NYHETER I TIDOMAT FXH 9.3. Innehåller även nyhetsdokument för tidigare versioner

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "NYHETER I TIDOMAT FXH 9.3. Innehåller även nyhetsdokument för tidigare versioner"

Transkript

1 I TIDOMAT FXH 9.3 Innehåller även nyhetsdokument för tidigare versioner

2 TIDOMAT FXH 9.3 Nyheter i version 9.3 Följande nyheter och förändringar har införts i TIDOMAT FXH version 9.3. De nyheter och förändringar som är införda är önskemål från kunder. Dessa önskemål har kommit oss tillkänna sedan version 9.2 släpptes. TIDOMAT FXHWIN TIDOMAT FXHWIN version 9.3 kräver Microsoft Windows 2000 Professional, Microsoft Windows XP Professional eller Microsoft Windows 2003 server. Rapporter Möjlighet att presentera aktuellt tidschema för dagen i en egen kolumn på tidrapporten. Det ger en bättre översyn på vilket tidschema som ligger till grund för beräkningarna. Förenklar handhavandet för användarna när rapporten ska attesteras. Möjlighet till automatisk bevakning i tidrapporten på när mertid ska övergå till övertid. För att kunna hantera de avtal som har 40-timmarsregel. Arbetad tid och mertid kan aldrig bli mer än 40 timmar på en vecka. Mertiden ska då övergå till övertid Tidomat AB. All rights reserved. Data subject to change without notice (28)

3 TIDOMAT FXH 9.3 Månadens namn och årtal presenteras i tidrapporten. Det ger en bättre översyn på vilken månad rapporten avser. Summarapporten kan presentera tidsummor inom intervallet 99999:59 och :59 timmar. Tidigare intervall var 999:59 och 9999:59 timmar. Ger möjligheten att ta ut statistik för längre perioder. Veckoschema Möjlighet att kopiera och förlänga ett veckoschema med valfritt antal dagar eller veckor. Enklare schemaplanering. Korrigeringar I korrigeringsbilden finns en spärr som gör att det inte går att ange ett till och med datum som är större än morgondagen. Genoom att ange ett datum långt fram i tiden skapas en massa registreringsfiler i onödan. Detta leder i sin tur till att systemet blir trögt att arbeta i Tidomat AB. All rights reserved. Data subject to change without notice (28)

4 TIDOMAT FXH 9.3 Det går nu mera att granska tidrapporten från den näst sista korrigeringsbilden. Ger en mer överskådlig bild av hur den aktuella personen har arbetat. Koden på heldagsfrånvaro och okodad frånvaro presenteras när bilden med registeringar öppnas upp. Bättre översikt för användaren. Årsabetstid Vid uppläggning av en ny period nollställs uppräknad tid på korrekt sätt. I tidigare versioner räknades saldot dubbelt vilket kunde ge stora minussaldon. Årsarbetstidssaldot beräknas oftare. Mellan klockan 03:30 och 20:30 beräknas saldot varje timme på halvslag. Klockan 00:00 sker en slutsummering för dagen som passerat. I tidigare versioner beräknades saldot endast klockan 00:00 och detta ledde till att saldona inte stämde överens när förändringar gjordes. Saldot för årsarbetare kan presenteras i en egen kolumn på tidrapporten. Saldot presenteras med ett ingående saldo samt ett dagssaldo på vaje arbetad dag. Det ger en bättre överblick över hur de anställda har arbetat på sina årssaldo och hur de arbetar per dag Tidomat AB. All rights reserved. Data subject to change without notice (28)

5 TIDOMAT FXH 9.3 Godkänna, Listan med avvikelser En rättning har införts. Korrekt presentation av registrering med närvarokod som resulterar i okodad frånvaro. I tidigare version presenterades den okodade frånvaron felaktigt. Utskrifter Utskrifternas höjd har ökats. Textstorleken är bättre anpassad till sidbredden. Fet text skrivs ut korrekt på tidrapporterna. Sidbrytningen är rättad. För att förbättra utskriftshanteringen. Attest Attestfunktionen är förbättrad. Vid attest i nivå 2 och 3 presenteras huruvida den aktuella personen är attesterad i nivån under eller ej. För att förbättra och förenkla för användaren vid attest. Person Genom en ny knapp, korrigera, är det möjligt att komma direkt till korrigeringsmenyn och korrigera den aktuella personens registreringar. För att förenkla för användaren Tidomat AB. All rights reserved. Data subject to change without notice (28)

6 TIDOMAT FXH 9.3 TIDOMAT FXHWEB Korrigeringar Knappen för att titta på Ob-Schema är spärrad om den aktuella personen inte harnågot Ob-schema. För att slippa få upp ett Ob-schema som inte finns upplagt (händer i tidigare versioner). Omberäkning En rättning har införts. Möjlighet att avbryta pågående omberäkning utan att få ett felmeddelande. För att slippa felmeddelandet. Listor En rättning har införts. Möjlighet att välja Ob-grundschema 4-6 vid utskrift av OB-grund-/ eller Ob-avvikelseschema. Bättre möjlighet att skriva ut Ob-grundschema Tidomat AB. All rights reserved. Data subject to change without notice (28)

7 TIDOMAT FXH 9.3 TIDOMAT Regga Tabbordning Rättat till tabbordningen i sökbilden. Underlättar arbete med endast tangentbord. TIDOMAT Regga för Webb Inloggning Vid inloggning är Namn ändrat till ID För att förtydliga för användaren Tidomat AB. All rights reserved. Data subject to change without notice (28)

8 i TIDIGARE VERSIONER - TIDOMAT FXH TIDOMAT FXH 9.1 -

9 TIDOMAT FXH 9.2 TIDOMAT iterm 2.11 Nyheter i version 9.2 Följande nyheter och förändringar har gjorts i TIDOMAT FXH version 9.2 och kommunikationsprogrammet TIDOMAT iterm version De nyheter och förändringar som är införda är önskemål från kunder. Dessa önskemål har kommit oss tillkänna sedan version 9.1 släpptes. TIDOMAT FXHWIN TIDOMAT FXHWIN version 9.2 kräver Microsoft Windows 2000 Professional, Microsoft Windows XP Professional eller Microsoft Windows 2003 server. Rapporter Numer går det att välja skrivare och ändra skrivarinställningarna vid varje individuell utskrift. Förenklar handhavandet vid utskrifter. I tidigare versioner gick det inte att välja inställningar på skrivaren i TIDOMAT FXHWIN, detta gjordes i Windows utskriftshanterare. Rapporterna stödjer skrivare med hög upplösning. I tidigare versioner blev tecknen i utskrifterna mycket små när en skrivare med hög upplösning användes Tidomat AB. All rights reserved. Data subject to change without notice (28)

10 TIDOMAT FXH 9.2 TIDOMAT iterm 2.11 Användare Möjlighet att ge behörighet till personer eller avdelning genom att välja ut dessa utan att de behöver vara i en följd eller för en viss specifik enhet. Via s.k. multiselect kan flera personer eller avdelningar väljas och markeras. Denna behörighet gäller för FXHWIN, FXHWEB samt Regga vilket gör att behörigheten får genomslag i hela systemet. Flexiblare behörighetshantering för utdelning av bl.a. attestförfarande. Det går att kopiera en viss typ av behörighet för att underlätta administrationen av systemet. Löses genom att kopiera en användare. Förenklar handhavandet vid utdelning av behörigheter. Administratör med användarrättighet kan ändra lösenord för användare. I tidigare versionen var användaren tvungen att raderas och skapas igen Tidomat AB. All rights reserved. Data subject to change without notice (28)

11 TIDOMAT FXH 9.2 TIDOMAT iterm 2.11 Layout Programmet tar inte bort första bokstaven i rubrikerna. Det ska se snyggt ut för användaren av TIDOMAT FXHWIN. I tidigare versioner försvann början på rubrikerna när man använde tab. Rättat till tabbordningen i tidschema och veckoschema. Underlättar arbete med endast tangentbord. Godkänna Listan med avvikelser Rättning har införts. Har personen uppfyllt sin arbetstid för dagen presenteras inte eventuell okodad frånvaro i godkännalistan. I tidigare version presenterades okodad frånvaro i godkännalistan, trots att arbetstiden för dagen var uppfylld Tidomat AB. All rights reserved. Data subject to change without notice (28)

12 TIDOMAT FXH 9.2 TIDOMAT iterm 2.11 Övrigt Ny version av programmet Wrepair. Programmet reparerar skadade databaser och är anpassat efter version 9.2. TIDOMAT FXHWEB TIDOMAT FXHWEB kräver Internet Explorer version 6.0 Korrigeringar Ett nytt fält Korr är infört i korrigeringar. Fältet visar om registreringen är korrigerad eller ej. I tidigare versioner fanns ingen möjlighet att se om registreringen var korrigerad eller ej. Rapporter Utskrifter av listor kan utföras utan tilläggsprogrammet Plista. Ger möjlighet att välja skrivare vid varje utskrift. Kräver ingen installation av tilläggsprogram på varje klientdator. Layout Förbättrad tabbordning för knappar. Underlättar arbete med endast tangentbord Tidomat AB. All rights reserved. Data subject to change without notice (28)

13 TIDOMAT FXH 9.2 TIDOMAT iterm 2.11 Årsarbetstid Veckoarbetstid kan ändras. I tidigare versioner sparades 40 timmar oavsett vad som matades in i fältet. Tidschema Det är nu möjligt att skapa ett tidschema med utbyteskod. I tidigare versioner var användaren tvungen att först lägga upp tidschemat och spara det, sedan gå in och ändra på schemat för att utbyteskoden skulle sparas. Möjlighet att spara tidsschema oavsett vilken skifttyp systemet använder. I tidigare versioner gick det inte att spara tidschemat om skifttyp 0 användes. Skifttyp 0 anger att systemet arbetar med tvåveckorsschema. Vid borttagning av tidsschema varnas administratören, på samma sätt som i TIDOMAT FXHWIN-klienten, om personer är kopplade till schemat. En lista på de personer som använder schemat presenteras. I tidigare versioner hände det att administratören tog bort ett schema som användes Tidomat AB. All rights reserved. Data subject to change without notice (28)

14 TIDOMAT FXH 9.2 TIDOMAT iterm 2.11 Veckoschema Möjlighet att avbryta en uppläggning av nytt veckoschema. I tidigare version sparades veckoschema även om användaren klickade på avbryt. Vid borttagning av tidsschema varnas administratören, på samma sätt som i TIDOMAT FXHWIN-klienten, om personer är kopplade till schemat. En lista på de personer som använder schemat presenteras. I tidigare versioner hände det att administratören tog bort ett schema som användes Tidomat AB. All rights reserved. Data subject to change without notice (28)

15 TIDOMAT FXH 9.2 TIDOMAT iterm 2.11 Godkänna för Webb Listan med avvikelser Rättat till presentationen av Godkännalistan vid sortering på avdelning. I tidigare versioner kunde delar av listan hamna utanför bildskärmen eller repetera sig i det oändliga vid sortering på avdelning. Godkann.dat Godkann.dat har kompletterats med parametern Endag. Endag = J Endast ett datum kan väljas vid begäran av listan med avvikelser. Endag = N Ett datumintervall kan väljas vid begäran av listan med avvikelser. Spärren gör att listan upplevs som snabbare. Godkann.dat har kompletterats med parametern Uppdatera Uppdatera = J Avvikelselistan uppdateras automatiskt efter att en avvikelse godkänts. Den korrigerade avvikelsen finns då inte längre med i listan eftersom den är godkänd. Uppdatera = N Avvikelselistan uppdateras inte efter att en avvikelse godkänts. Den godkända avvikelsen samt de avvikelser som fanns före den godkända avvikelsen på listan finns då inte längre med i listan. Ger användaren möjlighet att välja hur han/hon vill jobba Tidomat AB. All rights reserved. Data subject to change without notice (28)

16 TIDOMAT FXH 9.2 TIDOMAT iterm 2.11 itermserver version 2.11 itermserver är en del av kommunikationsprogrammet TIDOMAT iterm. Ökad kommunikationshastighet Kommunikationen mellan registreringsterminal och itermserver sker med färre informationspaket. För att ge snabbare svarstid vid registrering. Möjlighet att installera itermserver som en Windowstjänst. Vid installationen finns valet att installera kommunikationsprogrammet som en Windowstjänst eller fristående applikation. Som Windowstjänst startar applikationen tillsammans med operativsystemet vilket gör att ingen användare behöver vara inloggad på servern för att itermserver ska köras. Minskar risken för att en användare råkar stänga ner applikationen Tidomat AB. All rights reserved. Data subject to change without notice (28)

17 TIDOMAT FXH 9.1 Nyheter i version 9.1 Följande nyheter och förändringar har gjorts i TIDOMAT FXH version 9.1. De nyheter och förändringar som är införda är önskemål från kunder. Dessa önskemål har kommit oss tillkänna sedan version släpptes. TIDOMAT FXHWIN TIDOMAT FXHWIN version 9.1 stödjer Microsoft Windows XP. Registrering En förenkling är införd. Detta på hur man ska göra för att ta bort en registrering med kod. I tidigare versioner raderades inte koden, endast registreringen. Detta ledde till att man måste lägga till och ta bort registreringen flera gånger. En förbättring har införts på hur saldot uppdateras vid korrigeringar. Aktuellt flexsaldo och/eller timsaldo uppdateras när man korrigerar bakåt i tiden. I tidigare versioner uppdaterades inte saldot när man korrigerade bakåt i tiden på en person som var utregistrerad i rastintervallet. Saldot uppdaterades först vid midnatt. Detta ledde till många frågor från personalen som tyckte att de hade fel saldo i registreringsterminalen Tidomat AB. All rights reserved. Data subject to change without notice (28)

18 TIDOMAT FXH 9.1 Tidrapport En förbättring är införd. Man kan numer välja om man vill ha ingående tider eller inte på tidrapporten. D v s man kan ta ut en tidrapport utan ingående tider trots att periodavslut inte är gjort. Man väljer genom att markera i en kryssruta som heter Ingående tider. Detta är ett stort önskemål som har funnits under flera år men inte blivit infört. Man behöver dessutom inte ha så bråttom med att göra periodavslut. En förenkling för kunder med årsarbetstid är införd. Ingående saldo på årsarbetstid presenteras på tidrapporten i en ny kolumn som heter Ing tid. Saldot som presenteras är det saldo som är ingående för den period som årsarbetstiden är upplagd. Detta är ett önskemål som har funnits under en kortare tid. Önskemålet kommer från de Kunder som använder årsabetstid. I tidigare versioner har det inte gått att få ut saldot på någon rapport i FXHWIN. En rättning är införd. Sidbrytningen är ändrad så att det sidbryter korrekt trots att man har årsarbetstid. I tidigare versioner sidbröt det fel om man presenterade saldon för årsarbetstid i slutet av tidrapporten Tidomat AB. All rights reserved. Data subject to change without notice (28)

19 TIDOMAT FXH 9.1 Summarapport En rättning är införd. Programmet får inte Application Error när man klickar på avbryt i urvalsbilden. I tidigare versioner fick man detta felmeddelande och detta ledde till att man var tvungen att starta om programmet. Periodrapporten En förenkling för kunder med årsarbetstid är införd även på denna rapport. Ingående saldo på årsarbetstid presenteras på periodrapporten i en ny kolumn som heter Ing tid. Saldot som presenteras är det saldo som är ingående för den period som årsarbetstiden är upplagd. Detta är ett önskemål som har funnits under en kortare tid. Önskemålet kommer från de Kunder som använder årsabetstid. I tidigare versioner har det inte gått att få ut saldot på någon rapport i FXHWIN. Attestlista En rättning är införd. Sidbrytningen är ändrad så att det sidbryter korrekt. I tidigare versioner sidbröt det alltid fel och man fick inte en ny rubrik på varje sida. Listan var mycket svårläst Tidomat AB. All rights reserved. Data subject to change without notice (28)

20 TIDOMAT FXH 9.1 Ob-grundschema En förbättring är införd. Ob-grundschema är utökade från 3 stycken till 6 stycken. Detta är ett önskemål som har funnits under en längre tid. Önskemålet kommer från de Kunder som har komplicerade avtal för ob ersättning. Tänk på att: Använder man Ob-grundschema 1 3 så fungerar allt som tidigare. Använder man Ob-grundschema 4 6 i vissa externa program så kommer det externa programmet att hänga sig. De program som kan påverkas vid en uppgradering är följande: Samtliga inläsningsprogram som läser in persondata. SkvLon SpcsLon OpalLon PlanRus 2004 Tidomat AB. All rights reserved. Data subject to change without notice (28)

21 TIDOMAT FXH 9.1 Personer En förbättring är införd. När man tar bort ett kort så raderas originalregistreringarna på det kortet. I tidigare versioner raderas inte dessa och den person som ärvde kortet fick originalregistreringarna med sig på sitt nya kort. En rättning är införd. Man kan ange en ojämn tjänstgöringsgrad när man lägger upp årsarbetstidsperioder. I tidigare versioner kunde man endast ange en jämn tjänstgöringsgrad t ex inte I listboxen Ob schema under menyn Personer kan man välja mellan ob schema 0 6. För att man ska ha möjlighet att välja mellan de nya ob schemana man kan lägga upp. Beräkningar När man använder funktionen Extra Raster i tidschemat så är beräkningarna förbättrade. I tidigare versioner inträffade räknefel på arbetad tid och flextid när man tog längre rast än vad som angivits i minuter Tidomat AB. All rights reserved. Data subject to change without notice (28)

22 TIDOMAT FXH 9.1 TIDOMAT Regga En del av ovanstående punkter påverkar Regga och de punkterna är även införda i Regga. Det finns några tillägg för Regga och det är följande punkter. Registrera En förbättring är införd. Knappen som man registrerar med i bilden Registrera är omdöpt till Registrera i stället för OK. Detta är ett önskemål som har funnits under en längre tid. Önskemålet kommer från er, Kunder som vill förtydliga hur och när knappen ska användas. Tidrapporten En förbätttring är införd. I den tidrapport där man kan ange ett datumintervall för vilken period tidrapporten ska tas ut presenteras det första icke avslutade/attesterade datumet som fr o m datum. T o m datum blir den sista i samma månad. Detta är ett önskemål som har funnits under en tid. I tidigare versioner var datumfälten blanka. Detta kunde leda till att hela systemet hängde sig om man tog ut en tidrapport utan datumintervall Tidomat AB. All rights reserved. Data subject to change without notice (28)

23 TIDOMAT FXH 9.1 Godkänna En del av ovanstående punkter påverkar Godkänna. De punkterna är även införda i Godkänna. Det finns några tillägg för Godkänna och det är följande punkter. Listan med avvikelser En rättning är införd. När en person arbetar pre-skift (natt som räknas till avstigningsdygn) presenteras klockslagen för avvikelsen korrekt. I tidigare versioner presenterades avvikelsen helt fel och det blev väldigt konstiga resultat. Ett förtydligande är infört. Övertid? och Övertid är ändrat till ÖVERTID? och ÖVERTID Detta är ett önskemål som har funnits under en tid. Detta önskemål gör att övertidsregistreringar presenteras på ett tydligare sätt Tidomat AB. All rights reserved. Data subject to change without notice (28)

24 TIDOMAT FXH 9.1 Godkann.dat Man kan lägga till en rad som heter: AlltidLedigDag=X X = J/N J = Personer som går på ett ledig dag schema med ordinarie arbetstid presenteras. N = Personer som går på ett ledig dag schema med ordinarie arbetstid presenteras inte. Detta är ett önskemål som har funnits under en tid. Detta önskemål gör att man kan välja om de timanställda som går på ett tidschema med ordinarie arbetstid ska presenteras eller inte Tidomat AB. All rights reserved. Data subject to change without notice (28)

25 TIDOMAT FXH 9.1 TIDOMAT FXHWEB En del av ovanstående punkter påverkar FXHWEB. De punkterna är även införda i FXHWEB. Det finns några tillägg för FXHWEB och det är följande punkter. Korrigeringar En förbättring är införd. När har valt ett sökbegrepp och sedan går in och korrigerar, ligger det valda sökbegreppet kvar. I tidigare versioner återgick sökbegreppet till kortnummer, vilket irriterade många kunder. Omberäkning En förbättring är införd. Man kan omberäkna fler personer på en gång. Under tiden omberäkningen görs presenteras en listbox på skärmen. Denna listbox talar om hur långt omberäkningen kommit. Detta är ett önskemål som har funnits under en tid. I tidigare versioner kunde man endast räkna om en person i taget. Tidrapporter En förbättring är införd. Det går fortare att ta ut tidrapporter. Detta är ett önskemål som har funnits under en tid. I tidigare versioner tog det dubbelt så lång tid Tidomat AB. All rights reserved. Data subject to change without notice (28)

26 TIDOMAT FXH 9.1 Tidschema En rättning är införd. Man kan lägga upp tidschema som heter å, ä, ö, Å, Ä och Ö. I tidigare versioner sparades dessa tidscheman med konstiga skräptecken vilket fick till resultat att beräkningarna blev fel. En rättning är införd. Man kan söka på tidschema som börjar på X eller x och siffror t ex X1234. I tidigare versioner presenterades endast de två första tidschema som började X eller x och siffror när man sökte. Personer En förbättring är införd. När man har valt ett sökbegrepp och sedan går in och ändrar, byter kortnummer eller tar bort ett kort ligger det valda sökbegreppet kvar när man backar ut igen. I tidigare versioner återgick sökbegreppet till kortnummer, vilket irriterade många kunder. En rättning är införd. Man kan söka på Anstnr/Pnr och Avdelning. I tidigare versioner fungerade det inte när man sökte första gången däremot fungerade det vid andra sökningen Tidomat AB. All rights reserved. Data subject to change without notice (28)

27 TIDOMAT FXH 9.1 En rättning är införd. När man har tagit bort tjänstgörings-graden på årsarbetare och sedan ska lägga in dem igen kan man ange som tjänstgöringsgrad. I tidigare versioner rymdes det inte så många tecken när man ville lägga dit igen. Enheter En rättning är införd. Man kan ange vilket antal timmar som helst på min och maxsaldo. I tidigare versioner kunde man inte ange t ex 1, 6, 8, 11, 13, 16, 18 timmar. Övrigt En rättning är införd. Programmet hänger sig inte när man stänger Webläsaren eller när man klickar på knappen för att backa. I tidigare versioner kunde hela Pc:n hänga sig Tidomat AB. All rights reserved. Data subject to change without notice (28)

28 TIDOMAT FXH 9.1 GODKÄNNA FÖR WEBB En del av ovanstående punkter påverkar Godkänna för Webb. De punkterna är även införda i Godkänna för Webb. Det finns några tillägg för Godkänna för Webb och det är följande punkter. Godkann.dat En rättning är införd. När man har lagt in ObehKod1 = X,X i godkann.dat så spärras användaren från att godkänna dessa koder. I tidigare versioner kunde man godkänna trots att denna rad var definierad, vilket irriterade många kunder. Godkann.dat En förbättring är införd. När man har lagt in Endag = J i godkann.dat så kan man endast välja ett datum när man begär att få ut listan med avvikelser. Sätter man N kan man ta ut listan för ett datumintervall. I tidigare versioner kunde man inte spärra detta. Spärren gör att listan upplevs som snabbare. Övrigt Ett nytt Wrepair medföljer den nya versionen. Programmet som reparerar skadade databaser är anpassat efter version Tidomat AB. All rights reserved. Data subject to change without notice (28)

NYHETER. i TIDOMAT FXHWIN 9.1

NYHETER. i TIDOMAT FXHWIN 9.1 i Nyheter i version 9.1 Följande nyheter och förändringar har gjorts i FXHWIN, Regga, Godkänna, FXHWEB, WebRegga och Godkänna för Web, version 9.1. De nyheter och förändringar som är införda är önskemål

Läs mer

Nyheter i version 9.5. Följande nyheter och förändringar har införts i TIDOMAT FXH version 9.5.

Nyheter i version 9.5. Följande nyheter och förändringar har införts i TIDOMAT FXH version 9.5. Nyheter i version 9.5 Följande nyheter och förändringar har införts i TIDOMAT FXH version 9.5. De nyheter och förändringar som är införda är önskemål från kunder. Dessa önskemål har kommit oss tillkänna

Läs mer

Hel tjänstledighet för att prova annan anställning inom Göteborgs universitet.

Hel tjänstledighet för att prova annan anställning inom Göteborgs universitet. Ledighet annan anställning 1 Ledighet annan anställning (Alfa 1 kap.9-14) samt Personalhandbok A-Ö (Tjänstledighet) http://www.pa.adm.gu.se/ Se även Regler i Egenrapporterings hemsida i Medarbetarportalen.

Läs mer

Webb-bidrag. Sök bidrag på webben www.solvesborg.se. Gäller från 2015-01-01

Webb-bidrag. Sök bidrag på webben www.solvesborg.se. Gäller från 2015-01-01 Sök bidrag på webben www.solvesborg.se Gäller från 2015-01-01 Innehåll Kontaktperson Fritids- och turismkontoret Sölvesborg kommun Inledning Följande bidrag går att söka på webben Logga in Dokumenthantering

Läs mer

DATASAMORDNING NYHETERNA I CHAOS 3 2009-09-15. Utbildning Chaos/Handledning - Nyheterna i Chaos 3/2009-09-15

DATASAMORDNING NYHETERNA I CHAOS 3 2009-09-15. Utbildning Chaos/Handledning - Nyheterna i Chaos 3/2009-09-15 DATASAMORDNING NYHETERNA I CHAOS 3 2009-09-15 2 (14) Innehåll INLEDNING 3 PRESTANDAFÖRBÄTTRINGAR I CHAOS 3 4 BAKGRUND 4 Kontroll av fönsterinställningar... 4 Vista-kompabilitet.... 4 Kompatibelt med långa

Läs mer

EWEBB. Ersätter pappersblanketter, såsom T2, T3, ledighetsansökan, reseräkning.

EWEBB.  Ersätter pappersblanketter, såsom T2, T3, ledighetsansökan, reseräkning. EWEBB http://ecompwebb Ersätter pappersblanketter, såsom T2, T3, ledighetsansökan, reseräkning. Inloggning Användarnamn: 1:a bokstaven i för- och efternamn samt 6 första siffrorna i personnr, ex HL630731

Läs mer

ELEV- HANDLEDNING (Ansökan via webben) www.orebro.se/gymnasieantagningen

ELEV- HANDLEDNING (Ansökan via webben) www.orebro.se/gymnasieantagningen ELEV- HANDLEDNING (Ansökan via webben) www.orebro.se/gymnasieantagningen Gymnasieantagningen i Örebro län På Gymnasieantagningens hemsida www.orebro.se/gymnasieantagningen hittar du information om vad

Läs mer

TIMREDOVISNINGSSYSTEM

TIMREDOVISNINGSSYSTEM TIMREDOVISNINGSSYSTEM Företagsekonomiska Institutionen Inledning med begreppsförklaring Huvudmeny Budgethantering Planering Rapportering Signering Utskrifter/Rapporter Byt lösenord Logga ut 1 Inledning

Läs mer

Manual BizPart Semesterplan

Manual BizPart Semesterplan Manual BizPart Semesterplan Innehåll 1 Om manualen... 2 2 Komma igång... 2 2.1 För användare... 2 2.1.1 Logga in... 2 2.1.2 Ansök om semester... 3 2.1.3 Visa semestertabell... 3 2.1.4 Ta bort semesteransökan...

Läs mer

Heroma Självservice för anställda

Heroma Självservice för anställda Heroma Självservice för anställda 2015-06-01 1 Innehållsförteckning 3. Heroma web självservice 4. Information i självservice 5. Registrera ansökan om frånvaro, t ex semester, sjuk, komp 7. Registrera ansökan

Läs mer

TIMREDOVISNINGSSYSTEM

TIMREDOVISNINGSSYSTEM TIMREDOVISNINGSSYSTEM Företagsekonomiska Institutionen Inledning med begreppsförklaring Huvudmeny Planering Rapportering Signering Utskrifter/Rapporter Byt lösenord Logga ut 1 Inledning med begreppsförklaring

Läs mer

Raindanceportalen 2005, manual bokföringsorder 2006-08-21. Bokföringsportalen. Manual för samordnare. Utbildning Ekonomiadministrativa enheten

Raindanceportalen 2005, manual bokföringsorder 2006-08-21. Bokföringsportalen. Manual för samordnare. Utbildning Ekonomiadministrativa enheten Bokföringsportalen Manual för samordnare 1 Inledning... 3 Bokföringsorder... 3 Registrera bokföringsorder... 3 Sök bokföringsorder... 7 Sök dokument... 9 2 Inledning Denna manual behandlar endast de delar

Läs mer

Föräldrar i Skola24. Schema

Föräldrar i Skola24. Schema Föräldrar i Skola24 Schema Ett textschema kan ses på startsidan om skolan har valt att aktivera funktionen. Passerade lektioner visas i grått, nuvarande eller nästkommande lektion är blåmarkerad och kommande

Läs mer

ANVÄNDARHANDLEDNING FÖR

ANVÄNDARHANDLEDNING FÖR ANVÄNDARHANDLEDNING FÖR TILLSÄTTARE/LAGLEDARE OCH DOMARE Cleverservice ett smart sätt att hantera matcher, domartillsättningar, samt utbetalningar av arvoden 2015 ANVÄNDARHANDLEDNING - CLEVERSERVICE Cleverservice

Läs mer

En lönerevision görs i flera steg; Initiering - Lönerevision Attestering - Skapa förmån - Uppdatera lön.

En lönerevision görs i flera steg; Initiering - Lönerevision Attestering - Skapa förmån - Uppdatera lön. Lönerevision En lönerevision görs i flera steg; Initiering - Lönerevision Attestering - Skapa förmån - Uppdatera lön. Under Register/Lönerevision administration, fliken Initiering markeras först de anställda

Läs mer

Manual för BPSD registret. Version 6 / 2013 06 17

Manual för BPSD registret. Version 6 / 2013 06 17 Manual för BPSD registret Version 6 / 2013 06 17 Logga in Logga in till registret överst till höger på hemsidan. (Observera att du hittar testdatabasen längre ner på hemsidan) Fyll i ditt personliga användarnamn

Läs mer

SA33 - Val av kurser inom program m terminsreg

SA33 - Val av kurser inom program m terminsreg Margareta Poovi 2016-02-03 SA33 1 (15) SA33 - Val av kurser inom program m terminsreg 1. Allmänt om funktionen Funktionen SA33 används för inläggning och borttagning av kursval på program med terminsregistrering.

Läs mer

Heroma Resurshantering

Heroma Resurshantering 1(8) Heroma Resurshantering VGR-utb Chef webb Reviderad 2016-05-04 2(8) Orientering i Resurshantering Öppna olika arbetsytor genom att klicka på menyvalen vänstermenyn. Stäng arbetsytor genom att klicka

Läs mer

Registrera betalning. Motsvarande vägledningar för vänstermeny hittar du längre ner i dokumentet

Registrera betalning. Motsvarande vägledningar för vänstermeny hittar du längre ner i dokumentet Motsvarande vägledningar för vänstermeny hittar du längre ner i dokumentet Generellt För att komma till bilden Registrera betalning går du till Toppmeny och Betalningarkan du använda Välj om du vill att

Läs mer

Ändra föreningsuppgifter i föreningsregistret i Interbook

Ändra föreningsuppgifter i föreningsregistret i Interbook Ändra föreningsuppgifter i föreningsregistret i Interbook Välkommen till föreningsregistret i Interbook! När föreningen fått användarnamn och lösenord kan du gå in och ändra uppgifterna. Kom ihåg att gå

Läs mer

Konsult- och servicekontoret Ekonomi & Finans Användarmanual Economa Faktura

Konsult- och servicekontoret Ekonomi & Finans Användarmanual Economa Faktura 1(16) Användarmanual Economa Faktura Fakturan scannas och tolkas i Economa faktura Fakturan skickas elektroniskt till 1:a mottagaren som granskar och ev. konterar. Fakturan skickas sedan vidare till ev.

Läs mer

Uppgifterna om barnets personnummer och namn fyller du under Person Barn i funktionsträdet.

Uppgifterna om barnets personnummer och namn fyller du under Person Barn i funktionsträdet. Föräldraledighet 1 Föräldraledighet (Villkorsavtal 8 kap samt 6 kap) Lokalt Kollektivavtal: http://medarbetarportalen.gu.se/personalfragor/ledigheter/foraldraledighet/ Se även Regler i Egenrapporterings

Läs mer

1. Övertid enkel i pengar (Ej lärare) Enkel övertidsersättning som betalas ut per timme ( Den individuella lönen per månad/94)

1. Övertid enkel i pengar (Ej lärare) Enkel övertidsersättning som betalas ut per timme ( Den individuella lönen per månad/94) Tillägg 1 Tillägg (Alfa 4 kap. 9-10, 19-24 ) samt Personalhandboken A-Ö: http://www.pa.adm.gu.se/personalhandbok/arbetstid/ och Lokalt Kollektivavtal: ALFA http://www.pa.adm.gu.se/personalhandbok/kollektivavtal/

Läs mer

Administratör Rollbeskrivning och stödjande instruktion. e-tjänst för ansökan om statsbidrag Senast uppdaterad: 2016-06-03

Administratör Rollbeskrivning och stödjande instruktion. e-tjänst för ansökan om statsbidrag Senast uppdaterad: 2016-06-03 Administratör Rollbeskrivning och stödjande instruktion. e-tjänst för ansökan om statsbidrag Senast uppdaterad: 2016-06-03 2 Innehåll 1. Inledande information... 3 2. Rollen som administratör... 3 2.1

Läs mer

Handledning för digitala verktyg Talsyntes och rättstavningsprogram. Vital, StavaRex och SpellRight

Handledning för digitala verktyg Talsyntes och rättstavningsprogram. Vital, StavaRex och SpellRight Handledning för digitala verktyg Talsyntes och rättstavningsprogram Vital, StavaRex och SpellRight Elevens namn:.. Skola: Datum:.. Varför behövs en handledning? Denna handledning är tänkt att användas

Läs mer

MULTI COMAI WEBBKALENDER

MULTI COMAI WEBBKALENDER 1 MULTI COMAI WEBBKALENDER 1.1 ADMINISTRATÖR utvecklar och säljer anpassningsbara smartphone 2 Innehåll 1 Inledning... 3 1.1 Terminologi... 3 1.2 Teknisk kravspecifikation... 4 1.3 Behörigheter... 4 1.4

Läs mer

Handbok Ämnesprov 2016 Lärarinmatning I Dexter Åk 3. Uppdaterad: 2016-02-15/HL Version: 2016.1. IST AB

Handbok Ämnesprov 2016 Lärarinmatning I Dexter Åk 3. Uppdaterad: 2016-02-15/HL Version: 2016.1. IST AB Handbok Ämnesprov 2016 Lärarinmatning I Dexter Åk 3 Uppdaterad: 2016-02-15/HL Version: 2016.1 1 Innehåll REGISTRERING AV ÄMNESPROV... 3 Ämnesprovsgrupper... 3 MATEMATIK... 4 Fälten i resultatsinmatningen...

Läs mer

Handledning Att arbeta med Webbplatser

Handledning Att arbeta med Webbplatser Handledning Att arbeta med Webbplatser Office 365 Kungsängens SK Innehåll 1 Webbplatser... 3 1.1 Åtkomst till Webbplatser... 3 1.2 Begräsningar... 3 2 Inloggning Office 365... 3 2.1 Inloggning via dator...

Läs mer

Välkommen till ikanobank.se

Välkommen till ikanobank.se Välkommen till ikanobank.se Hej, här kan du läsa om hur du loggar in och använder vår internetbank. Vi går igenom överföringar, transaktioner, månadssparande m.m. Internetbanken har öppet varje dag, året

Läs mer

Arbetsbeskrivning, att förbereda för studenternas registrering kommande termin. 1. Studenter antagna på fristående kurs 2

Arbetsbeskrivning, att förbereda för studenternas registrering kommande termin. 1. Studenter antagna på fristående kurs 2 Ladok Arbetsbeskrivning, att förbereda för studenternas registrering kommande termin 1. Studenter antagna på fristående kurs 2 2. Antagning till valfria kurser inom program 2 3. Valfria kurser inom program

Läs mer

FRÅN A TILL Ö LäraMera Ab / www.laramera.se och Allemansdata Ab / www.allemansdata.se FRÅN A TILL Ö

FRÅN A TILL Ö LäraMera Ab / www.laramera.se och Allemansdata Ab / www.allemansdata.se FRÅN A TILL Ö I programmet finns 11 olika aktiviteter för att träna varje bokstav och på att känna igen ord. För varje bokstav kan olika övningsblad skrivas ut: Inledningsvis väljer du vilken bokstav du vill öva på.

Läs mer

RDS5000PC hjälpmedel uppföljning

RDS5000PC hjälpmedel uppföljning 1 RDS5000PC Allmänt RDS5000PC är ett hjälpmedel och ett administrativt verktyg för RDS5000 systemet. Det hjälper och underlättar recepthanteringen, gör att ansvariga kan göra produktionsuppföljningar och

Läs mer

ROVBASE. Logga in och anpassa Rovbase. Version 1.0 2012-12-04

ROVBASE. Logga in och anpassa Rovbase. Version 1.0 2012-12-04 ROVBASE Manual Logga in och anpassa Rovbase Version 1.0 2012-12-04 Innehåll Förord 3 Inloggning 4 Översikt meny och startflik 9 Ändra lösenord, kontaktuppgifter och 11 personliga inställningar Support

Läs mer

Administration Excelimport

Administration Excelimport Administration Excelimport För att importera medlemmar till registret så laddar man först ner mallen för importfil, fyller i uppgifterna och laddar sedan upp filen genom att klicka på + Importera fil.

Läs mer

Efter att du har installerat ExyPlus Office med tillhörande kartpaket börjar du med att göra följande inställningar:

Efter att du har installerat ExyPlus Office med tillhörande kartpaket börjar du med att göra följande inställningar: EXYPLUS OFFICE manual Välkommen till ExyPlus Office! Efter att du har installerat ExyPlus Office med tillhörande kartpaket börjar du med att göra följande inställningar: Hämta fordon Hämta alla fordonsenheter

Läs mer

Visma Proceedo. Att attestera - Manual. Version 1.4. Version 1.4 / 160212

Visma Proceedo. Att attestera - Manual. Version 1.4. Version 1.4 / 160212 Visma Proceedo Att attestera - Manual Version 1.4 1 Innehåll Version 1.4... 1 INNEHÅLL... 2 1) ALLMÄNT OM ATTESTERING/GODKÄNNANDE... 3 2) ATTESTNIVÅER OCH DELEGERING... 4 3) ESKALERING... 5 3.1 Egna beställningar...

Läs mer

TIDOMAT Portal 1.3.1 Nyheter för TIDOMAT Portal version 1.3.1

TIDOMAT Portal 1.3.1 Nyheter för TIDOMAT Portal version 1.3.1 Nyheter för TIDOMAT Portal version 1.3.1 Följande nyheter och förändringar har införts i TIDOMAT Portal version 1.3.1 efter version 1.3.0.5. Tilläggsmoduler Möjlighet att komplettera med Projekt redovisning.

Läs mer

KA Webb Arbetsmarknadsutbildningar och förberedande utbildningar

KA Webb Arbetsmarknadsutbildningar och förberedande utbildningar KA Webb Arbetsmarknadsutbildningar och förberedande utbildningar Version 1.3 Uppdaterat 2016-03-31 Hantera handlingar: - Gemensam utbildningsplan - Periodisk rapport, närvarorapportering - Informativ rapport

Läs mer

Arbeta bäst där du är Dialect Unified Mi

Arbeta bäst där du är Dialect Unified Mi Arbeta bäst där du är Dialect Unified Mi [Skriv sammanfattningen av dokumentet här. Det är vanligtvis en kort sammanfattning av innehållet i dokumentet. Skriv sammanfattningen av dokumentet här. Det är

Läs mer

Logga in. Gå in på: www.t-d.se. Klicka på Logga in. Klicka på den region, kommun eller organisation där din verksamhet finns

Logga in. Gå in på: www.t-d.se. Klicka på Logga in. Klicka på den region, kommun eller organisation där din verksamhet finns Registrera I TD Logga in Gå in på: www.t-d.se Klicka på Logga in. Klicka på den region, kommun eller organisation där din verksamhet finns inventerad och registrerad. Skriv in ditt användarnamn och lösenord.

Läs mer

Instruktioner för beställning och kontoadministration för abonnenter av inlästa läromedel

Instruktioner för beställning och kontoadministration för abonnenter av inlästa läromedel Sidan 1 av 9 Instruktioner för beställning och kontoadministration för abonnenter av inlästa läromedel Version 2.0 Sidan 2 av 9 Innehåll Hur man beställer inlästa läromedel för abonnemangskunder... 3 Logga

Läs mer

Infobric Ease Snabbguide

Infobric Ease Snabbguide Den här snabbguiden ger dig en överblick över de vanligaste momenten en systemadministratör utför. Detta är ingen manual utan ska ses som en hjälpande hand till utbildade systemadministratörer. Översikt

Läs mer

Lathund för överföring av rapporter och ljudfiler

Lathund för överföring av rapporter och ljudfiler Lathund för överföring av rapporter och ljudfiler För handledare I den här lathunden finns detaljerade instruktioner om hur du gör för att ladda ner rapporter och ljudfiler från dina studenter. Först kommer

Läs mer

Lathund till Annonsportalen

Lathund till Annonsportalen Lathund till Annonsportalen * För uppdrags-/arbetsgivare * www.gu.se/samverkan/annonsportalen/ Snabbvägar: 1. Klicka på För arbetsgivare 2. Sök efter arbetsgivarens namn i sökrutan. a. Om namnet finns

Läs mer

MANUAL För externa leverantörer Projektportal Investera

MANUAL För externa leverantörer Projektportal Investera MANUAL För externa leverantörer Projektportal Investera Version.0 av 7 Innehåll Introduktion... Välkommen till Projektportal Investera.... Översikt Projektportal Investera... Huvudnavigation... Startsida

Läs mer

Design by. Manual Jossan.exe. Manual. till programmet. Jossan.exe. E-post: petter@sarkijarvi.se

Design by. Manual Jossan.exe. Manual. till programmet. Jossan.exe. E-post: petter@sarkijarvi.se Manual till programmet 1 Inledning Programmet är döpt efter Josefine Mattsson och har utvecklats av Josefines pappa Petter Särkijärvi i Pajala. Man kan köra/styra programmet med antingen mus, tangentbord,

Läs mer

Medioteket. Introduktion till sli.se/medioteket för lärare

Medioteket. Introduktion till sli.se/medioteket för lärare Medioteket Introduktion till sli.se/medioteket för lärare Innehåll 4 Konto Redan medlem Bli medlem 5 Söka Produktsök Filter (Nyhet!) Boxar (Nyhet!) Samsök (Nyhet!) 6 Strömma media 7 Boka media och förlänga

Läs mer

Vad är WordPress? Medlemmar

Vad är WordPress? Medlemmar Vad är WordPress? WordPress är ett publiceringsverktyg som används för att kunna ändra och uppdatera innehåll på en webbplats. Varje gång ni är inloggad på er nya webbplats så använder ni er av detta verktyg,

Läs mer

ANVÄND NAVIGATIONEN I CAPITEX SÄLJSTÖD

ANVÄND NAVIGATIONEN I CAPITEX SÄLJSTÖD ANVÄND NAVIGATIONEN I CAPITEX SÄLJSTÖD I Navigationen hittar du genvägar till funktioner i programmet. För att utnyttja detta på bästa sätt kan du anpassa Navigationen så att det passar ditt sätt att arbeta.

Läs mer

Menys webbaserade kurser manual för kursdeltagare. Utbildningsplattform: Fronter

Menys webbaserade kurser manual för kursdeltagare. Utbildningsplattform: Fronter Menys webbaserade kurser manual för kursdeltagare Utbildningsplattform: Fronter Innehållsförteckning Introduktion 3 Inloggning & Lösenordsbyte 4 Idagsidan 6 Kursens rum (startsida) 7 Webblektion 8 Inlämning

Läs mer

Axiell Arena. Samarbeta om bilder Regionbiblioteket i Kalmar län

Axiell Arena. Samarbeta om bilder Regionbiblioteket i Kalmar län Axiell Arena Samarbeta om bilder Regionbiblioteket i Kalmar län Introduktion Det finns möjlighet att samarbeta om bilder i Axiell Arena. Samarbetet kan läggas upp på olika sätt, men i denna lathund beskrivs

Läs mer

OPTIMIZING THE LINE. CAB Group AB Stortorget 11, SE-702 11 Örebro, Sweden Phone: +46 19 15 86 00

OPTIMIZING THE LINE. CAB Group AB Stortorget 11, SE-702 11 Örebro, Sweden Phone: +46 19 15 86 00 Innehåll CABAS och maskinskador... 2 Nyheter... 2 Nya funktioner, som kostar att använda... 2 Instruktion, steg för steg... 4 Ny kalkyl... 4 Välj modell... 4 Fliken: Ägare/Fordon... 5 Fliken Skada... 5

Läs mer

Office 365 Kompetens 2013 / MB

Office 365 Kompetens 2013 / MB Innehåll Inledning / Inställningar... 2 Inloggning... 2 Koppling mobiltelefonen / pekplatta till systemet... 2 Tema... 2 E post... 2 E-post inställningar (signatur)... 2 E-posthistorik samt sökning...

Läs mer

Användarmanual och policy för Göteborgs Evenemangskalender på goteborg.com

Användarmanual och policy för Göteborgs Evenemangskalender på goteborg.com Användarmanual och policy för Göteborgs Evenemangskalender på goteborg.com Policy - Evenemangen får inte vara för små och lokala, utan ska vända sig till internationella besökare i första hand, men även

Läs mer

Hur du laddar ner och installerar elevlicens

Hur du laddar ner och installerar elevlicens Hur du laddar ner och installerar elevlicens vardochbildning.uppsala.se /skoldatatek 1. Information om elevlicensprogram ClaroRead Plus v5 Är en lättanvänd talsyntes där man på datorn kan få text uppläst

Läs mer

Lathund, procent med bråk, åk 8

Lathund, procent med bråk, åk 8 Lathund, procent med bråk, åk 8 Procent betyder hundradel, men man kan också säga en av hundra. Ni ska kunna omvandla mellan bråkform, decimalform och procentform. Nedan kan ni se några omvandlingar. Bråkform

Läs mer

Snabbslumpade uppgifter från flera moment.

Snabbslumpade uppgifter från flera moment. Snabbslumpade uppgifter från flera moment. Uppgift nr Ställ upp och dividera utan hjälp av miniräknare talet 48 med 2 Uppgift nr 2 Skriv talet 3 8 00 med hjälp av decimalkomma. Uppgift nr 3 Uppgift nr

Läs mer

Hur skapar man formula r

Hur skapar man formula r Hur skapar man formula r Gamla jämfört med nya sättet Förord Att skapa olika typer av dokument är styrkan i ett ordbehandlingsprogram, såsom Microsoft Word. Dock är denna flexibilitet även till en nackdel.

Läs mer

Att koda en magnetremsa i plastkortskrivare med inbyggd magnetkodare.

Att koda en magnetremsa i plastkortskrivare med inbyggd magnetkodare. Att koda en magnetremsa i plastkortskrivare med inbyggd magnetkodare. I plastkortsskrivaren kan man via drivrutinerna både läsa av och koda en magnetremsa. Man kan också göra en kortdesign i emedia där

Läs mer

e-cm Elektronisk Cash Management dygnet runt, världen över.

e-cm Elektronisk Cash Management dygnet runt, världen över. e-cm Elektronisk Cash Management dygnet runt, världen över. Välkommen till gränslösa affärsmöjligheter. Goda affärer kräver rätt förutsättningar. Rätt information när du behöver det och möjligheten att

Läs mer

Anva ndarhja lp IMYR -Myndighetsrapportering

Anva ndarhja lp IMYR -Myndighetsrapportering Anva ndarhja lp IMYR -Myndighetsrapportering Innehåll Logga in... 2 Byt lösenord... 3 Aktuella rapporteringar... 4 Formuläret... 5 En sida... 5 Flera sidor... 5 Skicka in XML-fil... 7 Resultat av uppladdningen...

Läs mer

Hemsida Arbetsrum. Skapa arbetsrumslista

Hemsida Arbetsrum. Skapa arbetsrumslista Skapa arbetsrumslista Hemsida Arbetsrum För att kunna skapa en arbetsrumslista så markerar du i navigeringsfönstret där den nya sidan ska ligga. Klicka på menyknappen till höger om sidnamnet och sedan

Läs mer

Individuellt Mjukvaruutvecklingsprojekt

Individuellt Mjukvaruutvecklingsprojekt Individuellt Mjukvaruutvecklingsprojekt RPG-spel med JavaScript Författare Robin Bertram Datum 2013 06 10 1 Abstrakt Den här rapporten är en post mortem -rapport som handlar om utvecklandet av ett RPG-spel

Läs mer

Çrona Kalendarie. I Crona Kalendarie finns en guide som steg för steg vägleder dig i arbetet med att ta fram ett arbetsgivarintyg.

Çrona Kalendarie. I Crona Kalendarie finns en guide som steg för steg vägleder dig i arbetet med att ta fram ett arbetsgivarintyg. Välkommen till Çrona Kalendarie Crona Kalendarie förenklar och automatiserar ditt lönearbete. Genom att endast ange antal närvaro och/eller frånvarotimmar samt dess orsak skapas med automatik dina lönebesked.

Läs mer

Fullför installation av ELIQ

Fullför installation av ELIQ Fullför installation av ELIQ För Enova pilot skall kunna starta och för att du skall få bästa hjälp med att optimera din elförbrukning så behöver du fullföra din installation av din utrustning: ELIQ Elmätarsensor

Läs mer

Dina inloggningsuppgifter är samma som du använder för att logga in på skolans datorer.

Dina inloggningsuppgifter är samma som du använder för att logga in på skolans datorer. Att logga in Öppna Internet Explorer (eller någon annan webbläsare). I adressfältet skriver du www.hjarntorget.net (eller bara hjarntorget.net). Tryck sedan på Enter-tangenten. Nu öppnas Hjärntorgets inloggningssida.

Läs mer

Soltak ab. Manual Schema. Schemaläggning vid anställning och placering Visma Window

Soltak ab. Manual Schema. Schemaläggning vid anställning och placering Visma Window Soltak ab Manual Schema Schemaläggning vid anställning och placering Visma Window Innehåll Schema... 2 Sök upp befintligt schema... 2 Skapa nytt schema... 3 Nattschema... 6 Jourschema... 7 Placeringsschema...

Läs mer

Funktionsbeskrivning

Funktionsbeskrivning Funktionsbeskrivning KA90 Forskarutbildningsämne 2014-11-06 Beteckning: Ändringshistorik Datum Av Kommentar Granskare Godkännare 2007-04-13 Torgny Fridlund Första version 2011-03-18 2012-06-19 Lou Lagusson

Läs mer

FORTNOX SMÅFÖRETAGENS BÄSTA VÄN. Fortnox kom igång guide Praktisk bokföring. En guide för dig som vill komma igång med bokföring i Fortnox

FORTNOX SMÅFÖRETAGENS BÄSTA VÄN. Fortnox kom igång guide Praktisk bokföring. En guide för dig som vill komma igång med bokföring i Fortnox Fortnox kom igång guide Praktisk bokföring En guide för dig som vill komma igång med bokföring i Fortnox Innehåll KOM IGÅNG INGÅENDE BALANSER KONTOPLAN BOKFÖRING RAPPORTER LEVERANTÖRER KUNDER KUNDFAKTURA

Läs mer

Manual för Min sida 1/9. 2011-05-26 rev 2011-09-02

Manual för Min sida 1/9. 2011-05-26 rev 2011-09-02 1/9 2011-05-26 rev 2011-09-02 Manual för Min sida Introduktion... 2 Hur länge finns Min sida kvar?... 2 Vad kan jag publicera på Min sida?... 2 Inloggning... 2 Redigera personliga uppgifter... 3 Redigera

Läs mer

Lathund för att Kartlägga din kompetens. Läs den och använd vid kartläggningen

Lathund för att Kartlägga din kompetens. Läs den och använd vid kartläggningen Kompetensinventering Lärarlegitimation Lathund för att Kartlägga din kompetens Läs den och använd vid kartläggningen Det här behöver du. Dator med Internetuppkoppling. Din lärarlegitimation/examensbevis.

Läs mer

Manual Individuell genomförandeplan Social dokumentation Omsorgspersonal

Manual Individuell genomförandeplan Social dokumentation Omsorgspersonal Manual Individuell genomförandeplan Social dokumentation Omsorgspersonal 1 Ny Individuell genomförandeplan Använd Mall för Individuell genomförandeplan som är ifylld tillsammans med brukaren och eventuellt

Läs mer

Visma Proceedo. Beställa IT-produkter - beställare. Version 2.0 / 160202

Visma Proceedo. Beställa IT-produkter - beställare. Version 2.0 / 160202 Visma Proceedo Beställa IT-produkter - beställare 1 Innehållsförteckning FÖRORD... 3 VANLIG BESTÄLLARE LÄGGER EN BESTÄLLNING FRÅN IT OCH TELE-AVTALET... 4 Syfte och leveransadress... 7 Kontering... 7 Flödet...

Läs mer

Administrera utskick på utbildningstillfälle

Administrera utskick på utbildningstillfälle Administrera utskick på utbildningstillfälle Man kan administrera utskick för ett utbildningstillfälle på följand tre sätt: Via knappen Skapa utskick till markerade i under fliken Deltagare Vi länken Skicka

Läs mer

SNABBGUIDE TALSVAR. Rev 2015-09-28

SNABBGUIDE TALSVAR. Rev 2015-09-28 SNABBGUIDE TALSVAR Innehåll LOGGA IN I MINIVOICE WEBB... 3 TELEFONADMIN... 3 WEBBADMIN... 3 SPELA IN OCH AKTIVERA ETT MEDDELANDE (LJUDFIL)... 4 AKTIVERA LAVINMEDDELANDE... 5 MANUELL AKTIVERING (FORCERA)

Läs mer

Vad är en webbläsare?

Vad är en webbläsare? Webbkunskap Vad är en webbläsare? En webbläsare är ett program som används för att komma ut på internet Det finns många olika, men några av de vanligaste är: Chrome Explorer Firefox Safari Internet webbsidor

Läs mer

Lathund för validering av avhandlingar i LUCRIS

Lathund för validering av avhandlingar i LUCRIS 2016 Lathund för validering av avhandlingar i LUCRIS Version 1.2, uppdaterad 160527 Denna lathund vänder sig till dig som validerar och publicerar avhandlingar i Lunds universitets institutionella arkiv.

Läs mer

Anställning timavlönade i Personec

Anställning timavlönade i Personec Anställning timavlönade i Personec INNEHÅLLSFÖRTECKNING Introduktion... 2 Anställning av timavlönad medarbetare... 3 Placering... 9 Sök ersättare i Bemanningsbladet... 10 Avvikande tjänstgöring... 12 Komplettering

Läs mer

Rapport uppdrag. Advisory board

Rapport uppdrag. Advisory board 1 Rapport uppdrag Advisory board 2 Advisory board AB är en dialogmodell som på ett stukturerat sätt ger möjlighet till samråd och dialog med unga i utvecklingsarbeten/verksamhetsutveckling inom kommunen,

Läs mer

Generell användarmanual E-CO2

Generell användarmanual E-CO2 Generell användarmanual Instruktioner till det elektroniska systemet för rapportering av växthusgaser, allmänt om hur man får åtkomst till systemet, administration av användarkonton och organisationsuppgifter

Läs mer

Brevutskick till väntande patienter

Brevutskick till väntande patienter Brevutskick till väntande patienter Rapport från Vårdgarantiarbetet i Region Skåne, juni 2006 Bakgrund Genom en överenskommelse har staten och Sveriges Kommuner och Landsting enats om en långsiktig satsning

Läs mer

Manual Attestering av fakturor på webb

Manual Attestering av fakturor på webb Manual Attestering av fakturor på webb Förutsättningar...2 Mail och inloggning...3 Ekonomisk attest...5 Åtgärdsknappar för ekonomisk attestant...10 Alternativ 1 - Fakturan är korrekt...11 Alternativ 2

Läs mer

Utveckla arbetsmiljö och verksamhet genom samverkan

Utveckla arbetsmiljö och verksamhet genom samverkan DEL 1: Utveckla arbetsmiljö och verksamhet genom samverkan Modulen inleds med det övergripande målet för modul 6 och en innehållsförteckning över utbildningens olika delar. Börja med att sätta ramarna

Läs mer

BLUSTAR WEB DATOR Röstbrevlåda och aktiviteter på anknytningar för anställda på KI med KI ID, från en dator.

BLUSTAR WEB DATOR Röstbrevlåda och aktiviteter på anknytningar för anställda på KI med KI ID, från en dator. 2016 BLUSTAR WEB DATOR Röstbrevlåda och aktiviteter på anknytningar för anställda på KI med KI ID, från en dator. Innehåll Beskrivning... 2 Vad är Blustar Web?... 2 Logga in på Blustar Web... 2 Logga in...

Läs mer

Snabbhjälp till. Kristian. elevdata.se

Snabbhjälp till. Kristian. elevdata.se Snabbhjälp till Kristian elevdata.se Rösten i andra program Kristian är en svensk röst som kan användas i program, som fungerar med SAPI 5-talsynteser. Om rösten kan ställas in i det program, du använder

Läs mer

Genom att klicka på Analyser och därefter på Hälsoanalyser visas bild 15-1.

Genom att klicka på Analyser och därefter på Hälsoanalyser visas bild 15-1. 15. Hälsoanalys I hälsoanalysen har man möjlighet att summera övriga registreringar, medicinregistreringar samt skriva ut behandlingsjournaler och karantänslistor. Avgränsningar Om man skapar analyser

Läs mer

Lathund Movenium ID06 Personalliggare

Lathund Movenium ID06 Personalliggare Lathund Movenium ID06 Personalliggare Inloggning : tt.movenium.com Movenium Android App från Googl0e Play Movenium ios App från App Store Om du har frågor, vänligen kontakta oss: 0840808879 - kundservice@movenium.com

Läs mer

Registrera och ordinera i ett flöde i Pascal

Registrera och ordinera i ett flöde i Pascal 1 (5) Landstingsgemensamma funktioner Anna-Lena Granholm Systemförvaltare NPÖ/Pascal Registrera och ordinera i ett flöde i Pascal Möjlighet att registrera och ordinera i ett flöde införs, vilket innebär

Läs mer

Skapa en rapport med snygg formatering, rubriker, sidnummer och innehållsförteckning

Skapa en rapport med snygg formatering, rubriker, sidnummer och innehållsförteckning Skapa en rapport med snygg formatering, rubriker, sidnummer och sförteckning MS Office Word 2010 Precis som med målning och tapetsering blir jobbet med rapportskrivning både bra och roligt om man gjort

Läs mer

DOP-matematik Copyright Tord Persson. Bråktal -3-2 -1 0 1 2 3. Läs av vilka tal på tallinjen, som pilarna pekar på. Uppgift nr 10 -3-2 -1 0 1 2 3

DOP-matematik Copyright Tord Persson. Bråktal -3-2 -1 0 1 2 3. Läs av vilka tal på tallinjen, som pilarna pekar på. Uppgift nr 10 -3-2 -1 0 1 2 3 Bråktal Uppgift nr En limpa delas i 4 lika stora delar. Hur stor del av limpan blir varje del? Uppgift nr 2 Hur många tiondelar behövs för att det skall räcka till en hel? Uppgift nr Hur läser man ut bråket

Läs mer

Manual Ledningskollen i mobilen

Manual Ledningskollen i mobilen Manual Ledningskollen i mobilen 1. Innehåll 1. Innehåll 2. Introduktion 3. Inkluderade funktioner 4. Manualens upplägg 5. Kortversion av manualen 5.1. Registrera (skapa) konto 5.2. Skapa ärende 5.3. Hantera,

Läs mer

VoteIT Documentation. Utgåva 0.1. VoteIT and contributors

VoteIT Documentation. Utgåva 0.1. VoteIT and contributors VoteIT Documentation Utgåva 0.1 VoteIT and contributors May 28, 2016 Innehåll 1 Lathund för moderatorer 3 2 Ordlista 9 i ii Varning: Dokumentationen är under uppbyggnad Innehåll: Innehåll 1 2 Innehåll

Läs mer

Laganmälan & Laghantering

Laganmälan & Laghantering 203 Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box 234 600 02 NORRKÖPING Tel. 0-23 0 80 www.svemo.se Laganmälan & Laghantering [En enkel guide för hur du anmäler ett lag i SVEMO TA.] Innehåll Innehåll...

Läs mer

Partnerskapsförord. giftorättsgods görs till enskild egendom 1, 2. Parter 3. Partnerskapsförordets innehåll: 4

Partnerskapsförord. giftorättsgods görs till enskild egendom 1, 2. Parter 3. Partnerskapsförordets innehåll: 4 Partnerskapsförord giftorättsgods görs till enskild egendom 1, 2 Parter 3 Namn Telefon Adress Namn Telefon Adress Partnerskapsförordets innehåll: 4 Vi skall ingå registrerat partnerskap har ingått registrerat

Läs mer

Vi skall skriva uppsats

Vi skall skriva uppsats Vi skall skriva uppsats E n vacker dag får du höra att du skall skriva uppsats. I den här texten får du veta vad en uppsats är, vad den skall innehålla och hur den bör se ut. En uppsats är en text som

Läs mer

Statsbidrag för läxhjälp till huvudmän 2016

Statsbidrag för läxhjälp till huvudmän 2016 Statsbidragsenheten 1 (5) Statsbidrag för läxhjälp till huvudmän 2016 Skolverket lämnar statsbidrag enligt förordning (2014:144) om statsbidrag för hjälp med läxor eller annat skolarbete utanför ordinarie

Läs mer

GHI-12:123 Rev B 2012-04-27. Cockpit Communicator. Release 7.3 Enklare och tydligare

GHI-12:123 Rev B 2012-04-27. Cockpit Communicator. Release 7.3 Enklare och tydligare GHI-12:123 Rev B 2012-04-27 Cockpit Communicator Release 7.3 Enklare och tydligare Cockpit Communicator release 7.3 Från den 15 maj finns en uppdatering till Cockpit Communicator 7.3 tillgänglig. Den innehåller

Läs mer

Använda Esri Sveriges svenska baskartor i ArcGIS Online och ArcMap som administratör

Använda Esri Sveriges svenska baskartor i ArcGIS Online och ArcMap som administratör Använda Esri Sveriges svenska baskartor i ArcGIS Online och ArcMap som administratör Alla vinner på öppna data. Så är det verkligen. Därför är vi glada att kunna meddela att nya svenska baskartor nu finns

Läs mer

APEX Flex ProChip System

APEX Flex ProChip System APEX Flex ProChip System Förutsättningar From 2016 kan varje cyklist hyra sitt chip under 1, 2 eller 5år. Tanken är att alla licenserade cyklister skall ha ett chip. SCF har: 4 st APEX dekoder system Vad

Läs mer

För dig som beviljar ärenden

För dig som beviljar ärenden Uppsala universitet Personalavdelningen Eric Ålund EGENRAPPORTERING i PRIMULA För dig som beviljar ärenden Innehåll Introduktion... 2 Meddelande om ärende... 2 Logga in... 2 Månadsomställningar... 2 Logga

Läs mer