Referens: Optimerade kliniska arbetsprocesser ger ökad vårdkvalitet

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Referens: Optimerade kliniska arbetsprocesser ger ökad vårdkvalitet"

Transkript

1 01 Referens: Optimerade kliniska arbetsprocesser ger ökad vårdkvalitet Sunderby sjukhus i Luleå implementerade ett nytt patientövervakningssystem i hela sjukhuset. Noggrann planering och modern teknik ledde till ökad vårdkvalitet för patienterna och optimerade kliniska arbetsprocesser för personalen. D Sunderby sjukhus byggdes år 2000 och är resultatet av sammanslagningen av sjukhusen i Luleå och Boden. Det är det största av fem sjukhus i Norrbottens läns landsting. Den ultramoderna inrättningen har 380 vårdplatser och representerar ett nytt sätt att se på offentlig sjukvård. Tekniken utvecklas så fort, efter tio år är det dags att börja se sig om efter ny medicinsk utrustning, förklarar Birgitta Boqvist, chefsjuksköterska vid tiden för installationen. Det är anledningen till att vi behövde byta ut våra patientmonitorer. Sunderby sjukhus betraktade bytet av patientmonitorerna som en möjlighet att höja nivån på den vård som sjukhuset erbjuder. Sjukhusteamet hade en lång lista med mål för projektet. För det första ville de i så stor utsträckning som möjligt ha en enda leverantör av både övervaknings- och anestesisutrustning. De ville öka kvaliteten på vården och de kliniska arbetsprocesserna genom att kunna övervaka patienter praktiskt taget var som helst i sjukhuset. Eftersom sjukhuset redan var del av en mycket pålitlig IT-infrastruktur, behövde teamet ett övervakningssystem som kunde använda sjukhusets befintliga Wi-Fi-nätverk. Ett ytterligare krav var att leverantören skulle kunna erbjuda en professionell projektledare för att minska antalet avbrott för patienter och personal. Vi var lite nervösa inför bytet av patientövervakningssystemet eftersom monitorerna garanterar patientsäkerheten, förklarar Åke Jonsson, narkosläkare. Men implementeringen gick mycket bättre än vi hade kunnat hoppas, tack vare god planering och det faktum att vi tog ett steg i taget. Sunderby sjukhus valde Infinity Acute Care-systemet från Dräger, ett övervakningskoncept för hela sjukhuset som består av en Infinity M540-monitor och Medical Cockpit som överför patientuppgifterna över nätverket till en station i närheten av patienten. Dräger-systemet omfattar också Infinity M300, en telemetrimonitor som använder vanlig Wi-Fi-teknik. Vid din sida på:

2 02 Optimerade kliniska arbetsprocesser GER ÖKAD VÅRDKVALITET D För att optimera de kliniska arbetsprocesserna växlar Infinity M540-monitorn direkt från sängövervakning till transportövervakning. ÖVERVAKNING AV PATIENTER I HELA SJUKHUSET Patienter på en enskild avdelning kan ha olika behov av vård förklarar Boqvist. Vi måste uppfylla alla patienters behov, var de än befinner sig. Detta innefattar att man låter telemetripatienter röra sig fritt inom vissa gränser för att öka rörligheten. Infinity M300-monitorer möjliggör denna rörlighet eftersom patienterna övervakas lokalt och deras data skickas kontinuerligt till Infinity CentralStation via sjukhusets befintliga Wi-Fi-nätverk. För övervakning vid vårdplatser och vid transport kan sjukhuset nu enkelt använda ett Infinity Acute Care-system för vilken patient som helst, på vilken avdelning som helst, när som helst. Resultatet blir att man inte behöver flytta runt patienter för att de ska kunna övervakas på rätt sätt eller vänta på en säng på en annan avdelning. Central övervakning börjar automatiskt så fort som patienten ansluts och personalen kan se övervakningsdata för varje övervakad patient vid en central, oavsett var de befinner sig. D Infinity M300-telemetrimonitorn ger patienten möjligheten att röra sig fritt. Istället för att varje avdelning ska ha sitt eget lager kan monitorerna nu distribueras av sjukhuset och delas över avdelningarna. Detta gör att patienterna kan behålla samma monitor under hela sin sjukhusvistelse istället för att behöva byta monitorer när de byter avdelning eller transporteras.

3 Optimerade kliniska arbetsprocesser GER ÖKAD VÅRDKVALITET 03 praktiskt taget var som helst eftersom de är förtrogna med systemet. Det är också enklare för den medicintekniska avdelningen när vi behöver nya tillbehör, eftersom alla har samma utrustning. D Infinity M540-säng-/transportmonitor lossas och fästs med en hand. Enhetlig sjukhusövervakning där alla har samma system gör det mycket enklare för oss, säger Jussi-Pekka Riikola, intensivsjuksköterska. Personal som har arbetat med övervakningsutrustningen på en avdelning arbeta ÖVERVAKNINGSTEKNIK OPTIMERAR ARBETSPROCESSER Tack vare Drägers Pick and Go -teknik kan samma M540-monitor stanna hos patienten under hela sjukhusvistelsen. Det minskar behovet av separata transportmonitorer och sparar tid som går åt till att koppla loss och ansluta patientens kablar. Monitorn tar automatiskt över en ny övervakningsprofil som är skräddarsydd för varje ny vårdavdelning. Detta optimerar kliniska arbetsprocesser och patientsäkerheten ökar med kontinuerlig datainsamling. Pick and Go-systemet förbättrar vårt arbetsflöde avsevärt, säger Riikola. Det nya övervakningssystemet har förändrat vårt annars vanliga arbetssätt. Nu kan vi skicka patienter direkt från akuten till intensivavdelningen under oavbruten övervakning. Istället för en defibrillator eller en separat transportmonitor använder vi hela tiden samma monitor. D Samma patientmonitor stannar hos patienten under hela vårdtillfället

4 04 Optimerade kliniska arbetsprocesser GER ÖKAD VÅRDKVALITET D Sjuksköterskan Anna Jakobsson uppskattar Drägers lösning för anestesiarbetsstationen. Anna Jakobsson, anestesisköterska, berättar hur man sparar tid genom att patienten får behålla samma monitor. Vi behöver inte längre rengöra monitor och kablar mellan varje patient, eftersom vi tar med oss en ny monitor från uppvakningsavdelningen som redan rengjorts vilket sparar mellan två och tre minuter per patient. I snitt har jag omkring fyra narkospatienter per dag och hela sjukhuset har cirka 85 operationer per dag. Jakobsson beskriver fördelarna med det nya övervakningssystemet i den perioperativa miljön. M540 är mycket liten och lätt att arbeta med. Det är enkelt att lossa den från dockningsstationen och sedan ansluta den igen. På C500 Medical Cockpit tittar jag på patientparametrarna, så som blodtryck, EKG och syremättnad. Sedan överför jag dessa data till patientjournalen. Vi läser patientjournalen direkt i operationssalen på C700 för IT. Där kan vi också se röntgenbilder och vårt operationsplaneringsprogram. En annan fördel med det nya övervakningssystemet är att det är del av en hel arbetsstation ihop med Drägers anestesiapparat. Jakobsson förklarar: Konceptet med kontinuerlig övervakning underlättar arbetet eftersom jag enkelt får en heltäckande överblick över patienten och dess tillstånd. Anestesiapparaten Primus IE är mycket lätt att använda och mycket tyst. NY PROCESS FÖRBÄTTRAR PATIENTSÄKERHETEN Enligt Jakobsson är patientsäkerheten en primär fördel med det nya övervakningssystemet. Patientsäkerheten är mycket bättre eftersom man kan övervaka patienten hela tiden, även under transport. Det finns inga avbrott bara kontinuerlig övervakning. Riikola håller med. Patientsäkerheten har blivit mycket bättre, eftersom alla patientdata samlas in på ett ställe. Om det skulle hända något under transporten kan man enkelt kontrollera data efteråt, på centralen. Det är också mycket enkelt att kontrollera data på monitorn, vilket har förbättrat situationen en hel del. Riikola förklarar vikten av detta nya arbetssätt Vi har haft patienter vars ST-sträckor såg onormala ut när de kom till hjärtintensiven, vilket gjorde att de skickades till koronarenheten förballongsprängning, varpå deras

5 Optimerade kliniska arbetsprocesser GER ÖKAD VÅRDKVALITET 05 intensivvårdsavdelning to hjärtintensiven ST-sträckor blev normala. Sedan skickades de tillbaka till hjärtintensiven och efter bara ett par minuter kunde vi, med hjälp av den kontinuerliga övervakningen, se att deras ST-sträckor hade ändrats igen. Så vi blev tvungna att skynda tillbaka med patienterna till koronarenheten, där det konstaterades att kärlet hade trombolyserat väldigt snabbt. Så detta övervakningssystem har faktiskt varit livsavgörande i en del fall, sammanfattar Riikola. RÄTT INFORMATION PÅ RÄTT PLATS OCH VID RÄTT TILLFÄLLE Det var enkelt att ansluta Dräger-monitorerna till Infinity CentralStation för centralövervakning tack vare det faktum att Drägers patientmonitorer kan använda befintliga trådbundna och trådlösa nätverk. Den stora fördelen med Wi-Fi för patientövervakning är att patientens data registreras löpande, från att patienten skrivis in till när den skrivs ut, förklarar Jonsson. Eftersom patientövervakningen integreras med sjukhusets informationssystem tar monitorerna automatiskt emot information om inskrivning/utskrivning/förflyttning för patienten från sjukhusets informationssystem och EKG-data skickas till sjukhusets EKG-hanteringssystem. Dräger-systemet har även fjärrvisningsfunktioner som gör att Jonsson kan övervaka sina operationspatienter utanför operationssalen. Jag använder PatientWatch för för att få patientdata från operationer i operationssalar man helst inte ska gå in i, säger Jonsson. Då är det mycket fördelaktigt att kunna övervaka en patient från vilken dator som helst. Fördelen med PatientWatch på avdelningar är att man kan övervaka upp till fyra patienter samtidigt, på samma skärm. Denna fjärrvisningsfunktion förbättrar inte bara det kliniska arbetssättet, den hjälper att förebygga infektioner och förbättrar därmed även patientsäkerheten. D D IT-tekniker Henrik Vesterlund kontrollerar Wi-Fi-nätverket i serverrummet på Sunderby sjukhus. Åke Jonsson, narkosläkare, kan hålla sig underrättad om sina operationspatienter med hjälp av PatientWatch Web-applikationen.

6 06 Optimerade kliniska arbetsprocesser GER ÖKAD VÅRDKVALITET D D Det nya Wi-Fi-baserade telemetrisystemet ger patienterna ökad rörlighet utan att deras säkerhet äventyras. Infinity M300-monitorn förbättrar säkerheten för rörliga patienter genom att skicka ut ett alarm både lokalt och till Centralstationen, vilket gör det möjligt för läkarna att se vital parameterdata vart än patienten befinner sig inom sjukhuset. TREDJEPARTSINTEGRERING ÖKAR FLEXIBILITETEN Det var mycket viktigt för Sunderby sjukhus att patientövervakningssystemet skulle kunna integreras med kommersiellt tillgängliga och skräddarsydda tredjepartslösningar. Lokaliseringsprogrammet AeroScout kan t.ex. integreras i Infinity OneNet. Infinity OneNet är nätverkslösningen från Dräger som gör det möjligt att överföra data från patientövervakningen säkert över befintlig infrastruktur, både trådbunden och trådlös. Om en M300-patient utlöser ett larm får personalen omedelbart uppgifter om larmet samt var patientmonitorn befinner sig (med en noggrannhet på 2 meter). Detta underlättar snabb respons med lämpliga kliniska resurser, t.ex. om det rör sig om en livshotande situation. Som ett resultat får patienten ökad rörlighet utan att säkerheten äventyras. NOGGRANN PROJEKTHANTERING FÖREBYGGER VERKSAMHETSSTÖRNINGAR Det råder ingen tvekan om att detta var ett mycket komplicerat projekt. Genom ett nära samarbete mellan Dräger och Sunderby sjukhus och expertis inom planering tog migreringen från gamla till nya system endast omkring fyra timmar per avdelning, med ett minimum av störningar för patienterna. Varje monitor hade förkonfigurerats och testats hos Dräger Customization Center, så de packades bara upp vid sidan av sängen, anslöts och sedan fungerade det. Mitt råd till andra som står i begrepp att göra liknande uppgraderingar är att man försäkrar sig om att ha en god arbetsrelation med IT-avdelningen och de medicinska avdelningarna. Det är nyckeln till framgång, säger doktor Jonsson. Dessutom är det bra med en god relation med leverantörerna för att kunna diskutera olika scenarier. För inget är omöjligt.

7 Optimerade kliniska arbetsprocesser GER ÖKAD VÅRDKVALITET 07 Åke Jonsson, narkosläkare, var en av dem som fattade beslutet om det nya patientövervakningssystemet. En av de främsta prioriteringarna var att övervakningssystemet skulle kunna använda sig av det befintliga trådlösa nätverket. Jonsson förklarar: Den stora fördelen med Wi-Fi för patientövervakning är att man får ett obrutet dataflöde från tiden då patienten kommer in på sjukhuset tills de inte längre vårdas av oss. Med den nya övervaknings- och IT-lösningen integreras all patientövervakningsdata med sjukhusets informationssystem, så att monitorerna automatiskt får information om inskrivning/utskrivning/förflyttning för patienterna från sjukhusets informationssystem och EKG-data överförs till sjukhusets EKG-hanteringssystem. Jussi-Pekka Riikola, hjärtintensivsjuksköterska, tycker att det nya övervakningssystemet har varit ett positivt bidrag till sjukhusets patientvårdsprocess. Pick and Go-systemet förbättrar vårt arbetsflöde avsevärt, menar Riikola. Med det nya övervakningssystemet har vårt typiska arbetsflöde ändrats såtillvida att vi nu kan ta emot patienter direkt från akuten, med kontinuerlig övervakning vid varje tillfälle och flytta dem direkt till hjärtintensivvårdsavdelningen, med samma monitor hela tiden istället för att behöva byta till en defibrillator eller en separat transportmonitor. D D D D Birgitta Boqvist, chefsjuksköterska vid tiden för installationen förklarar: Patienter på en enskild avdelning kan ha olika behov av vård. Vi måste uppfylla alla patienters behov var de än befinner sig. Detta innefattar att man låter telemetripatienter röra sig fritt inom vissa gränser för att öka rörligheten. Det nya övervakningssystemet för både fast övervakning och transport ger sjukhuset friheten att placera patienter på den avdelning där de får bäst vård, samtidigt som monitorn som bärs av patienten ger patienten rörlighet, vilket kan förbättra tillfriskningsprocessen. Anna Jakobsson, anestesisköterska, talar om patientsäkerheten och hur man sparar tid som två fördelar med det nya övervakningssystemet. Jakobsson förklarar: Patientsäkerheten är mycket bättre eftersom man kan övervaka patienten hela tiden, även under transport. Det finns inga avbrott bara kontinuerlig övervakning. Eftersom samma monitor stannar hos patienten behöver man inte längre rengöra monitor och kablar mellan varje patient. Vi tar med oss en ny monitor som redan gjorts ren från uppvakningsavdelningen, därmed sparar vi runt två till tre minuter per patient.

8 08 Optimerade kliniska arbetsprocesser GER ÖKAD VÅRDKVALITET D AeroScout är ett registrerat varumärke som tillhör AeroScout i USA och andra länder. Infinity, Medical Cockpit och Pick and Go är varumärken som tillhör Dräger. Inte alla Dräger-produkter som presenteras i denna fallstudie finns tillgängliga i alla länder. Om Sunderby sjukhus Sunderby sjukhus utanför Luleå har den senaste medicintekniken i en unik miljö som erbjuder patienter vård av högsta kvalitet och en mycket god arbetsmiljö för personalen. Sunderby sjukhus byggdes år 2000 då två lokala sjukhus slogs ihop. Det är utformat som en by, med två huvudgator som är sammanlänkade med stigar och gångbroar, allt i en helt sluten byggnad. De flesta patientrum på vårdavdelningarna har utsikt över parken utanför, i vilken det finns en liten sjö. Sjukhuset har 380 bäddar på flera kliniker, 19 operationssalar, ett hotell för sjukhusbesökare och en stor lekplats för barn med aktiviteter året runt för barn i alla åldrar, inklusive basket och pulkbackar Communications & Sales Marketing PP PR LE Printed in Germany Chlorine-free environmentally compatible Subject to modifications 2013 Drägerwerk AG & Co. KGaA CORPORATE HEADQUARTERS Drägerwerk AG & Co. KGaA Moislinger Allee Lübeck, Germany SUBSIDIARIES DANMARK Dräger Medical Danmark A/S Hejrevang 21 G 3450 Allerød Tel Fax Dir info@draeger.com NORGE Dräger Medical Norge AS Gråterudveien Drammen Tel Fax info@draeger.com SVERIGE Dräger Medical Sverige AB Borgarfjordsgatan 13 B SE Kista Tel Fax post-se@draeger.com Manufacturer: Dräger Medical GmbH Moislinger Allee Lübeck, Germany The quality management system at Dräger Medical GmbH is certified according to ISO 13485, ISO 9001 and Annex II.3 of Directive 93/42/EEC (Medical devices).

D-76317-2013. Ett framtidsbeslut DRÄGER EVITA INFINITY V500

D-76317-2013. Ett framtidsbeslut DRÄGER EVITA INFINITY V500 D-76317-2013 Ett framtidsbeslut DRÄGER EVITA INFINITY V500 02 Hur kan jag försäkra mig om att vara Förbered för framtiden? D-76319-2013 D-76325-2013 Beslut för högkvalitativ ventilationsterapi Det finns

Läs mer

Nytänkande kring ventilation i operationssalen Säker spontan enkel

Nytänkande kring ventilation i operationssalen Säker spontan enkel 4 D-2413-2016 Nytänkande kring ventilation i operationssalen Säker spontan enkel SMART VENTILATION CONTROL (SVC) VENTILATIONS- ALTERNATIV FRÅN DRÄGER ZEUS INFINITY EMPOWERED 02 Säker Lungprotektiv ventilation

Läs mer

D-63374-2012. Fler valmöjligheter, enklare beslut. DRÄGER EVITA V300

D-63374-2012. Fler valmöjligheter, enklare beslut. DRÄGER EVITA V300 D-63374-2012 Fler valmöjligheter, enklare beslut. DRÄGER EVITA V300 02 Hur fattar jag rätt beslut idag? D-63267-2012 Hållbara beslut kräver flera alternativ De dagliga kraven på IVA ökar hela tiden: Fler

Läs mer

Polaris 100/200 Bra ljus helt enkelt!

Polaris 100/200 Bra ljus helt enkelt! Polaris 100/200 Bra ljus helt enkelt! I operationssalen är rätt belysning nödvändig för lyckade resultat. Operationsbelysningssystemet Polaris 100/200 ger dig behagligt ljus med naturliga färger och skarpa

Läs mer

Redo när du är redo. Dräger Interlock 7000. Information för användaren

Redo när du är redo. Dräger Interlock 7000. Information för användaren D-632-2014 Redo när du är redo. Dräger Interlock 7000. Information för användaren Då andra tillverkare pratar om teknik och siffror, pratar vi om hur enkelt och användarvänligt ett alkolås ska vara. Interlock

Läs mer

Med användaren i fokus! Dräger Interlock. Förebyggande användning i fordon

Med användaren i fokus! Dräger Interlock. Förebyggande användning i fordon D-623-2014 Med användaren i fokus! Dräger Interlock. Förebyggande användning i fordon Ready When You Are D-99841-2013 D-99861-2013 FÖR ÖKAD TRAFIKSÄKERHET Ett alkolås är ett fordonsmonterat mätinstrument

Läs mer

Snabbguide för BiliLux

Snabbguide för BiliLux D-3689-2016 Snabbguide för BiliLux Lorem Så här Ipsum startar dolor du BiliLux nommuny Henderit fototerapisystem veliat lorem magna Snabbguiden är inget substitut för att läsa och förstå bruksanvisningen.

Läs mer

MT Miska ventilatortiden med upp till 33 %* SMARTCARE /PS

MT Miska ventilatortiden med upp till 33 %* SMARTCARE /PS MT-0913-2008 Miska ventilatortiden med upp till 33 %* SMARTCARE /PS 02 SmartCare /PS automatiserar avvänjningen Problemet är dock att oavsett hur bra det skriftliga protokollet är, måste läkare och vårdgivare

Läs mer

Dräger kommunikationssystem

Dräger kommunikationssystem Dräger kommunikationssystem Enkel och problemfri kommunikation är ett måste under uppdrag. Särskilt när det gäller miljöer med hög ljudnivå som bränder och andra katastrofer, är det viktigt att brandmän

Läs mer

Dräger PARAT Flykthuvor

Dräger PARAT Flykthuvor Dräger PARAT Flykthuvor Flykthuvorna från Dräger PARAT har utvecklats tillsammans med användarna och med fokus på en snabb evakuering. Med sin optimerade och användarvänliga bärkomfort, den robusta förpackningen

Läs mer

Dräger X-plore 9000 och PAS X-plore Extern luftförsörjd andningsutrustning

Dräger X-plore 9000 och PAS X-plore Extern luftförsörjd andningsutrustning Dräger X-plore 9000 och PAS X-plore Extern luftförsörjd andningsutrustning De nya produkterna inom Dräger X-plore 9000-serien är avsedda för lätta industriella tillämpningar och ger ett bekvämt och pålitligt

Läs mer

Dräger Alcotest 3820 Alkoholmätare

Dräger Alcotest 3820 Alkoholmätare Dräger Alcotest 3820 Alkoholmätare Alkotestaren Dräger Alcotest 3820 erbjuder ett säkert sätt att testa sin alkoholhalt och ger ett tryggt besked om när det är lagligt att köra. Uppfyller standarder för

Läs mer

Dräger SPC 3700 med CVA 0700 Stänkskyddsdräkt med luftanslutning

Dräger SPC 3700 med CVA 0700 Stänkskyddsdräkt med luftanslutning Dräger SPC 3700 med CVA 0700 Stänkskyddsdräkt med luftanslutning Engångsdräkten Dräger SPC 3700 för konstant flöde, i kombination med den unika västen CVA 0700 ger det perfekta skyddet, komfort och flexibilitet.

Läs mer

Dräger DrugTest 5000 Testsystem för att upptäcka narkotika

Dräger DrugTest 5000 Testsystem för att upptäcka narkotika Dräger DrugTest 5000 Testsystem för att upptäcka narkotika Ingen pipettering, inga droppar, ingen tidmätning: Med Dräger DrugTest 5000 går det snabbt och enkelt att ta ett salivprov. Provet kan därefter

Läs mer

Welch Allyn Connex -enheter snabbreferenskort. Swedish

Welch Allyn Connex -enheter snabbreferenskort. Swedish Welch Allyn Connex -enheter snabbreferenskort Swedish 80019404 Welch Allyn Connex -enheter snabbreferenskort Ström på/displayens energisparläge Sitter på enhetens kåpa Sätter på monitorn Kort tryckning

Läs mer

Servicesektionens nettopris: 7 000 sek exkl. moms Vid köp av övrigt gasmätar sortiment erhålls 25 % på gällande prislista

Servicesektionens nettopris: 7 000 sek exkl. moms Vid köp av övrigt gasmätar sortiment erhålls 25 % på gällande prislista Servicesektionen har ett erbjudande från Dräger gällande en fler gasmätare (med plats för fyra sensorer) vi kan beställa deras gasmätare X-am 2500 till ett rabatterat pris enligt nedan. Dräger föreslår

Läs mer

i Dräger PSS 5000 till en andningsapparat

i Dräger PSS 5000 till en andningsapparat Dräger PSS 5000 Andningsapparat Dräger PSS 5000 är en ny generation effektstarka andningsapparater, utvecklade för brandkår och räddningstjänst. Optimal ergonomi liksom ett flertal konfigurationsmöjligheter

Läs mer

Dräger SPC 3800 Stänkskyddsdräkt

Dräger SPC 3800 Stänkskyddsdräkt Dräger SPC 3800 Stänkskyddsdräkt Kemskyddsdräkter används då en persons hud måste skyddas från skadlig påverkan av farliga vätskor. Om det finns risk för att hela kroppen kommer i kontakt med fasta eller

Läs mer

För operationssalen OPERATIONSSAL DAGKIRURGI

För operationssalen OPERATIONSSAL DAGKIRURGI För operationssalen OPERATIONSSAL DAGKIRURGI Vad är Merivaara INTEGRA? Servicekoncept för att skapa funktionella arbetsplatser tillsammans Integrerar utrustning och system Förbättrar arbetsflödet, ökar

Läs mer

HUR SMARTPHONES/SURF- PLATTOR OCH INTEGRATION AV MIDDLEWARE REVOLUTIONERAR SJUKVÅRDEN

HUR SMARTPHONES/SURF- PLATTOR OCH INTEGRATION AV MIDDLEWARE REVOLUTIONERAR SJUKVÅRDEN Whitepaper HUR SMARTPHONES/SURF- PLATTOR OCH INTEGRATION AV MIDDLEWARE REVOLUTIONERAR SJUKVÅRDEN BYOD och sjukvårdsektorn Sedan Apple lanserade sin första iphone 2007 har konsumenternas användande av smartphones

Läs mer

Vi kontrollerar hjärtstartare och pacemakers i hemmet och lagrar direkt i journalen. Erfarenheter från Gävleborg.

Vi kontrollerar hjärtstartare och pacemakers i hemmet och lagrar direkt i journalen. Erfarenheter från Gävleborg. Vi kontrollerar hjärtstartare och pacemakers i hemmet och lagrar direkt i journalen. Erfarenheter från Gävleborg. Gävle Älvsjö den 24 september 2014 Per-Erik Gustafsson Överläkare, CCDS VO Kardiologi,

Läs mer

Polaris 100/200 Operationslampor

Polaris 100/200 Operationslampor Polaris 100/200 Operationslampor I operationssalen är rätt belysning nödvändig för lyckade resultat. Operationsbelysningssystemet Polaris 100/200 ger dig behagligt ljus med naturliga färger och skarpa

Läs mer

Dräger Carina Ventilation inom sub-akut vård

Dräger Carina Ventilation inom sub-akut vård Dräger Carina Ventilation inom sub-akut vård Utformad för icke-invasiv ventilation: Med sin unika SyncPlus -teknik och utökade NIV-funktion erbjuder användarvänliga Dräger Carina tillförlitlig och enkel

Läs mer

Statens Haverikommission utreder ett dödsfall Etikfråga? Ansvarsfråga? Verksamhetsfråga?

Statens Haverikommission utreder ett dödsfall Etikfråga? Ansvarsfråga? Verksamhetsfråga? Statens Haverikommission utreder ett dödsfall Etikfråga? Ansvarsfråga? Verksamhetsfråga? Björn-Erik Erlandsson Deputy Dean, KTH/STH björn-erik.erlandsson@sth.kth.se 070-551 4 30 1 Historiskt seminarium

Läs mer

CODE-STAT 8.0 DATAGRANSKNINGSPROGRAM

CODE-STAT 8.0 DATAGRANSKNINGSPROGRAM CODE-STAT 8.0 DATAGRANSKNINGSPROGRAM Hantera det du mäter. Förenkla datainsamlingen efter en incident. CODE-STAT 8.0 datagranskningsprogram Inom akutvård är hastighet och kvalitet livsavgörande. Därför

Läs mer

Dräger PARAT 4700 Filtrerande flykthuvor

Dräger PARAT 4700 Filtrerande flykthuvor Dräger PARAT 4700 Filtrerande flykthuvor Dräger PARAT 4700 industriella flyktskydd utvecklades tillsammans med användare med fokus på snabbaste möjliga flykt. Optimerad användning och komfort, ett robust

Läs mer

Dräger PARAT 5500 Filtrerande flykthuvor

Dräger PARAT 5500 Filtrerande flykthuvor Dräger PARAT 5500 Filtrerande flykthuvor Dräger PARAT 5500 brandflyktshuvor har utvecklats i samarbete med användare hela tiden med fokus på snabbast möjliga flykt. Optimerad användning och bärkomfort,

Läs mer

Dräger X-zone 5500 Flexibel gasdetektering för områdesövervakning

Dräger X-zone 5500 Flexibel gasdetektering för områdesövervakning Flexibel gasdetektering för områdesövervakning Det senaste inom områdesövervakning. I kombination med Drägers gasmätare X-am 5000, X-am 5100 eller X-am 5600 kan systemet mäta och varna för upp till sex

Läs mer

Isolette 8000 plus Neonatal slutenvårdskuvös

Isolette 8000 plus Neonatal slutenvårdskuvös Isolette 8000 plus Neonatal slutenvårdskuvös Dräger anger standarden för termoreglering med en rad olika prestandafunktioner som är utformade för att tillhandahålla en stabil och kokongliknande miljö för

Läs mer

Dräger Interlock 7000 Alkolås

Dräger Interlock 7000 Alkolås Dräger Interlock 7000 Alkolås Dräger Interlock 7000 är ett alkolås som gör att alkoholpåverkade förare inte kan starta sitt fordon. Interlock 7000 är snabbt klar att användas. Alkolåset kan också utrustas

Läs mer

Kamedo. IT-haverier i vården. Johan Carlstedt Socialstyrelsen

Kamedo. IT-haverier i vården. Johan Carlstedt Socialstyrelsen Kamedo IT-haverier i vården Johan Carlstedt Socialstyrelsen Katastrofmedicinska observatörsstudier Vad är Kamedo? Vad studeras? Hur bedrivs arbetet? Varför den här rapporten? Ökande antal IT-haverier inom

Läs mer

Standardramverk för välfärdsteknologi och medicinsk teknik för att underlätta verksamhetsutveckling och Innovation

Standardramverk för välfärdsteknologi och medicinsk teknik för att underlätta verksamhetsutveckling och Innovation Standardramverk för välfärdsteknologi och medicinsk teknik för att underlätta verksamhetsutveckling och Innovation (IHE & Continua) Mikael Johansson, IT-strateg, inera mikael.johansson@inera.se 0706-987425

Läs mer

Kontakta Dräger Sverige AB vid frågor:

Kontakta Dräger Sverige AB vid frågor: Drägerwerk AG & Co. KGaA, 23542 Lübeck, Tyskland Addressee (company) Department Max Sample Sample Street 100 City, zip code Country Vår referens Telefon +49 451 882-1001 Fax +49 451 882-1001 E-post max.sample@draeger.com

Läs mer

Tryggve. Vård Omvårdnad Prevention Rehabilitering Oberoende av tid och plats. EUROPEAN UNION Structural Funds

Tryggve. Vård Omvårdnad Prevention Rehabilitering Oberoende av tid och plats. EUROPEAN UNION Structural Funds Tryggve Vård Omvårdnad Prevention Rehabilitering Oberoende av tid och plats EUROPEAN UNION Structural Funds Tryggve är ett utvecklings- och forskningsprojekt inom området distansöverbryggande teknik för

Läs mer

Motion - Den äldre människan på akutmottagningen

Motion - Den äldre människan på akutmottagningen ÄRENDE 9 LF februari 2012 Motion - Den äldre människan på akutmottagningen Handlingar i ärendet: Landstingsstyrelsens skrivelse till landstingsfullmäktige Motion från Anne Karlsson, SD Yttrande från Hälso-

Läs mer

GETINGES DA VINCI-LÖSNING

GETINGES DA VINCI-LÖSNING GETINGES DA VINCI-LÖSNING 2 GETINGES DA VINCI-LÖSNING TOPPMODERN LÖSNING, VALIDERAD OCH KLAR FÖR ROBOTASSISTERAD KIRURGI I mer än 100 år har Getinge genomgående levererat högeffektiva produkter för behandling

Läs mer

Drägerware 5000/7000 Administrationsprogramvara

Drägerware 5000/7000 Administrationsprogramvara Drägerware 5000/7000 Administrationsprogramvara Helt enkelt bättre organiserad: Med sin utomordentliga flexibilitet är Drägerware den ideala helhetslösningen. Den innovativa, användarvänliga programlösningen

Läs mer

Dräger X-am -pump Extern pump för flergasdetektorer

Dräger X-am -pump Extern pump för flergasdetektorer Dräger X-am -pump Extern pump för flergasdetektorer Dräger X-am -pumpen är en extern pump för de bärbara gasdetektorerna Dräger X-am 2500, 5000 och 5600 konstruerad för clearancemätningar i exempelvis

Läs mer

Systemsäkerhet och säkerhetskultur: Vilka är de gemensamma bristerna? Verksamhetsöverskridande och återkommande problem och brister

Systemsäkerhet och säkerhetskultur: Vilka är de gemensamma bristerna? Verksamhetsöverskridande och återkommande problem och brister Systemsäkerhet och säkerhetskultur: Vilka är de gemensamma bristerna? Verksamhetsöverskridande och återkommande problem och brister Lena Kecklund 1 2014-03-16 Branscher och arbetsmetoder Kärnkraft Spårtrafik

Läs mer

Dräger DrugCheck 3000 Drogtestningssystem

Dräger DrugCheck 3000 Drogtestningssystem Dräger DrugCheck 3000 Drogtestningssystem Använd Dräger DrugCheck 3000 för att på bara några minuter ta reda på om en person har vissa droger i kroppen. Den kompakta salivbaserade drogtesten ger tillförlitliga

Läs mer

Tilläggsmoduler & Utbildningar

Tilläggsmoduler & Utbildningar Tilläggsmoduler & Utbildningar Till PasIva finns ett antal tilläggsmoduler som kan köpas till för att få ut ännu mer av PasIva. Kalmarföretaget Otimo Data AB lanserade PasIva i maj 1999. Sedan dess har

Läs mer

Vad är Grön IT för Norrbottens läns landsting

Vad är Grön IT för Norrbottens läns landsting Vad är Grön IT för Norrbottens läns landsting Landstingsgemensam strategi för utveckling, inköp, användning och avveckling. All IT är i grunden en miljöbelastning i form av tillverkning och energiförbrukning.

Läs mer

Till kunder som köpt Dräger anestesiutrustningar Fabius GS Premium, Tiro, Tiro D-M, MRI, plus, plus XL. Viktigt säkerhetsmeddelande!

Till kunder som köpt Dräger anestesiutrustningar Fabius GS Premium, Tiro, Tiro D-M, MRI, plus, plus XL. Viktigt säkerhetsmeddelande! Draeger Medical Systems, Inc., Andover, MA 01810 USA Till kunder som köpt Dräger anestesiutrustningar Fabius GS Premium, Tiro, Tiro D-M, MRI, plus, plus XL Februari 2018 Viktigt säkerhetsmeddelande! Potentiell

Läs mer

Dräger Pac 6500 Engasmätare

Dräger Pac 6500 Engasmätare Dräger Pac 6500 Engasmätare Den robusta Dräger Pac 6500 är din pålitliga partner under tuffa förhållanden. Den personliga engasdetektorn mäter CO, H 2 S, SO 2 eller O 2, snabbt och exakt. Snabba sensorsvarstider

Läs mer

REMEO Stockholm. Vård och rehabilitering för dig med behov av andningsstöd. Linde: Living healthcare

REMEO Stockholm. Vård och rehabilitering för dig med behov av andningsstöd. Linde: Living healthcare REMEO Stockholm. Vård och rehabilitering för dig med behov av andningsstöd. Linde: Living healthcare REMEO Stockholm. Vård och rehabilitering för dig med behov av andningsstöd. REMEO är Linde Healthcares

Läs mer

Akuta medicinska larm vid SÄS Skene

Akuta medicinska larm vid SÄS Skene 2017-09-11 24039 1 (5) Sammanfattning Riktlinjen beskriver ansvar, larmrutiner och handläggning av patienter med både livshotande och mindre allvarliga tillstånd vid SÄS Skene. Dessutom handläggning vid

Läs mer

Helhetslösningar för Print & Apply skräddarsydda för din verksamhet

Helhetslösningar för Print & Apply skräddarsydda för din verksamhet Helhetslösningar för Print & Apply skräddarsydda för din verksamhet Endast fantasin sätter gränser Din verksamhet är unik. Det borde din lösning för Print & Apply också vara. Print & Apply lösningar för

Läs mer

Nya Karolinska Solna (NKS)

Nya Karolinska Solna (NKS) Nya Karolinska Solna (NKS) Inbjudan att delta i dialog Förstudie avseende försörjning av utrustning till operationssalar på Nya Karolinska Solna 2012-08-31 År 2008 beslutades att genomföra byggnationen

Läs mer

Blue Ocean Robotics Sweden Presentation på SIS Lennart Karlsson Co-Founder and Ocean Robotics Sweden AB

Blue Ocean Robotics Sweden Presentation på SIS Lennart Karlsson Co-Founder and Ocean Robotics Sweden AB Blue Ocean Robotics Sweden Presentation på SIS 2017-05-22 Lennart Karlsson Co-Founder and CEO@Blue Ocean Robotics Sweden AB Vilka är vi? Blue Ocean Robotics Sweden AB är ett svenskt bolag som är en del

Läs mer

1 Tidig identifiering av livshotande tillstånd

1 Tidig identifiering av livshotande tillstånd MIG riktlinjer för alla avdelningar Centrallasarettet, Växjö samt Länssjukhuset Ljungby. Ansvarig: Pär Lindgren, Anestesikliniken Kerstin Cesar, MIG-ALERT ansvarig 2010-05-19 1 Tidig identifiering av livshotande

Läs mer

Arbete på en Sterilteknisk Enhet - En jämförelse

Arbete på en Sterilteknisk Enhet - En jämförelse Arbete på en Sterilteknisk Enhet - En jämförelse Steriltekniker utbildningen Sollefteå Lärcenter 300 YH p, 2014 Författare: Thomas Olsson Handledare: Maria Hansby 1 Sammanfattning Projektarbete/ Studie

Läs mer

Nya akutkliniken i Växjö. Informationsavdelningen januari Länssjukvården

Nya akutkliniken i Växjö. Informationsavdelningen januari Länssjukvården Nya akutkliniken i Växjö Informationsavdelningen januari 2010 Länssjukvården Modern akutsjukvård Arbetet med att planera en total ombyggnad av akutkliniken i Växjö har pågått sedan 2004. Det är en genomgripande

Läs mer

provi-dock Mobil dockningsbar utrustningsvagn

provi-dock Mobil dockningsbar utrustningsvagn provi-dock Mobil dockningsbar utrustningsvagn Akuta & planerade patienttransporter med mobil dockningsbar utrustningsvagn Välorganiserad utrustning är lättare att sköta och minimerar risk för avbrott under

Läs mer

Information till dig som är patient på Akutmottagningen

Information till dig som är patient på Akutmottagningen Information till dig som är patient på Akutmottagningen När du kommer till Akutmottagningen blir du mottagen, inskriven och kort bedömd av en sjuksköterska eller undersköterska. De ställer några kontrollfrågor

Läs mer

Getinge Care. Service med omsorg

Getinge Care. Service med omsorg Getinge Care Service med omsorg Peace of mind från början till slut Namnet Getinge Care valdes med största omsorg. Vi vill uppfylla dina behov och maximera värdet av din investering. Reservdelar Försäljning

Läs mer

Effektivisera dina hjärtlungundersökningar

Effektivisera dina hjärtlungundersökningar Effektivisera dina hjärtlungundersökningar Welch Allyns hjärtlungsortiment Ett flexibelt och journalkompatibelt hjärtlungsortim Effektivisera din praktik utan att förändra ditt arbetssätt. Nu kan du välja

Läs mer

BRÅDSKANDE: SÄKERHETSMEDDELANDE

BRÅDSKANDE: SÄKERHETSMEDDELANDE 14 september 2015 BRÅDSKANDE: SÄKERHETSMEDDELANDE Berörda enheter: Alla serienummer av systemstyrenheten HeartMate II, modell nr. 105109 (Pocket Controller TM ), som levereras inom följande förpackningskonfigurationer:

Läs mer

Dräger Pac 8000 Engasmätare

Dräger Pac 8000 Engasmätare Dräger Pac 8000 Engasmätare Med den robusta Dräger Pac 8000 är du välutrustad för tuffa förhållanden: Denna personliga engasdetektor är ett tillförlitligt och exakt instrument som detekterar farliga koncentrationer

Läs mer

Information till patient och närstående Hej och välkommen till avdelning 12-25

Information till patient och närstående Hej och välkommen till avdelning 12-25 Information till patient och närstående Hej och välkommen till avdelning 12-25 Lite bra att veta.. 1 Beskrivning av avdelningen Avdelning 12-25 har 33 vårdplatser och därtill tillkommer 3 vårdplatser på

Läs mer

Barnsjukhus vill förbättra patientvården med en interaktiv schemalösning. Children s Hospital. Qwaltec

Barnsjukhus vill förbättra patientvården med en interaktiv schemalösning. Children s Hospital. Qwaltec Barnsjukhus vill förbättra patientvården med en interaktiv schemalösning. har varit nytänkande inom barnhälsovården sedan starten 1855. Sjukhuset kommer att använda Microsoft Surface Hub för att ersätta

Läs mer

Säker användning av mobil telefoni och datakommunikation inom Norrbottens Läns Landsting

Säker användning av mobil telefoni och datakommunikation inom Norrbottens Läns Landsting Säker användning av mobil telefoni och datakommunikation inom Norrbottens Läns Landsting Användning av mobiltelefoner och andra radiosändare nära medicinteknisk utrustning Det är tillåtet att använda mobiltelefoner,

Läs mer

Hur är en expert inom anestesi och intensivvård? Kompetens =? Fem dimensioner av kompetens. Fem dimensioner av kompetens

Hur är en expert inom anestesi och intensivvård? Kompetens =? Fem dimensioner av kompetens. Fem dimensioner av kompetens Hur är en expert inom anestesi och intensivvård? Kompetens =? Jan Larsson Health Services Research Uppsala Universitet Anestesi- och intensivvårdkliniken och Kliniskt träningscentrum Akademiska sjukhuset,

Läs mer

Britt Nilsson van den Berg Studienr:6065 Modul 11

Britt Nilsson van den Berg Studienr:6065 Modul 11 Britt Nilsson van den Berg Studienr:6065 Modul 11 SPANIEN 2012 OM SANTA ELENA CLINIC Santa Elena Clinic är uppriktad 1970. Sjukhuset ligger i Los Alamos, mellan Malaga och Torremolinos. Sedan dess har

Läs mer

Karolinska Universitetssjukhuset, Huddinge

Karolinska Universitetssjukhuset, Huddinge Karolinska Universitetssjukhuset, Huddinge Juni 2016 Karolinska Huddinge på väg mot framtidens vård Stockholm är en region i snabb utveckling. Antalet invånare ökar i stadig takt och andelen äldre blir

Läs mer

Fem steg mot en effektiv servicelogistik

Fem steg mot en effektiv servicelogistik Fem steg mot en effektiv servicelogistik Uppnå betydande fördelar med effektiv servicelogistik Sjukhusets servicelogistik är ett område där det ofta finns stor potential för förbättringar. Det handlar

Läs mer

BeneView T1. Snabbguide för patientmonitor

BeneView T1. Snabbguide för patientmonitor BeneView T1 Snabbguide för patientmonitor Tack för att du har köpt en patientmonitor från Mindray. Vi bifogar den här praktiska snabbguiden för att hjälpa dig med de grundläggande funktionerna. Mer information

Läs mer

Utveckling inom Televård

Utveckling inom Televård Utveckling inom Televård Program för medicinsk informatik, KI, HT 2006 Föreläsare: Sabine Koch Begrepp Telemedicin * Televård * Telehealth * e-hälsa Termdatabanken (Socialstyrelsen) Terminologicentrum,

Läs mer

Licensinnehavarens ansvar att skydda systemet

Licensinnehavarens ansvar att skydda systemet Hur ger jag en patient tillgång att dela data med mig? Hur länkar jag en inbjudan från en patient till patientjournalen i mitt Hur kan delade data från en patient överföras från ACCU CHEK 360 webbhanteringssystemet

Läs mer

Obstretisk NEWS2 riktlinje

Obstretisk NEWS2 riktlinje Gäller för: Region Kronoberg Riktlinje Process: 3.0.2 RGK Styra Område: MIG Faktaägare: Kerstin Cesar, sjuksköterska ProACTcourse Fastställd av: Stephan Quittenbaum, ordförande medicinska kommittén Revisions

Läs mer

Ljumskbråck. Ljumskbråck. Information inför operation av ljumskbråck med öppen metod

Ljumskbråck. Ljumskbråck. Information inför operation av ljumskbråck med öppen metod Ljumskbråck Ljumskbråck Information inför operation av ljumskbråck med öppen metod Kirurgiska kliniken, Enheten lap/bukväggskirurgi Malmö, Trelleborg och Landskrona 1 Text Överläkare Agneta Montgomery

Läs mer

Data från medicintekniska utrustningar rakt in i journalen Möjligheter och hinder

Data från medicintekniska utrustningar rakt in i journalen Möjligheter och hinder Data från medicintekniska utrustningar rakt in i journalen Möjligheter och hinder Kjell Andersson Med Tekn Civ Ing Skaraborgs Sjukhus kjell.andersson@vgregion.se 8:e Nationella Konferensen om Patientsäkerhet

Läs mer

VIKTIGT SÄKERHETSMEDDELANDE TILL MARKNADEN Litiumjonbatteripaket som används i BIS Vista och BIS View övervakningssystem.

VIKTIGT SÄKERHETSMEDDELANDE TILL MARKNADEN Litiumjonbatteripaket som används i BIS Vista och BIS View övervakningssystem. Augusti 2018 VIKTIGT SÄKERHETSMEDDELANDE TILL MARKNADEN Litiumjonbatteripaket som används i BIS Vista och BIS View övervakningssystem. Medtronic-referens: FA832 Till: Materialansvarig för operationsavdelningen,

Läs mer

Viktigt säkerhetsmeddelande till marknaden. Obligatorisk mjukvaruuppdatering för Pentacam AXL Omedelbar uppdatering krävs

Viktigt säkerhetsmeddelande till marknaden. Obligatorisk mjukvaruuppdatering för Pentacam AXL Omedelbar uppdatering krävs Viktigt säkerhetsmeddelande till marknaden Obligatorisk mjukvaruuppdatering för Pentacam AXL Omedelbar uppdatering krävs Date: 15 November 2017 Denna information gäller alla användare (samt distributörer)

Läs mer

Dräger X-plore 9000 och PAS X-plore Extern luftförsörjd andningsutrustning

Dräger X-plore 9000 och PAS X-plore Extern luftförsörjd andningsutrustning Dräger X-plore 9000 och PAS X-plore Extern luftförsörjd andningsutrustning De nya produkterna inom Dräger X-plore 9000-serien är avsedda för lätta industriella tillämpningar och ger ett bekvämt och pålitligt

Läs mer

Dräger Pac 8500 Engasmätare

Dräger Pac 8500 Engasmätare Dräger Pac 8500 Engasmätare Dräger Pac 8500 engasdetektor är ett tillförlitligt och exakt instrument även under de tuffaste förhållanden. Detektorn kan utrustas med en vätgaskompenserad CO-sensor eller

Läs mer

Patienters upplevelser av den perioperativa dialogen i samband med operation för övervikt. Karin Backrud och Jenny Källman. Nyköpings lasarett

Patienters upplevelser av den perioperativa dialogen i samband med operation för övervikt. Karin Backrud och Jenny Källman. Nyköpings lasarett Patienters upplevelser av den perioperativa dialogen i samband med operation för övervikt Karin Backrud och Jenny Källman Nyköpings lasarett Syfte med studien var att beskriva patienters upplevelse av

Läs mer

Några bilder med sikte på den närmaste framtiden för hälso och sjukvården i SLL med särskilt fokus på Nya Karolinska

Några bilder med sikte på den närmaste framtiden för hälso och sjukvården i SLL med särskilt fokus på Nya Karolinska Några bilder med sikte på den närmaste framtiden för hälso och sjukvården i SLL med särskilt fokus på Nya Karolinska med Stig Nyman 2012 09 06 Det här hade jag tänkt hinna med: Bakgrund och beslutet om

Läs mer

Medicinteknik & Mjukvara

Medicinteknik & Mjukvara DIPLOM Våra diplomutbildningar ger dig djupa och praktiskt inriktade kunskaper som kommer väl till pass i din yrkesmässiga vardag. Medicinteknik & Mjukvara Ny unik utbildning! Medicinteknik & Mjukvara

Läs mer

Hälsa && hållbarhet. Om hur vi arbetar långsiktigt med hållbar utveckling på Sophiahemmet

Hälsa && hållbarhet. Om hur vi arbetar långsiktigt med hållbar utveckling på Sophiahemmet Hälsa && hållbarhet Om hur vi arbetar långsiktigt med hållbar utveckling på Sophiahemmet Varför är det viktigt att vi arbetar med hållbar utveckling? I stort sett all vår konsumtion tär på jordens resurser

Läs mer

Örebro läns landsting Organisationens förmåga, resurser, handlande och möjligheter

Örebro läns landsting Organisationens förmåga, resurser, handlande och möjligheter Örebro läns landsting Organisationens förmåga, resurser, handlande och möjligheter 5 november 2012 En vanlig dag i Örebro län föds 9 barn och dör 9 människor görs 66 ambulansutryckningar opereras 200 patienter

Läs mer

Din värdering av behandlingen av förlossningsbristningen (ca 8 veckor)

Din värdering av behandlingen av förlossningsbristningen (ca 8 veckor) Din värdering av behandlingen av förlossningsbristningen (ca 8 veckor) Enkät 8 veckor efter op bristning Personnummer:......... -... Namn... Adress... Postnummer...Ort... Mobiltelefon... E-post...... Saknas

Läs mer

SÄKERHETSLÖSNINGAR TJÄNSTEFIERAD SÄKERHET

SÄKERHETSLÖSNINGAR TJÄNSTEFIERAD SÄKERHET SÄKERHETSLÖSNINGAR TJÄNSTEFIERAD SÄKERHET Tjänstefiering av säkerhet är ett kostnadseffektivt alternativ med lägre risk för dig som strävar efter att din kärnverksamhet ska kunna bedrivas utan driftstörningar.

Läs mer

Welch Allyn Connex Spot Monitor Snabbreferenskort

Welch Allyn Connex Spot Monitor Snabbreferenskort Welch Allyn Connex Spot Monitor Snabbreferenskort Innehållsförteckning Strömbrytare...2 Stänga av...2 Logga in och välja en profil...2 Batteristatus...2 Ändra profil...2 Starta/Stoppa blodtryck...2 Starta

Läs mer

Tycker du att du har fått fel vård eller behandling? Är du inte nöjd med den förklaring du får av vårdpersonalen?

Tycker du att du har fått fel vård eller behandling? Är du inte nöjd med den förklaring du får av vårdpersonalen? 2014-02-27 1(9) Klaga på vården Om du har klagomål på vården kan du både som patient och närstående framföra dina synpunkter. På så sätt bidrar du till att göra vården säkrare. Det finns flera instanser

Läs mer

T-DOC ENDOCYCLE DOKUMENTERA DINA ENDOSKOPPROCESSER

T-DOC ENDOCYCLE DOKUMENTERA DINA ENDOSKOPPROCESSER T-DOC ENDOCYCLE DOKUMENTERA DINA ENDOSKOPPROCESSER 2 T-DOC EndoCycle DIGITAL DOKUMENTATION LAGRA PROCESSPARAMETRAR De ökande kraven på dokumentation av rengörings- och desinfektionssprocesser för endoskop

Läs mer

Praesideo digitalt högtalar- och utrymningslarmssystem Få fram ert budskap vad som än händer

Praesideo digitalt högtalar- och utrymningslarmssystem Få fram ert budskap vad som än händer Praesideo digitalt högtalar- och utrymningslarmssystem Få fram ert budskap vad som än händer 2 Praesideo högtalar- och utrymningslarmssystem från Bosch Hålla allmänheten informerad och skyddad Med fler

Läs mer

TILL DIG SOM VÅRDAS AKUT

TILL DIG SOM VÅRDAS AKUT TILL DIG SOM VÅRDAS AKUT Välkommen till oss Inom verksamhetsområde Ortopedi har vi stor erfarenhet av att behandla sjukdomar och skador i rörelseorganen. Vårt mål är alltid att med god omvårdnad och rehabilitering

Läs mer

GAS ÄR INTE BARA GAS 2016/04

GAS ÄR INTE BARA GAS 2016/04 GAS ÄR INTE BARA GAS GAS I 100 ÅR Gas är inte bara gas. Det vet vi, för vi har producerat och sålt gas i nästan 100 år. Strandmöllen grundades 1917 i vad som tidigare varit en vattenmölla och lokalerna

Läs mer

Om- och tillbyggnad av operations- och intensivvårdskliniken, Värnamo sjukhus

Om- och tillbyggnad av operations- och intensivvårdskliniken, Värnamo sjukhus Om- och tillbyggnad av operations- och intensivvårdskliniken, Värnamo sjukhus Handlingar i ärendet: Landstingsstyrelsens skrivelse till landstingsfullmäktige inkl bilagor Protokollsutdrag från landstingsstyrelsen

Läs mer

Time Care Hälso- och sjukvårds Suite. En intelligent bemanningslösning för effektiv resursanvändning och god vård.

Time Care Hälso- och sjukvårds Suite. En intelligent bemanningslösning för effektiv resursanvändning och god vård. Time Care Hälso- och sjukvårds Suite Time Care Hälso- och sjukvårds Suite En intelligent bemanningslösning för effektiv resursanvändning och god vård. Time Care Hälso- och sjukvårds Suite erbjuder långsiktiga

Läs mer

Vår flexibla lösning för för Intelligent Workload Management

Vår flexibla lösning för för Intelligent Workload Management Vår flexibla lösning för för Intelligent Workload Management marknaden 1 It-landskapet håller på att förändras Riskerna och utmaningarna med datahantering i och mellan olika miljöer måste kontrolleras.

Läs mer

För smartare belysning

För smartare belysning För smartare belysning CityTouch LightPoint Lighting Asset Management. CityTouch LightPoint / Asset Management 3 Välkommen till framtidens smarta belysning Professionell hantering av offentlig belysning

Läs mer

Margit Håkansson Framtidens sjukvård

Margit Håkansson Framtidens sjukvård Framtidens sjukvård En spaning. Klimat Sjukdomspanorama Medicinsk-teknisk utveckling Demografi Ekonomi Patientmakt Hälsoutveckling e-hälsa Morgondagens sjukvård? Den bästa vården är den du inte behöver..

Läs mer

PATIENTEN FÖRST. walkerproject scandinavia AB. tillsammans utformar vi framtidens sjukhus. Strategier med fokus på samverkan för patientens bästa

PATIENTEN FÖRST. walkerproject scandinavia AB. tillsammans utformar vi framtidens sjukhus. Strategier med fokus på samverkan för patientens bästa PATIENTEN FÖRST tillsammans utformar vi framtidens sjukhus walkerproject scandinavia AB Strategier med fokus på samverkan för patientens bästa Mätbar förbättring av processer inom primär- och akutvården

Läs mer

Mytkrossare: 5 falska föreställningar om TETRA på sjukhus. Kan radiokommunikation vara till nytta för sjukvårdspersonal?

Mytkrossare: 5 falska föreställningar om TETRA på sjukhus. Kan radiokommunikation vara till nytta för sjukvårdspersonal? Mytkrossare: 5 falska föreställningar om TETRA på sjukhus Kan radiokommunikation vara till nytta för sjukvårdspersonal? Mytkrossare 5 felaktiga idéer om TETRA på sjukhus 2 Mytkrossare: 5 falska föreställningar

Läs mer

BESLUT. Tillsyn av Samariten Ambulans AB. Personalbyte under pågående ambulansuppdrag.

BESLUT. Tillsyn av Samariten Ambulans AB. Personalbyte under pågående ambulansuppdrag. BESLUT 2016-04-22 Dnr 8.5-35689/2015-18 1(5) Avdelning öst Niklas Haglund niklas.haglund@ivo.se Vårdgivare Samariten Ambulans AB Hälso- och sjukvårdspersonal Leg. Sjuksköterskan NN Ärendet Tillsyn av Samariten

Läs mer

Tunstall Telehealth. Ger äldre och kroniskt sjuka en bättre livskvalitet genom vård i hemmet

Tunstall Telehealth. Ger äldre och kroniskt sjuka en bättre livskvalitet genom vård i hemmet Tunstall Telehealth Ger äldre och kroniskt sjuka en bättre livskvalitet genom vård i hemmet Telehealth 400 000 300 000 200 000 Införandet och användningen av Telehealth medför betydande möjligheter för

Läs mer

Botech AB Ledebursgatan Malmö Tel: E-post:

Botech AB Ledebursgatan Malmö Tel: E-post: Greyhound i kyrkan- vad är Greyhound? Botech har kunskap och erfarenhet av att styra och övervaka uppvärmning, luftfuktighet och luftkvalitet i kyrkor. Greyhound är Botechs egenutvecklade övervakningssystem

Läs mer

Vårdgivare Stockholms Läns Landsting med verksamhet vid akutmottagningen på Södersjukhuset AB.

Vårdgivare Stockholms Läns Landsting med verksamhet vid akutmottagningen på Södersjukhuset AB. BESLUT 2017-11-30 Dnr 8.5-8460/2017-13 1(6) Södersjukhuset AB Chefläkaren 118 83 Stockholm Vårdgivare Stockholms Läns Landsting med verksamhet vid akutmottagningen på Södersjukhuset AB. Ärendet Tillsyn

Läs mer

Klaga på vården. Tycker du att du har fått fel vård eller behandling? Är du inte nöjd med den förklaring du får av vårdpersonalen?

Klaga på vården. Tycker du att du har fått fel vård eller behandling? Är du inte nöjd med den förklaring du får av vårdpersonalen? 2013-08-16 1(9) Klaga på vården Om du har klagomål på vården kan du både som patient och närstående framföra dina synpunkter. På så sätt bidrar du till att göra vården säkrare. Det finns flera instanser

Läs mer