Förverkliga dina drömmar. inspiration till kök, bad och rum

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Förverkliga dina drömmar. inspiration till kök, bad och rum"

Transkript

1 Förverkliga dina drömmar inspiration till kök, bad och rum

2 nnehåll MultiPlattan bygg med känsla MultiPlattan är ett praktiskt och hållbart byggmaterial som kan förverkliga dina drömmar i hemmet. Den är enkelt att forma, lyfta och sätta samman till eleganta inredningar i alla typer av rum. MultiPlattan består av ren lättbetong skapad av naturens egna material; vatten, sand och kalk. I denna broschyr visar vi några av de möjligheter som MultiPlattan ger dig. Här finns inspiration till både vackra och praktiska inredningar till ditt hem. Mycket nöje! Hyllsystem 20 Vinhyllor 21 Lättbetong Naturprodukt med unika egenskaper. Läs mer.

3 Lättbetong en stark tradition I mer än 60 år har man framgångsrikt använt lättbetong till spännande inredningar i hemmet, nybyggnationer och renoveringar. Lättbetong är ett starkt och beprövat material med unika egenskaper både vad gäller byggteknik och miljö.

4 Lättbetong är... Lätt att såga i Spik- och skruvfast Lätt att lyfta Ett starkt material Brandsäkert Miljövänligt Värmeisolerande Värmetrögt Ett massivt material Motståndskraftigt mot fukt och mögel Naturens egna material MultiPlattan är framställd av lättbetong skapad av naturens egna material vatten, sand och kalk. Det ger en sund och behaglig innemiljö.

5 Kök 4-11 Badrum Tvättstuga, grovkök Rumsindelning Bygg-Själv med MultiPlattan Renovering ute och inne 24-25

6 Ett kök helt i din egen smak Det finns inget idealiskt kök som passar oss alla. Vi har olika behov och olika smak. Några vill ha det enkelt och bekvämt, medan andra vill ha det hemtrevligt och mysigt. Står kökskonst och kulinariska upplevelser på programmet, så ställs det helt andra krav på inredningen. Därför finns det lika många köksvarianter som det finns hem. MultiPlattan ger din köksinredning en praktisk och modern inramning. 4

7 Utforma köket som du vill MultiPlattans enkla byggprincip passar alla rumsstorlekar och hjälper dig att utforma köket precis som du vill ha det. Det är samtidigt en säker lösning plattan klarar både fukt och hög värme. MultiPlattans värmetåliga egenskaper gör den idealisk till inbyggnad av ugn. 5

8 Skapa plats i köket 6 MultiPlattan ger dig hyllsystem som passar exakt in i ditt kök, både vad gäller mått och yta. Sneda vinklar och fasta installationer är inget hinder. Du sågar till plattorna så att de passar perfekt.

9 Måla eller säckskura ytan När du har spacklat den färdiga konstruktionen är den klar för målning. Du kan antingen välja att måla direkt på de spacklade plattorna eller välja att sätta väv på först. Ett alternativ till målning är säckskurning. Det ger en trevlig yta som passar utmärkt i ett rustikt kök. Kakel Kakel är dekorativt, härdigt och enkelt att rengöra. Dessutom är det mycket enkelt att fästa direkt på MultiPlattans släta yta. Vackra detaljer för ögat Vi tillbringar mer och mer tid i köket. Förutom att laga själva maten här, fungerar köket ofta som familjens samlingspunkt. Därför är det viktigt att tänka på alla små och vackra detaljer som ger stämning. Använd MultiPlattan till att skapa nischer för kyl, frys och spis. Eller till att bygga en elegant vinhylla, eller varför inte en mysig och avskärmad sittnisch. 7 Beklädd med kakel blir MultiPlattan en vacker och spännande bordskiva.

10 Ett elegant valv är lätt att forma Kombinera med glashyllor Bruksföremål kommer till sin rätta Vin ger stämning 8 Rama in livet i

11 Kylskåpet inbyggt i en nisch Ugnen i rätt höjd köket 9

12 När

13 du har matlagning som hobby En fläkt inbyggd i MultiPlattan ger en naturlig och elegant helhet i köket. Tycker du om att laga mat så vet du hur viktigt det är med bra redskap och gott om utrymme. Att kunna ha stort svängrum för grytor, skålar och fat är skönt. MultiPlattan hjälper dig att skapa dessa utrymmen. Ge dina gastronomiska talanger nytt liv med en praktisk och snygg köksö. 11 Inbyggda vitvaror MultiPlattans värmetåliga egenskaper gör den idealisk till inbyggnad av ugn. En ugn som är placerad i brösthöjd sparar din rygg från många onödiga lyft. Bygg in kylskåpet i en nisch MultiPlattan kan också bli en elegant ram runt ditt kylskåp, både tillsammans med ett större hyllsystem eller ensamt.

14 MultiPlattan som praktiska hyllor och kakelbeklädd skiva. Funktionellt och lätt att hålla rent. Personliga ting i en vacker miljö Badrummet är inte längre bara ett ställe där man borstar tänderna, går på toaletten och duschar. De moderna badrummen har ofta sittmöbler, små förvaringsutrymmen och bubbelpool. Badrummet har blivit ett uppehållsrum där vi njuter av att ta hand om oss själva i en harmoniskt vacker miljö. Denna miljön bygger du själv med fantasi och MultiPlattan. Med den rätta ytbehandlingen är MultiPlattan idealisk som handfatsstomme. Du kan enkelt fälla in skåp och lådor i hyllsystemet.

15 Står emot fukt och mögel I motsats till många andra byggmaterial är Multi- Plattan som gjord för våtrum. Med tanke på att plattan uteslutande består av oorganiskt material, kan den aldrig angripas av fukt och mögel. 13 Smakfulla glashyllor ger optimal effekt tillsammans med MultiPlattan.

16 Duschhörn och handfat Med rätt ytbehandling kan du enkelt forma MultiPlattan till ett elegant och praktiskt duschhörn, skapa en smakfull bänk med ett nedsänkt handfat, eller bygga in eller höja upp ditt badkar. 14 Kakel ger en snygg finish Utbudet av badrumskakel har ökat kraftigt de senaste åren. Du kan få allt från klassiskt vit kakel till modern italiensk natursten i vackra färger. Du limmar snabbt och enkelt fast kakeln på MultiPlattan. Måla eller säckskura ytan När du spacklat den färdiga konstruktionen är den klar för målning. Du målar (våtrumsfärg) direkt på de spacklade plattorna. Ett alternativ till målning är säckskurning. Det ger en snygg och rustik yta. Du får hjälp med personlig rådgivning Berätta om dina byggplaner när du köper Multi- Plattan, så får du råd och vägledning om hur du bygger ditt våtrum och vilka ytbehandlingar som krävs. Bygg in maskiner och rör Många äldre badrum är inte anpassade efter nutidens krav på funktionalitet. Tvättmaskin och torktumlare får sällan plats och rörsystem är inte alltid rätt placerade. Med MultiPlattan skapar du harmoni i badrummet. Maskiner och rör gömmer du lätt i hyllsystem, skåp eller under en bordsskiva. MultiPlattan hjälper dig att skapa en enkel och stilren design.

17

18 Skapa ordning i tvättstuga och grovkök Tvättstugan och grovköket är sällan de mest charmerande rummen i huset. Men de är oerhört praktiska; här står tvättmaskinen och torktumlaren placerade och här förvarar man skor, ytterkläder, handdukar, tvätt och mycket annat.

19 Hyllsystem för tvättmaskin och torktumlare Med MultiPlattan skapar du ordning och reda i din tvättstuga. Bygg ett snyggt och praktiskt hyllsystem med plats för exempelvis tvättmaskin, torktumlare och smutstvätt. Du får mer luft i rummet och kan använda golvplatsen till andra saker. Sitt ner och ta av skorna En sittnisch kan vara användbar när du tar av dom våta stövlarna eller när barnen tar av och på ytterkläderna. Samtidigt kan du bygga många små hyllfack vid sidan om och på så sätt skapa en funktionell och elegant möbel. 17 Bygg en trevlig och funktionell sittplats i din egen stil.

20 18 Utnyttja varje kvadrat Dela upp rummet med MultiPlattan Genom att kombinera flera olika funktioner i rummet kan du spara många kvadratmeter. Med hjälp av MultiPlattan delar du enkelt och elegant upp ditt rum så att det innehåller precis de miljöer du vill ha. Arbetsplats eller skrivhörna i sovrummet Med MultiPlattan kan du skapa en trevlig och stillsam arbetsplats till exempel i sovrummet.

21 Bygg en vacker mellanvägg för att skapa en varm och ombonad miljö. Stabila mellanväggar Du sätter snabbt upp en mellanvägg med MultiPlattan. Såga till rätt storlek, limma ihop, och när väggen är klar spackla, tapetsera och sätt på väv. 19 meter Forma rummet precis som du vill.

22 Hyllor ger rummet karaktär Inget färdigt hyllsystem bygger på samma flexibilitet som en hylla som byggs med Multi- Plattan. Du bygger utifrån rummets syfte och de saker du vill ha i TV, musikanläggning, böcker, konst... Tillsammans med väggens färger och fönstrens ljusinsläpp ger det självbyggda hyllsystemet unik karaktär i rummet. 20 MultiPlattan finns färdigsågad i vinklar - till diagonala hyllor.

23 Vin sprider skön stämning Bara synen av en inbjudande hyllor med vinflaskor leder tankarna till välbehag och trevligt umgänge med familj och vänner. Med MultiPlattan bygger du rustika och trevliga vinhyllor. Vinhylla i köket Ofta kan det vara gott med ett glas vin när man lagar mat. Det kan också smaka bra med en skvätt vin i såsen för att göra den riktigt mustig och fin. Bygg en vinhylla i köket, så att du alltid har vinet nära till hands. Din egen vinkällare Är vin din stora hobby, har du många flaskor att hålla reda på. MultiPlattan ger dig alla möjligheter för en snygg och praktisk förvaring. En vinsamling kräver ju sitt utrymme; du ska ha plats till olika årgångar och olika regioner, till vinböcker, karaffer och kanske mysiga stearinljus för att komma i rätt stämning. 21 Praktisk och stämningsfull vinkällare.

24 Renovering Från ruin till rustik elegans

25 Denna 150 år gamla bondgård förvandlades från ett förfallet ruckel till en rustik elegans med hjälp av MultiPlattan. Renoveringen gick snabbt, det tog faktiskt bara en bråkdel av den tiden det skull ha tagit med tegelsten, murbruk och efterföljande putsning. Ingen risk för fuktskador Om man putsar och använder murbruk, tillförs det mycket vatten till skillnad mot renovering med MultiPlattan som är ett helt torrt byggande. För den gamla bondgården innebar det en minskad risk för fuktskador i lerstensväggarna och i träkonstruktionen. Spar tid och pengar Med tanke på att limmet torkar direkt, går bygget mycket snabbt. Det innebär förstås att byggmetoden är mer lönsam än traditionella renoveringslösningar. Styrka och skönhet MultiPlattans styrka, hållbarhet och flexibilitet är svårslagen. Och när resultatet blir en stor estetisk njutning, som den gamla bondgården, då är valet av byggmaterial inte svårt. Ett rop efter hjälp!

26 22 Verktyg Allt du behöver är en handsåg för lättbetong, en limskopa, tunnfogslim, ett vattenpass, en gummihammare, en borste, en murspann, sandpapper, samt Gullspack. Gör det själv från början till slut Ta med dina ritningar Med en enkel skiss över dina byggplaner kan din säljare snabbt avgöra hur många plattor du behöver. På det viset undgår du spill och får en bra överblick över den totala kostnaden. Mått och vikt MultiPlattan har standardmåtten 400 x 600 mm och tjockleken 75 eller 100 mm. Varje platta väger mellan 14 och 19 kg. Såga till plattan Såga till MultiPlattan med en vanlig lättbetongsåg. Till bågar eller andra mer krävande utskärningar är det lättare med en sticksåg. Limma ihop plattorna När man ska limma ihop plattorna, är det lättast att placera dem på ett stabilt underlag. Man stryker på tunnfogslim som utjämnas med hjälp av en limskopa. Limmet torkar inom ett par timmar, varefter man skrapar av överflödet och spacklar ytan med Gullspack. I våtrum används cementbaserat spackel. Välj yta MultiPlattan har en slät yta som inte kräver putsning. Efter limning och spackling målas eventuellt plattan eller kläs med väv. Du kan också välja att säckskura direkt på den limmade konstruktionen. Spik och skruvar MultiPlattan är spik- och skruvfast. 1. Limytan borstas och förvattnas 5. Första delen är klar Göm rör och ledningar i MultiPlattan. 9. Taket sätts på

27 KundService: För information om närmsta återförsäljare ring KundService tel / ex Produktion: ProService