Operation storgädda 2009

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Operation storgädda 2009"

Transkript

1

2 Operation storgädda 2009 Rund men ändock komplex och med ett djup som är få förunnat: Balvenie Double Wood 12 years får bli min ledsagare denna afton. Så har ännu ett år förflutit och det är än en gång dags för gäddtävlingarnas gäddtävling. Operation storgädda 2009 går av stapeln Lördagen den 26/9 och detta år lär gå i rutinens tecken. Ingen av deltagarna verkar jagat speciellt mycket storgädda de senaste månaderna eller i värsta fall åren och därför dorde utgången denna gång vara mer oviss än någonsin tidigare. Min förhoppning är att denna lilla folder skall spä på den något avsomnade gäddkänslan för er alla. Tyvärr ryktas det att fisket i Landsjön den senaste tiden varit otrevligt segt, så mycket talar för att årets drabbning blir en lika kämpig historia som de senaste åren. Den som bäst behärskar de svåra förhållanden kommer stå där som trött men lycklig segrare när solen sakta sänker sig. En lagom mix av nytänkande och rutin samt förmågan att fortsätta fokusera även när det ser som mörkast ut tror jag är seger receptet. Vem som har dessa egenskaper lär vi bli varse (tyvärr så kan man ju även vinna på rent bonnaflyt). Hur som helst tror jag det kommer krävas en riktigt skaplig bit för att segra, förhoppningsvis är det i år tian kommer upp... För er som planerar att vara med vi det mycket exklusiva tio års jubileum, som närmar sig med stormsteg, är det dags att ta hem segern snart då platserna kommer vara begränsade och insatserna höga. Men det är en senare fråga först gäller årets drabbning, först tar vi den sedvanliga historiegenomgången för att sen titta lite närmare på deltagarna. Världshistoriens första operation storgädda ägde rum Deltagare var: Erik, Ström, Markus, Jocke och Jake. Jake fick bilda enmans team då Lang skulle spela bandy... Vädret var perfekt, klar höstdag med sådär lagom med vind. Vid lunch ledd Markus på 4,1, han hade dessutom tagit mest gädda. Inte en enda gädda hade vid det laget behagat nappa på Eriks beten. Detta kunde naturligtvis inte Eriks ständiga vapenbroder Johan tolerera, utan han slängde iväg en elakartad förbannelse mot Markus som efter detta sattyg inte kunde matcha Erik när han kom i gång framåt eftermiddagen. Fullt respektabla 6,2 kg blev Eriks segermadam.

3 Året efter var det samma fina killar som stod i startblocken (Lang var detta år sjuk ). Detta år bjöd på sämre väderförhållanden, det vill säga ingen vind vid Lyckås. Jake kämpade på i tysthet och visade sig faktiskt leda vid lunch. Trots att mängder av akvariefiske fick syna båtarna under eftermiddagen, fick ingen någon riktig gädda, utan Jake vann på 3,2 kg lovade stort, en hel del stora gäddor hade fått syna båtarna under sensommaren och hösten och mycket riktigt blev förra årets tävling något alldeles extra. Som vanligt ledde Markus vid lunch med en fisk på 5kg och som vanligt hade Erik kammat noll. Det tog dock bara några minuter av eftermiddagspasset innan Erik ville vara med och leka 8,1kg var en imponerande fisk och vi var många som trodde att pojken hade avgjort. Men någon timma senare övertog Lang ledningen med minsta möjliga marginal 8,2kg. Detta visade sig senare bli vinnarfisken trots att många hyfsade gäddor fick syna båtarna. Bl.a. tog Ström tog en 5+a och Markus en 6a års tävling hade en helt annan karaktär en de föregående årens sniprace. Detta år var det slita ont blod som gällde exempelvis fick team Den som äger mest e bäst med Lang, Peter och Samuel endast en liten snipa på hela dagen. Markus och Jocke gjorde en blixtrande start och innan de flesta hunnit öppna betesboxen drog Jocke en fin gädda på 5,8 kg på Piggen. Knappt hade hon fått simma tillbaka innan Markus kontrade med en riktigt välskapt madam på 8,4 kg När deltagarna samlades för den obligatoriska lunchen på Skarvesten gnällde många på dåligt fiske. Ström hade tagit en på 6+, Kalenius metat upp en på 4,8 kg, Markus tagit en tillhyfsad på 4+ annars var det bara ett fåtal akvariefiskar som narrats. Erik hade som brukligt är inte fått nått, men lovade Markus en match. Men så blev det inte Erik fegade ur och fick för ovanlighets skull nöja sig med några snipor. Zacke tog en på 7,2 kg och var den enda som kunde hota Markus som innan solen gick ner drog ytterligare en skaplig 5 kilos. Detta år lönade sig hans karakteristiska tokoffensiv hade tävlingen sitt hittills största startfält anmält. Men strax innan klockan slagit åtta satt Markus och Jocke i blåsten och regnet nere vid Briggets brygga och väntade på de övriga deltagarna. Efter ett tag hörde de Ströms surrande 5-hästars Mariner motor. Team Raita uppenbarade sig och aningen moloket frågade Erik lite försynt Var är alla?. Några minuter senare hade dock de flesta dykt upp även om vissa tyckte att det var för blåsigt medan andra sov ruset av sig. En tredje hade varken båt eller fiskepolare på plats samt handen i bandage med en plastpåse runt för att skydda mot den elaka vätan (ty kallbrand är inget att leka med). Team Specimen dök inte alls upp då de inte vågade sig ur sängarna när regnet smattrade på taket. Men vi som vet att det kan regna och blåsa i Sverige hade trots allt en spännande tävling. Dock skall redan nu sägas att de fina resultaten uteblev.

4 Backis kunde strax innan lunch stolt glida upp i täten med en 5+fisk, efter lunch hade även Team MMR trots stormen vågat sig ut i sin Ryds 465a, Reine tog omgående en fisk på 6kg. Som trots ihärdiga försök intill sista tävlingsminuten visade sig bli vinnarfisken. Markus fick under eftermiddagen en liten snipa på 5,6kg, i övrigt var det bara akvariefisk som narrades. Antalsmässigt var det blandad kompott, vissa team fick åka hem så gott som tomhänta andra fick lite drygt en handfull och de två favoriterna Team Raita och Team Tung Gung hade båda strax under 20 gäddor men som ni alla vet, denna tävling handlar inte om antal och därför får ALLA deltagare detta år stå i skamvrån års drabbning bjöd på riktigt segt fiske och den kraftiga vinden gjorde det minst sagt svårfiskat. Antalsmässigt regerade trollarna, men den ända rekorderliga gris som kom upp narrades med jerkteknik (telestolpe). Det var ingen mindre än Johan Sillen Ström som redan efter ett par timmars fiske krokade tävlingens hittilldags tyngsta fisk. Det var nog många som kände att luften gick ur dem när Slaven kunde rapportera in båtkamratens gädda på 9000gr över jaktradion, när många av oss inte haft minsta pill på grejerna... Sillen fick en nervös eftermiddag, men när slutsignalen ljöd kunde en mycket lycklig pojke stå där framför fotoblixtarna och konstatera att han vunnit i utklassningsstil. 07:45 skall alla vara samlade vid Briggets brygga och där sker betalning, de som ej är där eller kan pröjsa deltar ej. 8:00 smäller studsaren och då är det upp till bevis. För i år gäller det att ge allt, inga bortförklaringar i världen gills om inte du är den som vinner!! Nu följer en inblick i era medtävlares psyken och Bengt Östes fruktade betyg på dessa hurtiga gäddbändare.

5 Deltagande Team Team Leekeryyd Dessa smått ålderstigna gentlemän börjar bli ett stående inslag i denna tävling och trots att de hittills aldrig varit i närheten av segern så verkar de njuta allt mer för varje år. Men en seger kostar och frågan är om de är är beredda att slita ont... Tholle + Är omåttligt besatt av djurkadaver av all de slag, så om han mot förmodan skulle ha turen att kroka en storgädda i årets tävling kommer han aldrig klara av den för honom allra svåraste utmaningen: att släppa henne levande åter Pers gädda? Ligger kvar på mina riktigt rejäla 5 kilo 2. Pers i Landsjön öppet vatten? En snipa på 4,6 lite för liten tyckte jag så den fick gå tillbaka 3. Hur många stora grisar har du krokat genom åren? 4 st minsta på 40 kg och den största på 92 kilo krokad kl, 22, Var går snipgränsen enligt dig? All fisk man släpper tillbaka klassar jag som snipor. 5. Hur är formen inför årets drabbning? Inte den blekaste fiskade gädda någon gång i slutet på April 6. Bästa placering i tidigare operationer? Jag tror jag mäktade med en tredje plats första året så jag har haft pall känning. Mitt mål är högre än det. 7. Vem tror du har störts chans på segern? Jag blir etta eller tvåa. Jag tror att det står mellan dig och mig de andra sponsorerna kommer i år ligga flera kilo efter. Det blir lite av en cup final mellan oss. 8. Vad är din plan för att lyckas denna gång? Jag fiskar bäst när man inte kan vara ute så länge.

6 Så jag har sagt till mig själv att tävlingen bara håller på till10,00. Jag är så jävla dum så jag går säkert på det. Tror på detta upplägget. Backeper++ Några år tillbaka kunde man betrakta honom som en lovande gäddfiskare, men det senaste året har han mest jagat silverskatter på Vätterns böljande vatten eller sovit bort 5kgs braxar. Är en jävel på sniprace, men frågan om han har rutinen för att slita ont blod om nappen uteblir Pers gädda? 8,6kg 2. Pers i Landsjön öppet vatten? 8.6kg 3. Hur många stora grisar har du krokat genom åren? Tyvärr inte en enda. Än!!! 4. Var går snipgränsen enligt dig? Strax under 888g 5. Hur är formen inför årets drabbning? Överstyvt braa 6. Bästa placering i tidigare operationer? Placering!!!Det finns väl bara en placering som räknas.(och det är inte sista platsen Lang) 7. Vem tror du har störts chans på segern? Jag själv givetvis. Blir det inte så är det min fiskekamrat Tholles fel. 8. Vad är din plan för att lyckas denna gång? Offra mera wobbler till fiskegudarna + en enorm matsäck. Team Stekarna Gör comeback efter några år på varmare breddgrader. Flyger mest jorden runt i jakt på heta fiskeplatser och lika heta nätter. En och annan hälle i Nordnorge hinner de också med mellan bärsen och brudarna, men fiskat gädda har de inte gjort på länge och en regnruskig höstdag finns det vassare utmanare.

7 Hence Pain is temporarily Wigren ++ Pilsk fiskeguide som är hyfsat duktig på kräftfiske. Men årets drabbning ser ut att bli slitsam och frågan om han orkar trots att hans femtiotusenkronors kläder säkert kommer hålla honom torr. Helt bör han dock inte räknas bort då han enligt egen utsago är en jävel på Landsjön och tagit en del skapliga pjäser här förr om åren, men som sagt antal är ointressant, något som Henca verkar ha svårt att inse. 1. Pers gädda? Räknar mängden före storleken. 2. Pers i Landsjön öppet vatten? Håller till längst in i vassen 3. Hur många stora grisar har du krokat genom åren? Plockar mest upp grisarna åt mina båtkamrater 4. Var går snipgränsen enligt dig?1 snopplängd ungefär 5. Hur är formen inför årets drabbning? Har inte fiskat gädda sen förra hösten 6. Bästa placering i tidigare operationer? Inte an aning.. i botten någonstans 7. Vem tror du har störts chans på segern? Erik hagström är väl den ständiga favoriten. Om han kommer vill säga.. han har ju så mycke å göra jämt 8. Vad är din plan för att lyckas denna gång? Lägga en ryssja några dagar innan.. Zacke + Älskar casinon och halvsnabba japaner men så länge han inte varvar Nordslingan på under 8min är han bara Erik och Hences egen ratthjälte. Fiskar alltid långt inne i vassen men lyckades trots detta kroka en av Landsjöns berömda storgäddor en vacker sommarkväll, sen dess verkar han inte hunnit med så mycket gäddfiske mellan alla exotiska resor och camber inställningar Pers gädda? Lite bredare än kortsidan på båten 2. Pers i Landsjön öppet vatten? Håller till längst in i vassen 3. Hur många stora grisar har du krokat genom åren? Mängder, alla när jag fiskat själv 4. Var går snipgränsen enligt dig? Får aldrig några snipor 5. Hur är formen inför årets drabbning? som alltid, på topp 6. Bästa placering i tidigare operationer? Inte an aning i botten någonstans. 7. Vem tror du har störts chans på segern? inte an aning i botten någonstans 8. Vad är din plan för att lyckas denna gång? Tjata upp fisken

8 Team Vi som fiskade gädda förr om åren Dessa lirare fann varandra till förra årets tävling och trots en del strul gör de ett nytt försök i år. Båda fiskade en hel del gädda på Bengt Östes tid, men nu för tiden sover de mest ruset av sig på helgerna, men orkar de bara upp ur bingen och lyckas damma av sina gamla Abumatic 170 så vill jag höja ett varningens finger, ty dessa herrar har en hel del matjord i fickorna som hjälper dem att mot alla odds ibland utfiska betydligt mer hårdsatsande gäddjägare. Jake ++ Mannen myten och legenden. Mina ord räcker helt enkelt inte till för att beskriva detta tingest. Faktum är att denna lirare har landat tyngs gädda av alla i denna gedigna skara gäddfiskare, även om han sprang 200meter ifrån besten när hon låg där på isen... Gissar att målet som vanligt är: en gädda lika med nöjd återstår att se om denna gädda är tillräcklig. 1. Pers gädda? Omkring 14 kg, svårt att fastställa vikten. 2. Pers i Landsjön öppet vatten? Samma här, det var i landsjön mitt personbästa togs. 3. Hur många stora grisar har du krokat genom åren? Ett antal, men kan dock räknas på en hand. 4. Var går snipgränsen enligt dig? Under kilot är min snipgräns, men över och nått kilo uppåt räknar jag som matfisk. 5. Hur är formen inför årets drabbning? Betydligt bättre än förra årets drabbning. 6. Bästa placering i tidigare operationer? Plockade hem segern ett år. 7. Vem tror du har störts chans på segern? Svårt att bedöma, men tippar på Kapten eller Sillen denna gång.

9 8. Vad är din plan för att lyckas denna gång? Som vanligt är mitt knep att utfärda stormvarning! Gladan++ Är oftast för trött för att fiska nått annat än karp (då sover man ju ändå mest...) Men trots hans enorma lättja finns det en äkta storfiskare nånstans där inne. När Sillen i våras efter en hel del tjat fick med Gladan på gäddsafari upp till norra Vättern hade denna rovfågel mage ta sovmorgon, fiska med tunn gammal nylonlina och dessutom ta alla storgäddor framför näsan av en minutiöst förberedd och supertaggad sill Pers gädda? 9800g tror jag Pers i Landsjön öppet vatten? 9800g tror jag Hur många stora grisar har du krokat genom åren? För få. 4. Var går snipgränsen enligt dig? 4 kg 5. Hur är formen inför årets drabbning? Inte den bästa. Ska försöka hinna med ett par träningspass innan Operationen. 6. Bästa placering i tidigare operationer? Ej värt att nämna. 7. Vem tror du har störts chans på segern? Mycket svår fråga... Tror på Joel i år. 8. Vad är din plan för att lyckas denna gång? Förlitar mig helt på min favoritwobbler, papegoj- Westins. Team Predator Våra allra tuffaste konkurrenter i småländskan har i flera år inget hellre önskat än att få deltaga i denna prestigefyllda tävling. Men den som väntar på nått gott... Efter år av ihärdigt gäddfiske har de tillslut uppnått klassen som krävs för att deltaga. Faktum är att de tagit en hel del respektabla

10 gäddor de senaste åren, dessutom är de förmodligen de deltagare som fiskat mest gädda detta år, så ett varningens finger tror jag är på sin plats. Men risken är de blir obehagligt kaxiga om de skulle vinna, så snälla låt dem inte göra de... Dan Ottosson +++ Inbiten gäddjägare som klippte en riktigt fet gris i våras på spinnfiskad mört! Har tillsammans med sin kompanjon samt Jonis lidit skeppsbrott på Landsjön en blåsig dag, men som tur är så räddade en mycket godhjärtad kapten dem... Kan mycket väl skrälla redan som debutant. 1. Pers gädda? 12,9kg 2. Pers i Landsjön öppet vatten? 8,1kg 3. Hur många stora grisar har du krokat genom åren? beror på var man drar gränsen för vad som är en gris. Har 3 gäddor som passerar 10kg strecket och några till över 9kg 4. Var går snipgränsen enligt dig? snipgränsen drar jag nog vid ca 4kg.i de flesta vatten får man många små 1-2kg men 4kg och uppåt är fina gäddor även om de har en bra bit till att bli ett monster men man måste ju kunna vara glad över små fiskar med. 5. Hur är formen inför årets drabbning? Kunde klart varit bättre. Har legat lite lågt med gäddfisket ett tag nu så vi får se hur det går. Ska göra mitt bästa 6. Bästa placering i tidigare operationer? första gångn jag deltar 7. Vem tror du har störts chans på segern? Vet knappt om vilka som är med så svårt att säga.jag hoppas jag har störst chans=) 8. Vad är din plan för att lyckas denna gång? Förlita sig på jerkbaitsom brukar ge de bättre fiskarna och försöka vara koncentrerad hela dagen mycket mer kan man inte göra Viktor Rosklint +++ Lika inbiten gäddjägare, som gör debut i operationen, har en viss förkärlek för exklusiva rullar, men frågan är om man kan köpa sig till framgång i denna tävling. Även han har tagit en hel del respektingivande gäddor under senare år och bör definitivt ses som en värdig motståndare. 1. Pers gädda? Person bästa gädda 12kg spinnfiske schack attack! 2. Pers i Landsjön öppet vatten? Pinsamma 7,1 kg. 3. Hur många stora grisar har du krokat genom åren? 12kg (Rasjön spinnfiske), Jerkbait rasjön 10,86kg, 10,2kg Trolling Bomber 16A PLO Munksjön, 9,46kg Trolling Bomber 16A PLO Munksjön, 9,22kg flötestrolling rocksjön

11 4. Var går snipgränsen enligt dig? Egentligen räknar jag en schysst fisk från 5kg+ 5. Hur är formen inför årets drabbning? Ja eftersom jag är en tävlingsmänniska och fiske är det bästa som jag vet, naturligtvis tänker jag gå ut med inställningen att jag inte kommer att förlora. Har haft en jävligt dålig utdelning under våren och sommaren. Förra hösten blev det två grisar över 10 pannor... alltså två jägrar om jag förstått det rätt. En repris kanske? 6. Bästa placering i tidigare operationer? Ingen i eran tävlig eftersom jag tyvärr inte varit med tidigare, men det ska bli en stor ära att få vara med! 7. Vem tror du har störts chans på segern? Svår fråga, men jag säger att segraren kommer att använda JERKBAIT! 8. Vad är din plan för att lyckas denna gång? Att vara mig själv och köra min grej, jag vet att det funkar! Sen visst jag har ju min lagkamrat Dan att bolla mina idéer med. Sen kombination av kunskap och flyt är naturligtvis vinnande. Låt tävlingen börja! Team Pike Performence Dessa pöjkar var nära att inte få deltaga i år då Simon tidigare år visat upp en minst sagt bristande moral (legat kvar i bingen för att det regnade och smet tidigare för att meta karp..) Men då de båda bönat och bett på sina bara knän och bedyrat hur gärna de vill få en ny chans så veknade mitt hårda hjärta. I år pöjkar är det upp till bevis!! Satsar som vanligt på traditionellt mete och någon gång bör det gå vägen, stora grisar gillar äkta vara... Petter Håmås ++ Duktig specimenfiskare, som tills i år bytt en topplats i Gädda & Jäger till att bli bänknötare i SG- Zander... men nu gäller det gäddfiske och här har han fortfarande en del att bevisa... Blir i bland otålig och frågan är om han har tålamodet som krävs för att slåss om segern. 1. Pers gädda? gram 2. Pers i Landsjön öppet vatten? 4-5 kg

12 3. Hur många stora grisar har du krokat genom åren? Vet ej, men i alla fall tre över 111 cm i år. 4. Var går snipgränsen enligt dig? 6 kg 5. Hur är formen inför årets drabbning? den är obeprövad, eventuellt hinns ett träningspass med. 6. Bästa placering i tidigare operationer? botten 7. Vem tror du har störts chans på segern? Lang, om han använder björnfittan. 8. Vad är din plan för att lyckas denna gång? Ev. slowtrolling, ev. mete, ev. div. Simon Lagärde ++++ Har faktiskt en av de mest imponerande gäddsviterna av alla deltagare, men dessa är nästan uteslutande fångade i en liten privat dam, På Landsjön tillhör han långt ifrån dem mest erfarna, men helt klart en segerkandidat om han nu vågar sig ut i höst rusket och pallar med en hel dags gäddfiske. Bangar du nu så kommer ditt namn förevigt nämnas med avsmak vid världens alla gäddvatten, så håll dig i skinnet pöjkvasker! 1. Pers gädda? 13,9 2. Pers i Landsjön öppet vatten? 7 kilo 3. Hur många stora grisar har du krokat genom åren? Beror på vad som klassas som en stor gris men jag har fem över tio kilo: 10,1, 11,14, 11,7, 13,3, 13,9 kilo. 4. Var går snipgränsen enligt dig? 3 kilo 5. Hur är formen inför årets drabbning? Den är på topp! Ska bli riktigt kul :-) 6. Bästa placering i tidigare operationer? Näst sist. 7. Vem tror du har störts chans på segern? Svårt men det finns många som är giftiga på Landsjön, Erik, Ström, Lang, Mackan och Jocke. 8. Vad är din plan för att lyckas denna gång? Ska köra på med min gamla vanliga mete.

13 Team Jag vill ha min båt Kamperar åter ihop efter att Jonis hade en liten affär vid sidan av föregående år. Båda dessa poikar bekymrar sig mest om vems båt de skall ta då de är oroliga att ge sig ut på sjön om det blåser mer än 3m/s. Trollingfiske står på menyn, då de inte behärskar de andra formerna av gäddfiske, men mina vänner detta kan vara helt rätt strategi, då gäddorna verkar hållit sig långt ifrån vassarna den senaste tiden. Jonis ++ Har väl knappast lagt en endaste minut på gäddfiske det senaste året, då han blivit besatt gösdemonen. Men detta är en flitig fiskare som kommer att vara väl förberedd och slita stenhårt frågan är om han har nån plan B om hans frivattentrollade Zalt inte levererar Pers gädda? Pers i Landsjön öppet vatten? Pinsamt lågt 3. Hur många stora grisar har du krokat genom åren? Krokat å krokat, undrar om jag ens har fiskat i vatten där grisar finns? 4. Var går snipgränsen enligt dig? Cirkus 5kg 5. Hur är formen inför årets drabbning? Om det ska ta ca 35pass för ta en vettig fisk på en art detta år, så ligger jag dåligt med mina tre gäddpass! 6. Bästa placering i tidigare operationer? Förra året hade jag nog näst största fisk i tävlingen med en 5kgs i båten, skärpning grabbar! 7. Vem tror du har störts chans på segern? Med nått fiske måste jag väll lyckas med detta år,så säger mig själv. 8. Vad är din plan för att lyckas denna gång? äta å sova ordentligt da innan, KONCENTRATION!

14 Joel Ditmer ++ Fiskade riktigt mycket gädda förr om åren men i år vet i sjutton om lagt något pass alls, ty numer fiskar denna jovialiske kvinnokarl endast på Vätterns böljande vatten, dock endast när hon ligger blank som en spegel. Har energi i massor, men kanske inte den där vinnarskallen som ofta krävs. 1. Pers gädda? 11860g 2. Pers i Landsjön öppet vatten? strax under 5kg 3. Hur många stora grisar har du krokat genom åren? 2 Över 10 har jag, om du menar sånna där gröna slemmiga grisar. 4. Var går snipgränsen enligt dig? Det beror på hur trögt fisket är:) 5. Hur är formen inför årets drabbning? På gäddfronten har jag tagit det riktigt lugnt så antingen blir det skräll eller inget vetigt Bästa placering i tidigare operationer? Placering, jag trodde alla utom vinnaren var förlorare, och vunnit ha jag bannemig inte gjort. 7. Vem tror du har störts chans på segern? Gladan om han inte spelar för mycket fickpingis istället för att dänga upp gäddor, annars Jonis Vad är din plan för att lyckas denna gång? Åka i Jonis båt! Team Tung Gung Real vs Barca. Tung Gung vs Raita. Att något annat lag en dessa två skulle blanda sig i titelkampen är det väl egentligen ingen som på fullt allvar tror!? Men även de största stjärnor kan misslyckas. Dessa båda inbitna gäddjägare har en hel del Landsjöerfarenhet att skylta med, men detta år har de knappt landat hundra gäddor tillsammans, men mothuggen, hotspoten och taktiken sitter vid det här laget förmodligen i ryggmärgen...

15 Kapten Markus ++++ Ligger fortfarande långt efter Slaven och Bonnpöjken vad gäller landade tior, något som grämer honom mer än han vill erkänna. Men många timmar på landsjön har gett en hel del fin fisk och rutin i massor. Vill hemskt gärna bli den förste till två inteckningar i bucklan. 1. Pers gädda? (pinsamt) 2. Pers i Landsjön öppet vatte? (Lika pinsamt) 3. Hur många stora grisar har du krokat genom åren? En handfull, nästa gång skall jag kroka henne om jag så skall knäcka spöt på kuppen! 4. Var går snipgränsen enligt dig?4kg 5. Hur är formen inför årets drabbning? Det vet jag inte, då jag inte fiskat gädda sen i våras, men då var jag grym Bästa placering i tidigare operationer? Klart att jag vunnit, trodde ni nått annat?? 7. Vem tror du har störts chans på segern? Bonnpöjken, det bara måste vara hans tur i år. 8. Vad är din plan för att lyckas denna gång? Koncentration och strategi. Jocke Bonnpöjk ++++

16 Numer den ända av det tunga gardet som inte vunnit. Detta faktum störde honom så till den grad att han villigt pungade ut ett par mille för få glädjen att bo på kastavstånd ifrån sin älskade Landsjö. Ger inte detta resultat så vet i fasen om han någonsin kommer att lyckas. Om inte redan i år, så nästa år lär han bara behöva ställa ut skorna för att ro hem det. 1. Pers gädda? g 2. Pers i Landsjön öppet vatten? g 3. Hur många stora grisar har du krokat genom åren? Får väl räkna de över tio som stora grisarna i så fall blir det 5 st. 4. Var går snipgränsen enligt dig? Ja, när de börjar komma upp en bit över 3 kg så är de väl inte längre snipor om än dock ej så stora. 5. Hur är formen inför årets drabbning? Pust, troligtvis totalt kass just nu avsaknad av båt och annat har gjort att jag inte har kunnat finputsa på detaljerna. Man får hoppas att det sitter i ryggmärgen. 6. Bästa placering i tidigare operationer? Hmm oklart, har inte lyckats så bra på tävlingen genom åren. Fyra kanske. 7. Vem tror du har störts chans på segern? Lite dåligt insatt i vilka som deltar i årets drabbning men med samma uppsättning som förra året så jag tror att min vapenbroder Kapten tar hem årets största gris. Höjer också ett varningens finger för Joel han kan bli farlig.. 8. Vad är din plan för att lyckas denna gång?har ju gjort den största investeringen i tävlingens historia och köpt ett hus med utsikt över Landsjön men då jag inte har hittat en lämplig båt ännu så får jag väl spendera tiden fram till tävlingen med att reka Landsjön med kikare samt ramphänging för få tips på var de tar de stora grisarna. Har inga hemliga vapen i år så det gäller att hålla huvudet kallt och nöta på. Team Raita Dessa legendarer på Landsjöns böljande vattenvidder, bäva månde alla motspelare de dessa karlar drar ut på jakt. Dock blir det allt mer sällan...men till Operationen lär de tagga till och göra allt för att ta en ny seger.

17 Johan Sill ++++ Högre rankade än någonsin tidigare tack vare den totala utklassningsseger som han levererade föregående år. Som titelförsvarare ligger pressen nu på honom. Brukar som bekant alltid luta sig mot sin båtkamrats stabila axel, men nu får han bära favorittrycket ensam något som bör gå fint då han visat att han har en enor förmåga att vara som bäst när det gäller (pers i operationen är verkligen inte illa pinkat) 1. Pers gädda? 9920 gram. Öh, jomen var det inte vinnarfisken förra året? Damn right it was. 2. Pers i Landsjön öppet vatten? Mina blygsamma 9920 gram. 3. Hur många stora grisar har du krokat genom åren? Ca 10 stycken skulle jag tro. Tyvärr har jag också tappat samtliga av dessa därav den bristande dokumentationen. Som av en händelse har också alla griskrokningar skett vid ensamfiske, attans sicken otur. 4. Var går snipgränsen enligt dig? Finns inga snipor, bara vackra fiskar i olika storlekar. Var inte så elaka. 5. Hur är formen inför årets drabbning? Idel sträckningar hela sommaren. Faktiskt också en veckas svininfluensa med en förskräcklig uppnäsa som följd. 6. Bästa placering i tidigare operationer? Jag har ju för tusan vunnit hela skiten, hela jäkla rubbet faktiskt. Tidigare tävlingar har jag knappt fått fisk och mest agerat bänkvärmare åt Erik. 7. Vem tror du har störts chans på segern? Efter min seger förra året så kan nog precis vad som helst hända. Förmodligen Arsenal. 8. Vad är din plan för att lyckas denna gång? Fiska ett och samma bete likadant hela tiden. Oavbrutet. Konstant. Utan avbrott. Nytänkande leder bara till farligheter.

18 Slav Erik ++++ Börjar bli längesen han segrade nu och tvivlet börjar så sakteliga komma smygande, men faktum är att han får ses som en av huvudkandidaterna till segern, då han rappat upp ett helt gäng nior trots ett ganska sparsamt gäddfiske detta år. Ett ständigt orosmoment för motståndarna. 1. Pers gädda? g 2. Pers i Landsjön öppet vatten? g 3. Hur många stora grisar har du krokat genom åren? Drog på ett riktigt svin i magnusahåla för ett par tre årsedan men det är nog den ända 4. Var går snipgränsen enligt dig? Ca 3 kg uppriktigt sagt 5. Hur är formen inför årets drabbning? Typ sämre än på många år, men skräll läge!! 6. Bästa placering i tidigare operationer? 1 vinst 7. Vem tror du har störts chans på segern? Tror nog att det kan bli någon utböling, vore surt men men! 8. Vad är din plan för att lyckas denna gång? Att ta det back to basic, och tro på att kraften finns där någonstans, med broder johans hjälp borde det gå... Det var de de, nedan följer reglerna, hoppas alla kommer taggade på lördag.

19 Tävlingsregler: Det är fullkomligt ointressant vem som tar mest gädda! Detta är en operation för att fånga storgäddan, alltså störst gädda vinner. Deltagaravgift är hundra kronor, allt går till segraren, alternativt till det segrande teamet (detta gör ni upp själva). Får ingen en gädda över fem kilo, betalas bara hälften av pengarna ut, resten hamnar i en pott till nästa år. Detta för att höja prestigen i tävlingen. Alla team måste medföra en bra våg (SuperSamson eller bra digitalvåg). Vinnarfiskar måste fotograferas och mätas. Inget sex kvällen före. Detta är en catch and release tävling, och tävlingsledningen förutsätter att alla team accepterar detta! Samt medför nödvändig utrustning och kunskap för att kunna återutsätta allas våra älskade storgäddor så skonsamt som möjligt. Max tre spön per man I år gäller gemensam start, alla deltagare ska samlas vid briggets brygga 07.45, 8.00 går startskottet. De som inte är närvarande då deltar heller inte i tävlingen. Gemensam lunch intages vid Skarvesten och tävlingen avslutas Förbannelser och dylikt är förbjudna och straffas med kölhalning under Linderskrovet! Alla fiskar över 5kg skall rapporteras över jaktradion. Ett stort grattis till alla som orkat läsa igenom denna lunta, nu är det dags att torka ändan och börja fila på krokarna för på Lördag smäller det!!!

FRÅN UR FORM TILL I TRIM

FRÅN UR FORM TILL I TRIM FRÅN UR FORM TILL I TRIM EN RESA PÅ 365 DAGAR Johan Nordström Från ur form till i trim 2 INNEHÅLLSFÖRTECKNING KAPITELL SIDA INLEDNING 3 RESULTAT 8 HÖGT OCH LÅGT 9 KRÖNIKOR 18 UTVALDA BLOGGINLÄGG 34 RECEPT

Läs mer

Att ta mc-körkort En dagbok

Att ta mc-körkort En dagbok Att ta mc-körkort En dagbok Somliga ger upp sina strävanden när de just är på väg mot målet medan tvärtemot andra når en seger genom att i sista stund sätta in större ansträngningar än någonsin tidigare.

Läs mer

Guide för nätdejting. AV: Dennis Danielsson

Guide för nätdejting. AV: Dennis Danielsson Guide för nätdejting AV: Dennis Danielsson I den här guiden kommer jag att beröra de viktigaste delarna av nätdejting för att ge dig så bra hjälp som möjligt i ditt nätdejtande. I mina exempel kommer jag

Läs mer

Dagbok från en Skilda världar-grupp

Dagbok från en Skilda världar-grupp Mina föräldrar är skilda. Dagbok från en Skilda världar-grupp Mina föräldrar är skilda. Orden bildar utgångspunkt för de möten med barn som Barbro Andersson och Birgitta Grane beskriver i sin handbok med

Läs mer

Glimtar från en inlåst tid

Glimtar från en inlåst tid Glimtar från en inlåst tid Av Ia Ohrsell "Write the truth the truth never lies and it's the one that sounds best" Mathew Chilcott 1 Förord "Välkommen till polisen. Hur kan jag stå till tjänst?" "Ja hej,

Läs mer

Rond Nummer. 2. Av: Sara Jussi. Personer: Johanna Maria

Rond Nummer. 2. Av: Sara Jussi. Personer: Johanna Maria Rond Nummer. 2 Av: Sara Jussi Personer: Interiör: Ett hem, kväll. En kvinna fixar i ordning ett middagsbord, ser på klockan, ser sig själv i spegeln, ställer fram vin och vinglas, städar lite. Det knackar

Läs mer

Varför just jag? Klara Österling. Klara Österling 6:4

Varför just jag? Klara Österling. Klara Österling 6:4 Varför just jag? Klara Österling 1 Kap 1: Mitt liv Jag vaknar av att Jessy hoppar upp i min säng och börjar slicka mig i ansiktet. Jag ser på klockan. Hon är fem. Jessy hoppar av min säng och skuttar menande

Läs mer

Räddad genom att hoppa

Räddad genom att hoppa 17 Räddad genom att hoppa Var förnuftig Igor, sa Vic, och låt mig köpa dig ur de här problemen. Men Igor bara skakade på huvudet. Nej, Vic, sa han, jag har själv försatt mig i den här situationen och jag

Läs mer

TJUVEN. Av Gunilla Toll Text: copyright Gunilla Toll.

TJUVEN. Av Gunilla Toll Text: copyright Gunilla Toll. TJUVEN Av Gunilla Toll Text: copyright Gunilla Toll. 1 Pengarna är borta, sa vår lärare Jenny. Två tusen kronor! Hon höll ett brunt kuvert i handen. Det var tomt. Jag såg på Jenny. Sedan såg jag på Diana

Läs mer

Välkommen till Majornas Idrottsklubb,Friidrott, Fotboll,Handboll o Bowlings gästbok Majornas Idrottsklubb 92 år

Välkommen till Majornas Idrottsklubb,Friidrott, Fotboll,Handboll o Bowlings gästbok Majornas Idrottsklubb 92 år Välkommen till Majornas Idrottsklubb,Friidrott, Fotboll,Handboll o Bowlings gästbok Majornas Idrottsklubb 92 år Välkommen att skriva i vår gästbok [Skriv nytt] - [Skapa ny gästbok] [Spara som favorit]

Läs mer

20 ORIENTERINGSKLUBBEN RAVINEN NACKA 08 Rosen-lövet

20 ORIENTERINGSKLUBBEN RAVINEN NACKA 08 Rosen-lövet 20 ORIENTERINGSKLUBBEN RAVINEN NACKA 08 Rosen-lövet Ett språkrör för ravinarnas liv och leverne Torsdagen den 28 Augusti #2 2008 Årgång 48 1 Medlemsorgan för OK Ravinen Adress: Box 4033 131 04 Nacka Manusstopp

Läs mer

Stefan Blomgren. utan barn

Stefan Blomgren. utan barn Pappa utan barn Pappa Stefan Blomgren utan barn Bokförlaget Efron & Dotter AB Duvnäsvägen 1 131 43 Nacka www.efron.se bokforlaget@efron.se Stefan Blomgren 2007 Bokförlaget Efron & Dotter AB 2007 Omslagsfoto

Läs mer

till skolan! hör jag mamma ilsket säga nerifrån köket. Mamma har inget vidare morgonhumör. Jag kommer! fräser jag tillbaka. Jag har ärvt min mammas

till skolan! hör jag mamma ilsket säga nerifrån köket. Mamma har inget vidare morgonhumör. Jag kommer! fräser jag tillbaka. Jag har ärvt min mammas Inu, vakna! Inu, vakna! Mamma bultar på dörren. Går du inte upp nu så kommer du för sent till skolan! Låt mig vara, tänker jag, jag bryr mig inte om jag kommer för sent. Jag vill inte till skolan, till

Läs mer

2 Innan ni flyttar ihop

2 Innan ni flyttar ihop 2 Innan ni flyttar ihop NINNI, 31: Usch, idag är det barnhelgsfredag. Fy för att sitta på jobbet och få ångest över att behöva åka hem. Två förstörda helgkvällar och dagar med två ungar som tar plats och

Läs mer

Kapitel 1 Mästerkatten 2A

Kapitel 1 Mästerkatten 2A Kapitel 1 Det var mitt i sommaren. Jag kommer ihåg precis vilken dag det var, för det var sköldpaddans födelsedag, och den är alltid den 17 juli. Vilken varm dag det var! Alla vi som är sköldpaddans vänner

Läs mer

Lappar 2011 Clas Olson E-bok ISBN 978-91-7477-056-8 Pupill förlag

Lappar 2011 Clas Olson E-bok ISBN 978-91-7477-056-8 Pupill förlag Lappar 2011 Clas Olson E-bok ISBN 978-91-7477-056-8 Pupill förlag En hel regnbåge av smärta pulserade genom Anders skalle den morgonen. Han vägrade att öppna ögonen på vad som nog var fem minuter, men

Läs mer

Har hört att man kan köpa en liten lampa att sätta i vägguttaget, är det en bra idé. Grannen är rätt sur på oss.

Har hört att man kan köpa en liten lampa att sätta i vägguttaget, är det en bra idé. Grannen är rätt sur på oss. Jag har en tibetansk terrier som är 10 månader. Jag undrar hur jag ska göra för att han inte ska sticka iväg, jag vill kunna ha han lös ute. Jag ska snart ut till min stuga över påsken och vill då kunna

Läs mer

KONFLIKTLÖSNING: LÖGNER

KONFLIKTLÖSNING: LÖGNER KONFLIKTLÖSNING: LÖGNER Ref. 20832 Ref. 20832 KONFLIKTLÖSNING: LÖGNER INNEHÅLL - 30 kort (bilder), storlek 13,5 x 16,5 cm, som visar de 7 berättelsernas handling + 2 kort med frågetecken (4 bildkort till

Läs mer

Svenska Ishockeyförbundet. Elitkurs. Matchcoaching. Andreas Karlsson. Handledare: Göran Pegenius 2014-05-05

Svenska Ishockeyförbundet. Elitkurs. Matchcoaching. Andreas Karlsson. Handledare: Göran Pegenius 2014-05-05 Svenska Ishockeyförbundet Elitkurs Matchcoaching Andreas Karlsson Handledare: Göran Pegenius 2014-05-05 1 Innehållsförteckning Sammanfattning...3 Inledning... 4 Bakgrund... 5 Syfte och Frågeställning..

Läs mer

EN GUIDE FRÅN LIVSHANDBOKEN.SE

EN GUIDE FRÅN LIVSHANDBOKEN.SE EN GUIDE FRÅN LIVSHANDBOKEN.SE Stärk din motivation 34 coachande sidor: Väck drivkraften som tar dig i mål 2 Innehållsförteckning Om författaren...3 Inledning... 4 1. Välj en kristallklar målbild...5 2.

Läs mer

Världen har blivit lite bättre än den var förra veckan.

Världen har blivit lite bättre än den var förra veckan. Om du kikar ut genom fönstret så kommer du att lägga märke till en sak. Världen har blivit lite bättre än den var förra veckan. 10 stärkande dagar Tiodagarsutmaningen Universe Imagine Publishing www.universeimagine.com

Läs mer

Relationer. pedagogiskt perspektiv. Madde Ericsson. Min syn på relationer. Om relationer till andra

Relationer. pedagogiskt perspektiv. Madde Ericsson. Min syn på relationer. Om relationer till andra Relationer Madde Ericsson Jag har fått äran att prata lite om det outtömliga ämnet relationer. Jag heter Madde Ericsson, är snart 26 år och kommer från Norrköping. Jag fick min diagnos Asperger Syndrom

Läs mer

berömmelse och med all säkerhet ungdomsvårdskola eller liknande. Det var det inte värt, man kunde inte styra kampen lika bra innanför murarna.

berömmelse och med all säkerhet ungdomsvårdskola eller liknande. Det var det inte värt, man kunde inte styra kampen lika bra innanför murarna. 1. Rikard vaknade av att klockan ringde. Med ett stön vände han sig i sängen. Det måste ha varit morsan som ställt klockan, Det hade blivit sent i natt och slagsmål med svartskallarna på stan. Han fingrade

Läs mer

Anders Danielsson svarar på barns frågor

Anders Danielsson svarar på barns frågor 1 2014-03-12 Anders Danielsson svarar på barns frågor I slutet av februari 2014 träffade Migrationsverkets generaldirektör Anders Danielsson BRIS generalsekreterare Kattis Ahlström för att prata om hur

Läs mer

Grafisk form och illustration: Fiin - www.sofiekindahl.se Illustration UMO.se:s material: Cecilia Birgerson Nordling

Grafisk form och illustration: Fiin - www.sofiekindahl.se Illustration UMO.se:s material: Cecilia Birgerson Nordling Första upplagan: 20 000 ex Utgivningsår: 2011 Produktion: 1000 Möjligheter i samarbete med UMO.se Utgivare: 1000 Möjligheter Grafisk form och illustration: Fiin - www.sofiekindahl.se Illustration UMO.se:s

Läs mer

JALLE OCH TJIMBO VELAR VIDARE. av Mikael Eliasson

JALLE OCH TJIMBO VELAR VIDARE. av Mikael Eliasson JALLE OCH TJIMBO VELAR VIDARE av Mikael Eliasson 2 Kapitel 1 Jalle och Tjimbo stod utanför bion. Dom hade ett paraply uppfällt över sig. Det hade nämligen regnat på vägen dit, men nu hade det minskat till

Läs mer

JL Core Power Grunden till accelererad framgång som entreprenör. Del 2 Vart är du på väg?

JL Core Power Grunden till accelererad framgång som entreprenör. Del 2 Vart är du på väg? JL Core Power Grunden till accelererad framgång som entreprenör. Del 2 Vart är du på väg? Av: Jesper Lindén Den här delen i kursen Core Power är egentligen en påbyggnad och fördjupning av det som du tagit

Läs mer

TESTA DIG SJÄLV TRÄNA DINA FÖRMÅGOR FAMILJELIV I SKOLAN

TESTA DIG SJÄLV TRÄNA DINA FÖRMÅGOR FAMILJELIV I SKOLAN R A G N I N V Ö H C TIPS O Boken m o g i d för D H D A Den här boken tillhör: Lena Westholm Innehåll 1. TESTA DIG SJÄLV tips för att må bättre Hur är min ADHD? 2 Vanliga känslor när man har ADHD 3 Saker

Läs mer

TriangelTajM. Nr 1-2011. Ordförandebyte i MIK T U M B A SKIDOR & ORIENTERING

TriangelTajM. Nr 1-2011. Ordförandebyte i MIK T U M B A SKIDOR & ORIENTERING TriangelTajM Medlemsorgan för Tumba-Mälarhöjden OK, IFK Tumba SOK och Mälarhöjdens IK orienteringssektion, Ordförandebyte i MIK Nr 1-2011 T U M B A SKIDOR & ORIENTERING TMOK Styrelsen Ordförande Conny

Läs mer

Dennis gillade att ha jeans som var slitna och en sliten jacka och läderskor.

Dennis gillade att ha jeans som var slitna och en sliten jacka och läderskor. Dennis svarade. Det var Marias bror. Han ville säga tack. Sen efter en liten stund ringde hans kompisar och ville att han skulle komma till parken. - Ja jag kommer, svarade Dennis. Sen ångrade han sig

Läs mer