Protokoll från styrelsemöte för Ängsbacka Kursgård Ekonomiska Förening måndagen 20/6-10

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Protokoll från styrelsemöte för Ängsbacka Kursgård Ekonomiska Förening måndagen 20/6-10"

Transkript

1 Ängsbacka Kursgård Ekonomiska Förening Närvarande: Petra Ariton Christer Björsson Lars Ek (fr o m 7) Henrik Flaarönning Kjell Gustafsson (fr o m 6) Nina Höjdefors Rebekka Olivegren Helge Ryen Eva Sanner Mikael Bobo Winroth Ej närvarande: Ulrika Johansson Conrad Subhasha Born Protokoll från styrelsemöte för Ängsbacka Kursgård Ekonomiska Förening måndagen 20/ Mötets öppnande Eva Sanner öppnade mötet och hälsade alla välkomna. Styrelsens nya ledamöter välkomnades speciellt med chokladbollar. 2 Val av mötesordförande Styrelsen valde Eva till mötesordförande. 3 Val av mötessekreterare Styrelsen valde Petra Ariton till mötessekreterare. 4 Val av justerare Styrelsen valde Nina Höjdefors och Rebekka Olivegren till justeringsmän. 5 Godkännande av dagordning Dagordningen godkändes efter tillägget godkännande av guidelines för kurser under övriga frågor. 6 Föregående protokoll Föregående protokoll från 25/4 och 24/5 godkändes och lades till handlingarna. 7 Leader projektet Med anledning av en fråga från en styrelsemedlem om Leaderprojektets organisation beslutade styrelsen att tillsätta en styrgrupp. Styrgruppens ansvar är att vara styrelsens förlängda arm samt ha ett ekonomiskt och övergripande ansvar för att projektplanen som godkänts av Leader går i rätt riktning. Styrgruppen har till uppgift att tillsammans med projektledaren rapportera om projektets arbete vid varje styrelsemöte framöver.

2 Förslaget från John Manoocheri lämnas över till styrgruppen för Leaderprojektet vilka beslutades att bestå av Nina, Rebekka och Henrik. Projektgruppen består i dagsläget av följande personer: Mikael Götlind (projektledare utsedd av föreningens styrelse). Övriga projektmedarbetare är Lars Ek och Harry Wiesel. Mallika Jansson och Anna- Karin Jansson finns också som resurspersoner i teamet vid behov. Rebekka Olivegren har fungerat som stöd för projektledaren men går fr o m nu från projektgruppen över till styrgruppen. Information om projektet kommer att läggas upp på föreningens hemsida. Rapport från projektledare Mikael Götlind bifogas detta protokoll. Se bilaga 1. 8 Rapport från MCT a) Transformationsprocess Henrik och Eva presenterade förslaget på ny organisation som de utarbetat efter att ha intervjuat samtliga anställda. Se bilaga 2. Nova var inbjuden att ge sin syn på förslaget och transformationsprocessen. Efter lång diskussion beslutade styrelsen att: 1. Skapa en organisation som vi kallar Core Staff (några få betalda anställda med nyckelpositioner), Support Staff (låg ersättning, kost och logi), Ängsbackaprogrammet (ett nytt större volontärsprogram). Detta är en renodling av den redan befintliga organisationen. 2. Bygga en ny struktur som är anpassad till verksamheten under höst och vinter då behovet av personal är mindre. 3. Reducera lön till kvarvarande personal under perioden september-december med målsättningen 20 procent för att komma upp i önskad besparingsnivå. 4. Starta marknadsföring av Ängsbackaprogrammet redan till No Mind. 5. Jobba aktivt med intäktssidan under hösten. 6. Se över kursgårdens kostnader. 7. Eva och Henrik går in som ansvariga på programansvarig- respektive VDpositionerna under en övergångsperiod för att möjliggöra övergången till den nya organisation och rekrytera nya personer på dessa poster. Styrelsen fattade också beslut om att de som bor på Ängsbacka ska delta i volontärprogrammet alternativt vara anställd av Ängsbacka. Beslutet gäller fr o m 1 oktober Eva och Henrik deltog inte i ovanstående beslut. Eva redogjorde för sitt förslag att ha ett stort lotteri för personalen i december, innehållande gåvor skänkta av medlemmar och andra. Styrelsen är positivt inställd till förslaget.

3 b) Brandlarm Henrik rapporterar att det tyvärr inte finns finansiering av leasing av brandlarm då finansieringsbolagen vill ha bankgaranti eller borgen från styrelsen. Därför kommer installeringen av sammanhängande brandlarm installeras först under hösten. Under sommaren kommer det finnas en nattvakt i Ladan. Henrik jobbar vidare med finansieringen av brandlarm och kommer även att ta in fler offerter. c) IHR Ansökan Föreningen fick avslag på ansökan till IHR om hjälp med strategisk kommunikationsplan. Styrelsen har för avsikt att lämna in en ny ansökan nästa år. 9 Ekonomi Helge redogjorde för aktiebolagets samt föreningens ekonomi. Se bilaga 3 och Utvärdering av Summit 11 Medlemsaktiviteter Mallika Jansson var inbjuden till denna punkt för att redogöra för medlemssituationen när vår medlemskoordinator Ellen Undén är sjukskriven. Styrelsen beslutade att Mallika ska få tillgång till e-postadressen medlem@angsbacka.se och att ett nytt automeddelande sätts in på ellen@angsbacka.se som förklarar att hon är sjukskriven. Vidare beslutades att Petra ansvarar för föreningens medlemsfrågor och ska involvera föreningens medlemmar i detta. Petra samarbetar tillsammans med Kavina (marknadsföringsansvarig för Ängsbacka) för iordningställande av det gemensamma Information/Marknadsföring/Föreningens-tältet under No Mind och Yoga festivalerna. Mallika kommer hädanefter till varje styrelsemöte redogöra för antalet medlemmar för perioden samt förse styrelsen med en ekonomisk redovisning. 12 Fundraising 13 Medlemshus Lasse redogjorde för förslaget genom en av föreningens medlemmar att omvandla Ängsbackas café till ett medlemshus I korthet går förslaget ut på att cafét renoveras genom donationer av medlemmarna och blir vinterisolerat. På övervåningen byggs ett antal rum med plats för 16 bäddar samt ett vardagsrum med ett mindre kök. Husets sovrum disponeras av medlemmarna och de rum som inte används hyrs ut till utomstående. Föreningen står för driften av cafét och får en inkomstkälla genom att hyra ut lokalen i samband med arrangemang. Drift i form av el, vatten, avlopp och eventuell värme betalas av föreningen till

4 Ängsbacka AB. Personalen i caféet är föreningens medlemmar och för att vara volontär på Ängsbacka ska man vara medlem. Styrelsen beslutade att fortsätta diskutera vilka medlemsvärden vi vill ge föreningens medlemmar. Ett medlemshus i cafét kan absolut bli en möjlighet i framtiden. I dagsläget behöver vi dock bordlägga frågan då andra saker har större prioritet. 14 Arbetsgrupper 15 Val av Ordförande och Management Communication Team 16 Grupp för stadgeändring 17 Hälsovecka Christer redogjorde för sitt förslag till att införa hälsoveckor. Styrelsen är positiv till förslaget och beslutade att förslaget skulle införlivas i det kommande Ängsbackaprogrammet. 18 Utveckling av webbplats Mikael redogjorde för sitt förslag till projektplan för vidareutveckling av föreningens web. Styrelsen beslutade att godkänna de tre första stegen i projektplanen, dvs 12 timmar vardera av Kavina Thorslund och Henny Örtenberg (för brainstorming och product backlog) samt 6 timmar för Roger Käll (för att uppskatta hur många utvecklingstimmar som behövs för att genomföra det vi önskar). Styrelsen beslutade även att Mikael ska återkomma med rapport. 19 Övriga frågor Styrelsen beslutade att varje styrelseledamot fortsättningsvis ska få delta i två festivaler tillsammans med en gäst utan kostnad. Styrelsen beslutade också att ge Mikael i uppdrag att säkerställa fungerande teknik vid våra styrelsemöten, bl a i form av fungerande internet, mikrofon och högtalare. Punkten godkännande av guidelines för kurser bordlades till nästa möte. 20 Nästa möte Nästa möte beslutades till tisdagen den 27/7 kl Mötets avslutade Eva avslutade mötet och tackade för allas engagemang.

5 Vid protokollet Justeras Petra Ariton Nina Höjdefors Rebekka Olivegren Bilaga till Styrelsemöte Summering beslut och aktiviteter: Beslut: B1: Förslaget från John Manoocheri lämnas över till styrgruppen för Leaderprojektet vilka beslutades att bestå av Nina, Rebekka och Henrik. B2: Petra ansvarar för föreningens medlemsfrågor och ska involvera föreningens medlemmar. B3: Mallika kommer hädanefter till varje styrelsemöte redogöra för antalet medlemmar för perioden samt förse styrelsen med en ekonomisk redovisning. B4: Styrelsen beslutade att godkänna de tre första stegen i projektplanen för utveckling av webplats B5: Styrelsen beslutade att varje styrelseledamot fortsättningsvis ska få delta i två festivaler tillsammans med en gäst utan kostnad. B6: Styrelsen beslutade att ge Mikael i uppdrag att säkerställa fungerande teknik vid våra styrelsemöten, bl a i form av fungerande internet, mikrofon och högtalare. B7: Styrelsen beslutade att de som bor på Ängsbacka ska delta i volontärprogrammet alternativt vara anställd av Ängsbacka. Beslutet gäller fr o m 1 oktober B8: Styrelsen beslutade om transformationsprocessen enligt följande: 1. Skapa en organisation som vi kallar Core Staff (några få betalda anställda med nyckelpositioner), Support Staff (låg ersättning, kost och logi), Ängsbackaprogrammet (ett nytt större volontärsprogram). Detta är en renodling av den redan befintliga organisationen. 2. Bygga en ny struktur som är anpassad till verksamheten under höst och vinter då behovet av personal är mindre. 3. Reducera lön till kvarvarande personal under perioden september-december med målsättningen 20 procent för att komma upp i önskad besparingsnivå. 4. Starta marknadsföring av Ängsbackaprogrammet redan till No Mind. 5. Jobba aktivt med intäktssidan under hösten. 6. Se över kursgårdens kostnader. 7. Eva och Henrik går in som ansvariga på programansvarig- respektive VDpositionerna under en övergångsperiod för att möjliggöra övergången till den nya organisation och rekrytera nya personer på dessa poster. Aktiviteter: A1: Information om Leaderprojektet kommer att läggas upp på föreningens hemsida A2: Henrik jobbar vidare med finansieringen av brandlarm

Protokoll från styrelsemöte för Ängsbacka Kursgård Ekonomiska Förening söndagen 20/3-10

Protokoll från styrelsemöte för Ängsbacka Kursgård Ekonomiska Förening söndagen 20/3-10 Ängsbacka Kursgård Ekonomiska Förening 2010-03-20 Närvarande: Petra Ariton Adjungerade: Ellen Undén (fr om 6 c) Rebekka Olivegren Nova Wegerif ( 6c, 7 b och 8) Conrad Subhasha Born Johan Bysell Henrik

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte för Ängsbacka Kursgård Ekonomiska Förening söndag 4/10-09

Protokoll från styrelsemöte för Ängsbacka Kursgård Ekonomiska Förening söndag 4/10-09 Ängsbacka Kursgård Ekonomiska Förening 2009-10-04 Närvarande: Conrad Subhasha Born Eva Sanner Helge Ryen Henrik Flarönning Johan Bysell Kjell Gustafsson Nina Höjdefors Rebekka Olivegren Susanne Ytterborn

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte för Ängsbacka Kursgård Ekonomiska Förening söndagen 25/4-10 (kl.9-17)

Protokoll från styrelsemöte för Ängsbacka Kursgård Ekonomiska Förening söndagen 25/4-10 (kl.9-17) Ängsbacka Kursgård Ekonomiska Förening 2010-04-25 Närvarande: Petra Ariton Adjungerade: Rebekka Olivegren (tom 9) Nova Wegerif (tom 7 d) Conrad Subhasha Born Alexander Karlsson ( 7 a,c) Johan Bysell (tom

Läs mer

Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467)

Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467) Sida 1(5) Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467) Dag 2006-11-21 kl 09.00 12.00 Plats Närvarande Övriga närvarande Seglarhotellet i Sandhamn Från styrelsen Ordinarie ledamöter: Sebastian Cederschiöld,

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK

Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK Tid och plats: 1 september 2012 i Malmö Föreningens ordförande Aviva Suskin-Holmqvist öppnade årsmötet och hälsade alla välkomna. 1 Val av mötesordförande Som ordförande

Läs mer

SKK/UK nr

SKK/UK nr Sida 1/6 SKK/UK nr 3-2018 48-73 Protokoll fört vid sammanträde med Svenska Kennelklubbens utbildningskommitté (UK) torsdagen den 14 juni 2018. Närvarande: Ordinarie ledamöter: Eva Lejdbrandt (ordf), Hans

Läs mer

Närvarande: Ewa Jacobsson, Anna Geiden, Annica Karlsson, Naveena Hägglund, Ransher Jansson, Elin Freyschuss Sammankallande: Ewa Jacobsson

Närvarande: Ewa Jacobsson, Anna Geiden, Annica Karlsson, Naveena Hägglund, Ransher Jansson, Elin Freyschuss Sammankallande: Ewa Jacobsson Protokoll styrelsemöte Ängsbacka kursgård ekonomisk förening Närvarande: Ewa Jacobsson, Anna Geiden, Annica Karlsson, Naveena Hägglund, Ransher Jansson, Elin Freyschuss Sammankallande: Ewa Jacobsson 2014.07.20

Läs mer

Protkokoll för den 29 april 2012. För distriktsstyrelsen Sverok Västerbotten

Protkokoll för den 29 april 2012. För distriktsstyrelsen Sverok Västerbotten Protkokoll för den 29 april 2012. För distriktsstyrelsen Sverok Västerbotten Närvarande styrelsemedlemmar: Ordförande Lenita Hellman Sekreterare Jens Lindström Ledamot Linus Råde Kassör Adam Jonsson Vice

Läs mer

Ängsbacka Kursgård Ekonomiska Förening 2012-06-02

Ängsbacka Kursgård Ekonomiska Förening 2012-06-02 Ängsbacka Kursgård Ekonomiska Förening 2012-06-02 Plats: Upper Barn på Ängsbacka Närvarande: Malina Arp David Göransson Lovisa E Lagneryd Jan Kumlin Lise-Lotte Sikström Malin Wik Ej närvarande: Tom Lidström

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte med Sölvesborgs Brukshundklubb, MÖTE 4

Protokoll fört vid styrelsemöte med Sölvesborgs Brukshundklubb, MÖTE 4 Protokoll fört vid styrelsemöte med Sölvesborgs Brukshundklubb, MÖTE 4 Datum: 20130618 Tid: 18.30 Plats: Klubbstugan Närvarande: Alf Karlström Bengt Jonsson Ingrid Lundh Ingela Brandt Jerker Jeppsson Ida

Läs mer

Styrelsemöte protokoll

Styrelsemöte protokoll Sidan 1 Plats: Geoexpen, Tid: måndag 20141013 kl 12.00 Styrelsemöte protokoll Närvarande: Harald Börestam, Emelie Hedlund Nilsson, Alfred Holgersson, Daniela Backlund, Melinda Winninge, Joel Carlsson,

Läs mer

Protokoll. Styrelsemöte. Stockholm

Protokoll. Styrelsemöte. Stockholm Protokoll Styrelsemöte Stockholm 2017-10-21 Närvarande: Eva Viding Bussell, Dzenan Sahovic, Gustaf Ålander, Bo Svensson, Martin Söderberg, Marcus Sjöberg 1. Mötets öppnande Ordförande Eva Viding Bussell

Läs mer

Närvarande: Gunilla Karlbom, Monica Hjerp, Christer Antman, Stig Davidsson, Sune Liljedahl, Per Johansson Christer Gunnarsson Ola Svensson från 7

Närvarande: Gunilla Karlbom, Monica Hjerp, Christer Antman, Stig Davidsson, Sune Liljedahl, Per Johansson Christer Gunnarsson Ola Svensson från 7 Protokoll fört vid Postens Idrottsförbund Styrelsemöte i Borlänge 2008-02-08 Närvarande: Gunilla Karlbom, Monica Hjerp, Christer Antman, Stig Davidsson, Sune Liljedahl, Per Johansson Christer Gunnarsson

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 5-2011

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 5-2011 1 (6) PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 5-2011 2011-07-30 (10.00) - 2011-07-31 (16.00) SVEMO kansli, Norrköping Deltagare SVEMO Sture Fredell Bertil Bergström Agneta Andersson Olle Bergman Jörgen Hafström Tony Jacobsson

Läs mer

PROTOKOLL fört vid möte med styrelsen för Askrike Segelsällskap

PROTOKOLL fört vid möte med styrelsen för Askrike Segelsällskap Sid 1 (8) Närvarande: Frånvarande: Ulf Haraldsson, ordförande Janne Björck, sekreterare vid protokollet Fredrik Söderholm, varvschef Lars-Erik Thorell, klubbmästare Paul-Lando Matiesen, hamnkapten Björn

Läs mer

172 Mötet öppnades Ordförande Erik Söderberg hälsade alla välkomna.

172 Mötet öppnades Ordförande Erik Söderberg hälsade alla välkomna. Förbundsstyrelsen protokoll nr 12/11-12, avseende 172 193 Plats: Sergel Plaza, Stockholm Dag: 3 4 december, 2011 Deltagare: Erik Söderberg, ordförande Anna Lögdberg Bengt Forsgren Eva Eliasson Jennifer

Läs mer

Protokoll föreningsstämma

Protokoll föreningsstämma 2012-05- 18 Protokoll föreningsstämma 2012-05-09 1. Mötets öppnande Mötet öppnades den 9:e maj klockan 19:04 2. Val av ordförande vid stämman Jens Schou valdes till ordförande för stämman. 3. Val av sekreterare

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte i SRRS/C. 2004-11-18 kl. 19.00 Telefonmöte.

Protokoll fört vid styrelsemöte i SRRS/C. 2004-11-18 kl. 19.00 Telefonmöte. Protokoll fört vid styrelsemöte i SRRS/C 2004-11-18 kl. 19.00 Telefonmöte. Deltagare: Ordf. Magnus Forsberg, Karin Nilsson, Maria Hjelm, Reidar Otterbjörk, Päranders Wärja och fr o m 115 Patrik Steen.

Läs mer

Rasklubben för dansk/svensk gårdshund, org nr: 802437-2073 styrelsemöte 2012-10-28

Rasklubben för dansk/svensk gårdshund, org nr: 802437-2073 styrelsemöte 2012-10-28 Rasklubben för dansk/svensk gårdshund, org nr: 802437-2073 styrelsemöte 2012-10-28 Plats: Närvarande: Anmält förhinder: Hotell Scandic, Sollentuna Eva Liljekvist Borg, Anders Sjöberg Siw Synnerman Nordström

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte Sida 1 av Ordförande Magnus Johansson öppnade mötet och hälsade alla välkomna.

Protokoll från styrelsemöte Sida 1 av Ordförande Magnus Johansson öppnade mötet och hälsade alla välkomna. Protokoll från styrelsemöte 2017-12-04 Sida 1 av 9 1. Ordförande Magnus Johansson öppnade mötet och hälsade alla välkomna. 2. Närvarande: Magnus Johansson, Sten Stabo, Lars Eklind, Andreas Hugosson, Mikael

Läs mer

Plats och tid Bubergsgården, torsdagen den 17 oktober 2013, kl 18 30 20 30. Sekreterare Christer Nygren Paragrafer 41-48

Plats och tid Bubergsgården, torsdagen den 17 oktober 2013, kl 18 30 20 30. Sekreterare Christer Nygren Paragrafer 41-48 2013-10-17 1(10) Plats och tid Bubergsgården, torsdagen den 17 oktober 2013, kl 18 30 20 30 Beslutande Lars Waltari, ordförande Mikael Sundling Övriga deltagande Christer Nygren, VD Per Eriksson, Vindelns

Läs mer

Protokoll fört vid ordinarie årsstämma för Gåsö Samfällighetsförening.

Protokoll fört vid ordinarie årsstämma för Gåsö Samfällighetsförening. Gåsö Samfällighetsförening Protokoll sidan 1 717903-4512 2010-07-18 Protokoll fört vid ordinarie årsstämma för Gåsö Samfällighetsförening. Plats: Gåsö Kapell, Gåsö, Lysekil Tid: Söndagen den 18 juli 2010

Läs mer

1522 MÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Magnus Carlsson hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat.

1522 MÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Magnus Carlsson hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. Protokoll fört vid SMC-Hallands styrelsemöte Datum: 2012-09-20, Tid: kl.18.00 Plats: SMC-Hallands kansli, Halmstad SMC-HALLAND 1522 MÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Magnus Carlsson hälsade alla välkomna och

Läs mer

Stadgar för INNOVAIR Strategiskt innovationsprogram för flyg

Stadgar för INNOVAIR Strategiskt innovationsprogram för flyg 2015-01-07 Stadgar för INNOVAIR Strategiskt innovationsprogram för flyg INNOVAIR bildades 2014 efter att Vinnova, Energimyndigheten och Formas tillsammans, på uppdrag av regeringskansliet, godkänt sex

Läs mer

Styrgruppens möte den 15 december 2016

Styrgruppens möte den 15 december 2016 2016-12-15 Protokoll Styrgruppens möte den 15 december 2016 Länsstyrelsen i Göteborg klockan 13.00-15.10 ande Ulrika Samuelsson, Länsstyrelsens Miljöskyddsavdelning Karin Lundborg, Länsstyrelsens Veterinär-

Läs mer

Kristianstads Brukshundklubb

Kristianstads Brukshundklubb Styrelsemöte Protokoll 2015 Nr 7 Datum: 2105-09- 22 Plats: Klubbstugan Gälltofta Närvarande: Bo Bergström Ordförande Paul Fältman Vice Ordförande Gunilla Ferm Kassör Elin Weiffert Sekreterare Ingvar Nilsson

Läs mer

Hasselnötens Samfällighetsförening

Hasselnötens Samfällighetsförening Hasselnötens Samfällighetsförening Föreningsstämma 090505 Närvarande: Linda Nyström (94:56) Thomas Persson (94:73) Monica Lännbjer (94:48) Leif Tell (94:48) Håkan Persson (94:62) Margit Piotrowski (94:85)

Läs mer

Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson

Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson Protokoll fört vid årsmöte den 30 maj 2015 Koloniföreningen Solhällan. Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson 1 Mötets öppnande Styrelsens ordförande

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 21 nov 2010 mellan kl 09.00-12.15

Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 21 nov 2010 mellan kl 09.00-12.15 Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 21 nov 2010 mellan kl 09.00-12.15 Plats: Brandstationen i Loftahammar Närvarande Ossian Nilsson, Tf ordförande Cecilia

Läs mer

Svensk Miljöbas stadgar (3:2014)

Svensk Miljöbas stadgar (3:2014) Svensk Miljöbas stadgar (3:2014) Antagna 2014-03-20 Innehåll Stadgar för föreningen Svensk Miljöbas... 4 1 Namn och organisationsform... 4 2 Syfte... 4 3 Medlemskap... 4 4 Utträde... 4 5 Uteslutning...

Läs mer

Friskis&Svettis IF Kalmar Protokoll 130507 Art: Styrelsemöte Plats: F&S Konferensrum Tid: 18.00-20.30

Friskis&Svettis IF Kalmar Protokoll 130507 Art: Styrelsemöte Plats: F&S Konferensrum Tid: 18.00-20.30 Friskis&Svettis IF Kalmar Protokoll 130507 Art: Styrelsemöte Plats: F&S Konferensrum Tid: 18.00-20.30 Närvarande: Frånvarande: Styrelse: Övriga: Bengt Sjöstedt ordf Staffan Marmelin 22 Hussein Darwiche

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012 Ängsbacka Kursgård Ekonomisk Förening

Verksamhetsberättelse 2012 Ängsbacka Kursgård Ekonomisk Förening Verksamhetsberättelse 2012 Ängsbacka Kursgård Ekonomisk Förening Under året som gått har föreningens verksamhet genomsyrats av en längtan efter att manifestera hållbarhet. Idéer har sjösatts och förverkligats.

Läs mer

14 Mötet öppnades av ordförande Svante Gustafsson som hälsade alla välkomna.

14 Mötet öppnades av ordförande Svante Gustafsson som hälsade alla välkomna. Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 9 april 2012 mellan kl 09.00-12.30 Plats: Brandstationen i Loftahammar Närvarande Svante Gustafsson, ordförande Ossian

Läs mer

STADGAR för LiTHe Syra

STADGAR för LiTHe Syra STADGAR för LiTHe Syra Senast reviderad 2012-10-17 Tidigare versioner: 2012-05-07 2008-08-25 2009-07-15 2010-03-20 2011-05-17 1 LiTHe Syra LiTHe Syra är en politiskt oberoende sammanslutning för studenter,

Läs mer

Skoghalls Båtsällskap SBS

Skoghalls Båtsällskap SBS Sidan 1 av 6 Skoghalls Båtsällskap SBS 051123 Tid Närvarande Protokoll Årsmöte Onsdagen den 23 november 2005, kl.19:00 SBS Klubblokal, Sörvikshamnen, Skoghall Ca 50 medlemmar närvarade vid årsmötet. 1

Läs mer

Ärende Åtgärd Kom Bilaga

Ärende Åtgärd Kom Bilaga DAGORDNING S9 Kårhuset Lund, 2017-01-21 Karin Dammer, Kårstyrelsens ordförande Dagordning S9, 16/17 Tid: Onsdag, 25 januari, 17.15 Plats: Perstorp, Kårhuset Ärende Åtgärd Kom Bilaga 1 OFMÖ Beslut 2 Tid

Läs mer

Örnsköldsviks Mangaförening (ÖMF) Styrelsemötesprotokoll

Örnsköldsviks Mangaförening (ÖMF) Styrelsemötesprotokoll Örnsköldsviks Mangaförening (ÖMF) Styrelsemötesprotokoll Dagordningen för mötet 1. Mötets öppnande 2. Protokolljusterare 3. Beslutsförhet 4. Föregående protokoll 5. Dagordning 6. Sverok Nedre Norrland

Läs mer

Protokoll till ordinarie styrelsemöte #190 för Svenska Klätterförbundet (Westmanska Palatset, Stockholm, 9 november 2013)

Protokoll till ordinarie styrelsemöte #190 för Svenska Klätterförbundet (Westmanska Palatset, Stockholm, 9 november 2013) Närvarande Pontus Axelsson (PA), ordförande Peter Hermanson (PH) Johan Ringstedt (JR) Eleonor Säfsten (ES) Johan Wahlberg, (JW) Karin Persson (KP), generalsekreterare, adjungerad Jonas Paulsson (JP), adjungerad

Läs mer

Seniorschack Stockholm 2014-03-28 sida 1(5) Styrelseprotokoll Protokoll från styrelsemöte Seniorschack Stockholm nr 2/2014

Seniorschack Stockholm 2014-03-28 sida 1(5) Styrelseprotokoll Protokoll från styrelsemöte Seniorschack Stockholm nr 2/2014 Seniorschack Stockholm 2014-03-28 sida 1(5) Protokoll från styrelsemöte Seniorschack Stockholm nr 2/2014 Tid: 27 februari 2014 Plats: Schacksalongerna, Ringvägen 9 C Närvarande: Sven-Gunnar Samuelsson

Läs mer

Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467)

Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467) Sida 1(5) Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467) Dag 2006-12-12 kl 14.00 15.45 Plats Närvarande Övriga närvarande Stokab, Tulegatan i Stockholm Från styrelsen Ordinarie ledamöter: Sebastian Cederschiöld,

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 26 sept 2010 mellan kl 09.00-13.00

Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 26 sept 2010 mellan kl 09.00-13.00 Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 26 sept 2010 mellan kl 09.00-13.00 Plats: Brandstationen i Loftahammar Närvarande Svante Gustafson, ordförande Cecilia

Läs mer

Namn Närv Namn Närv Lena Carlberg, ordf. x Stefan Petersson, suppl. Maria Berndtsson, sekr. x Anna Gunnarsson, suppl. x

Namn Närv Namn Närv Lena Carlberg, ordf. x Stefan Petersson, suppl. Maria Berndtsson, sekr. x Anna Gunnarsson, suppl. x Protokoll fört vid NHRKs styrelsemöte tisdagen den 18 november 2014. Namn Närv Namn Närv Lena Carlberg, ordf. x Stefan Petersson, suppl. Petra Nevrén-Lundgren, v. ordf. Denice Rask, suppl. Maria Berndtsson,

Läs mer

PROTOKOLL styrelsemöte SAK

PROTOKOLL styrelsemöte SAK PROTOKOLL styrelsemöte SAK Lördag 9 juni 2018 kl. 09.00 16.00 Plats: SMO, Malmgårdsvägen 63 Närvarande: Frånvarande: Azadeh Rojhan Gustafsson Dag Klackenberg Helené Lackenbauer Shirin Persson Lotta Sjöström

Läs mer

SKK/UK nr

SKK/UK nr Sida 1/6 27-50 Protokoll fört vid sammanträde med Svenska Kennelklubbens utbildningskommitté (UK) tisdagen den 9 april 2019. Närvarande: Ordinarie ledamöter: Eva Lejdbrandt (ordf), Hans Balstedt,, Cissi

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte

Protokoll Styrelsemöte Protokoll Styrelsemöte Tid: Måndagen den 27 januari 2014 kl. 09.00-12.00 Plats: Riverside, Uddevalla Beslutande Hans Henriksson, Eva Lind Johansson, Boel Lanne, Elin Ruist, Gunilla Magnusson, Karl-Erik

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD. Oscar Edentoft Max Lundberg Bertil Nilsson Sofia Olandersson Anders Sanell Per-Ola Ulvenblad

HÖGSKOLAN I HALMSTAD. Oscar Edentoft Max Lundberg Bertil Nilsson Sofia Olandersson Anders Sanell Per-Ola Ulvenblad Närvarande ledamöter Övriga närvarande Eva Berggren Oscar Edentoft Max Lundberg Bertil Nilsson Sofia Olandersson Anders Sanell Henrik Barth Jennie Wagnemark sekreterare 1.Godkännande av dagordning. Dagordningen

Läs mer

SVENSKA RIESENSCHNAUZERKLUBBEN SBK:s rasklubb för Riesenschnauzer

SVENSKA RIESENSCHNAUZERKLUBBEN SBK:s rasklubb för Riesenschnauzer Protokoll fört vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Årsmöte 2014-03-01 på Tånga Hed, Vårgårda Mötets öppnande Ordförande Alf Karlström hälsade alla välkomna till årsmötet. Efter ett kort anförande om klubbens

Läs mer

Adelöv Framtidsgrupp PROTOKOLL 2011-12-06. Tid 19.00. Adelövs skola. Närvarande

Adelöv Framtidsgrupp PROTOKOLL 2011-12-06. Tid 19.00. Adelövs skola. Närvarande PROTOKOLL 2011-12-06 Adelöv Framtidsgrupp Tid 19.00 Plats Närvarande Adjungerad Förhinder Adelövs skola Kenneth Malm, Traktorracet Åke Persson, AMOK Helena Karlsson, Adelöv Pingsförsamling Ingemar Karlsson,

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 3 december 2016 kl

Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 3 december 2016 kl Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 3 december 2016 kl 14.30-16.30 Plats: Klubblokalen Närvarande Svante Gustafsson, ordförande Ossian Nilsson Ann-Katrin

Läs mer

FÖRFATTNINGSSAMLING BESLUT GÄLLER FR FLIK SID Ks 69/01 2001-05-18 Ks14 1

FÖRFATTNINGSSAMLING BESLUT GÄLLER FR FLIK SID Ks 69/01 2001-05-18 Ks14 1 HÄRJEDALENS KOMMUN FÖRFATTNINGSSAMLING BESLUT GÄLLER FR FLIK SID Ks 69/01 2001-05-18 Ks14 1 PROJEKTPOLICY Denna projektpolicy syftar till att göra projektarbete som arbetsform effektivt samt att ange riktlinjer

Läs mer

Närvarande: Marianne Johansson, Christer Fröje, Jan-Inge Glenberg, Helena Eliasson, Ingegärd Noaksson, Renée Selander, Jaana Kapuli.

Närvarande: Marianne Johansson, Christer Fröje, Jan-Inge Glenberg, Helena Eliasson, Ingegärd Noaksson, Renée Selander, Jaana Kapuli. STYRELSEPROTOKOLL FÖR SSRK/V GBG SEKTIONEN 2014-11-22 Nr 4. Plats: Ljungslätt Närvarande: Marianne Johansson, Christer Fröje, Jan-Inge Glenberg, Helena Eliasson, Ingegärd Noaksson, Renée Selander, Jaana

Läs mer

Sveriges Neuropsykologers Förening

Sveriges Neuropsykologers Förening Sveriges Neuropsykologers Förening Protokoll fört vid SNPF:s årsmöte den 7/11 2016, Södra Berget Sundsvall Närvarande: Kristina Hedman, Lina Maria Olsson, Erik Domellöf, Magnus Olsson, Jarl Risberg, Maria

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte för Dusty Road Blues

Protokoll fört vid styrelsemöte för Dusty Road Blues Protokoll fört vid styrelsemöte för Dusty Road Blues Tid: Onsdagen den 12 mars 2014 Plats: Föreningslokalen på Drottninggatan 2, Tidaholm Närvarande: Jan-Yngve Ekstedt, ordförande Anneli Persson, kassör

Läs mer

Att bilda en förening

Att bilda en förening Att bilda en förening Här hittar du information om hur man startar en förening och om vilka uppgifter styrelsen och styrelsens ledamöter har. Förberedelser För att kunna bilda en förening måste det finnas

Läs mer

Friskis&Svettis IF Kalmar Protokoll 141209 Art: Styrelsemöte Plats: Liljas bil Tid: 18.15-20.30

Friskis&Svettis IF Kalmar Protokoll 141209 Art: Styrelsemöte Plats: Liljas bil Tid: 18.15-20.30 Friskis&Svettis IF Kalmar Protokoll 141209 Art: Styrelsemöte Plats: Liljas bil Tid: 18.15-20.30 Närvarande: Frånvarande: Styrelse: Övriga: Bengt Sjöstedt Mita Andersson Henrik Jaensson Katarina Zambrell

Läs mer

Protokoll Årsmöte. Årsmöte, Brännögården söndagen den 6 mars 2016

Protokoll Årsmöte. Årsmöte, Brännögården söndagen den 6 mars 2016 Protokoll Årsmöte Årsmöte, Brännögården söndagen den 6 mars 2016 Närvarande: 29 personer inklusive styrelsen var närvarande på årsmötet. 26 av dessa var röstberättigade. 1 Mötets öppnande Matts Eriksson

Läs mer

Styrgruppens möte den 8 februari 2017

Styrgruppens möte den 8 februari 2017 Protokoll Styrgruppens möte den 8 februari 2017 Möte via Skype den 8 februari, kl. 10.00-11.30 Syftet med mötet är i huvudsak att fastställa styrdokumentet 2017-2020, kommunikationsplanen samt verksamhetsberättelsen

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 25 januari 2015 mellan kl 09.00-13.00

Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 25 januari 2015 mellan kl 09.00-13.00 Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 25 januari 2015 mellan kl 09.00-13.00 Plats: Klubbhuset Närvarande Svante Gustafsson, ordförande Ossian Nilsson Eva Thörngren

Läs mer

G-gruppen Genealogi över Östersjön Årsmötesprotokoll 2011-02-26

G-gruppen Genealogi över Östersjön Årsmötesprotokoll 2011-02-26 Tid. Den 26 februari 2011, kl 13.30 Plats: Släktforskarförbundets lokaler, Solna Närvarande: 25 personer enligt närvarolista, bil 1. 1. Föreningens ordförande Otfried Czaika inledde med att bl a tacka

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 26 juli 2018 kl

Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 26 juli 2018 kl Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 26 juli 2018 kl 20.00-21.30. Plats: Klubblokalen Närvarande Svante Gustafsson, ordförande Ossian Nilsson Johan Grevelius

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 1 oktober 2017 kl

Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 1 oktober 2017 kl Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 1 oktober 2017 kl 10.00-13.30. Plats: Klubblokalen Närvarande Svante Gustafsson, ordförande Ossian Nilsson Lena Törnborg

Läs mer

att välja Dunia Al-hashimi till mötessekreterare då ordinarie sekreterare Sihan Wang ej kunde närvara under hela mötet.

att välja Dunia Al-hashimi till mötessekreterare då ordinarie sekreterare Sihan Wang ej kunde närvara under hela mötet. Datum: Onsdagen den 3 mars 2010 Tid: kl. 17:00-19:00 Plats: Medicinska Föreningens kårhus, styrelserummet Närvarande: Matti A. Eladhari Dunia Al-Hashimi Josefine Edeer Anna Höög Karin Johnsson (kom 17:40)

Läs mer

Friskis&Svettis IF Kalmar Protokoll 141111 Art: Styrelsemöte Plats: Hemma hos Bengt Tid: 18.15-20.30

Friskis&Svettis IF Kalmar Protokoll 141111 Art: Styrelsemöte Plats: Hemma hos Bengt Tid: 18.15-20.30 Friskis&Svettis IF Kalmar Protokoll 141111 Art: Styrelsemöte Plats: Hemma hos Bengt Tid: 18.15-20.30 Närvarande: Frånvarande: Styrelse: Övriga: Bengt Sjöstedt Mita Andersson till 20.30 Henrik Jaensson

Läs mer

STADGAR. Rationals användarförening i Norden

STADGAR. Rationals användarförening i Norden STADGAR Nedanstående stadgar 1-26 antogs 1998-02-20 på föreningens konstituerande årsmöte. 27 adderades vid föreningens ordinarie årsmöte 1999-02-25. 19 ändrades vid årsmötet 2002-02- 28. 1 - Firma (Föreningens

Läs mer

PROTOKOLL 2013-03-05. Adelöv Framtidsgrupp. Datum 2013-03-05. Tid 19.00. Adelövs skola. Närvarande

PROTOKOLL 2013-03-05. Adelöv Framtidsgrupp. Datum 2013-03-05. Tid 19.00. Adelövs skola. Närvarande PROTOKOLL 2013-03-05 Adelöv Framtidsgrupp Datum 2013-03-05 Tid 19.00 Plats Närvarande Adjungerad Adelövs skola Ingemar Karlsson Kjell Persson Uno Ljungberg Eva Engström Kristina Karlsson Gunilla Jansson

Läs mer

Styrelsesammanträdesprotokoll nr 4, den 9 april 2013

Styrelsesammanträdesprotokoll nr 4, den 9 april 2013 Styrelsesammanträdesprotokoll nr 4, den 9 april 2013 Närvarande: Swante Gustafsson, Ingemar Sjöstedt, Ulf Selstam, Arne Holgersson, Carl Bergström, Anette Bawel samt Jan Olderin Ej närvarande: Sven Cristea,

Läs mer

Protokoll ordinarie styrelsemöte #183 för Svenska Klätterförbundet (Idrottens Hus, Stockholm, 17 november 2012)

Protokoll ordinarie styrelsemöte #183 för Svenska Klätterförbundet (Idrottens Hus, Stockholm, 17 november 2012) Närvarande Pontus Axelsson (PA), ordförande Peter Hermanson (PH) Johan Ringstedt (JR) 14 och 18.3, Mikaela Rydberg (MR) Eleonor Säfsten (ES) Karin Persson (KP), generalsekreterare, adjungerad Jonas Paulsson,

Läs mer

Protokoll styrelsemöte i AB Stokab ( )

Protokoll styrelsemöte i AB Stokab ( ) Sida 1(5) Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467) Dag 2007-03-09 kl 13.00 kl 14.40 Plats Närvarande: Ordförande och vice ordförande Ledamöter Stokab, Tulegatan i Stockholm Sebastian Cederschiöld

Läs mer

Protokoll fört vid Golden retrieverklubbens styrelsemöte 2006-09-30 --10-01, Nova Park, Knivsta

Protokoll fört vid Golden retrieverklubbens styrelsemöte 2006-09-30 --10-01, Nova Park, Knivsta Protokoll fört vid Golden retrieverklubbens styrelsemöte 2006-09-30 --10-01, Nova Park, Knivsta Närvarande: Owe Rindstrand Tomas Ellström Inger Karlsson - fr.o.m. 165 Pia Andersson Ingela Stake - t. o.

Läs mer

Ej närvarande: Sabina Karlsson, Marian van Ham, Anmarie Larsson, Anders Tivell och Charlotta Englund.

Ej närvarande: Sabina Karlsson, Marian van Ham, Anmarie Larsson, Anders Tivell och Charlotta Englund. Protokoll LEADER Mellansjölandet, LAG-möte, 366-376 Tid: Tisdagen den 12 juni 2012 kl. 18.00 21.30 Plats: Nysunds Bygdegård, Åtorp Närvarande: Kjell Schlyter, Anders Jansson, Catharina Carlsson, Erika

Läs mer

BILDA FÖRENING. Det här behöver ni veta

BILDA FÖRENING. Det här behöver ni veta BILDA FÖRENING Det här behöver ni veta Innehållsförteckning Vad innebär det att bilda en förening?...3 Fördelar...3 Föreningsregister...3 Förberedelser...4 Bildandemötet...4 Stadgar...5 Årsmöte...6 Dagordning

Läs mer

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Protokoll 2013-08-22 Fakulteten för teknik Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Protokoll Närvarande: Ann-Charlotte Larsson ordförande, prodekan Izudin Dugic Päivi Jokela Hanna Palmer Anette

Läs mer

Kristianstads Brukshundklubb

Kristianstads Brukshundklubb Styrelsemöte Protokoll Nr 5 Datum: -06-10 Plats: Klubbstugan Gälltofta Närvarande: Rolf Weiffert Ordförande Eva Ohlin Sekreterare Carina Duholm Ledamot Gunilla Svensson Ledamot Frånvarande: Sassa Holmberg

Läs mer

STYRELSEMÖTESPROTOKOLL I RIKSFÖRENINGEN TANDLÄKARE EGEN VERKSAMHET (TEV)

STYRELSEMÖTESPROTOKOLL I RIKSFÖRENINGEN TANDLÄKARE EGEN VERKSAMHET (TEV) Datum: 2016-08-17 Ort: Sveriges Tandläkarförbunds kansli, Stockholm Protokoll nummer: 6/2016 Ordförande: Peter Franzén Sekreterare: Urban Olsson Protokollförare: Madelene Lundin Övriga närvarande: Maria

Läs mer

Bolvik Camping ekonomisk förening.

Bolvik Camping ekonomisk förening. Protokoll nr 45 Styrelsemöte. Tidpunkt: 3 mars, 18.00 Plats: Bolvik Deltagande styrelseledamöter: Lennart Aronsson(LA) Ordförande Plats PL5 Ingmari Brännvall(IB) Sekreterare Lasse Svedlund(LS) Suppleant

Läs mer

RFSL Västmanland. Närvarande: Henrik Andersson, Alice Svensson, Sonja Skorka, Markus Axelsson.

RFSL Västmanland. Närvarande: Henrik Andersson, Alice Svensson, Sonja Skorka, Markus Axelsson. P RO TO KO L L Nr 4/20 1 0 1 (6) RFSL Västmanland Sammanträdesdatum: 2010-08-29 Protokollet omfattar: 1-14 Bilagor: Bilaga 1 Närvarande: Henrik Andersson, Alice Svensson, Sonja Skorka, Markus Axelsson.

Läs mer

Ideell förening Blomberg 12/4 1993 Stadgar för Föreningen Vikingaskeppet Sigrid Storråda med ändringar antagna på årsmötet 2012-02-06.

Ideell förening Blomberg 12/4 1993 Stadgar för Föreningen Vikingaskeppet Sigrid Storråda med ändringar antagna på årsmötet 2012-02-06. Föreningen Vikingaskeppet Sigrid Storråda Stadgar 2010-02-06 Sidan 1 av 6 Ideell förening Blomberg 12/4 1993 Stadgar för Föreningen Vikingaskeppet Sigrid Storråda med ändringar antagna på årsmötet 2012-02-06.

Läs mer

Närvarande ledamöter: Jonas Björkenfors, Peter Bryntesson, Tore Söderberg, Jan Hedström och Malin Pongolini Frånvarande: Beatrice Lundvall

Närvarande ledamöter: Jonas Björkenfors, Peter Bryntesson, Tore Söderberg, Jan Hedström och Malin Pongolini Frånvarande: Beatrice Lundvall Bilpool i Väst Protokoll Plats : Jonas Björkenfors Starkoddersvägen 6 Trollhättan Tid : Tisdag den 12 augusti 2013 kl. 19.00 Närvarande ledamöter: Jonas Björkenfors, Peter Bryntesson, Tore Söderberg, Jan

Läs mer

Styrelsen sammanträder för 4 gången under versamhetsåret 14/15 för att diskutera och besluta kring den löpande verksamheten.

Styrelsen sammanträder för 4 gången under versamhetsåret 14/15 för att diskutera och besluta kring den löpande verksamheten. Datum: 2014-10-01 Tid: 15-17 Plats: Luftrummet Bakgrund Styrelsen sammanträder för 4 gången under versamhetsåret 14/15 för att diskutera och besluta kring den löpande verksamheten. Dagordning 1 Mötets

Läs mer

Protokoll fört vid årsstämma i GHP Specialty Care AB (pubi), org.nr , den 24april2019 i Göteborg. 1. Stämmans öppnande

Protokoll fört vid årsstämma i GHP Specialty Care AB (pubi), org.nr , den 24april2019 i Göteborg. 1. Stämmans öppnande Protokoll fört vid årsstämma i GHP Specialty Care AB (pubi), org.nr 556757-1103, den 24april2019 i Göteborg 1. Stämmans öppnande Bolagsstämman förklarades öppnad av styrelsens ordförande, Carsten Browall.

Läs mer

ST inom Polisväsendet Länssektionen

ST inom Polisväsendet Länssektionen Protokoll nr 8-2011 Fört vid möte i 2011-03-04 Närvarande: Åsa Jacobsson Mika Eskelinen Lennart Roth Susanne Pettersson Mehrdad Athari Fard Rose-Marie Alnered Sandra Karlsson Susanne Larsson Forman fr

Läs mer

Stadgar för Föreningen Uppsala Tekniska Fysiker. Senast reviderade 2015-05-05 2014-05-13 2013-11-12

Stadgar för Föreningen Uppsala Tekniska Fysiker. Senast reviderade 2015-05-05 2014-05-13 2013-11-12 ! Stadgar för Föreningen Uppsala Tekniska Fysiker Senast reviderade 2015-05-05 2014-05-13 2013-11-12 Stadgar 2 (6) Kapitel I: Allmänna stadgan Föreningens syfte är att främja studiemiljön och det sociala

Läs mer

En information om hur det går till att bilda en förening.

En information om hur det går till att bilda en förening. Bilda förening En information om hur det går till att bilda en förening. Att bilda en förening I Sverige finns det ingen lag som kräver att ideella föreningar ska registreras eller godkännas. Det innebär

Läs mer

Samordningsförbundet Göteborg Nordost PROTOKOLL Styrelsen Dnr 2006/01 1(5) Box 119 21 Sammanträde 2006-06-12 404 39 Göteborg

Samordningsförbundet Göteborg Nordost PROTOKOLL Styrelsen Dnr 2006/01 1(5) Box 119 21 Sammanträde 2006-06-12 404 39 Göteborg Samordningsförbundet Göteborg Nordost PROTOKOLL Styrelsen Dnr 2006/01 1(5) Tid: 12 juni kl 13.00-16.15 Plats: Arbetsförmedlingen Svingeln, Vestagatan 2 Närvarande: Ledamöter: Ersättare: Lennart Johansson

Läs mer

FÖRENINGEN EKONOMERNA VID STOCKHOLMS UNIVERSITET

FÖRENINGEN EKONOMERNA VID STOCKHOLMS UNIVERSITET FÖRENINGEN EKONOMERNA VID STOCKHOLMS UNIVERSITET Styrelsemöte #13 Måndag 25/11 2013 Styrelserummet, Smedjan Kl. 17.00 21.00.1 Mötets öppnande Sead Kadric öppnar mötet 17.04.2 Val av sekreterare Johanna

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte

Protokoll från styrelsemöte Sida 1 av 8 1. Vice ordförande Sten Stabo öppnade mötet och hälsade alla välkomna. Meddelade att Magnus övertar ordförandeskapet för mötet när han anländer. Närvarande: Magnus Johansson (närvarar från

Läs mer

Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte 29 september 2015 Telefon

Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte 29 september 2015 Telefon Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte 29 september 2015 Telefon Närvarande: Johan Robertson, Anders Dahlén, Conny Thunberg, Frida Bulukin Wilén och Martin Carlsson 1-15 Frånvarande: John Hall och Suzan

Läs mer

1. Mötets öppnade Ordförande Christer E öppnade mötet och hälsade alla välkomna

1. Mötets öppnade Ordförande Christer E öppnade mötet och hälsade alla välkomna Möte nr. 2019-5 Unionsstyrelsen Datum 2019-04-11 Tid och plats 09.00 SBU kansli Protokoll Deltagare: Christer Eriksson Gary Börjesson Hans-Jörgen Alsing Bo Wernlundh Henrik de Vries Lasse Carlsson Sören

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Traneberg-Sunnegata Ekonomisk förening.

Protokoll fört vid årsmöte med Traneberg-Sunnegata Ekonomisk förening. 1 Protokoll fört vid årsmöte med Traneberg-Sunnegata Ekonomisk förening. Plats: Tolsjö bygdegård Datum: 2012-05-16 Tid: 19,00 1. Ordföranden Thomas Pilhagen hälsade alla välkomna till föreningens första

Läs mer

Trekom Leaders styrelse

Trekom Leaders styrelse Trekom Leaders styrelse Möte nr: 4 Plats: Norsjö kommun, Sammanträdesrum Renen Tid: 21 januari 2009, kl 15 - ca 17.30 Dagordning 52. Mötets öppnande 53. Val av justerare 54. Föregående protokoll 55. Verksamhetsledare

Läs mer

Årsmötet beslutade att godkänna den ekonomiska redogörelsen och lägga denna till handlingarna.

Årsmötet beslutade att godkänna den ekonomiska redogörelsen och lägga denna till handlingarna. Årsmöte Lindesbergs Curlingklubb Tid och plats 2016.09.23 i klubblokalen Närvarande Sören Edelton, Kjell Guldbrand, Sören Eriksson, Lars-Uno Karlsson, Patrick wiiand, Patrik Klockare, Kenneth Carlsson,

Läs mer

Protokoll (nr 6/2015) fört vid sammanträde med styrelsen för Jägareförbundet Norrbotten.

Protokoll (nr 6/2015) fört vid sammanträde med styrelsen för Jägareförbundet Norrbotten. Protokoll (nr 6/2015) fört vid sammanträde med styrelsen för Jägareförbundet Norrbotten. Plats: Dag och tid: Kronan, Luleå Tisdagen den 11 augusti, kl. 18:30 20:30 (lync) Närvarande: Styrelseledamöter

Läs mer

4 Val av två justeringsmän. Lars Georgsson och Per Vogel.

4 Val av två justeringsmän. Lars Georgsson och Per Vogel. Protokoll årsmöte 15 juli 2012 Kebals vägförening. Tid:10.00 Plats: Folkets hus Strömstad. Närvarande: Närvarolista är bilagd originalprotokoll. 1 Mötet öppnas av ordförande Per Thorsell och han gör en

Läs mer

Protokoll Sverok Stockholm 2010-07-18 Styrelsemöte nr 6

Protokoll Sverok Stockholm 2010-07-18 Styrelsemöte nr 6 Protokoll styrelsemöte nr 6 2010-07-18 1(7) Protokoll 2010-07-18 Styrelsemöte nr 6 Fastställd dagordning 1 Inledande formalia... 2 1.1 Mötets öppnande... 2 1.2 Val av mötesordförande... 2 1.3 Val av mötessekreterare...

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll 2014-03-10

Styrelsemötesprotokoll 2014-03-10 Styrelsemötesprotokoll 2014-03-10 Närvarande: Ulf Lundell, Birgitta Biderman, Leif Wärme, Kjell Larsson, Anders Ahlström, Anders Ekholm, Arri Hirvasniemi, samt Susanne Bergqvist. Jennie Norén kom till

Läs mer

Mötesdatum 2014-02-06

Mötesdatum 2014-02-06 (ordförande), (ledamot), Lisa Zingel (ledamot) fr.o.m 177.1 t.o.m 186, Marie Wijkander (ledamot), (ledamot), Marie-Louise Folkesson (ledamot), Kjell Rörström (suppleant) fr.o.m 171 t.o.m 181.3 och Mötet

Läs mer

Styrelseordföranden Afsaneh Heidarian hälsade de närvarande medlemmarna välkomna och förklarade mötet öppnat.

Styrelseordföranden Afsaneh Heidarian hälsade de närvarande medlemmarna välkomna och förklarade mötet öppnat. Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma Brf Dalen 10, Grangården Söndagen den 1 juni 2014 kl 16:00 i föreningens egen lokal Täppgränd 11 Enskededalen 1 Stämmans öppnande Styrelseordföranden Afsaneh

Läs mer

Undens Fiskevårdsområde

Undens Fiskevårdsområde Undens Fiskevårdsområde Protokoll fört vid årsstämman lördagen den 24 mars 2012 i församlingshemmet i Sannerud Föreningens ordförande Gunnar Bohlin hälsade samtliga välkomna till årsstämman och mötet inleds.

Läs mer

1 Carina Svensson öppnade mötet och hälsade alla välkomna. 2 Utbildning Vinnande styrelse med Olle Möller hela lördagen

1 Carina Svensson öppnade mötet och hälsade alla välkomna. 2 Utbildning Vinnande styrelse med Olle Möller hela lördagen Protokoll för styrelsemöte i Svenska Drillförbundet 2010-02-20 kl.09.30 18.30 2010-02-21 kl. 09.00 14.00 Närvarande: Carina Svensson Ulla Levin Hanna Candell Håkan Olin Jasmine Bendrén Heléne Larsson Cecilia

Läs mer