Bulletin. Ny saltstänkt mapp: Norden vid havet. Frimärken med drag. Fyra svenska hönsraser. Framstående fotografer berättar i bild.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Bulletin. Ny saltstänkt mapp: Norden vid havet. Frimärken med drag. Fyra svenska hönsraser. Framstående fotografer berättar i bild."

Transkript

1 Bulletin Frimärksnyheter från Posten 2/2012 UTGIVNINGSDAG: 21 MARS 2012 Ny saltstänkt mapp: Norden vid havet Sid 6 7 Fyra svenska hönsraser Sid 14 Frimärken med drag Sid 8 Nyhet! Självhäftande frimärke i rulle Framstående fotografer berättar i bild Sid 10

2 En efterfrågad nyhet! För tolv år sedan lanserades självhäftande frimärken i Sverige. Det var inte en nyhet som välkomnades av alla. I synnerhet frimärkssamlare fördrog gummerade frimärken. Numera är det en självklarhet för de allra flesta av oss som använder frimärken att de ska vara självhäftande. Nu lanserar vi självhäftande frimärken i rullar i form av tre motiv i kompletteringsvalörerna 5, 10 och 20 kronor. Många av dem sätts säkert på tyngre försändelser då är självhäftande inte bara enkelt att använda utan också bättre i fästförmåga på olika förpackningar. Lars Sjööblom har formgivit och graverat dessa tre frimärken under temat Fiskeredskap. Väldigt bra gjort tycker jag! Förutom julen så är påsken den högtid då vi traditionsenligt gärna skickar en särskild påskhälsning. Fyra svenska hönsraser pryder frimärken som passar utmärkt till årets påskhälsningar. Visste du att traditionen att skicka påskkort började samtidigt som julkorten blev populära? På sidan 23 ger Olle Synnerholm på Postmuseum en liten inblick i påskhälsningarna förr och nu. Fotokonst har verkligen blivit en konstform i tiden. Med vårt uppdrag att spegla vår samtid så är det självklart att visa svensk fotokonst på frimärken. Vi har många framstående svenska fotografer med internationella framgångar. Förutom att de nu kommer att pryda tusentals brev så kommer vi säkerligen att få se mer av dem i andra sammanhang. Internationella samarbeten är numera en självklarhet för de flesta branscher. När vi lanserade de första frimärkena i ett samnordiskt projekt, Top of the World of Stamps, med alla nordiska postorganisationer var det en världsnyhet inom frimärksvärlden. Här presenterar vi de senaste frimärkena under rubriken Norden vid Havet. Vill du vara säker på att få ett eget exemplar framöver rekommenderar jag verkligen att du abonnerar! Med vänlig hälsning Britt-Inger Hahne Chef Posten Frimärken foto: elisabeth ohlson wallin omslagsfoto: magnus rietz/folio Bulletin, som informerar om nya frimärksutgåvor, kommer 5 ggr/år. Du som är abonnent eller handlar för minst 150 kronor får den utan kostnad. De bilder på frimärken och frimärksprodukter som visas i Bulletin är förlagor. Justeringar i formgivningen kan komma att ske innan utgivningsdagen. Frimärkenas angivna formatmått är teoretiska värden som används vid frimärksproduktionen. De verkliga måtten kan avvika med upp till två procent från detta värde, uppåt eller nedåt, eftersom papperet under produktionen påverkas av fukt och annan mekanisk påfrestning. Om märket har blötts av från kuvert kan avvikelsen vara ännu större.

3 bulletin 2/ Unik premie! Köp för 300 kronor eller mer ur denna Bulletin så får du en anteckningsbok med frimärkena i häftet Hönsraser som omslagsmotiv. Detta erbjudande gäller även för dig som är abonnent! Erbjudandet gäller privatpersoner och så långt lagret räcker, dock längst till den 20 april Endast en premie/kund. Artikelnummer: (värde 39 kronor). För att få premien måste värdet på dina köp ur denna Bulletin och/eller värdet på dina abonnemang vid detta utgivnings tillfälle till sammans eller var för sig överstiga 300 kronor. Om du köper för 300 kronor eller mer och vill ha premien markerar du det på avsedd plats på beställningsblanketten. Premien skickas separat eller tillsammans med din Bulletin beställning, inte med abonnemangsleveransen. Sistadagsbrev Express lördag För första gången tar vi fram en frimärksprodukt i exakt det antal kunderna beställer. Sista beställningsdag är 2 april. Upplagans storlek redovisas i nästa nummer av Bulletin. Sistadagsbrevet är försett med portosatsen för expressutdelning lördag, 150 kronor. Frimärkena Makaonfjäril 50 kr, Bläckfiskfossil 40 kr, Snäckfossil 30 kr, Svartfläckig blåvinge 20 kr och Norrpil 10 kr är stämplade med en specialstämpel daterad 27 april 2012, dagen före sista utdelningsdag för Express Lördag. Frimärket Norrpil gavs ut 1978, samma år lördagsutdelning av brev med särskild tilläggsavgift startade. På brevet finns också etiketterna Lördagsutdelning och Post Exprès. Sistadagsbrev Express Lördag Upplaga: Det antal som beställs t o m 2 april 2012 Format: 215 x 150 mm Art nr: :00 EXPRESS LÖRDAGSUTDELNING SISTADAGSBREV Sista beställningsdag 2 april 2012 Nyhet!

4 4 bulletin 2/2012 Flygövervakning av kusterna och underhåll av fyrarna längs farlederna och i havsbandet är motiven på frimärkena i blocket Livet på havet. Detta är den andra utgåvan i Norden vid havet, det aktuella temat i den populära serien Top of the World of Stamps. Underhåll och övervakning för säkrare liv på havet Den svenska Kustbevakningen har tre stycken avancerade flygplan av typen Dash 8 Q-300 för övervakning och spaning. Uppdraget är att dygnet runt året om patrullera längs hela den svenska kusten samt över insjöarna Vänern och Mälaren. Flyget möjliggör en hög beredskap för miljö- och sjöräddningsinsatser. Kustbevakningsplanen, som också regelbundet deltar i internationella uppdrag, utgår från Skavsta flygplats utanför Nyköping. Farledsbåten Arkö 833 tillhör Sjöfartsverket och används för underhåll och reparation av fyrar och andra hjälpmedel för en säker fartygstrafik längs Sveriges kuster. På frimärket ses fartyget invid Häradskärs fyr ute i havsbandet några sjömil från Östergötlands kust. Det rödmålade fyrtornet är 29 meter högt och uppfördes Fyren består av ett järntorn som stöttas av rör vilka i sin tur stagas av stålbalkar och vajrar. Inuti järntornet finns en spiraltrappa upp till lanterninen. Typen kallas Heidenstamfyr efter konstruktören Gustaf von Heidenstam (läs om honom på nästa sida) och kunde snabbt monteras på svåråtkomliga öar och skär. Heidenstamfyrarna är en välbekant syn längs Sveriges kuster. På motivbladet visas fyren Pater Noster som står på en ö i Bohusläns yttersta havsband. Denna fyr var i funktion fram till 1977.

5 bulletin 2/ Förstadagsbrev Art nr: :00 Norden vid havet livet på havet Block/2 frimärken 4 motiv Art nr: :00 Motivblad Art nr: :00 Frimärksfyrens konstruktör: Gustaf von Heidenstam En fyr är en röd tråd i Norden vid havet livet på havet. Den röda fyren återfinns såväl på ett av frimärkena som på förstadagsbrevet och motivbladet. Fyren är av en speciell typ, en så kallad Heidenstamfyr eller heidenstammare uppkallad efter konstruktören Gustaf von Heidenstam ( ). Han var född utanför Ronneby i Blekinge, son till en marinofficer i skärgårdsflottan som deltagit i kriget mot Ryssland Farfadern var läkare, professor i medicin i Kiel i Tyskland, och den blivande kungen Adolf Fredriks livmedikus. Gustaf von Heidenstam inledde sin yrkeskarriär som kadett i flottan och fortsatte inom bland annat artilleriet och ingenjörskåren samt Rikets fyr- och båkinrättningar. Sommaren 1840 medverkade han i arbetet med Karlsborgs fästning vid Vätterns strand några mil söder om gården Olshammar. Där skulle han så småningom bosätta sig, och där föddes 1859 hans son författaren och Nobelpristagaren Verner von Heidenstam. Tre år tidigare hade Gustaf von Heidenstam lagt fram ett förslag till ett fullständigt fyrsystem för Sveriges kuster. Han utnämndes 1858 till överingenjör vid lots- och fyrinrättningen i landet, fick majors grad 1863, invaldes 1870 i Kungliga Krigsvetenskapsakademien och utnämndes till överstelöjtnant Gustaf von Heidenstam har anknytning till tidigare utgivna svenska frimärken. Heidenstammaren vid skånska Sandhammaren avbildades på ett frimärke 1989, och sonen Verner figurerar vid två tillfällen som frimärksmotiv. Dels 1959 i samband med hundraårsminnet av hans födelse, dels 1976 då hans Nobelpris i litteratur 1916 uppmärksammades.

6 6 bulletin 2/2012 åtta tolkningar av livet på havet Top of the World of Stamps ny folder! Livet på havet är temat för den andra foldern i Top of the World of Stamps-serien Norden vid havet. Bakom den populära satsningen står Posten och sju andra nordiska postorganisationer med frimärken i världsklass. Alla medverkade organisationers frimärken finns i den exklusiva foldern med text på respektive lands språk samt engelska. nyhet! Top of the World of Stamps Norden vid havet Art nr: :00

7 bulletin 2/2012 7

8 8 bulletin 2/2012 I början av 1950-talet introducerade företaget ABU sportfiskerullen Ambassadeur. Fortfarande produceras rullen i fabriken i Svängsta i Blekinge och den har tillverkats i tiotals miljoner exemplar. Rullen medverkar till att föra ut nyheten om Sveriges första självhäftande rullfrimärken. Klassiska redskap för sportfiskarens fiskelycka Sportfiske är en folkörelse i vårt land, och man räknar med att fler än en miljon svenskar någon gång om året prövar fiskelyckan i sjöar, älvar och andra vattendrag. Tillgången på fisk och spännande naturupplevelser har också lockat folk från andra länder. Redan under 1800-talet vallfärdade rika engelsmän hit för att pröva på laxfiske med fluga. Oftast imiterar flugan fiskens naturliga föda, det kan vara en insekt eller en mindre fisk. Gemensamt för moderna laxflugor är att de är gjorda av material som rör sig bra i strömmande vatten. ABU i Svängsta är företaget som i snart hundra år utvecklat och producerat kvalitetsredskap för sportfiskaren. Under 1950-talet kom tre produkter vilka fortfarande försvarar sin plats på marknaden. De avbildas på frimärkena. Fiskerullen Ambassadeur introducerades på marknaden 1952 och har nått världsberömmelse. Den är en så kallad spinnrulle och placeras ovanpå fiskespöet. Rullen har sålts i omkring 28 miljoner exemplar världen över. Wobblern Hi-Lo lanserades tre år efter Ambassadeur och har en haksked som går att ställa i sex olika lägen beroende på vilket fiskedjup som valts. Skeddraget Toby kom 1956 och liknar tobisfisken, ett av havsöringens byten. Toby är en av ABU:s genom tiderna mest sålda produkter.

9 bulletin 2/ Motivblad Art nr: :00 Förstadagsbrev Art nr: :00 Premiär för självhäftande rullfrimärken! Postens ombud har efterfrågat det. Kunderna har efterfrågat det. Den 21 mars går startskottet för självhäftande frimärken i rulle, och först ut är Fiskeredskap. Läs om motiven här intill. Från och med nu kan Posten erbjuda självhäftande frimärken i båda de praktiska förpackningarna häfte och rulle. Självhäftande frimärken i häfte har funnits i omkring ett decennium. Kundefterfrågan har skyndat på teknikutvecklingen. Med vår nya tekniska plattform når vi maximal flexibilitet i produktionen av rullar, såväl självhäftande som torrgummerade, säger Henrik Lundin, utvecklingsingenjör vid Posten Frimärken. Självhäftande frimärken i häfte och rulle trycks på samma avancerade papper. Skillnaden är att rullfrimärkenas backing-paper det papper på vilket frimärkena sitter är tunnare. Skälet är att man smidigt ska kunna dra fram frimärkena ur dispensern, den lilla box som levereras tillsammans med hela rullar. foto: henrik karlsson Praktisk pappask ingår vid beställning av en rulle (100 st frimärken) Drag Rullfrimärke, självhäftande Art nr: :00 Laxfluga Rullfrimärke, självhäftande Art nr: :00 Fiskerulle Rullfrimärke, självhäftande Art nr: :00 Henrik Lundin Henrik Lundin har arbetat som utvecklingsingenjör vid Posten Frimärken sedan Han har civilingenjörsexamen från Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm, där hans specialinriktning var maskinteknik och grafisk teknik. Efter examen jobbade han några år på Grafiska Forskningslaboratoriet. Därefter blev det Telia och arbete med bredbandslösningar för den grafiska industrin. Nästa steg i karriären var att utveckla Eniros kataloger på webben. Före uppdraget på Posten Frimärken jobbade Henrik Lundin som systemutvecklare inom gränssnittet IT-kommunikation-grafisk industri.

10 10 bulletin 2/2012 Utvalda verk av en sextett tongivande svenska fotografer presenteras här. Ett galleri med olika bildberättelser, uttryck och tilltal som tillsammans inspirerar samlaren, frimärksanvändaren och brevmottagaren att lära känna svensk fotokonst när den är som bäst. Berättande, poetiska och underfundiga fotografier Svensk fotokonst från 1950-talet och framåt bjuder på tusentals bra bilder, många skickliga fotografer och en rad olika genrer. För att få vägledning i urvalet till sex frimärken vände sig Posten och formgivaren Hans Cogne till fotokännare inom bland annat museivärlden, media och institutioner som Hasselblad Center. De fotografer som flertalet experter ställde sig bakom är stommen i frimärksutgåvan. Nästan alla vi frågade nämnde Christer Strömholm, en av vårt lands internationellt mest kända fotografer med Paris som återkommande bas under ett par decennier. Här och på andra platser på kontinenten skildrade han människor i samhällets utkanter, säger Hans Cogne. Sune Jonsson var fotografen som skildrade människorna i norra Sverige, specifikt hemlänet Västerbotten. Han var både dokumentärfotograf och författare och följde på nära håll den stora utflyttningen från Norrland under talen. På det foto som valts för frimärket figurerar Drömmaren i det blå huset, ungkarlen och esperantisten Johan Engman. Han läser en bok på esperanto om grafikern Albrecht Dürer. Det mästerligt komponerade och lågmälda fotot av bladet i glaset är en typisk Gunnar Smoliansky-bild. Han är den fotograferande flanören som ser det stora i det lilla, säger Hans Cogne. Många kvinnliga fotografer har varit framträdande de senaste decennierna. Två av dem, Annika von Hausswolff och Denise Grünstein, har i sin fotokonst ofta ett tydligt genusperspektiv och beskriver kvinnor och kvinnors utsatthet. Dawid, Björn Dawidsson, utforskar på olika sätt den klassiska fotografins gränser som bilden av stillebenet på frimärket.

11 Fotokonst Häfte/5 självhäftande frimärken 5 motiv Art nr: :00 Stilleben Rullfrimärke Art nr: :00 Motivblad Art nr: :00 Förstadagsbrev Art nr: :00 Frimärkenas formgivare: Hans Cogne Hans Cogne (f 1953) är formgivaren bakom såväl frimärkena Fotokonst som tillhörande produkterna förstadagsbrev, motivblad och maximikort. Han är sedan år 2000 professor i grafisk design vid Konstfack, och en av de drivande krafterna i Posten Frimärkens och Konstfacks samarbetsprojekt kring förnyelsen av frimärksdesignen. Genom åren har Hans Cogne haft många olika uppdrag som art director och grafisk formgivare för näringslivet, media, myndigheter och offentliga institutioner. Inledningsvis som anställd vid olika reklambyråer, med uppdrags givare som Luftfartsverket, SAS och Socialstyrelsen. Sedan 80-talet har han i det egna företaget nästan uteslutande arbetat med uppdrag inom kultursektorn, t ex Byggförlaget, Grafikens Hus, Hasselblad Center, Nationalmuseum och Moderna museet. Hans Cogne har fått en mängd olika svenska och internationella utmärkelser och nomineringar, bland dem Svensk Bokkonst, Kolla!, Utmärkt Svensk Form, Guldägg och International Architecture Book Award för formgivningen av en bok om Stockholms stadshus började han undervisa varje vecka i grafisk design. Det var vid Beckmans skola i Stockholm. Före professuren vid Konstfack var han under två år professor i grafisk design vid Högskolan för Design & Konsthantverk i Göteborg. Parallellt med sin undervisning och sina formgivningsuppdrag är Hans Cogne själv verksam som fotograf och hade 1983 sin första utställning på det anrika galleri Camera Obscura i Stockholm.

12 12 bulletin 2/2012 Foton från Place Pigalle och Fotograferna bakom förlagorna till frimärkena Fotokonst är också upphovspersoner till motiven på dessa spännande maximikort. Christer Strömholms bild från Place Pigalle i Paris är tagen 1955, och Gunnar Smolianskys foto i fågelperspektiv från Slussen i Stockholm fotograferades Sune Jonssons hembesök 1957 hos Drömmaren i det blå huset Johan Engman i Västerbotten dokumenteras också på maximikortet. Titlarna på Denise Grünsteins, Annika von Hausswolffs och Dawids foton är 24 juni (från 2006), Det tar så lång tid att dö (2002) respektive 889 (1982). Maximikort Fotokonst 6 maximikort Art nr: :00 Abonnera på maximikort! Genom att abonnera får du de senaste maximikorten hem i brevlådan och behöver aldrig riskera att missa några. Som du vet skapas maximikorten till vissa utvalda frimärksserier och motiven knyter an till frimärkstemat. För dagsaktuella priser, se Porto ingår!

13 bulletin 2/ Slussen på nya maximikort

14 14 bulletin 2/2012 Fyra frimärken med lika många svenska hönsraser kommer att pryda en hel del av vårens hälsningar, inbjudningar och gratulationskort. Och påskkort förstås. Frimärkena ges ut i god tid före påsken, och en påskhälsning är alltid lika välkommen. De fyra hönsraserna presenteras närmare här nedan. Glad vår och Glad Påsk med svenska hönsraser Hedemorahöna. Hönsen har funnits på gårdarna i Hedemoratrakten i Dalarna så länge man kan minnas. Fjäder dräkten är mycket tät och dunig och är anpassad till nordligt och kallt klimat. Färgen är bland annat vit och blå, och vikten mellan ett och två kilo för hönan och ett halvt kilo mer för tuppen. Gammalsvensk dvärghöna. Den nuvarande svenska dvärghönan härstammar troligen från den vildfärgade tama bankivhönan som via Svenska Ostindiska Kompaniet infördes på 1760-talet. Kroppen är kort och kraftig och vikten på tupparna är mellan ett halvt och ett kilo. Hönorna väger några hekto mindre. Skånsk blommehöna. Från slättbygden i det sydligaste landskapet Skåne kommer Sveriges största lantrashöna, blommehönan. Hönan kan väga upp till 2,5 kilo och tuppen ett kilo mer. Kroppsformen är rund och robust. Färgen varierar från svart och grå till ljust gulaktig med vita fjädertoppar. Orusthöna. Hönan är oregelbundet vit och svart spräcklig med en vikt av upp till två kilo för tuppen och 1,5 kilo för hönan. Under 1980-talet fick man upp ögonen för det genetiska och kulturella värdet hos denna höna som i mitten av 1900-talet salufördes som orusthöns. Namnet är efter ön Orust i landskapet Bohuslän.

15 bulletin 2/ Förstadagsbrev Art nr: :00 foto: thorsten sandberg Motivblad Art nr: :00 Hönsraser Häfte/10 självhäftande frimärken 4 motiv Art nr: :00 Frimärkenas formgivare: Thérèse Lindström Jag gillar gamla skolplanscher och hämtar en hel del inspiration därifrån när jag utformar mina djurbilder. Skillnaden är att jag försöker foga in djuren i ett sammanhang, en liten berättelse i bild och inte bara vara sakligt informativ, säger illustratören Thérèse Lindström. Uppdraget att utforma svenska hönsraser för frimärken omfattade fyra bilder, med hönor från olika delar av Sverige och med olika struk tur och färger i fjäderdräkten för att uppnå grafisk variation. Här och var fick också en tupp vara med. Att få med mycket information inom ett litet format påminner henne om webbdesign. Under ett par år i början av 2000-talet var jag anställd som Graphic Design Manager på ett software-företag i Kalifornien. Här handlade det ofta om att teckna små bilder, thumbnails, och ikoner med hög grad av tydlighet. Thérèse Lindström har examen från linjen Industridesign vid Konstfack. Dessförinnan pluggade hon på Nyckelviksskolan, en förberedande skola för bland annat Konstfack och Konsthögskolan. Samtidigt med industridesignutbildningen läste hon arkitektur vid Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm, och blev färdig arkitekt i slutet av 1990-talet. Sedan flera år arbetar hon på ett arkitektkontor i Stockholm och är inriktad på inredningsarkitektur. För närvarande jobbar hon med ombyggnationer av ett par hotell i Stockholm. Det är berikande att jobba parallellt med två olika konstarter som arkitektur och grafisk illustration. På arkitektkontoret är vi ett kollektiv som tillsammans tar fram lösningar, hemma vid ritbordet och datorn är det jag själv som skapar bilderna. Men inspirationen och idéerna flödar fritt mellan mina två professioner, säger Thérèse Lindström.

16 16 bulletin 2/2012 Motivbladssats 21 mars 2012 Motivbladssatsen innehåller utgivningens fyra motivblad. Motivbladssats 21 mars 2012 Art nr: :00 Du vet väl att du alltid spa rar fem kronor per motivblad om du beställer motiv bladssatsen, jämfört med om du köper utgivningens motivblad var för sig! Utgivningssats 21 mars 2012 Utgivningssats 21 mars 2012 Art nr: :00 Stämplad utgivningssats 21 mars 2012 Art nr: :00

17 bulletin 2/ Varje årskollektion Utställningskort har ett gemensamt tema. För år 2012 är temat postbyggnader från de länder där utställningarna genomförs. På framsidan finns de två frimärkena EUROPA 2012 Visit Sweden (Dalarna och Stockholm) stämplade med en specialstämpel. Utställningskort Internationale Briefmarkenmesse Essen Detta utställningskort börjar säljas den 12 april då utställningen startar. Försäljningen i Essen pågår till och med den 14 april. Motivet är posthuset i Essen. Två nya utställningskort! Utställningskort ASDA Spring Postage Stamp Show, New York Mellan den 19 och 22 april genomförs denna utställning i regi av American Stamp Dealers Association, ASDA. Under utställningstiden säljs detta utställningskort som avbildar Huvudpostkontoret i New York. Abonnera på Utställningskort! Korten introducerades 2010 och är knutna till internationella utställningar där Posten deltar i egen regi eller i samverkan med andra. Temat för utställningskorten 2012 är postbyggnader från de länder där utställningarna hålls. På kortets framsida finns årets Europafrimärke i original. 140:00/år 7 kort 2012 Utställningskortet populärt på Kinamässa Det svenska utställningskortet hade en strykande åtgång på frimärksutställningen China 2011 i staden Wuxi i november. Emma (t h) köpte sitt kort av Anna Gustavsson i den gemensamma svensk-danska montern. Kina är en viktig marknad för frimärken och frimärksprodukter eftersom beräkningar visar att en tredjedel av världens alla samlare är kineser.

18 18 bulletin 2/2012 Frimärken från Danmark Nordia 2012 Frimärksutställningen Nordia anordnas i tur och ordning i de nordiska länderna och är ett sam arbete mellan filatelistförbunden i Norden. Temat för Nordia 2012 är broar. Broar skapar förbindelser och sammanför frimärkssamlare i Norden. Miniarket med de sydsjälländska broarna visar just det. Köp miniarket och stöd därigenom Nordens största frimärksutställning. Utställningen pågår 2 till 4 november 2012 i Roskilde. NORDIA 2012 / KR FARØBROERNE Bertil Skov Jørgensen / Jens Lindhe del DANMARK 6.00 DANMARK 8.00 NORDIA 2012 / KR. BE NHA V N K 2 01 DRONNING ALEXANDRINE 1 S BRO Ø BE NHA V Bertil Skov Jørgensen / Jens Lindhe del N FARØBROERNE Bertil Skov Jørgensen / Jens Lindhe del IV E 01 ESDAG 4 UDG LS 2 IV E K UDG DKK 22,00 Ø K K Katalognr. 1556MA Bertil Skov Jørgensen / Jens Lindhe del LS 2 DRONNING ALEXANDRINES BRO ESDAG 4 DANMARK DANMARK 8.00 Förstadagsbrev Katalognr. 1556FM / Jørgensen Bertil Skov del Jens Lindhe DKK 28,78 RNE N H A VN K 2 1 IV DANMAR K 8.00 DANMAR 012 KØ MA38 BE G DKK 18,75 FARØBROE / Jørgensen Bertil Skov del Jens Lindhe BRO K 6.00 N H A VN K SESDA G 2 EL 1 IV 4 G Katalognr. 1556FS BE INES ALEXANDR UD KØ DRONNING UD Kuvertet är dekorerat med gamla stämplar från städerna runt de båda broarna. Stämpeln visar höken från Roskildes stadsvapen. EL SESD AG FDC S268 Köp produkterna på

19 bulletin 2/ Välgörenhetsfrimärke 2012 För varje häfte går 10 kronor till Cancerfonden. Det är viktigt att alla hjälper till för att vi ska lyckas besegra cancer och frimärken gör det möjligt för många att bidra på ett enkelt sätt, säger Stefan Bergh, generalsekreterare i Cancerfonden. Välgörenhetsfrimärke 2012 Häfte/10 självhäftande frimärken 2 motiv Art nr: :00 Fyndpaket Fyndpaketen är fyllda med blandade frimärksöverraskningar. I paketen kan du hitta ostämplade frimärken för 199 kronor, förstadagsbrev, maximikort och motivblad. Lagret är begränsat och vi reserverar oss för slutförsäljning. Fyndpaket 2011 Art nr: :00 Abonnera på fyndpaketet som kommer 1 gång/år! Fyndpaketet är fullt av roliga frimärksöverraskningar och varierar från år till år. Frimärksmix Frimärksmix Art nr: :00 Frimärksmix innehåller flera olika självhäftande frimärken med valör för inrikes brev. Innehållet är slumpmässigt packat med ostämplade frimärken för 120 kr och varje Frimärksmix har olika innehåll. Frimärksmix är praktisk att ha när du ska välja frimärken till din hälsning. Signerat Cylinderavdrag Fossiler Unik återgivning av gravyrerna till frimärkena Snäckfossil och Bläckfiskfossil från utgåvan Fossiler (utgivningsdag 27 januari 2011). Upplagan är signerad av frimärksgravören Lars Sjööblom och begränsad till ex. Fyndpaket! Specialpris! Signerat Cylinderavdrag Fossiler Upplaga: ex Art nr: :00 129:00

20 20 bulletin 2/2012 Dressyr unikt grafiskt blad Med frimärket Dressyr ur häftet Hästsport som grund har detta unika grafiska blad utformats och tryckts i begränsad upplaga. Tryckningen har gjorts för hand, blad för blad i en handtryckpress. Papperet är hög kvalitativt och speciellt framtaget för tryckning av exklusiva grafiska blad. Exklusivtryck Dressyr Upplaga: 500 ex Format: 210 x 200 mm Art nr: :00 sista försäljningsdag: 31 maj 2012 Motivmix Glädje Nu lanseras ytterligare en Motivmix med 21 stycken ostämplade frimärken på temat glädje. Valören är för inrikes brev och här hittar du bland annat Lars Melanders Vårkänslor och Julia Szulcz Pussmun. Begränsad upplaga! Motivmix Glädje Upplaga: ex Format: A4 Art nr: :00 Särtryck Dressyr med äkthetsintyg Etuiet innehåller tryck från tre steg i tryckningen av frimärket Dressyr från häftet Hästsport. Offsettrycket har hämtats från frimärkstryck pressen innan ståltrycket lagts på Cylinderavdraget är gjort direkt från original tryckcylindern för ståltryck Frimärket är från den första tryckomgången av Hästsport Äkthetsintyg utfärdat av Posten Frimärken sista försäljningsdag: 31 maj 2012 Särtryck Dressyr Begränsad upplaga: 500 ex Storlek på etuiet: 50 x 110 mm Art nr: :00 Endast 500 exemplar!

21 bulletin 2/ Album och albumblad Vykortsalbum Med 50 fasta fickor. Rymmer 100 vykort eller maximikort med storlek upp till 152 x 105 mm. Färg: Blå Art nr: :00 Plastficka för motivblad Art nr: :00/5 st Plastficka för årssatser Art nr: :00/5 st Insticksblad för stora märken, 5 fickor Höjd ficka 50 mm svart, enkelsidig Art nr: :00/5 st Normalalbum Art nr: :00 Exklusivt album Art nr: :00 Svart normalalbum med kartongpärm Art nr: :00 Svart satsalbum med kartongpärm Art nr: :00 Plastficka för stora förstadagsbrev, 1 ficka Svart, dubbelsidig Art nr: :00/5 st Plastficka för stora förstadagsbrev, 1 ficka Genomskinlig, enkelsidig Art nr: :00/5 st Plastficka för stora häften och normalstora förstadagsbrev, 2 fickor Svart, dubbelsidig Art nr: :00/10 st Plastficka för stora häften och normalstora förstadagsbrev, 2 fickor Genomskinlig, enkelsidig Art nr: :00/10 st Samla dina satsblad i ett praktiskt album Detta album är direkt framtaget efter våra kunders önskemål. Här sätter du enkelt in satsbladen som utgivningssatserna levereras i. Snyggt, bekvämt och överskådligt! Satsalbum Art nr: :00 Plastficka för häften, 3 fickor Svart, dubbelsidig Art nr: :00/5 st Plastficka för häften, 4 fickor Genomskinlig, enkelsidig Art nr: :00/5 st Plastficka för häften, 4 fickor Svart, dubbelsidig Art nr: :00/5 st

22 22 bulletin 2/2012 Häftesårssats 2011 Art nr: :00 Årssats 2011 Art nr: :00 Svenska Frimärken Berättar Årsbok 2011 Art nr: :00 Minnesbrev nytt populärt samlarområde I samband med kronprinsessbröllopet 2010 introducerade vi den nya frimärksprodukten Minnesbrev. Produkten blev snabbt efterfrågad och i höstas släpptes uppföljaren Minnesbrev Marie Curie. Vi har bara ett fåtal exemplar kvar av detta, så passa på att köpa! I år siktar vi på att ge ut ytterligare ett Minnesbrev. Håll utkik i kommande nummer av Bulletin, säger Anders Kind, ansvarig för försäljningen via Bulletin och Posten Frimärkens kampanjer. Minnesbrev Marie Curie Upplaga: ex Numrering: Format: C5 Art nr: :00 Numrerad upplaga Nobelfrimärkena från 1963 och 2011 Specialstämpel Silverfoliering

23 Traditionella påskkort. Jenny Nyström har också utformat många påskkort. Kortet överst med det äggfrossande barnet, och det med hönan och kycklingarna vid muren bär hennes signatur. Påskkärringen är genom åren ett vanligt motiv på påskkort. Här avbildas hon tillsammans med Gubben i månen på ett kort från 1990-talet. Det äggformade påskkortet är från samma tid, medan kortet längst ner med present ägget är hundra år äldre. Foto: Thorsten Sandberg. Påskkort är en levande tradition Bruket att skicka påskkort började runt sekelskiftet 1900, samtidigt som julkort var mycket populära och vykort i största allmänhet användes rikligt för både hälsningar och andra meddelanden, säger Olle Synnerholm, intendent på Postmuseum i Stockholm och museets vykortsspecialist. En tongivande vykortskonstnär för hundra år sedan var Jenny Nyström, mest känd för sina julkort. Hennes tolkning av högtiderna blev stilbildande. Jenny Nyström började sin karriär med att teckna nyårskort, men blev snart konstnären på modet också när det gällde julkort och påskkort. Jag tror hon utformade nästan lika många påskkort som julkort. Fortfarande nytrycks hennes olika motiv i stora upplagor. Trots att påsken är en kristen högtid har de religiösa motiven aldrig dominerat den svenska påskkortsfloran. Hönor, kycklingar, ägg och tuppar är de mest populära motiven, och Glad Påsk är den allra vanligaste hälsningen. I våra samlingar finns också litet mer udda påskkort. Rolig Påsk och Trevlig Påsk förekommer här och var som hälsning. En av mina favoriter i den mer ovanliga motivfloran är ett kort med en blivande Blåkullaresenär, komplett med kvast och ToR-biljett till Blåkulla och skärtorsdagens stora fest, säger Olle Synnerholm. Ovanliga påskkort. På nästan alla påskkort med tryckt hälsning står det Glad Påsk! Här är ett exempel på en annan hälsning, Rolig Påsk på ett Jenny Nyström-kort från sekelskiftet Lika gammalt är påskkortet med Blåkullabiljetten. Under luppen

Portoguide. Priser och tjänster för brev och paket Gäller fr o m 1 januari 2012

Portoguide. Priser och tjänster för brev och paket Gäller fr o m 1 januari 2012 Portoguide Priser och tjänster för brev och paket Gäller fr o m 1 januari 2012 Här är en liten hjälpreda för dig som skickar och får brev och paket. Du behöver inte sträckläsa Portoguiden nu, men spara

Läs mer

Bulletin. Lill-Babs i Folkets park! Populära turistmål. Geometriska figurer Sid 10. Abonnera mera! Sid 4. Två nya välgörenhetsfrimärken 2012!

Bulletin. Lill-Babs i Folkets park! Populära turistmål. Geometriska figurer Sid 10. Abonnera mera! Sid 4. Två nya välgörenhetsfrimärken 2012! Bulletin Frimärksnyheter från Posten 1/2012 utgivningsdag: 12 JANUARI 2012 Populära turistmål i Sverige Sid 12 Geometriska figurer Sid 10 Abonnera mera! Sid 4 Lill-Babs i Folkets park! Välgörenhet 2012

Läs mer

Bulletin. Frögömmen för alla brev och hälsningar. Abonnera mera! Stil och fart på hästryggen och i sulkyn. Frimärksnyheter från Posten 4/2011

Bulletin. Frögömmen för alla brev och hälsningar. Abonnera mera! Stil och fart på hästryggen och i sulkyn. Frimärksnyheter från Posten 4/2011 Bulletin Frimärksnyheter från Posten 4/2011 UTGIVNINGSDAG: 25 AUGUSTI 2011 Abonnera mera! Frögömmen för alla brev och hälsningar Hästar Sid 4 Stil och fart på hästryggen och i sulkyn Lust att samla PS.

Läs mer

PORTOGUIDE. En del av din dag. Priser och tjänster för dig som gillar brev och paket.

PORTOGUIDE. En del av din dag. Priser och tjänster för dig som gillar brev och paket. PORTOGUIDE Priser och tjänster för dig som gillar brev och paket. En del av din dag. Alla priser anges i SEK inkl 25% moms. Gäller fr o m 1 januari 2010. POGN Här kommer en liten hjälpreda för dig som

Läs mer

Portoguide Priser och tjänster för brev och paket Gäller fr o m 2 april 2012 2012-2

Portoguide Priser och tjänster för brev och paket Gäller fr o m 2 april 2012 2012-2 Portoguide Priser och tjänster för brev och paket Gäller fr o m 2 april 2012 2012-2 Här är en liten hjälpreda för dig som skickar och får brev och paket. Du behöver inte sträckläsa Portoguiden nu, men

Läs mer

Portoguide. Priser och tjänster för brev och paket Gäller från 1 april 2014

Portoguide. Priser och tjänster för brev och paket Gäller från 1 april 2014 Portoguide Priser och tjänster för brev och paket Gäller från 1 april 2014 Utförlig information om Postens allmänna villkor (PAV), tjänstevillkor, tjänstebeskrivningar och hur du gör en reklamation hittar

Läs mer

Bulletin. Blågula frimärken för alla hälsningar. Frimärksnyheter från Posten 1/2011. Frimärken som gör e-handeln smidigare sid 10

Bulletin. Blågula frimärken för alla hälsningar. Frimärksnyheter från Posten 1/2011. Frimärken som gör e-handeln smidigare sid 10 Bulletin Frimärksnyheter från Posten 1/2011 Utgivningsdag: 27 JANUARI 2011 Blågula frimärken för alla hälsningar Frimärken som gör e-handeln smidigare sid 10 Cyklar för hela livscykeln sid 6 NY PREMIE!

Läs mer

Frimärksnyheter 4/2014. Bland bär och blad UTGIVNINGSDAG: 21 AUGUSTI. Nyhet! Svensk stoldesign. Exklusivtryck Bär. Sid 8. Sid 5

Frimärksnyheter 4/2014. Bland bär och blad UTGIVNINGSDAG: 21 AUGUSTI. Nyhet! Svensk stoldesign. Exklusivtryck Bär. Sid 8. Sid 5 Frimärksnyheter 4/2014 Bland bär och blad UTGIVNINGSDAG: 21 AUGUSTI Svensk stoldesign Sid 8 Exklusivtryck Bär Nyhet! Sid 5 Härliga höst! Här mitt i frimärksvärlden är tiden ibland bak och fram. När jag

Läs mer

Portoguide. Priser och tjänster för brev och paket Gäller från 1 april 2015

Portoguide. Priser och tjänster för brev och paket Gäller från 1 april 2015 Portoguide Priser och tjänster för brev och paket Gäller från 1 april 2015 Hej! Här är en liten hjälpreda för dig som skickar och hämtar brev och paket. Mer information finns på posten.se och hos kundservice.

Läs mer

Tjänster och priser för privatpersoner. Portoguide. Gäller fr o m 1 juli 2008.

Tjänster och priser för privatpersoner. Portoguide. Gäller fr o m 1 juli 2008. Tjänster och priser för privatpersoner Portoguide Gäller fr o m 1 juli 2008. Postombud Där den här skylten finns kan du skicka och ta emot brev, Rek och paket. Du kan också köpa frimärken och förfrankerade

Läs mer

FRIMÄRKSNYHETER 5/2015. Många julklappstips. Järn möter silver. Vinterträd. Sid 10 13. Sid 8 9

FRIMÄRKSNYHETER 5/2015. Många julklappstips. Järn möter silver. Vinterträd. Sid 10 13. Sid 8 9 FRIMÄRKSNYHETER 5/2015 Många julklappstips Vinterträd Sid 8 9 Järn möter silver Sid 10 13 Dags för julkort! foto: henrik karlsson Varje år skickar jag ett fyrtiotal julkort som jag designat själv, säger

Läs mer

Portoguide Alla priser anges i SEK inkl 25% moms gäller fr o m 1 januari 2009. PRIVATPERSONER Priser och tjänster

Portoguide Alla priser anges i SEK inkl 25% moms gäller fr o m 1 januari 2009. PRIVATPERSONER Priser och tjänster Portoguide Alla priser anges i SEK inkl 25% moms gäller fr o m 1 januari 2009 PRIVATPERSONER er och tjänster Postombud Där den här skylten finns kan du skicka och ta emot brev, Rek och paket. Du kan också

Läs mer

Portoguide Priser och tjänster för brev och paket

Portoguide Priser och tjänster för brev och paket Portoguide Priser och tjänster för brev och paket Gäller från 1 januari 2017 Skicka vykort direkt från mobilen! Hej! Här är en liten hjälpreda för dig som skickar och hämtar brev och paket. Mer information

Läs mer

Bulletin. Gnistrande snökristaller. Nya Årsboken är här! Julkul på frimärken Sid 6 Snövita djur sprider vinterkänsla + Premie lupp!

Bulletin. Gnistrande snökristaller. Nya Årsboken är här! Julkul på frimärken Sid 6 Snövita djur sprider vinterkänsla + Premie lupp! Bulletin Frimärksnyheter från Posten 5/2010 Utgivningsdag: 18 november 2010 Gnistrande snökristaller Extra kvällsöppet! Torsdagen den 11 november har Kundservice extra kvällsöppet mellan kl 16.30 och 20.00.

Läs mer

18 ÅLANDSPOSTEN FRIMÄRKEN

18 ÅLANDSPOSTEN FRIMÄRKEN 18 ÅLANDSPOSTEN FRIMÄRKEN Förr var jag mer slaviskt bunden till hur djuren exakt såg ut men det är skönt att idag kunna frigöra sig och jobba mera enligt fantasin, även om jag lägger stor vikt vid att

Läs mer

FRIMÄRKSNYHETER 3/2015 UTGIVNINGSDAG: 7 MAJ 2015. För miljöns skull. Sid 3. Våra. Se sid 17. Magnolior. Hälsingegårdar. Sid 8.

FRIMÄRKSNYHETER 3/2015 UTGIVNINGSDAG: 7 MAJ 2015. För miljöns skull. Sid 3. Våra. Se sid 17. Magnolior. Hälsingegårdar. Sid 8. FRIMÄRKSNYHETER 3/2015 UTGIVNINGSDAG: 7 MAJ 2015 För miljöns skull Sid 3 Magnolior Hälsingegårdar Sid 8 Sid 10 Våra mang! abonne Se sid 17 Frimärkssamarbete i PostNord Vissa frimärken och visst arbete

Läs mer

Frimärken. Internationella polaråret. Postorderkatalog 2007

Frimärken. Internationella polaråret. Postorderkatalog 2007 Frimärken Postorderkatalog 2007 Internationella polaråret 2007 2008 Vårkänslor sid 5 Handla för 350 kronor eller öppna ett abonnemang och mappen Visby blir din (värde 49:00). 2 Välkommen till Katalog 2007

Läs mer

Ingrid Bergman. Svensk film nytt minnesbrev. Svampar hör hösten till FRIMÄRKSNYHETER 4/2015. Sid 6 7. Sid 5. Sid 8 9. Alla vår g.

Ingrid Bergman. Svensk film nytt minnesbrev. Svampar hör hösten till FRIMÄRKSNYHETER 4/2015. Sid 6 7. Sid 5. Sid 8 9. Alla vår g. FRIMÄRKSNYHETER 4/15 UTGIVNINGSDAG: AUGUSTI 15 Ingrid Bergman Sid 6 7 Svensk film nytt minnesbrev Sid 5 6.5 POSTN INGRID BERGMAN SVERIG E 14 KR S-G.J./STINA WIRSÉN/G.M. S TO C 15 15 1 36.6 RD OLM 5-8-

Läs mer

Bina gynnar naturens mångfald. Fynd berättar om Vikingatiden FRIMÄRKSNYHETER 2/2015. Sid 12. Sid 8. Våra abonnemang! Se sid 5 EUROPA 2015

Bina gynnar naturens mångfald. Fynd berättar om Vikingatiden FRIMÄRKSNYHETER 2/2015. Sid 12. Sid 8. Våra abonnemang! Se sid 5 EUROPA 2015 FRIMÄRKSNYHETER 2/2015 EUROPA 2015 UTGIVNINGSDAG: 26 MARS 2015 Bina gynnar naturens mångfald Sid 12 Fynd berättar om Vikingatiden Sid 8 Våra abonnemang! Se sid 5 På begäran! Det finns några förslag på

Läs mer

Utgivningsdag: 4 Maj 2016

Utgivningsdag: 4 Maj 2016 FRIMÄRKSNYHETER MAJ 2016 Utgivningsdag: 4 Maj 2016 Gamla stan är Stockholms hjärta Strandliv, semester och hälsningar Sid 10 Regnbågsflaggan så självklar på frimärke Sid 12 Nytt frimärke möter e-handelns

Läs mer

SVENSKA FDC SÄLLSKAPET

SVENSKA FDC SÄLLSKAPET NYTT FRÅN NR 4 JAN 2015 SVENSKA FDC SÄLLSKAPET Förstadagsstämplade albumblad En FDC-samling kan innehålla annat än vanliga FDC, bl.a. förstadagsstämplade albumblad. Posten ger sedan 1991 ut ostämplade

Läs mer

Bulletin. Julklappar på årets julhälsningar. Trevliga julkort unik premie! Snövita djur sprider vinterkänsla. Lacksigill skapar nostalgi

Bulletin. Julklappar på årets julhälsningar. Trevliga julkort unik premie! Snövita djur sprider vinterkänsla. Lacksigill skapar nostalgi Bulletin Frimärksnyheter från Posten 5/2009 UTGIVNINGSDAG: 19 NOVEMBER 2009 Årets bok är här: Svenska Frimärken Berättar 2009 Trevliga julkort unik premie! Julklappar på årets julhälsningar Lacksigill

Läs mer

Utgivningsdag: 14 Januari 2016

Utgivningsdag: 14 Januari 2016 FRIMÄRKSNYHETER 1/2016 Utgivningsdag: 14 Januari 2016 Naturens palats fyller 100 Tänk grönt uppmanar EUROPA-frimärket Sid x10 Nytt frimärke möter e-handelns behov Sid x14 15 Djur och natur i årets första

Läs mer

Portoguide Priser och tjänster för brev och paket

Portoguide Priser och tjänster för brev och paket Portoguide Priser och tjänster för brev och paket Gäller från 1 januari 2016 Var hittar jag närmaste brevlåda? Här. Skicka Riktiga Vykort Vykort skickade från din smartphone eller dator före kl 16:00 en

Läs mer

Bullet n. Festligt på årets sommarfrimärken. Kyrkans konst i 1000 år. Nyckelharpan på de svenska EUROPA-frimärkena. Frimärksnyheter från Posten 3/2014

Bullet n. Festligt på årets sommarfrimärken. Kyrkans konst i 1000 år. Nyckelharpan på de svenska EUROPA-frimärkena. Frimärksnyheter från Posten 3/2014 Bullet n Frimärksnyheter från Posten 3/2014 Festligt på årets sommarfrimärken UTGIVNINGSDAG: 8 MAJ Sid 8 Nyckelharpan på de svenska EUROPA-frimärkena Sid 14 Kyrkans konst i 1000 år Nya och nygamla frimärken

Läs mer

God jul! Rösta och tävla om resa till Lissabon. Alice Tegnér. Frimärksnyheter 5/2014. Julklappstips på mittuppslaget! Sid 10.

God jul! Rösta och tävla om resa till Lissabon. Alice Tegnér. Frimärksnyheter 5/2014. Julklappstips på mittuppslaget! Sid 10. Frimärksnyheter 5/2014 God jul! UTGIVNINGSDAG: 13 NOVEMBER Alice Tegnér Sid 10 Barnvisans Alice Tegnér jubilerar Rösta och tävla om resa till Lissabon Se sid 24 25 Julklappstips på mittuppslaget! Jul igen!

Läs mer

FRIMÄRKSNYHETER 2/2016 Utgivningsdag: 17 mars 2016. Mat. Broar. Sid 12. Sid 8

FRIMÄRKSNYHETER 2/2016 Utgivningsdag: 17 mars 2016. Mat. Broar. Sid 12. Sid 8 FRIMÄRKSNYHETER 2/2016 Utgivningsdag: 17 mars 2016 GRATTIS KUNGEN OCH DROTTNINGEN! Mat Sid 12 Broar Sid 8 Brobyggande! Som du har sett, både här i Bulletin och när du mött oss på andra ställen, så blir

Läs mer

Samla Ålands frimärken

Samla Ålands frimärken Samla Ålands frimärken Åland ett självstyrt örike Innehåll Åland 3 Landskapet Åland är ett självstyrt demilitariserat örike som ligger i Östersjön, mellan Finland och Sverige. Besök oss på internet Här

Läs mer

ETT BRETT SORTIMENT MED LÄTTSÅLDA PRODUKTER

ETT BRETT SORTIMENT MED LÄTTSÅLDA PRODUKTER ETT BRETT SORTIMENT MED LÄTTSÅLDA PRODUKTER SAFFRAN Spansk saffran i presentförpackning Saffran Saffran är världens dyraste krydda och är torkade pistiller av saffransblomman och det krävs 200000 pistiller

Läs mer

Våra allmänna köpvillkor

Våra allmänna köpvillkor Våra allmänna köpvillkor 1. Giltighetsområde Våra köpvillkor gäller för försäljning inom Sverige. Vid försäljning utanför Sverige ber vi dig kontakta vår kundtjänst. AtelierGS ingår inga avtal med minderåriga

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING prislista 2012 INNEHÅLLSFÖRTECKNING A4-papper (budget)... 1 A4-papper (digital)... 2 A4-papper (offset)... 3 Affischer... 4 Almanackor... 5 Banderoller... 6 Block (budget)... 7-9 Block (digital)... 10-12

Läs mer

Bulletin. Svenskt mode. Frimärken som får det att vattnas i munnen. Andra motivet i Postens serie med fjärilar. Frimärksnyheter från Posten 4/2007

Bulletin. Svenskt mode. Frimärken som får det att vattnas i munnen. Andra motivet i Postens serie med fjärilar. Frimärksnyheter från Posten 4/2007 Bulletin Frimärksnyheter från Posten 4/2007 UTGIVNINGSDAGAR 27 OCH 29 SEPTEMBER 2007 Nu har du chans igen! Alla 2007 års frimärken i denna Bulletin Kända svenska modedesigners i flärdfullt frimärkshäfte

Läs mer

Inrikes försändelser. Riksbrev. VK = viktklass. Frimärks-Netto, Mikael Carlsson www.frimarksnetto.se. 1:a VK 1,25 lod. 4:e VK 5 lod.

Inrikes försändelser. Riksbrev. VK = viktklass. Frimärks-Netto, Mikael Carlsson www.frimarksnetto.se. 1:a VK 1,25 lod. 4:e VK 5 lod. Inrikes försändelser Frimärks-Netto, Mikael Carlsson www.frimarksnetto.se Riksbrev 1,25 lod 2:a VK 2,5 lod 3:e VK 3,75 lod 4:e VK 5 lod 5:e VK 6,25 lod Tyngre brev 01.07.1855 30.06.1858 4 skilling 8 skilling

Läs mer

Trycksaker. Visitkort. Visitkortsask i stål. Plats för upp till 20 visitkort. Art nr 4900860 Storlek: 60 x 95 x 12 mm.

Trycksaker. Visitkort. Visitkortsask i stål. Plats för upp till 20 visitkort. Art nr 4900860 Storlek: 60 x 95 x 12 mm. Trycksaker Trycksaker Trycksaker Antalet varianter på vad en kund kan önska sig när det gäller trycksaker är väldigt stort. På det här produktbladet har vi bara tagit upp ett urval av vad vi kan hjälpa

Läs mer

HUDDINGE- TAGGEN. Nummer 2 2012. I detta nummer bl.a. Huddex 2012 Programmet för hösten Har du e-mailadress?

HUDDINGE- TAGGEN. Nummer 2 2012. I detta nummer bl.a. Huddex 2012 Programmet för hösten Har du e-mailadress? HUDDINGE- TAGGEN Samarbetet mellan alla nordiska postföretag, Top of the World of Stamps, har denna gång livet på havet som tema. De svenska frimärkena visar ett av Kustbevakningens flygplan Dash 8 Q-300

Läs mer

Bulletin. Ny premie! Kylskåpsmagneter. Vinn frimärks-t-shirt signerad av Christer Fuglesang! Sätt extra krydda på dina hälsningar

Bulletin. Ny premie! Kylskåpsmagneter. Vinn frimärks-t-shirt signerad av Christer Fuglesang! Sätt extra krydda på dina hälsningar Bulletin Frimärksnyheter från Posten 4/2009 Vinn frimärks-t-shirt signerad av Christer Fuglesang! Ny premie! Kylskåpsmagneter med kryddmotiv UTGIVNINGSDAG: 24 september 2009 Resa i rymden På rymdäventyr

Läs mer

Bulletin. Bröllopsdags. Fem festliga frimärken. Nya porträttfrimärken med kungen och drottningen Sid 15. Frimärksnyheter från Posten 2/2010.

Bulletin. Bröllopsdags. Fem festliga frimärken. Nya porträttfrimärken med kungen och drottningen Sid 15. Frimärksnyheter från Posten 2/2010. Bulletin Frimärksnyheter från Posten 2/2010 UTGIVNINGSDAG: 24 mars 2010 Fem festliga frimärken Sid 7 Sid 6 Bröllopsdags Nya porträttfrimärken med kungen och drottningen Sid 15 n y t o p o f t h e w o r

Läs mer

F öre Sven Ewerts tid hade

F öre Sven Ewerts tid hade Den legendariske frimärksgravören Sven Ewert graverade nästan alla svenska frimärken mellan 1928 59. Här ser vi honom i arbete med gravyren till 10-öresvalören av Sparbanksfrimärkena 1945. Originalteckningen

Läs mer

Den vackra konsten. Gåvor

Den vackra konsten. Gåvor Den vackra konsten Grafisk konst (i alla former) är ett exklusivt jobb. Det har jag lärt mig genom åren. Det är ett riktigt hantverk; man kan inte ta hjälp av elektroniken, utan man måste sköta allt med

Läs mer

Dessa villkor ("Avtalsvillkoren") gäller för köp hos Lunds universitet, Media-Tryck.

Dessa villkor (Avtalsvillkoren) gäller för köp hos Lunds universitet, Media-Tryck. Avtalsvillkor Dessa villkor ("Avtalsvillkoren") gäller för köp hos Lunds universitet, Media-Tryck. Allmänt Media-Tryck säljer böcker i olika format via Internet till dess kunder ("Kund") i Sverige och

Läs mer

RALLYN &TRAFFAR. Så var då rally- och träffsäsongen åter

RALLYN &TRAFFAR. Så var då rally- och träffsäsongen åter RALLYN &TRAFFAR Veterane r föl Så var då rally- och träffsäsongen åter ifullgång' Antalet sammankomster för veteranentusiasterna äl många och ökar. En trend är att man av föklarli$a skäl besöker de evenemang

Läs mer

steg! första Gör din fotobok i 10 enkla Snabba instruktioner För Windows 7.4 och nyare versioner Välj ut dina bästa foton. Öppna fotoboksprogrammet.

steg! första Gör din fotobok i 10 enkla Snabba instruktioner För Windows 7.4 och nyare versioner Välj ut dina bästa foton. Öppna fotoboksprogrammet. Snabba instruktioner För Windows 7.4 och nyare versioner Gör din första fotobok i 10 enkla steg! 1 Välj ut dina bästa foton. Välj ut de bilder du vill använda och placera dem i en separat mapp på datorn

Läs mer

ATT SKAPA NÅGOT MAGISKT.. ER BERÄTTELSE

ATT SKAPA NÅGOT MAGISKT.. ER BERÄTTELSE ATT SKAPA NÅGOT MAGISKT.. ER BERÄTTELSE Portätt- & REPOTAGEfotografering EN DAG Jag vill berätta vem ni är som familj, jag vill skapa bilder som ger er ett fönster till en tid som är värd minnas. Som visar

Läs mer

Fråga: Hur beställer jag? Svar: För att läsa mer om hur du handlar på linghageshop.com ska du läsa sidan: Så handlar du.

Fråga: Hur beställer jag? Svar: För att läsa mer om hur du handlar på linghageshop.com ska du läsa sidan: Så handlar du. Vanliga frågor Hur beställer jag? För att läsa mer om hur du handlar på linghageshop.com ska du läsa sidan: Så handlar du. Vilka avgifter tillkommer när jag beställer av er? Frakten inom Sverige kostar

Läs mer

Carl von Linné 10 maj 2007 Senast uppdaterad

Carl von Linné 10 maj 2007 Senast uppdaterad Carl von Linné 10 maj 2007 Senast uppdaterad 2007-09-30 - Om Daniel Solander gå längst ned på sidan (inlagt 23 maj 2007) Frimärke med Linné 1939. Linnés Hammarby 1963 Det handlar mycket om smålänningen

Läs mer

Fotograferingar Produkter

Fotograferingar Produkter Fotograferingar Produkter Att investera i minnen Jag fotograferar alltid med fokus på känsla. Min bildstil är ljus men något dämpad, lite drömsk och pastelligt färgglad. Jag skapar alla mina bilder med

Läs mer

Bulletin. Blåvinge först ut i ny frimärksserie. fjärilsmotiv. Smarta innovationer i häfte med 20 frimärken. En global ungdomsrörelse

Bulletin. Blåvinge först ut i ny frimärksserie. fjärilsmotiv. Smarta innovationer i häfte med 20 frimärken. En global ungdomsrörelse Bulletin Frimärksnyheter från Posten 2/2007 Blåvinge först ut i ny frimärksserie med fjärilsmotiv Svensk sjöräddning firar 100 år Havets hjältar Scouting på nya EUROPA-frimärken En global ungdomsrörelse

Läs mer

ETT BRETT SORTIMENT MED LÄTTSÅLDA PRODUKTER

ETT BRETT SORTIMENT MED LÄTTSÅLDA PRODUKTER ETT BRETT SORTIMENT MED LÄTTSÅLDA PRODUKTER PÅSKKORT Vackra tecknade påskkort Påskkort Vackra påskkort med olika motiv. Påskkorten är förpackade i plastförpackade buntar med 10 kort med olika motiv i varje.

Läs mer

etin Bröllopsyra med Kronprinsessparet Exklusivt! Minnesbrev Kungliga Bröllop Världsledande medicinskt institut fyller 200 år Sid 16

etin Bröllopsyra med Kronprinsessparet Exklusivt! Minnesbrev Kungliga Bröllop Världsledande medicinskt institut fyller 200 år Sid 16 Frimärksnyheter från Posten 3/2010 UTGIVNINGSDAG: 13 MAJ 2010 Exklusivt! Minnesbrev Kungliga Bröllop etin Bröllopsyra med Kronprinsessparet Världsledande medicinskt institut fyller 200 år Sid 16 Extra

Läs mer

Palmeblads Grafiska är återförsäljare för exklusiva bröllopskonceptet Bjud-in.

Palmeblads Grafiska är återförsäljare för exklusiva bröllopskonceptet Bjud-in. Palmeblads Grafiska är återförsäljare för exklusiva bröllopskonceptet Bjud-in. Prislista 2015 Champagne guld: Kollektionen champagne guld går i toner av guld. Gästerna får först ett save-the-day-kort som

Läs mer

080925 Nya svenska frimärken Senast uppdaterad 2008-09-26

080925 Nya svenska frimärken Senast uppdaterad 2008-09-26 080925 Nya svenska frimärken Senast uppdaterad 20080926 Små, små texter på nya frimärken Inlagt 27/9 2008 När jag var på HOLMEX08 så pratade jag med Mats på Posten Frimärken om Socker Conny och hans devis

Läs mer

Nr 2 26 februari 2015. alltid lite bättre. Vårens glada utställning. Påskbyn. Utställningen pågår t.o.m. annandag påsk. Blåkulla

Nr 2 26 februari 2015. alltid lite bättre. Vårens glada utställning. Påskbyn. Utställningen pågår t.o.m. annandag påsk. Blåkulla Nr 2 26 februari 2015 Vårens glada utställning Påskbyn Utställningen pågår t.o.m. annandag påsk. alltid lite bättre Blåkulla Camping Blåkulla Camping Påskbyn 2015 Nu har vi öppnat vår Påskby för säsongen.

Läs mer

Välkommen till oss i monter U:550!

Välkommen till oss i monter U:550! Nummer 1 2012 Tidningen du just nu läser är så aktuell som den kan bli. Vi producerade tidningen på plats på mässan under onsdagen. Den skickades till tryckeriet för tryck samma dag och började delas

Läs mer

Se sortimentet till våra populära gåvokort! personally.se godrelation.se merryxmas.se

Se sortimentet till våra populära gåvokort! personally.se godrelation.se merryxmas.se Se sortimentet till våra populära gåvokort! personally.se godrelation.se merryxmas.se Gåvokort har idag blivit det populäraste sättet att ge bort julgåvor till kunder och anställda. Många års erfarenhet

Läs mer

Miquel García Cotado Global Executive Creative Director

Miquel García Cotado Global Executive Creative Director Miquel García Cotado Global Executive Creative Director Nyckeln för att låsa upp dörren till dina framsteg är i dina händer. Så att du kan utvecklas med engagemang och passion. Med dig och din verksamhet

Läs mer

MIN FÖRSTA FLORA Strandens blommor. Text: Sölvi Vatn Foto: Torbjörn Skogedal

MIN FÖRSTA FLORA Strandens blommor. Text: Sölvi Vatn Foto: Torbjörn Skogedal MIN FÖRSTA FLORA Strandens blommor Text: Sölvi Vatn Foto: Torbjörn Skogedal Lindskog Förlag Tack alla sjöar och havsvikar för att ni aldrig tröttnade när vi kom och hälsade på. Tack till grodan Kvack och

Läs mer

Sagagifts Gåvokort erbjuder ett sortiment som vi vet är eftertraktat i butik, artiklar som många vill ha! Produkterna är skapade av våra kreativa

Sagagifts Gåvokort erbjuder ett sortiment som vi vet är eftertraktat i butik, artiklar som många vill ha! Produkterna är skapade av våra kreativa Sagagifts Gåvokort erbjuder ett sortiment som vi vet är eftertraktat i butik, artiklar som många vill ha! Produkterna är skapade av våra kreativa formgivare med de skandinaviska trenderna som grund. Från

Läs mer

Allmänna köpvillkor. 1. Den exakta leveranstiden hittar du på respektive produktsida.

Allmänna köpvillkor. 1. Den exakta leveranstiden hittar du på respektive produktsida. Allmänna köpvillkor 1. Den exakta leveranstiden hittar du på respektive produktsida. 2. När du klickar på knappen Köp skickas din beställning på de varor som du lagt i varukorgen. Vi skickar dig en bekräftelse

Läs mer

Miquel García Cotado Global Executive Creative Director

Miquel García Cotado Global Executive Creative Director Miquel García Cotado Global Executive Creative Director Nyckeln för att låsa upp dörren till dina framsteg är i dina händer. Så att du kan utvecklas med engagemang och passion. Med dig och din verksamhet

Läs mer

I år kan du välja vilken musik du vill under julen.

I år kan du välja vilken musik du vill under julen. Foto: Per Magnus Persson / Johnér I år kan du välja vilken musik du vill under julen. Telia erbjuder nu en skönare musikupplevelse med Spotify. Öppna och läs mer! Telia... Vi ger dig en skönare musikupplevelse!

Läs mer

EN TJUV UTANFÖR DÖRREN Lärarmaterial

EN TJUV UTANFÖR DÖRREN Lärarmaterial SIDAN 1 Författare: Ellen Holmboe Vad handlar boken om? Boken handlar om Filip som är en hemlig agent. Varje morgon läser han tidningen. Men plötsligt kommer inte tidningen längre. Mamma ringer och klagar.

Läs mer

Britt-Lis Erlandsson Evalisa Agathon

Britt-Lis Erlandsson Evalisa Agathon Britt-Lis Erlandsson Evalisa Agathon Bokmärken Pappersdockor Bonader Redaktörer Kerstin Bergengren Anne-Marie Jacobsson Av samma författare har Atremi AB även givit ut följande böcker: Svenska bokmärken

Läs mer

Avtackning & Minnesgåvor till anställda.

Avtackning & Minnesgåvor till anställda. Art.nr. 7531-15-7 Praktskål i äkta helkristall med handgraverat motiv Blåklockor eller Rosor. Höjd: 130 mm - Bredd: 230 x 230 mm - Vikt: 3,7 kg. Varje praktskål är signerad undertill av glaskonstnären

Läs mer

ALLMÄNNA KÖPVILLKOR ALLMÄNT AVTAL KUNDUPPGIFTER M.M.

ALLMÄNNA KÖPVILLKOR ALLMÄNT AVTAL KUNDUPPGIFTER M.M. DIN SKO ECCO JERNS NILSON SHOES RADICAL SPORTS SKOPUNKTEN ALLMÄNNA KÖPVILLKOR ALLMÄNT Dessa villkor gäller alla beställningar som görs av kunden hos NilsonGroup AB, org. nr 556192-9315, via vår e-handelsbutik

Läs mer

Anmälan av kandidater vid kyrkliga val kyrkomötet 1)

Anmälan av kandidater vid kyrkliga val kyrkomötet 1) Blankett 5 Anmälan av kandidater vid kyrkliga val kyrkomötet 1) Upplysningar om anmälan av kandidater finns på sidan 7. Blanketten ska skickas till respektive stiftsstyrelse, se sidan 8 för adress. Var

Läs mer

Bulletin. Gravyrkonst Sid 13. Svenska smaker. Ny premie: Bokmärken. Frimärksnyheter från Posten 4/2010. Sid 5 Kända kriminalförfattare. Sid 11.

Bulletin. Gravyrkonst Sid 13. Svenska smaker. Ny premie: Bokmärken. Frimärksnyheter från Posten 4/2010. Sid 5 Kända kriminalförfattare. Sid 11. Bulletin Frimärksnyheter från Posten 4/2010 UTGIVNINGSDAG: 26 AUGUSTI 2010 Sid 5 Kända kriminalförfattare Sid 3 Ny premie: Bokmärken Gravyrkonst Sid 13 Svenska smaker Sid 11 Spännande böcker på spännande

Läs mer

Bulletin 3. Utgivningsdag: 4 maj 2006 POSTEN FRIMÄRKEN POSTORDER

Bulletin 3. Utgivningsdag: 4 maj 2006 POSTEN FRIMÄRKEN POSTORDER Bulletin 3 Om du köper frimärken och frimärksprodukter från denna Bulletin för mer än 300 kronor får du Jubileumsgravyr Drottning Silvia (värde 190 kronor) på köpet! Utgivningsdag: 4 maj 2006 POSTEN FRIMÄRKEN

Läs mer

Ett smakprov ur Näsdukar Argument Förlag och Catharina Segerbank. Du hittar fl er smakprov på www.argument.se

Ett smakprov ur Näsdukar Argument Förlag och Catharina Segerbank. Du hittar fl er smakprov på www.argument.se 10 Den första näsduken 11 Det är den 31 oktober 1988. Jag och en väninna sitter i soffan, hemma i mitt vardagsrum. Vi skrattar och har roligt. Plötsligt går vattnet! Jag ska föda mitt första barn. Det

Läs mer

BRÖLLOP. Beställningsdatum. Välj vilken layout eller textstil du vill ha. textstil nr: Välj hur du vill att vi ska trycka dina kort.

BRÖLLOP. Beställningsdatum. Välj vilken layout eller textstil du vill ha. textstil nr: Välj hur du vill att vi ska trycka dina kort. Beställningssedel BRÖLLOP Skicka er order till: Calligraphen AB, Box 133, 684 23 Munkfors Telefon 0563-531 10, Fax 0563-531 11 E-post brollop@calligraphen.se Internet www.calligraphen.se/brollop Läs instruktionen

Läs mer

Postens verktyg i datorn!

Postens verktyg i datorn! Postens verktyg i datorn! Postens verktyg i datorn Visste du att Posten har olika verktyg som förenklar vardagen för dig som driver företag. Du kan skapa egna reklamutskick, köpa frimärken och köpa frakt.

Läs mer

Din förlängda arm på vägarna

Din förlängda arm på vägarna > Din förlängda arm på vägarna Vår främsta uppgift är att erbjuda transporter som löper lätt och smidigt. På så vis slipper du onödiga problem som hindrar och försvårar ditt arbete. Att ha pålitliga leveranser

Läs mer

UTGIVNINGSDAG: 14 maj 2009 Turning Torso en höjdpunkt vid Öresund Ny valör på Drottning Silvia- frimärket Läs med

UTGIVNINGSDAG: 14 maj 2009 Turning Torso en höjdpunkt vid Öresund Ny valör på Drottning Silvia- frimärket Läs med Bulletin Frimärksnyheter från Posten 3/2009 UTGIVNINGSDAG: 14 maj 2009 Turning Torso en höjdpunkt vid Öresund Grönskande natur på frimärken för sommarens hälsningar Läs med fingrarna Ny valör på Drottning

Läs mer

BUTIKER POSTORDER. www.norsten.com. Marknadsplatsen. Märket för köptrygghet! FRIMÄRKSHÄFTEN & FDC. Otroligt stort frimärks- & vykortslager

BUTIKER POSTORDER. www.norsten.com. Marknadsplatsen. Märket för köptrygghet! FRIMÄRKSHÄFTEN & FDC. Otroligt stort frimärks- & vykortslager NORDISK FILATELIS YELLOW PAGES BUTIKER Marknadsplatsen Nordisk Filateli AB, Box 90, S-277 21 Kivik Här finner Du oss som har öppna butiker och som säljer över disk. Välkommen att titta in. Brev, vykort,

Läs mer

Artikel. från. Saab Magazine

Artikel. från. Saab Magazine Artikel från Saab Magazine 1 / 2006 Gillar du din Saab? Då är du ingen entusiast. Om du däremot älskar din gamla klassiker så mycket att du ägnar den oräkneliga timmar per år då är du i sanning värdig

Läs mer

Vi bjuder på några idéer Hör av dig för mer inspiration. Välkommen!

Vi bjuder på några idéer Hör av dig för mer inspiration. Välkommen! En förpackning behöver inte vara brun Förpackningar behöver inte vara bruna De kan vara stora, små, långa och korta Skimrande eller matta Vadderade eller inte Det beror lite på innehållet Det är bara

Läs mer

grafisk produktion Grafisk profilpärm

grafisk produktion Grafisk profilpärm Grafisk profilpärm Förord Nacke är, som logotypen antyder på, ett företag som jobbar med grafisk produktion. Mer specifikt kan det vara omslagsdesign, fotografering, logotypdesign, webbdesign etc. Hit

Läs mer

Allt du behöver kunna för att sälja prenumerationer.

Allt du behöver kunna för att sälja prenumerationer. Frågor och svar: 1. Vem får prenumerera? Alla över 18 år, bosatta i Sverige. 2. Hur många lotter kan man prenumerera på? Hur många som helst, men minst en lott/vecka. 3. Hur hanterar BingoLotto personuppgifterna?

Läs mer

1:a-klassbrev inrikes

1:a-klassbrev inrikes 1:a-klassbrev inrikes 2 2014-04-01, dock tidigast fr o m avtalets ikraftträdande Ordinarie pris utgår från vid var tid gällande prislista, se www.posten.se/priser. Porto betalt Ordinarie pris 1:a-klassbrev

Läs mer

Scrappa dina favoritrecept!

Scrappa dina favoritrecept! SC-0027XL ewww.creativeclub.s Goda smarriga idéer! Nu kan du samla dina favoritrecept i ett fint album utstansat som en tårta. Bakverk och efterrätter får sin egen scrappade sida och hela receptboken blir

Läs mer

Gekås-kläder gjort av plast: ett samarbete med Estet bild.

Gekås-kläder gjort av plast: ett samarbete med Estet bild. Medieproduktion Gekås-kläder gjort av plast: ett samarbete med Estet bild. Skolverket Projektets omfattning och innehåll styrs av skolverkets krav på det som kallas för "centrallt innehåll" dvs det du

Läs mer

Regler som gäller speciellt för den här utställningen

Regler som gäller speciellt för den här utställningen Regler och registreringsblankett för individuellt deltagande Här nedan finns en grå ruta med information och datum som gäller för denna specifika utställning. Med början på nästa sida står de allmänna

Läs mer

Hem DFU 289. En frågelista från Dialekt- och folkminnesarkivet i Uppsala

Hem DFU 289. En frågelista från Dialekt- och folkminnesarkivet i Uppsala Hem DFU 289 En frågelista från Dialekt- och folkminnesarkivet i Uppsala Dialekt- och folkminnesarkivet i Uppsala ingår i den statliga myndigheten Institutet för språk och folkminnen. Vi använder oss av

Läs mer

V i n g a o f s w e d e n g å V o k o r t

V i n g a o f s w e d e n g å V o k o r t Vinga of sweden Gåvokort inspiration från Vinga skandinavisk design, hög kvalitet och miljö är tre saker som är mycket viktiga för oss. Därför är vi alltid måna om att våra produkter tillverkas med högsta

Läs mer

Kenneth Gustavsson. Thomas Wågström. Åke Arenhill. Ulrika Linder 6/7-4/8 2013

Kenneth Gustavsson. Thomas Wågström. Åke Arenhill. Ulrika Linder 6/7-4/8 2013 GALLERI FINAL STÄLLER UT I BÄSTEKILLE Kenneth Gustavsson FOTO Thomas Wågström FOTO Åke Arenhill ILLUSTRATIONER Ulrika Linder TECKNINGAR 6/7-4/8 2013 vernissage lördagen den 6 juli kl 11-17 PER LINDSTRÖM,

Läs mer

Frågor och svar om den avslutade samaviseringen

Frågor och svar om den avslutade samaviseringen Frågor och svar om den avslutade samaviseringen Från och med mars 2015 avslutar vi samaviseringen med Unionens a-kassa. Idag betalar medlemmar som är med både i Unionen och Unionens a-kassa båda sina medlemsavgifter

Läs mer

FÖR ORDER! Telefon: +46 (0) 13 24 43 90 Mail: order@karamello.com

FÖR ORDER! Telefon: +46 (0) 13 24 43 90 Mail: order@karamello.com FÖR ORDER! Telefon: +46 (0) 13 24 43 90 Mail: order@karamello.com GODIS, PEPPARKAKOR & CHOKLAD 2014 1 REKLAM DU INTE FÅR NOG AV Karamello startade 1994 och sedan dess har vi arbetat med det vi kan bäst,

Läs mer

GÅVAN ALLA VÄLJER. www.joyfulgiftcard.com

GÅVAN ALLA VÄLJER. www.joyfulgiftcard.com GÅVAN ALLA VÄLJER www.joyfulgiftcard.com VAD ÄR JOYFUL GIFTCARD EN ENKEL LÖSNING DÄR MOTTAGAREN SJÄLV VÄLJER SIN GÅVA MED STARKA VARUMÄRKEN & NÅGOT FÖR ALLA! Ett av Joyful Giftcards många styrkor är den

Läs mer

Förverkliga dina drömmar på. Einar Hansen. gymnasiet! Natur och Estet1

Förverkliga dina drömmar på. Einar Hansen. gymnasiet! Natur och Estet1 Förverkliga dina drömmar på Einar Hansen gymnasiet! Natur och Estet1 Grattis! Du har tre fantastiska år framför dig Gymnasietiden är speciell. För första gången har du möjlighet att välja skola och program

Läs mer

WORKSHOP Landskapsworkshop med mästerfotograf Hans Strand lördag 9/5 - söndag 10/5, 2014

WORKSHOP Landskapsworkshop med mästerfotograf Hans Strand lördag 9/5 - söndag 10/5, 2014 WORKSHOP Välkommen till en fantastisk workshop i regi av BETTER MOMENTS/National Geographic 125år under ledning av de bästa fotograferna inom sitt fält. Möt Hasselblads mästare, landskapsfotografen Hans

Läs mer

Vi översänder här pressinformation om Edouard Boubat.

Vi översänder här pressinformation om Edouard Boubat. Göteborg 1988-05-11 ERNA OCH VICTOR HASSELBLADS STIFTELSE Till redaktionen Hasselbladstiftelsen utdelar i år för åttonde gången det internationella fotopriset, som väckt stort intresse världen över. Pristagare

Läs mer

AUGUSTI 2014. Ateljé Margaretha - Box 923-501 10 Borås Tel. 033-16 99 50 Fax: 033-16 99 51 www.margaretha.se E-mail: kundtjanst@margaretha.

AUGUSTI 2014. Ateljé Margaretha - Box 923-501 10 Borås Tel. 033-16 99 50 Fax: 033-16 99 51 www.margaretha.se E-mail: kundtjanst@margaretha. AUGUSTI 2014 Ateljé Margaretha - Box 923-501 10 Borås Tel. 033-16 99 50 Fax: 033-16 99 51 www.margaretha.se E-mail: kundtjanst@margaretha.se Bästa Klubbmedlem! Här kommer ännu en folder med härliga broderier

Läs mer

Trycksaker i små serier med riktigt snabba leveranser!

Trycksaker i små serier med riktigt snabba leveranser! Trycksaker abab Trycksaker i små serier med riktigt snabba leveranser! Antalet varianter på vad en kund kan önska sig när det gäller trycksaker är väldigt stort. På det här produktbladet har vi bara tagit

Läs mer

Gott godis sedan 1953

Gott godis sedan 1953 Julgodis 2015 Gott godis sedan 1953 Chokladaskar Premiumpraliner Nyhet! Chokladask med 16 st belgiska praliner som du kan designa lock och botten på själv. Asken är fylld med fyra olika sorters praliner

Läs mer

Från fotbollsplan till affärsplan

Från fotbollsplan till affärsplan Från fotbollsplan till affärsplan Berättelsen om Newbody PRODUKTION Newbody AB, Göteborg 2011 Telefon 031-709 56 50 TEXT Dahn Renholm ILLUSTRATIONER och GRAFISK FORM Ulf Swerin Tryckt på miljövänligt papper

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL ESKILSTUNA KONSTMUSEUM

VÄLKOMMEN TILL ESKILSTUNA KONSTMUSEUM VÄLKOMMEN TILL ESKILSTUNA KONSTMUSEUM Denna handledning är framtagen med förhoppning att ge pedagogiska ingångar till våra tillfälliga utställningar. Handledningen finns tillgänglig på eskilstuna.se/konstmuseet

Läs mer

LINKÖPINGS GOLFKLUBB Vi älskar golf

LINKÖPINGS GOLFKLUBB Vi älskar golf LINKÖPINGS GOLFKLUBB Vi älskar golf Vi älskar golf! Välkommen att dela vår passion för världens roligaste spel. Elitspelare, nybörjare, barnfamilj, pensionär kom precis som du är. För oss är det viktigt

Läs mer

Agneta Livijn. J Jag älskar de internationella kontakterna. Gästinredare. Gästinredaren

Agneta Livijn. J Jag älskar de internationella kontakterna. Gästinredare. Gästinredaren J Jag älskar de internationella kontakterna i mitt jobb. De är oerhört berikande och den ena kontakten leder ofta till nästa. Ett möte i New York ledde till fabriken i Italien där jag tillverkar en del

Läs mer

E-handel i Norden Q1 2014 TEMA: LOGISTIK

E-handel i Norden Q1 2014 TEMA: LOGISTIK E-handel i Norden Q1 2014 TEMA: LOGISTIK Nordisk e-handel för 34 miljarder SEK under första kvartalet FÖRORD Värdet av nordiska konsumenters e-handel under första kvartalet 2014 uppgick till cirka 34 miljarder

Läs mer

PRISLISTA BRÖLLOP 2014

PRISLISTA BRÖLLOP 2014 PRISLISTA BRÖLLOP 2014 Vem är Emelie? Född och uppvuxen på västkusten, men en längtan efter snö och vinter resulterade i en flytt tillsammans min sambo till nordligare breddgrader. Jag bor i Sundsvall,

Läs mer

Vad är Dokumentär fotografi? Vad är skillnaden mellan Dokumentär foto och Reportage tex?

Vad är Dokumentär fotografi? Vad är skillnaden mellan Dokumentär foto och Reportage tex? Dokumentär fotografi Vad är Dokumentär fotografi? Vad är skillnaden mellan Dokumentär foto och Reportage tex? Enligt Wikipedia: Avser en slags Bildjournalistik där Fotografen försöker skapa en sanningsenlig

Läs mer