) www.orebro.se/gymnasieantagningen ELEV- HANDLEDNING (Ansökan via webben) www.orebro.se/gymnasieantagningen Gymnasieantagningen i Örebro län På Gymnasieantagningens hemsida www.orebro.se/gymnasieantagningen hittar du information om vad

Läs mer

4-6 Trianglar Namn:..

4-6 Trianglar Namn:.. 4-6 Trianglar Namn:.. Inledning Hittills har du arbetat med parallellogrammer. En sådan har fyra hörn och motstående sidor är parallella. Vad händer om vi har en geometrisk figur som bara har tre hörn?

Läs mer

Bulltofta förskola. Lokal Arbetsplan

Bulltofta förskola. Lokal Arbetsplan Bulltofta förskola Lokal Arbetsplan Lokal arbetsplan Vår förskola Bulltofta förskola är en enavdelningsförskola på Kirseberg. Förskolan ligger mitt emot Bulltoftaskolan och har närhet till bland annat

Läs mer

Bra att veta om sexuella övergrepp. För barn

Bra att veta om sexuella övergrepp. För barn Bra att veta om sexuella övergrepp För barn Om sexuella övergrepp Sexuella övergrepp är fel och behöver stoppas. Vad ett övergrepp är och var man kan få hjälp borde alla få veta. Det kan göra det lättare

Läs mer

UNGDOMSVARIANTEN FOLKHÄLSOPLAN 2004-2008. Det är vi som gjort Ungdomsvarianten!

UNGDOMSVARIANTEN FOLKHÄLSOPLAN 2004-2008. Det är vi som gjort Ungdomsvarianten! FOLKHÄLSOPLAN 2004-2008 UNGDOMSVARIANTEN Det är vi som gjort Ungdomsvarianten! Målområden för folkhälsoarbetet i Götene kommun är: Barn och ungdomars hälsa, Drogförebyggande arbete, Psykisk hälsa, Trygga

Läs mer

Brister i kunskap vid gymnasieval

Brister i kunskap vid gymnasieval Brister i kunskap vid gymnasieval En undersökning om hur niondeklassarna tänker inför sitt val av skola och program Gymnasium.se Hovslagargatan 3 SE 103 88 STOCKHOLM 08-50 91 06 00 1 Bakgrund och metod

Läs mer

Vad vill jag bli, och vad vill jag ha gjort?

Vad vill jag bli, och vad vill jag ha gjort? Vad vill jag bli, och vad vill jag ha gjort? Mitt liv och framtidsdrömmar som fotbollsspelare!!! Namn:. Syfte med detta dokument (föräldrasnack) Om vi ska klara av våra uppsatta mål, så är det endast möjligt

Läs mer

Antalet människor som lever i extrem

Antalet människor som lever i extrem Fattigdomen minskar FATTIGDOM Läget () Trenden 700 miljoner människor lever i extrem fattigdom. Det motsvarar 10 procent av jordens befolkning. Minskar i alla delar av världen. Mellan 1990 och minskade

Läs mer

En bok om mig Veronica Larsen

En bok om mig Veronica Larsen En bok om mig Veronica Larsen Tack mamma och pappa för att jag finns 2011 Veronica Larsen En bok om mig September 1985 föddes jag, Veronica Paulina Maria Larsen. Det här är en bok om vad som varit viktigt

Läs mer

Kan du inte komma till tandläkaren så kommer vi till dig.

Kan du inte komma till tandläkaren så kommer vi till dig. Kan du inte komma till tandläkaren så kommer vi till dig. Våra äldres tänder är fantastiska! Svensk tandvård är fantastisk i sitt arbete med förebyggande åtgärder, vilket har lett till att andelen äldre

Läs mer

Handelskammarens rapport nr 4 2005. Folkets röst om E22. Allmänhetens svar på frågor om E22 i Skåne, Blekinge och Kalmar län

Handelskammarens rapport nr 4 2005. Folkets röst om E22. Allmänhetens svar på frågor om E22 i Skåne, Blekinge och Kalmar län Handelskammarens rapport nr 4 2005 Folkets röst om E22 Allmänhetens svar på frågor om E22 i Skåne, Blekinge och Kalmar län Inledning Frågan om väg E22:s utbyggnad och betydelse för den sydsvenska tillväxten

Läs mer

Svenska Du kan med flyt läsa texter som handlar om saker du känner till. Du använder metoder som fungerar. Du kan förstå vad du läser.

Svenska Du kan med flyt läsa texter som handlar om saker du känner till. Du använder metoder som fungerar. Du kan förstå vad du läser. Svenska Du kan med flyt läsa texter som handlar om saker du känner till. Du använder metoder som fungerar. Du kan förstå vad du läser. Du berättar på ett enkelt sätt om det du tycker är viktigt i texten.

Läs mer

DOP-matematik Copyright Tord Persson. Bråktal -3-2 -1 0 1 2 3. Läs av vilka tal på tallinjen, som pilarna pekar på. Uppgift nr 10 -3-2 -1 0 1 2 3

DOP-matematik Copyright Tord Persson. Bråktal -3-2 -1 0 1 2 3. Läs av vilka tal på tallinjen, som pilarna pekar på. Uppgift nr 10 -3-2 -1 0 1 2 3 Bråktal Uppgift nr En limpa delas i 4 lika stora delar. Hur stor del av limpan blir varje del? Uppgift nr 2 Hur många tiondelar behövs för att det skall räcka till en hel? Uppgift nr Hur läser man ut bråket

Läs mer

Res med Plan till Vietnam!

Res med Plan till Vietnam! Res med Plan till Vietnam! Ta chansen och följ med oss på ditt livs resa! Resperiod: 2-17 oktober 2015 1 Om resans innehåll I oktober har det blivit dags att återvända till Vietnam. Ta del av Plans arbete

Läs mer

Vi vill att du ska påverka vad vi gör. Kan man tänka annorlunda om att tänka annorlunda?

Vi vill att du ska påverka vad vi gör. Kan man tänka annorlunda om att tänka annorlunda? Välkommen in! Vi vill att du ska påverka vad vi gör Tisdagen den 22 februari 2011 är du därför hjärtligt välkommen till vårt nya gröna lager och logistikcenter. Varför ska jag titta på ett stort lager

Läs mer

Hälso- och sjukvårdslagen

Hälso- och sjukvårdslagen Hälso- och sjukvårdslagen Barnets behov av information, råd och stöd ska särskilt beaktas av hälso- och sjukvården och dess personal om barnets förälder eller någon annan vuxen som barnet varaktigt bor

Läs mer

Energi & Miljötema Inrikting So - Kravmärkt

Energi & Miljötema Inrikting So - Kravmärkt Energi & Miljötema Inrikting So - Kravmärkt 21/5 2010 Sofie Roxå 9b Handledare Torgny Roxå Mentor Fredrik Alven 1 Innehållsförteckning Inledning s. 3 Bakgrund s. 3 Syfte s. 3 Hypotes s. 3 Metod s. 4 Resultat

Läs mer

GRUMS DEN VÄLKOMNANDE KOMMUNEN!

GRUMS DEN VÄLKOMNANDE KOMMUNEN! GRUMS DEN VÄLKOMNANDE KOMMUNEN! MODERATERNA I GRUMS 2014 Grumsmoderaterna vill göra Grums till en ännu bättre kommun att leva och verka i Vi vill ta ansvar för de åtaganden en kommun har och erbjuda trygghet

Läs mer

Erfarenheter från ett pilotprojekt med barn i åldrarna 1 5 år och deras lärare

Erfarenheter från ett pilotprojekt med barn i åldrarna 1 5 år och deras lärare Erfarenheter från ett pilotprojekt med barn i åldrarna 1 5 år och deras lärare I boken får vi följa hur barn tillsammans med sina lärare gör spännande matematikupptäckter - i rutinsituationer - i leken

Läs mer

VÅLD HOT OCH. inom omsorg och skola

VÅLD HOT OCH. inom omsorg och skola inom omsorg och skola VÅLD HOT OCH Den här informationen bygger på Arbetarmiljöverkets regler Våld och hot i arbetsmiljön, AFS 1993:2. Reglerna gäller alla arbetsplatser där det finns risk för våld eller

Läs mer

En jämförelse länen emellan visar signifikanta skillnader för följande län och drömmar:

En jämförelse länen emellan visar signifikanta skillnader för följande län och drömmar: PRESSINFORMATION Bilaga 2 Visby, 23 november 2011 Drömbarometern 2011 Svenska folkets drömmar län för län Drömbarometern kartlägger inte bara svenska folkets livsdrömmar nationellt. Undersökningen bygger

Läs mer

När du som vårdpersonal vill ta del av information som finns hos en annan vårdgivare krävs det att:

När du som vårdpersonal vill ta del av information som finns hos en annan vårdgivare krävs det att: 1 (6) Sammanhållen journalföring information till dig som möter patienter Detta är ett kunskapsunderlag om sammanhållen journalföring för dig som arbetar i vården. Underlaget innehåller en kort beskrivning

Läs mer

Ramprogram för Folkuniversitetets verksamhet riktad till personer med funktionsnedsättning

Ramprogram för Folkuniversitetets verksamhet riktad till personer med funktionsnedsättning Ramprogram för Folkuniversitetets verksamhet riktad till personer med funktionsnedsättning Utgångspunkter Folkuniversitetets verksamhet omfattar folkbildning, skolor samt utbildning för organisationer,

Läs mer

DIGITALA KONSUMENTER MED NYA MÖJLIGHETER. Hej medlem, 2014-05-29

DIGITALA KONSUMENTER MED NYA MÖJLIGHETER. Hej medlem, 2014-05-29 KONSUMENT-FORUM Medlemsinformation DIGITALA KONSUMENTER MED NYA MÖJLIGHETER Hej medlem, 2014-05-29 Bäste medlem, Lessen (fast glad) att behöva störa dig i helgen. Men grisfrågan och främst foderfrågan

Läs mer

Samhällsvetenskapsprogrammet Mjölby Gymnasium >>>

Samhällsvetenskapsprogrammet Mjölby Gymnasium >>> SP Samhällsvetenskapsprogrammet Samhällsvetare med känsla för siffror Möjligheten att läsa affärsjuridik, redovisning och företagsekonomi var det som lockade mig till Kungshögaskolan i Mjölby. Numera är

Läs mer