Ungdoms Bostads Projekt Del 1. Idéer presenterade nedan kan implementeras i övriga bostads projekt, villor och kontor.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ungdoms Bostads Projekt 2013. Del 1. Idéer presenterade nedan kan implementeras i övriga bostads projekt, villor och kontor."

Transkript

1 Ungdoms Bostads Projekt 2013 Idéer presenterade nedan kan implementeras i övriga bostads projekt, villor och kontor. Del 1 Detta material är ZODIAK Arkitekter AB egendom och skyddas av lagen om upphovsmannarätt.

2 VÅRAN OFFERT / FÖRSLAG Nyckelfärdiga bostadsmoduler för sek/kvm pris exkl. moms, platta, hiss och byggkran med halverat energikrav 55 kwh/kvm/år och med vattenburen värme.

3 VILKA ÄR VI?

4 Kristoffer Surowiak arkitekt med KTH examen Fast anställd sedan 1986 Egen verksamhet sedan 1989 Det mest kända projekt jag arbetat med är TORNING TORSO i Malmö - projekterat under sex år En del andra projekt presenteras på

5 Robert Ribon Har utbildning inom VVS och el och har arbetat inom byggsektorn i ca. 25 år, med inriktning på framförallt VVS. Har alternativ energi, och energieffektivisering som mitt stora intresse, och har som lekman samlat kunskaper inom gas, sol och vind. Är fristående återförsäljare för ThermoGaia AB och arbetar också med att thermoskydda papptak, främst för industribyggnader. Samarbetet med Zodiak AB påbörjades 2010, då med enbart underhållsfria fönster. Sedan dess har samarbetet utvecklats alltmer. Vi kompletterar varandra på ett konstruktivt och bra sätt och ser ett långt samarbete framför oss.

6 HUR BÖRJADE ALLTING? Vi tycker att det är viktigt att förklara hur det kommer sig att vi efter så många år i byggbranschen kommit på denna idé först nu.

7 Allting började med ett seminarium som handlade om träarkitektur kontra stenhus - men samtalen spårade ur hela tiden Flera politiker deltog i seminariet, men samtalen spårade ur och återkom hela tiden till frågeställningen varför det är en sådan brist på ungdomslägenheter. Miljöpartiets språkrör (Åsa Romson), som blivit ombedd att ta plats på scenen, sa till slut: "Jag bryr mig inte om ifall vi bygger trä- eller stenhus bara vi bygger!" Detta öppnade mina ögon för problematiken. Reportage om ungdomar Sedan dess spetsade jag öronen varje gång det talades eller skrevs om ungdomar, som t.ex bor på 2:a, 3:e, 4:e eller 5:e-handskontrakt, och de problem som ett sådant boende för med sig. Eller om företag som hittar specialister i landet, men inte kan anställa dem, eftersom det saknas bostäder på orten.

8 Omedvetet tänkte jag mer och mer på denna fråga På fritiden började jag skissa på olika lösningar. De första idéerna har jag lagt ut på hemsidan. Jag pratade med Robert om detta och genom våra samlade kunskaper och erfarenheter har projektet börjat ta form. kvm priset kunde ha varit betydligt lägre Jag vet genom olika källor att kvm priset är mycket lägre i produktionen, än de priser som presenteras av de stora byggföretagen. Den enda slutsatsen man kan dra av detta är att byggföretagen tar riktigt bra betalt. Slutsatsen, väldigt avskalad Bristen på ungdomsbostäder beror på att kvm priset är för högt. Kunden - ungdomarna - finns Byggföretagen tar mycket mer betalt per kvm än det verkligen kostar.

9 Byggregler Eu Energy Performance Directive 2, EPD2 från maj 2010 Mål, reducera energin med 20% till 2020 och med 50% till Krav idag 55 kwh/kvm /år för el-uppvärmning och 95 kwh/kvm /år för annan uppvärmning. Flera kommuner kräver 25 till 50% lägre energiförbrukning än de nationella kraven. Nästa steg är Nära-Noll-Energi i alla nya byggnader

10 Nyckelfärdiga bostadsmoduler monterade eller platsbyggda för sek/kvm med 55 kwh/kvm/år vattenburen värme. Dagens krav i Sverige är 95 kwh/kvm/år enligt EU Energy Performance Directive 2 förutsatt att det ej är eluppvärmt.

11 Vi vill göra er uppmärksamma på att vi offererar det som kommer att vara lag om 37år och det gör vi idag år 2013 för per/kvm

12 Vad har vi räknat på? Se nedan. U N G D O M S

13

14 Priser vi inte kan presentera sedan de beror på yttre omständigheter. 1 mark (4,5 m till tomtgränsen kvm, med balkonger b-1,5m kvm) 2 platta på mark (1 730 kvm), med vatten och el framdraget, 3 byggkran, 4 hiss, om flera plan skall byggas. Det låga priset inbegriper: Vinylgolv i hela lägenheten. Vinylväggar i badrum. Vatten och el enligt svensk standard. U N G D O M S Loftgångshus är det billigaste alternativet (tror vi) för horisontell kommunikation (om man bygger i fler än ett plan). Loftgångarna i trä och balkonger om sådana önskas är fristående på pelare. Inga dyra lösningar med köldbryggor eller självhängning. För underhåll - alla armaturer finns att tillgå på den svenska marknaden.

15 Hur kommer det sig att vi kan bygga så billigt? Är det rena rama skräpet vi offererar? Eller beror det på att... Som arkitekt har jag varit med om en del. Bara som exempel: Jag var med om utvärderingen av en offert för ombyggnad av en stor villa på Lidingö. Ett av de stora byggföretagen lämnade följande offert: 15 milj sek för material och underentreprenörer, i detta fall ett antal företag från Polen och Estland samt 15 milj sek för det stora företagets projektledning helt öppet utan att skämmas. För oss är detta helt absurt och oacceptabelt.

16 Tillverkning, Transport Husfabriken som är belägen i Europa jobbar med EU standard och representeras av ZODIAK Arkitekter AB för att garantera svensk standard. Först görs konstruktionsritningar, sedan studeras dessa i 3D modell.

17 Som sedan byggs i full skala U N G D O M S

18 En stor plattform förflyttas från plats till plats löpandeband principen.

19 Olika arbetslag jobbar med olika arbetsmoment.

20 På bilden en fixtur för vägghängd toalett. Standarden i detta projekt är högre än den vi offererar för sek

21 Projektet som presenteras på bilden gjordes till en Norsk byggherre som ställde vissa krav, bl.a denna upphängning av modulerna. Denna upphängning löser vi billigare utan de dyrbara öglorna av stål.

22 Några smakprov på fabrikens kapacitet. Det är inte standard som vi offererar. Men visst kan vi offerera högre standard, t.ex kakelplattor i badrum istället för vinylgolv och väggar, men då måste kvm priset justeras.

23

24 Förslag för ett kök

25 Färdiga inkapslade moduler lämnar produktionshallen. Lager. Färdiga inkapslade moduler väntar på att bli avsända (nästan) samtidigt, för att korta ner monteringstiden på arbetsplatsen till ett minimum, något som sänker kostnaden avsevärt för byggkran, montörernas boendekostnader samt för deras utlandstraktamenten.

26 Frakt till arbetsplatsen. U N G D O M S

27 Väl framme staplas modulerna på varandra

28 För att skapa ett hus så småningom. U N G D O M S

29 Ett av de färdigbyggda husen i Norge. Det syns inte att de är byggda av moduler. U N G D O M S

30 BOVERKETS FÖRSLAG 1 Förutsätter att gemensamma utrymmen för samvaro och måltider också måste byggas.

31 BOVERKETS FÖRSLAG 2 Förutsätter att gemensamma utrymmen för måltider också måste byggas..

32 BOVERKETS FÖRSLAG 3 36,5 kvm vårt jämförelseobjekt Denna lösning kräver inga extra gemensamma utrymmen utom förråd på 1 kvm plus ca. 0,7 för korridor utanför. Sammanlagt 38,2 kvm

33 Hur skall man tolka statistiken? Rätt eller fel? Vi tror att folk vill vara för sig själva under vissa perioder, gemenskapen ordnar man när man känner för det, och man vill vara för sig själv när man känner för det. Att dagligen tvingas till gemenskap är kanske inte det som de flesta vill. Studenter under studietiden OK, men kanske inte när man är uppåt tjugofem trettio...

Ungdoms Bostads Projekt 2013. Del 2. Idéer presenterade nedan kan implementeras i övriga bostads projekt, villor och kontor.

Ungdoms Bostads Projekt 2013. Del 2. Idéer presenterade nedan kan implementeras i övriga bostads projekt, villor och kontor. Ungdoms Bostads Projekt 2013 Idéer presenterade nedan kan implementeras i övriga bostads projekt, villor och kontor. Del 2 Detta material är ZODIAK Arkitekter AB egendom och skyddas av lagen om upphovsmannarätt.

Läs mer

Akuta lösningar för fler studentbostäder i Sverige

Akuta lösningar för fler studentbostäder i Sverige Akuta lösningar för fler studentbostäder i Sverige Svår bostadssituation för unga Bostadssituationen för unga människor är tuff i hela landet. I år bedömer 119 kommuner att de har brist på bostäder 1.

Läs mer

Uddegatan 6. Län Kalmar Gatuadress Uddegatan 6 Kommun Oskarshamn Storlek 4.0 rum (3 sovrum) / 145 m² Tillträde tidigast. Enligt överenskommelse

Uddegatan 6. Län Kalmar Gatuadress Uddegatan 6 Kommun Oskarshamn Storlek 4.0 rum (3 sovrum) / 145 m² Tillträde tidigast. Enligt överenskommelse Län Kalmar Gatuadress Kommun Oskarshamn Storlek 4.0 rum (3 sovrum) / 145 m² Tillträde tidigast Enligt överenskommelse www.hemverket.se - Sida 1 av 6 Beskrivning Hemtrevlig villa belägen i småortsidyll

Läs mer

Svenska Bostäders arbete på Järva

Svenska Bostäders arbete på Järva Svenska Bostäders arbete på Järva Några exempel på upprustning, energieffektivisering och nöjda hyresgäster Yngve Green Energiansvarig Svenska Bostäder AB Järvafältet 2/3 naturreservat på 20 km2, 1/3 bostäder

Läs mer

Nyckelfärdiga flexibla modulhus med hög kvalité, anpassade för nordiskt klimat

Nyckelfärdiga flexibla modulhus med hög kvalité, anpassade för nordiskt klimat Nyckelfärdiga flexibla modulhus med hög kvalité, anpassade för nordiskt klimat FÖRETAGSPRESENTATION SMÅBOHUS Vi är ett mindre företag beläget i västra Sverige. Vår affärsidé är att bygga flexibla, mobila

Läs mer

Energieffektiviseringar vid renovering och nybyggnad

Energieffektiviseringar vid renovering och nybyggnad Energieffektiviseringar vid renovering och nybyggnad Åsa Wahlström CIT Energy Management LTH 2015-06-23 Varför Lågan? Bidra till att Sverige ska nå sina energimål genom att bostadsoch lokalsektorn starkt

Läs mer

Bilaga #2 Enkätsammanställning. Bilaga till rapport, Omvandla och involvera! Freija Frändberg & Maria Johansson

Bilaga #2 Enkätsammanställning. Bilaga till rapport, Omvandla och involvera! Freija Frändberg & Maria Johansson Bilaga #2 Enkätsammanställning Bilaga till rapport, Omvandla och involvera! Freija Frändberg & Maria Johansson 1 Enkäten För att få ett större underlag och kunskap kring ungas prioriteringar och önskemål

Läs mer

Vi bygger bättre boenden för de många människorna

Vi bygger bättre boenden för de många människorna Vi bygger bättre boenden för de många människorna Vi måste bygga mer Det råder stor brist på bostäder och det måste byggas mer, det vet vi alla. Sedan början av 90-talet, då vi senast hade balans, har

Läs mer

www.arcanova.ee MASKINSKJUL Norsk trähus kvalité i Estland

www.arcanova.ee MASKINSKJUL Norsk trähus kvalité i Estland www.arcanova.ee MASKINSKJUL Norsk trähus kvalité i Estland TYP 1 Maskinskjul med fyra skjutdörrar och en lyftdörr som försäkrar en bra rymd. Passar bra för förvaring av gårdsteknik o.d. Max dörrhöjd 5,25

Läs mer

Energimyndighetens kompetenshöjande insats för nära-nollenergibyggnader

Energimyndighetens kompetenshöjande insats för nära-nollenergibyggnader Energimyndighetens kompetenshöjande insats för nära-nollenergibyggnader Avdelningen för Energieffektivisering Enheten för resurseffektiva byggnader Energiting Sydost 2015-11-12 Carin Råberger Bakgrund

Läs mer

På mötet kommer vi att rösta om vi ska måla eller byta fönster baserat på det underlag som bifogas i kallelsen.

På mötet kommer vi att rösta om vi ska måla eller byta fönster baserat på det underlag som bifogas i kallelsen. Malmö 2009-12-01 Till medlemmarna i Brf. Krabban Härmed kommer kallelsen till extra föreningsstämma den 8:e december. Det som mötet huvudsakligen kretsar kring är huruvida vi ska byta eller måla om/reparera

Läs mer

AB Helsingborgshem. Agenda

AB Helsingborgshem. Agenda AB Helsingborgshem AB Helsingborgshem Agenda 1. Våra åtaganden 2. Generella implementeringspunkter 3. Kv Turkiet (Portalen) 4. Parkkvarteret 5. Björka/Ödåkra 6. Individuellt Mätsystem 7. Fotokollage över

Läs mer

Vad får seniorboendet kosta?

Vad får seniorboendet kosta? Seniorvärldskonferensen 2015 Vad får seniorboendet kosta? 22 april 2015 Nils-Eric Öquist vd Bäckbacka Partners AB Frågan var alltså: vad får ett seniorboende kosta? Svar: det beror på vad erbjudandet innehåller

Läs mer

Undervattensbelysning behövs det?

Undervattensbelysning behövs det? 12 Undervattensbelysning behövs det? 13 Ja! Av flera olika anledningar så är det mer viktigt än någonsin med en väl fungerande och anpassad undervattensbelysning. Säkerhet och funktionalitet är såklart

Läs mer

Malmö i mars 2011 Nr. 1/2011 BRAGDBLADET. Vad händer i huset? Informationsblad från Bostadsrättsföreningen Storbragden

Malmö i mars 2011 Nr. 1/2011 BRAGDBLADET. Vad händer i huset? Informationsblad från Bostadsrättsföreningen Storbragden Malmö i mars 2011 Nr. 1/2011 BRAGDBLADET Vad händer i huset? Informationsblad från Bostadsrättsföreningen Storbragden Styrelsen i vår förening består av tre ledamöter, Patrik Ekström, Lena Nilsson och

Läs mer

Behöver jag bygglov Behöver jag kontrollansvarig

Behöver jag bygglov Behöver jag kontrollansvarig Bilaga SBN 32.2013 Behöver jag bygglov Behöver jag kontrollansvarig Riktlinjer för när bygglov och kontrollansvarig krävs, beslutade av samhällsbyggnadsnämnden i Tingsryds Kommun 2013-03-12, 32. Utgår

Läs mer

Län Västernorrland Gatuadress Fridhemsvägen 17 Kommun Kramfors Storlek 4 rum (2 sovrum) / 120 m² Område Limsta Tillträde tidigast

Län Västernorrland Gatuadress Fridhemsvägen 17 Kommun Kramfors Storlek 4 rum (2 sovrum) / 120 m² Område Limsta Tillträde tidigast Län Västernorrland Gatuadress Kommun Kramfors Storlek 4 rum (2 sovrum) / 120 m² Område Limsta Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Lugnt och barnvänligt område nära centrum i Kramfors. -- Sara Ekwall,

Läs mer

Energieffektivisering i befintliga flerbostadshus

Energieffektivisering i befintliga flerbostadshus Energieffektivisering i befintliga flerbostadshus Fastighetsägarnas hus Stockholm 19 mars 2013 Peter Filipsson CIT Management CIT Management Peter Filipsson Catrin Heincke Åsa Wahlström Danfoss Värmepumpar

Läs mer

Projekt- och Teknisk beskrivning

Projekt- och Teknisk beskrivning Upprättad 2019-04-16 Fastighetsbeteckning 1/10 Projekt- och Teknisk beskrivning 2/10 INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 2 PROJEKTBESKRIVNING 3 ALLMÄN ORIENTERING 3 UTFORMNING 3 KONSTRUKTION 3 UPPVÄRMNING

Läs mer

Flakeberg Dalby 1. Län. Västra Gatuadress Flakeberg Dalby 1. Kommun Grästorp Storlek 5.0 rum (3 sovrum) / 167 m² Område Flakeberg Tillträde tidigast

Flakeberg Dalby 1. Län. Västra Gatuadress Flakeberg Dalby 1. Kommun Grästorp Storlek 5.0 rum (3 sovrum) / 167 m² Område Flakeberg Tillträde tidigast Län Västra Gatuadress Götaland Kommun Grästorp Storlek 5.0 rum (3 sovrum) / 167 m² Område Flakeberg Tillträde tidigast Enligt överenskommelse www.hemverket.se - Sida 1 av 6 Beskrivning Här kan du njuta

Läs mer

Att leva med sensorisk hyperreaktivitet

Att leva med sensorisk hyperreaktivitet Appendix 1. Att leva med sensorisk hyperreaktivitet Mittuniversitetet Umeå universitet Tack för att du valt att delta i denna studie! Del A är allmänna bakgrundsfrågor. Del B är ett frågeformulär om din

Läs mer

Offertförfrågan. Hej!

Offertförfrågan. Hej! Offertförfrågan Hej! Vi önskar genomföra en om och tillbyggnad av vår fastighet (Boda 3) på adressen Bodavägen 19, 144 62 Rönninge. Projektet är i slutfasen av arkitektarbetet och vi har för avsikt att

Läs mer

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Rektorn 1

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Rektorn 1 Utgåva 1:1 2013-10-22 BESIKTNINGSRAPPORT Energideklaration Rektorn 1 INDEPENDIA ENERGI AB SISJÖ KULLEGATA 8 421 32 VÄSTRA FRÖLUNDA TEL :031-712 98 00/08-446 22 00 FAX: 031-712 98 10 WWW.INDEPENDIA.SE ENERGIDEKLARATION

Läs mer

SKATTEGÅRDEN TRIVSAM NÄRHET FÖR ALLA I CENTRALA BOLLEBYGD. Det lilla bostadsföretaget med det stora hjärtat. Besöksadress: Ballebovägen 4

SKATTEGÅRDEN TRIVSAM NÄRHET FÖR ALLA I CENTRALA BOLLEBYGD. Det lilla bostadsföretaget med det stora hjärtat. Besöksadress: Ballebovägen 4 SKATTEGÅRDEN TRIVSAM NÄRHET FÖR ALLA I CENTRALA BOLLEBYGD Det lilla bostadsföretaget med det stora hjärtat Besöksadress: Ballebovägen 4 bygger 58 nya lägenheter påe-post: info@bollebo.se Hemsida: www.bollebo.se

Läs mer

Vattenburen Golvvärme

Vattenburen Golvvärme Vattenburen Golvvärme ETT AV MARKNADENS TUNNASTE PASSAR BÅDE VID NYBYGGNATION OCH RENOVERING LÄTT ATT INSTALLERA GÖR DET SJÄLV HELT ENKELT BÄTTRE De många fördelarna med golvvärme. De många fördelarna

Läs mer

Billiga bostäder för unga och andra i behov av lägenheter

Billiga bostäder för unga och andra i behov av lägenheter Billiga bostäder för unga och andra i behov av lägenheter Hållbar samhällsutveckling 2015-09-04 Innehållsförteckning Innehållsförteckning...2 Uppdrag...3 Sammanfattning av uppdraget...3 Sammanfattning

Läs mer

Energimål i fokus Norra Djurgårdsstaden

Energimål i fokus Norra Djurgårdsstaden Energimål i fokus Norra Djurgårdsstaden Mats Nissling Projektchef Region Boende Stockholm 2011-01-25 1 Innehåll NCC s miljöstrategi NCC s energimål bostäder NCC s energimål kontor Energiåtgärder i Norra

Läs mer

TappaTrampet 2015. Höstens stora aktivitetstävling. Utmana dina kollegor i. Klarar ni att gå 7 storstäder på 7 veckor?

TappaTrampet 2015. Höstens stora aktivitetstävling. Utmana dina kollegor i. Klarar ni att gå 7 storstäder på 7 veckor? Utmana dina kollegor i Höstens stora aktivitetstävling TappaTrampet 2015 17 sep tem 5 nove ber mber Klarar ni att gå 7 storstäder på 7 veckor? Gör något roligt och aktivt tillsammans på jobbet! Läs om

Läs mer

Hur ska vi klara klimatmålen i tid? Svaret är KLOT! Ett program för energiomställning av bostäder.

Hur ska vi klara klimatmålen i tid? Svaret är KLOT! Ett program för energiomställning av bostäder. Hur ska vi klara klimatmålen i tid? Svaret är KLOT! Ett program för energiomställning av bostäder. För klimatet! Det behövs ett miljardprogram till boendet för klimatets skull Bostäderna i Sverige behöver

Läs mer

Med vänlig hälsning Sjaelsö Sverige AB. Pero Popovski VD

Med vänlig hälsning Sjaelsö Sverige AB. Pero Popovski VD Stockholm 2012-10-01 Student/ungdomsbostäder i Nacka kommun, Dnr KFKS 2012/213-219 Intresseanmälan förslag Farstukvist/Alphyddan Härmed anmäler vi vårt intresse för att uppföra student-/ungdomsbostäder

Läs mer

Ingenjörsinriktad yrkesträning

Ingenjörsinriktad yrkesträning Ingenjörsinriktad yrkesträning Olivia Eldh V07 2010-08-27 Lunds Tekniska Högskola Väg och vattenbyggnad Sweco Structures Sweco är ett internationellt konsultföretag med samlad kunskap inom teknik, miljö

Läs mer

Carl-johan.x.claesson@ericsson.com

Carl-johan.x.claesson@ericsson.com Sidnummer 1 av 11 Datum 2015-03-26 Vår referens Fredrik Karlsson Fastighetsbeteckning Häradsdomaren 6 Kundnummer 1617 Fastighetsadress Badvägen 6 Beställare Carl-johan Claesson Adress Badvägen 6 Postadress

Läs mer

Frågor och svar med anledning av informationsmötet den 12 december 2014, angående renovering av badrum och byte av rörstammar.

Frågor och svar med anledning av informationsmötet den 12 december 2014, angående renovering av badrum och byte av rörstammar. BRF Fjällnäset Frågor och svar med anledning av informationsmötet den 12 december 2014, angående renovering av badrum och byte av rörstammar. Öppet hus kommer hållas i lokalen på Högklintavägen 20 onsdag

Läs mer

ÅRETS BYGGEN 2003 MANNAGRYNSKVARNEN

ÅRETS BYGGEN 2003 MANNAGRYNSKVARNEN 72 BOSTAD NACKA Jurymotivering: Den funkisinspirerade Mannagrynskvarnen vid inloppet till Stockholms hamn givetvir q-märkt har förvandlats till ett flerbostadshus. Dock utan att den rustika fabriksmiljön

Läs mer

Ditt boende i centrum. Brf Väktaren

Ditt boende i centrum. Brf Väktaren Ditt boende i centrum. Brf Väktaren www.gbjbygg.se När du vill vara riktigt nära. GRAFISK PROFIL VÄXJÖ VÄRNAMO GÖTEBORG Kv Väktaren En oas mitt i Värnamo! I KVARTERET VÄKTAREN PÅ FLINTGATAN mitt i centrala

Läs mer

Brandvarnare. Jonisk eller optisk? Placering Test & skötsel. EL & VVS - för din säkerhet

Brandvarnare. Jonisk eller optisk? Placering Test & skötsel. EL & VVS - för din säkerhet Brandvarnare EL Jonisk eller optisk? Placering Test & skötsel EL & VVS - för din säkerhet Jonisk eller optisk brandvarnare? En jonisk brandvarnare reagerar på den osynliga rök som framkallas av öppna lågor.

Läs mer

Pavlion Living Arkitekthus AB Tel: +46 (0) 8 501 644 01 E-mail: info@pavilionliving.se Web: www.pavilionliving.se Postadress: Valhallavägen 172,

Pavlion Living Arkitekthus AB Tel: +46 (0) 8 501 644 01 E-mail: info@pavilionliving.se Web: www.pavilionliving.se Postadress: Valhallavägen 172, Pavlion Living Arkitekthus AB Tel: +46 (0) 8 501 644 01 E-mail: info@pavilionliving.se Web: www.pavilionliving.se Postadress: Valhallavägen 172, SE-115 27, Stockholm 2 PAVILION LIVING erbjuder dig ett

Läs mer

- VÄLKOMMEN HEM - Dragspelslunden ETT NYTT BOSTADSOMRÅDE I ÄLVDALEN

- VÄLKOMMEN HEM - Dragspelslunden ETT NYTT BOSTADSOMRÅDE I ÄLVDALEN - VÄLKOMMEN HEM - Dragspelslunden ETT NYTT BOSTADSOMRÅDE I ÄLVDALEN - ÄLVDALENS KOMMUN - Fjällen, bergen, skogen, älven tillsammans skapar de oslagbara vyer, spännande äventyr och härliga upptäckter.

Läs mer

Resultat. Ungas boendesituation. Peab 2012-10-02

Resultat. Ungas boendesituation. Peab 2012-10-02 Resultat Ungas boendesituation Peab -- Genomförande Undersökningens målgrupp var unga i storstadsområden Ålder 5-8 år, jämn könsfördelning Resultatet vägt på kön och antal personer i målgruppen i respektive

Läs mer

ii1i SVENSK II FASTIGHETSFÖRMEDLING BOSTADSFASTIGHET - GOTLAND - BRO

ii1i SVENSK II FASTIGHETSFÖRMEDLING BOSTADSFASTIGHET - GOTLAND - BRO SVENSK II FASTIGHETSFÖRMEDLING BOSTADSFASTIGHET - GOTLAND - BRO 1 ii1i Fastighet Fastigheten Gotland Bro Tors 1:4 Adress Bro Tors 130, 621 73 Visby. Belägen i Gotland kommun och Väskinde ffirsamling. Skattesats

Läs mer

VI VILLE BYGGA ETT HUS SOM LIKNAR DE SOM BYGGDES PÅ BERGSSLUTTNINGARNA I LOS ANGELES I MITTEN AV FÖRRA ÅRHUNDRADET.

VI VILLE BYGGA ETT HUS SOM LIKNAR DE SOM BYGGDES PÅ BERGSSLUTTNINGARNA I LOS ANGELES I MITTEN AV FÖRRA ÅRHUNDRADET. 6 VI VILLE BYGGA ETT HUS SOM LIKNAR DE SOM BYGGDES PÅ BERGSSLUTTNINGARNA I LOS ANGELES I MITTEN AV FÖRRA ÅRHUNDRADET. FAMILJEN HOLM VILLE HA ETT HUS MED STHLM E TEXT: MIKAEL TORSTENSSON FOTO: ERIK LEFVANDER

Läs mer

HUS TILL SALU I STRÖMSTAD

HUS TILL SALU I STRÖMSTAD HUS TILL SALU I STRÖMSTAD Vi bygger 20 stycken nyckelfärdiga villor med äganderett på Tångenvägen www.husistromstad.se Nytt bostadsområde på Tången i Strömstad. På Tångenvägen i kvarteret Naten, nordost

Läs mer

Säker Vatteninstallation

Säker Vatteninstallation Kjell-Åke Henriksson, Installationsvarig, JM Bostad JMs verksamhet JM Bostad: Nyproduktion av bostäder i attraktiva lägen på expansiva orter Ystad 2007 2 JMs Projektutvecklingscykel Förvärv Förvaltning

Läs mer

RIEEB-projektet skall öka kunskap och medvetenhet i energieffektivitet i byggnader bland deltagande regioner.

RIEEB-projektet skall öka kunskap och medvetenhet i energieffektivitet i byggnader bland deltagande regioner. Inom RIEEB har energikonsulter analyserat hur nationella regler (BBR mm) påverkar energieffektivitet inom ett 30-tal byggnader (bostäder, kontor, skolor mm). Hänsyn har tagits till de särskilda förhållanden

Läs mer

SALEMS KOMMUN FASAD FASAD RITNGEN GÄLLER I PRINCIP S1, S2 OCH S3 HUSTYP S1, S2 OCH S3 FASTIGHET: ADRESS: PLAN, FASADER SKALA 1:100 DATUM: K3 BAD KÖK

SALEMS KOMMUN FASAD FASAD RITNGEN GÄLLER I PRINCIP S1, S2 OCH S3 HUSTYP S1, S2 OCH S3 FASTIGHET: ADRESS: PLAN, FASADER SKALA 1:100 DATUM: K3 BAD KÖK BAD KÖK MAX 140 S1 OCH S2 MAX 250 15 SEKTION/ 10 RITNGEN GÄLLER I PRINCIP S1, S2 OCH S1 S2 HUSTYP S1, S2 OCH ENTRETAK, SADEL/ PULPET SKALA 1:100 DATUM: K3 BAD VARDAGSRUM UTFÖRES VÄGG I MIN BRAND-KLASS

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp Utvärdering 15 deltagare Voice Camp 8 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Enkelt, jag älskar att sjunga och det är alltid kul att träffa nya vänner

Läs mer

KUNGSHOLMEN PONTONJÄRGATAN 37 432 KVM

KUNGSHOLMEN PONTONJÄRGATAN 37 432 KVM nya N y lo ka möjl l ighe ter! KUNGSHOLMEN PONTONJÄRGATAN 37 432 KVM Sida 1 av 19 BESKRIVNING Pontonjärgatan 37, 432 kvm Spännande arkitektdesignat kontor med maximalt utnyttjad yta. Högt i tak och stora

Läs mer

BESTÄLLARSKOLAN #4: VAD KOSTAR DET ATT GÖRA FILM?

BESTÄLLARSKOLAN #4: VAD KOSTAR DET ATT GÖRA FILM? Sida 1/7 BESTÄLLARSKOLAN #4: VAD KOSTAR DET ATT GÖRA FILM? I detta avsnitt kommer du upptäcka bland annat: Hur du sparar halva reklamfilmskostnaden Vad det är som kostar i en film Vad du måste berätta

Läs mer

Krukmakaren, Enköping

Krukmakaren, Enköping OMBYAD TILL UDOMSBOÄDER EMESAMMA FÖRUTSÄTTIAR FÖR SAMTLIA LÄEHETER! emensam tvättstuga i plan 1! Lägenhetsförråd på plan 1! Alla lägenheter har bredbandsanslutning för data, tele och tv! Cykelparkering

Läs mer

Ansökan om godkännande av större ombyggnation / renovering av lägenhet i Brf Högborgen. Definition av större ombyggnation och renovering

Ansökan om godkännande av större ombyggnation / renovering av lägenhet i Brf Högborgen. Definition av större ombyggnation och renovering Ansökan om godkännande av större ombyggnation / renovering av lägenhet i Brf Högborgen Introduktion På förekommen anledning och för att undvika problem och störningar vid större ombyggnation och/eller

Läs mer

Presentation student-/ungdomsbostäder

Presentation student-/ungdomsbostäder Presentation student-/ungdomsbostäder September 201 6 Alla vinnare när fler kan bo Det här är vi : Som vi alla vet behöver Sverige 700 000 nya bostäder. Vi på Nordic Easy Home Solutions gör husägare, ungdomar,

Läs mer

Vattenburen Golvvärme. Ett av marknadens tunnaste Passar både vid nybyggnation och renovering Lätt att installera Gör det själv

Vattenburen Golvvärme. Ett av marknadens tunnaste Passar både vid nybyggnation och renovering Lätt att installera Gör det själv Vattenburen Golvvärme Ett av marknadens tunnaste Passar både vid nybyggnation och renovering Lätt att installera Gör det själv Fördelar med vattenburen golvvärme Vårt mål är att erbjuda dig den bästa möjliga

Läs mer

AIG QuickGuard - Vanliga frågor (FAQ)

AIG QuickGuard - Vanliga frågor (FAQ) AIG QuickGuard - Vanliga frågor (FAQ) AIG QuickGuard - Vanliga frågor (FAQ) AIG QuickGuard - Vanliga frågor (FAQ) Här presenteras ett antal frågor och svar med avsikt att tillhandahålla support till förmedlare

Läs mer

Samhällsekonomiska begrepp.

Samhällsekonomiska begrepp. Samhällsekonomiska begrepp. Det är väldigt viktigt att man kommer ihåg att nationalekonomi är en teoretisk vetenskap. Alltså, nationalekonomen försöker genom diverse teorier att förklara hur ekonomin fungerar

Läs mer

AFFÄRSFASTIGHET - EKSJÖ

AFFÄRSFASTIGHET - EKSJÖ AFFÄRSFASTIGHET - EKSJÖ Fastighet Fastigheten Eksjö Börsebo 1:237 Adress Beskrivning Affärsfastighet Tomt Trädgårdsgatan 12a, 570 32 Hjältevad. Belägen i Eksjö kommun och Ingatorp-Bellö församling. Skattesats

Läs mer

Vilka kan bo kvar på Pennygången efter renoveringen? Rapport från Nätverket Pennygångens framtid

Vilka kan bo kvar på Pennygången efter renoveringen? Rapport från Nätverket Pennygångens framtid Vilka kan bo kvar på Pennygången efter renoveringen? Rapport från Nätverket Pennygångens framtid s. 1 Inledning Under våren 2012 har många hyresgäster på Pennygången i olika sammanhang uttryckt stor oro

Läs mer

LÄGE VILLA STRANDVIK

LÄGE VILLA STRANDVIK VILLA STRANDVIK Villa Strandvik uppfördes 1912 som privatbostad och anses av många vara en av Stockholmsområdets vackraste byggnader. Beställare och uppförare av den exklusiva villan i jugendstil var ingenjör

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet! Det kan ha varit en tjej-/ killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske ordnat ett musikarrangemang, skött ett café,

Läs mer

HONUNGSVÄGEN. 3 695 000 kr

HONUNGSVÄGEN. 3 695 000 kr HONUNGSVÄGEN 3 695 000 kr 2 HONUNGSVÄGEN Välkommen till Honungsvägen Balticgruppen presenterar dessa synnerligen trevliga och väldisponerade Atriumhus i barnvänligt område på Umedalen. Husen bjuder på

Läs mer

Om bostadsanpassning Viveka Lindström, Personskadeförbundet RTP 6 november 2012

Om bostadsanpassning Viveka Lindström, Personskadeförbundet RTP 6 november 2012 Om bostadsanpassning Viveka Lindström, Personskadeförbundet RTP 6 november 2012 Om projektet/verksamheten Film Webbsidan www.bostadscenter.se bostadsanpassningsbidrag, behovsguide Frågor Bostadscenter.se

Läs mer

Verksamhetsplan för Bostadsrättsföreningen Lingonet 2015-2017ff

Verksamhetsplan för Bostadsrättsföreningen Lingonet 2015-2017ff Lingonets styrelse 2014-11-12 Verksamhetsplan för Bostadsrättsföreningen Lingonet 2015-2017ff Genom att fastställa en verksamhetsplan för tre år, 2015-2017ff, vill styrelsen förbättra förutsättningarna

Läs mer

Det händer nu. Renovering ned till nära nollenergi. Fördubbling av renoveringstakten 2011-10-15. Åsa Wahlström CIT Energy Management

Det händer nu. Renovering ned till nära nollenergi. Fördubbling av renoveringstakten 2011-10-15. Åsa Wahlström CIT Energy Management Renovering ned till nära nollenergi Åsa Wahlström CIT Energy Management Det händer nu Det reviderade direktivet om byggnaders energiprestanda Förslag i strategi för främjande av lågenergibyggnader Boverkets

Läs mer

Energieffektivisering av befintlig bebyggelse med rationell tilläggsisolering. Kristina Mjörnell

Energieffektivisering av befintlig bebyggelse med rationell tilläggsisolering. Kristina Mjörnell Energieffektivisering av befintlig bebyggelse med rationell tilläggsisolering Kristina Mjörnell Potentialen för tilläggsisolering av klimatskärmen I Sverige finns ca 2,4 miljoner lägenheter i flerbostadshus

Läs mer

Län Gatuadress Kommun Storlek Område Tillträde tidigast Kulladalsgatan 10 B

Län Gatuadress Kommun Storlek Område Tillträde tidigast Kulladalsgatan 10 B Län Skåne Gatuadress Kommun Malmö Storlek 1 rum / 39,5 m² Område Kulladal Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Jag fastnade för lägenheten för dess läge på Kulladal som känns både lugnt och tryggt.

Läs mer

Högskolepedagogisk utbildning Modul 3 - perspektivkurs Projekt på K3 med kultur producenter Hösten 2005

Högskolepedagogisk utbildning Modul 3 - perspektivkurs Projekt på K3 med kultur producenter Hösten 2005 Högskolepedagogisk utbildning Modul 3 - perspektivkurs Projekt på K3 med kultur producenter Hösten 2005 Malmö, den 15 maj 2005 José Luiz Barbosa Kultur Produktion Konst, Kultur och Kommunikation (K3) Malmö

Läs mer

Vi håller vad vi lovar Vi kommer i tid och håller avtalade tider Vi är noggranna och gör ett bra jobb Vi använder sunt förnuft!

Vi håller vad vi lovar Vi kommer i tid och håller avtalade tider Vi är noggranna och gör ett bra jobb Vi använder sunt förnuft! Vi håller vad vi lovar Vi kommer i tid och håller avtalade tider Vi är noggranna och gör ett bra jobb Vi använder sunt förnuft! BVSAB BYGG & VVS SPECIALISTEN Allt inom bygg & VVS www.bvsab.com 2 Vi ARbEtAR

Läs mer

Rapport Energideklarering

Rapport Energideklarering Sida 1 av 6 Rapport Energideklarering Namn: Brf Havsuttern Adress: Solters plan 1E Postnr: 214 20 Ort: Malmö Datum: 2009-02-26 Fastighetsbet. Havsuttern 17 Adress Solters plan 1A-E - Södra Förstadsgatan

Läs mer

Sturebyskolan. Riva Vitan och bygga nytt på kort tid och till låg kostnad.

Sturebyskolan. Riva Vitan och bygga nytt på kort tid och till låg kostnad. Sturebyskolan Riva Vitan och bygga nytt på kort tid och till låg kostnad. Ersätta befintlig tillfällig Paviljong Vitan med permanent byggnad. Att bygga nytt kostar pengar och tar tid det kan vi alla vara

Läs mer

Län Uppsala Gatuadress Centralvägen 38 Kommun Knivsta Storlek 1 rum / 32 m² Område Centralt Tillträde tidigast Enligt överenskommelse

Län Uppsala Gatuadress Centralvägen 38 Kommun Knivsta Storlek 1 rum / 32 m² Område Centralt Tillträde tidigast Enligt överenskommelse Län Uppsala Gatuadress Kommun Knivsta Storlek 1 rum / 32 m² Område Centralt Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Ljus och fin lägenhet med billig månadskostnad. Gott om förvaring i lägenheten. Otroligt

Läs mer

Egenproducerad energi - så funkar det

Egenproducerad energi - så funkar det Page 1 of 6 Egenproducerad energi - så funkar det Taggar på denna artikel Byta solfångare, Köpa solfångare, solceller, solcellspanel Att producera egen energi till villan blir inte alltid en ekonomisk

Läs mer

Med vänlig hälsning Sjaelsö Sverige AB. Pero Popovski VD

Med vänlig hälsning Sjaelsö Sverige AB. Pero Popovski VD Stockholm 2012-10-01 Student/ungdomsbostäder i Nacka kommun, Dnr KFKS 2012/213-219 Intresseanmälan förslag Farstukvist/Alphyddan Härmed anmäler vi vårt intresse för att uppföra student-/ungdomsbostäder

Läs mer

Brf Kungslyckan Underhållsplan Förening Organisationsnummer Fastighetsuppgifter Byggnadstekniska uppgifter Byggnadsår Stomme: Ombyggnadsår

Brf Kungslyckan Underhållsplan Förening Organisationsnummer Fastighetsuppgifter Byggnadstekniska uppgifter Byggnadsår Stomme: Ombyggnadsår Underhållsplan 2017-2036 Förening Kungsgatan 24, Malmö Organisationsnummer Fastighetsuppgifter Byggnadsår Ombyggnadsår Antal Lgh Antal lokaler Tomtyta, kvm Lägenhetsyta, kvm Byggnadstyp Antal huskroppar

Läs mer

Ekonomisk sammanställning - Brogården

Ekonomisk sammanställning - Brogården Ekonomisk sammanställning - Brogården 2011 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024 2025 2026 2027 2028 2029 2030 2031 2032 2033 2034 2035 2036 2037 2038 2039 2040 Går det att räkna hem?

Läs mer

K R O N G Å R D S R I N G E N 6 C Ö R N Ä S E T

K R O N G Å R D S R I N G E N 6 C Ö R N Ä S E T K R O N G Å R D S R I N G E N 6 C Ö R N Ä S E T ADRESS OMRÅDE KOMMUN BOSTADSTYP BOAREA ANTAL RUM PRIS Krongårdsringen 6c Örnäset Luleå Bostadsrätt 51 kvm 2 rum & kök 595 000 SEK Välunderhållen 2:a om cirka

Läs mer

Omräkningsfaktor för jämförelse av investeringskostnader vid nyproduktion av olika lägenhetstyper. Abdulkani Kamaludin Abdurahman Ahmed

Omräkningsfaktor för jämförelse av investeringskostnader vid nyproduktion av olika lägenhetstyper. Abdulkani Kamaludin Abdurahman Ahmed Omräkningsfaktor för jämförelse av investeringskostnader vid nyproduktion av olika lägenhetstyper Abdulkani Kamaludin Abdurahman Ahmed Innehåll Bakgrund Sy,e Teori Material Metod Resultat Diskussion och

Läs mer

och regionernas nämnder, styrelser och kontor

och regionernas nämnder, styrelser och kontor FN-konventionen om rättigheter för personer med funktionsnedsättning Arbetet i kommunernas, landstingens och regionernas nämnder, styrelser och kontor Ledningen för en kommun, ett landsting eller en region

Läs mer

Byggmaterialindustrierna. - en viktig näring för Sverige -

Byggmaterialindustrierna. - en viktig näring för Sverige - Byggmaterialindustrierna - en viktig näring för Sverige - Ett samhälle blir aldrig färdigbyggt Nya vägar, skolor och bostäder har i alla tider setts som tecken på välstånd och framsteg. Byggnader och infrastruktur

Läs mer

BBR 19 frågor och svar? Anders Johansson

BBR 19 frågor och svar? Anders Johansson BBR 19 frågor och svar? Anders Johansson Hur vet man vad Boverket har svarat på för frågor? Finns webdiarium http://www.boverket.se/om-boverket/diarium/ Nackdel måste beställa ärenden på grund av PUL Finns

Läs mer

Boverkets byggregler, BBR. Caroline Bernelius Cronsioe

Boverkets byggregler, BBR. Caroline Bernelius Cronsioe Boverkets byggregler, BBR Caroline Bernelius Cronsioe VILKEN VERKSAMHET RÖR DET SIG OM ENLIGT BYGGREGLERNA? Hem för ensamkommande flyktingbarn Anläggningsboende Uppförande av nya byggnader Ändring av en

Läs mer

Kalleberga 13:8 Södermarksvägen 5 A-P, Kallinge

Kalleberga 13:8 Södermarksvägen 5 A-P, Kallinge Södermarksvägen 5 A-P, Kallinge 14 stycken trevliga lägenheter i radhusmiljö, tre byggnader. Välj mellan 2 eller 3 rum och kök, carport till varje lägenhet. Byggt 1989 med 1 km till Kallinge centrum och

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet. Det kan ha varit ett LAN, ett musikarrangemang, en tjej-/ killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske skött ett

Läs mer

Undersökning bland deltagare i Volvosteget 2013

Undersökning bland deltagare i Volvosteget 2013 Undersökning bland deltagare i Volvosteget 2013 Innehåll 1 Om undersökningen 2 Sammanfattning 3 Ungdomarnas utvärdering av Volvosteget 18 4 Ungdomarnas syn på arbetslivet 03 08 22 2 Om undersökningen 3

Läs mer

Ett riktigt hyggligt byggföretag

Ett riktigt hyggligt byggföretag Ett riktigt hyggligt byggföretag Anders Magnusson, Ola Magnusson och Niclas Carlbäck. Din kompletta byggare Sunne Byggnads AB är ett genuint familjeägt byggföretag som funnits i Sunne sedan Anders Magnusson

Läs mer

Välkommen. Friliggande villa - Sörmarken Kv Klippingen - Tomt 16. Utgångspris : 3 125 000 kr, Boarea: ca 150 m²

Välkommen. Friliggande villa - Sörmarken Kv Klippingen - Tomt 16. Utgångspris : 3 125 000 kr, Boarea: ca 150 m² Objektbeskrivning Välkommen Friliggande villa - Sörmarken Utgångspris : 3 125 000 kr, Boarea: ca 150 m² Mäklare: Andreas Bergqvist Telefon: 033-10 77 99, Mobiltelefon: 0733-46 09 16 e-post: andreas.bergqvist@maklarhuset.se

Läs mer

Reseberättelse från Monterrey, México Fredrik Arbegard A01294964

Reseberättelse från Monterrey, México Fredrik Arbegard A01294964 Reseberättelse från Monterrey, México Fredrik Arbegard A01294964 Reseberättelse Utlandsstudier Ort: Monterrey, N.L, México Stockholm, Sverige 2012-07-22 1 Inledning Våren 2012 fick jag chansen att studera

Läs mer

VON GEGERFELTS VÄG 11

VON GEGERFELTS VÄG 11 VON GEGERFELTS VÄG 11 Beskrivning Stilfullt, fräscht och modernt i centrala Torekov Välkommen till detta renoverade, fräscha och moderna boende i det mindre formatet. Lätt att öppna upp/stänga om du utnyttjar

Läs mer

Ringvägen 138. www.hemverket.se - Sida 1 av 13

Ringvägen 138. www.hemverket.se - Sida 1 av 13 Län Stockholm Gatuadress Kommun Haninge Storlek 2 rum (1 sovrum) / 57 m² Område Åby Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Högst upp med fritt läge och absolut närhet till centrum och tågstationen,

Läs mer

3 700 kvm karaktär. Tullvaktsvägen 9 15

3 700 kvm karaktär. Tullvaktsvägen 9 15 3 700 kvm karaktär Tullvaktsvägen 9 15 Unik kontorslokal i Frihamnen Kontoret har ljusinsläpp från 5 olika riktningar. Alla fönster är stora och ger en underbar rymdkänsla. Med en takhöjd på nästan 8 m

Läs mer

Ombyggnad av bostäder till passivhusstandard - erfarenheter. Ulla Janson Energi och ByggnadsDesign Lunds Tekniska Högskola

Ombyggnad av bostäder till passivhusstandard - erfarenheter. Ulla Janson Energi och ByggnadsDesign Lunds Tekniska Högskola Ombyggnad av bostäder till passivhusstandard - erfarenheter Ulla Janson Energi och ByggnadsDesign Lunds Tekniska Högskola Nya passivhusprojekt i Sverige Ett passivhus är en mekaniskt ventilerad byggnad

Läs mer

Häradsvägen. Tvåplansvilla - Skånes Värsjö! Län Skåne Typ Villa Kommun Örkelljunga Storlek 190 m2 Område Skånes Värsjö Tillträde tidigast

Häradsvägen. Tvåplansvilla - Skånes Värsjö! Län Skåne Typ Villa Kommun Örkelljunga Storlek 190 m2 Område Skånes Värsjö Tillträde tidigast Häradsvägen 23 Län Skåne Typ Villa Kommun Örkelljunga Storlek 190 m2 Område Skånes Värsjö Tillträde tidigast Gatuadress Häradsvägen 23 enligt överenskommelse Tvåplansvilla - Skånes Värsjö! I bymiljö finner

Läs mer

B O F A K T A K V A R T E R E T K R Ä M A R E N

B O F A K T A K V A R T E R E T K R Ä M A R E N B O F A K T A K V A R T E R E T K R Ä M A R E N BOFAKTA Krämaren är en förtätning inom fastigheten Krämaren 1 på Fäladstorget. Krämaren utgörs av ett flerbostadshus med 7 våningar fördelat på 24 lägenheter

Läs mer

JÄRNVÄGSGATAN 22. Järnvägsgatan 22, 269 62 Grevie. Belägen i Båstad kommun, Förslöv-Grevie församling. Skattesats 32,50.

JÄRNVÄGSGATAN 22. Järnvägsgatan 22, 269 62 Grevie. Belägen i Båstad kommun, Förslöv-Grevie församling. Skattesats 32,50. JÄRNVÄGSGATAN 22 Beskrivning Renoverad 30-talsvilla med högt läge och ljuvlig tomt Längs Järnvägsgatan i Grevie samhälle ligger detta karaktärsfulla hus från 30-talet med högt läge och härlig tomt. Huset

Läs mer

Östersundshus 18, 21,22. Balkonggruppen

Östersundshus 18, 21,22. Balkonggruppen Östersundshus 18, 21,22. Balkonggruppen SAMMANFATTNING BRF 18 Balkonger på låghus och träkonstruktioner Loft hus är så angripna av röta (ruttet trä) att medlemmarnas säkerhet inte kan garanteras. Stämmobeslut;

Läs mer

Boplats Syd Juni 2011 FÖR DIG SOM SÖKER STUDENTBOENDE

Boplats Syd Juni 2011 FÖR DIG SOM SÖKER STUDENTBOENDE Juni 2011 FÖR DIG SOM SÖKER STUDENTBOENDE VÄLKOMMEN TILL MALMÖ Sveriges tredje största stad med 300 000 invånare. 48% av Malmös befolkning är under 35 år. Här möts människor från 174 länder. Öresundsregionen

Läs mer

Brf Utsikten i Rydebäck

Brf Utsikten i Rydebäck 2009-05-08 Upprättad av JM AB 169 82 Stockholm : Tel nr:08-782 85 52 S 2 av 12 SAMMANFATTNING 3 1. Bakgrund 3 Syfte med energideklarationen 3 Tillgängligt underlag 3 Förutsättningar för upprättande av

Läs mer

Glöm huskataloger, vi levererar vilket hus du vill!

Glöm huskataloger, vi levererar vilket hus du vill! Glöm huskataloger, vi levererar vilket hus du vill! Vilket hus vill du ha? Och hur mycket vill du bygga själv? Egna ritningar - Standardhus - Arkitektritat Tillsammans med Sjömarkenshus kan du på ett smart

Läs mer

Byggprojektet VICTORIA. Kungsgatan 11 15 Örebro City. Bofakta

Byggprojektet VICTORIA. Kungsgatan 11 15 Örebro City. Bofakta Byggprojektet VICTORIA Kungsgatan 11 15 Örebro City Bofakta Objektfakta Upplåtelseform Byggherre Entreprenör Arkitekt Inflyttning Hyror Intresseanmälan och frågor Lägenheter Butikslokaler Garage Hyresrätt

Läs mer

Trygga lösningar förenklar din fastighetsvardag!

Trygga lösningar förenklar din fastighetsvardag! Trygga lösningar förenklar din fastighetsvardag! Kom och delta i Minimässan Trygga lösningar. Det handlar om fastighetsvård & drift för dig som ansvarar för din fastighets välmående! Hur mycket hållbar

Läs mer

Möjlighet att leva som andra

Möjlighet att leva som andra Möjlighet att leva som andra Lättläst sammanfattning Slutbetänkande av LSS-kommittén Stockholm 2008 SOU 2008:77 Det här är en lättläst sammanfattning av en utredning om LSS och personlig assistans som

Läs mer

Kraftvägen 4. Län Gävleborg Gatuadress Kraftvägen 4 Kommun Ockelbo Storlek 6.0 rum (4 sovrum) / 170 m² Tillträde tidigast 2011-11-01

Kraftvägen 4. Län Gävleborg Gatuadress Kraftvägen 4 Kommun Ockelbo Storlek 6.0 rum (4 sovrum) / 170 m² Tillträde tidigast 2011-11-01 Län Gävleborg Gatuadress Kommun Ockelbo Storlek 6.0 rum (4 sovrum) / 170 m² Tillträde tidigast 2011-11-01 www.hemverket.se - Sida 1 av 6 Beskrivning Planlösning: BV: Hall, kök, vardagsrum med utgång mot

Läs mer