Operation storgädda 2009

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Operation storgädda 2009"

Transkript

1

2 Operation storgädda 2009 Rund men ändock komplex och med ett djup som är få förunnat: Balvenie Double Wood 12 years får bli min ledsagare denna afton. Så har ännu ett år förflutit och det är än en gång dags för gäddtävlingarnas gäddtävling. Operation storgädda 2009 går av stapeln Lördagen den 26/9 och detta år lär gå i rutinens tecken. Ingen av deltagarna verkar jagat speciellt mycket storgädda de senaste månaderna eller i värsta fall åren och därför dorde utgången denna gång vara mer oviss än någonsin tidigare. Min förhoppning är att denna lilla folder skall spä på den något avsomnade gäddkänslan för er alla. Tyvärr ryktas det att fisket i Landsjön den senaste tiden varit otrevligt segt, så mycket talar för att årets drabbning blir en lika kämpig historia som de senaste åren. Den som bäst behärskar de svåra förhållanden kommer stå där som trött men lycklig segrare när solen sakta sänker sig. En lagom mix av nytänkande och rutin samt förmågan att fortsätta fokusera även när det ser som mörkast ut tror jag är seger receptet. Vem som har dessa egenskaper lär vi bli varse (tyvärr så kan man ju även vinna på rent bonnaflyt). Hur som helst tror jag det kommer krävas en riktigt skaplig bit för att segra, förhoppningsvis är det i år tian kommer upp... För er som planerar att vara med vi det mycket exklusiva tio års jubileum, som närmar sig med stormsteg, är det dags att ta hem segern snart då platserna kommer vara begränsade och insatserna höga. Men det är en senare fråga först gäller årets drabbning, först tar vi den sedvanliga historiegenomgången för att sen titta lite närmare på deltagarna. Världshistoriens första operation storgädda ägde rum Deltagare var: Erik, Ström, Markus, Jocke och Jake. Jake fick bilda enmans team då Lang skulle spela bandy... Vädret var perfekt, klar höstdag med sådär lagom med vind. Vid lunch ledd Markus på 4,1, han hade dessutom tagit mest gädda. Inte en enda gädda hade vid det laget behagat nappa på Eriks beten. Detta kunde naturligtvis inte Eriks ständiga vapenbroder Johan tolerera, utan han slängde iväg en elakartad förbannelse mot Markus som efter detta sattyg inte kunde matcha Erik när han kom i gång framåt eftermiddagen. Fullt respektabla 6,2 kg blev Eriks segermadam.

3 Året efter var det samma fina killar som stod i startblocken (Lang var detta år sjuk ). Detta år bjöd på sämre väderförhållanden, det vill säga ingen vind vid Lyckås. Jake kämpade på i tysthet och visade sig faktiskt leda vid lunch. Trots att mängder av akvariefiske fick syna båtarna under eftermiddagen, fick ingen någon riktig gädda, utan Jake vann på 3,2 kg lovade stort, en hel del stora gäddor hade fått syna båtarna under sensommaren och hösten och mycket riktigt blev förra årets tävling något alldeles extra. Som vanligt ledde Markus vid lunch med en fisk på 5kg och som vanligt hade Erik kammat noll. Det tog dock bara några minuter av eftermiddagspasset innan Erik ville vara med och leka 8,1kg var en imponerande fisk och vi var många som trodde att pojken hade avgjort. Men någon timma senare övertog Lang ledningen med minsta möjliga marginal 8,2kg. Detta visade sig senare bli vinnarfisken trots att många hyfsade gäddor fick syna båtarna. Bl.a. tog Ström tog en 5+a och Markus en 6a års tävling hade en helt annan karaktär en de föregående årens sniprace. Detta år var det slita ont blod som gällde exempelvis fick team Den som äger mest e bäst med Lang, Peter och Samuel endast en liten snipa på hela dagen. Markus och Jocke gjorde en blixtrande start och innan de flesta hunnit öppna betesboxen drog Jocke en fin gädda på 5,8 kg på Piggen. Knappt hade hon fått simma tillbaka innan Markus kontrade med en riktigt välskapt madam på 8,4 kg När deltagarna samlades för den obligatoriska lunchen på Skarvesten gnällde många på dåligt fiske. Ström hade tagit en på 6+, Kalenius metat upp en på 4,8 kg, Markus tagit en tillhyfsad på 4+ annars var det bara ett fåtal akvariefiskar som narrats. Erik hade som brukligt är inte fått nått, men lovade Markus en match. Men så blev det inte Erik fegade ur och fick för ovanlighets skull nöja sig med några snipor. Zacke tog en på 7,2 kg och var den enda som kunde hota Markus som innan solen gick ner drog ytterligare en skaplig 5 kilos. Detta år lönade sig hans karakteristiska tokoffensiv hade tävlingen sitt hittills största startfält anmält. Men strax innan klockan slagit åtta satt Markus och Jocke i blåsten och regnet nere vid Briggets brygga och väntade på de övriga deltagarna. Efter ett tag hörde de Ströms surrande 5-hästars Mariner motor. Team Raita uppenbarade sig och aningen moloket frågade Erik lite försynt Var är alla?. Några minuter senare hade dock de flesta dykt upp även om vissa tyckte att det var för blåsigt medan andra sov ruset av sig. En tredje hade varken båt eller fiskepolare på plats samt handen i bandage med en plastpåse runt för att skydda mot den elaka vätan (ty kallbrand är inget att leka med). Team Specimen dök inte alls upp då de inte vågade sig ur sängarna när regnet smattrade på taket. Men vi som vet att det kan regna och blåsa i Sverige hade trots allt en spännande tävling. Dock skall redan nu sägas att de fina resultaten uteblev.

4 Backis kunde strax innan lunch stolt glida upp i täten med en 5+fisk, efter lunch hade även Team MMR trots stormen vågat sig ut i sin Ryds 465a, Reine tog omgående en fisk på 6kg. Som trots ihärdiga försök intill sista tävlingsminuten visade sig bli vinnarfisken. Markus fick under eftermiddagen en liten snipa på 5,6kg, i övrigt var det bara akvariefisk som narrades. Antalsmässigt var det blandad kompott, vissa team fick åka hem så gott som tomhänta andra fick lite drygt en handfull och de två favoriterna Team Raita och Team Tung Gung hade båda strax under 20 gäddor men som ni alla vet, denna tävling handlar inte om antal och därför får ALLA deltagare detta år stå i skamvrån års drabbning bjöd på riktigt segt fiske och den kraftiga vinden gjorde det minst sagt svårfiskat. Antalsmässigt regerade trollarna, men den ända rekorderliga gris som kom upp narrades med jerkteknik (telestolpe). Det var ingen mindre än Johan Sillen Ström som redan efter ett par timmars fiske krokade tävlingens hittilldags tyngsta fisk. Det var nog många som kände att luften gick ur dem när Slaven kunde rapportera in båtkamratens gädda på 9000gr över jaktradion, när många av oss inte haft minsta pill på grejerna... Sillen fick en nervös eftermiddag, men när slutsignalen ljöd kunde en mycket lycklig pojke stå där framför fotoblixtarna och konstatera att han vunnit i utklassningsstil. 07:45 skall alla vara samlade vid Briggets brygga och där sker betalning, de som ej är där eller kan pröjsa deltar ej. 8:00 smäller studsaren och då är det upp till bevis. För i år gäller det att ge allt, inga bortförklaringar i världen gills om inte du är den som vinner!! Nu följer en inblick i era medtävlares psyken och Bengt Östes fruktade betyg på dessa hurtiga gäddbändare.

5 Deltagande Team Team Leekeryyd Dessa smått ålderstigna gentlemän börjar bli ett stående inslag i denna tävling och trots att de hittills aldrig varit i närheten av segern så verkar de njuta allt mer för varje år. Men en seger kostar och frågan är om de är är beredda att slita ont... Tholle + Är omåttligt besatt av djurkadaver av all de slag, så om han mot förmodan skulle ha turen att kroka en storgädda i årets tävling kommer han aldrig klara av den för honom allra svåraste utmaningen: att släppa henne levande åter Pers gädda? Ligger kvar på mina riktigt rejäla 5 kilo 2. Pers i Landsjön öppet vatten? En snipa på 4,6 lite för liten tyckte jag så den fick gå tillbaka 3. Hur många stora grisar har du krokat genom åren? 4 st minsta på 40 kg och den största på 92 kilo krokad kl, 22, Var går snipgränsen enligt dig? All fisk man släpper tillbaka klassar jag som snipor. 5. Hur är formen inför årets drabbning? Inte den blekaste fiskade gädda någon gång i slutet på April 6. Bästa placering i tidigare operationer? Jag tror jag mäktade med en tredje plats första året så jag har haft pall känning. Mitt mål är högre än det. 7. Vem tror du har störts chans på segern? Jag blir etta eller tvåa. Jag tror att det står mellan dig och mig de andra sponsorerna kommer i år ligga flera kilo efter. Det blir lite av en cup final mellan oss. 8. Vad är din plan för att lyckas denna gång? Jag fiskar bäst när man inte kan vara ute så länge.

6 Så jag har sagt till mig själv att tävlingen bara håller på till10,00. Jag är så jävla dum så jag går säkert på det. Tror på detta upplägget. Backeper++ Några år tillbaka kunde man betrakta honom som en lovande gäddfiskare, men det senaste året har han mest jagat silverskatter på Vätterns böljande vatten eller sovit bort 5kgs braxar. Är en jävel på sniprace, men frågan om han har rutinen för att slita ont blod om nappen uteblir Pers gädda? 8,6kg 2. Pers i Landsjön öppet vatten? 8.6kg 3. Hur många stora grisar har du krokat genom åren? Tyvärr inte en enda. Än!!! 4. Var går snipgränsen enligt dig? Strax under 888g 5. Hur är formen inför årets drabbning? Överstyvt braa 6. Bästa placering i tidigare operationer? Placering!!!Det finns väl bara en placering som räknas.(och det är inte sista platsen Lang) 7. Vem tror du har störts chans på segern? Jag själv givetvis. Blir det inte så är det min fiskekamrat Tholles fel. 8. Vad är din plan för att lyckas denna gång? Offra mera wobbler till fiskegudarna + en enorm matsäck. Team Stekarna Gör comeback efter några år på varmare breddgrader. Flyger mest jorden runt i jakt på heta fiskeplatser och lika heta nätter. En och annan hälle i Nordnorge hinner de också med mellan bärsen och brudarna, men fiskat gädda har de inte gjort på länge och en regnruskig höstdag finns det vassare utmanare.

7 Hence Pain is temporarily Wigren ++ Pilsk fiskeguide som är hyfsat duktig på kräftfiske. Men årets drabbning ser ut att bli slitsam och frågan om han orkar trots att hans femtiotusenkronors kläder säkert kommer hålla honom torr. Helt bör han dock inte räknas bort då han enligt egen utsago är en jävel på Landsjön och tagit en del skapliga pjäser här förr om åren, men som sagt antal är ointressant, något som Henca verkar ha svårt att inse. 1. Pers gädda? Räknar mängden före storleken. 2. Pers i Landsjön öppet vatten? Håller till längst in i vassen 3. Hur många stora grisar har du krokat genom åren? Plockar mest upp grisarna åt mina båtkamrater 4. Var går snipgränsen enligt dig?1 snopplängd ungefär 5. Hur är formen inför årets drabbning? Har inte fiskat gädda sen förra hösten 6. Bästa placering i tidigare operationer? Inte an aning.. i botten någonstans 7. Vem tror du har störts chans på segern? Erik hagström är väl den ständiga favoriten. Om han kommer vill säga.. han har ju så mycke å göra jämt 8. Vad är din plan för att lyckas denna gång? Lägga en ryssja några dagar innan.. Zacke + Älskar casinon och halvsnabba japaner men så länge han inte varvar Nordslingan på under 8min är han bara Erik och Hences egen ratthjälte. Fiskar alltid långt inne i vassen men lyckades trots detta kroka en av Landsjöns berömda storgäddor en vacker sommarkväll, sen dess verkar han inte hunnit med så mycket gäddfiske mellan alla exotiska resor och camber inställningar Pers gädda? Lite bredare än kortsidan på båten 2. Pers i Landsjön öppet vatten? Håller till längst in i vassen 3. Hur många stora grisar har du krokat genom åren? Mängder, alla när jag fiskat själv 4. Var går snipgränsen enligt dig? Får aldrig några snipor 5. Hur är formen inför årets drabbning? som alltid, på topp 6. Bästa placering i tidigare operationer? Inte an aning i botten någonstans. 7. Vem tror du har störts chans på segern? inte an aning i botten någonstans 8. Vad är din plan för att lyckas denna gång? Tjata upp fisken

8 Team Vi som fiskade gädda förr om åren Dessa lirare fann varandra till förra årets tävling och trots en del strul gör de ett nytt försök i år. Båda fiskade en hel del gädda på Bengt Östes tid, men nu för tiden sover de mest ruset av sig på helgerna, men orkar de bara upp ur bingen och lyckas damma av sina gamla Abumatic 170 så vill jag höja ett varningens finger, ty dessa herrar har en hel del matjord i fickorna som hjälper dem att mot alla odds ibland utfiska betydligt mer hårdsatsande gäddjägare. Jake ++ Mannen myten och legenden. Mina ord räcker helt enkelt inte till för att beskriva detta tingest. Faktum är att denna lirare har landat tyngs gädda av alla i denna gedigna skara gäddfiskare, även om han sprang 200meter ifrån besten när hon låg där på isen... Gissar att målet som vanligt är: en gädda lika med nöjd återstår att se om denna gädda är tillräcklig. 1. Pers gädda? Omkring 14 kg, svårt att fastställa vikten. 2. Pers i Landsjön öppet vatten? Samma här, det var i landsjön mitt personbästa togs. 3. Hur många stora grisar har du krokat genom åren? Ett antal, men kan dock räknas på en hand. 4. Var går snipgränsen enligt dig? Under kilot är min snipgräns, men över och nått kilo uppåt räknar jag som matfisk. 5. Hur är formen inför årets drabbning? Betydligt bättre än förra årets drabbning. 6. Bästa placering i tidigare operationer? Plockade hem segern ett år. 7. Vem tror du har störts chans på segern? Svårt att bedöma, men tippar på Kapten eller Sillen denna gång.

9 8. Vad är din plan för att lyckas denna gång? Som vanligt är mitt knep att utfärda stormvarning! Gladan++ Är oftast för trött för att fiska nått annat än karp (då sover man ju ändå mest...) Men trots hans enorma lättja finns det en äkta storfiskare nånstans där inne. När Sillen i våras efter en hel del tjat fick med Gladan på gäddsafari upp till norra Vättern hade denna rovfågel mage ta sovmorgon, fiska med tunn gammal nylonlina och dessutom ta alla storgäddor framför näsan av en minutiöst förberedd och supertaggad sill Pers gädda? 9800g tror jag Pers i Landsjön öppet vatten? 9800g tror jag Hur många stora grisar har du krokat genom åren? För få. 4. Var går snipgränsen enligt dig? 4 kg 5. Hur är formen inför årets drabbning? Inte den bästa. Ska försöka hinna med ett par träningspass innan Operationen. 6. Bästa placering i tidigare operationer? Ej värt att nämna. 7. Vem tror du har störts chans på segern? Mycket svår fråga... Tror på Joel i år. 8. Vad är din plan för att lyckas denna gång? Förlitar mig helt på min favoritwobbler, papegoj- Westins. Team Predator Våra allra tuffaste konkurrenter i småländskan har i flera år inget hellre önskat än att få deltaga i denna prestigefyllda tävling. Men den som väntar på nått gott... Efter år av ihärdigt gäddfiske har de tillslut uppnått klassen som krävs för att deltaga. Faktum är att de tagit en hel del respektabla

10 gäddor de senaste åren, dessutom är de förmodligen de deltagare som fiskat mest gädda detta år, så ett varningens finger tror jag är på sin plats. Men risken är de blir obehagligt kaxiga om de skulle vinna, så snälla låt dem inte göra de... Dan Ottosson +++ Inbiten gäddjägare som klippte en riktigt fet gris i våras på spinnfiskad mört! Har tillsammans med sin kompanjon samt Jonis lidit skeppsbrott på Landsjön en blåsig dag, men som tur är så räddade en mycket godhjärtad kapten dem... Kan mycket väl skrälla redan som debutant. 1. Pers gädda? 12,9kg 2. Pers i Landsjön öppet vatten? 8,1kg 3. Hur många stora grisar har du krokat genom åren? beror på var man drar gränsen för vad som är en gris. Har 3 gäddor som passerar 10kg strecket och några till över 9kg 4. Var går snipgränsen enligt dig? snipgränsen drar jag nog vid ca 4kg.i de flesta vatten får man många små 1-2kg men 4kg och uppåt är fina gäddor även om de har en bra bit till att bli ett monster men man måste ju kunna vara glad över små fiskar med. 5. Hur är formen inför årets drabbning? Kunde klart varit bättre. Har legat lite lågt med gäddfisket ett tag nu så vi får se hur det går. Ska göra mitt bästa 6. Bästa placering i tidigare operationer? första gångn jag deltar 7. Vem tror du har störts chans på segern? Vet knappt om vilka som är med så svårt att säga.jag hoppas jag har störst chans=) 8. Vad är din plan för att lyckas denna gång? Förlita sig på jerkbaitsom brukar ge de bättre fiskarna och försöka vara koncentrerad hela dagen mycket mer kan man inte göra Viktor Rosklint +++ Lika inbiten gäddjägare, som gör debut i operationen, har en viss förkärlek för exklusiva rullar, men frågan är om man kan köpa sig till framgång i denna tävling. Även han har tagit en hel del respektingivande gäddor under senare år och bör definitivt ses som en värdig motståndare. 1. Pers gädda? Person bästa gädda 12kg spinnfiske schack attack! 2. Pers i Landsjön öppet vatten? Pinsamma 7,1 kg. 3. Hur många stora grisar har du krokat genom åren? 12kg (Rasjön spinnfiske), Jerkbait rasjön 10,86kg, 10,2kg Trolling Bomber 16A PLO Munksjön, 9,46kg Trolling Bomber 16A PLO Munksjön, 9,22kg flötestrolling rocksjön

11 4. Var går snipgränsen enligt dig? Egentligen räknar jag en schysst fisk från 5kg+ 5. Hur är formen inför årets drabbning? Ja eftersom jag är en tävlingsmänniska och fiske är det bästa som jag vet, naturligtvis tänker jag gå ut med inställningen att jag inte kommer att förlora. Har haft en jävligt dålig utdelning under våren och sommaren. Förra hösten blev det två grisar över 10 pannor... alltså två jägrar om jag förstått det rätt. En repris kanske? 6. Bästa placering i tidigare operationer? Ingen i eran tävlig eftersom jag tyvärr inte varit med tidigare, men det ska bli en stor ära att få vara med! 7. Vem tror du har störts chans på segern? Svår fråga, men jag säger att segraren kommer att använda JERKBAIT! 8. Vad är din plan för att lyckas denna gång? Att vara mig själv och köra min grej, jag vet att det funkar! Sen visst jag har ju min lagkamrat Dan att bolla mina idéer med. Sen kombination av kunskap och flyt är naturligtvis vinnande. Låt tävlingen börja! Team Pike Performence Dessa pöjkar var nära att inte få deltaga i år då Simon tidigare år visat upp en minst sagt bristande moral (legat kvar i bingen för att det regnade och smet tidigare för att meta karp..) Men då de båda bönat och bett på sina bara knän och bedyrat hur gärna de vill få en ny chans så veknade mitt hårda hjärta. I år pöjkar är det upp till bevis!! Satsar som vanligt på traditionellt mete och någon gång bör det gå vägen, stora grisar gillar äkta vara... Petter Håmås ++ Duktig specimenfiskare, som tills i år bytt en topplats i Gädda & Jäger till att bli bänknötare i SG- Zander... men nu gäller det gäddfiske och här har han fortfarande en del att bevisa... Blir i bland otålig och frågan är om han har tålamodet som krävs för att slåss om segern. 1. Pers gädda? gram 2. Pers i Landsjön öppet vatten? 4-5 kg

12 3. Hur många stora grisar har du krokat genom åren? Vet ej, men i alla fall tre över 111 cm i år. 4. Var går snipgränsen enligt dig? 6 kg 5. Hur är formen inför årets drabbning? den är obeprövad, eventuellt hinns ett träningspass med. 6. Bästa placering i tidigare operationer? botten 7. Vem tror du har störts chans på segern? Lang, om han använder björnfittan. 8. Vad är din plan för att lyckas denna gång? Ev. slowtrolling, ev. mete, ev. div. Simon Lagärde ++++ Har faktiskt en av de mest imponerande gäddsviterna av alla deltagare, men dessa är nästan uteslutande fångade i en liten privat dam, På Landsjön tillhör han långt ifrån dem mest erfarna, men helt klart en segerkandidat om han nu vågar sig ut i höst rusket och pallar med en hel dags gäddfiske. Bangar du nu så kommer ditt namn förevigt nämnas med avsmak vid världens alla gäddvatten, så håll dig i skinnet pöjkvasker! 1. Pers gädda? 13,9 2. Pers i Landsjön öppet vatten? 7 kilo 3. Hur många stora grisar har du krokat genom åren? Beror på vad som klassas som en stor gris men jag har fem över tio kilo: 10,1, 11,14, 11,7, 13,3, 13,9 kilo. 4. Var går snipgränsen enligt dig? 3 kilo 5. Hur är formen inför årets drabbning? Den är på topp! Ska bli riktigt kul :-) 6. Bästa placering i tidigare operationer? Näst sist. 7. Vem tror du har störts chans på segern? Svårt men det finns många som är giftiga på Landsjön, Erik, Ström, Lang, Mackan och Jocke. 8. Vad är din plan för att lyckas denna gång? Ska köra på med min gamla vanliga mete.

13 Team Jag vill ha min båt Kamperar åter ihop efter att Jonis hade en liten affär vid sidan av föregående år. Båda dessa poikar bekymrar sig mest om vems båt de skall ta då de är oroliga att ge sig ut på sjön om det blåser mer än 3m/s. Trollingfiske står på menyn, då de inte behärskar de andra formerna av gäddfiske, men mina vänner detta kan vara helt rätt strategi, då gäddorna verkar hållit sig långt ifrån vassarna den senaste tiden. Jonis ++ Har väl knappast lagt en endaste minut på gäddfiske det senaste året, då han blivit besatt gösdemonen. Men detta är en flitig fiskare som kommer att vara väl förberedd och slita stenhårt frågan är om han har nån plan B om hans frivattentrollade Zalt inte levererar Pers gädda? Pers i Landsjön öppet vatten? Pinsamt lågt 3. Hur många stora grisar har du krokat genom åren? Krokat å krokat, undrar om jag ens har fiskat i vatten där grisar finns? 4. Var går snipgränsen enligt dig? Cirkus 5kg 5. Hur är formen inför årets drabbning? Om det ska ta ca 35pass för ta en vettig fisk på en art detta år, så ligger jag dåligt med mina tre gäddpass! 6. Bästa placering i tidigare operationer? Förra året hade jag nog näst största fisk i tävlingen med en 5kgs i båten, skärpning grabbar! 7. Vem tror du har störts chans på segern? Med nått fiske måste jag väll lyckas med detta år,så säger mig själv. 8. Vad är din plan för att lyckas denna gång? äta å sova ordentligt da innan, KONCENTRATION!

14 Joel Ditmer ++ Fiskade riktigt mycket gädda förr om åren men i år vet i sjutton om lagt något pass alls, ty numer fiskar denna jovialiske kvinnokarl endast på Vätterns böljande vatten, dock endast när hon ligger blank som en spegel. Har energi i massor, men kanske inte den där vinnarskallen som ofta krävs. 1. Pers gädda? 11860g 2. Pers i Landsjön öppet vatten? strax under 5kg 3. Hur många stora grisar har du krokat genom åren? 2 Över 10 har jag, om du menar sånna där gröna slemmiga grisar. 4. Var går snipgränsen enligt dig? Det beror på hur trögt fisket är:) 5. Hur är formen inför årets drabbning? På gäddfronten har jag tagit det riktigt lugnt så antingen blir det skräll eller inget vetigt Bästa placering i tidigare operationer? Placering, jag trodde alla utom vinnaren var förlorare, och vunnit ha jag bannemig inte gjort. 7. Vem tror du har störts chans på segern? Gladan om han inte spelar för mycket fickpingis istället för att dänga upp gäddor, annars Jonis Vad är din plan för att lyckas denna gång? Åka i Jonis båt! Team Tung Gung Real vs Barca. Tung Gung vs Raita. Att något annat lag en dessa två skulle blanda sig i titelkampen är det väl egentligen ingen som på fullt allvar tror!? Men även de största stjärnor kan misslyckas. Dessa båda inbitna gäddjägare har en hel del Landsjöerfarenhet att skylta med, men detta år har de knappt landat hundra gäddor tillsammans, men mothuggen, hotspoten och taktiken sitter vid det här laget förmodligen i ryggmärgen...

15 Kapten Markus ++++ Ligger fortfarande långt efter Slaven och Bonnpöjken vad gäller landade tior, något som grämer honom mer än han vill erkänna. Men många timmar på landsjön har gett en hel del fin fisk och rutin i massor. Vill hemskt gärna bli den förste till två inteckningar i bucklan. 1. Pers gädda? (pinsamt) 2. Pers i Landsjön öppet vatte? (Lika pinsamt) 3. Hur många stora grisar har du krokat genom åren? En handfull, nästa gång skall jag kroka henne om jag så skall knäcka spöt på kuppen! 4. Var går snipgränsen enligt dig?4kg 5. Hur är formen inför årets drabbning? Det vet jag inte, då jag inte fiskat gädda sen i våras, men då var jag grym Bästa placering i tidigare operationer? Klart att jag vunnit, trodde ni nått annat?? 7. Vem tror du har störts chans på segern? Bonnpöjken, det bara måste vara hans tur i år. 8. Vad är din plan för att lyckas denna gång? Koncentration och strategi. Jocke Bonnpöjk ++++

16 Numer den ända av det tunga gardet som inte vunnit. Detta faktum störde honom så till den grad att han villigt pungade ut ett par mille för få glädjen att bo på kastavstånd ifrån sin älskade Landsjö. Ger inte detta resultat så vet i fasen om han någonsin kommer att lyckas. Om inte redan i år, så nästa år lär han bara behöva ställa ut skorna för att ro hem det. 1. Pers gädda? g 2. Pers i Landsjön öppet vatten? g 3. Hur många stora grisar har du krokat genom åren? Får väl räkna de över tio som stora grisarna i så fall blir det 5 st. 4. Var går snipgränsen enligt dig? Ja, när de börjar komma upp en bit över 3 kg så är de väl inte längre snipor om än dock ej så stora. 5. Hur är formen inför årets drabbning? Pust, troligtvis totalt kass just nu avsaknad av båt och annat har gjort att jag inte har kunnat finputsa på detaljerna. Man får hoppas att det sitter i ryggmärgen. 6. Bästa placering i tidigare operationer? Hmm oklart, har inte lyckats så bra på tävlingen genom åren. Fyra kanske. 7. Vem tror du har störts chans på segern? Lite dåligt insatt i vilka som deltar i årets drabbning men med samma uppsättning som förra året så jag tror att min vapenbroder Kapten tar hem årets största gris. Höjer också ett varningens finger för Joel han kan bli farlig.. 8. Vad är din plan för att lyckas denna gång?har ju gjort den största investeringen i tävlingens historia och köpt ett hus med utsikt över Landsjön men då jag inte har hittat en lämplig båt ännu så får jag väl spendera tiden fram till tävlingen med att reka Landsjön med kikare samt ramphänging för få tips på var de tar de stora grisarna. Har inga hemliga vapen i år så det gäller att hålla huvudet kallt och nöta på. Team Raita Dessa legendarer på Landsjöns böljande vattenvidder, bäva månde alla motspelare de dessa karlar drar ut på jakt. Dock blir det allt mer sällan...men till Operationen lär de tagga till och göra allt för att ta en ny seger.

17 Johan Sill ++++ Högre rankade än någonsin tidigare tack vare den totala utklassningsseger som han levererade föregående år. Som titelförsvarare ligger pressen nu på honom. Brukar som bekant alltid luta sig mot sin båtkamrats stabila axel, men nu får han bära favorittrycket ensam något som bör gå fint då han visat att han har en enor förmåga att vara som bäst när det gäller (pers i operationen är verkligen inte illa pinkat) 1. Pers gädda? 9920 gram. Öh, jomen var det inte vinnarfisken förra året? Damn right it was. 2. Pers i Landsjön öppet vatten? Mina blygsamma 9920 gram. 3. Hur många stora grisar har du krokat genom åren? Ca 10 stycken skulle jag tro. Tyvärr har jag också tappat samtliga av dessa därav den bristande dokumentationen. Som av en händelse har också alla griskrokningar skett vid ensamfiske, attans sicken otur. 4. Var går snipgränsen enligt dig? Finns inga snipor, bara vackra fiskar i olika storlekar. Var inte så elaka. 5. Hur är formen inför årets drabbning? Idel sträckningar hela sommaren. Faktiskt också en veckas svininfluensa med en förskräcklig uppnäsa som följd. 6. Bästa placering i tidigare operationer? Jag har ju för tusan vunnit hela skiten, hela jäkla rubbet faktiskt. Tidigare tävlingar har jag knappt fått fisk och mest agerat bänkvärmare åt Erik. 7. Vem tror du har störts chans på segern? Efter min seger förra året så kan nog precis vad som helst hända. Förmodligen Arsenal. 8. Vad är din plan för att lyckas denna gång? Fiska ett och samma bete likadant hela tiden. Oavbrutet. Konstant. Utan avbrott. Nytänkande leder bara till farligheter.

18 Slav Erik ++++ Börjar bli längesen han segrade nu och tvivlet börjar så sakteliga komma smygande, men faktum är att han får ses som en av huvudkandidaterna till segern, då han rappat upp ett helt gäng nior trots ett ganska sparsamt gäddfiske detta år. Ett ständigt orosmoment för motståndarna. 1. Pers gädda? g 2. Pers i Landsjön öppet vatten? g 3. Hur många stora grisar har du krokat genom åren? Drog på ett riktigt svin i magnusahåla för ett par tre årsedan men det är nog den ända 4. Var går snipgränsen enligt dig? Ca 3 kg uppriktigt sagt 5. Hur är formen inför årets drabbning? Typ sämre än på många år, men skräll läge!! 6. Bästa placering i tidigare operationer? 1 vinst 7. Vem tror du har störts chans på segern? Tror nog att det kan bli någon utböling, vore surt men men! 8. Vad är din plan för att lyckas denna gång? Att ta det back to basic, och tro på att kraften finns där någonstans, med broder johans hjälp borde det gå... Det var de de, nedan följer reglerna, hoppas alla kommer taggade på lördag.

19 Tävlingsregler: Det är fullkomligt ointressant vem som tar mest gädda! Detta är en operation för att fånga storgäddan, alltså störst gädda vinner. Deltagaravgift är hundra kronor, allt går till segraren, alternativt till det segrande teamet (detta gör ni upp själva). Får ingen en gädda över fem kilo, betalas bara hälften av pengarna ut, resten hamnar i en pott till nästa år. Detta för att höja prestigen i tävlingen. Alla team måste medföra en bra våg (SuperSamson eller bra digitalvåg). Vinnarfiskar måste fotograferas och mätas. Inget sex kvällen före. Detta är en catch and release tävling, och tävlingsledningen förutsätter att alla team accepterar detta! Samt medför nödvändig utrustning och kunskap för att kunna återutsätta allas våra älskade storgäddor så skonsamt som möjligt. Max tre spön per man I år gäller gemensam start, alla deltagare ska samlas vid briggets brygga 07.45, 8.00 går startskottet. De som inte är närvarande då deltar heller inte i tävlingen. Gemensam lunch intages vid Skarvesten och tävlingen avslutas Förbannelser och dylikt är förbjudna och straffas med kölhalning under Linderskrovet! Alla fiskar över 5kg skall rapporteras över jaktradion. Ett stort grattis till alla som orkat läsa igenom denna lunta, nu är det dags att torka ändan och börja fila på krokarna för på Lördag smäller det!!!

barnhemmet i muang mai måndag 13 april - söndag 10 maj, 2015

barnhemmet i muang mai måndag 13 april - söndag 10 maj, 2015 barnhemmet i muang mai måndag 13 april - söndag 10 maj, 2015 I morgon är lugnet över för imorgon är alla barn tillbaks från lovet och vi har dessutom fått nio nya familjemedlemmar. I veckan som kommer

Läs mer

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Hej jag heter Felicia och är tio år. Jag bor på en gård i södra Sverige och jag har ett syskon som heter Anna. Hon är ett år äldre än mig. Jag har även en bror som är ett år, han

Läs mer

FEBRUARI 2012. JVM-Distans. den 22 februari 2012

FEBRUARI 2012. JVM-Distans. den 22 februari 2012 FEBRUARI 2012 JVM-Distans den 22 februari 2012 Då var första tävlingen avklarad för oss äldre igår, resultatet från min egen sida var inte alls suveränt, faktiskt inte ens i närheten.. Men med tanke på

Läs mer

Gäddfiske på vättern (Fest eller Pest)

Gäddfiske på vättern (Fest eller Pest) Gäddfiske på vättern (Fest eller Pest) Så kom den äntligen, min drömgädda! Det hela började på ett rödingpass i en båt ute på vättern, där vi så när som på avfärdstid spikade en helg tillägnad norra vätterns

Läs mer

Ut med domarn! Kenta. Ut med domarn! ur Två par mockasiner av Lars Collmar (Argument Förlag) 33

Ut med domarn! Kenta. Ut med domarn! ur Två par mockasiner av Lars Collmar (Argument Förlag) 33 Ut med domarn! Kenta Äntligen! Där satt den! Fyra sekunder före full tid, ställning 3 3, kom bollen farande rakt mot Kentas klubba. Nån från motståndarlaget 8 C gav honom en hård tackling. Kenta fick en

Läs mer

Förvandlingen. Jag vågade inte släppa in honom utan frågade vad han ville. Jag trodde att du behövde mig, sa gubben och log snett.

Förvandlingen. Jag vågade inte släppa in honom utan frågade vad han ville. Jag trodde att du behövde mig, sa gubben och log snett. Förvandlingen Det var sent på kvällen och jag var ensam hemma. Jag måste upp på vinden och leta efter något kul och läskigt att ha på mig på festen hos Henke. Det skulle bli maskerad. Jag vet att jag inte

Läs mer

FEBRUARI 2013. Kvar i Östersund. den 23 februari 2013. VM stafett. den 15 februari 2013

FEBRUARI 2013. Kvar i Östersund. den 23 februari 2013. VM stafett. den 15 februari 2013 FEBRUARI 2013 Kvar i Östersund den 23 februari 2013 Har nu hunnit vara hemma några dagar efter VM som var en stor upplevelse för min del, tiden hemma har bestått till största delen av vila och återhämtning

Läs mer

Grimmen 2011. Vänorts besök och Judo tävling. Tyskland

Grimmen 2011. Vänorts besök och Judo tävling. Tyskland Grimmen 2011 Vänorts besök och Judo tävling Tyskland 2-4 December 2011 Grimmen 2011, Sida!1 Nya vänner i Grimmen! Vänortsbesök Tidigt i våras damp det ner ett mail ifrån en Ralf Päplow ifrån Judoklubben

Läs mer

Pojke + vän = pojkvän

Pojke + vän = pojkvän Pojke + vän = pojkvän Min supercoola kusin Ella är två år äldre än jag. Det är svårt att tro att det bara är ett par år mellan oss. Hon är så himla mycket smartare och vuxnare än jag. Man skulle kunna

Läs mer

Kissarna tillväxt är fortsatt normal (vikt i gram).

Kissarna tillväxt är fortsatt normal (vikt i gram). Sabby, Sabriel och Sacco trivs bra. Vi tycker att kissarna är underbara. Förra söndagen insjuknade occikatten Kosken mitt i natten. Eva åkte till akuten på Strömsholm. Efter en mängd undersökningar konstaterades

Läs mer

Huset på gränsen. Roller. Linda Hanna Petra. Dinkanish. Pan Näcken Skogsrå Troll Älva Häxa Vätte Hydra

Huset på gränsen. Roller. Linda Hanna Petra. Dinkanish. Pan Näcken Skogsrå Troll Älva Häxa Vätte Hydra Huset på gränsen Roller Linda Hanna Petra Dinkanish Pan Näcken Skogsrå Troll Älva Häxa Vätte Hydra Scen 1 Linda, Hanna och Petra kommer in och plockar svamp som dom lägger i sina korgar - Kolla! Minst

Läs mer

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert Ökpojken Mitt i natten så vaknar Hubert han är kall och fryser. Han märker att ingen av familjen är där. Han blir rädd och går upp och kollar ifall någon av dom är utanför. Men ingen är där. - Hallå är

Läs mer

Du är klok som en bok, Lina!

Du är klok som en bok, Lina! Du är klok som en bok, Lina! Den här boken handlar om hur det är när man har svårt att vara uppmärksam och har svårt att koncentrera sig. Man kan ha svårt med uppmärksamheten och koncentrationen, men på

Läs mer

Kapitel 1. Publicerat med tillstånd Bortdribblad Text Magnus Ljunggren Bild Mats Vänehem Bonnier Carlsen 2013

Kapitel 1. Publicerat med tillstånd Bortdribblad Text Magnus Ljunggren Bild Mats Vänehem Bonnier Carlsen 2013 Kapitel 1 Det är tisdag kväll och som vanligt har ABK:s lag träning. I små grupper dribblar man runt koner, tränar inkast, skjuter på mål eller övar väggpass. Bra! skriker Hanna när Yalam lyckas dribbla

Läs mer

Du är klok som en bok, Lina! Janssen-Cilag AB

Du är klok som en bok, Lina! Janssen-Cilag AB Du är klok som en bok, Lina! Janssen-Cilag AB Den här boken handlar om hur det är när man har svårt att vara uppmärksam och har svårt att koncentrera sig. Man kan ha svårt med uppmärksamheten och koncentrationen,

Läs mer

Barn och vuxna stora och små, upp och stå på tå Även då, även då vi ej kan himlen nå.

Barn och vuxna stora och små, upp och stå på tå Även då, även då vi ej kan himlen nå. Solen har gått ner Solen har gått ner, mörkret faller till, inget kan gå fel, men ser vi efter får vi se För det är nu de visar sig fram. Deras sanna jag, som ej får blomma om dan, lyser upp som en brand.

Läs mer

Sune slutar första klass

Sune slutar första klass Bra vänner Idag berättar Sunes fröken en mycket spännande sak. Hon berättar att hela skolan ska ha ett TEMA under en hel vecka. Alla barnen blir oroliga och Sune är inte helt säker på att han får ha TEMA

Läs mer

Hon går till sitt jobb. Hon går till sitt jobb hon hatar sitt jobb hon känner sig ensam och svag Vad kan väl jag göra då

Hon går till sitt jobb. Hon går till sitt jobb hon hatar sitt jobb hon känner sig ensam och svag Vad kan väl jag göra då Hon går till sitt jobb Hon går till sitt jobb hon hatar sitt jobb hon känner sig ensam och svag Vad kan väl jag göra då mer än att älska henne så, som jag gör Hon går på café och sätter sig ner men ingenting

Läs mer

Hur det är att vara arbetslös i fina Sverige.

Hur det är att vara arbetslös i fina Sverige. Hur det är att vara arbetslös i fina Sverige. Är det inte meningen att samhället ska hjälpa de som har det mindre bra? Är det inte meningen att man ska få stöd till ett bättre mående och leverne? Är det

Läs mer

Rödluvan Med bilder av Mati Lepp

Rödluvan Med bilder av Mati Lepp Rödluvan Med bilder av Mati Lepp Det var en gång en liten flicka som var så söt och rar att alla människor tyckte om henne. Den som älskade henne allra mest var hennes gamla mormor. Alltid när hon kom

Läs mer

Felix och gammelgäddan

Felix och gammelgäddan Felix och gammelgäddan Tycker du om den här sagan? Surfa in på www.smasagor.se Där kan du hitta fler sagor Har du funderingar, kommentarer eller frågor skicka ett epostmeddelande till jonny_carlsson@passagen.se

Läs mer

POMPERIPOSSAS SÅNGHÄFTE HÄR KOMMER LITE AV VÅRA SÅNGER SOM VI SJUNGER PÅ SAMLINGEN OCH PÅ TEATERVERKSTADEN.

POMPERIPOSSAS SÅNGHÄFTE HÄR KOMMER LITE AV VÅRA SÅNGER SOM VI SJUNGER PÅ SAMLINGEN OCH PÅ TEATERVERKSTADEN. POMPERIPOSSAS SÅNGHÄFTE HÄR KOMMER LITE AV VÅRA SÅNGER SOM VI SJUNGER PÅ SAMLINGEN OCH PÅ TEATERVERKSTADEN. Nu spelar vi på trumman. Nu spelar.på trumman Han/hon spelar medan vi sjunger såhär God dag,

Läs mer

Sara och Sami talar ut Arbetsmaterial för läsaren Författare: Tomas Dömstedt

Sara och Sami talar ut Arbetsmaterial för läsaren Författare: Tomas Dömstedt Sara och Sami talar ut Arbetsmaterial för läsaren Författare: Tomas Dömstedt Om arbetsmaterialet Det här arbetsmaterialet följer sidorna i boken. Till varje sida finns det ordförklaringar och frågor att

Läs mer

Göm Enya! Kärleken är starkare än alla gränser i världen.

Göm Enya! Kärleken är starkare än alla gränser i världen. Göm Enya! Text: Anette Skåhlberg Bild: Katarina Dahlquist Anette Skåhlberg och Katarina Dahlquist 2011 Sagolikt Bokförlag 2011 Formgivning: Katarina Dahlquist www.sagoliktbokforlag.se sagolikt@sagoliktbokforlag.se

Läs mer

Resebrev nr 9, 12 juli 11 augusti 2011. Rekresa till Kos o mötet med Emma o Andreas med resp, plus Familjen Sturesson som var på besök i 2 veckor.

Resebrev nr 9, 12 juli 11 augusti 2011. Rekresa till Kos o mötet med Emma o Andreas med resp, plus Familjen Sturesson som var på besök i 2 veckor. Resebrev nr 9, 12 juli 11 augusti 2011. Rekresa till Kos o mötet med Emma o Andreas med resp, plus Familjen Sturesson som var på besök i 2 veckor. Efter att Elin o Larsa lämnat oss så tog vi en seglig

Läs mer

Sånger och ramsor Öppna förskolan Sävsjö

Sånger och ramsor Öppna förskolan Sävsjö Sånger och ramsor Öppna förskolan Sävsjö 1. När man sjunger så blir man så glad När man sjunger så blir man så glad. När man sjunger så blir man så glad. Så det vill man göra varendaste dag, ja, det vill

Läs mer

Verktygslåda för mental träning

Verktygslåda för mental träning Lek med tanken! Instruktioner för Verktygslåda för mental träning Här hittar du några verktyg som hjälper dig som är aktiv idrottare att bli att bli ännu bättre i din idrott. Är du tränare eller förälder

Läs mer

Sju små sagor. i urval av Annika Lundeberg

Sju små sagor. i urval av Annika Lundeberg Lilla Sju små sagor i urval av Annika Lundeberg Bockarna Bruse Med bilder av Christina Alvner Det var en gång tre bockar, som skulle gå till sätern och äta sig feta och alla tre hette de Bruse. Vägen till

Läs mer

barnhemmet i muang mai måndag 15 oktober - söndag 18 november

barnhemmet i muang mai måndag 15 oktober - söndag 18 november barnhemmet i muang mai måndag 15 oktober - söndag 18 november Oj, oj oj, nu går tiden fort det har redan gått fem veckor sedan förra veckobrevet! Var tog de fem veckorna vägen? Jo, de försvann i en massa

Läs mer

Jesus älskar alla barn! En berättelse om Guds stora kärlek till alla barn

Jesus älskar alla barn! En berättelse om Guds stora kärlek till alla barn Jesus älskar alla barn! En berättelse om Guds stora kärlek till alla barn Maria bodde i en liten stad som hette Nasaret. Den låg i Israel. En ängel kom till Maria och sa: Maria, du ska få ett barn. Barnet

Läs mer

Lille katt, lille katt, lille söte katta, vet du att, vet du att det blir mörkt om natta

Lille katt, lille katt, lille söte katta, vet du att, vet du att det blir mörkt om natta Heja Bamse, starkast är vår Bamse. Men han tycker inte om att slåss! Dunderhonung, farmors dunderhonung, äter han för att bli stark förstås. Och kommer det en stöddig typ, och ger en liten svag ett nyp,

Läs mer

AUGUSTI 2012. Fin helg. den 27 augusti 2012. Vilovecka. den 23 augusti 2012

AUGUSTI 2012. Fin helg. den 27 augusti 2012. Vilovecka. den 23 augusti 2012 AUGUSTI 2012 Fin helg den 27 augusti 2012 Nu är det slut på vilan och det blir lite hårdare körning en dryg vecka innan vi packar väskorna och åker till Österrike på läger igen. Ser fram emot att få åka

Läs mer

Sagan om den höjdrädda fågeln Vingenting

Sagan om den höjdrädda fågeln Vingenting Sagan om den höjdrädda fågeln Vingenting EN HITTA PÅ-SAGA AV MALIN NORLANDER Sagan om den höjdrädda fågeln Vingenting 2012 Malin Norlander E-bok ISBN 978-91-7477-113-8 Pupill förlag Det var en gång en

Läs mer

Har du saknat mig? Prolog Nu är det 12 år sedan och jag tänker fortfarande på det. Hur mamma skriker på pappa att han ska gå medan han skriker tillbaka, det var då han lämnade oss och tillbaka kom han

Läs mer

Dagen gick mot sitt slut, och det gjorde mitt äventyr här också. Det är tråkigt att lämna den här platsen, det finns så mycket minnen härifrån och

Dagen gick mot sitt slut, och det gjorde mitt äventyr här också. Det är tråkigt att lämna den här platsen, det finns så mycket minnen härifrån och Dag 4 22/6-09 Shiet asså, vakna idag och kände hur spännande dagen skulle vara. Jag ska till Badresor och vara där för att se hur de har det. Jag minns när jag själv var liten och hängde på badresorna

Läs mer

Det var kväll, och bara de allra sista av solens alla strålar dröjde sej kvar i de översta ruskorna av grantopparna.

Det var kväll, och bara de allra sista av solens alla strålar dröjde sej kvar i de översta ruskorna av grantopparna. Det var kväll, och bara de allra sista av solens alla strålar dröjde sej kvar i de översta ruskorna av grantopparna. I slaskhinken intill dörren mellan köket och verandan hade man glömt att lägga locket

Läs mer

meddelanden från bangladesh 2012

meddelanden från bangladesh 2012 meddelanden från bangladesh 2012 Vi tycker om fabriken. Det är bra ljus och luft där. Vi skulle vilja att det ser ut så hemma. Fast lönen är för liten. Och vi jobbar för långa dagar! Vi vill bli befordrade

Läs mer

Leroy är en lilamaskad snart 6 årig herre, vår första siames och den mest underbara katten som finns.

Leroy är en lilamaskad snart 6 årig herre, vår första siames och den mest underbara katten som finns. Leroy är en lilamaskad snart 6 årig herre, vår första siames och den mest underbara katten som finns. Han har gått upp i vikt en del varje gång vi haft kattungar hemma, men gick tillbaka rätt fort till

Läs mer

Du är klok som en bok, Lina!

Du är klok som en bok, Lina! Du är klok som en bok, Lina! Den här boken handlar om hur det är när man har svårt att vara uppmärksam och har svårt att koncentrera sig. Man kan ha svårt med uppmärksamheten och koncentrationen, men på

Läs mer

Sagan om Kalle Kanin en Metafor för entreprenörer

Sagan om Kalle Kanin en Metafor för entreprenörer 2009-04-16 Sid: 1 (7) Sagan om Kalle Kanin en Metafor för entreprenörer Det var en gång en kanin som hette Kalle. Han bodde på en grön äng vid en skog, tillsammans med en massa andra kaniner. Kalle hade

Läs mer

Simon K 5B Ht-15 DRAKEN. Av Simon Kraffke

Simon K 5B Ht-15 DRAKEN. Av Simon Kraffke DRAKEN Av Simon Kraffke 1 Kapitel 1 Drakägget Hej jag heter Erik och jag är 7 år och jag bor på en gård och den gården heter Hemlighetensgård bara för att vad som helst kan hända här. Och den gården ligger

Läs mer

Rödluvan. Med bilder av Mati Lepp

Rödluvan. Med bilder av Mati Lepp Rödluvan Med bilder av Mati Lepp Det var en gång en liten flicka som var så söt och rar att alla människor tyckte om henne. Den som älskade henne allra mest var hennes gamla mormor. Alltid när hon kom

Läs mer

Publicerat med tillstånd Spinkis och Katta Text Lasse Anrell Bild Mati Lepp Bonnier Carlsen 2009

Publicerat med tillstånd Spinkis och Katta Text Lasse Anrell Bild Mati Lepp Bonnier Carlsen 2009 Första dagen på sommarlovet ska Olle åka på fotbollsläger. Det är två lag från Söderkamraterna som ska träna ihop: Olles lag och ett tjejlag. Varför ska vi träna med tjejer? undrar några killar i Olles

Läs mer

Några små tips om att träna på utsatt fågel

Några små tips om att träna på utsatt fågel Några små tips om att träna på utsatt fågel Att träna sin fågelhund på utsatt fågel, vanligen rapphöns eller fasan, har blivit rätt populärt. Gör man rätt kan det vara en effektiv och förhållandevis enkel

Läs mer

De gröna demonerna. Jorden i fara, del 2

De gröna demonerna. Jorden i fara, del 2 De gröna demonerna Jorden i fara, del 2 KG Johansson SMAKPROV Publicerad av Molnfritt Förlag Copyright 2014 Molnfritt Förlag Den fulla boken har ISBN 978-91-87317-35-4 Boken kan laddas ned från nätbutiker

Läs mer

Först till häcken... en berättelse om vad som hände innan prinsen kysste prinsessan ROLLER HÄCK-IRÈN MAMMA OLE DOLE DOFF

Först till häcken... en berättelse om vad som hände innan prinsen kysste prinsessan ROLLER HÄCK-IRÈN MAMMA OLE DOLE DOFF Först till häcken... en berättelse om vad som hände innan prinsen kysste prinsessan ROLLER HÄCK-IRÈN D sovande flicka mamma lat son lat son lat son flitig gårdskarl gift med Ingvild flitig gårdsfru gift

Läs mer

Schloss Teschow Golfresa med Lundsbrunns golfklubb

Schloss Teschow Golfresa med Lundsbrunns golfklubb Schloss Teschow Golfresa med Lundsbrunns golfklubb Många av de 45 glada deltagarna startade med lunch på Lundsbrunns GK på lördagen den 12 april. Roger vår chaufför packade bussen och visade upp stor skicklighet

Läs mer

Grådask. eller Hur gick det sedan? en berättelse om hur det gick för Snövit efter att prinsen kysst henne ROLLER

Grådask. eller Hur gick det sedan? en berättelse om hur det gick för Snövit efter att prinsen kysst henne ROLLER Grådask eller Hur gick det sedan? en berättelse om hur det gick för Snövit efter att prinsen kysst henne ROLLER (före detta Snövit) (hennes man) (den åttonde, bortglömde, dvärgen) SÅNGER Min dröm, vart

Läs mer

Babysång Öppna förskolan Sävsjö

Babysång Öppna förskolan Sävsjö Babysång Öppna förskolan Sävsjö 1. Hej, hej på dej Hej, hej på dej, hej, hej på dej, jag kan klappa händerna hela da n. Hej, hej på dej, hej, hej på dej, jag kan klappa händerna hela da n 2. Jag kan klappa

Läs mer

barnhemmet i muang mai måndag 19 november - torsdag 13 december

barnhemmet i muang mai måndag 19 november - torsdag 13 december barnhemmet i muang mai måndag 19 november - torsdag 13 december Under veckorna som har gått har vi med jämna mellanrum i vardagen firat thailändska högtider och framöver blir det dags för lite farang-högtider

Läs mer

Insekternas värld Jorden i fara, del 1. KG Johansson

Insekternas värld Jorden i fara, del 1. KG Johansson Insekternas värld Jorden i fara, del 1 KG Johansson SMAKPROV Publicerad av Molnfritt Förlag Copyright 2014 Molnfritt Förlag Den fulla boken har ISBN 978-91-87317-31-6 Boken kan laddas ned från nätbutiker

Läs mer

En körmässa om att hitta hem

En körmässa om att hitta hem En körmässa om att hitta hem Text och musik av Johan & Hanna Sundström Välkommen Klockringning Andas (Introitus) Andas, andas frihet andas nåd. Morgondagen randas. Sjung Guds ära, Han är här. Glädjens

Läs mer

Hon kan inte hålla tillbaka tårarna, hon trycker ner sitt ansikte i den stora vinterjackan.

Hon kan inte hålla tillbaka tårarna, hon trycker ner sitt ansikte i den stora vinterjackan. `````Stormen En ensam kula visslade genom natten En ensam kula, var menad för honom En ensam kula kan få den starkaste att falla En ensam kula penetrerar sitt mål En ensam kula som genom för sin mening,

Läs mer

Från valp till jakthund valpar födda 24/6-11

Från valp till jakthund valpar födda 24/6-11 Från valp till jakthund valpar födda 24/6-11 TJH MANDYLIKE S LOADSTAR TWIGG S TOLTEK Valparna är nu 9 månader och jag har fått in så många fina rapporter om dem som jag vill delge Er alla. TWIGG S AND

Läs mer

ÅRETS LOPP 2012. Budapest halvmarathon 9 september 2012

ÅRETS LOPP 2012. Budapest halvmarathon 9 september 2012 ÅRETS LOPP 2012 Här hoppas jag att vi får in många berättelser. Jag hoppas också att jag 2012 kommer att kunna delta i flera lopp än 2011. Och vi blir glada om ni delar med er av era bilder och berättelser.

Läs mer

SUNE Tidningen Hästfynd nr 5, 2004

SUNE Tidningen Hästfynd nr 5, 2004 SUNE Tidningen Hästfynd nr 5, 2004 (utdrag ur en horsemanshiptränares dagbok) Text: Sven Forsström Foto: Inger Lantz En vinterdag för ungefär ett år sedan ringde min telefon. Som så många andra gånger

Läs mer

TÖI ROLLSPEL F 003 Sidan 1 av 5 Försäkringstolkning

TÖI ROLLSPEL F 003 Sidan 1 av 5 Försäkringstolkning ÖI ROLLSPEL F 003 Sidan 1 av 5 Försäkringstolkning Ordlista stålskena fraktur brott i handleden akuten amputering konvention avtal efterskott omprövning överklaga SJUVÅRD VID ILLFÄLLIG VISELSE UOMLANDS

Läs mer

Du har bara en kropp - ta hand om den! av Elin Häggström

Du har bara en kropp - ta hand om den! av Elin Häggström Du har bara en kropp - ta hand om den! av Elin Häggström Du är värdefull! Det är viktigt att få höra att man är värdefull och att man är duktig på något. Så kom ihåg, beröm dina kompisar och personer i

Läs mer

Tillsammans med Birger, Maria, Helena och Annika fick jag en god kopp kaffe.

Tillsammans med Birger, Maria, Helena och Annika fick jag en god kopp kaffe. Måndag den 9 november 2009 Hej kära dagbok. Jag började min resa tidigt den här dagen. Redan klockan 5.30 blev jag hämtad av Birger och damerna. Birger körde oss så lugnt och säkert till Arlanda. På Arlanda

Läs mer

1. Låt mej bli riktigt bra

1. Låt mej bli riktigt bra 1. Låt mej bli riktigt bra Rosa, hur ser en vanlig dag i ditt liv ut? Det är många som är nyfikna på hur en världsstjärna har det i vardagen. Det börjar med att min betjänt kommer in med frukost på sängen.

Läs mer

10 september. 4 september

10 september. 4 september I AM GREGER PUTTESSON 4 september Hej dumma dagbok jag skriver för att min mormor gav mig den i julklapp! Jag heter Greger förresten, Greger Puttesson. Min mamma och pappa är konstiga, de tror att jag

Läs mer

Dubbelseger i Sturup

Dubbelseger i Sturup Dubbelseger i Sturup I helgen så lossnade det ordentligt för Joakim och teamet. Det var dags för den 3:e deltävlingen i det Danska mästerskapet och den andra deltävlingen i Sverige. Platsen var Sturup,

Läs mer

Den försvunna diamanten

Den försvunna diamanten Den försvunna diamanten Jag sitter utanför museet i London, jag ser en man gå lite misstänksamt ut genom dörren. Jag går in på museet och hör att personalen skriker och säger att diamanten är borta. Diamanten

Läs mer

A. Förbön för sjuka. Inledningsord Moment 2. Psaltarpsalm Moment 3.

A. Förbön för sjuka. Inledningsord Moment 2. Psaltarpsalm Moment 3. A. Förbön för sjuka Andakten leds av en präst, en församlingsanställd en församlingsmedlem. Materialet kan användas i tillämpliga delar. Det fullständiga formuläret för förbön för sjuka finns i Kyrkliga

Läs mer

Sommaren 2010. En medlemstidning från Svenska Gäddklubben. Nytt forskningsprojekt Catch and release och korttidsbeteende på gädda.

Sommaren 2010. En medlemstidning från Svenska Gäddklubben. Nytt forskningsprojekt Catch and release och korttidsbeteende på gädda. Sommaren 2010 En medlemstidning från Svenska Gäddklubben Nicka filosoferar Det är hugget som lockar, så att ryggmärgen vibrerar. Nytt forskningsprojekt Catch and release och korttidsbeteende på gädda.

Läs mer

MAR TIN JONOLS Art nr MARTIN JONOLS

MAR TIN JONOLS Art nr MARTIN JONOLS G I D R A T A H MARTIN JONOLS Alskar dig, hatar dig Martin Jonols 1. Måndagen den 4 april Hej igen dagbok! Ja, jag vet att jag inte skrivit på ett tag. Jag vet att du inte gillar att ligga och bli bortglömd

Läs mer

Min försvunna lillebror

Min försvunna lillebror 3S Ida Norberg Sa1a Min försvunna lillebror Vi hade precis sålt vårt hus och flyttat in i världens finaste hus, det var stort, väldigt stort, det fanns nästan allt där, pool, stor trädgård och stort garage.

Läs mer

Kapitel 1 Hej! Jag heter Jessica Knutsson och jag går på Storskolan. Jag är nio år. Jag har blont hår och små fräknar. Jag älskar att rida.

Kapitel 1 Hej! Jag heter Jessica Knutsson och jag går på Storskolan. Jag är nio år. Jag har blont hår och små fräknar. Jag älskar att rida. Kapitel 1 Hej! Jag heter Jessica Knutsson och jag går på Storskolan. Jag är nio år. Jag har blont hår och små fräknar. Jag älskar att rida. Min bästa kompis heter Frida. Frida och jag brukar leka ridlektion

Läs mer

Caroline Hainer. Inte helt hundra. Volante

Caroline Hainer. Inte helt hundra. Volante Caroline Hainer Inte helt hundra Volante Stockholm 2013 Inledning Men är det inte bäst att bara strunta i det helt och hållet, säger jag till terapeuten. Bara utfärda ett totalt relationsförbud helt enkelt.

Läs mer

Min resa till Tanzania

Min resa till Tanzania Min resa till Tanzania Jag har för andra gången i mitt liv varit i Tanzania. Jag är nu mer förtjust än jag var sist. Resan gjorde jag med min pappa, John. Min bror Markus var redan där. Första gången jag

Läs mer

Vattnet finns överallt även inuti varje människa.

Vattnet finns överallt även inuti varje människa. Bygg en karusell tillsammans. Ställ er i en ring och kroka fast i varandras armar. När karusellen inte får energi står den still. En av er låtsas sätta i kontakten. Karusellen börjar snurra. Dra ut kontakten.

Läs mer

KAPITEL 2. Publicerat med tillstånd Bankrånet Text Anna Jansson Bild Mimmi Tollerup Rabén & Sjögren 2010. Bankrånet inl.indd 18 2010-08-24 10.

KAPITEL 2. Publicerat med tillstånd Bankrånet Text Anna Jansson Bild Mimmi Tollerup Rabén & Sjögren 2010. Bankrånet inl.indd 18 2010-08-24 10. KAPITEL 2 De hade knappt kommit ut på gatan förrän Emil fick syn på Söndagsförstöraren. Tant Hulda brukade komma och hälsa på varje söndag, fast Vega som bott i huset före familjen Wern hade flyttat för

Läs mer

Dagbok från en spännande cup i Danmark - med kämparanda, smörrebröd och solsting!

Dagbok från en spännande cup i Danmark - med kämparanda, smörrebröd och solsting! Dagbok från en spännande cup i Danmark - med kämparanda, smörrebröd och solsting! 20/7 2014 Vi åkte från Kuben kl. 01:00 söndag morgon. Busschauffören stannade i Västerås för att ta en bensträckare men

Läs mer

Nivåplaceringsprov. 6. a) Han arbetar Stockholm. b) Han arbetar in Stockholm. c) Han arbetar av Stockholm. d) Han arbetar i Stockholm.

Nivåplaceringsprov. 6. a) Han arbetar Stockholm. b) Han arbetar in Stockholm. c) Han arbetar av Stockholm. d) Han arbetar i Stockholm. Nivåplaceringsprov Namn: Provet består av: A Grammatik B Ordförråd C Skrivuppgift A. Grammatik 1. a) Han läser den bok. b) Han läser boken. c) Han läser boket. d) Han läser bok. 2. a) Hon köpte två tröjor.

Läs mer

NORDEN I BIO 2008/09 Film: Goðir gestir (Island 2006) Svensk text

NORDEN I BIO 2008/09 Film: Goðir gestir (Island 2006) Svensk text 1 Har du köpt tillräckligt med saker? 2 Tja... Jag vet inte. Vad tycker du? Borde jag handla mer saker? 3 Är det nån på ön som du inte har köpt nåt åt? 4 -Ja, en. -En? 5 -Dig. -Men jag bor inte på ön...

Läs mer

Kom och tita! Världens enda indiska miniko. 50 cent titen.

Kom och tita! Världens enda indiska miniko. 50 cent titen. En ko i garderoben j! är jag här igen, Malin från Rukubacka. Det har hänt He Det en hel del sedan sist och isynnerhet den här sommaren då vi lärde känna en pianotant. Ingenting av det här skulle ha hänt

Läs mer

Det var en gång en mycket mäktig kung som bara hade en enda son. Pojken skulle en

Det var en gång en mycket mäktig kung som bara hade en enda son. Pojken skulle en Den magiska sjön. (Saga från Chile) Det var en gång en mycket mäktig kung som bara hade en enda son. Pojken skulle en dag få ärva hela kungariket, men han var så sjuklig och svag att kungen undrade om

Läs mer

JULI 2012. Storsjöyran. den 28 juli 2012

JULI 2012. Storsjöyran. den 28 juli 2012 JULI 2012 Storsjöyran den 28 juli 2012 Nu har det gått några dagar sen sist och jag har haft en vecka med lugnare träning, vilket har varit ganska skönt då det är Yran-vecka i stan och fullt med folk.

Läs mer

Total placering Fitness Five Plats 17 av 37 tjejer

Total placering Fitness Five Plats 17 av 37 tjejer Total placering Fitness Five Plats 17 av 37 tjejer Resultat i fallande ordning från samtliga deltävlingar. 14 tjejer gick till final. Som ni ser är jag alltså 2 reps från finalplats! Resultat i fallande

Läs mer

Kapitel 3. Här är en karta över ön

Kapitel 3. Här är en karta över ön Kap 1 Skeppet Jag var på en färja och jag skulle över till Danmark och spela Champions League finalen som är det bästa man kan vinna i fotbollsvärlden. Jag spelar i FC Liverpool och vi ska möta Bayern

Läs mer

Årsberättelse 2013-2014

Årsberättelse 2013-2014 Årsberättelse 2013-2014 Optima Paul Hallvar gata madebyloveuf@hotmail.com Affärsidé/ Verksamhetsidé Vårt företag virkar mattor och korgar. Vi har gjort en produktionsplan där vi har delat upp uppgifterna

Läs mer

Likabehandling och trygghet 2015

Likabehandling och trygghet 2015 Likabehandling och trygghet 2015 1 Jag är Man 58 48,3 Kvinna 58 48,3 Jag avstår från att definiera 4 3,3 mig Total 120 100 100% (120/120) 2 Det känns bra att gå i skolan Alltid 46 38,3 Oftast 55 45,8 Ibland

Läs mer

Sagan om Nallen Nelly

Sagan om Nallen Nelly Sagan om Nallen Nelly Titel Författare Det var en gång en flicka som hette Lisa som bodde i Göteborg. Lisa tog med sig skolans nalle Nelly på resan till mormor som bodde i Kiruna. Lisa åkte tåg med Nelly

Läs mer

Kapitel 1 hej Hej jag heter Trulle jag har ett smeknamn de är Bulle. Min skola heter Washinton Capitals jag går i klass 3c de är en ganska bra klass.

Kapitel 1 hej Hej jag heter Trulle jag har ett smeknamn de är Bulle. Min skola heter Washinton Capitals jag går i klass 3c de är en ganska bra klass. Kapitel 1 hej Hej jag heter Trulle jag har ett smeknamn de är Bulle. Min skola heter Washinton Capitals jag går i klass 3c de är en ganska bra klass. Jag har en kompis i min klass han är skit snäll mot

Läs mer

Kapitel 1. Publicerat med tillstånd Vinterkampen Text André Pops Bild Simon Jannerland Pintxo förlag 2012

Kapitel 1. Publicerat med tillstånd Vinterkampen Text André Pops Bild Simon Jannerland Pintxo förlag 2012 Kapitel 1 Seiern är vår, seiern är vår, vi har vunnit Einars norska segersång ekar i baksätet. Han studsar upp och ner och tittar nöjt på tvillingsyrran Julie. Plötsligt känns deras resa över gränsen till

Läs mer

barnhemmet i muang mai tisdag 24 januari - lördag 11 februari

barnhemmet i muang mai tisdag 24 januari - lördag 11 februari barnhemmet i muang mai tisdag 24 januari - lördag 11 februari Jokk blev kvar länge på sjukhuset men har äntligen kommit hem. Vi har haft invigning av lekplatsen. Mia, Lasse, Fred, Oscar och Sandra har

Läs mer

JAG LÅG BREDVID DIG EN NATT OCH SÅG DIG ANDAS

JAG LÅG BREDVID DIG EN NATT OCH SÅG DIG ANDAS JAG LÅG BREDVID DIG EN NATT OCH SÅG DIG ANDAS Christoffer Mellgren Roller: 3 kvinnor, 3 män Helsingfors 060401 1. MOTELLET. (Ett fönster står öppet mot natten. Man hör kvinnan dra igen det, och sedan dra

Läs mer

Första operationen september 2010

Första operationen september 2010 Första operationen september 2010 Oliver Vår son föddes med total dubbelsidig LKG-spalt. Första operationen som vi nu har genomfört gjordes när han var nästan 7 månader och då slöt de den mjuka gommen

Läs mer

Hur upplever du att tävlingen Nordsjö Kalix Open genomförts i sin helhet

Hur upplever du att tävlingen Nordsjö Kalix Open genomförts i sin helhet Hur upplever du att tävlingen Nordsjö Kalix Open genomförts i sin helhet Bra genomförd tävling,hoppas den återkommer Riktigt bra för att vara första gången, gärna en något tuffare profil nästa år! Bra

Läs mer

Intervjusvar Bilaga 2

Intervjusvar Bilaga 2 49 Intervjusvar Bilaga 2 Fråga nummer 1: Vad säger ordet motivation dig? Motiverade elever Omotiverade elever (gäller även de följande frågorna) (gäller även de följande frågorna) Att man ska vilja saker,

Läs mer

Att fortsätta formas

Att fortsätta formas Att fortsätta formas Av: Johannes Djerf Tre äldre damer brukade träffas varje torsdag för att läsa Bibeln tillsammans. En torsdags eftermiddag hade det blivit dags att läsa ur Malaki i gamla testamentet.

Läs mer

Jag en individuell idrottare. 3. Träningsgruppen ett team

Jag en individuell idrottare. 3. Träningsgruppen ett team 3. Träningsgruppen ett team I din idrott tävlar ni oftast individuellt men tränar ofta i grupp. I träningsgruppen kan ni stödja och peppa varandra i med och motgång. Att man trivs och har kul i samband

Läs mer

En dag så gick vi runt på skolan och pratade. Då så såg vi en konstig dörr. Den var vit och hade en svart ruta och den luktade inte gott.

En dag så gick vi runt på skolan och pratade. Då så såg vi en konstig dörr. Den var vit och hade en svart ruta och den luktade inte gott. Hej! Hej! Jag heter Peter och jag är tio år. Jag går på Tallbergskolan. Det finns många snälla på våran skola, men våran vaktmästare är jag väldigt rädd för. Han ser sur ut. Jag har en bästis som heter

Läs mer

Mirella och Lukas förstår inte vad mannen pratar om. Det blir lite trångt när han ska tränga sig förbi dem i den smala trappan. Står det några och

Mirella och Lukas förstår inte vad mannen pratar om. Det blir lite trångt när han ska tränga sig förbi dem i den smala trappan. Står det några och Hisstunnan Det luktar verkligen rök. Inte cigarettrök, utan ungefär sådan där rök som kommer från eld. De fortsätter försiktigt i den rangliga järntrappan, som ringlar sig neråt. Kolla! Det är den där

Läs mer

Eftersom jag aldrig hade fiskat på sträckan och Jannes erfarenheter var från Hedenhös tid, kändes det minst sagt nödvändigt med ett par pass.

Eftersom jag aldrig hade fiskat på sträckan och Jannes erfarenheter var från Hedenhös tid, kändes det minst sagt nödvändigt med ett par pass. Gyllbrandts SM Krönika Lag SM 2011 Strömsnäsbruk Foto: Magnus Stjernqvist Att träna eller inte träna? Då vi bestämde vår medverkan i tävlingen sent, fanns inte mycket tid över till träning. Ryktena spreds

Läs mer

Barn- och ungdomsenkät i Kronobergs län Årskurs 5

Barn- och ungdomsenkät i Kronobergs län Årskurs 5 Barn- och ungdomsenkät i Kronobergs län Årskurs 5 Hur mår du? Anledningen till att vi gör den här undersökningen är att vi vill få kunskap om ungas hälsa och levnadsvanor. Alla elever i årskurserna 5,

Läs mer

PATRULLTID & PYJAMASBÖN

PATRULLTID & PYJAMASBÖN PATRULLTID & PYJAMASBÖN Till dig ledare Det viktigaste under lägret är kanske samlingen i den lilla gruppen/patrull? Här finns möjligheten att varje morgonen och kväll på ett särskilt sätt se varandra,

Läs mer

Stefan hade inte hängt med, det tog ett ögonblick innan han kunde svara. Öh från Sverige? Pojken fick en rynka mellan ögonbrynen, lät lite irriterad

Stefan hade inte hängt med, det tog ett ögonblick innan han kunde svara. Öh från Sverige? Pojken fick en rynka mellan ögonbrynen, lät lite irriterad BARCELONA 2008 Stefan och Karin hade skaffat mobiltelefonen nästan genast när de anlände till Barcelona drygt en månad tidigare. De hade sedan dess haft den inom räckhåll alla dygnets timmar, varit måna

Läs mer

- Vad önskar du dig då? Säger mamma och smeker handen mot min kind. - Ehhmm..

- Vad önskar du dig då? Säger mamma och smeker handen mot min kind. - Ehhmm.. Lucia - Vad önskar du dig då? Säger mamma och smeker handen mot min kind. - Ehhmm.. Jag funderar, jag har liksom inte riktigt kommit på vad jag vill ha jag menar, det finns ju så mycket saker nu för tiden.

Läs mer