Protokoll från MSF Stockholms styrelsemöte Villagatan 5, mötesrum G

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Protokoll från MSF Stockholms styrelsemöte 2008-04-02 Villagatan 5, mötesrum G"

Transkript

1 Protokoll från MSF Stockholms styrelsemöte Villagatan 5, mötesrum G 1. Mötets öppnande Mötet öppnades kl. 18: Närvarolista och adjungeringar CT (ordf.), LL (vice ordf.), TG (webmaster), JF (kassör), KJ (sekreterare), JB (ledamot), HT (ledamot), AO (ledamot), YT (ledamot), MiJ (ledamot). Adjungeringar: SG, LH. 3. Justering av föredragningslistan En ny punkt 13, anmälningar till styrelsemöten, lades till i protokollet. Efterföljande punkter flyttade upp ett nummer. 4. Godkännande av föregående mötesprotokoll Protokollet från styrelsemötet godkändes. 5. Rapporter FS (YT) FS hade inte haft fler möten sedan förra MSF styrelsemötet och det fanns därför inget att rapportera. SYLF (LL) SYLF hade möte förra veckan och FUM i fredags. Ett problem som togs upp var bristen på bra lönestatistik för ST löner. Det finns i dagsläget bara snittlöner för alla ST löner i Stockholm oavsett specialitet, hur länge personerna i fråga har jobbat m.m. SYLF är mitt uppe i löneförhandlingar med arbetsgivarna, vilket verkar gå bra. Ett bakslag är dock att AT lönen har ökat med mindre än 1% per år de senaste 3 åren, vilket ska tas upp i förbundsdelegationen. En motion om att ta bort minimilönen för AT gick inte igenom. Linnéa har tagit upp frågan om ett samarbete mellan SYLF och MSF för att utveckla ett mentorsprogram för MSF medlemmar. SYLF ställer sig positiva till tanken. Frågan är nu huruvida det finns intresse bland MSF medlemmarna. Ifall så är fallet kan SYLF då rekrytera mentorer bland sina medlemmar. Styrelsen beslutar sig för att under FUM diskutera förslaget med MSF Linköping, som har ett liknande program.

2 Även förslaget om att ha en föreläsning om löneförhandling under AT mässan har diskuterats. SYLF är intresserade så länge som MSF tar hand om det praktiska kring föreläsningen. SLF (JB) SLF kommer ha årsmöte Vissa i nuvarande SLF styrelsen är upp för omval. För nuvarande håller SLF på med att utarbeta verksamhetsberättelsen för I övrigt diskuterar SLF fortfarande avtal för läkare som jobbar i Stockholm. Senaste mötet betonades inte Vårdval Stockholm lika mycket som vid tidigare möten i år. Läkarsektionen (CT och KJ) I slutet av augusti är det en Läkarutbildningskonferens i Prag dit CT eventuellt ska åka på uppdrag av Läkarsektionen , morgondagen, är Karolinska Institutets lärardag på campus, vilket syftar till att försöka stärka lärarkänslan på KI. I övrigt jobbar KI på att förbättra klinisk handledning. Rekrytering Hittills i år rekryterades följande antal nya medlemmar till MSF Stockholm: januari 10 st. februari 14st. Det har skett 8 st. utträden under samma period. Notera att statistiken ifrån T1 informationen ännu inte är medräknad. Rekrytering kommer vara en stor fråga under styrelsens arbetshelg. Dessutom ska frågan diskuteras med de andra läkarorterna under FUM. Hemsidan (TG) TG håller på att lägga upp en del resterande information om styrelsemedlemmarna. Informationen på engelska angående styrelsen ska också ändras på international delen av hemsidan. Foton av styrelsemedlemmarna ska tas under arbetshelgen. TG ska mejla programmeraren EL angående vissa önskvärda förändringar på hemsidan: - avanmälan vid events - konfirmationsmail vid anmälan till events - problem med att ladda ner protokollen från hemsidan - ifyllnad av mailadress vid anmälan till events 6. Ekonomi Inget hade förändrats i ekonomin sedan förra mötet. Frågan om ett betalkort kopplat till MSF kontot är fortfarande aktuell. CT och JF ska kontakta bankkontoret angående detta.

3 Ett annat problem är att kontot fortfarande står skrivet på en föregående styrelsemedlem, vilket JF och CT ska åtgärda innan arbetshelgen. 7. Annons till Corpusprogramblad HT rapporterade att allt är klart med MSF sponsringen av Corpusspexet. (Villkoren för sponsringsavtalet mellan Corpus och MSF Stockholm står i föregående mötesprotokoll från ) Styrelsen diskuterade att det vore bra att upprätta ett dokument över vilka villkor MSF har haft för sin sponsring av spex under de olika terminerna (se punkt 9 angående förvaring av dokument i framtiden). 8. Inför FUM 2008 Styrelsen bestämde att alla ska träffas på t-centralen kl 13 på fredagen för att resa tillsammans till FUM. AO och YT flyger separat. Då flygbussarna kostar 69 kr upp till 25 år och Arlanda express kostar 110 kr för studenter togs ett beslut om att ta bussen. LH erbjöd sig att kontakta Corpus angående en passande KI låt till sittningen under FUM. HT ska ta kontakt med PRU. Styrelsen ska ta upp frågan om KIs utvärdering av Framstegsprovet under FUM. På fredagen i Umeå planerar styrelsen att gemensamt diskutera de motioner som kommit in till FS. Bl.a. kommer frågan om MRSA tas upp (motion 3). Valberedningen (JB) Ordförandeposten till MSF centralt är fortfarande ledig. Alla andra poster är färdiga. YT kandiderar till FS och CT till att bli suppleant. 9. Förvaring av lathundar protokoll och dyl. Styrelsen gjorde en snabb genomgång om var olika MSF Stockholm dokument finns förvarade i dagsläget. JB har lathundarna som hon skrivit inför olika events. LL har alla protokoll från Protokoll från 2005 och 2006 finns i sekreterarpärmen hos KJ. Dessutom ligger de flesta gamla protokollen på servern till hemsidan men det är något fel på kodningen vilket gör att de inte går att ladda ner. TG har försökt åtgärda problemet utan framgång men ska kontakta EL. Styrelsen beslutar att det vore bättre att förvara alla dokument på ett USB minne och ett antal CD skivor. CD skivorna ska förvaras i förrådet på Villagatan och USB minnet hos antingen sekreteraren eller ordförande för att lätt kunna flytta information mellan olika datorer. Styrelsen röstar om huruvida KJ ska ta ansvar för att köpa ett USB minne plus ett antal CD skivor för att förvara MSF Stockholms dokument. 10 röstar för, ingen röstar emot. TG beställer ett 2 GB minne för 95 kr från dustinhome.se.

4 Styrelsen bestämde sig för att inför ett kommande styrelsemöte flytta MSF tröjorna till förrådet (finns hos LS från gamla styrelsen). 10. Arbetshelg Arbetshelgen kommer äga rum lördag morgon till söndag eftermiddag, april. CT ska vidarebefordra ett mejl angående helgen till styrelsen. 11. Medicinarcocktail 2008 CT har skickat ett mejl till köket men ännu inte fått svar. LL håller på att samla ihop adresser till de som ska få inbjudningar via post. Om någon har någon adress till de som ska bjudas in (se förra protokollet) bör de kontakta LL. LL ska kontakta MiF angående inbjudan via mejl som ska komma ut en månad innan cocktailen. Hon ska även kontakta KL för att fråga om alkoholkostnader förra året för att bättre kunna planera budgeten. Cocktailen kommer äga rum 9 maj. Tiden bestäms till Alla måste vara ute innan midnatt för att undvika straffavgift från köket. Corpus ska uppträda vid 21 men det vore roligt att försöka få dig dem tidigare för att mingla. Det kommer finnas en cut-off efter 120 gäster exklusive Corpus och styrelse p.g.a. brandsäkerheten. Styrelsen röstar om att välja YT till musikansvarig inför cocktailen. 10 röstar för, ingen emot. Andra idéer som diskuteras är att ha en informationsplansch om MSF och en affisch med styrelsens drinktips på cocktailen. LH ska fråga sina kurskamrater om att eventuellt ha ett bartenderuppträdande. Styrelsen ska samlas kl innan cocktailen för att fixa och äta något gemensamt. 12. AT-Mässa fakturering JF håller på att skriva ihop fakturorna till de olika landstingen. 17 st totalt. 13. Anmälningar till styrelsemöten Styrelsen röstar om att alla anmälningar till styrelsemöten i framtiden bara ske via hemsidan. 10 röstar för, ingen emot. 14. Övriga frågor 14a. Namnskyltar (LL). Det har varit jättemånga logistiska problem den här terminen med att få ut namnskyltarna. Av någon anledning har vissa icke-medlemmar fått namnskyltar medan vissa medlemmar ej var med

5 på medlemslistan. Någon av listorna måste vara fel. Nu är i alla fall alla brickorna utdelade. Det är viktigt att styrelsen utarbetar ett smidigare system i framtiden. Styrelsen diskuterar att det bästa nog vore att kräva att folk känner till sitt medlemsnummer för att undvika felstavade brickor. Frågan ska diskuteras under arbetshelgen. 14b. Medlemsregister (YT) Raili på kansliet ska förnya hela medlemsregistret för MSF. Nuvarande information om medlemmarna som står med: Ålder, när personen gick med, personnummer, namn, om person ej har betalat. Fastän det vore önskvärt att veta vilken termin folk går på blir detta svårt att ha med p.g.a. att folk tar uppehåll m.m. Ifall någon har några förslag på information som borde vara med i listan bör de kontakta YT. Styrelsen ska även diskutera medlemsregistret under arbetshelgen. 15. Fastslagande av nästa mötesdatum Nästa mötesdatum fastslogs till under arbetshelgen. Mötet efter det fastslogs till Mötet avslutas Mötet avslutades kl. 19:56.

Dags för årets viktigaste möte

Dags för årets viktigaste möte DAGS FÖR ÅRSMÖTE 2 Dags för årets viktigaste möte Varje år senast 28 februari ska årets viktigaste möte för klubben hållas på arbetsplatsen. På årsmötet får medlemmarna möjlighet att påverka och besluta

Läs mer

Protokoll: styrelsemöte Utrikespolitiska föreningen i Uppsala

Protokoll: styrelsemöte Utrikespolitiska föreningen i Uppsala Protokoll: styrelsemöte Utrikespolitiska föreningen i Uppsala 1. Öppnande av möte Mötet öppnades klockan 17.13 Uppsala den 4 oktober 2013 Närvarande: Julia Yates, Linnea Wikström, Marta Lindström, Amanda

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Datum: 2010-10-19, kl. 17.00 Plats: IKDC Ordförande: Olle Eliasson, TM11 Sekreterare: Emelie Gustafsson, TM11 Övriga närvarande:

Läs mer

FÖRENINGSPÄRMEN. Er guide till arbetet i föreningen

FÖRENINGSPÄRMEN. Er guide till arbetet i föreningen FÖRENSPÄRMEN Er guide till arbetet i föreningen Förord Det ni håller i är Vi Ungas föreningspärm. Föreningspärmen är skriven för att finnas som ett stöd och som en uppslagsbok till er Vi Unga-förening.

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenterna Ideella Förening

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenterna Ideella Förening Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenterna Ideella Förening Datum: 2009-04-28, kl. 15.45 Plats: Blå rummet, EC Ordförande: Christer Gerdin, TM08 Sekreterare: Karin Andersson, TM08 Övriga

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Datum: 2010-02-23, kl. 16.00 Plats: Sal 137, EC Ordförande: Olle Eliasson, TM11 Sekreterare: Emelie Gustafsson, TM11 Övriga närvarande:

Läs mer

Protokoll styrelsemöte, Utrikespolitiska föreningen i Uppsala

Protokoll styrelsemöte, Utrikespolitiska föreningen i Uppsala Uppsala den 4 mars 2014 Protokoll styrelsemöte, Utrikespolitiska föreningen i Uppsala 1. Öppnande av möte Mötet öppnades, klockan 18.17 Närvarande: Julia Yates, Sofia Wirell, Linnea Wikström, Marta Lindström,

Läs mer

Protokoll fört vid konstituerande möte med ny styrelse i FRK västra 20010218.

Protokoll fört vid konstituerande möte med ny styrelse i FRK västra 20010218. Protokoll 1/2201. Protokoll fört vid konstituerande möte med ny styrelse i FRK västra 20010218. Närvarande: Tom Rölander, Eva Bergstedt, Maria Jansson, Kicki Olsson samt Martin Lövenfors. 1. Ordförande

Läs mer

Protokoll styrelsemöte, Utrikespolitiska föreningen i Uppsala

Protokoll styrelsemöte, Utrikespolitiska föreningen i Uppsala Uppsala den 19 oktober 2013 Protokoll styrelsemöte, Utrikespolitiska föreningen i Uppsala 1. Öppnande av möte Mötet öppnades, klockan 15.06 Närvarande: Julia Yates, Linnea Wikström, Amanda Sjöstrand Henriksson,

Läs mer

Protokoll: styrelsemöte. Utrikespolitiska föreningen i Uppsala

Protokoll: styrelsemöte. Utrikespolitiska föreningen i Uppsala Protokoll: styrelsemöte. Utrikespolitiska föreningen i Uppsala 1. Öppnande av möte Mötet öppnades klockan 16.12 Uppsala den 15 september 2013 Närvarande: Julia Yates, Linnea Wikström, Marta Lindström,

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-05-18

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-05-18 Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-05-18 Styrelsemöte 18 maj 2015 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet förklaras öppnat kl 17:29 1.2. Mötets behöriga utlysande Styrelsen

Läs mer

Linnéa Andersson, jag har suttit som sekreterare i styrelsen, jag är med i Jönköpingsklubben.

Linnéa Andersson, jag har suttit som sekreterare i styrelsen, jag är med i Jönköpingsklubben. Bilaga 6, Remissdebatt RÅM 2010-01-04 Linnéa Andersson, jag har suttit som sekreterare i styrelsen, jag är med i Jönköpingsklubben. Laura de Jong, jag är från Umeklubben och har suttit som vice kassör.

Läs mer

Halvårsrapport Föreningsstämma 2011-12-12

Halvårsrapport Föreningsstämma 2011-12-12 Halvårsrapport Föreningsstämma 2011-12-12 Ordförande, HT 2011 Löpande verksamhet Styrelsen har under höstterminen 2011 haft möten varannan måndag. Utöver det löpande arbetet i föreningen och i utskotten

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-04-22

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-04-22 Styrelsemöte 22 april 2015 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet förklaras öppnat kl 15:21 1.2. Mötets behöriga utlysande Styrelsen beslutar att anse mötet behörigt utlyst

Läs mer

ACA Sverige Servicekonferens 16 maj 2015 Iggesund kl 12:30-17:00 Protokoll

ACA Sverige Servicekonferens 16 maj 2015 Iggesund kl 12:30-17:00 Protokoll ACA Sverige Servicekonferens 16 maj 2015 Iggesund kl 12:30-17:00 Protokoll Förkortningar som används i protokollet: SK - Servicekonferensen GSR - Gruppservicerepresentant SG - Servicegruppen ACA Adult

Läs mer

MSF, Protokoll FS9 2014-03-22

MSF, Protokoll FS9 2014-03-22 MSF, Protokoll FS9 2014-03-22 Närvarande: Maria Valeur, vice ordförande Filip Löfgren, Umeå Norna Werner, Stockholm Tora Borén, Örebro Rayma Avecedo, Utland Teodor Svedung Wettervik, Göteborg Alexander

Läs mer

Hur man startar en förening i Sverok

Hur man startar en förening i Sverok Hur man startar en förening i Sverok En kortfattad guide till hur man startar en förening i Sverok komplett med blanketter redo att skicka in. Guiden innehåller även information om vilken typ av stöd man

Läs mer

Josefin Årevall, Patrick Scott Rossi, Salomon Abresparr, Lovisa Nilsson, Carin Fröjd, Hilda Bergström

Josefin Årevall, Patrick Scott Rossi, Salomon Abresparr, Lovisa Nilsson, Carin Fröjd, Hilda Bergström Närvarande: Utom styrelsen: Ej närvarande: Bilagor: Josefin Årevall, Patrick Scott Rossi, Salomon Abresparr, Lovisa Nilsson, Carin Fröjd, Hilda Bergström Kleo Bartilsson & John Gustavsson ( 6), Johan Runesson

Läs mer

Medicinska studierådet

Medicinska studierådet Medicinska studierådet PROTOKOLL Rådsmöte 2015-03-02 Närvarolista Namn Kristina Holm Sara Waheddoost Jessica Anderson Marcus Ersson Clara Atterby Jesper Broqvist Björn Wennlöf Patrik Bengtsson Samuel Henriksson

Läs mer

Protokoll styrelsemöte, Utrikespolitiska föreningen i Uppsala

Protokoll styrelsemöte, Utrikespolitiska föreningen i Uppsala Uppsala den 4 oktober 2012 Protokoll styrelsemöte, Utrikespolitiska föreningen i Uppsala 1. Öppnande av möte Mötet öppnades klockan 18.25. Närvarande: Daniel Kjellén, Lisa Lindqvist, Peter Peltola, Edwin

Läs mer

Överlämningspärm Presidiet

Överlämningspärm Presidiet Överlämningspärm Presidiet Denna överlämningspärm är helt skriven ifrån scratch våren 2006 under stressade förhållanden, så den bör mest ses som ett utkast. Tveka inte att höra av er med alla frågor ni

Läs mer

Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 071125

Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 071125 Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 071125 Närvarande: Ericson Andersson Louise Rosengren Monica Åkesson Eva Stark Louice Sporrsäter Sofie Falkman Ej närvarande: Tina Bodin Lena Hedlund Giesela Edström

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Datum: 2012-12-13, kl. 17.15 Plats: IKDC Ordförande: Astrid Sjögren, TM13 Sekreterare: Sofie Tapper Jansson, TM14 Övriga närvarande:

Läs mer

Klubbledare. En praktisk kurs för Hundungdomar som vill lära sig hur klubben fungerar

Klubbledare. En praktisk kurs för Hundungdomar som vill lära sig hur klubben fungerar Klubbledare En praktisk kurs för Hundungdomar som vill lära sig hur klubben fungerar Till kursledaren I arbetet med att skapa en klubbledarutbildning (styrelsefunktionärskurs) kom vi till slutsatsen att

Läs mer

KEMI- OCH BIOTEKNIK SEKTIONEN VID LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA

KEMI- OCH BIOTEKNIK SEKTIONEN VID LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA KEMI- OCH BIOTEKNIK SEKTIONEN VID LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA Kemi- och Biotekniksektionens femte Styrelsemöte. Mötet äger rum klockan 17.15 måndagen den 13:e maj hemma hos Inspector Jan-Olle Malm. Dagordning

Läs mer

Protokoll styrelsemöte den 20/3 kl 16.30, Konferansen.

Protokoll styrelsemöte den 20/3 kl 16.30, Konferansen. Protokoll styrelsemöte den 20/3 kl 16.30, Konferansen. Närvarande: Elina Thorsson, Sofie Henriksson, Therese de Haan, Oskar Maxon, Kina Lundberg, Anna Bergh, Elin Holmroos 100 Mötet öppnas 101 Sofie valdes

Läs mer

Förtroendevalda. SSU:s Klubbmaterial Aktiviteter demokrati och ekonomi aktiva förtroendevalda medlemmar. www.ssu.se

Förtroendevalda. SSU:s Klubbmaterial Aktiviteter demokrati och ekonomi aktiva förtroendevalda medlemmar. www.ssu.se Förtroendevalda SSU:s Klubbmaterial Aktiviteter demokrati och ekonomi aktiva förtroendevalda medlemmar www.ssu.se publicerat våren 2013 SSU-KLUBBENS FÖRTROENDEVALDA SSU-klubbens förtroendevalda är de som

Läs mer

PROTOKOLL för STYRELSEMÖTE

PROTOKOLL för STYRELSEMÖTE PROTOKOLL för STYRELSEMÖTE Utrikespolitiska Föreningen Stockholm måndag den 5 februari 2007, klockan 17:00 Östra Nobelhuset (Café Bojan) Frescativägen 6 Närvarande: Anders Forsberg, Marika Hjälsten, Mikael

Läs mer

Pluggstugan har inte gått så bra, intresset finns helt enkelt inte hos ettorna. Diskussioner kring om vi ska fortsätta hålla den ska äga rum.

Pluggstugan har inte gått så bra, intresset finns helt enkelt inte hos ettorna. Diskussioner kring om vi ska fortsätta hålla den ska äga rum. Bilaga 1 Rapporter och meddelanden Ordförande, Jacob Fredriksson Efter höstmötet anordnade och höll jag i utvecklingssamtal med alla i styrelsen. Utvecklingssamtalen syftade till att få åsikter om styrelse

Läs mer

Protokoll styrelsemöte. Utrikespolitiska föreningen i Uppsala

Protokoll styrelsemöte. Utrikespolitiska föreningen i Uppsala Protokoll styrelsemöte. Utrikespolitiska föreningen i Uppsala 1. Öppnande av möte Mötet öppnades klockan 17.12 Närvarande: William Sundelin, Rebecka Sjölund, Julia Eriksson Ståhl, Elin Henriksson, Joanna

Läs mer