Bulletin. Ny saltstänkt mapp: Norden vid havet. Frimärken med drag. Fyra svenska hönsraser. Framstående fotografer berättar i bild.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Bulletin. Ny saltstänkt mapp: Norden vid havet. Frimärken med drag. Fyra svenska hönsraser. Framstående fotografer berättar i bild."

Transkript

1 Bulletin Frimärksnyheter från Posten 2/2012 UTGIVNINGSDAG: 21 MARS 2012 Ny saltstänkt mapp: Norden vid havet Sid 6 7 Fyra svenska hönsraser Sid 14 Frimärken med drag Sid 8 Nyhet! Självhäftande frimärke i rulle Framstående fotografer berättar i bild Sid 10

2 En efterfrågad nyhet! För tolv år sedan lanserades självhäftande frimärken i Sverige. Det var inte en nyhet som välkomnades av alla. I synnerhet frimärkssamlare fördrog gummerade frimärken. Numera är det en självklarhet för de allra flesta av oss som använder frimärken att de ska vara självhäftande. Nu lanserar vi självhäftande frimärken i rullar i form av tre motiv i kompletteringsvalörerna 5, 10 och 20 kronor. Många av dem sätts säkert på tyngre försändelser då är självhäftande inte bara enkelt att använda utan också bättre i fästförmåga på olika förpackningar. Lars Sjööblom har formgivit och graverat dessa tre frimärken under temat Fiskeredskap. Väldigt bra gjort tycker jag! Förutom julen så är påsken den högtid då vi traditionsenligt gärna skickar en särskild påskhälsning. Fyra svenska hönsraser pryder frimärken som passar utmärkt till årets påskhälsningar. Visste du att traditionen att skicka påskkort började samtidigt som julkorten blev populära? På sidan 23 ger Olle Synnerholm på Postmuseum en liten inblick i påskhälsningarna förr och nu. Fotokonst har verkligen blivit en konstform i tiden. Med vårt uppdrag att spegla vår samtid så är det självklart att visa svensk fotokonst på frimärken. Vi har många framstående svenska fotografer med internationella framgångar. Förutom att de nu kommer att pryda tusentals brev så kommer vi säkerligen att få se mer av dem i andra sammanhang. Internationella samarbeten är numera en självklarhet för de flesta branscher. När vi lanserade de första frimärkena i ett samnordiskt projekt, Top of the World of Stamps, med alla nordiska postorganisationer var det en världsnyhet inom frimärksvärlden. Här presenterar vi de senaste frimärkena under rubriken Norden vid Havet. Vill du vara säker på att få ett eget exemplar framöver rekommenderar jag verkligen att du abonnerar! Med vänlig hälsning Britt-Inger Hahne Chef Posten Frimärken foto: elisabeth ohlson wallin omslagsfoto: magnus rietz/folio Bulletin, som informerar om nya frimärksutgåvor, kommer 5 ggr/år. Du som är abonnent eller handlar för minst 150 kronor får den utan kostnad. De bilder på frimärken och frimärksprodukter som visas i Bulletin är förlagor. Justeringar i formgivningen kan komma att ske innan utgivningsdagen. Frimärkenas angivna formatmått är teoretiska värden som används vid frimärksproduktionen. De verkliga måtten kan avvika med upp till två procent från detta värde, uppåt eller nedåt, eftersom papperet under produktionen påverkas av fukt och annan mekanisk påfrestning. Om märket har blötts av från kuvert kan avvikelsen vara ännu större.

3 bulletin 2/ Unik premie! Köp för 300 kronor eller mer ur denna Bulletin så får du en anteckningsbok med frimärkena i häftet Hönsraser som omslagsmotiv. Detta erbjudande gäller även för dig som är abonnent! Erbjudandet gäller privatpersoner och så långt lagret räcker, dock längst till den 20 april Endast en premie/kund. Artikelnummer: (värde 39 kronor). För att få premien måste värdet på dina köp ur denna Bulletin och/eller värdet på dina abonnemang vid detta utgivnings tillfälle till sammans eller var för sig överstiga 300 kronor. Om du köper för 300 kronor eller mer och vill ha premien markerar du det på avsedd plats på beställningsblanketten. Premien skickas separat eller tillsammans med din Bulletin beställning, inte med abonnemangsleveransen. Sistadagsbrev Express lördag För första gången tar vi fram en frimärksprodukt i exakt det antal kunderna beställer. Sista beställningsdag är 2 april. Upplagans storlek redovisas i nästa nummer av Bulletin. Sistadagsbrevet är försett med portosatsen för expressutdelning lördag, 150 kronor. Frimärkena Makaonfjäril 50 kr, Bläckfiskfossil 40 kr, Snäckfossil 30 kr, Svartfläckig blåvinge 20 kr och Norrpil 10 kr är stämplade med en specialstämpel daterad 27 april 2012, dagen före sista utdelningsdag för Express Lördag. Frimärket Norrpil gavs ut 1978, samma år lördagsutdelning av brev med särskild tilläggsavgift startade. På brevet finns också etiketterna Lördagsutdelning och Post Exprès. Sistadagsbrev Express Lördag Upplaga: Det antal som beställs t o m 2 april 2012 Format: 215 x 150 mm Art nr: :00 EXPRESS LÖRDAGSUTDELNING SISTADAGSBREV Sista beställningsdag 2 april 2012 Nyhet!

4 4 bulletin 2/2012 Flygövervakning av kusterna och underhåll av fyrarna längs farlederna och i havsbandet är motiven på frimärkena i blocket Livet på havet. Detta är den andra utgåvan i Norden vid havet, det aktuella temat i den populära serien Top of the World of Stamps. Underhåll och övervakning för säkrare liv på havet Den svenska Kustbevakningen har tre stycken avancerade flygplan av typen Dash 8 Q-300 för övervakning och spaning. Uppdraget är att dygnet runt året om patrullera längs hela den svenska kusten samt över insjöarna Vänern och Mälaren. Flyget möjliggör en hög beredskap för miljö- och sjöräddningsinsatser. Kustbevakningsplanen, som också regelbundet deltar i internationella uppdrag, utgår från Skavsta flygplats utanför Nyköping. Farledsbåten Arkö 833 tillhör Sjöfartsverket och används för underhåll och reparation av fyrar och andra hjälpmedel för en säker fartygstrafik längs Sveriges kuster. På frimärket ses fartyget invid Häradskärs fyr ute i havsbandet några sjömil från Östergötlands kust. Det rödmålade fyrtornet är 29 meter högt och uppfördes Fyren består av ett järntorn som stöttas av rör vilka i sin tur stagas av stålbalkar och vajrar. Inuti järntornet finns en spiraltrappa upp till lanterninen. Typen kallas Heidenstamfyr efter konstruktören Gustaf von Heidenstam (läs om honom på nästa sida) och kunde snabbt monteras på svåråtkomliga öar och skär. Heidenstamfyrarna är en välbekant syn längs Sveriges kuster. På motivbladet visas fyren Pater Noster som står på en ö i Bohusläns yttersta havsband. Denna fyr var i funktion fram till 1977.

5 bulletin 2/ Förstadagsbrev Art nr: :00 Norden vid havet livet på havet Block/2 frimärken 4 motiv Art nr: :00 Motivblad Art nr: :00 Frimärksfyrens konstruktör: Gustaf von Heidenstam En fyr är en röd tråd i Norden vid havet livet på havet. Den röda fyren återfinns såväl på ett av frimärkena som på förstadagsbrevet och motivbladet. Fyren är av en speciell typ, en så kallad Heidenstamfyr eller heidenstammare uppkallad efter konstruktören Gustaf von Heidenstam ( ). Han var född utanför Ronneby i Blekinge, son till en marinofficer i skärgårdsflottan som deltagit i kriget mot Ryssland Farfadern var läkare, professor i medicin i Kiel i Tyskland, och den blivande kungen Adolf Fredriks livmedikus. Gustaf von Heidenstam inledde sin yrkeskarriär som kadett i flottan och fortsatte inom bland annat artilleriet och ingenjörskåren samt Rikets fyr- och båkinrättningar. Sommaren 1840 medverkade han i arbetet med Karlsborgs fästning vid Vätterns strand några mil söder om gården Olshammar. Där skulle han så småningom bosätta sig, och där föddes 1859 hans son författaren och Nobelpristagaren Verner von Heidenstam. Tre år tidigare hade Gustaf von Heidenstam lagt fram ett förslag till ett fullständigt fyrsystem för Sveriges kuster. Han utnämndes 1858 till överingenjör vid lots- och fyrinrättningen i landet, fick majors grad 1863, invaldes 1870 i Kungliga Krigsvetenskapsakademien och utnämndes till överstelöjtnant Gustaf von Heidenstam har anknytning till tidigare utgivna svenska frimärken. Heidenstammaren vid skånska Sandhammaren avbildades på ett frimärke 1989, och sonen Verner figurerar vid två tillfällen som frimärksmotiv. Dels 1959 i samband med hundraårsminnet av hans födelse, dels 1976 då hans Nobelpris i litteratur 1916 uppmärksammades.

6 6 bulletin 2/2012 åtta tolkningar av livet på havet Top of the World of Stamps ny folder! Livet på havet är temat för den andra foldern i Top of the World of Stamps-serien Norden vid havet. Bakom den populära satsningen står Posten och sju andra nordiska postorganisationer med frimärken i världsklass. Alla medverkade organisationers frimärken finns i den exklusiva foldern med text på respektive lands språk samt engelska. nyhet! Top of the World of Stamps Norden vid havet Art nr: :00

7 bulletin 2/2012 7

8 8 bulletin 2/2012 I början av 1950-talet introducerade företaget ABU sportfiskerullen Ambassadeur. Fortfarande produceras rullen i fabriken i Svängsta i Blekinge och den har tillverkats i tiotals miljoner exemplar. Rullen medverkar till att föra ut nyheten om Sveriges första självhäftande rullfrimärken. Klassiska redskap för sportfiskarens fiskelycka Sportfiske är en folkörelse i vårt land, och man räknar med att fler än en miljon svenskar någon gång om året prövar fiskelyckan i sjöar, älvar och andra vattendrag. Tillgången på fisk och spännande naturupplevelser har också lockat folk från andra länder. Redan under 1800-talet vallfärdade rika engelsmän hit för att pröva på laxfiske med fluga. Oftast imiterar flugan fiskens naturliga föda, det kan vara en insekt eller en mindre fisk. Gemensamt för moderna laxflugor är att de är gjorda av material som rör sig bra i strömmande vatten. ABU i Svängsta är företaget som i snart hundra år utvecklat och producerat kvalitetsredskap för sportfiskaren. Under 1950-talet kom tre produkter vilka fortfarande försvarar sin plats på marknaden. De avbildas på frimärkena. Fiskerullen Ambassadeur introducerades på marknaden 1952 och har nått världsberömmelse. Den är en så kallad spinnrulle och placeras ovanpå fiskespöet. Rullen har sålts i omkring 28 miljoner exemplar världen över. Wobblern Hi-Lo lanserades tre år efter Ambassadeur och har en haksked som går att ställa i sex olika lägen beroende på vilket fiskedjup som valts. Skeddraget Toby kom 1956 och liknar tobisfisken, ett av havsöringens byten. Toby är en av ABU:s genom tiderna mest sålda produkter.

9 bulletin 2/ Motivblad Art nr: :00 Förstadagsbrev Art nr: :00 Premiär för självhäftande rullfrimärken! Postens ombud har efterfrågat det. Kunderna har efterfrågat det. Den 21 mars går startskottet för självhäftande frimärken i rulle, och först ut är Fiskeredskap. Läs om motiven här intill. Från och med nu kan Posten erbjuda självhäftande frimärken i båda de praktiska förpackningarna häfte och rulle. Självhäftande frimärken i häfte har funnits i omkring ett decennium. Kundefterfrågan har skyndat på teknikutvecklingen. Med vår nya tekniska plattform når vi maximal flexibilitet i produktionen av rullar, såväl självhäftande som torrgummerade, säger Henrik Lundin, utvecklingsingenjör vid Posten Frimärken. Självhäftande frimärken i häfte och rulle trycks på samma avancerade papper. Skillnaden är att rullfrimärkenas backing-paper det papper på vilket frimärkena sitter är tunnare. Skälet är att man smidigt ska kunna dra fram frimärkena ur dispensern, den lilla box som levereras tillsammans med hela rullar. foto: henrik karlsson Praktisk pappask ingår vid beställning av en rulle (100 st frimärken) Drag Rullfrimärke, självhäftande Art nr: :00 Laxfluga Rullfrimärke, självhäftande Art nr: :00 Fiskerulle Rullfrimärke, självhäftande Art nr: :00 Henrik Lundin Henrik Lundin har arbetat som utvecklingsingenjör vid Posten Frimärken sedan Han har civilingenjörsexamen från Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm, där hans specialinriktning var maskinteknik och grafisk teknik. Efter examen jobbade han några år på Grafiska Forskningslaboratoriet. Därefter blev det Telia och arbete med bredbandslösningar för den grafiska industrin. Nästa steg i karriären var att utveckla Eniros kataloger på webben. Före uppdraget på Posten Frimärken jobbade Henrik Lundin som systemutvecklare inom gränssnittet IT-kommunikation-grafisk industri.

10 10 bulletin 2/2012 Utvalda verk av en sextett tongivande svenska fotografer presenteras här. Ett galleri med olika bildberättelser, uttryck och tilltal som tillsammans inspirerar samlaren, frimärksanvändaren och brevmottagaren att lära känna svensk fotokonst när den är som bäst. Berättande, poetiska och underfundiga fotografier Svensk fotokonst från 1950-talet och framåt bjuder på tusentals bra bilder, många skickliga fotografer och en rad olika genrer. För att få vägledning i urvalet till sex frimärken vände sig Posten och formgivaren Hans Cogne till fotokännare inom bland annat museivärlden, media och institutioner som Hasselblad Center. De fotografer som flertalet experter ställde sig bakom är stommen i frimärksutgåvan. Nästan alla vi frågade nämnde Christer Strömholm, en av vårt lands internationellt mest kända fotografer med Paris som återkommande bas under ett par decennier. Här och på andra platser på kontinenten skildrade han människor i samhällets utkanter, säger Hans Cogne. Sune Jonsson var fotografen som skildrade människorna i norra Sverige, specifikt hemlänet Västerbotten. Han var både dokumentärfotograf och författare och följde på nära håll den stora utflyttningen från Norrland under talen. På det foto som valts för frimärket figurerar Drömmaren i det blå huset, ungkarlen och esperantisten Johan Engman. Han läser en bok på esperanto om grafikern Albrecht Dürer. Det mästerligt komponerade och lågmälda fotot av bladet i glaset är en typisk Gunnar Smoliansky-bild. Han är den fotograferande flanören som ser det stora i det lilla, säger Hans Cogne. Många kvinnliga fotografer har varit framträdande de senaste decennierna. Två av dem, Annika von Hausswolff och Denise Grünstein, har i sin fotokonst ofta ett tydligt genusperspektiv och beskriver kvinnor och kvinnors utsatthet. Dawid, Björn Dawidsson, utforskar på olika sätt den klassiska fotografins gränser som bilden av stillebenet på frimärket.

11 Fotokonst Häfte/5 självhäftande frimärken 5 motiv Art nr: :00 Stilleben Rullfrimärke Art nr: :00 Motivblad Art nr: :00 Förstadagsbrev Art nr: :00 Frimärkenas formgivare: Hans Cogne Hans Cogne (f 1953) är formgivaren bakom såväl frimärkena Fotokonst som tillhörande produkterna förstadagsbrev, motivblad och maximikort. Han är sedan år 2000 professor i grafisk design vid Konstfack, och en av de drivande krafterna i Posten Frimärkens och Konstfacks samarbetsprojekt kring förnyelsen av frimärksdesignen. Genom åren har Hans Cogne haft många olika uppdrag som art director och grafisk formgivare för näringslivet, media, myndigheter och offentliga institutioner. Inledningsvis som anställd vid olika reklambyråer, med uppdrags givare som Luftfartsverket, SAS och Socialstyrelsen. Sedan 80-talet har han i det egna företaget nästan uteslutande arbetat med uppdrag inom kultursektorn, t ex Byggförlaget, Grafikens Hus, Hasselblad Center, Nationalmuseum och Moderna museet. Hans Cogne har fått en mängd olika svenska och internationella utmärkelser och nomineringar, bland dem Svensk Bokkonst, Kolla!, Utmärkt Svensk Form, Guldägg och International Architecture Book Award för formgivningen av en bok om Stockholms stadshus började han undervisa varje vecka i grafisk design. Det var vid Beckmans skola i Stockholm. Före professuren vid Konstfack var han under två år professor i grafisk design vid Högskolan för Design & Konsthantverk i Göteborg. Parallellt med sin undervisning och sina formgivningsuppdrag är Hans Cogne själv verksam som fotograf och hade 1983 sin första utställning på det anrika galleri Camera Obscura i Stockholm.

12 12 bulletin 2/2012 Foton från Place Pigalle och Fotograferna bakom förlagorna till frimärkena Fotokonst är också upphovspersoner till motiven på dessa spännande maximikort. Christer Strömholms bild från Place Pigalle i Paris är tagen 1955, och Gunnar Smolianskys foto i fågelperspektiv från Slussen i Stockholm fotograferades Sune Jonssons hembesök 1957 hos Drömmaren i det blå huset Johan Engman i Västerbotten dokumenteras också på maximikortet. Titlarna på Denise Grünsteins, Annika von Hausswolffs och Dawids foton är 24 juni (från 2006), Det tar så lång tid att dö (2002) respektive 889 (1982). Maximikort Fotokonst 6 maximikort Art nr: :00 Abonnera på maximikort! Genom att abonnera får du de senaste maximikorten hem i brevlådan och behöver aldrig riskera att missa några. Som du vet skapas maximikorten till vissa utvalda frimärksserier och motiven knyter an till frimärkstemat. För dagsaktuella priser, se Porto ingår!

13 bulletin 2/ Slussen på nya maximikort

14 14 bulletin 2/2012 Fyra frimärken med lika många svenska hönsraser kommer att pryda en hel del av vårens hälsningar, inbjudningar och gratulationskort. Och påskkort förstås. Frimärkena ges ut i god tid före påsken, och en påskhälsning är alltid lika välkommen. De fyra hönsraserna presenteras närmare här nedan. Glad vår och Glad Påsk med svenska hönsraser Hedemorahöna. Hönsen har funnits på gårdarna i Hedemoratrakten i Dalarna så länge man kan minnas. Fjäder dräkten är mycket tät och dunig och är anpassad till nordligt och kallt klimat. Färgen är bland annat vit och blå, och vikten mellan ett och två kilo för hönan och ett halvt kilo mer för tuppen. Gammalsvensk dvärghöna. Den nuvarande svenska dvärghönan härstammar troligen från den vildfärgade tama bankivhönan som via Svenska Ostindiska Kompaniet infördes på 1760-talet. Kroppen är kort och kraftig och vikten på tupparna är mellan ett halvt och ett kilo. Hönorna väger några hekto mindre. Skånsk blommehöna. Från slättbygden i det sydligaste landskapet Skåne kommer Sveriges största lantrashöna, blommehönan. Hönan kan väga upp till 2,5 kilo och tuppen ett kilo mer. Kroppsformen är rund och robust. Färgen varierar från svart och grå till ljust gulaktig med vita fjädertoppar. Orusthöna. Hönan är oregelbundet vit och svart spräcklig med en vikt av upp till två kilo för tuppen och 1,5 kilo för hönan. Under 1980-talet fick man upp ögonen för det genetiska och kulturella värdet hos denna höna som i mitten av 1900-talet salufördes som orusthöns. Namnet är efter ön Orust i landskapet Bohuslän.

15 bulletin 2/ Förstadagsbrev Art nr: :00 foto: thorsten sandberg Motivblad Art nr: :00 Hönsraser Häfte/10 självhäftande frimärken 4 motiv Art nr: :00 Frimärkenas formgivare: Thérèse Lindström Jag gillar gamla skolplanscher och hämtar en hel del inspiration därifrån när jag utformar mina djurbilder. Skillnaden är att jag försöker foga in djuren i ett sammanhang, en liten berättelse i bild och inte bara vara sakligt informativ, säger illustratören Thérèse Lindström. Uppdraget att utforma svenska hönsraser för frimärken omfattade fyra bilder, med hönor från olika delar av Sverige och med olika struk tur och färger i fjäderdräkten för att uppnå grafisk variation. Här och var fick också en tupp vara med. Att få med mycket information inom ett litet format påminner henne om webbdesign. Under ett par år i början av 2000-talet var jag anställd som Graphic Design Manager på ett software-företag i Kalifornien. Här handlade det ofta om att teckna små bilder, thumbnails, och ikoner med hög grad av tydlighet. Thérèse Lindström har examen från linjen Industridesign vid Konstfack. Dessförinnan pluggade hon på Nyckelviksskolan, en förberedande skola för bland annat Konstfack och Konsthögskolan. Samtidigt med industridesignutbildningen läste hon arkitektur vid Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm, och blev färdig arkitekt i slutet av 1990-talet. Sedan flera år arbetar hon på ett arkitektkontor i Stockholm och är inriktad på inredningsarkitektur. För närvarande jobbar hon med ombyggnationer av ett par hotell i Stockholm. Det är berikande att jobba parallellt med två olika konstarter som arkitektur och grafisk illustration. På arkitektkontoret är vi ett kollektiv som tillsammans tar fram lösningar, hemma vid ritbordet och datorn är det jag själv som skapar bilderna. Men inspirationen och idéerna flödar fritt mellan mina två professioner, säger Thérèse Lindström.

16 16 bulletin 2/2012 Motivbladssats 21 mars 2012 Motivbladssatsen innehåller utgivningens fyra motivblad. Motivbladssats 21 mars 2012 Art nr: :00 Du vet väl att du alltid spa rar fem kronor per motivblad om du beställer motiv bladssatsen, jämfört med om du köper utgivningens motivblad var för sig! Utgivningssats 21 mars 2012 Utgivningssats 21 mars 2012 Art nr: :00 Stämplad utgivningssats 21 mars 2012 Art nr: :00

17 bulletin 2/ Varje årskollektion Utställningskort har ett gemensamt tema. För år 2012 är temat postbyggnader från de länder där utställningarna genomförs. På framsidan finns de två frimärkena EUROPA 2012 Visit Sweden (Dalarna och Stockholm) stämplade med en specialstämpel. Utställningskort Internationale Briefmarkenmesse Essen Detta utställningskort börjar säljas den 12 april då utställningen startar. Försäljningen i Essen pågår till och med den 14 april. Motivet är posthuset i Essen. Två nya utställningskort! Utställningskort ASDA Spring Postage Stamp Show, New York Mellan den 19 och 22 april genomförs denna utställning i regi av American Stamp Dealers Association, ASDA. Under utställningstiden säljs detta utställningskort som avbildar Huvudpostkontoret i New York. Abonnera på Utställningskort! Korten introducerades 2010 och är knutna till internationella utställningar där Posten deltar i egen regi eller i samverkan med andra. Temat för utställningskorten 2012 är postbyggnader från de länder där utställningarna hålls. På kortets framsida finns årets Europafrimärke i original. 140:00/år 7 kort 2012 Utställningskortet populärt på Kinamässa Det svenska utställningskortet hade en strykande åtgång på frimärksutställningen China 2011 i staden Wuxi i november. Emma (t h) köpte sitt kort av Anna Gustavsson i den gemensamma svensk-danska montern. Kina är en viktig marknad för frimärken och frimärksprodukter eftersom beräkningar visar att en tredjedel av världens alla samlare är kineser.

18 18 bulletin 2/2012 Frimärken från Danmark Nordia 2012 Frimärksutställningen Nordia anordnas i tur och ordning i de nordiska länderna och är ett sam arbete mellan filatelistförbunden i Norden. Temat för Nordia 2012 är broar. Broar skapar förbindelser och sammanför frimärkssamlare i Norden. Miniarket med de sydsjälländska broarna visar just det. Köp miniarket och stöd därigenom Nordens största frimärksutställning. Utställningen pågår 2 till 4 november 2012 i Roskilde. NORDIA 2012 / KR FARØBROERNE Bertil Skov Jørgensen / Jens Lindhe del DANMARK 6.00 DANMARK 8.00 NORDIA 2012 / KR. BE NHA V N K 2 01 DRONNING ALEXANDRINE 1 S BRO Ø BE NHA V Bertil Skov Jørgensen / Jens Lindhe del N FARØBROERNE Bertil Skov Jørgensen / Jens Lindhe del IV E 01 ESDAG 4 UDG LS 2 IV E K UDG DKK 22,00 Ø K K Katalognr. 1556MA Bertil Skov Jørgensen / Jens Lindhe del LS 2 DRONNING ALEXANDRINES BRO ESDAG 4 DANMARK DANMARK 8.00 Förstadagsbrev Katalognr. 1556FM / Jørgensen Bertil Skov del Jens Lindhe DKK 28,78 RNE N H A VN K 2 1 IV DANMAR K 8.00 DANMAR 012 KØ MA38 BE G DKK 18,75 FARØBROE / Jørgensen Bertil Skov del Jens Lindhe BRO K 6.00 N H A VN K SESDA G 2 EL 1 IV 4 G Katalognr. 1556FS BE INES ALEXANDR UD KØ DRONNING UD Kuvertet är dekorerat med gamla stämplar från städerna runt de båda broarna. Stämpeln visar höken från Roskildes stadsvapen. EL SESD AG FDC S268 Köp produkterna på

19 bulletin 2/ Välgörenhetsfrimärke 2012 För varje häfte går 10 kronor till Cancerfonden. Det är viktigt att alla hjälper till för att vi ska lyckas besegra cancer och frimärken gör det möjligt för många att bidra på ett enkelt sätt, säger Stefan Bergh, generalsekreterare i Cancerfonden. Välgörenhetsfrimärke 2012 Häfte/10 självhäftande frimärken 2 motiv Art nr: :00 Fyndpaket Fyndpaketen är fyllda med blandade frimärksöverraskningar. I paketen kan du hitta ostämplade frimärken för 199 kronor, förstadagsbrev, maximikort och motivblad. Lagret är begränsat och vi reserverar oss för slutförsäljning. Fyndpaket 2011 Art nr: :00 Abonnera på fyndpaketet som kommer 1 gång/år! Fyndpaketet är fullt av roliga frimärksöverraskningar och varierar från år till år. Frimärksmix Frimärksmix Art nr: :00 Frimärksmix innehåller flera olika självhäftande frimärken med valör för inrikes brev. Innehållet är slumpmässigt packat med ostämplade frimärken för 120 kr och varje Frimärksmix har olika innehåll. Frimärksmix är praktisk att ha när du ska välja frimärken till din hälsning. Signerat Cylinderavdrag Fossiler Unik återgivning av gravyrerna till frimärkena Snäckfossil och Bläckfiskfossil från utgåvan Fossiler (utgivningsdag 27 januari 2011). Upplagan är signerad av frimärksgravören Lars Sjööblom och begränsad till ex. Fyndpaket! Specialpris! Signerat Cylinderavdrag Fossiler Upplaga: ex Art nr: :00 129:00

20 20 bulletin 2/2012 Dressyr unikt grafiskt blad Med frimärket Dressyr ur häftet Hästsport som grund har detta unika grafiska blad utformats och tryckts i begränsad upplaga. Tryckningen har gjorts för hand, blad för blad i en handtryckpress. Papperet är hög kvalitativt och speciellt framtaget för tryckning av exklusiva grafiska blad. Exklusivtryck Dressyr Upplaga: 500 ex Format: 210 x 200 mm Art nr: :00 sista försäljningsdag: 31 maj 2012 Motivmix Glädje Nu lanseras ytterligare en Motivmix med 21 stycken ostämplade frimärken på temat glädje. Valören är för inrikes brev och här hittar du bland annat Lars Melanders Vårkänslor och Julia Szulcz Pussmun. Begränsad upplaga! Motivmix Glädje Upplaga: ex Format: A4 Art nr: :00 Särtryck Dressyr med äkthetsintyg Etuiet innehåller tryck från tre steg i tryckningen av frimärket Dressyr från häftet Hästsport. Offsettrycket har hämtats från frimärkstryck pressen innan ståltrycket lagts på Cylinderavdraget är gjort direkt från original tryckcylindern för ståltryck Frimärket är från den första tryckomgången av Hästsport Äkthetsintyg utfärdat av Posten Frimärken sista försäljningsdag: 31 maj 2012 Särtryck Dressyr Begränsad upplaga: 500 ex Storlek på etuiet: 50 x 110 mm Art nr: :00 Endast 500 exemplar!

21 bulletin 2/ Album och albumblad Vykortsalbum Med 50 fasta fickor. Rymmer 100 vykort eller maximikort med storlek upp till 152 x 105 mm. Färg: Blå Art nr: :00 Plastficka för motivblad Art nr: :00/5 st Plastficka för årssatser Art nr: :00/5 st Insticksblad för stora märken, 5 fickor Höjd ficka 50 mm svart, enkelsidig Art nr: :00/5 st Normalalbum Art nr: :00 Exklusivt album Art nr: :00 Svart normalalbum med kartongpärm Art nr: :00 Svart satsalbum med kartongpärm Art nr: :00 Plastficka för stora förstadagsbrev, 1 ficka Svart, dubbelsidig Art nr: :00/5 st Plastficka för stora förstadagsbrev, 1 ficka Genomskinlig, enkelsidig Art nr: :00/5 st Plastficka för stora häften och normalstora förstadagsbrev, 2 fickor Svart, dubbelsidig Art nr: :00/10 st Plastficka för stora häften och normalstora förstadagsbrev, 2 fickor Genomskinlig, enkelsidig Art nr: :00/10 st Samla dina satsblad i ett praktiskt album Detta album är direkt framtaget efter våra kunders önskemål. Här sätter du enkelt in satsbladen som utgivningssatserna levereras i. Snyggt, bekvämt och överskådligt! Satsalbum Art nr: :00 Plastficka för häften, 3 fickor Svart, dubbelsidig Art nr: :00/5 st Plastficka för häften, 4 fickor Genomskinlig, enkelsidig Art nr: :00/5 st Plastficka för häften, 4 fickor Svart, dubbelsidig Art nr: :00/5 st

22 22 bulletin 2/2012 Häftesårssats 2011 Art nr: :00 Årssats 2011 Art nr: :00 Svenska Frimärken Berättar Årsbok 2011 Art nr: :00 Minnesbrev nytt populärt samlarområde I samband med kronprinsessbröllopet 2010 introducerade vi den nya frimärksprodukten Minnesbrev. Produkten blev snabbt efterfrågad och i höstas släpptes uppföljaren Minnesbrev Marie Curie. Vi har bara ett fåtal exemplar kvar av detta, så passa på att köpa! I år siktar vi på att ge ut ytterligare ett Minnesbrev. Håll utkik i kommande nummer av Bulletin, säger Anders Kind, ansvarig för försäljningen via Bulletin och Posten Frimärkens kampanjer. Minnesbrev Marie Curie Upplaga: ex Numrering: Format: C5 Art nr: :00 Numrerad upplaga Nobelfrimärkena från 1963 och 2011 Specialstämpel Silverfoliering

23 Traditionella påskkort. Jenny Nyström har också utformat många påskkort. Kortet överst med det äggfrossande barnet, och det med hönan och kycklingarna vid muren bär hennes signatur. Påskkärringen är genom åren ett vanligt motiv på påskkort. Här avbildas hon tillsammans med Gubben i månen på ett kort från 1990-talet. Det äggformade påskkortet är från samma tid, medan kortet längst ner med present ägget är hundra år äldre. Foto: Thorsten Sandberg. Påskkort är en levande tradition Bruket att skicka påskkort började runt sekelskiftet 1900, samtidigt som julkort var mycket populära och vykort i största allmänhet användes rikligt för både hälsningar och andra meddelanden, säger Olle Synnerholm, intendent på Postmuseum i Stockholm och museets vykortsspecialist. En tongivande vykortskonstnär för hundra år sedan var Jenny Nyström, mest känd för sina julkort. Hennes tolkning av högtiderna blev stilbildande. Jenny Nyström började sin karriär med att teckna nyårskort, men blev snart konstnären på modet också när det gällde julkort och påskkort. Jag tror hon utformade nästan lika många påskkort som julkort. Fortfarande nytrycks hennes olika motiv i stora upplagor. Trots att påsken är en kristen högtid har de religiösa motiven aldrig dominerat den svenska påskkortsfloran. Hönor, kycklingar, ägg och tuppar är de mest populära motiven, och Glad Påsk är den allra vanligaste hälsningen. I våra samlingar finns också litet mer udda påskkort. Rolig Påsk och Trevlig Påsk förekommer här och var som hälsning. En av mina favoriter i den mer ovanliga motivfloran är ett kort med en blivande Blåkullaresenär, komplett med kvast och ToR-biljett till Blåkulla och skärtorsdagens stora fest, säger Olle Synnerholm. Ovanliga påskkort. På nästan alla påskkort med tryckt hälsning står det Glad Påsk! Här är ett exempel på en annan hälsning, Rolig Påsk på ett Jenny Nyström-kort från sekelskiftet Lika gammalt är påskkortet med Blåkullabiljetten. Under luppen

Bulletin. Frögömmen för alla brev och hälsningar. Abonnera mera! Stil och fart på hästryggen och i sulkyn. Frimärksnyheter från Posten 4/2011

Bulletin. Frögömmen för alla brev och hälsningar. Abonnera mera! Stil och fart på hästryggen och i sulkyn. Frimärksnyheter från Posten 4/2011 Bulletin Frimärksnyheter från Posten 4/2011 UTGIVNINGSDAG: 25 AUGUSTI 2011 Abonnera mera! Frögömmen för alla brev och hälsningar Hästar Sid 4 Stil och fart på hästryggen och i sulkyn Lust att samla PS.

Läs mer

Portoguide. Priser och tjänster för brev och paket Gäller fr o m 1 januari 2012

Portoguide. Priser och tjänster för brev och paket Gäller fr o m 1 januari 2012 Portoguide Priser och tjänster för brev och paket Gäller fr o m 1 januari 2012 Här är en liten hjälpreda för dig som skickar och får brev och paket. Du behöver inte sträckläsa Portoguiden nu, men spara

Läs mer

Bulletin. Blågula frimärken för alla hälsningar. Frimärksnyheter från Posten 1/2011. Frimärken som gör e-handeln smidigare sid 10

Bulletin. Blågula frimärken för alla hälsningar. Frimärksnyheter från Posten 1/2011. Frimärken som gör e-handeln smidigare sid 10 Bulletin Frimärksnyheter från Posten 1/2011 Utgivningsdag: 27 JANUARI 2011 Blågula frimärken för alla hälsningar Frimärken som gör e-handeln smidigare sid 10 Cyklar för hela livscykeln sid 6 NY PREMIE!

Läs mer

Frimärksnyheter 4/2014. Bland bär och blad UTGIVNINGSDAG: 21 AUGUSTI. Nyhet! Svensk stoldesign. Exklusivtryck Bär. Sid 8. Sid 5

Frimärksnyheter 4/2014. Bland bär och blad UTGIVNINGSDAG: 21 AUGUSTI. Nyhet! Svensk stoldesign. Exklusivtryck Bär. Sid 8. Sid 5 Frimärksnyheter 4/2014 Bland bär och blad UTGIVNINGSDAG: 21 AUGUSTI Svensk stoldesign Sid 8 Exklusivtryck Bär Nyhet! Sid 5 Härliga höst! Här mitt i frimärksvärlden är tiden ibland bak och fram. När jag

Läs mer

Portoguide Priser och tjänster för brev och paket Gäller fr o m 2 april 2012 2012-2

Portoguide Priser och tjänster för brev och paket Gäller fr o m 2 april 2012 2012-2 Portoguide Priser och tjänster för brev och paket Gäller fr o m 2 april 2012 2012-2 Här är en liten hjälpreda för dig som skickar och får brev och paket. Du behöver inte sträckläsa Portoguiden nu, men

Läs mer

FRIMÄRKSNYHETER 5/2015. Många julklappstips. Järn möter silver. Vinterträd. Sid 10 13. Sid 8 9

FRIMÄRKSNYHETER 5/2015. Många julklappstips. Järn möter silver. Vinterträd. Sid 10 13. Sid 8 9 FRIMÄRKSNYHETER 5/2015 Många julklappstips Vinterträd Sid 8 9 Järn möter silver Sid 10 13 Dags för julkort! foto: henrik karlsson Varje år skickar jag ett fyrtiotal julkort som jag designat själv, säger

Läs mer

Bulletin. Gnistrande snökristaller. Nya Årsboken är här! Julkul på frimärken Sid 6 Snövita djur sprider vinterkänsla + Premie lupp!

Bulletin. Gnistrande snökristaller. Nya Årsboken är här! Julkul på frimärken Sid 6 Snövita djur sprider vinterkänsla + Premie lupp! Bulletin Frimärksnyheter från Posten 5/2010 Utgivningsdag: 18 november 2010 Gnistrande snökristaller Extra kvällsöppet! Torsdagen den 11 november har Kundservice extra kvällsöppet mellan kl 16.30 och 20.00.

Läs mer

PORTOGUIDE. En del av din dag. Priser och tjänster för dig som gillar brev och paket.

PORTOGUIDE. En del av din dag. Priser och tjänster för dig som gillar brev och paket. PORTOGUIDE Priser och tjänster för dig som gillar brev och paket. En del av din dag. Alla priser anges i SEK inkl 25% moms. Gäller fr o m 1 januari 2010. POGN Här kommer en liten hjälpreda för dig som

Läs mer

Frimärken. Internationella polaråret. Postorderkatalog 2007

Frimärken. Internationella polaråret. Postorderkatalog 2007 Frimärken Postorderkatalog 2007 Internationella polaråret 2007 2008 Vårkänslor sid 5 Handla för 350 kronor eller öppna ett abonnemang och mappen Visby blir din (värde 49:00). 2 Välkommen till Katalog 2007

Läs mer

FRIMÄRKSNYHETER 3/2015 UTGIVNINGSDAG: 7 MAJ 2015. För miljöns skull. Sid 3. Våra. Se sid 17. Magnolior. Hälsingegårdar. Sid 8.

FRIMÄRKSNYHETER 3/2015 UTGIVNINGSDAG: 7 MAJ 2015. För miljöns skull. Sid 3. Våra. Se sid 17. Magnolior. Hälsingegårdar. Sid 8. FRIMÄRKSNYHETER 3/2015 UTGIVNINGSDAG: 7 MAJ 2015 För miljöns skull Sid 3 Magnolior Hälsingegårdar Sid 8 Sid 10 Våra mang! abonne Se sid 17 Frimärkssamarbete i PostNord Vissa frimärken och visst arbete

Läs mer

Portoguide Alla priser anges i SEK inkl 25% moms gäller fr o m 1 januari 2009. PRIVATPERSONER Priser och tjänster

Portoguide Alla priser anges i SEK inkl 25% moms gäller fr o m 1 januari 2009. PRIVATPERSONER Priser och tjänster Portoguide Alla priser anges i SEK inkl 25% moms gäller fr o m 1 januari 2009 PRIVATPERSONER er och tjänster Postombud Där den här skylten finns kan du skicka och ta emot brev, Rek och paket. Du kan också

Läs mer

Tjänster och priser för privatpersoner. Portoguide. Gäller fr o m 1 juli 2008.

Tjänster och priser för privatpersoner. Portoguide. Gäller fr o m 1 juli 2008. Tjänster och priser för privatpersoner Portoguide Gäller fr o m 1 juli 2008. Postombud Där den här skylten finns kan du skicka och ta emot brev, Rek och paket. Du kan också köpa frimärken och förfrankerade

Läs mer

Portoguide. Priser och tjänster för brev och paket Gäller från 1 april 2014

Portoguide. Priser och tjänster för brev och paket Gäller från 1 april 2014 Portoguide Priser och tjänster för brev och paket Gäller från 1 april 2014 Utförlig information om Postens allmänna villkor (PAV), tjänstevillkor, tjänstebeskrivningar och hur du gör en reklamation hittar

Läs mer

18 ÅLANDSPOSTEN FRIMÄRKEN

18 ÅLANDSPOSTEN FRIMÄRKEN 18 ÅLANDSPOSTEN FRIMÄRKEN Förr var jag mer slaviskt bunden till hur djuren exakt såg ut men det är skönt att idag kunna frigöra sig och jobba mera enligt fantasin, även om jag lägger stor vikt vid att

Läs mer

Ingrid Bergman. Svensk film nytt minnesbrev. Svampar hör hösten till FRIMÄRKSNYHETER 4/2015. Sid 6 7. Sid 5. Sid 8 9. Alla vår g.

Ingrid Bergman. Svensk film nytt minnesbrev. Svampar hör hösten till FRIMÄRKSNYHETER 4/2015. Sid 6 7. Sid 5. Sid 8 9. Alla vår g. FRIMÄRKSNYHETER 4/15 UTGIVNINGSDAG: AUGUSTI 15 Ingrid Bergman Sid 6 7 Svensk film nytt minnesbrev Sid 5 6.5 POSTN INGRID BERGMAN SVERIG E 14 KR S-G.J./STINA WIRSÉN/G.M. S TO C 15 15 1 36.6 RD OLM 5-8-

Läs mer

Bullet n. Festligt på årets sommarfrimärken. Kyrkans konst i 1000 år. Nyckelharpan på de svenska EUROPA-frimärkena. Frimärksnyheter från Posten 3/2014

Bullet n. Festligt på årets sommarfrimärken. Kyrkans konst i 1000 år. Nyckelharpan på de svenska EUROPA-frimärkena. Frimärksnyheter från Posten 3/2014 Bullet n Frimärksnyheter från Posten 3/2014 Festligt på årets sommarfrimärken UTGIVNINGSDAG: 8 MAJ Sid 8 Nyckelharpan på de svenska EUROPA-frimärkena Sid 14 Kyrkans konst i 1000 år Nya och nygamla frimärken

Läs mer

Portoguide. Priser och tjänster för brev och paket Gäller från 1 april 2015

Portoguide. Priser och tjänster för brev och paket Gäller från 1 april 2015 Portoguide Priser och tjänster för brev och paket Gäller från 1 april 2015 Hej! Här är en liten hjälpreda för dig som skickar och hämtar brev och paket. Mer information finns på posten.se och hos kundservice.

Läs mer

Samla Ålands frimärken

Samla Ålands frimärken Samla Ålands frimärken Åland ett självstyrt örike Innehåll Åland 3 Landskapet Åland är ett självstyrt demilitariserat örike som ligger i Östersjön, mellan Finland och Sverige. Besök oss på internet Här

Läs mer

HUDDINGE- TAGGEN. Nummer 2 2012. I detta nummer bl.a. Huddex 2012 Programmet för hösten Har du e-mailadress?

HUDDINGE- TAGGEN. Nummer 2 2012. I detta nummer bl.a. Huddex 2012 Programmet för hösten Har du e-mailadress? HUDDINGE- TAGGEN Samarbetet mellan alla nordiska postföretag, Top of the World of Stamps, har denna gång livet på havet som tema. De svenska frimärkena visar ett av Kustbevakningens flygplan Dash 8 Q-300

Läs mer

Bulletin. Ny premie! Kylskåpsmagneter. Vinn frimärks-t-shirt signerad av Christer Fuglesang! Sätt extra krydda på dina hälsningar

Bulletin. Ny premie! Kylskåpsmagneter. Vinn frimärks-t-shirt signerad av Christer Fuglesang! Sätt extra krydda på dina hälsningar Bulletin Frimärksnyheter från Posten 4/2009 Vinn frimärks-t-shirt signerad av Christer Fuglesang! Ny premie! Kylskåpsmagneter med kryddmotiv UTGIVNINGSDAG: 24 september 2009 Resa i rymden På rymdäventyr

Läs mer

Inrikes försändelser. Riksbrev. VK = viktklass. Frimärks-Netto, Mikael Carlsson www.frimarksnetto.se. 1:a VK 1,25 lod. 4:e VK 5 lod.

Inrikes försändelser. Riksbrev. VK = viktklass. Frimärks-Netto, Mikael Carlsson www.frimarksnetto.se. 1:a VK 1,25 lod. 4:e VK 5 lod. Inrikes försändelser Frimärks-Netto, Mikael Carlsson www.frimarksnetto.se Riksbrev 1,25 lod 2:a VK 2,5 lod 3:e VK 3,75 lod 4:e VK 5 lod 5:e VK 6,25 lod Tyngre brev 01.07.1855 30.06.1858 4 skilling 8 skilling

Läs mer

Bulletin. Svenskt mode. Frimärken som får det att vattnas i munnen. Andra motivet i Postens serie med fjärilar. Frimärksnyheter från Posten 4/2007

Bulletin. Svenskt mode. Frimärken som får det att vattnas i munnen. Andra motivet i Postens serie med fjärilar. Frimärksnyheter från Posten 4/2007 Bulletin Frimärksnyheter från Posten 4/2007 UTGIVNINGSDAGAR 27 OCH 29 SEPTEMBER 2007 Nu har du chans igen! Alla 2007 års frimärken i denna Bulletin Kända svenska modedesigners i flärdfullt frimärkshäfte

Läs mer

F öre Sven Ewerts tid hade

F öre Sven Ewerts tid hade Den legendariske frimärksgravören Sven Ewert graverade nästan alla svenska frimärken mellan 1928 59. Här ser vi honom i arbete med gravyren till 10-öresvalören av Sparbanksfrimärkena 1945. Originalteckningen

Läs mer

Bulletin. Bröllopsdags. Fem festliga frimärken. Nya porträttfrimärken med kungen och drottningen Sid 15. Frimärksnyheter från Posten 2/2010.

Bulletin. Bröllopsdags. Fem festliga frimärken. Nya porträttfrimärken med kungen och drottningen Sid 15. Frimärksnyheter från Posten 2/2010. Bulletin Frimärksnyheter från Posten 2/2010 UTGIVNINGSDAG: 24 mars 2010 Fem festliga frimärken Sid 7 Sid 6 Bröllopsdags Nya porträttfrimärken med kungen och drottningen Sid 15 n y t o p o f t h e w o r

Läs mer

etin Bröllopsyra med Kronprinsessparet Exklusivt! Minnesbrev Kungliga Bröllop Världsledande medicinskt institut fyller 200 år Sid 16

etin Bröllopsyra med Kronprinsessparet Exklusivt! Minnesbrev Kungliga Bröllop Världsledande medicinskt institut fyller 200 år Sid 16 Frimärksnyheter från Posten 3/2010 UTGIVNINGSDAG: 13 MAJ 2010 Exklusivt! Minnesbrev Kungliga Bröllop etin Bröllopsyra med Kronprinsessparet Världsledande medicinskt institut fyller 200 år Sid 16 Extra

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING prislista 2012 INNEHÅLLSFÖRTECKNING A4-papper (budget)... 1 A4-papper (digital)... 2 A4-papper (offset)... 3 Affischer... 4 Almanackor... 5 Banderoller... 6 Block (budget)... 7-9 Block (digital)... 10-12

Läs mer

Våra allmänna köpvillkor

Våra allmänna köpvillkor Våra allmänna köpvillkor 1. Giltighetsområde Våra köpvillkor gäller för försäljning inom Sverige. Vid försäljning utanför Sverige ber vi dig kontakta vår kundtjänst. AtelierGS ingår inga avtal med minderåriga

Läs mer

Vi översänder här pressinformation om Edouard Boubat.

Vi översänder här pressinformation om Edouard Boubat. Göteborg 1988-05-11 ERNA OCH VICTOR HASSELBLADS STIFTELSE Till redaktionen Hasselbladstiftelsen utdelar i år för åttonde gången det internationella fotopriset, som väckt stort intresse världen över. Pristagare

Läs mer

UTGIVNINGSDAG: 14 maj 2009 Turning Torso en höjdpunkt vid Öresund Ny valör på Drottning Silvia- frimärket Läs med

UTGIVNINGSDAG: 14 maj 2009 Turning Torso en höjdpunkt vid Öresund Ny valör på Drottning Silvia- frimärket Läs med Bulletin Frimärksnyheter från Posten 3/2009 UTGIVNINGSDAG: 14 maj 2009 Turning Torso en höjdpunkt vid Öresund Grönskande natur på frimärken för sommarens hälsningar Läs med fingrarna Ny valör på Drottning

Läs mer

Bulletin. Gravyrkonst Sid 13. Svenska smaker. Ny premie: Bokmärken. Frimärksnyheter från Posten 4/2010. Sid 5 Kända kriminalförfattare. Sid 11.

Bulletin. Gravyrkonst Sid 13. Svenska smaker. Ny premie: Bokmärken. Frimärksnyheter från Posten 4/2010. Sid 5 Kända kriminalförfattare. Sid 11. Bulletin Frimärksnyheter från Posten 4/2010 UTGIVNINGSDAG: 26 AUGUSTI 2010 Sid 5 Kända kriminalförfattare Sid 3 Ny premie: Bokmärken Gravyrkonst Sid 13 Svenska smaker Sid 11 Spännande böcker på spännande

Läs mer

Den vackra konsten. Gåvor

Den vackra konsten. Gåvor Den vackra konsten Grafisk konst (i alla former) är ett exklusivt jobb. Det har jag lärt mig genom åren. Det är ett riktigt hantverk; man kan inte ta hjälp av elektroniken, utan man måste sköta allt med

Läs mer

Svenska musiker som erövrar världen

Svenska musiker som erövrar världen FRIMÄRKSNYHETER 1/2015 Svenska musiker som erövrar världen Sid 6 UTGIVNINGSDAG: 15 JANUARI Porträttfrimärken i tiden Sid 10 Jubileum för Målarprinsen Sid 12 Våra abonnemang! Se sid 28 Välkommen till Frimärksåret

Läs mer

Bulletin 3. Utgivningsdag: 4 maj 2006 POSTEN FRIMÄRKEN POSTORDER

Bulletin 3. Utgivningsdag: 4 maj 2006 POSTEN FRIMÄRKEN POSTORDER Bulletin 3 Om du köper frimärken och frimärksprodukter från denna Bulletin för mer än 300 kronor får du Jubileumsgravyr Drottning Silvia (värde 190 kronor) på köpet! Utgivningsdag: 4 maj 2006 POSTEN FRIMÄRKEN

Läs mer

Dessa villkor ("Avtalsvillkoren") gäller för köp hos Lunds universitet, Media-Tryck.

Dessa villkor (Avtalsvillkoren) gäller för köp hos Lunds universitet, Media-Tryck. Avtalsvillkor Dessa villkor ("Avtalsvillkoren") gäller för köp hos Lunds universitet, Media-Tryck. Allmänt Media-Tryck säljer böcker i olika format via Internet till dess kunder ("Kund") i Sverige och

Läs mer

Retursedel Campingvaruhuset.se

Retursedel Campingvaruhuset.se Retursedel Campingvaruhuset.se Kunduppgifter Ordernummer: Förnamn: Person/kundnummer: Efternamn: Adress: Postnummer: Ort: Returinformation Här anger du information om varför du retunerar din beställning.

Läs mer

Palmeblads Grafiska är återförsäljare för exklusiva bröllopskonceptet Bjud-in.

Palmeblads Grafiska är återförsäljare för exklusiva bröllopskonceptet Bjud-in. Palmeblads Grafiska är återförsäljare för exklusiva bröllopskonceptet Bjud-in. Prislista 2015 Champagne guld: Kollektionen champagne guld går i toner av guld. Gästerna får först ett save-the-day-kort som

Läs mer

inbjudan till Berlingdagen

inbjudan till Berlingdagen inbjudan till Berlingdagen Måndagen den 17 maj på Kungl. biblioteket i Humlegården i Stockholm. Välkommen! Q, ur typsnittet PARAD, AV KARL-ERIK FORSBERG 1938. Och Berlingpriset 2010 går till... Årets vinnare

Läs mer

Se sortimentet till våra populära gåvokort! personally.se godrelation.se merryxmas.se

Se sortimentet till våra populära gåvokort! personally.se godrelation.se merryxmas.se Se sortimentet till våra populära gåvokort! personally.se godrelation.se merryxmas.se Gåvokort har idag blivit det populäraste sättet att ge bort julgåvor till kunder och anställda. Många års erfarenhet

Läs mer

Information. ALLT ni BEHÖVER VETA OM SOCKGROSSISTENS försäljning. för SKOLKLASSER. Vi lämnar alltid ett års garanti på våra produkter

Information. ALLT ni BEHÖVER VETA OM SOCKGROSSISTENS försäljning. för SKOLKLASSER. Vi lämnar alltid ett års garanti på våra produkter Information ALLT ni BEHÖVER VETA OM SOCKGROSSISTENS försäljning Ett enkelt sätt att TJÄNA PENGAR för SKOLKLASSER och FÖRENINGAR Vi lämnar alltid ett års garanti på våra produkter VÄLKOMMEN till SOCKGROSSISTEN!

Läs mer

På sikt kommer diabildsserierna att skannas. Några är klara.

På sikt kommer diabildsserierna att skannas. Några är klara. För beställning: info@sff.nu På sikt kommer diabildsserierna att skannas. Några är klara. 1. Kvalitetsbedömning Bilderna visar exempel på märken av olika kvalitet, bedömda enligt Sverige-katalogens normer.

Läs mer

Med sina drygt 30 år i branschen

Med sina drygt 30 år i branschen Text: Erik Laquist Bild: Bruno Ehrs Bruno Ehrs: Född 1953 i Stockholm, bor i Bromma. Utbildning: Fotoskolan i Stockholm, 1974 1976. Karriär: Började efter utbildningen som arkitektur- och dokumentärfotograf

Läs mer

Användarvillkor. 1. Information om oss. 2. Ansökan och bundenhet. 3. Priser

Användarvillkor. 1. Information om oss. 2. Ansökan och bundenhet. 3. Priser Användarvillkor Dessa villkor gäller för webbplatserna www.glossybox.se och www.themanbox.se ( Webbplatsen ), de prenumerationstjänster som erbjuds på Webbplatsen ( Prenumerationerna ) och de boxar eller

Läs mer

BRÖLLOP. Beställningsdatum. Välj vilken layout eller textstil du vill ha. textstil nr: Välj hur du vill att vi ska trycka dina kort.

BRÖLLOP. Beställningsdatum. Välj vilken layout eller textstil du vill ha. textstil nr: Välj hur du vill att vi ska trycka dina kort. Beställningssedel BRÖLLOP Skicka er order till: Calligraphen AB, Box 133, 684 23 Munkfors Telefon 0563-531 10, Fax 0563-531 11 E-post brollop@calligraphen.se Internet www.calligraphen.se/brollop Läs instruktionen

Läs mer

Kenneth Gustavsson. Thomas Wågström. Åke Arenhill. Ulrika Linder 6/7-4/8 2013

Kenneth Gustavsson. Thomas Wågström. Åke Arenhill. Ulrika Linder 6/7-4/8 2013 GALLERI FINAL STÄLLER UT I BÄSTEKILLE Kenneth Gustavsson FOTO Thomas Wågström FOTO Åke Arenhill ILLUSTRATIONER Ulrika Linder TECKNINGAR 6/7-4/8 2013 vernissage lördagen den 6 juli kl 11-17 PER LINDSTRÖM,

Läs mer

Vad är Dokumentär fotografi? Vad är skillnaden mellan Dokumentär foto och Reportage tex?

Vad är Dokumentär fotografi? Vad är skillnaden mellan Dokumentär foto och Reportage tex? Dokumentär fotografi Vad är Dokumentär fotografi? Vad är skillnaden mellan Dokumentär foto och Reportage tex? Enligt Wikipedia: Avser en slags Bildjournalistik där Fotografen försöker skapa en sanningsenlig

Läs mer

Förverkliga dina drömmar på. Einar Hansen. gymnasiet! Natur och Estet1

Förverkliga dina drömmar på. Einar Hansen. gymnasiet! Natur och Estet1 Förverkliga dina drömmar på Einar Hansen gymnasiet! Natur och Estet1 Grattis! Du har tre fantastiska år framför dig Gymnasietiden är speciell. För första gången har du möjlighet att välja skola och program

Läs mer

Ny sedel- och myntserie

Ny sedel- och myntserie Ny sedel- och myntserie Tema och motiv Rapport från riksbanksfullmäktiges beredningsgrupp för utformning av sedlar och mynt 2011-03-01 Dnr 2008-286-ADM Bakgrund Riksbanken har beslutat förnya den svenska

Läs mer

GALLERI STUART KLIPPER

GALLERI STUART KLIPPER GALLERI STUART KLIPPER ATT KÖPA KONST Stuart Klippers uppdrag för Artipelag består av sexton stycken fotografier med motiv ifrån Stockholms skärgård som säljs i en upplaga om tre per motiv. Verken hänger

Läs mer

Porträttpaketet Pris: 4.000:-

Porträttpaketet Pris: 4.000:- Fotografering Jag heter Emma och bor i Enköping tillsammans med min man. Jag är född i Gävle, uppväxt i Hudiksvall, och har även hunnit provat livet som östgöte. Jag är fotografen och illustratören som

Läs mer

grafisk produktion Grafisk profilpärm

grafisk produktion Grafisk profilpärm Grafisk profilpärm Förord Nacke är, som logotypen antyder på, ett företag som jobbar med grafisk produktion. Mer specifikt kan det vara omslagsdesign, fotografering, logotypdesign, webbdesign etc. Hit

Läs mer

Trycksaker i små serier med riktigt snabba leveranser!

Trycksaker i små serier med riktigt snabba leveranser! Trycksaker abab Trycksaker i små serier med riktigt snabba leveranser! Antalet varianter på vad en kund kan önska sig när det gäller trycksaker är väldigt stort. På det här produktbladet har vi bara tagit

Läs mer

V i n g a o f s w e d e n g å V o k o r t

V i n g a o f s w e d e n g å V o k o r t Vinga of sweden Gåvokort inspiration från Vinga skandinavisk design, hög kvalitet och miljö är tre saker som är mycket viktiga för oss. Därför är vi alltid måna om att våra produkter tillverkas med högsta

Läs mer

Allmänna villkor. Tjänstebeskrivning Knivbrev AB tillhandahåller en professionell slipservice för privatpersoner och företag.

Allmänna villkor. Tjänstebeskrivning Knivbrev AB tillhandahåller en professionell slipservice för privatpersoner och företag. Allmänna villkor Tjänstebeskrivning Knivbrev AB tillhandahåller en professionell slipservice för privatpersoner och företag. Tjänsten som tillhandahålls bygger på att du som kund skickar in dina föremål,

Läs mer

Allt du behöver kunna för att sälja prenumerationer.

Allt du behöver kunna för att sälja prenumerationer. Frågor och svar: 1. Vem får prenumerera? Alla över 18 år, bosatta i Sverige. 2. Hur många lotter kan man prenumerera på? Hur många som helst, men minst en lott/vecka. 3. Hur hanterar BingoLotto personuppgifterna?

Läs mer

Bulletin. Näckrosor och glass pryder årets sommarhälsningar. Ny premie! Somriga vykort. Frimärksnyheter från Posten 3/2011.

Bulletin. Näckrosor och glass pryder årets sommarhälsningar. Ny premie! Somriga vykort. Frimärksnyheter från Posten 3/2011. Bulletin Frimärksnyheter från Posten 3/2011 Utgivningsdag: 6 och 12 maj 2011 Näckrosor och glass pryder årets sommarhälsningar Ny premie! Somriga vykort Glass Sid 4 Världsarvet Struves meridianbåge Sid

Läs mer

Test 2b: Läsa. Samhällsservice SOMMARFEST! Sagostundens förskola. Jag förstår anslag.

Test 2b: Läsa. Samhällsservice SOMMARFEST! Sagostundens förskola. Jag förstår anslag. Samhällsservice Cecilia och Jo han har en dotter som är 3 år. Hon he ter Astrid och går på förskolan. En dag när Cecilia hämtar Astrid ser hon det här anslaget. Jag förstår anslag. SOMMARFEST! Alla föräldrar

Läs mer

Fråga: Hur beställer jag? Svar: För att läsa mer om hur du handlar på linghageshop.com ska du läsa sidan: Så handlar du.

Fråga: Hur beställer jag? Svar: För att läsa mer om hur du handlar på linghageshop.com ska du läsa sidan: Så handlar du. Vanliga frågor Hur beställer jag? För att läsa mer om hur du handlar på linghageshop.com ska du läsa sidan: Så handlar du. Vilka avgifter tillkommer när jag beställer av er? Frakten inom Sverige kostar

Läs mer

KONSULTEN PÅ LANDET Inredning konsthantverk - antikt - lantligt vintage - återbruk m.m. -

KONSULTEN PÅ LANDET Inredning konsthantverk - antikt - lantligt vintage - återbruk m.m. - 1 Julen 2014 Idéer och inspiration KONSULTEN PÅ LANDET Inredning konsthantverk - antikt - lantligt vintage - återbruk m.m. - Julkort tillverkade av egentillverkat handgjort papper från Annas Idéer Vackra

Läs mer

Ateljévistelse för yrkesverksamma bildkonstnärer vid SOMA, Mexiko City

Ateljévistelse för yrkesverksamma bildkonstnärer vid SOMA, Mexiko City Maria Skolgata 83, 2 tr, 118 53 Stockholm Tel: 08 50 65 50 00 / Fax: 08 50 65 50 90 info@iaspis.se / www.iaspis.se Ateljévistelse för yrkesverksamma bildkonstnärer vid SOMA, Mexiko City Vistelseperiod:

Läs mer

PRESSMATERIAL BOKPROJEKTET MED FANTASIN SOM YRKE

PRESSMATERIAL BOKPROJEKTET MED FANTASIN SOM YRKE PRESSMATERIAL BOKPROJEKTET MED FANTASIN SOM YRKE KONTAKT Telefon: Mathias Worbin 0768 652 305 Mail: mr_wigmannen@bildfobi.se Hemsidor: www.nilssoncrwth.se, www.bildfobi.se Facebook: Konstgruppen Bildfobi

Läs mer

E-handel i Norden Q1 2014 TEMA: LOGISTIK

E-handel i Norden Q1 2014 TEMA: LOGISTIK E-handel i Norden Q1 2014 TEMA: LOGISTIK Nordisk e-handel för 34 miljarder SEK under första kvartalet FÖRORD Värdet av nordiska konsumenters e-handel under första kvartalet 2014 uppgick till cirka 34 miljarder

Läs mer

Prislista för våra vanligaste tjänster företag och föreningar

Prislista för våra vanligaste tjänster företag och föreningar Prislista för våra vanligaste tjänster företag och föreningar Gäller från den 1 januari 2015 tills vidare Vill du få mer information om våra priser eller våra erbjudanden är du välkommen att ringa Kundcenter

Läs mer

fångar dagen sådde symboliska frön da vinci-metoden

fångar dagen sådde symboliska frön da vinci-metoden Jag tänker inte låta cancern stoppa mig i mitt liv. Jag har inte tid med det, jag har ju så mycket som jag vill göra. Det var tankar som stärkte Håkan Sandberg, konstnären bakom frimärket Blå bandet, när

Läs mer

FOTOGRAFiSKA. intervju med Fotografiskas grundare Per Broman och utställningsansvariga Min-Jung Jonsson

FOTOGRAFiSKA. intervju med Fotografiskas grundare Per Broman och utställningsansvariga Min-Jung Jonsson FOTOGRAFiSKA intervju med Fotografiskas grundare Per Broman och utställningsansvariga Min-Jung Jonsson Text: Erica Hjertqvist och Julia Hörnell Foto: Julia Hörnell Layout: Erica Hjertqvist och julia hörnell

Läs mer

WORKSHOP Landskapsworkshop med mästerfotograf Hans Strand lördag 9/5 - söndag 10/5, 2014

WORKSHOP Landskapsworkshop med mästerfotograf Hans Strand lördag 9/5 - söndag 10/5, 2014 WORKSHOP Välkommen till en fantastisk workshop i regi av BETTER MOMENTS/National Geographic 125år under ledning av de bästa fotograferna inom sitt fält. Möt Hasselblads mästare, landskapsfotografen Hans

Läs mer

Artikel. från. Saab Magazine

Artikel. från. Saab Magazine Artikel från Saab Magazine 1 / 2006 Gillar du din Saab? Då är du ingen entusiast. Om du däremot älskar din gamla klassiker så mycket att du ägnar den oräkneliga timmar per år då är du i sanning värdig

Läs mer

Konstens vecka 26 september 5 oktober 2014 Arrangemang i hela länet med konstutställningar och föreläsningar.

Konstens vecka 26 september 5 oktober 2014 Arrangemang i hela länet med konstutställningar och föreläsningar. PROGRAM HÖST 2014 Konstens vecka 26 september 5 oktober 2014 Arrangemang i hela länet med konstutställningar och föreläsningar. Fredag 26 september kl 16, Stjärntorget Invigning av Konstens vecka Tal och

Läs mer

Regler som gäller speciellt för den här utställningen

Regler som gäller speciellt för den här utställningen Regler och registreringsblankett för individuellt deltagande Här nedan finns en grå ruta med information och datum som gäller för denna specifika utställning. Med början på nästa sida står de allmänna

Läs mer

Frågor och svar om den avslutade samaviseringen

Frågor och svar om den avslutade samaviseringen Frågor och svar om den avslutade samaviseringen Från och med mars 2015 avslutar vi samaviseringen med Unionens a-kassa. Idag betalar medlemmar som är med både i Unionen och Unionens a-kassa båda sina medlemsavgifter

Läs mer

Postens verktyg i datorn!

Postens verktyg i datorn! Postens verktyg i datorn! Postens verktyg i datorn Visste du att Posten har olika verktyg som förenklar vardagen för dig som driver företag. Du kan skapa egna reklamutskick, köpa frimärken och köpa frakt.

Läs mer

Köpvillkor. 4. Betalningsvillkor Du kan välja mellan följande betalningsalternativ:

Köpvillkor. 4. Betalningsvillkor Du kan välja mellan följande betalningsalternativ: 1. Allmänt Du kan känna dig trygg med ditt val! Vi följer de lagar och regler som gäller vid tillverkning och kontroll av kosttillskott. Vi följer våra produkter noggrant från råvara till färdig produkt

Läs mer

Galleri Final ställer ut i

Galleri Final ställer ut i 5-ÅRS JUBILEUM Galleri Final ställer ut i Henrik Johansson, olja på duk BÄSTEKILLE 3/4-6/4, 11/4-12/4 2015 Välkommen till Galleri Finals påskutställning i FABRIKEN Bästekille Vi säger det varje år, vår

Läs mer

steg! första Gör din fotobok i 10 enkla Snabba instruktioner För Windows 7.4 och nyare versioner Välj ut dina bästa foton. Öppna fotoboksprogrammet.

steg! första Gör din fotobok i 10 enkla Snabba instruktioner För Windows 7.4 och nyare versioner Välj ut dina bästa foton. Öppna fotoboksprogrammet. Snabba instruktioner För Windows 7.4 och nyare versioner Gör din första fotobok i 10 enkla steg! 1 Välj ut dina bästa foton. Välj ut de bilder du vill använda och placera dem i en separat mapp på datorn

Läs mer

Svenska telefonkort. K-sök hösten 1998 Dagfolkhögskolan i Trollhättan. Av: Anneli Olofsson Klass 85.

Svenska telefonkort. K-sök hösten 1998 Dagfolkhögskolan i Trollhättan. Av: Anneli Olofsson Klass 85. Svenska telefonkort. K-sök hösten 1998 Dagfolkhögskolan i Trollhättan Av: Anneli Olofsson Klass 85. 1 SVENSKA TELEFONKORT. Samlandet av telefonkort har blivit en populär hobby i Sverige. Alla åldrar samlar,

Läs mer

FÖR ORDER! Telefon: +46 (0) 13 24 43 90 Mail: order@karamello.com

FÖR ORDER! Telefon: +46 (0) 13 24 43 90 Mail: order@karamello.com FÖR ORDER! Telefon: +46 (0) 13 24 43 90 Mail: order@karamello.com GODIS, PEPPARKAKOR & CHOKLAD 2014 1 REKLAM DU INTE FÅR NOG AV Karamello startade 1994 och sedan dess har vi arbetat med det vi kan bäst,

Läs mer

Alla priser är inkluderade 25% moms. Förbeställda, men ej uthämtade varor debiterar vi den verkliga fraktkostnaden (t/r) och minst 99 kr.

Alla priser är inkluderade 25% moms. Förbeställda, men ej uthämtade varor debiterar vi den verkliga fraktkostnaden (t/r) och minst 99 kr. KÖPINFORMATION Alla priser inkluderar moms. Percykel reserverar sig för prisändringar, slutförsäljning och eventuella faktafel som kan finnas på vår sida eller i våra annonser. Vi förbehåller oss rätten

Läs mer

Ateljéstipendium för keramiker vid The Pottery Workshop i Jingdezhen, Kina.

Ateljéstipendium för keramiker vid The Pottery Workshop i Jingdezhen, Kina. Maria Skolgata 83, 2 tr, 118 53 Stockholm Tel: 08 50 65 50 00 / Fax: 08 50 65 50 90 info@iaspis.se / www.iaspis.se Ateljéstipendium för keramiker vid The Pottery Workshop i Jingdezhen, Kina. Iaspis Konstnärsnämndens

Läs mer

Prislista över hela vårt sortiment

Prislista över hela vårt sortiment Prislista över hela vårt sortiment 033-400 55 45 Skarborgsvägen 30 506 30 Borås info@grafiskprofilboras.se www.grafiskprofilboras.se 1 Digital 4-färg Begär offert när det gäller större upplagor än nedan

Läs mer

Klarna. Vi älskar det vi gör.

Klarna. Vi älskar det vi gör. Klarna Vi älskar det vi gör. Att göra det enklare för konsumenter att handla i din butik. Att skapa förtroende mellan säljare och köpare. Att öka din försäljning. Kanske är det därför som vi nu är marknadsledande

Läs mer

RALLYN &TRAFFAR. Så var då rally- och träffsäsongen åter

RALLYN &TRAFFAR. Så var då rally- och träffsäsongen åter RALLYN &TRAFFAR Veterane r föl Så var då rally- och träffsäsongen åter ifullgång' Antalet sammankomster för veteranentusiasterna äl många och ökar. En trend är att man av föklarli$a skäl besöker de evenemang

Läs mer

Utställningstexter till Magistern och jag. Skolplanscher från Kvisthamraskolan. Mörka Gången, Norrtälje museum. 20 maj 30 sept 2015.

Utställningstexter till Magistern och jag. Skolplanscher från Kvisthamraskolan. Mörka Gången, Norrtälje museum. 20 maj 30 sept 2015. Utställningstexter till Magistern och jag. Skolplanscher från Kvisthamraskolan. Mörka Gången, Norrtälje museum. 20 maj 30 sept 2015. Skolplanscher väcker nostalgi hos många som känner igen dem från klassrummet

Läs mer

1.1. Numeriskt ordnade listor Numerically ordered lists 1.1.1. Enheter med F3= 10 efter fallande F Units with 10 by descending F

1.1. Numeriskt ordnade listor Numerically ordered lists 1.1.1. Enheter med F3= 10 efter fallande F Units with 10 by descending F 1.1. Numeriskt ordnade listor Numerically ordered lists 1.1.1. Enheter med F3= 10 efter fallande F Units with 10 by descending F 1 DET ÄR 2652 282 71 HAR EN 350 140 141 KAN INTE 228 59 2 FÖR ATT 2276 369

Läs mer

Smartare affärskommunikation

Smartare affärskommunikation EFFEKTIVT, RATIONELLT OCH ENKELT MED TJÄNSTER FRÅN STRÅLFORS Smartare affärskommunikation Upptäck möjligheterna med ebrev 2 Upptäck möjligheterna att skapa smartare affärskommunikation. Du kan bygga starkare

Läs mer

I år kan du välja vilken musik du vill under julen.

I år kan du välja vilken musik du vill under julen. Foto: Per Magnus Persson / Johnér I år kan du välja vilken musik du vill under julen. Telia erbjuder nu en skönare musikupplevelse med Spotify. Öppna och läs mer! Telia... Vi ger dig en skönare musikupplevelse!

Läs mer

PRISLISTA BRÖLLOP 2012

PRISLISTA BRÖLLOP 2012 PRISLISTA BRÖLLOP 2012 Välj det paket som passar era önskemål, eller så skapar vi ett just för Er! ALL ABOUT LOVE! All about Love är för er som vill ha hela dagen dokumenterad, från det att ni gör er i

Läs mer

Evenemangslista. Värmlands Museum december 2008

Evenemangslista. Värmlands Museum december 2008 Evenemangslista Värmlands Museum december 2008 Utställningar Fransson skottar snö en utställning om Sverige och Förintelsen 26.4 2009 Öivind Harsem i Cyrillusrummen 18.1 2009 Selma Lagerlöf berättelserna

Läs mer

PRISLISTA PORTRÄTT 2012

PRISLISTA PORTRÄTT 2012 PRISLISTA PORTRÄTT 2012 FAMILJEFOTOGRAFERING / BARNFOTOGRAFERING / STUDENT / GRAVID / NYFÖDD / KALAS / VÄNNERNA 1.750kr Inkluderar: Konsultation via mail eller telefon 1-1,5 tim fotografering i Rönninge

Läs mer

Västkustens nya grafiska centrum

Västkustens nya grafiska centrum Västkustens nya grafiska centrum Grafiska nyheter från Munkreklam och Hatech Två företag med hög grafisk kompetens och servicenivå ger trygghet och kvalitet Munkreklam AB 30 år som tryckeri Hatech Digital

Läs mer

Bulletin. Fyra bilder av Sverige i sommarskrud. Tre graverade frimärksutgåvor. Linnéjubileet uppmärksammas med graverat frimärksblock

Bulletin. Fyra bilder av Sverige i sommarskrud. Tre graverade frimärksutgåvor. Linnéjubileet uppmärksammas med graverat frimärksblock Bulletin Frimärksnyheter från Posten 3/2007 Tre graverade frimärksutgåvor UTGIVNINGSDAG 10 MAJ 2007 Frimärke med Drottning Silvia får ny färg och valör Sommarfiske det stora äventyret Landskap från norr

Läs mer

GÅVAN ALLA VÄLJER. www.joyfulgiftcard.com

GÅVAN ALLA VÄLJER. www.joyfulgiftcard.com GÅVAN ALLA VÄLJER www.joyfulgiftcard.com VAD ÄR JOYFUL GIFTCARD EN ENKEL LÖSNING DÄR MOTTAGAREN SJÄLV VÄLJER SIN GÅVA MED STARKA VARUMÄRKEN & NÅGOT FÖR ALLA! Ett av Joyful Giftcards många styrkor är den

Läs mer

håkan elofsson i hishult BOMBAY BOULEVARD 18 januari - 9 mars 2014 utställning

håkan elofsson i hishult BOMBAY BOULEVARD 18 januari - 9 mars 2014 utställning håkan elofsson 1 håkan elofsson i hishult utställning BOMBAY BOULEVARD 18 januari - 9 mars 2014 2 3 4 5 6 7 Bilder som används Förstå det här: Håkan Elofsson är min bästa vän. Han blev det genom över trettio

Läs mer

Avtackning & Minnesgåvor till anställda.

Avtackning & Minnesgåvor till anställda. Art.nr. 7531-15-7 Praktskål i äkta helkristall med handgraverat motiv Blåklockor eller Rosor. Höjd: 130 mm - Bredd: 230 x 230 mm - Vikt: 3,7 kg. Varje praktskål är signerad undertill av glaskonstnären

Läs mer

POSTENS TJÄNSTEVILLKOR FÖR RIKTIGA VYKORT PÅ POSTEN.SE

POSTENS TJÄNSTEVILLKOR FÖR RIKTIGA VYKORT PÅ POSTEN.SE POSTENS TJÄNSTEVILLKOR FÖR RIKTIGA VYKORT PÅ POSTEN.SE 1. Allmänt 1.1 Posten Meddelande AB (nedan kallat Posten) erbjuder myndig konsument och företag tjänsten Riktiga vykort (hädanefter kallad tjänsten)

Läs mer

Produktkatalog. www.lyxo.se

Produktkatalog. www.lyxo.se Produktkatalog www.lyxo.se NYHET! Båt & Hav frågespelet för fritidsskepparen - Del 2 Spelet är både lärorikt och roligt. Frågorna är uppdelade i sex olika kategorier och det gäller att svara rätt på sammanlagt

Läs mer

ÖNSKEDRÖM KOLLEKTION MED OLLE EKSELL 10 APRIL 2015. Inter IKEA Systems B.V. 2015

ÖNSKEDRÖM KOLLEKTION MED OLLE EKSELL 10 APRIL 2015. Inter IKEA Systems B.V. 2015 MED OLLE EKSELL 10 APRIL 2015 Inter IKEA Systems B.V. 2015 PH124641 Gör din vardag lite gladare! På IKEA tycker vi att vardagen är veckans viktigaste dag, och vi skapar produkter för att göra den bättre.

Läs mer

Arbetsprover för sökande till Beckmans Designhögskola 2015 Form 180 p

Arbetsprover för sökande till Beckmans Designhögskola 2015 Form 180 p Form 180 p 2. Arbetsprover skickas i Postens blåa kartong avsedd för A3- format. Paketet skickas som företagspaket. Vikt upp till 3 kg kostar 215 kr. Spara paketnummer. Märk kartongens kortsida med ditt

Läs mer

Willefonden. Wilhelm Foundation

Willefonden. Wilhelm Foundation Wilhelm Foundation Willefonden Utomlands kallar vi Willefonden för Wilhelm Foundation För att Willefonden ska kunna hjälpa barnen med odiagnostiserade hjärnsjukdomar behöver vi visa upp och berätta om

Läs mer

Gör en egen webbplats

Gör en egen webbplats I det här avsnittet får du lära dig att bygga en egen minsida lägga till text och bilder skapa en egen design lägga till en bakgrund på webbplatsen I nästa nummer får du hjälp att bygga en större webbplats

Läs mer

HÄNDER I HK - HANTVERKSKAMMAREN MARS (nr 2) 2007

HÄNDER I HK - HANTVERKSKAMMAREN MARS (nr 2) 2007 Nu kommer keramikugnen gå varm HÄNDER I HK - HANTVERKSKAMMAREN MARS (nr 2) 2007 NYTT NÄR VÅREN STUNDAR Vi har nu tagit de sista stegen och slutfört vår ombyggnad. Våra ambitioner att skapa rymd och trivsel

Läs mer

Bulletin. Blomsterdekorationer på årets julhälsningar. Årets bok är här: Svenska Frimärken berättar. Vinterns glada lekar i backar och snödrivor

Bulletin. Blomsterdekorationer på årets julhälsningar. Årets bok är här: Svenska Frimärken berättar. Vinterns glada lekar i backar och snödrivor Bulletin Frimärksnyheter från Posten 5/2008 Årets bok är här: Svenska Frimärken berättar Utgivningsdag: 13 november 2008 Handla för 300 kr eller mer och få trevliga julkort! Blomsterdekorationer på årets

Läs mer