Vill du bli en ännu bättre chef? Ta del av allt från seminarier och chefsevent till webbinarier och ledarskapsutbildningar.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Vill du bli en ännu bättre chef? Ta del av allt från seminarier och chefsevent till webbinarier och ledarskapsutbildningar."

Transkript

1 2016 Vill du bli en ännu bättre chef? 2014 Ta del av allt från seminarier och chefsevent till webbinarier och ledarskapsutbildningar.

2 Få ut så mycket som möjligt av ditt arbetsliv. Vision arrangerar en mängd seminarier, webbinarier och utbildningar för dig som är chef. Här kan du utbyta erfarenheter med andra chefer samtidigt som du får fördjupad kunskap, inspiration och chans att reflektera över ditt ledarskap. Seminarierna och utbildningarna hålls runt om i Sverige. Om inget annat anges är de kostnadsfria och varje deltagare står för eget boende och eventuella resor. Webbinarierna kan du delta i oavsett plats, bara du har en dator och uppkoppling. Vill du bli en ännu bättre chef, gå med i Vision. Läs mer och anmäl dig på vision.se/chef. Alla priser är inklusive moms.

3 Ledarskapsdagarna Tylösand Under två dagar samlas några av Sveriges främsta ledare i Tylösand. Du får lyssna till fantastiska föreläsare och inspiratörer och träffa andra ledare som delar dina utmaningar. I år gästas dagarna bland annat av Antje Jackelén, ärkebiskop, Ann Sofi Lodin, regiondirektör, VGR och kommunikationsexperten Elaine Eksvärd. Dessutom kommer David Batra till middagen. Under de två dagarna får du också mingla runt på lyxiga Hotell Tylösand, bredda ditt nätverk med andra chefer från hela landet, och gå på en rad spännande seminarier. Hotel Tylösand, Halmstad, maj 2016, Pris för Vision-medlemmar: kr vid anmälan före 29 jan, därefter 5490 kr Pris för icke-medlemmar: kr. I priset ingår: Boende, mat, seminarier och tillgång till hotellets faciliteter. Stora ledarskapsdagen Höstens inspirationsträff på anrika Berns i. Lyssna till kända ledarskapsföreläsare och inspireras av deras engagemang. Mingla och nätverka med andra chefer. Håll utkik på vision.se/chef för exakt datum och mer information. Berns i, november

4 Ledarskapsutbildningar Ny som chef april och 30 nov-1 dec När du är ny som chef möter du nya utmaningar. Vi erbjuder en tvådagarskurs som ger dig koll på läget och en orientering om vad du som förstagångschef bör tänka på för att komma in i din roll. Utbildningen passar för dig som arbetat något år som chef, som nyligen blivit befordrad, eller som funderar över om du ska ta steget. Föreläsningar varvas med korta tankeväckande övningar, och med erfarenhetsutbyten. Chefens vardag 3-4 februari, Malmö 1-2 juni, Göteborg 9-10 november Lär dig mer om ditt ansvar och om betydelsen av rätt förutsättningar för att vara en bra chef. Under dagarna fördjupar vi oss i löneprocessen, chefens anställningsvillkor, inflytande och ansvar, Visions arbete med ledarskapsfrågor och friskfaktorer på jobbet. Utbildningen är kostnadsfri och endast för medlemmar. Pris för Vision-medlemmar: 3500 kr. Pris för icke-medlemmar: 6125 kr.

5 Aktuell arbetsrätt för chefen : 6-7 april Med grundläggande kunskaper om arbetsrätt och arbetsmiljörätt blir du tryggare i chefsrollen. Vi uppdaterar dig på det senaste, och vi tittar särskilt på Arbetsmiljöverkets nya föreskrift om organisatorisk och social arbetsmiljö. Kursen tar upp arbetsgivarrollen, kollektivavtal, medbestämmande och arbetsmiljö med ett praktiskt lösningsfokuserat förhållningssätt. Pris för Vision-medlemmar: 1200 kr Pris för icke-medlemmar: 2500 kr. Retorik för chefer maj Retorik, konsten att övertyga, tar fasta på situationer där vi vill bli bättre på att övertyga vår omgivning. Att just övertyga och inte försöka övertala det är den retoriska nyckeln. För att utveckla denna förmåga krävs en retorisk och teoretisk grund att stå på och en hel del träning. Vi varvar därför teori med flera framföranden, vi analyserar dessa samt ger och får feedback. Genom att bygga upp ett framförande enligt en retorisk disposition med dess tekniker och figurer, blir du tydligare och bättre på att övertyga. Arrangeras i samarbete med IHM Pris för Vision-medlemmar: 3500 kr. Pris för icke-medlemmar: 6125 kr.

6 Det nödvändiga samtalet 7-8 dec Förr eller senare hamnar du som chef i ett läge där du behöver genomföra ett svårt samtal. Det kan vara att framföra besked om krav på förändrat beteende, utebliven befordran, avveckling, avsked, varningar, droger eller till och med hygien. Vi är många som våndas över att ta detta samtal. I utbildningen får du struktur, verktyg och träning för att bättre kunna lösa dessa situationer. Arrangeras i samarbete med IHM Pris för Vision-medlemmar: 3500 kr. Pris för icke-medlemmar: 6125 kr.

7 Webbinarier Webbinarier är webbsända utbildningar som du kan ta del av oavsett var du är. Du behöver en dator och en internetuppkoppling. Du kopplar upp dig via en länk där presentationen följs live via föreläsarens skärm. Webbinarierna är korta effektiva sändningar som passar dig som vill ta del av utbildningen självständigt. Du får självklart en skriftlig sammanfattning av kursen för egen repetition. För höstens datum hänvisar vi till vision.se/chef Bli effektiv med OneNote och Outlook 18 mars och 29 april En utbildning som kommer att spara många arbetstimmar. Du får matnyttiga tips som hjälper dig att effektivisera din vardag. Du kommer att få följa med pedagogen live via datorn och kunna ställa frågor gällande programmet direkt till pedagogen. Digitala möten med Skype 12 feb och 15 april Webbinariet vänder sig till dig som arbetar eller ska arbeta med möten eller utbildning som genomförs via Skype/Lync. Digitala möten är både tids- och kostnadseffektivt, men kräver en annan form av upplägg samt kännedom om de tekniska förutsättningarna Hantera små och stora projekt i Office maj Office 365 och SharePoint har många stöd för projekthantering, oavsett storlek på projektet. Vi ger en översikt över OneNote, Yammer, Planner, SharePoint och Project med betoning på hur de kan användas för samarbete i projekt. Webbinariet visar också hur du kan tänka när det gäller val av verktyg. Tips och tricks i Excel 22 jan och 4 mars Under webbinariet får du lära dig massor av tidsbesparande Excelfunktioner som hjälper dig att arbeta mer effektivt i programmet och att presentera data på ett tydligare sätt. Genomgången vänder sig till dig som har grundläggande kunskaper i programmet och behöver fler finesser för att arbeta smartare.

8 Regionala Seminarier Aktuell arbetsrätt Håll dig uppdaterad med Vision. Vad är nytt och aktuellt inom arbetsrätten? Vad händer inom arbetsmiljöområdet? Vi går igenom det senaste om organisatorisk och psykosocial arbetsmiljö, LAS och MBL så att du som chef har uppdaterad kunskap inom det arbetsrättsliga området. Lund Piteå Borås Umeå Västerås Norrköping Karlstad Falun Skövde Härnösand Kalmar Kristianstad 5 februari 10 februari 11 februari 11 februari 17 februari 18 februari 18 februari 18 februari 25 februari 25 februari 3 mars 3 mars 4 mars 22 mars Presterande medarbetare Visst är det drömmen som chef att ha personal som trivs och som presterar riktigt bra? Att leda en arbetsplats som präglas av glädje, motivation och resultat? Välkommen till en diskussion om hur det kan uppnås. Under seminariet går vi igenom verktyg, metoder och förhållningssätt som kan hjälpa dig att få medarbetare som presterar väl och mår bra. Malmö Uddevalla Jönköping Örebro Mora Helsingborg Linköping Göteborg Uppsala Kalix Lycksele Hudiksvall 18 mars 30 mars 7 april 8 april 14 april 15 april 19 april 21 april 22 april 22 april 26 april 27 april 27 april 28 april

9 Att sätta rätt lön Medarbetarna vill ha en lön som känns rätt. Hur gör du som chef? Hur differentierar du och belönar goda insatser? Hur får du till bra lönesamtal där medarbetarna förstår varför de har den lön de har? Hur jobbar ni internt i era organisationer inför, under och efter lönerevisionerna? Och hur gör du med dem som inte presterat? Välkommen till en diskussion om hur du kan sätta rätt lön. Nyköping Ystad Kungsbacka Västerås Kalmar Uppsala Gävle Luleå Skellefteå Nässjö Sundsvall Karlskrona Göteborg 8 september 15 september 16 september 20 september 21 september 22 september 27 september 29 september 4 oktober 5 oktober 6 oktober 6 oktober 6 oktober 7 oktober 7 oktober Dina möjligheter Hur går det med din karriär som chef? Vad är dina drivkrafter och är du där du vill vara i arbetslivet? Kommer du ihåg dig själv och din kompetensutveckling och har du möjligheter att utvecklas som du vill? Ofta går tiden fort och ibland glömmer vi oss själva. Unna dig detta seminarium för att reflektera kring dig själv och din egen utveckling. Vision ger dig tips och verktyg. Lund Örebro Norrköping Göteborg Eskilstuna Växjö Malmö Boden Kiruna Stenungsund Östersund Örnsköldsvik 19 oktober 21 oktober 25 oktober 27 oktober 27 oktober 27 oktober 9 november 10 november 11 november 16 november 17 november 23 november 23 november 24 november

10 Stora ledarskapsdagen Höstens inspirationsträff på anrika Berns i. Lyssna till kända ledarskapsföreläsare och inspireras av deras engagemang. Mingla och nätverka med andra chefer. Håll utkik på vision.se/chef för mer information. Berns i, november Pris?

11 Även en ledare kan behöva ledning. Som chef och medlem i Vision har du tillgång till Chef Direkt: en exklusiv och professionell rådgivning där du kan få tips och råd kring exempelvis anställningsvillkor, löner och förhandlingar. Samtliga Visions rådgivare har gedigen erfarenhet av förhandlingar för chefer. Ring Chef Direkt: Ett bollplank passar alltid tillbaka. Vision erbjuder en personlig ombudsman som kan agera diskussionspartner och stöd för dig som chefsmedlem. Ombudsmannen besöker gärna dig och dina chefskollegor på arbetsplatsen och kan bli ett inspirerande bollplank och en långsiktig samarbetspartner i din karriär. vision.se/chef Andra kan göra ditt jobb bättre. Att dela med andra är att förstå sig själv. Genom Mentornätverket hittar du som chef de värdefulla kontakter du behöver för att utbyta erfarenheter. Ensam är stark, men nätverk är starkare. vision.se/mentornatverket Dessutom för dig som chef Som medlem i Vision får du en av marknadens bästa inkomstförsäkringar, tidningen Chefen i fokus, möjlighet till karriärcoachning och mycket mer.

12 Erbjudande till dig som är chef. En chef med Vision går aldrig ensam. Just nu kan du prova oss i tre månader utan kostnad. Sms:a vision chef till Vision är ett nätverk av erfarna kontakter, mentorer och ombudsmän som själva varit eller är i chefsposition. Vi bollar idéer, diskuterar och ger varandra råd oavsett om du befinner dig i starten av karriären eller har nått toppnivå. Hos oss får du också ta del av seminarier, chefsevent och ledarskapsutbildningar. Gå med i Vision och bli en ännu bättre chef. vision.se/chef

Vill du bli en ännu bättre chef i höst? Ta del av allt från seminarier och chefsevent till ledarskapsutbildningar.

Vill du bli en ännu bättre chef i höst? Ta del av allt från seminarier och chefsevent till ledarskapsutbildningar. 2016 Vill du bli en ännu bättre chef i höst? Ta del av allt från seminarier och chefsevent till ledarskapsutbildningar. Få ut så mycket som möjligt av ditt arbetsliv. Vision arrangerar en mängd utbildningar

Läs mer

Vill du bli en ännu bättre chef? Utbildningar för chefer höst 2018

Vill du bli en ännu bättre chef? Utbildningar för chefer höst 2018 Vill du bli en ännu bättre chef? Utbildningar för chefer höst 2018 Få ut så mycket som möjligt av ditt arbetsliv Vision Chef arrangerar en mängd seminarier, webbinarier och utbildningar för dig som är

Läs mer

Vill du bli en ännu bättre chef?

Vill du bli en ännu bättre chef? 2017 Vill du bli en ännu bättre chef? Utvecklas i ditt ledarskap med Vision. Vi erbjuder utbildningar, seminarier, webbinarier och events särskilt framtagna för dig som är chef. Få ut så mycket som möjligt

Läs mer

Vill du bli en ännu bättre chef? Ta del av allt från seminarier och chefsevent till ledarskapsutbildningar.

Vill du bli en ännu bättre chef? Ta del av allt från seminarier och chefsevent till ledarskapsutbildningar. 2015 Vill du bli en ännu bättre chef? 2014 Ta del av allt från seminarier och chefsevent till ledarskapsutbildningar. Få ut så mycket som möjligt av ditt arbetsliv. Vision arrangerar en mängd utbildningar

Läs mer

Sammanfatta era aktiviteter och effekten av dem i rutorna under punkt 1 på arbetsbladet.

Sammanfatta era aktiviteter och effekten av dem i rutorna under punkt 1 på arbetsbladet. Guide till arbetsblad för utvecklingsarbete Arbetsbladet är ett verktyg för dig och dina medarbetare/kollegor när ni analyserar resultatet från medarbetarundersökningen. Längst bak finns en bilaga med

Läs mer

Utveckla arbetsmiljö och verksamhet genom samverkan

Utveckla arbetsmiljö och verksamhet genom samverkan DEL 1: Utveckla arbetsmiljö och verksamhet genom samverkan Modulen inleds med det övergripande målet för modul 6 och en innehållsförteckning över utbildningens olika delar. Börja med att sätta ramarna

Läs mer

Till dig som vill bli medlem i SEKO

Till dig som vill bli medlem i SEKO Till dig som vill bli medlem i SEKO Med dig blir vi ännu starkare Tack vare att vi är många kan vi sätta tryck på arbetsgivaren. Men du kan hjälpa oss att bli ännu starkare. Vi kämpar för dig Utan oss

Läs mer

Det är bra om även distriktsstyrelsen gör en presentation av sig själva på samma sätt som de andra.

Det är bra om även distriktsstyrelsen gör en presentation av sig själva på samma sätt som de andra. Modul: Föreningspresentation Ett stort blädderblocksblad delas upp i fyra rutor. Deltagarna, som under detta pass är indelade föreningsvis, får i uppgift att rita följande saker i de fyra rutorna: Föreningsstyrelsen

Läs mer

Ledarskap 2010 2011, Såstaholm

Ledarskap 2010 2011, Såstaholm Ledarskap 2010 2011, Såstaholm Välkommen till SLA:s ledarskapskurs! Vill du öka lönsamheten i ditt företag? Utnyttja då möjligheten att investera i dig själv och samtidigt öka lönsamheten i ditt företag

Läs mer

Jobb- hjältar. sökes. Vad vill du förbättra på jobbet?

Jobb- hjältar. sökes. Vad vill du förbättra på jobbet? Jobb- hjältar sökes Vad vill du förbättra på jobbet? Högre löner eller lägre ljudnivå i kontorslandskapet? Mindre övertid eller mer vegetariskt i matsalen? Soheilla El Masry, Eva Sonesson och Shahrokh

Läs mer

Har vi lösningen för en bättre hemtjänst? Självklart.

Har vi lösningen för en bättre hemtjänst? Självklart. Har vi lösningen för en bättre hemtjänst? Självklart. Låt oss prata om Självklarhetsmetoden. Låt oss prata om Självklarhetsmetoden! 164 000 äldre är beroende av hemtjänsten i sin vardag. Och det är du

Läs mer

Verksamhetsplan 2014

Verksamhetsplan 2014 Datum 2014-01-29 Verksamhetsplan 2014 Vision Södertäljeavdelningen Visions framtidsidé Ett arbetsliv där alla får plats och behövs och som ger möjlighet till gemenskap och utveckling. Visions medlemslöfte:

Läs mer

Vill du bli en ännu bättre chef? Utbildningar för chefer 2019

Vill du bli en ännu bättre chef? Utbildningar för chefer 2019 Vill du bli en ännu bättre chef? Utbildningar för chefer 2019 Allt det här får du som medlem UTBILDNING OCH NÄTVERK Genom chefsträffar, mentornätverk och utbildningar skapar vi värdefulla mötesplatser

Läs mer

ÄT RÄTT NÄR DU TRÄNAR

ÄT RÄTT NÄR DU TRÄNAR ÄT RÄTT NÄR DU TRÄNAR Lärgruppsplan Lärgruppsplan Hur mycket, och vad, du äter spelar en stor roll för förmågan att prestera, såväl fysiskt som psykiskt. Vill du optimera din prestation kan det till och

Läs mer

Välkommen på fortbildning

Välkommen på fortbildning Välkommen på fortbildning Nu är höstens kursutbud här! Varmt välkommen att anmäla dig! Alla utbildningar är kostnadsfria. Hjälp oss gärna att sprida informationen om våra kurser till dina kollegor och

Läs mer

Intervjumall. Datum: Intervjuare: Kandidatens namn: Kandidatens uppgifter: www.roirekrytering.se info@roirekrytering.se Växel: 0770 110 177 1 (5)

Intervjumall. Datum: Intervjuare: Kandidatens namn: Kandidatens uppgifter: www.roirekrytering.se info@roirekrytering.se Växel: 0770 110 177 1 (5) Intervjumall Datum: Intervjuare: Kandidatens namn: Kandidatens uppgifter: www.roirekrytering.se info@roirekrytering.se Växel: 0770 110 177 1 (5) Intervju Att hålla i en anställningsintervju kan vara svårt.

Läs mer

Specialpedagogisk kompetensutveckling för all pedagogisk personal inom Barn- och Utbildningsförvaltningen i Östersunds kommun.

Specialpedagogisk kompetensutveckling för all pedagogisk personal inom Barn- och Utbildningsförvaltningen i Östersunds kommun. Resurscentrum 2006-04-05 Barn- och utbildningsförvaltningen Östersunds kommun Specialpedagogisk kompetensutveckling för all pedagogisk personal inom Barn- och Utbildningsförvaltningen i Östersunds kommun.

Läs mer

Kommunikationspolicy i korthet för Lidingö stad

Kommunikationspolicy i korthet för Lidingö stad Kommunikationspolicy i korthet för Lidingö stad En policy ger stöd Att kommunicera är en del av vardagen för oss som arbetar i Lidingö stad. Att kommunikationen fungerar är viktigt för att vi ska kunna

Läs mer

Medarbetarenkäten 2016 handledning för förbättringsarbete

Medarbetarenkäten 2016 handledning för förbättringsarbete Medarbetarenkäten 2016 handledning för förbättringsarbete Medarbetarenkäten är ett verktyg för att årligen mäta den psykosociala arbetsmiljön bland medarbetarna i Kiruna kommun. Medarbetarenkäten är en

Läs mer

Välkommen till Arbetsförmedlingen! Information till dig som är arbetssökande

Välkommen till Arbetsförmedlingen! Information till dig som är arbetssökande Välkommen till Arbetsförmedlingen! Information till dig som är arbetssökande 1 2 Det här är Arbetsförmedlingen Söker du jobb? Vill du veta mer om arbetsmarknaden? Behöver du tips och råd om hur du hittar

Läs mer

Introduktion till Open 2012

Introduktion till Open 2012 Introduktion till Open 2012 av Lisbeth Rydén Funktionen med OPEN som jag ser den Alla har sin egen idé med att åka till OPEN. Någon framförallt för att lära sig något om de ämnen som ska avhandlas (kurs),

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet! Det kan ha varit en tjej- / killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske ordnat ett musikarrangemang, skött ett café,

Läs mer

Gladare måndagar. För dig som chef Erbjudande till dig som är chef, just nu kan du prova oss utan kostnad i tre månader.* Sms:a Vision till 71501

Gladare måndagar. För dig som chef Erbjudande till dig som är chef, just nu kan du prova oss utan kostnad i tre månader.* Sms:a Vision till 71501 Gladare måndagar. För dig som chef Erbjudande till dig som är chef, just nu kan du prova oss utan kostnad i tre månader.* Sms:a Vision till 71501 *Om du är under 30 betalar du endast 100 kr för hela första

Läs mer

DET HÄR ÄR RIKSFÖRENINGEN AUTISM

DET HÄR ÄR RIKSFÖRENINGEN AUTISM DET HÄR ÄR RIKSFÖRENINGEN AUTISM Riksföreningen Autism arbetar för att skapa bättre villkor för barn, ungdomar och vuxna med autism, Aspergers syndrom och andra autismliknande tillstånd. Föreningens medlemmar

Läs mer

OUTPLACEMENT DIN KARRIÄR I FOKUS 6 MÅNADER

OUTPLACEMENT DIN KARRIÄR I FOKUS 6 MÅNADER OUTPLACEMENT DIN KARRIÄR I FOKUS 6 MÅNADER VÄLKOMMEN TILL DITT PROGRAM - DITT NYA JOBB VÄNTAR PÅ DIG Sedan 1989 har mer än 50 000 människor gått vidare i sitt yrkesliv med stöd från oss. Det hoppas vi

Läs mer

Likabehandlingsplan för läsåret 2010-2011

Likabehandlingsplan för läsåret 2010-2011 Likabehandlingsplan för läsåret 2010-2011 - Hagagymnasiets plan för att främja likabehandling och arbeta mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling. 1. Inledning Bestämmelser i 14 a kap.

Läs mer

Den sammanvägda bilden visar på en hög motivation och goda förutsättningar för ett gott medarbetarengagemang.

Den sammanvägda bilden visar på en hög motivation och goda förutsättningar för ett gott medarbetarengagemang. Den sammanvägda bilden av medarbetarundersökningen 2015 visar att Nybro kommun är en bra arbetsgivare. Här finns hög motivation och goda förutsättningar för ett gott medarbetarengagemang. Medarbetare känner

Läs mer

Sid. 87-99 i boken Rekrytering. Författare Annica Galfvensjö, Jure Förlag

Sid. 87-99 i boken Rekrytering. Författare Annica Galfvensjö, Jure Förlag Sid. 87-99 i boken Rekrytering Författare Annica Galfvensjö, Jure Förlag Nedan finner du en intervjuguide med förslag på frågor som du kan använda under intervjun. Det är många frågor så välj de du tycker

Läs mer

Sociala insatsgrupper

Sociala insatsgrupper Sociala insatsgrupper Ett samverkansarbete med fokus på unga som riskerar att utveckla en kriminell livsstil Christina Kiernan projektledare, Rikspolisstyrelsen 1 Ett uppdrag fyra delar I mars 2011 fick

Läs mer

Kvalitetsrapport Så här går det

Kvalitetsrapport Så här går det Kvalitetsrapport Så här går det Uppföljning av det systematiska kvalitetsarbetet på Roma, Hogrän och Vänge förskolor, Roma förskoleområde Verksamhetsåret 2013/2014 Kort sammanfattning av enhetens kvalitetsarbete

Läs mer

Miljö och material på förskolan, hållbar utveckling

Miljö och material på förskolan, hållbar utveckling Minnesanteckningar från föräldramöte på 9/10 2014 Tack till er alla som nyfiket och intresserat deltog under kvällen. Under kvällen berättade pedagogerna hur vi möter vardagen tillsammans med era barn

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete

Systematiskt kvalitetsarbete Systematiskt kvalitetsarbete Rapport År: 2016 Organisationsenhet: NYEFSK/FSK Nye Förskola Fokusområde: Demokrati och värdegrund Övergripande mål: Normer och värden Deluppgift: Klassens kvalitetsrapport

Läs mer

Presentationsövningar

Presentationsövningar Varje möte då temadialog används bör inledas med en presentationsövning. har flera syften. Både föräldrar och ledare har nytta av att gå igenom samtliga deltagares namn och dessutom få en tydlig bild av

Läs mer

Enkätresultat. Enkät: Utvärdering moment 2. Datum: 2011-04-26 16:28:20 Aktiverade deltagare (Klinisk psykologi 1 (22,5hp)) Besvarad av: 27(47) (57%)

Enkätresultat. Enkät: Utvärdering moment 2. Datum: 2011-04-26 16:28:20 Aktiverade deltagare (Klinisk psykologi 1 (22,5hp)) Besvarad av: 27(47) (57%) Enkätresultat Enkät: Utvärdering moment 2 Status: öppen Datum: 2011-04-26 16:28:20 Grupp: Aktiverade deltagare (Klinisk psykologi 1 (22,5hp)) Besvarad av: 27(47) (57%) 1. I vilken utsträckning anser du

Läs mer

Tränarguide del 1. Mattelek. www.mv-nordic.se

Tränarguide del 1. Mattelek. www.mv-nordic.se Tränarguide del 1 Mattelek www.mv-nordic.se 1 ATT TRÄNA MED MATTELEK Mattelek är ett adaptivt träningsprogram för att träna centrala matematiska färdigheter såsom antalsuppfattning, den inre mentala tallinjen

Läs mer

Boll-lek om normer. Nyckelord: likabehandling, hbt, normer/stereotyper, skolmiljö. Innehåll

Boll-lek om normer. Nyckelord: likabehandling, hbt, normer/stereotyper, skolmiljö. Innehåll 1 Boll-lek om normer Nyckelord: likabehandling, hbt, normer/stereotyper, skolmiljö Innehåll Materialet bygger på en övning där eleverna, genom en lek med bollar, får utmana sin förmåga att kommunicera

Läs mer

Hur du presenterar och marknadsför dig under själva intervjun är avgörande för att du ska bli en intressant kandidat.

Hur du presenterar och marknadsför dig under själva intervjun är avgörande för att du ska bli en intressant kandidat. I N T E R V J U G U I D E Hur du presenterar och marknadsför dig under själva intervjun är avgörande för att du ska bli en intressant kandidat. Syftet med den här guiden är att ge dig de bästa råden så

Läs mer

Förskolan Vårskogen, Svaleboskogen 7. Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2015-16

Förskolan Vårskogen, Svaleboskogen 7. Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2015-16 Förskolan Vårskogen, Svaleboskogen 7 Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2015-16 Planen gäller från november 2015-oktober 2016 Ansvariga för planen är avdelningens förskollärare Hela arbetslaget

Läs mer

Anna Kinberg Batra Inledningsanförande 15 oktober 2015

Anna Kinberg Batra Inledningsanförande 15 oktober 2015 Anna Kinberg Batra Inledningsanförande 15 oktober 2015 Det talade ordet gäller Det är höst i ett Sverige som börjar tvivla på framtiden. Ett växande utanförskap där en av sju fastnar utanför arbetsmarknaden.

Läs mer

VÅLD HOT OCH. inom omsorg och skola

VÅLD HOT OCH. inom omsorg och skola inom omsorg och skola VÅLD HOT OCH Den här informationen bygger på Arbetarmiljöverkets regler Våld och hot i arbetsmiljön, AFS 1993:2. Reglerna gäller alla arbetsplatser där det finns risk för våld eller

Läs mer

Att vara en del av Tandlaget

Att vara en del av Tandlaget Trygg tandvård ATT VARA EN DEL AV TANDLAGET Att vara en del av Tandlaget Oavsett om du jobbar på eller kommer till Tandlaget som patient så är du en del av vårt lag. För att hela vårt lag ska må bra har

Läs mer

DEMOKRATI 3 DEMOKRATINS VILLKOR

DEMOKRATI 3 DEMOKRATINS VILLKOR SIDA 1/8 WORKSHOP I KLASSRUMMET TEMA: DEMOKRATI LÄRARMANUAL I det här dokumentet finns allt du behöver veta för att hålla workshopen. Här ser du också tydligt i vilka moment du använder det arbets- och

Läs mer

MBL-förhandling Vad gäller på HP

MBL-förhandling Vad gäller på HP MBL-förhandling Vad gäller på HP Agenda Varför kollektivavtal? Varför MBL? När behöver du förhandla? Förhandlingsprocess - Chef 2 1/28/2010 Copyright 2003 HP corporate presentation. All rights reserved.

Läs mer

Personliga ombud i Hudiksvalls och Nordanstigs Kommun

Personliga ombud i Hudiksvalls och Nordanstigs Kommun Personliga ombud i Hudiksvalls och Nordanstigs Kommun Kort historik I mitten av 1990.talet startade en försöksverksamhet med Personliga ombud i tio kommuner. Eftersom försöket föll väl ut kunde intresserade

Läs mer

Det flippade klassrummet hur uppfattas det av eleverna?

Det flippade klassrummet hur uppfattas det av eleverna? Det flippade klassrummet hur uppfattas det av eleverna? Vi och vår skola Undervisningslyftet Samarbete Karlskrona kommun och Högskolan i Jönköping Föreläsningar, seminarier, handledning Möjlighet att ta

Läs mer

COMPASSION CULTIVATION TRAINING KURS I MEDKÄNSLA UTVECKLAD VID STANFORD UNIVERSITY VÄRDSKAPET SVERIGE PRESENTERAR

COMPASSION CULTIVATION TRAINING KURS I MEDKÄNSLA UTVECKLAD VID STANFORD UNIVERSITY VÄRDSKAPET SVERIGE PRESENTERAR KURS I MEDKÄNSLA UTVECKLAD VID STANFORD UNIVERSITY VÄRDSKAPET SVERIGE PRESENTERAR MED JAN GUNNARSSON CERTIFIERAD TRÄNARE HÖSTEN 2016 VILL DU VARA LYCKLIG, VISA MEDKÄNSLA. VILL DU GÖRA ANDRA LYCKLIGA, VISA

Läs mer

Utbildningsplan för arrangörer

Utbildningsplan för arrangörer Utbildningsplan för arrangörer Tävlingsorganisation Ett lyckat arrangemang kräver en god organisation och mycket planering. Att veta vem som gör vad och när är inte bara lugnande utan förhindrar även att

Läs mer

UTMANINGAR OCH MÖJLIGHETER HAR DU 730 DAGAR OCH ETT STARKT DRIV DÅ HAR VI EN LEDARROLL TILL DIG

UTMANINGAR OCH MÖJLIGHETER HAR DU 730 DAGAR OCH ETT STARKT DRIV DÅ HAR VI EN LEDARROLL TILL DIG UTMANINGAR OCH MÖJLIGHETER HAR DU 730 DAGAR OCH ETT STARKT DRIV DÅ HAR VI EN LEDARROLL TILL DIG VÄLKOMMEN TILL BERENDSEN Tack för att du vill lägga lite tid på att lära känna oss - det kan löna sig. För

Läs mer

Flera nyanser av diskriminering

Flera nyanser av diskriminering ÖVNING: Flera nyanser av diskriminering I den här diskussionsövningen belyser vi diskriminerande strukturer, diskriminerande bemötande och fördomar. Så gör ni: 1 Läs noggrant igenom hela instruktionen

Läs mer

Varför är det så viktigt hur vi bedömer?! Christian Lundahl!

Varför är det så viktigt hur vi bedömer?! Christian Lundahl! Varför är det så viktigt hur vi bedömer?! Christian Lundahl! Fyra olika aspekter! Rättvisa! Reflektion och utvärdering av vår egen undervisning! Motivation för lärande! Metalärande (kunskapssyn)! 1. Rättvisa!

Läs mer

Hälso- och sjukvårdslagen

Hälso- och sjukvårdslagen Hälso- och sjukvårdslagen Barnets behov av information, råd och stöd ska särskilt beaktas av hälso- och sjukvården och dess personal om barnets förälder eller någon annan vuxen som barnet varaktigt bor

Läs mer

Service Manager for future tourism

Service Manager for future tourism YH Malmö stad Service Manager for future tourism YRKESHÖGSKOLEUTBILDNING Näringslivet söker Vi utbildar Skåne och Sverige växer som besöksdestination vilket innebär en stark efterfrågan på projektledare

Läs mer

Kiwiböckerna metod och begrepp

Kiwiböckerna metod och begrepp Kiwiböckerna metod och begrepp kiwiböckerna nyckeln till livslångt lärande Läsa för, tillsammans med och självständigt. Grunden för läsinlärning är att läsa för barnet, tillsammans med barnet och vara

Läs mer

Utrikes. Utrikes. trafik världen utrikes trafik Utrikes Inrikes work flyg flyg luftfart totalt

Utrikes. Utrikes. trafik världen utrikes trafik Utrikes Inrikes work flyg flyg luftfart totalt ARVIDSJAUR Jan 20 0 20 67 2 1 0 2 44 0 136 Feb 37 0 37 67 2 0 0 3 0 1 110 Mar 38 0 38 73 0 1 0 5 489 3 609 Apr 2 0 2 49 0 0 0 5 488 0 544 Maj 0 0 0 52 0 0 0 3 520 0 575 Jun 0 0 0 47 0 0 0 13 279 0 339

Läs mer

Rapport uppdrag. Advisory board

Rapport uppdrag. Advisory board 1 Rapport uppdrag Advisory board 2 Advisory board AB är en dialogmodell som på ett stukturerat sätt ger möjlighet till samråd och dialog med unga i utvecklingsarbeten/verksamhetsutveckling inom kommunen,

Läs mer

Bra att veta om sexuella övergrepp. För barn

Bra att veta om sexuella övergrepp. För barn Bra att veta om sexuella övergrepp För barn Om sexuella övergrepp Sexuella övergrepp är fel och behöver stoppas. Vad ett övergrepp är och var man kan få hjälp borde alla få veta. Det kan göra det lättare

Läs mer

Att köpa HUND. Goda råd inför ditt hundköp SVENSKA KENNELKLUBBEN

Att köpa HUND. Goda råd inför ditt hundköp SVENSKA KENNELKLUBBEN Att köpa HUND Goda råd inför ditt hundköp SVENSKA KENNELKLUBBEN Funderar du på att köpa valp? En hund är en ny vän och familjemedlem som kommer att finnas vid din sida i många år. Tänk på att det är stor

Läs mer

Sverige. Från. Till de Olympiska spelen TESTA DINA GRÄNSER.RESAN BÖRJAR HÄR. heroesoftomorrow.nu

Sverige. Från. Till de Olympiska spelen TESTA DINA GRÄNSER.RESAN BÖRJAR HÄR. heroesoftomorrow.nu Ett projekt av Sveriges Olympiska Kommitté med stöd från Från Sverige Till de Olympiska spelen TESTA DINA GRÄNSER.RESAN BÖRJAR HÄR. heroesoftomorrow.nu Heroes of Tomorrow 2015 Den olympiska lågan representerar

Läs mer

Gladare måndagar. För dig som chef. Erbjudande till dig som är chef, just nu kan du prova oss utan kostnad i tre månader.* Sms:a Vision till 72672

Gladare måndagar. För dig som chef. Erbjudande till dig som är chef, just nu kan du prova oss utan kostnad i tre månader.* Sms:a Vision till 72672 Gladare måndagar. För dig som chef Erbjudande till dig som är chef, just nu kan du prova oss utan kostnad i tre månader.* Sms:a Vision till 72672 *Om du är under 30 betalar du endast 100 kr för hela första

Läs mer

För unga vuxna Vuxenutbildning. Den svenska skolan för nyanlända

För unga vuxna Vuxenutbildning. Den svenska skolan för nyanlända För unga vuxna Vuxenutbildning Den svenska skolan för nyanlända Det här är den svenska skolan Vuxenutbildning Från 16, 18 eller 20 år (frivillig) Gymnasieskola Ålder 16 20 år (frivillig) Grundskola Ålder

Läs mer

Samtals- och dokumentationsunderlag Språk och erfarenheter

Samtals- och dokumentationsunderlag Språk och erfarenheter Kartläggningsmaterial för nyanlända elever Samtals- och dokumentationsunderlag Språk och erfarenheter Steg 1 2 3 Samtals- och dokumentationsunderlag Steg 1 Information till elev och vårdnadshavare före

Läs mer

VI ÄR EN DIGITAL REKLAM BYRÅ

VI ÄR EN DIGITAL REKLAM BYRÅ VI ÄR EN DIGITAL REKLAM BYRÅ SNABBFAKTA SOME GUYS STARTADES 2006 på initiativ av Daniel Sjöblom och Tobias Löfgren. Hos oss jobbar vi sida vid sida med våra kunder. Våra medarbetare har alla olika branscherfarenheter

Läs mer

Till dig som jobbar inom väg- och banbranschen

Till dig som jobbar inom väg- och banbranschen Till dig som jobbar inom väg- och banbranschen Med dig blir vi ännu starkare Tack vare att vi är många kan vi teckna bra kollektivavtal. Men du kan hjälpa oss att bli ännu starkare. SEKOs medlemmar inom

Läs mer

En offensiv skola. Skolplan för Kristianstads kommun 2012 2018. R e v i d e r a d h ö s t e n 2 0 1 5

En offensiv skola. Skolplan för Kristianstads kommun 2012 2018. R e v i d e r a d h ö s t e n 2 0 1 5 En offensiv skola Skolplan för Kristianstads kommun 2012 2018 R e v i d e r a d h ö s t e n 2 0 1 5 En offensiv skola i en trygg miljö där alla utvecklas utifrån sina förutsättningar Utbildning ger individen

Läs mer

Program Handledning Förutsättningar: Träningar Teori

Program Handledning Förutsättningar: Träningar Teori Program Handledning Förutsättningar: Träningar Teori Lördag (Dag 1) 07:30 Samling ledare 08:00 Lägret öppnas Information/indelning grupper iordningställande av sovsalar, genomgång av regler mm 09:30 Träning

Läs mer

KUPOL en studie om skolmiljöns betydelse för ungdomars hälsa ENKÄT TILL ELEVER I ÅRSKURS 9

KUPOL en studie om skolmiljöns betydelse för ungdomars hälsa ENKÄT TILL ELEVER I ÅRSKURS 9 101001 KUPOL en studie om skolmiljöns betydelse för ungdomars hälsa ENKÄT TILL ELEVER I ÅRSKURS 9 Inbjudan att delta i en studie om skolan, lärande och miljö 001 Vad är Kupol? Kupol (Kunskap om ungas

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete

Systematiskt kvalitetsarbete Systematiskt kvalitetsarbete Rapport Läsår: 2015/2016 Organisationsenhet: STENSFSK/FSK Stensåkra Förskola Fokusområde: Samverkan Cecilia Stenemo, Barn- och utbildningsförvaltningen, Stensåkra förskola,

Läs mer

Erfarenheter från ett pilotprojekt med barn i åldrarna 1 5 år och deras lärare

Erfarenheter från ett pilotprojekt med barn i åldrarna 1 5 år och deras lärare Erfarenheter från ett pilotprojekt med barn i åldrarna 1 5 år och deras lärare I boken får vi följa hur barn tillsammans med sina lärare gör spännande matematikupptäckter - i rutinsituationer - i leken

Läs mer

Så kan du arbeta med medarbetarenkäten. Guide för chefer i Göteborgs Stad

Så kan du arbeta med medarbetarenkäten. Guide för chefer i Göteborgs Stad Så kan du arbeta med medarbetarenkäten Guide för chefer i Göteborgs Stad Till dig som är chef i Göteborgs Stad Medarbetarenkäten är ett redskap för dig som chef. Resultaten levererar förstås inte hela

Läs mer

UPPDRAG TILLVÄXT FRÅN IDÉER TILL FRAMGÅNGSRIKA FÖRETAG ALMI FÖRETAGSPARTNER

UPPDRAG TILLVÄXT FRÅN IDÉER TILL FRAMGÅNGSRIKA FÖRETAG ALMI FÖRETAGSPARTNER UPPDRAG TILLVÄXT FRÅN IDÉER TILL FRAMGÅNGSRIKA FÖRETAG ALMI FÖRETAGSPARTNER När idéer ska utvecklas och företag ska växa. Svenska innovationer och affärsidéer har lagt grunden till många små och medelstora

Läs mer

Riktlinjer - Rekryteringsprocesser inom Föreningen Ekonomerna skall vara genomtänkta och välplanerade i syfte att säkerhetsställa professionalism.

Riktlinjer - Rekryteringsprocesser inom Föreningen Ekonomerna skall vara genomtänkta och välplanerade i syfte att säkerhetsställa professionalism. REKRYTERINGSPOLICY Upprättad 2016-06-27 Bakgrund och Syfte Föreningen Ekonomernas verksamhet bygger på ideellt engagemang och innehar flertalet projekt där såväl projektledare som projektgrupp tillsätts

Läs mer

Sandeplanskolan. Kunskap, arbetsro och trivsel. Likabehandlingsplan 2011-06-01

Sandeplanskolan. Kunskap, arbetsro och trivsel. Likabehandlingsplan 2011-06-01 Sandeplanskolan Kunskap, arbetsro och trivsel Likabehandlingsplan 2011-06-01 På Sandeplanskolan vill vi ge våra elever bästa möjliga utbildning och omsorg. Ingen på skolan ska utsättas för mobbning, diskriminering,

Läs mer

4-3 Vinklar Namn: Inledning. Vad är en vinkel?

4-3 Vinklar Namn: Inledning. Vad är en vinkel? 4-3 Vinklar Namn: Inledning I det här kapitlet skall du lära dig allt om vinklar: spetsiga, trubbiga och räta vinklar. Och inte minst hur man mäter vinklar. Att mäta vinklar och sträckor är grundläggande

Läs mer

Från min. klass INGER BJÖRNELOO

Från min. klass INGER BJÖRNELOO Från min klass INGER BJÖRNELOO Vi har nu följt Inger Björneloos klass under två år. Klassen börjar i höst på sitt sista lågstadieår, åk 3. Denna årgång av NÄMNAREN kommer att följa upp vad de gör och hur

Läs mer

VÄRDERINGSÖVNINGAR. Vad är Svenskt?

VÄRDERINGSÖVNINGAR. Vad är Svenskt? VÄRDERINGSÖVNINGAR Vad är Svenskt? Typ av övning: Avstamp till diskussion. Övningen belyser hur svårt det är att säga vad som är svenskt och att normen vad som anses vara svenskt ändras med tiden och utifrån

Läs mer

Arbetsplan Jämjö skolområde

Arbetsplan Jämjö skolområde Arbetsplan Jämjö skolområde 2015 för Torhamns skola Jämjö skolområde: Jämjö skolområde består av ett antal skolor inklusive fritidshem där vår gemensamma målsättning är att ge alla elever bästa förutsättningar

Läs mer

Mentorskap inom Fackförbundet ST Del 1a av 6

Mentorskap inom Fackförbundet ST Del 1a av 6 Mentorskap inom Fackförbundet ST Del 1a av 6 Rollen som mentor Fördelar Det finns många fördelar med att vara mentor, det kan vara både roligt och utvecklande. Förutom den egna tillfredsställelsen i att

Läs mer

Arbetsplan Jämjö skolområde

Arbetsplan Jämjö skolområde Arbetsplan Jämjö skolområde 2016 för Torhamns skola Jämjö skolområde: Jämjö skolområde består av ett antal skolor inklusive fritidshem där vår gemensamma målsättning är att ge alla elever bästa förutsättningar

Läs mer

Kursutvärdering. oktober 1, 2010

Kursutvärdering. oktober 1, 2010 UMEÅ UNIVERSITET Institutionen för informatik Projektledning och projektarbete i IT-projekt (7,5 hp) Ansvarig lärare: Rikard Harr HT 2010 oktober 1, 2010 Kursutvärdering En viktig del i vår strävan att

Läs mer

Kvalitetsrapport Så här går det

Kvalitetsrapport Så här går det Kvalitetsrapport Så här går det Uppföljning av det systematiska kvalitetsarbetet på Lärkan förskola, Öja Verksamhetsåret 2013/2014 Kort sammanfattning av enhetens kvalitetsarbete under verksamhetsåret

Läs mer

2016-03-15 Personalavdelningen. Underlag för lönesamtal, utifrån universitetets generella lönekriterier

2016-03-15 Personalavdelningen. Underlag för lönesamtal, utifrån universitetets generella lönekriterier 2016-03-15 Personalavdelningen Underlag för lönesamtal, utifrån universitetets generella lönekriterier Lönepolitiken Linnéuniversitetets lönepolitik anger att lönen ska utgöra ersättning för utfört arbete,

Läs mer

Skolplan för Svedala kommun 2012 2015

Skolplan för Svedala kommun 2012 2015 skolplan 2012 2015 Skolplan för Svedala kommun 2012 2015 Nulägesbeskrivning Den kommunala förskolan, grundskolan och gymnasieskolan i Svedala kommun har en gemensam verksamhetsidé. Syftet med verksamhetsidén

Läs mer

P-02/03 säsongen 2016

P-02/03 säsongen 2016 P-02/03 säsongen 2016 AGENDA DU ÄR VÄRDEFULL IDROTTENS VÄRDEGRUND LAGANDA = VI TILLSAMMANS VINNARE I LÄNGDEN DU ÄR VÄRDEFULL 1. VARFÖR ÄR VI TRÄNARE & VARFÖR SPELAR NI FOTBOLL? (grupperna skriver varsin

Läs mer

Sveriges Trafikskolors Riksförbund Film om körkort för nysvenskar Speakertext - Svensk

Sveriges Trafikskolors Riksförbund Film om körkort för nysvenskar Speakertext - Svensk Sveriges Trafikskolors Riksförbund Film om körkort för nysvenskar Speakertext - Svensk Vägen till svenskt körkort Funderar du på att skaffa svenskt körkort för personbil? I den här filmen får du reda på

Läs mer

Fritidshem och skola i samspel

Fritidshem och skola i samspel Fritidshem och skola i samspel Pedagogisk plan för fritidshemmen på UTBYNÄSSKOLAN 1 Fritidshemmet är en frivillig verksamhet som ligger utanför skolans timplan. Alla som arbetar i skolan har som uppdrag

Läs mer

Enkätresultat för elever i åk 9 i Borås Kristna Skola i Borås hösten 2012. Antal elever: 20 Antal svarande: 19 Svarsfrekvens: 95% Klasser: Klass 9

Enkätresultat för elever i åk 9 i Borås Kristna Skola i Borås hösten 2012. Antal elever: 20 Antal svarande: 19 Svarsfrekvens: 95% Klasser: Klass 9 Enkätresultat för elever i åk 9 i Borås Kristna Skola i Borås hösten 2012 Antal elever: 20 Antal svarande: 19 Svarsfrekvens: 95% Klasser: Klass 9 Skolenkäten Skolenkäten går ut en gång per termin till

Läs mer

Rutin för lönegrundande medarbetarsamtal

Rutin för lönegrundande medarbetarsamtal Rutin för lönegrundande medarbetarsamtal Det lönegrundande medarbetarsamtalet syftar till att: vara ett instrument för planering, styrning och utvärdering, vara ett medel för att föra ut verksamhetens

Läs mer

Sektionen för Beteendemedicinsk smärtbehandling

Sektionen för Beteendemedicinsk smärtbehandling Sektionen för Beteendemedicinsk smärtbehandling Karolinska Universitetssjukhuset Solna Smärtcentrum Sektionen för Beteendemedicinsk smärtbehandling tar emot patienter med långvarig och svårbehandlad smärta

Läs mer

Barn- och ungdomsfotboll i Hälsingland Så spelar vi 11-mannafotoll

Barn- och ungdomsfotboll i Hälsingland Så spelar vi 11-mannafotoll (Uppdaterat den 25 april 2016) Barn- och ungdomsfotboll i Hälsingland Så spelar vi 11-mannafotoll Bättre och mer utvecklande spel Fortsatt utbildning Inriktning mot seniorfotboll När man blir 14-15 år

Läs mer

Riktlinjer för medborgardialog

Riktlinjer för medborgardialog Riktlinjer för medborgardialog Kommunstyrelseförvaltningen 2015 Principer för dialogen i Söderhamns kommun Att engagera medborgarna och skapa former för delaktighet och dialog för kommunens utveckling

Läs mer

Inköp av kultur kan handla om besök på en kulturinstitution eller besök i skolan av till exempel en konstnär, författare eller teatergrupp.

Inköp av kultur kan handla om besök på en kulturinstitution eller besök i skolan av till exempel en konstnär, författare eller teatergrupp. skapande skola Nu finns ett statligt bidrag till mer kultur i skolan! Skolan är den miljö där alla barn, oavsett geografiska hinder eller föräldrarnas resurser, kan möta kultur i dess många former. Med

Läs mer

Kursplan i svenska. Därför tränar vi följande färdigheter under elevens skoltid i ämnet svenska: Tala, lyssna och samtala. År 1

Kursplan i svenska. Därför tränar vi följande färdigheter under elevens skoltid i ämnet svenska: Tala, lyssna och samtala. År 1 Kursplan i svenska Språket är människans främsta redskap för att tänka, kommunicera och lära. Genom språket kan människor utveckla sin identitet, uttrycka känslor och tankar och förstå hur andra känner

Läs mer

MOTIONER TILL REPRESENTANTSKAP 2015

MOTIONER TILL REPRESENTANTSKAP 2015 MOTIONER TILL REPRESENTANTSKAP 2015 G Friskvård Motionär: Framtidsgruppen, Vision Göteborg Friskvård är en viktig fråga för medlemmarna och bör därför lyftas upp och synliggöras. Skatteverkets regler kring

Läs mer

Läsfixarna. Idrott inne. Melinda får ta med en bok eller en sak hemifrån att visa och berätta om.

Läsfixarna. Idrott inne. Melinda får ta med en bok eller en sak hemifrån att visa och berätta om. Kom ihåg vecka 15 Förskoleklassen Läsfixarna. Idrott inne. Melinda får ta med en bok eller en sak hemifrån att visa och berätta om. Kul att träffa alla barn igen. Det verkar dock vara lite vårkänslor i

Läs mer

Lärarförbundet Skolledare är det självklara valet

Lärarförbundet Skolledare är det självklara valet Lärarförbundet Skolledare är det självklara valet Mål Skolledare företräds av och representeras av skolledare. Vi jobbar mot att skapa en tydlig skolledaridentitet i förbundet. Våra skolledarutbildningar

Läs mer

Du tjänar på kollektivavtal

Du tjänar på kollektivavtal Du tjänar på kollektivavtal Om vi i Unionen gör någon skillnad? Vad sägs om 80 000 kronor om året? Vet du vad du egentligen tjänar när du har Unionens kollektivavtal på din arbetsplats? Att du kan få 400

Läs mer

Dina tänder är viktiga. Du behöver dem varje dag.

Dina tänder är viktiga. Du behöver dem varje dag. Dina tänder är viktiga. Du behöver dem varje dag. Dina tänder är viktiga Du behöver dina tänder varje dag när du äter, skrattar och pratar. Hela tänder och en frisk mun är viktigt för ett bra liv. Gå på

Läs mer

Repetitivt arbete ska minska

Repetitivt arbete ska minska Repetitivt arbete ska minska Ett repetitivt arbete innebär att man upprepar en eller några få arbetsuppgifter med liknande arbetsrörelser om och om igen. Ofta med ett högt arbetstempo. Ett repetitivt arbete

Läs mer

Central Barnhälsovård Västra Götalandsregionen i samarbete med Folkhälsokommittén

Central Barnhälsovård Västra Götalandsregionen i samarbete med Folkhälsokommittén Central Barnhälsovård Bamse må bra tidning Handledning hälsosamtal vid 4 år Handledning hälsosamtal vid 4 år Central Barnhälsovård Västra Götalandsregionen i samarbete med Folkhälsokommittén Central Barnhälsovård

Läs mer