Vi kan även utföra ultraljudsmätning av ditt stålskrov. Läs mer här:

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Vi kan även utföra ultraljudsmätning av ditt stålskrov. Läs mer här: http://www.frewi.se/html/ultraljud02.htm"

Transkript

1 Vi hjälper till att ta fram rätt färgprogram till ditt fartyg. Fullständiga datablad för produkterna kan laddas ner från våran hemsida: Vi kan även utföra ultraljudsmätning av ditt stålskrov. Läs mer här: De flesta produkterna finns på lager i Södertälje eller Göteborg. Det går bra att hämta hos oss i Södertälje. Vi kan leverera med bud inom Stockholm eller skicka med DHL, Schenker och Bussgods inom hela landet. Fraktkostnad från 150,- till max 400,- Täckfärgerna är indelade i tre prisgrupper: A, B, C. (Se sista sidan) Detta beror på att priserna varierar på pigmenten mellan olika kulörer. Alla täckfärger kan nyanseras efter RAL eller NCS färgsystem. Vi kan även bryta färger från andra tillverkare, t.ex International & Hempel. Om du har önskemål om en speciell kulör så kan hjälpa till att ta fram färgnyansen. Nytt för i år är att vi har en portabel färgscanner där vi kan scanna en målad yta och ta fram exakt rätt kulör till dig. Mer info på hemsidan:

2 Kort Färgbeskrivning Antifouling SeaQuantum Classic (Sida 7) Tennfri självpolerande antifouling med hög prestanda baserad på hydroliserande organisk silylpolymer som bindemedel. Detta bindemedel upplöses i havsvatten med en hastighet som tillåter att ny antifouling kontinuerligt exponeras, 60 månaders intervall. Som antifouling för nybyggen och större uppgradering av sidobotten och flatbotten på fartyg med (medium/high speed) och dockningsintervaller upp till 60 månader. Antifouling SeaQuantum lus (Sida 7) Tennfri självpolersande antifouling med hög prestanda baserad på hydroliserad organisk silylpolymer som bindemedel. Detta bindemedel upplöses i havsvatten med en hastighet som tillåter att ny antifouling kontinuerligt exponeras. Som antifouling för nybyggen och större uppgradering av sidobotten och flatbotten på fartyg med (medium/high speed) och dockningsintervaller upp till 60 månader. Antifouling SeaForce 60 SL (Sida 7) Tennfri självpolerande antifouling baserad på copolymer bindemedel. rodukten har anpassats för att åstadkomma balans mellan polering och frisläppande av biocider, vilket minskar riskerna för beväxtning mellan dockningsperioderna. I sidobotten på oceangående fartyg med dockningsintervaller upp till 36 månader. 60 månader i flatbotten. Correx (Sida 7) Halvblank alkydbaserad täckfärg med utmärkt kulör och glansbeständighet. För användning vid underhållsmålning av fasadplåtar och som täckfärg i ett traditionellt alkydsystem på Stålkonstruktioner. Mammut Topcoat (Sida 7) Uretan/alkyd baserad täckfärg av tjockfilmstyp. rodukten är en del i ett komplett system med flamhämmande egenskaper. Som täckfärg på Mammut rimer eller andra alkydbaserade grundfärger på stålkonstruktioner. Kan användas inom- och utomhus, både för marint och industriellt bruk.

3 ilot II (Sida 7) Alkydbaserad täckfärg för användning på ytor både utomhus och inomhus. ilot II bas är ett halvfabrikat och måste nyanseras före användning. Användingsområde: Täckfärg i ett traditionellt alkydsystem på stål och trä. God väderbeständighet och kulörbeständighet. God täckförmåga. Conseal Touch-up (Sida 7) Snabbtorkande tjockfilms akryl grundfärg/täckfärg. Conseal Touch-up är en användarvänlig primer/täckfärg avsedd för många olika ändamål, på stål och andra metaller eller som bättringsfärg. Enskiktsfärg av tjockfilmstyp som kan nyanseras i de flesta kulörer. ioner Topcoat (Sida 8) Akrylhartsbaserad täckfärg. ioner Topcoat baser är halvfabrikat och måste nyanseras före användning. Som täckfärg på stål- och betongytor i varierande klimatförhållanden, utomhus och inomhus. Färgen är vattenresistent. Torkar snabbt och kan användas vid låga temperaturer. enguard Clear Sealer (Sida 8) 2-komp. klar epoxi sealer med utmärkta genomträngande egenskaper. Som sealer/grundfärg på betong och övriga murverk i kombination med andra färgsystem. enguard Express MIO (Sida 8) Snabbtorkande 2-komp. järnoxidglimmer pigmenterad epoxifärg med hög torrhalt som kan appliceras i tjocka skikt vid låga temperaturer. Som rostskyddsprimer alternativt som mellanliggande skikt för rostskydd av stål och andra ytor i atmosfärisk miljö där krav ställs på snabb övermålning eller där kort produktionstid önskas. Kan användas som enda färg eller i varierande system med primers eller täckfärger. enguard Express Z (Sida 8) Snabbtorkande 2-komp. zinkfosfat pigmenterad expoxifärg med hög torrhalt som kan appliceras i tjocka skikt vid låg temperatur. Som rostskyddsprimer alternativt som mellanliggande skikt för rostskydd av stål och andra ytor i atmosfärisk miljö där krav ställs på snabb övermålning eller där kort produktionstid önskas. Kan användas ensam eller i varierande färgsystem.

4 enguard HB (Sida 8) Två-komponent tjockfilms, epoxifärg baserad på epoxiharts med hög molekylvikt. Denna produkt är en del i ett komplett system som har certifikat mot flamspridning. Som del i ett system för stål- och betongkonstruktioner ovan och under vatten. enguard Tie Coat 100 (Sida 8) Två-komponent polyamidhärdad, rostskyddande epoxifärg som används som sealer (Tiecoat). å stålkonstruktioner som sealer på oorganisk zinksilikatfärg. enguard Topcoat (Sida 8) Två-komponent polyamidhärdad epoxitäckfärg. Denna produkt är en del i ett komplett system som har certifikat mot flamspridning. enguard Topcoat baser är halvfabrikat och måste nyanseras före användning. Som täckfärg i ett epoxisystem. Även på betong där epoxifärger är specificerade. Jotacote Universal (Sida 9) Två-komponent polyaminhärdande nötningsbeständig, grundfärg/täckfärg som är baserad på ren epoxi med hög torrhalt och kan appliceras i tjocka skikt. En universalprimer speciellt anpassad för nybyggen. Att användas på stålkonstruktioner ensam, eller i kombination med andra system. Om det krävs en kosmetisk finish kan den användas tillsammans med en täckfärg. Har utmärkt korrosionsbeständighet i både i salt- och sötvatten. Jotacote Universal Aluminium (Sida 9) Två-komponent epoxi avsedd som första skikt i ballasttankar där de självlysande pigmenten underlättar applicering och inspektioner. Jotamastic 80 (Sida 9) 2-komp. yttolerant epoxy mastic färg med hög torrhalt som kan appliceras i låg filmtjocklek. Leverars med olika härdare beroende på underlagets temperatur. Standard (Std) alternativt Vinterhäradare (WG) Som rostskyddsfärg på stålkonstruktioner under och ovan vatten (aluminium versionen för ytor under vatten). Kan även appliceras på stålytor där blästring inte är möjligt att utföra.

5 Jotamastic 87 (Sida 10) Två-komponent yttolerant, nötningsbeständig, epoxibaserad grundfärg/täckfäg med hög torrhalt som kan appliceras i tjocka skikt. Det finns två olika härdare beroende på temperaturförhållanden. Standard (Std) och Cold Climate (CC)/Wintergrade (WG). Denna produkt är en del i ett komplett system som har certifikat mot flamspridning. å stål där det inte är möjligt att blästra och på vattenblästrade ytor som fortfarande är fuktiga samt där glansbeständighet är av mindre betydelse. Kan användas ensam eller i kombination med varierande system när det gäller grundfärg och täckfärg. Färgen ger utmärkt korrosionskydd både i saltvatten och färskvatten. Färgen riskerar att "krita" om den exponeras i solljus. Hardtop AS (Sida 9) Blank två-komponent polyurethantäckfärg med utmärkt glans och kulörbeständighet. Hardtop AS baser är halvfabrikat och måste nyanseras före användning. Som täckfärg över ett epoxi/epoximastic system där man kräver en varaktig hög finish i aggressiv miljö. Härdar vid låga temperaturer. Hardtop HB (Sida 9) Halvblank två-komponent polyurethantäckfärg med utmärkt kulörbeständighet. Hardtop HB baser är halvfabrikat och måste nyanseras före användning. Som täckfärg över ett epoxi/epoximastic system där man kräver en varaktig hög finish i aggressiv miljö. Härdar vid låga temperaturer. Hardtop Flexi (Sida 9) Två-komponent flexibel polyuretanfärg med hög torrhalt, god glans och färgbeständighet. Hardtop Flexi Bas är ett halvfabrikat och måste nyanseras före användning. Kan användas som ett en-skiktssystem i de atmosfäriska korrosionsklasserna, C2 och C3. Kan också användas som täckfärg i klasserna C2 - C4 och C5-I och C5-M på olika grundfärger samt för underhåll på tidigare målade ytor. Hardtop Flexi har god hållfasthet och målade objekt kan staplas efter kort torktid. rodukten har inbyggt bra rostskydd och är lämplig som ett en-skiktsystem för underhållsmålning då både rostskydd och finish önskas.

6 rimastic Universal (Utgått) Två-komponet yttolerant modifierad epoxifärg med hög torrhalt. Färgen kan erhållas med två olika härdare för varierande temperaturer på underlaget. Standard (Std) och Cold Climate (CC)/Wintergrade (WG). Som rostskyddande grundfärg på stålkonstruktioner över och under vatten, kan även användas på stålytor där det inte är möjligt att blästra. Barrier (Sida 10) 2-komponent zinkrik epoxi grundfärg med högt zinkinnehåll. Kan också beställas med ASTM D520 typ II zinkpulver. Som grundfärg på blästrat stål. Barrier används tillsammans med avancerade färgsystem för att ytterligare öka rostskyddets livslängd. Vinyguard Silvergrey 88 (Sida 10) Snabbtorkande, modifierad vinylgrundfärg. Som en "tie coat" eller "sealer" på ett antifoulingsystem i enlighet med IMO Antifouling Convention (AFS(CONF/26). Kan även användas som en grundfärg/bättringsfärg på stålkonstruktioner under alkyd- och acrylsystem.

7 RISLISTA JOTUN COATINGS ER RODUKTER Förp. Volym- Fört. SEK/liter SEK/liter Liter torrh.% Nr Inkl. A+B Komp. BEVÄXNINGSFÖRHINDRANDE BOTTENFÄRGER Sargasso Al. KNM svart UTGÅTT SeaForce 60 SL, ljusröd/mörkröd SeaForce 60 SL, svart SeaForce 60, ljus/mörk röd SeaGuardian, ljus/mörk röd ,00 Seamate, ljus/mörk röd SeaQuantum Classic, ljus/mörk röd SeaQuantum lus, ljus/mörk röd Ladda hem teknisk & säkerhetsdatablad här: SILIKONBASERAD BOTTENFÄRG FÖR SNABBGÅENDE FARTYG SeaLion Topcoat, blå/grå (1) SeaLion Tiecoat, vit (1) Innan applicering av beväxningsförhindrande bottenfärger, v g kontakta Frewi för information om gällande föreskrifter. ALKYDBASERADE TÄCKFÄRGER Correx, prisgrupp A ,00 Correx, prisgrupp B ,50 Correx, prisgrupp C ,00 Mammut Topcoat, vit ,50 Norrapid 10 halvblank, prisgrupp A ,30 Norrapid 10 halvblank, prisgrupp B ,00 Norrapid 10 halvblank, prisgrupp C ,00 Norrapid 12 blank, prisgrupp A 20 & ,30 Norrapid 12 blank, prisgrupp B 20 & ,00 Norrapid 12 blank, prisgrupp C 20 & ,00 ilot II, prisgrupp A 20 & ,00 ilot II, prisgrupp B 20 & ,00 ilot II, prisgrupp C 20 & ,00 Royal White sprutkvalitet ,00 Royal White rullkvalitet ,00 (1) Kontakta Frewi för prisuppgift 7

8 RISLISTA JOTUN COATINGS ER RODUKTER Förp. Volym- Fört. SEK/liter SEK/liter Liter torrh.% Nr Inkl. A+B Komp. AKRYLBASERAD GRUND- OCH TÄCKFÄRG Conseal Touch Up, prisgrupp A 20 & ,00 Conseal Touch Up, prisgrupp B 20 & ,00 Conseal Touch Up, prisgrupp C 20 & ,00 AKRYLBASERADE TÄCKFÄRGER ioner Topcoat, prisgrupp A 20 & ,00 ioner Topcoat, prisgrupp B 20 & ,50 ioner Topcoat, prisgrupp C 20 & ,20 GRUNDFÄRGER 2-KOM. EOXI enguard Clear Sealer 16 & ,00 85,50 enguard Express, buff, grå, röd ,50 108,74 enguard Express MIO, grå, röd ,50 108,74 enguard Express Z, grå, röd ,50 108,74 enguard Express härdare 4 130,05 enguard HB, grå, vit 16 & ,50 85,75 enguard rimer, grå ,50 85,75 enguard rimer, röd ,00 90,63 enguard härdare ,00 enguard härdare ,00 enguard Low temp additive 0, ,13 enguard Tiecoat 100 röd ,50 85,50 enguard Tiecoat härdare 6, ,50 EOXI TÄCKFÄRG 2-KOM enguard Klarlack ,00 88,25 enguard Topcoat, prisgrupp A 16 & ,50 105,38 enguard Topcoat, prisgrupp B 16 & ,00 113,50 enguard Topcoat, prisgrupp C 16 & ,00 190,50 enguard härdare ,00 enguard härdare ,00 8

9 RISLISTA JOTUN COATINGS ER RODUKTER Förp. Volym- Fört. SEK/liter SEK/liter Liter torrh.% Nr Inkl. A+B Komp. MODIFIERAD EOXIMASTIC 2-KOM. NÖTNINGSBESTÄNDIG Jotacote Universal, alum ,00 110,00 Jotacote Universal, ljusröd/ljusgul/turkos ,00 115,00 Jotacote Universal, luminiserande alum ,00 125,67 Jotacote Universal, härdare 5 135,00 Jotamastic 80, aluminium 16 & 4 80*) ,00 125,41 Jotamastic 80, grå 16 & 4 80*) ,00 125,41 Jotamastic 80, röd 16 & 4 80*) ,00 125,41 Jotamastic 80, härdare 2,3 & 0,6 157,00 Jotamastic 80, WG-härdare 4 & 1 157,00 *) WG härdare torrhalt 72% OLYURETAN TÄCKFÄRG 2-KOM Hardtop AS, Aluminium 16 & ,50 180,63 Hardtop AS, Klarlack ,00 110,33 Hardtop AS/HB, prisgrupp A 16 & ,50 125,13 Hardtop AS/HB, prisgrupp B 16 & ,50 135,13 Hardtop AS/HB, prisgrupp C 16 & ,00 184,50 Hardtop AS/HB, härdare 4 189,00 Hardtop AS/HB, härdare 1 192,00 Hardtop Flexi, prisgrupp A 16 & ,00 125,00 Hardtop Flexi, prisgrupp B 16 & ,00 135,50 Hardtop Flexi, prisgrupp C 16 & ,00 225,25 Hardtop Flexi, härdare 4 300,00 Hardtop Flexi, härdare 1 306,00 9

10 RISLISTA JOTUN COATINGS ER RODUKTER Förp. Volym- Fört. SEK/liter SEK/liter Liter torrh.% Nr Inkl. A+B Komp. Jotamastic 87, aluminium, rödtonad 14,7 & 3,7 87 *) ,00 125,00 Jotamastic 87, röd, grå, svart, blå 16 & 4 82 **) ,00 125,00 Jotamastic 87, off white, gul RAL 1004, grön 16 & 4 82 **) ,00 125,00 *) WG-hardare 70%, **) WG-härdare 74% Jotamastic 87 härdare 2,7 & 0,7 167,00 Jotamastic 87 WG härdare 4 & 1 167,00 Jotamastic lus, alum. /rödtonad 13, ,00 132,00 Jotamastic lus, härdare 4,5 139,00 Jotamastic Smart ack, aluminium ,00 149,00 Jotamastic Smart ack, grå, röd, buff ,00 149,00 Jotamastic Smart ack, komp. B ,00 ZINKEOXI GRUNDFÄRG 2-KOM. Barrier 80 grå, komp A 6, ,00 218,67 Barrier 80, härdare 2,25 85,00 Barrier 90 grå, komp. A 7, ,00 229,50 Barrier 90, härdare 1,25 102,00 VINYLBASERADE GRUND - OCH MELLANDSTRYKNINGSFÄRGER Vinyguard Silvergrey 88 alum 20 & ,00 Vinyguard Silvergrey 88 alum rödtonad ,00 SECIALRODUKTER Jotun Anti-Skid (Fine) 3 kg 64,00 Se-Lett Flourescerande orange ,00 Se-Lett Klarlack ,00 VÄRMEBESTÄNDIGA FÄRGER Aluminium aint HR 250 C ,00 Epoxy HR, aluminium, ljusgrå 16, ,50 127,90 Epoxy HR, härdare 2, ,00 Sölvalitt C, aluminium, svart, vit ,07 Jotatemp 650, svart. Grå ,00 10

11 RISLISTA JOTUN COATINGS ER FÖRTUNNINGAR Förtunning nr 2 20 & 5 35,00 Förtunning nr 3 20 & 5 48,00 Förtunning nr 4 20 & 5 45,00 Förtunning nr 7 20 & 5 35,00 Förtunning nr & 5 45,00 Förtunning nr ,00 Förtunning nr & 5 45,00 Förtunning nr ,00 Förtunning nr ,00 Förtunning nr ,00 Aceton 25 32,00 Styren 10 67,00 Vinyltoluen 10 98,50 För leverans i mindre emballage, 5- och 3-liters förpackning, tillkommer SEK 7,00/liter rodukter märkta med (1) offereras på begäran. rodukter och kulörer skrivna med kursiv text är beställningsvara och lagerhålles normalt inte. För specialkulörer som tillverkas i vårt brytsystem tillkommer SEK 14,00/liter. 11

12 KULÖRGRUER R I S G R U A JOTUN STANDARD RAL KULÖRER Bt vit Kustvit Svart Vit R I S G R U B R I S G R U C

Vi kan även utföra ultraljudsmätning av ditt stålskrov.

Vi kan även utföra ultraljudsmätning av ditt stålskrov. RISLISTA 2011 JOTUN COATINGS REDERIER & VARV riser exklusive moms Telefon: 0739-29 99 51 Kontakt: Mats Fredin E-post: info@frewi.se Adress: Box 19098, 152 26 Södertälje Besök: Brunnsängsvägen 23, 152 42

Läs mer

Produkter & Tjänster

Produkter & Tjänster Produkter & Tjänster Prislista 2015 Priser exklusive moms - 1 - Om Oss Vi har vårt kontor/lager i Södertälje där du efter överenskommelse kan hämta beställda varor. Kontoret är inte alltid bemannat, det

Läs mer

Varvsprodukter Jotun Coatings Rederier & Varv

Varvsprodukter Jotun Coatings Rederier & Varv Varvsprodukter Jotun Coatings Rederier & Varv Mer än 15.000 handelsfartyg över hela värden använder sig av Jotuns färgsystem mot korrosion & beväxtning. Vi har färgsortimentet som du saknat till rätt pris!

Läs mer

Approved. Kan användas på helikopterdäck, gångstråk, ramper, bryggdäck och däck där krävs nötningsbeständighet och halkskydd.

Approved. Kan användas på helikopterdäck, gångstråk, ramper, bryggdäck och däck där krävs nötningsbeständighet och halkskydd. Approved 462;463;9880;464;1500;7021 1,2 462 epoxi ^(ValidationDate) 1 Produktbeskrivning Är en trekomponent nötningsbeständig polyaminhärdande epoxifärg. Avsedd som en halksyddsfärg. Lämplig på metalliskt

Läs mer

Datablad Epoxy Yacht HB

Datablad Epoxy Yacht HB Datablad Epoxy Yacht HB Produktbeskrivning Epoxy Yacht HB är en två-komponent, rostförhindrande epoxyfärg med hög torrhalt som kan påföras i hög filmtjocklek. Eftersom den innehåller höga halter av aluminiumflak

Läs mer

7-530, 7-531, 7-532, 7-533 7-534, 7-535, 7-536, 7-537

7-530, 7-531, 7-532, 7-533 7-534, 7-535, 7-536, 7-537 TEKNISKT DATABLAD 7-530, 7-531, 7-532, 7-533 7-534, 7-535, 7-536, 7-537 DIRECT TOPPLACKER PRODUKTBESKRIVNING 570 Selemix Direct är en polyuretanlack som bygger på PU 2K-teknik och som appliceras direkt

Läs mer

Approved. Egenskap Test/Standard Beskrivning. matt (0-35) Flampunkt ISO 3679 Method 1 16 C kalkylerad VOC-US/Hong Kong. US EPA metod 24 (testad)

Approved. Egenskap Test/Standard Beskrivning. matt (0-35) Flampunkt ISO 3679 Method 1 16 C kalkylerad VOC-US/Hong Kong. US EPA metod 24 (testad) Approved 10200;11420 1,2 10200 zink etylsilikat ^(ValidationDate). 1 Produktbeskrivning Det här är en tvåkomponent fukthärdande oorganisk zink etylsilikat färg. Är avsedd för målning av tankar där det

Läs mer

Utvecklad för både global och kust handel. Särskilt lämplig för isiga vatten och trafik i vatten med hög risk för mekaniska skador.

Utvecklad för både global och kust handel. Särskilt lämplig för isiga vatten och trafik i vatten med hög risk för mekaniska skador. Approved 20700;20660;26820 1,2 20660 silikonbaserad harts FRC ^(ValidationDate) 1 Produktbeskrivning Det är en tvåkomponent epoxi polysiloxan färg som avlägsnar beväxning. Är fri från biocider och ger

Läs mer

Rostskydd: Rekommenderas för offshore-miljöer, raffinaderier, kraftverk, broar, byggnander, gruvutrustning och allmänn konstruktionsstål.

Rostskydd: Rekommenderas för offshore-miljöer, raffinaderier, kraftverk, broar, byggnander, gruvutrustning och allmänn konstruktionsstål. 11720;5660;6520 1 11720 epoxi mastic ^(ValidationDate). 1 Produktbeskrivning Är en tvåkomponent polyaminhärdande epoxi mastic färg. Är en yttolerant produkt som har hög torrhalt och är järnglimmerpigmenterad

Läs mer

CFF Basic. Ingående produkter CFF dammbindare är en oorganisk, 1-komp. polymermodifierad, silikatbaserad produkt. Ej brännbar.

CFF Basic. Ingående produkter CFF dammbindare är en oorganisk, 1-komp. polymermodifierad, silikatbaserad produkt. Ej brännbar. Basic Basic Det enkla och snabba konceptet för funktionella golv Ger en starkare och mera lättstädad yta. För torra betongytor inomhus. Basic är en enkel behandling av betonggolv där man vill stärka ytan,

Läs mer

Egenskap Test/Standard Beskrivning. halvblank glans (35-70) Flampunkt ISO 3679 Method 1 35 C

Egenskap Test/Standard Beskrivning. halvblank glans (35-70) Flampunkt ISO 3679 Method 1 35 C Approved 515;519;527;1549 1,2 515 epoxi mastic ^(ValidationDate) 1 Produktbeskrivning Är en tvåkomponent polyaminhärdande epoxi mastic färg. Är en yttolerant produkt av tjockfilmstyp med hög torrhalt.

Läs mer

Betsa och klarlacka trä

Betsa och klarlacka trä Arbetsråd inomhus, konsument Hur gör man? Betsa och klarlacka trä Så betsar och klarlackar du trä 3. 1. 7. 8. 2. 9. 4. 5. 10. 11. 6. Med Beckers Decor Träbets kan du färgsätta en träyta samtidigt som betsen

Läs mer

Efdedur UHS Primertäckfärg. 10.01.2014 P. Butkus

Efdedur UHS Primertäckfärg. 10.01.2014 P. Butkus Efdedur UHS Primertäckfärg 10.01.2014 P. Butkus Bakgrund Standardsystem: 2K Epoxyprimer + 2K PU täckfärg Fördelar: Utomordentliga egenskaper beträffande vidhäftning, korrosionsskydd såväl som kemikalie-

Läs mer

Kundprislista 2015. Bottenfärger och övriga beväxningsskydd

Kundprislista 2015. Bottenfärger och övriga beväxningsskydd Artikel Pris inkl moms Ostkust och Bottenfärg INTERNATIONAL TRILUX HARD AF Hård bottenfärg med koppar för både Ostkust samt bruk. Slip och polerbar. För alla material. Efter grundning kan den även användas

Läs mer

Approved. Egenskap Test/Standard Beskrivning. Flampunkt ISO 3679 Method 1. US EPA metod 24 (testad) 260 g/l IED (2010/75/EU) (kalkylerad)

Approved. Egenskap Test/Standard Beskrivning. Flampunkt ISO 3679 Method 1. US EPA metod 24 (testad) 260 g/l IED (2010/75/EU) (kalkylerad) Approved 15520;15523 2 15520 epoxi ^(ValidationDate) 1 Produktbeskrivning Är en tvåkomponent polyaminhärdande epoxifärg. Är snabbtorkande, yttolerant, slitstark, hög torrhalt och av tjockfilmstyp. Avsedd

Läs mer

WALL BOULDERING - BERGSKLÄTTRING I DEN LOKALA PARKEN

WALL BOULDERING - BERGSKLÄTTRING I DEN LOKALA PARKEN WALL BOULDERING - BERGSKLÄTTRING I DEN LOKALA PARKEN Klättring är en mångsidig sport som passar de allra flesta. Den utvecklar vår styrka, balans, smidighet och allmänna fysiska kontroll i och med att

Läs mer

Approved. Egenskap Test/Standard Beskrivning STANDARD. Flampunkt ISO 3679 Method 1. US EPA metod 24 (testad) 270 g/l IED (2010/75/EU) (kalkylerad)

Approved. Egenskap Test/Standard Beskrivning STANDARD. Flampunkt ISO 3679 Method 1. US EPA metod 24 (testad) 270 g/l IED (2010/75/EU) (kalkylerad) Approved 16560;16561;16840 1,2 16560 epoxi mastic ^(ValidationDate) 1 Produktbeskrivning Är en tvåkomponent polyaminhärdande epoxi mastic färg. Är en yttolerant och nötningsbeständig produkt av tjockfilmstyp

Läs mer

Egenskap Test/Standard Beskrivning

Egenskap Test/Standard Beskrivning Approved 18940;18941 1,2 18940 akryl ^(ValidationDate) 1 Produktbeskrivning Det här tvåkomponent kemikaliskt härdande modifierad akrylfärg. Produkten innhåller inga isocyanater eller genererar diisocyanater

Läs mer

ÖVERSIKT AV BASSORTIMENT INDUSTRIFÄRGER

ÖVERSIKT AV BASSORTIMENT INDUSTRIFÄRGER ÖVERSIKT AV BASSORTIMENT INDUSTRIFÄRGER Företaget HEMPEL grundades 1915 som en av de första världsomfattande leverantörerna av färg för sjöfart och tung ndustr. År 1948 gck HEMPEL över tll holdngsystem

Läs mer

Egenskap Test/Standard Beskrivning. matt (0-35) Flampunkt ISO 3679 Method 1 31 C IED (2010/75/EU) (kalkylerad)

Egenskap Test/Standard Beskrivning. matt (0-35) Flampunkt ISO 3679 Method 1 31 C IED (2010/75/EU) (kalkylerad) 7761:8220 1 7761 epoxi ^(ValidationDate). 1 Produktbeskrivning En tvåkomponent aminhärdande högmolekylär epoxifärg. Är en snabbtorkande tjockfilmsprodukt med hög torrhalt. Avsedd som en universal, allround,

Läs mer

[ÖVNINGSBANK] Sollentuna FK. Expressbollen

[ÖVNINGSBANK] Sollentuna FK. Expressbollen Expressbollen Övning nr. 1 Två lag på varje långlinje i en rektangel på 15x25 meter. o T.ex. Halv gympasal o Viktigt att vara tydlig med mitten, d.v.s. markera mitten med koner Varje spelare har en boll.

Läs mer

ETT SMART BARSYSTEM SOM FÖRENKLAR OCH FÖRBÄTTRAR DITT EVENT.

ETT SMART BARSYSTEM SOM FÖRENKLAR OCH FÖRBÄTTRAR DITT EVENT. ETT SMART BARSYSTEM SOM FÖRENKLAR OCH FÖRBÄTTRAR DITT EVENT. Utskurna hål för is, vask m.m. Utskurna hål för is, vask m.m. Täckta sidor. Speed rack. Hylla. Barmaster. Ett nytt, oerhört flexibelt, barsystem

Läs mer

Vanliga frågor om konstgräs på balkong

Vanliga frågor om konstgräs på balkong den 18 april 2011 Vanliga frågor om konstgräs på balkong 1. Hur beställer jag? - Det smidigaste är att maila in en beställning till order@konstgrasexperten.se. Uppge typ av konstgräs, mått, faktura & leveransadress,

Läs mer

Marin: Utvändiga och invändiga ytor, inklusive utvändigt skrov, överbyggnad, lastrum och vattenballastankar.

Marin: Utvändiga och invändiga ytor, inklusive utvändigt skrov, överbyggnad, lastrum och vattenballastankar. Approved 478;479;4060 1,2 478 epoxi ^(ValidationDate) 1 Produktbeskrivning Är en tvåkomponent polyaminhärdande ren epoxifärg. Den är snabbtorkande, nötningsbeständig, av tjockfilmstyp med hög torrhalt.

Läs mer

Egenskap Test/Standard Beskrivning

Egenskap Test/Standard Beskrivning Approved 16560;16561;16840 1,2 16560 epoxi mastic ^(ValidationDate) 1 Produktbeskrivning Är en tvåkomponent polyaminhärdande epoxi mastic färg. Är en yttolerant och nötningsbeständig produkt av tjockfilmstyp

Läs mer

Manual Gamla Akka-plattan

Manual Gamla Akka-plattan Manual Gamla Akka-plattan Manual för Akkaplattan Figur 1 1. 1. Uttag för laddare. Akkaplattan bör stå på laddning när den inte används men inte under för långa perioder dvs. flera veckor i sträck. Figur

Läs mer

Approved. Egenskap Test/Standard Beskrivning. glans (70-85) Flampunkt ISO 3679 Method 1 30 C kalkylerad VOC-US/Hong Kong. US EPA metod 24 (testad)

Approved. Egenskap Test/Standard Beskrivning. glans (70-85) Flampunkt ISO 3679 Method 1 30 C kalkylerad VOC-US/Hong Kong. US EPA metod 24 (testad) Approved 3140;3240;4320 1,2 3140 polyuretan ^(ValidationDate) 1 Produktbeskrivning Är en tvåkomponent kemiskt härdande alifatiskt akryl polyuretanfärg. Har en blank yta med mycket god glansbeständighet.

Läs mer

Pincha med "kokade" tippar

Pincha med kokade tippar Pincha med "kokade" tippar by Magnetic Pincha med kokade tippar Pinchning är en teknik för att forma den konstgjorda nageln till en bågform genom att pressa ihop sidorna på nageln. På nageltävlingar används

Läs mer

ad.white & grey Färgkarta med vita och grå inomhuskulörer

ad.white & grey Färgkarta med vita och grå inomhuskulörer ad.white & grey Färgkarta med vita och grå inomhuskulörer Känslan är allt Lika roligt som det är att se det färdiga resultatet av ett måleriprojekt, lika utmanande kan det vara att välja rätt kulör. Vita

Läs mer

Approved. Egenskap Test/Standard Beskrivning. matt (0-35) Flampunkt ISO 3679 Method 1 30 C kalkylerad VOC-US/Hong Kong. US EPA metod 24 (testad)

Approved. Egenskap Test/Standard Beskrivning. matt (0-35) Flampunkt ISO 3679 Method 1 30 C kalkylerad VOC-US/Hong Kong. US EPA metod 24 (testad) Approved 15360;15380 1,2 15360 epoxi ^(ValidationDate) 1 Produktbeskrivning Är en tvåkomponent polyaminhärdande ren epoxifärg. Den är snabbtorkande, nötningsbeständig, av tjockfilmstyp med hög torrhalt.

Läs mer

Kängurun Matematikens hopp Benjamin 2006 A: B: C: D: E:

Kängurun Matematikens hopp Benjamin 2006 A: B: C: D: E: 3-poängsproblem : = + + Vilket tal ska frågetecknet ersättas med A: B: C: D: E: : Sex tal står skrivna på korten här intill. Vilket är det minsta tal man kan bilda genom att lägga korten efter varandra

Läs mer

Väga paket och jämföra priser

Väga paket och jämföra priser strävorna 2AC 3AC Väga paket och jämföra priser begrepp rutinuppgifter tal geometri Avsikt och matematikinnehåll Den huvudsakliga avsikten med denna aktivitet är att ge elever möjlighet att utveckla grundläggande

Läs mer

Egenskap Test/Standard Beskrivning. glans (70-85) Flampunkt ISO 3679 Method 1 25 C

Egenskap Test/Standard Beskrivning. glans (70-85) Flampunkt ISO 3679 Method 1 25 C Approved 1531;3560;1533 1,2 1531 polyuretan ^(ValidationDate) 1 Produktbeskrivning Är en tvåkomponent kemiskt härdande alifatiskt akryl polyuretanfärg. Har en blank yta med mycket god glansbeständighet.

Läs mer

Godkänd. Marin: Utvändiga ytor, speciellt avsedda för utsida skrov, kan användas på överbyggnad, däck och övriga utvändiga ytor.

Godkänd. Marin: Utvändiga ytor, speciellt avsedda för utsida skrov, kan användas på överbyggnad, däck och övriga utvändiga ytor. Godkänd 1055;1063 1,2 1055 vinylepoxi VValidationDate). 1 Produktbeskrivning Är en tvåkomponent polyamidhärdande vinyl epoxibaserad färg. Avsedd som en Tie-Coat mellan epoxiprimer och antifoulingsystem.

Läs mer

Egenskap Test/Standard Beskrivning

Egenskap Test/Standard Beskrivning Approved 7461;7680 1,2 7680 zinkepoxi ^(ValidationDate) 1 Produktbeskrivning Är en tvåkomponent polyamidhärdande zinkrik epoxifärg. Är en zinkrik produkt med hög torrhalt. Anpassad för kraven enlighet

Läs mer

Specialisterna på rostskyddsunderhåll för stål, plåt och järn!

Specialisterna på rostskyddsunderhåll för stål, plåt och järn! Specialisterna på rostskyddsunderhåll för stål, plåt och järn! Företagets vision och historia Vår affärsidé är att utveckla rostskyddssystem som även med en begränsad förbehandling ger ett långvarigt,

Läs mer

Approved. Egenskap Test/Standard Beskrivning. matt (0-35) Flampunkt ISO 3679 Method 1 27 C kalkylerad VOC-US/Hong Kong. US EPA metod 24 (testad)

Approved. Egenskap Test/Standard Beskrivning. matt (0-35) Flampunkt ISO 3679 Method 1 27 C kalkylerad VOC-US/Hong Kong. US EPA metod 24 (testad) Approved 18380;18340 1 18340 zinkepoxi ^(ValidationDate) 1 Produktbeskrivning Är en tvåkomponent polyaminhärdande zinkrik epoxifärg. År en mycket zinkrik produkt med hög torrhalt. Överensstämmer med kraven:

Läs mer

Egenskap Test/Standard Beskrivning

Egenskap Test/Standard Beskrivning Approved 27220;27221 1,2 27220 polysiloxan ^(ValidationDate) 1 Produktbeskrivning Detta är en tvåkomponent kemiskt härdande akryl polysiloxan färg. Är en produkt med hög torrhalt. Den har en yta med hög

Läs mer

REALTIDSKATALOG KEIM GRANITAL - PÅ PUTS & TEGEL FÖR. Realtidskatalog för KEIM Granital - På puts & tegel per 2016-06-25

REALTIDSKATALOG KEIM GRANITAL - PÅ PUTS & TEGEL FÖR. Realtidskatalog för KEIM Granital - På puts & tegel per 2016-06-25 Realtidskatalog för KEIM Granital - På puts & tegel per 2016-06-25 REALTIDSKATALOG FÖR KEIM GRANITAL - PÅ PUTS & TEGEL Katalogen är skapad i realtid och visar de produkter som just i detta ögonblick finns

Läs mer

Golvavjämning. Snabbt, jämnt och pålitligt

Golvavjämning. Snabbt, jämnt och pålitligt Golvavjämning Finja Betong Golvavjämning Snabbt, jämnt och pålitligt Kvalitetsprodukter till alla golv Finjas produkter för golvavjämning är en serie lättarbetade och användarvänliga golvspackelprodukter

Läs mer

Approved. Egenskap Test/Standard Beskrivning. Flampunkt ISO 3679 Method 1. US EPA metod 24 (testad) 333 g/l IED (2010/75/EU) (kalkylerad)

Approved. Egenskap Test/Standard Beskrivning. Flampunkt ISO 3679 Method 1. US EPA metod 24 (testad) 333 g/l IED (2010/75/EU) (kalkylerad) Approved 2280;4680;6480 1,2 2280 epoxi ^(ValidationDate) 1 Produktbeskrivning Är en tvåkomponent polyamidhärdande högmolekulär epoxifärg. Har en halvblank yta med bra glansbeständighet. Är en produkt med

Läs mer

Tomi Alahelisten Lärare Idrott & Hälsa - Internationella Skolan Atlas i Linköping. Orientering

Tomi Alahelisten Lärare Idrott & Hälsa - Internationella Skolan Atlas i Linköping. Orientering Orientering 1. Inledning Orientering härstammar från Norden i slutet på 1800-talet. Ursprungligen var orientering en militär övning, men tidigt såg man nyttan med att sprida denna kunskap till allmänheten

Läs mer

Snabbhjälp till. Kristian. elevdata.se

Snabbhjälp till. Kristian. elevdata.se Snabbhjälp till Kristian elevdata.se Rösten i andra program Kristian är en svensk röst som kan användas i program, som fungerar med SAPI 5-talsynteser. Om rösten kan ställas in i det program, du använder

Läs mer

Profilguide 2016 ALVESTA IBK. i samarbete med

Profilguide 2016 ALVESTA IBK. i samarbete med Profilguide 2016 ALVESTA IBK i samarbete med Stadium Sales och ALVESTA IBK presenterar tillsammans säsongens profilguide. På Stadium jobbar vi efter en mission - att inspirera så många som möjligt till

Läs mer

TEKNISK INFORMATION BEVI ELMOTORER TYP 4A3/3D3 IE3

TEKNISK INFORMATION BEVI ELMOTORER TYP 4A3/3D3 IE3 28 TEKNISK INFORMATION BEVI ELMOTORER TYP 4A3/3D3 IE3 Konstruktion Statorhuset för motorstorlekarna 63 132 tillverkas av lättmetall (även lagersköldarna vilka har en ingjuten stålring i lagerläget), medan

Läs mer

Approved. Egenskap Test/Standard Beskrivning. Glans (GU 60 ) ISO 2813 Flampunkt ISO 3679 Method 1 27 C

Approved. Egenskap Test/Standard Beskrivning. Glans (GU 60 ) ISO 2813 Flampunkt ISO 3679 Method 1 27 C Approved 1493 1,2 1493 silikon akryl ^(ValidationDate) 1 Produktbeskrivning Är en enkomponent fysikaliskt torkande silikonbaserad akrylfärg. Den är resistent upp till 260 C. Kan användas som grundfärg,

Läs mer

Approved. Egenskap Test/Standard Beskrivning. matt (0-35) Flampunkt ISO 3679 Method 1 29 C kalkylerad VOC-US/Hong Kong. US EPA metod 24 (testad)

Approved. Egenskap Test/Standard Beskrivning. matt (0-35) Flampunkt ISO 3679 Method 1 29 C kalkylerad VOC-US/Hong Kong. US EPA metod 24 (testad) Approved 16600;16620 1 16600 epoxi ^(ValidationDate) 1 Produktbeskrivning Är en tvåkomponent aminhärdande epoxifärg. Är en snabbtorkande tjockfilmsprodukt med hög torrhalt. Kan användas som mellanskikt

Läs mer

Koncept Katalog 2009

Koncept Katalog 2009 Koncept Katalog 2009 Pro-Safe Security Pro-Safe Security System Sweden AB är företaget som ger dig som kund möjlighet att exponera stöldbegärliga varor på ett öppet och säljfrämjande sätt, samtidigt som

Läs mer

Vi skall skriva uppsats

Vi skall skriva uppsats Vi skall skriva uppsats E n vacker dag får du höra att du skall skriva uppsats. I den här texten får du veta vad en uppsats är, vad den skall innehålla och hur den bör se ut. En uppsats är en text som

Läs mer

Instruktion för limning av kölskydd för utanpåliggande montering, 2014

Instruktion för limning av kölskydd för utanpåliggande montering, 2014 Instruktion för limning av kölskydd för utanpåliggande montering, 2014 Kölskyddet som har en blandning av EPDM och SBR kan limmas mot plast, bly och järn. Den yta som limning sker mot ska vara behandlad

Läs mer

Lika rymlig som andra. Öppen eller stängd. På sockel, ben eller hjul. Precis som. andra förvaringar.

Lika rymlig som andra. Öppen eller stängd. På sockel, ben eller hjul. Precis som. andra förvaringar. CONTINENTAL INGET ON BARA FU ÖDIGT, NKTION. CONTINENTA L STORAGE Lika rymlig som andra. Öppen eller stängd. På sockel, ben eller hjul. Precis som andra förvaringar. CONTINENTAL Tåliga, stabila arbetsbord

Läs mer

KURSPLAN,! KUNSKAPSKRAV! ELEVARBETEN!

KURSPLAN,! KUNSKAPSKRAV! ELEVARBETEN! KURSPLAN, KUNSKAPSKRAV och exempel på ELEVARBETEN KURSPLAN enligt Lgr11 I undervisningen skall du få möjlighet att uttrycka tankar och idéer med hjälp bilder, du skall få möjlighet att skapa egna bilder

Läs mer

Egenskap Test/Standard Beskrivning. ISO ± 2 % Glans (GU 60 ) ISO glans (70-85) Flampunkt ISO 3679 Method 1 30 C

Egenskap Test/Standard Beskrivning. ISO ± 2 % Glans (GU 60 ) ISO glans (70-85) Flampunkt ISO 3679 Method 1 30 C Approved 3140;3240;4320 1,2 3140 polyuretan ^(ValidationDate) 1 Produktbeskrivning Är en tvåkomponent kemiskt härdande alifatiskt akryl polyuretanfärg. Har en blank yta med mycket god glansbeständighet.

Läs mer

Naiad LED. Naiad LED är avsedd för montage dikt tak. Armaturen skapar en bra allmänbelysning genom en opal kupa med kontrollerad bländning.

Naiad LED. Naiad LED är avsedd för montage dikt tak. Armaturen skapar en bra allmänbelysning genom en opal kupa med kontrollerad bländning. är en lågbyggd, allroundarmatur bestyckad med LED ljuskälla. Armaturen är lämplig för många olika typer av miljöer till exempel industri och parkeringshus. Kan styras med. har extra högt ljusflöde. är

Läs mer

Approved. Egenskap Test/Standard Beskrivning. matt (0-35) Flampunkt ISO 3679 Method 1 26 C kalkylerad VOC-US/Hong Kong. US EPA metod 24 (testad)

Approved. Egenskap Test/Standard Beskrivning. matt (0-35) Flampunkt ISO 3679 Method 1 26 C kalkylerad VOC-US/Hong Kong. US EPA metod 24 (testad) Approved 1537 1,2 1537 alkyd ^(ValidationDate) 1 Produktbeskrivning Är en enkomponent oxidativt torkande alkydfärg. Är en snabbtorkande tjockfilmsprodukt som innehåller zinkfosfatpigment. Kan användas

Läs mer

Approved. Egenskap Test/Standard Beskrivning. glans (70-85) Flampunkt ISO 3679 Method 1 28 C kalkylerad VOC-US/Hong Kong. US EPA metod 24 (testad)

Approved. Egenskap Test/Standard Beskrivning. glans (70-85) Flampunkt ISO 3679 Method 1 28 C kalkylerad VOC-US/Hong Kong. US EPA metod 24 (testad) Approved 16480;18120 1,2 16480 polyuretan ^(ValidationDate) 1 Produktbeskrivning Är en tvåkomponent kemiskt härdande alifatiskt akryl polyuretanfärg. Den har en högblank yta med mycket god glansbeständighet.

Läs mer

Summan av två tal är 38 och differensen mellan dem är 14. Vilka är talen? 2/0/0

Summan av två tal är 38 och differensen mellan dem är 14. Vilka är talen? 2/0/0 Del A: Digitala verktyg är tillåtna. Skriv dina lösningar på separat papper. 1) Summan av två tal är 38 och differensen mellan dem är 14. Vilka är talen? 2/0/0 2) Ställ upp ett ekvationssystem för situationen

Läs mer

Lathund, procent med bråk, åk 8

Lathund, procent med bråk, åk 8 Lathund, procent med bråk, åk 8 Procent betyder hundradel, men man kan också säga en av hundra. Ni ska kunna omvandla mellan bråkform, decimalform och procentform. Nedan kan ni se några omvandlingar. Bråkform

Läs mer

VANLIGA FRÅGOR. Varför måste man använda tryckimpregnerat NTR-trä? Går det inte lika bra med vanligt trä och någon träolja?

VANLIGA FRÅGOR. Varför måste man använda tryckimpregnerat NTR-trä? Går det inte lika bra med vanligt trä och någon träolja? Varför måste man använda tryckimpregnerat NTR-trä? Går det inte lika bra med vanligt trä och någon träolja? Konstruktioner utomhus i allmänhet, och i synnerhet de som är fast förankrade i mark och vatten,

Läs mer

Luftspridare CTPB. Produktfakta. VVS AMA-kod. Snabbval. Produktkod exempel

Luftspridare CTPB. Produktfakta. VVS AMA-kod. Snabbval. Produktkod exempel Luftspridare CTPB CTPB är en tyst 1-vägs luftspridare, som normalt placeras i tak, men den kan även placeras på vägg. Luftspalten är variabel och genom att vrida spridaren kan man ställa in önskad spridningsriktning.

Läs mer

Restaurangmarkiser Pergolamarkiser Torgmarkiser

Restaurangmarkiser Pergolamarkiser Torgmarkiser Restaurangmarkiser Pergolamarkiser Torgmarkiser Cubola Cubolas exklusiva uteplatstak utmärker sig genom sin eleganta och moderna design. Cubola är det första solskyddssystem som gör sitt skyddsarbete

Läs mer

Arbeta bäst där du är Dialect Unified Mi

Arbeta bäst där du är Dialect Unified Mi Arbeta bäst där du är Dialect Unified Mi [Skriv sammanfattningen av dokumentet här. Det är vanligtvis en kort sammanfattning av innehållet i dokumentet. Skriv sammanfattningen av dokumentet här. Det är

Läs mer

Felanmälan eller Arbetsorder

Felanmälan eller Arbetsorder Felanmälan eller Arbetsorder Vi har valt att separera föreningens utrymmen och utrustning och det som finns i er lägenhet. Av det skälet att föreningen står för eventuella kostnader runt gemensamma utrymmen

Läs mer

När jag har arbetat klart med det här området ska jag:

När jag har arbetat klart med det här området ska jag: Kraft och rörelse När jag har arbetat klart med det här området ska jag: kunna ge exempel på olika krafter och kunna använda mina kunskaper om dessa när jag förklarar olika fysikaliska fenomen, veta vad

Läs mer

Information sid 2 4. Beställning sid 5. Ändring/Nytt SIM sid 6. Avsluta abonnemang sid 7. Fakturafråga sid 8. Felanmälan/fråga sid 9.

Information sid 2 4. Beställning sid 5. Ändring/Nytt SIM sid 6. Avsluta abonnemang sid 7. Fakturafråga sid 8. Felanmälan/fråga sid 9. AcadeMedia Telefoni Innehåll Information sid 2 4 Beställning sid 5 Ändring/Nytt SIM sid 6 Avsluta abonnemang sid 7 Fakturafråga sid 8 Felanmälan/fråga sid 9 Kontkat sid 10 Information För att göra en beställning,

Läs mer

Bruksanvisning - Spisvakt Prefi 2.3

Bruksanvisning - Spisvakt Prefi 2.3 Bruksanvisning - Spisvakt Prefi 2.3 Försäljning och support Rutab AB Tel: 0380-55 50 60 Lerbacksgatan 2 571 38 Nässjö order@rutab.se http://www.rutab.se Utvecklad och tillverkad av: Cabinova AB Verkstadsvägen

Läs mer

Måla golv Arbetsråd för Studio, Entré och Hangar Golvfärg.

Måla golv Arbetsråd för Studio, Entré och Hangar Golvfärg. Måla golv Arbetsråd för Studio, Entré och Hangar Golvfärg. 2 Alcros färger ger slitstarka golv. Studio Golvfärg är en vattenburen golvfärg för målning av trä- och parkettgolv inomhus. Färgen är lämplig

Läs mer

När du som vårdpersonal vill ta del av information som finns hos en annan vårdgivare krävs det att:

När du som vårdpersonal vill ta del av information som finns hos en annan vårdgivare krävs det att: 1 (6) Sammanhållen journalföring information till dig som möter patienter Detta är ett kunskapsunderlag om sammanhållen journalföring för dig som arbetar i vården. Underlaget innehåller en kort beskrivning

Läs mer

Dash and Dot. Svårighetsgraden bestämmer du själv genom att välja någon av av de 5 appar som är kopplade till Dash & Dot.

Dash and Dot. Svårighetsgraden bestämmer du själv genom att välja någon av av de 5 appar som är kopplade till Dash & Dot. Robotar Dash and Dot Dash & Dot är robotar som kan utföra en mängd olika saker. Alla kommandon programmeras på en läsplatta och överförs sedan till robotarna via Bluetooth. Svårighetsgraden bestämmer du

Läs mer

Let s connect. www.pretec.se. Let s connect

Let s connect. www.pretec.se. Let s connect Let s connect www.pretec.se Varmförzinkat och pulverlackat Varför välja Pc-Coat korrosionsskydd: Erfarenheter av varmförzinkade och pulverlackerade produkter har visat potential för mycket långt produktliv.

Läs mer

ELEV- HANDLEDNING (Ansökan via webben) www.orebro.se/gymnasieantagningen

ELEV- HANDLEDNING (Ansökan via webben) www.orebro.se/gymnasieantagningen ELEV- HANDLEDNING (Ansökan via webben) www.orebro.se/gymnasieantagningen Gymnasieantagningen i Örebro län På Gymnasieantagningens hemsida www.orebro.se/gymnasieantagningen hittar du information om vad

Läs mer

Kontakta alltid din återförsäljare om osäkerhet om produktens användningsområde uppstår. Generellt

Kontakta alltid din återförsäljare om osäkerhet om produktens användningsområde uppstår. Generellt Sandkalk & Finputs Sandkalk Sandkalk är en helt kalkbaserad produkt innehållande endast våtsläckt och vällagrad Kulekalk, finkornig kvartssand, Kalkvatten och mineraliska pigment i de pigmenterade blandningarna.

Läs mer

Grym bildhantering helt gratis med Fotor

Grym bildhantering helt gratis med Fotor Grym bildhantering helt gratis med 7 Bildhanteringsprogram till Mac 7 Gratisalternativ till dyra program 7 Fulladdat med filter och effekter. Funktionsfylld bildhantering är en vidareutveckling av appen

Läs mer

Hur skapar man formula r

Hur skapar man formula r Hur skapar man formula r Gamla jämfört med nya sättet Förord Att skapa olika typer av dokument är styrkan i ett ordbehandlingsprogram, såsom Microsoft Word. Dock är denna flexibilitet även till en nackdel.

Läs mer

D A B A D B B D. Trepoängsproblem. Kängurutävlingen 2012 Benjamin

D A B A D B B D. Trepoängsproblem. Kängurutävlingen 2012 Benjamin Kängurutävlingen enjamin Trepoängsproblem. Skrivtavlan i klassrummet är 6 meter bred. Mittdelen är m bred. De båda yttre delarna är lika breda. Hur bred är den högra delen? A: m :,5 m C:,5 m D:,75 m E:

Läs mer

Approved. Egenskap Test/Standard Beskrivning. matt (0-35) Flampunkt ISO 3679 Method 1 14 C kalkylerad VOC-US/Hong Kong. US EPA metod 24 (testad)

Approved. Egenskap Test/Standard Beskrivning. matt (0-35) Flampunkt ISO 3679 Method 1 14 C kalkylerad VOC-US/Hong Kong. US EPA metod 24 (testad) Approved 684;11420 1 684 zink etylsilikat ^(ValidationDate) 1 Produktbeskrivning Det här är en tvåkomponent fukthärdande oorganisk zink etylsilikat färg. Är en snabbtorkande produkt med högt innehåll av

Läs mer

Efter att du har installerat ExyPlus Office med tillhörande kartpaket börjar du med att göra följande inställningar:

Efter att du har installerat ExyPlus Office med tillhörande kartpaket börjar du med att göra följande inställningar: EXYPLUS OFFICE manual Välkommen till ExyPlus Office! Efter att du har installerat ExyPlus Office med tillhörande kartpaket börjar du med att göra följande inställningar: Hämta fordon Hämta alla fordonsenheter

Läs mer

Egenskap Test/Standard Beskrivning. matt (0-35) Flampunkt ISO 3679 Method 1 32 C

Egenskap Test/Standard Beskrivning. matt (0-35) Flampunkt ISO 3679 Method 1 32 C Approved 2921;2400;2401 1,2 2400 epoxi ^(ValidationDate) 1 Produktbeskrivning Är en tvåkomponent aminhärdande epoxifärg. Är en snabbtorkande tjockfilmsprodukt med hög torrhalt. Avsedd för nykonstruktioner

Läs mer

Omvandla Vinklar. 1 Mattematiskt Tankesätt

Omvandla Vinklar. 1 Mattematiskt Tankesätt Omvandla Vinklar 1 Mattematiskt Tankesätt (Kan användas till mer än bara vinklar) 2 Omvandla med hjälp av Huvudräkning (Snabbmetod i slutet av punkt 2) 3 Omvandla med Miniräknare (Casio) Läs denna Först

Läs mer

Guide för att hitta markavvattningssamfälligheter och täckdikningsplaner

Guide för att hitta markavvattningssamfälligheter och täckdikningsplaner 1(8) Guide för att hitta markavvattningssamfälligheter och täckdikningsplaner Framtagen av Magdalena Nyberg, Jordbruksverket, 2016 Markavvattningssamfälligheter Inför en Grepparådgivning är det bra om

Läs mer

SOLCELLSBELYSNING. En praktisk guide. Råd & Tips SOLENERGI LADDA MED. Praktiska SÅ TAR DU BÄST HAND OM DIN SOLCELLSPRODUKT

SOLCELLSBELYSNING. En praktisk guide. Råd & Tips SOLENERGI LADDA MED. Praktiska SÅ TAR DU BÄST HAND OM DIN SOLCELLSPRODUKT SOLCELLSBELYSNING En praktisk guide LADDA MED SOLENERGI Praktiska Råd & Tips SÅ TAR DU BÄST HAND OM DIN SOLCELLSPRODUKT Kom igång med 3 solenergi fördelar med Solcell Mi l jö vä n l i g t Enkelt Praktiskt

Läs mer

ANVÄND NAVIGATIONEN I CAPITEX SÄLJSTÖD

ANVÄND NAVIGATIONEN I CAPITEX SÄLJSTÖD ANVÄND NAVIGATIONEN I CAPITEX SÄLJSTÖD I Navigationen hittar du genvägar till funktioner i programmet. För att utnyttja detta på bästa sätt kan du anpassa Navigationen så att det passar ditt sätt att arbeta.

Läs mer

Produktinformation Deltron Progress UHS DG Ultra-High Solids Direct Gloss Colour

Produktinformation Deltron Progress UHS DG Ultra-High Solids Direct Gloss Colour GLOBAL REFINISH SYSTEM Produktinformation Deltron Progress UHS DG Ultra-High Solids Direct Gloss Colour Deltron Progress UHS DG Mixfärger D60xx Deltron UHS härdare D8216, D8217, D8218, D8219 Deltron förtunning

Läs mer

Projekt benböj på olika belastningar med olika lång vila

Projekt benböj på olika belastningar med olika lång vila Projekt benböj på olika belastningar med olika lång vila Finns det några skillnader i effektutveckling(kraft x hastighet) mellan koncentriskt och excentriskt arbete på olika belastningar om man vilar olika

Läs mer

FRÅN A TILL Ö LäraMera Ab / www.laramera.se och Allemansdata Ab / www.allemansdata.se FRÅN A TILL Ö

FRÅN A TILL Ö LäraMera Ab / www.laramera.se och Allemansdata Ab / www.allemansdata.se FRÅN A TILL Ö I programmet finns 11 olika aktiviteter för att träna varje bokstav och på att känna igen ord. För varje bokstav kan olika övningsblad skrivas ut: Inledningsvis väljer du vilken bokstav du vill öva på.

Läs mer

Teknos utomhusfärger

Teknos utomhusfärger Teknos utomhusfärger Vårda ditt hus med kärlek. Att underhålla och skydda huset är nödvändigt. Men se det som en möjlighet att förändra, förbättra och förnya! Att måla huset är att sköta om det, att bry

Läs mer

Byta från gamla strålkastare (00-04) till nya (05 ->)

Byta från gamla strålkastare (00-04) till nya (05 ->) Byta från gamla strålkastare (00-04) till nya (05 ->) Jag tänkte att efter som jag fått så mycket hjälp med denna operation så vill jag dela med mig lite av den informationen. 1. Standardglas, ser rätt

Läs mer

Slitskyddade skovlar för slunghjul

Slitskyddade skovlar för slunghjul Slitskyddade skovlar för slunghjul Skovlar i slungblästringsmaskiner utsätts för ett kraftigt slitage. Därför är skovlarna tillverkade i slitstål. Ni-hard och andra höglegerade stål är vanligt förekommande.

Läs mer

Profilguide 2013. Insjöns IF. i samarbete med

Profilguide 2013. Insjöns IF. i samarbete med Profilguide 2013 Insjöns IF i samarbete med Stadium Team Sales och Insjöns IF presenterar tillsammans säsongens profilguide. På Stadium jobbar vi efter en mission att inspirera så många som möjligt till

Läs mer

Bruksanvisning PU-901

Bruksanvisning PU-901 Bruksanvisning PU-901 KNOP REHATEK AB GIAB huset Ankdammsgatan 35 SE-171 67 Solna Tel: 020 12 12 34 KNOP REHATEK AB Version 1.0 2016-02-02 Introduktion PU-901 används när brukaren själv inte kan larma

Läs mer

Användarmanual och policy för Göteborgs Evenemangskalender på goteborg.com

Användarmanual och policy för Göteborgs Evenemangskalender på goteborg.com Användarmanual och policy för Göteborgs Evenemangskalender på goteborg.com Policy - Evenemangen får inte vara för små och lokala, utan ska vända sig till internationella besökare i första hand, men även

Läs mer

Approved. Egenskap Test/Standard Beskrivning. matt (0-35) Flampunkt ISO 3679 Method 1 28 C VOC-US/Hong Kong. US EPA metod 24 (testad)

Approved. Egenskap Test/Standard Beskrivning. matt (0-35) Flampunkt ISO 3679 Method 1 28 C VOC-US/Hong Kong. US EPA metod 24 (testad) Approved 1505;1506 1 1505 fenol/novolac epoxi ^(ValidationDate) 1 Produktbeskrivning Är en tvåkomponent polyaminhärdande fenol/novolac epoxifärg. Den är resistent för temperaturer upp till 205 C och appliceras

Läs mer

Texturbild. Lagerpaletten du kommer arbeta med ser du till höger. 1. Kopiera bakgrunden till ett nytt lager och gör den svartvit.

Texturbild. Lagerpaletten du kommer arbeta med ser du till höger. 1. Kopiera bakgrunden till ett nytt lager och gör den svartvit. Texturbild En guide om hur man skapar en bild med matta färger och texturiserad yta. Guiden innehåller moment där man får pröva sig fram och resultatet kanske inte blir det man tänkt sig direkt, men med

Läs mer

Manual för BPSD registret. Version 6 / 2013 06 17

Manual för BPSD registret. Version 6 / 2013 06 17 Manual för BPSD registret Version 6 / 2013 06 17 Logga in Logga in till registret överst till höger på hemsidan. (Observera att du hittar testdatabasen längre ner på hemsidan) Fyll i ditt personliga användarnamn

Läs mer

Vilosten till din nära

Vilosten till din nära Vilosten till din nära En gravsten är ofta det enda konstverket vi reser över någon. På Vilosten vill vi göra er sten till ett vackert minnesmärke. En personlig inramning i en traditionell form. När det

Läs mer

Hur utvecklar man användbara system? Utvärdering. Användbarhet handlar om kvalitet. Utvärdering. Empiriska mätningar. Metoder

Hur utvecklar man användbara system? Utvärdering. Användbarhet handlar om kvalitet. Utvärdering. Empiriska mätningar. Metoder Hur utvecklar man användbara system? Utvärdering Lära sig organisationen Förstå användarens situation Förstå användarens språk Involvera användare i processen Utvärdera, testa och vara LYHÖRD! Användbarhet

Läs mer

Skillnaden före och efter Black & White

Skillnaden före och efter Black & White Färg och ljusjusteringar i Premiere Video effects eller bild kontroll mappen innehåller en mängd olika färg specialeffekter. Vi ska i detta avsnitt titta lite närmare på undermapparna Adjust och Image

Läs mer

Föräldrar i Skola24. Schema

Föräldrar i Skola24. Schema Föräldrar i Skola24 Schema Ett textschema kan ses på startsidan om skolan har valt att aktivera funktionen. Passerade lektioner visas i grått, nuvarande eller nästkommande lektion är blåmarkerad och kommande

Läs mer

PROTEGAMETODEN FÖR STÅL & TRÄ

PROTEGAMETODEN FÖR STÅL & TRÄ PROTEGAMETODEN FÖR STÅL & TRÄ Att vara målare är inte bara ett arbete med estetiska värden, lika väsentliga är de mänskliga och mate riella. Du som arbetar med brandskyddsfärg har en avgörande roll för

Läs mer