Januaritrender Möten och evenemang. Hotell

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Januaritrender 2009. Möten och evenemang. Hotell"

Transkript

1 1 Januaritrender 2009 Möten och evenemang Online-bokningssystemet BookTUR ska samla TUR-utställarnas mässerbjudanden på ett och samma ställe för att underlätta för kunden. Alla TUR-mässans utställare är inbjudna att delta och under mässan kommer flera bokningstorg att finnas, där besökare kan boka utvalda erbjudanden. Årets svenska mötesplats 2008 blev Steningevik av Svenska Mötens kunder deltog i omröstningen och Steningevik vann bland annat för sitt fina kök. Grythyttan, med två OS-medaljer i matlagning, erbjuder en OS-konferens för företag och matlagningsintresserade. I paketet ingår en föreläsning om hur man tävlar i mat samt en sjurätters avsmakningsmeny tillagad och presenterad av tävlingskockarna. Hotell Copperhill Mountain Lodge har öppnat i Åre som den svenska fjällvärldens hittills lyxigaste hotell. Trots lågkonjunktur ser det mycket ljust ut för det femstjärniga designhotellet enligt VD Peter Nilsson. Ett stenkast från Stockholms Central öppnar STF ett nytt vandrarhem med konceptet ett lyxigare lågbudgetboende. Vandrarhemmet får namnet STF City och i april 2010 beräknas den första gästen kunna boka ett rum. Enligt en undersökning av Hotels.com föredrar svenskar att bo granne med belgare vid sin hotellvistelse, därefter holländare och japaner. Tyskar, ryssar och turkar är de minst populära grannarna på svenskarnas semesterresor. Scandic vill stärka sin position på den finska marknaden och bygger nytt ett sporthotell i Vierumäki som är Finlands ledande ort för sport- och fritidsaktiviteter. Hotellet öppnar under våren 2010 med cirka 200 rum. Visit Britains ordförande Christopher Rodrigues spår att arbeten kan komma att försvinna i Storbritannien på grund av hotellens låga standard. Han menar att Storbritannien länge varit populärt utan att man behövt anstränga sig, men nu under lågkonjunkturen måste man erbjuda mer än bara grundläggande service. Rezidor Hotel Group lanserar ny webbsajt för media och investerare, Sajten är snabbare och mer lättnavigerad än den tidigare och innehåller bland annat information om det snabbt växande hotellföretaget, ett omfattande arkiv, bildbank och företagspresentationer.

2 2 Konkurrenskraft Utländska investerare har fått upp ögonen för svensk turism och det senaste året har antalet stora investeringar tredubblats. De utländska turisterna bidrog 2007 till cirka 12 miljarder kronor i momsintäkter till statskassan och vår turistnäring står för cirka tre procent av BNP. Skavsta flygplats ökade 2008 sin passagerarström med drygt 24 procent jämfört med Vid årets början låg förväntningen på 2,5-2,6 miljoner resenärer, men de senaste månadernas inbromsning påverkade resultatet. Den ackumulerade siffran för året blev resenärer. SAS Credits har fått en bra start med över tecknade företagsavtal. Programmet är gratis för företag och man samlar poäng både i Economy och Business Class. Finsk-svenska handelskammaren lanserar nu sin tidning Forum Finland på webben. Tidningen har nått läsare i alla branscher och skapat kontakter mellan företag i Finland och Sverige. Webbtidningen hittas på adressen och där kan man även beställa handelskammarens nyhetsbrev. Passagerarantalet på Finlands tåg var år 2008 större än någonsin. Fjärrtågen hade närmare 13,8 miljoner resor vilket är en ökning med över sex procent jämfört med tidigare år. Närtrafikens resor uppgick till nära 70 miljoner. Mellan Finland och Ryssland gjordes över resor. Finnair kan tänka sig en fusion med SAS. Fördelarna med detta skulle vara möjligheten till rationaliseringar och nedskärningar av överkapacitet. Den gemensamma kulturella bakgrunden med en naturlig hemmamarknad i Norden skulle underlätta ett samarbete. Restaurang och mat Hamburgerkedjan Max fick år 2008 en vinst på 85 miljoner kronor, en tioprocentig ökning jämfört med tidigare år. Omsättningen ökade med 23 procent till miljoner kronor. Kedjan planerar att under 2009 öppna fyra till sex nya restauranger och anställa runt 300 personer. Krögaren Melker Andersson lockar gäster med rea på sina restauranger. Rean gäller måndagar till onsdagar fram till den första mars på F12, Grill, Restaurangen, Kungsholmen och Le Rouge. Nordic Food Lab i Köpenhamn ska studera och kartlägga nordiska råvaror, smaker och tillagningsmetoder. Projektet drivs av två kända kökschefer med bidrag från bland annat Nordiska ministerrådet och Nordea-fonden i Danmark.

3 3 I fjol serverade en hotellrestaurang i Abu Dhabi totalt fem kilo ätbart guld till sina gäster. Emirates Palace serverade bland annat desserter, kaffe och champagne med guldtillsats. Resebyråer och researrangörer Apollo erbjuder en ny resa med thaiboxningstema till Phuket. Avresa sker den 20 mars och träningen leds av thailändska och svenska instruktörer. Föreläsningar kommer att hållas och man får ett personligt kost- och träningsprogram. Charterarrangörerna spår tio procent färre resor än i fjol och drar ner på antalet resor i sommar och nästa vinter. Hos Apollo har man märkt att efterfrågan på kortare och billigare resor ökar och att resenärerna inte längre bokar så långt i förväg. Enligt Tickets undersökning är Bangkok svenskarnas förstahandsval vid bokning av storstadsresa. Miami är tvåa och New York trea. I Europa ligger London i topp följt av Barcelona. Fritidsresor utvecklar sin tågcharter och lanserar storstadsweekend med tåg, där Prag och Berlin är först ut. Satsningen sker i samarbete med SJ och antalet planerade resor ökar i sommar med 60 procent till resor. Fritidsresor blir nu Europas ledande arrangör av tågcharter. Flera långväga charterdestinationer läggs ned i arrangörernas utbud, bland annat ställer Fritidsresor in sin direktcharter till Mauritius, Maldiverna och Kambodja. Resor med all-inclusive blir allt populärare eftersom man då vet vad hela resan kommer att kosta. Turism Åre är den bästa skidorten i världen enligt lyxresetidningen Condé Nast Traveller. Skälet till vinsten är bland annat ortens familjevänlighet och nattliv. Tvåa på listan är Aspen i USA och trea är franska Courchevel. Senaste månadernas försvagning av kronan har bidragit till att antalet utländska turister i Sverige ökar kraftigt. Det gäller främst européer som vill besöka både storstäder och skidorter. Hos Skistar har antalet besökare från Ryssland ökat med 54 procent, och från Tyskland med 15 procent. Världens största anläggning med isbjörnar öppnar i Orsa Björnpark den 18 maj. I parken kommer man att avla fram isbjörnar till världens djurparker. Mindre lyx och mer mys är trenderna för lågkonjunkturens Vi kommer att ta med oss matlåda från restaurangen, dra ner på långa resor och ägna oss åt mer virtuellt resande på Internet. Tält- och cykelsemestern väntas också få ett uppsving. Fjolåret blev ett guldår för Stockholms muséer. Moderna museet hade sitt sjunde bästa år någonsin, Vasamuseet slog publikrekord och för Nationalmuseum gick det lika bra som när det var fri entré

4 4 Förra året blev ett mycket bra år besöksmässigt för Sala Silvergruva personer besökte underjorden och det är det högsta antalet sedan gruvan började med visningsverksamhet på 60-talet. Det är en ökning med 16 procent jämfört med Motormännen och Eurotest har jämfört säkerheten i 17 europeiska länder. I Bryssel är det farligast för fotgängare att ta sig över gatan och Stockholms övergångsställen kommer på plats nummer sju. Säkrast är Londons gator tätt följt av Oslos. Lonely Planet har gjort topplistor över vilka länder och städer som är hetast Traditionella resmål saknas och i topp för heta länder ligger istället Algeriet, Bangladesh, Kanada och Georgien. Heta städer är bland andra Antwerpen, Beirut och Chicago. Rymdresearrangören Virgin Galactic har fått konkurrens av Xcor Aerospace som säljer rymdresor till halva priset. Xcors rymdfarkost Lynx 1 flyger dock bara hälften så högt som Virgin Galactics Space Ship Two och tar färre passagerare. Transporter+ Flygbolaget Next Jet öppnar en linje mellan Stockholm-Bromma och Östersund i januari. Förutom Bromma-Östersund trafikerar Next Jet Arlanda till Gällivare, Hemavan- Vilhelmina, Lycksels-Arvidsjaur, Hagfors-Torsby, Mora-Sveg samt Kramfors. Banverket planerar att bygga om och höja hastigheten på vissa järnvägssträckor i väntan på höghastighetsspår. Exempelvis skulle det förkorta restiden med en timme på sträckan Stockholm-Malmö blev ett bra år för flyget trots finanskrisen. Det första halvåret hade en stark passagerarökning både på privat- och affärsresesidan men under andra halvåret vände statistiken. Luftfartsverket räknar i år med att antalet passagerare ska minska med cirka SAS återinför Eurobonuspoäng för inrikespassagerare, något som förbjöds av Marknadsdomstolen år 2001 eftersom de ansåg att SAS missbrukade sin dominerande ställning i flygbranschen. Detta är nu upphävt på grund av ökad konkurrens i Sverige. Flygbolaget Cimber blir Cimber Sterling och öppnar 20 nya rutter i Europa bland annat till London, Barcelona, Rom, Nice och Malaga från danska flygplatser. Bolaget vill öka sin omsättning med 70 procent och nyanställa runt 200 personer. Ryanair inför nolltolerans till extra handbagage för passagerarna. Detta på grund av ett ökat antal resenärer som bär med sig fler än ett handbagage ombord, samt att en passagerare försökte ta med sig fem stycken väskor ombord. Norwegians nyårskampanj som har lanserats på alla flygbolagets marknader har skapat rekordförsäljning. På den första försäljningsdagen såldes mer än biljetter vilket är mer än dubbelt så många som under på förra årets första försäljningsdag.

5 5 Det blir en andra säsong av Färjan på Kanal 5. TV-serien har varit en framgång för Viking Line som sett en kraftig ökning av både passagerarsiffror och intresset för Viking Cinderella som arbetsplats. Inspelningen av säsong två startar i januari Nordic Airways har gått i konkurs. Flygbolaget trafikerade Sverige Irak men förlorade nyligen sitt flygtillstånd på grund av ekonomiska svårigheter. Flygbolag får nu betala ut mer ersättning till passagerare som råkar ut för inställda flygningar. EU har nämligen slagit fast att passagerare har rätt till ersättning om den inte fått information i god tid om att en flight ska ställas in. Trafiken över Öresundsbron ökade i fjol både för motorvägstrafik och tåg. Motortrafiken ökade med 5,1 procent och tågtrafiken med 10 procent. 7,1 miljoner fordon körde över bron och 10,7 miljoner passagerare reste med tåg. Ökningen beror troligen den svenska kronans kursfall. Fjolåret var positivt för Östersjöns kryssningstrafik. Totalt passerade 10,2 miljoner passagerare Stockholms Hamnar under perioden januari till november, en ökning med två procent jämfört med samma period året innan. Internationella kryssningar slog rekord med över passagerare som anlände till Stockholm. Det är nu klart att tyska Lufthansa köper österrikiska Austrian Airlines som är medlem i Star Alliance. Totalt betalar Lufthansa 377 miljoner euro och Österrike tar över 500 miljoner euro i skulder. Egyptens hotellbokningar har gått ner med 30 procent i januari jämfört med samma månad i fjol. Landet försöker nu vända trenden att resenärer stannar hemma under finanskrisen och avskaffar bland annat flygplatsavgifterna för charterbolagen med flest flygningar till landets populära destinationer. Ny snabbtågsförbindelse mellan Helsingfors och Vanda flygplats öppnas år Snabbtågen ska gå var tionde minut och resan kommer att ta under 30 minuter. Stationen för Helsingfors flygplats byggs under jord mellan de nuvarande inrikes- och utrikesterminalerna. Bygget startar i år. Klimat och miljö På TUR-mässan i år kommer besökarna att kunna se vilka utställare som klimatkompenserat sitt mässdeltagande genom en grön märkning i montrarna och mässkatalogen. En femtedel av utställarna har redan valt att satsa extra på miljön. Vings Sunwing Resort och Spa Side Beach i Turkiet har tilldelats miljömärkningen EU-blomman. Utmärkelsen betyder att man arbetar engagerat med miljöfrågor och ställer höga krav på minskad förbrukning av energi, vatten, kemikalier och utsläpp. Ving var år 2003 den första arrangören i Europa att få utmärkelsen och har i dagsläget sju certifierade anläggningar.

6 6 Turismkalendern Kalendern uppdateras dagligen på Vill du tipsa om något evenemang? Skicka ett mail till Januari 24-28/1 Bocuse d Or - Lyon (www.bocusedor.com) 27-28/1 e-travel Forum - Hotel Holiday Inn / Warsawa (www.e-travelforum.pl) 28-30/1 - Amsterdam (www.ifitt.org) 28-1/2 FITUR - Madrid (www.fitur.ifema.es) 28/1 Suoma Infoturné - Karleby (www.commagroup.com) 29/1 Gateway to Lapland - Best Western Kom Hotel / Stockholm (www.micproduktion.se) 29-30/1 Scandinavian Sponsorship 09 - Stockholm (www.scandinaviansponsorship.com) 30/1 VärdeskaparDagen - Stockholm (www.vardskapet.se) 31-8/2 Båtmässan - Svenska Mässan Göteborg (www.batmassan.se) Februari 2-6/2 Buy Latvia - Riga (www.buylatvia.com/2009) 4-5/2 Bedouk Mice - Paris (www.bedouk.com) 4-5/2 Easyfairs Fastfood & Cafe - Stockholm (www.easyfairs.com) 4-5/2 Konfex & Events - Göteborg (www.easyfairs.com) 4-8/2 Reisen - Hamburg (www.hamburg-messe.de) 4/2 SKÅL Stockholm / Årsmöte, lunch - TallinkSilja (www.skal-sweden.org) 5/2 Final i Årets Kock - Göteborg (www.aretskock.se) 5-8/2 Holiday World - Prag (www.gtp.gr/holidayworld-prague) 5/2 YourAgent Workshop - Prag (www.youragent.fi) 6-8/2 Baltour - Riga (www.bt1.lv) 6/2 SKÅL Helsingfors / Galakväll, La Nuit Touristique - Helsingfors (www.skal.org) 6-8/2 Times Travel Show - New York (www.nyttravelshow.com) 7-9/2 OTM - Mumbai (www.traveltradeint.com/otm_mumbai_fair.html) 7/2 Resemässan Linköping () 10-12/2 Business Travel Show - London (www.businesstravelshow.com) 10/2 Sverigeutbildning / FörTur - Stockholm (www.turism.se) 10-11/2 Travel Technology Show - London (www.traveltechnologyshow.com) 11/2 Resebranschens Seniorer / Möte - Stockholm (www.reseseniorer.se) 12-15/2 EMITT - Istanbul (www.emittistanbul.com)

7 7 12/2 Grand Travel Award - Grand Hôtel, Stockholm (www.grandtravelaward.se) 13/2 Symposium, Gay & Lesbian Tourism - London (www.communitymarketinginc.com/mkt_mts_glt.htm) 13-15/2 TourEst - Tallinn (www.tourest.eu) 14-15/2 PATA Årsmöte & Workshop - Stockholm (www.pata.nu) 17-18/2 AIME - Melbourne (www.aime.com.au) 18-19/3 European Meetings Industry Fair - Bryssel (www.emif.com) 19-22/2 BIT - Milano (www.bit.fieramilanoexpocts.it) 20-22/2 Holiday Travel and Leisure - Salzburg (www.ferien-salzburg.at) 20/2 Religiös turism, workshop - BIT, Milano (www.bit.fieramilanoexpocts.it) 24-26/2 Confex - London (www.international-confex.com) 25/2 Säljutbildning / FörTur - Malmö (www.turism.se) 26-1/3 IFT - Belgrad (www.ift-belgrade.com) 26-1/3 Travel/Utazás - Budapest (www.utazas.hungexpo.hu) 26/2 YourAgent Workshop - Budapest (www.youragent.fi) 27/2 Konferens om fisketurismen i framtiden - Clarion Hotel Stockholm (www.seff.org) 27-1/3 Wellnessmässan - Svenska Mässan Göteborg (www.wellnessmassan.se ) 27-1/3 Vivattur - Vilnius (www.visusplenus.lt) 28-8/3 Allt för sjön - Stockholmsmässan (www.alltforsjon.se) Mars 5/3 SKÅL Stockholm / Lunch - Stockholm (www.skal.org) 6-9/3 Passion för Mat - Göteborg (www.passionformat.se) 10/3 Resebranschens Seniorer / Årsmöte - Stockholm (www.reseseniorer.se) 11-15/3 ITB - Berlin (www.itb-berlin.com) 13-15/3 Golfmässan - Malmömässan (www.golfmassan.se) 13-18/3 Internorga - Hamburg (www.internorga.com) 13-15/3 Svenska Flugfiskemässan - Stockholmsmässan (www.flyfishingfair.com) 13-15/3 Vildmarksmässan - Stockholmsmässan (www.vildmarksmassan.se) 14/3 SM för kock-, serverings- och hotellelever - Stockholms Hotell- och Restaurangskola, Globen (www.shr.se) 16-20/3 SLAO studieresa - Finska Lappland (www.slao.se) 18-21/3 MITT - Moskva (www.mitt.ru/en) 18-19/3 Restaurang & Storhushåll - Conventum, Örebro (www.conventum.se/rs) 19-22/3 MITT - Moskva (www.mitt-moscow.com) 19-22/3 TUR - Göteborg (www.tur.se)

8 /3 Adventure Travel Show - London (www.adventureshow.co.uk) 20-22/3 International Spa Show - London (www.spashow.co.uk/spashowexhibitors.htm) 20/3 SKÅL Göteborg / TUR-party med workshop - TUR-mässan (www.skal-sweden.org) 20/3 TUR-tåget - Stockholm/Göteborg (www.sjevent.se) 22-24/3 Svenska Spahotells Spadagar - Strömstad (www.svenskaspahotell.se) 25-26/3 Easyfairs Horecamässa - Malmö (www.easyfairs.com) 25-27/3 IUTT - Kiev () 27/3 Int. Tourism & Property Show - Athen (www.easyfairs.com) 27-29/3 SKÅL National Congress - Shannon, Irland (www.skal.org) 27-29/3 Sportfiskemässan - Kistamässan (www.kistamassan.com) 27-30/3 TTR - Bukarest (www.targuldeturism.ro) 27/3 YourAgent Workshop - Bukarest (www.youragent.fi) 31-2/4 GIBTM - Abu Dhabi (www.gibtm.com) 31/3 HandelskammarExpo - Stockholms Handelskammare (www.chamber.se) 31-1/4 Rendez-Vous France - Paris (www.rendezvousenfrance.pro) April 5-7/4 ACTE Global Education Conference - Washington DC (www.acte.org) 9-12/4 Tourism Moldova - Chisinau (http://en.tourism.moldexpo.md) 15-17/4 IT&CM - Shanghai (www.itcmchina.com) 16/4 YourAgent Workshop - Istanbul (www.youragent.fi) 17-24/4 PATA / Studieresa - Bali (www.pata.nu) 20-22/4 Cottm - Peking (www.cottm.com) 20/4 Omnibus - Badhotellet i Björneborg (www.commagroup.com) 22-24/4 World Tourism Forum - Lucerne (www.wtflucerne.org) 23/4 SKÅL Stockholm / Lunch - Stockholm (www.skal-sweden.org) 24-26/4 SATTE - New Dehli (www.satte.org) 24/4 SHR 100 år - Stockholm (www.shr.se) 24-26/4 Vårmässan - Luleå (www.varmassan.lulea.se) Maj 4-10/5 Finlandsdagarna - Centralstationen, Stockholm (www.visitfinland.se) 5-8/5 ATM - Dubai (www.arabiantravelmarket.com ) 7-11/5 Crotour - Zagreb (www.zv.hr/sajmovi/147) 7/5 YourAgent Workshop - Zagreb (www.youragent.fi) 9-12/5 Indaba Durban, Sydafrika (www.confabb.com/conferences/59142-indaba-2009)

9 /5 Germany Travel Mart - Rostock (www.germany-travel-mart.de) 13/5 YourAgent Workshop - Amsterdam (www.youragent.fi) 14-16/5 BITE - Bahrain (www.bitebahrain.com) 14/5 YourAgent Workshop - Bryssel (www.youragent.fi) 16-20/5 PowWow - Miami (www.tia.org) 17-20/5 Interfood / EkoNord / Wine & Spirits - Göteborg (www.interfood.se) 25-27/5 IMEX - Frankfurt (www.imex-frankfurt.com) 29/5 SKÅL Stockholm / Sommaravslutning - Skärgårdsmässan (www.skal-sweden.org) 29-31/5 Skärgårdsmässan - Stockholm (www.skargardsmassan.se) Juni 6-9/6 Archipelago Workshop - Käringsund (www.tapahtumat.commagroup.com) 11-14/6 ITE - Hongkong (www.itehk.com) 15-16/6 City Break - Göteborg (www.citybreakexpo.com) 15-16/6 Midnight Sun Workshop - Levi (www.tapahtumat.commagroup.com) 27-1/7 AIBTM - Baltimore (www.aibtm.com) Juli 2-6/7 Meeting Place Berlin - Berlin (www.meeting-place-berlin.com) Augusti 21-23/8 SKÅL / Nordisk Kongress - Tallinn (www.skal.org) 31/8 YourAgent Workshop - Kiova (www.youragent.fi) September 7/9 Suoma Infoturné - Vasa (www.commagroup.com) 8-10/9 CIBTM - Beijing (www.cibtm.travel) 8/9 Suoma Infoturné - Björneborg (www.commagroup.com) 9/9 Suoma Infoturné - Åbo (www.commagroup.com) 10-13/9 Husvagn & Husbil - Elmia (www.elmia.se/husvagn) 10/9 Suoma Infoturné - Helsingfors (www.commagroup.com) 15-16/9 Konferensexpo - Stockholm (www.konferensexpo.se) 16-17/9 Wine Sthlm & RestaurangExpo - Kistamässan (www.kistamassan.com) 16/9 YourAgent Workshop - Paris (www.youragent.fi) 22-25/9 Otdykh - Moskva (www.tourismexpo.ru) 22/9 YourAgent Workshop - Köpenhamn (www.youragent.fi) 24-27/9 Caravan Show - Kistamässan (www.kistamassan.com) 24/9 YourAgent Workshop - Warszawa (www.youragent.fi)

10 10 27/9 World Tourism Day - Globalt (www.unwto.org/wtd) Oktober 7-8/10 Finland Workshop (Leisure) - Stockholm-Åbo (www.visitfinland.se) 7/10 Meet Visit Finland & Friends - Finlands Ambassad, Stockholm (www.visitfinland.se) 15/10 Travel World Grand Hôtel, Stockholm (www.travelworld.nu) 18-23/10 EUHOFA Int. World Congress - Salzburg (www.euhofa.org) 20/10 Turistbyrådagen / FörTur - Malmö (www.turism.se) 21/10 Destinationsutveckling - Malmö (www.turism.se) 21-23/10 ITB Asia - Singapore (www.itb-asia.com) 22-24/10 EuroCHRIE - Helsingfors (www.eurochrie2009.fi) 25-27/10 ACTE - Prag (www.acte.org) November 1-6/11 SKÅL World Congress - Budapest (www.skal.org) 6-8/11 Det Goda Köket - Stockholmsmässan (www.detgodakoket.se) 9-12/11 WTM - London (www.wtmlondon.com) 10-11/11 KompetensMässan - World Trade Center / Stockholm (www.kompetensmassan.se) 25-27/11 Hållbar turism / Forskarkonferens - Södertörns Högskola (www.sh.se) 26/11 KompetensMässan - Scandic Crown Hotel / Göteborg (www.kompetensmassan.se) 27/11 YourAgent Workshop - Athen (www.youragent.fi) 30-3/12 EIBTM - Barcelona (www.eibtm.com)

Februaritrender 2009

Februaritrender 2009 1 Februaritrender 2009 Möten och evenemang Fågelbro Hus tog hem Den stora utmärkelsen i årets SSQ Awards, Sveriges största kvalitetsutvecklingsprogram inom hotell- och konferensnäringen. Anläggningen vann

Läs mer

Januaritrender 2010. Hotell

Januaritrender 2010. Hotell 1 På www.traveltrends.se kan du läsa om de senaste trenderna inom resor och turism samt hålla dig uppdaterad med branschens mest aktuella evenemangskalender! Januaritrender 2010 Hotell Scandic fortsätter

Läs mer

Februaritrender 2010

Februaritrender 2010 1 På www.traveltrends.se kan du läsa om de senaste trenderna inom resor och turism samt hålla dig uppdaterad med branschens mest aktuella evenemangskalender! Februaritrender 2010 Möten och evenemang För

Läs mer

Majtrender 2008. Hotell, möten och evenemang

Majtrender 2008. Hotell, möten och evenemang 1 Majtrender 2008 Hotell, möten och evenemang Stockholm ligger i topp på listan över svenska resenärers favoritdestinationer för möten och konferenser. Konkurrensen ökar internationellt och nya på listan

Läs mer

traveltrends mars 2012

traveltrends mars 2012 1 traveltrends mars 2012 På www.traveltrends.se kan du läsa om de senaste trenderna inom resor och turism samt hålla dig uppdaterad med branschens mest aktuella evenemangskalender! MÖTEN OCH EVENEMANG

Läs mer

traveltrends november 2011

traveltrends november 2011 1 traveltrends november 2011 På www.traveltrends.se kan du läsa om de senaste trenderna inom resor och turism samt hålla dig uppdaterad med branschens mest aktuella evenemangskalender! MÖTEN OCH EVENEMANG

Läs mer

traveltrends december 2011

traveltrends december 2011 1 traveltrends december 2011 På www.traveltrends.se kan du läsa om de senaste trenderna inom resor och turism samt hålla dig uppdaterad med branschens mest aktuella evenemangskalender! MÖTEN OCH EVENEMANG

Läs mer

Novembertrender. Hotell, möten och evenemang

Novembertrender. Hotell, möten och evenemang 1 Novembertrender Hotell, möten och evenemang Stureplansgruppen köper in sig i Tott Resort, tar över managementdriften av Tott i Åre och den planerade anläggningen i Visby. Inom fem år räknar Stureplansgruppen

Läs mer

traveltrends februari 2011

traveltrends februari 2011 traveltrends februari 2011 På www.traveltrends.se kan du läsa om de senaste trenderna inom resor och turism samt hålla dig uppdaterad med branschens mest aktuella evenemangskalender! MÖTEN OCH EVENEMANG

Läs mer

Jultrender. Hotell, möten och evenemang

Jultrender. Hotell, möten och evenemang 1 Jultrender Hotell, möten och evenemang Nästa år sänks hotellmomsen från tolv till sex procent. Hotellbranschen får däremot inte de sänkta arbetsgivaravgifter som prövas av EU-kommissionen. Konferensspecialisten

Läs mer

Majtrender 2010. Möten och evenemang. Hotell

Majtrender 2010. Möten och evenemang. Hotell 1 På www.traveltrends.se kan du läsa om de senaste trenderna inom resor och turism samt hålla dig uppdaterad med branschens mest aktuella evenemangskalender! Majtrender 2010 Möten och evenemang 47 procent

Läs mer

traveltrends maj 2012

traveltrends maj 2012 1 traveltrends maj 2012 På www.traveltrends.se kan du läsa om de senaste trenderna inom resor och turism samt hålla dig uppdaterad med branschens mest aktuella evenemangskalender! HOTELL - Internationellt

Läs mer

augustitrender Hotell, möten och evenemang

augustitrender Hotell, möten och evenemang 1 augustitrender Hotell, möten och evenemang Den svenska mötesindustrin går på högvarv och för organisationen Svenska Möten pekar trenden mot ett nytt rekordår. Andelen genomförda möten under första halvåret

Läs mer

Januaritrender. Hotell, möten och evenemang. Konkurrenskraft

Januaritrender. Hotell, möten och evenemang. Konkurrenskraft 1 Januaritrender Hotell, möten och evenemang Tammsvik Konferens och Herrgård är först ut med möjligheten att boka konferenser online i realtid. Tekniken bakom heter BYOS (Book, Yield, Online, Salesystem)

Läs mer

Vilken doft, vilken bild, vilken känsla får en utländsk besökare när han tänker på Sverige?

Vilken doft, vilken bild, vilken känsla får en utländsk besökare när han tänker på Sverige? KN Kortnytt nr 3 2009 Nr 1 Juni 2009 Information för dig som är en del av turismen i Västsverige Vilken doft, vilken bild, vilken känsla får en utländsk besökare när han tänker på Sverige? Läs mer i Rapport

Läs mer

GÖTEBORG & CO verksamheten 2010

GÖTEBORG & CO verksamheten 2010 GÖTEBORG & CO verksamheten 2010 INNEHÅLL Möt världen i Göteborg... 4 Bilden av Göteborg... 7 Tillväxt för 19:e året i rad... 9 Ett mötesår som slog alla rekord... 10 Kryssningar en HET RESEtrend... 13

Läs mer

sommartrender Hotell, möten och evenemang

sommartrender Hotell, möten och evenemang 1 sommartrender Hotell, möten och evenemang Av de 611 klassificerade hotellen i Sverige använder bara vart tredje sina stjärnor i marknadsföringen på hemsidan. Cirka hälften av hotellen erbjuder bokning

Läs mer

Förord. USA visade vägen

Förord. USA visade vägen Hotels.com Hotel Price Index Översikt över globala hotellpriser: Jan-Jun 2013 Översikt över globala hotellpriser: Jan-Jun 2013 Inledning Hotels.com Hotel Price IndexTM (HPI ) är en regelbundet återkommande

Läs mer

Vinn resor. och mycket mer! MÄSSA NU PÅ LÖRDAG LOUIS DE GEER NORRKÖPING 24 JAN 2015 KL 10.00-15.30

Vinn resor. och mycket mer! MÄSSA NU PÅ LÖRDAG LOUIS DE GEER NORRKÖPING 24 JAN 2015 KL 10.00-15.30 HELA DENNA BILAGA ÄR ANNONS LOUIS DE GEER NORRKÖPING 24 JAN 2015 KL 10.00-15.30 LYSSNA PÅ FÖREDRAG ISLAND GRAN CANARIA HURTIGRUTEN AMERIKA FÄRÖARNA TURKIET ALBANIEN KRYSSNINGAR I KARIBIEN, MEDELHAVET OCH

Läs mer

februaritrender Hotell, möten och evenemang

februaritrender Hotell, möten och evenemang 1 februaritrender Hotell, möten och evenemang 2005 blev ett ypperligt hotellår enligt SHR, Sveriges Hotell- och Restaurangföretagare. Antalet sålda rumsnätter ökade med sex procent jämfört med 2004. Affärsresenärerna

Läs mer

HELA DENNA BILAGA ÄR ANNONS

HELA DENNA BILAGA ÄR ANNONS HELA DENNA BILAGA ÄR ANNONS S.2 - RESEMÄSSAN 2012 HELA DENNA BILAGA ÄR ANNONS NORRKÖPING KÖPENHAMN Vandra i Himalaya Bildvisning kl 14.00 Enkel resa från SEK 661,- Mässerbjudande Vandra i Nepal på valfritt

Läs mer

HELA DENNA BILAGA ÄR ANNONS

HELA DENNA BILAGA ÄR ANNONS HELA DENNA BILAGA ÄR ANNONS S.2 - RESEMÄSSAN 2012 HELA DENNA BILAGA ÄR ANNONS SNYGGA OCH PRAKTISKA RESEVÄSKOR FRÅN MÄSSERBJUDANDE SAMSONITE CORDOBA KABINVÄSKA (Finns i mörkröd & grå) 55cm 699:- 63cm 799:-

Läs mer

Hotellrapport Stockholm

Hotellrapport Stockholm Grythyttan den 22/2 2010 Hotellrapport Stockholm Grythytte Akademi 2010 Författare: Bastås Sanna, Bergström Sara, Gälldin Katarina, Hallgren Panny, Jashari Blerta, Leek Marie, Majidi Dariush, Pipatanangura

Läs mer

Att arbeta eller inte arbeta under resan

Att arbeta eller inte arbeta under resan ANNONS Hela denna bilaga är en annons om affärsresor från MediaPlanet ANNONS AFFÄRS RESOR FLYGBOLAG RESEBYRÅER HOTELL HYRBIL KREDITKORT Flygsäkerheten har aldrig varit bättre Nr. 1 DECEMBER 2002 Att arbeta

Läs mer

FÖR DIG SOM ÄR KUND HOS AMERICAN BUSINESS TRAVEL

FÖR DIG SOM ÄR KUND HOS AMERICAN BUSINESS TRAVEL If you can't read this newsletter, click here SVERIGE OKTOBER 2010 FÖR DIG SOM ÄR KUND HOS AMERICAN BUSINESS TRAVEL Tips och inspiration för dig som planerar höstens konferens Aten i oktober innebär bra

Läs mer

augustitrender Hotell, möten och evenemang

augustitrender Hotell, möten och evenemang 1 augustitrender Hotell, möten och evenemang I ett projekt med UD, Visit Sweden och Stockholm Visitors Board ska en grupp hotellägare och VD:ar marknadsföra Stockholm internationellt. Dessa Stockholm Promotion

Läs mer

Internationell Tillgänglighet Stockholm. Utblick mot perioden 2020-2025

Internationell Tillgänglighet Stockholm. Utblick mot perioden 2020-2025 Internationell Tillgänglighet Stockholm Utblick mot perioden 2020-2025 Augusti 2012 Titel: Författare: Beställare: Internationell Tillgänglighet Stockholm - Utblick mot perioden 2020-2025 Björn Arvidsson,

Läs mer

OBS! Omslaget kommer separat från någon annan Sverige tar sin plats i världen. 2009 med årsredovisning för VisitSweden

OBS! Omslaget kommer separat från någon annan Sverige tar sin plats i världen. 2009 med årsredovisning för VisitSweden OBS! Omslaget kommer separat från någon annan Sverige tar sin plats i världen 2009 med årsredovisning för VisitSweden VisitSweden helt kort Innehåll Vd om 2009 och framtiden... 4 Utveckling på marknaderna...7

Läs mer

HELA DENNA BILAGA ÄR ANNONS. Lollo & Bernie kommer på besök kl. 11 & 13

HELA DENNA BILAGA ÄR ANNONS. Lollo & Bernie kommer på besök kl. 11 & 13 HELA DENNA BILAGA ÄR ANNONS WISBY STRAND - CONGRESS & EVENT 7 MARS 2015 KL 10.00-15.30 RESESKILDRINGAR TURKIET PERU BOLIVIA LONDON GRAN CANARIA TENERIFFA KAPPADOKIEN AMERIKA... SAMT MYCKET MER MÄSSA NU

Läs mer

Gate10. Irland & Dublin. Lönande att välja rätt flygbolag Arlanda Express startar i augusti Jubileumstävling. Årgång 1999

Gate10. Irland & Dublin. Lönande att välja rätt flygbolag Arlanda Express startar i augusti Jubileumstävling. Årgång 1999 Gate10 A EN PARTNERTIDNING FRÅN STOCKHOLMS AFFÄRSRESEBYRÅ Irland & Dublin Lönande att välja rätt flygbolag Arlanda Express startar i augusti Jubileumstävling Årgång 1999 Gate10 Monopolism, oligopolism

Läs mer