Innebandyinfo för säsongen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Innebandyinfo för säsongen 2013-2014"

Transkript

1 Innebandyinfo för säsongen Hej på er och varmt välkomna till ännu en säsong med innebandy! Ledare Patrik, Marko och Jonas sköter laget. Stefan tar hand om hemsidan KARLSTADIBFP02 och ibis (administration). Patrik Nilsen, tel , Marko Hyensjö, tel , Jonas Nyqvist, tel , Stefan Barkman, tel , Träningar Vi har fått tillgång till två träningstillfällen/vecka. Tisdagar kl i Gjutarens idrottshall Torsdagar kl i Frödingskolans idrottshall Träningsläger Söndag 28/9 kl 15-19, Tingvallahallarna. Matcher Vi kommer att spela i två serier, västra och östra. Info ligger på hemsidan. Vi vill disponera spelarna från samlingstiden tills ca 30 min efter matchslut så att vi hinner stretcha och utvärdera hur det gick. Cuper Inte klart ännu, men vi vill spela minst två cuper varav en med övernattning. Förra säsongen var vi med i Nordmarkens cup efter julhelgerna (1-dagscup) samt en tredagars cup i Linköping i april. Medlemsavgift Avgift för ungdom, 1450kr betalas in på BG , ange barnets personnr med 10 siffror. Obs före serien drar igång! För att få delta i Karlstad Innebandys verksamhet så måste du vara medlem i föreningen. I avgiften ingår en idrottsförsäkring hos Folksam som man måste ha för att få spela/träna. EJ Betald avgift = Ej träning/seriespel. EJ Uppgett personnummer 10 siffror på bankgiroinbetalningen = Ej medlem = Ej träning/seriespel. För mer info se: Åtagande Vi återkommer med tider och datum för detta när vi har koll på laget. Kiosktider har vi inte i år!

2 Matchvärd? Vi tror att det enklaste är att vi kallar matchvärd till resp hemmamatch Tvätt av matchställ? Samma sak med tvätt. Föräldragruppen Ansvarar för att ta fram förslag på aktiviteter där vi kan få in pengar till laget för t ex overaller, cuper osv. Kioskansvarig? Lagkassa? Sponsringsansvarig? Får gärna stötta oss med att arrangera lagaktiviteter som främjar lagandan. Sponsring Har ni möjlighet att sponsra laget så kontakta någon av oss tränare. Inriktning Vi tar vid där vi slutade förra året och vill i år fortsätta att utveckla. Spelförståelse, spela som ett lag i både anfall, försvar och i snabba omställningar. Passningsspel, jobba med kvalitet på passningar. Positionsspel, känna trygghet i de olika positionerna på plan. Rörelse utan boll! Teknik, klubbteknik, pass, skott, driva med boll. Målvaktsträning. Sammanhållningen, att killarna trivs och har kul tillsammans. Fysik, vi vill i år lägga mer tonvikt på funktionell fysisk träning för innebandyspel. Dels för att förebygga skador och dels för att stärka både snabbhet, balans och styrka. Framförallt kommer vi trycka mer på positionsspel, hur vi skall jobba bättre tillsammans både försvar och anfall. Träningsupplägg Vi vill dra igång träningarna 30 min före utsatt tid med uppvärmning/fysikträning på torsdagar, dvs ombytt och klar med utomhusskor och kläder för utomhusträning. På tisdagar är vi inte säkra på att hinna detta, men ambitionen är att vi har föräldrar närvarande före träningsstart för sargbyggnation och att när den är uppsatt är det fritt fram för barnen att värma upp sig själva. Sen brukar vi dela upp träningarna i olika delar Uppvärmning av målvakt kombinerat med klubbteknik/skotteknik för utespelare. (10 min) Teknikträning (10 min) Spelförståelseträning (20 min) Spel ( sista 20 min) Egenträning Vi vill uppmuntra alla spelare att träna själva hemma, på skolan, och med kompisar. Som ni ser ovan så är det snålt om tid på träningar och om det är moment man vill bli bättre på så förutsätter det egenträning. Bra om föräldrar uppmuntrar era barn till detta.

3 Policy Klubbens policy är att uppmuntra till att barn och ungdom är aktiva inom flera sporter. Vi har inte haft problem tidigare år då samtliga i laget har blivit kallade till samtliga matcher, men då vi i dagsläget inte vet exakt hur många vi blir i laget så håller vi det öppet om hur vi gör laguttagning. Blir vi många i laget kommer spelarna att få turas om att spela matcher så att det blir rättvist med speltid för alla och att det blir lagom med speltid på de matcher man deltar på. Vi vill lära känna spelarna under säsongens inledning innan vi är beredda att redogöra exakt för hur detta kommer att gå till. Match Vi har tänkt fortsätta med att uppmuntra till att våga prova nya positioner, men med tydlighet på match med att vi delar in i lagdelar och byter inom lagdel (backar/anfall). Så en match kanske man spelar back för att i nästa match spela anfall. Vår inriktning är att. erbjuda alla lika många matcher att vi strävar efter spelarutveckling för alla och matchar utifrån detta, dvs att nivåanpassa efter motstånd, men även att utmana spelare för att komma vidare i sin utveckling. Prestation före resultat, självklart vill vi vinna matcher, men inte med toppning eller att ta ut lag för säkra vinster. Vi spelar med de spelare som är uttagna till spel och försöker vinna som ett lag i syfte att öka lagkänslan och självförtroendet hos alla spelare. Prestation före resultat, innebär också att vi ser matcher som träningstillfällen och kommer att ha prestationsmål och inte resultatmål som fokus, tex att vi se en viss uppspelsvariant lyckas, att vi vill få igång snacket mellan spelarna, att vi vill lyckas med omställningar med hela laget, att vi vill att forwards skall byta sida med varandra etc etc. Detta kan innebära att vi kan uppfylla mål och samtidigt förlora en match. Lagkänsla Vi tror på idén att göra ett antal aktiviteter med barnen i syfte att få dem att trivas med varandra, det tror vi gör att de känner sig trygga med varandra och gör att de vill träna och spela matcher tillsammans. Vi vill vinna som ett lag och förlora som ett lag, det är aldrig en enskild spelares ansvar. Vi vill bygga en positiv lagkänsla. Aktiviteter för att uppnå lagkänsla: Lagaktivitet, träningsläger, match, cup, sälja bröd etc Samåkning Vi tror även att samåkning gynnar lagkänslan och dessutom spar vi lite på miljön och föräldrars tid. Vi har som inriktning att samordna samåkning till de långväga bortamatcherna i första hand och då samlas vid tex Tingvallahallarna. Samåkningsavgift 50 kr för långresor, 20 kr för kort resväg, anges i kallese.

4 Se på match A-laget spelar tyvärr inte i år i superligan men vi skall försöka få till så att vi kan stötta om som publik vid något/några tillfällen. Inträde ingår i medlemsavgiften till samtliga Dam- och Herr- A-lags matcher. Ledare - Arbetsuppgifter Genomföra matcher som ledare och coach. Planera säsongen såväl långsiktigt som kortsiktigt. Planera och genomföra träningar. Utvärdera resultat Genomföra fastställda träningsläger och cuper. Laguttagning till matcher. Se till att lagets träningar är meningsfulla, omväxlande, inspirerande och i nivå med lagets kapacitet. Gå på utbildningar som Tränarkurs grundläggande tränarutbildning Genomföra matcher som ledare och coach. Ansvarar för relationer inom laget. Vara lyhörd när det gäller mobbing och vidta erforderliga åtgärder om sådant blir aktuellt. Se till att spelarna uppför sig korrekt mot motspelare och matchfunktionärer. Delta i olika möten. Se till att åtaganden enligt uppgjorda avtal följs. Vid misskötsel avstänga spelare från träning och match. Om ärendet är av grövre karaktär bör sektionsstyrelsen informeras. Betala matchledare alt domare. På fastställda tider inrapportera närvaro så att kansliet i tid hinner skicka in närvarorapporter för sökning av lokstöd Hålla kontakt med spelarnas föräldrar Ser till att lagets hemsida är uppdaterad Föräldragrupp - Arbetsuppgifter Aktivt stödja tränare och lagledare i laget samt sektionen med eget arbete för stödja verksamheten och dess finansiering. Hjälpa laget med transporter till träningar, cuper och matcher. Stå till lagledningens förfogande och vara behjälplig med praktiska göromål inför och i samband med matcher och träningar. Föräldragruppen bör också planera och kalla till olika sociala aktiviteter samt medverka till att laget når budgetmål och initiera sponsring. Föräldragruppen kan också med fördel ta initiativ till olika sociala aktiviteter utanför matcher/träningar för att stärka sammanhållningen i laget. Acceptera att det är domaren som dömer, oavsett domslut. Uppträda korrekt vid matcher och träningar med att inte klaga på domare och tränare/ coacher och inte störa tränarna i deras matchupplägg och träningssystem.

5 Kommunikation Vi tar givetvis gärna emot idéer och synpunkter, men inte då vi har spelarna närvarande, då vill vi fokusera på laget. Det är många barn att hålla reda på och vi vill utnyttja vår träningstid och matchtid för att få ut så mycket som möjligt av den. Spelarna - Värdegrund Glädje gemenskap lagkänsla engagemang! Positiv inställning till dig själv och till dina lagkamrater. Det är allas ansvar att bygga upp en positiv inställning. Samarbete mellan alla spelarna i laget. Vi uppmuntrar och stöttar varandra och talar om de bra saker laget har gjort och kan göra. Allt positivt du gör, tänker och säger stärker ditt eget och ditt lags självförtroende. Vi kan skilja på lek och fokus. Vi är engagerade i det vi gör. Detta kommer vi att jobba med under året och vill ha med både barn, ledare och föräldrar på samma resa.

P-02/03 säsongen 2016

P-02/03 säsongen 2016 P-02/03 säsongen 2016 AGENDA DU ÄR VÄRDEFULL IDROTTENS VÄRDEGRUND LAGANDA = VI TILLSAMMANS VINNARE I LÄNGDEN DU ÄR VÄRDEFULL 1. VARFÖR ÄR VI TRÄNARE & VARFÖR SPELAR NI FOTBOLL? (grupperna skriver varsin

Läs mer

Barn- och ungdomsfotboll i Hälsingland Så spelar vi 11-mannafotoll

Barn- och ungdomsfotboll i Hälsingland Så spelar vi 11-mannafotoll (Uppdaterat den 25 april 2016) Barn- och ungdomsfotboll i Hälsingland Så spelar vi 11-mannafotoll Bättre och mer utvecklande spel Fortsatt utbildning Inriktning mot seniorfotboll När man blir 14-15 år

Läs mer

spelarutbildning LIF-Ungdom Policy - träningsinriktning Ställ Er frågorna inför träningsplaneringen

spelarutbildning LIF-Ungdom Policy - träningsinriktning Ställ Er frågorna inför träningsplaneringen LIF-Ungdom spelarutbildning Policy - träningsinriktning Ställ Er frågorna inför träningsplaneringen Hur många tränare är vi? Hur många träningspass? Vad ska vi träna på? Varför? Hur? Vilka instruktionspunkter

Läs mer

Glädje- trygghet- gemenskap. Ekerö IK Fotboll F03. Föräldramöte 2015-02- 19

Glädje- trygghet- gemenskap. Ekerö IK Fotboll F03. Föräldramöte 2015-02- 19 Glädje- trygghet- gemenskap Ekerö IK Fotboll F03 Föräldramöte 2015-02- 19 Agenda för mötet Status när vi startar 2015 AmbiGoner och mål Verksamheten 2015 Träning och Träningsupplägg Vikingacupen 15/8 Lagekonomi

Läs mer

Följande föräldrar har tagit på sig olika ansvarsområden: Ny ledare ------------------- Finns ingen ännu Södrarabatten --------------- Niklas

Följande föräldrar har tagit på sig olika ansvarsområden: Ny ledare ------------------- Finns ingen ännu Södrarabatten --------------- Niklas Följande föräldrar har tagit på sig olika ansvarsområden: Ny ledare ------------------- Finns ingen ännu Södrarabatten --------------- Niklas SCHEMAN--------Larsson, Westroth, Skillfeldt, Donners Kioskschema

Läs mer

Äspereds IF VITA LINJER. & spår. på vägen mot Framtiden

Äspereds IF VITA LINJER. & spår. på vägen mot Framtiden Äspereds IF på vägen mot Framtiden 2 VISIONSARBETE Äspereds IF Nu är det dags att ta ett nytt steg i vår framtidsutveckling. Vår vision är att Äspereds IF skall skapa Bygdens bästa miljö för medlemskap

Läs mer

Föräldrapolicy 2015-01-01

Föräldrapolicy 2015-01-01 Föräldrapolicy 2015-01-01 Som förälder till en av ungdomarna i IBK Hallsta är Du en viktig del av vår verksamhet. Du är en stor resurs och hjälper oss att nå våra mål. Utan förälderns medverkan i stort

Läs mer

SAMLA LAGLEDNINGEN INFÖR SÄSONGEN

SAMLA LAGLEDNINGEN INFÖR SÄSONGEN 1 SAMLA LAGLEDNINGEN INFÖR SÄSONGEN Träffas - trivas utvecklas i gemenskap! Träff 1: Träff 2: Träff 3: Träff 4: Träff 5: Analys (ledare) Analys (spelare) Planering Inför upptakten med föräldrar/spelare

Läs mer

Förskolan Vårskogen, Svaleboskogen 7. Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2015-16

Förskolan Vårskogen, Svaleboskogen 7. Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2015-16 Förskolan Vårskogen, Svaleboskogen 7 Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2015-16 Planen gäller från november 2015-oktober 2016 Ansvariga för planen är avdelningens förskollärare Hela arbetslaget

Läs mer

Vad vill jag bli, och vad vill jag ha gjort?

Vad vill jag bli, och vad vill jag ha gjort? Vad vill jag bli, och vad vill jag ha gjort? Mitt liv och framtidsdrömmar som fotbollsspelare!!! Namn:. Syfte med detta dokument (föräldrasnack) Om vi ska klara av våra uppsatta mål, så är det endast möjligt

Läs mer

Introduktion 7-manna fotboll

Introduktion 7-manna fotboll Introduktion 7-manna fotboll Snart är det dags att ta steget från att spela 5-manna till att spela 7-manna fotboll. Skillnaden kommer att vara ganska stor och vi kommer därför att starta prata om detta

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet! Det kan ha varit en tjej- / killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske ordnat ett musikarrangemang, skött ett café,

Läs mer

Program Handledning Förutsättningar: Träningar Teori

Program Handledning Förutsättningar: Träningar Teori Program Handledning Förutsättningar: Träningar Teori Lördag (Dag 1) 07:30 Samling ledare 08:00 Lägret öppnas Information/indelning grupper iordningställande av sovsalar, genomgång av regler mm 09:30 Träning

Läs mer

UNGDOMSVARIANTEN FOLKHÄLSOPLAN 2004-2008. Det är vi som gjort Ungdomsvarianten!

UNGDOMSVARIANTEN FOLKHÄLSOPLAN 2004-2008. Det är vi som gjort Ungdomsvarianten! FOLKHÄLSOPLAN 2004-2008 UNGDOMSVARIANTEN Det är vi som gjort Ungdomsvarianten! Målområden för folkhälsoarbetet i Götene kommun är: Barn och ungdomars hälsa, Drogförebyggande arbete, Psykisk hälsa, Trygga

Läs mer

Allmänna instruktioner

Allmänna instruktioner 1 Allmänna instruktioner Instruktionerna i positionsspelet är en guide i de olika arbetsuppgifterna som finns i ett lag. Givetvis får man röra sig på andra ytor, men tänk på att om du inte håller din plats

Läs mer

Verksamhetsplan 2013/14 P98 EIK Innebandy

Verksamhetsplan 2013/14 P98 EIK Innebandy Version 25 augusti 2013 Dokumentägare: Gunnar P Lagets övergripande mål Vårt mål är att utveckla våra spelare till att bli så bra innebandyspelare som möjligt individuellt och som lag. Vår verksamhetsplan

Läs mer

Spelschema IFK Visbys P-02 säsongen 2013:

Spelschema IFK Visbys P-02 säsongen 2013: Spelschema IFK Visbys P-02 säsongen 2013: VÅREN: MATCH: PLATS: KIOSK: 2013-04-28 kl.11:00 IFK Visby - Fårösund Västerhejde Rasmus 2013-05-05 kl.11:00 Gotlands Bro IFK Visby Bro Samling IFK:s klubbstuga

Läs mer

FÖRÄLDRAENGAGEMANG och riktlinjer gällande att ha barn som deltar i tävlingsverksamheten

FÖRÄLDRAENGAGEMANG och riktlinjer gällande att ha barn som deltar i tävlingsverksamheten Borås GS policy gällande FÖRÄLDRAENGAGEMANG och riktlinjer gällande att ha barn som deltar i tävlingsverksamheten Denna policy gällande föräldraengagemang är ett av flera policydokument för att styra arbetet

Läs mer

Sammanfatta era aktiviteter och effekten av dem i rutorna under punkt 1 på arbetsbladet.

Sammanfatta era aktiviteter och effekten av dem i rutorna under punkt 1 på arbetsbladet. Guide till arbetsblad för utvecklingsarbete Arbetsbladet är ett verktyg för dig och dina medarbetare/kollegor när ni analyserar resultatet från medarbetarundersökningen. Längst bak finns en bilaga med

Läs mer

Det är bra om även distriktsstyrelsen gör en presentation av sig själva på samma sätt som de andra.

Det är bra om även distriktsstyrelsen gör en presentation av sig själva på samma sätt som de andra. Modul: Föreningspresentation Ett stort blädderblocksblad delas upp i fyra rutor. Deltagarna, som under detta pass är indelade föreningsvis, får i uppgift att rita följande saker i de fyra rutorna: Föreningsstyrelsen

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Broby förskola. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Broby förskola. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Plan mot diskriminering och kränkande behandling Broby förskola Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: 2015/2016 Grunduppgifter Ansvariga för planen Ansvarig förskollärare Sandra M Karlsson

Läs mer

Tränarguide del 1. Mattelek. www.mv-nordic.se

Tränarguide del 1. Mattelek. www.mv-nordic.se Tränarguide del 1 Mattelek www.mv-nordic.se 1 ATT TRÄNA MED MATTELEK Mattelek är ett adaptivt träningsprogram för att träna centrala matematiska färdigheter såsom antalsuppfattning, den inre mentala tallinjen

Läs mer

ANTECKNINGAR. Föräldrarmöte inför F04 säsong 2015 KOMMER SAMLA TJEJERNA FÖR LIKNANDE INFORMATION UNDER APRIL MED DELAR FRÅN DENNA INFORMATION

ANTECKNINGAR. Föräldrarmöte inför F04 säsong 2015 KOMMER SAMLA TJEJERNA FÖR LIKNANDE INFORMATION UNDER APRIL MED DELAR FRÅN DENNA INFORMATION ANTECKNINGAR Föräldrarmöte inför F04 säsong 2015 KOMMER SAMLA TJEJERNA FÖR LIKNANDE INFORMATION UNDER APRIL MED DELAR FRÅN DENNA INFORMATION Kvällen Adresslista Vi gick igenom adresslista och telenummer.

Läs mer

Intervjumall. Datum: Intervjuare: Kandidatens namn: Kandidatens uppgifter: www.roirekrytering.se info@roirekrytering.se Växel: 0770 110 177 1 (5)

Intervjumall. Datum: Intervjuare: Kandidatens namn: Kandidatens uppgifter: www.roirekrytering.se info@roirekrytering.se Växel: 0770 110 177 1 (5) Intervjumall Datum: Intervjuare: Kandidatens namn: Kandidatens uppgifter: www.roirekrytering.se info@roirekrytering.se Växel: 0770 110 177 1 (5) Intervju Att hålla i en anställningsintervju kan vara svårt.

Läs mer

Tillsammans för en idrott fri från Alkohol, Narkotika, Doping och Tobak. Gemensam ANDT-policy för idrottsföreningar i Skövde kommun

Tillsammans för en idrott fri från Alkohol, Narkotika, Doping och Tobak. Gemensam ANDT-policy för idrottsföreningar i Skövde kommun Tillsammans för en idrott fri från Alkohol, Narkotika, Doping och Tobak Gemensam ANDT-policy för idrottsföreningar i Skövde kommun Varför? De allra flesta barn och ungdomar är någon gång aktiva i en idrottsförening.

Läs mer

Kärnan. Halmstad 29 augusti 2014. Hej!

Kärnan. Halmstad 29 augusti 2014. Hej! Kärnan Halmstad 29 augusti 2014 Hej! Här kommer information ifrån oss på Kärnan (F-2). Varannan vecka berättar vi lite om hur vi har det på skolan, vad vi har arbetat med och vad som händer de kommande

Läs mer

Stockholms BDF. Distriktslagen 2013. Stockholmsguiden

Stockholms BDF. Distriktslagen 2013. Stockholmsguiden Stockholms BDF Distriktslagen 2013 Stockholmsguiden Stockholms BDF detta är skillnaden Stockholms Basketdistriktsförbunds värdegrund, Jag Ställer Upp, ska genomsyra allt vi gör. Vad vi gör på och utanför

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR FRITIDSGÅRDEN FRITIDSGÅRDENS VISION

VERKSAMHETSPLAN FÖR FRITIDSGÅRDEN FRITIDSGÅRDENS VISION Storåskolan fritidsgård Norra skolområdet 2015-10-12 VERKSAMHETSPLAN FÖR FRITIDSGÅRDEN ht 2015- vt 2016 FRITIDSGÅRDENS VISION FRITIDSGÅRDEN ÄR EN POSTIV MÖTESPLATS DÄR ALLA TRIVS Med glädje, vänskap och

Läs mer

Medarbetarenkäten 2016 handledning för förbättringsarbete

Medarbetarenkäten 2016 handledning för förbättringsarbete Medarbetarenkäten 2016 handledning för förbättringsarbete Medarbetarenkäten är ett verktyg för att årligen mäta den psykosociala arbetsmiljön bland medarbetarna i Kiruna kommun. Medarbetarenkäten är en

Läs mer

Kvalitetsarbete i förskolan

Kvalitetsarbete i förskolan Kvalitetsarbete i förskolan Läsåret 2015-2016 Förskola/avdelning Mobacken/Villan Ort Hammerdal Ansvarig förskolechef Ewa Ottosson Kontaktinformation Mobacken/Villans förskola Moviksgatan 1 83070 Hammerdal

Läs mer

Muskötens förskolas. Kvalitetsredovisning. För år 2009/2010. Ansvarig Förskolechef Magnus Strömbäck

Muskötens förskolas. Kvalitetsredovisning. För år 2009/2010. Ansvarig Förskolechef Magnus Strömbäck Muskötens förskolas Kvalitetsredovisning För år 2009/2010 Ansvarig Förskolechef Magnus Strömbäck Innehållsförteckning Verksamhetens förutsättningar...3 Inledning...3 Enhetens bokslut...3 Barngrupp...3

Läs mer

Riktlinjer - Rekryteringsprocesser inom Föreningen Ekonomerna skall vara genomtänkta och välplanerade i syfte att säkerhetsställa professionalism.

Riktlinjer - Rekryteringsprocesser inom Föreningen Ekonomerna skall vara genomtänkta och välplanerade i syfte att säkerhetsställa professionalism. REKRYTERINGSPOLICY Upprättad 2016-06-27 Bakgrund och Syfte Föreningen Ekonomernas verksamhet bygger på ideellt engagemang och innehar flertalet projekt där såväl projektledare som projektgrupp tillsätts

Läs mer

Miljö och material på förskolan, hållbar utveckling

Miljö och material på förskolan, hållbar utveckling Minnesanteckningar från föräldramöte på 9/10 2014 Tack till er alla som nyfiket och intresserat deltog under kvällen. Under kvällen berättade pedagogerna hur vi möter vardagen tillsammans med era barn

Läs mer

Pedagogisk planering Verksamhetsåret 2014/15 Förskolan Björnen Lilla Björn

Pedagogisk planering Verksamhetsåret 2014/15 Förskolan Björnen Lilla Björn Förskoleverksamheten Pedagogisk planering Verksamhetsåret 2014/15 Förskolan Björnen Lilla Björn 1 Innehållsförteckning Förskoleverksamhetens vision sidan 3 Inledning sidan 4 Förutsättningar sidan 4 Normer

Läs mer

Utveckla arbetsmiljö och verksamhet genom samverkan

Utveckla arbetsmiljö och verksamhet genom samverkan DEL 1: Utveckla arbetsmiljö och verksamhet genom samverkan Modulen inleds med det övergripande målet för modul 6 och en innehållsförteckning över utbildningens olika delar. Börja med att sätta ramarna

Läs mer

Att vara ledare i Stuvsta IF så många fotbollsspelare som möjligt så länge som möjligt

Att vara ledare i Stuvsta IF så många fotbollsspelare som möjligt så länge som möjligt Att vara ledare i Stuvsta IF så många fotbollsspelare som möjligt så länge som möjligt 1 Innehållsförteckning INLEDNING... 3 REVISIONSHISTORIK... 3 SYFTE OCH MÅLGRUPP... 3 DOKUMENTANSVARIG, REVIDERING

Läs mer

ÄT RÄTT NÄR DU TRÄNAR

ÄT RÄTT NÄR DU TRÄNAR ÄT RÄTT NÄR DU TRÄNAR Lärgruppsplan Lärgruppsplan Hur mycket, och vad, du äter spelar en stor roll för förmågan att prestera, såväl fysiskt som psykiskt. Vill du optimera din prestation kan det till och

Läs mer

Intern policy för intäkter och kostnader IS Halmias ungdomssektion 2015

Intern policy för intäkter och kostnader IS Halmias ungdomssektion 2015 Datum 2015-01-11 rev 0.2 Intern policy för intäkter och kostnader IS Halmias ungdomssektion 2015 1. Inledning IS Halmias filosofi är i princip att ha en gemensam ungdomssektion ekonomi med en möjlighet

Läs mer

Årsplan 2014 Målsättning och metod Träning Match Cuper Ekonomi Regler och policy Övrigt

Årsplan 2014 Målsättning och metod Träning Match Cuper Ekonomi Regler och policy Övrigt AGENDA föräldramöte 28 jan Årsplan 2014 Målsättning och metod Träning Match Cuper Ekonomi Regler och policy Övrigt ÅRSPLANERING 2014 ESK P01 månad vecka Träning Matcher januari 1 Uppehåll 2 1 trän 3 2

Läs mer

Fritidshem och skola i samspel

Fritidshem och skola i samspel Fritidshem och skola i samspel Pedagogisk plan för fritidshemmen på UTBYNÄSSKOLAN 1 Fritidshemmet är en frivillig verksamhet som ligger utanför skolans timplan. Alla som arbetar i skolan har som uppdrag

Läs mer

Kvalitetsrapport Så här går det

Kvalitetsrapport Så här går det Kvalitetsrapport Så här går det Uppföljning av det systematiska kvalitetsarbetet på Lärkan förskola, Öja Verksamhetsåret 2013/2014 Kort sammanfattning av enhetens kvalitetsarbete under verksamhetsåret

Läs mer

SOM SPONSOR GÖR DU SKILLNAD! Luleå Ridklubb där ledarskap för framtiden grundläggs

SOM SPONSOR GÖR DU SKILLNAD! Luleå Ridklubb där ledarskap för framtiden grundläggs SOM SPONSOR GÖR DU SKILLNAD! Luleå Ridklubb där ledarskap för framtiden grundläggs Bakgrund Forskning visar att ungdomar med hästintresse har högre betyg än genomsnittet, samt att hästtjejer oftare än

Läs mer

RESTAURANG LUX STOCKHOLM PRESENTERAR 4 5 APRIL 2009 HUVUDSPONSOR: RESTAURANG LUX STOCKHOLM ÖVRIGA SPONSORER: VITMOSSEN OCH PROJEKTFORM AB

RESTAURANG LUX STOCKHOLM PRESENTERAR 4 5 APRIL 2009 HUVUDSPONSOR: RESTAURANG LUX STOCKHOLM ÖVRIGA SPONSORER: VITMOSSEN OCH PROJEKTFORM AB RESTAURANG LUX STOCKHOLM PRESENTERAR 4 5 APRIL 2009 HUVUDSPONSOR: RESTAURANG LUX STOCKHOLM ÖVRIGA SPONSORER: VITMOSSEN OCH PROJEKTFORM AB Inbjudan till Lux Stockholm Cup i år med U12-regler Älta Tigers

Läs mer

IFkGötebORG SPONSORSKAP

IFkGötebORG SPONSORSKAP IFkGötebORG SPONSORSKAP HISTORIA I Sverige är IFK Göteborg, även kallade Kamraterna, Änglarna och Blåvitt, känt som Folkets Lag och Mesta Mästarna. Idrottsföreningen har en historia från tidigt 1900-tal.

Läs mer

Styrgruppens uppföljning av Partnerskapsmötet den 10 november 2015. Närvarande: Lilian Eriksson, Andreas Jarud, Benth Jensen och Håkan Eriksson

Styrgruppens uppföljning av Partnerskapsmötet den 10 november 2015. Närvarande: Lilian Eriksson, Andreas Jarud, Benth Jensen och Håkan Eriksson Protokoll Styrgruppens uppföljning av Partnerskapsmötet den 10 november 2015. Närvarande: Lilian Eriksson, Andreas Jarud, Benth Jensen och Håkan Eriksson Sekreterare: Caroline Wiking 1. Reflektioner kring

Läs mer

Innehållsförteckning. 1. Tyresö församlings förskola 1.1 Verksamhet och profil. 2. Övergripande målsättning. 3. Inledning. 4.

Innehållsförteckning. 1. Tyresö församlings förskola 1.1 Verksamhet och profil. 2. Övergripande målsättning. 3. Inledning. 4. Trollbäcken Innehållsförteckning 1. Tyresö församlings förskola 1.1 Verksamhet och profil 2. Övergripande målsättning 3. Inledning 4. Normer och värden 4.1 Läroplanen 4.2 Förskolans mål 4.2.1Vi vill nå

Läs mer

Verksamhetsplan Juniorerna 2016

Verksamhetsplan Juniorerna 2016 Verksamhetsplan Juniorerna 2016 Vinterträning Vinterträning i Haninge Golfhall vecka 3 vecka 14: 1 gång/vecka tränarledd träning. Sommarträning Sommarträning på Haninge GK vecka 17-24 och 31-38 : 1 gång/vecka

Läs mer

Plan mot kränkande behandling och diskriminering / Likabehandlingsplan

Plan mot kränkande behandling och diskriminering / Likabehandlingsplan Plan mot kränkande behandling och diskriminering / Likabehandlingsplan Inledning Vi vill med vår likabehandlingsplan informera om hur vi arbetar med frågor som rör diskriminering och annan kränkande behandling.

Läs mer

Skolinspektionen Nyanlända 2016

Skolinspektionen Nyanlända 2016 Skolinspektionen Nyanlända 2016 Skolinspektionen genomför en kvalitetsgranskning av samtliga skolhuvudmäns mottagande av nyanlända elever. Målet med granskningen är att identifiera vanligt förekommande

Läs mer

Fjällmons Förskolor. Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2016

Fjällmons Förskolor. Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2016 Fjällmons Förskolor Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2016 VÅR VISION Fjällmons förskolor sjuder av liv Och här växer tilltron till vår egen förmåga att utvecklas och påverka våra liv. Här

Läs mer

Vi brister i det förebyggande arbetet, liksom att våra insatser för att förstärka värdegrunden i

Vi brister i det förebyggande arbetet, liksom att våra insatser för att förstärka värdegrunden i Under v. 45-50 genomfördes den årliga enkätundersökningen riktad till barn, elever, ungdomar och föräldrar i Lärande och kulturnämndens verksamheter. Resultaten som presenteras är kopplade till kommunfullmäktiges

Läs mer

Gävle GIK Målsättning 2012-2015. Gävle GIK Hockey. Planering för säsongen 2012-2013. Målsättning 2012-2016

Gävle GIK Målsättning 2012-2015. Gävle GIK Hockey. Planering för säsongen 2012-2013. Målsättning 2012-2016 Gävle GIK Hockey Planering för säsongen 2012-2013 Målsättning 2012-2016 Uppstart av juniorverksamhet Gävle GIK ska bedriva egen juniorverksamhet säsongen 2012-2013 J20 J18 Stommen i J20 laget ska vara

Läs mer

Nyhetsbrev från ledarna i laget ÖSK P03

Nyhetsbrev från ledarna i laget ÖSK P03 2016-02 02-24 24 Nyhetsbrev från ledarna i laget ÖSK P03 Varmt välkomna till vårens och sommarens träningar, matcher, cuper och andra aktiviteter! Detta brev går ut till alla barn och föräldrar inom laget.

Läs mer

Hur man spelar 7-manna fotboll

Hur man spelar 7-manna fotboll Hur man spelar 7-manna fotboll Här kan ni läsa lite om hur man spelar 7 manna fotboll och hur man spelar Målvakt, back, mittfältare, eller forward Så här är ställer vi upp oss i grundpositionerna, målvakt,

Läs mer

Ett modernt medlemskap enkelt, tydligt och rätt i tiden

Ett modernt medlemskap enkelt, tydligt och rätt i tiden Remissvar Ett modernt medlemskap enkelt, tydligt och rätt i tiden Projektgruppens idéer och förslag på lösningar Projektgruppen har samlat idéer och lösningar under tio rubriker. Målet är att idéerna bidrar

Läs mer

SISTA ANMÄLNINGSDAG ÄR 10/1 2011.. SISTA ANMÄLNINGSDAG ÄR 10/2 2011.. SISTA ANMÄLNINGSDAG ÄR 10/3 2011.. OBS! Eller direkt laganmälan via FOGIS OBS!

SISTA ANMÄLNINGSDAG ÄR 10/1 2011.. SISTA ANMÄLNINGSDAG ÄR 10/2 2011.. SISTA ANMÄLNINGSDAG ÄR 10/3 2011.. OBS! Eller direkt laganmälan via FOGIS OBS! ÖSTERGÖTLANDS FOTBOLLFÖRBUND Box 110 52 580 11 LINKÖPING 013 20 33 20 2010-11-29 Till Östergötlands samtliga fotbollsföreningar ÖSTERGÖTLANDS FOTBOLLFÖRBUND INBJUDER HÄRMED TILL DELTAGANDE I 2011 ÅRS UNGDOMSSERIER

Läs mer

Verksamhetsplan Miniorer 2016

Verksamhetsplan Miniorer 2016 Verksamhetsplan Miniorer 2016 Vinterträning Vinterträning i Haninge Golfhall vecka 3 vecka 13: 1 gång/vecka tränarledd träning. Sommarträning Sommarträning på Haninge GK vecka 17-24 och 31-38: 1 gång/vecka

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete

Systematiskt kvalitetsarbete Systematiskt kvalitetsarbete Rapport Läsår: 2015/2016 Organisationsenhet: STENSFSK/FSK Stensåkra Förskola Fokusområde: Samverkan Cecilia Stenemo, Barn- och utbildningsförvaltningen, Stensåkra förskola,

Läs mer

Smedbergsskolans likabehandlingsplan 2013/2014

Smedbergsskolans likabehandlingsplan 2013/2014 Smedbergsskolans likabehandlingsplan 2013/2014 Likabehandlingsplan 2013/2014 Främja Smedbergsskolans värdegrund ska ligga till grund för all verksamhet i skolan. Smedbergsskolans värdegrund Alla på skolan

Läs mer

HUDDINGE IK INNEBANDY F94. Säsongen 2009/10. www.laget.se/huddingeikf94 1 (7)

HUDDINGE IK INNEBANDY F94. Säsongen 2009/10. www.laget.se/huddingeikf94 1 (7) HUDDINGE IK INNEBANDY F94 Säsongen 2009/10 www.laget.se/huddingeikf94 1 (7) Målsättning Vår målsättning är att ALLA som är med skall vara skadefria och ha så roligt som möjligt, trivas, vilja fortsätta

Läs mer

Våra riktlinjer har vi tagit fram just för att kanalisera engagemanget i Ängby IF åt rätt håll.

Våra riktlinjer har vi tagit fram just för att kanalisera engagemanget i Ängby IF åt rätt håll. ÄNGBYMODELLEN Bilaga A OM VÅRA RIKTLINJER OCH FÖRENINGENS POLICY Ett levande dokument, värdekonflikter och policys Det är viktigt att vi håller diskussionen om våra värderingar levande i vardagen. Vi uppmanar

Läs mer

Sverige. Från. Till de Olympiska spelen TESTA DINA GRÄNSER.RESAN BÖRJAR HÄR. heroesoftomorrow.nu

Sverige. Från. Till de Olympiska spelen TESTA DINA GRÄNSER.RESAN BÖRJAR HÄR. heroesoftomorrow.nu Ett projekt av Sveriges Olympiska Kommitté med stöd från Från Sverige Till de Olympiska spelen TESTA DINA GRÄNSER.RESAN BÖRJAR HÄR. heroesoftomorrow.nu Heroes of Tomorrow 2015 Den olympiska lågan representerar

Läs mer

Kvalitetsredovisning Läsår 2010-2011

Kvalitetsredovisning Läsår 2010-2011 Kvalitetsredovisning Läsår 2010-2011 Arbetsplats: Annebo förskola avd. Ekebo Arbetslag: Sara Lindström, Lena Narvefors och Johanna Karlsson Annebos gemensamma pedagogiska utgångspunkt På vår förskola vill

Läs mer

Arbetsplan Jämjö skolområde

Arbetsplan Jämjö skolområde Arbetsplan Jämjö skolområde 2015 för Torhamns skola Jämjö skolområde: Jämjö skolområde består av ett antal skolor inklusive fritidshem där vår gemensamma målsättning är att ge alla elever bästa förutsättningar

Läs mer

ANVÄNDARHANDLEDNING FÖR

ANVÄNDARHANDLEDNING FÖR ANVÄNDARHANDLEDNING FÖR TILLSÄTTARE/LAGLEDARE OCH DOMARE Cleverservice ett smart sätt att hantera matcher, domartillsättningar, samt utbetalningar av arvoden 2015 ANVÄNDARHANDLEDNING - CLEVERSERVICE Cleverservice

Läs mer

VICTUMS SYSTEMATISKA KVALITETSARBETE UTVECKLINGSOMRÅDE: Elevenkäten ht 2015 KRYSSA I DE MÅL KVALITETSARBETET GÄLLER

VICTUMS SYSTEMATISKA KVALITETSARBETE UTVECKLINGSOMRÅDE: Elevenkäten ht 2015 KRYSSA I DE MÅL KVALITETSARBETET GÄLLER VICTUMS SYSTEMATISKA KVALITETSARBETE UTVECKLINGSOMRÅDE: Elevenkäten ht 2015 KRYSSA I DE MÅL KVALITETSARBETET GÄLLER Dubbelklicka på aktuell ruta och välj Markerad KUNSKAPER NORMER OCH VÄRDEN ELEVENS ANSVAR

Läs mer

NUMMER 4, 2015. Kära medlem, INFORMATIONSBREV

NUMMER 4, 2015. Kära medlem, INFORMATIONSBREV INFORMATIONSBREV. NUMMER 4, 2015 Kära medlem, Detta informationsbrev innehåller information om StellaStars arbete. Informationsbrevet skickas ut till samtliga medlemmar. Genom att läsa brevet kan du hålla

Läs mer

Rapport uppdrag. Advisory board

Rapport uppdrag. Advisory board 1 Rapport uppdrag Advisory board 2 Advisory board AB är en dialogmodell som på ett stukturerat sätt ger möjlighet till samråd och dialog med unga i utvecklingsarbeten/verksamhetsutveckling inom kommunen,

Läs mer

Arbetsplan Jämjö skolområde

Arbetsplan Jämjö skolområde Arbetsplan Jämjö skolområde 2016 för Torhamns skola Jämjö skolområde: Jämjö skolområde består av ett antal skolor inklusive fritidshem där vår gemensamma målsättning är att ge alla elever bästa förutsättningar

Läs mer

Hälso- och sjukvårdslagen

Hälso- och sjukvårdslagen Hälso- och sjukvårdslagen Barnets behov av information, råd och stöd ska särskilt beaktas av hälso- och sjukvården och dess personal om barnets förälder eller någon annan vuxen som barnet varaktigt bor

Läs mer

Välkomna till GRÄNNA AIS Barn- och ungdomsfotboll.

Välkomna till GRÄNNA AIS Barn- och ungdomsfotboll. Välkomna till GRÄNNA AIS Barn- och ungdomsfotboll. GAIS barn- och ungdomsfotboll: Ska erbjuda en kamratlig och trygg social miljö, där alla kan utvecklas och bli delaktiga i utformningen av verksamheten.

Läs mer

Välkommen till landslaget!

Välkommen till landslaget! Välkommen till landslaget! - funderingsfrågor, diskussionsfrågor, och skrivövning Ämne: Svenska, SVA Årskurs: 7-9 Lektionstyp: diskussion, skrivövning Lektionsåtgång: 1-3 Introduktion Det kan vara intressant

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete

Systematiskt kvalitetsarbete Systematiskt kvalitetsarbete Rapport År: 2016 Organisationsenhet: NYEFSK/FSK Nye Förskola Fokusområde: Demokrati och värdegrund Övergripande mål: Normer och värden Deluppgift: Klassens kvalitetsrapport

Läs mer

Så spelar vi 9-mannafotboll 2016 Lagom stor plan Lagom många spelare Bättre och mer utvecklande spel

Så spelar vi 9-mannafotboll 2016 Lagom stor plan Lagom många spelare Bättre och mer utvecklande spel Så spelar vi 9-mannafotboll 2016 Lagom stor plan Lagom många spelare Bättre och mer utvecklande spel Syftet med 9-manna är att skapa bättre förutsättningar för att spela fotboll på ett utvecklande sätt

Läs mer

Här kommer viktig information om Roslagcupen som vi vill att alla föräldrar läser innan vi åker Fredagen den 12 juni kl 12,30

Här kommer viktig information om Roslagcupen som vi vill att alla föräldrar läser innan vi åker Fredagen den 12 juni kl 12,30 Hej Här kommer viktig information om Roslagcupen som vi vill att alla föräldrar läser innan vi åker Fredagen den 12 juni kl 12,30 Fredag samling vid Viksjövallen parkeringen utanför klubbhuset Klockan

Läs mer

Kommittédirektiv. En samordnad utveckling av validering. Dir. 2015:120. Beslut vid regeringssammanträde den 19 november 2015

Kommittédirektiv. En samordnad utveckling av validering. Dir. 2015:120. Beslut vid regeringssammanträde den 19 november 2015 Kommittédirektiv En samordnad utveckling av validering Dir. 2015:120 Beslut vid regeringssammanträde den 19 november 2015 Sammanfattning En kommitté i form av en nationell delegation ska följa, stödja

Läs mer

Ungdomssektionen fick i uppdrag att hålla i verksamheten tillsammans med Emma.

Ungdomssektionen fick i uppdrag att hålla i verksamheten tillsammans med Emma. Goda Exempel Salaortens Ryttarförening Salaortens Ryttarföreningen kände att de ville kunna hjälpa till på något sätt hösten 2015 då det kom så många barn från bl.a. Syrien. -Vi kände att den miljö som

Läs mer

Inbjudan till Kennelläger

Inbjudan till Kennelläger Inbjudan till Kennelläger Ni som har hundar från Molars och Tyrannens kennel är alla varmt välkomna på kennelläger den 3/6-6/6 på Sundsvalls Brukshundklubb. På klubben finns det fyra gräsplaner, två grusplaner

Läs mer

Likabehandlingsplan. Lika rättigheter i förskolan Vitå förskola 2014/2015.

Likabehandlingsplan. Lika rättigheter i förskolan Vitå förskola 2014/2015. Likabehandlingsplan Lika rättigheter i förskolan Vitå förskola 2014/2015. 1 Ansvariga Ansvariga för planen är pedagogerna och förskolechefen vid Vitå förskola Vår vision är En förskola för alla På Vitå

Läs mer

En offensiv skola. Skolplan för Kristianstads kommun 2012 2018. R e v i d e r a d h ö s t e n 2 0 1 5

En offensiv skola. Skolplan för Kristianstads kommun 2012 2018. R e v i d e r a d h ö s t e n 2 0 1 5 En offensiv skola Skolplan för Kristianstads kommun 2012 2018 R e v i d e r a d h ö s t e n 2 0 1 5 En offensiv skola i en trygg miljö där alla utvecklas utifrån sina förutsättningar Utbildning ger individen

Läs mer

Visa vägen genom bedömning

Visa vägen genom bedömning Visa vägen genom För att du alltid ska veta var du befinner dig i din utveckling, har vi tagit fram Sveaskolans mål i olika ämnen och olika skolår. Dessa mål när du och läraren samtalar om vad du kan göra

Läs mer

Förberedelsematerial för utvecklingssamtal

Förberedelsematerial för utvecklingssamtal Förberedelsematerial för utvecklingssamtal Datum: Medarbetarens namn: Sektion/Avdelning: Chefens namn: 1 Material upprättat av HR 2016-03-01, dnr 241-16. Psykosocial och fysisk arbetsmiljö Arbetsmiljö

Läs mer

Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling 2011-2012

Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling 2011-2012 1(6) Sörgårdens förskola Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling 2011-2012 2 Vår vision Vi vill att: alla barn på Sörgården ska känna att de har samma rättigheter och möjligheter, flickor

Läs mer

Introduktion till Open 2012

Introduktion till Open 2012 Introduktion till Open 2012 av Lisbeth Rydén Funktionen med OPEN som jag ser den Alla har sin egen idé med att åka till OPEN. Någon framförallt för att lära sig något om de ämnen som ska avhandlas (kurs),

Läs mer

TRÄNINGSPLANERING MOT SPELMODELLERNA

TRÄNINGSPLANERING MOT SPELMODELLERNA TRÄNINGSPLANERING MOT SPELMODELLERNA Allmän träningsfilosofi 7-9 ÅR Bollen ska alltid vara med Lära sig träna hitta drivkraften Träningen bör bedrivas mot den spelmodell som laget/klubben eftersträvar

Läs mer

DET HÄR ÄR RIKSFÖRENINGEN AUTISM

DET HÄR ÄR RIKSFÖRENINGEN AUTISM DET HÄR ÄR RIKSFÖRENINGEN AUTISM Riksföreningen Autism arbetar för att skapa bättre villkor för barn, ungdomar och vuxna med autism, Aspergers syndrom och andra autismliknande tillstånd. Föreningens medlemmar

Läs mer

Vilket förslag anser ni gynnar Göteborgsfotbollen mest, nuvarande seriesystem, förslag 1 eller förslag 2? Gärna med motivering.

Vilket förslag anser ni gynnar Göteborgsfotbollen mest, nuvarande seriesystem, förslag 1 eller förslag 2? Gärna med motivering. Efter en motion från Rannebergens IF angående förslag om förändringar av seriespelet på herrsidan i Göteborg har Tävlingskommittén tillsatt en arbetsgrupp. Arbetsgruppen har bestått av representanter för

Läs mer

Välkomna!! Tölö IF P -06

Välkomna!! Tölö IF P -06 Välkomna!! Tölö IF P -06 Föräldramöte P06 AGENDA den 22 mars Vilka är vi som tränar vilka är Ni föräldrar. Tölö IF:s fotbollsfilosofi. Tölö IF P -06 egna regler. Tölö IF P -06 regler Träningstider utomhus

Läs mer

RIMBOCUPEN 2016. Hej alla vänner!

RIMBOCUPEN 2016. Hej alla vänner! RIMBOCUPEN 21 Hej alla vänner! Här kommer information inför Rimbocupen 1-11:e Juni 21. Spelschemat är nu klart och lanserat! Vi kommer att spela i grupp 2 och möta Vaxholm, Rimbo & Stuvsta. Gruppspelet

Läs mer

Lathund mall för utvecklingssamtal med spelare 10 år och äldre

Lathund mall för utvecklingssamtal med spelare 10 år och äldre Lathund mall för utvecklingssamtal med spelare 10 år och äldre Spelarutvecklingssamtal sker en gång per år där ledarna ansvarar för samtalen. Minst en förälder per spelare deltar i samtalet (gäller upp

Läs mer

FÖRSKOLAN FYRKLÖVERNS LIKABEHANDLINGS PLAN/ PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING. Läsåret 15/16

FÖRSKOLAN FYRKLÖVERNS LIKABEHANDLINGS PLAN/ PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING. Läsåret 15/16 Bildningsförvaltningen BF 221 1 2015-11-16 FÖRSKOLAN FYRKLÖVERNS LIKABEHANDLINGS PLAN/ PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Läsåret 15/16 Plan mot diskriminering och kränkande behandling Likabehandlingsplan

Läs mer

Friskis&Svettis Linköping

Friskis&Svettis Linköping ServCheck 0 Medlemsundersökning 0 ServCheck ServCheck 0 Var brukar du oftast träna? 5% Ej svar % (Bas=775) 6% ServCheck 0 Du är? Bas=755 67 Bas=80 7 7 Bas=79 5 6 0 0 0 60 80 00 Man Kvinna Ej svar ServCheck

Läs mer

Resultat från enkät för Ledare i tjejfotbollslag Gäller säsong 2015 11 manna

Resultat från enkät för Ledare i tjejfotbollslag Gäller säsong 2015 11 manna 1 Resultat från enkät för Ledare i tjejfotbollslag Gäller säsong 2015 11 manna Tack för din medverkan i vår fotbollsenkät! Vi har fått in över 1500 svar på enkäten, vilket var betydligt fler än vad vi

Läs mer

Resultat från enkät för Ledare i tjejfotbollslag Gäller säsong 2015 7 manna

Resultat från enkät för Ledare i tjejfotbollslag Gäller säsong 2015 7 manna 1 Resultat från enkät för Ledare i tjejfotbollslag Gäller säsong 2015 7 manna Tack för din medverkan i vår fotbollsenkät! Vi har fått in över 1500 svar på enkäten, vilket var betydligt fler än vad vi förväntade

Läs mer

Kvalitetsrapport Så här går det

Kvalitetsrapport Så här går det Kvalitetsrapport Så här går det Uppföljning av det systematiska kvalitetsarbetet på Roma, Hogrän och Vänge förskolor, Roma förskoleområde Verksamhetsåret 2013/2014 Kort sammanfattning av enhetens kvalitetsarbete

Läs mer

sätter upp villkoren för verksamheten ställer kraven på deltagarna har ansvaret för verksamhetens utförande

sätter upp villkoren för verksamheten ställer kraven på deltagarna har ansvaret för verksamhetens utförande Flens HC Föreningspolicy Flens HC är en breddförening med en målsättning att ta hand om alla som vill delta i ungdomsverksamheten och att utveckla alla individer hockeymässigt och socialt. Visionen är

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Skolinspektionen ProCivitas Privata Gymnasium AB Org.nr. 556615-7102 Beslut för gymnasieskola efter tillsyn i ProCivitas Privata Gymnasium Helsingborg belägen i Helsingborgs kommun Skolinspektionen, Postadress:

Läs mer

Sektionen för Beteendemedicinsk smärtbehandling

Sektionen för Beteendemedicinsk smärtbehandling Sektionen för Beteendemedicinsk smärtbehandling Karolinska Universitetssjukhuset Solna Smärtcentrum Sektionen för Beteendemedicinsk smärtbehandling tar emot patienter med långvarig och svårbehandlad smärta

Läs mer

Verksamhetsfilosofi Westerviks IBK.

Verksamhetsfilosofi Westerviks IBK. 1 (5) Verksamhetsfilosofi Westerviks IBK. Westerviks IBK är en förening som det ska vara kul att tillhöra och man ska vara stolt över att vara en del av föreningen. Vi ska måna om varandra och ställa upp

Läs mer

Inrättande av pedagogiskt ledarskapspris

Inrättande av pedagogiskt ledarskapspris UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Handläggare Olle Bergh Birgitta Gisterå Katarina Roland Datum 2016-04-18 Diarienummer UBN-2016-1403 Utbildningsnämnden Inrättande av pedagogiskt ledarskapspris Förslag till beslut

Läs mer