(Detta är en mall för dig som skall söka VÄXTHUSSTÖD hos Film i Dalarna) RÖDLUVAN OCH VARGEN. En kortfilmsidé av Daniel Wallentin den 10 januari 2008

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "(Detta är en mall för dig som skall söka VÄXTHUSSTÖD hos Film i Dalarna) RÖDLUVAN OCH VARGEN. En kortfilmsidé av Daniel Wallentin den 10 januari 2008"

Transkript

1 (Detta är en mall för dig som skall söka VÄXTHUSSTÖD hos Film i Dalarna) RÖDLUVAN OCH VARGEN En kortfilmsidé av Daniel Wallentin den 10 januari 2008 FILM I DALARNA Kaserngården Falun tel fax e-post

2 Rödluvan och Vargen, en mall för växthusansökan av Daniel Wallentin Sidan 2 INNEHÅLL (Se till att alla dessa delar är med i din ansökan. Försök att ha en överskrift/punkt per sida. Men tänk på miljön och skriv ut dubbelsidigt) Synopsis (kor t text som sammanfattar filmens handling )... Sidan 3 Filmskaparens vision (filmarens tankar om genre, ton, och form, samt eventuella referenser)... Sidan 4 Syfte och mål (vad vill filmarna få ut av att göra filmen, och var vill de att filmen skall visas?)... Sidan 5 Budget (kostnadsplan)... Sidan 6 Ansökan (själva ansökan om stöd från FiD, dvs hur mycket i stöd söker filmskaparna?)...sidan 7 Tidsplan (När skall filmens förberedelser, inspelning, klippning och efterarbete äga rum, samt premiär)... Sidan 8 Kort presentation och ev. CV på filmarna (meritlista och ev. kort presentation)... Sidan 9-10 Kontaktuppgifter (mail, adress och telnummer)...sidan Bifogat: Manuset/Historien (hela manuskriptet)

3 Rödluvan och Vargen, en mall för växthusansökan av Daniel Wallentin Sidan 3 Synopsis Här skriver du en väldigt kortfattad text som sammanfattar hela historien. Ungefär som på baksidan på en hyrfilm. Syftet är att väcka läsarens intresse. Rödluvan, som är en liten flicka, ska gå hem till sin gamla mormor med en korg mat. På vägen dit träffar hon den elaka Vargen. Av Rödluvan får Vargen veta att hon är på väg till mormor. Vargen passar då på att skynda sig hem till mormor, äta upp henne (genom att svälja henne hel) och därefter lägga sig i mormors säng, med hennes kläder på, för att invänta Rödluvans ankomst. När Rödluvan kort därpå kommer fram till stugan tycker hon att mormor inte ser ut som hon brukar, och Rödluvan blir misstänksam mot Vargen som försöker spela mormor. Strax därpå äter Vargen glupskt upp Rödluvan. Dessbättre råkar en jägare kort därpå passera stugan, och han dödar snabbt Vargen, som inte kan röra sig av mätthet. Jägaren skär upp den glupska Vargens buk så att Rödluvan och mormor kan komma ut, chockade men oskadda. Slutet gott allting gott!

4 Rödluvan och Vargen, en mall för växthusansökan av Daniel Wallentin Sidan 4 Filmskaparens vision Här skriver du en liten text som beskriver hur du vill gestalta filmen. Vad vill du att det skall vara för genre til l exempel? Skräckfilm? Drama? Roadmovie? Hur vill du att tonen skall vara? Lite sagoaktig? Mörk? Ljus? Har du några tankar om formen? Skall den vara ryckigt filmad och klippt eller skall det vara mjuka fina rörelser med vacker fin scenografi, lätt musik och enkel kostym? Har du några referenser? T.ex. Min fi lm skall vara en blandning av O brother, were art thou? (Coen) och Det nya landet (Geir Hansten Jörgensen ). Genre Jag vill göra Rödluvan och Vargen till en sagofilm. Ton Det skall vara en lätt skräckfilms-touch på filmen. Jag vill att det skall vara lite småläskig stämning när Rödluvan går i skogen. Jag vill ta historien på allvar, och försöka göra en vuxen saga av en annars lättsam historia. Form Jag vill göra Rödluvan och Vargen till en snygg film. Det skall vara många långsamma övergångar, snygga åkningar mellan träden och feta ljussättningar i skogen. Musiken skall ha en stark känsla av saga och gamla akustiska instrument. Scenografin och kostym skall vara färgrik och lysa i kontrast till den mörka ljussättningen. Referenser Jag vill inspireras av Sagan om ringen. Särskilt nattscenerna i första filmen innan de kommit till värdshuset Den stegrande ponnyn. I övrigt vill jag influeras av Tim Burtons filmer. Premiss Lita inte på främlingar eller Den som gapar efter mycket mister ofta hela stycket eller Lita inte alltid på vad ögat ser ( Försök att hitta et t ordspråk, budskap, påstående eller en sanning som passar in på vad du vill säga med din film. Om du inte kommer på nåt, -så hitta på ett nytt själv) Längd Jag vill att Rödluvan och Vargen skall bli en 5min lång film.

5 Rödluvan och Vargen, en mall för växthusansökan av Daniel Wallentin Sidan 5 Syfte och mål Här skriver du en text om varför du vill göra filmen. Det kan vara ett väldigt enkelt syfte och mål som motiverar dig själv. Syfte Dels har jag nyligen varit med om en händelse i mitt liv som verkligen går i linje med våran premiss: den som gapar efter mycket mister ofta hela stycket och vill göra en film om detta. Och dels vill jag träna på att göra film med lite mer ljussättning. Jag vill också prova att jobba med fler funktioner i teamet, t.ex. fotograf, scenograf och kompositör. Mål Jag vill att filmen skall visas på Dalarnas videofestival. Hoppas på att vinna där.

6 Rödluvan och Vargen, en mall för växthusansökan av Daniel Wallentin Sidan 6 Budget Här fyller du i vad du tror kommer kosta pengar när du gör filmen. Beskrivning Transporter (leta inspelningsplats, köra skådisar och folk fram och tillbaka) Fika (bullar, frukt och kaffe på inspelningsplats) Scenografi (bygga en säng, hyra ett gevär till jägaren) Kostym, smink (en varg-mask, och kläder till alla roller) Elektriker (inhyrd elektriker som skall hjälpa till med elförsörjning på plats) Hyra av lokal (bygdegård som vi skall spela in mormors husscenerna i) Kostnad 300:- 300:- 400:- 1000:- 500:- 500:- Totalt 3000:- (I denna budget inkluderas ej den tekniska utrustningen eftersom vi med detta projekt har valt att ansöka om att få låna Film i Dalarnas tekniska utrustning)

7 Rödluvan och Vargen, en mall för växthusansökan av Daniel Wallentin Sidan 7 Ansökan Den här punkten får du inte glömma att fylla i! Annars vet inte vi på film i Dalarna vad du söker eller vill ha stöd för. Härmed söker jag, filmens regissör Daniel Wallentin: 3000 kr för filmen Rödluvan och Vargen Det kan också se ut så här: Härmed söker jag, Daniel Wallentin, för filmen Rödluvan och Vargen : teknik och utrustning för att kunna genomföra allt arbete vad gäller förproduktion, inspelning och efterproduktion. Och man kan naturligtvis söka både ekonomiskt stöd och teknisk utrustning. T.ex. Härmed söker jag, filmens regissör Daniel Wallentin 3000 kr, för filmen Rödluvan och Vargen. Jag ansöker också om teknik och utrustning för att kunna genomföra allt arbete vad gäller förproduktion, inspelning och efterproduktion.

8 Rödluvan och Vargen, en mall för växthusansökan av Daniel Wallentin Sidan 8 Tidsplan Här skriver du NÄR du tror att filmen kommer ha sin förproduktion (planering av filmen), inspelning, efterbearbetning och premiär. Mars April Maj Förproduktion (all planering innan inspelning) Casting (hitta skådespelare) Locationarbete (leta inspelningsplatser) Hitta alla team-medlemmar Rita storyboard (planera hur man skall fotografera filmen, d.v.s. man skissar upp filmen som en liten serie. Detta är inte nödvändigt om man inte vill) Inspelning Klippning/redigering Klippning/redigering Ljudläggning Musik (lägga på musik på filmen, helst egenkomponerad, så det inte uppstår upphovsrättsliga tvister) Ljussättning (om man vill dra/ändra lite i filmens färger och ljus) 30 Maj Premiär på Dalarnas videofestival!

9 Rödluvan och Vargen, en mall för växthusansökan av Daniel Wallentin Sidan 9 Kort presentation och CV Ett CV är en uppställd meritlista över dina tidigare erfarenheter. Skriv gärna en kortfattad och konkret presentation på dig själv också. Det är bra att göra detta om du inte har varit i så mycket kont akt med FiD innan. Annars räcker en uppdaterad CV. Daniel Wallentin - REGISSÖR Jag heter Daniel Wallentin och är 26år (född 1981). Jag har bott nästan hela mitt liv i Leksand och har gått gymnasiets medieutbildning där. Efter det gjorde jag lumpen i Strängnäs. Till vardags arbetar jag på en soptipp och vill nu göra en egen kortfilm. Jag skulle gärna vilja träffa fler filmare i min ålder som jag kan samarbeta med i framtiden. CV Daniel Wallentin FILMOGRAFI: 2005 Mebannad Speltid: 7 min 2004 Kung Kåldolme Speltid: 10 min 2003 Fem minuter till döden Speltid: 5 mim 2003 Kom inte tillbaka Speltid: 14 min UTBILDNING: Media gymnasiet ÖVRIGA ERFARENHETER: Har arbetat som tomte. Har tidigare jobbat som telefonförsäljare och är bra på att skotta snö. Malin Lagergren MANUS Malin Lagergren (1958) började sin karriär som räkodlare men vill nu lära sig mer om manusskrivande. Malin har gjort en dokumentär tidigare som handlade om myrslokar. Malin har studerat på mediagymnasiet i Borlänge.

10 Rödluvan och Vargen, en mall för växthusansökan av Daniel Wallentin Sidan 10 CV Malin Lagergren FILMOGRAFI: 2004 Räkan som rymde Speltid: 10 min 2003 Myrsloken som hittade räkan Speltid: 14 min UTBILDNING: Vårdlinjen på gymnasiet ÖVRIGA ERFARENHETER: Har sedan 1996 varit verksam som musikartist och släppt flertalet album som soloartist. Skriver många kärleksdikter och försöker ge ut en samling. Är bra på magdans. Ari Willey FOTOGRAF Ari Willey gick på Norska filmskolan och utbildade sig där till fotograf. Ari har plåtat tidigare filmer som Daniel Wallentin har gjort, bland annat Mebana. Ari kommer från Ludvika i Grangärdet och bor nu i Stockholm. Ari har tidigare vunnit för bästa kortfilm på Dalarnas videofestival år CV Ari Willey FILMOGRAFI: 2004 Nisse och kalsipperna Speltid: 9 min 2003 Nisse och kossorna Speltid: 4 min 2003 Jultomten som red på en kossa Speltid: 5 min 2002 Kossan som red på jultomten Speltid: 12 min UTBILDNING: Norska kockskolan ÖVRIGA ERFARENHETER: Har jobbat på Falu-kuriren som stillbildsfotograf mellan Har tågluffat i Egypten och på månen. Vet hur man filmar med en HD-kamera och en DV-kamera.

11 Rödluvan och Vargen, en mall för växthusansökan av Daniel Wallentin Sidan 11 Kontaktuppgifter Detta är viktigt för att vi skall kunna komma i kontakt med dig. Daniel Wallentin Film i Dalarna Kaserngården FALUN

Drömdeg För dig som är coach

Drömdeg För dig som är coach Drömdeg För dig som är coach innehåll Vad är Drömdeg? 3 Vad är min uppgift som Drömdegscoach? 3 Hur ansöker man om Drömdeg? 4 Att göra en projektplan 4 Att göra en tidsplan 5 Att göra en budget 6 Att redovisa

Läs mer

Min individuella uppgift om hamnens Webbsida

Min individuella uppgift om hamnens Webbsida Min individuella uppgift om hamnens Webbsida Tävlingar på FB Arrangera tävlingar över FB och dela ut fina priser till de som faktiskt vinner. Detta fungerar väldigt effektivt i nuläget. ETT bra pris/gilla

Läs mer

Ta med skolklassen på teater!

Ta med skolklassen på teater! Ta med skolklassen på teater! Ett handledningsmaterial för högstadiet och gymnasiet Att ta med sina elever på en teaterföreställning behöver inte vara så svårt. Visst kan man vara orolig över hur de ska

Läs mer

FILMPRODUKTION HUR GÖR MAN EN FILM?

FILMPRODUKTION HUR GÖR MAN EN FILM? FILMPRODUKTION HUR GÖR MAN EN FILM? Produktionen Det tar tid att göra film. Anledningen att det tar så lång tid är att man först måste planera vad man ska göra i minsta detalj, vilket är väldigt tidskrävande.

Läs mer

Individuell plan LSS

Individuell plan LSS Individuell plan LSS Ett sätt för dig att påverka din situation Vad är en individuell plan? Du som har rätt att få insatser enligt LSS (lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade) har rätt

Läs mer

Älska mig FILMHANDLEDNING - ÄLSKA MIG

Älska mig FILMHANDLEDNING - ÄLSKA MIG Älska mig FILMHANDLEDNING - ÄLSKA MIG Jag vet hur det känns, att vara fångad i sig själv. Varför är det så svårt att förstå? Är det så svårt att se.. är det så svårt att älska mig? Älska mig är baserad

Läs mer

Studiehandledning. Kortfilm. på dina villkor. gör en annan värld möjlig

Studiehandledning. Kortfilm. på dina villkor. gör en annan värld möjlig Studiehandledning Kortfilm på dina villkor gör en annan värld möjlig Kortfilm på dina villkor Studiehandledning Studiehandledningen är ett stöd för dig som cirkelledare och innehåller tankar om hur man

Läs mer

Välkommen till studiecirkeln!

Välkommen till studiecirkeln! l a i r e t a m l e k r i Studiec s n n fi t e D tt ä s tt e d allti Välkommen till studiecirkeln! Det här är ett studiecirkelmaterial till boken Det finns alltid ett sätt lösningsfokus och adhd som är

Läs mer

Sjukgymnast. Att hjälpa människor när de behöver det som mest

Sjukgymnast. Att hjälpa människor när de behöver det som mest Westerlundska Gymnasiet Samhällsvetenskapligaprogrammet 2012 svenska kurs 2 Amanda Vesterberg SA2B Sjukgymnast Att hjälpa människor när de behöver det som mest Inledning Jag har valt att fördjupa mig i

Läs mer

Heta tips för dig som går i grundskolan och snart ska ut på din första PRAO

Heta tips för dig som går i grundskolan och snart ska ut på din första PRAO Heta tips för dig som går i grundskolan och snart ska ut på din första PRAO Av: Studie- och yrkesvägledarna i Enköpings kommun 2008 Idékälla: I praktiken elev, Svenskt Näringsliv Varför PRAO? För att skaffa

Läs mer

Lärplattan, Förskolan & Jag

Lärplattan, Förskolan & Jag Lärplattan, Förskolan & Jag Från omtänk Till nytänk En rapport om arbete med lärplatta i förskolan Erika Olsson September 2012 www.erikaolsson.se Inledning Mitt arbete med lärplatta under våren har varit

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet! Det kan ha varit en tjej-/ killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske ordnat ett musikarrangemang, skött ett café,

Läs mer

1.1. Numeriskt ordnade listor Numerically ordered lists 1.1.1. Enheter med F3= 10 efter fallande F Units with 10 by descending F

1.1. Numeriskt ordnade listor Numerically ordered lists 1.1.1. Enheter med F3= 10 efter fallande F Units with 10 by descending F 1.1. Numeriskt ordnade listor Numerically ordered lists 1.1.1. Enheter med F3= 10 efter fallande F Units with 10 by descending F 1 DET ÄR 2652 282 71 HAR EN 350 140 141 KAN INTE 228 59 2 FÖR ATT 2276 369

Läs mer

till våra medarbetare. Detta har skapat en arbetsmiljö där det finns plats och tid att reflektera, diskutera och trivas.

till våra medarbetare. Detta har skapat en arbetsmiljö där det finns plats och tid att reflektera, diskutera och trivas. Grunden Media är en fristående del av föreningen Grunden i Göteborg. Vi är en daglig verksamhet enligt LSS, Lagen om särskilt stöd för personer med intellektuella funktionsnedsättningar. Vi anpassar arbetstakten

Läs mer

Handledning för lärare Losern & Skönheten Man måste bli nån. Tänk vad hemskt att dö och aldrig varit på TV. Ingen som googlat en

Handledning för lärare Losern & Skönheten Man måste bli nån. Tänk vad hemskt att dö och aldrig varit på TV. Ingen som googlat en Handledning för lärare Losern & Skönheten Man måste bli nån. Tänk vad hemskt att dö och aldrig varit på TV. Ingen som googlat en www.uppsalastadsteater.se, 018-14 62 00 Sagan om Losern & Skönheten Iett

Läs mer

LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA

LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA En guide till dig som ska ha en LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA 1 INNEHÅLL 2 Hur guiden kan användas... 2 3 Mentorprogrammets upplägg... 3 3.1 Mål med mentorprogrammet... 3 3.2 Utformning av mentorprogrammets...

Läs mer

I en klass för sig Om att vara ung och gå i särskola. Författare: Clara Holmberg

I en klass för sig Om att vara ung och gå i särskola. Författare: Clara Holmberg AV-nr 101022tv 1-3 I en klass för sig I en klass för sig Om att vara ung och gå i särskola Författare: Clara Holmberg Inledning: Programserien vill inspirera till diskussion kring olika teman, stärka identiteten

Läs mer

Att berätta med film. Ett utbildningskompendium för lärare och elever. Framtaget under projektet Filmens Väg i Skolan.

Att berätta med film. Ett utbildningskompendium för lärare och elever. Framtaget under projektet Filmens Väg i Skolan. Att berätta med film Ett utbildningskompendium för lärare och elever. Framtaget under projektet Filmens Väg i Skolan. Av Jon Rudberg Svenska Filminstitutet & Kultur Malmö 2000 Innehåll Att förstå och analysera

Läs mer

2.1.2. Basvokabulär efter fallande Fmod Basic vocabulary by descending Fmod

2.1.2. Basvokabulär efter fallande Fmod Basic vocabulary by descending Fmod 2.1.2. Basvokabulär efter fallande Fmod Basic vocabulary by descending Fmod och 30340 30856,983,953 sitt pn U52 ] 172,983,901 ofta 535,2 551,971,897 i PP 27867 29461*,946.902 dessa 1141 1188,960,876 står

Läs mer

Bygg ett konvent som inte kraschar

Bygg ett konvent som inte kraschar Bygg ett konvent som inte kraschar En trevlig manual i att arrangera konvent skriven av arrangörerna till lajvkonventet Prolog 2009 Innehåll Introduktion 3 Börja här 4 Praktiskt 5 Program 7 Ekonomi 9 Marknadsföring

Läs mer

ATT KÖPA GRISEN I SÄCKEN

ATT KÖPA GRISEN I SÄCKEN ATT KÖPA GRISEN I SÄCKEN VAD ALLA SMARTA KOMMUNIKATÖRER VET OM ATT BESTÄLLA FILM Att köpa grisen i säcken Vad alla smarta kommunikatörer vet om att beställa film Kära kommunikatör, Att beställa filmproduktion

Läs mer

comédia infantil studievägledning av Lisette Boman

comédia infantil studievägledning av Lisette Boman comédia infantil studievägledning av Lisette Boman I n n e h å l l s f ö r t e c k n i n g Sid 3 Sid 4 Inledning Författarens bakgrund och arbetets upplägg Sid 5 Del 1 Arbete med boken 2 - Kort om boken

Läs mer

Hur kan man locka fler ungdomar till Göteborgs hamns hemsida?

Hur kan man locka fler ungdomar till Göteborgs hamns hemsida? Hur kan man locka fler ungdomar till Göteborgs hamns hemsida? När man går in på en webbsida är det utseendet och designen som står i centrum. Om det är en färglös hemsida kopplar man direkt det till något

Läs mer

Rekryteringsmanual. - För dig som behöver rekryteringsråd. roi:recruit, 0770 110 177 info@roirecruit.se

Rekryteringsmanual. - För dig som behöver rekryteringsråd. roi:recruit, 0770 110 177 info@roirecruit.se Rekryteringsmanual - För dig som behöver rekryteringsråd Kontakt: E-post: Utgivare: roi:recruit, 0770 110 177 info@roirecruit.se roi:recruit Innehållsförteckning 1. SKAPA EN GENOMARBETAD KRAVPROFIL...

Läs mer

Idén om att vi behöver förändring i miljonprogrammen är inte ny.

Idén om att vi behöver förändring i miljonprogrammen är inte ny. Idén om att vi behöver förändring i miljonprogrammen är inte ny. Det nya är idén om att vi kan förändra själva. Utan att vänta på att någon annan ska vilja det. Miljardprogrammet är den här idén: Idén

Läs mer

Tanja Nyholm Berzeliusskolan Linköping. Vägledning. för nyanlända barn och ungdomar

Tanja Nyholm Berzeliusskolan Linköping. Vägledning. för nyanlända barn och ungdomar Tanja Nyholm Berzeliusskolan Linköping Vägledning för nyanlända barn och ungdomar INLEDNING Att ge vägledning till nyanlända ungdomar tar längre tid än till svensk-födda. De har inte vuxit upp med all

Läs mer

VINTERVIKEN. Läs en film-handledning. Bisse Falk och Malin Lagergren

VINTERVIKEN. Läs en film-handledning. Bisse Falk och Malin Lagergren VINTERVIKEN Läs en film-handledning av Bisse Falk och Malin Lagergren Läs en film Hur kommer det sig att man gör en film, när det redan finns en bok med samma historia? Är det någon skillnad mellan upplevelsen

Läs mer

Vad är ett årsmöte? Årsmöte är roligt! Ni bestämmer tillsammans! Visst är det coolt med demokrati?!

Vad är ett årsmöte? Årsmöte är roligt! Ni bestämmer tillsammans! Visst är det coolt med demokrati?! ! ÅRSMÖTE 2014? Vad är ett årsmöte? Årsmötet är föreningens viktigaste möte. Det är på årsmötet som alla medlemmar får vara med och bestämma vad som ska göras, det utgör grunden i en demokratisk förening.

Läs mer

Skaffa drömjobbet med din egna personliga reklamkampanj

Skaffa drömjobbet med din egna personliga reklamkampanj Skaffa drömjobbet med din egna personliga reklamkampanj Denna artikel är skriven av Linda U Johansson, KarriärCoachen Informationen får ej spridas eller kopieras utan författarens medgivande www.karriarcoachen.nu

Läs mer

FÖRENINGSPÄRMEN. Er guide till arbetet i föreningen

FÖRENINGSPÄRMEN. Er guide till arbetet i föreningen FÖRENSPÄRMEN Er guide till arbetet i föreningen Förord Det ni håller i är Vi Ungas föreningspärm. Föreningspärmen är skriven för att finnas som ett stöd och som en uppslagsbok till Vi Unga-föreningen.

Läs mer