Ax S. Rätt produkt på rätt plats. Både snyggt och säkert

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ax S. Rätt produkt på rätt plats. Både snyggt och säkert"

Transkript

1 AxS är en tidning från Axlås Solidlås. Vi är ett av Sveriges äldsta företag i branschen och vår affärsidé är helhetslösningar som innehåller trygghet, enkelhet och ekonomi. Ax S Rätt produkt på rätt plats Vi presenterar några nya och intressanta produkter och tjänster som kan göra livet lite lättare och säkrare... Läs mer på sidan 6. VÄLKOMMEN TILL GRÖNA LUND. År 2011 var ett mycket bra år för Gröna Lund. Nya attraktioner, nya publikrekord plus även en prestigefylld utmärkelse. Och dessutom ett nytt passersystem från Axlås Solidlås. Kan det bli bättre? Eller roligare? Läs mer om Gröna Lund på sidan 2. Både snyggt och säkert Har estetik, ekonomi och säkerhet något gemensamt. Ja, åtminstone när det gäller installationer av lås och larm... Läs mer på sidan 4. YALE DOORMAN KOMMER TILL STAN. Nu finns det äntligen ett kodlås/kortläsare som inte kostar massor och som är lätt att installera och hantera. En perfekt och efterlängtad nyhet, speciellt för alla som bor i lägenhet eller villa. Läs mer på sidan 5. #2 2011

2 Nu är det lättare att komma in på Sveriges roligaste arbetsplats Varje år, från maj till september, kommer mer än en miljon gäster till Gröna Lund för att bli roade, skrämda och underhållna. I år beräknas antalet besökare bli cirka 1,4 miljoner, vilket är den bästa siffran i modern tid. Detta tack vare bland annat nya attraktioner som berg- och dalbanan i trä, Twister, samt många populära artistuppträdanden, till exempel svalt eleganta Veronica Maggio samt skräckrockaren Alice Cooper. Publiktillströmningen på konserterna har varit så stor under 2011 att Grönan flera gånger fått stänga portarna under vissa perioder. När Alice Cooper spelade 5 juli var besökssiffran under hela dagen cirka och mellan kl passerade personer grindarna också det en rekordsiffra. Några som dock alltid kommer in enkelt är de anställda - tack vare det nya passersystemet. Sockervadd. Blå Tåget. Fritt Fall. Jetline. Veteranbilarna. Chokladhjul. Lustiga Huset... Gröna Lund är fyllt med skojiga saker. Något som dock inte var lika roligt var hanteringen av nycklar... Området är inte så stort till ytan, men det är många, många människor som arbetar här. Ungefär 100 personer är fast anställda, sedan tillkommer inte mindre än 1500 sommaranställda, eller artister som de kallas här på Gröna Lund. Artistservice, som personalavdelningen följaktligen heter, vill därför enkelt kunna hantera tillträde och behörigheter under de 5-6 veckor som artisterna är schemalagda under sommaren. Ett låssystem i fritt fall Björn Österblom som är fastighetschef på Gröna Lund har en gedigen bakgrund i fastighets- och konsultbranschen, från bland annat SIAB och SISAB (Skolfastigheter i Stockholm AB). Dessutom är han framgångsrik seglare i drakklassen, där han deltar i både europa- och världsmästerskap, senast nu i Melbourne Han är också ansvarig för det nya passersystemet på Grönan. Vi hade ett låssystem i anarki, berättar Björn, alla skulle ha högsta dignitet på nyckeln och dessutom så försvann nycklar. Det var ett system som inte fungerade längre... och det blev dyrt. När Gröna Lund startade projektet i våras var det bråttom. Jag visste vad jag behövde och jag visste var jag skulle leta. Vi har som vana att liera oss med stora och i branschen kända aktörer som kan leverera rätt produkter och service... precis som vi, fortsätter Björn. En smidig och säker lösning Valet föll på ASSA och ARX. Det var ett smidigt system som innehöll alla de komponenter som Björn behövde. Enkelhet, översiktlighet och säkerhet. Nyckeln är ett RFID-plastkort, som också fungerar som legitimation med foto (vilket alla måste ha när de är på området). Kortet fungerar också som stämpelklocka (data går direkt in i ekonomisystemet). Och för Artistservice är det lätt att skapa och ändra behörigheter samt tillträde för alla anställda. Artistservice är lyriska, säger Björn, det är enkelt att programmera och det fungerar så bra.

3 Funktionalitet för framtiden Med kortet kommer artisterna in i omklädningsrummet, sedan får de gå till Artistservice för att hämta en nyckel till den attraktion, spel eller servering som de ska arbeta på. Olika ställen har olika dignitet: högst dignitet har kontanthantering, spritförråd och liknande medan kiosker, spel och attraktioner har lägre. Nästa steg är att installera passersystemet på lager och värdelokaler, fortsätter Björn Österblom, sedan fortsätter vi till attraktionerna och det övriga. Då blir all nyckelhantering överflödig, vilket kommer att göra allt både enklare och säkrare. Dessutom kan vi också lägga till annan typ av funktionalitet; som till exempel att artisterna kan använda kortet som betalningsmedel med mera. Efter säsongsstängningen, 15 september, kommer Björn och hans medarbetare att börja planera för fortsättningen. Alla är glada och jättenöjda. En succésäsong Förutom publikrekord och nytt passersystem så har Gröna Lund under 2011, som första nöjespark utanför USA, fått det prestigefyllda priset Publishers Pick Park of the year som delas ut av bransch tidningen Amuse ment Today. Vi har verkligen arbetat hårt med att utveckla parken de senaste sex åren, med nya attraktioner, bättre parkmiljö och fler konserter, säger Gröna Lunds VD Jan Roy, det känns enormt kul att detta uppmärksammas även internationellt. Alla har en relation till Grönan, fortsätter Björn, Det är en bra och rolig stämning här. Och jag kan inte tänka mig att det finns en roligare plats att arbeta på. Detta sprider sig naturligtvis även till alla entreprenörer som jobbar här, de tycker det är kul att kunna säga att detta har jag gjort när de ser Grönan på TV eller är här med familj eller vänner. Snabbt och bra jobbat Vi satte i gång jobbet någon månad innan vi öppnade, när det var som mest rusch för Artistservice, avslutar Björn. ASSA hade Axlås Solidlås som referens så vi valde dem. Som tur var kunde de ställa upp på kort varsel. Axlås Solidlås har gjort ett kanonjobb med implementering och utbildning, alla är jättenöjda. Själva installationen var givetvis lite annorlunda, med många och spridda endörrarscentraler och många ovanliga kabeldragningar. Plus ett pressat tidsschema. Och om ni undrar: Ja, teknikerna från Axlås Solidlås tyckte också att det var jättekul att få vara på Grönan.

4 Konsten att installera snyggt Rätt sak på rätt plats är en bra början. Men det räcker inte. Det måste göras på rätt sätt också. Och rätt sätt är snyggt, säkert och korrekt. Vilket naturligtvis borde vara självklart... Kablar som går kors och tvärs, slarviga skarvar, kodlås som sitter snett. Om man direkt kan se att något är fel börjar man naturligtvis undra hur det står till med alla de saker man inte ser... Vi på Axlås Solidlås arbetar med trygghet och säkerhet. Det ska synas. Därför håller vi hårt på att ha ordning och reda, i alla led. Och att alla installationer är korrekta och prydliga, samt att de självklart följer gällande regelverk och är handikappanpassade. Ett bra jobb håller längre Trots att vi är stolta över vårt arbete så försöker vi dölja det så mycket som möjligt. Robert Olsson från Axlås Solidlås berättar hur han tänker och agerar: Vi börjar med att fundera på var vi ska sätta centralutrustningen, sedan tittar vi på kabelvägarna till dörren och funderar på hur vi kan få kablarna att märkas så lite som möjligt. Ska vi följa listerna, låta dem gå i undertaket eller bakom dörrfodret eller lägga in dem i gipsväggen? Och självklart ser vi till att kablarna får rätt kapsling. Sedan kommer vi till dörren. Det ska sitta rätt beslag i dörren och vara rätt säkerhetsnivå på såväl brytskydd, brandigenhållning som utrymningsbeslag. Dessutom måste man tänka på estetiken, det går inte att blanda olika ytbehandlingar eller färger hur som helst. De som bor eller jobbar här ser och öppnar dörren varje dag, de är värda ett vackert välkomnande. Rätt från första början Det gäller även att göra det på rätt sätt på de ställen som ingen normalt ser - till exempel inne i kabeldosorna, med noggrant utförda skarvar, och i undercentraler, med utrustningen uppsatt på stativ, utan kabelhärvor. En installation som är korrekt utförd och dessutom är ordentligt uppmärkt och dokumenterad blir lättare att uppgradera, att serva, bygga ut samt felsöka och reparera. Vilket spar både tid och pengar i framtiden. Varje installation ska hålla i många år, därför är det värt att lägga på några minuter extra för att få det bra, fortsätter Robert. Eller som Bosse, han jag lärde mig yrket av, sade: Om man ska göra något ska man göra det som man själv skulle vilja ha det. Och naturligtvis är Axlås Solidlås miljöoch kvalitetscertifierade enligt FR2000. Kvalitetstänkande är inget märkvärdigt. Egentligen så är det bara som det alltid borde vara - gammaldags hederlig hantverksskicklighet, helt enkelt. Och eftersom vi på Axlås Solidlås startade för över 100 år sedan är det naturligt att vi har den traditionen i blodet. Ett vackert välkomnande är väldigt viktigt. Robert Olsson står utanför en bostadsrätt på söder i Stockholm där Axlås Solidlås har ansvarat för utbyte av elbleck och låshus samt installation av brytskydd - för ökad säkerhet men med bibehållen estetik.

5 Helt nyckelfritt med nytt lås för lägenheter Yale Doorman är ett unikt lås utvecklat främst för lägenheter och villor. För första gången så finns det nu ett kodlås/kortläsare som inte kostar massor och som är lätt att installera och hantera. Framtidens lås är det många som säger. Vi har redan gjort den första installationen... David Mancilla med familj, fru och barn, har nu flyttat till en större lägenhet i Stockholm. Som man kan vänta sig så är det nya hemmet fyllt med flyttlådor samt hantverkare som spacklar och målar - och en eftermiddag i oktober dök dessutom Kent Lund från Axlås Solidlås upp med en spännande kamrat; Yale Doorman. David, som arbetar som IT-tekniker, erkänner att han är prylfanatiker men det var inte bara därför som de valde Doorman. Att slippa nycklar är väldigt praktiskt. Jag och min fru arbetar heltid, vi har två små barn, våra föräldrar bor här i stan och tillsammans har vi en stor familj - så det är väldigt skönt att veta att alla alltid kan komma in. För att inte tala om städare, hantverkare och annat... När barnen blir äldre kommer det att bli skönt att slippa problemet med nycklar. Så är det bara; alla tappar nycklar någon gång eller glömmer att ta med sig, och det gäller speciellt barn. Plus att fysiska nycklar faktiskt är dyrt också. Detta är en klockren idé, avslutar David, varför har sådana lås inte kommit tidigare? Kent Lund från Axlås Solidlås är helt inne på samma linje: Tidigare har liknande lås varit för dyra och de som har funnits har inte heller fungerat fullt ut. Alla som jag har pratat med tror att Yale Doorman kommer att bli stort. Och jag kommer själv att installera ett i min och flickvännens nya lägenhet som vi precis nu flyttat till. Detta är en klockren idé, varför har sådana lås inte kommit tidigare? Ett ovanligt intelligent lås Yale Doorman öppnas och stängs med RFID-tag, kod eller fjärrkontroll (sändare finns som tillbehör). Det går också att låsa med en knapptryckning. Eller att ställa in så att dörren låses automatiskt. Däremot finns det ingen krånglig administration. Du sköter allt själv, alla funktioner finns i låset. Extra nyckel? Köp en extra tag och registrera den direkt. Tappat en tag? Spärra den med några knapptryckningar (du kommer fortfarande in med koden). Det finns även tillfälliga koder som gäller ett dygn och sedan upphör automatiskt. Ska hantverkarna fixa fönstren? Ge dem en tillfällig kod! Sitter du i bilkö och inte hinner hem till middagen som du anordnat? Skicka koden till dina vänner och be dem bräsera köttet, sedan byter du bara kod. Inga fler gömma-nyckelntrick behövs. Och när det är dags att flytta slipper man dessutom allt strul med nyckelöverlämning, det räcker med ett kodutbyte. Yale Doorman, som är batteridrivet, passar de flesta ytterdörrar med tjocklek mm. Ingen kabeldragning eller bredband krävs. Dörren går att öppna även om det inte finns någon ström och du varnas i god tid innan batterierna tar slut. Dessutom finns ett inbyggt larm som larmar med 80 db vid inbrottsförsök. Och att programmera koder och funktioner är enkelt, till din hjälp finns både både talade instruktioner samt ljusguidning (vi sa ju att låset var ovanligt intelligent).

6 Rätt sak på rätt plats Vilken säkerhetsnivå behövs? Hur mycket får det kosta? Vilka behov ska uppfyllas? Hur kan vi göra det så enkelt och lättanvänt som möjligt för användare och administratörer? Frågorna är många... Att välja rätt produkter är en del av svaret. Här presenterar vi några produkter och tjänster som kan göra livet lite säkrare och lättare. Delat montage om ytterdörrarna ska vara helt säkra Det finns många sätt att öppna en dörr. Med nyckel. Med kod. Med tag. Eller med en välriktad spark... I vissa delar av Stockholm har uteliggare och andra satt sparkandet i system. För en BRF på Söder var det så illa att de fick sitt passersystem vandaliserat varje helg. Både själva skadegörelsen och de som uppehöll sig i trapphusen i jakt på nattlogi och annat skapade problem. Men, det finns en enkel och effektiv lösning - delat montage. Till skillnad från kompakt montage, där all elektronik sitter på utsidan. så har delat montage bara knappsatsen utanför - all elektronik sitter på insidan av dörren. Och det håller ovälkomna besökare ute. Denna teknik, delat montage, rekommenderas för alla anläggningar där det ställs högre krav på säkerhet och tillförlitlighet. UTE Läsare INNE Elektronik Strömförsörjning Elektromekaniskt lås Låt oss sköta passersystemet Att hantera ett passersystem behöver inte vara komplicerat. Men, ibland kan både tid och resurser saknas. Eller så vill man helt enkelt slippa allt krångel med att hantera och administrera systemet; för att istället kunna koncentrera sig på sina egna uppgifter - som antagligen är tillräckligt många redan som det är. Lösningen är enkel; lägg ut det på Axlås Solidlås. Det betyder i korthet att vi sköter allt: programmeringen av ert passersystem, lägger in nya brickor, spärrar förlorade och uppdaterar telefonnummer med mera. I tjänsten ingår också att vi kan hand om server, uppdateringar av mjukvara, säkerhetskopiering, hantering av loggar med mera. Ett bekvämt sätt att vara säker på att allt fungerar som det ska hela tiden. EM och Mifare på samma bricka Idag är det inte ovanligt att det i ett stort fastighetsbestånd finns olika passersystem och därmed olika RFID-tekniker. Axlås Solidlås erbjuder därför nu smäckra och hållbara kombibrickor med både EM och Mifare-chip för alla olika passersystem som använder någon av dessa tekniker, även med krypterad Mifare. Denna dubbelchippade bricka förenklar också för framtida teknikskiften, systembyte behöver alltså inte betyda brickbyte. Det finns även möjlighet att lägga in koder till andra passersystem om man så skulle vilja, en och samma bricka skulle alltså kunna fungera hemma, på jobbet och i fritidslokalen till exempel. Ett nytt skydd för låscylindrar I de flesta bostadsrättsföreningar används ovala cylindrar på de flesta allmänna dörrar, vilket är en bra och prisvärd lösning där säkerhetskraven är lägre. Ett bra sätt om man vill höja säkerheten utan att behöva byta lås är att komplettera med NoWay. På vissa lås med oval cylinder kan nämligen låset vara monterat så att låscylindern sticker ut - därmed blir det lättare att forcera dörren. NoWay är en svensk lösning som tar hand om detta. NoWay är enkel att montera och svår att forcera. Produkterna, med låsskydd, långskylt och blindbricka, passar alla etablerade system på marknaden och finns i fyra olika ytbehandlingar (blank och matt krom samt blank och matt förgylld).

7 Bygg ut passersystemet trådlöst med ARX offline Behöver ni ett ett smart och kostnadseffektivt sätt att förenkla och minimera nyckelhanteringen för till exempel vindar, förråd, grovsoprum, elcentraler eller kontorsrum och andra gemensamma utrymmen. Med ARX offline blir det lättare att bygga ut det befintliga passersystemet till att omfatta alla nödvändiga dörrar, utan varken kabeldragning eller kostsamma installationer. Offline betyder att läsarna inte är direktuppkopplade mot ARX via kabel eller nätverk utan istället kommunicerar via ett Mifarekort eller en bricka. Offline-läsaren (som finns som dörrbladsläsare eller elektronisk låscylinder) installeras direkt på dörren och styr ett mekaniskt låshus, därför krävs ingen kabeldragning i dörrar eller väggar. Och inte heller kostnader för ellås, följaktligen. Därför är det också enkelt att flytta läsaren eftersom inga ingrepp i dörren behövs. Som alternativ finns också en strömförsörjd läsare med ellås, om man vill slippa att byta batterier. Läsaren innehåller klocka, schema, kalender och dörr- ID samt logg- och batterilarmsfunktioner. Såväl behörighet som giltighet programmeras på Mifare-kortet, som uppdateras vid passage av en kombinerad online-läsare och uppdateringsenhet, UCR, som placeras vid ingångsdörrar eller andra strategiska ställen. På så sätt kan man styra och begränsa giltighetstider och validering med en lämplig säkerhets- och bekvämlighetsnivå. Ju lägre säkerhetsnivån är ju längre giltighetstid kan brickan ha, och vice versa. All administration sker i ett och samma system, ARX, på samma sätt som för online-dörrar. För driftsättning av offline-läsarna samt för loggläsning används en laptop med programvaran PAP installerad. Att tänka trådlöst kan göra livet mycket bekvämare. Boka lätt med BP100 BP100 är en smart och lättanvänd bokningspanel för ARX, med en 15 tums pekskärm med energisparsfunktion. Den arbetar med överskådliga presentations- och kalendervyer där det går att se upp till en månad i taget. Med andra ord är den perfekt för tvättstugor, bastu, föreningslokaler eller konferensrum. Kalendern kan även nås via webbsidan Mina Sidor, som har samma enkla gränssnitt som panelen. BP 100 kan användas med EM eller Mifare. Alla bokningar lagras centralt i ARX, vilket medför att bokning kan ske från valfri panel i systemet. Panelens ram är av kraftigt stål med slagtålig mörkgrå lack och är låst med låscylinder för att minimera risken för slitage eller sabotage. Kort sagt, den är såväl smidig som snygg och slitstark. DBL Dörrbladsläsare Dörrbladsläsare är en smidig allt-i-ett lösning med modern design och solid konstruktion: ett ellås med beröringsfri kortläsare som installeras direkt på dörren. Den har ett splitspindellås som gör att den alltid kan öppnas inifrån, perfekt för tvättstugor, förrådsdörrar eller andra ställen där man ofta har händerna upptagna. Läsaren är också manipulationsskyddad samt sabotagesäker genom tekniken med delat montage (inga väsentliga delar är åtkomliga från utsidan). Och enheten kan kompletteras med trycke och låscylinder efter önskemål. Eftersom låset är centralanslutet är administrationen av behörigheter enkel. Individuella kort eller brickor gör att man omgående kan spärra tillträde via systemet. Enheten kan också tidsstyras, dvs att vissa personer har tillträde endast mellan vissa klockslag. Dörrbladsläsare är en snygg låslösning till ett bra pris och passar bäst som springskydd på innerdörrar eller i lokaler som inte kräver högsta säkerhet med personlig kod; såsom omklädningsrum, förråd samt kontors- och källardörrar. AxS #6 från starten AxS utges av Axlås Solidlås Box 30217, Stockholm Ansvarig utgivare: David Grünewald Produktion: brosbro.se Vill du ha fler nummer av AxS? AxS finns att hämta på alla Axlås Solidlås-kontor i Stockholm och Södertälje samt hos flera av våra samarbetspartner. Maila oss på eller ring om du vill beställa flera AxS (både gamla och nya), i pappers- eller PDF-form. Du är även välkommen att kontakta oss om du har några frågor eller om du vill att vi ska behandla några specifika ämnen.

8 Välkommen till vårt nya nummer av AxS Returadress: Axlås AB Box , Stockholm Om fyra år fyller företaget 100 år. När vi startade var allt mekaniskt, helt utan elektronik. Idag arbetar vi med mer eller mindre avancerad teknik och det är inte ens säkert att det finns några fysiska nycklar i projekten. Samtidigt så har också projektering, administration och service ökat i betydelse. Idag talar vi om passersystem, när man förut pratade om lås. Här ser vi att vi på Axlås Solidlås har något viktigt att erbjuda - att vi kan kombinera produktkunskap med hantverksskicklighet och modernt säkerhetstänkande. Det finns många olika tekniker och produkter att välja emellan idag. Därför blir det också allt viktigare att välja en samarbetspartner man kan lita på och som också kan bidra med helhetssyn och detaljkunskap. Oavsett om det gäller en bostadsrättsförening, industri, kontor, museum eller stora shoppingcentrum. Tveka inte att fråga oss om det är något du undrar över, oavsett hur stor eller liten frågan är. Även små, små detaljer kan visa sig vara mycket viktiga! David Grünewald, Axlås Solidlås Om Axlås Solidlås Vi är ett av Sveriges ledande säkerhetsföretag. I vårt arbete ingår att se alla detaljer och att göra en total överblick över både infrastruktur och säkerhet. Medan många av våra konkurrenter anlitar underentreprenörer jobbar vi endast med egen personal vilket gör att vi kan leva upp till våra kunders höga krav. Hos oss finns ett 40-tal skickliga medarbetare: behöriga ingenjörer, låssmedsmästare, folk som kan teknik, mekanik och IT. Därför kan vi kombinera gammal genuin yrkesskicklighet med nytänkande och modern teknik. Hur vi arbetar Redan i analysfasen syns vårt tänkande. Varje kravspecifikation är unik och innehåller alla de parametrar som påverkar utrustning och installationsmetod: dvs myndighets- och försäkringskrav, specifika önskemål om handhavande eller anpassning till befintliga driftsmiljöer. Ett arbetssätt som leder till genomtänkta och väl fungerande lösningar som inte inkräktar på vare sig det dagliga arbetet eller den personliga integriteten. Några nyckelår Solid startade var Solid, tillsammans med LM Ericsson, pionjärer inom elektriska kodlås startade Nyckeltjänst AB, som 1988 bytte namn till Axlås startade Solidlås, tillsammans med tio andra säkerhetsföretag, SamSäk startades Solidlås Säkerhetsskola. Och år 2006 slogs Axlås och Solidlås samman. Auktoriserade, godkända och certifierade Vi är auktoriserade av SLR Sveriges Låssmedsmästares riksförbund, certifierad anläggarfirma för inbrottslarmsanläggningar enligt RUS 1015, har av Polismyndigheten godkänd personal, är kvalitetscertifierat enligt FR2000 samt är medlem av Swelarm. SKÄRHOLMEN Bredholmsgatan Skärholmen Tel Fax STOCKHOLM Strandbergsgatan 53 Box Stockholm Tel Fax SOLNA Centralvägen Solna Tel Fax SÖDERTÄLJE Dalgatan 21A Södertälje Tel Fax STOCKHOLM Rådmansgatan Stockholm Tel Fax Låssystem Passersystem Dörrstyrning Inbrottslarm Utrymning Kameraövervakning Kassaskåp och värdeförvaring Projektering Tillverkning Installation Driftsättning Arkivering Dokumentation Utbildning Serviceavtal Efterservice

ASSA passersystem. ARX, RX och Smartair. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions.

ASSA passersystem. ARX, RX och Smartair. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. ASSA passersystem ARX, RX och Smartair ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. ASSA passersystem ASSA är kanske inte det första företag du tänker på när det är dags att installera passersystem?

Läs mer

ARX. Nu behöver du inte kompromissa

ARX. Nu behöver du inte kompromissa Nu behöver du inte kompromissa ARX Passersystem on line och off line Hög säkerhet och bekvämlighet i samma system ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions 1 ASSA Passersystem ASSA är kanske

Läs mer

HAR DU KOLL PÅ DINA NYCKLAR?

HAR DU KOLL PÅ DINA NYCKLAR? HAR DU KOLL PÅ DINA NYCKLAR? Yale Doorman Ett smartare lås Låsning av våra hus och lägenheter har gått in i en ny era. Yale Doorman är ett nytt och bekvämt alternativ till den välbekanta mekaniska låsningen

Läs mer

ASSA RX WEB. Snabbt - Enkelt - Kostnadseffektivt passersystem. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. 1

ASSA RX WEB. Snabbt - Enkelt - Kostnadseffektivt passersystem. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. 1 ASSA RX WEB Snabbt - Enkelt - Kostnadseffektivt passersystem ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. 1 En tryggare arbetsplats för alla En person som känner sig trygg på sin arbetsplats

Läs mer

VAKA. En ny generation passersystem

VAKA. En ny generation passersystem VAKA En ny generation passersystem VAKA En ny generation passersystem VAKA är ett passersystem avsett för såväl företag och förvaltningar som flerbostadsfastig heter. Istället för nycklar, som alltför

Läs mer

axs är en ny tidning från axlås solidlås. Vi är ett av sveriges äldsta företag i branschen och vår affärsidé

axs är en ny tidning från axlås solidlås. Vi är ett av sveriges äldsta företag i branschen och vår affärsidé AxS är en ny tidning från Axlås Solidlås. Vi är ett av Sveriges äldsta företag i branschen och vår affärsidé är helhetslösningar som innehåller trygghet, enkelhet och ekonomi. Ax S Förr eller senare så

Läs mer

ASSA passersystem. ARX, RX och Smartair. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions.

ASSA passersystem. ARX, RX och Smartair. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. ASSA passersystem ARX, RX och Smartair ASSA passersystem ASSA är kanske inte det första företag du tänker på när det är dags att installera passersystem? Vi förstår dig, vi har efter mer än 100 år skapat

Läs mer

Ax S. Ibland är en enklare lösning den bästa. Axlås Solidlås och Aptus i Hornstull. Bekväm säkerhet. Vad innebär det? AxS-special Bekväm Säkerhet

Ax S. Ibland är en enklare lösning den bästa. Axlås Solidlås och Aptus i Hornstull. Bekväm säkerhet. Vad innebär det? AxS-special Bekväm Säkerhet AxS är en tidning från Axlås Solidlås. Vi är ett av Sveriges äldsta företag i branschen och vår affärsidé är att erbjuda våra kunder Bekväm Säkerhet inom områdena lås, larm och passersystem. Ax S Bekväm

Läs mer

ASSA CLIQ Remote. Behörighet på distans. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions

ASSA CLIQ Remote. Behörighet på distans. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions ASSA CLIQ Remote Behörighet på distans ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions CLIQ Remote kombinerar mekanisk och elektronisk säkerhet. ASSA CLIQ Remote är utvecklat med inriktning på

Läs mer

Smartair System. Passersystemet utan kabeldragning Update on Card & Update Wireless i samma system

Smartair System. Passersystemet utan kabeldragning Update on Card & Update Wireless i samma system Smartair System Passersystemet utan kabeldragning Update on Card & Update Wireless i samma system ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. Smartair gör livet lite enklare En säkerhetslösning

Läs mer

Aptussystemet - från säkerhetsinventering till en trevlig och trygg flerbostadsfastighet. vit

Aptussystemet - från säkerhetsinventering till en trevlig och trygg flerbostadsfastighet. vit Aptussystemet - från säkerhetsinventering till en trevlig och trygg flerbostadsfastighet vit Passagesystem Aptus passage-, porttelefon- och boknings system skapar trygga miljöer för boende i flerbostadshus,

Läs mer

från komponent till lösning Electronic Access Control

från komponent till lösning Electronic Access Control FLEXIBEL TILLGÄNGLIGHET Electronic Access Control från komponent till lösning Vi har lösningar för dörren oavsett om det är till kontor, butik, bostadshus eller offentliga byggnader. Flexibel tillgänglighet

Läs mer

ASSA CLIQ Remote. Behörighet på distans. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions

ASSA CLIQ Remote. Behörighet på distans. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions ASSA CLIQ Remote Behörighet på distans ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions CLIQ Remote kombinerar mekanisk och elektronisk säkerhet ASSA CLIQ Remote är utvecklat med inriktning på kundens

Läs mer

Aptus Yale Doorman. Systemanslutna lägenhetslås!

Aptus Yale Doorman. Systemanslutna lägenhetslås! Aptus Elektronik AB. Ekonomivägen 3-5, 436 33 Askim telefon växel: 031 68 97 00 försäljning: 031 68 97 10 fax: 031 68 97 99. epost: aptus@aptus.se www.aptus.se Systemanslutna lägenhetslås! Aptus utvecklar

Läs mer

Ax S. Läs mer på sidan 7. Vet du vad lagen om olyckor betyder? Är ert brandskyddsarbete både systematiskt och väl dokumenterat? Läs mer på sidan 6.

Ax S. Läs mer på sidan 7. Vet du vad lagen om olyckor betyder? Är ert brandskyddsarbete både systematiskt och väl dokumenterat? Läs mer på sidan 6. AxS är en tidning från Axlås Solidlås. Vi är ett av Sveriges äldsta företag i branschen och vår affärsidé är helhetslösningar som innehåller trygghet, enkelhet och ekonomi. Ax S Har du investerat i en

Läs mer

Kaba evolo Grunden för en säker framtid

Kaba evolo Grunden för en säker framtid Kaba evolo Grunden för en säker framtid Framtidens elektroniska låssystem - idag Framtidens låssystem Förändringar i organisationen Dagens affärsliv kännetecknas av snabba förändringar och dynamisk utveckling-

Läs mer

Välkommen in. www.blekingelas.se

Välkommen in. www.blekingelas.se Välkommen in. Välkommen in i vår butik Strömmanvägen 1, Karlshamn Blekinge Lås & Larmteknik AB Strömmavägen 1 374 32 KARLSHAMN Telefon 0454-311 66 Orderfax 0454-841 91 E-post: order@blekingelas.se www.blekingelas.se

Läs mer

XS4 2.0 RE-VOLUTION XS4 MINI. http://xs4mini.saltosystems.com/home-sv/ www.evvasalto.se LIMITED EDITION PRINT

XS4 2.0 RE-VOLUTION XS4 MINI. http://xs4mini.saltosystems.com/home-sv/ www.evvasalto.se LIMITED EDITION PRINT XS4 2.0 RE-VOLUTION XS4 MINI http://xs4mini.saltosystems.com/home-sv/ www.evvasalto.se LIMITED EDITION PRINT XS4 MINI DESIGN XS4 MINI DESIGN : Modern och stilren design är SALTO:s varumärke. Med XS4 Mini

Läs mer

ARX och nyheter kort presentation

ARX och nyheter kort presentation ARX och nyheter kort presentation Uppbyggnad Centralenheter Funktioner Läsare ARX uppbyggd på industristandarder Java server och operatörsprogram TCP/IP kommunikation via befintligt nätverk PKI/SSL säker

Läs mer

Ax S. Är en dörr alltid en dörr? Att spara pengar kan ibland kosta mer än vad man tror... Läs mer på sidan 5.

Ax S. Är en dörr alltid en dörr? Att spara pengar kan ibland kosta mer än vad man tror... Läs mer på sidan 5. AxS är en tidning från Axlås Solidlås. Vi är ett av Sveriges äldsta företag i branschen och vår affärsidé är helhetslösningar som innehåller trygghet, enkelhet och ekonomi. Ax S Är en dörr alltid en dörr?

Läs mer

Ny digital teknik införs för invånare som har trygghetslarm för att ge ökad trygghet, säkerhet och kvalité

Ny digital teknik införs för invånare som har trygghetslarm för att ge ökad trygghet, säkerhet och kvalité Ny digital teknik införs för invånare som har trygghetslarm för att ge ökad trygghet, säkerhet och kvalité Under hösten kommer alla befintliga trygghetslarm att bytas ut. De som har trygghetslarm kommer

Läs mer

DIGITALT LÅSSYSTEM. UTAN BATTERIER. UTAN BEKYMMER.

DIGITALT LÅSSYSTEM. UTAN BATTERIER. UTAN BEKYMMER. DIGITALT LÅSSYSTEM. UTAN BATTERIER. UTAN BEKYMMER. Enkel administration av behörigheter i cylindrar och nycklar. Lätt att installera och enkel att underhålla. MILJÖVÄNLIGT LÅSSYSTEM UTAN BATTERIER Finska

Läs mer

Skippa sladdarna kör trådlöst med Aperio. Globalt tillgänglig passerteknologi

Skippa sladdarna kör trådlöst med Aperio. Globalt tillgänglig passerteknologi Skippa sladdarna kör trådlöst med Aperio Globalt tillgänglig passerteknologi problem med borttappade/stulna nycklar och behov av två ID-handlingar (till exempel nycklar plus kort till huvudentrén) går

Läs mer

Välj rätt lås till ditt hem

Välj rätt lås till ditt hem Välj rätt lås till ditt hem En enkel guide till ett tryggare boende ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. 1 Våra bästa tips om lås och säkerhet Bekväm säkerhet blir använd När du har

Läs mer

När offline blir online. Salto Passersystem

När offline blir online. Salto Passersystem När offline blir online Salto Passersystem Evvasalto Access säkerhetspyramid Salto onlineläsare Samma funktioner som trådlös nivå men med tillägget att man kan styra ellås/motorlås vid t.ex en skaldörr.

Läs mer

Ledande inom nyckelfri låsning

Ledande inom nyckelfri låsning Ledande inom nyckelfri låsning 2 Öka tryggheten och säkerheten med... Ökade krav på trygghet och säkerhet gör att allt fler idag vill begränsa till trädet för obehöriga till företag, förvaltningar och

Läs mer

PASSERSYSTEM - FÖR SVENSKA KRAFTNÄTS ANLÄGGNINGAR

PASSERSYSTEM - FÖR SVENSKA KRAFTNÄTS ANLÄGGNINGAR SvK4005, v3.3, 2012-08-09 ENHET, VERKSAMHETSOMRÅDE NT, Nätteknik VÅR BETECKNING TR09-07 DATUM SAMRÅD 2009-03-16 NI, SB TEKNISK RIKTLINJE UTGÅVA C PASSERSYSTEM - FÖR SVENSKA KRAFTNÄTS ANLÄGGNINGAR Inledning

Läs mer

ASSA CLIQ Remote. Behörighet på distans. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions.

ASSA CLIQ Remote. Behörighet på distans. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. ASSA CLIQ Remote Behörighet på distans ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. Vad är CLIQ Remote? En ny revolutionerande funktionalitet. CLIQ Remote är utvecklat med säkerhet, flexibilitet,

Läs mer

Välj rätt lås till ditt hem

Välj rätt lås till ditt hem Välj rätt lås till ditt hem En enkel guide till ett tryggare boende ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions ASSA Entré Godkänt lås för din ytterdörr Vårt godkända ASSA Entré är det lås

Läs mer

Passersystem för Svenska Kraftnäts anläggningar

Passersystem för Svenska Kraftnäts anläggningar 1 (11) 07-04-04A TR9-07 Passersystem för Svenska Kraftnäts anläggningar Inledning För att förbättra säkerhet och underhåll, har Svenska Kraftnät ett datorbaserat inpasseringssystem. Underlaget i TR9-07

Läs mer

ASSA 3000 Connect. Elektriskt lås för privata bostäder. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions.

ASSA 3000 Connect. Elektriskt lås för privata bostäder. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. ASSA 3000 Connect Elektriskt lås för privata bostäder ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. 2 ASSA 3000 Connect Styr ditt lås med knappar. Lås upp med fjärrkontroll - lika enkelt som

Läs mer

Passersystem VAKA 10

Passersystem VAKA 10 Driftsättning & Snabbstart Passersystem VAKA 10 20003-1 Vaka snabbstart axema Sida 1 Copyright Axema Access Control AB, Stockholm 2011. 20003-sv Vaka quick guide Axema Access Control AB är ett svenskt

Läs mer

Ax S. Nu är det dags att titta närmare på kameraövervakning! tjuvar i Tullinge. Den seglande norrmannen. Nya produkter

Ax S. Nu är det dags att titta närmare på kameraövervakning! tjuvar i Tullinge. Den seglande norrmannen. Nya produkter AxS är en tidning från Axlås Solidlås. Vi är ett av Sveriges äldsta företag i branschen och vår affärsidé är helhetslösningar som innehåller trygghet, enkelhet och ekonomi. Ax S Den seglande norrmannen

Läs mer

Tryggare fastighet. Answers for infrastructure.

Tryggare fastighet. Answers for infrastructure. Tryggare fastighet Answers for infrastructure. Välkommen till ett tryggare och trevligare boende! I en flerbostadsfastighet finns det, förutom den egna lägenheten, många gemensamma utrymmen som de boende

Läs mer

RENZ. KOLLEKTION 2015 Fastighetsboxar Serviceboxar Digitala lösningar Fastighetssystem

RENZ. KOLLEKTION 2015 Fastighetsboxar Serviceboxar Digitala lösningar Fastighetssystem RENZ KOLLEKTION 2015 Fastighetsboxar Serviceboxar Digitala lösningar Fastighetssystem 1 RENZ INTELLIGENTA SERVICEBOX -Få din vara levererad direkt till bostaden E-handeln fortsätter att växa och med Renz

Läs mer

Information om nytt passersystem

Information om nytt passersystem Information om nytt passersystem Onlinesystem Kommunicerar i nätverk Uppdatering via dator Klarar strömavbrott Vandalsäkrat Utbyggbart Fördelar 1. Tagg med/utan kod 2. Enklare hantering vid lokalbokning

Läs mer

Sammanställning enkät nyckelsystem Tack för synpunkterna! Bakgrund. Sammanfattning

Sammanställning enkät nyckelsystem Tack för synpunkterna! Bakgrund. Sammanfattning Lennart & Christer Brf Täppan Enkät om nyckelsystem 18 maj 2015 Sammanställning enkät nyckelsystem Tack för synpunkterna! Ett stort tack till er som besvarat enkäten och skickat in synpunkter och kommentarer,

Läs mer

VAKA - Passersystem.sjunio9atta8.se,20101115 www

VAKA - Passersystem.sjunio9atta8.se,20101115 www VAKA - Passersystem Aldrig har det varit enklare! VAKA är ett helt nyutvecklat passersystem och utmärker sig genom en unik systemuppbyggnad så väl som på en lång rad innovativa funktioner. Som första passersystem

Läs mer

ORTTELEFON PORTTELEFON. Aptus Logga_Negativ I cmyk 40% svart. Scala 1:1

ORTTELEFON PORTTELEFON. Aptus Logga_Negativ I cmyk 40% svart. Scala 1:1 ORTTELEFON Aptus Logga_Negativ I cmyk 40% svart Scala : PORTTELEFON Aptus Porttelefon Våra porttelefoner hjälper lägenhetsinnehavarens gäster att hitta rätt - samtidigt som de är husets portvakt, vilket

Läs mer

Låsningssystemet iloq S10

Låsningssystemet iloq S10 Låsningssystemet iloq S10 iloq S10 Server (SaaS) iloq S10 Nyckeln till säkerhet Utmärkt låsning driven av kundens behov Den patenterade prisbelönta elektroniska låslösningen iloq S10 med integrerad modern

Läs mer

För kunder i Länsförsäkringar. För hemmet 2014

För kunder i Länsförsäkringar. För hemmet 2014 För kunder i Länsförsäkringar För hemmet 2014 Behörspaket ASSA Entré D12. Paketet innhåller: Cylinder d1212 med 5 st nycklar Cylinderbehör 3212 Handtag 1956 epok Vredskylt 4356 2 st förlängningsdelar Borr

Läs mer

TimeLox Access. Programmering, montering och underhåll. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions.

TimeLox Access. Programmering, montering och underhåll. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. TimeLox Access Programmering, montering och underhåll ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. För information om montering, se sidan 6. TimeLox Access dörrenhet levereras komplett med

Läs mer

VI SIKTAR UPPÅT. Låsa 169

VI SIKTAR UPPÅT. Låsa 169 Stark = Rostfri Harmoni = Komposit Låsa 169 Funktion & produkt Ny design & funktion 1 = Läsare 5 = Läsare & knappsats 2 = Dörrblad 6 = Vinklad & dörrblad 1 = Utan låscylinder 2 = Med låscylinder 9 = Lås

Läs mer

Vaka Användarmanual. Användarmanual. VAKA Passersystem. axema Sida 1. 20008-03 Vaka Användarmanual

Vaka Användarmanual. Användarmanual. VAKA Passersystem. axema Sida 1. 20008-03 Vaka Användarmanual Användarmanual VAKA Passersystem axema Sida 1 Copyright Axema Access Control AB, Stockholm 2012. 200xx-sv Vaka användarmanual Axema Access Control AB är ett svenskt säkerhetsföretag som sedan 1992 utvecklar

Läs mer

FLEXLOCK - LÅSKONCEPT FÖR INREDNING

FLEXLOCK - LÅSKONCEPT FÖR INREDNING Invisible Access FLEXLOCK - LÅSKONCEPT FÖR INREDNING RFID Flexibilitet och integration EM 125 khz NFC Classic Mini Mifare 13,56 MHz HID iclass DESfire Plus HID iclass SE FlexLock är ett låssystem till

Läs mer

ARX Säkerhetssystem. Ett system med passerkontroll och inbrottslarm. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions

ARX Säkerhetssystem. Ett system med passerkontroll och inbrottslarm. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions ARX Säkerhetssystem Ett system med passerkontroll och inbrottslarm ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions 1 ARX är ett säkerhetssystem med passerkontroll och inbrottslarm När du väljer

Läs mer

Kaba TouchGo Bekväm säkerhet

Kaba TouchGo Bekväm säkerhet Kaba TouchGo Bekväm säkerhet Med det elektroniska låset Kaba TouchGo TM slipper du leta efter nyckeln. Det räcker med att du rör vid dörrhandtaget för att dörren skall låsas upp utan nyckel eller bricka.

Läs mer

Yale Doorman för Aptus. Systemanslutna lägenhetslås! ANVÄNDARMANUAL. Version 2. Revision 5

Yale Doorman för Aptus. Systemanslutna lägenhetslås! ANVÄNDARMANUAL. Version 2. Revision 5 Version Systemanslutna lägenhetslås! Aptus Elektronik AB Ekonomivägen 3-5, 463 33 Askim www.aptus.se telefon växel: 031 68 97 00 fax: +46 31 68 97 99 support: support@aptus.se Revision 5. Skruv Trycke

Läs mer

Ax S. Säg goddag till den intelligenta dörren Ny teknik får alla komponenter att tala med varandra På sidan 7

Ax S. Säg goddag till den intelligenta dörren Ny teknik får alla komponenter att tala med varandra På sidan 7 AxS är en ny tidning från Axlås Solidlås. Vi är ett av Sveriges äldsta företag i branschen och vår affärsidé är helhetslösningar som innehåller trygghet, enkelhet och ekonomi. Ax S Säg goddag till den

Läs mer

TIDOMAT smartone. Säkerhet via webben

TIDOMAT smartone. Säkerhet via webben TIDOMAT smartone Säkerhet via webben Säkerhetssystemet smartone: Har en webbserver integrerad i Centralenheten. Består av en Centralenhet och Dörrmiljöer samt valfria produkter som nätverkskamera och GSM

Läs mer

frågor och svar Nyckelfri hemtjänst

frågor och svar Nyckelfri hemtjänst frågor och svar Nyckelfri hemtjänst Enköpings kommun Det här är nyckelfri hemtjänst. Nyckelfri hemtjänst innebär att vi installerar ett så kallat personallås hemma hos dig. Din hemtjänstpersonal utrustas

Läs mer

Dags att byta port? Allt du behöver veta när du funderar på att byta! Vi gör det lätt.

Dags att byta port? Allt du behöver veta när du funderar på att byta! Vi gör det lätt. Dags att byta port? Allt du behöver veta när du funderar på att byta! Vi gör det lätt. Välj en leverantör som passar dig Det kan vara viktigare än du tror! Hur mår din port? Kanske är det uppenbart dags

Läs mer

Elektroniska säkerhetslösningar för kursgårdar och konferenshotell

Elektroniska säkerhetslösningar för kursgårdar och konferenshotell Elektroniska säkerhetslösningar för kursgårdar och konferenshotell 3 Answers for infrastructure. Ge gästerna ökad frihet under kontrollerade former Gemensamt för kursgårdar och konferenshotell är att det

Läs mer

Öppning/Stängning. Elektromekanisk låsning. Slagdörrsautomatik/Skjutdörrsautomatik

Öppning/Stängning. Elektromekanisk låsning. Slagdörrsautomatik/Skjutdörrsautomatik På följande sida vill vi berätta vad du bör tänka på när det gäller säkerhet i olika utrymmen i bostadsfastigheter. Dagens moderna lås och säkerhetsteknik skiljer sig avsevärt från den gamla utrustningen

Läs mer

TimeLox Office. Programmering, montering och underhåll. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions.

TimeLox Office. Programmering, montering och underhåll. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. TimeLox Office Programmering, montering och underhåll ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. För information om montering, se sidan 12. TimeLox Office dörrenhet levereras komplett med

Läs mer

DIGITALA PRODUKTER. DinBox Sverige AB Växel: 08-698 39 00 info@dinbox.se www.dinbox.se 2

DIGITALA PRODUKTER. DinBox Sverige AB Växel: 08-698 39 00 info@dinbox.se www.dinbox.se 2 DIGITALA PRODUKTER FÖRBÄTTRAD BOENDEUPPLEVELSE MINSKADE KOSTNADER DinBox har tagit fram det nya sättet att kommunicera med de boende. De får en snabbare service och upplever dessutom en modern boendemiljö

Läs mer

Om du undrar hur. hänger ihop med Byggbeslag så står allt i den här broschyren om

Om du undrar hur. hänger ihop med Byggbeslag så står allt i den här broschyren om Om du undrar hur Netline hänger ihop med Byggbeslag så står allt i den här broschyren om BBGRUPPEN Det blir lite enklare, alltihop. OK, Byggbeslag köper Netline tillsammans är de en del av BBGRUPPEN.

Läs mer

För kunder i Länsförsäkringar. Säkerhetsprodukter 2015/2016

För kunder i Länsförsäkringar. Säkerhetsprodukter 2015/2016 För kunder i Länsförsäkringar Säkerhetsprodukter 2015/2016 Behörspaket ASSA Entré D12. Paketet innhåller: Cylinder d1212 med 5 st nycklar Cylinderbehör 3212 Handtag 1956 epok Vredskylt 4356 2 st Förlängningsdelar

Läs mer

Passagesystem. LH Electronic Alarm AB. Säkrare Fastighet

Passagesystem. LH Electronic Alarm AB. Säkrare Fastighet Passagesystem LH Electronic Alarm AB Säkrare Fastighet Varför passagesystem? Nycklar skapar ofta en falsk trygghet! Med passagesystem från LH Alarm kan man ta bort nycklarna för de utrymmen man använder

Läs mer

Ax S. Vad händer när larmet går? Gör rätt direkt! Det lönar sig alltid. Möt Petter. Från RiTA till ARX. AxS-special Teknikoch kunskapsnummer

Ax S. Vad händer när larmet går? Gör rätt direkt! Det lönar sig alltid. Möt Petter. Från RiTA till ARX. AxS-special Teknikoch kunskapsnummer AxS är en tidning från Axlås Solidlås. Vi är ett av Sveriges äldsta företag i branschen och vår affärsidé är att erbjuda våra kunder Bekväm Säkerhet inom områdena lås, larm och passersystem. Ax S Möt Petter.

Läs mer

AT 21Svarsapparat. art.nr. 90-700-25

AT 21Svarsapparat. art.nr. 90-700-25 art.nr. 90-700-25 SPECIFIKATIONER Mått (hxbxd) Nettovikt i kg Drivspänning AT 2 235x87x75 mm 0,4 kg 24 volt DC, levereras av centralenheten AT 2Svarsapparat EGENSKAPER OCH FÖRDELAR Trådbunden svarsapparat

Läs mer

Vaka Användarmanual. Användarmanual. VAKA Passersystem

Vaka Användarmanual. Användarmanual. VAKA Passersystem Användarmanual VAKA Passersystem axema Sida 1 Copyright Axema Access Control AB, Stockholm 2012. 200xx-sv Vaka användarmanual Axema Access Control AB är ett svenskt säkerhetsföretag som sedan 1992 utvecklar

Läs mer

RIKSPOLISSTYRELSEN DÖRR OCH FÖNSTERMILJÖER

RIKSPOLISSTYRELSEN DÖRR OCH FÖNSTERMILJÖER Diarie nr: PVS 244-6345/10 RIKSPOLISSTYRELSEN DÖRR OCH FÖNSTERMILJÖER Daterad: 2003-02-10 Reviderad: 2003-08-27 2005-03-15 2005-11-01 2006-10-30 2007-10-15 2010-10-01 Team TSP AB Enhagsslingan 15 187 40

Läs mer

GSL 1000. Elektroniskt högsäkerhetslås för värdeskåp, valv och dörrar

GSL 1000. Elektroniskt högsäkerhetslås för värdeskåp, valv och dörrar GSL 1000 Elektroniskt högsäkerhetslås för värdeskåp, valv och dörrar GSL 1000 GSL 1000 är ett otroligt flexibelt elektroniskt högsäkerhetslås som kan användas som en fristående enhet, som ett lås med engångskoder

Läs mer

VAKA En ny generation passersystem. Projektering & systembeskrivning med inkopplingsexempel

VAKA En ny generation passersystem. Projektering & systembeskrivning med inkopplingsexempel VAKA En ny generation passersystem Projektering & systembeskrivning med inkopplingsexempel Innehåll: Sida: Inledning..... 2 VAKA - översikt..... 3 Dörrmiljöer / inkoppling. 4 Systembeskrivning. 6 VAKA

Läs mer

det säkra låset Godkänd DORMA Duo Enligt SS 3522

det säkra låset Godkänd DORMA Duo Enligt SS 3522 det säkra låset DORMA Duo Godkänd Enligt SS 3522 KLASS 3 innehåll 04 DORMA Duo Dubbel säkerhet 05 Att välja lås Dorma Duo dubbla funktioner 06 Så här funkar det säkra låset 08 Det är enkelt att byta lås

Läs mer

Välkommen till det uppkopplade smarta hemmet.

Välkommen till det uppkopplade smarta hemmet. Välkommen till det uppkopplade smarta hemmet. Smarta tjänster för hemmet och familjen. Tänk om det fanns ett hemlarm som kunde stänga av kaffebryggaren eller tala om för dig när barnen kommer hem från

Läs mer

Ax S. Läs mer på sidan 4. Det finns många sätt att öppna och stänga dörrar. Vi ger dig en liten rundtur inom dörrstyrning och dörrautomatik.

Ax S. Läs mer på sidan 4. Det finns många sätt att öppna och stänga dörrar. Vi ger dig en liten rundtur inom dörrstyrning och dörrautomatik. AxS är en tidning från Axlås Solidlås. Vi är ett av Sveriges äldsta företag i branschen och vår affärsidé är helhetslösningar som innehåller trygghet, enkelhet och ekonomi. Ax S Service är ett smart sätt

Läs mer

Snabbguide Steg 2 Steg 3

Snabbguide Steg 2 Steg 3 ASSA AB P.O. Box 371 SE-631 05 Eskilstuna Sweden phone +46 (0)16 17 70 00 fax +46 (0)16 17 70 40 Customers support: phone intl. +46 16 17 71 00 phone nat. 0771 640 640 fax +46 (0)16 17 73 72 www.assa.se

Läs mer

LÅS OCH BESLAG I SKOLA

LÅS OCH BESLAG I SKOLA Rådgivande, ska ses som goda exempel LÅS OCH BESLAG I SKOLA Datum: 2013-02-01 Bakgrund I skolan behövs olika typer av lås och beslag beroende på vad för funktion en lokal och dörr, innerdörr, ytterdörr

Läs mer

Invisible Access SMART SVENSKUTVECKLAT LÅSSYSTEM FÖR KONTORSMÖBLER OCH FÖRVARING

Invisible Access SMART SVENSKUTVECKLAT LÅSSYSTEM FÖR KONTORSMÖBLER OCH FÖRVARING Invisible Access SMART SVENSKUTVECKLAT LÅSSYSTEM FÖR KONTORSMÖBLER OCH FÖRVARING Invisible Låset monteras osynligt, inuti olika typer av kontorsförvaringar, klädskåp eller lådor. Möbeln eller inredningen

Läs mer

Offline & Online läsare i ett komplett låssystem ekonomisk och flexibel passerkontroll

Offline & Online läsare i ett komplett låssystem ekonomisk och flexibel passerkontroll Offline & Online läsare i ett komplett låssystem ekonomisk och flexibel passerkontroll Våra mest använda offline läsare: PrimaLock & SensoLock FlexAir är något unikt eftersom samma plattform används till

Läs mer

THE FINEST IN KEYLESS SECURITY.

THE FINEST IN KEYLESS SECURITY. THE FINEST IN KEYLESS SECURITY. MÄSSNYHETER 2012 INNOVATIONER 2012 MED DET DIGITALA LÅS- OCH PASSERKONTROLLSYSTEMET 3060 HAR VI TÄNKT STEGET LÄNGRE. IDENTIFIERINGS- MEDIA DIGITALA PASSER- KONTROLL- KOMPONENTER

Läs mer

Skåplås LS-Serien. www.acss-lås.se

Skåplås LS-Serien. www.acss-lås.se Skåplås LS-Serien Skåplås till förvaring-, och omklädningsskåp. Passar de flesta installationer där det idag sitter ett cylinderlås. Enkelt montage även i dörrar som inte har något lås idag. Låset är batteridrivet

Läs mer

LARM OCH SÄKERHETSTEKNIK

LARM OCH SÄKERHETSTEKNIK LARM OCH SÄKERHETSTEKNIK Larm- och säkerhetstekniska systems huvuduppgift är att varna för eller skydda mot olika typer av faror för människa eller egendom. Allt arbete med denna typ av system kräver ett

Läs mer

ETT SÄKERT VAL! GP LÅS & SÄKERHET VI ERBJUDER EN TRYGGARE TILLVARO!

ETT SÄKERT VAL! GP LÅS & SÄKERHET VI ERBJUDER EN TRYGGARE TILLVARO! ETT SÄKERT VAL! GP LÅS & SÄKERHET VI ERBJUDER EN TRYGGARE TILLVARO! LÅS OCH SÄKERHET Yale Doorman kodlås Kodlås för villa eller lägenhet. Öppna enkelt med passerbricka, kod eller fjärrkontroll (kräver

Läs mer

LARM OCH SÄKERHETSTEKNIK

LARM OCH SÄKERHETSTEKNIK LARM OCH SÄKERHETSTEKNIK Larm- och säkerhetstekniska systems huvuduppgift är att varna för eller skydda mot olika typer av faror för människa eller egendom. Allt arbete med denna typ av system kräver ett

Läs mer

COBS Porttelefoner från 2N. -För ökad säkerhet och komfort!

COBS Porttelefoner från 2N. -För ökad säkerhet och komfort! COBS Porttelefoner från 2N -För ökad säkerhet och komfort! Porttelefonen - din dörrvakt På grund av bland annat vandalisering så är kontroll i dagens samhälle en nödvändighet. Ett vanligt krav för nästan

Läs mer

100 % passerkontroll med FlexAir

100 % passerkontroll med FlexAir 100 % passerkontroll med FlexAir 100% 100 % PASSERKONTROLL ENKELT SÄKERT EKONOMISKT FlexAir Det säkra valet Med FlexAir passerkontrollsystem från Scantron gör du alltid det rätta valet eftersom systemet

Läs mer

Sentrion intelligent säkerhet

Sentrion intelligent säkerhet Sentrion intelligent säkerhet www www IP-kamera Mobilgränssnitt Internet Befintligt nätverk SIOM Dörr-/larmnod Sentrion Centralenhet www Dörr-/larmnod SIOM Larm Sentrion marknadens mest intelligenta säkerhetssystem

Läs mer

Er referens: Bo Karlsson Vår referens: Willy Berlin, 08-41014270

Er referens: Bo Karlsson Vår referens: Willy Berlin, 08-41014270 Er referens: Bo Karlsson Vår referens: Willy Berlin, 08-41014270 OFFERT SÄKERHETSDÖRRAR Vi tackar för er förfrågan och har glädjen att presentera vårt förslag gällande bortforsling av äldre dörrar, leverans

Läs mer

Varje år begås tiotusentals bostadsinbrott i Sverige

Varje år begås tiotusentals bostadsinbrott i Sverige Trygg i bostaden Varje år begås tiotusentals bostadsinbrott i Sverige Det här är en brottsförebyggande broschyr mot bostadsinbrott. Den beskriver vad du kan göra för att minska risken att drabbas av inbrott

Läs mer

Digitalt. Fastighetsboxar Våningsregister Sensorsystem Passersystem Boenderegistret

Digitalt. Fastighetsboxar Våningsregister Sensorsystem Passersystem Boenderegistret Digitalt Fastighetsboxar Våningsregister Sensorsystem Passersystem Boenderegistret 2015 Innehåll 03. Digital fastighetsbox 04. Elektroniska lås 06. Digitala namnskyltar 08. Digitalt våningsregister 09.

Läs mer

ENERGI. Scala 1:1. Aptus Logga_Negativ I cmyk 40% svart

ENERGI. Scala 1:1. Aptus Logga_Negativ I cmyk 40% svart ENERGI Scala : Aptus Logga_Negativ I cmyk 40% svart ENERGI. Individuell mätning sänker dina kostnader och skapar ett miljömedvetet boende. Oavsett om du vill få kontroll på din vatten-, el-, temperatur-

Läs mer

Bostadsanpassning av dörrar och portar

Bostadsanpassning av dörrar och portar FAAC Scandinavia AB Bostadsanpassning av dörrar och portar Standardfunktioner - Självlärande av dörrens öppningvinklar och vikt. - Automatisk reversering vid hinder av öppning och stängning. - Push and

Läs mer

Nyckel DropBox. RFID-NFC technologi Baserat på ett intelligent system för Nyckel insamling & deposition. Teknisk dokumentation (2014)

Nyckel DropBox. RFID-NFC technologi Baserat på ett intelligent system för Nyckel insamling & deposition. Teknisk dokumentation (2014) Nyckel DropBox RFID-NFC technologi Baserat på ett intelligent system för Nyckel insamling & deposition Teknisk dokumentation (2014) Version 2014-1 sidan 1 / 6 Innehållsförteckning Nyckel DropBox System...

Läs mer

enkelt, komplett och säkert monterade tambur- och säkerhetsdörrar för bostadsrättsföreningar och fastighetsägare.

enkelt, komplett och säkert monterade tambur- och säkerhetsdörrar för bostadsrättsföreningar och fastighetsägare. enkelt, komplett och säkert monterade tambur- och säkerhetsdörrar för bostadsrättsföreningar och fastighetsägare. All inclusive. i sverige där jeld-wen Tidigare varit känt under namnet swedoor, har vi

Läs mer

Assa Elva Elektriskt Villalås. An ASSA ABLOY Group company

Assa Elva Elektriskt Villalås. An ASSA ABLOY Group company Assa Elva Elektriskt Villalås An ASSA ABLOY Group company Gratulerar till ditt nya lås Du har nu ett nytt entrélås installerat i ditt hem. Det är ett av marknadens säkraste lås samtidigt ett av de mest

Läs mer

VIKTIGT! Du kommer snart att få nytt passersystem och fiberinstallation i huset där du bor

VIKTIGT! Du kommer snart att få nytt passersystem och fiberinstallation i huset där du bor Viktig information Östlyckan, Hedvigsberg VIKTIGT! Du kommer snart att få nytt passersystem och fiberinstallation i huset där du bor De närmaste månaderna kommer Alingsåshem att installera ett fibernät

Läs mer

Hi-O. Intelligent teknologi för dörrmiljöer. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions.

Hi-O. Intelligent teknologi för dörrmiljöer. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. Hi-O Intelligent teknologi för dörrmiljöer ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. 1 Vad är Hi-O? Innehåll Hi-O, Highly intelligent opening, är en standardiserad teknologi som gör att

Läs mer

entrépartier Entrépartier

entrépartier Entrépartier entrépartier Entrépartier Entrépartier från SSC Entrépartier som välkomnar och skapar intryck. För allt från stora offentliga byggnader till privata villor. Som både kan bevara gamla kulturvärden och förverkliga

Läs mer

D E T S VENS K A ORIGIN ALET S EDAN 1979 VAPENSKÅP HUVUDKATALOG

D E T S VENS K A ORIGIN ALET S EDAN 1979 VAPENSKÅP HUVUDKATALOG D E T S VENS K A ORIGIN ALET S EDAN 1979 D E T S VENS K A ORIGIN ALET S EDAN 1979 VAPENSKÅP HUVUDKATALOG D E T S VENS K A ORIGIN ALET S EDAN 1979 D E T S VENS K A ORIGIN ALET S EDAN 1979 I SÄKERT SVENSKT

Läs mer

ASSA ARX Passersystem

ASSA ARX Passersystem ASSA AR Passersystem ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions ASSA AR Passersystem AR Svenskt Patent nr 525847 När du väljer att investera i ett passersystem, ska du inte känna dig låst

Läs mer

Informatikai megoldások

Informatikai megoldások Informatikai megoldások Nyckelhanterings Systemet IQ serien Varför behöver man ett nyckelhanterings system? Nycklar skall förvaras på ett säkert ställe Nycklarna bör användas av rätt person Kontroll på

Läs mer

portal.gbg.hsb.se brf måseskär IT i Måseskär ... Hur gör du för att använda ITresurserna

portal.gbg.hsb.se brf måseskär IT i Måseskär ... Hur gör du för att använda ITresurserna portal.gbg.hsb.se. brf måseskär IT i Måseskär......... Hur gör du för att använda ITresurserna i fastigheten? Innehåll Innehåll...2 Först en kort beskrivning av hur tekniken är uppbyggd...3 Accessen mot

Läs mer

guiden SVARSTELEFONER VIDEO Bus2

guiden SVARSTELEFONER VIDEO Bus2 PORTTELEFON guiden VIDEO Bus Alternativ Porttelefonguiden Allt fler väljer idag att låsa sina fastighetsentréer för att hindra obehörig passage samt minska risken för skadegörelse och inbrott. En porttelefon

Läs mer

Handbok för entreprenörer

Handbok för entreprenörer Handbok för entreprenörer Hej! Att trivas och må bra i sitt hem är för de flesta av oss en av de viktigaste och mest betydelsefyllda delarna i livet. Mitt hem är min borg, som det så bekant heter. Vetskapen

Läs mer

Monteringsanvisning. ASSA Entré d12-k1 Behörssats ASSA Entré d12-b1, d12-b2, d12-b3, d12-s1. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions.

Monteringsanvisning. ASSA Entré d12-k1 Behörssats ASSA Entré d12-b1, d12-b2, d12-b3, d12-s1. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. Monteringsanvisning ASSA Entré d12-k1 Behörssats ASSA Entré d12-b1, d12-b2, d12-b3, d12-s1 ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. ASSA d12 cylinder Kopieringsskyddad nyckel Kontrollera

Läs mer

Kortläsare PT-3315. Kompakt beröringsfri kortläsare (MIFARE ) Diskret design Ingjuten elektronik

Kortläsare PT-3315. Kompakt beröringsfri kortläsare (MIFARE ) Diskret design Ingjuten elektronik Kortläsare PT-3315 Kompakt beröringsfri kortläsare (MIFARE ) Diskret design Ingjuten elektronik Lysdioder för indikering En av marknadens minsta kortläsare för avläsning av beröringsfria MIFARE -kort.

Läs mer