Ratta Ren REGION SKÅNE 2/15. Ledaren Arrangemangskalendern Korsord Årets trafikhjälte Regionårsmötet Vårträff i Onslunda Opinionsbildare i tiden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ratta Ren REGION SKÅNE 2/15. Ledaren Arrangemangskalendern Korsord Årets trafikhjälte Regionårsmötet Vårträff i Onslunda Opinionsbildare i tiden"

Transkript

1 Ratta Ren REGION SKÅNE 2/15 Ledaren Arrangemangskalendern Korsord Årets trafikhjälte Regionårsmötet Vårträff i Onslunda Opinionsbildare i tiden MOTORFÖRARNAS HELNYKTERHETSFÖRBUND

2 Vi gör skillnad! Alkobommar i Stillerydshamnen Löderups Strandbads Camping Löderup Tel: Fax: Öppet 13/4-30/9 200 campingtomter, 3 stugor, 10 husvagnar för uthyrning Campingen med direktkontakt till havet! Tekniska förvaltningen Vi stödjer MHF och MHF-ungdom för en drogfri trafikmiljö

3 Ratta Ren Tidningen utges av Motorförarnas Helnykterhetsförbund MHF Region Skåne Ansvarig utgivare: Jan-Åke Hansson Tel e-post Redaktör: Aage Kilsand Kristianstadvägen Simrishamn tel mobil e-post Övrig redaktion: Ann Margret Svensson, Gordon Persson, Tidningen kommer ut 4 ggr pr år, nästa gång omkring 15 september 2015 Manusstopp: 31 juli 2015 Annonser MHF Box PARTILLE Tel Tryckeri Svärd & Söner Tryckeri AB FALKÖPING För ej beställt material ansvaras ej. Eftertryck med angivande av källan tillåtet. Tidningen är tryckt på miljövänligt papper. Redaktionen förbehåller sig rätten att redigera insänt material. Omslagsbild: GLAD MIDSOMMAR. Ordföranden har ordet Hej MHF-kamrater! Nu har vi kommit till naturens vackraste tid på året. Allting står i blom och träden grön skar. Vi får hoppas på en lika fin sommar som den vi hade i fjol. Upptaktskonferensen hade vi den 21/3 på Ekerödsrasten, och den var välbesökt. Där var 30 st. deltagare vilket var nytt rekord. Det känns roligt när det vi ordnar är välbe sökt. Polisen Thomas Leven var och informerade om droger i vårt samhälle, samt oskyddade trafikanter. Därefter blev det lunch. Efter lunchen blev det genomgång av pro jektkatalogen och vilka delar som vi hade prioriterat från styrelsen, men sedan står det fritt för avdelningarna att välja fritt ur programmet. Vi har även klarat att genomföra Regionens årsmöte vilket hölls på Rönnehälls bygdegård i Tågarp. Kävlinge/Södra Luggudde MHF:avd. ansvarade för mötet med Marianne Jöns son som värdinna. Marianne hälsade oss välkomna med lite historik om MHFverksamheten. Mötet hölls sedan av SNF:s ordförande Bertil Fred och det gjorde han snabbt och bra. Valen var omval på samtliga poster. Några avdelningar hade varit extra ak tiva och fick lite extra bidrag till sin verksamhet. Efter mötet startade festen med god mat, kaffe och tårta. Vi blev bjudna på djungelkyckling med ris och potatis. Ett stort TACK till Marianne och hennes duktiga medhjälpare. Nu är vi igång med verksamheten ute på fältet. Vi har fått många uppdrag i år och vill gärna ha fler medarbetare för att hjälpa till med vår verksamhet. Är ni intresserade med dela regionstyrelsen eller er MHF-avdelning. Telefonnumren finns i Ratta Ren. Vi har nu genomfört sammanslagningen i sydvästra Skåne. Denna storavdelning som består av fem avdelningar kommer att heta Staffanstorps MHF. Det har även valts en interimsstyrelse. Jan Åke MHF Region Skåne inbjuder till Höstkonferens Lördagen den 5 september 2015 på Ekeröderasten Inbjudna är MHF-avdelningarna i Skåne, de båda Campingclubarna, representant från MHF-ungdom samt tidningsråd, damklubbar, Studieledare, Webbmaster. Samling kl med kaffe/te och bulle. Konferensen börjar kl med avbrott för lunch kl avslutning cirka kl med kaffe. Ur programmet föreläsning av Agnetha Dentback som arbetar i Brottsofferjouren, Hässleholm Anmälan senast den 31 augusti 2015 till Jan-Åke Hansson på tel eller e-post: Varmt välkomna! Regionstyrelsen MHF Region Skåne Jan-Åke Hansson, Regionordförande BARA 1 AV 400 RATTFULLA TAS AV POLISEN! 1

4 Vad händer? Arrangemangskalender Alla arrangemang anmälda till Ratta Ren i rätt tid finns härnedan. Gläd and ra avdel ningar med Ditt be sök! Erkänn bilens sociala betydelse! BJÄRNUM VITTSJÖ Avdelningsmöten blir i Bjärnums Bygdegård, bakom läkarstationen, där man även parkerar. Telefonnummer vid alla avdelningens aktiviteter: Alla möten kl om inte annat anges. Även icke medlemmar är välkomna till våra möte. 1 2/8 Ta Paus i N. Melby vid väg 23, kl /8 Årets Grillafton vid Dalsjön i Bjärnum, tillsammans med Hässleholms MHF. Medtag eget att grilla, så bjuder vi på kaffe. Tipsrunda. Vid regn i Thelanders garage. HÄSSLEHOLM Lokal: Södra flygeln på Hässleholmsgården. 12/8 Grillkväll tillsammans med Bjärnum-Vittsjö MHF-avd. vid Dalsjön. Se annons i Norra Skåne. KLIPPANORTEN Lokal: Storängsgården. Mötesstart kl om inte annat anges /7 Ta Paus, Trafiksäkerhetsarrange - mang för säkrare trafik på Mölletofta rastplats. 11/8 Månadsmöte förlagt till Skummeslöv. Tema: Höstens arbete planeras. 30/8 Distriktsfinalen i Cykelmästa ren på Storängsgården. 1/9 Månadsmöte på Storängsgården. Tema: Studier planeras. 6/10 Månadsmöte på Storängsgården. Tema: Studiestart. ÖVRIGT Stavgång/pro menad 2,5 km, varje söndag, i samarbete med Hjärt- och Lungföreningen i Klippanområdet. Samling på Storängsgården, kl Tag med eget fika för efterföljande trivsam samvaro. Miniracing verk sam he ten hittar Du på Övriga aktiviteter hittar Du på KRISTIANSTADSORTEN Alla möten kl om inte annat anges. Lokal: Föreningarnas Hus, Norretullsvägen 9, om ej annat anges. Om ni har frågor ring: Ordf. Frank Andersson eller kassör Sven Johansson , /9 Medlemsmöte i Föreningarnas Hus. Film från Peru Andernas färgstarka rike. Information och kaffeservering. 14/10 Medlemsmöte i Föreningarnas Hus. Film från Vietnam Sydostasiens juvel. Information och kaffeservering. LUND MALMÖ orten Lokal: MHF-gården Tobisborg kl om inte annat anges, tel /7 Ta Paus, aktivitet för trafikanter vid Vårhallen, Tobisborg, Simrishamn. Trafikinformation och fika. 9/9 Höstupptakt på MHF-Gården, Tobisborg, Simrishamn. Information om höstens aktiviteter i avd. och region. Trafikfrågor/trafikinformation. Ev. Bingospel. 4/10 Musikleken med skivor till kaf fet serverade av Aage. På MHF- Gården Tobisborg. Kaffeservering och lotteri. STAFFANSTORP Lokal: MHF-stugan, Maskinvägen 1, Staffanstorp. Alltid kl om inte annat anges. 1:a tisdagen i månaden blir det gångträff. Samling vid MHF-stugan kl /8 Korvgrillning. 17/9 Vägen till ett nyktrare liv. Maggan från Sällskapet Län karna berättar om sitt liv. 15/10 Gordon visar bilder. Lokal: Möten hålles på Församlingshemmet i Onslunda. 19/6 Midsommarträff, kl /7 Ta Paus i Brösarp. Kl /8 Ut i det blå. Anmälan senast den augusti till /9 Sensommarträff, kl VELLINGE YSTAD ÖRKELLJUNGA Har Du problem med att transportera Dig till Din avdelnings verksamheter kontakta Din lokalavdelningsordförande för hjälp med transport.

5 Sammanslagning av fem MHF-avdelningar Efter zonträffar och en del inbjudningar har det diskuterats förändringar bland MHF-avdelningarna i sydvästra hörnet i Skåne. Detta har diskuterats se dan i höstas. Nu har vi kommit fram till att det inte finns intresse bland medlemmarna att lägga samman avdelningarna i mindre grupper. Den 28/4 sammankallades alla medlemmar i Trelleborg, Vel linge, Malmö, Staffanstorp och Lund till ett gemensamt möte för att diskutera en sammanslagning av avdelningarna. På denna kallelse hade 24 medlemmar anmält sitt intresse att närvara, vilket utgjorde antalet röstberättigade till 24. Detta gjordes efter att samtliga medlemmar i dessa MHF-avdelningar brevledes blev kallade till MHF-lokalen i Staffanstorp för en sista diskussion innan vi skred till verket. Denna gemensamma avdelning kommer att ha sitt säte i Staffanstorp och det bildades en interimsstyrelse med John Allan Kvarnström som ordförande, Gunnar Johansson som kassör och ledamöter Hans Hansson, Ove Eriksson och Gordon Persson. Denna interimsstyrelse kommer att arbeta fram till avdelningens årsmöte den 5/ Övrig verksamhet (bingo och damklubb) fortsätter som tidigare. Nu har ni chansen att komma med förslag till styrelse in för avdelningens årsmöte i februari. Ni som vill föreslå kan didater kan göra detta till valberedningen Brita Nordbeck eller Olle Jönsson. Program för denna avdelning kom mer att finnas i Ratta Ren. Så håll ögonen öppna ef ter våra programpunkter så ses vi till hösten. Lämna gär na förslag på aktiviteter till våra månadsmöten så har sty relsen lite att välja bland. Alla medlemmar hälsas välkomna till dessa aktiviteter. Regionordförande Jan-Åke Hansson OBS! Medlemsförmån OBS! Mot uppvisande av Ditt medlemskort har Du som MHF-medlem 10 % rabatt i restaurangen på Ekerödsrasten E22 norr Hörby. OBS! Medlemsförmån OBS! MekoPartner. OBS! Medlemsförmån OBS! Mot uppvisande av Ditt medlemskort har Du som MHF-medlem upp till 35 % rabatt på inköp hos Otto Olssons Bil AB i Tomelilla. Rabatten gäller originalreservdelar, avgassystem, utbytesdetaljer, batterier, tillbehör, däck och bilstereo. Rabatten kan ej kombineras med specialerbjudanden. OBS! Medlemsförmån OBS! Mot uppvisande av Ditt medlemskort har Du som MHF-medlem 10 % rabatt i restaurang och på hotellen hos Rasta. MHF:s Camping Club Tag husvagnen eller husbilen och kom till Sektion Syds Påskträff 2 6 april på Segra Naturbruksgymnasium i Östra Ljungby. Vi umgås och gör utfl ykter till Ängelholm. Även icke Clubmedlemmar är välkomna. Info och anmälan Vera och Erling Thelander , eller Karin och Lennart Johansson Välkomna! 3

6 NYHET! Rabatt på drivmedel MHFs nya avtal med Tanka ger fantastiskt fina rabatter på drivmedel: 33 öre billigare per liter bensin/etanol * 40 öre billigare per liter diesel * Rabatten gäller på Tankastationer (www.tanka.se) som i allmänhet finns i anslutning till Volvohandlarna - totalt cirka 180 stationer. Du kan också använda kortet på OKQ8, där rabatten är något lägre. *Jämfört med rekommenderat pris på bemannad station Har du redan ett Volvokort? Fyll i formuläret på Efter kontroll av ditt medlemskap kopplas ditt Volvokort till MHF-rabatten. När du använder ditt Volvokort får du en del av rabatten direkt när du tankar. Resten av rabatten görs genom ett avdrag på din faktura. Se i tabellen hur stor rabatten blir beroende på var du tankar: Rabatter jämfört med rek. pris på bemannad station Bara för MHF-medlemmar! Drivmedel Vid pumpen På fakturan Summa rabatt Tanka Bensin/etanol 25 öre 8 öre 33 öre Tanka Diesel 25 öre 15 öre 40 öre OKQ8 bem. Bensin/etanol - 18 öre 18 öre OKQ8 bem. Diesel - 25 öre 25 öre OKQ8 obem. Bensin/etanol 15 öre 8 öre 23 öre OKQ8 obem. Diesel 15 öre 15 öre 30 öre Så här ordnar du MHF-rabatten 1. Du måste vara medlem i MHF eller MHF Support för att få del av rabatten. Det ordnar du snabbt här: 2. Skaffa ett Volvokort (utan kostnad). Ladda ner formuläret: 3. Fyll i alla uppgifter och skriv ut ansökan. 4. Skaffa en papperskopia på giltig ID-legitimation. 5. Lägg ansökan inklusive ID-kopian i ett kuvert och skicka till: Volvofinans Bank AB c/o Logica Svarspost Malmö Lotteriet med extremt hög vinstchans Till varje dragning säljs lotter. Med en lott har du exakt en chans på tusen att vinna. Vinsten är 500 gånger ditt satsade belopp och skattefri. Du kan prenumerera på lotter. Då betalar du 100, 200 eller 300 kr via autogiro varje månad. Dragningarna sker en gång i kvartalet. VINSTPLAN 100 kr per månad Lottvärde 300 kr Vinst kr 200 kr per månad Lottvärde 600 kr Vinst kr 300 kr per månad Lottvärde 900 kr Vinst kr Vi bjuder alla våra autogirokunder på tidningen Motorföraren! Vill du ha En Chans på Hundra? Bilda ett spelbolag inom lotteriet så kan du och nio av dina vänner öka er vinstchans till en på hundra. Anmäl spelbolaget här: Överskottet från lotteriet går direkt till MHF:s arbete mot alkohol och droger i trafiken! Trafikforskning för livet Stiftelsen MHF:s fond för trafiksäkerhet stödjer forskning om alkohol, droger och trafiksäkerhet. Fonden byggs upp av gåvor och insamlingar. Du kan bidra till forskning om alkohol, droger och trafiksäkerhet! Gåvogram Skicka ett gåvogram till någon du vill hylla! Du köper dem på vår hemsida. Minnesgåva Kondolera med en minnesgåva till fondens bankgiro samt ett vackert minnesbrev. Beställ minnesbrev på vår hemsida. Gåvogram Gåvor och testamente Din gåva eller ditt testamente till MHF:s trafiksäkerhetsfond kan omfatta kontanter, värdeföremål, aktier, fondandelar, fastigheter mm. Fonden är skattebefriad så hela värdet kommer fonden till godo. Till minne Lotteritjänst tel En gåva har överlämnats till Stiftelsen MHF:s fond för trafiksäkerhet med uppgift att främja forskning om alkohol och trafiksäkerhet. Behållningen tillfaller oavkortat Behållningen Stiftelsen tillfaller MHFs oavkortat Fond för trafiksäkerhet med uppgift Stiftelsen att främja MHFs forskning Fond om för alkohol trafiksäkerhet och trafiksäkerhet. med uppgift att främja forskning om alkohol och trafiksäkerhet. BG BG BG tsfonden.m BG

7 Frälsningsarméns historia På månadsmöte i Staffanstorp den 17 april 2015 hade vi besök från Frälsningsarmén. Det var sångare och musikanter från kåren i Limhamn som stod för programmet. Ordförande, Inge Svensson hälsade välkommen och Brita Nordbeck svarade för den goda maten. På programmet stod det Fräls ningsarméns historia, hur det började i England och sedan fortsatte att spri das över hela välden. Det var Kapten Joakim Stork som berättade för oss hur William Booth startade sin verksamhet i östra Londons slumkvarter där nöden var som störst. Booth började sin verksamhet 1865 med följande för sina ögon, tvål, soppa och frälsning (soap, soup and salvation). Fräls ningsarmén är en internationell kristen rörelse för evangelisation och socialt arbete med metodistisk bakgrund. Till Sverige kom Frälsningsarmén 1882 då Hanna Cordelia Ouchterlony [óckterlåny], född 14 september 1838 på Norrhorja i Värnamo, död 28 februari 1924 i Stockholm. Brita Nordbeck och Rolf Stefansson. Hon tillhörde den gamla, ursprungligen skotska, adelsätten Ouchterlony. Den sociala verksamheten utgör i dag en stor del av Frälsningsarméns verksamhet. Myrorna med sina af färer är en del av det socia la arbetet. Myrornas överskott går till Fräls ningsarméns sociala verk samhet som behandlingshem och härbärgen. Här kan den som behöver hjälp få mat och kläder och an nat för att göra tillvaron lite ljusare. Frälsningsarmén driver ock så härbärgen och tillfälliga boenden för personer i akut hemlöshet. Man har ock så träningslägenheter för att hemlösa bättre ska kla ra av ett eget boende i fram tiden. Frälsningsarmén driver stödboenden Ny lösegården och Lilla bom men i Göteborg samt Kur ön. Frälsningsarmén i Sverige driver även Ågesta folkhögskola. Frälsningsarmén predikar på cirka 180 språk i 122 länder (1 jan. 2011). Omkring en miljon medlemmar deltar i olika ungdomsgrupper. Man driver bland annat 315 sjuk hus och kliniker med sam manlagt cirka 1,5 miljoner patienter samt omkring hem och centra för missbrukare, uteliggare, han dikappade etc. och sta tioner för matutdelning. Frälsningsarmén bedriver so cialt arbete bland döva, blinda, alkoholister och hemlösa. Föredraget blandades med sånger och önskesånger som leddes av Kaptensparet Stefansson. Campingcluben sektion Gåsa Gåsasektionen inbjuder till Naturträffen på Ekerödsrasten, 5 km. norr om Hörby Den augusti 2015 Ankomst efter kl Ur programmet: Tipsrunda, gästtalare, trevligt samkväm samt, i vanlig ordning, grillat. Anmälan senast 9 augusti till M4996 John Allan Välkomna! Campingcluben sektion Gåsa Sektion Gåsa inbjuder till Höstträff med årsmöte, oktober i Sjöbo Folkets Park Ankomst efter kl Årsmötet hålls 17/10 kl I övrigt ur programmet: Enklare förtäring, tipsrunda, underhållning. Anmälan senast 11/10 till M4996 John Allan tel eller M4058 Annelie och Nisse, tel , Välkomna! 5

8 Livligt årsmöte med MHF Ungdomsdistriktet När MHF Ungdom i Skåne avhöll sitt års möte i Röke vack ra församlingshem bjöds det på både överraskningar, god förtäring och glada ungdomar. Det som överraskade de fles ta var då Philip Knutsson, styrelseledamot och även elev på Tegelbruksskolan i Klippan, backade inpå gården med en stor last bil lastad med en container dekorerad med MHF Ung doms logga på den ena si dan och MHF:s på den and ra. Ekipaget blev ett blick fång och fotoobjekt där det stod mitt i Röke väl synligt från genomfartsvägarna under hela årsmöteskvällen. Efter en stärkande och god samling kring smörgåstårtan höll man årsmötet i den smakfullt inredda för samlingssalen under led ning av MHF-Regions ordförande Jan-Åke Hansson som med säker hand kun de klubba för såväl ansvarsfrihet för det gångna året som verksamhetsplan och budget för kommande år. Vid de efterföljande valen blev det några smärre för ändringar då Albin Fridh och Johan Nordh lämnade styrelsearbetet medan Philip Knutsson blev ny sekreterare. Man kan glädjande konstatera att det numera är ett be tydligt bättre samarbete mel lan regionen och ungdomsdistriktet vilket Jan- Åke också betonade i det tack- och informationstal han höll som avslutning på förhandlingarna. Distriktets om valde ordförande Andreas Gustafsson avtackade de avgående ledamöterna innan han avslutade års mötet med att bjuda in till kaffebordet dukat med Prin sesstårtor dekorerade med MHF Undom-loggor, så man blev från början till slut påmind om vems årsmöte det var. jeo Vi är redo. Vinter som sommar. Höst som vår. Samma funktionalitet. Samma säkra start. När det nordiska klimatet visar sitt rätta jag är Carbon Boost med sin snabba återladdning det självklara valet. Bjärnum-Vittsjö MHF har haft två sammankomster under våren I februari gästades vi av sångarna Mats Lunnergård och Sam Larsson. Dom underhöll med sång och musik, det blev också allsång. Kvällen avslutades med kaffe och tilltugg. I mars fick vi höra om Brottsjourens arbete. Agneta Detmark berättade om deras verksamhet i Hässleholm,Osby och Perstorp. Det är en verksamhet som pågår dygnet runt med i stort sett ideella krafter. Det finns alltid någon i jour, när det kommer någon man eller kvinna, som blivit misshandlad. Även denna kväll var det kaffe med tilltugg. Vera Det finns de som tror att det värsta de kan möta när de kör onyktra är polisen... Vi stöder MHF:s verksamhet för en nykter och säker trafikmiljö 6

9 Vårfest Hässleholmsgården Gökotta i Simrishamn En fredagkväll i april när naturen börjar grön ska, hade Hässleholms MHF-avd. vårfest på Hässleholmsgården. Göran hälsade ett tjugotal med lemmar välkomna, och in bjöd till att hugga in på smörgåstårtorna, vilket smakade bra. Därefter underhöll Bert Wil nerzon med en resa till Bra silien i ord och bild, vilket var mycket intressant. Bert har varit bosatt många år i Brasilien, vilket gjorde att han kunde landet väl. Som avslutning smakade det gott med kaffe och god kaka, samt dragning på lotteriet. Göran tackade alla som kom mit och önskade en trevlig sommar. Text och bild: Lennart GÖKOTTA. Vi väntar på att få höra göken. Det blev en solig och fin förmiddag, när vi fira Folknykterhetens Dag då vi samlades ett glatt gäng för att lyssna på göken, som faktiskt inte kunde höras den na förmiddag. Däremot en hel del andra fåglar sjöng för oss i grönskan vid Vårhallen. Vi hade en liten tävling i associationer som får dig att tänka på kryddor, det var inte lätt för vi kunde inte kora någon vinnare, men det var roligt så länge det vara. Text och bild: Ann-Margret Årets Valborgsmässo afton i Simrishamn En liten skara avdelningsmedlemmar och andra intresserade hade kommit, för att grilla korv och njuta i den fina kvällen. Kaffet serverades som vanligt med hembakat smått och gott och rabarberkaka. Text: Ann-Margret 7

10 Ring Knutstorp Påskfest i Simrishamn MÄSSA. Gordon Persson, Aage Kilsand och Jan-Åke Hansson. Entreprenad Livemäs san 7 9 maj på Ring Knutstorp var en blåsig tillställning. Trots det var MHF på plats för att visa på en nykter livsstil. Vi hade uppvaknandet med oss. Det var tre fullspäckade mäss dagar på Ring Knutstorp i Skåne. Mässan är en mässa med in tressanta maskiner och pro dukter. Här finns förutom alla nyheter även prov körningar, seminarier och provgrävningar. Mässan i Knutstorp är tillsammans med Stockholm och Gö teborg den största i Sverige i sitt slag. På den välbesökta mässan fick vi många som stannade och pratade med oss. Flera hund ra. Det var både nyktra och mindre nyktra besökare som fick sig en tankeställare då de såg alkoholinnehållet i de olika flaskorna och burkarna. Förutom alla etablerade fö retag och kommuner fick vi också träffa flera skolklasser från olika platser i Skå ne. Jag tror också att vi ska pade några kontakter för in formation i skolor med fö rarutbildning där riskbedömning ingår. Text: GP UPPDUKAT. Ingegerd, Inger och Ing-Britt tar för sig av påskbuffén. Ett glatt gäng samlades som vanligt till knytkalas och påskmåltid på långfredagen på MHF-Gården i Simrishamn. Vi hade underhållning med Bingo i tre ronder och vinster i form av sill, kaffe och blommor. Påsktårtan var som van ligt god till det efterföljande kaffet. Text och bild: AMS 8

11 TRE AV FYRA BARN ÖVERLEVER CANCER Nästan varje dag drabbas ett barn i Sverige av cancer. Forskning har gjort att många fler klarar sig idag än för bara några decennier sedan. Tre av fyra barn överlever. Men i var fjärde familj inträffar fortfarande det ofattbara. Barncancerfonden finansierar cirka 90 % av all forskning i Sverige som har med barncancer att göra. Med din hjälp kan forskningen skapa effektivare behandlingsformer, rädda ännu fler liv och ge drabbade barn och familjer en bättre tillvaro. Var med och kämpa för livet. Stöd Barncancerfonden PG Tel

12 MHF Skåne-krysset nr 2/2015 Skicka lösningen till: (OBS! NY ADRESS) MHF, c/o ÖLN, Hökaregatan 1 C, Linköping. Lösningarna skall vara oss tillhanda senast 15 juli Märk kuvertet Skåne-krysset nr 2/2015. Fem vinnare får varsin SKRAPLOTT. Lycka till! Namn: Adress: Telefon: Län: Postnummer: Postadress: 10

13 Rätt lösning Skåne-kryss nr 1/2015 Ivö Camping Välkomna till Sagoön i Ivösjön (nära Kristianstad). Natursköna Ivön bjuder på många spännande upplevelser för både stora och små. Vi har förutom campingplatser, 15 campingstugor, villavagn och husvagnar för uthyrning. Campingen är öppen hela året. Försommar och nygrönt Kosläpp lite överallt och stadsborna far i stora skaror ut till olika gårdar för att bese detta spännande spektakel kos sor som far omkring som tokiga, det händer väl att en och annan drattar omkull i glädjeyran men det sker på mjukt underlag och gör oftast bara kon aningen mindre ys ter annat är det i trafiken Om vi jämför motorcyklisterna med kossorna så är beteendet ofta likartat en hel drösa med testosteronstinna her rar som utan hänsyn till andra trafikanter, gasar runt och stilar runt på bakhjulen eller gör svartrykande burnouts vid samlingsställena kryssredaktören är själv MC-förare med stor tung långfärdscykel, och känner ibland när han ser sina tvåhjulskollegor en viss oro för vad som skulle kunna hända om man tappar kontrollen Nej visa mer respekt för övriga trafikanter, lagar och inte minst för livet när det händer sker det fort! Kryssredaktören ber att få önska Er alla en skön, grön och vilsam sommar med gott att äta, njutfulla bad och inte minst många fina reseupplevelser med bilen, MC:n, cykeln, eller i husvagnen och husbilen. Här kommer vinnarna i kryss 1/2015. Kurt Lennartsson Boels väg Hjärup Elis Lundqvist Baltes väg 4 Boalt Glimåkra Inga Ljungberg Cederborgusväg Lund K. Taflin Malörtsvägen Skanör Lars-Eric Larsson Konsultgatan 6 lgh Malmö Vinnarna kommer att få varsin skraplott i vinst vår förhoppning är ju naturligtvis att det ska vara en vinstlott som ge nererar en större vinst. Om Du vinner så hoppas vi Du hör av Dig! Lycka till med vinnandet och med det nya krysset! Tele: , Årets trafikhjälte TRAFIKHJÄLTE. Årets Trafi khjälte 2015, Ce cilia Knuts. På Trafiknykterhetens Dag 6 maj korades Ce cilia Knuts från Älv dalen till Årets Trafikhjälte Motive ringen lyder: Har med ideellt engagemang fö rebyggt rattfylleri bland unga i sin kommun. Årets Trafikhjälte är någon som utmärkt sig för att ha visat civilkurage, stor bragd och handlingskraft i risk- och olyckssituationer i trafiken. Denne är en förebild vars exempel motiverar and ra att ingripa när någon be höver en medmänniska eller för att förhindra en trafikolycka. För tre år sedan fick Cecilia och två vänner nog och bör jade arbeta förebyggande med ett ideellt projekt mot rattfylleri Don t drink & drive Älvdalen. Tanken var att det inte ska behöva ske allvarliga olyckor innan män niskor förstår att alkohol i trafiken dödar. Halva semestern i tre år har använts på projektet när Ce cilia tillsammans med and ra frivilliga informerat om riskerna med rattfylleri på Älvdalens Musik- och mo torfestival. I projektets tält har man ordnat en mysig plats att vara på, gett information och till exempel lå tit besökarna prova promilleglasögon. I tävlingen Blås grönt Älvdalen har unga som i en alkomätare kun nat visa att de är nyktra fått delta och vinna fina pri ser. Projektet har också an ordnat föreläsningar i högstadieskolan med en som själv varit med om en rattfylleriolycka. Det var Cecilia som med god marginal vann när följarna på facebooksidan Jag vill inte förlora vänner och familj kör inte full röstade. De andra nominerade var Nelly Sinik, som tog nycklarna från en ratt full samt en grupp bestående av Johan Hässelås, Jer ry Malmström, Jyrki Kar vonen och Björn Hillestav som hjälpte till vid en bussolycka i Tranemo. Priset delas ut av MHF och Körkortonline.se och be står av en belöning på kr, diplom samt en he dersutmärkelse, formgiven av artisten Michaela de la Cour. Motivering Årets Trafikhjälte 2015 Cecilia Knuts Har med ideellt engagemang förebyggt rattfylleri bland unga i sin kommun. 11

14 Pressmeddelande: Ingen ska dö av rattfylleri MHF har beslutat att driva en egen nollvision i trafiken: Ingen ska dö av rattfylleri. Det här handlar inte bara om teknik och siffror. Nu sät ter vi människan i fokus, säger MHF:s ordförande Ma ria Bergström efter beslutet om en egen nollvision, som antogs i förbundets årsmötet i Göteborg nyligen. Ingen ska behöva uppleva det bottenlösa trauma, som så många anhöriga till rattfylleridöda ständigt utsätts för. Att dö i en rattfylleriolycka är fullständigt onödigt, kom plett meningslöst och väldigt trist. Det var i MHF:s kända Tylösandsseminarium som Claes Tingvall från Trafikverket först myntade begreppet nollvision. Det skedde 1995 och sedan dess har både Sverige, EU, FN och stora delar av USA ställt sig bakom Vision Zero i trafiken. Även om vi aldrig kommer ned till noll döda på grund av rattfylleri så är det självklart att sätta det målet. 70 döda i år är 70 för många, konstaterar Maria Bergström på MHF. Beslutet om MHF:s nya nollvision Ingen ska dö av rattfylleri innebär ett tydligare fokus på människan som kommer i kläm när någon slarvar med alkohol bakom ratten. Vi är föregångare när det gäller alkolåsutvecklingen. Vi har kämpat för att polisen ska kunna göra promillekon troller längs vägarna. Men genom att sätta människan i centrum blir det en varmare ton i alla våra opinionsinsatser, säger Maria Bergström. MHF värnar inte bara sina egna medlemmar. Vi står upp med en enad röst för varje människa i vårt land. Vi önskar alla ett gott liv utan att alkohol får chansen att förmörka tillvaron. Ingen ska behöva dö eller skadas på grund av rattfylleri! MHF har genom åren haft stort inflytande på trafiklagstiftningen i Sverige sänktes promillegränsen till 0,5 och 1989 till 0,2 promille. Vi har också varit med och drivit fram den nya alkolåslagen, som infördes i januari i år. Tusentals rattfyllerister måste nu köra helnyktert med alkolås för att få köra bil igen. Den nya visionen Ingen ska dö av rattfylleri kommer nu att lanseras brett inom MHF men också ut till den svenska allmänheten. Vi vet att svenska folket enhälligt ställer sig bakom vårt krav på en helnykter trafik. Genom att formulera den här nollvisionen hoppas vi att ännu fler ska ge oss i MHF ett aktivt stöd i vår kamp, säger Maria Bergström. För ytterligare information kontakta Arne Winerdal, MHF, tel , 12

15 Vildmarksvägen ÖVERNATTNING. Kåtor som använts för övernattning. Efter Riksträffen 2014 i Robertsfors ställde vi kosan mot Vilhelmina och Vildmarksvägen för att komma ut på väg 45 igen i Strömsund. Längs Vild marksvägen kan man näs tan fjällvandra med bil för man kommer väldigt nära naturen, en verkligt fin naturupplevelse med bland annat trappstensforsarnas mäktiga vattenfall där man kan hålla och fika på parkeringen alldeles intill vägen. Vid Fatmomakke över nattade vi, där vi kunde tit ta över Kultsjön och se Fat momakke Lappkyrka med ett 80-tal lappkåtor för över nattning de få gånger på året det var predikan i kyr kan. Där finns även ett 20-tal timmerhus och Lappli sas specialkåta med plats för c:a 100 personer. Denna bygg des av Frälsningsarmén Den allra första kyr kan var en lappkåta och en kåta till prästen. Den nuvarande kyrkan bygg des 1884 och den gamla träkyrkan, vilken inte finns kvar, bygg des I ett museum finns teckningar på den kåta som var den allra första kyrkobyggnaden. Redan på stenåldern var Fat momakke samlingsplats för jägarfolk, och på 1000-talet utgick ett direktiv från Bremen om att krist na området. I slutet av 1300-talet gick en kvinna till Skåne för att träffa kyrkofolk och vädja om att få en kyrka till Fatmomakke. När det blev en kyrka gick sven skar från Vilhemina 12 mil i väglöst land för att vara med om en predikan. Ta god tid på er om ni kommer till Fatmomakke. Vi såg även Stekenjockgruvan där naturen nu restaureras eftersom gruvan är stängd, där var öde och kallt. En verklig pärla var Häl lingsåfallet 2 mil söder Gäd dede, en helt fantastisk upp levelse att se vattnet stör ta 43 m ner i Europas läng sta Canyon som är 800 m lång. Vi valde sen den lil la smala vägen genom Sve riges björntätaste område mot Strömsund utan att möta varken en björn el ler en timmerbil. På campingen i Svaningen där vi var alldeles själva hade året in nan en björn slagit en älg pre cis där vi höll, men vi såg inte till någon björn. Komna till Strömsund hade vi sett en liten bit av ett km 2 stort naturreservat vilket verkligen är värt ett besök. Gå in på datorn och kolla på Vildmarksvägen och planera en fin semester. Text och bild: L 2554 Erling och Vera VATTENFALL. Hällingsåfallet. FORS. Trappstensforsarna. 13

16 Årsmötet inleddes med att regionordförande Jan-Åke Hans son hälsade ett fyrtiotal ombud och gäster väl komna till Rönnehälls Bygdegård, Tågarp. Han fortsatte med en häls ning från MHF:s förbundsordförande Maria Berg ström, som hade fått för hinder att närvara. Ordföranden i Skånes Nykterhetsförbund Bertil Freed och MHF Ungdoms repr. Philip Knutsson hälsades välkomna. Värdavdelningens ordförande Marianne Jönsson, lämnade en kort information och hälsade alla välkomna. Årsmötesförhandlingarna tog vid och inleddes med en parentation av Erling Thelander, över avlidna medlemmar. Ombudsupprop genomfördes och röstlängden fastställ des till 30. Förbundets repr. tillika re gionens kassör, Göran Rox hav, redogjorde för för bundets planer för en in tensivare medlemsvärvning, fortsatt arbete med att pla cera ut fler alkobommar och att driva på eftersupningslagen igen. Bertil Freed valdes till att leda årsmötesförhandlingarna. Vera Thelander valdes till sekreterare. Efter sedvanlig genomgång av verksamhetsberättelsen, förvaltningsberättelsen och revisorernas be rättelse, beslutade ombuden om ansvarsfrihet för den avgående styrelsen och det gångna året. Handlingsprogrammet för antogs. 13 personer nominerades till förbundsmötet och röstningen genomfördes. Förbundsmötet kommer det ta år att vara förlagt till Al vesta i oktober. 14 Regionårsmötet Rösträkningen genomfördes i en kort paus i förhandlingarna och fick följande re sultat: fem ordinarie ombud: Jan-Åke Hansson, Vera Thelander, Lennart Jo hansson, Ann-Margret Svens son och Hans Hansson. Fem ersättare: Ronney Jo hansson, Sven Johansson, Aage Kilsand, Emma Amozevits och Aksel Kops Eriksen. Verksamhetsplan och bud get för 2015 genomgicks och antogs. Kostnads- och reseersättningar till funktionärer är oför ändrat mot tidigare år. Antalet ledamöter i styrelsen beslöts till nio st. som tidigare. Valen utföll enligt följande: Fyra Funktionärer i styrelsen, omvaldes på 2 år. Göran Roxhav, Vera Thelander, Ronney Johansson och Aksel Kops Eriksen. Till auktoriserad revisor ut sågs Ove Henriksson, på 1 år och omvaldes Reidar Jo hansson, Malmö som ordinarie revisor, på 2 år. Revisorsuppleant, nyval på 2 år Sven Johansson, Kristianstad. Damklubbsrådets avgående ledamöter Ann-Margret Svens son, Simrishamn och Bri ta Nordbeck, Staffanstorp omvaldes på 2 år. Nyval på 2 år av Ann-Margret Linden, Åhus. I valberedningen omvaldes Erling Thelander, Inge Svens son, Magnus Abrahams son nyvaldes, och Len nart Johansson, som sam mankallande. Övriga val hänsköts till valberedningen och styrelsen. När gästerna fick ordet fram förde Bertil Freed en häls ning från Skånes Nykterhetsförbund och tackade för fint samarbete, samt önska de MHF lycka till i sitt fortsatta arbete. Philip Knutsson hälsade från MHF Ungdom och tac kade för gott samarbete. Damklubbsrådet informerade om den förestående Vår träffen i Onslunda den 17 maj, dit alla hälsades välkomna. Det var tid att bestämma näs ta års årsmöte och datumet blev den 2 april Plat sen kommer att bestämmas senare. Aktivitetstävlingen var av gjord och följande avdelnin gar kunde gratuleras till flest insatser i sin avdelning: 1:a Staffanstorp, tvåa Sim rishamn och på tredje plats Hässleholm. När det gällde flest akti vitet per medlem kom Simrishamn på första plats medan Staf fanstorp blev tvåa och Tomelilla trea. Poängfördelningen redovisas på annan plats i tidningen. Vinnarna tilldelades diplom och penningpriser. Aage Kilsand omvaldes till redaktör för Ratta Ren Skåne, medan Ann-Margret Svensson och Gordon Persson, Åkarp fortsätter i redaktionsrådet. Bertil Freed tackades med en blomstergrupp för att han hållit i klubban under ett snabbt men väl genomfört årsmöte. Jan-Åke tac kade för förtroendet att leda regionen under de kom mande år och avslutade mö tet med ett klubbslag. Mona Kops Eriksen, som lämnat sitt uppdrag i damklubbsrådet, tackades med blomstergrupp. Marianne Jönsson fick en blomstergrupp som tack för fint värdskap i samband med det nyss avslutade årsmötet. Marianne Jönsson presenterade en historiekavalkad om Kävlinge-S. Luggudde MHF:s verksamhet. Föreningen bildades 1965 VÄRDINNA. Årsmötets värdinna, Marianne Jönsson. med ett 10-tal närvarande. Där efter har det varit olika ak tiviteter under åren framåt som har lockat många del tagare till bl. a. påskfester, bingospel, mårtensfester, frågesport och rally. Man har gjort studiebesök på Kullabygdens mi niracingbana, Lunds konst hall, Brandstationen i Löddeköpinge, Nämndemansgården i Blentarp och på senare år Tetrapak Tubex AB Stävie och Länkarna i Käv linge. Genom åren har avdelningen haft 13 ordföranden. Vid de efterföljande festligheterna utdelades ett 60-årsmärke till Gösta Tuvegård. En god måltid med fin un derhållning och allsång, lot terier med fina priser. Supporterklubben MHF Skå ne höll sitt årsmöte, där Jan-Åke höll i klubban. Sven Johansson valdes till sek reterare. Samtliga i styrelsen, liksom övriga funktionärer omvaldes. Efter årsmötet hölls dragningar i lotteriet och en del vin nare fanns på plats och kunde direkt glädja sig åt vinsten. Kvällen avslutades med kaf fe och goda tårtor. AMS

17 Resultatet i Aktivitetstävlingen 2014 Totalt: 1. Staffanstorp poäng 2. Simrishamn poäng 3. Hässleholm poäng 4. Klippan poäng, 5. Kristianstad poäng, 6. Bjärnum-Vittsjö poäng, 7. Tomelilla poäng, 8. Örkelljunga, poäng, 9. Osby poäng, 10. Kävlinge-S.Luggude poäng. Sedan följer Lund, Malmö, Vellinge, Ystad-Skurup. I förhållande till antalet medlemmar. 1. Simrishamn 302 poäng 2. Staffanstorp 171 poäng 3. Tomelilla 135 poäng 4. Örkelljunga 129 poäng, 5. Osby 109 poäng, 6. Bjärnum- Vittsjö 93 poäng, 7. Hässleholm 86 poäng, 8. Klippan 81 poäng, 9. Vellinge 52 poäng, 10. Lund 38 poäng Sedan följer S.Luggude-Kävlinge, Kristianstad, Ystad- Skurup, Malmö. Här utdelas pris i varje grupp på 750 kr, 500 kr, 250 kr Vinnare i Supporterklubben våromgången dragningar 100 kr: nr 9 Jan-Åke Hansson, nr 23 Lars-Erik Eriksson, nr 32 Thord Karlsson, nr 39 Henrik Goldman, nr 42 Marianne Jönsson, nr 116 Ylva Lindberg 50 kr: nr 06 Ann-Margret Svensson, nr 10 Bengt Thomasson, nr 11 Sonia Persson, nr 19 Svante Hugosson, nr 33 Mi Olofsson, nr 44 Mona Kops Eriksen, nr 49 Gunnar Gustavsson, nr 53 Ingrid Andersson, nr 57 Klara Lövkvist, nr 58 Aksel Kops Eriksen, nr 76 Ann-Marie Larsson nr 82 Barbro Löfqvist, nr 85 Bertil Freed, nr 90 Adam Tollstern, nr 91 Lars G Niwongh, nr 98 Frank Andersson, nr 101 Kjell Bergqvist, nr 109 Sigbritt Bengtsson, nr 110 Hans Hansson, nr 112 Stig Larsson, nr 113 Hans Hansson, nr 114 Kurt Lindèn, nr 119 Stig Larsson, nr 127 Christina Persson Slutdragningen 400 kr: nr 75 Ethel Thomasson 200 kr: nr 51 Mona Nilsson, nr 58 Aksel Kops Eriksen, nr 67 Evelina Thelander 100 kr: nr 04 Nils Hansson, nr 26 Berit Strömdahl, nr 71 Stig Svensson, nr114 Kurt Lindèn 50 kr: nr 11 Sonia Persson, nr 20 Aksel Kops Eriksen, nr 24 Birgit Johansson, nr 41 Maria Bergström, nr 63 Seth Nilsson, nr 85 Bertil Freed, nr 98 Frank Andersson, nr 101 Kjell Bergqvist, nr 104 Malin Persson, nr 106 Sigbritt Bengtsson 15

18 Skånes Nykterhets VALBEREDNINGENS ORDFÖRANDE. Lennart Johansson avtackas av ordförande Bertil Freed och sekreterare Annette Holm. Det finns pengar att söka från Skånes Nykterhetsförbund för organisationer som vill sätta igång något spe ciellt projekt. Det beskedet lämnade ordförande Ber til Freed vid förbundets årsmöte i Sösdala den 6 mars. På mötet gick man igenom den verksamhet som be drivits under det gångna året men man tog också beslut om framtiden. Bland an nat antog årsmötet ett för slag till nya stadgar, Nya stadgar. som initierats av revisorerna. Den viktigaste förändringen är att i fortsättningen kom mer styrelse och revisorer inte att ha rösträtt vid års mötena, utan det är endast ombuden från organisationerna som får var med och besluta. Verksamheten under år 2014 gick med ett mindre över skott, delvis för att en del av den planerade verksamheten inte gått att genomföra men också för att sty relsen lyckats kapa kostnader för bland annat höstkonferensen. I budgeten för år 2015 planeras kostnader för verksamheten på kronor. Den stora pos ten är grundbidrag till or ganisationerna ( kro nor) och för övrigt ska pen garna räcka till bland an nat en höstkonferens (som i år inte ska vara i Öst ra Grevie), eventuellt om alla dessa nya droger som översvämmar marknaden och orsakar skador och döds fall, dialogträffar med riks dags- och regionalpolitiker, deltagande i Skåne lyf ter, regionala folkhälsoträffar och eventuellt en stu dieresa till Bryssel för att ta del av EU:s arbete vad gäl ler alkoholpolitik och drogförebyggande. Dessutom gör man ett nytt försök att genomföra utbildningar för serveringspersonal inom restaurangbranschen, nå got som misslyckades förra året. Vid mötet konstaterades att år 2014 varit ett bra år för förbundet och medlemsorganisationerna. Förbundet har tagit fram en ny lo gotyp och producerat en fol der som ska delas ut vid MYCKET PAPPER. Styrelseledamoten Vera Thelander och MHF:s ombud Hans Hansson studerar möteshandlingarna. I bakgrunden styrelseledamoten Göran Roxhav. 16

19 förbund årsmöte BLAND MÖTESDELTAGARNA. Förre ordförande Lars G Niwongh och MHF:s ombud Frank Andersson. ex terna arrangemang och skic kas till politiker och tjän stemän som arbetar med alkohol- och drogfrågor. Medlemsorganisationerna har också bedrivit ett myc ket viktigt arbete med in formation och utbildning samt förebyggande arbete. En sak som kan förbättras är det kalendarium för samordning av organisationernas aktiviteter som beslöts vid årsmötet Slår hål på myterna om alkoho lens positiva effekter. Där gäller det att organisationerna rap porterar in bättre. Bertil Freed informera de också om att 2014 års forsk ningsrapport i IOGT-NTO:s och Svenska Läkaresällskapets serie Alkoho len och samhället har kom mit ut. Den behandlar mått lighetsdrickande och slår hål på myterna HÖLL ORDNING PÅ KLUBBAN. Förhandlingarna leddes av mötesordförande Håkan Månsson och sekreterare Annette Holm. om alko ho lens positiva effekter på hjär ta och kärlsystem. Rapporten kan laddas ner från Alkoholrapport Svenska. pdf Vid styrelsevalen omvaldes Ingrid Jägerhed, Göran Roos, Annette Holm, Jan-Åke Hansson och Siv Bör jesson på två år. Kvar i styrelsen finns Bertil Freed, Vera Thelander, Christer H Pers son och Bengt Edquist, som valdes på två år Valberedningens sammankallande, Lennart Johansson, avgick och tackades av styrelsen för sitt ar bete med en bok och en blom bukett. Ny i valberedningen är Ronny Johansson, Osby. Nästa års årsmöte hålls fredagen den 4 mars år Plats meddelas senare. Text: Tommy Johansson Foto: Lars Bergqvist/ Tommy Johansson Om du behöver råd, stöd eller hjälp när det gäller tobak, alkohol eller droger Social Omsorg Välkommen till Klippans kommun Skåne Truckshow 4-5 september Skåne Truckshow på Ljungbyhed Park är två dagar som ingen motorintresserad vill missa. På södra Sveriges största lastbilsut- SM-deltävling i Traktorpulling och Fly n Ride 12 september andra spännande och roliga aktiviteter. raritet. Mer information om alla våra evenemang hittar du på: och en avkopplad atmosfär? Då är Fly n Ride på Ljungbyhed Parkplatsen för dig. Du får uppleva fordonen på riktigt nära håll och kanske får du syn på en riktigt 17

20 Vårträff i Det blev en lyckad träff, med besökare från Örkelljunga i norr till Ystad i söder, samlades i Othinslunda Hembygdsmuseum för att se alla gam la saker från en tid som va rit, samt att få se en verklig fantast, Inger Olsson, som sätter borstar och lär ut sin unika kunskap genom kur ser, både på kvällstid och helger. Två kunniga guider, Inger och Ingar, tog oss runt bland likvagnar, olika hand redskap för det lilla lant bruket och sist men inte minst borstmuseet som är en sevärdhet i sig med dess hi storia knuten till byn. Alma Trapps lanthandel var öppen för inköp och en till bakablick på diverse- Två kunniga guider, In ger och Ingar. SERVICEVÄNLIGA. Gänget som höll oss med bästa service. INTRESSERADE ÅHÖRARE. Tomelillagänget. 18

DHR Ängelholm NR. 2. 2014

DHR Ängelholm NR. 2. 2014 DHR Ängelholm NR. 2. 2014 DHR ÄNGELHOLM. dhr.angelholm@gmail.com MOBIL. 070 58 180 51 ORGANISATIONSNR: 839400-5931 BANKGIRO: 414-8698 Hemsida. dhr-angelholm.se ORDFÖRANDE. OVE JANSSON TEL. 0435-216 94

Läs mer

Sid. 1. 2 Val av mötesordförande Att leda dagens förhandlingar valdes Krister Sörhede.

Sid. 1. 2 Val av mötesordförande Att leda dagens förhandlingar valdes Krister Sörhede. Sid. 1 PROTOKOLL FÖRT VID SKÅNSKA SÅNGARFÖRBUNDETS REPRESENTANTSKAPSMÖTE SÖNDAGEN DEN 8 MARS 2009 PÅ "DEGEBERGA-WITTSKÖFLE GOLFKLUBB" I DEGEBERGA. 25 MEDLEMMAR NÄRVARANDE 1 Mötets öppnande Ordförande Kjell

Läs mer

LITE ATT KOMMA IHÅG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! LICENSKURS Licenskurs i Rally kontakta Danne 016-140957 073-5844814 Licenskurs i Folkrace kommer att. meddelas via hemsidan. Kontakta Anita 070-6504532 eller

Läs mer

DHR Ängelholm NR. 1. 2015

DHR Ängelholm NR. 1. 2015 DHR Ängelholm NR. 1. 2015 ORDFÖRANDE. OVE JANSSON TEL. 0435-216 94 MOBIL. 070 52 169 41 STYRELSELEDAMÖTER. MARIANNE WINSTEDT 0431-187 57 MOBIL. 076 05 905 09 LIZ LINDEROS TEL. 042-598 75 MOBIL. 073 66

Läs mer

Kallelse till distriktets årsmöte 2015-03-26

Kallelse till distriktets årsmöte 2015-03-26 Till PRO - Föreningar och Samorganisationer/Samrådsgrupper Malmö 2014-12-17 Kallelse till distriktets årsmöte 2015-03-26 Välkomna till årsmöte torsdagen den 26 mars 2015 med början kl. 09.30 på Sommarlust

Läs mer

R-Nytt Nr 1-2015 1 1

R-Nytt Nr 1-2015 1 1 R-Nytt Nr 1-2015 1 1 Ansvarig utgivare: Thomas Andreasson Telefon: 0512-50754 Mobil: 0730-841989 Epost: ordf@cc-r.se Örlenbadets Familjecamping Campingvägen 8 543 94 Tibro Telefon 0504-222 55 E-post: cc-orlen@tibronet.se

Läs mer

BJÄRE GOLFKLUBB ÅRSMÖTESPROTOKOLL 2013

BJÄRE GOLFKLUBB ÅRSMÖTESPROTOKOLL 2013 BJÄRE GOLFKLUBB ÅRSMÖTESPROTOKOLL 2013 Protokoll fört vid Bjäre Golfklubbs Årsmöte lördagen den 5 januari 2013 I Båstad Kommuns sessionssal Mötets öppnande Björn Johnsson inledde mötet med att hälsa alla

Läs mer

PROTOKOLL Årsmötet. Sammanträdesdatum 2011-05- 14. 2 Val av ordförande och sekreterare för mötet. 3 Val av protokolljusterare och rösträknare

PROTOKOLL Årsmötet. Sammanträdesdatum 2011-05- 14. 2 Val av ordförande och sekreterare för mötet. 3 Val av protokolljusterare och rösträknare PROTOKOLL Årsmötet Sammanträdesdatum 2011-05- 14 Tid: Plats: 10.00-11.45 Cefalushuset i Riksdagen Närvarande: 15 medlemmar enligt förteckning 1 Öppnande IFFKs ordförande, Ulla Y Gustafsson, hälsade välkommen

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte för Ullared Flädje GK, söndag den 8 mars 2015 Kl. 14.00 i Falkenbergs Sparbank.

Protokoll fört vid årsmöte för Ullared Flädje GK, söndag den 8 mars 2015 Kl. 14.00 i Falkenbergs Sparbank. Protokoll fört vid årsmöte för Ullared Flädje GK, söndag den 8 mars 2015 Kl. 14.00 i Falkenbergs Sparbank. Ordförande Joakim Sjögren hälsade alla välkomna, tackade Falkenbergs Sparbank för att vi får nyttja

Läs mer

DHR Ängelholm NR. 3. 2015

DHR Ängelholm NR. 3. 2015 DHR Ängelholm NR. 3. 2015 Utsikt från hotellets altan på sommarresan 2015 i Bohuslän ORDFÖRANDE. OVE JANSSON TEL. 0435-216 94 MOBIL. 070 52 169 41 STYRELSELEDAMÖTER. MARIANNE WINSTEDT 0431-187 57 MOBIL.

Läs mer

Söndagen den 21 mars håller vi årsmötesförhandlingar på Hotell Nissastigen i Gislaved.

Söndagen den 21 mars håller vi årsmötesförhandlingar på Hotell Nissastigen i Gislaved. Kallelse till ILCO:s årsmöte 2010 Söndagen den 21 mars håller vi årsmötesförhandlingar på Hotell Nissastigen i Gislaved. 10.30 Kaffe och fralla 11.00 Sedvanliga årsmötesförhandlingar 12.30 Lunch 13.30

Läs mer

Engelholms Vandrarförening

Engelholms Vandrarförening Engelholms Vandrarförening Vandringsprogram november - mars 2017 På vår hemsida www.engelholmsvandrarforening.se kan du hitta senaste nytt, aktuella program, vandringsberättelser mm men också ändringar

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Skånes Roddförbund 2006-03-12 på Åhus Roddklubb

Protokoll fört vid årsmöte med Skånes Roddförbund 2006-03-12 på Åhus Roddklubb Protokoll fört vid årsmöte med Skånes Roddförbund 2006-03-12 på Åhus Roddklubb Närvarande: 8 medlemmar representerade Helsingborgs Roddklubb, Landskrona Roddklubb, Malmö Roddklubb samt Åhus Roddklubb.

Läs mer

Protokoll gällande årsmöte i Eslövs MotorCykelKlubb, EMCK, 19 oktober 2013. 1. Ordförande hälsade alla välkomna och öppnade mötet.

Protokoll gällande årsmöte i Eslövs MotorCykelKlubb, EMCK, 19 oktober 2013. 1. Ordförande hälsade alla välkomna och öppnade mötet. Protokoll gällande årsmöte i Eslövs MotorCykelKlubb, EMCK, 19 oktober 2013. 1. Ordförande hälsade alla välkomna och öppnade mötet. 2. Till mötesordförande valdes Roland Nihlén. 3. Till mötessekreterare

Läs mer

Verksamhetsberättelse FUB Skara-Götene år 2014

Verksamhetsberättelse FUB Skara-Götene år 2014 Skara-Götene FUB Verksamhetsberättelse 2014 Sid 1 (5) Verksamhetsberättelse FUB Skara-Götene år 2014 Styrelsen för FUB, Föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning i Skara-Götene får härmed

Läs mer

DHR ÄNGELHOLM. NR.4. 2011. Informationsblad om vad som händer i föreningen Kurser, fester, resor Och andra aktiviteter

DHR ÄNGELHOLM. NR.4. 2011. Informationsblad om vad som händer i föreningen Kurser, fester, resor Och andra aktiviteter DHR ÄNGELHOLM. NR.4. 2011 Informationsblad om vad som händer i föreningen Kurser, fester, resor Och andra aktiviteter ORDFÖRANDE. OVE JANSSON. Tel. 0435-21694 MOBIL. 070-5216941 KASSÖR. SVEN-ÅKE JÖNSSON.

Läs mer

GINSTBLaDET. Nr 2 2013 Hallandssektionen Årgång 14. Ur Innehållet. Ordförande har ordet. Påskträff. Årsmöte Riksting

GINSTBLaDET. Nr 2 2013 Hallandssektionen Årgång 14. Ur Innehållet. Ordförande har ordet. Påskträff. Årsmöte Riksting GINSTBLaDET Nr 2 2013 Hallandssektionen Årgång 14 Ur Innehållet Ordförande har ordet Påskträff Årsmöte Riksting MATERIAL Ginstbladet Inga-Lill Niklasson CC 57210 Material till oss via E-post Västgötagatan

Läs mer

Medlemsblad NR: 3 2013

Medlemsblad NR: 3 2013 Medlemsblad NR: 3 2013 Styrelsen önskar en GOD JUL & ETT GOTT NYTT ÅR Hoppas ni har haft en skön höst och förvinter trots storm, regn, snö & kyla men över naturens lagar kan vi inte styra. Vi får alltid

Läs mer

E-information 2015/1 2015-03-07. Hej!

E-information 2015/1 2015-03-07. Hej! 2015-03-07 E-information 2015/1 Hej! Vi närmar oss med stormsteg årets Tattoo som kommer att bli lite annorlunda. Det handlar mycket om att, trots ökade kostnader, få det att gå ihop så det gäller att

Läs mer

Nyhetsbrev från Calmar Renässansgille. Våren 2012. Madonna med Liljor/Fabergé

Nyhetsbrev från Calmar Renässansgille. Våren 2012. Madonna med Liljor/Fabergé RENYSSANS Nyhetsbrev från Calmar Renässansgille Våren 2012 Madonna med Liljor/Fabergé I detta nummer kan du läsa om nya lokaler, årsmötet, resor och utflykter samt kurser m.m. 1 Nya lokaler Som de flesta

Läs mer

NY ÄGARE PÅ CAMPINGEN SSK 80ÅR

NY ÄGARE PÅ CAMPINGEN SSK 80ÅR Årgång 9 Nr 9 December 2006 BILDER FRÅN HALLOWEEN BASTUN ÄR ÖPPEN BASAR PÅ SKOLAN JULMARKNAD I UR OCH SKUR INVIGNING AV SKOLAN 0-12ÅR NY ÄGARE PÅ CAMPINGEN SSK 80ÅR Sida 1 MANUSSTOPP DEN 20:E I VARJE MÅNAD

Läs mer

UNGDOMSSEKTIONEN Där behöver vi hjälp att komma igång. Kom gärna med förslag vad vi skall göra under året.

UNGDOMSSEKTIONEN Där behöver vi hjälp att komma igång. Kom gärna med förslag vad vi skall göra under året. TÄVLINGAR 2012 24 Mars Våffelracet 15 April RS och FRS Sprintcupen 17 Maj Torsdagsrally Sprintcupen 21 Juli Midnattssolsrallyt 3 Aug. Kvällsrally 18 Aug Kräftracet 1 Sept Rally EMK Kannan 20 Okt Sprintcupen

Läs mer

ST inom Arbetsförmedlingen Sektion Södra Götaland

ST inom Arbetsförmedlingen Sektion Södra Götaland ST inom Arbetsförmedlingen Sektion Södra Götaland Protokoll fört vid Sektion Södra Götalands representantskap 21 mars 2013 på Af Lund Antal deltagare: 37 närvarande medlemmar varav 23 som valda ombud med

Läs mer

Lärjungaskap / Följ mig

Lärjungaskap / Följ mig Lärjungaskap / Följ mig Dela in gruppen i par och bind för ögonen på en av de två i paret. Låt den andra personen leda den med förbundna ögon runt i huset och utomhus, genom trädgården, till exempel, och

Läs mer

Protokoll från årsmötet i Hackvads Bygdeförening, söndagen den 10 februari år 2013

Protokoll från årsmötet i Hackvads Bygdeförening, söndagen den 10 februari år 2013 Sida 1 av 6 Protokoll från årsmötet i Hackvads Bygdeförening, söndagen den 10 februari år 2013 1 Årsmötets öppnande. Klas Wetter hälsade alla 25 medlemmar välkomna och förklarade årsmötet öppnat. 2 Godkännande

Läs mer

EFFK:s Kräftskiva/Knytkalas på Krumbo. EFFK Sammanfattning vårsäsongen

EFFK:s Kräftskiva/Knytkalas på Krumbo. EFFK Sammanfattning vårsäsongen Navet Nr 3 2013 FIF:s Drive-In-Bingo När detta skrivs har vi spelat bingo två söndagar. Första söndagen bjöd vi alla bingospelare och funktionärer på gulaschsoppa. Detta var väldigt uppskattat. Än så länge

Läs mer

Styrelsens verksamhetsberättelse för 2012

Styrelsens verksamhetsberättelse för 2012 Styrelsens verksamhetsberättelse för 2012 Inledning Målsättningen enligt stadgarna för Rekekrokens Byaförening är att främja byn och dess invånare för en ökad trivsel och samhörighet. Vidare skall föreningen

Läs mer

Protokoll fört vid Årsmöte den 11 april 2012 med Oskars Hembygdsförening kl 18.00 i Oskars församlingshem

Protokoll fört vid Årsmöte den 11 april 2012 med Oskars Hembygdsförening kl 18.00 i Oskars församlingshem Ärende 1. Mötets öppnande. Frågan om mötet utlysning. Mötet öppnades. Mötet hade utlysts enligt stadgarna. Dagordningen delades ut till deltagarna. 2. Val av ordförande för mötet. Till ordförande för mötet

Läs mer

Program Hösten 2014 S I D.1

Program Hösten 2014 S I D.1 Program Hösten 2014 S I D.1 Tomelilla och Simrishamn i maj 2014 Bästa medlemmar. Höstens program är här. Gå igenom det noga. Du kan ju missa något viktigt. Kom på våra aktiviteter och medlemsmöten, de

Läs mer

SKÅNE LÄNS KANINFÖRENINGS ÅRSSTÄMMA

SKÅNE LÄNS KANINFÖRENINGS ÅRSSTÄMMA SKÅNE LÄNS KANINFÖRENINGS ÅRSSTÄMMA Söndagen den 6 april kl 11.00 2008 På Östergatan 30 i Hässleholm 1. STÄMMANS ÖPPNANDE Ordförande Berth Andersson hälsar alla välkomna till årets stämma. Vi gläds åt

Läs mer

KLUBBMÄSTERSKAP ÅRSMÖTEN AFTERWORK ELLER CATERING HÄSTFOTVÅRD NYHET HOS VARGEN STOPP FÖR SKOTERBUSAR CS HÄST & FRITID Sida 1

KLUBBMÄSTERSKAP ÅRSMÖTEN AFTERWORK ELLER CATERING HÄSTFOTVÅRD NYHET HOS VARGEN STOPP FÖR SKOTERBUSAR CS HÄST & FRITID Sida 1 Årgång 9 Nr 2 Mars 2006 KLUBBMÄSTERSKAP ÅRSMÖTEN AFTERWORK ELLER CATERING HÄSTFOTVÅRD NYHET HOS VARGEN STOPP FÖR SKOTERBUSAR CS HÄST & FRITID Sida 1 MANUSSTOPP DEN 20:E I VARJE MÅNAD MATERIAL TILL REDAKTIONEN

Läs mer

Protokoll fört vid PRO Nyeds årsmöte den 10 februari 2015. Lokal: Åsbacka Servicehus.

Protokoll fört vid PRO Nyeds årsmöte den 10 februari 2015. Lokal: Åsbacka Servicehus. Protokoll fört vid PRO Nyeds årsmöte den 10 februari 2015. Lokal: Åsbacka Servicehus. 1 Årsmötets öppnande Ordf. Barbro Ekberg hälsade alla hjärtligt välkomna till årsmötet. Hon hälsade även representanterna

Läs mer

Kopia av protokollet

Kopia av protokollet Kopia av protokollet SE-SAM Protokoll nr 4/2014 Protokoll fört vid det 32:a årsmötet med SE-SAM, Swedish Senior Airmen, på Tekniska Museet i Stockholm 2014-04-07 kl 1100-1150. Närvarande: 48 medlemmar

Läs mer

Medlemstidning för Föreningen Öckerö HjärtLung

Medlemstidning för Föreningen Öckerö HjärtLung Nr1 Februari 2015 Årgång 14 Medlemstidning för Föreningen Öckerö HjärtLung Tisdagen den 3 mars 2015 kl:17.30 på Solhöjden, Öckerö Välkomna! Namnen lästes upp och ett ljus tändes för var och en, därefter

Läs mer

Program våren 2015. Foto: Britt Tellow

Program våren 2015. Foto: Britt Tellow Program våren 2015 Foto: Britt Tellow Tag vara på livet det går inte i repris! Vi träffas på våra månadsmöten i Carl Johans församlingshem som ligger intill Carl Johans kyrka, Kyrkoplan 1 Känn dig varmt

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Skånes Roddförbund 2007-03-12 på Malmö Roddklubb

Protokoll fört vid årsmöte med Skånes Roddförbund 2007-03-12 på Malmö Roddklubb Protokoll fört vid årsmöte med Skånes Roddförbund 2007-03-12 på Malmö Roddklubb Närvarande: 14 medlemmar representerade Helsingborgs Roddklubb, Höganäs Roddförening, Landskrona Roddklubb, Malmö Roddklubb

Läs mer

Distriktsstyrelsen Ordförande : Lena Näslund 0410-245 76 naeslund.information@telia.com

Distriktsstyrelsen Ordförande : Lena Näslund 0410-245 76 naeslund.information@telia.com SKÅNE Olof Palmes plats 1, 214 44 Malmö Tel: 040-660 73 06 Mobil: 070 261 66 69 E-post: s-kvinnor@skane.sap.se Hemsida: www.s-info.se/skvinnorskane Bankgiro: 5661-1403 Innehåll Inbjudan till årsmöte Ombudsfullmakt

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte på Solbackens Trygghetsboende Länghem

Protokoll fört vid årsmöte på Solbackens Trygghetsboende Länghem Föreningen SPF Seniorerna Västra Kind. Protokoll fört vid årsmöte på Solbackens Trygghetsboende Länghem 2016-02-10. 1 Mötet öppnades och ordförande hälsade välkommen. 2 Parentation hölls över 5 medlemmar

Läs mer

Din Fritid Våren 2016

Din Fritid Våren 2016 Vård- och omsorgsförvaltningen Stöd och aktivering för personer med funktionsnedsättning Fritidsverksamhet Din Fritid Våren 2016 Fritidsverksamhet för ungdomar och vuxna Innehåll Information Fritidsverksamheten....

Läs mer

Ordförande öppnade mötet och hälsade alla välkomna.

Ordförande öppnade mötet och hälsade alla välkomna. 1 Protokoll fört vid årsmöte med PRO Kungshamn Datum 2015-03-17 Tid 15.30 Plats Närvarande Folkets Hus, Kungshamn 125 st. medlemmar Dagens värdpar Margareta och Sven Aronsson Nya medlemmar 1 Mötets öppnande

Läs mer

Adagio. œ œ œ œ œ œ œ. œ œ œ œ. & bb 4 4 œ. & bb. œ œ œ œ œ œ œ œ Œ. & bb œ œ œ œ œ œ œ œ. & bb œ œ œ œ œ b D. q = 72. och nar. var 1ens.

Adagio. œ œ œ œ œ œ œ. œ œ œ œ. & bb 4 4 œ. & bb. œ œ œ œ œ œ œ œ Œ. & bb œ œ œ œ œ œ œ œ. & bb œ œ œ œ œ b D. q = 72. och nar. var 1ens. q = 72 & bb 4 4 1. Vatt 2. Mol net rörs nen gli & bb der vin lätt dagio m den spe lar, vind som vi ta sva nar vat ö ten tar ver him F B b Text: Bo Bergman Musik: Lasse ahlberg var 1ens ann. sjö, Bak men

Läs mer

Vad händer i Färgelanda? Oktober

Vad händer i Färgelanda? Oktober Vad händer i Färgelanda? Oktober Världens Barn Gala Torsdag 2 oktober kl. 18.30 Färgelanda Sporthall Lilla Bandet Jenny och Frank Margareta Haglund med familj DNA and The Cellarboys Färgelanda Judoklubb

Läs mer

HAMNENS VÄNNER NYHAMNSLÄGE

HAMNENS VÄNNER NYHAMNSLÄGE HAMNENS VÄNNER NYHAMNSLÄGE ÅRSMÖTESHANDLINGAR FRÅN MÖTE 9 MARS 2015. INNEHÅLLER PROTOKOLL FRÅN ÅRSMÖTET SAMT KALLELSE, DAGORDNING, VERKSAMHETSBERÄTTELSE, EKONOMISK REDOVISNING. REVISIONSBERÄTTELSE SAMT

Läs mer

Protokoll fört vid ordinarie årsmöte i SPF Svartbäcken torsdagen den 12 februari 2015 på Träffpunkten 86:an Svartbäcksgatan 86, Uppsala.

Protokoll fört vid ordinarie årsmöte i SPF Svartbäcken torsdagen den 12 februari 2015 på Träffpunkten 86:an Svartbäcksgatan 86, Uppsala. Sida 1 av 5 SPF Seniorerna Svartbäcken Uppsala Protokoll fört vid ordinarie årsmöte i SPF Svartbäcken torsdagen den 12 februari 2015 på Träffpunkten 86:an Svartbäcksgatan 86, Uppsala. Närvarande 55 medlemmar.

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med föreningen Dusty Road Blues

Protokoll fört vid årsmöte med föreningen Dusty Road Blues Protokoll fört vid årsmöte med föreningen Dusty Road Blues Plats: Vänkretslokal på Tidagatan i Tidaholm Tid: Lördagen den 18 februari 2012, kl. 15.00 Närvarande: Årsmötesordföranden, 6 styrelseledamöter,

Läs mer

Celiakinytt NUMMER 2 2014. Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa!

Celiakinytt NUMMER 2 2014. Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa! Celiakinytt NUMMER 2 2014 Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa! INNEHÅLL/ NUMMER 1 Innehåll 3 KOMMANDE AKTIVITET ICA veteranernas handelsbod 4 KOMMANDE AKTIVITET Julbak för hela familjen 5 AKTUELL

Läs mer

Verksamhetsberättelse för 2011

Verksamhetsberättelse för 2011 Verksamhetsberättelse för 2011 ILCO:s Jönköpings länsförening 2012-03-10 Best Wester Hotell Småland i Klevshult Kallelse till ILCO:s årsmöte 2012 Lördagen den 10 mars håller vi årsmötesförhandlingar på

Läs mer

Kallelse till årsmöte för Företagarna Åtvidaberg

Kallelse till årsmöte för Företagarna Åtvidaberg 1 (8) Kallelse till årsmöte för Företagarna Åtvidaberg Åtvidaberg 2014-02-12 Dag: 2014-03-08 Tid: 17.00 Plats: Åtvidabergs Hotell & Restaurang, Klinta Förslag till dagordning 1. Årsmötets öppnande 2. Val

Läs mer

Årsmöte 2015. Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping

Årsmöte 2015. Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping Årsmöte 2015 Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping DAGORDNING 1. Val av mötesordförande, sekreterare och justerare för mötet 2. Godkännande av kallelsen 3. Godkännande av dagordningen 4. Styrelsens kassa-

Läs mer

Protokoll fört vid Årsmöte med PRO Bälinge onsdagen den 18 feb 2015.

Protokoll fört vid Årsmöte med PRO Bälinge onsdagen den 18 feb 2015. Sida 1 av 6 Bälinge Protokoll fört vid Årsmöte med PRO Bälinge onsdagen den 18 feb 2015. Förening: 877605-6444 Datum 2015-02-18 Tid Kl. 1300 Plats Bälinge Bygdegård Närvarande 101 medlemmar Ordföranden

Läs mer

Protokoll årsmöte

Protokoll årsmöte Protokoll fört vid Ireortens Biodlarförenings årsmöte 2013 Plats: Ire Naturskola Närvarande: Stig Boklund Bengt Eriksson Mogens Vedel Åke Månsson Lars Nilsson Nils-Erik Svensson Göran Åstrand Anna Erlandsson

Läs mer

Medlemsblad. Nr 2 Årg. 21 (2012) Bästa medlemmar!

Medlemsblad. Nr 2 Årg. 21 (2012) Bästa medlemmar! Medlemsblad Nr 2 Årg. 21 (2012) Bästa medlemmar! Till vår förenings 21:a årsmöte, den 12:e mars, hade 75 medlemmar infunnit sig. Efter årsmötesförhandlingarna höll vår inbjudne föreläsare, Gunnar Henningsson,

Läs mer

BUDKAFLE FÖR HÅBO KULTUR OCH HEMBYGDSFÖRENING

BUDKAFLE FÖR HÅBO KULTUR OCH HEMBYGDSFÖRENING 2012 Nr: 2 BUDKAFLE FÖR HÅBO KULTUR OCH HEMBYGDSFÖRENING Museets öppettider: Lördag-söndag under juni-augusti kl.11.00-15.00 Grupper hela året Årsmötet 28 mars i Övergransgården sidan 2 Torpbesök i tid

Läs mer

RUTE HEMBYGDSFÖRENING

RUTE HEMBYGDSFÖRENING RUTE HEMBYGDSFÖRENING Program för vintern, våren och sommaren 2013 Torsdag 14 februari 2013 kl: 19.00 Trivselkväll i Rute Folkets Hus med Calle Brobäck som visar historiska bilder från norra Gotland. En

Läs mer

DHR Ängelholm NR. 3. 2011. Lergöksbladet. Informationsblad om vad som Händer i föreningen kurser, fester, resor och andra aktiviteter

DHR Ängelholm NR. 3. 2011. Lergöksbladet. Informationsblad om vad som Händer i föreningen kurser, fester, resor och andra aktiviteter DHR Ängelholm NR. 3. 2011 Lergöksbladet Informationsblad om vad som Händer i föreningen kurser, fester, resor och andra aktiviteter ORDFÖRANDE. OVE JANSSON TEL. 0435-21694 MOBIL. 070-5216941 KASSÖR. SVEN-ÅKE

Läs mer

Ewa Wiker tackade för förtroendet att få leda årsmötet.

Ewa Wiker tackade för förtroendet att få leda årsmötet. 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Göran Strömbäck hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Närvarande medlemmar har prickats av på röstlängden,

Läs mer

PRO Karlskoga Södra Verksamhetsberättelse 2011

PRO Karlskoga Södra Verksamhetsberättelse 2011 2011 PRO Karlskoga Södra Verksamhetsberättelse 2011 Styrelsen har under året bestått av: Ordförande / studieorganisatör Vice ordförande / pressombud Kassör Sekreterare Styrelseledamot / medlemsvärvare

Läs mer

Årsmöte Onsdag , 18.30

Årsmöte Onsdag , 18.30 Årsmöte Onsdag 2016-04-27, 18.30 Stjärnholms Slott Årsmöteshandlingar Version 1.0 Innehåll FÖRSLAG TILL DAGORDNING... 2 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015... 3 REVISIONSBERÄTTELSE... 4 ÅRSREDOVISNING FÖR 2015...

Läs mer

Svenska Missionskyrkan/SMU i Södra Götalands distrikt och SMU i Osby. Inbjuder till

Svenska Missionskyrkan/SMU i Södra Götalands distrikt och SMU i Osby. Inbjuder till Svenska Missionskyrkan/SMU i Södra Götalands distrikt och SMU i Osby Inbjuder till för alla som har ett levande intresse för ishockey i åldern från 20 år och uppåt. Den 7-8 februari 2009 går resan till

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte för Ullared Flädje GK, söndag den 17 februari 2013 Kl. 14.30 i Falkenbergs Sparbank.

Protokoll fört vid årsmöte för Ullared Flädje GK, söndag den 17 februari 2013 Kl. 14.30 i Falkenbergs Sparbank. Protokoll fört vid årsmöte för Ullared Flädje GK, söndag den 17 februari 2013 Kl. 14.30 i Falkenbergs Sparbank. Ordförande Joakim Sjögren hälsade alla välkomna, tackade Falkenbergs Sparbank för att vi

Läs mer

Verksamhetsberättelse för 2013

Verksamhetsberättelse för 2013 Verksamhetsberättelse för 2013 ILCO:s Jönköpings länsförening 2014-03-16 Mäster Gudmunds Källar Jönköping Kallelse till ILCO:s årsmöte 2014 Söndagen den 16 mars håller vi årsmötesförhandlingar på restaurang

Läs mer

Askim-Frölunda-Högsbos Tema: Göteborg i våra hjärtan

Askim-Frölunda-Högsbos Tema: Göteborg i våra hjärtan Askim-Frölunda-Högsbo stadsdelsförvaltning april-maj Askim-Frölunda-Högsbos Träffpunkter Tema: Göteborg i våra hjärtan Altplatsen Kustträffen Vill du få programbladet skickat hem med posten eller med e-post,

Läs mer

Kallelse till. Tid: Fredagen den 5 februari 2010 kl 19.00. Lekeberga Gård, Lekeberga

Kallelse till. Tid: Fredagen den 5 februari 2010 kl 19.00. Lekeberga Gård, Lekeberga Kallelse till i Tid: Fredagen den 5 februari 2010 kl 19.00 Plats: Lekeberga Gård, Lekeberga Klubben bjuder på kaffe, smörgåstårta och underhållning. (glöm inte ange om du är allergisk mot något livsmedel)

Läs mer

Uppdragstider prio 1 per kommun Q1-Q2 2016

Uppdragstider prio 1 per kommun Q1-Q2 2016 Uppdragstider prio 1 per kommun Q1-Q2 2016 Distrikt 1 Kommun antal uppdrag *1 *2 *3 *4 *5 *6 *7 *8 *9 Malmö 9476 02:50 00:22 03:12 07:16 10:28 20:04 09:28 23:58 01:00:09 Trelleborg 1288 02:43 01:04 03:47

Läs mer

Årgång 11 Nr 3 April 2008 SNOWRÄJS GRUSCUPEN SIKFORSDAGEN PRO:S ÅRSMÖTE PANK PENISONÄR SÖKER MC KARAVAN GENOM SIKFORS. Sida 1

Årgång 11 Nr 3 April 2008 SNOWRÄJS GRUSCUPEN SIKFORSDAGEN PRO:S ÅRSMÖTE PANK PENISONÄR SÖKER MC KARAVAN GENOM SIKFORS. Sida 1 Årgång 11 Nr 3 April 2008 SNOWRÄJS GRUSCUPEN SIKFORSDAGEN PRO:S ÅRSMÖTE PANK PENISONÄR SÖKER MC KARAVAN GENOM SIKFORS Sida 1 MANUSSTOPP DEN 20:E I VARJE MÅNAD MATERIAL TILL REDAKTIONEN SKICKAS TILL: Carina

Läs mer

Distriktsstyrelsemötesprotokoll nr 3 14 april 2013

Distriktsstyrelsemötesprotokoll nr 3 14 april 2013 Skånes scoutdistrikt av Nykterhetsrörelsens scoutförbund Distriktsstyrelsemötesprotokoll nr 3 14 april 2013 Närvarande: Caroline Ekblad, Maria Johansson, Jens Olsson, Kristin Svensson och Viktoria Wallin.

Läs mer

Alliansen Varbergs Boulehall. Handlingar till Alliansens ordinarie årsmöte onsdagen den 26 februari 2014. kl. 17.00 i Boulodromen.

Alliansen Varbergs Boulehall. Handlingar till Alliansens ordinarie årsmöte onsdagen den 26 februari 2014. kl. 17.00 i Boulodromen. Alliansen Varbergs Boulehall Handlingar till Alliansens ordinarie årsmöte onsdagen den 26 februari 2014 kl. 17.00 i Boulodromen.se DAGORDNING: 1 Parentation 2 Mötets öppnande 3 Frågan om mötet kallats

Läs mer

Barn och vuxna stora och små, upp och stå på tå Även då, även då vi ej kan himlen nå.

Barn och vuxna stora och små, upp och stå på tå Även då, även då vi ej kan himlen nå. Solen har gått ner Solen har gått ner, mörkret faller till, inget kan gå fel, men ser vi efter får vi se För det är nu de visar sig fram. Deras sanna jag, som ej får blomma om dan, lyser upp som en brand.

Läs mer

E-information 2014/1. 2015 års Tattoo. 2014-04-09

E-information 2014/1. 2015 års Tattoo. 2014-04-09 2015 års Tattoo. Ja nästa år är det dags igen och förberedelserna är i full gång. En av de viktigaste sektionerna är Musik och Program som redan är igång. Deras arbete är att skapa ett vidgat program som

Läs mer

Protokoll - Sydskanes Emse årsmöte 2012

Protokoll - Sydskanes Emse årsmöte 2012 Protokoll - Sydskanes Emse årsmöte 2012 Protokoll fört vid årsmöte för Sydskanes Emse på Ring Knutstorp den 27 oktober 2012. Ordföranden Thomas Christiansson hälsar samtliga mötesdeltagare välkomna till

Läs mer

Välkommen på årsmöte!

Välkommen på årsmöte! 2015-02-06 Välkommen på årsmöte! Den 28:e februari är det dags för Djurens Rätt Lunds årsmöte, där vi sammanfattar året som varit och planerar för 2015. Mötet äger rum 11.00-13.00 på Svaneskolan, Möllegatan

Läs mer

Medlemsavgiften betalas från och med nu in till Riksförbundet. Därför får du ingen PlusGiro-avi med programmet i fortsättningen.

Medlemsavgiften betalas från och med nu in till Riksförbundet. Därför får du ingen PlusGiro-avi med programmet i fortsättningen. Adress Vårvädersvägen 4 D, 22227 Lund Expeditionstid onsdag 10.00 12.00. Vi har sommarstängt 22/6 17/8 Telefon 046 211 49 90 E-post info@lund.hjart-lung.se PlusGiro 13 58 61 3 Nyhet! Medlemsavgiften betalas

Läs mer

Finjasjöns strand vid Skyrup. Nära naturen vid ås & sjö. www.matterodsbyalag.se. Byabladet 2014 Nr 2

Finjasjöns strand vid Skyrup. Nära naturen vid ås & sjö. www.matterodsbyalag.se. Byabladet 2014 Nr 2 Finjasjöns strand vid Skyrup Nära naturen vid ås & sjö www.matterodsbyalag.se Byabladet 2014 Nr 2 Aktiviteter 2014 12 maj Trivselkväll vid Agdas stuga kl 18,00. Vårstädning av stugan och i trädgården.

Läs mer

GINSTBLaDET GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR. Nr 4 2013 Hallandssektionen Årgång 14 SOMMAR VINTER HÖST VÅR

GINSTBLaDET GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR. Nr 4 2013 Hallandssektionen Årgång 14 SOMMAR VINTER HÖST VÅR GINSTBLaDET Nr 4 2013 Hallandssektionen Årgång 14 GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR SOMMAR VINTER VÅR HÖST MATERIAL Ginstbladet Inga-Lill Niklasson CC 57210 Material till oss via E-post Västgötagatan 65-432 30

Läs mer

Distriktsinfo nr 2/2008

Distriktsinfo nr 2/2008 Folkdansringen i Uppland Distriktsinfo nr 2/2008? I detta nummer: Sidan 2 Från årsmötet... Sidan 3 En påminnelse Upplandsschottisen Sidan 4 Ett stort grattis till.. Sidan 5 Mingelkväll forts.. Sidan 6-7

Läs mer

Kronobergs läns biodlareförbunds årsmöte. Söndagen den 8 februari 2015. Plats: Naturbruksgymnasiet, Ingelstad. Närvarande: 60 medlemmar

Kronobergs läns biodlareförbunds årsmöte. Söndagen den 8 februari 2015. Plats: Naturbruksgymnasiet, Ingelstad. Närvarande: 60 medlemmar Kronobergs läns biodlareförbunds årsmöte Söndagen den 8 februari 2015 Plats: Naturbruksgymnasiet, Ingelstad Närvarande: 60 medlemmar 1 Mötets öppnande och fastställande av dagordningen 2 Godkännande av

Läs mer

Aktiviteter. Gruppförsändelse Nr 1 februari 2010 Årgång 15

Aktiviteter. Gruppförsändelse Nr 1 februari 2010 Årgång 15 Gruppförsändelse Nr 1 februari 2010 Årgång 15 B O E T S B Y A B L A D www.boetsbyalag.nu Tel: 0144-201 40 boetsbyalag@aries.vokby.se Aktiviteter Gubbagympa Tisdagar kl. 19.30 21.00 Boethallen Vid frågor

Läs mer

Nytt år - ny styrelse och nya aktiviteter!

Nytt år - ny styrelse och nya aktiviteter! Nytt år - ny styrelse och nya aktiviteter! Kallelse till medlemsmöte i KLIPPAN för att välja styrelse (bifogas) Vårprogram för Träffpunkten i Täby (bifogas) Ny styrelse i FUB i Södra Roslagen Ordförande:

Läs mer

SFI-KURS B OCH C. ALKOHOL I SVERIGE. Hälsa och alkohol. Detta är ett utdrag från Så påverkas vi av alkohol, ett utbildningsmaterial på lätt svenska.

SFI-KURS B OCH C. ALKOHOL I SVERIGE. Hälsa och alkohol. Detta är ett utdrag från Så påverkas vi av alkohol, ett utbildningsmaterial på lätt svenska. SFI-KURS B OCH C. ALKOHOL I SVERIGE Hälsa och alkohol Detta är ett utdrag från Så påverkas vi av alkohol, ett utbildningsmaterial på lätt svenska. Alkohol i Sverige Förut drack svenskarna mycket alkohol.

Läs mer

Vi i styrelsen önskar er alla en riktigt njutbar sommar. Särskilt välkomnar vi våra nya medlemmar. Marita Idh-Gauntlett/ Ordförande

Vi i styrelsen önskar er alla en riktigt njutbar sommar. Särskilt välkomnar vi våra nya medlemmar. Marita Idh-Gauntlett/ Ordförande Program Hösten 2012 Bästa medlemmar Det här är min första introduktion till Höstprogrammet som ny ordförande. Våren har varit mycket intressant. Det har varit väldigt roligt att få vara delaktig i en sådan

Läs mer

MALMÖ SCANDIC TRIANGELN FREDAG 22 JANUARI

MALMÖ SCANDIC TRIANGELN FREDAG 22 JANUARI Du är inbjuden till... 2016 MALMÖ SCANDIC TRIANGELN FREDAG 22 JANUARI NYA INSIKTER & NYA IDÉER! Fredagen den 22 januari är det dags för HR-Dagen på Scandic Triangeln i Malmö. Vi hälsar er varmt välkomna

Läs mer

Kvarteret Filantropen

Kvarteret Filantropen Kvarteret Filantropen Tryggt och bekvämt boende Tryggt och bekvämt boende för äldre i Glimåkra Västergatan 5 är ett seniorboende i ett lummigt och lugnt område mitt i centrala Glimåkra. I huset finns lägenheter

Läs mer

Hjärt- och lungsjukas förening Svedala Vellinge Trelleborg

Hjärt- och lungsjukas förening Svedala Vellinge Trelleborg 2009 Hjärt- och lungsjukas förening Svedala Vellinge Trelleborg Innehåll Verksamhetsberättelse 2008 Sid 3 Sid 4-5 Sid 6-7 Sid 8-9 Sid 10 Verksamhetsberättelse Presentation av den nya styrelsen 2009 Program

Läs mer

SFI-KURS C OCH D. ALKOHOL I SVERIGE. Hälsa och alkohol. Detta är ett utdrag från Så påverkas vi av alkohol, ett utbildningsmaterial på lätt svenska.

SFI-KURS C OCH D. ALKOHOL I SVERIGE. Hälsa och alkohol. Detta är ett utdrag från Så påverkas vi av alkohol, ett utbildningsmaterial på lätt svenska. SFI-KURS C OCH D. ALKOHOL I SVERIGE Hälsa och alkohol Detta är ett utdrag från Så påverkas vi av alkohol, ett utbildningsmaterial på lätt svenska. Alkohol i Sverige Förr i tiden drack svenskarna mycket

Läs mer

Infoblad. nr 4 november 2015

Infoblad. nr 4 november 2015 Infoblad nr 4 november 2015 Ordförande har ordet Nu är det så dags igen för mörka kvällar och när vi vaknar är det frost på marken. Vi plockar fram våra lyktor och stakar och tänder levande ljus. Det ger

Läs mer

nummer 1»2013«årgång 34

nummer 1»2013«årgång 34 nummer 1»2013«årgång 34 =====================Ledare======================== God fortsättning på det nya året! Jag hoppas att ni alla har haft en skön ledighet under helgerna som varit. Årets första ON

Läs mer

Ändrat datum för årsmötet

Ändrat datum för årsmötet Uppsala Januari 2010 Innehåll Kalendarium... sid 1 Hälsning från ordföranden... sid 2 Kallelse till årsmötet... sid 3 Information från Misa... sid 4 Information om gymnsiestudier Lundellska skolan... sid

Läs mer

Psykosociala föreningen Sympati rf MEDLEMSBLAD 5/2015 NOVEMBER-DECEMBER

Psykosociala föreningen Sympati rf MEDLEMSBLAD 5/2015 NOVEMBER-DECEMBER MEDLEMSBLAD 5/2015 NOVEMBER-DECEMBER Eriksgatan 8 IV våningen Verksamhetsledare Miivi Selin-Patel; 050 446 2974 00100 Helsingfors Ordförande Riitta Aarrevuo; 050 4634 4746 Telefon till kansliet; 045 863

Läs mer

Midsommar i Matteröd. Nära naturen vid ås & sjö. www.matterodsbyalag.se Byabladet 2015 Nr 1

Midsommar i Matteröd. Nära naturen vid ås & sjö. www.matterodsbyalag.se Byabladet 2015 Nr 1 www.matterodsbyalag.se Byabladet Aktiviteter : 4 maj kl 18,00. Trivselkväll vid Agdas stuga Tillsammans hjälps vi åt att städa i och runt stugan. Medtag städmaterial, trädgårdsredskap och gärna något att

Läs mer

Västra Regionen av Koloniträdgårdsförbundet

Västra Regionen av Koloniträdgårdsförbundet Västra Regionen av Koloniträdgårdsförbundet www.koloni-vastreg.se Till Västra Regionens medlemsföreningar, regionstyrelsen, revisorerna och valberedning samt styrelsen för värdföreningen Eklundshovs Koloniträdgårdsförening

Läs mer

Protokoll fört vid Svenska Kommunalpensionärers Förbund Avd 36:s årsmöte på Arbetets Museum. Norrköping.

Protokoll fört vid Svenska Kommunalpensionärers Förbund Avd 36:s årsmöte på Arbetets Museum. Norrköping. Protokoll fört vid Svenska Kommunalpensionärers Förbund Avd 36:s årsmöte 2016-02-17 på Arbetets Museum. Norrköping. 01. Mötets öppnande. Ordförande Barbro Mattson hälsar alla välkomna och förklarar mötet

Läs mer

Tyringe Byalag. Årsmöte

Tyringe Byalag. Årsmöte 1 Tyringe Byalag Årsmöte 2016 2 TYRINGE BYALAG ÅRSMÖTESHANDLINGAR 1 Fastställande av närvaroförteckningen/röstlängden 2 Val av ordförande för stämmoförhandlingarna. 3 Val av mötessekreterare för stämmoförhandlingarna

Läs mer

Protokoll fört vid Hyresgästföreningen Syd-Ost s årsmöte på Folkets Hus Bagarmossen lördagen den 15 mars 2008 klockan 10,00 14.00

Protokoll fört vid Hyresgästföreningen Syd-Ost s årsmöte på Folkets Hus Bagarmossen lördagen den 15 mars 2008 klockan 10,00 14.00 Protokoll fört vid Hyresgästföreningen Syd-Ost s årsmöte på Folkets Hus Bagarmossen lördagen den 15 mars 2008 klockan 10,00 14.00 Närvarande: Enligt fastställd förteckning över närvarande medlemmar. 1.

Läs mer

MEDLEMSMAIL MARS MÅNAD Datum 2012-03-06

MEDLEMSMAIL MARS MÅNAD Datum 2012-03-06 MEDLEMSMAIL MARS MÅNAD Datum 2012-03-06 Hej! Jippie, våren är här med den vackra solen och de ljusa löftesrika dagarna. Mänskligheten har vaknat och kravlar ur sina vinterbon för att välkomna våren. Underbart!

Läs mer

- 1 - (6) Landstingets PK N:v Götaland

- 1 - (6) Landstingets PK N:v Götaland - 1 - (6) FÖRT VID SVENSKA SJUKVÅRDSANSTÄLLDAS IDROTTSFÖRBUNDS FÖRBUNDSMÖTE 2012, SOM GENOMFÖRDES DEN 7 SEPTEMBER KL.17.30 PÅ BEST WESTERN HOTELL JÄGERSRO I MALMÖ. 1 15 1 MÖTETS ÖPPNANDE Förbundsordförande

Läs mer

Program våren 2014. Foto: Britt Tellow

Program våren 2014. Foto: Britt Tellow Program våren 2014 Foto: Britt Tellow Tag vara på livet det går inte i repris! Vi träffas på våra månadsmöten i Carl Johans församlingshem som ligger intill Carl Johans kyrka, Kyrkoplan 1 Känn dig varmt

Läs mer

Fritidsnytt. Nr 2/2013

Fritidsnytt. Nr 2/2013 Fritidsnytt Nr 2/2013 Här kommer höstens program! Här kommer en del av de aktiviteter som erbjuds denna termin. Det finns aktiviteter som du känner igen sedan innan, och vi erbjuder nya cirklar som vi

Läs mer

Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte 2015-05-20, Örebro

Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte 2015-05-20, Örebro Protokoll fört vid Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte 2015-05-20, Örebro 1 Mötets öppnande Anna Kellin, vice ordförande hälsade alla välkomna och förklarade årsmötet öppnat. 2 Kallelsens godkännande Anna

Läs mer

Byablad Nr 1 2010 SKOTERUTFLYKT. Lördagen den 20 mars är det dags igen! Samling vid kunskapshuset kl 10.00. se sid 2

Byablad Nr 1 2010 SKOTERUTFLYKT. Lördagen den 20 mars är det dags igen! Samling vid kunskapshuset kl 10.00. se sid 2 Byablad Nr 1 2010 SKOTERUTFLYKT Lördagen den 20 mars är det dags igen! Samling vid kunskapshuset kl 10.00. se sid 2 Skoterutflykt Ekonomiska föreningens skoterutflykt blir i år lördagen den 20 mars. Färden

Läs mer

Psykosociala föreningen Sympati rf MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER

Psykosociala föreningen Sympati rf MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER Eriksgatan 8 IV våningen Verksamhetsledare Miivi Selin-Patel; 050 446 2974 00100 Helsingfors Ordförande Riitta Aarrevuo; 050 4634 4746 Telefon till kansliet; 045 863

Läs mer