(Detta är en mall för dig som skall söka VÄXTHUSSTÖD hos Film i Dalarna) RÖDLUVAN OCH VARGEN. En kortfilmsidé av Daniel Wallentin den 10 januari 2008

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "(Detta är en mall för dig som skall söka VÄXTHUSSTÖD hos Film i Dalarna) RÖDLUVAN OCH VARGEN. En kortfilmsidé av Daniel Wallentin den 10 januari 2008"

Transkript

1 (Detta är en mall för dig som skall söka VÄXTHUSSTÖD hos Film i Dalarna) RÖDLUVAN OCH VARGEN En kortfilmsidé av Daniel Wallentin den 10 januari 2008 FILM I DALARNA Kaserngården Falun tel fax e-post info@filmidalarna.se

2 Rödluvan och Vargen, en mall för växthusansökan av Daniel Wallentin Sidan 2 INNEHÅLL (Se till att alla dessa delar är med i din ansökan. Försök att ha en överskrift/punkt per sida. Men tänk på miljön och skriv ut dubbelsidigt) Synopsis (kor t text som sammanfattar filmens handling )... Sidan 3 Filmskaparens vision (filmarens tankar om genre, ton, och form, samt eventuella referenser)... Sidan 4 Syfte och mål (vad vill filmarna få ut av att göra filmen, och var vill de att filmen skall visas?)... Sidan 5 Budget (kostnadsplan)... Sidan 6 Ansökan (själva ansökan om stöd från FiD, dvs hur mycket i stöd söker filmskaparna?)...sidan 7 Tidsplan (När skall filmens förberedelser, inspelning, klippning och efterarbete äga rum, samt premiär)... Sidan 8 Kort presentation och ev. CV på filmarna (meritlista och ev. kort presentation)... Sidan 9-10 Kontaktuppgifter (mail, adress och telnummer)...sidan Bifogat: Manuset/Historien (hela manuskriptet)

3 Rödluvan och Vargen, en mall för växthusansökan av Daniel Wallentin Sidan 3 Synopsis Här skriver du en väldigt kortfattad text som sammanfattar hela historien. Ungefär som på baksidan på en hyrfilm. Syftet är att väcka läsarens intresse. Rödluvan, som är en liten flicka, ska gå hem till sin gamla mormor med en korg mat. På vägen dit träffar hon den elaka Vargen. Av Rödluvan får Vargen veta att hon är på väg till mormor. Vargen passar då på att skynda sig hem till mormor, äta upp henne (genom att svälja henne hel) och därefter lägga sig i mormors säng, med hennes kläder på, för att invänta Rödluvans ankomst. När Rödluvan kort därpå kommer fram till stugan tycker hon att mormor inte ser ut som hon brukar, och Rödluvan blir misstänksam mot Vargen som försöker spela mormor. Strax därpå äter Vargen glupskt upp Rödluvan. Dessbättre råkar en jägare kort därpå passera stugan, och han dödar snabbt Vargen, som inte kan röra sig av mätthet. Jägaren skär upp den glupska Vargens buk så att Rödluvan och mormor kan komma ut, chockade men oskadda. Slutet gott allting gott!

4 Rödluvan och Vargen, en mall för växthusansökan av Daniel Wallentin Sidan 4 Filmskaparens vision Här skriver du en liten text som beskriver hur du vill gestalta filmen. Vad vill du att det skall vara för genre til l exempel? Skräckfilm? Drama? Roadmovie? Hur vill du att tonen skall vara? Lite sagoaktig? Mörk? Ljus? Har du några tankar om formen? Skall den vara ryckigt filmad och klippt eller skall det vara mjuka fina rörelser med vacker fin scenografi, lätt musik och enkel kostym? Har du några referenser? T.ex. Min fi lm skall vara en blandning av O brother, were art thou? (Coen) och Det nya landet (Geir Hansten Jörgensen ). Genre Jag vill göra Rödluvan och Vargen till en sagofilm. Ton Det skall vara en lätt skräckfilms-touch på filmen. Jag vill att det skall vara lite småläskig stämning när Rödluvan går i skogen. Jag vill ta historien på allvar, och försöka göra en vuxen saga av en annars lättsam historia. Form Jag vill göra Rödluvan och Vargen till en snygg film. Det skall vara många långsamma övergångar, snygga åkningar mellan träden och feta ljussättningar i skogen. Musiken skall ha en stark känsla av saga och gamla akustiska instrument. Scenografin och kostym skall vara färgrik och lysa i kontrast till den mörka ljussättningen. Referenser Jag vill inspireras av Sagan om ringen. Särskilt nattscenerna i första filmen innan de kommit till värdshuset Den stegrande ponnyn. I övrigt vill jag influeras av Tim Burtons filmer. Premiss Lita inte på främlingar eller Den som gapar efter mycket mister ofta hela stycket eller Lita inte alltid på vad ögat ser ( Försök att hitta et t ordspråk, budskap, påstående eller en sanning som passar in på vad du vill säga med din film. Om du inte kommer på nåt, -så hitta på ett nytt själv) Längd Jag vill att Rödluvan och Vargen skall bli en 5min lång film.

5 Rödluvan och Vargen, en mall för växthusansökan av Daniel Wallentin Sidan 5 Syfte och mål Här skriver du en text om varför du vill göra filmen. Det kan vara ett väldigt enkelt syfte och mål som motiverar dig själv. Syfte Dels har jag nyligen varit med om en händelse i mitt liv som verkligen går i linje med våran premiss: den som gapar efter mycket mister ofta hela stycket och vill göra en film om detta. Och dels vill jag träna på att göra film med lite mer ljussättning. Jag vill också prova att jobba med fler funktioner i teamet, t.ex. fotograf, scenograf och kompositör. Mål Jag vill att filmen skall visas på Dalarnas videofestival. Hoppas på att vinna där.

6 Rödluvan och Vargen, en mall för växthusansökan av Daniel Wallentin Sidan 6 Budget Här fyller du i vad du tror kommer kosta pengar när du gör filmen. Beskrivning Transporter (leta inspelningsplats, köra skådisar och folk fram och tillbaka) Fika (bullar, frukt och kaffe på inspelningsplats) Scenografi (bygga en säng, hyra ett gevär till jägaren) Kostym, smink (en varg-mask, och kläder till alla roller) Elektriker (inhyrd elektriker som skall hjälpa till med elförsörjning på plats) Hyra av lokal (bygdegård som vi skall spela in mormors husscenerna i) Kostnad 300:- 300:- 400:- 1000:- 500:- 500:- Totalt 3000:- (I denna budget inkluderas ej den tekniska utrustningen eftersom vi med detta projekt har valt att ansöka om att få låna Film i Dalarnas tekniska utrustning)

7 Rödluvan och Vargen, en mall för växthusansökan av Daniel Wallentin Sidan 7 Ansökan Den här punkten får du inte glömma att fylla i! Annars vet inte vi på film i Dalarna vad du söker eller vill ha stöd för. Härmed söker jag, filmens regissör Daniel Wallentin: 3000 kr för filmen Rödluvan och Vargen Det kan också se ut så här: Härmed söker jag, Daniel Wallentin, för filmen Rödluvan och Vargen : teknik och utrustning för att kunna genomföra allt arbete vad gäller förproduktion, inspelning och efterproduktion. Och man kan naturligtvis söka både ekonomiskt stöd och teknisk utrustning. T.ex. Härmed söker jag, filmens regissör Daniel Wallentin 3000 kr, för filmen Rödluvan och Vargen. Jag ansöker också om teknik och utrustning för att kunna genomföra allt arbete vad gäller förproduktion, inspelning och efterproduktion.

8 Rödluvan och Vargen, en mall för växthusansökan av Daniel Wallentin Sidan 8 Tidsplan Här skriver du NÄR du tror att filmen kommer ha sin förproduktion (planering av filmen), inspelning, efterbearbetning och premiär. Mars April Maj Förproduktion (all planering innan inspelning) Casting (hitta skådespelare) Locationarbete (leta inspelningsplatser) Hitta alla team-medlemmar Rita storyboard (planera hur man skall fotografera filmen, d.v.s. man skissar upp filmen som en liten serie. Detta är inte nödvändigt om man inte vill) Inspelning Klippning/redigering Klippning/redigering Ljudläggning Musik (lägga på musik på filmen, helst egenkomponerad, så det inte uppstår upphovsrättsliga tvister) Ljussättning (om man vill dra/ändra lite i filmens färger och ljus) 30 Maj Premiär på Dalarnas videofestival!

9 Rödluvan och Vargen, en mall för växthusansökan av Daniel Wallentin Sidan 9 Kort presentation och CV Ett CV är en uppställd meritlista över dina tidigare erfarenheter. Skriv gärna en kortfattad och konkret presentation på dig själv också. Det är bra att göra detta om du inte har varit i så mycket kont akt med FiD innan. Annars räcker en uppdaterad CV. Daniel Wallentin - REGISSÖR Jag heter Daniel Wallentin och är 26år (född 1981). Jag har bott nästan hela mitt liv i Leksand och har gått gymnasiets medieutbildning där. Efter det gjorde jag lumpen i Strängnäs. Till vardags arbetar jag på en soptipp och vill nu göra en egen kortfilm. Jag skulle gärna vilja träffa fler filmare i min ålder som jag kan samarbeta med i framtiden. CV Daniel Wallentin FILMOGRAFI: 2005 Mebannad Speltid: 7 min 2004 Kung Kåldolme Speltid: 10 min 2003 Fem minuter till döden Speltid: 5 mim 2003 Kom inte tillbaka Speltid: 14 min UTBILDNING: Media gymnasiet ÖVRIGA ERFARENHETER: Har arbetat som tomte. Har tidigare jobbat som telefonförsäljare och är bra på att skotta snö. Malin Lagergren MANUS Malin Lagergren (1958) började sin karriär som räkodlare men vill nu lära sig mer om manusskrivande. Malin har gjort en dokumentär tidigare som handlade om myrslokar. Malin har studerat på mediagymnasiet i Borlänge.

10 Rödluvan och Vargen, en mall för växthusansökan av Daniel Wallentin Sidan 10 CV Malin Lagergren FILMOGRAFI: 2004 Räkan som rymde Speltid: 10 min 2003 Myrsloken som hittade räkan Speltid: 14 min UTBILDNING: Vårdlinjen på gymnasiet ÖVRIGA ERFARENHETER: Har sedan 1996 varit verksam som musikartist och släppt flertalet album som soloartist. Skriver många kärleksdikter och försöker ge ut en samling. Är bra på magdans. Ari Willey FOTOGRAF Ari Willey gick på Norska filmskolan och utbildade sig där till fotograf. Ari har plåtat tidigare filmer som Daniel Wallentin har gjort, bland annat Mebana. Ari kommer från Ludvika i Grangärdet och bor nu i Stockholm. Ari har tidigare vunnit för bästa kortfilm på Dalarnas videofestival år CV Ari Willey FILMOGRAFI: 2004 Nisse och kalsipperna Speltid: 9 min 2003 Nisse och kossorna Speltid: 4 min 2003 Jultomten som red på en kossa Speltid: 5 min 2002 Kossan som red på jultomten Speltid: 12 min UTBILDNING: Norska kockskolan ÖVRIGA ERFARENHETER: Har jobbat på Falu-kuriren som stillbildsfotograf mellan Har tågluffat i Egypten och på månen. Vet hur man filmar med en HD-kamera och en DV-kamera.

11 Rödluvan och Vargen, en mall för växthusansökan av Daniel Wallentin Sidan 11 Kontaktuppgifter Detta är viktigt för att vi skall kunna komma i kontakt med dig. Daniel Wallentin Film i Dalarna Kaserngården FALUN daniel.wallentin@filmidalarna.se

Bild- och videoteknik. Adi & Mak Omanovic Föreläsning 1 - Förproduktion

Bild- och videoteknik. Adi & Mak Omanovic Föreläsning 1 - Förproduktion Bild- och videoteknik Adi & Mak Omanovic Föreläsning 1 - Förproduktion Förproduktion Idé Synopsis Treatment Manus Storyboard Budget Casting Team Teknik Idé Jag har en grym filmidé! Filmidé Story, scen,

Läs mer

Rödluvan. Med bilder av Mati Lepp

Rödluvan. Med bilder av Mati Lepp Rödluvan Med bilder av Mati Lepp Det var en gång en liten flicka som var så söt och rar att alla människor tyckte om henne. Den som älskade henne allra mest var hennes gamla mormor. Alltid när hon kom

Läs mer

Rödluvan Med bilder av Mati Lepp

Rödluvan Med bilder av Mati Lepp Rödluvan Med bilder av Mati Lepp Det var en gång en liten flicka som var så söt och rar att alla människor tyckte om henne. Den som älskade henne allra mest var hennes gamla mormor. Alltid när hon kom

Läs mer

Drömdeg För dig som är coach

Drömdeg För dig som är coach Drömdeg För dig som är coach innehåll Vad är Drömdeg? 3 Vad är min uppgift som Drömdegscoach? 3 Hur ansöker man om Drömdeg? 4 Att göra en projektplan 4 Att göra en tidsplan 5 Att göra en budget 6 Att redovisa

Läs mer

Din idé. Innehåll. stephen king

Din idé. Innehåll. stephen king Din idé Jag vill försätta några personer (kanske ett par, kanske bara en ensam människa) i en brydsam situation och sedan se hur de ska klara sig ur det hela. stephen king Det allra viktigaste är förstås

Läs mer

Studiehandledning. Kortfilm. på dina villkor. gör en annan värld möjlig

Studiehandledning. Kortfilm. på dina villkor. gör en annan värld möjlig Studiehandledning Kortfilm på dina villkor gör en annan värld möjlig Kortfilm på dina villkor Studiehandledning Studiehandledningen är ett stöd för dig som cirkelledare och innehåller tankar om hur man

Läs mer

Skräck i film och litteratur

Skräck i film och litteratur Skräck i film och litteratur Denna fördjupning går ut på att ni ska genomföra följande: Bekanta er med någon/några kända litterära klassiker inom temat skräck Lära er vad som kännetecknar en novell och

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet! Det kan ha varit en tjej-/ killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske ordnat ett musikarrangemang, skött ett café,

Läs mer

Min individuella uppgift om hamnens Webbsida

Min individuella uppgift om hamnens Webbsida Min individuella uppgift om hamnens Webbsida Tävlingar på FB Arrangera tävlingar över FB och dela ut fina priser till de som faktiskt vinner. Detta fungerar väldigt effektivt i nuläget. ETT bra pris/gilla

Läs mer

Sju små sagor. i urval av Annika Lundeberg

Sju små sagor. i urval av Annika Lundeberg Lilla Sju små sagor i urval av Annika Lundeberg Bockarna Bruse Med bilder av Christina Alvner Det var en gång tre bockar, som skulle gå till sätern och äta sig feta och alla tre hette de Bruse. Vägen till

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet. Det kan ha varit ett LAN, ett musikarrangemang, en tjej-/ killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske skött ett

Läs mer

HANDLEDNING PERFECT GIRL

HANDLEDNING PERFECT GIRL HANDLEDNING PERFECT GIRL TILL PEDAGOGEN Perfect Girl är en kortfilm på fyra minuter utan dialog eller dramatisk handling. Detta gör att den är lämplig att använda som diskussionsunderlag eller introduktion

Läs mer

Jojo 5B Ht-15. Draken

Jojo 5B Ht-15. Draken 1 Draken Kapitel 1 drakägget - Jojo kan du gå ut och plocka lite ved till brasan frågade mamma - Okej jag kommer sa jag Å föresten jag heter Jojo och jag är 11 år jag bor i ett rike som kallas älvänka

Läs mer

Huset på gränsen. Roller. Linda Hanna Petra. Dinkanish. Pan Näcken Skogsrå Troll Älva Häxa Vätte Hydra

Huset på gränsen. Roller. Linda Hanna Petra. Dinkanish. Pan Näcken Skogsrå Troll Älva Häxa Vätte Hydra Huset på gränsen Roller Linda Hanna Petra Dinkanish Pan Näcken Skogsrå Troll Älva Häxa Vätte Hydra Scen 1 Linda, Hanna och Petra kommer in och plockar svamp som dom lägger i sina korgar - Kolla! Minst

Läs mer

innehåll Inledning 3 Projektplan 3 Tidsplan 4 Min tidsplan 5 Budget 6 Min budget 7 Marknadsföring 8 Redovisning 8

innehåll Inledning 3 Projektplan 3 Tidsplan 4 Min tidsplan 5 Budget 6 Min budget 7 Marknadsföring 8 Redovisning 8 Drömdeg innehåll Inledning 3 Projektplan 3 Tidsplan 4 Min tidsplan 5 Budget 6 Min budget 7 Marknadsföring 8 Redovisning 8 inledning Det ska vara roligt att genomföra ett projekt! Att göra förarbete med

Läs mer

Viktigt att veta innan du börjar

Viktigt att veta innan du börjar Namnlappar Viktigt att veta innan du börjar Innan vi börjar med din design så betalar du 150:- i en startavgift som du sedan får tillbaks på fakturan då du beställer dina namnlappar. (har du redan en

Läs mer

sid.1 RÖDLUVAN OCH VARGEN Av Daniel Wallentin och Janne Widmark Film i Dalarna Version 3 Kaserngården 13 2008-02-28 791 40 FALUN 023-262 82

sid.1 RÖDLUVAN OCH VARGEN Av Daniel Wallentin och Janne Widmark Film i Dalarna Version 3 Kaserngården 13 2008-02-28 791 40 FALUN 023-262 82 sid.1 OCH Av Daniel Wallentin och Janne Widmark Film i Dalarna Version 3 Kaserngården 13 2008-02-28 791 40 FALUN 023-262 82 sid.2 EXT. I SKOGEN/ÅN DAG SCEN 1 (10 år) - en söt liten flicka med en röd luva

Läs mer

Att berätta en historia för film, 3 timmars verkstad Vi går igenom filmens berättarspråk och eleverna får göra synopsis och bildmanus.

Att berätta en historia för film, 3 timmars verkstad Vi går igenom filmens berättarspråk och eleverna får göra synopsis och bildmanus. Skapande skola Film Att göra film är en fantastik lärprocess. Att göra film är språkutvecklande och engagerande, utmärkt för redovisningar, bra som underlag för diskussioner och det främjar ett mediekritiskt

Läs mer

LEVA LIVET 2. Arbetsblad. Vem är jag? (sidan 2) 1 Presentera dig själv. Vem är du? Måla en bild av dig.

LEVA LIVET 2. Arbetsblad. Vem är jag? (sidan 2) 1 Presentera dig själv. Vem är du? Måla en bild av dig. Vem är jag? (sidan 2) 1 Presentera dig själv. Vem är du? Måla en bild av dig. 2 Skriv och berätta om vad du kan, vad du vill och om annat som finns i ditt inre rum. Jag är rädd (sidan 4) 1 Läs sidan 4.

Läs mer

Projektplan/bidragsansökan

Projektplan/bidragsansökan Kultur- och fritidsnämnden Datum Kultur- och fritidsförvaltningen Eskilstuna Sara Norman, 016-710 77 83 1 (7) Projektplan/bidragsansökan Jag som är ansvarig för projektet heter:.. Mina kontaktuppgifter

Läs mer

Lärarinna gav sig inte

Lärarinna gav sig inte MiniMaxNr 3-2014 Lärarinna gav sig inte Lärarinna som jobbade fysiklärare och hade tidigare varit basketspelare på collage nivå var inte bara snygg utan tydligen även väldigt förtjust i unga pojkar, och

Läs mer

Berättande som Pedagogisk Metod

Berättande som Pedagogisk Metod Berättande som Pedagogisk Metod Johan Theodorsson Muntlig Berättare och Dramapedagog Soraya och Jonatan Konstsaga Vad kan ni ha för nytta av muntligt berättande? Lek och Allvar Fantasi och Verklighet Våga

Läs mer

Tappa inte bort häftet för det ska du lämna in tillsammans med de skriftliga arbetsuppgifterna. Lycka till! Sofia

Tappa inte bort häftet för det ska du lämna in tillsammans med de skriftliga arbetsuppgifterna. Lycka till! Sofia Namn: Klass: Din uppgift: Ni kommer att arbeta med detta vecka 39 till vecka 43. Ni har svensklektionerna till ert förfogande. Uppgifterna ska lämnas in, allt tillsammans, senast måndag vecka 45. Då blir

Läs mer

UPPLEVELSEN ÄR DIN. Om att se dans tillsammans med barn och unga

UPPLEVELSEN ÄR DIN. Om att se dans tillsammans med barn och unga UPPLEVELSEN ÄR DIN Om att se dans tillsammans med barn och unga Den här foldern vänder sig till dig som vill uppleva dansföreställningar tillsammans med barn och unga. Du kanske är lärare, leder en studiecirkel

Läs mer

Stenåldern SIDAN 1 Lärarmaterial

Stenåldern SIDAN 1 Lärarmaterial Stenåldern SIDAN 1 Författare: Torsten Bengtsson Mål och förmågor som tränas: Lässtrategier för att förstå och tolka texter från olika medier samt för att urskilja texters budskap, både de uttalade och

Läs mer

kunglig sago nytt fabler kon! sagor folksagor

kunglig sago nytt fabler kon! sagor folksagor kunglig sago nytt kon! sagor fabler folksagor Folksagor En folksaga är en saga som man har berättat i århundraden. Den har gått i muntligt tradition fram tills för ca 100 år sedan, då man började skriva

Läs mer

Ansökan om kulturbidrag

Ansökan om kulturbidrag Ansökan om kulturbidrag 217-11-8 Föreningens uppgifter Föreningens namn Tyresö Teaterförening Adress Granängsrigen 26 Dina uppgifter/kontaktperson Organisationsnummer 8124 8429 Postnummer 13544 Webbadress

Läs mer

Fira FN-dagen med dina elever

Fira FN-dagen med dina elever EN BÄTTRE VÄRLD Fira FN-dagen med dina elever 24 oktober Ett material för grundskolan från Svenska FN-förbundet. Fira FN-dagen med Svenska FN-förbundet och projektet Skolmat blir kunskap. Inför FN-dagen

Läs mer

ÖSTERÄNGSKYRKANS MUSIKSKOLA ÖKM

ÖSTERÄNGSKYRKANS MUSIKSKOLA ÖKM ÖSTERÄNGSKYRKANS MUSIKSKOLA ÖKM Sverige kan stoltsera med en stor mängd fantastiska låtskrivare och artister som försett några av världens i särklass största artister med toppklassigt låtmaterial. Namn

Läs mer

Kapitel 1 Hej. Jag heter Max. Jag är 10 år gammal. Jag går på Rävskolan. Jag gillar tv och dataspel.

Kapitel 1 Hej. Jag heter Max. Jag är 10 år gammal. Jag går på Rävskolan. Jag gillar tv och dataspel. Kapitel 1 Hej Jag heter Max. Jag är 10 år gammal. Jag går på Rävskolan. Jag gillar tv och dataspel. Kalle är min bästis. Vi går i samma klass. Kalle har massor av coola tv och dataspel. Jag är rädd för

Läs mer

Jag fångar er kärlek, glädje och personlighet och ger er minnen för livet. Bröllop 2015

Jag fångar er kärlek, glädje och personlighet och ger er minnen för livet. Bröllop 2015 Jag fångar er kärlek, glädje och personlighet och ger er minnen för livet Bröllop 2015 Ert Bröllop & Er fotograf En bröllopsdag är en av de lyckligaste dagarna i våra liv. Med er under den dagen vill ni

Läs mer

LPP, Klassiker. Namn: Datum:

LPP, Klassiker. Namn: Datum: LPP, Klassiker Namn: Datum: Svenska Mål att sträva mot att eleven får möjlighet att förstå kulturell mångfald genom att möta skönlitteratur och författarskap från olika tider och i skilda former från Sverige,

Läs mer

ANSÖKAN TILL STOCKHOLMS FILMSKOLA 2016/2017 (Steg 1 av 3)

ANSÖKAN TILL STOCKHOLMS FILMSKOLA 2016/2017 (Steg 1 av 3) 1 av 6 ANSÖKAN TILL STOCKHOLMS FILMSKOLA 2016/2017 (Steg 1 av 3) Välj kurs:! PRAKTISK FILMUTBILDNING HT2016/VT2017 (grundkurs) Plats för! PRAKTISK FILMUTBILDNING HT2016/VT2017 (fördjupningskurs) foto foto

Läs mer

Gammal kärlek rostar aldrig

Gammal kärlek rostar aldrig Gammal kärlek rostar aldrig SammanTräffanden s. 4 YY Beskriv förhållandet mellan kvinnan och hennes man. Hur är deras förhållande? Hitta delar i texten som beskriver hur de lever med varandra. YY Vad tror

Läs mer

Vara kommun. Fritidsgårdar Våren 2014

Vara kommun. Fritidsgårdar Våren 2014 Vara kommun Fritidsgårdar Våren 24 Presentation Om undersökningen Sammanfattning Resultat NFI (Nöjd Fritidsgård Index) Per fråga Om undersökningen Undersökningen riktades till personer som besöker Vara

Läs mer

BESTÄLLARSKOLAN #4: VAD KOSTAR DET ATT GÖRA FILM?

BESTÄLLARSKOLAN #4: VAD KOSTAR DET ATT GÖRA FILM? Sida 1/7 BESTÄLLARSKOLAN #4: VAD KOSTAR DET ATT GÖRA FILM? I detta avsnitt kommer du upptäcka bland annat: Hur du sparar halva reklamfilmskostnaden Vad det är som kostar i en film Vad du måste berätta

Läs mer

Sexårskören 2015 Min vän i Rymden Sångtexter

Sexårskören 2015 Min vän i Rymden Sångtexter Sexårskören 2015 Min vän i Rymden Sångtexter Innehåll Spår på CDn Titel Sidnummer 01 Alla är så ensamma här 2 02 Vi har letat 2 03 Rymdramsa 3 04 Raketbyggarna 4 05 Vi är på väg till rymden 5 06 Rymdvals

Läs mer

Din uppgift: trovärdig verklig inte

Din uppgift: trovärdig verklig inte Din uppgift: Ni kommer att arbeta med detta vecka 39 till vecka 43. Ni har svensklektionerna till ert förfogande. Uppgifterna ska lämnas in, allt tillsammans, senast fredag vecka 43. En kortare redovisning

Läs mer

Arbetsplan - turkiska.

Arbetsplan - turkiska. Arbetsplan - turkiska. Lokal arbetsplan för Förskoleklass till Årskurs 9 Modersmålets mål är att eleven ska tala aktivt, skriva och läsa med förståelse. Min planering baserar på tema. Jag har turkiska

Läs mer

HSBs ABC FÖR INTERN FILMPRODUKTION VERSION 1.0 APRIL 2016

HSBs ABC FÖR INTERN FILMPRODUKTION VERSION 1.0 APRIL 2016 HSBs ABC FÖR INTERN FILMPRODUKTION VERSION 1.0 APRIL 2016 Att tänka efter före Film är det överlägset starkaste mediet och fungerar effektivt i samband med nyheter, information, utbildning och intervjuer.

Läs mer

INSPIRATIONSMATERIAL ATT GÅ PÅ TEATER

INSPIRATIONSMATERIAL ATT GÅ PÅ TEATER INSPIRATIONSMATERIAL ATT GÅ PÅ TEATER INFÖR TEATERBESÖKET Ska du gå på teater med en grupp barn/unga? Kanske ingår teaterbesöket som en del av ett större temaarbete på skolan? Eller kanske ska ni gå för

Läs mer

Formulera sig och kommunicera i tal och skrift. Läsa och analysera skönlitteratur och andra texter för olika syften.

Formulera sig och kommunicera i tal och skrift. Läsa och analysera skönlitteratur och andra texter för olika syften. SIDAN 1 Lärarmaterial Klicka HÄR för att skriva ut arbetsmaterialet. VAD HANDLAR BOKEN OM? Kira och hennes band Funky ska vara med i en tävling som heter Talang. Kira hoppas på att hon och Nico ska blir

Läs mer

På vilket sätt präglar ditt intresse

På vilket sätt präglar ditt intresse Text: Erik Laquist Bild: Felix Gerlach Felix Gerlach: Född 1984 och uppvuxen i Malmö, där han är bosatt även i dag. Utbildning: Fotoskolan i Gamleby, Reklam och magasin, 2004 2006. Karriär: Blandade frilansuppdrag

Läs mer

SPÄCKAT PROGRAM - VÄLKOMMEN!!

SPÄCKAT PROGRAM - VÄLKOMMEN!! SPÄCKAT PROGRAM - VÄLKOMMEN!! Programmet för årets Dante-dagen är som alltid anpassat för alla lärare i åk F till och med gymnasiet. Vi har tyvärr fått tilldelat oss mindre resurser än tidigare år, men

Läs mer

ROBERT LILLHONGAS. Hej! Har du någonsin undrat hur det skulle vara att spela in en film?

ROBERT LILLHONGAS. Hej! Har du någonsin undrat hur det skulle vara att spela in en film? ROBERT LILLHONGAS FILMSKOLA Hej! Har du någonsin undrat hur det skulle vara att spela in en film? Som filmregissör håller jag ofta föredrag om hur det är att göra film. Men bäst blir det om deltagarna

Läs mer

EDDIE MARSAN JOANNE FROGGATT STILL LIFE EN FILM AV UBERTO PASOLINI John May är en mycket speciell man VINNARE BÄSTA REGI BETA CINEMA PRESENTERAR EN RED WAVE/EMBARGO FILMS PRODUKTION I SAMARBETE MED CINECITTÀ

Läs mer

Nu bor du på en annan plats.

Nu bor du på en annan plats. 1. Nu bor du på en annan plats. Ibland tycker jag det känns lite svårt borta är det som en gång varit vårt Aldrig mer får jag hålla din hand Mor, döden fört dig till ett annat land refr: Så du tappade

Läs mer

Hamlet funderingsfrågor, diskussion och högläsningstips

Hamlet funderingsfrågor, diskussion och högläsningstips en lektion från Lärarrummet för lättläst - www.lattlast.se/lararrum Hamlet funderingsfrågor, diskussion och högläsningstips Ämne: Svenska, SVA, SFI Årskurs: 7-9, Gym, Vux Lektionstyp: reflektion och diskussion

Läs mer

Bild- och videoteknik. Adi & Mak Omanovic Föreläsning 2 - Inspelning

Bild- och videoteknik. Adi & Mak Omanovic Föreläsning 2 - Inspelning Bild- och videoteknik Adi & Mak Omanovic Föreläsning 2 - Inspelning Inspelning Kamerateknik Bildlösningar, utsnitt, kameravinklar, 180 regeln, känning, oskärpa (tele) närbilder Ljussättning Exponering,

Läs mer

~ SÅNGHÄFTE ~ med tecken

~ SÅNGHÄFTE ~ med tecken ~ SÅNGHÄFTE ~ med tecken HEJ! Varje samling börjar med Goddag-sången och att tamburinen skickas runt och så sjunger vi för varje barn. Sen tar vi fram Tittut-påsen och skickar runt den så alla barn får

Läs mer

FILMHANDBOK SÅ GÖR DU FILM!

FILMHANDBOK SÅ GÖR DU FILM! Liten FILMHANDBOK SÅ GÖR DU FILM! ANSVARIG UTGIVARE : Marie Nilsson TEXTER : Ingrid Bergman, Måns Berthas, Anders Justin, Erika Moll, Marie Nilsson, Karin Westin ILLUSTRATIONER : Clara Lindegren GRAFISK

Läs mer

INSPIRATIONSMATERIAL OM ATT GÅ PÅ TEATER

INSPIRATIONSMATERIAL OM ATT GÅ PÅ TEATER INSPIRATIONSMATERIAL OM ATT GÅ PÅ TEATER Av Ellinor Lidén, barnteaterforskare vid Stockholms universitet och av Malin Appeltoft, dramapedagog Texten är baserad på en handledning som skrevs för Stockholms

Läs mer

Hjälp min planet Coco håller på att dö ut. Korvgubbarna har startat krig Kom så fort du kan från Tekla

Hjälp min planet Coco håller på att dö ut. Korvgubbarna har startat krig Kom så fort du kan från Tekla Kapitel 1 Hej jag heter Albert och är 8 år. Jag går på Albertskolan i Göteborg. Min fröken heter Inga hon är sträng. Men jag gillar henne ändå. Mina nya klasskompisar sa att det finns en magisk dörr på

Läs mer

Jag är en häxa Lärarmaterial

Jag är en häxa Lärarmaterial Lärarmaterial sidan 1 Författare: Mårten Melin Vad handlar boken om? Vera har köpt ett trollspö på ebay och lyckas till sin egen förvåning få liv sin gamla nalle genom att säga en trollramsa. Problemet

Läs mer

Prislista Porträtt 2015

Prislista Porträtt 2015 Prislista Porträtt 2015 Info Att fotograferas av en fotograf tycker jag skall vara så mycket mer än bara vackra bilder. Det skall vara en upplevelse. Därför planerar jag noga alla mina fotograferingar

Läs mer

Gekås-kläder gjort av plast: ett samarbete med Estet bild.

Gekås-kläder gjort av plast: ett samarbete med Estet bild. Medieproduktion Gekås-kläder gjort av plast: ett samarbete med Estet bild. Skolverket Projektets omfattning och innehåll styrs av skolverkets krav på det som kallas för "centrallt innehåll" dvs det du

Läs mer

Byagruppen. Ett hållbart framtidskoncept som skapar gemensam uthållighet inom Piteå Snöskoterklubb

Byagruppen. Ett hållbart framtidskoncept som skapar gemensam uthållighet inom Piteå Snöskoterklubb Byagruppen Ett hållbart framtidskoncept som skapar gemensam uthållighet inom Piteå Snöskoterklubb 1 Innehållsförteckning Innehållsförteckning sid 2 Bakgrund sid 3 Varför pratar vi så mycket om begreppet

Läs mer

Selma Lagerlöf. Astrid Lindgren. HC:Andersen

Selma Lagerlöf. Astrid Lindgren. HC:Andersen S A G O Tales for everybody! R K O N S T S A G O R HC:Andersen HC Andersen föddes år 1805,när han var 17 år gick han i en skola för barn,han blev mobbad för att han var så lång och klumpig. Därför skrev

Läs mer

MUSIKALEN: JAKTEN PÅ DEN FÖRSVUNNA SKATTEN

MUSIKALEN: JAKTEN PÅ DEN FÖRSVUNNA SKATTEN MUSIKALEN: JAKTEN PÅ DEN FÖRSVUNNA SKATTEN Text Karl-Gunnar Svensson, 1992 Musik: Karl-Gunnar Svensson och Diana Stigsson (Kärlek) 1991-1992 Arrangemang: Karl-Gunnar Svensson, 2013 1 En m usikal om att

Läs mer

19688 Rödluvan/Hans och Greta/Tre små grisar

19688 Rödluvan/Hans och Greta/Tre små grisar 19688 Rödluvan/Hans och Greta/Tre små grisar Rödluvan Det var en gång, en vacker solig dag, en liten flicka som hette Rödluvan. Hon lekte utomhus i sin trädgård. Hon kallades Rödluvan för hon hade en röd

Läs mer

FILM- OCH TV-PRODUKTION

FILM- OCH TV-PRODUKTION FILM- OCH TV-PRODUKTION Film- och tv-produktion omfattar ett stort område, från olika tv-genrer till fiktiv film, dokumentärfilm, musikvideor, reklamfilm samt informations- och beställningsfilm. Den digitala

Läs mer

Rekryteringsprocess. Rekryteringssteg. 1. CV-screening 2. IQ Test 3. Intervju med Säljcoach, Extern konsult samt VD 4. Referenser.

Rekryteringsprocess. Rekryteringssteg. 1. CV-screening 2. IQ Test 3. Intervju med Säljcoach, Extern konsult samt VD 4. Referenser. Rekryteringsprocess Rekryteringssteg 1. CV-screening 2. IQ Test 3. Intervju med Säljcoach, Extern konsult samt VD 4. Referenser Tänk på att: - Alltid uppträda professionellt och artigt - Alltid klargöra

Läs mer

PENGASAGOR HANDLEDNING

PENGASAGOR HANDLEDNING PENGASAGOR HANDLEDNING 1 PENGASAGOR OM SERIEN för den egna nationella minoriteten. Låt gärna bilderna fungera som inspiration för eget skapande. Barnen kan rita, måla eller bygga och under tiden benämna

Läs mer

Budget för Bussen 2007

Budget för Bussen 2007 Budget för Bussen 2007 Rörelsens intäkter Café & Foyer Föreställningsmat Fikabröd och godis Dryck: Alkofri och kaffe Bar: öl Bar: vin 5 000 kr 8 000 kr 13 000 kr Scen & Turné Biljettintäkter Biljettintäkter,

Läs mer

NI SKA ÄLSKA VARANDRA

NI SKA ÄLSKA VARANDRA FEMTE PÅSKSÖNDAGEN (ÅR C) (28 APRIL 2013) NI SKA ÄLSKA VARANDRA Tidsram: 20-25 minuter. Ett nytt bud ger jag er: att ni skall älska varandra Joh 13:31 33a, 34 35 När Judas hade gått ut från salen där Jesus

Läs mer

Mattor med valfri design.

Mattor med valfri design. Mattor med valfri design. Mörkare och ofta gråa nyanser på en entrématta är så klart bra under hösten och vintern när mattan tar mycket stryk. Det är smutsigt ute och vi drar in både snö, slask och grus

Läs mer

Lärarmaterial. Himladrumlar. en roadmovie ovan molnen

Lärarmaterial. Himladrumlar. en roadmovie ovan molnen Lärarmaterial Himladrumlar en roadmovie ovan molnen VÄLKOMMEN TILL BYTEATERN OCH FÖRESTÄLLNINGEN HIMLADRUMLAR! Det var en gång tre änglar som kom ner till jorden eller egentligen var de två och en halv,

Läs mer

Sanning eller konsekvens LÄS EN FILM. En lärarhandledning. Rekommenderad från åk. 3-6

Sanning eller konsekvens LÄS EN FILM. En lärarhandledning. Rekommenderad från åk. 3-6 Sanning eller konsekvens LÄS EN FILM En lärarhandledning Rekommenderad från åk. 3-6 1 TILL DIG SOM LÄRARE En historia kan berättas på många sätt. Ja, ibland berättas samma historia på flera olika vis.

Läs mer

En guide till julkampanjen 2007

En guide till julkampanjen 2007 En guide till julkampanjen 2007 Välkommen till julkampanjen 07! Om julkampanjen Årets julkampanj har temat Vi älskar, vad/vem älskar du?. Ett exempel kan vara. Vi älskar välfärden, vad älskar du?, eller

Läs mer

Joel är död Lärarmaterial

Joel är död Lärarmaterial sidan 1 Författare: Hans Peterson Vad handlar boken om? Den 9 maj förändras Linus liv. Linus är i skogen med mamma, pappa och storebror Joel. Linus ser upp till Joel och en dag vill han också vara stor

Läs mer

FILM- OCH TV-PRODUKTION

FILM- OCH TV-PRODUKTION FILM- OCH TV-PRODUKTION Film- och tv-produktion omfattar ett stort område, från olika tv-genrer till fiktiv film, dokumentärfilm, musikvideor, reklamfilm samt informations- och beställningsfilm. Den digitala

Läs mer

Handledning för pedagoger

Handledning för pedagoger AV-nummer: 100723tv 1 8 Handledning för pedagoger Åtta program om språket á 10 minuter för skolår 0-3 Selma, 8 år, får en konstig semla av sin pappa. Semlan ger henne en magisk kraft som gör att hon kan

Läs mer

dessa satsdelar. Börja med att leta efter verb/predikat. Om ni kör fast på någon mening så lämna den till senare och fortsätt med nästa.

dessa satsdelar. Börja med att leta efter verb/predikat. Om ni kör fast på någon mening så lämna den till senare och fortsätt med nästa. Vintergrammatik 2017 OÖ vning 1a Dela upp meningarna nedan i satsdelarna SUBJEKT, PREDIKAT, OBJEKT och ADVERBIAL. Inga ord får bli över, utan varje ord skall inkluderas i någon av dessa satsdelar. Börja

Läs mer

Reklamfilmsutredningen 2009 (RFU 2009)

Reklamfilmsutredningen 2009 (RFU 2009) Reklamfilmsutredningen 2009 (RFU 2009) En kartläggning av svensk reklamfilmsproduktion AB HANDELNS UTREDNINGSINSTITUT HUI har genomfört en branschanalys i tvådelar: En kvantitativ analys av de ekonomiska

Läs mer

Barn och vuxna stora och små, upp och stå på tå Även då, även då vi ej kan himlen nå.

Barn och vuxna stora och små, upp och stå på tå Även då, även då vi ej kan himlen nå. Solen har gått ner Solen har gått ner, mörkret faller till, inget kan gå fel, men ser vi efter får vi se För det är nu de visar sig fram. Deras sanna jag, som ej får blomma om dan, lyser upp som en brand.

Läs mer

Personlig presentationsteknik

Personlig presentationsteknik 2014-11-21 15/17 OBS! Var vänlig distribuera inbjudan till berörd målgrupp inom förvaltningen Samtliga nämnder och styrelser Personlig presentationsteknik BAKGRUND Hur når jag fram med mitt budskap? Att

Läs mer

Tillsammans med Birger, Maria, Helena och Annika fick jag en god kopp kaffe.

Tillsammans med Birger, Maria, Helena och Annika fick jag en god kopp kaffe. Måndag den 9 november 2009 Hej kära dagbok. Jag började min resa tidigt den här dagen. Redan klockan 5.30 blev jag hämtad av Birger och damerna. Birger körde oss så lugnt och säkert till Arlanda. På Arlanda

Läs mer

Skrivprojekt åk 7. Syfte: Utveckla sin förmåga att skriva berättande text. Jobba med skrivprocessen där respons och bearbetning av texten ingår.

Skrivprojekt åk 7. Syfte: Utveckla sin förmåga att skriva berättande text. Jobba med skrivprocessen där respons och bearbetning av texten ingår. Skrivprojekt åk 7 Syfte: Utveckla sin förmåga att skriva berättande text. Jobba med skrivprocessen där respons och bearbetning av texten ingår. Central innehåll i Lgr11: Strategier för att skriva olika

Läs mer

Erik på fest Lärarmaterial

Erik på fest Lärarmaterial sidan 1 Författare: Torsten Bengtsson Vad handlar boken om? Erik ska på fest hos Lea. Erik längtar för han är lite kär i henne. Erik ger en vampyrmask till Lea i present. De äter tårta, glass och godis.

Läs mer

3. Hur vet Max att Allan redan har tjuvstartat med de nybakta bullarna?

3. Hur vet Max att Allan redan har tjuvstartat med de nybakta bullarna? SIDAN 1 Läsförståelse God morgon 1. Vem kommer och sjunger för Max på hans födelsedag? 2. Allan sjöng fel. Vad sjöng Allan som var fel? 3. Hur vet Max att Allan redan har tjuvstartat med de nybakta bullarna?

Läs mer

10 tips för ökad försäljning

10 tips för ökad försäljning 10 tips för ökad försäljning Innehållsförteckning Tips 1 Kundvård...3 Tips 2 Vad har du egentligen på gång?...4 Tips 3 Ställ jobbiga frågor...5 Tips 4 När tiden inte räcker till...6 Tips 5 Låt kunden skriva

Läs mer

Mentorskapsprogram 2013/2014. i samarbete med

Mentorskapsprogram 2013/2014. i samarbete med Mentorskapsprogram 2013/2014 i samarbete med REDIRE - att återvända och avkastning Mentor - handledare och förebild med uppdrag att vägleda en yngre person i dennes personliga och professionella utveckling

Läs mer

Hur kan man locka fler ungdomar till Göteborgs hamns hemsida?

Hur kan man locka fler ungdomar till Göteborgs hamns hemsida? Hur kan man locka fler ungdomar till Göteborgs hamns hemsida? När man går in på en webbsida är det utseendet och designen som står i centrum. Om det är en färglös hemsida kopplar man direkt det till något

Läs mer

Roligaste Sommarjobbet 2014

Roligaste Sommarjobbet 2014 Roligaste Sommarjobbet Q Vilket program har du deltagit i? Svarade: Hoppade över: RS Nacka sv al RS Arboga/Köping/Kungsör RS Avesta RS Enköping RS Falun RS Heby RS Håbo RS Mora RS Nacka RS Sigtuna RS Skövde

Läs mer

Fabler Sammanfattning

Fabler Sammanfattning Fabler Sammanfattning En Fabel är när djur talar, tänker och har mänskliga egenskaper. Syftet med en fabel är att få fram ett budskap/sensmoral, dvs att du ska lära dig något av den. Den avslutas altid

Läs mer

Lgr 11 - Centralt innehåll och förmågor som tränas:

Lgr 11 - Centralt innehåll och förmågor som tränas: SIDAN 1 Författare: Kirsten Ahlburg Vad handlar boken om? Boken handlar om Noa som cyklar till skogen med sin pappa. De ska plocka bär så att mamma kan göra paj och saft. De hittar många bär i skogen.

Läs mer

Läsnyckel Skot på barnhem av Oscar K. illustrationer av Dorte Karrebæk översättning av Marie Helleday Ekwurtzel

Läsnyckel Skot på barnhem av Oscar K. illustrationer av Dorte Karrebæk översättning av Marie Helleday Ekwurtzel Läsnyckel Skot på barnhem av Oscar K. illustrationer av Dorte Karrebæk översättning av Marie Helleday Ekwurtzel Hegas arbetsmaterial heter nu Läsnycklar med lite mer fokus på samtal och bearbetning än

Läs mer

Veronica s. Dikt bok 2

Veronica s. Dikt bok 2 Veronica s Dikt bok 2 Det är bra att ha en syster Min syster betyder så mycket för mig. Jag vet att hon betyder likadant för mig. Om jag vill henne något så vet jag att hon finns där för mig. Jag är glad

Läs mer

Estetiska programmet PER BRAHEGYMNASIET. Bild och formgivning Dans Estetik och media Musik Teater. Inriktningar

Estetiska programmet PER BRAHEGYMNASIET. Bild och formgivning Dans Estetik och media Musik Teater. Inriktningar Estetiska programmet Inriktningar Bild och formgivning Dans Estetik och media Musik Teater PER BRAHEGYMNASIET Jag har kompisar som gått på skolan. Här är man i ett sammanhang, det finns en gemenskap som

Läs mer

7. Filmen berättar på olika sätt om ett sexualiserat samhälle där olika typer av gränser hela tiden överskrids. Hur berättar filmen om detta?

7. Filmen berättar på olika sätt om ett sexualiserat samhälle där olika typer av gränser hela tiden överskrids. Hur berättar filmen om detta? TRUST Annie är 14 år och har träffat Charlie online. De är lika gamla, båda spelar volleyboll och han är den första kille som förstår henne. Hon berättar inget om honom för sina föräldrar, inte heller

Läs mer

Lite att tänka på inför sändningen på Radio Sigtuna 88,2

Lite att tänka på inför sändningen på Radio Sigtuna 88,2 Lite att tänka på inför sändningen på Radio Sigtuna 88,2 Arbete i grupp eller enskilt (bör inte vara fler än 4 i gruppen, 2-3 optimalt). Räkna med 20 min sändningstid per person (2 pers = 40 min). Enskilda

Läs mer

Elevportfölj A-nivå. Årskurs 6. Teknik. Undersökning av glasögon. Elevens svar:

Elevportfölj A-nivå. Årskurs 6. Teknik. Undersökning av glasögon. Elevens svar: 1 Undersökning av glasögon Gör en undersökning av glasögon med hjälp av dessa frågor: Vilka delar består glasögon av? Varför finns det oftast gångjärn i glasögonbågar och hur fungerar de? Var kan man hitta

Läs mer

ANSÖKAN TILL STOCKHOLMS FILMSKOLA 2015/2016 (Steg 1 av 3)

ANSÖKAN TILL STOCKHOLMS FILMSKOLA 2015/2016 (Steg 1 av 3) 1 av 6 ANSÖKAN TILL STOCKHOLMS FILMSKOLA 2015/2016 (Steg 1 av 3) Välj kurs:! FILMPRODUKTION 1 (FP1), HT2015/VT2016 (grundkurs)! FILMPRODUKTION 2 (FP2), HT2015/VT2016 (fördjupningskurs) foto Plats för foto

Läs mer

Fas 1: förtroende, specialisering & manus

Fas 1: förtroende, specialisering & manus Budgetberäkning för Projekt X Förberedelser antal pers lönekostn/mån antal mån Projektledare, research, idéutveckling, möten med styrgrupp, samarbetspartners och medfinansiärer etc. 1 52 000 0,6 31 200

Läs mer

Vad handlar boken om? Vem passar boken för? Mål från Lgr 11: ring mig Lärarmaterial. Författare: Thomas Halling

Vad handlar boken om? Vem passar boken för? Mål från Lgr 11: ring mig Lärarmaterial. Författare: Thomas Halling sidan 1 Författare: Thomas Halling Vad handlar boken om? Boken handlar om Dennis Strid. Han är en kille som bor ensam i en lägenhet tillsammans med sin pitbull, Blixt. Dennis är arbetslös och fyller sina

Läs mer

MARTIN ERIKSSON. Boken om Martin

MARTIN ERIKSSON. Boken om Martin MARTIN ERIKSSON Boken om Martin 21. 2. Träningen Boken om Martin Kapitel Sid På senaste åren har det blivit mycket golfträning. Men även en hel del styrketräning på vintrarna och jag springer en del. Det

Läs mer

Att be med barn Maria Furusand & Ann Lundgren

Att be med barn Maria Furusand & Ann Lundgren Att be med barn Maria Furusand & Ann Lundgren Barn kan be! Men de måste ibland få veta att deras böner är lika viktiga som vuxna krusidullböner. När vi ber med barn, brukar vi sätta upp enkla böneregler.

Läs mer

Säg STOPP! Ett samarbete mellan Kulturskolan, föreningen DuD och barn och ungdomsprojektet i Katrineholms kommun

Säg STOPP! Ett samarbete mellan Kulturskolan, föreningen DuD och barn och ungdomsprojektet i Katrineholms kommun Säg STOPP! Ett samarbete mellan Kulturskolan, föreningen DuD och barn och ungdomsprojektet i Katrineholms kommun Säg STOPP en temateater kring mobbning Bakgrund Kulturskolan och DuD:s teatergrupp har under

Läs mer

Utdrag från Lpfö 98/10,s9-11.

Utdrag från Lpfö 98/10,s9-11. Vi erbjuder sånger och rörelselekar i vår verksamhet som stimulerar och utmanar barnens lärande och utveckling. Förskolan strävar efter att varje barn: utvecklar sin identitet och känner trygghet i den,

Läs mer