Januaritrender Möten och evenemang. Hotell

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Januaritrender 2009. Möten och evenemang. Hotell"

Transkript

1 1 Januaritrender 2009 Möten och evenemang Online-bokningssystemet BookTUR ska samla TUR-utställarnas mässerbjudanden på ett och samma ställe för att underlätta för kunden. Alla TUR-mässans utställare är inbjudna att delta och under mässan kommer flera bokningstorg att finnas, där besökare kan boka utvalda erbjudanden. Årets svenska mötesplats 2008 blev Steningevik av Svenska Mötens kunder deltog i omröstningen och Steningevik vann bland annat för sitt fina kök. Grythyttan, med två OS-medaljer i matlagning, erbjuder en OS-konferens för företag och matlagningsintresserade. I paketet ingår en föreläsning om hur man tävlar i mat samt en sjurätters avsmakningsmeny tillagad och presenterad av tävlingskockarna. Hotell Copperhill Mountain Lodge har öppnat i Åre som den svenska fjällvärldens hittills lyxigaste hotell. Trots lågkonjunktur ser det mycket ljust ut för det femstjärniga designhotellet enligt VD Peter Nilsson. Ett stenkast från Stockholms Central öppnar STF ett nytt vandrarhem med konceptet ett lyxigare lågbudgetboende. Vandrarhemmet får namnet STF City och i april 2010 beräknas den första gästen kunna boka ett rum. Enligt en undersökning av Hotels.com föredrar svenskar att bo granne med belgare vid sin hotellvistelse, därefter holländare och japaner. Tyskar, ryssar och turkar är de minst populära grannarna på svenskarnas semesterresor. Scandic vill stärka sin position på den finska marknaden och bygger nytt ett sporthotell i Vierumäki som är Finlands ledande ort för sport- och fritidsaktiviteter. Hotellet öppnar under våren 2010 med cirka 200 rum. Visit Britains ordförande Christopher Rodrigues spår att arbeten kan komma att försvinna i Storbritannien på grund av hotellens låga standard. Han menar att Storbritannien länge varit populärt utan att man behövt anstränga sig, men nu under lågkonjunkturen måste man erbjuda mer än bara grundläggande service. Rezidor Hotel Group lanserar ny webbsajt för media och investerare, Sajten är snabbare och mer lättnavigerad än den tidigare och innehåller bland annat information om det snabbt växande hotellföretaget, ett omfattande arkiv, bildbank och företagspresentationer.

2 2 Konkurrenskraft Utländska investerare har fått upp ögonen för svensk turism och det senaste året har antalet stora investeringar tredubblats. De utländska turisterna bidrog 2007 till cirka 12 miljarder kronor i momsintäkter till statskassan och vår turistnäring står för cirka tre procent av BNP. Skavsta flygplats ökade 2008 sin passagerarström med drygt 24 procent jämfört med Vid årets början låg förväntningen på 2,5-2,6 miljoner resenärer, men de senaste månadernas inbromsning påverkade resultatet. Den ackumulerade siffran för året blev resenärer. SAS Credits har fått en bra start med över tecknade företagsavtal. Programmet är gratis för företag och man samlar poäng både i Economy och Business Class. Finsk-svenska handelskammaren lanserar nu sin tidning Forum Finland på webben. Tidningen har nått läsare i alla branscher och skapat kontakter mellan företag i Finland och Sverige. Webbtidningen hittas på adressen och där kan man även beställa handelskammarens nyhetsbrev. Passagerarantalet på Finlands tåg var år 2008 större än någonsin. Fjärrtågen hade närmare 13,8 miljoner resor vilket är en ökning med över sex procent jämfört med tidigare år. Närtrafikens resor uppgick till nära 70 miljoner. Mellan Finland och Ryssland gjordes över resor. Finnair kan tänka sig en fusion med SAS. Fördelarna med detta skulle vara möjligheten till rationaliseringar och nedskärningar av överkapacitet. Den gemensamma kulturella bakgrunden med en naturlig hemmamarknad i Norden skulle underlätta ett samarbete. Restaurang och mat Hamburgerkedjan Max fick år 2008 en vinst på 85 miljoner kronor, en tioprocentig ökning jämfört med tidigare år. Omsättningen ökade med 23 procent till miljoner kronor. Kedjan planerar att under 2009 öppna fyra till sex nya restauranger och anställa runt 300 personer. Krögaren Melker Andersson lockar gäster med rea på sina restauranger. Rean gäller måndagar till onsdagar fram till den första mars på F12, Grill, Restaurangen, Kungsholmen och Le Rouge. Nordic Food Lab i Köpenhamn ska studera och kartlägga nordiska råvaror, smaker och tillagningsmetoder. Projektet drivs av två kända kökschefer med bidrag från bland annat Nordiska ministerrådet och Nordea-fonden i Danmark.

3 3 I fjol serverade en hotellrestaurang i Abu Dhabi totalt fem kilo ätbart guld till sina gäster. Emirates Palace serverade bland annat desserter, kaffe och champagne med guldtillsats. Resebyråer och researrangörer Apollo erbjuder en ny resa med thaiboxningstema till Phuket. Avresa sker den 20 mars och träningen leds av thailändska och svenska instruktörer. Föreläsningar kommer att hållas och man får ett personligt kost- och träningsprogram. Charterarrangörerna spår tio procent färre resor än i fjol och drar ner på antalet resor i sommar och nästa vinter. Hos Apollo har man märkt att efterfrågan på kortare och billigare resor ökar och att resenärerna inte längre bokar så långt i förväg. Enligt Tickets undersökning är Bangkok svenskarnas förstahandsval vid bokning av storstadsresa. Miami är tvåa och New York trea. I Europa ligger London i topp följt av Barcelona. Fritidsresor utvecklar sin tågcharter och lanserar storstadsweekend med tåg, där Prag och Berlin är först ut. Satsningen sker i samarbete med SJ och antalet planerade resor ökar i sommar med 60 procent till resor. Fritidsresor blir nu Europas ledande arrangör av tågcharter. Flera långväga charterdestinationer läggs ned i arrangörernas utbud, bland annat ställer Fritidsresor in sin direktcharter till Mauritius, Maldiverna och Kambodja. Resor med all-inclusive blir allt populärare eftersom man då vet vad hela resan kommer att kosta. Turism Åre är den bästa skidorten i världen enligt lyxresetidningen Condé Nast Traveller. Skälet till vinsten är bland annat ortens familjevänlighet och nattliv. Tvåa på listan är Aspen i USA och trea är franska Courchevel. Senaste månadernas försvagning av kronan har bidragit till att antalet utländska turister i Sverige ökar kraftigt. Det gäller främst européer som vill besöka både storstäder och skidorter. Hos Skistar har antalet besökare från Ryssland ökat med 54 procent, och från Tyskland med 15 procent. Världens största anläggning med isbjörnar öppnar i Orsa Björnpark den 18 maj. I parken kommer man att avla fram isbjörnar till världens djurparker. Mindre lyx och mer mys är trenderna för lågkonjunkturens Vi kommer att ta med oss matlåda från restaurangen, dra ner på långa resor och ägna oss åt mer virtuellt resande på Internet. Tält- och cykelsemestern väntas också få ett uppsving. Fjolåret blev ett guldår för Stockholms muséer. Moderna museet hade sitt sjunde bästa år någonsin, Vasamuseet slog publikrekord och för Nationalmuseum gick det lika bra som när det var fri entré

4 4 Förra året blev ett mycket bra år besöksmässigt för Sala Silvergruva personer besökte underjorden och det är det högsta antalet sedan gruvan började med visningsverksamhet på 60-talet. Det är en ökning med 16 procent jämfört med Motormännen och Eurotest har jämfört säkerheten i 17 europeiska länder. I Bryssel är det farligast för fotgängare att ta sig över gatan och Stockholms övergångsställen kommer på plats nummer sju. Säkrast är Londons gator tätt följt av Oslos. Lonely Planet har gjort topplistor över vilka länder och städer som är hetast Traditionella resmål saknas och i topp för heta länder ligger istället Algeriet, Bangladesh, Kanada och Georgien. Heta städer är bland andra Antwerpen, Beirut och Chicago. Rymdresearrangören Virgin Galactic har fått konkurrens av Xcor Aerospace som säljer rymdresor till halva priset. Xcors rymdfarkost Lynx 1 flyger dock bara hälften så högt som Virgin Galactics Space Ship Two och tar färre passagerare. Transporter+ Flygbolaget Next Jet öppnar en linje mellan Stockholm-Bromma och Östersund i januari. Förutom Bromma-Östersund trafikerar Next Jet Arlanda till Gällivare, Hemavan- Vilhelmina, Lycksels-Arvidsjaur, Hagfors-Torsby, Mora-Sveg samt Kramfors. Banverket planerar att bygga om och höja hastigheten på vissa järnvägssträckor i väntan på höghastighetsspår. Exempelvis skulle det förkorta restiden med en timme på sträckan Stockholm-Malmö blev ett bra år för flyget trots finanskrisen. Det första halvåret hade en stark passagerarökning både på privat- och affärsresesidan men under andra halvåret vände statistiken. Luftfartsverket räknar i år med att antalet passagerare ska minska med cirka SAS återinför Eurobonuspoäng för inrikespassagerare, något som förbjöds av Marknadsdomstolen år 2001 eftersom de ansåg att SAS missbrukade sin dominerande ställning i flygbranschen. Detta är nu upphävt på grund av ökad konkurrens i Sverige. Flygbolaget Cimber blir Cimber Sterling och öppnar 20 nya rutter i Europa bland annat till London, Barcelona, Rom, Nice och Malaga från danska flygplatser. Bolaget vill öka sin omsättning med 70 procent och nyanställa runt 200 personer. Ryanair inför nolltolerans till extra handbagage för passagerarna. Detta på grund av ett ökat antal resenärer som bär med sig fler än ett handbagage ombord, samt att en passagerare försökte ta med sig fem stycken väskor ombord. Norwegians nyårskampanj som har lanserats på alla flygbolagets marknader har skapat rekordförsäljning. På den första försäljningsdagen såldes mer än biljetter vilket är mer än dubbelt så många som under på förra årets första försäljningsdag.

5 5 Det blir en andra säsong av Färjan på Kanal 5. TV-serien har varit en framgång för Viking Line som sett en kraftig ökning av både passagerarsiffror och intresset för Viking Cinderella som arbetsplats. Inspelningen av säsong två startar i januari Nordic Airways har gått i konkurs. Flygbolaget trafikerade Sverige Irak men förlorade nyligen sitt flygtillstånd på grund av ekonomiska svårigheter. Flygbolag får nu betala ut mer ersättning till passagerare som råkar ut för inställda flygningar. EU har nämligen slagit fast att passagerare har rätt till ersättning om den inte fått information i god tid om att en flight ska ställas in. Trafiken över Öresundsbron ökade i fjol både för motorvägstrafik och tåg. Motortrafiken ökade med 5,1 procent och tågtrafiken med 10 procent. 7,1 miljoner fordon körde över bron och 10,7 miljoner passagerare reste med tåg. Ökningen beror troligen den svenska kronans kursfall. Fjolåret var positivt för Östersjöns kryssningstrafik. Totalt passerade 10,2 miljoner passagerare Stockholms Hamnar under perioden januari till november, en ökning med två procent jämfört med samma period året innan. Internationella kryssningar slog rekord med över passagerare som anlände till Stockholm. Det är nu klart att tyska Lufthansa köper österrikiska Austrian Airlines som är medlem i Star Alliance. Totalt betalar Lufthansa 377 miljoner euro och Österrike tar över 500 miljoner euro i skulder. Egyptens hotellbokningar har gått ner med 30 procent i januari jämfört med samma månad i fjol. Landet försöker nu vända trenden att resenärer stannar hemma under finanskrisen och avskaffar bland annat flygplatsavgifterna för charterbolagen med flest flygningar till landets populära destinationer. Ny snabbtågsförbindelse mellan Helsingfors och Vanda flygplats öppnas år Snabbtågen ska gå var tionde minut och resan kommer att ta under 30 minuter. Stationen för Helsingfors flygplats byggs under jord mellan de nuvarande inrikes- och utrikesterminalerna. Bygget startar i år. Klimat och miljö På TUR-mässan i år kommer besökarna att kunna se vilka utställare som klimatkompenserat sitt mässdeltagande genom en grön märkning i montrarna och mässkatalogen. En femtedel av utställarna har redan valt att satsa extra på miljön. Vings Sunwing Resort och Spa Side Beach i Turkiet har tilldelats miljömärkningen EU-blomman. Utmärkelsen betyder att man arbetar engagerat med miljöfrågor och ställer höga krav på minskad förbrukning av energi, vatten, kemikalier och utsläpp. Ving var år 2003 den första arrangören i Europa att få utmärkelsen och har i dagsläget sju certifierade anläggningar.

6 6 Turismkalendern Kalendern uppdateras dagligen på Vill du tipsa om något evenemang? Skicka ett mail till Januari 24-28/1 Bocuse d Or - Lyon ( /1 e-travel Forum - Hotel Holiday Inn / Warsawa ( /1 - Amsterdam ( 28-1/2 FITUR - Madrid ( 28/1 Suoma Infoturné - Karleby ( 29/1 Gateway to Lapland - Best Western Kom Hotel / Stockholm ( /1 Scandinavian Sponsorship 09 - Stockholm ( 30/1 VärdeskaparDagen - Stockholm ( 31-8/2 Båtmässan - Svenska Mässan Göteborg ( Februari 2-6/2 Buy Latvia - Riga ( 4-5/2 Bedouk Mice - Paris ( 4-5/2 Easyfairs Fastfood & Cafe - Stockholm ( 4-5/2 Konfex & Events - Göteborg ( 4-8/2 Reisen - Hamburg ( 4/2 SKÅL Stockholm / Årsmöte, lunch - TallinkSilja ( 5/2 Final i Årets Kock - Göteborg ( 5-8/2 Holiday World - Prag ( 5/2 YourAgent Workshop - Prag ( 6-8/2 Baltour - Riga ( 6/2 SKÅL Helsingfors / Galakväll, La Nuit Touristique - Helsingfors ( 6-8/2 Times Travel Show - New York ( 7-9/2 OTM - Mumbai ( 7/2 Resemässan Linköping () 10-12/2 Business Travel Show - London ( 10/2 Sverigeutbildning / FörTur - Stockholm ( /2 Travel Technology Show - London ( 11/2 Resebranschens Seniorer / Möte - Stockholm ( /2 EMITT - Istanbul (

7 7 12/2 Grand Travel Award - Grand Hôtel, Stockholm ( 13/2 Symposium, Gay & Lesbian Tourism - London ( /2 TourEst - Tallinn ( /2 PATA Årsmöte & Workshop - Stockholm ( /2 AIME - Melbourne ( /3 European Meetings Industry Fair - Bryssel ( /2 BIT - Milano ( /2 Holiday Travel and Leisure - Salzburg ( 20/2 Religiös turism, workshop - BIT, Milano ( /2 Confex - London ( 25/2 Säljutbildning / FörTur - Malmö ( 26-1/3 IFT - Belgrad ( 26-1/3 Travel/Utazás - Budapest ( 26/2 YourAgent Workshop - Budapest ( 27/2 Konferens om fisketurismen i framtiden - Clarion Hotel Stockholm ( 27-1/3 Wellnessmässan - Svenska Mässan Göteborg ( ) 27-1/3 Vivattur - Vilnius ( 28-8/3 Allt för sjön - Stockholmsmässan ( Mars 5/3 SKÅL Stockholm / Lunch - Stockholm ( 6-9/3 Passion för Mat - Göteborg ( 10/3 Resebranschens Seniorer / Årsmöte - Stockholm ( /3 ITB - Berlin ( /3 Golfmässan - Malmömässan ( /3 Internorga - Hamburg ( /3 Svenska Flugfiskemässan - Stockholmsmässan ( /3 Vildmarksmässan - Stockholmsmässan ( 14/3 SM för kock-, serverings- och hotellelever - Stockholms Hotell- och Restaurangskola, Globen ( /3 SLAO studieresa - Finska Lappland ( /3 MITT - Moskva ( /3 Restaurang & Storhushåll - Conventum, Örebro ( /3 MITT - Moskva ( /3 TUR - Göteborg (

8 /3 Adventure Travel Show - London ( /3 International Spa Show - London ( 20/3 SKÅL Göteborg / TUR-party med workshop - TUR-mässan ( 20/3 TUR-tåget - Stockholm/Göteborg ( /3 Svenska Spahotells Spadagar - Strömstad ( /3 Easyfairs Horecamässa - Malmö ( /3 IUTT - Kiev () 27/3 Int. Tourism & Property Show - Athen ( /3 SKÅL National Congress - Shannon, Irland ( /3 Sportfiskemässan - Kistamässan ( /3 TTR - Bukarest ( 27/3 YourAgent Workshop - Bukarest ( 31-2/4 GIBTM - Abu Dhabi ( 31/3 HandelskammarExpo - Stockholms Handelskammare ( 31-1/4 Rendez-Vous France - Paris ( April 5-7/4 ACTE Global Education Conference - Washington DC ( 9-12/4 Tourism Moldova - Chisinau ( /4 IT&CM - Shanghai ( 16/4 YourAgent Workshop - Istanbul ( /4 PATA / Studieresa - Bali ( /4 Cottm - Peking ( 20/4 Omnibus - Badhotellet i Björneborg ( /4 World Tourism Forum - Lucerne ( 23/4 SKÅL Stockholm / Lunch - Stockholm ( /4 SATTE - New Dehli ( 24/4 SHR 100 år - Stockholm ( /4 Vårmässan - Luleå ( Maj 4-10/5 Finlandsdagarna - Centralstationen, Stockholm ( 5-8/5 ATM - Dubai ( ) 7-11/5 Crotour - Zagreb ( 7/5 YourAgent Workshop - Zagreb ( 9-12/5 Indaba Durban, Sydafrika (

9 /5 Germany Travel Mart - Rostock ( 13/5 YourAgent Workshop - Amsterdam ( /5 BITE - Bahrain ( 14/5 YourAgent Workshop - Bryssel ( /5 PowWow - Miami ( /5 Interfood / EkoNord / Wine & Spirits - Göteborg ( /5 IMEX - Frankfurt ( 29/5 SKÅL Stockholm / Sommaravslutning - Skärgårdsmässan ( /5 Skärgårdsmässan - Stockholm ( Juni 6-9/6 Archipelago Workshop - Käringsund ( /6 ITE - Hongkong ( /6 City Break - Göteborg ( /6 Midnight Sun Workshop - Levi ( 27-1/7 AIBTM - Baltimore ( Juli 2-6/7 Meeting Place Berlin - Berlin ( Augusti 21-23/8 SKÅL / Nordisk Kongress - Tallinn ( 31/8 YourAgent Workshop - Kiova ( September 7/9 Suoma Infoturné - Vasa ( 8-10/9 CIBTM - Beijing ( 8/9 Suoma Infoturné - Björneborg ( 9/9 Suoma Infoturné - Åbo ( /9 Husvagn & Husbil - Elmia ( 10/9 Suoma Infoturné - Helsingfors ( /9 Konferensexpo - Stockholm ( /9 Wine Sthlm & RestaurangExpo - Kistamässan ( 16/9 YourAgent Workshop - Paris ( /9 Otdykh - Moskva ( 22/9 YourAgent Workshop - Köpenhamn ( /9 Caravan Show - Kistamässan ( 24/9 YourAgent Workshop - Warszawa (

10 10 27/9 World Tourism Day - Globalt ( Oktober 7-8/10 Finland Workshop (Leisure) - Stockholm-Åbo ( 7/10 Meet Visit Finland & Friends - Finlands Ambassad, Stockholm ( 15/10 Travel World Grand Hôtel, Stockholm ( /10 EUHOFA Int. World Congress - Salzburg ( 20/10 Turistbyrådagen / FörTur - Malmö ( 21/10 Destinationsutveckling - Malmö ( /10 ITB Asia - Singapore ( /10 EuroCHRIE - Helsingfors ( /10 ACTE - Prag ( November 1-6/11 SKÅL World Congress - Budapest ( 6-8/11 Det Goda Köket - Stockholmsmässan ( 9-12/11 WTM - London ( /11 KompetensMässan - World Trade Center / Stockholm ( /11 Hållbar turism / Forskarkonferens - Södertörns Högskola ( 26/11 KompetensMässan - Scandic Crown Hotel / Göteborg ( 27/11 YourAgent Workshop - Athen ( 30-3/12 EIBTM - Barcelona (

Decembertrender 2008

Decembertrender 2008 1 Decembertrender 2008 Hotell, möten och evenemang Lyxiga spakedjan Raison d Etre etablerar sig i Norden och öppnar nästa år på Grand Hôtel i Stockholm. Ambitionen är att göra anläggningen till Nordens

Läs mer

PLANERAT UTBUD I LINJEFART PÅ SVENSKA FLYGPLATSER. Januari 2013

PLANERAT UTBUD I LINJEFART PÅ SVENSKA FLYGPLATSER. Januari 2013 PLANERAT UTBUD I LINJEFART PÅ SVENSKA FLYGPLATSER Januari 2013 Belgien Göteborg/Landvetter Bryssel Airport 75 9858 Stockholm/Arlanda Bryssel Airport 51 7164 Stockholm/Bromma Bryssel Airport 76 7144 Stockholm/Skavsta

Läs mer

Februaritrender 2009

Februaritrender 2009 1 Februaritrender 2009 Möten och evenemang Fågelbro Hus tog hem Den stora utmärkelsen i årets SSQ Awards, Sveriges största kvalitetsutvecklingsprogram inom hotell- och konferensnäringen. Anläggningen vann

Läs mer

Swedavias resvanebarometer. Kvartal 1, 2011. Sammanfattande kommentar:

Swedavias resvanebarometer. Kvartal 1, 2011. Sammanfattande kommentar: Swedavias resvanebarometer Kvartal 1, 2011 Sammanfattande kommentar: Den totala ökningen av privat- samt affärsresor inom och utom Sverige ökade under det första kvartalet 2011 med 9 procent. I denna rapport

Läs mer

SAS- Destinationer och avreseorter Europa

SAS- Destinationer och avreseorter Europa SAS- Destinationer och avreseorter Europa Nedan framgår rabatt för respektive bokningsklass per destination och avreseort. Vid förfrågan kan Ramavtalsleverantören erbjuda högre rabatt. Sid 1 (12) Rabatten

Läs mer

PLANERAT UTBUD I LINJEFART PÅ SVENSKA FLYGPLATSER. December 2011

PLANERAT UTBUD I LINJEFART PÅ SVENSKA FLYGPLATSER. December 2011 PLANERAT UTBUD I LINJEFART PÅ SVENSKA FLYGPLATSER December 2011 Belgien Göteborg/Landvetter Bryssel Airport 71 8580 Göteborg/Säve Bryssel S. Charleroi 12 2268 Stockholm/Arlanda Bryssel Airport 45 6613

Läs mer

PLANERAT UTBUD I LINJEFART PÅ SVENSKA FLYGPLATSER. Februari 2012

PLANERAT UTBUD I LINJEFART PÅ SVENSKA FLYGPLATSER. Februari 2012 PLANERAT UTBUD I LINJEFART PÅ SVENSKA FLYGPLATSER Februari 2012 Belgien Göteborg/Landvetter Bryssel Airport 73 8934 Göteborg/Säve Bryssel Charleroi 13 2457 Stockholm/Arlanda Bryssel Airport 65 9250 Stockholm/Bromma

Läs mer

Snittpriser på flygbiljetter 2011 2014

Snittpriser på flygbiljetter 2011 2014 Snittpriser på flygbiljetter 2011 2014 Travellink har jämfört snittpriserna på tur- och returbiljetter till de mest populära resmålen mellan 2011 och 2014. Sista kolumnen visar förändringen i procent mellan

Läs mer

Novembertrender 2008

Novembertrender 2008 1 Novembertrender 2008 Hotell, möten och evenemang Det går bra för Choice Hotels som under årets nio första månader har öppnat och övertagit tio nya hotell med totalt 2 000 rum. Åtta av dessa är i Sverige

Läs mer

Marstrender 2009. Möten och evenemang. Hotell

Marstrender 2009. Möten och evenemang. Hotell 1 Marstrender 2009 Möten och evenemang Stockholmsarenan mitt i Globenområdet väntas bli klar år 2012. Taket kommer att vara skjutbart och arenan kan därför hålla alla typer av evenemang året runt. Den

Läs mer

Destination Bokningsklass F 1 Bokningsklass F 2 Bokningsklass F 3 Bokningsklass R 1 Bokningsklass R 2 Bokningsklass R 3 Rabatt Flex Rabatt Rest.

Destination Bokningsklass F 1 Bokningsklass F 2 Bokningsklass F 3 Bokningsklass R 1 Bokningsklass R 2 Bokningsklass R 3 Rabatt Flex Rabatt Rest. Destination Bokningsklass F 1 Bokningsklass F 2 Bokningsklass F 3 Bokningsklass R 1 Bokningsklass R 2 Bokningsklass R 3 Rabatt Flex Rabatt Rest. Stockholm Arlanda - Amsterdam, Europa, PE Y S B P 10,0%

Läs mer

Republikens presidents förordning

Republikens presidents förordning Republikens presidents förordning om placeringsorterna för Finlands beskickningar i utlandet och ordnandet av konsulära tjänster i utrikesförvaltningen I enlighet med republikens presidents beslut föreskrivs

Läs mer

Norwegian Air Shuttle - Destinationer och avreseorter Europa

Norwegian Air Shuttle - Destinationer och avreseorter Europa Norwegian Air Shuttle - Destinationer och avreseorter Europa Nedan framgår rabatt för respektive bokningsklass per destination och avreseort. Sid 1 (6) Vid förfrågan kan Ramavtalsleverantören erbjuda högre

Läs mer

PLANERAT UTBUD I LINJEFART PÅ SVENSKA FLYGPLATSER. Januari 2011

PLANERAT UTBUD I LINJEFART PÅ SVENSKA FLYGPLATSER. Januari 2011 PLANERAT UTBUD I LINJEFART PÅ SVENSKA FLYGPLATSER Januari 2011 Belgien Göteborg City Bryssel S. Charleroi 13 2457 Göteborg Landvetter Bryssel 75 7005 Stockholm/Arlanda Bryssel 42 5271 Stockholm/Bromma

Läs mer

Resiabarometern. och trendspaning för höst och vinter 2011 2012

Resiabarometern. och trendspaning för höst och vinter 2011 2012 Resia presenterar: Resiabarometern och trendspaning för höst och vinter 2011 2012 Vinterns resande sammanfattas i Resiabarometern en återkommande undersökning om svenskarnas resvanor. Den genomförs av

Läs mer

PLANERAT UTBUD I LINJEFART PÅ SVENSKA FLYGPLATSER. Mars 2013

PLANERAT UTBUD I LINJEFART PÅ SVENSKA FLYGPLATSER. Mars 2013 PLANERAT UTBUD I LINJEFART PÅ SVENSKA FLYGPLATSER Mars 2013 Belgien Göteborg/Landvetter Bryssel Airport 78 9811 Stockholm/Arlanda Bryssel Airport 60 8522 Stockholm/Bromma Bryssel Airport 78 7332 Stockholm/Skavsta

Läs mer

PLANERAT UTBUD I LINJEFART PÅ SVENSKA. Vecka

PLANERAT UTBUD I LINJEFART PÅ SVENSKA. Vecka PLANERAT UTBUD I LINJEFART PÅ SVENSKA FLYGPLATSER Vecka 45 2010 2010 10 11 Belgien Bryssel Airport 18 1677 Bryssel Airport 15 1880 Bryssel Airport 19 1756 Bryssel S. Charleroi 3 567 Bryssel S. Charleroi

Läs mer

Majtrender 2009. Möten och evenemang. Hotell

Majtrender 2009. Möten och evenemang. Hotell 1 På www.traveltrends.se kan du läsa om de senaste trenderna inom resor och turism samt hålla dig uppdaterad med branschens mest aktuella evenemangskalender! Majtrender 2009 Möten och evenemang Meetings

Läs mer

Sammanställning av enkät och framtida resande från Linköping City Airport

Sammanställning av enkät och framtida resande från Linköping City Airport Sammanställning av enkät och framtida resande från Linköping City Airport Syftet med den tidigare utskickade enkäten är att skapa ett fördelaktigt samarbete med Linköping City Airport för alla medlemsföretag

Läs mer

Resiabarometern BARO ME T ERN. Resia presenterar: Så reser svenskarna vintern 2012/2013

Resiabarometern BARO ME T ERN. Resia presenterar: Så reser svenskarna vintern 2012/2013 Resia presenterar: Resiabarometern Så reser svenskarna vintern 2012/2013 Vinterns resande sammanfattas i Resiabarometern en återkommande undersökning om svenskarnas resvanor. I Resiabarometern sammanställs

Läs mer

TILLGÄNGLIGHET OCH MOBILITET KÖPENHAMNS FLYGPLATS

TILLGÄNGLIGHET OCH MOBILITET KÖPENHAMNS FLYGPLATS 94 TILLGÄNGLIGHET OCH MOBILITET KÖPENHAMNS FLYGPLATS KÖPENHAMNS FLYGPLATS Tillgänglighet Tilllgänglighet är nyckelordet när en region ska säkra konkurrenskraften i den globaliserade världen. Tillgänglighet

Läs mer

Gör din resa lite enklare. Boka hotell, evenemang, hyrbil och taxi

Gör din resa lite enklare. Boka hotell, evenemang, hyrbil och taxi Gör din resa lite enklare Boka hotell, evenemang, hyrbil och taxi Passa på att boka allt på en och samma gång Gör din resa lite enklare och roligare. Boka hotell, evenemang, hyrbil och taxi i samband med

Läs mer

Berlitz och Första Klass 25% Topp 10 15% Period 10/3-15/5

Berlitz och Första Klass 25% Topp 10 15% Period 10/3-15/5 SPRÅKKURSER MED CD-SKIVOR BERLITZ Engelska för nybörjare 9789174252958 190 25% Franska för nybörjare 9789174252965 190 25% Italienska för nybörjare 9789174252972 190 25% Spanska för nybörjare 9789174252989

Läs mer

PLANERAT UTBUD I LINJEFART PÅ SVENSKA FLYGPLATSER. Juli 2012

PLANERAT UTBUD I LINJEFART PÅ SVENSKA FLYGPLATSER. Juli 2012 PLANERAT UTBUD I LINJEFART PÅ SVENSKA FLYGPLATSER Juli 2012 Belgien Göteborg City Bryssel S. Charleroi 14 2646 Göteborg Landvetter Bryssel Airport 69 7902 Stockholm/Arlanda Bryssel Airport 27 3855 Stockholm/Bromma

Läs mer

Stockholm Connectivity Study

Stockholm Connectivity Study Stockholm Connectivity Study Analys av utvalda företag och myndigheters långväga internationella resande Satsa ll Stockholms Länsstyrelse september Bakgrund Razormind tog under fram ett av de underlag

Läs mer

Källa: hotel.info-topp 20 globalt (huvudstäder): 1. Tokyo 7,84. 2. Lissabon 7,71. 3. Prag 7,66. 4. Berlin 7,60. 5. Peking 7,35. 6.

Källa: hotel.info-topp 20 globalt (huvudstäder): 1. Tokyo 7,84. 2. Lissabon 7,71. 3. Prag 7,66. 4. Berlin 7,60. 5. Peking 7,35. 6. PRESSINFORMATION Pris och prestanda-index (HPLI-Hotel-Preis-Leistungs-Index) 2008 överraskar: - hotel.info-gäster världen över placerar hotell i Tokyo på första plats - Storstäder som London, Moskva och

Läs mer

FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING

FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING Utgiven i Helsingfors den 27 augusti 2014 693/2014 Utrikesministeriets förordning om ändring av utrikesministeriets förordning om ersättningar inom utrikesrepresentationen

Läs mer

PLANERAT UTBUD I LINJEFART PÅ SVENSKA FLYGPLATSER. Mars 2012

PLANERAT UTBUD I LINJEFART PÅ SVENSKA FLYGPLATSER. Mars 2012 PLANERAT UTBUD I LINJEFART PÅ SVENSKA FLYGPLATSER Mars 2012 Belgien Göteborg/Landvetter Bryssel Airport 76 9273 Göteborg/Säve Bryssel S. Charleroi 13 2457 Stockholm/Arlanda Bryssel Airport 68 9816 Stockholm/Bromma

Läs mer

PLANERAT UTBUD I LINJEFART PÅ SVENSKA FLYGPLATSER. April 2011

PLANERAT UTBUD I LINJEFART PÅ SVENSKA FLYGPLATSER. April 2011 PLANERAT UTBUD I LINJEFART PÅ SVENSKA FLYGPLATSER April 2011 Belgien Göteborg City Bryssel Charleroi 12 2268 Göteborg Landvetter Bryssel 77 8003 Jönköping Bryssel 36 1800 Stockholm/Arlanda Bryssel 47 6218

Läs mer

BARO ME T ERN. Resiabarometern. Vintern 2014

BARO ME T ERN. Resiabarometern. Vintern 2014 RESIA RESIA BARO ME T ERN BARO ME T ERN Resiabarometern Vintern 2014 Så reser svenskarna i vinter Vinterns resande och övergripande trender sammanfattas i Resiabarometern en återkommande undersökning om

Läs mer

Marknadsinformation från Luftfartsavdelningen Trafikutvecklingen fjärde kvartalet 2012

Marknadsinformation från Luftfartsavdelningen Trafikutvecklingen fjärde kvartalet 2012 Trafikutvecklingen fjärde kvartalet 2012 Sammanfattning Passagerare Antalet passagerare på de svenska flygplatserna uppgick till 7,3 miljoner under det fjärde kvartalet 2012. Jämfört med föregående års

Läs mer

Ostlänken och trafikutvecklingen. Jan Forsberg Vd SJ AB 2006-03-10

Ostlänken och trafikutvecklingen. Jan Forsberg Vd SJ AB 2006-03-10 Ostlänken och trafikutvecklingen Jan Forsberg Vd SJ AB 2006-03-10 1 SJ AB:s resultat 2005 +566 Mkr Snabbtåg 2 SJ:s goda resultat beror på Kraftigt minskade kostnader Ökade intäkter trots Kraftigt ökad

Läs mer

U T R I K E S M I N I S T E R I E T S F Ö R E S K R I F T E R. Ändrar bilaga 7 av utrikesministeriets beslut (nr 96/04) utfärdat den 22.6.

U T R I K E S M I N I S T E R I E T S F Ö R E S K R I F T E R. Ändrar bilaga 7 av utrikesministeriets beslut (nr 96/04) utfärdat den 22.6. AVDELNING Administrativa avdelningen FÖRESKRIFT ANVISNING NR 102 MÅLGRUPP DATUM 20.12.2004 GILTIGHETSTID 1.1.2005 - tillsvidare BEFOGENHET 11 förordningen om ersättningar på grund av de lokala särförhållandena

Läs mer

Rapport: Svenska reserapporten 2017

Rapport: Svenska reserapporten 2017 Rapport: Svenska reserapporten 2017 Juni 2017 Älskade svenska sommar! Semester hemma i Sverige ökar Det främsta resmålet för svenskarnas sommarsemester är varken Thailand eller Spanien. Det är Sverige

Läs mer

Oktobertrender 2008. Hotell, möten och evenemang

Oktobertrender 2008. Hotell, möten och evenemang 1 Hotell, möten och evenemang Oktobertrender 2008 Resias affärsresebarometer har summerat försäljningen av affärsresor för årets två första kvartal. I Norden är Stockholm på topp med 46 procent, Göteborg

Läs mer

White & Case Young Professionals Weekend. Project Bubble

White & Case Young Professionals Weekend. Project Bubble White & Case Young Professionals Weekend Project Bubble Mälargården, 18-20 november 2011 Äntligen är förra årets succéhelg tillbaka. Hur ser dina framtidsplaner ut? Den 18 20 november åker vi med Sveriges

Läs mer

U T R I K E S M I N I S T E R I E T S F Ö R E S K R I F T E R. Ändrar bilaga 7 av utrikesministeriets beslut (nr 86/03) utfärdat den 16.12.

U T R I K E S M I N I S T E R I E T S F Ö R E S K R I F T E R. Ändrar bilaga 7 av utrikesministeriets beslut (nr 86/03) utfärdat den 16.12. AVDELNING Administrativa avdelningen FÖRESKRIFT ANVISNING NR 96 MÅLGRUPP DATUM 22.6.2004 GILTIGHETSTID 1.7.2004 - tillsvidare BEFOGENHET 11 förordningen om ersättningar på grund av de lokala särförhållandena

Läs mer

Stena Line Bilsemester 2014 TOTAL Total Kvinna Man 18 30 år 31 40 år 41 50 år 51 65 år

Stena Line Bilsemester 2014 TOTAL Total Kvinna Man 18 30 år 31 40 år 41 50 år 51 65 år Stena Line Bilsemester 2014 TOTAL Kön Ålder Total Kvinna Man 18 30 år 31 40 år 41 50 år 51 65 år Q4 Har du någon gång varit på bilsemester? Base: Alla respondenter n=1063 n=531 n=532 n=279 n=211 n=260

Läs mer

Ticket Collection granskar alla charterresor

Ticket Collection granskar alla charterresor Ticket Collection granskar alla charterresor I ett försök att hjälpa kunderna hitta rätt bland alla resor har Ticket startat Ticket Collection - en granskning av samtliga stora charterarrangörers utbud.

Läs mer

PLANERAT UTBUD I LINJEFART PÅ SVENSKA FLYGPLATSER. Oktober 2012

PLANERAT UTBUD I LINJEFART PÅ SVENSKA FLYGPLATSER. Oktober 2012 PLANERAT UTBUD I LINJEFART PÅ SVENSKA FLYGPLATSER Oktober 2012 Belgien Göteborg/Landvetter Bryssel Airport 81 9822 Göteborg/Säve Bryssel Charleroi 11 2079 Stockholm/Arlanda Bryssel Airport 70 10334 Stockholm/Bromma

Läs mer

FLYGTRAFIK- STATISTIK UTVECKLINGEN UNDER FJÄRDE KVARTALET 2016

FLYGTRAFIK- STATISTIK UTVECKLINGEN UNDER FJÄRDE KVARTALET 2016 FLYGTRAFIK- STATISTIK UTVECKLINGEN UNDER FJÄRDE KVARTALET 2016 Transportstyrelsen Sjö- och luftfartsavdelningen Enheten för marknad, miljö och analys Rapporten finns tillgänglig på Transportstyrelsens

Läs mer

PLANERAT UTBUD I LINJEFART PÅ SVENSKA FLYGPLATSER. Juli 2013

PLANERAT UTBUD I LINJEFART PÅ SVENSKA FLYGPLATSER. Juli 2013 PLANERAT UTBUD I LINJEFART PÅ SVENSKA FLYGPLATSER Juli 2013 Belgien Göteborg/Landvetter Bryssel Airport 68 6508 Stockholm/Arlanda Bryssel Airport 26 3640 Stockholm/Bromma Bryssel Airport 81 7614 Stockholm/Skavsta

Läs mer

PLANERAT UTBUD I LINJEFART PÅ SVENSKA FLYGPLATSER. Juni 2013

PLANERAT UTBUD I LINJEFART PÅ SVENSKA FLYGPLATSER. Juni 2013 PLANERAT UTBUD I LINJEFART PÅ SVENSKA FLYGPLATSER Juni 2013 Belgien Göteborg/Landvetter Bryssel Airport 75 10027 Stockholm/Arlanda Bryssel Airport 63 8909 Stockholm/Bromma Bryssel Airport 73 6862 Stockholm/Skavsta

Läs mer

Apriltrender 2009. Möten och evenemang. Hotell

Apriltrender 2009. Möten och evenemang. Hotell 1 På www.traveltrends.se kan du läsa om de senaste trenderna inom resor och turism samt hålla dig uppdaterad med branschens mest aktuella evenemangskalender! Apriltrender 2009 Möten och evenemang Business

Läs mer

FLYGTRAFIK- STATISTIK UTVECKLINGEN UNDER ANDRA KVARTALET 2014

FLYGTRAFIK- STATISTIK UTVECKLINGEN UNDER ANDRA KVARTALET 2014 FLYGTRAFIK- STATISTIK UTVECKLINGEN UNDER ANDRA KVARTALET 2014 Transportstyrelsen Sjö- och luftfartsavdelningen Enheten för marknad, miljö och analys Rapporten finns tillgänglig på Transportstyrelsens webbplats

Läs mer

Sommartrender 2008. Hotell, möten och evenemang

Sommartrender 2008. Hotell, möten och evenemang 1 Sommartrender 2008 Hotell, möten och evenemang Svenska Mässan har ett bra halvår bakom sig. Flera mässor som TUR, Båtmässan, På Två Hjul, och Wellness har haft rekordpublik. Årets mässor har hittills

Läs mer

NYHET! KONTOR MED FLYGPLATS. Äntligen kan vi erbjuda nya, fantastiska kontor på Stockholm Arlanda Airport med gångavstånd till terminal!

NYHET! KONTOR MED FLYGPLATS. Äntligen kan vi erbjuda nya, fantastiska kontor på Stockholm Arlanda Airport med gångavstånd till terminal! NYHET! KONTOR MED FLYGPLATS. Äntligen kan vi erbjuda nya, fantastiska kontor på Stockholm Arlanda Airport med gångavstånd till terminal! Arlanda byggs ut för 13 miljarder Arlanda flygplats ska byggas ut

Läs mer

Passagerarrederierna satsar och färjetrafiken håller ställningarna Passagerarrederiernas Förening PRF

Passagerarrederierna satsar och färjetrafiken håller ställningarna Passagerarrederiernas Förening PRF Passagerarrederierna satsar och färjetrafiken håller ställningarna Passagerarrederiernas Förening PRF Passagerarrederierna marknadsför Sverige och färjetrafiken håller ställningarna! Passagerarrederierna

Läs mer

Passagerarrederierna en stark del av Sveriges turistnäring Passagerarrederiernas Förening PRF

Passagerarrederierna en stark del av Sveriges turistnäring Passagerarrederiernas Förening PRF Passagerarrederierna en stark del av Sveriges turistnäring Passagerarrederiernas Förening PRF Passagerarrederierna marknadsför Sverige! Passagerarrederierna har en central roll i den svenska rese- och

Läs mer

Besöksnäringsdag 14/10 2015!

Besöksnäringsdag 14/10 2015! Besöksnäringsdag 14/10 2015! Gotlands Förenade Besöksnäring bjuder in till Besöksnäringsdag tillsammans med Inspiration Gotland. Tema: Uppföljning av sommaren och hur utvecklar vi Gotland som besöksmål?

Läs mer

EUROPA PÅ KARTAN. Till läraren. Landområdeskartorna

EUROPA PÅ KARTAN. Till läraren. Landområdeskartorna EUROPA PÅ KARTAN Till läraren Europa på kartan riktar sig mot det centrala innehållet Geografins metoder, begrepp och arbetssätt i ämnet geografi i Lgr11. Framförallt passar materialet för åk 4-6 då Europas

Läs mer

FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING

FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING INLANS ÖRATTNINGSSAMLING Utgiven i Helsingfors den 30 mars 2011 Utrikesministeriets förordning om ändring av utrikesministeriets förordning om ersättningar inom utrikesrepresentationen Given i Helsingfors

Läs mer

FLYGTRAFIK- STATISTIK UTVECKLINGEN UNDER FÖRSTA KVARTALET 2017

FLYGTRAFIK- STATISTIK UTVECKLINGEN UNDER FÖRSTA KVARTALET 2017 FLYGTRAFIK- STATISTIK UTVECKLINGEN UNDER FÖRSTA KVARTALET 2017 Transportstyrelsen Sjö- och luftfartsavdelningen Enheten för marknad, miljö och analys Rapporten finns tillgänglig på Transportstyrelsens

Läs mer

Rese- och turistnäringen i Världen, Sverige och Norrbotten. Björn Arvidsson, Razormind Toppmötet, Gällivare 24 Nov 2011

Rese- och turistnäringen i Världen, Sverige och Norrbotten. Björn Arvidsson, Razormind Toppmötet, Gällivare 24 Nov 2011 Rese- och turistnäringen i Världen, Sverige och Norrbotten Björn Arvidsson, Razormind Toppmötet, Gällivare 24 Nov 2011 Global infrastruktur Global infrastruktur 2,5 miljarder passagerare 920 flygbolag

Läs mer

Ticket Collection sommaren 2009

Ticket Collection sommaren 2009 Ticket Collection sommaren 2009 Ticket Collection är Sveriges ledande reseundersökning som görs av Ticket två gånger om året. Drygt 300 Ticketsäljare granskar utbudet från de stora arrangörerna och flygbolagen

Läs mer

Marstrender. Hotell, möten och evenemang

Marstrender. Hotell, möten och evenemang 1 Marstrender Hotell, möten och evenemang Hotellnätterna i Stockholm blev förra året tolv procent dyrare och kostade i genomsnitt 2 200 kronor. Detta betyder att Stockholm nu är nummer sex på listan över

Läs mer

2

2 1 2 2016 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 1 533 551 1 542 674 1 812 422 1 891 802 1 811 591 1 670 311 2 053 076 2 223 970 2 196 351 2 168 351 2 145 308 2

Läs mer

Det finns butiker, restauranger och service både före och efter. I SkyCity finns även banker, apotek, hotell och konferensanläggningar.

Det finns butiker, restauranger och service både före och efter. I SkyCity finns även banker, apotek, hotell och konferensanläggningar. Lektion 20 SCIC 21/02/2014 TEMA: TRANSPORT OCH RESOR: flyget A. Ordförråd: flyget SAS och Malmö Aviation plockar fler poäng än Norwegian i säkerhetskategorin. Men ingen av dem finns med på Airline Ratings

Läs mer

Färjetrafiken en viktig del av turistnäringen 29 miljoner tar färjan Passagerarrederiernas Förening PRF

Färjetrafiken en viktig del av turistnäringen 29 miljoner tar färjan Passagerarrederiernas Förening PRF Färjetrafiken en viktig del av turistnäringen 29 miljoner tar färjan Passagerarrederiernas Förening PRF Passagerarrederierna en viktig del i resenäringen Passagerarrederierna har en betydande roll i den

Läs mer

En förutsättning. för ett framgångsrikt näringsliv och en god livskvalitet är goda kommunikationer.

En förutsättning. för ett framgångsrikt näringsliv och en god livskvalitet är goda kommunikationer. En förutsättning för ett framgångsrikt näringsliv och en god livskvalitet är goda kommunikationer. Bara vetskapen om att världen är nära gör livet lite enklare. Vem trodde att man kunde flyga från Dala

Läs mer

Den globala resenärens bild av Sverige som land och resmål

Den globala resenärens bild av Sverige som land och resmål Den globala resenärens bild av Sverige som land och resmål Foto: Simon Paulin/Iimagebank.sweden.se Foto: Tomas Utsi/imagebank.sweden.se VERSION 1.0 DEN GLOBALA RESENÄRENS BILD AV SVERIGE INLEDNING Foto:

Läs mer

Inbjudan till. Träningsläger. Österrike Wipptal. 8-16 augusti 2015

Inbjudan till. Träningsläger. Österrike Wipptal. 8-16 augusti 2015 Inbjudan till Träningsläger Österrike Wipptal 8-16 augusti 2015 Info: Den andra veckan i augusti är det dags för årets stora klubb-händelse. Då drar nämligen OK Hammaren till Wipptal i Österrikiska alperna

Läs mer

InterRail Res fritt och bekvämt i hela Europa.

InterRail Res fritt och bekvämt i hela Europa. 2264 InterRail Res fritt och bekvämt i hela Europa. Äventyr, valfrihet, bekvämlighet. Europa har så mycket att erbjuda: storstäder, pittoreska byar, vacker natur och spännande evenemang. Med InterRail

Läs mer

svensk kongressrapport

svensk kongressrapport swedish network of convention bureaus swedish network of convention bureaus 20 16 svensk kongressrapport svensk kongressrapport ordförande har ordet Möten som kongresser och konferenser utgör en betydande

Läs mer

INBJUDAN TILL STUDENT DAY FREDAG 22 MARS

INBJUDAN TILL STUDENT DAY FREDAG 22 MARS INBJUDAN TILL STUDENT DAY FREDAG 22 MARS För att ge studenter en extra möjlighet att lära om branschen anordnar TUR ett speciellt seminarieprogram med intressanta föreläsare från olika delar av branschen.

Läs mer

Kontorsindex. Fler anställda och ett ökat lokalbehov. Vårens mätning 2006 ILLUSTRATION: THOMAS PALMBÄCK

Kontorsindex. Fler anställda och ett ökat lokalbehov. Vårens mätning 2006 ILLUSTRATION: THOMAS PALMBÄCK 1 Kontorsindex ILLUSTRATION: THOMAS PALMBÄCK Vårens mätning 2006 Fler anställda och ett ökat lokalbehov Fakta om Kontorsindex 2 12:e undersökningen Svarsfrekvens 180 bolag, motsvarande ca 50% av panelen

Läs mer

Jönköping Airport 1 X 2. Barnarpsgatan 23 A6 Center Smedjegatan 3 036-30 72 22 036-559 15 00 036-30 74 44

Jönköping Airport 1 X 2. Barnarpsgatan 23 A6 Center Smedjegatan 3 036-30 72 22 036-559 15 00 036-30 74 44 Jönköping Airport Hur många charterdestinationer kan du välja på under 2014 från Jönköping Airport? 7 10 13 Swanson s Vilken är USA s folkrikaste delstat? New York Texas Kalifornien Apollo Var kommer Sveriges

Läs mer

Septembertrender 2008

Septembertrender 2008 1 Hotell, möten och evenemang Septembertrender 2008 ABBA-museet som skulle ha öppnat i juni nästa år får premiären uppskjuten på obestämd tid. Orsakerna uppges vara att projektet blivit mer komplicerat

Läs mer

Swedavias resvanebarometer

Swedavias resvanebarometer Swedavias resvanebarometer 2011 Kommentarer: Antalet passagerare vid Swedavias flygplatser ökade med 13 procent under 2011, en historiskt mycket hög siffra och oöverträffad sedan 1980-talet. Swedavias

Läs mer

TickeT collection vintern 2011

TickeT collection vintern 2011 Ticket Collection vintern 2011 Ticket Collection vintern 2011/2012 Ticket Collection är Sveriges ledande reseundersökning. Den genomförs av Ticket, nordens största privatresebyrå, två gånger om året. Drygt

Läs mer

Passagerarrederiernas betydelse för Sveriges tillväxt

Passagerarrederiernas betydelse för Sveriges tillväxt Ordföranden har ordet Passagerarrederierna en av Sveriges bäst bevarade turismhemligheter Förra året reste fler utrikes kunder med passagerarrederierna än med flyget. Ändå är det få som uppmärksammar den

Läs mer

FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING

FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING INLANS ÖRATTNINGSSAMLING 2009 Utgiven i Helsingfors den 31 augusti 2009 Nr 662 664 INNHÅLL Nr Sidan 662 Statsrådets förordning om ändring av förordningen om privat hälso- och sjukvård... 4181 663 Utrikesministeriets

Läs mer

TUSENLAPPAR genom att boka resan själv

TUSENLAPPAR genom att boka resan själv Så sparar du TUSENLAPPAR genom att boka resan själv En smart steg-för-steg-guide om hur du skapar en personligt paketerad resa SOFIE FAHLSTRÖM Innehållsförteckning Välkommen och grattis!... 3 1. Hur börjar

Läs mer

Var hittar tomten oss svenskar i år?

Var hittar tomten oss svenskar i år? PRESSMEDDELANDE 12 december 2016 Var hittar tomten oss svenskar i år? Vi svenskar firar först och främst jul inom Sveriges gränser. Flertalet väljer emellertid att övernatta på hotell i samband med julfirandet

Läs mer

Stockholms internationella tillgänglighet. Länsstyrelsen Stockholm, SATSAII 17 October 2012

Stockholms internationella tillgänglighet. Länsstyrelsen Stockholm, SATSAII 17 October 2012 Stockholms internationella Länsstyrelsen Stockholm, SATSAII 17 October 2012 Syfte och bakgrund Målsättning med Satsa II: Stockholm ska bli Europas mest attraktiva storstadsregion där många vill bo, leva

Läs mer

VÄG SJÖFART LUFTFART JÄRNVÄG FLYGTRAFIK- VÄG SJÖFART LUFTFART JÄRNVÄG STATISTIK 2013

VÄG SJÖFART LUFTFART JÄRNVÄG FLYGTRAFIK- VÄG SJÖFART LUFTFART JÄRNVÄG STATISTIK 2013 VÄG SJÖFART LUFTFART JÄRNVÄG FLYGTRAFIK- VÄG SJÖFART LUFTFART JÄRNVÄG STATISTIK 2013 Transportstyrelsen Sjö- och luftfartsavdelningen Enheten för marknad, miljö och analys Rapporten finns tillgänglig på

Läs mer

Ticket Collection sommar 2007

Ticket Collection sommar 2007 Ticket Collection sommar 2007 Ticket Collection är en undersökning Ticket som oberoende resebyrå gör två gånger om året. Drygt 300 Ticketsäljare granskar utbudet från de stora arrangörerna och flygbolagen

Läs mer

Stockholmsregionens tillgänglighet 2014. Swedavia

Stockholmsregionens tillgänglighet 2014. Swedavia Stockholmsregionens tillgänglighet Swedavia 13 10 januari februari 2015 Copenhagen Economics uppdrag Copenhagen Economics har av Swedavia ombetts analysera Stockholmsregionens tillgänglighet. Beräkningarna

Läs mer

Junitrender 2008. Hotell, möten och evenemang

Junitrender 2008. Hotell, möten och evenemang 1 Junitrender 2008 Hotell, möten och evenemang Nyöppnade Hotel Stureplan är inrett med inspiration från svensk hantverkstradition. Champagnebar och kristallkronor ska locka affärsresenärer. Hotellet har

Läs mer

FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING

FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING Utgiven i Helsingfors den 29 februari 2012 95/2012 Utrikesministeriets förordning om ändring av utrikesministeriets förordning om ersättningar inom utrikesrepresentationen

Läs mer

Nr 1048. Bilaga 1. Chef för diplomatisk beskickning eller generalkonsulat (kravnivå 1 3) (kravnivå 4 6)

Nr 1048. Bilaga 1. Chef för diplomatisk beskickning eller generalkonsulat (kravnivå 1 3) (kravnivå 4 6) 3320 Bilaga 1 Ortstilläggens grundvärden Tjänstebenämning eller uppgift Grundvärde euro per år hef för diplomatisk beskickning eller generalkonsulat (kravnivå 1 3) 33 100 hef för diplomatisk beskickning

Läs mer

Den globala resenärens bild av Sverige som land och resmål. Resultat från Visit Swedens Brand Tracking

Den globala resenärens bild av Sverige som land och resmål. Resultat från Visit Swedens Brand Tracking Den globala resenärens bild av Sverige som land och resmål Resultat från Visit Swedens Brand Tracking 1 Foto: Simon Paulin/Iimagebank.sweden.se Innehåll Inledning...3 Associationer till Sverige...4 Kännedom,

Läs mer

TickeT collection vintern 2011

TickeT collection vintern 2011 Ticket Collection vintern 2011 Ticket Collection vintern 2011/2012 Ticket Collection är Sveriges ledande reseundersökning. Den genomförs av Ticket, nordens största privatresebyrå, två gånger om året. Drygt

Läs mer

av högsta kvalitet till bästa pris

av högsta kvalitet till bästa pris TRÄNINGS LÄGER av högsta kvalitet till bästa pris TURKIET SIDE ANTALYA BELEK INNEHÅLL 3 DETUR Specialist på Turkiet #3 4 NATIONALSPORTEN Fotboll är Turkiets i särklass största sport 5 SIDE Emirhan Sport

Läs mer

Finländarnas resor 2012

Finländarnas resor 2012 Transport och turism 2013 Finländarnas resor 2012 Finländarnas resor till utlandet ökade år 2012 År 2012 gjorde finländarna 7,8 miljoner olika fritidsresor till utlandet. Detta var en ökning med 17 procent

Läs mer

PLANERAT UTBUD I LINJEFART PÅ SVENSKA FLYGPLATSER. Oktober 2011

PLANERAT UTBUD I LINJEFART PÅ SVENSKA FLYGPLATSER. Oktober 2011 PLANERAT UTBUD I LINJEFART PÅ SVENSKA FLYGPLATSER Oktober 2011 Belgien Göteborg City Bryssel S. Charleroi 13 2457 Göteborg Landvetter Bryssel Airport 78 8203 Stockholm/Arlanda Bryssel Airport 64 9431 Stockholm/Bromma

Läs mer

FLYGTRAFIK- STATISTIK

FLYGTRAFIK- STATISTIK VÄG SJÖFART LUFTFART JÄRNVÄG FLYGTRAFIK- STATISTIK VÄG SJÖFART LUFTFART JÄRNVÄG UTVECKLINGEN UNDER FÖRSTA KVARTALET 2015 Transportstyrelsen Sjö- och luftfartsavdelningen Enheten för marknad, miljö och

Läs mer

En skatt på möten mellan människor En konsekvensanalys

En skatt på möten mellan människor En konsekvensanalys Flygskatt: En skatt på möten mellan människor En konsekvensanalys Sammanfattning När ett flygplan startar eller landar skapar det jobb, stärker personliga relationer och ökar vår globala och lokala förståelse.

Läs mer

Statens inköpscentral vid Kammarkollegiet Bilaga 1. Prisbilaga Upphandling Flyg utrikes 2012 Diarienr: 96-60-2012

Statens inköpscentral vid Kammarkollegiet Bilaga 1. Prisbilaga Upphandling Flyg utrikes 2012 Diarienr: 96-60-2012 ir France KLM Royal Dutch irlines - Destinationer och avreseorter Europa Nedan framgår rabatt för respektive per destination och avreseort. Vid förfrågan kan Ramavtalsleverantören erbjuda högre rabatt.

Läs mer

FLYGTRAFIK- STATISTIK UTVECKLINGEN UNDER FÖRSTA KVARTALET 2014

FLYGTRAFIK- STATISTIK UTVECKLINGEN UNDER FÖRSTA KVARTALET 2014 FLYGTRAFIK- STATISTIK UTVECKLINGEN UNDER FÖRSTA KVARTALET 2014 Transportstyrelsen Sjö- och luftfartsavdelningen Enheten för marknad, miljö och analys Rapporten finns tillgänglig på Transportstyrelsens

Läs mer

FLYGET MÖJLIGGÖR FÖR NYA MÖTEN OCH KONGRESSER

FLYGET MÖJLIGGÖR FÖR NYA MÖTEN OCH KONGRESSER FÖRENINGEN Svenskt Flyg Nr 1 2012 Svenskt Flyg FLYGET MÖJLIGGÖR FÖR NYA MÖTEN OCH KONGRESSER Föreningen Svenskt Flyg är en intresseorganisation som kommunicerar idéer, åsikter och kunskap om det kommersiella

Läs mer

ÅRSSTÄMMA 2013 KARL-JOHAN PERSSON VD

ÅRSSTÄMMA 2013 KARL-JOHAN PERSSON VD ÅRSSTÄMMA 2013 KARL-JOHAN PERSSON VD 2012 I KORTHET Fortsatt utmanande för klädhandeln på flera av H&M:s marknader Försäljningen +11% i lokala valutor jämförbara enheter +1% Bruttomarginal 59,5 procent

Läs mer

FLYGTRAFIK- STATISTIK UTVECKLINGEN UNDER FÖRSTA KVARTALET 2016

FLYGTRAFIK- STATISTIK UTVECKLINGEN UNDER FÖRSTA KVARTALET 2016 FLYGTRAFIK- STATISTIK UTVECKLINGEN UNDER FÖRSTA KVARTALET 2016 Transportstyrelsen Sjö- och luftfartsavdelningen Enheten för marknad, miljö och analys Rapporten finns tillgänglig på Transportstyrelsens

Läs mer

278/2011 MAXIMIBELOPPEN FÖR HYRORNA (HYRESTAKET) PER STATIONERINGSORT SOM BETALAS I BOSTADSERSÄTTNING

278/2011 MAXIMIBELOPPEN FÖR HYRORNA (HYRESTAKET) PER STATIONERINGSORT SOM BETALAS I BOSTADSERSÄTTNING 278/2011 11 Bilaga 9 MAXIMIBELOPPEN FÖR HYRORNA (HYRESTAKET) PER STATIONERINGSORT SOM BETALAS I BOSTADSERSÄTTNING Representation i hemmet = representation i hemmet möjlig i liten skala Beskickning Respresentation

Läs mer

Er resa - Vårt hantverk! Travellink Konferens & Event

Er resa - Vårt hantverk! Travellink Konferens & Event Er resa - Vårt hantverk! Travellink Konferens & Event Vi kan Konferens & Event Vi möter Era förväntningar En konferensresa innebär höga förväntningar och krav. Vår ambition är att motsvara och gärna överträffa

Läs mer

Gästnattsrapport Januari - December 2014

Gästnattsrapport Januari - December 2014 Gästnattsrapport Januari - December 214 Källor: SCB, Tillväxtverket, Swedavia Bearbetat av Västsvenska Turistrådet Kontakt: ann-sofie.stromback@vastsverige.com monika.fleming-glogoza@vastsverige.com Klicka

Läs mer

DYRORTSKLASSERNA FÖR UTRIKESREPRESENTATIONENS STATIONE- RINGSORTER OCH KOEFFICIENTERNA 1.4.2008

DYRORTSKLASSERNA FÖR UTRIKESREPRESENTATIONENS STATIONE- RINGSORTER OCH KOEFFICIENTERNA 1.4.2008 Nr 161 407 YRORTSKLASSRNA ÖR UTRIKSRPRSNTATIONNS STATION- RINGSORTR OH KOIINTRNA 1.4.2008 Stationeringsort Koefficient Oslo 1,400 Moskva 1,350 Köpenhamn 1,300 Reykjavik Söul Tokyo 1,250 Abuja 1,200 ern

Läs mer

Besöksutvecklingen Stockholm-Mälarregionen Uppsala län Uppsala Tourism AB

Besöksutvecklingen Stockholm-Mälarregionen Uppsala län Uppsala Tourism AB Besöksutvecklingen Uppsala Tourism AB Fortsatt ökning i juni Gästnätterna i summerade till 55. i juni (boende på hotell, vandrarhem och i stugbyar). Det var en ökning med 13 jämfört med juni, bl a beroende

Läs mer

FLYGPLATSREKLAM Stockholm Arlanda Airport

FLYGPLATSREKLAM Stockholm Arlanda Airport FLYGPLATSREKLAM Stockholm Gäller från och med juni 2015 med reservation för tryckfel och prisändringar. Resenärstatistik hela flygplatsen TRANSPORT Tar bussen 18% RESENÄREN 2014 Antal resenärer: 22 048

Läs mer

Omräkningskurser som skall tillämpas vid fastställande av tullvärdet år 2006

Omräkningskurser som skall tillämpas vid fastställande av tullvärdet år 2006 tullvärdet år 2006 december 2006 november 2006, ändring fr.o.m. 22.11.2006 oktober 2006, ändring fr.o.m. 11.10.2006, ändring fr.o.m. 25.10.2006 september 2006 augusti 2006, ändring fr.o.m. 16.8.2006 juli

Läs mer